Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet."

Transkript

1 PROTOKOLL Nr 1/ (10) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Fullmäktigesalen, Karlsborg kommun Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin Hulmarker Hjo kommun f r om 5 Björn Ohlsson Försäkringskassan Christer Janson Länsarbetsnämnden Agneta Kinnander Länsarbetsnämnden Anitha Welander Västra Götalandsregionen Tomas Rosenlundh Arbetsförmedlingen 1 Sammanträdet öppnas Kommunstyrelsens ordförande i Karlsborgs kommun, Kjell Sjölund, hälsade alla välkomna till dagens konstituerande sammanträde och förklarade sammanträdet för öppnat. 2 Val av ordförande för sammanträdet Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet. 4 Val av justerare till dagens protokoll Kjell Sjölund och ordförande för sammanträdet justerar dagens protokoll.

2 PROTOKOLL Nr 1/ (10) 5 Genomgång av förbundsordningen för Samordningsförbundet HjoTiBorg Förbundets ändamål och syfte finns beskrivet i förbundsordningens 4 och beskriver att förbundet inom Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner skall svara för en finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet mellan försäkringskassa, länsarbetsnämnd, region och kommunerna i syfte att underlätta en effektiv resursanvändning. De samordnade resurserna skall användas för samordnade bedömningar och insatser i syfte att den enskilde skall uppnå eller förbättra sin förmåga att utföra förvärvsarbete. I 5 stadgas om styrelsens sammansättning. Ordförandeskapet är rullande och styrelsen utser ordförande och vice ordförande för en period om ett år. I 6 återfinns förbundets uppgifter. En första grov kartläggning har gjorts i den förstudie som föregått bildandet av samordningsförbundet och där en grupp särskilt nämns ungdomar som inte kommer in på arbetsmarknaden. Behoven finns men nu krävs en noggrannare probleminventering för att säkerställa vad det är som behöver göras i första skedet. I 10 fastställs hur bl.a. förbundets protokoll skall anslås på den officiella anslagstavlan hos respektive ingående kommun och Västra Götalandsregionen. Protokollen från förbundets sammanträde kommer dessutom att gå ut via e-post till ledamöterna i styrelsen. När det gäller budget och upprättande av beslöt styrelsen att teckna ett avtal med Västra Götalandsregionen, Administrativt Centrum att svara för all ekonomisk hantering åt förbundet. Administrativt Centrum ansvarar vidare för framtagandet av de rapporter och årsredovisning som krävs enligt stadgarna. Ersättningen till ledamöterna enligt 18 fastslår att förbundet skall följa Västra Götalandsregionens arvodesprinciper. För sammanträde under 4 timmar inklusive restid utgår ett arvode på f.n. 547 SEK och för sammanträde utöver 4 timmar utgår en ersättning på f.n SEK.

3 PROTOKOLL Nr 1/ (10) Reseersättning till förbundets statliga medlemmar utgår enligt Västra Götalandsregionens arvodesprinciper. Styrelsen beslöt efter föredragningen att anta förbundsstadgarna. 6 Genomgång av särskild turordning ledamöter Samordningsförbundet HjoTiBorg Den kommunala representationen till samordningsförbundet har tidigare antagits av Arbetsmarknadsnämnden HjoTiBorg Principen bygger på att kommunerna har en gemensam ordinarie representant med två valda ersättare. Mandatperioden är fördelad mellan de ingående kommunerna där Tibro kommun innehar den ordinarie platsen under 2007, Karlsborg kommun 2008, Hjo kommun 2009 och slutligen Tibro kommun Revisionen tillgår på det sättet att kommunerna utser en gemensam revisor. Hjo kommun utser revisor för 2007, Karlsborgs kommun ansvarar för 2008 och Tibro kommun ansvarar slutligen för Styrelsen beslöt att fastställa turordningslista. Bilaga 1 till protokollet. 7 Val av ordförande för en tid av nio månader Claes Jägevall, Tibro kommun, valdes till förbundets ordförande för verksamhetsåret Val av vice ordförande för en tid av nio månader Christer Janson, Länsarbetsnämnden, valdes till förbundets vice ordförande för verksamhetsåret Fastställande av redan tidigare valda ersättare till Samordningsförbundet HjoTiBorg Hjo kommun kommer att komplettera det val som är gjort genom att utse en ersättare till Catrin Hulmarker. I övrigt hänvisas till bilaga 2 till detta protokoll.

4 PROTOKOLL Nr 1/ (10) Styrelsen beslöt att fastställa listan över de val som tidigare gjorts till samordningsförbundet. Gällande Tibro kommuns valda ledamöter gäller de under förutsättning att Tibro kommuns fullmäktige fastställer kommunstyrelsens förslag. 10 Budget för verksamhetsåret 2007 Förbundets budget för detta första år omsluter SEK. Under detta första brutna verksamhetsår står Fk och Af för SEK, VGR tillskjuter SEK, Hjo kommun SEK, 34 % av VGR: s insats, Tibro SEK, 40,22 % av VGR: s insats och slutligen Karlsborg kommun SEK, 25,77 % av VGR: s insats. Under 2008 är förbundets ekonomi beräknat till SEK men beräkningarna utgår ifrån att statens del utgör ca 5 % av sjukskrivningskostnaderna för kommunerna vilket gör att den exakta budgeten för nästa år ej kan anges. Beslöts att fastställa budgeten med följande beräknade fasta kostnader för verksamheten: - kostnad för inhyrd personal på SEK baserat på en 40 % tjänstgöringsgrad. Administrativa kostnader inkluderande lokalhyra för inhyrd personal, datautrustning samt telefonkostnader SEK - Sammanträdeskostnader inkluderande arvode och reseersättningar SEK - administrativa kostnader i anslutning till hanteringen av förbundets ekonomi SEK - Operativ verksamhet ca SEK Styrelsen beslöt att fastställa budgeten för verksamhetsåret 2007 enligt lagt förslag. 11 Anställning/inhyrning av personal att leda arbetet inom förbundet enligt styrelsens anvisningar Styrelsen beslöt att till tjänsten som ansvarig tjänsteman direktförorda Tomas Rosenlundh. Tjänstgöringsgrad 40 % av en heltid och tjänsten hyrs in av Arbetsförmedlingen i Skövde och faktureras förbundet kvartalsvis. Anställningstid till i första hand med möjlighet till årsvis förlängning. Anställningsvillkor och kontraktsskrivning

5 PROTOKOLL Nr 1/ (10) kommer att ske vid sammanträde med förbundets arbetsutskott den 23 april Beslut om lokalisering av verkställande tjänsteman Styrelsen beslöt att lokalisera förbundets tjänsteman till Badhusgatan 29 i Skövde. Förbundets postadress blir därför Box 405, Skövde. Besöksadress är Badhusgatan 29. Förbundets verkställande tjänsteman kommer att upprätta hyreskontrakt, datakontrakt samt telefonkontrakt för de tjänster han hyr för att inrätta kontoret på Badhusgatan Val av firmatecknare och attestant för en tid av nio månader Beslöts att ordförande Claes Jägevall och Tomas Rosenlundh i förening är firmatecknare och attestant för en tid av nio månader 14 Lokal beredningsgrupp Utgångspunkten är som tidigare beskrivits i den förstudie som gjorts inför bildandet av samordningsförbundet, att den lokala samrådsgruppen skall utgöra den lokala beredningsgruppen. Intentionen är att vidareutveckla den samverkan som redan finns inom kommunerna. Den gamla basen som finns i de tre kommunerna skall utnyttjas men kompletteras av en medverkan från socialcheferna i de tre kommunerna. I samverkansgruppen skall socialcheferna från socialförvaltningen ingå, från Västra Götalandsregion skall primärvård och öppen psykiatrin vara representerade, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Styrelsen uppdrog åt Tomas Rosenlundh att sammankalla gruppen och starta arbetet med att få fram en fungerande beredningsgrupp till Samordningsförbundet inom LSG.

6 PROTOKOLL Nr 1/ (10) 15 Inrättande av ett arbetsutskott Arbetsutskottet inrättades. I arbetsutskottet ingår ordförande, vice ordförande samt verkställande tjänsteman. Första sammanträdesdag för arbetsutskottet fastställdes till den 23 april 2007 klockan Platsen blir Badhusgatan 29 i Skövde. 16 Ansökan om organisationsnummer hos SCB Styrelsen uppdrog åt Tomas Rosenlundh att inlämna en ansökan till SCB att registrera ett organisationsnummer för Samordningsförbundet HjoTiBorg. 17 Tecknande av avtal om ekonomiadministrativ service Styrelsen beslöt att teckna ett avtal om ekonomiadministrativ service hos Administrativt Centrum, Västra Götalandsregionen. Avtalet biläggs detta protokoll. Kostnad per år SEK samt del i ekonomisystemet SEK per år. 18 Bemyndigande till Administrativt Centrum att ansvara för Samordningsförbundets utbetalningar Styrelsen beslöt att bemyndiga två personer i förening från Administrativt Centrum att sköta våra utbetalningar. De bemyndigande personerna är: Karin Nyström, , Administrativt Centrum, Regionens Hus, Göteborg Tommy Andersson, , Regionens Hus, Vänersborg samt Bengt Adolfsson, , Regionens Hus, Box 764, Uddevalla som ersättare till ovanstående personer.

7 PROTOKOLL Nr 1/ (10) 19 Beslut om upprättande av bankkonto hos Nordea Styrelsen beslöt att ansöka om att upprätta ett konto i Nordea avseende Internetbanken och GiroVisionen. En maximal utbetalning per dag fastställdes till SEK. Ansökan kompletteras med utdraget ovan om bemyndigande att sköta förbundets utbetalningar. Kostnaden för kontot grundar sig på det avtal Nordea har med Västra Götalandsregionen f.n. 940 SEK/år. 20 Information om kommande gemensamma kompetensutvecklingsdagar för styrelsen Den 13 april 2007 är det en utbildningsdag för nytillträdda styrelseledamöter på Bohusgården i Uddevalla. Deltagande från styrelsen blir Catrin Hulmarker, Christer Janson, Anitha Welander samt Tomas Rosenlundh. Den 23 maj inbjuds styrelsen, samordnare, projektledare, chefsgrupper till en dag om erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande på Burgårdens konferenscenter i Göteborg. Deltagande blir Christer Janson, Björn Ohlsson, Anitha Welander samt Tomas Rosenlundh. Den 24 maj 2007 är det en utvecklingsdag för ordförande, vice ordförande, verkställande tjänstemän och revisorerna i Göteborg. Deltagande från styrelsen blir Claes Jägevall samt Tomas Rosenlundh. Inbjudan kommer skickas till Samordningsförbundet revisor. Övriga ledamöter som kan delta i någon av ovanstående aktiviteter anmäler sitt deltagande till Tomas Rosenlundh.

8 PROTOKOLL Nr 1/ (10) 21 Sammanträdesdagar första halvåret 2007 Arbetsutskottet sammanträder den 23 april 2007 klockan Styrelsen sammanträder den 29 maj klockan Plats och lokal: Badhusgatan 29 i Skövde. Räkna med 2 timmars sammanträdestid för båda aktiviteterna. Styrelsen uppdrog åt Kjell Sjölund att synkronisera med och komma med förslag till sammanträdesdagar, ställt i relation till de sammanträden som kommunalråden har inom samverkan mellan Hjo, Tibro och Karlsborg kommuner. Vitsen är att förlägga sammanträden till de tillfällen där kommunalråden för de tre kommunerna redan är samlade så att tidsvinsten kan tas tillvara. 22 Övriga frågor Uppdrogs åt Tomas Rosenlundh att undersöka villkoren för den ersättning som utgår till ordförande respektive vice ordförande i den mening att ersättningen går att kombinera till en ledamot som redan har en ersättning som politiker på lokal nivå. Björn Ohlsson från Försäkringskassan informerade om den omorganisation som Försäkringskassan står inför. Inför året står man inför en 25% nedskärning av förvaltningsanslaget och samtidigt omorganiserar man sig så att man i landet kommer ha fyra telefonkundtjänster, varav en i Lidköping, som till sin uppgift skall möjliggöra för medborgarna att få handläggning av sitt ärende direkt via telefon. Till det kommer att det i varje kommun skall finnas en mötesplats för tidsbokade besök mellan den enskilde medborgaren och Försäkringskassan. Samverkan och samlokalisering med andra myndigheter skall vidareutvecklas och i närområdet har Försäkringskassan en gemensam lokalsamverkan med Af. Specialistkontor med utredande tjänstemän kommer inrättas på ett flertal ställen i landet varav en förläggs till Skövde som för övrigt blir huvudkontoret för Försäkringskassan i delregionen Skövde.

9 PROTOKOLL Nr 1/ (10) Slutligen kommer nationella produktionscenter att inrättas i landet. Produktionscentrats uppgifter är att ansvara för stora utbetalningar av bidrag typ barnbidrag, föräldrapenning och varje center kan innebära upp till ett 100 tal arbetstillfällen. Den lokala ledningen förordar en lokalisering till Skövde men lokaliseringen av dessa är inte beslutade än men kommer att beslutas av styrelsen för Försäkringskassan i slutet av april Christer Janson från Länsarbetsnämnden lämnade därefter en information om det förändringsarbete som pågår inom Arbetsmarknadsverket. Från årsskiftet 2008 blir verket en myndighet för hela landet och myndighetens namn kommer vara Arbetsförmedlingen. Verket ombildas så att Arbetsförmedlingen leds av en generaldirektör med tre marknadschefer med placering i Stockholm. Sverige delas in i arbetsmarknadsområden som i sin tur bygger på hur pendlingsmönster ser ut i landet och i varje arbetsmarknadsområde inrättas ett arbetsförmedlingskontor som är centralkontor i arbetsmarknadsområdet. Kontoret leds av en områdeschef. Inom arbetsmarknadsområdet inrättas därefter ett antal lokalkontor som leds av en lokalkontorschef. I Västra Götalands län kommer ett 10-tal arbetsmarknadsområde att inrättas. I varje kommun skall sedan Arbetsförmedlingen vara representerade, gärna i samverkan med andra myndigheter. Upphandling, personaladministration, lokalfrågor och övriga specialistfunktioner leds direkt från huvudkontoret i Stockholm. Beslut om den nya organisationen fattas vid AMS styrelse den 22 april 2007.

10 0) 23 Sammanträdet avslutades Då inga fler frågor förelåg tackade ordförande för visat intresse och förklarade sammanträdet för avslutat. Vid protokollet Tomas Rosenlundh Justerat Claes Jägevall Kjell Sjölund

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2007-01-15 Plats Närvarande Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Skomakaren, Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson ordförande Skövde kommun Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-05-29 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 2/2010 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Petter Helénsgata 2. Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2008 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Kjell Sjölund Karlsborgs kommun ordförande Christer Janson Länsarbetsnämnden vice

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander.

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander. PROTOKOLL Nr 4/2010 1 (5) 2010-09-22 Sammanträde Tid 2010-09-22 Plats Petter Helénsgata 2, Skövde Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande, 1-8, 10-11 Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-09-22. Tid 2014-09-22. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-09-22. Tid 2014-09-22. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:00-14:15 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid PROTOKOLL Nr 1/2011 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Arbetsförmedlingen Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Catrin Hulmarker Hjo kommun Roland

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Förbundsordning för Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Förbundsordning för Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1 210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2012-12-10. Tid 2012-12-10

PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2012-12-10. Tid 2012-12-10 PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Kanalhotellet Karlsborg Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm.

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm. Förbundsordning för Falköping/Tidaholm Förbundsordning för i kommunerna Falköping/Tidaholm. har inrättats med stöd av lagen (2003:1 210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Skattekontoret, Skolgatan 2, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

Förbundsordning för Växjö samordningsförbund (FINSAM)

Förbundsordning för Växjö samordningsförbund (FINSAM) Styrande dokument Senast ändrad 2013-03-19 Förbundsordning för Växjö samordningsförbund (FINSAM) Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö samordningsförbund (FINSAM) Dokumentnamn Förbundsordning

Läs mer

Förbundsordning för samordningsförbund

Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för Samordningsförbundet Bollebygd, Mark och Svenljunga Samordningsförbundet har inrättats med stöd av Lag (SFS nr 2003:1210) om finansiell samordning

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Christer Janson hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat.

1 Sammanträdet öppnas. Christer Janson hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat. PROTOKOLL Nr 4/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-10-05 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Christer Janson Länsarbetsnämnden ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04 PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) 2010-04-16 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Servicekontoret, Skatteförvaltningen, Skolgatan 1, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29 PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Badhusgatan 29 Närvarande Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran Borg

Läs mer

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg 1 Tid: 2005-01-11 kl. 16.00-18.00 Plats: SDF centrum, Engelbrektsgatan 71 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare: Dario Espiga (s) Göteborgs kommun Lennart Johansson Arbetsförmedlingen Gunilla Fyhrlund

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 5.10

Laholms kommuns författningssamling 5.10 Laholms kommuns författningssamling 5.10 Förbundsordning för Samordningsförbundet i Halland antaget av kommunfullmäktige den 24 april 2012, 65 Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210)

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet

Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2009-05-14 Ersätter: 2007-09-13 Gäller fr o m: 2009-05-14 Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet Samordningsförbundet

Läs mer

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner.

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner. PROTOKOLL Nr 7/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Lärcenter Falköping Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3 Torgny Andersson Försäkringskassan 1-2, 7-11

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (7) Sammanträde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Claes-Göran Borg

Läs mer

2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING. Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2015-01-01

2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING. Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2015-01-01 2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet Giltig från 2015-01-01 1 Förbundsordning för Samordningsförbund Värend Samordningsförbundet Värend har

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Förbundsordning för Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp Förbundsordning för Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Förbundsordning Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets namn

Läs mer

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Utskriftsdatum Sid(or) 2013-09-19 1(5) Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund 1 Samordningsförbundets bildande Förbundet är ett samordningsförbund enligt Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser,

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Burlöv- Staffanstorp

Förbundsordning för Samordningsförbundet Burlöv- Staffanstorp FÖRFATTNING 1.7 1(5) Antagen av kommunstyrelsen 11/12 Reviderad av kommunfullmäktige 183/14 2014-KS-486 Förbundsordning för Samordningsförbundet Burlöv- Staffanstorp Samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp

Läs mer

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande AME, Gesällgatan Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Thomas Gustafsson

Läs mer

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Antagen av styrelsen 2015-03-06 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen...

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 5/2010 1 (7) 2010-12-03 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2010-12-03 Plats Närvarande Knistad Hotel & konferens Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Anna-Britta Andersson

Läs mer

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen Löpande rutiner Antagen av styrelsen 2016-11-18 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Innehåll 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen... 3 4 Redovisning

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 2/2013 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Stadshuset, Hjo Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Örnsköldsvik 222000-2063

Förbundsordning för Samordningsförbundet Örnsköldsvik 222000-2063 1(5) Förbundsordning för Samordningsförbundet Örnsköldsvik 222000-2063 Detta Samordningsförbund har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Förbundsordning. Sunnerbo Samordningsförbund

Förbundsordning. Sunnerbo Samordningsförbund Förbundsordning Sunnerbo Samordningsförbund Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2017-07-01 1 Förbundsordning för Sunnerbo Samordningsförbund Samordningsförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-07 Plats och tid Miljösamverkan östra Skaraborg, lokalen Billingen, kl. 13.05-14.30 Deltagande ande Catrin Hulmarker (M) Kjell Sjölund (C) LeifWalterum (C) Marie Ekman (S) Claes Jägevall (FP) RolfEriksson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå 2006-03-17 Samordningsförbundet Umeå, med Länsarbetsnämnden, Försäkringskassan, Landstinget och Umeå kommun som huvudmän bildades 2005-05-01 i enlighet

Läs mer

Kommunal Författningssamling

Kommunal Författningssamling Kommunal Författningssamling Förbundsordning för samordningsförbundet Finsam Kävlinge-Lomma Dokumenttyp Beslutande organ Förbundsordning Kommunstyrelsen Förvaltningsdel Antagen 2013-06-10, Kf 51/2013 Ansvar

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Tid: 12 juni kl 13.00-16.15 Plats: Arbetsförmedlingen Svingeln, Vestagatan 2 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Lennart Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25 PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling:

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2011 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Haganäset Karlsborg Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3-8 Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

Förbundsordning för samordningsförbundet i Trelleborgs kommun

Förbundsordning för samordningsförbundet i Trelleborgs kommun Förbundsordning för samordningsförbundet i Trelleborgs kommun Samordningsförbund i Trelleborgs kommun har inrättats med stöd av lagen (SFS nr 2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser.

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Lycksele-Malå

Förbundsordning för Samordningsförbundet Lycksele-Malå Förbundsordning för Samordningsförbundet Lycksele-Malå Samordningsförbundet Lycksele-Malå har inrättats med stöd av Lag (SFS nr 2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Samordningsförbundet Västra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003: 1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland Samordningsförbundet Centrala Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser.

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet

Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet Samordningsförbundet Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (SFS nr: 2003: 1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1

Läs mer

Gäller fr.o.m Dnr 18/ Förbundsordning

Gäller fr.o.m Dnr 18/ Förbundsordning Gäller fr.o.m. 2019-01-01 Dnr 18/0002-22 Förbundsordning 1 Namn och säte Förbundets namn är Tolkförmedling Väst och har sitt säte i Göteborg. 2 Medlemmar Medlemmar i kommunalförbundet är Västra Götalandsregionen

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Roslagen

Förbundsordning för Samordningsförbundet Roslagen 2018-04-27 Förbundsordning för Samordningsförbundet Roslagen Samordningsförbundet Roslagen (nedan kallat samordningsförbundet) har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:8 1 (13) LS 1010-0813 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av förbundsordning för Samordningsförbundet Botkyrka Föredragande landstingsråd: Filippa Reinfeldt Ärendet Samordningsförbundet

Läs mer

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24 PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Anita Lindgren Skövde kommun Sewon Ekberg

Läs mer

Förbundsordning Antagen vid Styrelsemöte Reviderad vid Styrelsemöte

Förbundsordning Antagen vid Styrelsemöte Reviderad vid Styrelsemöte Förbundsordning Antagen vid Styrelsemöte 2007-12-03 Reviderad vid Styrelsemöte 2014-04-11 Förbundsordning för Samordningsförbundet i norra Örebro Län, SOFINT Samordningsförbundet i norra Örebro län, har

Läs mer

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling Sid 1 (6) FÖRBUNDSORDNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET BOTKYRKA, HUDDINGE OCH SALEM Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem (nedan kallat Förbundet) i Stockholms län har inrättats med stöd av Lag

Läs mer

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 Beslutande Alva Hjärth, ordförande Kerstin Berggren-Nilsson, vice ordförande Birgitta Wichne

Läs mer

Revidering av förbundsordningen för samordningsföbunder RAR

Revidering av förbundsordningen för samordningsföbunder RAR 11:1 TJÄNSTEUTLÅTANDE 11:2 Stabsavdelningen Dnr KS/2017:607-106 2017-11-03 1/1 Handläggare Anna-Karin Ahlgren 0152-291 57 Revidering av förbundsordningen för samordningsföbunder RAR Förslag till beslut

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser [Fakta & Historik]

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser [Fakta & Historik] SFS 2003:1210 Källa: Rixlex Utfärdad: 2003-12-18 Uppdaterad: t.o.m. SFS 2007:411 Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser [Fakta & Historik] Allmänna bestämmelser 1 /Upphör att

Läs mer

Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7.

Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7. Förbundsordning 2009-01-26 Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland KS-669/2008 Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7. Samordningsförbundets

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna

Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ales Kommun Diarienr: 2009/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2011/013-003 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga Förbundsordning för (nedan kallat Förbundet) har inrättats med stöd av Lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets namn Förbundets namn är 2 Förbundets säte Förbundets

Läs mer

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 6/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Närvarande Samordningsförbundets lokaler i Skövde Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

24. Förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län ändring Dnr 2013/45-106

24. Förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län ändring Dnr 2013/45-106 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (32) 2014-06-16 Ks 24. Förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län ändring Dnr 2013/45-106 Samordningsförbundet i Kalmar län bildades den 1 oktober 2005.

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Sida 1 av 5 Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Allmänna bestämmelser 1 Finansiell samordning enligt denna lag får inom ett samordningsområde bedrivas mellan Försäkringskassan,

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2012/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Informationsärende och återkoppling:

Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Naturkraft Rehabilitering, AME, Skaraborgsgatan 19, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Claes-Göran

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga Förbundsordning för Samordningsförbundet i Degerfors/Karlskoga i Örebro län Samordningsförbundet i Degerfors/Karlskoga i Örebro län (nedan kallat Förbundet) har inrättats med stöd av Lag om finansiell

Läs mer

Nedansiljans Samordningsförbund

Nedansiljans Samordningsförbund NedanSIIJans Samordningsförbund 2013-12- 11 Dlerfenr ";;looq. 3 \ Diarieplanbetäckning (J() Nedansiljans Samordningsförbund FINSAM FÖR GAGNEF LEKSAND RÄTTVIK FÖRBUNDSORDNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM-Gagnef-

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2011/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

~~'~, LS G133. DNR /flji.la{)'"f!.~& " ;7. Uj Försäkringskassan ---------- PROTOKOLL ~ Boslutsdatum 2010-12-30. Lokala Försäkringscentra

~~'~, LS G133. DNR /flji.la{)'f!.~&  ;7. Uj Försäkringskassan ---------- PROTOKOLL ~ Boslutsdatum 2010-12-30. Lokala Försäkringscentra Uj Försäkringskassan Lokala Försäkringscentra Besl utsfattare Svante Borg Övriga närvarande Ale Friberg, föredragande 1:>'IlAGA LS G133 PROTOKOLL ~ Boslutsdatum 2010-12-30 Dlarlenr 5001-2010 ----------

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 av (10) Slottet, Forshaga, kl

Sammanträdesprotokoll 1 av (10) Slottet, Forshaga, kl Sammanträdesprotokoll 1 av (10) Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Slottet, Forshaga, kl.14.00-16.00 Avser: 1-8 Beslutande: Övriga närvarande: Kenneth Eriksson (s) ordförande Mats Sandström (s) v. Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-02-17. Tid 2014-02-17. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-02-17. Tid 2014-02-17. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen Kjell

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Syfte Fler friska unga kvinnor i åldern 18 34 år i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner. Fler unga kvinnor till arbete, utbildning.

Syfte Fler friska unga kvinnor i åldern 18 34 år i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner. Fler unga kvinnor till arbete, utbildning. 1 AVTAL Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet 2007-0003 HjoTiBorg 2007-09-05 Mottagare Tibro kommun Arbetsmarknadsenheten Insatser av generell art Ja Nej X Insatser för grupper Ja X Nej PROJEKTETS

Läs mer

Reviderad förbundsordning för Samordningsförbundet i Sörmland

Reviderad förbundsordning för Samordningsförbundet i Sörmland Kommunstyrelsen 2017-11-09 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2017:546 Andreas Lindbom 016-710 54 80 1 (2) Kommunstyrelsen Reviderad förbundsordning för Samordningsförbundet i Sörmland Förslag

Läs mer

Samordningsförbundet i Kalmar län.

Samordningsförbundet i Kalmar län. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2019-03-20 KS 2019/0237 Kommunfullmäktige Revidering av förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Förbundsordning för Södra Dalarnas Samordningsförbund

Förbundsordning för Södra Dalarnas Samordningsförbund I ~ Landstinget - DALARNA Central förvaltning Ekonomienhet seslursun ~ilj, Lo 8 6 ff Landstingsstyrelsen Datum 2015-02-16 Sida 1 (2) Dnr LD15/00213 Uppdnr 989 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2010/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Claes Jägevall hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat.

1 Sammanträdet öppnas. Claes Jägevall hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat. PROTOKOLL Nr 3/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-08-29 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Linnea

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Datum: 3 april 2008 Tid: Kl. 09.00 12.00 Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Närvarande: Ledamöter: Thomas Gustafsson, tjänsteman, Agneta Malmsten, tjänsteman, Gun-Marie

Läs mer

Samordningsförbundet Kungälv

Samordningsförbundet Kungälv Försäkringskassan Västra Götaland Diarienr: 2008:013.1 Kungälvs kommun Länsarbetsnämnden i Västra Götalands län Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Kungälv Ansvarig tjänsteman Per Liljebäck HAR

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2017 Vision: Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Svensk författningssamling 2003:1210 Innehåll: Allmänna bestämmelser 1 Finansiell samordning enligt denna lag får inom ett samordningsområde

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (20)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (20) Nr 4 2006-09-20 1(20) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, onsdagen den 20 april 2006, klockan 09.00 13.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Thomas Gutsafsson (Länsarbetsnämnden) Ulrik Hammar

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 1 Förvaltningsberättelse 1.1 Uppstart och bildande

Läs mer

Förbundsordning för FINSAM Lekeberg och Örebro

Förbundsordning för FINSAM Lekeberg och Örebro för Samordningsförbundet Finsam i Örebro har vid medlemmarnas fastställande av förbundsordning, utökats med Lekebergs kommun och förbundets namn ändrats till (nedan kallat förbundet). Förbundet har inrättats

Läs mer

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordnare Datum Lars Silvervret 010 119 23 23 2011-12-09 Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetens ändamål och uppgift

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Gävleborg

Förbundsordning för Samordningsförbundet Gävleborg Sid 1 (5) Författningssamling Förbundsordning för Samordningsförbundet Gävleborg Beslutad av Kommunfullmäktige i Gävle kommun 151214 12 Beslutad av övriga förbundsmedlemmar: Arbetsförmedling, 160427, Försäkringskassan,

Läs mer

Val av ledamot och ersättare till Samordningsförbundet Södra Roslagen 14 SN

Val av ledamot och ersättare till Samordningsförbundet Södra Roslagen 14 SN Val av ledamot och ersättare till Samordningsförbundet Södra Roslagen 14 SN 2018.141 108 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-11-22 140 Val av ledamot och ersättare

Läs mer

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 4/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:30 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Förbundsordning Samordningsförbundet Väst

Förbundsordning Samordningsförbundet Väst STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 13 (18) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-06-12 Kf 54 Ks 66 Au 67 Ks/2014-0144 Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige fastställa att ändring i idag

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING 1(6) Förbundsstyrelsen

SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING 1(6) Förbundsstyrelsen SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING 1(6) PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSEMÖTE Tid: måndag 5 november 2007 kl 18.00 20.50 Plats: Sofiahuset, Jönköping Närvarande: Jan-Egon Leo (m), ledamot Jönköpings kommun

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser mellan allmän försäkringskassa, länsarbetsnämnd, kommun och landsting; SFS 2003:1210 Utkom från trycket den 30 december

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer