Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer"

Transkript

1 Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Karin Wiese Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsteknik väg Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om traktorer (TSFS 2012:97) föreslås ändras. Föreskrifterna anpassar hastigheten i föreskrifterna för de EU-typgodkända traktorerna av typ b som är konstruerade för en hastighet på mer än 40 km/tim. Detta innebär en anpassning av svenska föreskrifter till Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 167/2013 om godkännande och marknadstillsyn av jordbruks- och skogsbruksfordon. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 167/2013 av den 5 februari 2013 om godkännande och marknadskontroll av jordbruks- och skogsbruksfordon är direkt tillämplig för bland annat typgodkännande av nya traktorer. Med ikraftträdande den 1 januari 2016 har ett flertal nationella bestämmelser ändrats eller kompletterats för att vara i samklang med förordningen. Genom ramförordningen nr 167/2013 blir det möjligt att typgodkänna hjultraktorer konstruerade för hastigheter över 40 kilometer i timmen. Sådana traktorer markeras i sitt typgodkännande med bokstaven b och lagen (2001:559) om vägtrafikdefinitioner har ändrats och därmed infört begreppet traktor b även i nationella bestämmelser. Tidigare har traktorer per definition varit ett fordon som bland annat varit konstruerat för en högsta hastighet (konstruktiv hastighet) om 40 kilometer i timmen. Transportstyrelsen har sedan tidigare meddelat styrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer. Föreskrifterna gäller bland annat krav på beskaffenhet och utrustning på traktorer. Föreskrifterna ska inte tillämpas på nya fordon, men är däremot tillämpliga på traktorer tagna i bruk. När en ett fordon tagits i bruk med stöd av ett typgodkännande är således föreskrifterna tillämpliga. I Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer finns en bestämmelse om att beräknad konstruktiv körhastighet får uppgå till högst 40 km/tim. Denna bestämmelse gör att det utifrån föreskrifterna inte efter ibruktagande är tillåtet med den konstruktion som följer av typgodkännandet av den nya traktor b. I övrigt innehåller

2 Datum Dnr/Beteckning 2 (7) föreskrifterna inga bestämmelser som innebär att en högre kravnivå ställs efter ibruktagande. Föreskriftsarbetet har således initierats att inte försvåra användningen av ibruktagna traktorer som typgodkänts enligt ramförordningen. 2 Vad blir effekterna om någon lösning på problemet/någon reglering inte kommer till stånd Ibruktagande av hjultraktorer typgodkända i kategori T b enligt den nya ramförordningen försvåras. Även om ramförordningen i grunden reglerar typgodkännande så strider det mot systemets grund att ställa krav som gör att fordonen sedan inte får användas utan ändring. En annan effekt om någon lösning inte kommer till stånd är att enskilda kan komma att behöva ansöka om undantag från nuvarande regler. Det innebär ekonomiska och administrativa konsekvenser för den som äger ett sådant fordon. Transportstyrelsen uppskattar de ekonomiska konsekvenserna med avseende på dispensansökningar till ca kronor per företag och ansökan. Detta är räknat utifrån att en genomsnittlig dispensansökan tar cirka en arbetsdag i hantering med en arbetstidskostnad på cirka 1000 kr/ timme. Även för Transportstyrelsen vore det negativt att behöva hantera dispenser för ett problem som lämpligen åtgärdas i föreskrifterna. 3 Vad ska uppnås Det ska uppnås att Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer är i bättre samklang med de bestämmelser som följer av den nya ramförordningen. Det ska vara möjligt att använda den nya snabbgående traktorn utan att det är i strid med föreskrifterna. Det ska således uppnås att det tydligt framgår att kravet på konstruktiv hastighet inte omfattar hjultraktorer typgodkända i kategori T b enligt den nya ramförordningen. 4 Vilka möjliga lösningar finns 4.1 Alternativ som inte innebär reglering Dispenshantering är inte att föredra, eftersom det aktuella problemet i föreskrifterna inte är tillfälligt. Det skulle innebära negativa administrativa och ekonomiska konsekvenser för både den enskilde, företagen och myndigheten.

3 Datum Dnr/Beteckning 3 (7) Det finns i föreskrifterna en klausul om ömsidigt erkännande, men kravet för aktuella hjultraktorer bör tydligt undantas i författningen. Det finns således inget ändamålsenligt alternativ som inte innebär reglering. 4.2 Regleringsalternativ Det finns som vi ser det inget ändamålsenligt regleringsalternativ vad gäller att undanta traktorer som typgodkända enligt den nya ramförordningen som traktor b för just kravet på konstruktiv hastighet. En alternativ reglering vore att helt undanta dessa traktorer från föreskrifternas tillämpning. Det finns dock i dagsläget ingen försvarbar anledning till detta, eftersom det då inte skulle finnas krav på beskaffenhet och utrustning efter ibruktagande utöver de mycket allmänna krav som följer av fordonslagen (2002:574) och fordonsförordningen (2009:211). En önskvärd utveckling är dock att föreskrifterna framöver anpassas för nationella godkännanden av traktorer som i grunden saknar ett harmoniserat EU-typgodkännande enligt förordningen 167/2013. Ett sådant förslag kräver dock en värdering av acceptabel kravnivå vad gäller bromsar m.m. och tar betydligt längre tid att genomföra. Transportstyrelsen avser att under året att påbörja ett arbete med att se över traktorreglerna då det inom EU även utvecklats nya tekniska krav för traktorer och det är viktigt att hitta en lämplig kravnivå för fordon tagna i bruk. Myndigheten kommer därför att genomföra en sådan värdering inom detta kommande arbete. Detta alternativ till lösning kommer därför inte att utredas mer i denna konsekvensutredning. Fortsättningsvis i denna konsekvensutredning utgår vi således från det enda regleringsalternativet att undanta kravet på hastighet som fordonet ska vara konstruerad för på hjultraktor som typgodkänts i kategori T, b, enligt ramförordningen 167/ Samhällsekonomisk analys 5.1 Företag Hur många företag berörs, i vilka branscher är företagen verksamma samt hur stora är företagen Förslaget har ingen direkt ekonomisk påverkan på de företag som tillverkar traktorer i och med att typgodkännandeverksamheten i sig inte förändras. Det kan vidare konstateras att Sverige sedan länge saknar nationell traktortillverkning.

4 Datum Dnr/Beteckning 4 (7) Svenska företag som däremot berörs är de ca företag som idag är verksamma inom jord- och skogsbruk och som kan antas ha behov av en snabbare traktor. Antalet sålda traktorer per år i Sverige uppgår i dagsläget till ca Enligt återförsäljarledet finns uppskattningar att ca 200 av dessa inom en nära framtid kommer att utgöras av traktor b. Det förväntas dock en måttlig mängd sålda traktorer under det första kvartalet av året med anledning av att användningen är årstidsbetingad Vilken blir tidsåtgången för de berörda företagen och vad innebär detta för företagens administrativa kostnader Transportstyrelsen bedömer att företagens administrativa kostnader blir marginella eftersom ingen ny information behöver upprättas, lagras eller överföras av de företag som verkar i Sverige. Negativa effekter uppstår endast om föreskrifterna inte ändras, se avsnitt Vilka är de ekonomiska konsekvenserna för de berörda företagen och vilka följdändringar av verksamheten kan företagen behöva vidta Regleringen medför positiva effekter för företags arbetsförutsättningar, konkurrensförmåga och övriga villkor. Företagen behöver inte vidta några följdändringar inom sin verksamhet till följd av regleringen. Negativa effekter uppstår endast om föreskrifterna inte ändras, se avsnitt I vilken utsträckning påverkas konkurrensförhållandena för de berörda företagen Regleringen bedöms inte att påverka konkurrensförhållandena för företagen Behöver särskild hänsyn tas till små företag Regleringen behöver inte ta särskild hänsyn till små företag I vilka andra avseenden påverkas de berörda företagen Regleringen medför ingen övrig påverkan på företagen. 5.2 Konsumenter Regleringen medför endast positiv påverkan för konsumenterna, genom mer ändamålsenliga regler. Negativa effekter uppstår endast om föreskrifterna inte ändras, se avsnitt Statens finanser Statens finanser (skatter/avgifter) påverkas inte på något betydande av regleringen.

5 Datum Dnr/Beteckning 5 (7) 5.4 Samhället i övrigt Regleringen medför ingen påverkan av betydelse på samhället i övrigt. 5.5 Myndigheter och övrig offentlig förvaltning Om föreskrifterna ändras uppstår det inga kostnadsdrivande eller andra negativa konsekvenser för myndigheter och övrig offentlig förvaltning. Det är endast positivt att föreskrifterna ändras och därmed tydliggör för bland annat rättsvårdande myndigheter vilka krav som gäller för vilka fordon. Transportstyrelsen kan få kostnader för att hantera dispenser om regleringen inte ändras, se avsnitt Sammanställning av de samhällsekonomiska konsekvenserna Regleringen innebär att traktor b får framföras lagligt utan kostnader för dispenser Alternativ föreskriftsförändring Berörd aktör Företag Konsumenter Statens finanser Samhället i övrigt Myndigheter och andra offentliga organ Totalt Värderade effekter/prissatt a konsekvenser Icke värderade effekter/icke prissatta konsekvenser Nettoeffekt i tkr Fördelar Nackdelar Kan använda aktuella fordon lagligt. Slipper ansöka om dispens. Kan använda aktuella fordon lagligt. Slipper ansöka om dispens. Mindre dispenser. Total bedömning/ kommentar Påverkas ej. Påverkas ej. Sverige införlivar tvingande internationella regler. 6 Fördelningsanalys Åtgärden anses inte ha avvikande effekter för olika grupper av medborgare.

6 Datum Dnr/Beteckning 6 (7) 7 Analys av transportpolitisk måluppfyllelse Konsekvenser för tillgängligheten Transportstyrelsen bedömer att tillgängligheten av snabbgående traktorer på den svenska marknaden inte kommer att påverkas av regleringen. Däremot underlättar regleringen ibruktagande, samt att göra det lagligt att använda traktor b ändamålsenligt. Konsekvenser för trafiksäkerheten Transportstyrelsen bedömer att trafiksäkerheten inte kommer att påverkas av regleringen. De traktorer som är typgodkända enligt den nya ramförordningen har även i övrigt en annan beskaffenhet som gör att de kan vara lämpliga för högre hastigheter än äldre traktorer eller traktorer konstruerade för en hastighet om maximalt 40 kilometer i timmen. Konsekvenser för miljön Transportstyrelsen bedömer att miljön inte kommer att påverkas av regleringen. 8 Vad är förslaget Förslaget är att ändra Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer på sådant sätt att det tydligt framgår att kravet på högsta hastighet som traktorn är konstruerad för inte gäller hjultraktor som typgodkänts i kategori T, b, enligt artikel 4 Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 167/2013 av den 5 februari 2013 om godkännande och marknadstillsyn av jordbruks- och skogsbruksfordon. Därmed blir föreskrifterna i denna del i samklang både med EU-rättslig reglering samt övrig lagstiftning som ändrats till följd av den ändrade EU-regleringen. 9 Överensstämmer regleringen med eller går den utöver de skyldigheter som följer av EU-rättslig reglering eller andra internationella regler Sverige ska följa Regleringen överensstämmer med EU-rättslig reglering. Ändringen av föreskrifterna enligt förslaget innebär inget tillkommande tekniskt krav, utan är enbart en ändring för att krav inte ska tillkomma när fordon som typgodkänts enligt den nya ramförordningen tagits i bruk.

7 Datum Dnr/Beteckning 7 (7) 10 Behöver särskild hänsyn tas när det gäller tidpunkten för ikraftträdande och finns det behov av speciella informationsinsatser Transportstyrelsen bedömer att inga speciella informationsinsatser kommer att behövas. Med hänsyn till att traktor b redan får registreras i Sverige bör ikraftträdandet ske så snart som möjligt. Om ni har några frågor med anledning av konsekvensutredningen eller synpunkter ni vill framföra får ni gärna kontakta oss: Karin Wiese Tel Karin.wiese@transportstyrelsen.se Magnus Nyström Tel magnus.nystrom@transportstyrelsen.se

Konsekvensutredning av ändring i Vägverkets föreskrifter (VVFS 2003:24) om mopeder och släpvagnar som dras av mopeder

Konsekvensutredning av ändring i Vägverkets föreskrifter (VVFS 2003:24) om mopeder och släpvagnar som dras av mopeder Konsekvensutredning 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Linda Norberg Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsteknik väg Konsekvensutredning av ändring i Vägverkets

Läs mer

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Johan Vestlund Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion teknik järnväg Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om upphävandet

Läs mer

Konsekvensutredning ändringar i och nytryck av Sjöfartsverkets föreskrifter om registrering av ombordvarande på passagerarfartyg SJÖFS 1999:15

Konsekvensutredning ändringar i och nytryck av Sjöfartsverkets föreskrifter om registrering av ombordvarande på passagerarfartyg SJÖFS 1999:15 Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Pia Karlsson Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för operatörer, fartyg och luftfartyg Sektionen för sjöfartstillsyn Norrköping Konsekvensutredning

Läs mer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer Konsekvensutredning 1 (8) Datum Handläggare Karin Wiese Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion fordonsteknik Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Konsekvensutredning 1 (8) Dnr/Beteckning TSF

Konsekvensutredning 1 (8) Dnr/Beteckning TSF Konsekvensutredning 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Lena Martell Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter inom vägtrafikområdet

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter inom vägtrafikområdet Konsekvensutredning 1 (15) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Mats Willén Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:97) om traktorer Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Janike Rudert Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion fordonsteknik Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning Ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2012:60) om körkortets utformning och innehåll

Konsekvensutredning Ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2012:60) om körkortets utformning och innehåll Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Henrik Julin Väg- och järnvägsavdelningen Enhet behörigheter Sektion regler och trafikmedicin Konsekvensutredning Ändring i Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om anmälan av fordon i slutserie

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om anmälan av fordon i slutserie Konsekvensutredning 1 (5) Datum Dnr/Beteckning Björn Englund Väg och järnväg Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsgodkännande Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om anmälan

Läs mer

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Fredrik Montell Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion teknik järnväg Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om flygande inspektion

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om flygande inspektion Konsekvensutredning 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Patrik Sveder Väg- och järnvägsavdelningen Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om flygande inspektion Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om arbetstid vid visst vägtransportarbete

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om arbetstid vid visst vägtransportarbete Konsekvensutredning 1 (5) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Arne Classon Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion yrkestrafik mitt Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning av föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (2015:27) om säkerhet i vägtunnlar m.m.

Konsekvensutredning av föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (2015:27) om säkerhet i vägtunnlar m.m. Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Per Vedin Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning av föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning av föreskrifter om godkännande av mopeder

Konsekvensutredning av föreskrifter om godkännande av mopeder Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Janike Rudert/Ingela Sundin Väg- och järnvägsavdelningen Konsekvensutredning av föreskrifter om godkännande av mopeder Transportstyrelsens förslag:

Läs mer

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen Konsekvensutredning 1 (7) Datum Handläggare Jörgen Andersson Sjö- och luftfartsavdelningen Konsekvensutredning - Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:29)

Läs mer

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (7)

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (7) Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Magnus Nyström Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsteknik väg Konsekvensutredning av ändring av Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning av föreskrifter om tillstånd för försöksverksamhet med självkörande fordon

Konsekvensutredning av föreskrifter om tillstånd för försöksverksamhet med självkörande fordon Konsekvensutredning 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Yvonne Wärnfeldt Väg och järnväg Konsekvensutredning av föreskrifter om tillstånd för försöksverksamhet med självkörande fordon Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:2) om bilar och släpvagnar som dras av bilar

Konsekvensutredning om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:2) om bilar och släpvagnar som dras av bilar Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Lars Rapp Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion fordonsteknik Konsekvensutredning om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning föreskrifter om: - Bilar och släpvagnar som dras av bilar - Nationellt typgodkännande av fordon

Konsekvensutredning föreskrifter om: - Bilar och släpvagnar som dras av bilar - Nationellt typgodkännande av fordon 8 Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Anna Ferner Skymning Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion fordonsteknik Konsekvensutredning föreskrifter om: - Bilar och släpvagnar

Läs mer

Konsekvensutredning 1 (10) Dnr/Beteckning TSF

Konsekvensutredning 1 (10) Dnr/Beteckning TSF Konsekvensutredning 1 (10) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Arne Classon Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion regler yrkestrafik Konsekvensutredning Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens

Läs mer

I ramdirektivet 2002/24/EG 1 om typgodkännande av två- och trehjuliga

I ramdirektivet 2002/24/EG 1 om typgodkännande av två- och trehjuliga Konsekvensutredning 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Linda Norberg Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion fordonsteknik Konsekvensutredning ändring av Vägverkets föreskrifter (VVSF

Läs mer

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Nicklas Berndtsson Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Sektionen för miljö Konsekvensutredning Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TFSF 2012:97) om traktorer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TFSF 2012:97) om traktorer Konsekvensutredning 1 (5) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Janike Rudert Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion fordonsteknik Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Remiss Förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter på vägtrafikområdet

Remiss Förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter på vägtrafikområdet Missiv 1 (2) Datum Dnr/Beteckning 2016-01-12 TSF 2015-151 Enligt sändlista Remiss Förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter på vägtrafikområdet Välkommen att ta del av remiss

Läs mer

Konsekvensutredning av ändring av IMDG-föreskriften (TSFS 2015:66)

Konsekvensutredning av ändring av IMDG-föreskriften (TSFS 2015:66) Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Mattias Hörnquist Sjö och luft Enheten för operatörer, fartyg och luftfartyg Sektionen för sjövärdighet Konsekvensutredning av ändring av IMDG-föreskriften

Läs mer

Konsekvensutredning 1 (10) Dnr/Beteckning TSF

Konsekvensutredning 1 (10) Dnr/Beteckning TSF Konsekvensutredning 1 (10) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Lena Martell Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning Föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om användning och utformning av luftrum

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om användning och utformning av luftrum Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Linnéa Ekström Sjö- och luftfart Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om användning och utformning av luftrum

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om registrering och märkning av järnvägsfordon

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om registrering och märkning av järnvägsfordon Konsekvensutredning 1 (11) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Mikael Hägg Väg och järnväg Spårtrafik Teknik spårtrafik Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om registrering och märkning

Läs mer

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om personlig tidbok. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om personlig tidbok. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Agneta Edhner Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion regler yrkestrafik Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens nya föreskrifter (TSFS 2019:XX) om registrering av fordon med mera i vägtrafikregistret

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens nya föreskrifter (TSFS 2019:XX) om registrering av fordon med mera i vägtrafikregistret Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Louise Hagström Fordonsinformation Stabsenheten Konsekvensutredning av Transportstyrelsens nya föreskrifter (TSFS 2019:XX) om registrering av

Läs mer

1. Vad är problemet eller anledningen till regleringen?

1. Vad är problemet eller anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Linda Norberg Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsteknik väg Konsekvensutredning av ändring i VVFS 2003:28

Läs mer

UTKAST. 2 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

UTKAST. 2 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Patrik Jönsson Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Sektionen för statistik och analys 1 Inledning Transportstyrelsen

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens nya föreskrifter om lastsäkring.

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens nya föreskrifter om lastsäkring. Konsekvensutredning 1 (10) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Karin Wiese Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsteknik väg Konsekvensutredning av Transportstyrelsens nya

Läs mer

Konsekvensutredning 1 (5) Dnr/Beteckning 2012-09-24 TSTRYT 2011/53481

Konsekvensutredning 1 (5) Dnr/Beteckning 2012-09-24 TSTRYT 2011/53481 Konsekvensutredning 1 (5) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Arne Classon Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion yrkestrafik mitt Konsekvensutredning Föreskrifter som ska ersätta Vägverkets

Läs mer

Konsekvensutredning av föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2013:117) om ansökan och utfärdande av färdskrivarkort;

Konsekvensutredning av föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2013:117) om ansökan och utfärdande av färdskrivarkort; Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Camilla Sundén Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion regler yrkestrafik Konsekvensutredning av föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning Ändring av Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2011:70) om godkännande av alkolås

Konsekvensutredning Ändring av Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2011:70) om godkännande av alkolås Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Yvonne Wärnfeldt Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsteknik väg Konsekvensutredning Ändring av Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning symbol för vägmärke I2 turistområde. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

Konsekvensutredning symbol för vägmärke I2 turistområde. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Monika Morén Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning symbol för vägmärke I2 turistområde

Läs mer

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om obemannade raketer och uppsläpp av föremål för rörelse i luften

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om obemannade raketer och uppsläpp av föremål för rörelse i luften Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Eva Noréus Sjö- och luftfartsavdelningen Infrastrukturenheten Sektionen för flygtrafiktjänst Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om fortbildning och om utbildningsverksamhet för yrkesförarkompetens

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om fortbildning och om utbildningsverksamhet för yrkesförarkompetens Konsekvensutredning 1 (10) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Ted Montaigne Väg- och järnvägsavdelningen Enhet behörigheter Sektion regler och trafikmedicin Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning av föreskrifter om EG-kontroll och EG-försäkran

Konsekvensutredning av föreskrifter om EG-kontroll och EG-försäkran Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Alexander Östman Väg- och järnvägsavdelningen Konsekvensutredning av föreskrifter om EG-kontroll och EG-försäkran Transportstyrelsens förslag:

Läs mer

Konsekvensutredning av nytryck av TSFS 2014:96 fartyg i inlandssjöfart

Konsekvensutredning av nytryck av TSFS 2014:96 fartyg i inlandssjöfart Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Stefan Eriksson Sjö- och luftfart Konsekvensutredning av nytryck av TSFS 2014:96 fartyg i inlandssjöfart Transportstyrelsens förslag: Att införliva

Läs mer

föreskrifter och allmänna råd om bestämmelser för flygbriefingtjänster.

föreskrifter och allmänna råd om bestämmelser för flygbriefingtjänster. Konsekvensutredning 1 (12) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Eva Noréus Sjö- och luftfartsavdelningen Infrastrukturenheten Sektionen för flygtrafiktjänst Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning om rapportering av uppgifter från besiktning av taxameterutrustning

Konsekvensutredning om rapportering av uppgifter från besiktning av taxameterutrustning Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Maria Åkerlund Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion regler yrkestrafik Konsekvensutredning om rapportering av uppgifter från

Läs mer

A. Allmänt. 3. Vilka är lösningsalternativen?

A. Allmänt. 3. Vilka är lösningsalternativen? Konsekvensutredning 1 (12) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Linnéa Ekström Sjö- och luftfart Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om markering av föremål som kan utgöra

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om ansökningsförfarande för fordon i slutserie;

Transportstyrelsens föreskrifter om ansökningsförfarande för fordon i slutserie; Transportstyrelsens föreskrifter om ansökningsförfarande för fordon i slutserie; beslutade den 21 december 2017. Transportstyrelsen föreskriver 1 följande med stöd av 8 kap. 16 fordonsförordningen (2009:211).

Läs mer

1 Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (6)

1 Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (6) Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Leila Kekkonen Hjalmarsson Väg och järnväg Enhet trafikföretag Sektion regler yrkestrafik Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning av ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om återföring av bensinångor på bensinstationer

Konsekvensutredning av ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om återföring av bensinångor på bensinstationer Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning 2019-05-08 TSF 2019-48 Handläggare Linda Norberg Väg och järnväg Teknik väg Infrastrukturregler Konsekvensutredning av ändring i Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om gemensamt avgiftsutjämningssystem för säkerhetskontroll av passagerare och deras bagage.

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om gemensamt avgiftsutjämningssystem för säkerhetskontroll av passagerare och deras bagage. TSL 2011-5241 Konsekvensutredning 1(5) Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om gemensamt avgiftsutjämningssystem för säkerhetskontroll av passagerare och deras bagage. 1. Vad är problemet

Läs mer

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (11)

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (11) Konsekvensutredning 1 (11) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Henrik Julin Väg- och järnvägsavdelningen Enhet behörigheter Sektion regler och trafikmedicin Konsekvensutredning avseende Transportstyrelsens

Läs mer

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (9)

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (9) Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Sara Magnusson Väg och järnväg Enhet behörigheter Sektion regler och trafikmedicin Konsekvensutredning av ändringar av Järnvägsinspektionens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om färd med lastbil med två påhängsvagnar mellan Malmö och Göteborg

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om färd med lastbil med två påhängsvagnar mellan Malmö och Göteborg Konsekvensutredning 1 (8) Datum Handläggare Mats Willén Väg- och järnvägsavdelningen Enheten teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om färd med lastbil

Läs mer

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (8) för certifiering av besiktningstekniker (TSFS 2010:90)

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (8) för certifiering av besiktningstekniker (TSFS 2010:90) Konsekvensutredning 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Patrik Sveder Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsgodkännande väg Konsekvensutredning av Transportstyrelsens

Läs mer

Diarienummer Dokumenttyp Sida. TSL Konsekvensutredning 1(6) Tomas Åkerlund

Diarienummer Dokumenttyp Sida. TSL Konsekvensutredning 1(6) Tomas Åkerlund TSL 2011-3767 Konsekvensutredning 1(6) Konsekvensutredning Revidering av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:155) om markering av föremål som kan utgöra en fara för luftfarten

Läs mer

Konsekvensutredning - Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens föreskrifter

Konsekvensutredning - Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens föreskrifter Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Maria Åkerlund Väg- och järnvägsavdelningen Enhet behörigheter Sektion regler Konsekvensutredning - Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om arbetstid vid visst vägtransportarbete

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om arbetstid vid visst vägtransportarbete Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Hanna Garbergs Väg och järnväg Yrkestrafik Yrkestrafikregler Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om arbetstid

Läs mer

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (7) Datum

A. Allmänt. Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (7) Datum Konsekvensutredning 1 (7) Datum Handläggare Maria Nilsson Sjö- och luftfartsavdelningen Infrastrukturenheten Sektionen för flygtrafiktjänst Konsekvensutredning av föreskrifter med kompletterande bestämmelser

Läs mer

Remiss, konsekvensutredning gällande ändringsförslag avseende föreskrifter om ackreditering. Inledning

Remiss, konsekvensutredning gällande ändringsförslag avseende föreskrifter om ackreditering. Inledning Avdelningen för juridik och inre marknad Emma Wirf Direktnr: 033-17 77 39 E-post: emma.wirf@swedac.se Remiss, konsekvensutredning gällande ändringsförslag avseende föreskrifter om ackreditering Inledning

Läs mer

Konsekvensutredning föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2012:98) om avgifter inom järnvägsområdet

Konsekvensutredning föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2012:98) om avgifter inom järnvägsområdet Konsekvensutredning 1 (6) Datum Diarienummer TSF 2013-53 Handläggare Maria Wärnevall Väg- och järnvägsavdelningen Konsekvensutredning föreskrifter om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2012:98)

Läs mer

Konsekvensutredning av - föreskrifter och allmänna råd om yrkeskunnande vid tunnelbana och spårväg

Konsekvensutredning av - föreskrifter och allmänna råd om yrkeskunnande vid tunnelbana och spårväg Konsekvensutredning 1 (10) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Klas Berglund Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion infrastruktur Konsekvensutredning av - föreskrifter och allmänna

Läs mer

Konsekvensutredning 2

Konsekvensutredning 2 Konsekvensutredning 2 1 (10) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Ingela Sundin Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsteknik väg Konsekvensutredning 2 rättning och justering

Läs mer

1 Vad är problemet eller anledningen till regleringen?

1 Vad är problemet eller anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (11) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Mats Willén Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om trafiktillstånd

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om trafiktillstånd Konsekvensutredning Datum Handläggare 1 (7) Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Sektionen för marknad Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om trafiktillstånd

Läs mer

Konsekvensutredning av föreskrifter för flygtrafikledningstjänst

Konsekvensutredning av föreskrifter för flygtrafikledningstjänst Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Eva Noréus Sjö- och luftfartsavdelningen Infrastrukturenheten Sektionen för flygtrafiktjänst Konsekvensutredning av föreskrifter för flygtrafikledningstjänst

Läs mer

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter (2009:11) om utformning och användning av luftrummet

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter (2009:11) om utformning och användning av luftrummet 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Sigge Skarsfjäll Sjö- och luftfartsavdelningen Infrastrukturenheten Sektionen för flygtrafiktjänst - Transportstyrelsens föreskrifter (2009:11) om utformning och

Läs mer

Föreslagna ändringar i föreskriften Nedan presenteras de föreslagna ändringarna i föreskriften.

Föreslagna ändringar i föreskriften Nedan presenteras de föreslagna ändringarna i föreskriften. 2016-10-13 Diarienummer 3.6.16-7754/16 Rubrik Konsekvensutredning avseende Statens jordbruksverk föreskrifter (2017:XX) om ändring i föreskrifterna (SJVFS 1995:90) om certifiering m.m. av utsädespotatis

Läs mer

Konsekvensutredning 1 (13)

Konsekvensutredning 1 (13) Konsekvensutredning 1 (13) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Anneli Eriksson och Ellinor Öjefelt Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafik och teknik Sektion infrastruktur Konsekvensutredning Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter om åtgärder mot förorening från fartyg (TSFS 2010:96)

Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter om åtgärder mot förorening från fartyg (TSFS 2010:96) Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning 2014-09-22 TSF 2014-204 Konsekvensutredning ändring av Transportstyrelsens föreskrifter om åtgärder mot förorening från fartyg (TSFS 2010:96) Den föreslagna

Läs mer

Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (12)

Transportstyrelsens förslag: Konsekvensutredning 1 (12) Konsekvensutredning 1 (12) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Patrik Sveder Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion fordonsgodkännande väg Konsekvensutredning om ändring av Vägverkets

Läs mer

UTKAST. I bilaga 4 har det gjorts ett antal adressändringar till behöriga myndigheter.

UTKAST. I bilaga 4 har det gjorts ett antal adressändringar till behöriga myndigheter. Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Caroline Petrini sjöfartsavdelningen fartygstekniska enheten miljösektionen Konsekvensutredning Föreskrifter om ändring av Transportstyrelsens

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om klimatbonusbilar

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om klimatbonusbilar Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning 2017-02-28 TSF 2017-169 Handläggare Jonny Geidne Fordonsinformation Stabsenheten Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om klimatbonusbilar

Läs mer

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter inom järnvägsområdet

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter inom järnvägsområdet Konsekvensutredning 1 (7) Datum Handläggare Maria Wärnevall Väg- och järnvägsavdelningen Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om avgifter inom järnvägsområdet 1 Vad är problemet och vad

Läs mer

Konsekvensutredning av förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2009:131 med anledning av reviderat Östersjöavtal

Konsekvensutredning av förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2009:131 med anledning av reviderat Östersjöavtal Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Konsekvensutredning av förslag till ändring i Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2009:131 med anledning av reviderat Östersjöavtal Transportstyrelsens

Läs mer

1. Vad är problemet eller anledningen till regleringen?

1. Vad är problemet eller anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (13) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Samer Sada Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion infrastruktur Konsekvensutredning Transportstyrelsens förslag:

Läs mer

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om uppgiftsskyldighet för uppföljning och utvärdering av kollektivtrafikmarknaden.

Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om uppgiftsskyldighet för uppföljning och utvärdering av kollektivtrafikmarknaden. TSJ 2012-560 Konsekvensutredning 1(9) Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter om uppgiftsskyldighet för uppföljning och utvärdering av kollektivtrafikmarknaden. 1. Vad är problemet och vad

Läs mer

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om luftvärdighet

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om luftvärdighet TSL 2010-565 Konsekvensutredning 1(7) Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om luftvärdighet 1. Vad är problemet och vad ska uppnås? BCL-M är ett samlingsbegrepp för nationella föreskrifter

Läs mer

TSF 2012-257 Konsekvensutredning 1(9)

TSF 2012-257 Konsekvensutredning 1(9) TSF 2012-257 Konsekvensutredning 1(9) Konsekvensutredning om ändring i Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:87) om registreringsbesiktning, mopedbesiktning och lämplighetsbesiktning

Läs mer

Konsekvensutredning av förslag till införlivande av IMO-resolution MEPC.248(66) om krav på stabilitetsinstrument för oljetankfartyg

Konsekvensutredning av förslag till införlivande av IMO-resolution MEPC.248(66) om krav på stabilitetsinstrument för oljetankfartyg Konsekvensutredning 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Nicklas Berndtsson Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Sektionen för miljö Konsekvensutredning av förslag till

Läs mer

Konsekvensutredning 1 (17)

Konsekvensutredning 1 (17) Konsekvensutredning 1 (17) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Lotta Annerberg Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion infrastruktur Konsekvensutredning - Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Konsekvensutredning av ny föreskrift om säkerheter för jordbruksprodukter

Konsekvensutredning av ny föreskrift om säkerheter för jordbruksprodukter KONSEKVENS- Dnr 2.3.16-5762/13 UTREDNING 2016-09-08 EU-fondsenheten Konsekvensutredning av ny föreskrift om säkerheter för jordbruksprodukter A Allmänt Beskrivning av problemet och vad man vill uppnå Statens

Läs mer

Workshop spår 1 lokal Biljetten Konsekvensanalys vid regelgivning

Workshop spår 1 lokal Biljetten Konsekvensanalys vid regelgivning Workshop spår 1 lokal Biljetten Konsekvensanalys vid regelgivning Vad skiljer en konsekvensutredning från en samhällsekonomisk analys? Vilka krav ställs på genomförande av konsekvensutredningar? Konsekvensanalyser?

Läs mer

Yttrande över Transportstyrelsens förslag till ändring i föreskrifter (TSFS 2015:63) om registrering av fordon m.m. i vägtrafikregistret

Yttrande över Transportstyrelsens förslag till ändring i föreskrifter (TSFS 2015:63) om registrering av fordon m.m. i vägtrafikregistret Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Regelrådet finner att konsekvensutredningen inte uppfyller kraven i 6 och 7 förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning.

Regelrådet finner att konsekvensutredningen inte uppfyller kraven i 6 och 7 förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning. Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Konsekvensutredning inför ändring av SJVFS 2013:19 Statens jordbruksverks föreskrifter om producentorganisationer för frukt och grönsaker

Konsekvensutredning inför ändring av SJVFS 2013:19 Statens jordbruksverks föreskrifter om producentorganisationer för frukt och grönsaker KONSEKVENS- Dnr 3.5.16-11350/14 UTREDNING 2014-11-10 Stödkommunikationsenheten Konsekvensutredning inför ändring av SJVFS 2013:19 Statens jordbruksverks föreskrifter om producentorganisationer för frukt

Läs mer

Konsekvensutredning Transportstyrelsens ändring av Naturvårdsverkets föreskrifter (SNFS 1991:1) om bensingasåterföring

Konsekvensutredning Transportstyrelsens ändring av Naturvårdsverkets föreskrifter (SNFS 1991:1) om bensingasåterföring 2011-1973 Konsekvensutredning 1(5) Konsekvensutredning Transportstyrelsens ändring av Naturvårdsverkets föreskrifter (SNFS 1991:1) om bensingasåterföring 1. Vad är problemet och vad ska uppnås? I de arbetsuppgifter

Läs mer

Bemyndigande för föreskriftsändringen återfinns i 9 och 23 förordningen (2006:84) om foder och animaliska biprodukter.

Bemyndigande för föreskriftsändringen återfinns i 9 och 23 förordningen (2006:84) om foder och animaliska biprodukter. Jordbruksverket Diarienummer 6.7.16-9902/14 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS 2006:84) om befattning med animaliska biprodukter och införsel av andra produkter, utom

Läs mer

Kompletterande konsekvensutredning om nya föreskrifter om trafikskolor

Kompletterande konsekvensutredning om nya föreskrifter om trafikskolor Konsekvensutredning 1 (11) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Liv Lennius Johansson Väg- och järnvägsavdelningen Enhet behörigheter Kompletterande konsekvensutredning om nya föreskrifter om trafikskolor

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om ansökan om att bli utsett organ

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om ansökan om att bli utsett organ Konsekvensutredning 1 (10) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Mikael Strömsöe Väg och järnväg Enheten för teknik och trafik Sektion teknik järnväg Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

UTKAST. 1. Vad är problemet eller anledningen till regleringen?

UTKAST. 1. Vad är problemet eller anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (7) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Tatjana Olson Sjö- och luftfartsavdelningen Enheten för marknad, miljö och analys Sektionen för miljö Konsekvensutredning av ändring och nytryck

Läs mer

Yttrande över Lotteriinspektionens förslag till nya föreskrifter (LIFS 2017:2) om registrering av ombud

Yttrande över Lotteriinspektionens förslag till nya föreskrifter (LIFS 2017:2) om registrering av ombud Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om utnämning av leverantörer av flygtrafikledningstjänst (ATS)

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om utnämning av leverantörer av flygtrafikledningstjänst (ATS) Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Morgan Sundell Sjö- och luftfartsavdelningen Infrastrukturenheten Sektionen för flygtrafiktjänster Konsekvensutredning av Transportstyrelsens

Läs mer

Yttrande över Energimyndighetens förslag till föreskrifter om statligt stöd till energikartläggning

Yttrande över Energimyndighetens förslag till föreskrifter om statligt stöd till energikartläggning Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Konsekvensutredning - symbol för vägmärke I3, landmärke

Konsekvensutredning - symbol för vägmärke I3, landmärke Konsekvensutredning 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Monika Morén Väg- och järnvägsavdelningen Enheten för teknik och trafik Sektion vägtrafik Konsekvensutredning - symbol för vägmärke I3, landmärke

Läs mer

Konsekvensutredning föreskrifter och allmänna råd om bilar och släpvagnar som dras av bilar och som tas i bruk den 1 juli 2010 eller senare

Konsekvensutredning föreskrifter och allmänna råd om bilar och släpvagnar som dras av bilar och som tas i bruk den 1 juli 2010 eller senare Konsekvensutredning 1 (158) Datum Dnr/Beteckning 2015-08-28 TSF 2014-7 Konsekvensutredning föreskrifter och allmänna råd om bilar och släpvagnar som dras av bilar och som tas i bruk den 1 juli 2010 eller

Läs mer

marknadskontroll i samband med saluföring av produkter och upphävande av förordning (EEG) nr 339/93. 1(5)

marknadskontroll i samband med saluföring av produkter och upphävande av förordning (EEG) nr 339/93. 1(5) Avdelningen för juridik och inre marknad Åsa Wiklund Fredström Direktnr: 08-406 83 06 E-post: asa.wiklundfredstrom@swedac.se Konsekvensutredning av föreskrifter och allmänna råd om ackreditering av organ

Läs mer

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om utlämnande av körkort vid utlandsmyndighet

Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter om utlämnande av körkort vid utlandsmyndighet Konsekvensutredning 1 (13) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Fanny Granskog Väg- och järnvägsavdelningen Enhet behörigheter Sektion regler och trafikmedicin Konsekvensutredning av Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Framställan om ändring av bestämmelserna om miljözoner i trafikförordningen (1998:1276)

Framställan om ändring av bestämmelserna om miljözoner i trafikförordningen (1998:1276) PM 1(11) Datum Diarienummer 2011-11-22 TSV 2011-5886 Handläggare Per Öhlund Väg- och järnvägsavdelningen Framställan om ändring av bestämmelserna om miljözoner i trafikförordningen (1998:1276) 1. Sammanfattning

Läs mer

Konsekvensutredning Uppdatering av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:6) om flygtrafikledningstjänst (ATS)

Konsekvensutredning Uppdatering av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2012:6) om flygtrafikledningstjänst (ATS) Konsekvensutredning 1 (10) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Anders Erzell Sjö- och luftfartsavdelningen Infrastrukturenheten Sektionen för flygtrafiktjänst Konsekvensutredning Uppdatering av Transportstyrelsens

Läs mer

Framställan om ändring i förordningen (2001:650) om vägtrafikregister

Framställan om ändring i förordningen (2001:650) om vägtrafikregister Framställan 1 (16) Upprättad av Christofer Kärrdahl Transportregisteravdelningen Ledningsstöd Framställan om ändring i förordningen (2001:650) om vägtrafikregister Beslut om förändrad registreringsnummerstruktur

Läs mer

Konsekvensutredning gällande ändring av föreskrifter för fartområdenas indelning

Konsekvensutredning gällande ändring av föreskrifter för fartområdenas indelning Konsekvensutredning 1 (12) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Johan Skogwik Sjö- och luftfart Infrastrukturenheten Sektionen för sjötrafik Konsekvensutredning gällande ändring av föreskrifter för fartområdenas

Läs mer

Konsekvensutredning 1 (16) Dnr/Beteckning TSF

Konsekvensutredning 1 (16) Dnr/Beteckning TSF Konsekvensutredning 1 (16) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Eva Noréus Sjö- och luftfartsavdelningen Infrastrukturenheten Sektionen för flygtrafiktjänst Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter

Läs mer