Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016"

Transkript

1 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, VT:2016 Kurs: SK 1313 Metod inklusive uppsatssamordning 15 hp Kursansvarig: Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning VT 2016 JENNY DE FINE LICHT 8/ Antal inkomna svar: 29. Totalt antal studenter: 47 (varav en omregistrerad som inte deltog). Svarsprocent: 61. Kursen sträcker sig över 10 veckor och innehåller 9 övningar, varav åtta genomförs i grupp (ca 4 studenter per grupp) och en (PM 3) genomförs individuellt. Parallellt med metodundervisningen planerar studenterna sitt eget uppsatsarbete genom PM-skrivande. Kursens upplägg var till största delen det samma som föregående. På grund av föräldraledighet ersattes Anders Sundell av Jacob Sohlberg. En inplanerad föreläsning med Ann Towns om diskursanalys fick utgå på grund av sjukdom. Kursutvärderingen genomfördes via GUL direkt efter avslutad kurs. Enkäten består av 14 frågor med fem olika svarsalternativ. I samband med varje fråga, och även i en öppen fråga på slutet, finns också en möjlighet att lämna egna kommentarer eller komplettera svaret på något annat sätt. Frågorna framgår av resultatredovisningen. Svarsfrekvensen på utvärderingen var den samma som föregående (61 %) efter två påminnelser. I rapporten presenteras och kommenteras resultatet av kursutvärderingen i jämförelse med resultatet föregående (HT 2015).

2 Resultat av kursutvärderingen 1. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om kursen? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: 28 av 29 studenter bedömer kursen som mycket eller ganska bra. En student bedömer den som mycket dålig. 1 Omräknat till ett medel på en skala från 1 (mycket dåligt) till 5 (mycket bra) blir betyget 4,65. Kursen som helhet måste därmed anses få ett fortsatt gott betyg. Av kommentarerna att döma tycker studenterna att kursen är pedagogisk, stimulerande och stödjer dem i det fortsatta uppsatsarbetet. Tempot anses vara högt men rimligt. Genomgående så har upplägget på kursen varit bra, studietakten har varit genomgående god. I synnerhet efter att ha varit på annan institution tidigare så är det en frisk fläkt att känna att man faktiskt studerar heltid. Högt tempo och hög nivå men otroligt stimulerande! En synpunkt som lyftes fram var att det hade kunnat vara bra med möjlighet till extra fördjupning i den metod som kommer användas i den egna uppsatsen snarare än ytliga orienterar i många metoder. Färre men värre som en student uttrycker det. 1 I kommentarerna sägs inget kritiskt som kan förklara omdömet mycket dåligt och detta svarsalternativ återkommer ingen annanstans i kursvärderingen. Möjligen är det en feltryckning.

3 2. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om föreläsningarna? Mycket bra Ganska bra Varken bra eller dåliga Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Föreläsningarna får överlag bra betyg, om än något sämre än föregående. Samtliga studenter tycker att de var mycket bra eller ganska bra. Några synpunkter som framkom var att vissa föreläsningar blev för långa och/eller försökte få med för mycket på kort tid. Mer tid till statistikmomentet efterlystes.

4 3. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om lärarna? Mycket bra ,7 Ganska bra ,3 Varken bra eller dåliga Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Lärarna på kursen får glädjande nog fortsatt högt betyg, om än inte lika bra som förra en. Samtliga svarande bedömer lärarna som mycket bra eller ganska bra. Av kommentarerna att döma uppfattar studenterna lärarna som kunniga, hjälpsamma och engagerade.

5 4. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om kurslitteraturen? Mycket bra ,5 Ganska bra ,3 Varken bra eller dålig Ganska dålig Mycket dålig 0 0 4,2 Kommentar: Kurslitteraturen, vilket framför allt är Metodpraktikan, uppfattas som i huvudsak positiv. 86 % av de svarande tycker att den är ganska bra eller mycket bra. Detta är något högre än förra en. Av kommentarerna att döma anses boken vara lättillgänglig och användbar som en generell översikt, men samtidigt krävs det att man läser på mer om specifika metoder och hur de kan användas på annat håll.

6 5. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om seminarierna? Mycket bra ,5 Ganska bra ,3 Varken bra eller dåliga 1 3 4,2 Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Seminarierna uppfattas som positiva. Alla utom en student bedömer dem som mycket eller ganska bra. I kommentarerna beskriver studenterna seminarierna som lärorika och givande även om det ibland kan bli lite mycket upprepning när alla grupper redovisar samma uppgift. För det mesta var seminarierna mycket lärorika, men det kunde bli lite långrandigt när alla grupper undersökt i princip samma saker. För någon som normalt sätt vantrivs på seminarier så är jag nöjd vilket är unikt i sig. Bra takt, relativt pålästa studenter. Tydligt definierade uppgifter. Givande diskussioner.

7 6. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om gruppövningarna? Mycket bra ,9 Ganska bra ,1 Varken bra eller dåliga Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: Gruppövningarna får ett gott omdöme. Samtliga bedömer dem som mycket bra eller ganska bra. Kommentarerna visar att studenterna tycker att övningarna i grupp är lärorika och givande samtidigt som det ibland blir väldigt arbetsintensivt. Det påpekas också att sammansättningen av grupperna spelar stor roll för hur bra samarbetet blir. Statistiken och intervjumomentet lyfts fram som övningar som gärna hade fått ha mer tid. En student lyfter fram att det känns som att de inte får någonting av gruppövningarna i termer av högskolepoäng. Ett väldigt bra sätt att praktiskt använda det vi går igenom under kursen! Det känns dock väldigt märkligt att de inte genererar några högskolepoäng, vi lägger väldigt mycket tid och energi på dessa övningar och det känns nästan orimligt att de inte representerar några av poängen som kursen ger. Det känns som att allt kämpande med dem är förgäves när det enbart är PM 3 seminarium som ger hp. Här kan vi behöva bli bättre på att förklara att kursen examineras som en helhet och att alla övningarna räknas in i den helheten. Det är inte bara PM 3 som ger hp utan alla övningar måste vara godkända.

8 7. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om PM1- och PM2-träffarna? Mycket bra Ganska bra ,2 Varken bra eller dåliga ,8 Ganska dåliga Mycket dåliga Kommentar: PM1 och PM2 träffarna uppfattas som i huvudsak positiva även om det finns viss spridning. Det uppfattas som positivt att komma igång tidigt med uppsatsarbetet. Samtidigt blir det ganska kort tid för varje PM vilket gör att alla inte känner att de får så mycket hjälp som de vill ha. Ärligt talat kändes det som att dom var till för er skull... Det blev mest, tycker jag, skrap på ytan. PM1-träffen var bra eftersom vi fick välbehövlig feedback och respons kring om vi var på rätt väg. Jag måste säga att både PM2 (kamratrespons) och opponeringsövningen överraskade mig positivt. Verkligen kul att känna att vi studenters hjälptes åt och försökte stärka varandra och imponerande att se hur mycket vi lärt oss om forskning och metod.

9 8. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om opponeringsövningen? Mycket bra ,7 Ganska bra ,5 Varken bra eller dålig , 4 Ganska dålig 1 3 4,3 Mycket dålig Kommentar: Opponeringsövningen, som studenterna genomför själva utan närvarande lärare precis innan examinationen av PM3, fick ungefär samma betyg som föregående. Kommentarerna visar att många uppfattar det som en positiv förberedelse inför uppsatsarbetet samtidigt som kvaliteten på övningen är väldigt beroende av att alla verkligen anstränger sig. Har varit positivt. Båda gångerna var jag i grupper som tog opponeringen på allvar och vi kunde ha givande diskussioner. Det finns dock alltid begränsningar när studenter som behöver hjälp med sitt PM ska hjälpa/lära studenter som också behöver hjälp. Hjälpen som ges blir ju då såklart bristfällig. Men diskussionerna har ändå varit givande och utvecklande till den mån som varit möjlig. Den enda av övningarna som var något sämre. Nästa gång kan det vara bra att köra opponeringsövningarna i samma konstellation som gruppuppgifterna; efter så lång tid tillsammans är det större chans att det tas seriöst av alla deltagare.

10 9. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om individuell övning, PM3? Mycket bra ,2 Ganska bra ,8 Varken bra eller dåligt ,3 Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Den individuella övningen, PM 3, får överlag ett positivt omdöme. De flesta upplevde övningen som mycket bra eller ganska bra. Av kommentarerna att döma tycker studenterna att det är svårt och lite stressigt att hinna med PM-skrivandet men upplever det som positivt att de har hunnit tänka mycket på sin uppsatsidé redan när uppsatsarbetet startar. Viss kritik framkommer mot att det är svårt att veta hur gränsen mellan G och VG sätts och att instruktionerna för PM:en lämpar sig bättre för empiriska än för normativa studier.

11 10. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om den muntliga tentamen (PM3-seminarium)? Mycket bra ,1 Ganska bra ,5 Varken bra eller dåligt ,3 Ganska dåligt 2 6 4,3 Mycket dåligt Kommentar: Den muntliga examinationen av PM3 får något sämre betyg än föregående. Även om fler tycker att den är mycket bra är det samtidigt fler som bedömer den som varken bra eller dålig eller ganska dålig. I kommentarerna framgår att vissa studenter tycker att det är svårt att veta vad som förväntas av dem för att få det högre betyget och att för mycket avgörs på 15 minuter. Andra lyfter fram det positiva i att få försvara hur de tänkt och anger att seminariet inte bara var en examination utan även en hjälp framåt. Svårt att veta hur examinationen skulle se ut och vad som förväntades av mig. Gav inte mig så mycket. Men jag antar att ni behöver nåt att fästa betygen vid. Positivt att lärarna inte var ute efter att sätta dit en, utan snarare ville att man skulle få möjlighet att utveckla sin resonemang och förklara sina val av metod och formuleringar. Bra samspel mellan lärarna, vilka inte alltid var ense. Bra kritik och bra frågor. Mycket som kommer vara hjälpsamt under uppsatsskrivningen!

12 11. Hur har organiseringen av kursen fungerat inklusive informationen på GUL (information, schema, administration)? Mycket bra ,2 Ganska bra ,8 Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Mycket dåligt Kommentar: Liksom föregående uppfattar alla svarande uppfattar det organisatoriska som mycket bra eller ganska bra. Givet att kursen inte råkade ut för några större problem (även om något fler studenter än beräknat antogs) är det som förväntat. Av kommentarerna att döma har informationen om kursen varit tydlig och snabbt tillgänglig.

13 12. Hur bedömer du kraven som har ställts på dig som student under kursen? Alldeles för höga Något för höga ,8 Lagom ,8 Något för låga 1 3 8,3 Alldeles för låga Kommentar: En stor majoritet, 79 procent, av studenterna bedömer kraven som lagom. Av kommentarerna att döma uppfattar studenterna tempot som högt men tycker samtidigt att de har lärt sig mycket. Finns nog utrymme att ställa högre krav, men i förhållande till exempelvis Sociologi A och B så är det här som Gulag (vilket är bra i sammanhanget). Känns som det ligger i linje med resten av programmet. Det var svårt men det kändes som att det också är meningen. Den positiva attityden från lärarna och kursens tempo var stimulerande. Kraven har varit höga men det har också lett till att jag upplevt en utveckling. Detta är jag tacksam för.

14 13. Hur har kontakten med din handledare fungerat så här långt? Mycket bra ,6 Ganska bra ,4 Varken bra eller dåligt ,3 Ganska dåligt 0 0 4,3 Mycket dåligt Kommentar: Vid kursens avslutande har studenterna haft väldigt varierande kontakt med sina handledare. Vissa har redan fått ganska mycket handledning medan vissa kanske knappt har hunnit träffa sin tilltänkta handledare. Att en stor majoritet därför tycker att kontakten än så länge har varit väldigt bra eller ganska bra är glädjande. Det är tydligt att vissa studenter upplever det som stressande och jobbigt att behöva fråga runt efter handledare. Vi har inte träffats så mycket, men hittils så har det bara varit positivt och han är helt engagerad och intresserad av mitt ämne, så det känns bra. Inga anmärkningar på min handledare, problemet låg snarare i att finna en.

15 14. Har du någon gång under kursen observerat ett beteende som du upplever skapar en obehaglig studiemiljö på statsvetenskapliga institutionen? (Om ja, beskriv gärna vad det rörde sig om för beteende och vem som utförde handlingen mot vem i kommentarsfältet nedan. Du behöver inte nämna namn, men du kanske kan skriva om det rörde sig om anställda och/eller studenter). Ja 0 0 8,3 Nej ,7 Vet ej Kommentar: Ingen student anger att de under kursens gång har upplevt något beteende som skapat obehaglig studiemiljö. Detta är givetvis det enda acceptabla resultatet.

16 Övriga kommentarer från studenterna: Under övriga kommentarer kunde studenterna kommentera mer fritt vad de tyckte om kursen. Här framkommer att studenterna i mångt och mycket uppskattar kursen och har känner att de har haft nytta av dem. De mer kritiska synpunkterna handlar om stressen över att behöva hitta handledare parallellt med kursarbetet, önskemål om mer tid att fördjupa sig i den egna metoden och en känsla av att lärarna i statsvetenskap är för elitistiska. Mycket rolig kurs, trodde den skulle vara torr och väldigt teoretisk, men det är alltid positivt när vi själva får identifiera statsvetenskapliga problem vi vill undersöka. Ju mer frihet desto roligare kurs. Enda anmärkningen jag har är att vi parallellt skulle hitta handledare. Som jag förstår det är det inte sjävklart på hela universitetet att studenter väljer handledare själva. Jag skulle önska att handledarna snarare valde oss, men att vi hade möjlighet att fråga själva om vi visste med oss vem vi föredrog. Det blir en onödig press på studenten när det i själva verket inte bara är att välja och vräka. Det skapar en falsk känsla av valfrihet och en onödig stress. Lärorik och bra kurs! Jag tror att det hade varit bra om man haft möjlighet att välja en metod att fördjupa sig lite mer i en vecka, kanske en mer öppen individuell övning där man som student får möjlighet att öva sig mer ingående i den metod som man vill lära sig mer om/ ev kommer att använda i uppsatsen. Dock vill jag tillägga att det varit väldigt bra att övningarna varit just gruppövningar, då man fått möjlighet att diskutera och lära sig av varandra. Det är alltså inte menat som en kritik mot gruppövningarna i sig utan snarare ett förslag som jag tror hjälpt för att känna sig lite mer säker inför PM 3 och den kommande uppsatsen. Svårt att värderar men jag skulle nog säga att detta är de 15p som jag lärt mig mest av och kommer att ha störst nytta av på hela programmet. Alla lärare på kursen ska ha ett stort tack för det jobb ni lagt ner och det tålamod som ni visat. Det har varit en intensiv kurs med "metoddelen" men också med att utveckla sin egen uppsatsidé. En riktigt bra och välplanerad kurs med hög kvalité som jag är glad att jag har tagit. Tack! På statsvetenskapliga institutionen jobbar ni mycket med att utstråla proffessionalitet. Det görs säkert för att sporra eleverna till att arbeta hårdare. Nackdelen är kanske att vissa blir hämmade av pretentionerna. Ni utövar en sort elitism som jag tycker är beklämmande. Sammanfattning och vidare utveckling av kursen Kursen är i huvudsak välfungerande, även om det generella intrycket är att studenterna är något mer kritiska den här en jämfört den förra. Intressant att notera är att den kritik som framkommer den här en är ganska olik kritiken från förra en. Hösten 2015 lyfte studenterna bland annat fram att det var för stort fokus på kvantitativa metoder. Den här en efterfrågas snarare mer statistik. Studenterna lyfter också på ett tydligare sätt fram att de skulle tycka att det vore positivt med mer utrymme för att fördjupa sig i en metod snarare än att få bredden med många olika metoder.

17 Utifrån de synpunkter som studenterna framfört i kursrapporten bör kursansvarig i det kommande utvecklingsarbetet med kursen: Tydligare lyfta fram att både gruppövningar och PM3 tillsammans ger högskolepoäng, inte enbart PM3. Alternativt överväga att införa specifika högskolepoäng för gruppövningarna. Se över om det finns utrymme att ytterligare förtydliga instruktionerna till PM3. Överväga möjliga alternativ den modell för handledarfördelning som vi använder oss av idag. Överväga att erbjuda möjlighet till fördjupning i den egna metoden snarare än att lägga till ett nytt moment om ett gammalt utgår. Vi har tidigare diskuterat bland annat att ta bort det specifika momentet om urval. Fortsätta förtydliga att alla måste ta PM2 och opponeringsövningen seriöst om de ska fylla sitt syfte.

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning HT 2015

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313 Metod inklusive uppsatssamordning HT 2015 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2015 Kurs: SK 1313 Metod inklusive uppsatssamordning 15 hp Kursansvarig: Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för SK1313

Läs mer

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson

METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313. Kursrapport HT18. Kursansvarig: Birgitta Niklasson METOD INKLUSIVE UPPSATSSAMORDNING, SK1313 Kursrapport Kursansvarig: Birgitta Niklasson Denna kursrapport bygger på enkätsvar från 23 studenter. Totalt antal studenter på kursen denna termin var 38, vilket

Läs mer

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Den här hösterminen lämnades 33 kandidatuppsatser in för examination. Något fler uppsatser än vanligt rekommenderades att dras tillbaka, vilket

Läs mer

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet HT 2017

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet HT 2017 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2017 Kurs: SK1422 Samhällsvetaren i yrkeslivet 15 hp Kursansvariga: Rasmus Broms och Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen

Läs mer

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018

Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 Kursrapport för Miljöpolitikens villkor (SK1224), VT 2018 SK1224 Miljöpolitikens villkor, 15 hp Fördjupningskurs i statsvetenskap, grundnivå Kursansvarig lärare: Frida Boräng, frida.borang@pol.gu.se Medverkande

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Introduktionskursen på 7 poäng som ingår i receptarieutbildningen på 120 poäng vid Umeå

Läs mer

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48)

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48) Kursutvärdering moment 1, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA Enkelt att komma igång och bra tempo Intressant och lärorikt Bra

Läs mer

Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1)

Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1) Kursrapport för WEBBDIST13: Textproduktion 1, distans, V14 7,5 hp (31ETP1) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Medverkade på kursen gjorde även: Camilla Hentschel (handledning och rättning)

Läs mer

Kursutvärdering av Fördjupad farmakoterapi 7,5 högskolepoäng, ht 2007 & vt 2008

Kursutvärdering av Fördjupad farmakoterapi 7,5 högskolepoäng, ht 2007 & vt 2008 Kursutvärdering av Fördjupad farmakoterapi 7,5 högskolepoäng, ht 27 & vt 28 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av kursen Fördjupad farmakoterapi, 7,5 hp. Kursen ingår som en valbar kurs

Läs mer

Kursrapport Dynamiska webbapplikationer 1

Kursrapport Dynamiska webbapplikationer 1 Kursrapport Dynamiska webbapplikationer 1 Detta dokument innehåller kursrapporter för både campus och distansutbildning 1 Kursrapport Dynamiska webbapplikationer 1 7,5 HP VT-17 (31KDW1) Campus Kursansvariga:

Läs mer

MILJÖRÄTT, 5 HP. Resultat. https://studentportalen.uu.se/portal/portal/uusp/admin-courses/evaluation?uusp.portal...

MILJÖRÄTT, 5 HP. Resultat. https://studentportalen.uu.se/portal/portal/uusp/admin-courses/evaluation?uusp.portal... Page 1 of 6 MILJÖRÄTT, 5 HP Kurskod: 1TV023, Anmälningskod: 68831, 33%, DAG, NML, vecka: 04-12 Termin: VT 2015 Resultat Den här kursvärderingen har besvarats av 56% (49/87) av studenterna. Skriv gärna

Läs mer

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Institutionen för informatik Göran Landgren Sammanfattning av kursutvärdering Sid 1 (1) Sammanfattning av kursutvärdering Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Sammanfattning Svarsfrekvens:

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning

Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning Webbdesign med JavaScript och Document Object Model, 7. hp Sammanställning av kursutvärdering Samlad bedömning Fristående nätkurs Kurs: Webbdesign med JavaScript och Document Object Model, 7. hp Kurskod:

Läs mer

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet HT 2015

Sammanställning av kursutvärderingen för SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet HT 2015 Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs Universitet, HT:2015 Kurs: SK1421 Statsvetaren i yrkeslivet 15 hp Kursansvariga: Rasmus Broms och Jenny de Fine Licht Sammanställning av kursutvärderingen för

Läs mer

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13.

Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Kursutvärdering mom 1 LHM, ht 13. Vad har hjälpt mig att uppnå FSR:en Pedagogiska och tydliga genomgångar av teori och begrepp Inspirerande och engagerade lärare som höll intresset uppe och gjorde så att

Läs mer

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för musikvetenskap RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS Kurs: Musikteori 1/Musikvetenskap A Delkurs: Satslära/funktionsanalys Termin: VT 211 Totalt besvarade

Läs mer

Kursutvärdering av Biblioteks- och informationsvetenskapliga fältstudier 1, 7,5hp (31BFÄ1), vårterminen 2017

Kursutvärdering av Biblioteks- och informationsvetenskapliga fältstudier 1, 7,5hp (31BFÄ1), vårterminen 2017 Kursutvärdering av Biblioteks- och informationsvetenskapliga fältstudier 1, 7,5hp (31BFÄ1), vårterminen 2017 Maria Idebrant & Gustaf Nelhans 31 maj 2017 1 Inledning Kursen Biblioteks- och informationsvetenskapliga

Läs mer

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej Kursrapport Kursens namn: Textproduktion 1 Antal högskolepoäng: 7,5 Inom program alt. fristående kurs: Webbredaktör 180 hp NGWEK17h Ladokkod: 31KTX1 Period (ex P1 2018): P2 2018 Svarsfrekvens i studentvärderingen,

Läs mer

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum:

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum: Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN02 Start och slutdatum: 020 00 Antal registrerade på kursen: 23 Datum för möte (programsamordnare, lärarrepresentanter

Läs mer

Utvärdering av laboration i genteknik. för kemiingenjörer, VT 2002

Utvärdering av laboration i genteknik. för kemiingenjörer, VT 2002 Miniprojekt, pedagogisk kurs för universitetslärare II, ht 2002. Maria Andrén och Anna Lindkvist, Inst för genetik och patologi Utvärdering av laboration i genteknik för kemiingenjörer, VT 2002 Introduktion

Läs mer

Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 4 poäng, vt 2007

Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 4 poäng, vt 2007 Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 4 poäng, vt 2007 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Naturläkemedel och kosttillskott på 4 poäng som ingår i receptarieutbildningen

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Livsvetenskaplig grundkurs BI0960, 30036.1213 30 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Torbjörn Lundh Värderingsresultat Värderingsperiod: 2013-05-30-2013-07-26 Antal svar 14 Studentantal

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Crossmedia design. Crossmedia design (27311VT14) Results of survey. Startade: den 21 juni Avslutad: den 22 augusti 2014

Crossmedia design. Crossmedia design (27311VT14) Results of survey. Startade: den 21 juni Avslutad: den 22 augusti 2014 Crossmedia design Crossmedia design (27311VT14) Results of survey Startade: den 21 juni 2014 Avslutad: den 22 augusti 2014 Svarsfrekvens: 26 ( 8 / 31 ) Elektroniskt utvärderingssystem Crossmedia*design*

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Kursutvärdering P O Ågren per-olof.agren@umu.se Vårterminen 2017 Sid 1 (13) Sammanställning av kursutvärdering Examensarbete i informatik, 15 hp, VT 2017 Kursansvarig: Per-Olof Ågren Samlad bedömning 1

Läs mer

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen.

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen. Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Bild och lärande: Visuella kulturer och kommunikation Termin: 1 Ladokkod: BL202C Kursansvarig: Bjørn Wangen Antal registrerade studenter: 26 Antal studenter

Läs mer

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Cecilia Gärdén 2015-11-27 Jenny Lindberg Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Om kursen Kursen har pågått på masternivå, distans, period 1 och 2 ht 2015, mellan 31

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Skogsekonomisk grundkurs SH0093, 20181.1011 13 Hp Studietakt = 90% Nivå och djup = Grund A Kursledare = Ola Carlén Värderingsresultat Värderingsperiod: 2011-02-11-2011-02-18 Antal svar 40 Studentantal

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN040 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

Kursrapporter för 31ETX3 V17-2 respektive 31KTX3 V17-2

Kursrapporter för 31ETX3 V17-2 respektive 31KTX3 V17-2 Kursrapporter för 31ETX3 V17-2 respektive 31KTX3 V17-2 Kursrapport för 31ETX3 V17-2 Textproduktion 3, distans, 7,5 hp NGWDK15h Kursansvariga: Charlotte von Essen och Sirpa Bark Övriga medverkande lärare

Läs mer

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Programbokslut för VASIN med start 2017 Specialistsjuksköterskeprogrammet Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Innehållsförteckning Om programbokslutet... 2 Intensivvårdssjukvård 100 % VASIN... 3 Om

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Umeå universitet Inst för informatik P O Ågren Annakarin Nyberg Sid 1 (7) Sammanställning av kursutvärdering Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer Framtidens IT-miljöer, 7,5 hp,

Läs mer

Start- och slutdatum:2014 12 01 2015 01 16 Antal studenter: 74

Start- och slutdatum:2014 12 01 2015 01 16 Antal studenter: 74 Umeå universitet Juridiskt forum Samlad bedömning av genomförd kurs Page (2) Kursens namn: Rätten i socialt arbete, HT 204, Campus Start- och slutdatum:204 2 0 205 0 6 Antal studenter: 74 Former för utvärdering:

Läs mer

VT17-1DV023-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 56. Antal svar. Svarsfrekvens: 42,86 %

VT17-1DV023-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 56. Antal svar. Svarsfrekvens: 42,86 % VT17-1DV023-7,5hp Antal respondenter: 56 : Svarsfrekvens: 42,86 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 17 (70,8%) Ganska bra 6 (25,0%) Ganska

Läs mer

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design Antal svar: 13 (41) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 23,1% 3. Bra 69,2% 4. Mycket bra 7,7%

Läs mer

VT18-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT18-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans

VT18-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT18-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans VT1-1DV527-7,5hp-KALMAR-50%-Normal /VT1-1DV527-7,5hp-Ortsoberoende-50%-Distans Antal respondenter: 19 : Svarsfrekvens: 42,11 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Mall för kursrapporter

Mall för kursrapporter 1(11) 2010-02-09 Mall för kursrapporter Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar. Strukturen för detta kvalitetsarbete beskrivs i Kvalitetsbygge: Struktur för

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Trädvård LK0196, 20078.1516 15 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Johan Östberg Värderingsresultat Värderingsperiod: 2016-01-12-2016-01-22 Antal svar 30 Studentantal 36 Svarsfrekvens

Läs mer

Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014

Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014 Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014 Ickelinjärt och interaktivt berättande (IN101VT14) Results of survey Startade: den 8 maj 2014 Avslutad: den 28 maj 2014 Svarsfrekvens: 5

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

Den friska människans anatomi och fysiologi 1SJ000 Distans VT16. Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter.

Den friska människans anatomi och fysiologi 1SJ000 Distans VT16. Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. Den friska människans anatomi och fysiologi SJ000 Distans VT6 Antal respondenter: 2 Antal : Svarsfrekvens: 4.48 % Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. Jag

Läs mer

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44)

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44) Kursutvärdering moment 4, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) Intressant Detta var det intressantaste kursmomentet Den sammanfattande föreläsningen i slutet

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursrapport för WEBB13: Textproduktion 1 V14 7,5 hp (31KTP1)

Kursrapport för WEBB13: Textproduktion 1 V14 7,5 hp (31KTP1) Kursrapport för WEBB13: Textproduktion 1 V14 7,5 hp (31KTP1) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Medverkade på kursen gjorde även: Camilla Hentschel (handledning och rättning) Ramona Mattisson

Läs mer

Kursens namn: Statistik B, moment 1, Matematik för statistiker. Antal registrerade studenter:

Kursens namn: Statistik B, moment 1, Matematik för statistiker. Antal registrerade studenter: Kursens namn: Statistik B, moment 1, Matematik för statistiker Termin: HT2014 Kurskod: 2ST007 Antal registrerade studenter: Typ av utvärdering (skriftlig/muntlig/annat): Skriftlig (grupp samt individuell)

Läs mer

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis Kurskod: 1OP302 Gäller från: VT 2016 Fastställd: Denna kursplan

Läs mer

Redovisning av kursvärdering för Samhällskunskap I HT 12 med kursledarens kommentarer

Redovisning av kursvärdering för Samhällskunskap I HT 12 med kursledarens kommentarer Redovisning av kursvärdering för Samhällskunskap I HT 12 med kursledarens kommentarer Antal svar: 14 av 24 Kursledarens kommentar med förslag till förbättring 58% av kursens deltagare har besvarat kursvärderingen,

Läs mer

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Kursutvärdering HT 14 Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Hur svarade kursen mot kursbeskrivningen? fördelning 0% 0% 0% 10% 25% 65% antal (0) (0) (0) (2) (5) (13) Medelvärde (för

Läs mer

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 högskolepoäng Inledning Introduktion till ekonomistyrning är den första av fyra kurser i ekonomistyrning. Mål och innehåll utgörs av tre områden:

Läs mer

WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1)

WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1) Kursrapport för: WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1) Kursansvarigas namn: Jan Buse & Daniel Birgersson Antal registrerade studenter: 30 st. Antal godkända studenter på hela kursen

Läs mer

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Kursutvärdering moment 2, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Jag är nöjd med de regelbundna föreläsningarna och seminarierna,

Läs mer

WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1)

WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1) Kursrapport Animering och multimedia för webben WEBBDIST12: Animering och multimedia för webben, distans 7,5 hp H13 (31RAN1) Kursansvarig Daniel Birgersson och Jan Buse Medverkande Daniel Birgersson, Stefan

Läs mer

Cambros elektroniska utvärderingssystem

Cambros elektroniska utvärderingssystem Cambros elektroniska utvärderingssystem Kursutvärdering Kost vid graviditet och amning 7,5 hp HT12 Tack för att du tar dig tid att fylla i utvärderingen av kursen Kost vid graviditet och amning! projektarbetet

Läs mer

Kursrapporter för 31KTX3 och 31ETX3

Kursrapporter för 31KTX3 och 31ETX3 Kursrapporter för 31KTX3 och 31ETX3 Kursrapport för 31KTX3 V18-2 Textproduktion 3, 7,5 hp NGWEK16h Kursansvariga: Charlotte von Essen och Sirpa Bark Övriga medverkande lärare och förläsare: Johan Eklund,

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE216 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

Antagna Ht.11 (ex antagna ht-2007) Mats Andersson och Marie Lundgren Kurstid:

Antagna Ht.11 (ex antagna ht-2007) Mats Andersson och Marie Lundgren Kurstid: Kursrapport Kursens namn: Didaktik, estetiska läroprocesser och barns meningsskapande i språk, kommunikation och matematik Antal högskolepoäng Hel kurs Varav VFU 30hp 4,5hp Ladok-kod: 12FK60 Vt.14 Borås/Varberg

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Vattenresursteknik MV0190, 30056.1314 5 Hp Studietakt = 35% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Abraham Joel Värderingsresultat Värderingsperiod: 2014-03-05-2014-04-04 Antal svar 8 Studentantal 52 Svarsfrekvens

Läs mer

FYTA12 stat vt16. Antal respondenter: 15. Antal svar. Svarsfrekvens: 53,33 %

FYTA12 stat vt16. Antal respondenter: 15. Antal svar. Svarsfrekvens: 53,33 % FYTA12 stat vt16 Antal respondenter: 15 : 8 Svarsfrekvens: 53,33 % Allmänna omdömen Ge ditt omdöme på en skala 1-5. 1 = mycket negativ 2 = negativ 3 = neutral 4 = positiv 5 = mycket positiv Dessa "betyg"

Läs mer

Kursvärdering Forskningsmetodik för logopedi

Kursvärdering Forskningsmetodik för logopedi Kursvärdering Forskningsmetodik för logopedi Forskningsmetodik i logopedi (32613HT16) Results of survey Startade: den 16 november 2016 Avslutad: den 9 december 2016 Svarsfrekvens: 74% ( 17 / 23 ) Elektroniskt

Läs mer

Barn, unga, läsning och samhället. Children, young people, reading and society

Barn, unga, läsning och samhället. Children, young people, reading and society Barn, unga, läsning och samhället Children, young people, reading and society 7.5 högskolepoäng/credits, valbar i Bibliotekarieprogrammet och friståendekurs, Ht 2014 (31DUL1, 31FBU1) Kursansvariga: Frances

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning ACT Att hantera stress och främja hälsa HT 2011

Utvärdering av gruppledarutbildning ACT Att hantera stress och främja hälsa HT 2011 Utvärdering av gruppledarutbildning ACT Att hantera stress och främja hälsa HT 2011 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under hösten 2011. Deltagarnas

Läs mer

FK Elektromagnetism och vågor

FK Elektromagnetism och vågor FK5019 - Elektromagnetism och vågor Antal respondenter: Antal : Svarsfrekvens: 7,92 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal 1 (,%) 11 (7,%) 10 (,5%) Vet ej 0 (0,0%). Studentens

Läs mer

Kursrapport för kursen Vetenskapsteori och forskningsmetoder 1, 7,5 hp, VT17, NGBIB16H

Kursrapport för kursen Vetenskapsteori och forskningsmetoder 1, 7,5 hp, VT17, NGBIB16H Kursrapport för kursen Vetenskapsteori och forskningsmetoder 1, 7,5 hp, VT17, NGBIB16H Kursansvariga: Maria Lindh och Gustaf Nelhans Studentresultat/Genomströmning 45 studenter var registrerade på kursen

Läs mer

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 135 av 167 studenter (81%) har Lärare, tidigare år, förskola 39% besvarat utvärderingen Lärare, tidigare år, grundskola

Läs mer

Kursrapport för WEBBDIST12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31RTX2)

Kursrapport för WEBBDIST12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31RTX2) Kursrapport för WEBBDIST12: Textproduktion 2 V14 7,5 hp (31RTX2) Kursansvariga: Charlotte von Essen Anna Vörös Lindén Övriga medverkande lärare: Karin Dessne David Gunnarsson Linda Rydh Jonas Söderholm

Läs mer

Programbokslut för VASOP 100 % start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN

Programbokslut för VASOP 100 % start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Programbokslut för VASOP 100 % start 2017 Specialistsjuksköterskeprogrammet Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Innehållsförteckning Om programbokslutet... 2 Operationssjukvård 100 % VASOP... 2 Om

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Sida 1 / 5 Sektionen för omvårdnad Sammanställning av kursutvärdering Vård vid akuta sjukdomstillstånd 15 hp campus HT14 (1SJ008) 64 av 102 studenter som gick hela kursen, besvarade enkäten (63%) Styrkor

Läs mer

Utvärdering: Klinisk neuropsykologi Psykologprogrammet T4 VT12

Utvärdering: Klinisk neuropsykologi Psykologprogrammet T4 VT12 april 1 Utvärdering: Klinisk neuropsykologi Psykologprogrammet T VT1 Kurs är det tredje på kursen Klinisk psykologi I. Sextiotvå studenter deltog i kurs varav 31 stycken (%) lämnade in utvärderingsblanketten

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 2014-12-04 Kursfakta Kursens namn Inom program / fristående

Läs mer

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion

Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Biomedicinsk laboratorievetenskap: Introduktion Termin: HT-2014 Termin1 Ladokkod: BA111C Kursansvarig: Ravi Danielsson Antal registrerade studenter: 65 Antal

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola 1 Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att

Läs mer

Praktik och fördjupning

Praktik och fördjupning Praktik och fördjupning Svarsfrekvens 100%, 17 svar. Moment 1: Vetenskaplig metod II (6 hp) Moment 2: Praktik II (15 hp) Moment 3: Profil II (9 hp) Kommentera gärna dina svar till frågorna 1-3 Tycker det

Läs mer

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1)

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 6 hp, vt 2008

Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, 6 hp, vt 2008 Kursutvärdering av Naturläkemedel och kosttillskott, hp, vt 8 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Naturläkemedel och kosttillskott på högskolepoäng som ingår i receptarieutbildningen

Läs mer

Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h

Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h Kursrapport för 31KTX1 V17-3 Textproduktion 1, 7,5 hp, NGWEK16h Kursansvariga: Charlotte von Essen och Linda Rydh Övriga medverkande lärare och förläsare: Sirpa Bark, Sara Hellberg, Cecilia Zetterström

Läs mer

Fullgjorda kursutvärderingar: 15 Frågor: 27. Lärarens kommentar. Tack till alla er som deltog i kursutvärderingen!

Fullgjorda kursutvärderingar: 15 Frågor: 27. Lärarens kommentar. Tack till alla er som deltog i kursutvärderingen! Kursutvärdering för kursen: HRM, organisation och arbetsliv, moment 1, Introduktion och vetenskapligt arbete, 6 hp - Hösten 2016 Publicerad 2016-10-26 av Johan Örestig Fullgjorda kursutvärderingar: 15

Läs mer

5 I vilken utsträckning har kurslitteraturen varit till hjälp för ditt lärande?

5 I vilken utsträckning har kurslitteraturen varit till hjälp för ditt lärande? Kursvärdering Patent, varumärke och design - information som inspiration HT13 ÖVDFR1 10 hp Kursansvariga: Ingrid Johansson Rolf Hasslöw Antal registrerade studenter: 30 Antal besvarade: 7 Antodkända studenter

Läs mer

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt 1 (6) TFYA76 Mekanik del 1 Sändlista Kurskod Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Håkan Örman Peter Christensen Peter Schmidt TFYA76 Examinator Peter Christensen Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Kursrapport. Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap. Klinisk omvårdnad: Allmän Omvårdnad 25,5 Hp. Kursens namn:

Kursrapport. Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap. Klinisk omvårdnad: Allmän Omvårdnad 25,5 Hp. Kursens namn: Kursrapport Kursens namn: Inom program /fristående: Kursansvarig: Kurstid: (ex: V34 V44 Ht05) Klinisk omvårdnad: Allmän Omvårdnad 25,5 Hp Sjuksköterskeprogrammet SSK 10 Eva Fransson Anna Kängström V39

Läs mer

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06

3OM218. Examinator. Monica Christianson. 58% (14 av 24 möjliga personer) Muntlig utvärdering 2013-05 06 Institutionen för omvårdnad Sammanställning [2013-06-13] [OM 218vt13] Sid 1 (1) Kursutvärdering Kursnamn och poäng Kvinno- och familjehälsa I, 7,5 hp Kurs inom program (ange program)/fristående Barnmorskeprogrammet,

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursslut Datum: 17 01 16 Kursfakta Kursens namn Inom program Kursansvarig

Läs mer

Kursvärdering UM4041 VT18

Kursvärdering UM4041 VT18 Kursvärdering UM01 VT1 respondenter: : Svarsfrekvens: 1, % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen 5 (1,5%) 10 (,0%) 10 (,0%) 1 (,%) 5 Helt 0 (0,0%) Vet ej 0 (0,0%). Studentens insats

Läs mer

Kursutvärdering Förvärvade tal, språk och sväljstörningar 1, VT17

Kursutvärdering Förvärvade tal, språk och sväljstörningar 1, VT17 Kursutvärdering Förvärvade tal, språk och sväljstörningar, VT7 Förvärvade tal- språk- och sväljstörningar (60VT7) Resultat på utvärdering Startade: den juni 07 Avslutad: den 8 juni 07 Svarsfrekvens: 8%

Läs mer

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Antal respondenter: 27 : 17 Svarsfrekvens: 62,96 % Generella frågor Jag är nöjd med den här kursen. Jag är nöjd med den här kursen. 3 1 (8,3%) 4 9 (75,0%)

Läs mer

VT17-1DV527-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 25. Antal svar. Svarsfrekvens: 24,00 %

VT17-1DV527-7,5hp. Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Antal respondenter: 25. Antal svar. Svarsfrekvens: 24,00 % VT7-DV527-7,5hp Antal respondenter: 25 : Svarsfrekvens: 24,00 % Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 4 (,7%) Ganska bra 2 (33,3%) Ganska dålig

Läs mer

Kursutvärdering av Tekniker för webbdesign samt Tekniker för webbdesign, distans, 7,5hp (31KTW1, 31ETW1, 31FTW1), höstterminen 2016

Kursutvärdering av Tekniker för webbdesign samt Tekniker för webbdesign, distans, 7,5hp (31KTW1, 31ETW1, 31FTW1), höstterminen 2016 Kursutvärdering av Tekniker för webbdesign samt Tekniker för webbdesign, distans, 7,5hp (31KTW1, 31ETW1, 31FTW1), höstterminen 2016 Yoshiko Nordeborg & Maria Idebrant 28 augusti 2017 1 Inledning Kursen

Läs mer

VT15-1MT016-7,5hp-Växjö-50%-Campus

VT15-1MT016-7,5hp-Växjö-50%-Campus VT15-1MT016-7,5hp-Växjö-50%-Campus : Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 12 (85,7%) Ganska bra 2 (,3%) Ganska dålig 0 (0,0%) Mycket dålig

Läs mer

Sammanfattning av studenternas kursvärderingar Obs! Endast 23 studenter har besvarat den slutliga kursutvärderingen.

Sammanfattning av studenternas kursvärderingar Obs! Endast 23 studenter har besvarat den slutliga kursutvärderingen. Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Bakgrundsinformation Kursens namn: Verksamhetsutveckling, kvalitetsarbete och dokumentation (FO701A) Termin: H14 Ladokkod: FO701A_20142_L6616 Kursansvarig: Linda

Läs mer

Insolvensrätt med sakrätt HT Ungefär hur många timmar per vecka har du studerat (inkl. föreläsningar, seminarierna och grupparbetet)?

Insolvensrätt med sakrätt HT Ungefär hur många timmar per vecka har du studerat (inkl. föreläsningar, seminarierna och grupparbetet)? Insolvensrätt med sakrätt HT18 : 1. Hur mycket av kursen har du deltagit i: Hur mycket av kursen har du deltagit i: 0% 0 (0,0%) 1-0% 1 (6,%) 1-40% 1 (6,%) 41-60% 1 (6,%) 61-80% (1,5%) 81-100% 11 (68,8%).

Läs mer

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015

Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Kursutvärdering Sid 1 (5) Kursutvärdering - Barnpsykiatri, 3 hp / ht 2015 Svarsfrekvens: 78 % (18/23) 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? (1-5) Medel: 4,1 2. Dina förväntningar innan kursen?

Läs mer

Institutionen för klinisk neurovetenskap. Sektionen för psykologi. Åsa Eriksson, leg. psyk., med. dr. Bakgrund

Institutionen för klinisk neurovetenskap. Sektionen för psykologi. Åsa Eriksson, leg. psyk., med. dr. Bakgrund 2012-04-27 Institutionen för klinisk neurovetenskap Åsa Eriksson, leg. psyk., med. dr. 1 Rapport Detta är en rapport om ett pedagogiskt försök vid psykologprogrammet med att ge studenter vid termin 10

Läs mer

Kursrapport Datorlingvistisk grammatik (första skiss)

Kursrapport Datorlingvistisk grammatik (första skiss) Mats Dahllöf 090218 Kursrapport Datorlingvistisk grammatik (första skiss) Jag har försökt utforma undervisningen och examinationen på kursen så att de följer lärandemålen, och jag tror att den föresatsen

Läs mer

PM för delkurs Grundläggande metod (4,5 + 3 högskolepoäng), Beteendevetenskaplig kurs PAO, HT 2013

PM för delkurs Grundläggande metod (4,5 + 3 högskolepoäng), Beteendevetenskaplig kurs PAO, HT 2013 PM för delkurs Grundläggande metod (4,5 + 3 högskolepoäng), Beteendevetenskaplig kurs PAO, HT 2013 Kursens upplägg Kursen syftar till att ge grundläggande kunskap om principer och tillvägagångssätt i samhällsvetenskapligt

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik A Antal registrerade på kursen: 18 studenter

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik A Antal registrerade på kursen: 18 studenter Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik A Antal registrerade på kursen: 18 studenter Kurskod: 2KN003 Datum för möte (programsamordnare, lärarrepresentanter

Läs mer

Kursanalys, Fakulteten för teknik- och naturvetenskap

Kursanalys, Fakulteten för teknik- och naturvetenskap Kursanalys, Fakulteten för teknik- och naturvetenskap Bil.4 Kurs Kurskod BMGBI0 Immunologi och transfusionmedicin Program Biovetenskapligt program X programkurs fristående kurs uppdragsutbildning Kursdatum

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN043 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Arbetsrapport CEQ, ETS170

Arbetsrapport CEQ, ETS170 Arbetsrapport CEQ, ETS170 Basfakta Kursnamn Kurskod Högskolepoäng Kravhantering ETS170 7.5 hp Läsår 201011 Kursen slutade i läsperiod Program Antal registrerade på kursen 28 HT_LP2 samtliga Antal enkätsvar/svarsfrekvens

Läs mer