Planbesked angående detaljplan för handel på fastigheten Kålltorp 98:6 inom stadsdelen Kålltorp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Planbesked angående detaljplan för handel på fastigheten Kålltorp 98:6 inom stadsdelen Kålltorp"

Transkript

1 Diarienummer: 0103/16 ev FK Diarienummer: xxxx/ åå Emir Aganovic Telefon: E-post: Planbesked angående detaljplan för handel på fastigheten Kålltorp 98:6 inom stadsdelen Kålltorp Begäran avser: Planbesked Ärendet Inkom: Kompletta handlingar: och SDN: Örgryte-Härlanda Fastighet: Kålltorp 98:6 Sökande: ICA Fastigheter Sverige AB (Jan-Anders Börjesson ersättas av Mats Björk) Fastighetsägare: Göteborg Kommun, tomträttshavare ICA Fastigheter Sverige AB (medgivande från Göteborgs Stad finns) Intressentens syfte ICA Fastigheter Sverige AB har inkommit med begäran om planändring för befintlig butik ICA Kvantum Munkebäck på Lilla Munkebäcksgatan 2 i Göteborg som ligger inom fastigheten Kålltorp 98:6. Åtgärder som föreslås är ändring av gällande detaljplan för att möjliggör en tillbyggnad av nuvarande butiksbyggnad med lager, hanteringsyta och butiksdel mot Lilla Munkebäcksgatan samt omdisponering av p-området med infart och utfart. Tillbyggnad har en bruttoarea på ca 870 m² och en byggnadshöjd på 6 meter. Fastigheten ligger i området som är enligt gällande detaljplan avsedd för handelsändamål och nyttjas av ICA Fastigheter Sverige AB. Avstämning med andra förvaltningar Ärendet har sänts till (SDF Örgryte-Härlanda, Park och Natur, Kretslopp och vatten, Miljöförvaltningen, Trafikkontoret, Trafikverket ) för eventuellt yttrande. Följande yttranden har inkommit: SDF Örgryte-Härlanda Har inte kommit med yttrande. 1 (10)

2 Park- och naturförvaltningen Park- och naturförvaltningen har inkommit med yttrande och har inga synpunkter på planbesked gällande detaljplan för handel på fastigheten Kålltorp 98:6 inom stadsdelen Kålltorp. Kretslopp- och vatten Har inkommit med yttrande och anfört: Ledningsutbyggnad Allmänna VA-ledningar finns i anslutning till planområdet, se ledningskarta. Kretslopp och vatten har en dricksvattenledning som ligger i gräsytan öster om fastigheten, längs med Munkebäcksgatan. Denna ligger nära det planerade parkeringshuset om det byggs ut till fastighetsgräns. Detta medför svårigheter att drifta ledningen samt att det är en risk för parkeringshuset om ledningen skulle börja läcka. Kretslopp och vatten föreslår att byggnaden inte får placeras i fastighetsgräns längs Munebäcksgatan. Fastigheten har idag ett flertal anslutningspunkter. Kapaciteten på befintligt ledningsnät behöver utredas i ett senare skede. Om kapaciteten bedöms vara god kan anslutning fortsatt ske till dessa punkter. I annat fall behöver möjligheterna att öka kapaciteten ses över. Dagvatten Dagvattenavrinningen ska minimeras och fördröjning av dagvattnet ska lösas inom fastigheten. Det är viktigt att dagvattensystemet görs trögt och att föroreningar avskiljs nära källan. Utredning krävs för att avgöra om befintliga anslutningar till kombinerade ledningar har kapacitet att avleda eventuellt överskott av fördröjt dagvatten. Skyfall Skyfallsmodellen visar att delar av planområdet kommer att översvämmas till ett vattendjup upp till 0,5 meter vid 100-årsregn, se utsnitt ur skyfallsmodellen. Det är därför viktigt att höjdsättningen av planen görs på ett sådant sätt att fria vattenvägar skapas vid ett skyfall så att inga instängda områden uppstår. Då det redan finns instänga områden är det viktigt att utforma ytor som tillåts att översvämas vid skyfall. Avfall Kretslopp och vatten önskar att man, om planarbete startar, tar med att det i arbetet ska utredas om det är möjligt att placera en återvinningsstation (åvs) inom planen. Återvinningsstationen på Bromeliusgatan kommer tas bort i samband med exploatering av detaljplan för nya Munkebäck. Vi har letat efter en alternativ plats för återvinningsstationen, men det har varit svårt att hitta en lämplig yta i närområdet. För tillfället finns det eventuellt en möjlighet att placera en ersättnings- åvs på baksidan av Systembolaget/SATS, mot motorvägen. En placering vid Ica hade dock varit bättre då det är bra att placera återvinningsstationer vid målpunkter så som mataffärer, samt att vi ännu inte vet säkert om placeringen vid SATS godkänns. Vi anser därför att det hade varit bra med en återvinningsstation vid Ica och önskar att man tittar på detta om ytorna görs om i samband med en ny detaljplan. 2 (10)

3 3 (10)

4 Miljöförvaltningen Har inkommit med yttrande och tillstyrker fortsatt planarbete under förutsättning att deras nedanstående synpunkter beaktas. Trafikbuller En bullerutredning för behöver göras till följd av ökade trafikmängder och eventuell ökad mängd tung trafik samt av förändringar i form av exempelvis flytt av inlastningskaj. Området angränsar till område för pågående planarbete med detaljplan för systembutik på fastighet Kålltorp 127:2. Ur bullersynpunkt är det viktigt att arbetet med de båda planerna samordnas så att man tar hänsyn till den sammantagna bullerpåverkan för närliggande bostäder. Förorenad mark En markundersökning har sedan tidigare gjorts inom området och den som visar att det finns oljeföroreningar och tjärasfalt som till viss del har sanerats. Den befintliga markundersökningen är inte tillräcklig och en kompletterande undersökning bör göras. Dagvatten En dagvattenutredning behöver tas fram som redovisar hur man ska hantera dagvattnet inom planområdet efter utbyggnad och omdisponering av parkeringsytor. Hela planområdet bör ingå i utredningen så att man får en samlad bild av föroreningsbelastningen. Föroreningshalterna i dagvattnet ska beräknas i utredningen. Notera att Säveån som är extra skyddsvärd sannolikt är mottagande recipient. Om halterna överskrider miljöförvaltningens lokala riktvärden för dagvattenutsläpp till recipient ska utredningen lämna förslag på reningsanläggning inklusive kostnader. Reningsanläggning för dagvatten ska därefter anmälas till miljöförvaltningen. Det vatten som uppstår inne i parkeringshuset ska som minimum genomgå oljeavskiljning innan det släpps ut på det kommunala va-nätet alternativt ut till recipient. Trafikkontoret Har inte kommit med yttrande. Trafikverket Har inkommit med yttrande och anfört: I bedömningen av begäran anser kommunen att ytterligare trafikutredning ska göras som bland annat visar på hur trafik till och från planområdet påverkar omkringliggande vägnät, inklusive E20 och Munkebäcksmotet. Trafikverket instämmer med detta. Lämpligen görs en sådan trafikutredning gemensamt med detaljplaner för kringliggande verksamheter (Systembolaget och Statoil). Anslutning mot motorvägsramperna, som tidigare har diskuterats, är inte acceptabelt. Trafikverket instämmer även med kommunens synpunkt att en riskanalys med hänsyn till transporter med farligt gods ska genomföras. Detaljplanen ska ta hänsyn till pågående planering av Munkebäcksmotet. 4 (10)

5 Konstruktionerna får inte påverka stabilitet/grundläggning på E20 eller Munkebäcksmotet. Trafikverket ser fram emot fortsatt deltagande i ärendet. Planområde med befintlig byggnaer. Bedömning av begäran Förslaget åtgärd ligger i linje med program för området från år 2000 och med strategin för utbyggnadsplanering men strider mot gällande detaljplan avseende placering av tillbyggnad på mark som inte få bebyggas. Samtidig åtgärd överensstämmer med Kommunens översiktsplan. Det är positivt att utöka befintlig handelsbyggnad i ett område med utbyggd infrastruktur nära stora trafikleden och god tillgång till kollektivtrafik. Styrande dokument och tidigare beslut Kommunens översiktsplan anger befintliga bebyggelseområden med grön- och rekreationsytor, bostäder, arbetsplatser, service, handel, mindre grönytor mm. Blandning av bostäder och icke störande verksamheter är önskvärd. Enligt ÖP karta 2 planområdet är delvis inom skydds- och bedömningszon runt transportleder för farligt god. Gällande detaljplan 1480K-II-4648 anger handel, verksamheter och kontor dock ej hotell Genomförandetiden har gått ut Program för handel inom 98 Kv Skärsliparen mm har upprättats och godkändes av byggnadsnämnden. 5 (10)

6 Tidigare fattande beslut av byggnadsnämnden: Godkännande av program för handel inom 98 KV Skärsliparen i Kålltorp mm Detaljplan har vunnit laga kraft Beviljades bygglov för tillbyggnad av affers/kontorshus. Stadsmiljö Planområdet ligger vid Munkebäcksmotet inom stadsdelarna Kålltorp. I norr gränsar planområde till väg E20, Alingsåsleden. I öster gränsar till Munkebäcksmotet samt Statoil och systembutik. I söder gränsar till Colliandersgatan och flerbostadshus i 2 våningar. I väster gränsar till Lilla Munkebäcksgatan och flerbostadshus i 2 våningar med inred vind. Planområdet omfattar nuvarande fastighet för ICA butik och kontor med parkeringen. Fastigheten omfattar ,8 m² och befintlig byggnad är ca 2800 m² byggnadsarea. Områdets marknivå varierar mellan +15,5 meter i norröst till +18,0 i västsöder av fastigheten. Utmed E20 domineras stadsbilden av verksamhetslokaler medan söder om programområdet är det flerbostadshus och villabebyggelse som dominerar stadsbilden. Trafik och parkering Norr om planområdet ligger Alingsåsleden E20, som räknas som riksintressant vägsträcka, samt Västra stambanan och Säveån som också är av riksintresse. Väg E20 och stambanan är avsedda för transporter med farligt gods. Huvud infart till planområdet sker från Alingsåsleden E20 via Munkebäcksmotet, Colliandersgatan och Lilla Munkebäcksgatan i öster eller Gustavsgatan och Lilla Munkebäcksgatan i väster. Från söder man kan komma genom Munkebäcksgatan eller Härlandavägen och Lilla Munkebäcksgtan. Kollektivtrafikförsörjningen är god i området. Vid Munkebäcksmotet ca 300 m från planområdet ligger Sävenäs pendeltågsstation för Alingsåspendeln. Flera busslinjer går till området med hållplatser vid Munkebäcksmotet och Torpamotet. Både gångoch cykeltrafik har god tillgänglighet till området genom en nyanlagd gc-väg längs Munkebäcksgatan och Torpavallsgatan. Spårvägen har hållplats vid Munkebäckstorget som ligger ca 500 m söderut. Inlämnad parkerings utredning (bilaga 2) visar att rekommenderat antal i detaljplanskedet är 336 parkeringsplatser. Trafik utredning är utförd utan tilleg av 10 platser för handel med dagligvaror/livsmedel och bör kompletteras. Trafiken på väg E20 ökar och i vidare planarbetet bör utredas trafik till område samt parkering och eventuellt revidering av p-tal. Vidare bör utredas hur trafiken påverkas av bilar som hämtar beställda varor samt utreda gång- och cykelvägar och cykelparkering inom planområdet. Föreslagna gångstråk cykelvägen är ihop med bilinfart och korsas flera gånger med bilarnas in och utfarter på parkeringen. Teknisk försörjning och mark Utmed Alingsåsleden E20, Torpavallsgatan finns allmänna VA ledningar, el- ledningar, fjärrvärmeledningar samt telekablar. Försörjning med dricksvatten ordnas genom anslutning till allmänt ledningsnät i Torpavallsgatan. Spillvatten från byggnader på kvartersmark kan avledas via internt ledningsnät till allmänt ledningsnät i Lil- 6 (10)

7 la Munkebäcksgatan. Dag- och dräneringsvatten skall i första hand tas om hand lokalt inom kvartersmark genom infiltration eller i andra hand fördröjas i stenmagasin och endast vid kraftig nederbörd avledas till allmän dagvattenledning i Torpavallsgatan. Väster om befintlig byggnad och vid fastighetsgränsen mot Lilla Munkebäcksgatan finns på 3 platser med ledningsrätten och en av de som berör tillbyggnad ca 8,5 x 3 m. Planerade tillbyggnad på befintlig byggnad är redovisad nära ledningsrätten och i planarbetet bör ses över flytt av ledningar samt utbyggnad av ledningar. Enligt gällande detaljplan grunden består av lera. Djupet till fast botten är 0 5 m vid den västra sidan av planområdet, ca 10 m längs Lilla Munkebäcksgatan och m vid den östra sidan mot Munkebäcksgatan. De befintliga byggnaderna är grundlagda på betongpålar till berg. Planområdet avgränsas mot Lilla Munkebäcksgatan och Colliandersgata med planterade träd. Övrig del av planområdet som inte är bebyggelse är asfalterad yta med parkeringar. Utbildningslokaler / bostäder med särskild service Utbyggnad av befintliga handelslokaler inte påverkar behov för utbildningslokaler samt bostäder med särskilt stöd. Sociala förutsättningar En blandning av verksamheter och bostäder främjar befolkning av området dygnet runt vilket ökar trygghetskänslan och minskar risken för inbrott och övrig skadegörelse. Utökad handel vid Torpavallsgatan har bidragit att inom området rör sig flera menisker och att detta skapar trivsel och trygghet. Det är bra om parkeringen kan överblickas från angränsande flerbostadshus. En genomtänkt belysningsplan skapar tryggare och säkrare miljöer och jämn belysning bör eftersträvas. Miljökonsekvenser - underlag för behovsbedömning Projektet bedöms preliminärt inte föranleda betydande miljöpåverkan. Trafikbuller I samband med att man vidare studera trafikfrågan ska buller för närliggande bostäder söder och väster om området beaktas till följd av eventuellt ökad trafikmängder/ökad mängd tungtrafik och av förändring i form av exempelvis flytt av inlastningskaj. Om det blir större förändringar kan bullerberäkningar behöva göras. Samband och beroenden Samtidigt med ansökan om detta planbesked behandlar stadsbyggnadskontoret ansökan om planbesked för tillbyggnad av befintlig systembutik som är väster om planområdet och vid Statiol bensinstation. Båda planområde ligger vid Munkebäcksmotet och påfart samt avfart till väg E20. Trafik till planområdet bör ytterligare utredas. 7 (10)

8 Förslagen tillbyggnad av handelsbyggnad inlastningskaj och parkering samt garagebyggnad. Genomförande Projektet är realistiskt att genomföra men det är nödvändigt att ytterligare utreda trafik till och från planområdet samt riskanalys för transportläder med farligt gods. I samband med vidare planarbetet bör man ta hänsyn till placering av tillbyggnaden och avstånd till Lilla Munkebäcksgatan. Ekonomi för planarbetet Planarbetet kan utföras inom kontorets budget. Planavtal kommer att tecknas med intressent. Beslutsgrund Planområdet är redan i dag upptaget för handelsändamål och överensstämmer med kommunens översiktsplan. Lokalisering av tillbyggnad är mellan befintlig handelsbyggnad och befintliga bostäder. Tillbyggnaden skal innehålla lager, butiksyta och hanteringsyta. Utredningsbehov. Trafikutredning (vägtrafik, parkering, gång- och cykelvägar), Riskanalys med hänsyn till transporter med farligtgods, Bullerutredning, Dagvattenutredning, Kompletterande Geotekniskutredning, Lokalklimat och luftkvalitetsutredning, Markundersökning avseende förorenad mark samt andra utredningar som kan komma fram under planprocessen. Knäckfrågor som har identifierats i bedömningen (punktform). Potentiella intressekonflikter mellan allmänna/enskilda intressen med avstånd mellan Lilla Munkebäcksgatan (lokalgatan) och förslagen tillbyggnad som är redovisad ca 2,3 m från vägen. Infart och utfart till planområdet bör vidare utredas. Det finns inget behov av avsteg från policy och inriktningsdokument. 8 (10)

9 Föreslagen tillbyggnad Slutsats: kommunens motivering för planbesked Begäran bedöms vara en lämplig markanvändning och kontoret bedömer att en tillbyggnad med lageryta, hanteringsyta och kundyta vid nuvarande handelsbutik ICA Kvantum kan prövas i detaljplan. Projektet är realistiskt att genomföras. Förslaget överensstämmer med Programmet för området och kommunens översiktsplan och utbyggnadsplanering inom området. I vidare arbetet bör man göra en Trafikutredning, Riskanalys för transporter med farligtgods, Geoteknisk utredning, Bullerutredning, Markundersökning avseende förorenad mark, Dagvattenutredning, Lokalklimat och Luftkvalitetsutredning och utredningar efter inkomna yttrande samt övriga nödvändiga utredningar. I planarbetet bör man se över tillbyggnadens placering och avstånd till Lilla Munkebäcksgatan samt placering av garage i östra delen av planområdet som ligger nära befintliga vattenledningar. Dessutom bör man utreda möjlighet att placera en återvinningsstation inom planområdet eller utöka planområdet inom Göteborgs Stads fastighet som ligger norr om planområdet. Villkor: I samband med planarbetet bör ses över förslagen avstånd mellan tillbyggnad och Lilla Munkebäcksgatan och tas fram ett minimum avstånd av minst 3-4 meter. 9 (10)

10 I vidare planarbete ta hänsyn till Kretslopp- och vattens yttrande avseende placering av garage nära befintliga ledningar samt ledningsutbyggnad, dagvatten utredning, skyfall och avfall. I vidare planarbete ta hänsyn till Miljöförvaltningens yttrande och bullerutredning, markundersökning avseende förorenad mark, dagvattenutredning. I vidare planarbete ta hänsyn till Trafikverkets yttrande och göra en ny trafikutredning inom planområdet samt hur trafik till och från planområdet påverka omkringliggande vägnät, inklusive E20 och Munkebäcksmotet samt omkringliggande verksamheter. En ny riskanalys med hänsyn till transporter med farligt gods ska genomföras. Förslag till beslut Planbesked Startplaneår: 2018 Positivt Preliminärt vid ansökan från FK Emir Aganovic Planarkitekt 10 (10)

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve 2017-11-23 Diarienummer: 1595/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö 2017-03-27 Diarienummer: 0484/ 16 Stefan Rosén Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö Begäran avser:

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered 2017-04-20 Diarienummer: 0706/16 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten 2017-06-20 Diarienummer: 0196/ 17 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg 2018-03-26 Diarienummer: 0594/17 Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 81578 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65 2015-09-14 Diarienummer: 0645/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående skola och bostäder m.m. vid Önneredsvägen inom stadsdelarna Fiskebäck

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs 2015-05-12 Diarienummer: 0600/14 FK Diarienummer: 6044/14 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47, tisdag och torsdag E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder

Läs mer

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs 2016-03-29 Diarienummer: 0972/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs Begäran

Läs mer

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post:

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post: 2017-05-24 Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för cirkulationsplats samt gångoch

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6

Inkom: Kompletta handlingar: år-mån-dag Örgryte-Härlanda Fastigheter: Sävenäs 747:68, 747:72, 747:137, 747:202, 748:6 2015-12-11 Diarienummer: 1429/15 FK Diarienummer: 1636/15 Emir Aganovic Telefon: 031-368 16 08 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked gällande detaljplan för skola, bostäder och bostäder

Läs mer

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-08-21 Byggnadsnämnden 2019-08-27 Diarienummer 0545/19 Handläggare Frida Kjäll/Disa Pettersson Telefon: 031-368 19 98 E-post: frida.kjall@sbk.goteborg.se

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö 2017-02-16 Diarienummer: 1488/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt 2017-05-23 Diarienummer 0692/ 14 FK Diarienummer: 3887/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön 2016 10-27 Diarienummer: 0459/16 FK Diarienummer: 5095/15 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47 E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad 2016-03-21 Diarienummer: 0555/14 Karin Fäldner Telefon: 031-368 19 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för bostäder vid Gamlestadsvägen och Brettegatan inom stadsdel

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna 2016-09-27 Diarienummer: 1167/ 15 FK Diarienummer: 0789/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård 2018-11-12 Diarienummer: 0476/18 Nathalie Mair Telefon: 031-368 18 02 E-post: nathalie.mair@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2018-02-05 Dnr: 2017:192 Område Kv Hackspetten 7 Väster Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas.

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas. 2015-03-25 Diarienummer: 0607/15 Maria Lissvall Telefon: 031-368 17 63 E-post: maria.lissvall@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för kontor på fastigheten Gårda 18:19 och 18:22 inom stadsdelen

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun

Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun 1 SAMHÄLLSBYGGNAD Diarienr: Miljöreda 11/0246a Upprättad: 2012-02-01 Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun I samband med upprättande av

Läs mer

Kv Vandringsmannen m.fl.

Kv Vandringsmannen m.fl. Planbesked 2018-03-06 Dnr: 2017:208 Kv Vandringsmannen m.fl. Ekhagen Jönköpings kommun Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas eller

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 [7] Plannummer: 10-38x Referens Åsa Hansson LAGA KRAFT den 2015-07-16 Botkyrka kommun Stadsbyggnadsenheten DETALJPLAN FÖR Yrkesskolan 2 och del av 3 m.fl. Tumba, Botkyrka kommun... GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby

Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby 2015-08-18 Dnr MSN/2015:673 Planutskottet Start-PM Detaljplan för fastigheten Holmia 9 i stadsdelen Hersby Ärendet Ägaren till Holmia 9 (Villa Solgården) har sökt planbesked i syfte att ändra användning

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen 2017-04-28 Diarienummer: 0807/ 16 Maria Gränsbo Telefon: 031-368 16 47 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: 2016-mån-dag Örgryte-Härlanda Sävenäs 58:4, del av fastigheten Sävenäs 747:68 och Sävenäs

Inkom: Kompletta handlingar: 2016-mån-dag Örgryte-Härlanda Sävenäs 58:4, del av fastigheten Sävenäs 747:68 och Sävenäs 2016-02-12 Diarienummer: 1271/15 FK Diarienummer: 4475/15 Emir Aganovic Telefon: 031-368 16 08 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked gällande detaljplan för bostäder vid Smörslottsgatan,

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15 2016-06-21 Diarienummer: 1210/ 15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande Detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:8 inom stadsdel

Läs mer

Planuppdrag och beslut om ny inriktning för bostäder och hotell vid Bäverbäcken

Planuppdrag och beslut om ny inriktning för bostäder och hotell vid Bäverbäcken Tyresö kommun 2017-03-23 1 (4) Ida Olén enhetschef, detaljplanering Diarienummer 2014KSM0520 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Planuppdrag och beslut om ny inriktning för bostäder och hotell vid Bäverbäcken

Läs mer

Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve

Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve 2018-01-07 Diarienummer: 0574/ 18 FK Diarienummer: 3244/ 18 Martin Trpkovski Telefon: 031-368 17 89 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15 2016-06-21 Diarienummer: 1451/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 177:5 inom stadsdel

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Dnr KS/2013/812 PLANUTREDNING ELESHULT 8:40, NYHAMNSLÄGE, HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN. ICA Nyhamnsläge, från sydväst

Dnr KS/2013/812 PLANUTREDNING ELESHULT 8:40, NYHAMNSLÄGE, HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN. ICA Nyhamnsläge, från sydväst Dnr KS/2013/812 PLANUTREDNING ELESHULT 8:40, NYHAMNSLÄGE, HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN ICA Nyhamnsläge, från sydväst 2013-12-05 FÖRSLAG TILL BESLUT Planavdelningen får i uppdrag att genomföra planändring

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 060613 FN 400-0531/04 1/5 BN 00/0682 (F IIa 4882) Lisa Häggdahl Tfn 031-61 14 08 Detaljplan för BOSTÄDER MM VID UTJORDSGATAN inom stadsdelarna Härlanda och Örgryte i Göteborg GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING 2010-02-19 PLAN PLAN.2007.76 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Detaljplan för Kolartorp 3 Haninge kommun har i samarbete med kommunekolog genomfört en behovsbedömning enligt PBL 5 kap 18 och miljöbalken

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer

Hagforsgatan Tilläggs-PM för parkeringsdäck

Hagforsgatan Tilläggs-PM för parkeringsdäck Hagforsgatan Tilläggs-PM för parkeringsdäck Dagvatten-PM, Parkeringsdäck Hagforsgatan 2 (9) Utveckling och projektavdelningen Stadsbyggnadsenheten Sammanfattning Detta PM är en komplettering till Dagvattenutredning

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Dagvattenutredning Syltlöken 1

Dagvattenutredning Syltlöken 1 Dagvattenutredning Syltlöken 1 Tillhörande detaljplan för bostäder m m inom fastigheten 2016-10-24 Upprättad av Va-avdelningen, Tekniska förvaltningen Josefine Evertsson Syfte och bakgrund Syftet med detaljplanen

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset 2015-05-19 Diarienummer: 0457/14 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen

Läs mer

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered 2017-03-21 Diarienummer: 0885/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 3257/16

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 3257/16 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-10-24 diarienummer 3257/16 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för bostäder

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

PROGRAM FÖR KORTEDALA TORG

PROGRAM FÖR KORTEDALA TORG PROGRAM FÖR KORTEDALA TORG Samrådshandling augusti 2010 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 3 Programområdet Förutsättningar 5 Handel på torget Kulturhistoriskt värdefull miljö Kommunikationer och parkering

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00169 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft Dnr 2011SBN0268 1 (6) Samhällsbyggnadsförvaltningen Christian Blomberg PLANBESKRIVNING Utökad handel i ALUNDA Fastigheterna Marma 1:44, del av 1:67 och del av samfälligheten Marma S:1 Östhammars kommun,

Läs mer

Planbesked för fastigheten Tranan 4

Planbesked för fastigheten Tranan 4 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare 2017-09-04 KS 2017/0704 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastigheten Tranan 4 Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott beslutar att detaljplanearbete ska

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Granskningshandling April 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Borsökna 1:304. Begäran om uppdrag. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun. Förslag till planområde:

Borsökna 1:304. Begäran om uppdrag. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun. Förslag till planområde: Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-28 SBN/2018:440 Planavdelningen Charlotte Bäckstrand, 016-710 80 19 Begäran om uppdrag Detaljplan för Borsökna 1:304 Borsökna

Läs mer

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2017-02-07 Dnr: 2016:314 Tahe 1:102 Tahe, Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas eller förändras

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Handlingar Planförslaget består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Handlingar Planförslaget består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning, Uppdragsnr: 10115062 1 (5) DETALJPLAN FÖR VÄSTANÅ 1:65 M FL (TORIA) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING Handlingar Planförslaget består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö 2017-05-26 Diarienummer: 0743/16 Eva Sigurd Telefon: 031-368 17 49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö 2015-09-08 Diarienummer: 0782/03 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Drottninghög Södra 3, Drottninghög. Underlag för planuppdrag

Drottninghög Södra 3, Drottninghög. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Drottninghög Södra 3, Drottninghög Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att

Läs mer

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun P2018/ (7)

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun P2018/ (7) P2018/7 Ärendenummer 2017 B0418 2018-05-30 1(7) Miljö- och byggförvaltningen Oleksandra Polupan oleksandra.polupan@almhult.se Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun Planbeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8 INNEHÅLL Syfte och inledning...4 Planändringens syfte...4 Bakgrund...4 Planprocessen efter samrådet...4 Planområdet...5 Planändringens avgränsnig...5 Markägoförhållanden...5 Nuvarande markanvändning...

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Planbeskrivning. Datum Dnr (8)

Planbeskrivning. Datum Dnr (8) 2019-05-15 2016-223 1 (8) Detaljplan för Gnarps-Berge 12:43 Gnarp Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Upprättad av Nordanstigs Kommun Planområdets läge i Gnarp Handlingar som hör till planen: Plankarta

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel Älvsborg

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel Älvsborg 2016-06-21 Diarienummer: 1514/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum: 2011-05-31 FN Diarienummer: 1791/10 Plannummer: (FIIa 5122) Exploateringsavdelningen Anders Alm Telefon: 031-368 10 63 E-post: anders.alm@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder

Läs mer

Ny detaljplan för fastigheten Fräsen 2, Nytorp Start-PM

Ny detaljplan för fastigheten Fräsen 2, Nytorp Start-PM 1(5) SAMHÄLLSUTVECKLINGSKONTORET Annelie Mellin Ny detaljplan för fastigheten Fräsen 2, Nytorp Start-PM Bakgrund och förutsättningar Området Fastigheten Fräsen 2 är belägen i Nytorps industriområde direkt

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Normalt planförfarande/detaljplan SAMRÅDSHANDLING Dnr: 10BN0436. Samrådet pågår: 2012-10-22 till 2012-12-03

Normalt planförfarande/detaljplan SAMRÅDSHANDLING Dnr: 10BN0436. Samrådet pågår: 2012-10-22 till 2012-12-03 Normalt planförfarande/detaljplan SAMRÅDSHANDLING Dnr: 10BN0436 LAEN 5 HOV, Växjö kommun Detaljplan för fler bostäder vid Hovslund. Växjöhem som är fastighetsägare vill bygga fler bostäder i anslutning

Läs mer

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken handläggare Graciela Nilsson 1 Innehållförteckning 1 BAKGRUND... 3 2 Markförhållanden... 4 2.1 Befintliga dagvattenflöden... 5 3 Framtida

Läs mer

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan.

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan. Samrådshandling Oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Hindås 1:539 Återvinningsstation vid Hindås station Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att pröva möjlighet

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014 A 5012 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014 Dnr SBN 2013/000009 Uppdragsbeslut 2012-10-10 Samrådsbeslut

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret P Program för Väghyveln 10 i Södertälje. Upprättad SAMRÅDSHANDLING

Samhällsbyggnadskontoret P Program för Väghyveln 10 i Södertälje. Upprättad SAMRÅDSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret PROGRAMHANDLING P 2010-01159-21 Program för Väghyveln 10 i Södertälje Upprättad 2011-08-11 SAMRÅDSHANDLING Program för Väghyveln 10 Programmets syfte och huvuddrag Programmet syftar

Läs mer