SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan , paus klockan Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren, klockan , Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare L Rolf Hallberg MP Lo Göthberg Larsson S Christopher Thorsson V Arthur Thiry, klockan Övriga S Peter Landgren, klockan Tjänstemän Haleh Lindqvist, kommunchef Ellen Player Pellby, kommunsekreterare Malin Stomberg, kommunsekreterare Sofia Refsnes, planarkitekt Christer Nilsson, personalchef 137 Kristian Johansson, ekonom 138 Oscar Kamperin, redovisningschef Kerstin Guth, planeringsledare stab Sandra Martinsson, kommunjurist 144 Sara Davidsson, kvalitetsutvecklare 145 Utses att justera Justeringens plats och tid Lisa Dahlberg Kommunledningskontoret, kommunhuset, Kinna den 22 augusti 2016 Underskrifter Sekreterare Ellen Player Pellby Ordförande Tomas Johansson Justerande Lisa Dahlberg

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2(24) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Instans Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret, kommunhuset, Kinna Underskrift Ellen Player Pellby

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3(24) Innehållsförteckning Förändring av ärendelistan 131 Information om att kommunchefen lämnar sitt uppdrag 132 Information om fördjupad översiktsplan Mark Nordväst 133 Remiss på Härrydas förslag till bostadsförsörjningsprogram Remiss på Mål och strategier för bostadsbyggande i Falkenbergs kommun Bostadsförsörjningsprogram för Marks kommun 136 Svar på motion om administrativ avlastning för ledande tjänstemän 137 Årsredovisning 2015 för Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund Svar på revisionsrapport avseende granskning av debiteringsrutiner inom socialnämnd och äldreomsorgsnämnden Ansökan om kommunal borgen för Ubbhult fiber ekonomisk förening Svar på motion om demokratilyft 141 Riktlinjer och reglemente för Marks näringslivsråd 142 Budget och verksamhetsplan för Boråsregionen Svar på remiss: förslag på valkretsindelning av Regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen 144 Översyn av kommunens policydokument 145 Sammanträdesplan 2017 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunstyrelses arbetsutskott 146 Annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden Information om situationen på Lyckeskolan 148 Meddelanden 149

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4(24) 131/2016 Förändring av ärendelistan Arbetsutskottets beslut Information om att kommunchefen lämnar sitt uppdrag samt information om situationen på Lyckeskolan tillförs ärendelistan. Dagenssammanträde Ordföranden anmäler informationsärende om att kommunchefen lämnar sitt uppdrag samt information om situationen på Lyckeskolan. Ordföranden frågar om förändring av ärendelistan kan antas och finner att så sker.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5(24) 132/2016 Dnr Information om att kommunchefen lämnar sitt uppdrag Arbetsutskottets beslut Informationen noteras. Arbete med rekrytering av ny kommunchef påbörjas omgående. Kommunchef Haleh Lindqvist informerar arbetsutskottet att hon kommer avsluta sitt uppdrag i Marks kommun. Från och med årsskiftet kommer Haleh Lindqvist att arbeta som hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör i region Halland och därmed gör hon sin sista arbetsdag i Marks kommun den 30 november För arbetsutskottet innebär detta att en ny kommunchef kommer att behöva rekryteras, troligtvis kommer en tillförordnad kommunchef att utses. Ordföranden informerar att rekryteringsarbetet kommer att påbörjas omgående. Ordföranden frågar om informationen kan noteras och finner att så sker, samt föreslår att arbete med rekrytering av ny kommunchef påbörjas omgående. Förslaget antas.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6(24) 133/2016 Dnr Information om fördjupad översiktsplan Mark Nordväst Arbetsutskottets beslut Informationen noteras. Planarkitekt Sofia Refsnes informerar om fördjupad översiktsplan Mark Nordväst. Syftet med fördjupad översiktsplan är att bryta ner den kommunövergripande översiktsplanens strategier. Den utgör ett underlag för kommande detaljplanering samt ett underlag för att kunna göra lämplighetsbedömningar och avvägningar vid förhandsbesked och bygglov. Målet är att skapa en hållbar och attraktiv utbyggnad i enlighet med översiktsplanen samt att förena bebyggelseutvecklingen med efterfrågan av naturnära boende utan att öka belastningen på miljön. Vidare informeras arbetsutskottet om det fortsatta arbetet med framtagandet av fördjupad översiktsplan. Ordföranden frågar om informationen kan noteras och finner att så sker.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7(24) 134/2016 Dnr Remiss på Härrydas förslag till bostadsförsörjningsprogram Arbetsutskottets beslut Marks kommun har inget att erinra på Härrydas bostadsförsörjningsprogram. Den 24 maj 2016 inkom Härrydas förslag till bostadsförsörjningsprogram på remiss. Ett förslag till remissvar är upprättat. Bygg- och miljökontorets tjänsteutlåtande den 26 juli Marks kommun har inget att erinra på Härrydas bostadsförsörjningsprogram. Ordföranden föreslår att Marks kommun inte har något att erinra på Härrydas bostadsförsörjningsprogram. Förslaget antas.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8(24) 135/2016 Dnr Remiss på Mål och strategier för bostadsbyggande i Falkenbergs kommun Arbetsutskottets beslut Marks kommun har inget att erinra på remisshandlingen Mål och strategier för bostadsbyggandet i Falkenbergs kommun. Den 18 juli 2016 inkom Falkenbergs remissförslag till Mål och strategier för bostadsbyggandet Ett förslag till remissvar är upprättat. Bygg- och miljökontorets tjänsteutlåtande den 26 juli Marks kommun har inget att erinra på remisshandlingen Mål och strategier för bostadsbyggandet i Falkenbergs kommun. Ordföranden föreslår att Marks kommun inte har något att erinra på remisshandlingen Mål och strategier för bostadsbyggandet i Falkenbergs kommun. Förslaget antas.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9(24) 136/2016 Dnr Bostadsförsörjningsprogram för Marks kommun Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Bostadsförsörjningsprogrammet skickas ut på remiss till berörda kommuner, länsstyrelsen och andra regionala organ samt kommunala nämnder, bolag och kommunala råd. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. Den 10 december 2014 gav kommunstyrelsens arbetsutskott bygg- och miljökontoret i uppdrag att ta fram riktlinjer för bostadsförsörjningen enligt lagen om bostadsförsörjning (SFS ). Enligt lagen ska kommunen vid planeringen av bostadsförsörjningen samråda med berörda kommuner och ge länsstyrelsen och andra regionala organ tillfälle att yttra sig. Ett utkast till bostadsförsörjningsprogram med mål och strategier, handlingsplan och bostadsmarknadsanalys för remissutskick är upprättat. Bygg- och miljökontorets tjänsteutlåtande den 26 juli Bostadsförsörjningsprogrammet skickas ut på remiss till berörda kommuner, länsstyrelsen och andra regionala organ samt kommunala nämnder och bolag. Planarkitekt Sofia Refsnes redogör för ärendet. diskuteras. Ordföranden föreslår att bostadsförsörjningsprogrammet skickas ut på remiss till berörda kommuner, länsstyrelsen och andra regionala organ samt kommunala nämnder, bolag och kommunala råd. Förslaget antas.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10(24) 137/2016 Dnr Svar på motion om administrativ avlastning för ledande tjänstemän Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Motionen anses som besvarad med hänvisning till pågående arbete. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Socialdemokraterna föreslår i en motion att en utredning ska göras för att undersöka om ledande tjänstemän kan avlastats administrativa arbetsuppgifter. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 3 mars Motionen anses som besvarad med hänvisning till pågående arbete. Personalchef Christer Nilsson redogör för ärendet. diskuteras. Ordföranden föreslår att motionen anses som besvarad med hänvisning till pågående arbete. Förslaget antas.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11(24) 138/2016 Dnr Årsredovisning 2015 för Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Årsredovisning 2015 för Sjuhärads kommunalförbund godkänns. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Sjuhärads kommunalförbund har översänt årsredovisning och revisions-berättelse för 2015 för antagande av medlemskommunerna och prövning av ansvarsfrihet. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 12 maj Förslaget till årsredovisning 2015 för Sjuhärads kommunalförbund godkänns. Ekonom Kristian Johansson redogör för ärendet. diskuteras. Ordföranden föreslår att årsredovisning 2015 för Sjuhärads kommunalförbund godkänns. Förslaget antas.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12(24) 139/2016 Dnr Svar på revisionsrapport avseende granskning av debiteringsrutiner inom socialnämnd och äldreomsorgsnämnden Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen avger tjänsteskrivelse daterad den 18 maj 2016 som sina synpunkter och svar till valda revisorer. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Marks kommun har PwC (Pricewaterhouse Coopers) under slutet av 2015 och början av 2016 genomfört en granskning av debiteringsrutinerna inom socialnämnden och äldreomsorgsnämnden. Granskningen syftade till att pröva om socialnämnden och äldreomsorgsnämnden har en tillräcklig intern kontroll för att säkerställa att rätt avgifter debiteras. Rapporten är ställd till socialnämnden, äldreomsorgsnämnden, teknik- och servicenämnden samt kommunstyrelsen. Kommunens valda revisorer har i missivet till granskningsrapport gett önskemål om att svar ska vara revisorerna tillhanda Granskningen omfattar i huvudsak socialnämndens respektive äldreomsorgsnämndens verksamhet. Vissa delar faller inom teknik- och servicenämndens verksamhetsområde och några frågor är av övergripande art vilket faller inom kommunstyrelsens ansvarsområde. Det är dessa övergripande frågor som kommunstyrelsen i detta svar har att beakta och svara på till de förtroendevalda revisorerna. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 18 maj Kommunstyrelsen avger tjänsteskrivelse daterad den 18 maj 2016 som sina synpunkter och svar till valda revisorer. Redovisningschef Oscar Kamperin redogör för ärendet. diskuteras. Ordföranden föreslår att kommunstyrelsen avger tjänsteskrivelse daterad den 18 maj 2016 som sina synpunkter och svar till valda revisorer. Förslaget antas.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13(24) 140/2016 Dnr Ansökan om kommunal borgen för Ubbhult fiber ekonomisk förening Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Ubbhult fiber ekonomisk förening beviljas kommunal borgen för lån som avser tillfällig finansiering av bredbandsutbyggnad. Borgen sätts till kronor och ska gälla från utbyggnadsprojektets start fram till en månad efter det att föreningen fått bidrag från Länsstyrelsen, dock längst fram till Om projektet försenas bemyndigas kommunchefen att vid behov förlänga borgensåtagande med upp till tre månader fram till Borgensavgift tas ej ut. Kommunchefen bemyndigas att underteckna erforderliga handlingar. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. Kommunstyrelsen har enligt beslut i Kommunfullmäktige 31 oktober 2013, 145 rätt att besluta om kommunal borgen till fiberförening i Marks kommun. Sådan borgen ska avse lån för tillfällig finansiering av bredbandsutbyggnad för förening som fått bidrag från exempelvis länsstyrelsen för utbyggnaden. Ubbhult fiber ekonomisk förening har den 12 juli 2016 inkommit med ansökan om kommunal borgen på kronor. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 8 augusti Ubbhult fiber ekonomisk förening beviljas kommunal borgen för lån som avser tillfällig finansiering av bredbandsutbyggnad. Borgen sätts till kronor och ska gälla från utbyggnadsprojektets start fram till en månad efter det att föreningen fått bidrag från Länsstyrelsen, dock längst fram till Om projektet försenas bemyndigas kommunchefen att vid behov förlänga borgensåtagande med upp till tre månader fram till Borgensavgift tas ej ut. Kommunchefen bemyndigas att underteckna erforderliga handlingar.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14(24) Redovisningschef Oscar Kamperin redogör för ärendet. diskuteras. Ordföranden föreslår följande: Ubbhult fiber ekonomisk förening beviljas kommunal borgen för lån som avser tillfällig finansiering av bredbandsutbyggnad. Borgen sätts till kronor och ska gälla från utbyggnadsprojektets start fram till en månad efter det att föreningen fått bidrag från Länsstyrelsen, dock längst fram till Om projektet försenas bemyndigas kommunchefen att vid behov förlänga borgensåtagande med upp till tre månader fram till Borgensavgift tas ej ut. Kommunchefen bemyndigas att underteckna erforderliga handlingar. Förslagen antas.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15(24) 141/2016 Dnr Svar på motion om demokratilyft Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Med hänvisning innehåll i tjänsteutlåtande daterad den 13 maj 2016 anses motionen besvarad. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. I en motion daterad föreslår Natalia E. Henriksson, Sverige-demokraterna, att kommunfullmäktige ska besluta om att införa ett så kallat demokratilyft i samband med sina sammanträden. Demokratilyftet ska innebära att kommuninvånare får möjlighet att ställa en kortare fråga till någon av ledamöterna under sammanträdet. Denna möjlighet kan innebära att klyfta mellan politiker, politiska beslut och invånare i kommunen minskar samt att den demokratiska dialogen hörsammas och bekräftas. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 13 maj Med hänvisning till ovanstående skrivelse anses motionen besvarad. Planeringsledare stab Kerstin Guth redogör för ärendet. diskuteras. Ordföranden föreslår att med hänvisning innehåll i tjänsteutlåtande daterad den 13 maj 2016 anses motionen besvarad. Förslaget antas.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16(24) 142/2016 Dnr Riktlinjer och reglemente för Marks näringslivsråd Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att: Riktlinjer för näringslivsrådet antas. Kommunfullmäktige beslutar att: Reglemente för näringslivsrådet antas. Kommunstyrelsen/kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott den 13 januari 2016, 8, fick kommunchefen i uppdrag att ta fram reglemente för näringslivsrådet, detta under förutsättning att kommunfullmäktige inrättar ett näringslivsråd. Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 25 februari 2016, 11, beslutade kommunfullmäktige att inrätta ett näringslivsråd. Förslag till reglemente behandlades av kommunstyrelsens arbetsutskott den 9 mars 2016, 58, varvid arbetsutskottet beslutade att återremittera ärendet till förvaltningen för att åter lyftas till politiken i samband med att förslag på riktlinjer för Marks kommuns näringslivsråd tagits fram. Vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott den 15 juni 2016, 122, utsågs representanter till Marks näringslivsråd. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 15 juli Kommunstyrelsen beslutar att anta riktlinjer för näringslivsrådet samt föreslår kommunfullmäktige att anta reglemente för näringslivsrådet. Planeringsledare stab Kerstin Guth redogör för ärendet. diskuteras. Ordföranden föreslår följande: Riktlinjer för näringslivsrådet antas. Reglemente för näringslivsrådet antas. Förslagen antas.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17(24) 143/2016 Dnr Budget och verksamhetsplan för Boråsregionen 2016 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Budget och verksamhetsplan år 2016 för Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund godkänns. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Direktionen för Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund beslutade att översända budget och verksamhetsplan till medlems-kommunerna för godkännande. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 28 juli Budget och verksamhetsplan år 2016 för Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund godkänns. Ordföranden föreslår att budget och verksamhetsplan år 2016 för Borås-regionen, Sjuhärads kommunalförbund godkänns. Förslaget antas.

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18(24) 144/2016 Dnr Svar på remiss: förslag på valkretsindelning av Regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige tillstyrker regionstyrelsens förslag till beslut om motsvarande valkretsindelning för val till regionfullmäktige som den indelning i valkretsar som gäller för val till riksdagen. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen har vid Regionstyrelsens sammanträde 26 april 2016 beslutat att remittera förslaget till valkretsindelning till samtliga berörda kommuner för yttrande senast den 30 augusti Marks kommun har fått anstånd att inkomma med yttrande till den 23 september I remissen föreslår Regionstyrelsen att valkretsarna för val till regionfullmäktige (landstingsfullmäktige) ska vara de samma som vid val till riksdagen. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 27 juni Kommunfullmäktige tillstyrker regionstyrelsens förslag till beslut om motsvarande valkretsindelning för val till regionfullmäktige som den indelning i valkretsar som gäller för val till riksdagen. Ordföranden föreslår att kommunfullmäktige tillstyrker regionstyrelsens förslag till beslut om motsvarande valkretsindelning för val till regionfullmäktige som den indelning i valkretsar som gäller för val till riksdagen. Förslaget antas.

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19(24) 145/2016 Dnr Översyn av kommunens policydokument Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att: Översynen av Marks kommuns policydokument godkänns. Kommunens telefonpolicy upphävs. Riktlinjer för särskild ålderspension enligt PFA 98, kap upphävs. Kommunfullmäktige beslutar att: Kommunstyrelsen får i uppdrag att i samverkan med kultur- och fritidsnämnden revidera folkhälsopolicyn samt tillhörande riktlinjer. Kultur- och fritidsnämnden får i uppdrag att revidera ungdomspolitisk policy samt tillhörande riktlinjer. Ordningsföreskrifter för anslagstavlornas användning inom kommunalhuset och biblioteket i Kinna upphävs. Policy för småskalig eldning med biobränslen upphävs. Riktlinjer för medelsförvaltningen upphävs. Kommunstyrelsen/kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Kommunchefen har fått i uppdrag att se till att Marks kommuns policydokument är i laga ordning. I samband med översynen framkom att även några övriga styrdokument är i behov av revidering. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 9 juni Kommunstyrelsen beslutar att: Översynen av Marks kommuns policydokument godkänns. Kommunens telefonpolicy upphävs. Riktlinjer för särskild ålderspension enligt PFA 98, kap upphävs. Kommunfullmäktige beslutar att: Kommunstyrelsen får i uppdrag att i samverkan med kultur- och fritidsnämnden revidera folkhälsopolicyn samt tillhörande riktlinjer. Kultur- och fritidsnämnden får i uppdrag att revidera ungdomspolitisk policy samt tillhörande riktlinjer.

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 20(24) Ordningsföreskrifter för anslagstavlornas användning inom kommunalhuset och biblioteket i Kinna upphävs. Policy för småskalig eldning med biobränslen upphävs. Riktlinjer för medelsförvaltningen upphävs. Kvalitetsutvecklare Sara Davidsson redogör för ärendet. diskuteras. Ordföranden föreslår följande: Kommunstyrelsen beslutar att: Översynen av Marks kommuns policydokument godkänns. Kommunens telefonpolicy upphävs. Riktlinjer för särskild ålderspension enligt PFA 98, kap upphävs. Kommunfullmäktige beslutar att: Kommunstyrelsen får i uppdrag att i samverkan med kultur- och fritidsnämnden revidera folkhälsopolicyn samt tillhörande riktlinjer. Kultur- och fritidsnämnden får i uppdrag att revidera ungdomspolitisk policy samt tillhörande riktlinjer. Ordningsföreskrifter för anslagstavlornas användning inom kommunalhuset och biblioteket i Kinna upphävs. Policy för småskalig eldning med biobränslen upphävs. Riktlinjer för medelsförvaltningen upphävs. Förslagen antas.

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21(24) 146/2016 Dnr Sammanträdesplan 2017 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunstyrelses arbetsutskott Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Sammanträdesplan 2017 för kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige godkänns. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Förslag till sammanträdesplan 2017 för kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige har upprättats. Sammanträdestiderna ska godkännas av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 26 maj Sammanträdesplan 2017 för kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige godkänns. Kommunsekreterare Malin Stomberg redogör för ärendet. diskuteras. Ordföranden föreslår att sammanträdesplan 2017 för kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige godkänns. Förslaget antas.

22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 22(24) 147/2016 Dnr Annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden 2017 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Under 2017 ska uppgift om tid och plats för sammanträdena samt ärendelista i sammandrag annonseras på kommunens annonssida i Markbladet. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Enligt 5 kap. 10 kommunallagen ska uppgift om tid och plats för ett sammanträde med kommunfullmäktige minst en vecka före sammanträdesdagen föras in i den eller de ortstidningar som fullmäktige beslutar. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 26 maj Under 2017 ska uppgift om tid och plats för sammanträdena samt ärendelista i sammandrag annonseras på kommunens annonssida i Markbladet. Kommunsekreterare Malin Stomberg redogör för ärendet. Ordföranden föreslår att under 2017 ska uppgift om tid och plats för sammanträdena samt ärendelista i sammandrag annonseras på kommunens annonssida i Markbladet. Förslaget antas.

23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23(24) 148/2016 Dnr Information om situationen på Lyckeskolan Arbetsutskottets beslut Informationen noteras. Kommunchef Haleh Lindqvist informerar om situationen på Lyckeskolan. Under sommaren 2016 har provtagning genomfördes av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) på Lyckeskolan för att utreda om fukt på Lyckeskolan. Svaren på proverna visar en utbredd fuktrelaterad problematik, vilket omöjliggör undervisning då det inte är lämpligt att vistas i lokalerna. Måndagen den 15 augusti 2016 fick Marks kommun provsvaren och information från SP om Lyckeskolan och beslutet togs då att inte öppna skolan som planerat den 16 augusti Arbetet pågår nu för fullt med att hitta en hållbar långsiktig lösning för elever och personal på Lyckeskolan. Arbetsutskottets ledamöter och ersättare diskuterar informationen. Ordföranden frågar om informationen kan noteras och finner att så sker.

24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 24(24) 149/2016 Meddelanden a) Inbjudan till integrationsforum på Folkets hus i Göteborg den 19 oktober b) Inbjudan till forum för naturkatastrofer den 25 oktober 2016 i Stockholm. c) Dokumentation från Länsstyrelsen om konferens den 28 april 2016, barn med medfödda skador av alkohol. d) Inbjudan till konferens den 22 september 2016 från Västra Götalandsregionen, vägen in i samhället samverkan för integration och hälsa.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-11.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(35) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(35) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(35) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.45 Paus klockan 14.25-14.45, ajournering klockan 16.05-16.25. Beslutande M Tomas Johansson M Anders Lindal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 08.30-11.50. Paus klockan 09.45-10.00. Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.00. Paus klockan 15.15-15.30. Ajounering klockan 16.25-16.35. Beslutande M Tomas Johansson M Anders Lindal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00-15.50. Paus klockan 14.25-14.30. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt KD Lars-Inge Andersson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset Kinna, klockan 13.30-14.10 Paus 13.50-13.55 Beslutande S Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.10 Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, klockan 13.30 17.30, 1-14 FP Rolf Hallberg tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Runnabönninga, Rydals konferenscenter, Rydal klockan 17.00-18.10 Beslutande S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson S Peter Landgren S Christopher Thorsson S Sonia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, klockan 13.50 17.30, 239-257 FP Rolf Hallberg tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.50 Paus 15.15 15.30. Beslutande M Tomas Johansson, 189-196, 198-202 KD Per-Olof Hermansson (KD) tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.20. Paus klockan 14.30-14.50. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl V Arthur Thiry tjänstgör för Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.55-16.35. Paus 15.35-15.50. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 15.20 15.35. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt 272-273, 275-285 KD Per-Olof Hermansson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00 18.50 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson M Rolf Skarin tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt L Rolf Hallberg tjänstgör för Henry Sandahl (MBP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.00. Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl MBP

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.35. Paus klockan 14.40-15.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet och Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30-12:15 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.10. Paus 09.35-10.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.25. Paus klockan 14.45-15.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-14.20 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson 94-97, 99-103 M Anders Lindal tjänstför för Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-09.55. Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson tjänstgör för Leif Sternfeldt (C), kl 08.00-08.20,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 15.10-15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Assbergssalen, Kunskapens hus, Skene, klockan 16.00-17.30. Beslutande M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson, klockan 16.10-17.30 182-197 M Pär-Erik Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.45. Paus klockan 14.45-15.05. Ajournering klockan 16.10-16.15. Beslutande M Ann Iberius Orrvik, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.10 Beslutande S Gunnar Nilsson tjänstgör för Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(38) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(38) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(38) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.05. Paus 15.15 15.30. Beslutande M Tomas Johansson, klockan 13.30 16.45 68-81 KD Per-Olof Hermansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00 21.00 Paus klockan 19.30 19.50. Ajournering klockan 20.10-20.20. Beslutande M Tomas Johansson M Elise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.10. Ajournering klockan 14.55-15.00. Beslutande M Tomas Johansson M Anders Lindal C Leif Sternfeldt KD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunfullmäktige 2014-11-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunfullmäktige 2014-11-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter klockan 18.00 20.05 Ajournering klockan 18.45 19.30 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.30. Paus klockan 14.50-15.15 Beslutande S Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB 2015-09-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB 2015-09-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 09.00 11.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson MBP MP S S Henry Sandahl kl. 09.00-10.40 37-40 Lo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-08-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-08-19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 169-177, 179-185 FP Rolf Hallberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsen 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsen 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.00 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Leif Sternfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.20 Ajournering 15.50 16.05 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt C Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 13.30 15.05 Beslutande Övriga närvarande M M C C MBP L MP S S S S S V MOD SD M M C KD MBP KD S S V Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.35. Paus klockan 15.20-15.40. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-07 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Pelle Pellby S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna klockan 15.30-16.40 Beslutande M - MBP Lennart Svensson tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén (M), klockan 16.00-16.40, 13-15

Läs mer

OrdförandeG-ø/ Underskrifter Sekreterare /M5 6%. 20"29 Tomas Persso. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB

OrdförandeG-ø/ Underskrifter Sekreterare /M5 6%. 2029 Tomas Persso. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB ' Mark SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 09.15-10.50 Beslutande M Tomas Johansson, ordförande MP Lo Göthberg Larsson tjänstgör för Anders Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.45. Paus klockan 15.00-15.15. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Pesjv. Underskrifter Sekreterare ?lm Tomas. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB

Pesjv. Underskrifter Sekreterare ?lm Tomas. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB ' Mark SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 * 10.45 Beslutande M Tomas Johansson, ordförande C Anders Andersson MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunfullmäktige 2015-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunfullmäktige 2015-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00 20.45 paus klockan 18.40 19.00 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP S Per-Elof Isaksson Barbro Petersson S Tommy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(30) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(30) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(30) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-15.00. Ajournering klockan 16.10-16.25. Beslutande M Tomas Johansson 77-81, 84-96

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.20. Paus klockan 14.30-15.00. Beslutande M Tomas Johansson M Anders Lindal C Leif Sternfeldt C Mikael

Läs mer

ø/øâø :im Underskrifter Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB

ø/øâø :im Underskrifter Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB ' Mark Plats och tid Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-10.00 M Tomas Johansson, ordförande C Anders Andersson MBP Henry Sandahl S Tommy Karlsryd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.15 Varav budgetberedning klockan 13.30-15.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-15.00. Beslutande M Tomas Johansson M Anders Lindal C Eva Åberg Andersson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 11.30 Beslutande M Tomas Johansson S C S Barbro Petersson Anders Andersson David Berglund KD Ola Andreasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.00. Paus klockan 14.25-14.50. Beslutande M Tomas Johansson M Anders Lindal C Leif Sternfeldt C Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(35) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(35) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(35) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.50. Paus klockan 15.30 15.45. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 april 2017 kl. 13.30 16.20 Beslutande S Urban Jernberg, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.25. Beslutande M Margareta Lövgren M MP Tomas Johansson, tjänstgör för Leif Sternfeldt (C) kl 13.30-14.20,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.40 Ajournerat 09.15-09.35 Beslutande S Peter Landgren tjänstgör för Lisa Dahlberg kl. 08.30-09.15 161

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 08:30-09:45 S C MP S C C S Hanne Jensen ersätter Claes Redberg, Västra Götalandsregionen Sandra Eliasson ersätter

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.55 Beslutande M Margareta Lövgren FP Per-Elof Isaksson MBP S S Henry Sandahl Lisa Dahlberg Pauli Kuitunen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30-13:00 Ajournerat 09:20-09:40 Beslutande S Lisa Dahlberg ej 2-3 S Peter Landgren tjänstgör för Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30 12.00. Beslutande (M) Tomas Johansson (C) Anders Andersson (KD) (S) Ola Andreasson Pelle Pellby (S) Barbro

Läs mer

J Utdragsbestyrkande

J Utdragsbestyrkande ' Mark SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.00 Beslutande M Tomas Johansson, ordförande C Anders Andersson MBP Henry Sandahl 5 Lisa Dahlberg

Läs mer

Ovriga Erik ArneII, ordförande Marks Bostads AB Ulf Dahlberg, vice ordförande Marks Bostads AB Lars-Olof Sandberg, ordförande Mark Kraftvärme AB

Ovriga Erik ArneII, ordförande Marks Bostads AB Ulf Dahlberg, vice ordförande Marks Bostads AB Lars-Olof Sandberg, ordförande Mark Kraftvärme AB «n 01%; ' Mark Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.35 Beslutande M MP MBP U) Tomas Johansson, ordförande Lo Göthberg Larsson tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson L Paul Brusk, tjänstsgör för Pär-Erik Johansson (M) C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-11.15 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg, 222-232, kl. 08.30-10.00 MP Lo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Tomas Johansson 81-85, 87-96 KD Per-Olof Hermansson tjänstgör för Tomas Johansson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Plats och tid Ramslättsrummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16.00, rast klockan 14.50 15.10. Beslutande s Gunnar Nilsson, ordförande kd Per-Olof Hermansson, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-05 174 (178) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 5 september 2011, kl 10.00-13.30 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Karl-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-02-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-02-09 Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 14.20 16.30. Paus klockan 15.00 15.15. Beslutande (s) Pelle Pellby (s) Stellan Hammarberg tjänstgör för Barbro Petersson

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare s Kjell Hugoson s Ann Hjertén s AnnSofi Turesson mbp Jan-Ola Gustavsson c Bengt Axbrink v Eivor Hellman Max

Ej tjänstgörande ersättare s Kjell Hugoson s Ann Hjertén s AnnSofi Turesson mbp Jan-Ola Gustavsson c Bengt Axbrink v Eivor Hellman Max Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13.30 15.30. Paus och ajournering klockan 14.35-15.05. Beslutande s Pelle Pellby m Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer