Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF."

Transkript

1 Sid 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF. Datum: Onsdagen 3/ Tid: Plats: Klubblokalen Närvarande: Jan-Olov, Glenn, Ingrid, Andreas, Jan, Ove, Margareta, Thure och Per. 1) Mötets öppnande Föreningsordföranden hälsade alla närvarande varmt välkomna. 2) Val av justerare Till justerare valdes Per. 3) Val av mötesordförande och mötessekreterare Till mötesordförande valdes Jan-Olov Johansson och till mötessekreterare Jan Eriksson. 4) Godkännande av dagordning Dagordningen kompletterades och godkändes. 5) Föregående protokoll inklusive åtgärdslistan Föregående protokoll kunde efter genomläsning läggas till handlingarna. 6) Fågelskyddsfrågor (Ove) a) Delrapport fågelstudier vid Bondön (Andreas) Resultatet av gjord inventering är skickat till Länsstyrelsen och ärendet förklaras avslutat. b) NOF engagemang i skogsskyddsfrågor (Ove) Ove har haft kontakt med Björn Mild. Björn ser gärna ett större engagemang från ornitologiska föreningar i skogsskyddsfrågor. Ett exempel på engagemang kan vara insändare i tidningar, ett annat exempel är inventering av arter som är beroende av gammelskog. Styrelsen diskuterade även om det finns några positiva exempel att lyfta fram. Beslutades att Ove bereder frågan vidare. Frågan förs till åtgärdslistan. c) Vindkraftverk vid Gammelstadsviken Uppgifter förekommer att privatperson(er) ev. har planer på anläggande av vindkraftverk i omedelbar anslutning till Gammelstadvikens naturreservat. Närmare detaljer i frågan är okända. Frågan förs till åtgärdslistan. d) Vindkraftverk Sjiska Förnyad ansökan om uppförande av vindkraftverk på Sjiska är inlämnad. Rolf G. tar fram förslag till NOF yttrande. e) Vindkraftverk Uljaboda (sydsydväst Arjeplog) Anders Granér (miljökonsult) har kontaktat Andreas för att utröna om NOF har kännedom om området och känner till personer som skulle kunna arbeta med inventering i området. Efter diskussion i styrelsen framkommer inte något förslag på tänkbar individ som har möjlighet att engagera sig under aktuell tid. Andreas kontaktar Anders Granér. f) Jakt vid Öjebyns soptipp Jakt har under en tid bedrivits vid Öjebyns soptipp under former som inte är acceptabla/ lagliga? NOF har varit i kontakt med såväl renhållningsbolaget som ordföranden i jaktvårdsföreningen. Det kan konstateras att problemet trots dessa åtgärder kvarstår. Styrelsen beslutar att NOF fortsätter med åtgärder för att lösa problemet. g) Jakt vid Alviksgården Det har konstaterats att jakt i närtid har förekommit vid Alviksgården. Beslutas att närmare undersöka förhållandena kring den jakt som bedrivs/bedrivits.

2 Sid 2(5) h) Tågdödade örnar Jan-Olov informerar om att Håkan Tyrén och Rolf Gustafsson träffar banverket för att diskutera hur problemet med tågdödade örnar ska hanteras. 7) Fågelskyddsfonden? Meddelas att Mattias Nordlund drar tillbaka sin ansökan från förra året gällande inventering i området Alvik/Ersnäs.? En vakans finns för närvarande i fågelskyddsfonden. NOF styrelse arbetar med att ta fram förslag till medlem för att ersätta den vakanta platsen.? Fågelskyddsfonden tillstyrker bidrag till Haparanda Sandskär om 5000 kr.(fågelskyddsfonden, protokoll nr 63, )? Fågelskyddsfonden tillstyrker bidrag till Mats-Åke B och Leif Lundström om 5000 kr för materielkostnader och bilresor i samband med uppsättning av lappugglebon. (Fågelskyddsfonden, protokoll nr 63, ) Styrelsen fastställer fågelskyddsfondens tillstyrka förslag till bidrag. Artikel i FiN diskuteras som ett sätt att marknadsföra fågelskyddsfonden. 8) Haparanda Sandskärs Fågelstation (Ingrid) a) Sommarens bemanning Ingrid informerar att rekrytering till bemanningen under juli och oktober går bra. För augusti och september saknas fortfarande personal. Diskussioner förs kring möjligheten att erbjuda reseersättning för att öka möjligheten att rekrytera personal. NOF styrelse ser positivt på en sådan åtgärd. b) Haparanda Sandskärs 25 års jubileum Inbjudan är utsänd. Alternativ för transport och mat diskuterades. Styrelsen enades om att gå på förslaget att åka ut och in med Bosmina II för 9000 kr inkl moms samt att middagsmaten köps av Staffan Svanberg. En reskostnad tas ut av var och en av besökarna på 200 kr för båten, fågelstationen sponsrar med resten. c) Bidrag från Haparanda kommun Ingrid informerar att fågelstationen erhållit kr i bidrag från Haparanda kommun. Ove och Per kommer att hjälpa Ingrid i arbetet med sponsorer. d) Ringmärkarkurs 13-14/8 Ingrid informerar att det är klart med ledarna för kursen. Det praktiska arrangemanget kring matfrågan är ej klart ännu 9) SOF:s jämställdhetspolicy (Se SOF nyhetsbrev från december -05) a) Hur ska vi få fler tjejer som skådar fågel? b) Åtgärder för att öka medlemsantalet i NOF Frågorna bordläggs p.g.a. tidsbrist till nästa möte 10) Kortfrågor och verkställande av beslut Sedan förra mötet har följande behandlats mailledes: a) NOF representant i studiefrämjandet Styrelsen beslutar att Roger Söderström är NOF representant i studiefrämjandet. b) Jokkmokk- det positiva naturvårdsexemplet. NOF har fått en inbjudan till att delta i ett seminarium. Seminariet, som anordnas på Ajttemuseet, samt tillhörande exkursioner äger rum den 8-9/ Anmälan ska sändas senast 5/5. Ingen från styrelsen har möjlighet att delta. Jan-Olov lägger ut notis på NOF-net.

3 Sid 3(5) Styrelsen beslutar att lämna bidrag för deltagande i seminariet om 150 kr vardera till två personer om någon anmäler intresse. c) Vinterprogram Beslutas att Jan ansvarar för vinterprogrammet. Vinterprogrammet ska vara klart i mitten av september. d) Årsmöte 2007 En diskussion förs hur intresset för årsmötet kan ökas. Förslag som nämns är bl.a. förändring av datum för mötet och en Internet enkät om innehåll och tid för genomförande av möte. Frågan förs till åtgärdslistan. e) Haparandabanan Banverket meddelar i rekommenderat brev att synpunkter på utställd järnvägsplan avseende elektrifiering av sträckan Morjärv- Karlsborg ska vara Banverket tillhanda senast 14/6. Thore Alm bevakar NOF intressen och deltar i ett möte med Banverket den 4/5. Jan-Olov kontaktar Jouni i frågan. f) Inbjudan våtmarksutbildning maj nära Älvsbyn Ove Persson representerar NOF. g) Inbjudan närnaturguideutbildning SOF/SNF/Studiefrämjandet inbjuder till fortbildning av närnaturguider 3-6 juli. Utbildningen genomförs i Valla. h) Mjölkuddsberget Ett informationsmöte med kommunen och intresseföreningar har genomförts där syftet var att ta fram förslag för att öka attraktionskraften i området. Glenn deltog i mötet och bedömningen är att det föranleder inga vidare åtgärder från NOF. 11) Meddelanden och aktualiteter a) Möte med Banverket i Kiruna Ingrid informerar om att hon och Åke Persson deltagit i ett möte med Banverket och lämnat synpunkter på de olika alternativ för bansträckning som finns för Kiruna. b) Kollektivanslutning till SOF Ingrid informerar om relationen mellan SOF och regionalföreningarna diskuterades under SOF årsmöte. Ett alternativ som diskuterades var en variant av kollektivanslutning där 5-10 kr av medlemsavgiften går till SOF vars motprestation skulle vara att hantera regionalföreningarnas medlemsregister. Inget beslut togs hur NOF ska ställa sig i frågan. 12) Skrivelser (här tas upp punkter där NOF lämnar in yttranden/remissvar etc. antingen på begäran eller på eget initiativ) a) Remiss bangårdsombyggnad Kalix/Bredviken (Jan-Olov) Klart. Lämnas utan vidare åtgärd. 13) Hantering av NOF medlemsregister. Margareta meddelar att hon p.g.a. tidsbrist har svårt att förutom att vara kassör dessutom hantera medlemsregistret. Ett förslag är att kontakta Ulf Tenbäck för att undersöka om han har möjlighet att hantera medlemsregistret. 14) Fåglar i Norrbotten Andreas orienterar om försening av nästa nummer av FiN p.g.a. havererad dator (Tomas Carlsson), FiN beräknas utkomma i slutet av maj. Andreas aviserar om nertrappning av jobbet som redaktör för FiN från årsskiftet. 17) Nästa möte och fikaansvar.

4 Sid 4(5) Nästa möte genomförs vid Luspebryggan den 11/6 klockan Var och en medför eget fika. Nr: Åtgärd: Ansvarig: Status: 2004:06 Översyn av NOF-logotypfloran. Beredning av ansvarig. Beslut i höst. Jan-Olov Viss fortsatt utforskning kring historiken görs i vintermörkret kring de existerande varianterna. 2004:07 PM angående ekonomihantering. Jan-Olov Styrelsens revidering av denna PM är nu klar. Resultatet skickas ut till projektansvariga på remiss innan slutligt fastställande. 2004:10 Tornförteckning och tornupprop på hemsidan. Jan-Olov Tornförteckning finns, uppropet har gett få svar. Uppdrar via mejl/brev åt kontaktpersonerna i kommunerna att organisera tornbesiktning i resp. kommun under Några kontakter återstår ännu att ta. Ytterligare några anmälningar har kommit in sedan i april. J-O lägger upp en tornförteckning på hemsidan. 2004:15 Se över bemanningen inom Sandskärsgruppen Ingrid Pågående. Vilande till hösten. 2004:16 Principkoll med Ingrid, Ärendet avslutat Universitetsbiblioteket angående förvaring av bl.a. utbytestidskrifter. Andreas. 2005:1 Kontroll av inbetalningskort mot Margareta Ärendet avslutat medlemslistan. Aktuell medlemslista och lista över de som ej betalat skickas till de kommunala kontaktmännen för att kunna ta kontakt. 2005:4 Offert för tryckning av 2000 st. NOF-informationsbroschyrer. Andreas/Glenn Tryck beställs enligt erhållen offert. Glenn ansvarig. 2005:5 Översyn FiN-prenumeranter. Margareta Klart. 2006:01 NOF engagemang i skogsskyddsfrågor Ove Pågående. Underlag för exempel på engagemang tas fram 2006:02 Vindkraftverk vid Gammelstadsviken Jan-Olov Pågående. Information om ev. vindkraftverkprojekt insamlas. 2006:03 Studiefrämjandet Jan-Olov Kontaktar studiefrämjandet. 2006:04 Vinterprogram Jan Klart mitten av september. 2006:05 Årsmötet 2007 Jan-Olov Pågående. Påbörja planering för

5 Sid 5(5) årsmötet

Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF.

Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF. Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF. Datum: Torsdagen den 9/2 2006. Tid: 18.30-21.00 Plats: Klubblokalen Närvarande: Jan-Olov, Glenn, Ingrid, Andreas, Jan, Ove, Thure och Rolf Gustafson (valberedning)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF.

Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF. Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF. Datum: Torsdagen den 1/12 2005. Tid: 18.30-21.00 Plats: Klubblokalen Närvarande:, Glenn, Jan, Ove, Andreas, Ingrid och Per. 1) Mötets öppnande Föreningsordföranden

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-12-17

Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-12-17 NOF 2013-01-28 Sid 1 (5) Datum: Tisdagen den 17/12 2013. Tid: 19.00 Plats: Telefonmöte Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-12-17 Närvarande: Jan-Olov Johansson, Birgitta Landberg, Berth-Ove Lindström, och

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-03-04

Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-03-04 NOF 2013-03-04 Sid 1 (7) Datum: Måndagen den 4/3 2013. Tid: 19.00 Plats: Telefonmöte Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-03-04 Närvarande: Jan-Olov Johansson, Per Sandberg, Krister Jakobsson, Andreas Livbom,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte NOF

Protokoll styrelsemöte NOF NOF 2014-01-28 Sid 1 (5) Protokoll styrelsemöte NOF Datum: Tisdagen den 28/1 2014. Tid: 19.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Jan-Olov Johansson, Birgitta Landberg, Inger Brännström, Berth-Ove Lindström,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-03-18

Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-03-18 NOF 2013-03-18 Sid 1 (5) Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-03-18 Datum: Måndagen den 18/3 2013. Tid: 19.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Jan-Olov Johansson, Per Sandberg, Krister Jakobsson, Andreas Livbom,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF.

Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF. Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF. Datum: Tisdagen den 25/1 2005. Tid: Kl. 18.30-21.50. (Tidigarelagd mötesstart fr.o.m. detta möte!) Plats: Klubblokalen på Varvsgatan, Luleå. Närvarande: Jan-Olov,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll NOF

Styrelsemötesprotokoll NOF NOF 2013-01-28 Sid 1 (5) Datum: Måndagen den 28/1 2013. Tid: 19.00 Plats: Telefonmöte Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-01-28 Närvarande: Jan-Olov Johansson, Per Sandberg, Andreas Livbom, Birgitta Landberg,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 februari 2016

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 februari 2016 Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 februari 2016 Närvarande: Christian, Tobias, Lena (mötesordf.) och Martin (sekreterare) Plats: Kulturhuset, Stockholm Mötet öppnas Dagordningen godkändes. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2004

Verksamhetsberättelse 2004 Verksamhetsberättelse 2004 Styrelsen för Norrbottens Ornitologiska Förening får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2004: Styrelsens sammansättning (Fr.o.m. årsmötet 2004. Totalt

Läs mer

1 Allan Grimling öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Allan Grimling öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse 2013-01-29, telefonmöte Närvarande: Allan Grimling (AG), Jan Lensinger(JL), Helene Björkman (HB), Bert Johansson(BJ), Klas Åkerwall(KÅ),

Läs mer

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 03 08, Nova Park hotell, Knivsta

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 03 08, Nova Park hotell, Knivsta Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 03 08, Nova Park hotell, Knivsta Närvarande: Beslutande Kjell Svensson Cilla Hamfelt Agnetha Hammarstedt Helena Hellström Annika Hjälm Terese

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 4-2011 Fört vid möte i 2011-02-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen, fr o m 6b. Lena Svangren May Hilland Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Lennart Roth, Deltog ej under 16a. Susanne

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120115 Klubbstugan Västernäset

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB 120115 Klubbstugan Västernäset VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 120115 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg ordf., Susanne Almgren sekreterare, Ingela Jonsson kassör, tom 9 Marianne Hyllested vice ordf., Ove

Läs mer

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Tid: Kl. 19:00 Plats: Ingelstavägen 11 i Latorp (värd: Anders Holm, Lions) Närvarande: Anders Holm, ordförande

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 150226 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Lena Torstensson LT Emelie Carlsson

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Protokoll fört vid. 3. Tillkännagivandet av mötet, som skett genom anslag, hemsidan och telefonkedjan godkändes.

Protokoll fört vid. 3. Tillkännagivandet av mötet, som skett genom anslag, hemsidan och telefonkedjan godkändes. Protokoll fört vid Årsmöte med Arboga GK:s Veteransektion 2012-02-24 i Bibliotekets hörsal. Närvarande: 35 medlemmar. 1. Mötets öppnande Ordf. Rolf Nordquist hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Förslag till dagordning fastställs enligt följande:

Förslag till dagordning fastställs enligt följande: STYRELSEN PROTOKOLL Styrelsemöte Datum: 26 maj 2015 Tid: 18.00 20:15 Plats: Paviljongen Öster I Närvarande: Conny Olsson ordförande Marko Dimovski Emmy Lindskog Lars-Erik Nilsson Jeanette Nilsson vice

Läs mer

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Svenska Marathonsällskapet, i fortsättningen kallat Sällskapet, bildades den 22 mars 1952 i Stockholm. Nya stadgar godkändes av årsmötet den 23 mars 1972. Därefter

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 190121, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Ida Lilja (IL) Birgitta Limnefelt Sundin

Läs mer

Att starta en studentförening

Att starta en studentförening 1 (5) Att starta en studentförening Läs noga genom hela dokumentet innan ni börjar skriva stadgar, och kontrollera att ni får med allt i er ansökan. Att starta en studentförening kan sammanfattas i fem

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 3-2011 Fört vid möte i 2011-01-28 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen fr o m 8 Kristina Savhed Lena Svangren Susanne Pettersson May Hilland Lennart Roth, närvarade ej under 4 Mehrdad

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

- Men förbundet hade därför skjutit fram en dag för motionerna. 4. Val av mötesordförande, sekreterare, samt två justeringsmän tillika rösträknare

- Men förbundet hade därför skjutit fram en dag för motionerna. 4. Val av mötesordförande, sekreterare, samt två justeringsmän tillika rösträknare Svenska Pokerförbundets årsmöte 2015 02 28 1. Mötets öppnande - Sittande/nuvarande ordförande Lina Olofsson presenterar sig och hälsar alla välkomna till Scandic Parks möteslokal och årsmötet för Svenska

Läs mer

17/28 Socialberedningen gemensamt

17/28 Socialberedningen gemensamt 17/28 Plats Sunderbyns kurs och konferens, Södra Sunderbyn Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Birgitta Persson,(s), Överkalix Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup, (s), Kiruna Rigmor Åström,

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén (LHR), Håkan Sköld (HS), Robert Jensen (RJ), Ann Norrsell (AN),

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

1/16 Socialberedningen gemensamt

1/16 Socialberedningen gemensamt 1/16 Plats Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Sunderbyns kurs och konferens, Södra Sunderbyn Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s) Haparanda Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup,

Läs mer

Nya stadgar 2011-01-01

Nya stadgar 2011-01-01 Kvinnocirkeln Sverige, KCS Fastställd extra årsmöte 2010-10-23 Nya stadgar 2011-01-01 1. NAMN Föreningens namn är KCS, Kvinnocirkeln Sverige. 2. UPPTAGNINGSOMRÅDE Föreningens upptagningsområde är i hela

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126 Närvarande Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Sara Lahti SL Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Närvarande: Christian Forsell, Anna Hallberg, Lena Lundgren (mötesordf.), Martin Persson (mötessekr.) och Tobias Willstedt Plats: Mångkulturellt centrum,

Läs mer

Årsmöte Kullabygdens Ornitologiska Förening

Årsmöte Kullabygdens Ornitologiska Förening Dagordning Årsmöte Kullabygdens Ornitologiska Förening Onsdag 9 mars 2016 på Gunnestorps gård Föreningens medlemmar hälsas hjärtligt välkomna. Dagordningen följer föreningens stadgar 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSBEREDNINGEN OCH SOCIALBEREDNINGEN GEMENSAMT

PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSBEREDNINGEN OCH SOCIALBEREDNINGEN GEMENSAMT SIDA 7 AV 16 PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Sven Nordlund, (MP), Kalix Carina Sammeli, (S), Luleå Bengt Westman, (S), Haparanda Roger Suup, (S), Kiruna Sture Nordin, (S),

Läs mer

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 4/11 Datum: 2011-04-11 Närvarande: Mats Hult, Jonsson, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström. Frånvarande: Inga. Telefonmöte över Skype:

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli.

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GBG SEKTIONEN 2014-11-22 Nr 4. Plats: Ljungslätt Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s telefonmöte den 29 september 2015. Närvarande: Yvonne Brink, Ordförande, Helen Thorstensson, Kassör, Ulrika Stenholm ledamot, Irene Jonsson, ledamot, Ann-Git Rammus, ledamot, Maria

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg.

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län 2008-03-01, Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Närvarande: Se närvarolista. Bilaga 1 1 Mötets öppnande Distriktsstyrelsens ordförande

Läs mer

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar.

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar. Protokoll från EHSS styrelsemöte 16 december 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne, Mathias, Cecilia, Per-Johan. Frånvarande: Anna, Anna-Lisa, Hillevi, Olle Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas

Läs mer

Protokoll för Länna Byalags årsmöte Plats: Länna skola

Protokoll för Länna Byalags årsmöte Plats: Länna skola Protokoll för Länna Byalags årsmöte 2018-03-22 Plats: Länna skola Närvarande: ca 40 personer 1 Mötets öppnande Ordförande Andreas Almstedt öppnade mötet och förklarade alla välkomna. 2 Mötets stadgeenliga

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2014-05-19, 9.00-12.00 Plats: Bohusläns museum, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8)

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) Mötesdatum: 2009-01-24 Tid: 09.00-11.30 Plats: Konferenshus Sundet Boxholm Närvarande: Mikael Seidl, Camilla Persson, Peter Tuvberger, Sten- Anders Hofvendahl,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte VKS 16 november 2013

Protokoll styrelsemöte VKS 16 november 2013 Protokoll styrelsemöte VKS 16 november 2013 13-11-16 Styrelsemöte Protokoll 6 Plats Roslagsgatan 57 Närvarande Carl-Axel Adelman (CA), Monica Ahlström (MA), Bengt Brunberg (BB) ordförande, Eva Odenskiöld

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 4 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 9 september 2010.

Sammanträdesprotokoll nr 4 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 9 september 2010. Sammanträdesprotokoll nr 4 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 9 september 2010. Beslutande: Hans Häll, ordf Lars Svensson Göthe Erlandsson Rune Kronkvist Lennart Johansson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 9 november 2009 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm 1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm Närvarande Styrelsen: Åke Fängsfröm, Leif Abelin, Bengt-Inge Henriksson, Kenneth Lindberg, Leif Larsson, Lena

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén (LHR), Alf Christensson (AC) Håkan Sköld (HS), Robert Jensen

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Omfattning 83-89 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark Anmält

Läs mer

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 Nr 8/2003 PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 PLATS: Gamla Kyrkvägen 24, Danderyd NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: Peter Söderberg Mary-Lotte Mattsson Kristian Falk Pia Berglund Christine Chiacchiaretta

Läs mer

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället.

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-09-08 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Caroline Jensen, Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg Frånvarande anmälda förhinder: Louise Rosengren,

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s konstituerande möte i Borlänge 2010-03-06 Närvarande: Ulrica Thorén, Anna Rexlinger, Ingela Plahn Lindström, Carina Johansson, Veronica Nilsson, Patrik Ohlsson, Ann-Sofie Modin, Anna

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Styrelseprotokoll för Hjärups byalag 2002-06-17

Styrelseprotokoll för Hjärups byalag 2002-06-17 Styrelseprotokoll för Hjärups byalag 2002-06-17 Plats: Fritidsgården i Hjärup kl. 18.30 Närvarande: Nilsson, Ingegerd Höglund, Bo Nilsson, Christina Rothman, Kristina Börebäck, Fridh, Lotte Gjörup, Heléne

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr

BLCS Styrelsemöte nr 1 BLCS Styrelsemöte nr 7 2009 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 8, 2009-09-24, 1800 ca 1930 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Närvarande Frånvarande Lena

Läs mer

Svenska Gordonsetterklubben

Svenska Gordonsetterklubben Svenska Gordonsetterklubben Protokoll fört vid SGSK styrelsemöte 2016 05 24 per telefon Närvarande: Lena Blomström (LB), Jan Andersson (JA), Tina Hedman (TH), Marja Persson (MP), Karin Bysell (KB), Lena

Läs mer

4:1 Samfundet. Örebro Andliga Kyrka/Spiritualistiskt Center utövar sin verksamhet i enlighet med dessa stadgar och riktlinjer genom följande organ:

4:1 Samfundet. Örebro Andliga Kyrka/Spiritualistiskt Center utövar sin verksamhet i enlighet med dessa stadgar och riktlinjer genom följande organ: STADGAR för Samfundet, Örebro Andliga Kyrka/Spiritualistiskt Center 1 Namn 1:1 Samfundets namn är: Örebro Andliga Kyrka/Spiritualistiskt Center 2 Ändamål 2:1 Ändamålet med samfundet är: Att stärka den

Läs mer

ST inom åklagarväsendet

ST inom åklagarväsendet ST inom åklagarväsendet Protokoll nr 6-2010 1 bilaga Protokoll fört vid avdelningsstyrelsens sammanträde den 8-9 september i Stockholm (EBMs lokaler på Hantverkargatan) Närvarande Veronica Yng Gisslin

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 2015-08-06 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hästskovägen, Åled Tid: 18.00-21.00 Deltagare: Peter Höglund Ordförande Stefan Eliasson Ledamot Morgan Engdahl Kassör Beatrix Uvenfeldt Ledamot Pernilla Engdahl

Läs mer

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI 2015 Plats Östermalms föreningsråd, Fältöversten, Stockholm Tid kl.17.30 19.30 Bilagor: 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsplan 3. Motion

Läs mer

Styrelsemöte för SBK Mellannorrlandsdistrikt. Plats: Sundsvalls BK, Sundsvall. Datum: 2015-01-11

Styrelsemöte för SBK Mellannorrlandsdistrikt. Plats: Sundsvalls BK, Sundsvall. Datum: 2015-01-11 Närvarande: Helene Nordlöf (HN), Margareta Lundmark (ML), Lena Funseth-Norberg (LFN) och Anja Abrahamsson (AA). Anmält förhinder: Marcus Hjortsberg (MH) och Peter Jakob (PJ). 111. Mötets öppnande. Lena

Läs mer

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Plats: Karlskoga, Näset Datum: 25/11 2012 Närvarande: Tomislav Molnstrand, Markku Kivistö, Bengt-Åke Andersson, Michael Johansson, Göran Edlund, Per Nilsson,

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-11-29, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika ledel Sekreterare

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i TTS per telefon

Protokoll fört vid styrelsemöte i TTS per telefon Protokoll fört vid styrelsemöte i TTS 2019 01 09 per telefon Närvarande: Göran Löf, Maria Åhlin, Linda Bowenius, Cathrin Hansson, Mia Wulff, Jennie Parneryd, Anne-Christine (A-C) Slevin, Lena Larsman Anmält

Läs mer

Protokoll från öppet styrelsemöte

Protokoll från öppet styrelsemöte Protokoll från öppet styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Onsdagen den 6 februari 2008 Plats: Bräkne-Hoby Folkets Hus kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Webbmaster: Revisorer:

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 4 Plats: Norsjö kommun, Sammanträdesrum Renen Tid: 21 januari 2009, kl 15 - ca 17.30 Dagordning 52. Mötets öppnande 53. Val av justerare 54. Föregående protokoll 55. Verksamhetsledare

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Styrelsemöte nr. 15 för Sverok Stockholm den 25/9-2014

Styrelsemöte nr. 15 för Sverok Stockholm den 25/9-2014 Styrelsemöte nr. 15 för Sverok Stockholm den 25/9-2014 STOCKHOLM Närvarande: Erland Nylund Agnes Ambrosiani Sebastian Krantz Zishan Ahmad Hedvig Lindström Närvarande från 7: John Lundhgren Ej Närvarande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006

Verksamhetsberättelse 2006 Sid 1(7) Verksamhetsberättelse 2006 Styrelsen för Norrbottens Ornitologiska Förening får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2006: Styrelsens sammansättning (Fr.o.m. årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008

Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008 Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008 Närvarande fastighetsägare och funktionärer Närvarande: 1:3, 1:11, 1:12 Britt-Inger Andersson, Lars Drake, Anette

Läs mer

71 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar alla välkomna.

71 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar alla välkomna. Närvarande: Bo Lindgren, Bertil Johansson, Johnny Nilsson, Roland Svensson, Åsa Mood och Wide Hellman Frånvarande: Ingen 71 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna.

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna. Styrelsemöte 2015-09-08 Studiefrämjandet, Uppsala Närvarande: Cecilia Birgersson, Rolf Arvidsson, Gunilla Söderberg, Kjell Sjöström, Carola Sahlin, Sanna Arndt Inbjudna: Cecilia Hamilton, Premierings länskommitté

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

81 Mötets öppnande. Ordförande Janne Wiberg förklarar mötet öppnat. att utse Sven Ludvigsson att jämte ordförande justera protokollet.

81 Mötets öppnande. Ordförande Janne Wiberg förklarar mötet öppnat. att utse Sven Ludvigsson att jämte ordförande justera protokollet. Plats: Studiefrämjandet, Huskvarna 81-111 Beslutande: Janne Wiberg ordförande Katarina Ljungquist Kristina Kindstrand Sven Ludvigsson Ulla Erdeberg Louise Carlsson suppleant Frånvarande: Åsa Westström

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

71(3) Val av protokolljusterare Till protokolljusterare valdes: Walter Rydström och Krister Ekström.

71(3) Val av protokolljusterare Till protokolljusterare valdes: Walter Rydström och Krister Ekström. FSO STYRELSEMÖTE NR 5 2017 Onsdag 10 Maj 2017 Kl: 15.00 Föreningshuset i Oskarshamn Närvarande: Åke Ring ordf. Arne Hertzberg Hans Tedesjö Krister Ekström Lena Jönsson Sophie Eriksdotter Forsman Walter

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10 Tid: 2015-03- 10 kl 18.45-20.15 Plats: K2R, Kungsgatan 45, Göteborg 17-27 Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie

Läs mer

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll.

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll. 1 Protokoll nr 5 2004/2005 2004-11-01 Sammanträde: Styrelsemöte Tid: 26 Oktober 2004 Plats: Närvarande: 1 Öppnande Jenny Nyström Skolan Lasse Törnqvist Niclas Hallberg Eva Lindh Marie Norregårdh Susanne

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer