Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Leif Lindberg, gatuchef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Leif Lindberg, gatuchef"

Transkript

1 Teknik- och fritidsutskottet Plats och tid Tekniska kontoret, klockan Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Övriga deltagare Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Leif Lindberg, gatuchef Utses att justera Ingemar Hellström Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, torsdag den 29 oktober 2009, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag / Bevis Protokollet från teknik- och fritidsutskottet den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift Mona Hyttsten

2 Teknik- och fritidsutskottet Innehållsförteckning 144 Budgetuppföljning 145 Investeringsbudget Projekt Strandby Herosfältet 147 Investeringar rapporter 148 Gubbo skola köksmodul 149 Tomter Verksnäset 150 Kontorslokaler Allégatan Bävern 18 markbyte 152 Uppsägning markarrenden 153 Avgift markarrenden 154 Arrendeavtal, del av Vinsbo 1: Fråga om markarrenden Söderbärke 8: Anbud halkbekämpning samt index 157 Stuga Bylandet 158 Skateboardramp 159 Anläggningsarrende vindkraftverk By och Bengtsgård 1: Parkeringstillstånd 161 Uppsägning av kontrakt Smedjebacken 4:7 162 Återbäring försäkring 163 Nästa möte

3 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 144 Dnr Budgetuppföljning Tekniska chefen redovisar uppföljning till och med september Prognosen visar på ett resultat på ca 1 Mkr för att godkänna rapporten.

4 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 145 Dnr Investeringsbudget 2010 Tekniska chefen redovisar utkast till investeringsbudget för Bil Olika områden diskuteras, bl.a kök Bergaskolan, hiss Vads skola, torget Smedjebacken samt utbyggnad barnomsorg i Hagge. Avseende fotbollshallen har ett förslag till kontrakt upprättats som godkänts av bägge parter förutom ersättningsnivån. att återremittera investeringsbudgeten till tekniska chefen för ytterligare handläggning att föra diskussion med barn- och utbildningsförvaltningen angående utbyggnad barnomsorg.

5 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 146 Dnr Projekt Strandby Herosfältet Smedjebacken Förstudie pågår för att undersöka möjligheten till att anlägga en strandby vid Herosfältet i Smedjebacken. Även arbetet med en kommunal varmvattenbassäng vid Prästabadet ingår i planeringen. att uppdra till tekniska chefen leda en arbetsgrupp tillsammans med stadsarkitekt Stefan Wallner och fjärrvärmechef Lars Engberg för fortsatt utredning kring projektet.

6 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 147 Investeringar rapporter Tekniska chefen informerar om aktuellt läge i följande pågående investeringsobjekt. Resecentrum Finns inget nytt att rapportera Gång-/cykelväg Ågatan Färdigställt inom kort Dnr Kök Vad Kommer att bli ca kr dyrare än budgeterat. Beslutas att skjuta montering av hiss till Dnr Dnr Byte av pelletspanna i Gubbo skola Den gamla pelletspannan sköts genom manuell drift tills den nya är installerad och i drift Dnr Uddparken Överenskommelse med Ovako är klar angående markarbeten i Uddparken samt iordningsställande av strandlinjen nedanför Ovakos disponentvilla Dnr Väg runt Söderbärke Bioenergi Skrivelse har skickats till Söderbärke Bioenergi ang. väg och flishantering

7 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 148 Dnr Gubbo skola köksmodul En kontrollrapport har lämnats in till barn- och utbildningsförvaltningen från livsmedelsinspektören gällande mottagningskök i Gubbo skola. En av synpunkterna i rapporten är att köksdelen saknar möjlighet att separera mellan ren och smutsig zon. Avsatt utrymme för diskhantering fungerar även som beredningsbänk för sallad och råkost. Detta är inte en godkänd hantering och ses som en allvarlig avvikelse. För att komma ifrån problemen krävs att tillbyggnad sker för att säkerställa att diskhanteringen separeras från övrigt utrymme. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att en tillbyggnad sker av köksmodulen i Gubbo för att separera diskutrymmet att omdisponera kronor ur anslaget ombyggnad gymnasiksal Gubbo skola.

8 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 149 Dnr Tomter Verksnäset Kommunstyrelsen beslöt att bygga friggebodar på de fyra tomterna i Verksnäset och att kostnaden för detta ska läggas på tomtpriset. En intressent har nu meddelat intresse för att förvärva en av tomterna. att om överenskommelse träffas innan bodarna placerats ut ska tomtpriset exkludera kostnaden för friggeboden.

9 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 150 Dnr Kontorslokaler Allégatan 3 Till våren kommer individ- och familjeomsorgen att flytta över till centrumhuset. Därmed blir lokalerna på Allégatan 3 tomma. att uppdra till tekniska kontoret att se över möjligheterna att sälja fastigheten.

10 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 151 Dnr Bävern 18 markbyte En överenskommelse med ägaren till stugområdet på fastigheten Bävern 18 upprättades 2008 där ägaren erbjuds ett markområde i Västansjö mot att kommunen övertar marken på Bävern 18. Förslag till avtal har upprättats gällande markbytet. Bil Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna föreliggande förslag till avtal om markbyte att utse kommunens firmatecknare underteckna handlingarna.

11 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 152 Dnr Uppsägning markarrenden Kommunen arrenderar ut markytor för nyttjande och skötsel till privatpersoner. En engångsavgift har tagits ut för dessa arrenden och en konsekvens av detta har blivit att det är svårt för tekniska kontoret att veta om nyttjandet upphört. Tekniska chefen föreslår att avtalen sägs upp för omförhandling till avtal med en årlig avgift. att säga upp gällande arrendeavtal för omförhandling till avtal med en årlig avgift.

12 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 153 Dnr Avgift för markarrenden Kommunen hyr/arrenderar ut dels: 1. Ett antal mindre markytor för nyttjande och skötsel till privatpersoner. Det rör sig om mindre ytor som oftast inte kan säljas på grund av att marken är planlagd som parkmark. Kommunen hyr normalt ut dessa om det inte försvårar framkomlighet eller nyttjande för allmänheten. 2. Mark för bete 3. Mark för kommersiell verksamhet Kommunen saknar fastställda avgifter för dessa typer av uthyrning. En engångsavgift har tagits ut för berörd markuthyrning, med konsekvensen att tekniska kontoret har svårt att följa upp när nyttjandet upphört. Normalt upprättas kontrakten 1 år i taget med automatiskt 1 års förlängning. Tekniska chefen föreslår att avgiften för markhyra, med privat skötsel, ska vara 100 kr/år och område (punkt 1 och 2). Övriga typer av markhyra/arrenden enligt marknadsvärdet. Ideella föreningar/organisationer föreslås fri hyra. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att markhyra för nyttjande och skötsel av kommunal mark för privatpersoner samt mark för bete ska vara 100 kr/år att för övriga typer av markhyra/arrenden ska avgift tas ut enligt gällande marknadsvärde att det ska vara hyresfritt för ideella föreningar/organisationer.

13 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 154 Dnr Arrendeavtal, del av Vinsbo 1:124 Mellan Smedjebackens kommun och Michael och Elisabet Terler, Brunnsvägen 4, Smedjebacken har förslag till arrendeavtal upprättats avseende del av Vinsbo 1:124. Bil Området ska skötas och användas till trädgårdsändamål. Arrendetid: 10 år. Arrendeavgift: 100 kr/år Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna arrendeavtalet att utse kommunens firmatecknare underteckna avtalet.

14 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 155 Dnr Fråga om markarrende Söderbärke 8:57 En fråga har ställts till tekniska kontoret om att få arrendera mark på fastigheten Söderbärke 8:57 för att anlägga en paintball-bana på området. att uppdra till tekniska chefen upprätta avtal om markarrende på 1 år för aktuellt område.

15 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 156 Dnr Anbud halkbekämpning samt index Gatuchefen informerar om genomförd upphandling gällande halkbekämpning för vintern samt om de indexreglerade priserna. Bil att godkänna informationen om upphandling halkbekämpning.

16 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 157 Dnr Stuga Bylandet Kommunen har sagt upp samtliga arrendeavtal för fritidshusen vid Bylandet (ovanför reningsverket). En av stugägarna har kontaktat kommunen och meddelat att hans stuga tillhört Strömsholms kanal som kontor vid ändstationen i Smedjebacken. Stugan ska ha flyttats till sin nuvarande plats på 30-talet. Ägaren vill nu skänka stugan till kommunen eller hembygdsföreningen. att överta stugan och tillsvidare låta den stå kvar på sin plats.

17 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 158 Dnr Skateboardramp Teknik- och fritidsutskottet beslöt att uppdra till fritidschefen och tekniska chefen i samråd med ungdomarna hitta lämplig placering för skateboardramp. Det förslag man kommit fram till är att placera rampen på planen utanför Bergahallen. att godkänna förslaget till placering av skateboardramp.

18 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 159 Dnr Anläggningsarrende vindkraftverk By och Bengtsgård 1:174 Förslag till arrendeavtal mellan Smedjebackens kommun och Bärkehus AB har upprättats för uppförande och drift av vindkraftverk på fastigheten By och Bengtsgård 1:174. Bil Ersättning för utarrenderad mark är kronor vid undertecknande av avtal samt kronor per kalenderår. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtalet om anläggningsarrende på fastigheten By och Bengtsgård 1:174 för uppförande av vindkraftverk att utse kommunens firmatecknare underteckna avtalet.

19 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 160 Dnr Parkeringstillstånd Ansökan om förlängning av parkeringstillstånd har kommit in till tekniska kontoret (nr 1050). att bevilja förlängning av parkeringstillståndet.

20 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 161 Dnr Uppsägning av kontrakt Smedjebacken 4:7 Kommunen har kontrakt med Riksbyggen för fastighetsteknisk drift samt fastighetsskötsel på fastigheten Smedjebacken 4:7 (vårdcentralen). Tekniska chefen föreslår att kontraktet sägs upp med Riksbyggen samt att kommunen istället anställer en fastighetstekniker. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att säga upp kontraktet med Riksbyggen. Kontraktet upphör att gälla att anställa en fastighetstekniker till tekniska kontoret som ansvarar för fastighetsdrift och skötsel av fastigheten.

21 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 162 Dnr Återbäring försäkring Från Förenade Småkommuners Försäkrings AB (FSF) kan kommunen rekvirera kronor i återbäring. Tekniska chefen föreslår att en tävling utlyses bland kommunens grundskoleelever i ämnet skadeförebyggande arbete där kommunens återbäring kan användas som prispengar. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till risk- och säkerhetschefen att utlysa en tävling i skadeförebyggande arbete bland kommunens grundskoleelever.

22 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 163 Nästa möte att nästa möte för teknik- och fritidsutskottet hålls onsdag den 18 november 2009, klockan på tekniska kontoret.

23 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 164 Dnr Lokalnorm skolor Tekniska chefen informerar om att det finns kommuner som antagit lokalnormer för att beräkna lokalbehovet utifrån antal elever, personal och organisation. Lokalnormen kan beräknas för undervisningslokaler, administrationslokaler, måltidslokaler och elevutrymmen etc. att innan beslut om nya ombyggnationer fattas ska lokalnormen utredas och fastställas.

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2009-06-15 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Teknik- och fritidsutskottet 2009-11-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-12-10 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-10-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-02-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-04-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-01-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-03-21. Ingemar Hellström (S) ordf. 48-49, 61-68 Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-03-21. Ingemar Hellström (S) ordf. 48-49, 61-68 Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-03-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 09.00 13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) 50-60 Ingemar Hellström (S) ordf. 48-49, 61-68 Håkan Berggren (M) Övriga

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2011-12-13. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) 188-195 Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2011-12-13. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) 188-195 Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-12-13 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) 188-195 Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-02-21. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-02-21. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-02-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-04-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2010-03-16 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-06-20. Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-06-20. Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-06-20 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-09-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 16.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) 146-159 Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2009-05-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-01-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22 Plats och tid Kommunhuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-02-19 Plats och tid Kansliavdelningen, Torggatan 5, klockan 8.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare

Läs mer

Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Håkan Berggren (m)

Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Håkan Berggren (m) Teknik- och fritidsutskottet 2009-02-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.30 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Håkan Berggren (m) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 19 januari 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-11-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-11-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-10.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2009-11-10 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-02-23 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-15.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-08-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18. Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18. Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande 140-148 Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M)

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-08-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-09-22 1 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 14.30-18.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-01-28 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 14.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-08-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 09.00-13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-10-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, kommunsekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, kommunsekreterare 1(8) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdag den 8 december 2016 kl 08:30-10:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Jan Tholerus (C)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Jan Tholerus (C) Teknik- och fritidsutskottet 2016-03-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-17.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Jan Tholerus (C) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-11-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-10-22 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2013-06-13. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-06-13. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-06-13 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Håkan Berggren (M) Per-Olow Dahlström, teknisk chef, sekr Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Håkan Berggren (M) Per-Olow Dahlström, teknisk chef, sekr Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2010-12-16 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 11.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef, sekr

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2009-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson (S) Ylva Bergström

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare 1(7) Plats och tid Tekniska kontoret, måndagen den 20 mars 2017, klockan 10:30-11:15 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-05-28 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-05-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.15-16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-04-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(9) Plats och tid Kommunhuset, torsdag den 18 augusti 2016, klockan 08:30-10.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(9) Teknik- och fritidsutskottet Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 15 september 2016 kl 08:30-10.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Ingemar Hellström, ordförande (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Ingemar Hellström, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-05-27 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Ingemar Hellström, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 20 februari 2017 kl 08:30-10:00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-09-02 1 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.00-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-08 Plats och tid Räddningstjänsten, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Monica Georgsson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Hans Törnblom 105 Mona Hyttsten, sekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Hans Törnblom 105 Mona Hyttsten, sekreterare 1(17) Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 14 november 2016 klockan 08:30-11.00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-08-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 15.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Margareta Åhrman

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-04-15. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-04-15. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-04-15 Plats och tid Kansliavdelningen, Torggatan 5, klockan 17.00-19.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-08-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 13.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-08-15 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), Ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Göran Engström (C), tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), Ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Göran Engström (C), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 19 september 2017 kl 08.30-11.00 Ledamöter Fredrik Rönning (S), Ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Göran Engström (C),

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-03-10

Kommunstyrelsen 2009-03-10 Kommunstyrelsen 2009-03-10 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Ingemar Hellström (S), ordf Håkan Berggren (M)

Ingemar Hellström (S), ordf Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-06-10 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) 96-112 Ingemar Hellström (S), ordf. 113-120 Håkan Berggren (M) Övriga

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott Tor Israelsson (s) Robin Fransson (v) Ingemar Johansson (c)

Kommunstyrelsens tekniska utskott Tor Israelsson (s) Robin Fransson (v) Ingemar Johansson (c) Kommunstyrelsens tekniska utskott 2013-10-15 1 Plats och tid Kommunhusets sessionssal, tisdag 2013-10-15, kl. 09.00-11.25 Beslutande Tor Israelsson (s) Robin Fransson (v) Ingemar Johansson (c) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-12-01

Kommunstyrelsen 2009-12-01 Kommunstyrelsen 2009-12-01 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Ola Larsen (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-21 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08:00 10:30 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Monica Forsgren (S) vice ordförande Thomas Björnhager

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-07

Kommunstyrelsen 2010-12-07 Kommunstyrelsen 2010-12-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Ola Larsen

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-11-23

Kommunfullmäktige 2009-11-23 Kommunfullmäktige 2009-11-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 23.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Ola Larsen (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Ing-Britt Bergström (S) Birgitta Bolin

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström (C), tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström (C), tjänstgörande ersättare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 25 september 2018 kl 08:30-09:45 Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M)

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 23 april 2019 kl 08:30-10:45 Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Jan Tholerus (C) Lotta

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Jan Tholerus (C)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Jan Tholerus (C) 1(9) Plats och tid Förvaltningshuset, onsdagen den 24 januari 2018 kl 08:30-10:00 Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Jan Tholerus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-01-22

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-01-22 Teknik- och fritidsutskottet 2015-01-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-01-31 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kultur- och tekniknämnden 2009-06-11

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kultur- och tekniknämnden 2009-06-11 Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 12:00-14.15 ande Övriga närvarande Utses att justera Anders Weinemo (S) Gunilla Pontén (S) Marie Westlund (S) Peter Persson (S) Inga-Lill Rylander (S) Stig

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11. Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfelt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-12-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP) Ingemar Nyrede (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-16 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-14.00 Beslutande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Övriga deltagande Kommunchef Johan Eriksson Kommunsekreterare

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Flogbergsrummet tisdagen den 27 november 2018 kl 08:30-10:00 Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Jan Tholerus (C) Lotta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:40 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48 2013-10-17 1(10) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson, Vindelns

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-19

Kommunfullmäktige 2011-09-19 Kommunfullmäktige 2011-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kosta Folkets hus måndagen den 16 februari kl 14.00 16.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Birger Johansson (c) v ordf, tjg ers Monica Johansson (s) Andreas Eidevåg (s) Christoffer

Läs mer

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING 1 Föreningens namn Föreningens namn är Perstorps koloniförening. Nedan kallad föreningen. 2 Föreningens säte Föreningen med sin styrelse ska ha sitt säte i Perstorp.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (6) Plats och tid Takåsrummet, Onsdagen den 28 januari 2009, klockan 16.30 18.40 ande Görel Nilsson (s) Lennart Pettersson (s) Elisabet Persson (s) Börje Andersson (c), ordförande Lars

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(9) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 15 juni 2017 kl 08:30-11:00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Jan Tholerus (C)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Jan Tholerus (C) 1(9) Plats och tid Kommunhuset, tisdagen den 21 augusti 2018, klockan 08:30-09.30 Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Jan Tholerus

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Harry

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-24

Kommunfullmäktige 2014-02-24 Kommunfullmäktige 2014-02-24 Plats och tid Vads bystuga, Vad klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson (S) Jan Tholerus

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-03-01 8 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-16.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer