Östervåla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Östervåla 2015-06-11"

Transkript

1 Östervåla Vårens sista styrelsemöte avhölls igår nsdag så vi i styrelsen har samlat lite inf m vad sm händer ch vill med det önska Er alla en skön smmar. Infrmatin från Östervåla IF:s styrelse. Eknmi. Kansliet ch dess aktiviteter. Sektinerna. Skadegörelse på Lundavallen. Reklamfilm från regeringskansliet med ÖIF sm förebild! Aktiviteter i samarbete med Hembygdsföreningen. Lundalyftet ÖIF ltteriet, nya rutiner ch dragning första advent! Föreläsning med Rikard Grip. Hckeygrabbarna jbbade på Läderlppet. Utbildningar med stöd av Idrttslyftet. Ansökan m Miljnen pengar från Sala Sparbank. ÅRETS DAIF:ARE UTSEDD, DET BLEV EN ÖIF:ARE!! Styrelsens Kick Off inför nästa termin! Eknmi. Vi har på lika sätt skärpt den eknmiska redvisningen ch uppföljningen i föreningen. Tanken är att vi ska undvika att försätta ss i ett läge där det krävs ett beslut m köpstpp igen för det tar erhört hårt på aktiviteterna ch skapar dålig stämning. Det är ckså erhört tråkigt för ledamöter i styrelsen att utsättas för den kritik det medför från medlemmar sm betalar avgifter av lika slag ch anser att man inte får någt för det, men vi ska vara medvetna m att vi ligger erhört lågt i medlemsavgifter samt aktivitetsavgifter i relatin till många klubbar i vår mgivning. Under årets första fyra månader har föreningen haft intäkter m krnr, det är ungefär kr mer än samma perid föregående år. Det sm drar msättningen uppåt är att vi erhållit statliga ch kmmunala bidrag i någt större mfattning än föregående år, vi har ckså haft mer persnal med stöd från Arbetsförmedlingen vilket inneburit mer stöd därifrån, ch vi har interimsbkat över en del av intäkterna för Hckeyjkern från föregående år då vi har utdelning av vinster att reglera detta år. På mkstnadssidan har vi ckså lite högre siffrr, bland annat har vi under periden tagit en kstnad för försäkringen sm avser ett helt år fram till våren Det är ca krnr. Den typen av kstnad skulle egentligen kunna mkstnadsföras över tiden sm försäkringen gäller m man ska följa bkföringens alla regler men i knsekvensens namn skulle då alla intäkter sm spelaravgifter ch liknande ckså fördelas över tid. Det skulle innebära en ganska mfattande administratin ch vi i styrelsen tvivlar på att det leder till större kntrll ch förståelse för den eknmiska rapprteringen utan istället röra till begreppen ytterligare. Även kstnaden för material ökar naturligtvis kpplat till att vi nu inte längre har köpstpp. Utgifter för persnal är naturligtvis ckså större då vi haft mer persnal under tiden men det balanseras av de ökade lönebidrag vi erhållit under periden.

2 Vi är nu helt i fas med leverantörsskulder vilket känns glädjande, ch är naturligtvis helt nödvändigt för föreningens överlevnad. Årets första fyra månader visar ett översktt m krnr vilket kanske kan kännas sm väl mycket, men sm Ni ser är en del saker på både intäktssidan ch kstnadssidan av engångskaraktär, eller i vart fall sådant sm uppstår med lång tid mellan. Därför är det väl tidigt att säga att det är läge att släppa på ytterligare medel eller dra ner på avgifter. Vi behöver frtfarande stärka föreningens eknmi för vi har en kassa i strleken kr vilket naturligtvis inte räcker långt i en situatin där kylaggregat i ishallen eller annat havererar. Sektinerna Skidr Tämnaren runt har nyligen genmförts men tyvärr med färre medverkande än förväntat. Det blev 99 åkande denna gång ch delvis kan vädret haft inverkan på det. Man hade ckså knkurrens av andra aktiviteter sm Stckhlm maratn sm ckså säkert bidrg till manfallet. Inför framtiden ser man i sektinen nu över frmerna ch hppas på bättre deltagande framöver. Gymnastik Verksamheten är nu avslutad för denna termin men man är redan igång med förberedelserna för nästa. Det är barngympa för lika åldersgrupper, Actin gympa ch EFIT sm planeras ch så småningm kmmer inf på deras hemsida m när ch var detta sker. Man deltg även på Olympic Day i Heby vilket gav ett visst eknmiskt bidrag sm kmmer användas till utbildning av ledare. Man söker föräldrar sm kan ställa upp sm ledare i lika frmer ch har möjlighet att erbjuda bra utbildningar för dm sm har möjlighet att hjälpa till. Ftbll Aktiviteterna är naturligtvis i full gång så här års ch ftbllssklan är nära förestående. Tyvärr var det lite säkert m dess genmförande några dagar berende på brister av ledare vilket föranledde säkerhet ch sena anmälningar. Även här behövs fler ledare ch via lika stöd kan man erhålla utbildning m man ställer upp. Ishckey Hckeyskla planeras ch man söker stöd från Idrttslyftet för det. Man ser nu över kylaggregatet för att minska risken att vi står utan kyla till isläggningen. Det är stra pengar sm krävs men med fantasi ch kreativitet hppas vi på stöd i lika frmer för att kunna serva ch gradera upp anläggningen. Prissättningen av Entréavgifter inför säsngen ch priset för biljett kmmer vara 50 kr kmmande säsng, med möjlighet att köpa säsngskrt för 500 kr. 500 klubben utgår för den mer exklusiva Guldklubben sm kstar kr att bli medlem av, men det innebär då mer förmåner ckså, mer inf kmmer!

3 Skgsvallen Det har väl inte undgått någn vad sm sker detta jubileumsår? Med start den 27 juni kmmer Vallen att uppmärksammas på lika sätt i år. Det nymålade skåpet med reklam m smmarens event är på plats ch gruppen sm jbbar med lkalen där utställningen kmmer ske kämpar på mt måldatumet 27 juni. Gör dm inte besvikna utan km ch titta vad dm gjrt ch dröm Er tillbaka till alla rliga event sm varit på Vallen! Se även sektinens inf m smmarens aktiviteter sm finns på hemsidan. Kansliet ch dess aktiviteter. Vi är inne i en ganska hektisk perid med många aktiviteter för persnalen. Man har tagit åt sig lika externa arbeten sm utkörning till hushåll samt budkörningar av bland annat matjrd för föreningens räkning. Det uppstår ibland frågr m vad persnalen gjrt på lika ställen med föreningens bil med insinuatiner m att man varit ute i egna privata ärenden. Vi kan alltså lugna Er med att man är ute i föreningens ärenden även m man inte transprterar varr sm direkt är hänförliga till föreningens aktiviteter. Skadegörelse på Lundavallen. Sm tidigare infrmeras har vi drabbats av skadegörelse samt nedskräpning på Lundavallen. Det har vid ett tillfälle även gått så långt att ett ungdmslag inte kunnat använda en plan för det var tillhåll för ett gäng ungdmar sm inte är medlemmar i föreningen. Stämningen har varit så htfull att man heller inte kunnat avhysa ungdmarna sm ägnat sig åt bland annat rökning med nedskräpning sm följd ch spelande av musik från bilar vilket stört föreningens aktiviteter. Jag har vid ett tillfälle avhyst ungdmar från mrådet under mycket htfulla frmer. Lite aktsamt ställde jag persnbilen jag km i i anslutning till var dm lämnade mrådet vilket ledde till en meterlång ch djup repa på en framskärm vilket naturligtvis är tråkigt, patetiskt av ungdmarna att använda sig av den metden för att utrycka sitt missnöje! Vi plisanmäler numer alla överträdelser vi knstaterar ch plisen har därmed ckså vid lika tillfällen spntant patrullerat mrådet. Om Ni sm medlemmar ser överträdelser är vi naturligtvis tacksamma m Ni anmäler det, m kansliet har öppet gärna dit annars direkt till plisen. Däremt vill vi inte att Ni själva går in ch agerar då det kan leda till tråkigheter.

4 Reklamfilm från regeringskansliet med ÖIF sm förebild! Regeringskansliet sm ytterst ansvarar för EU bidrag kmmer göra en reklamfilm m vårt kanslis verksamhet. Kpplingen är att vi via Östervåla prjektet sm finansieras av Leader pengar lyft verksamheten främst avseende maskinparken i kntret ch dm vill visa att stödet lett till varaktig verksamhet. Vi är naturligtvis stlta ch glada för att Östervåla Idrttsförenings verksamhet är en förebild ändå in i regeringskansliet, men ingen är väl förvånad? Aktiviteter i samarbete med Hembygdsföreningen. Så här års är det lika aktiviteter på Hembygdsgården i frmat bland annat Natinaldagsfirande samt midsmmarfirande. Vi har ett bra samarbete med Hembygdsföreningen där vi ställer upp med persnal ch vi erhåller del av överskttet. Vi är tacksamma för samarbetet ch gläds åt alla bidrag sm leder till att vi kan utveckla vår ungdmsverksamhet! Lundalyftet Trts den fficiella avslutningen med redvisning av vad sm skett lever prjektet, helt enkelt för att man varit så rädd m pengarna att det finns medel kvar! Man tittar nu på mklädningsrummen vid hckeyn sm man inte kunde ta ifjl då det blev väl närma säsngsstarten. Hckeygrabbarna har initierats ch visar str entusiasm att hjälpa till vilket är erhört glädjande, Tack alla sm ställer upp! ÖIF ltteriet, nya rutiner ch dragning första advent! ÖIF ltteriet har haft lika skepnader genm åren, den klassiska ÖIF festen på Vallen har efterfrågats lite sen vi sluta med den för några år sen. Men den var dåligt besökt sista åren vilket kanske berr på arrangemanget i sig, ch festsektinen har fullt fkus på jubileumsaktiviteter vilket gör att det inte blir av i år heller. Men ändra sig bör man göra i alla fall! Därför kör vi i år med enklare förfarande där man köper en ltt via att registrera sig för ett nummer sm gäller vid dragningen, alltså ingen ltt att hålla reda på. Dragningen kmmer ske på första advent i anslutning till julskyltningen på trget men försäljningen startar direkt efter semestern så vi har gtt m tid att ge ALLA chansen att delta. Föreläsning med Rikard Grip. Skidsektinen planerar en föreläsning med landslagstränaren Rikard Grip. Vi hppas på en entusiasmerande stund med en skicklig ch framgångsrik ledare för vårt skidlandslag. Håll ögnen öppna för mer infrmatin m eventet sm sker efter smmaren! Hckeygrabbarna jbbade på Läderlppet. I samarbete med Arrangörsföreningen för Läderlppet hjälpte hckeygrabbarna till med transprter av kanter i samband med tävlingen. Det gav ett bra bidrag till föreningen ch visar att samarbete med föreningar ch andra rganisatiner i vår mgivning är viktigt, sm exempelvis även samarbetet med Hembygdsföreningen.

5 Utbildningar med stöd av Idrttslyftet. Det finns stra möjligheter till stöd via Idrttslyftet för utbildning av ledare ch tränare. Det är bara vår egen fantasi sm sätter gränser för vad sm kan genmföras, för ska vi ha bra verksamhet för ungdmarna behövs skickliga ch duktiga ledare. Nu har vi lyckligtvis passinerade ch skickliga ledare men man kan säga att de är för få ch får därför dra ett för strt lass, är vi fler sm delar på jbbet rkar man längre! Snacka med ledare i sektinerna m vad Ni kan hjälpa till med. vilka utbildningar Ni är intresserade av så kanske vi kan få till någt bra. Ansökan m Miljnen pengar från Sala Sparbank. I slutet av juni ska ansökningar till Sala Sparbanks förnäma bidrag under namnet miljnen vara inne. Sektinerna jbbar sm bäst med att frmulera sina ansökningar ch styrelsen kmmer innan semestern skicka in de vi anser sm mest behövande. Behven är sm bekant många så bjekt att söka för saknas inte! ÅRETS DAIF:ARE UTSEDD, DET BLEV EN ÖIF:ARE!! DAIF står för Dmar Ansvarig I Förening ch varje år utses en utmärkelse av Upplands Ishckeyförbund till den sm gjrt någt extra. Vi kan med stlthet ch glädje meddela att det blev en ÖIF:are! Stefan Anderssn har över tid visat att han verkligen brinner för uppgiften ch har kämpat för att vi ska ha utbildade ch duktiga dmare till alla matcher. Mtiveringen sm styrelsen i Upplands Ishckeyförbund frmulerat är stark ch därför klipper jag in den här. Och GRATTIS Stefan till en välförtjänt utnämning! Stefan har under sin tid sm DAIF:are tagit väl hand m sina föreningsdmare ch stöttat dm på ch utanför isen. Stefan har alltid satt sina dmare i första hand, ch aldrig utnyttjat sin psitin sm DAIF för att ta de bästa matcherna själv. Stefan har kämpat med att försöka rekrytera dmare i en förening med väldigt få aktiva spelare vilket har lett till att dmarstaben i Östervåla har varit tämligen liten. Trts det så har Stefan lyckats utveckla flera dmare sm tagit klivet upp ch idag dömer på Distriktet i Uppland. Östervåla har därmed blivit den förening sm har tagit fram flest nya dmare till distriktet de senaste åren. Östervåla har återigen blivit en plantskla för dmare i Uppland tack vare Stefan Anderssn. Vi från Dmarkmmittén tackar Stefan för det arbete, ch med den inspiratin han har gjrt arbetet sm DAIF, genm att utnämna Stefan till Årets DAIF-are säsngen 2014/2015 Styrelsens Kick Off inför nästa termin! Det har nu blivit en traditin att styrelsen träffas under smmaren för trevlig samvar, vanligtvis på Dalälven med gemensam matlagning ch bastubad. Men i fjl lev vi lite sena ch genmförde aktiviteten på land så nu siktar vi på mitten juli så vi får gå tillbaka till den tidigare traditinen. Det är viktigt med bra sammanhållning ch samarbete i styrelsen för att arbetet ska flyta bra ch denna aktivitet brgar för att det ska frtsätta så. //Staffan Bman

Östervåla Information från Östervåla IF:s styrelse.

Östervåla Information från Östervåla IF:s styrelse. Östervåla 2015-05-05 Infrmatin från Östervåla IF:s styrelse. Årsmöte med bra deltagande. Årets ÖIF:are ch årets ungdmsledare. Knstituerande möte. Första styrelsemötet efter årsmötet! Föreningens bil Revidering

Läs mer

Hockeyn är naturligtvis i en intensiv period nu med att forma lag och organisation inför säsongen.

Hockeyn är naturligtvis i en intensiv period nu med att forma lag och organisation inför säsongen. Östervåla 2014-08-17 Infrmatin från Östervåla IF styrelse Trsdag den 14/8 genmförde styrelsen första mötet efter semestern. Sektinerna Avtal med kmmunen avseende drift ch underhåll Lundalyftet säkerhetsutbildning.

Läs mer

Riktlinjer för verksamheten

Riktlinjer för verksamheten Riktlinjer för verksamheten Sveriges Hembygdsrörelses grundsyn Hembygdsrörelsen är en del av det levande samhället. Den skapar brar mellan det förgångna, nutiden ch framtiden. Hembygdsrörelsen har ett

Läs mer

Guide för hur bildar man en kaninhoppningsklubb ansluten till SKHRF. Även innehållande kunskap om hur man håller möten

Guide för hur bildar man en kaninhoppningsklubb ansluten till SKHRF. Även innehållande kunskap om hur man håller möten Guide för hur bildar man en kaninhppningsklubb ansluten till SKHRF Även innehållande kunskap m hur man håller möten 1 2012-12-27 Hur man bildar en kaninhppningsklubb ch sedan ansluter den till förbundet

Läs mer

Att ta emot internationella gäster på Vilda

Att ta emot internationella gäster på Vilda Att ta emt internatinella gäster på Vilda Visst är det häftigt, att ni ska få skapa årets lägerupplevelse tillsammans med scuter från ett helt annat land? Att ha internatinella scutgäster är rligt, spännande

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016 KSA

Verksamhetsplan 2015-2016 KSA Versin 1.0 Verksamhetsplan 2015-2016 KSA Verksamhetsidé KSA Västerås är en idrttsförening sm har sin bas i kreansk kampsprt. Idag erbjuder föreningen träning inm följande kampsprter: Hapkid, Haidng Gumd

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för fritidshemmet Duvhöken, Sammilsdalskolan f-6

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för fritidshemmet Duvhöken, Sammilsdalskolan f-6 Kvalitetsredvisning ch verksamhetsplan för fritidshemmet Duvhöken, Sammilsdalsklan f-6 Kvalitetsredvisning 2012/2013 Varje huvudman inm sklväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt ch kntinuerligt planera,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (11) Rev 2016-03-18 Plan mt diskriminering ch kränkande behandling 2016 En grundläggande mänsklig rättighet är rätten till likabehandling. Alla barn i försklan ska

Läs mer

Förskolechefen har under läsåret utbildat personalen i pedagogisk dokumentation.

Förskolechefen har under läsåret utbildat personalen i pedagogisk dokumentation. Kvalitetsredvisning Läsåret 2012/2013 - Redvisning av resultat - Kristallens förskla, Brgmästarens förskla, Karlsviks förskla Försklechef Catarina Ek Systematiskt kvalitetsarbete Kristallens förskla, Brgmästarens

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P 06 2014-05-15 Föräldramöte IK Brage P06 15 maj 2014 17:30-18:00 Agenda Allmänt - Hur är vi rganiserade ch säsngens upplägg Säsngsplanering - Vad händer under året Förberedelser före träning

Läs mer

Checklista förändringsledning best practice Mongara AB

Checklista förändringsledning best practice Mongara AB Checklista förändringsledning best practice Mngara AB Detta dkument ska ses sm ett underlag för vilka frågeställningar vi jbbar med inm ramen för förändringsledning. I dkumentet har vi valt att se prcessen

Läs mer

Information från socialkontorets ledningsgrupp

Information från socialkontorets ledningsgrupp PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-10-20 Närvarande: Berit Nrén, Christina Kvarnström, Erika Hanssn, Fredrik Nilssn, Inger Engström, Lena Sjölin, Peder Hanssn, Sture Veräjä, Åsa Israelssn, Eva Åkerlund Infrmatin

Läs mer

Protokoll - styrelsemöte Stockholms Skidförbund

Protokoll - styrelsemöte Stockholms Skidförbund Prtkll - styrelsemöte Stckhlms Skidförbund Datum: 16 maj 2017 Tid: Kl. 18-22 Plats: RSM, Västmannagatan 4, 4tr Närvarande: Björn Lidman, Karl Anderssn, Luise Crnebrg, Paula Lembke, Rikard Schwalbe, Tm

Läs mer

Månadsbrev augusti! Hur går det för oss som kedja:

Månadsbrev augusti! Hur går det för oss som kedja: Månadsbrev augusti! Mitt tredje månadsbrev innehåller en del nyheter samt en beskrivning av vilka mråden vi kmmer att fkusera på framöver. Precis sm i de två tidigare månadsbreven kmmer ckså en redvisning

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P 06 2014-10-07 Föräldramöte IK Brage P06 7 ktber 2014 18:00-19:00 Agenda Genmgång av det vi berättade i våras Allmänt - Hur är vi rganiserade ch säsngens upplägg Säsngsplanering - Vad händer

Läs mer

Vattenfall Innovation Awards

Vattenfall Innovation Awards Vattenfall Innvatin Awards Hantering av Uppfinnare, prcess ch tlkning av legala aspekter Tidsplan: 1. Vattenfalls (VF) utser en intern jury, bestående av ca 10 persner, sm bedömer ch beslutar m vilka idéer

Läs mer

Socialkontoret, Moravägen 4, Malung, kl. 09.00-12.10

Socialkontoret, Moravägen 4, Malung, kl. 09.00-12.10 G= Malung-Sälens kmmun 1 Plats ch tid Beslutande Scialkntret, Mravägen 4, Malung, kl. 09.00-12.10 Carina Albertssn (S), rdförande Brita Shlin (M), vice rdförande Birgitta Örjas (S) Jörgen Nrén (S) Britt-Marie

Läs mer

Metodhandbok. för arbete med unga och lokalt ledd utveckling på landsbygden

Metodhandbok. för arbete med unga och lokalt ledd utveckling på landsbygden Metdhandbk för arbete med unga ch lkalt ledd utveckling på landsbygden INNEHÅLL U LAND Ung på landsbygden Varför unga i lkal utveckling på landsbygden? Paraplyprjektens upplägg Ungdmscachens rll Unga ambassadörer

Läs mer

Handläggare Eva Lindkvist Vivi Havia 08-523 015 76 08-523 020 67 lindkvist.eva@sodertalie.se vivi. haviabsodertalie.se

Handläggare Eva Lindkvist Vivi Havia 08-523 015 76 08-523 020 67 lindkvist.eva@sodertalie.se vivi. haviabsodertalie.se b Södertal je kmmun 01-10-31 Tjansteskrivelse Dnr UNI1 Kntr Utbildningskntret Handläggare Eva Lindkvist Vivi Havia 08-53 015 76 08-53 00 67 lindkvist.eva@sdertalie.se vivi. haviabsdertalie.se utbildningsnämnden

Läs mer

Regional samverkanskurs 2014

Regional samverkanskurs 2014 L Ä N S S T Y R E L S E N I Ö R E B R O L Ä N Reginal samverkanskurs 2014 Dnr: 455-5818-2014 1 Bakgrund Den första reginala samverkanskursen genmfördes år 1995. RSK 2014 genmfördes 6-11 nvember, den 15:nde

Läs mer

Intern styrning och kontroll vid Stockholms universitet

Intern styrning och kontroll vid Stockholms universitet Revisinsrapprt Stckhlms universitet 106 91 Stckhlm Datum Dnr 2008-04-03 32-2007-0804 Intern styrning ch kntrll vid Stckhlms universitet Riksrevisinen har sm ett led i den årliga revisinen av Stckhlms universitet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 För ett jämställt samhälle fritt från våld Ängelhlm 2016-01-18 SKYDDSJOURENS UTÅTRIKTADE VERKSAMHET 4 INFORMATIONSTRÄFFAR 4 NÄTVERKET KVINNOFRID I NORDVÄSTRA SKÅNE 4 FÖRETAGSDAGARNA

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2008-2009. Kvalitetsredovisning för Förskolan Solstrålen Enköpings kommun

Kvalitetsredovisning läsåret 2008-2009. Kvalitetsredovisning för Förskolan Solstrålen Enköpings kommun Kvalitetsredvisning läsåret 2008-2009 Kvalitetsredvisning för Försklan Slstrålen Enköpings kmmun 1 Detta är kvalitetsredvisning enligt Förrdning m kvalitetsredvisning inm sklväsendet: 2 Arbetet med kvalitetsredvisning

Läs mer

Presidierapport jul-okt (140701 141017)

Presidierapport jul-okt (140701 141017) Presidierapprt jul-kt (140701 141017) Knstkåren 2014/15 Rapprten återger vad presidiet har arbetet med under periden. Möten framgår av tabellerna för varje vecka ch presidialerna beskriver arbetet under

Läs mer

Förslag till ändrade rutiner för statliga ålderspensionsavgifter

Förslag till ändrade rutiner för statliga ålderspensionsavgifter 1 (7) PM Förslag till ändrade rutiner för statliga ålderspensinsavgifter Pensinsmyndigheten föreslår att: regleringsbelppet mellan statsbudgeten ch AP-fnden för statliga ålderspensinsavgifter inte fördelas

Läs mer

Slutrapport Uppdragsutbildning ITM

Slutrapport Uppdragsutbildning ITM Slutrapprt Uppdragsutbildning ITM Upprättad av: Martina Granhlm, ADV Dkumentansvarig: Datum: Larsa Nicklassn, ADV 2013-04-226 Slutrapprt Uppdragsutbildning ITM 1 Bakgrund 3 1.1 Prblemfrmulering 3 1.2 Prjektets

Läs mer

Intern kontroll inom Försörjningsstöd

Intern kontroll inom Försörjningsstöd Revisinsrapprt Intern kntrll inm Försörjningsstöd Inger Kullberg Cert. kmmunal revisr Anna Gröndahl Stadsrevisinen i Örebr kmmun Intern kntrll inm försörjningsstöd Innehållsförteckning 1 Sammanfattning

Läs mer

Sätra skolas kvalitetsredovisning 2014-2015

Sätra skolas kvalitetsredovisning 2014-2015 Grundskla Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(12) 2015-06-03 Sätra sklas kvalitetsredvisning 2014-2015 1. Organisatin Sätra skla är en F-6 skla ch har under läsåret 2014-2015 haft 169 elever. Dessa

Läs mer

PAJALA KOMMUN Tjänsteställe/Handläggare Revisorerna

PAJALA KOMMUN Tjänsteställe/Handläggare Revisorerna Datum 1(6) Kmmunfullmäktige i Pajala kmmun Revisinsberättelse för år 2016 Vi, av fullmäktige utsedda revisrer har granskat den verksamhet sm bedrivs i styrelser ch nämnder ch genm utsedda lekmannarevisrer

Läs mer

Huvudprocesser i ett företag

Huvudprocesser i ett företag Allmänt m företag Vad är ett företags allra viktigaste mål? Målen kan variera, men ett grundläggande mål är lönsamhet. Alla insatser sm gör på företag syftar till att öka lönsamheten. Detta kan göras på

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse 2014 Campus Alingsa s

Verksamhetsbera ttelse 2014 Campus Alingsa s Verksamhetsbera ttelse 2014 Campus Alingsa s Innehåll INLEDNING... 3 1. UTBILDNINGAR... 4 1.1 Högre utbildning... 5 1.2 Yrkeshögskla... 6 2. SAMVERKAN OCH UTVECKLING... 6 2.1 Westum... 6 2.1.1 KOBRA...

Läs mer

Handikappersättningen

Handikappersättningen Hur mycket får man i Handikappersättningen är 36, 53 eller 69 prcent av prisbasbelppet~( berende på vilket behv du har av hjälp ch hur stra dina merkstnader är på grund av funktinsnedsättningen. Handikappersättning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lkalavdelning i Järfälla 1 Verksamhetsplanen ch budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för Friluftsfrämjandet i Järfälla, ch beskriver våra

Läs mer

VAD ÄR LINNÉCUPEN? VAD FÅR NI SOM FÖRETAG UT AV ATT VARA MED? LINNÉCUPENS PRE- EVENT LINNÉCUPENS AFTER- CUP VILL DU HJÄLPA TILL?

VAD ÄR LINNÉCUPEN? VAD FÅR NI SOM FÖRETAG UT AV ATT VARA MED? LINNÉCUPENS PRE- EVENT LINNÉCUPENS AFTER- CUP VILL DU HJÄLPA TILL? VAD ÄR LINNÉCUPEN? VAD FÅR NI SOM FÖRETAG UT AV ATT VARA MED? LINNÉCUPENS PRE- EVENT LINNÉCUPENS AFTER- CUP VILL DU HJÄLPA TILL? LINNÉUNIVERSITETETS STUDENTKÅRER (OCH UTBILDNINGAR) 2 4 6 7 8 9 Senast uppdaterad:

Läs mer

Kommunikationsplan Miljö- och samhällsnytta 2011-2012 - Vi skapar ren välfärd

Kommunikationsplan Miljö- och samhällsnytta 2011-2012 - Vi skapar ren välfärd Kmmunikatinsplan Miljö- ch samhällsnytta 2011-2012 - Vi skapar ren välfärd Sammanfattning Avfall Sverige 1 planerar att genmföra en pininsbildande kampanj riktad mt samhällsintressenter på lika nivåer

Läs mer

Detta är det skönaste landskapet på jorden, ingen borde behöva dö härifrån

Detta är det skönaste landskapet på jorden, ingen borde behöva dö härifrån Detta är det skönaste landskapet på jrden, ingen brde behöva dö härifrån Mervärde Nrsjö är en långsiktigt hållbar finansiell mdell för utveckling. Genm 50/50 principen där 50 % av insamlade medel går till

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016

LIKABEHANDLINGSPLAN. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 LIKABEHANDLINGSPLAN Plan mt diskriminering ch kränkande behandling 2015/2016 1 Likabehandlingsplanen presenterar försklans arbete för att främja barns lika rättigheter samt åtgärder för att förebygga diskriminering,

Läs mer

Växtverk & Framtidstro!

Växtverk & Framtidstro! 2010 Växtverk & Framtidstr! Rapprt från en förstudie m ungdmar, delaktighet ch framtidstr i Hallstahammar Med stöd av Leader Nrra Mälarstranden LMK Pedagg 2010-11-04 ! Rapprt Växtverk & framtidstr Bakgrund

Läs mer

Revisionsrapport Mjölby Kommun

Revisionsrapport Mjölby Kommun Revisinsrapprt Omsrgs- ch scialnämndens åtgärder för eknmisk balans Mjölby Kmmun Matti Leskelä Karin Jäderbrink Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Revisinsfrågr 2

Läs mer

Förslag på samarbetsorganisation för gemensam plattform för nationellt digitalt folkbibliotek

Förslag på samarbetsorganisation för gemensam plattform för nationellt digitalt folkbibliotek Förslag på samarbetsrganisatin för gemensam plattfrm för natinellt digitalt flkbiblitek 1 Inledning ch bakgrund Kmmunakuten AB har fått i uppdrag att arbeta fram ett förslag på samarbetsrganisatin för

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Infrmatin ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER ch FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra prdukter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

IK Brage P-06. Allmänt. Säsongsplanering - Vad händer under året

IK Brage P-06. Allmänt. Säsongsplanering - Vad händer under året IK BRAGE P 06 2017 Föräldramöte 1 juni 2017 17:15-18:00 Allmänt - Hur är vi rganiserade ch säsngens upplägg Säsngsplanering - Vad händer under året Föräldrainsatser - Vad förväntas man ställa upp med till

Läs mer

Samarbetsra d 20150226

Samarbetsra d 20150226 Samarbetsra d 20150226 Närvarande Föräldrarepresentanter: Frank Schyberg, Lena Nilssn, Therese Berge, Gunnar Bman, Jörgen Petterssn, Oscar Frsberg, Sfie Matssn, Theres Leidenfrs Frnt, Persnalrepresentanter:

Läs mer

Budgetmöte Strömstad GK Strömstad Golfklubb Sveriges Västligaste golfbana med det professionella bemötandet

Budgetmöte Strömstad GK Strömstad Golfklubb Sveriges Västligaste golfbana med det professionella bemötandet Budgetmöte Strömstad GK 2013 Strömstad Glfklubb Sveriges Västligaste glfbana med det prfessinella bemötandet Verksamheten 2012 Mål 2012 Säsngstyrning av arbetstiden 7 timmar VS 9 timmar 500 000 investering

Läs mer

Revisionsrapport. Investeringar. Katrineholms kommun. Annika Hansson, Cert kommunal revisor Jukka Törrö November 2011

Revisionsrapport. Investeringar. Katrineholms kommun. Annika Hansson, Cert kommunal revisor Jukka Törrö November 2011 Revisinsrapprt Investeringar granskning med utgångspunkt i gd eknmisk hushållning Katrinehlms kmmun Annika Hanssn, Cert kmmunal revisr Jukka Törrö Nvember 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning ch

Läs mer

Förskolan Västanvind

Förskolan Västanvind Försklan Västanvind Västanvinds plan mt diskriminering ch kränkande behandling (likabehandlingsplan) 2015-05-25 Visin Västanvind är en förskla där alla avsett kön, etnisk bakgrund, religin, funktinshinder,

Läs mer

Granskning av kommunens tillsyn av fristående förskolor

Granskning av kommunens tillsyn av fristående förskolor Granskning av kmmunens tillsyn av fristående försklr Granskningsrapprt Falu kmmun KPMG AB 2017-06-07 Antal sidr 7 Falu kmmun Granskning av kmmunens tillsyn av fristående försklr KPMG AB 2017-06-07 Innehållsförteckning

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: Utan schemasystem, manuellt schema i SchlSft Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta

Läs mer

13. Utvecklingssamtal hos IOGT-NTO

13. Utvecklingssamtal hos IOGT-NTO 13. Utvecklingssamtal hs IOGT-NTO Syfte Att få rganisatinen att fungera bättre. Att bidra till medarbetarnas persnliga utveckling. Att stämma av mt mål. Att stämma av samarbetet mellan rganisatinsgrenarna

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2010/2011

Kvalitetsredovisning Läsåret 2010/2011 Vuxenutbildningsavdelningen S SID 1 (13) 2011-04-20 Kvalitetsredvisning Läsåret 2010/2011 Anrdnare ABF Stckhlm Vux Inledning ABF Stckhlm har sedan 2003 genmfört vuxenutbildning på grundläggande - ch gymnasial

Läs mer

Utvärdering efter Svenska Cupen 3 hur vi ska arbeta framåt.

