SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (20)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (20)"

Transkript

1 Nr (20) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, onsdagen den 20 april 2006, klockan ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Thomas Gutsafsson (Länsarbetsnämnden) Ulrik Hammar (Västra Götalandsregionen) Alexander Riquelme (Försäkringsdelegationen) Oscarsson Övriga närvarande Els-Marie Ragnar (Västra Götalandsregionen) Ersättare Kerstin Berggren Nilsson (Länsarbetsnämnden) Tjänstemän Per-Henrik Larsson, Ansvarig tjänsteman Glenn Nordling, Folkhälsosamordnare Anders Friden, Folkhälsosamordnare Personalföreträdare Övriga Utses att justera Ulrik Hammar (Västra Götalandsregionen) Justeringens plats och tid Samordningsförbundets kontor den 29 september 2006 kl Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 1-18 Per-Henrik Larsson Ordförande... Lennart Niklasson Justerande... Ulrik Hammar ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Protokollet finns också på Organ Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Samordningsförbundets kontor Vänersborg Underskrift... Per-Henrik Larsson

2 Val av justerare Förbundet utser Ulrik Hammar till justerare för dagens sammanträde.

3 Föregående mötesprotokoll Förbundet går igenom föregående mötesprotokoll.

4 Rapport från ansvarig tjänsteman Ansvarig tjänsteman informerar om hur denne inlett sitt arbete sedan 14 augusti. Förbundet tackar för informationen.

5 Välfärdsläget Vänersborg/Mellerud I var och en av de båda kommunerna Vänersborg och Mellerud arbetas det årligen fram ett Välfärdsbokslut. I syfte att ge förbundsrepresentanterna en inblick i de lokala förutsättningarna medverkar folkhälsosamordnarna från de respektive kommunerna och presenterar föregående års bokslut. Förbundet tackar för informationen.

6 Dnr Beredningsgruppens målgruppsinventering samt inledande förslag till åtgärder Ansvarig tjänsteman presenterar det arbetsmaterial med befintlig statistik över målgrupperna som beredningsgruppen tagit fram samt beskrivning av behov och inledande förslag till möjliga åtgärder. Förbundet diskuterar arbetsmaterialet och föreslår att beredningsgruppen särskilt ska beakta insatser som tar sin utgångspunkt i det friska hos individerna och tar vara på deras möjligheter. Behoven av att definiera in människor i sjukdomsgrupper/problemgrupper och se deras begränsningar kan lätt få negativa konsekvenser och befästa problemsituationen hos individer. Förbundet tackar för informationen samt uppdrar till beredningsgruppen att arbeta vidare med målgruppsbeskrivning/avgränsning och olika förslag till åtgärder. Beredningsgruppen ska särskilt beakta insatser som tar sin utgångspunkt i det friska hos individer och deras möjligheter. Målgrupper och förslag till åtgärder ska presenteras enligt de principer som antas av förbundet samt underlaget för framtagandet av försöksverksamhet/ utvecklingsprojekt. Förbundet beslutar också uppdra till beredningsgruppen att, i samverkan med Lokal ledningsgrupp, skapa struktur för den fortsatta samverkansprocessen genom bildandet av ändamålsenliga samverkanslag/handläggarteam utifrån givna prioriteringar/målgrupper. Expedieras Beredningsgruppen Lokal ledningsgrupp

7

8 Dnr Verksamhetsplan 2006 Ansvarig tjänsteman har arbetat fram ett förslag till verksamhetsplan för innevarande verksamhetsår Förbundet går igenom förslaget. Samordningsförbundet beslutar godkänna Verksamhetsplan för 2006.

9 Dnr Principer för förbundets arbete samt underlag för framarbetandet av försöksverksamhet/utvecklingsprojekt Ansvarig tjänsteman redogör för de förslag som beskriver principer för förbundets arbete samt underlag för framarbetande av försöksverksamhet/utvecklingsprojekt. Förbundet föreslår en ändring i dokumentet om principer. I andra strecksatsen används ordet eftersträvas. Förbundet föreslår att ordet byts ut till förutsätts. Förslag till beslut Förbundet beslutar fastställa Grundläggande principer för Samordningsförbundet Vänersborg/Melleruds arbete samt Underlag för framarbetandet av försöksverksamhet/utvecklingsprojekt efter genomförda justeringar.

10 Dnr Beredningsgruppens sammansättning Samordningsförbundet ska, enligt förbundsordningen och avsiktsförklaringen för finansiell samordning, ha en beredningsgrupp. Beredningsgruppen är, enligt avsiktsförklaringen, tillsammans med ansvarig tjänsteman ansvariga gentemot samordningsförbundet att uppdragen utförs samt att resultat av insatser redovisas. Den finansiella samordningen bygger på samverkan i rehabilitering mellan de fyra myndigheterna Kommunerna (Socialtjänst), Regionen (Hälso- och sjukvården), Länsarbetsnämnd (Arbetsförmedling) och Försäkringsdelegation (Försäkringskassan). I val av utformning av förslag till beredningsgrupp har det tagits hänsyn till följande: - Att samverkande myndigheter är representerade - Att medverkande chefer är chefer med stort mandat och samtidigt en närhet till det operativa arbetet - Att beredningsgruppens storlek är rimlig för att gör arbetet hanterbart Mot ovan beskrivna bakgrund ges följande förslag till sammansättning: Försäkringskassans sektionschef för rehabilitering, Jan Renhage Arbetsförmedlingens chef, Britt-Inger Gravander IFO-Chef Vänersborg, Sonja Nyström IFO-Chef Mellerud, Reine Dahlman Utvecklingssekreterare Primärvården, Margareta Gustavsson Vårdcentralschef, Margareta Wårlén Avdelningschef Vuxenpsykiatrin, Lotta Warg Ansvarig tjänsteman för Samordningsförbundet, Per-Henrik Larsson Var och en av ovan nämnda utser en ersättare till beredningsgruppen. Även om förbundet fastställer en beredning är det viktigt att förbundet ger beredningsgruppen frihet att, när den så behöver, adjungera andra representanter till gruppen för att genomföra sina uppdrag. Samordningsförbundet beslutar fastställa beredningsgrupp enligt förslag. Förbundet ger också beredningsgruppen frihet att komplettera gruppen, med andra representanter, efter behov för att kunna fullgöra sina uppdrag. Expedieras Beredningsgruppen

11 Dnr Överenskommelse Samordningsförbundet Melleruds kommun Samordningsförbundet har sedan tidigare gett i uppdrag till förbundets ordförande att träffa en överenskommelse med Melleruds kommun angående anställning av ansvarig tjänsteman. Ordföranden återrapporterar uppdraget. Förbundet godkänner rapporten.

12 Dnr Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan Samordningsförbundet i egenskap av egen juridisk enhet lyder under kommunallagen och har enligt lagen en skyldighet att upprätta och fastställa en arkivbeskrivning. Därtill anges att förbundet bör fastställa en dokumenthanteringsplan. Förbundet beslutar att uppdra till ansvarig tjänsteman och ordförande att ansvara för att en arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan upprättas. Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan redovisas vid förbundets första möte Expedieras Ordföranden Ansvarig tjänsteman

13 Dnr Attestordning Samordningsförbundet har skyldighet att upprätta och fastställa en attestordning. Förbundet har sedan tidigare antagit vissa attestregler vilka återfinns i förbundets protokoll från mötet paragraf 11. Attestreglerna fungerar för närvarande men behöver kompletteras och särskrivas i en attestordning. Förbundet beslutar uppdra till ordförande, viceordförande och ansvarig tjänsteman att arbeta fram ett nytt förslag till attestordning till förbundets första möte 2007.

14 Dnr Delegationsordning Samordningsförbundet har skyldighet att upprätta och fastställa en delegationsordning för att tydliggöra ansvar och befogenheter. Förbundet beslutar uppdra till ordförande, viceordförande och ansvarig tjänsteman att arbeta fram ett förslag till förbundets första möte 2007.

15 Dnr Förbundskonferensen den november Samordningsförbundet diskuterar fokus och upplägg för konferensen den november. Förbundet diskuterar sig fram till följande inriktning för konferensen; Diskussioner om verksamhetsplan, försöksverksamheter/projekt, utbildningsinsatser, Miljardsatsningen/stimulansmedlen för att minska sjukskrivning. Lära känna/samarbetsaktiviteter Grundläggande tankar om samordningsförbundet/en, möjligheter och svårigheter i det framtida arbetet. Samordningsförbundet beslutar att konferensens upplägg är lunch till lunch och därefter avslutar förbundet med styrelsemöte den 30 november kl Konferensen förläggs till Kroppefjäll. Ansvarig tjänsteman formar, med stöd av beredningsgruppen, innehållet i konferensen utifrån förbundets önskemål om inriktning. Förbundet förväntar sig att Lokala ledningsgruppen och beredningsgruppen deltar i konferensen lunch till lunch. Expedieras Lokala ledningsgruppen LLG Beredningsgruppen

16 Dnr Förbundskonferens/er 2007 Samordningsförbundet diskuterar eventuella konferenser under I och med ny mandatperiod kan förbundet komma att behöva genomföra en mindre konferens för förbundsmedlemmarna våren Förslag finns också om att göra en konferens under hösten 2007 där förbundet står som värd och bjuder in till föreläsningar och seminarier etc. Konferensen ska främst rikta sig till de lokala organisationerna och deras medarbetare. Eventuellt kan även utomstående förbund bjudas in. Förbundet beslutar att ge i uppdrag till ansvarig tjänsteman att forma ett förslag till upplägg för en höstkonferens där lokala aktörer m.fl. deltar.

17 Dnr Utbildning för politiker, chefer och handläggare Enligt samordningsförbundets avsiktsförklaring ska förbundet bidra till att metod och kompetensutveckla medarbetare, chefer och politiker för att uppnå god samverkan. Förbundet diskuterar behovet av utbildningsinsatser. Samordningsförbundet beslutar att uppdra till beredningsgruppen att arbeta fram ett förslag till utbildningssatsningar under 2007.

18 Dnr Logotype för förbundet Förbundet diskuterar vikten av att ha en logotype och ansvarig tjänsteman visar exempel på logotyper från andra förbund. Informationsansvariga för respektive myndigheter har lämnat rekommendationer till samordningsförbunden gällande användning av samverkande myndigheters logotyper. I rekommendationerna anges att: I den mån externt riktad kommunikation produceras, bör logotyperna från respektive myndighet användas som avsändare, för att bevara och stärka myndigheternas varumärken. Eftersom samordningsförbunden inte utgör några nya aktörer finns det heller ingen anledning att skapa egna, unika logotyper. I stället är det viktigt att framhålla att det är befintliga myndigheter som samverkar; myndigheter som idag är kända hos medborgarna och där medborgarna vet vad de står för och vilken service de erbjuder. Flera förbund har redan logotyper och ett bra exempel är Trollhättan där samverkande myndigheters logotyper finns med och är tydliga men ändå utgör en form av specifik logotype för Trollhättan. Förslag till beslut Samordningsförbundet beslutar att bordlägga frågan och ge vice ordförande i uppdrag att föra upp frågan om logotyper för samordningsförbunden till den centrala politiska styrgruppen i regionen där parterna ingår.

19 Dnr Arvodering av ordförande Ordförande arbetar löpande för förbundet i uppstarten av förbundets arbete. För att underlätta redovisning av ordförandens arbete lyfter vice ordförande frågan om att lämna ett fast månadsarvode till ordförande. Förbundet diskuterar arvodering av ordförande. Förbundet beslutar att arvodera ordföranden med ett fast arvode om 4000kr. i månaden från och med 1/ till och med 31/ Expedieras Ordförande

20 Dnr Hyresavtal Förbundet kommer att skriva ett avtal med Vänersborgs kommuns fastighetsbolag om hyra av kontorslokal samt nödvändig kringutrustning. Förbundet bör utse någon som förhandlar hyran med fastighetsbolaget. Förbundet beslutar uppdra till vice ordförande att förhandla hyreskontrakt och göra en överenskommelse med Vänersborgs kommuns fastighetsbolag. Expedieras Vice ordförande

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (15)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (15) Nr 5 2007-01-11 1(15) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, torsdagen den 11 januari 2007, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Thomas Gustafsson (Länsarbetsnämnden) Els-Marie

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-02-22 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 22 februari 2009, klockan 13.15 18.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-12-13 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 13 december 2010, klockan 10.00 14:00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 1 Förvaltningsberättelse 1.1 Uppstart och bildande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110124 Plats och tid Beslutade Bengtsfors 9.00-12.30 samt 13.30-16.00 LLG Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf.

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2009-05-20 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 20 maj 2009, klockan 08.30-12.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Daniel Jensen (KD) SN Gunnar Simonsson (S)

Läs mer

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 Beslutande Alva Hjärth, ordförande Kerstin Berggren-Nilsson, vice ordförande Birgitta Wichne

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Åmål

Sammanträdesdatum. Åmål Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20140127 Plats och tid Åmål 9.00-12.00 Beslutande Ordf Peter Joensuu LiV Vice ordf. Monica Klar

Läs mer

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Kinna, klockan 09.00 12.15, Paus 10.15 10.40 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid:, Bleken, Finspångs kommunhus kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Johanna Hedberg Försäkringskassan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 av (10) Slottet, Forshaga, kl

Sammanträdesprotokoll 1 av (10) Slottet, Forshaga, kl Sammanträdesprotokoll 1 av (10) Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Slottet, Forshaga, kl.14.00-16.00 Avser: 1-8 Beslutande: Övriga närvarande: Kenneth Eriksson (s) ordförande Mats Sandström (s) v. Ordförande

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101025 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 11.45 Beslutande Ersättare Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101123 Plats och tid Bengtsfors 13.00-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 201711 27 Plats och tid Åmål 13:00-15:00 Beslutande Almasa Idrizovic, ordf Arbetsförmedlingen Johnny

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110222 Plats och tid Bengtsfors 13.00-15.30 Beslutade Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf. Lennart Jonasson Christina

Läs mer

org. nr Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl Ajournering för lunch

org. nr Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl Ajournering för lunch org. nr. 22 20 00-1917 2008-06-17 Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl. 09.00-14.30 Ajournering för lunch 11.50 12..50 Beslutande Lars Borg, ordförande Dan Rodahl, vice ordförande

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid ande KS-salen, Rådhuset, Smedjegatan 5, Arboga kl 13:25 15:45 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Andreas Trygg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid: Hotell De Geer, Finspång kl. 13.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anita Grundström (s) Landstinget Gabriella

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-04-07 Plats och tid Kommunhuset, Askersund kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Inga-Britt Ritzman, Örebro läns landsting Annelie Moilanen,

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 oktober 2017, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Nagam Alkass, Försäkringskassan.

Läs mer

Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennart Engström (FP)

Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennart Engström (FP) 1 Plats och tid: Grön, 2013-05-29 kl 13:15-16:00 Beslutande: Övriga närvarande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennart Engström (FP) Hans-Börje Andersson,

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Stadshuset, Kumla

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Stadshuset, Kumla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Stadshuset, Kumla Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande t o m 5 Inger Trodell, Region Örebro län, ordförande fr o m 6

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:00-14:15 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors Beslutande Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Ord Kenneth Gustavsson Dals-Eds kommun Ersättare Agneta

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdesdatum. Säffle

Sammanträdesdatum. Säffle Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20130930 Plats och tid Säffle 8.30-12.00 Beslutade Ordf. Leif Johansson AF Vice ordf. Christina

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 Sida 1 Plats och tid ande Strandvägen 2, Digitaliseringscenter Motala Fredagen den 2 februari kl. 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Annelie Liljedahl Mattias

Läs mer

Sammanträdesdatum. Årjäng 9.30-12.30

Sammanträdesdatum. Årjäng 9.30-12.30 Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng BÅD-ESÅ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20130619 Plats och tid Årjäng 9.30-12.30 Beslutade Ordf. Leif Johansson AF Vice ordf. Christina

Läs mer

Erik Arnell, Västra Götalandsregionen Rune Peterson, Svenljunga kommun

Erik Arnell, Västra Götalandsregionen Rune Peterson, Svenljunga kommun Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid KRAFTHUSET (f d Kommunservice), Kinna, klockan 09.30-13.30 Paus för lunch 11.30-12.30 Beslutande Berit Frändås, Västra Götalandsregionen, ordförande Leif Thern,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87 Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Plats och tid: Kommunhuset - Regnaren, Finspång kl. 08.30 - Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz, (c) Landstinget

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl Samordningsförbundet Haninge 2007-03-28 1 Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl 09.00 12.00 Beslutande Marie Litholm (kd), ordförande Pelle Svensson (s) Henrik Isoz (m) Staffan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen av samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Datum : 20070111 1 INLEDNING Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud bildades den 1 mars

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje för rehabilitering i Södertälje Tid och plats: Fredag den 3 mars 2006, kl 10.00-15.00, Hotell Skogshöjd 39-49 Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Besim Aho, Södertälje kommun (s), ordförande Marietta de

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Rum Takås, Kungsörs kommun, Drottninggatan 34, Kungsör 30 november, 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2005-12-13 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2005-12-13 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Tid: 13 december kl 9.00-13 Plats: Gamlestadens fabriker, hus B2, vån 4, Konservatorsateljén Närvarande: Ledamöter: Anna Johansson

Läs mer

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid ande Jobbcenter, Köping kl 13.00-14.15 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun, ersättare Lizzie Hultqvist (S), Arboga

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Dnr ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2007 ÅRS VERKSAMHET

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Dnr ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2007 ÅRS VERKSAMHET Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Dnr 2008.002.013 1 ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2007 ÅRS VERKSAMHET Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Dnr 2008.002.013 2 Årsredovisning I detta dokument lämnas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 14:00-15:00 Övriga närvarande S M C S C S S FP C Claes Redberg, Västra Götalandsregionen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 5 Plats och tid:, FiInspångs Golfklubb kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz (c) Landstinget Johanna Hedberg

Läs mer

Gymnasienämnden (9)

Gymnasienämnden (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2002-02-18, kl 15.00-20.00 Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 Sida 1 Plats och tid ande Norrgården, Industrigatan 9, Mjölby Fredagen den 29 september 9.00-10.30 Anna Johansson Lars Ekström Maria Gustafsson Stefan Höög Annelie Liljedahl

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal (9) Nr Kulturbruket på Dal 2011-12-07 1(9) Plats och tid ande Kroppefjäll hotell och spa, Dals Rostock Onsdag 7 december 2011, kl 17.00 Britt-Marie Callh, v ordf Stig Larsson Marisol Wallin Dorotea Johnte

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag hos Västerbottens läns landsting och Umeå kommun.

Samordningsförbundet Umeå BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag hos Västerbottens läns landsting och Umeå kommun. PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2010-11-26 Plats och tid Ungdomstorget klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan

Läs mer

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg 1 Tid: 2005-01-11 kl. 16.00-18.00 Plats: SDF centrum, Engelbrektsgatan 71 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare: Dario Espiga (s) Göteborgs kommun Lennart Johansson Arbetsförmedlingen Gunilla Fyhrlund

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Sammanträdesdatum Sida 2015-01-07 1 Plats och tid ande Övriga deltagande Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Mariette Sjölund, ordförande, Hallstahammar kommun Hans Söderström,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Rådhuset, Askersund, kl 09.00 11.50 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 FINSA SAM ORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Medborgarhuset, Burlövs kommun Tid: 09:00 ( Närvarande ledamöter Maria Hemåker Apell,

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-02-16 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Nobelsalen, kl 8.00-10.00 Beslutande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf 1-7 Christer

Läs mer

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl Protokoll 1 (5) 2019-03-22 Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl 9.15 12.30. Ledamöter Tommy Berger (S), ordförande Region Gävleborg Eva

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (6) Stinsen klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (6) Stinsen klockan Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2012-03-14 1(6) Plats och tid Beslutande Stinsen klockan 17.30 19.00 Albin Jansson Anton Ek Annie Hedlund Elvira Olsson Carolina Wessman Övriga deltagande Glenn Nordling, folkhälsosamordnare

Läs mer

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2007-01-15 Plats Närvarande Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran

Läs mer

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Datum: 3 april 2008 Tid: Kl. 09.00 12.00 Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Närvarande: Ledamöter: Thomas Gustafsson, tjänsteman, Agneta Malmsten, tjänsteman, Gun-Marie

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Kommunhuset Forum torsdagen den 31 augusti kl ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunhuset Forum torsdagen den 31 augusti kl ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(9) Plats och tid Kommunhuset Forum, tisdagen den 30 augusti 2016, kl. 09.00 14.40. Föredragningstid: kl. 09.00 09.40. Beslutstid: kl. 09.40-10.00. Information/diskussion: kl. 10.00-14-40. Beslutande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal (12) Nr Kulturbruket på Dal 2008-12-10 1(12) Plats och tid Beslutande Kulturbruket på Dal, sal N 111, Dahlstiernska gymnasiet, Parkgatan 8, Mellerud klockan 16,15 18,45 Helena Rung, ordf Britt-Marie Callh,

Läs mer

(5) Åke Forsberg, Glenn Nordlund, Ewa Söderberg, Bertil Johansson

(5) Åke Forsberg, Glenn Nordlund, Ewa Söderberg, Bertil Johansson 2005-03-18 1 (5) Plats och tid Stadshuset nygatan 16, sammanträdesrum Gene 09:30-11:30 Beslutande Övriga deltagande Åke Forsberg, Glenn Nordlund, Ewa Söderberg, Bertil Johansson Hans Delen, Gun Enquist-Öhman,

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Ej närvarande: Lennart Nilsson (C) Lena Laurell, HR-utvecklare 52 Frida Persson, sekreterare. Utses att justera: Bengt Sävström Paragrafer: 49-56

Ej närvarande: Lennart Nilsson (C) Lena Laurell, HR-utvecklare 52 Frida Persson, sekreterare. Utses att justera: Bengt Sävström Paragrafer: 49-56 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Röd, 2012-08-30 kl 13:15-15.30 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Ola Carlsson (M) Eva Kullenberg, Ej närvarande: Lennart Nilsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

Erik Arnell, Västra Götalandsregionen Boris Jönsson, Länsarbetsnämnden. Lena Ehrnlund, verkställande tjänsteman Ingmarie Augustsson, sekreterare

Erik Arnell, Västra Götalandsregionen Boris Jönsson, Länsarbetsnämnden. Lena Ehrnlund, verkställande tjänsteman Ingmarie Augustsson, sekreterare Plats och tid Samrehab, Skene, Klockan 09.30-12.30 Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Beslutande Ersättare Berit Frändås, Västra Götalandsregionen, ordförande Leif Thern, Försäkringskassan Kerstin Berggren-Nilsson,

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Datum. Ersättare Lizzie Hultqvist (V), Arboga kommun Ann-Marie Lundin (S), Lanstinget Västmanland. Andreas Trygg (V), Köpings kommun

Datum. Ersättare Lizzie Hultqvist (V), Arboga kommun Ann-Marie Lundin (S), Lanstinget Västmanland. Andreas Trygg (V), Köpings kommun Samordningsförbundet Västra Mälardalen Plats och tid Stadskällaren, Arboga, kl 13.30-14.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING 1(6) Förbundsstyrelsen

SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING 1(6) Förbundsstyrelsen SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING 1(6) PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSEMÖTE Tid: måndag 5 november 2007 kl 18.00 20.50 Plats: Sofiahuset, Jönköping Närvarande: Jan-Egon Leo (m), ledamot Jönköpings kommun

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 Sida 1 Plats och tid ande Bispmotalagatan 9c, 1 tr. ner Motala Fredagen den 3 november 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 10:00-11:45 S M MP S M C S Claes Redberg, Västra Götalandsregionen. Ersättare Hanne Jensen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen Plats och tid Forum, Västra Långgatan 2, Köping kl. 13.00 14.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) ande Övriga deltagande Shpetim Pirraku (S), Region Västmanland, ordförande Andreas Trygg (V), Köpings kommun

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2012-06-15 1 Plats och tid Surahammars kommunhus, kl 09.00-12.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan Helena

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2008 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Kjell Sjölund Karlsborgs kommun ordförande Christer Janson Länsarbetsnämnden vice

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-05-26 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl. 13.30-16.10 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs

Läs mer