Redovisning av programsamråd och godkännande av program för Östra delen av Hagastaden (Norrtull) i stadsdelen Norrmalm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redovisning av programsamråd och godkännande av program för Östra delen av Hagastaden (Norrtull) i stadsdelen Norrmalm"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) Handläggare Catarina Holdar Tfn Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och godkännande av program för Östra delen av Hagastaden (Norrtull) i stadsdelen Norrmalm Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisning av programsamråd och programmet. Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Anette Scheibe Lorentzi Bilagor: Planprogram Samrådsredogörelse Miljökonsekvensbeskrivning Thomas Stoll Martin Schröder Sammanfattning Programområdet för östra delen av Hagastaden innefattar mark från kommungränsen mot Solna i norr, till Wenner-Gren Center i öster, och kvarteren söder om Sveavägen. Mot väster innefattar programområdet en mindre del av lagakraftvunnen detaljplan för Hagastaden (Dp1). Programmet ersätter Fördjupning av översiktsplan (FÖP) för Karolinska Norra Station (2008) för aktuellt programområde. Samråd hölls Under samrådet inkom drygt 1300 synpunkter. Flertalet remissinstanser tillstyrker programförslaget men framför synpunkter i sak gällande påverkan på riksintresse för kommunikation, kulturmiljövården Stockholms innerstad med Djurgården inklusive tullhusen, Nationalstadsparken, genomförbarheten av Uppsalavägens flytt i relation till frågor om trafik, risk, buller, luftkvalitet och dagvatten samt påverkan på befintliga anläggningar. Flertalet remissinstanser lyfter skola och idrott som viktiga behov att tillgodose samt anser att de kulturhistoriskt värdefulla tullhusen och Wenner-Gren Center hanteras ovarsamt i strukturen.

2 Sida 2 (10) De flesta sakägare och boende som framfört synpunkter efterfrågar en drastisk förändring av idrottsmöjligheter i stadsdelen. I övrigt efterfrågas bättre gång- och cykelkopplingar, mer respektfull hantering av tullhusen och Wenner-Gren Center, mer offentlig och kommersiell service, fördjupad barnkonsekvensanalys samt bättre redovisning av hur befintliga fastigheter påverkas av Uppsalavägens flytt i relation till frågor kring trafik, buller och luftkvalitet. Inkomna synpunkter har föranlett att följande frågor studerats vidare: platsen kring tullhusen, placering av skola och idrott, separat högersvängfält från Uppsalavägen mot Klarastrandsleden, ekologiska spridningsvägar, grön- och friytestruktur samt frågor gällande risk, buller, luftkvalitet och vatten. Dessa frågor kommer även att studeras i det fortsatta planarbetet utöver fördjupade analyser av trafiken och utformning av bebyggelse med hänsyn till Trafikverkets anläggningar och bebyggelsens möte med Nationalstadsparken. Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Följande ändringar har gjorts i programförslaget med anledning av inkomna synpunkter: Byggnader intill tullhusen utgår och den plats som tidigare kallades Broplatsen blir därmed en del av Tullhusplatsen. Förlängning av Bellmanterrassen utgår. Byggrätt söder om Wenner-Gren Center utgår ur planområdet. Precisering av att skola och idrott ska placeras inom planområdet. Separat högersvängsfält från Uppsalavägen mot Klarastrandsleden redovisas i programmet. Komplettering av programmet med ekologisk spridningsanalys. I övrigt har mindre redaktionella ändringar av programhandlingen gjorts. Stadsbyggnadskontoret föreslår att stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisning av programsamråd och programmet.

3 Sida 3 (10) Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Bilden visar programområdet i Stockholm och del av programområdet i Solna markerade med heldragen röd linje. I gulgrön ton visas Nationalstadsparken. Kommungränsen till Solna visas med streckad svart linje. Utlåtande Bakgrund och syfte Programmet syftar till att beskriva och ange riktlinjer för hur Norrtull, som en del av Hagastaden, ska utvecklas till en sammanhållen stadsmiljö med tydliga kopplingar till Nationalstadsparken, institutionsområden inom Vetenskapsstaden, Solna samt övriga delar av Hagastaden. Programmet beskriver också förslagets förhållningssätt till riksintressena E4/E20/Norra länken, Nationalstadsparken och Stockholms innerstad med Djurgården. Programmet ersätter Fördjupning av översiktsplanen (FÖP) för Karolinska-Norra Station (2008) för aktuellt programområde och kommer att ligga till grund för kommande markanvisningar och detaljplanering. Ny dragning av kommungräns Kommungränsen mellan Stockholm och Solna skär genom programområdet. Diskussioner pågår om en kommungränsjustering. Kommande detaljplanearbete förutsätter att ett avtal om kommungränsjustering träffats mellan Stockholm och Solna.

4 Sida 4 (10) Tidigare ställningstaganden Översiktsplan I gällande översiktsplan för Stockholm ingår programområdet i stadsutvecklingsområdet Norra Station, numera Hagastaden. Stadsutvecklingsområdet innebär att Stockholms innerstad integreras med Solna genom en tät och blandad stadsmiljö. Fördjupning av översiktsplan (FÖP) I fördjupning översiktsplan för Karolinska och Norra Station redovisas en stor andel trafikytor i området kring Norrtull. Kring tullhusen föreslogs en cirkulationsplats omgärdad av blandad stadsbebyggelse som beskrivs kunna inrymma såväl bostäder som kontor, handel, service och kultur. Detaljplaner Programområdet berör följande detaljplaner och arbetsplaner: Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Pl. 2826D omfattar tullhusen, Sveavägen och Norrtullsgatan. Pl och Pl omfattar Sveavägen direkt söder om Wenner-Gren Center samt del av S:t Eriksgatans anslutning till Norra Stationsgatan norr om Rödabergsskolan. Pl.6209 omfattar området väster om Wenner-Gren Center. Dp 8329A omfattar Wenner-Gren Center. Dp omfattar Norra Länkens tunnlar söder om Värtabanan. Dp Vasastaden 1:16 m.fl (Norra station) omfattar området väster om Solnabron fram till Norrtull i öster, samt från Norra Stationsgatan i söder till kommungränsen mot Solna i norr (Dp 1). Ett område direkt öster om Dp 1 samt ett område mellan Värtabanan och Sveavägen saknar gällande detaljplan. Arbetsplan för Norra Länken (fastställd år 2000) anger trafiklösningen vid Norrtull som tillfällig i avvaktan på en då ännu inte bestämd lösning. Vid tecknande av genomförandeavtal för Norra Länken år 2004 var dåvarande Vägverket och Stockholms stad införstådda med att en exploatering av Norra Stationsområdet (nuvarande Hagastaden) planerades och området vid tunnelmynningar från Norra Länken utformades så att en framtida exploatering underlättades. Trafikverket och Stockholms stad har under arbetets gång kommit överens om en provisorisk utformning av trafikplats Norrtull i avvaktan på beslut om framtida utformning.

5 Sida 5 (10) Start-PM I samband med att startpromemoria för programmet antogs i stadsbyggnadsnämnden ( ) anförde nämnden bl.a. att kontoret i programarbetet skulle sträva efter att ytterligare förbättra kopplingar mellan och samband mellan Norra Stationsparken och Nationalstadsparken, att bebyggelsen kring tullhusen ska planeras så att kulturmiljön synliggörs, att möjligheter till studentbostäder ska studeras samt att behovet av skola tillgodoses. Strandskydd Strandskydd gäller för huvuddelen av Nationalstadsparkens stränder och sjöar. I detaljplan för Norra Länken upphävdes strandskyddet och marken i ytläget ligger som park i gällande plan. Delar av programområdet är inte detaljplanelagt sedan tidigare, men bedöms ligga utanför strandskyddsgränsen. Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Samrådsförslag Gällande översiktsplan och Framkomlighetsstrategin har tagits fram efter det att Fördjupning av översiktsplanen för Karolinska-Norra Station antogs. De nya planeringsstrategierna tillsammans med det ökade bostadsmålet har lett till att synen på utvecklingen av Norrtull har ändrats. Ett parallellt skissuppdrag för Norrtull genomfördes Utgångspunkten var att ta fram en struktur som ger en helhetslösning för både stadsmiljö och trafik. Förslaget som valdes för fortsatt arbete innebar ny bebyggelse inom både Stockholm och Solna samt en ny sträckning av Uppsalavägen. En mellankommunal samordningsgrupp bildades för att gemensamt bearbeta förslaget till ett program för respektive stad.

6 Sida 6 (10) Bilden visar programområden i Solna och Stockholm. Stockholms programområde är markerat med heldragen röd linje. Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Visionsbild som visar föreslagna kvarter i Stockholm och Solna. I bakgrunden syns redan antagen detaljplan för Hagastaden som nu genomförs. Utgångspunkten i programarbetet har varit att tillsammans med Solna stad hitta den bästa helhetslösningen för utformningen av stadsstrukturen kring Uppsalavägen. I området kring Norrtull möter Stockholm och Solna Nationalstadsparken. En flytt av Uppsalavägen västerut innebär att trafiken in och ut ur staden samordnas till ett trafikrum. Flytten möjliggör bebyggelse mellan Uppsalavägen och Nationalstadsparken vilket minskar bullerstörningar i parken. Från Vasastaden förlängs Norrtullsgatan norrut och möter Annerovägen i Solna. Förlängningen innebär en

7 förstärkning av axeln Drottninggatan-Norrtullsgatan ut mot Hagaparken. Tjänsteutlåtande Sida 7 (10) En gång- och cykelbro föreslås längs Värtabanan, över Uppsalavägen, för att stärka den öst-västliga axeln mellan Bellevueparken och Norra Stationsparken och i vidare mening mellan institutionerna inom Vetenskapsstaden. Ett parkstråk föreslås söder om Värtabanan. Parkstråket innebär en ny entré till Nationalstadsparken samtidigt som den ekologiska spridningszonen mellan Bellevue och Hagaparken stärks. Bebyggelsen ges ett blandat innehåll med kontor, bostäder, skola, idrott, förskola och service. Programförslaget bedöms kunna innehålla ca 350 lägenheter och kvm BTA lokaler. Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Konsekvenser av programförslag Programförslaget bedöms innebära betydande miljöpåverkan och en miljökonsekvensbeskrivning har tagits fram till programmet. Väsentliga miljöaspekter att studera i det fortsatta planarbetet är: Påverkan på riksintresse för kulturmiljövården Stockholms innerstad med Djurgården, avser framförallt utformningen kring tullhusen. Mötet med Nationalstadsparken. Luftkvalitetet. Buller, både från väg- och järnvägstrafik och helikopter. Risker från Värtabanan. Dagvattenhantering inklusive påverkan på Brunnsvikens vattenkvalitet. Planprocess Samråd Programmet har varit på samråd Information om samrådet skickades ut enligt sändlista till remissinstanser och berörda sakägare enligt fastighetsförteckning, Samrådsförslaget visades i Tekniska Nämndhuset och på Norrmalms stadsdelsförvaltning samt på stadsbyggnadskontorets hemsida. Annons om samråd och samrådmöte publicerades i DN och SvD 28 september 2015 och i lokaltidningen Mitt i Vasastan tisdagen den 29 september Samrådsmöte hölls i Rödabergsskolan, Upplandsgatan 100, den 4 november kl 17:30-20:00. Ca 150 personer närvarade på samrådsmötet. Under samrådet inkom drygt 1300 synpunkter. Flertalet remissinstanser tillstyrker programförslaget men framför synpunkter i sak gällande påverkan på riksintresse för kommunikation, Stockholms innerstad med Djurgården och

8 Sida 8 (10) Nationalstadsparken (inklusive tullhusen), samt genomförbarhet av Uppsalavägens flytt i relation till frågor kring trafik, risk, buller, partiklar och dagvatten samt påverkan på befintliga anläggningar. Flertal remissinstanser lyfter skola och idrott som viktiga behov att tillgodose samt anser att de kulturhistoriskt värdefulla tullhusen och Wenner-Gren Center hanterats ovarsamt i strukturen. De flesta sakägare och övriga boende som framfört synpunkter efterfrågar en drastisk förbättring av idrottsmöjligheter i stadsdelen och staden som helhet. I övrigt har följande efterfrågats: förbättrade gång- och cykelkopplingar, mer respektfull hantering av tullhusen och Wenner-Gren Center, mer offentlig och kommersiell service, fördjupad barnkonsekvensanalys samt bättre översikt på hur befintliga fastigheter påverkas av Uppsalavägens flytt gällande frågor kring trafik, buller och partiklar. Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Revideringar efter samråd Med anledning av de synpunkter som framförts under samrådet har följande frågor studerats vidare: Tullhusplatsen, placering av skola och idrott, separat högersvängsfält från Uppsalavägen mot Klarastrandsleden, ekologiska spridningsvägar, grön- och friytestruktur samt frågor gällande risk, luft, vatten och buller. Dessa frågor kommer även studeras vidare i det fortsatta planarbetet vid sidan av fördjupade analyser av trafiken och utformning av bebyggelse med hänsyn till Trafikverkets anläggningar samt bebyggelsens möte med Nationalstadsparken. Kontoret föreslår att programförslaget ändras så att förlängning av Bellmanterrassen och byggnader intill tullhusen utgår. Även byggrätten söder om Wenner-Gren Center föreslås utgå, men kan komma att utredas i ett annat sammanhang. Skola och idrott ska inrymmas inom programområdet och utformning av separat högersvängsfält norrifrån mot Klarastrandsleden ska redovisas i programmet. Kontorets sammanfattande bedömning är att de inkomna synpunkterna kan hanteras och vidare studeras i det fortsatta arbetet.

9 Sida 9 (10) Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Programmet visar på en möjlig utveckling av Norrtull med utgångspunkt från fyra stadsbyggnadsstrategier: 1) sammankopplad stad, 2) staden möter Nationalstadsparken, 3) tät blandstad och 4) robust stadsstruktur. Utformningen av Norrtull kopplar samman området med sin omgivning och ökar möjligheterna att ta sig mellan institutionsområdena inom Karolinska och Vetenskapsstaden. Flytten av Uppsalavägen till ett västligare läge innebär en möjlighet att utveckla mötet med Nationalstadsparken med nya gröna ytor samtidigt som miljön i parken skyddas från buller. I Norrtull planeras för en blandad bebyggelse med bostäder, skola, idrott och verksamheter. Gaturummen dimensioneras så de klarar förändringar över tid. Nya kopplingar och förtydligande av befintliga kopplingar förbättrar möjligheten för fotgängare och cyklister att röra sig både i nord-sydlig och öst-västlig riktning. Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Programmet utgör underlag för kommande detaljplanearbete. Start- PM kommer att tas fram för kommande detaljplan. I samband med samråd för den kommande detaljplanen görs en bedömning om planen behöver delas upp i flera detaljplaner. Viktiga frågor i det kommande detaljplanearbetet är: Fördelningen mellan bostäder, verksamheter, skola och idrott Områdets volym, skala i relation till Nationalstadsparken och riksintresse Stockholms innerstad med Djurgården Gestaltning Tullhusplatsen Gestaltning av möte med Nationalstadsparken Gestaltning av möte Wenner-Gren Center Kulturmiljöanalys riktlinjer för tullhusen och stenstadens yttre gräns Angöring och parkering Ekologiska spridningsvägar Friytornas kvalitet och funktion Luft, buller och risk Trafikanalyser Ledningar, dagvattenhantering Brunnsviken Barnkonsekvensanalys Kontoret ser mycket positivt på utvecklingen av etapp 2 inom Hagastaden. Etappen bidrar till den täta stadens utveckling och utbyggnad med fortsatt tydlig koppling till Solna stad. Det blandade stadsinnehållet med bland annat skola och idrott är positiv för norra

10 Godkänt dokument - Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Tjänsteutlåtande Sida 10 (10) Vasastaden och bidrar med funktioner som det idag råder brist på i stadsdelen. Som resultat av samarbetet med Solna stad i programskedet pågår diskussioner om en kommungränsjustering och innan kommande detaljplanearbete påbörjas avses avtal tecknas mellan Stockholms stad och Solna stad. Stadsbyggnadskontoret föreslår att stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisning av programsamråd och programmet. Kontoret avser inkomma med Start-PM för detaljplan under första kvartalet SLUT

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Anette Scheibe Lorentzi Thomas Stoll

Anette Scheibe Lorentzi Thomas Stoll Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (19) 2017-10-06 Handläggare Magnus Bäckström Telefon 08-508 27 230 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för detaljplan för Östra Hagastaden,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp

Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp Utlåtande 2016:5 RII (Dnr 120-2029/2015) Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp 2012-01544-54 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Startpromemoria för programarbete för området vid Norrtull, Vasastaden 1:100 m.m. i stadsdelen Vasastaden (Hagastadens östra delområde Dp 2)

Startpromemoria för programarbete för området vid Norrtull, Vasastaden 1:100 m.m. i stadsdelen Vasastaden (Hagastadens östra delområde Dp 2) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (14) 2014-10-23 Handläggare Linda Scherdin Telefon 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för programarbete för området vid

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-30 Handläggare David Essinger Telefon 08-508 274 47 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (11) 2014-05-21 Handläggare Linda Scherdin Telefon 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-10-22 Handläggare Ellinor Wik Telefon 08-508 27 400 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-05-22 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-08-21 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och ställningstagande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-09-27 Handläggare: Lina Gregersdotter Tfn 08-50827110 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av programsamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för ny begravningsplats i Järva friområde

Redovisning av programsamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för ny begravningsplats i Järva friområde STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Ulrika Egerö Tfn 08-508 26 799 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur)

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Plan Södermalm, Kungsholmen Södra Bromma Sida 1 (5) 2016-02-24 Handläggare Oskar Bergström Telefon 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-10-31 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snödroppen

Läs mer

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-10-08 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Hammarbyhöjden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-14 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Markanvisning för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station)

Markanvisning för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station) TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR E2007-554-00587 Sofi Klingvall Stora Projekt Telefon: 08-508 26 778 sofi.klingvall@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2009-11-19 Markanvisning för kommersiellt ändamål inom

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1, Hammarby skidbacke i stadsdelen Björkhagen (toppstuga)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1, Hammarby skidbacke i stadsdelen Björkhagen (toppstuga) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-02-10 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-11-26 Handläggare: Katarina Borg Tfn 08-508 275 39 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter)

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-30 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 266 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Domherren 1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-17 Handläggare Hedda Nilsson Orviste Telefon 08-508 27 133 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal).

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal). STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-11-20 Handläggare: Maria Sahlstrand Tfn 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) E2015-02231 2016-03-29 Handläggare Hanna Flygt / Niklas Karlsson 08-508 264 65 / 508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Program

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Stettin 8 och 9 i stadsdelen Ladugårdsgärdet, Östermalm Påbyggnad på befintligt kontorshus med 2 våningar kontor

Startpromemoria för planläggning av Stettin 8 och 9 i stadsdelen Ladugårdsgärdet, Östermalm Påbyggnad på befintligt kontorshus med 2 våningar kontor Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-07-30 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Stettin 8 och

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-27 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna

Läs mer

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell)

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2019-05-16 Handläggare Karolina Wendel 08-508 27 161 Till Stadsbyggnadsnämnden Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Länsmannen 1 m m, Gamla Enskede (ca 175 lgh och 100 studentlägenheter, skola, idrott)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Länsmannen 1 m m, Gamla Enskede (ca 175 lgh och 100 studentlägenheter, skola, idrott) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-09-29 Handläggare Björn Peters Telefon 08-508 27 526 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Länsmannen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgården 1:40 (personalbyggnad vid bussterminalen på Valhallavägen) i stadsdelen Östermalm

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgården 1:40 (personalbyggnad vid bussterminalen på Valhallavägen) i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-24 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 272 68 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Norra

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2019-04-25 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014 10801 Sida 1 (10) 2015-04-22 Handläggare Elena Kakavandi Telefon 08-508 272 58 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (f.d. arkitektskolan) Sammanfattning

Antagande av förslag till detaljplan för Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (f.d. arkitektskolan) Sammanfattning Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-04-30 Handläggare Erik Isacsson Telefon 08-508 27 301 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Domherren 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende)

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-14 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygmaskinen 2 i stadsdelen Vasastaden (Skola)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygmaskinen 2 i stadsdelen Vasastaden (Skola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-04-06 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygmaskinen

Läs mer

Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande

Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande 2017-11-22 REV 2018-01-05 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/294-214 Projekt 9219 Kommunstyrelsen Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar detaljplaneprogrammet.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Startpromemoria för planläggning inom del av Farsta 2:1 invid Vinkelspegeln 4 i stadsdelen Fagersjö (ca lgh)

Startpromemoria för planläggning inom del av Farsta 2:1 invid Vinkelspegeln 4 i stadsdelen Fagersjö (ca lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2018-17481 Sida 1 (9) 2018-05-21 Handläggare Heli Rosendahl Telefon 08-508 27 437 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning inom del av Farsta

Läs mer

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter)

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2010-07-12 Handläggare: Louise Heimler Tfn 08-508 273 68 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Förgyllda Bägaren 2 i stadsdelen Hägersten (förskola och garage)

Startpromemoria för planläggning av Förgyllda Bägaren 2 i stadsdelen Hägersten (förskola och garage) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-11-10 Handläggare Caroline Henrysson Telefon 08-508 27 222 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Förgyllda

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-09-29 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Markanvisning tillsammans med Locum för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station)

Markanvisning tillsammans med Locum för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station) TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR E2007-554-00587 Gunilla Wesström Stora Projekt Telefon: 08-508 263 83 gunilla.wesstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2009-11-19 Markanvisning tillsammans med Locum för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B.

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B. STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ulvsunda 1:4 i stadsdelen Ulvsunda

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ulvsunda 1:4 i stadsdelen Ulvsunda Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2016-18120 Sida 1 (6) 2018-04-30 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö (inga nya bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö (inga nya bostäder) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2014-10-30 Handläggare Joel Berring Telefon 08-508 27 387 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Koralen 7 och Bassångaren

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-10-28 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-04-03 Handläggare: Monika Rudenska Tfn 08-508 27 266 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Pl 6762 för kv. Linjalen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-03-02 Handläggare Emma Engleson Telefon 08-50827370 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i

Läs mer