SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-05"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan Beslutande M Margareta Lövgren M MP Tomas Johansson, tjänstgör för Leif Sternfeldt (C) kl , Lo Göthberg Larsson, tjänstgör för Leif Sternfeldt (C), kl , FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson Övriga närvarande S Ej tjänstgörande ersättare Peter Landgren Tjänstemän Haleh Lindqvist, kommunchef Anna Engström, kommunsekreterare Lena Lindblad, upphandlare, teknik- och servicenämnden, Adam Peterson, planarkitekt, bygg- och miljökontoret, Jennie Johansson, exploateringsingenjör, bygg- och miljökontoret, Tord Lundborg, förvaltningschef, bygg- och miljökontoret, Thomas Hellberg, kommunikations- och IT-chef, 21 Kerstin Guth, planeringsledare, 22 Lena Ehrnlund, administrativ chef, Karin Hydén, ekonomichef, Oscar Kamperin, planeringsekonom, Martin Svenhed, redovisningschef, 27 Tomas Persson, ekonomisekreterare, 27 Utses att justera Justeringens plats och tid Lisa Dahlberg Kommunledningskontoret, kommunhuset, Kinna Underskrifter Sekreterare Anna Engström Ordförande Margareta Lövgren Justerande Lisa Dahlberg

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2(21) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Instans Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret, kommunhuset, Kinna Underskrift Anna Engström

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3(21) Innehållsförteckning Förändring av ärendelistan 16 Kommunövergripande upphandling av livsmedel avseende färskt bröd antagande av anbud Förvaltningsövergripande upphandling av städartiklar, kemiska produkter, mjukpapper och plast antagande av anbud Antagande av detaljplan för del av Örby 5: Godkännande av exploateringsavtal till detaljplan för del av Örby 5:113 Information om effektivisering av ärendehantering införande av läsplattor Uppföljning av flyktingmottagning i Marks kommun lägesrapport 22 Svar på motion om skulpturen Bollflickorna 23 Svar på motion om äkta vara till våra barn 24 Årsredovisning 2013 för kommunstyrelsen 25 Information om nämndernas ackumulerade resultat nämndernas hantering av budgetöverskott Riktlinjer för Marks kommuns stiftelseförvaltning och för placering av stiftelsernas kapital Information om Fairtrade etisk märkning 28 Information om komponentsavskrivning 29 Information om Marks kommuns skogsinnehav 30 Bokslutsberedning inleds 31 Fråga angående fiberföreningar 32 Meddelanden 33

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4(21) 16/2014 Förändring av ärendelistan Fråga om fiberföreningar tillförs ärendelistan. Barbro Petersson (S) anmäler fråga om fiberföreningar. Fråga får tillföras ärendelistan.

5 17/2014 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5(21) Kommunövergripande upphandling av livsmedel avseende färskt bröd antagande av anbud Kinna Finbageri AB har lägst totalsumma på båda produktområdena och tilldelas därför upphandlingen på helheten. Ramavtalet på färskt bröd löpte ut den 30 april 2013 och upphandling av detta produktområde genomfördes i den kommungemensamma livsmedelsupphandlingen. Vid upphandling av livsmedel inkom inget anbud på produktområdet färskt bröd och upphandling har därför genomförts genom förhandlat förfarande (utan föregående annonsering) enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU). s behandling Teknik- och serviceförvaltningens tjänsteutlåtande den 21 januari Kinna Finbageri AB har lägst totalsumma på båda produktområdena och tilldelas därför upphandlingen på helheten. Upphandlare Lena Lindblad redogör för ärendet. diskuteras. Beslutsgång Ordföranden föreslår följande förslag till beslut: Kinna Finbageri AB har lägst totalsumma på båda produktområdena och tilldelas därför upphandlingen på helheten. Förslaget antas. Expedieras till: Teknik- och serviceförvaltningen.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6(21) 18/2014 Dnr Förvaltningsövergripande upphandling av städartiklar, kemiska produkter, mjukpapper och plast antagande av anbud Staples AB antas som leverantör för produktområde A och Ecolab AB antas som leverantör för produktområde B och då dessa lämnat de lägsta anbuden på respektive område. Gällande ramavtal avseende städartiklar, kemiska produkter, mjukpapper och plast löper ut och upphandling har därför genomförts, i enlighet med förfrågningsunderlag godkänt i kommunstyrelsens arbetsutskott den 6 november Upphandlingen har annonserats under perioden 7 november januari 2014 och vid anbudstidens utgång hade sju anbud inkommit, samtliga kvalificerade. Utvärdering av anbuden har gjorts av representanter från Kost- och städservice tillsammans med upphandlingsfunktionen och den har gjorts i enlighet med den i förfrågningsunderlaget presenterade utvärderingsmodellen den leverantör som får lägst totalsumma per produktområde (Område A omfattar städartiklar, kemiska produkter mm och område B omfattar maskindiskmedel för maskiner med doseringsutrustning) kommer att antas. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens tjänsteutlåtande den 22 januari Staples AB antas som leverantör för produktområde A och Ecolab AB antas som leverantör för produktområde B och då dessa lämnat de lägsta anbuden på respektive område. Upphandlare Lena Lindblad redogör för ärendet. diskuteras. Beslutsgång Ordföranden föreslår följande förslag till beslut: Staples AB antas som leverantör för produktområde A och Ecolab AB antas som leverantör för produktområde B och då dessa lämnat de lägsta anbuden på respektive område. Förslaget antas. Expedieras till: Teknik- och serviceförvaltningen.

7 19/2014 Dnr Antagande av detaljplan för del av Örby 5:113 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7(21) Detaljplan för del av Örby 5:113, inför antagande i kommunfullmäktige, godkänns. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Planens huvudsyfte är att tillskapa byggrätt för ett flerbostadshus med cirka 10 lägenheter centralt i Örby. Planområdet är idag allmänplatsmark-park och privat ägt. Marken är tätbevuxen och används därför inte för rekreation idag, den utgör dock en viktig länk till grönområdet bakom. Den aktuella fastigheten bedöms lämplig för bostäder förutsatt att ett grönstråk bevaras för sammankoppling med bakom-liggande grönyta. En förändring av fastigheten bidrar till att förbättra allmänhetens tillgänglighet till grönområdet och skapar fler bostäder. En geoteknisk undersökning har genomförts. Generellt är slänten stabil och inga hinder för byggnation i enlighet med föreslagen plan och rekommendationer har påträffats. En dagvatten undersökning har också genomförts. Lokalt omhändertagande och bestämmelse rörande fördröjningsmagasin och maximal utsläppsvolym har införts i planen. Detaljplanen upprättas med normalt planförfarande. s behandling Bygg- och miljökontorets tjänsteutlåtande den 13 januari Kommunstyrelsen beslutar om godkännande av detaljplan för del av Örby 5:113 i Örby inför antagande i kommunfullmäktige. Planarkitekt Adam Peterson och exploateringsingenjör Jennie Johansson redogör för ärendet. diskuteras. Beslutsgång Ordföranden föreslår att detaljplan för del av Örby 5:113, inför antagande i kommunfullmäktige, godkänns. Förslaget antas.

8 20/2014 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8(21) Godkännande av exploateringsavtal till detaljplan för del av Örby 5:113 Exploateringsavtalet med bilagor till detaljplan för del av Örby 5:113 godkänns. Lilla Vrå AB vill bygga flerbostadshus på sin fastighet Örby 5:113 och har därför ansökt om planändring. Exploateringsavtal har upprättats för att reglera genomförandet av detaljplanen och de kostnader som genomförandet medför. Avtalet innefattar även överenskommelse om fastighetsreglering av den del som enligt förslag till detaljplan ska utgöra allmän plats. s behandling Planbeskrivningens genomförande godkändes av kommunstyrelsens arbetsutskott den 20 november 2013, 223. Bygg- och miljökontorets tjänsteutlåtande den 13 januari godkänner exploateringsavtalet med bilagor. Planarkitekt Adam Peterson och exploateringsingenjör Jennie Johansson redogör för ärendet. diskuteras. Beslutsgång Ordföranden föreslår att exploateringsavtalet med bilagor till detaljplan för del av Örby 5:113 godkänns. Förslaget antas.

9 21/2014 Dnr Information om effektivisering av ärendehantering införande av läsplattor Informationen noteras. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9(21) Kommunikationschef- och IT-chef Thomas Hellberg och förvaltningschef vid bygg- och miljökontoret Tord Lundborg informerar om arbetet med införande av läsplattor i plan- och byggnadsnämnden. Därefter informeras om det fortsatta arbetet framåt och om införande i övriga nämnder. En uppföljning och utvärdering av plan- och byggnadsnämndens införande av läsplattor kommer att genomföras. Införande av läsplattor i kommunstyrelsens arbetsutskott sker tidigast i april 2014 och i kommunstyrelsen tidigast i juni Ledamöter och ersättare i arbetutskottet diskuterar informationen. Ordföranden frågar om informationen kan noteras och finner att så sker.

10 22/2014 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10(21) Uppföljning av flyktingmottagning i Marks kommun lägesrapport Informationen noteras. Kommunstyrelsen har beslutat att ställa sig bakom en samlad flyktingmottagning för Sjuhärad från och med den 1 januari Även efter det att den gemensamma flyktingmottagningen, Boråsregionens etableringscenter (BREC), bildats finns arbetsuppgifter kvar i kommunen. Kommunstyrelsen beslutade även att uppföljning av verksamheten ska göras efter ett år. s behandling Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 2 december 2013, där en lägesrapport lämnas över hur såväl den gemensamma flyktingmottagningen som hur de för kommunen kvarvarande arbetsuppgifterna fungerar. Planeringsledare Kerstin Guth redogör för en lägesrapport av flyktingmottagningen i Marks kommun. Beslutsgång Ordföranden föreslår att informationen noteras. Förslaget antas.

11 23/2014 Dnr Svar på motion om skulpturen bollflickorna Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11(21) Motionen avslås med motiveringen att det finns en historisk förklaring till varför skulpturen är placerad där den står idag samt att skulpturen vinner uppmärksamhet genom de åtgärder som genomförts runt skulpturens nuvarande placering. Teknik- och servicenämnden ges i uppdrag att genomföra ytterligare förbättringar för att synliggöra skulpturen. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Owe Eglinger (S) har den 6 september 2012 lämnat in en motion om att flytta skulpturen "Bollflickor" av Britta Nehrman till en plats där den är mer tillgänglig och till glädje för fler av kommunens invånare. s behandling Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 9 december Motionen avslås med motiveringen att det finns en historisk förklaring till varför skulpturen är placerad där den står idag samt att skulpturen vinner uppmärksamhet genom de åtgärder som genomförts runt skulpturens nuvarande placering. diskuteras. Ledamöternas förslag till beslut Barbro Petersson (S) föreslår i tilläggsförslag att teknik- och servicenämnden ges i uppdrag att genomföra ytterligare förbättringar för att synliggöra skulpturen. Ordföranden föreslår i övrigt följande förslag till beslut: Motionen avslås med motiveringen att det finns en historisk förklaring till varför skulpturen är placerad där den står idag samt att skulpturen vinner uppmärksamhet genom de åtgärder som genomförts runt skulpturens nuvarande placering. Förslagen antas.

12 24/2014 Dnr Svar på motion om äkta vara till våra barn Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12(21) Barn- och utbildningsnämnden avgör, i samråd med teknik- och servicenämnden, vilken sorts smör eller margarin som ska erbjudas i förskolor och skolor. Motionen är därmed besvarad. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut. Sofia Sjöstrand (FP) föreslår i motion den 26 september 2012 att Marks kommuns förskolor och skolor ska erbjuda riktigt, bredbart smör, åtminstone som valbart alternativ. s behandling Kommunfullmäktige har den 25 oktober 2012, 136, remitterat ärendet till teknik- och servicenämnden för yttrande, då nämnden ansvarar för service till övriga nämnder och bolag avseende kostförsörjningen. Teknik och servicenämnden har behandlat ärendet den 21 februari 2013, 21. återremitterades för ytterligare beredning av kommunstyrelsens arbetsutskott den 6 november 2013, 209. Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 17 december Barn- och utbildningsnämnden avgör, i samråd med teknik- och servicenämnden, vilken sorts smör eller margarin som ska erbjudas i förskolor och skolor. Motionen är därmed besvarad. diskuteras. Beslutsgång Ordföranden föreslår följande förslag till beslut: Barn- och utbildningsnämnden avgör, i samråd med teknik- och servicenämnden, vilken sorts smör eller margarin som ska erbjudas i förskolor och skolor. Motionen är därmed besvarad. Förslaget antas.

13 25/2014 Dnr Årsredovisning 2013 för kommunstyrelsen Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Årsredovisning 2013 för kommunstyrelsen godkänns. Kommunstyrelsen fattar slutligt beslut. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13(21) Avsnittet Måluppföljning i årsredovisning 2013 för kommunstyrelsen kompletteras ytterligare inför behandling i kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret har tagit fram förslag till årsredovisning 2013 för kommunstyrelsen. Årsredovisningen är en sammanfattande redovisning av kommunstyrelsens verksamhet samt viktiga resultat och händelser under året. s behandling har informerats om ärendet den 22 januari 2014, 13. Årsredovisning 2013 för kommunstyrelsen, daterad den 5 februari diskuteras. Beslutsgång Ordföranden föreslår att avsnittet Måluppföljning i årsredovisning 2013 för kommunstyrelsen kompletteras ytterligare inför behandling i kommunstyrelsen samt att årsredovisning 2013 för kommunstyrelsen i övrigt godkänns. Förslagen antas.

14 26/2014 Dnr Information om nämndernas ackumulerade resultat nämndernas hantering av budgetöverskott Informationen noteras. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14(21) Fortsatt behandling av förslaget till justering av ekonomistyrningsprinciperna sker i samband med bokslutet för Kommunstyrelsen beslutade den 27 mars 2013, 54, att Marks kommuns styrprinciper ska ses över och kompletteras med en skrivning om hur nämnderna fortsatt ska hantera budgetöverskott. s behandling Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 11 december Informationen noteras. Fortsatt behandling av förslaget till justering av ekonomistyrningsprinciperna sker i samband med bokslutet för Ekonomichef Karin Hydén redogör för ärendet. diskuteras. Beslutsgång Ordföranden föreslår följande förslag till beslut: Informationen noteras. Fortsatt behandling av förslaget till justering av ekonomistyrningsprinciperna sker i samband med bokslutet för Förslagen antas.

15 27/2014 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15(21) Riktlinjer för Marks kommuns stiftelseförvaltning och för placering av stiftelsernas kapital återremitteras för ytterligare för beredning med syfte att se över hantering av etiska fonder samt hedgefonder. Marks kommun förvaltar för närvarande tretton stiftelser som har tillfört Marks kommun vid olika tillfällen. Marks kommun har ansvar för stiftelsernas administration och för placering av stiftelsernas kapital. För att tydliggöra hur förvaltningen i Marks kommun ska utföra sitt arbete bör det finnas riktlinjer både för det administrativa arbetet och för placering av stiftelsernas kapital. s behandling Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 11 december Riktlinjer för Marks kommuns stiftelseförvaltning och för placering av stiftelsernas kapital godkänns. Redovisningschef Martin Svenhed och ekonomisekreterare Tomas Persson redogör för ärendet. diskuteras. Ledamöternas förslag till beslut Margareta Lövgren (M) föreslår att ärendet återremitteras för ytterligare för beredning med syfte att se över hantering av etiska fonder samt hedgefonder. Förslaget antas.

16 28/2014 Dnr Information om Fairtrade etisk märkning Informationen noteras. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16(21) Kommunchefen ges i uppdrag att ta en fram en nulägesrapport för kommunens arbete med Fairtrade samt ett underlag för fortsatt upplägg för kommunens roll i Fairtradearbetet. Information om Fairtrade etisk märkning, har efterfrågats. Angående krav på etisk märkning vid upphandling finns följande uppgifter på miljöstyrningsrådets hemsida; En huvudregel inom offentlig upphandling är att det inte är tillåtet att begära en viss märkning, en viss certifiering eller annan hänvisning till visst varumärke o.s.v. I vissa fall går det att använda sig av specifikationerna för miljömärken. I de fallen måste dock andra likvärdiga bevismedel godtas som visar att kravet uppfylls, inte bara den aktuella licensen, certifikatet eller märket. Användningen av sociala certifieringar som Fairtrademärkning kan bli problematiska då de ofta certifierar olika saker, som t.ex. krav på långsiktiga affärsrelationer. Det är tvivelaktigt om sådant kan efterfrågas i offentlig upphandling. Däremot kan sociala certifieringar som Fairtrade, Utz Certified eller Rainforest Alliance verifiera att t.ex. ILO: s kärnkonventioner respekteras. s behandling Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 11 december Informationen noteras. diskuteras. Ledamöternas förslag till beslut Ordföranden föreslår att informationen noteras samt att kommunchefen ges i uppdrag att ta en fram en nulägesrapport för kommunens arbete med Fairtrade samt ett underlag för fortsatt upplägg för kommunens roll i Fairtradearbetet. Förslagen antas.

17 29/2014 Dnr Information om komponentavskrivning Informationen noteras. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17(21) Kommunstyrelsen gav vid sitt möte i april 2013 kommunchefen i uppdrag att utreda möjligheten att använda komponentavskrivning som metod för att beräkna avskrivningar för investeringar, särskilt vad avser finansiering av underhåll för kommunala vägar och fastigheter. s behandling Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 11 december Informationen noteras. Ekonomichef Karin Hydén redogör för ärendet. diskuteras. Beslutsgång Ordföranden föreslår att informationen noteras. Förslaget antas.

18 30/2014 Dnr Information om Marks kommuns skogsinnehav Informationen noteras. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18(21) Marks kommuns skogsinnehav består av cirka 1400 ha varav 950 ha av skogsmarken beskrivs i skogsbruksplanen som produktionsskog. Teknik- och servicenämnden ansvarar enligt reglementet för förvaltningen av kommunens fastigheter - vilket skogarna är en del av. Nämnden upphandlar förvaltningen av skogarna och Södra var kommunens förvaltare fram till och med den 30 juni Skogssällskapet är nu förvaltare fram till och med 30 juni Förvaltningen av skogen sker utifrån den skogsbruksplan som upprättades av Södra i mars Planen gäller för tiden Alla åtgärder stäms av med kommunens ombud innan utförande. Kommunstyrelsen är ekonomiskt ansvarig för skogsinnehavet. I kommunstyrelsens budget ligger en årlig nettointäkt från extern förvaltare med kronor. Utöver dessa nettointäkter budgeteras med försäkringsavgifter om kronor och internränta om kronor samt en avgift om kronor. Det innebär en total nettointäktsbudget om kronor (2013). s behandling Kommunledningskontorets tjänsteutlåtande den 11 december Informationen noteras. Ekonomichef Karin Hydén redogör för ärendet. diskuteras. Beslutsgång Ordföranden föreslår att informationen noteras. Förslaget antas.

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19(21) 31/2014 Bokslutsberedning inleds Bokslutsberedningen inleds och dagordningen inför bokslutsberedningarna den 12 februari 2014 och 19 februari 2014 fastställs.

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 20(21) 32/2014 Fråga angående fiberföreningar Barbro Petersson (S) ställer fråga angående kommunens arbete jämtemot fiberföreningar. Ledamöter och ersättare i arbetsutskottet diskuterar frågan och kommunchefen informerar att man i hittills upplever att resurser för att möta efterfrågan från fiberföreningar finns. I dagsläget arbetar kommunen bland annat med ett ärende om att inrätta ett stadsnätsbolag för bredband.

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21(21) 33/2014 Meddelande a) Dnr Sammanträdesprotokoll, , Brottsförebyggande rådet.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(22) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt 272-273, 275-285 KD Per-Olof Hermansson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, klockan 13.50 17.30, 239-257 FP Rolf Hallberg tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

Kommunledningskontoret, Kinna, 2010-06-10

Kommunledningskontoret, Kinna, 2010-06-10 Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.30. Paus klockan 14.45-15.05. Beslutande (S) Pelle Pellby (S) Barbro Petersson (S) Ulf Svenson (M) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsen 2015-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsen 2015-12-09 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Kinnaborgsalen, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.00 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Leif Sternfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Runnabönninga, Rydals konferenscenter, Rydal klockan 17.00-18.10 Beslutande S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson S Peter Landgren S Christopher Thorsson S Sonia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB 2015-09-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB 2015-09-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 09.00 11.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson MBP MP S S Henry Sandahl kl. 09.00-10.40 37-40 Lo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-11.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunfullmäktige 2015-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunfullmäktige 2015-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00 20.45 paus klockan 18.40 19.00 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2016-05-02 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 14:50 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00-15.50. Paus klockan 14.25-14.30. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt KD Lars-Inge Andersson tjänstgör

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-11.15 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg, 222-232, kl. 08.30-10.00 MP Lo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, klockan 13.30 17.30, 1-14 FP Rolf Hallberg tjänstgör

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun 2012-09-05 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.10 Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

M SJL. T. k SÅHMÅNTRÄDESPRQTQKQIL Sida 1(16)

M SJL. T. k SÅHMÅNTRÄDESPRQTQKQIL Sida 1(16) M SJL. T. k SÅHMÅNTRÄDESPRQTQKQIL Sida 1(16) Tid Plats Beslutande Torsdag 19 februari 2015, kl. 13.15-18.30, ajournering 15.00-15.10. 17.00-17.05 Hyltenäsrummet, kommunhuset MBP Ylva Höglund 11-17, kl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Styrelsemöte nr 5 2009-12-07 1 [9] Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Beslutande Lars Thorsson (M), ordf Rosita Runegrund (KD) Mona-Lisa Dahlberg (S), v ordf Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Protokoll. Lena Svensson. Thordis Stålhandske (S) Inge-Marie Byström (S) Annelie Ejnermark (V) Anders Nilsson (SD) Anna-Karin Berglund

Protokoll. Lena Svensson. Thordis Stålhandske (S) Inge-Marie Byström (S) Annelie Ejnermark (V) Anders Nilsson (SD) Anna-Karin Berglund Sammanträdesdatum Sida 1/18 Plats och tid Plenisalen, Hagfors Stadshus kl 19:00 21:30 ande Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Anders Skogfeldt (SD) Stellan Andersson (C) Sten-Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-07 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Pelle Pellby S Barbro Petersson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Protokoll 2011-11-02

Protokoll 2011-11-02 2011-11-02 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum, Kumla, 2011-11-02, klockan 17:00 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Stefan Svensson (S)

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice ordförande

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice ordförande Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.50. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice ordförande Övriga deltagare Paul Eklund, stabschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-09.55. Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson tjänstgör för Leif Sternfeldt (C), kl 08.00-08.20,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl V Arthur Thiry tjänstgör för Lisa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, 15.00 17.40 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), Vice ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing-Marie Elfström (S) Ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Onsdag 22 april 2015, kl. 13.15-21.15, ajournering 14.00 14.30, 17.15 18.00 samt19.10 19.30. Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP S Per-Elof Isaksson Barbro Petersson S Tommy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset 27 augusti 2015 kl. 13.30 17.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Elise Arnell

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 augusti 2015 kl. 08.30-12.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Lars-Erik

Läs mer

Lilla Rådhussalen, Rådhuset Fredagen den 7 november Kl. 08:00-09:15

Lilla Rådhussalen, Rådhuset Fredagen den 7 november Kl. 08:00-09:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Kommunstyrelsen Serviceutskottet Plats och tid: Lilla Rådhussalen, Rådhuset Fredagen den 7 november Kl. 08:00-09:15 Beslutande: Övriga närvarande: Jessica Bredenberg (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 13.30 15.05 Beslutande Övriga närvarande M M C C MBP L MP S S S S S V MOD SD M M C KD MBP KD S S V Tomas Johansson

Läs mer

Social- och äldrenämnden

Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden 2012-09-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Estrid Måndag den 24 september 2012, klockan 17.15-17.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-09 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar, klockan 17:30-17:50 Beslutande Jacob Spangenberg (C) Margareta Widén Berggren (S) Lennart Owenius (M) Tomas Bendiksen (S) Mika Muhonen (S), 144 Ann-Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Torsdag 1 oktober 2015, kl. 13.15 17.00, ajournering 14.50 15.15 Plats Svansjörummet Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas Herneryd MP Lo Göthberg Larsson S Thord Harrysson

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9.00 12.00, 13.00-14.10 Beslutande Henrik Yngvesson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Margaretha Lööf-Johanson (S), 48-54 Nina Åkesson-Nylander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.35. Paus klockan 14.40-15.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, Kommunhuset Kinna, klockan 08.30-13:00 Beslutande M Anders Lindal tjänstgör för Lena Eriksson (M) M Nina Paulsson Åmark FP Egon Svensson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 29 maj 2008, kl 17.00-18.45 ande se sidan 2 Övriga Kurt Lundberg, s, ersättare 70-78 Tommie Hildman, chef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 11.30 Beslutande M Tomas Johansson S C S Barbro Petersson Anders Andersson David Berglund KD Ola Andreasson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Ljubica Marusic (s) Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Ljubica Marusic. Socialkontoret 2007-12-13

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Ljubica Marusic (s) Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Ljubica Marusic. Socialkontoret 2007-12-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.10 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Ljubica Marusic (s) Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75)

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75) Kommunfullmäktige 2015-03-31 1 (20) Plats och tid Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund Beslutande Ledamöter Övriga deltagare Tjänstemän/övriga deltagare Se

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2009-03-19 1 (23) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdag 19 mars 2009, kl 08.30-14.25 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-05 Sida 1-7

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-05 Sida 1-7 2013-11-05 Sida 1-7 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-11-05, kl. 08:15-10:50. Beslutande Bengt-Åke Rehn (S) Anna Hed (C) Malin Höglund (M) Peter Helander (C) Bernt Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti (C)

Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti (C) 2011-11-04 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 november 2011, klockan 08.00 10.00 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Kommunstyrelsens SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kommunstyrelsens SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordf Rolf Svensson (C), tjg ers för Christer Laurell (C), 2:e v ordf Leif Hägg (M), 1:e v ordf Gunnar Bengtsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10 Tid, kl 13.30 16.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande KD Gunnar Lyngsaa, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M) M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Klockan 09.00-11.30 Ajournering Klockan 10.10-10.30 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande C Erika Arnell, ersätter Jörgen Hagman

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-23 1 (20) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.30 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.55 Beslutande M Margareta Lövgren FP Per-Elof Isaksson MBP S S Henry Sandahl Lisa Dahlberg Pauli Kuitunen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-02-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Margareta

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 15-19 Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 15-19 Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-11:00 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Ersättare Björn Nyström (M) Övriga närvarande Bo Ivarson,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Plats och tid Kommunhuset 2014-01-21 kl 13.30-16.15 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt (FP)

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP Per-Elof Isaksson S Barbro Petersson Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtälje sportcentrum, klockan 16.30-16.47 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Hanna Stymne Bratt (S) Alexander Srndovic (S), 189 Margareta Lundgren (S) Berit

Läs mer