Utvärdering efter Svenska Cupen 3 hur vi ska arbeta framåt. Minnesanteckningar möte med tramplintekniska kmmittén Stckhlm lördagen den 5 mars (Nya) Idrttens Hus; Skansbrgatan 7 Skanstull Närvarande: Luise Nrdenberg (rdförande, vid tangenterna), Mats Göranssn, Thérèse

Läs mer

Utvärdering av Pilotprojektet Bärkraft intensiv

Utvärdering av Pilotprojektet Bärkraft intensiv Utvärdering av Piltprjektet Bärkraft intensiv Sammanfattning Piltprjektet Bärkraft intensiv har genmförts inm ramen för prjektet Förnybar energi från de gröna näringarna för att testa hur LRF genm ett

Läs mer

Leverantörsbetalningar

Leverantörsbetalningar Varje år betalar Sveriges 290 kmmuner felaktigt ut hundratals miljner krnr i egentliga eller felaktiga transaktiner. Med några enkla åtgärder skulle en str del av dessa kunna undvikas! Dkumentet avser

Läs mer

Fritidshemmets uppdrag och utmaningar. ALP observatörsutbildning 10 september 2015

Fritidshemmets uppdrag och utmaningar. ALP observatörsutbildning 10 september 2015 Fritidshemmets uppdrag ch utmaningar ALP bservatörsutbildning 10 september 2015 Samtala två ch två- Vad tänker du på när du tänker på fritidshem? Innehållet vi skall ta ss an är Fritidshemmets styrdkument

Läs mer

OMRÅDET VÄGARNA. Styrelsen har konstaterat att vildsvinen återigen bökar runt i våra trädgårdar och på föreningens marker.

OMRÅDET VÄGARNA. Styrelsen har konstaterat att vildsvinen återigen bökar runt i våra trädgårdar och på föreningens marker. ETT ÅR ATT MINNAS Oavsett vad året har bjudit på finns det många minnen sm vi kan plcka fram ch njuta av under vinters mörka dagar. Det behöver inte alltid vara de stra händelserna sm skapar de bästa minnena.

Läs mer

Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2016

Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2016 Revisinsrapprt 2016 Genmförd på uppdrag av de förtrendevalda revisrerna i Vetlanda kmmun Granskning av delårsbkslut per 30 juni 2016 Vetlanda kmmun Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 2.1 Bakgrund...3

Läs mer

Stadgar för Sorundanet

Stadgar för Sorundanet SORUNDANET Stadgar för partiet Srundanet Sidan 1 av 5 Stadgar för Srundanet 1 Allmänt Srundanet är ett lkalt, självständigt plitiskt parti i Nynäshamns kmmun, Stckhlms län. Srundanets syfte är: Att vara

Läs mer

Trygghetsplan för Trädgårdens förskola

Trygghetsplan för Trädgårdens förskola Trygghetsplan för Trädgårdens förskla Likabehandlingsplan ch plan mt kränkande behandling 2018-2019 Vår visin: På vår förskla skall alla känna sig välkmna ch delaktiga. De ska känna trygghet ch inflytande

Läs mer

Vad är direktivet/eidas? en beskrivning av en teknisk maskin, en nationell PKI betroddhetsserver

Vad är direktivet/eidas? en beskrivning av en teknisk maskin, en nationell PKI betroddhetsserver Jan Bergström 2015-08-29 S:t Eriksgatan 48 112 34 Stckhlm 08-6505553 070-7559494 (GSM) janbm70@gmail.cm Näringsdepartementet Remissvar eidas Vad är direktivet/eidas? en beskrivning av en teknisk maskin,

Läs mer

Projektet Tobaksfri ungdom i Västra Götalandsregionen

Projektet Tobaksfri ungdom i Västra Götalandsregionen Prjektet Tbaksfri ungdm i Västra Götalandsreginen Sammanfattning Syfte ch metd Syftet med prjektet har varit att ge medarbetarna i Flktandvården Västra Götaland bättre förutsättningar att på ett effektivt

Läs mer

Projekt #svenskrodd2020 barn och ungdom

Projekt #svenskrodd2020 barn och ungdom Svenska Rddförbundet Prjekt #svenskrdd2020 barn ch ungdm Mål med prjektet ch för svensk rdd Det arbete sm görs i prjektet syftar till att skapa en gemensam färdriktning där resan frtsätter långt efter

Läs mer

1. Rambölls uppdrag. Uppdrag Utredning och analys av omställningsarbete för Mötesplatser för unga vuxna Botkyrka kommun PM nr 01 Datum

1. Rambölls uppdrag. Uppdrag Utredning och analys av omställningsarbete för Mötesplatser för unga vuxna Botkyrka kommun PM nr 01 Datum PM Uppdrag Utredning ch analys av mställningsarbete för Mötesplatser för unga vuxna Kund Btkyrka kmmun PM nr 01 Datum 2018-06-15 1. Rambölls uppdrag Ramböll har under tidsperiden februari till april genmfört

Läs mer

Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 2 januari 2019

Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 2 januari 2019 Nya tillstånd ch tydligare krav i IVO:s tillsyn från 2 januari 2019 Vem har beslutat m att införa nya regler? Svar: Det har riksdagen gjrt. I juni 2018 antgs prpsitinen Ökade tillståndskrav ch särskilda

Läs mer

Tillgänglighet för oss, tillgängligt för dig

Tillgänglighet för oss, tillgängligt för dig Tillgänglighet för ss, tillgängligt för dig Vilka är UA? Riksförbundet Unga Allergiker är en rganisatin för unga ch av unga sm finns till för att upplysa ch påverka, men framförallt för att inspirera,

Läs mer

Referat från styrelsens möte 18 februari 2014

Referat från styrelsens möte 18 februari 2014 Referat från styrelsens möte 18 februari 2014 Närvarande Ltta Friberg, rdförande Jnas Löhnn, vice rdförande Jhan Sandwall, ledamt Jhannes Kretschmer, ledamt Cicci Anderssn, ledamt Uffe Madsen, ledamt Ali

Läs mer

Stjärnjouren Organisationsnummer: Box Sundbyberg

Stjärnjouren Organisationsnummer: Box Sundbyberg Bakgrund Stjärnjuren har 2016 fått 300 000 kr i stöd för att arbeta förebyggande mt våld bland unga, sm en del i Sundbybergs stads jämställdhetsarbete. Enligt överenskmmelse mellan Sundbybergs stad ch

Läs mer

Uppföljning av sommar 2015 Annika Sörensdotter

Uppföljning av sommar 2015 Annika Sörensdotter Uppföljning av smmar 2015 Annika Sörensdtter Lönekntr Annika Sörensdtter Rapprt Uppföljning av smmar 2015 2(19) Innehållsförteckning Original lagras ch gdkänns elektrniskt. Utskrifter gäller endast efter

Läs mer

Delrapport 1 Landsbygd i centrum Juni 2014

Delrapport 1 Landsbygd i centrum Juni 2014 Delrapprt 1 Landsbygd i centrum Juni 2014 Landsbygd i centrum Beskrivning ur handlingsplan. Prjektet Landsbygd i centrum(lic) ska Utvecklingsenheten tillsammans med de 6 LUPbygderna genmföra åtgärder ch

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN för 2006 / 2007

VERKSAMHETSPLAN för 2006 / 2007 Nrrbttens Innebandyförbund VERKSAMHETSPLAN för 2006 / 2007 Organisatin Målsättningar Uppgifter Nrrbttens Innebandyförbund ORGANISATION 2006/2007 Organisatin 060617-070600 Nrrbttens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA

Läs mer

Svar på motion från Emil Broberg (V) m.fl Städning av vårdlokaler i egen regi (LiÖ 2015-185)

Svar på motion från Emil Broberg (V) m.fl Städning av vårdlokaler i egen regi (LiÖ 2015-185) Svar på mtin från Emil Brberg (V) m.fl Städning av vårdlkaler i egen regi (LiÖ 2015-185) Mtinärerna berör en viktig fråga. Städning av vårdlkaler utgör en viktig del för att skapa en gd inmhusmiljö för

Läs mer

13? SAMMANTRÄDESPROTOKOLH Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18) 2011-10-20

13? SAMMANTRÄDESPROTOKOLH Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18) 2011-10-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLH Kultur- ch fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Tid: 14:00-17:40 (ajurnering 15:15-16:10 samt 17.20-17:25) Plats: Rydals knferenscenter, Rydal Beslutande M Jannicke Wichne

Läs mer

Remissvar av betänkandet Ett land att besöka. En samlad politik för hållbar turism och växande besöksnäring (SOU 2017:95)

Remissvar av betänkandet Ett land att besöka. En samlad politik för hållbar turism och växande besöksnäring (SOU 2017:95) SLAO Pedaggens väg 2 831 40 Östersund REMISSYTTRANDE Näringsdepartementet Svar per e-pst: n.registratr@regeringskansliet.se n.remisser.ff@regerinskansliet.se Remissvar av betänkandet Ett land att besöka.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats ch tid Karlskrna 13:00-15.30 ande Stefan Haskå, M, rdf Jan Carlssn, S, v rdf Britt-Marie Angergård Grönqvist, M Kerstin Pabrn, FP Ola Frslin, FP Lena Hlst, C Karin Wibe

Läs mer

Lilla guiden till Systematiskt arbete med miljörisker

Lilla guiden till Systematiskt arbete med miljörisker Lilla guiden till Systematiskt arbete med miljörisker Brschyren är i A5-frmat det innebär att när du skrivit ut den så skall sidrna bara vikas ihp på mitten ch häftas. Du måste skriva ut dubbelsidigt för

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005 kl 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005 kl 17.00 Myndighetsnämndens för teknik ch miljö AU Myndighetsnämndens för teknik ch miljö Plats ch tid för sammanträdet Arbetsutskttet Angarnsrummet, Tunahuset, Tuna trg 2, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005

Läs mer

ZONTA D21 OCH CITY GROSS SVERIGE I SAMARBETE

ZONTA D21 OCH CITY GROSS SVERIGE I SAMARBETE ZONTA D21 OCH CITY GROSS SVERIGE I SAMARBETE MANUAL TILL KLUBBAR Bakgrund D21 av ZI har fått möjligheten att göra en samlad massiv manifestatin under 16 Days f Activism Against Gender Vilence (25 nv, Internatinella

Läs mer

KONSEKVENSUTREDNING - inför förändring av barngruppernas storlek och sammansättning

KONSEKVENSUTREDNING - inför förändring av barngruppernas storlek och sammansättning ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM BILAGA 3 SID 1 (5) 2011-09-20 Pm KONSEKVENSUTREDNING - inför förändring av barngruppernas strlek ch sammansättning RIKTLINJER FÖR GODKÄNNANDE AV FÖRÄNDRING

Läs mer

Granskning av delårsbokslut per den 30 juni 2018

Granskning av delårsbokslut per den 30 juni 2018 Revisinsrapprt 2018 Genmförd på uppdrag av de förtrendevalda revisrerna i Värnam kmmun Granskning av delårsbkslut per den 30 juni 2018 Värnam kmmun Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset Forum, onsdagen den 18 februari 2015, kl 09.00-10.00 Gemensam mötestid med kommunala pensionärsrådet kl 10.00-11.

Plats och tid Kommunhuset Forum, onsdagen den 18 februari 2015, kl 09.00-10.00 Gemensam mötestid med kommunala pensionärsrådet kl 10.00-11. Sida 1 Kmmunala rådet för funktinshinderfrågr Plats ch tid Kmmunhuset Frum, nsdagen den 18 februari 2015, kl 09.00-10.00 Gemensam mötestid med kmmunala pensinärsrådet kl 10.00-11.00 Beslutande ledamöter

Läs mer

Installation av fiber och IPTV i Seraljen

Installation av fiber och IPTV i Seraljen Frågr ch svar Frågr ch svar Installatin av fiber ch IPTV i Seraljen Kmmer COM hem att helt försvinna eller kan man ha det i en övergångsperid? Svar: Vi kmmer att ha tillgång till CmHem under 2016 ch 2017

Läs mer

Riktlinjer för Lex Sarah

Riktlinjer för Lex Sarah 2012-03-16 Sida 1 Riktlinjer för Lex Sarah Enligt SL 14 kap 2 ch LSS 24 a ska var ch en sm fullgör uppgifter inm scialtjänsten eller LSS medverka till att den verksamhet sm bedrivs ch de insatser sm genmförs

Läs mer

Att bli en kompetent kravställare av kompetens och öka anställningsbarhet hos medarbetarna

Att bli en kompetent kravställare av kompetens och öka anställningsbarhet hos medarbetarna Att bli en kmpetent kravställare av kmpetens ch öka anställningsbarhet hs medarbetarna Hur kan vi i praktiken agera för att underlätta att strategi ch perativ förmåga ska kunna gå hand i hand inm ramen

Läs mer

Digital strategi för Ödeshögs kommunala skola

Digital strategi för Ödeshögs kommunala skola Digital strategi för Ödeshögs kmmunala skla 2017-2019 Inledning Någnting har hänt då det gäller svensk skla ch IT. Från att tidigare ha diskuterat frågr m datrer ch appar talar nu plitiker, debattörer

Läs mer

Medlemsmöte Svensk Djursjukvård

Medlemsmöte Svensk Djursjukvård Medlemsmöte Svensk Djursjukvård Den 29 januari 2015 klckan 9.30-11.30 på Radissn Blu Sky City Arlanda. 1. Mötet öppnades av föreningens rdförande Karin Rnander. 2. Till mötesrdförande valdes Karin Rnander.

Läs mer

YH och internationalisering

YH och internationalisering YH ch internatinalisering Myndigheten för yrkeshögsklan ISBN-nr: 978-91-87073-25-0 Dnr: MYH 2015/140 Omslagsbild: Bildarkivet 1 (10) Datum: 2014-12-16 Dnr: MYH 2015/140 Rapprt Yrkeshögsklan ch internatinalisering

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: TimeEdit Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta kan det finnas mindre avvikelser

Läs mer

SAMLAT PLANDOKUMENT FÖR LIKABEHANDLINGS- OCH VÄRDEGRUNDSARBETE 2014

SAMLAT PLANDOKUMENT FÖR LIKABEHANDLINGS- OCH VÄRDEGRUNDSARBETE 2014 SAMLAT PLANDOKUMENT FÖR LIKABEHANDLINGS- OCH VÄRDEGRUNDSARBETE 2014 -Plan för att främja likabehandling ch mtverka diskriminering ch trakasserier (likabehandlingsplan) -Plan mt kränkande behandling (årlig

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION FÖR ALLRA TANDVÅRDSFÖRSÄKRING SKYDDA

FÖRKÖPSINFORMATION FÖR ALLRA TANDVÅRDSFÖRSÄKRING SKYDDA 1 FÖRKÖPSINFORMATION FÖR ALLRA TANDVÅRDSFÖRSÄKRING SKYDDA Denna förköpsinfrmatin innehåller en sammanfattning av de viktigaste villkren avseende Allras Tandvårdsförsäkring Skydda. I försäkringsbrevet,

Läs mer

Styrelse och rektor. Revisionsrapport Upphandling. Internrevisionen Dnr LiU-2008/01363 2008-05-26 1(8) 1. Bakgrund

Styrelse och rektor. Revisionsrapport Upphandling. Internrevisionen Dnr LiU-2008/01363 2008-05-26 1(8) 1. Bakgrund Internrevisinen 1(8) Styrelse ch rektr Revisinsrapprt Upphandling 1. Bakgrund Internrevisinen (IR)har i enlighet med fastställd revisinsplan för verksamhetsåret 2008 utfört granskning av upphandling. Sedan

Läs mer

Omsorgsnämnden!!"#$%& 08-01-28

Omsorgsnämnden!!#$%& 08-01-28 Omsrgsnämnden!!"#$%& 08-01-28 '( Denna rapprt är 2008 års kvalitetsredvisning/verksamhetsplan för RE vård ch gruppbstäder. Plenheten, hälsfrämjande arbetet, behvsbedömarrganisatinen, medicinskt ansvarig

Läs mer

Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall Eldistribution AB Bilaga 2 Samrådsredgörelse avseende ny- ch mbyggnad av Vattenfalls 70 kv anslutningsledningar till transfrmatrstatin i Ösm, Nynäshamns kmmun Bild 1 Vy över landskapet med transfrmatrstatinen till vänster

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Sida 1 (7) Infrmatin m behandling av persnuppgifter Genm denna infrmatinsskrift får du infrmatin m hur dina persnuppgifter behandlas av Möller Bil Sverige AB, 556298-7510, Bx 248, 751 06 Uppsala, 0771-66

Läs mer

WOMEN IN FILM AND TELEVISION VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

WOMEN IN FILM AND TELEVISION VERKSAMHETS- BERÄTTELSE WOMEN IN FILM AND TELEVISION VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2016-02-25 -- 2016-12-15 AIK FF AIK Ftbllsförening (AIK FF) bedriver ftbllsverksamhet. Verksamheten för ungdmar bedrivs direkt i föreningen medan elitverksamheten

Läs mer

Utvärdering av BROs kontaktpersonsverksamhet

Utvärdering av BROs kontaktpersonsverksamhet Utvärdering av BROs kntaktpersnsverksamhet Beställare: Upplägg ch rapprt: Genmförande: Ingrid Kössler ch Kerstin Wåhleman Elise Leppänen 7-16 september 2009 Framtagen i samarbete med: www.easyresearch.se

Läs mer

GUIDEN TILL FÖRENINGAR PÅ FOLKUNGA. Innehåll

GUIDEN TILL FÖRENINGAR PÅ FOLKUNGA. Innehåll 2016/2017 GUIDEN TILL FÖRENINGAR PÅ FOLKUNGA Innehåll Intrduktin Vad är en förening? Varför ska man starta en förening? Hur gör man? Struktur Vad kan man göra för att få medlemmar? Att utveckla din förening

Läs mer

Aktörsgemensam CBRNEstrategi

Aktörsgemensam CBRNEstrategi samhällsskydd ch beredskap 1 (12) Aktörsgemensam CBRNEstrategi Årsrapprt 2016 2017 samhällsskydd ch beredskap 2 (12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Bakgrund... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Mål...

Läs mer

Underlag inför mål och budget 2015-2017 för. Miljönämnden

Underlag inför mål och budget 2015-2017 för. Miljönämnden Underlag inför mål ch budget 2015-2017 för Miljönämnden Miljö- ch samhällsbyggnadsförvaltningen/ APRIL 2014 Innehåll Visin ch mål... 3 Nöjda invånare... 4 Hållbar samhällsutveckling... 5 Attraktiv arbetsgivare...

Läs mer

Till samtliga partier representerade med kommunalråd i Uppsala kommun

Till samtliga partier representerade med kommunalråd i Uppsala kommun 2014 04 17 Till samtliga partier representerade med kmmunalråd i Uppsala kmmun I Uppsala finns ett starkt engagemang för natur ch miljö. Naturskyddsföreningen Uppsala har över 6000 medlemmar ch vill bidra

Läs mer

ABB Sverige har fattat beslut om att samtliga entreprenörer och konsulter skall certifieras i arbetsmiljöoch säkerhet

ABB Sverige har fattat beslut om att samtliga entreprenörer och konsulter skall certifieras i arbetsmiljöoch säkerhet ABB Sverige har fattat beslut m att samtliga entreprenörer ch knsulter skall certifieras i arbetsmiljöch säkerhet Genmförd SSG Entré är en förutsättning för att arbeta åt ABB. Bakgrund Brister i arbetsmiljökmpetens

Läs mer

Kartläggning av biogasförutsättningar från gödsel inom Kungsbacka kommun

Kartläggning av biogasförutsättningar från gödsel inom Kungsbacka kommun Kartläggning av bigasförutsättningar från gödsel inm Kungsbacka kmmun Innehåll Uppdrag 2 Tillvägagångssätt 2 Slutsatser 5 Eknmi 5 Kalkyl 6 Förslag till frtsättning 7 Uppdrag Att kartlägga gårdar inm Kungsbacka

Läs mer