PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde"

Transkript

1 PROTOKOLL Nr 4/ (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Kjell Sjölund Karlsborgs kommun ordförande Christer Janson Länsarbetsnämnden vice ordförande Anitha Welander Västra Götalandsregionen Karin Viklund Försäkringskassan Lars-Ove Källman Skövde kommun, uppdrag unga med akt.ersättning, adjungerad 1-3 Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet 1 Sammanträdet öppnas Kjell Sjölund hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat. 2 Val av justerare till dagens protokoll Karin Viklund och ordförande för sammanträdet justerar dagens protokoll. Informationsärende och återkoppling: 3 Unga med aktivitetsersättning Lars-Ove Källman redogjorde för det med Sof Skövde gemensamma uppdraget unga med aktivitetsersättning. Uppdraget innebär att en kartläggning av samtliga individer som står i begrepp att få sin ersättning omprövad av Försäkringskassan görs och idag har 34 individer kartlagts. För att bli aktuell för uppdraget gäller att individen skall klara 10 timmars aktivitet per vecka. 23 är aktuella för uppdraget och fördelningen är 13 kvinnor och 10 män.

2 PROTOKOLL Nr 4/ (6) I HjoTiBorg är 2 kvinnor och 4 män aktuella fram tills dags dato. Alla i målgruppen har ett svårt funktionshinder oftast av psykisk karaktär, vilket gör att tålamod och uthållighet är av största vikt för att nå resultat. Av totalen är idag 6 individer ute på praktik varav 5 kan bli möjliga för en anställning om medel kan tas fram till ytterligare lönebidragsanställningar. Noterbart är den beredvillighet som finns från företagens sida att bistå med praktik- och anställningsmöjligheter för gruppen. Inställningen i uppdraget är att lära av varandra och Skövde kommuns modell för tidig planering av unga särskoleelever som går ut från gymnasiet sprids till övriga kommuner genom att Satu och Lars-Ove arbetar över gränserna med sitt uppdrag. Till det kommer ett försök att synkronisera de styrgrupper som finns för de personliga ombuden. Här har kontakter tagits så att en individ i uppdraget ovan och som skulle behöva hjälp av ett personligt ombud kan erhålla detta på ett så smidigt sätt som möjligt. Bristen på lönebidragsmedel är framfört till regeringen. En möjlighet att använda nystartsjobben i uppdraget betonades omräknat kan det bidraget innebära ett 60 % -igt lönebidrag. 4 Rapport från beredningsgruppen Minnesanteckningar från beredningsgruppen tillställs ledamöterna i styrelsen efter varje beredningsgrupp. Ett antal kommentarer kan dock göras: - Från och med nu ingår i beredningsgruppen ansvarig chef från respektive myndighet så att verkställighet kan nås om beslut om åtgärder vidtas. Uppdrag Teamsamverkan kan komma att övergå till ett renodlat avtal direkt mellan Försäkringskassan och Primärvården i Skaraborg. Förhandlingar pågår och ärendet kommer upp på ledningsgruppsnivå den 26 oktober Intressant utveckling för något som Samordningsförbundet varit med och påvisat vinsterna av! Ökad hälsa för unga har korrigerats och kompletterats för att nå kundgruppen som efterfrågades. Om resursen inte nyttjas kommer uppdraget att upphöra den 31 december Kan en av orsakerna till tappet vara att konceptet är för öppet, att

3 PROTOKOLL Nr 4/ (6) möjligheterna är för många och inte så konsist? Nu görs ett sista försök och om inte dras resursen in från Samordningsförbundets sida. Arbetsgången inom SAK, SAR och FYREN skall nu sjösättas lokalt och chefer i beredningsgruppen kommer under hösten medverka vid uppstart av gruppernas arbete för att markera att arbetsmodellen ligger fast. Arbetsförmedlingen har infört ett åtgärdsstopp för lönebidrag, trygghetsoch utvecklingsanställningar. Icke att förglömma finns nystartsjobben kvar som ett alternativ och innebär för en arbetsgivare ett lönebidrag motsvarande ca 60 %. Uppstarts- och utredningsresurser finns nu för parterna i varje kommun. Avtalet är undertecknat och gäller i första hand fram till 31 december Presidiet 2009 Linnea Hultmark, Västra Götalandsregionen, valdes till ordförande och Karin Viklund, Försäkringskassan, valdes till vice ordförande för verksamhetsåret Kommunernas ordinarie representant för nästkommande verksamhetsår är Catrin Hulmarker, Hjo kommun. 6 Övriga frågor En projektor behöver införskaffas till Samordningsförbundet för att komplettera den kontorsutrustning som behövs för att driva förbundet. Styrelsen beslöt att ge uppdrag till ansvarig tjänsteman att införskaffa en lämplig projektor och kostnaden delas med Samordningsförbundet i Skövde. En konferens anordnad av den Regionala utvärderingsgruppen anordnas den 9 december 2008 på Regionens Hus i Mariestad. Utvärderingsfrågor står i fokus under dagen och ordförande och vice ordförande uppmanades boka upp dagen för närvaro på konferensen.

4 PROTOKOLL Nr 4/ (6) 7 Nästa sammanträde Nästa sammanträde den 23 oktober 2008 klockan Samma plats som idag Petter Heléns gata 2 i Skövde. Beslutsfrågor: 8 Sammanslagning av Sof Östra Skaraborg En kompletterad utredning med ekonomisk analys presenterades för styrelsen. Styrelsen beslöt att ställa sig bakom utredningsförslaget som innebär att förbunden senast den 1 januari 2011 bildat ett gemensamt förbund i Östra Skaraborg. De statliga parterna i styrelsen vill gå fortare fram och vill se en sammanslagning redan 2009 men remissvaren får påvisa om och hur fort en sammanslagning kan ske. Utredningsförslaget går nu på remiss till berörda parter och en missivskrivelse utarbetas och undertecknas av ordförande för Sof Skövde och ordförande Sof HjoTiBorg. Upplysningar lämnas under remisstiden av ansvarig tjänsteman för förbunden. Remisstiden utgår den 30 januari Bilaga 1 till protokollet. 9 Förbundsordning De förändringar som skett i lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser (2003:1210) har korrigerats i förslaget till en ny förbundsordning. Den största förändringen avser revisionen där förbunden har att bära kostnaderna för revisionen jämfört med tidigare ordning. I övrigt är det små förändringar. Efter diskussion enades styrelsen om att anta förbundsordningen i enlighet med bilaga 2 till protokollet.

5 PROTOKOLL Nr 4/ (6) 10 Förprojektering Grön Rehabilitering Samordningsförbundet i Skövde har gett Skövde kommuns AME ett uppdrag att ta fram en modell för grön rehabilitering. I modellen beskrevs från början att ett nära samarbete med Bolum och Håkan Andersson skulle rymmas i uppdraget. Nu kan denna nära samverkan enligt AME inte fullföljas. Orsaken står att finna i att alla resurser inte finns på plats i Bolum och på att de medel som ställs till ff. för Skövde kommuns AME inte räcker för att kunna arbeta i enlighet med den beprövade erfarenheten som finns från Alnarps Rehabiliteringsträdgård. Tillkommer otydligheter i hantering av samverkansfrågorna mellan AME och Bolum vilket gör att vi nu riskerar att missa den resurs som Bolum skulle kunna utgöra. I enlighet med det avtal som upprättas emellan Samordningsförbundet i Skövde och AME kommer nu ett nytt tydligt förslag och en ny beskrivning att utarbetas om hur AME skall arbeta med rehabilitering av individer där de gröna aspekterna tas med. Modellen kommer bygga på de resurser som finns internt inom Skövde kommun. Samordningsförbundet i Skövde beslöt att inte släppa inriktningen med Bolum och Håkan Andersson. Det styrelsen vill komma åt är den kompetens som finns samlad kring verksamheten i Bolum och den ambition som finns att införliva all tillgänglig forskning och erfarenhet från tidigare genomförda och nu pågående projekt inom Grön Rehabilitering med Bolum som en aktör med ambitioner. Styrelsen för Samordningsförbundet i Skövde är intresserad av att i Östra Skaraborg bygga upp en Grön Rehabilitering som står för kvalité och där kommungränserna inte utgör ett hinder för deltagande. Ett underlag till en ansökan om medel från ESF för förprojektering är framtagen av Håkan Andersson Bolum. För att i denna del av länet utveckla en Grön Rehabilitering byggd på kompetens och forskning enligt ovan beslöt styrelsen för Samordningsförbundet i Skövde att uppdra åt ansvarig tjänsteman undersöka möjligheten att i samverkan med de andra Samordningsförbunden i Östra Skaraborg genomföra denna förstudie som om en förprojektering för ett kommande ESF-projekt.

6 PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbunden kan stå som ägare av förprojekteringen men kommer inte att stå som ägare till ett kommande ESF-projekt. Förprojekteringen får visa vem som framgent kan komma vara lämplig ägare av projektet. Kompetensen hos utredaren och den referensgrupp som står bakom förstudien skall framgå i ansökan om förprojekteringen. Övriga förbund i Östra Skaraborg har fått en förfrågan om att delta i förprojekteringen, men alla förbund har ännu inte fattat beslut i frågan. Samordningsförbundet i HjoTiBorg beslöt att ställa sig bakom att en förprojektering kan ske. I denna förprojektering skall beaktas hur tillgängligheten för individerna skall kunna erbjudas en deltagare i ett kommande EU-projekt hemmahörande i Karlsborg måste kunna erbjudas möjligheter att ta sig till och från Bolum. Förbundet anslår som max SEK till förprojekteringen men ser helst att förprojekteringen delas av minst ett förbund till i Östra Skaraborg. 11 Sammanträdet avslutas Kjell Sjölund tackade för visat intresse och förklarade sammanträdet för avslutat. Vid protokollet Tomas Rosenlundh Justerat Karin Viklund Kjell Sjölund

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander.

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander. PROTOKOLL Nr 4/2010 1 (5) 2010-09-22 Sammanträde Tid 2010-09-22 Plats Petter Helénsgata 2, Skövde Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande, 1-8, 10-11 Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 2/2010 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Petter Helénsgata 2. Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid PROTOKOLL Nr 1/2011 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Arbetsförmedlingen Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Catrin Hulmarker Hjo kommun Roland

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04 PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) 2010-04-16 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Servicekontoret, Skatteförvaltningen, Skolgatan 1, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-09-22. Tid 2014-09-22. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-09-22. Tid 2014-09-22. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24 PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Anita Lindgren Skövde kommun Sewon Ekberg

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Skattekontoret, Skolgatan 2, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25 PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:00-14:15 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Informationsärende och återkoppling:

Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Naturkraft Rehabilitering, AME, Skaraborgsgatan 19, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Claes-Göran

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2012-12-10. Tid 2012-12-10

PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2012-12-10. Tid 2012-12-10 PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Kanalhotellet Karlsborg Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-05-29 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin

Läs mer

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner.

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner. PROTOKOLL Nr 7/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Lärcenter Falköping Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3 Torgny Andersson Försäkringskassan 1-2, 7-11

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-02-17. Tid 2014-02-17. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-02-17. Tid 2014-02-17. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen Kjell

Läs mer

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2007-01-15 Plats Närvarande Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran

Läs mer

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner.

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner. PROTOKOLL Nr 5/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Närvarande Hellidens folkhögskola, Tidaholm Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 2/2013 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Stadshuset, Hjo Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (7) Sammanträde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Claes-Göran Borg

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 5/2010 1 (7) 2010-12-03 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2010-12-03 Plats Närvarande Knistad Hotel & konferens Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Anna-Britta Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29 PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Badhusgatan 29 Närvarande Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran Borg

Läs mer

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande AME, Gesällgatan Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Thomas Gustafsson

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling:

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2011 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Haganäset Karlsborg Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3-8 Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 4/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:30 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Claes Jägevall hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat.

1 Sammanträdet öppnas. Claes Jägevall hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat. PROTOKOLL Nr 3/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-08-29 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Linnea

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-02-26. Tid 2009-02-26. Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-02-26. Tid 2009-02-26. Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Karin Viklund Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/ (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

PROTOKOLL Nr 2/ (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid PROTOKOLL Nr 2/2012 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet.

Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet. PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (10) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Fullmäktigesalen, Karlsborg kommun Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin

Läs mer

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 6/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Närvarande Samordningsförbundets lokaler i Skövde Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Christer Janson hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat.

1 Sammanträdet öppnas. Christer Janson hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat. PROTOKOLL Nr 4/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-10-05 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Christer Janson Länsarbetsnämnden ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun

Läs mer

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra 1(6) Samordningsförbundet Östra Skaraborg PROTOKOLL Nr 1/2016 2016-02-29 Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid 9:00-12:00 Plats Stationsgatan 14, Skövde Närvarande Catrin Hulmarker, Hjo

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 11.45 Beslutande Ersättare Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2011-02-21. Tid 2011-02-21

PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2011-02-21. Tid 2011-02-21 PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Arbetsmarknadsenheten Tibro Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-04-28. Tid 2014-04-28. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-04-28. Tid 2014-04-28. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (20)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (20) Nr 4 2006-09-20 1(20) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, onsdagen den 20 april 2006, klockan 09.00 13.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Thomas Gutsafsson (Länsarbetsnämnden) Ulrik Hammar

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110222 Plats och tid Bengtsfors 13.00-15.30 Beslutade Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf. Lennart Jonasson Christina

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Skaraborg

Samordningsförbundet Östra Skaraborg Informationsunderlag till styrelsemötet 2017-09-12 6 Informationsärenden 6.1 Medelstilldelning 2018 Tilldelningen för 2018 är 9 210 000 och parterna har fått information om deras tilldelning. Jag har inte

Läs mer

Samordningsförbundet HjoTiBorgs. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010

Samordningsförbundet HjoTiBorgs. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010 1(13) Tomas Rosenlundh 2011-01-17 Dnr2011 00003 s Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010 Innehållsförteckning Sidan Ungdomscenter 2 Unga med aktivitetsersättning 3 Tillfällig sjukersättning 5 Uppstarts-

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87 Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Plats och tid: Kommunhuset - Regnaren, Finspång kl. 08.30 - Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz, (c) Landstinget

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Skomakaren, Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson ordförande Skövde kommun Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 25 september 2015

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 25 september 2015 Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den kl 13:00 15:00 Ledamöter Anna Jähnke, ordförande Helsingborgs stad Ulrika Arvidsson, vice ordförande Försäkringskassan Bengt Andersson Arbetsförmedlingen Franziska

Läs mer

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg 1 Tid: 2005-01-11 kl. 16.00-18.00 Plats: SDF centrum, Engelbrektsgatan 71 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare: Dario Espiga (s) Göteborgs kommun Lennart Johansson Arbetsförmedlingen Gunilla Fyhrlund

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2017-03-23 Tid och plats: torsdagen den 23 mars 2017, kl. 08:30 11:30 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Tid: 2014-02-28 kl. 10:00 12:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Malin Welin, Försäkringskassan, vice ordförande Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Tid: 12 juni kl 13.00-16.15 Plats: Arbetsförmedlingen Svingeln, Vestagatan 2 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Lennart Johansson

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

358 Sammanträdet öppnas Ordförande Gun-Marie Daun (KD), Kungälvs Kommun, öppnar mötet.

358 Sammanträdet öppnas Ordförande Gun-Marie Daun (KD), Kungälvs Kommun, öppnar mötet. Datum: Fredagen den 20 februari 2015 Tid: Kl. 09.00 10.30 Plats: Stora konferenslokalen Kållekärr Vårdcentral på Tjörn. Närv. ledamöter: Gun-Marie Daun (KD), ordförande, Jan Sammels, vice ordförande, tjänsteman,

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 114/05 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-02-22 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 22 februari 2009, klockan 13.15 18.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Datum: 2009-05-27 Tid: 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt Ritzman, Örebro

Läs mer

org. nr Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl Ajournering för lunch

org. nr Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl Ajournering för lunch org. nr. 22 20 00-1917 2008-06-17 Sid 1 av 13 Plats och tid Forumsalen, kommunkontoret, Tranemo kl. 09.00-14.30 Ajournering för lunch 11.50 12..50 Beslutande Lars Borg, ordförande Dan Rodahl, vice ordförande

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Nordost Ledamöter Närvarande: Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen Åsa Lindgren (Mp), Västra Götalandsregionen Ali Moeeni (S), Göteborgs

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad Protokoll styrelsemöte 2019-05-17 Samordningsförbundet Sundbybergs stad Närvarande Frånvarande Åsa Rundlöf ordförande, Morteza Pourdanandeh vice ordförande, Annika Zetterlund samt Morgan Lindqvist och

Läs mer

SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Kinnekullesalen, 53232 Skara den 13 april 2012 kl. 13.00 15.30

SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Kinnekullesalen, 53232 Skara den 13 april 2012 kl. 13.00 15.30 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Kinnekullesalen, 53232 Skara den 13 april 2012 kl. 13.00 15.30 Erik Kvarndal, ordförande, Skara Kommun Niklas Pettersson, vice ordförande, Claes-Göran

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 194-211 Tid: 2015-12-07 kl. 13.00-16.40 Plats: Regionens hus, Sal A 203 RJL2015 /970 Förslag till Verksamhetsplaner 2016 med budget för Finnvedens och Höglandets

Läs mer

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordnare Datum Lars Silvervret 010 119 23 23 2011-12-09 Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetens ändamål och uppgift

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm.

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm. Förbundsordning för Falköping/Tidaholm Förbundsordning för i kommunerna Falköping/Tidaholm. har inrättats med stöd av lagen (2003:1 210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottets förslag

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottets förslag STRÖMSTADS KOMMUN Ärenden Sida 24 (38) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-10-24 KS/2013 0159 KS 116 Årsredovisning med verksamhetsberättelse för Samordningsförbundet Norra Bohuslän Kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-06-09 Plats och tid Länsarbetsnämnden, sammanträdesrum klubban, kl 08.30-16.00 Beslutande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48 Plats och tid Falköping kl. 8:30 11:30 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen, Hasse Andersson

Läs mer

Effektivare samverkan genom Finsam Anders Haglund och Lars Rådh

Effektivare samverkan genom Finsam Anders Haglund och Lars Rådh Anders Haglund och Lars Rådh Public Partner Hornsgatan 1, 118 46 Stockholm +46 8 660 61 10 info@publicpartner.se www.publicpartner.se 2/9 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Uppdraget...

Läs mer

Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län

Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län Plats Östersundsrummet, Östersunds Rådhus Tid 14 januari 2019, kl 09.00-12.00 Paragrafer 1-7 ande Övriga deltagare Utses att justera Enligt

Läs mer

Insatser/försöksverksamhet riktat mot deltagare Gemensamma driftskostnader för Samordningsförbundet

Insatser/försöksverksamhet riktat mot deltagare Gemensamma driftskostnader för Samordningsförbundet Budgetplan 2010 Budgetplan för Samordningsförbundet Skövde Kostnadsställe Verksamhetsår Intäkter från huvudmännen, tkr. Beräknad intäkt 2010 2010 Försäkringskassan 930 Arbetsförmedlingen 930 Västra Götalandsregionen

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska klyftorna

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Svensk författningssamling 2003:1210 Innehåll: Allmänna bestämmelser 1 Finansiell samordning enligt denna lag får inom ett samordningsområde

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Samordningsförbundet Skövdes. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008

Samordningsförbundet Skövdes. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 1(10) s Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 Innehållsförteckning Sidan Samverkansuppdraget unga vuxna med psykisk ohälsa 2 Unga med aktivitetsersättning 3 Rehabilitering med naturen som kraftkälla

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2017 Vision: Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 14 april 2016

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 14 april 2016 Plats och tid Processen Smart vägs lokaler, N Strandgatan 32, den kl 09:00 11:45 Beslutande Anna Jähnke ordförande Camilla Rejdvik Pålsson vice ordförande Cecilia Javelid Wester ledamot Marie Keismar ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 1 oktober 2014

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 1 oktober 2014 Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den kl 09:00 11:05 Ledamöter Christian Orsing, ordförande Helsingborgs stad Ulrika Arvidsson, vice ordförande Försäkringskassan Bengt Andersson Arbetsförmedlingen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen av samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Datum : 20070111 1 INLEDNING Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud bildades den 1 mars

Läs mer

Informationsärende och återkoppling:

Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 1/2009 1 (1) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2009-01-23 Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Anna-Britta Andersson Skövde

Läs mer

Sammanträdesdatum. Säffle

Sammanträdesdatum. Säffle Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20130930 Plats och tid Säffle 8.30-12.00 Beslutade Ordf. Leif Johansson AF Vice ordf. Christina

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2005-12-13 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2005-12-13 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Tid: 13 december kl 9.00-13 Plats: Gamlestadens fabriker, hus B2, vån 4, Konservatorsateljén Närvarande: Ledamöter: Anna Johansson

Läs mer

Utanförskapets kostnader

Utanförskapets kostnader Utanförskapets kostnader Försörjningsstöd, sjukpenning, sjuk- och aktivitetsersättning, a-kassa mm Långvarig ohälsa sjukvård och mediciner Missbruk behandling, kriminalitet mm Familjeproblem, skolproblem,

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid:, Bleken, Finspångs kommunhus kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Johanna Hedberg Försäkringskassan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Albogaleden 5, Söderköping kl 08.30 12.15 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (15)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (15) Nr 5 2007-01-11 1(15) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, torsdagen den 11 januari 2007, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Thomas Gustafsson (Länsarbetsnämnden) Els-Marie

Läs mer

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Plats och tid: Repslagaregatan 12 plan1, kl 13.15 15.25 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer