Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12 Beslutsunderlag Reglementesändring Reversen Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Reglementesändring Reversen Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: Syfte Att godkänna en reglementesändring där en minimigräns för antalet Reversen som kommer ut per år fastställs. Bakgrund För att kunna trycka Reversen momsbefriat måste tidningen klassas som ett periodiskt medlemsblad eller periodisk personaltidning. För att kunna klassas som detta måste det (enligt kontakt med Skatteverket) stå i stadgat att tidningen kommer ut minst fyra gånger per år. Då stadgar ser otroligt olika ut från förening till förening anser jag att det borde räcka med att detta står i vårt reglemente, då våra stadgar är exceptionellt trögrörliga när det kommer till förändring. Skulle detta visa sig vara fel och det inte accepteras av tryckeriet så får vi ta ställning till huruvida vi vill stadga detta. Föreslagen ändring i lydelse 6b) Utskott Reversen Reversen är föreningens tidning och drivs av en redaktion bestående av Chefredaktör, Redaktör och Art Director. Redaktionen ansvarar för planering, sammanställning och utformning av tidningen. Arbetsuppgifter för de båda redaktörerna inkluderar exempelvis korrekturläsning, löpande kontakt med skribenter, planering av tidningen och mötesinbokning. Art Directorns arbetsuppgifter inkluderar utformningen av tidningen och dess layout. Reversen ska publiceras minst fyra gånger per år. 1 (2)

13 Beslutsunderlag Reglementesändring Reversen Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Reversen är en del av föreningens utskottsgrupp, där Chefredaktören och Art Directorn också deltar på UG-möten som hålls varannan vecka under terminerna. Innan mötena rapporterar Chefredaktören om hur arbetet fortlöper till föreningens Vice ordförande. Tillsammans med övriga förtroendevalda medverkar redaktionen i diverse gemensamma föreningsaktiviteter såsom överlämningshelg, kickoffhelg och interna utbildningar. 2 (2)

14 Bilaga 4- Beslut om välkomstutskott Projektgrupp: Hanna Jansson & Carl Fredrik Kjellberg Presenterades: Styrelseutredning Välkomstutskott Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Syfte Den här utredningen har syftat till att utreda kvaliteten och kvantiteten på föreningens projekt, med fokus på projekten inom Eventutskottet och Internationella utskottet. Detta material är en komplettering av det material som presenterades på extrainsatta styrelsemötet Det som är kursivt i materialet är ej korrigerat sedan sist. Vi önskar att gå till beslut i frågan under detta möte. Bakgrund Detta togs upp initialt på ett UG-möte av Sara Westfahl ( ) med fokus på Eventutskottet. På UG-mötet kom man fram till att eventuellt skapa ett nytt utskott som skulle arbete med all välkomstverksamhet (Recceveckorna, Master Welcoming Weeks, Buddysystem) som idag ligger på Event och Internationella. Projektgruppen har på ett möte även diskuterat att detta utskott skulle kunna ta över avtackningsarbetet för aktiva medlemmar från Eventutskottet. Utskottsgruppens utrednings sammanföll med styrelseutredningen Organisationsstruktur och därför så förenades utredningarna. Frågan om skapandet av ett nytt utskott eller andra lösningar på problematiken lyftes på flera styrelsemöten (senast den 22a maj) men inget beslut togs. Däremot så fick projektgruppen många värdefulla åsikter kring materialet och begäran om vidare komplettering, att tilläggas är att både UG och styrelsen ställde sig positiva till förändringen och såg det som genomförbart. Materialet var igen uppe på styrelsemötet där mötet främst diskuterade kring tolkningar av reglemente och stadgar kring skapandet av ett 1 (3)

15 Styrelseutredning Välkomstutskott Färdigställt För: Beslut/diskussion/information eventuellt nytt utskott. Medskick till projektgruppen blev att ta fram en exakt handlingsplan. Problematiken Idag Projektbeläggningen idag skapar en stor arbetsbörda på Eventutskottets utskottsordföranden vilket skapar en flaskhals som gör att utskottet inte upplevs kunna utvecklas vidare. Den senaste tiden har det varit en stor efterfrågan på att utveckla de nuvarande eventen och att även införa nya event. Dessa utvecklingsmöjligheter har tyvärr varit begränsade på grund av den redan för höga arbetsbelastningen och de många projekten som redan finns. Eventutskottet kan inte lägga önskat nivå energi på andra projekt medans Recceveckorna är igång. Recceveckorna är idag eventuellt begränsade av att de behandlas som endast olika festevent. Potentialen av välkomstveckor kan anses att de inte uppfylls. Även Internationella utskottet har sett en problematik i att de är ett Framtidsutskott men ansvarar även för Fritidsprojekt, vilket förvränger bilden av vad utskottet ska göra. Välkomstutskottet - en kort beskrivning Utskottsbeskrivning: Eventutskottet och Internationella utskottets utskottsbeskrivningar skulle ändras och förslagsvis se ut så här: Eventutskottet: Ska ansvara för att arrangera externa och interna aktiviteter av social karaktär., vilket inkluderar välkomstaktiviteter för nya studenter på både kandidat och master-nivå. Internationella utskottet: Ska ansvara för aktiviteter som inspirerar till och främjar en internationell karriär, samt samordna projekt med internationella vänföreningar av social karaktär samt bedriva föreningens verksamhet för utbytes studenter. 2 (3)

16 Styrelseutredning Välkomstutskott Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Utskottsbeskrivning och arbetsbeskrivning i förslagen nedan är föreslagen text att föra in i reglementet under kapitel 4: Utskottsbeskrivning och 6: Arbetsbeskrivning. Beslut 1: Namn Förslag 1: Välkomstutskottet Förslag 2: Inget förslag, styrelsen diskuterar. Beslut 2: Verksamhet Förslag 1: Välkomstutskott med tackverksamhet Syfte: Utskottet skulle ansvara för föreningens välkomstverksamhet för förenings alla målgrupper av nya studenter, dvs kandidat, master och internationella studenter (i praktiken idag Recceveckorna, Master Welcoming Weeks och Buddysystem). Utskottet skulle också vara det självklara organet för att slussa vidare studenter som är intresserade av föreningens olika områden och aktiviteter. Utskottet ska även anordna all tackverksamhet som finns i föreningen idag (Herr- och Dammiddag, Jul- och Vårfest) och i framtiden. Utskottsbeskrivning: Ska ansvara för förenings välkomstaktiviteter för nya studenter på båda kanidat- och masternivå, samt arrangera Föreningens tackfester. Arbetsbeskrivning: Välkomstutskottet anordnar projekt såsom välkomstverksamhet och tackfester för föreningens medlemmar. Välkomstutskottet leds av en ordförande och en vice ordförande. Tillsammans ansvarar de för utskottsbudget, utskottsmöten samt utskottets kommunikation. Utöver det ansvarar de för utskottets projekt med dess projektgrupper. I det ingår tillsättningar, uppstartsmöten, löpande coachning samt dokumentation. 3 (3)

17 Styrelseutredning Välkomstutskott Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Välkomstutskottet är en del av föreningens utskottsgrupp, där utskottets ordförande också deltar på UG-möten som hålls varannan vecka under terminerna. Innan mötena rapporterar ordföranden om hur arbetet fortlöper i utskottet samt skickar in utskottsbudget till föreningens Vice ordförande. Tillsammans med övriga förtroendevalda medverkar ordförande och vice ordförande i diverse gemensamma föreningsaktiviteter såsom överlämningshelg, kickoffhelg och interna utbildningar. Fördelar: Undviker en potentiell nedgång i aktivitet för utskottet Avlastar Eventutskottet ytterligare Nackdelar: Syftet med utskottet (om Välkomstutskottet ) kan uppfattas som otydligt om tackfester inkluderas Kan eventuellt ta tid/resurser från förbättringsarbetet kring välkomstverksamheten Förslag 2: Välkomstutskott utan tackverksamhet Syfte: Utskottet skulle ansvara för föreningens välkomstverksamhet för förenings alla målgrupper av nya studenter, dvs kandidat, master och internationella studenter (i praktiken idag Recceveckorna, Master Welcoming Weeks och Buddysystem). Utskottet skulle också vara det självklara organet för att slussa vidare studenter som är intresserade av kårens olika områden och aktiviteter. Utskottsbeskrivning: Ska ansvara för förenings välkomstaktiviteter för nya studenter på båda kandidat- och masternivå. Arbetsbeskrivning: Välkomstutskottet anordnar föreningens välkomstverksamhet. Välkomstutskottet leds av en ordförande och en vice ordförande. Tillsammans 4 (3)

18 Styrelseutredning Välkomstutskott Färdigställt För: Beslut/diskussion/information ansvarar de för utskottsbudget, utskottsmöten samt utskottets kommunikation. Utöver det ansvarar de för utskottets projekt med dess projektgrupper. I det ingår tillsättningar, uppstartsmöten, löpande coachning samt dokumentation. Välkomstutskottet är en del av föreningens utskottsgrupp, där utskottets ordförande också deltar på UG-möten som hålls varannan vecka under terminerna. Innan mötena rapporterar ordföranden om hur arbetet fortlöper i utskottet samt skickar in utskottsbudget till föreningens Vice ordförande. Tillsammans med övriga förtroendevalda medverkar ordförande och vice ordförande i diverse gemensamma föreningsaktiviteter såsom överlämningshelg, kickoffhelg och interna utbildningar. Fördelar: Tydligt syfte och namn Mer tid till att reformera välkomstverksamheten Nackdelar: Det blir inte en lika stor avlastning för Eventutskottet Kan leda till en nedgång i aktivitet Beslut 3: Förtroendevalda Förslag 1: Ordförande blir vald till två terminer som utskottsordförande, Vice ordförande blir vald till en termin. Fördelar: Utskottsordförande ges tid att lära sig verksamheten i det nya utskottet. Ordföranderollen blir mer lockande för någon som vill ta mycket ansvar under en längre tid. Lär sig rollen ordentligt och har bättre förutsättningar att göra en bra överlämning till nästa ordförande. Följer praxis vid liknande situationer då det saknats ordförande eller vice ordförande. 5 (3)

19 Nackdelar: Styrelseutredning Välkomstutskott Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Vice ordförande sitter enbart som vice och ej ordförande. Detta kan göra posten mindre attraktiv att söka. Kan vara skrämmande att sitta ett år som ordförande. Kan bli enformigt att sitta som ordförande ett år. Ingen av posterna är normala poster att tillsätta när vi tillsätter förtroendevalda. Dvs, på föreningsstämman väljs annars inte en vice ordförande som inte blir ordförande och en ordförande på två terminer. Förslag 2: Ordförande blir vald till en termin, Vice ordförande blir vald till två terminer (övergår till utskottsordförande den andra terminen). Fördelar: Kan vara attraktivare för en tidigare förtroendevald att söka ordförande för det nya utskottet under en termin. Den kunskapen kan vara värdefull i ett nytt utskott. Vice ordförande rollen tillsätts precis som vanligt på föreningsstämman. Nackdelar: Kort tid för ordförande att lära sig rollen samt kan vara svårt med överlämning. Kan vara skrämmande att söka ordförandeposten direkt, när tiden man sitter dessutom är kort. Båda posterna är annorlunda mot de posterna vi ordinarie tillsätter på föreningsstämman. Stadgetolkning - hur skapar vi utskottet? Styrelsen tolkade på senaste styrelsemötet att: Vårstämman 2018 kan tillsätta vice ordförande i välkomstutskottet. Enligt kapitel 5 12 i stadgarna. Vårstämman 2018 kan tillsätta ordförande för välkomstutskottet. Detta då det inte är reglerat någonstans hur en utskottsordförande tillsätts. Styrelsen kan tillsätta ordförande för välkomstutskottet. Detta då det inte är reglerat någonstans hur en utskottsordförande tillsätts. 6 (3)

20 Välkomstutskottets Införande - Handlingsplan Styrelseutredning Välkomstutskott Färdigställt För: Beslut/diskussion/information 1. Beslut om att skapa Välkomstutskottet fattas på ett styrelsemöte. 2. För in arbetsbeskrivning samt utskottsbeskrivning i reglementet. 3. Informera föreningen: föreningsstämman, UG, sociala medier 4. Sammanställer överlämningsdokumentation för projekt. Detta görs tillsammans med Eventutskottet och Internationella utskottet för att skapa en smidig flytt av verksamhet. 5. Ordföranderiet får ansvar att föra dialog kring utskottets utskottsmöten. De behöver bla. Fundera över karaktär på utskottsmöten samt frekvens. 6. Implementera utskottet på föreningens hemsida. Detta för att skapa medvetenhet innan Vårstämman Valberedningen utlyser förtroendeposterna till Vårstämman I detta skede kommuniceras det ut ytterligare information med mål att tillsätta posterna på ordinarie föreningsstämma. 8. Tillsätta förtroendevalda på Vårstämman Överlämning till de nya förtroendevalda. För att underlätta den nya verksamheten och för de nya förtroendevalda blir denna överlämning mer omfattande än för andra utskott. 10. Implementera utskottet och de nya förtroendevalda i föreningen bl.a. med mail. 11. Utvärdera flytten av verksamhet. Detta sker förslagsvis i slutet av VT18 innan Hanna kliver av sin post. Ansvar för att handlingsplanen följs samt samordna uppstart och flytt av verksamhet har Hanna samt den styrelseledamoten som efterträder Carl Fredrik i utredningen. Kostnad En Förtroendevald kostar föreningen ca 3 900kr per år i representationskostnader enligt den senaste budgeten. Ytterligare ett utskott hade kostat Kåren kr för bla. Utskottsmöten (räknat på 16 möten över ett år och deltagande under UG-möten). 7 (3)

21 Styrelseutredning Välkomstutskott Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Projekten som, i dagsläget, skulle drivas i Välkomstutskottet finns redan i föreningen idag och bär sina egna kostnader. Dvs, ingen ökad kostnad för föreningen. Eventuella nya projekt, inom välkomstutskottet, eventutskottet och internationella utskottet, ska enlig Reglementet 1e bära sina egna kostnader och leder därför inte heller till en ökad kostnad för föreningen. Benchmark Lundaekonomerna har ett eget utskott Novice Committee. Däremot ingår inte de internationellas välkomstveckor och masterstudenternas välkomstveckor i detta. Inte heller avtackning, där har de Vieriet. 8 (3)

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy.

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy. Styrelseledamöter Styrelseledamöterna är en del av föreningens styrelse och fyra till antalet. De medverkar på styrelsemöten varannan vecka under terminerna. Inför dessa möten rapporterar de om hur arbetet

Läs mer

Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt 2018-02-27 För: Beslut/diskussion/information Arvoderingar Projektgrupp: Ordföranderiet Presenterades: 2018-03-05 Syfte Det finns organisatoriska problem med

Läs mer

Styrelseutredning Färdigställt 2018-03-13 För: Beslut/diskussion/information Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-03-05 Syfte Den här utredningen syftar till att utreda frågan kring huruvida

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Senast uppdaterad Hanna Jansson, Ordförande HT17-VT18 2018-06-20 Innehåll 1. Ekonomi... 3 1a) Attestordning... 3 1b) Utlägg... 3 1c) Fakturering... 3 1d) Kassa

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Senast uppdaterad Simon Billinger, Vice ordförande Utbildningsansvar HT17-VT18 2018-02-14 Innehåll 1. Ekonomi... 3 1a) Attestordning... 3 1b) Utlägg... 3 1c) Fakturering...

Läs mer

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA?

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA? Bilaga 4 - Projektgrupp: Aras Amin och Louise Jönsson Medverkande i utredningen: Christopher Lin, Frida Wallentheim, Nora Malmberg och Mikael Holmgren Presenterades: 2018-05-29 Syfte Att diskutera och

Läs mer

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg

Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektg Beslutsunderlag Reglementesändring Inspektor Färdigställt 2018-05-02 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1 Reglementesändring Inspektor Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2018-05-14 Syfte

Läs mer

Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: J

Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: J Styrelseutredning KD-handlingsplan Färdigställt 2017-09-18 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 1- Revidering av KD-handlingsplan Projektgrupp: Jan Gunell & Aras Amin Presenterades: 2017-09-25 Syfte

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Senast uppdaterad av Simon Billinger, vice ordförande med utbildningsansvar & Anna Vögeli, sekreterare 2017-12-30 Innehåll Kapitel 1 Allmänna stadganden... 6 1 Namn...

Läs mer

U PPSA LAE KO N O M ER N A

U PPSA LAE KO N O M ER N A U PPSA LAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2019-02-25 Tid: 17:32-23:00 Plats: KPMG Arenan Närvarande: Theo Örtengren Nora Malmberg Christopher Lin Julia Forssell Evelina

Läs mer

F Ö R E N I N G E N U P P S A L A E K O N O M E R N A Å T G Ä R D S P L A N

F Ö R E N I N G E N U P P S A L A E K O N O M E R N A Å T G Ä R D S P L A N F Ö R E N I N G E N U P P S A L A E K O N O M E R N A Å T G Ä R D S P L A N Bakgrund I samband med Kuratorskonventets möte den 25:e oktober 2017 skickade två av Uppsalas studentnationer in en motion med

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar

Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Föreningen Uppsalaekonomernas stadgar Senast uppdaterad av Theo Örtengren, Ordförande & Christopher Lin, Vice ordförande med utbildningsansvar 2018-11-14 Innehåll Kapitel 1 Allmänna stadganden... 6 1 Namn...

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente

Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Föreningen Uppsalaekonomernas Reglemente Senast uppdaterad Daniel Gustavsson Ordförande 2015-12-19 Innehåll 1. Ekonomi... 3 1a) Attestordning... 3 1b) Utlägg... 3 1c) Fakturering... 3 1d) Kassa och insättningsredovisning...

Läs mer

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 30 november 2015 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum

Läs mer

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK

Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Stadga för Lok Studerandeförening på HLK Kapitel 1 Loks syfte 1:1 Lok är en religiöst-, politiskt- och fackligt obunden studerandeförening för studenter på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK)

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Bilaga 1 - Förslag till propositioner till höststämman gällande stadgar Projektgrupp: Kasper Fantenberg, Sebastian Augustsson & Petter Granath Presenterades: 2016-11-01 Bakgrund Nedan kommer projektgruppen

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande:

UPPSALAEKONOMERNA. Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte. Datum: Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: UPPSALAEKONOMERNA Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2018-12-20 Tid: 08:35-10:45 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: * Theo Örtengren a Nora Malmberg a Christopher Lin ii Julia Forssell ii Jessica

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

Bilaga 2 STRUT Projektgrupp: Simon Billinger, Mathias Lien och Christopher Lin (samt Kasper Fantenberg) Presenterades: 2017-09-11 Syfte Detta beslutsunderlag baseras på ett material sammanställt av vice

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014 Kallelse till vårstämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Kallelse till höststämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till

Läs mer

U PPSA LAE KO N O M ER N A

U PPSA LAE KO N O M ER N A U PPSA LAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2018-11-13 Tid: 08'00-12:37 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: Theo Örtengren Nora Malmberg Christopher Lin Julia Forssell Jessica

Läs mer

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Härmed utlyses följande poster inom Feministiska Juriststudenter Uppsala för verksamhetsåret 2016. Sista ansökningsdag

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 5

Protokoll Styrelsemöte 5 Protokoll Styrelsemöte 5 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, 18.00 Plats: Villa Medici Rebecca Heimann, ledamot med ansvar för likabehandlingsfrågor (från 3.1) Närvarande ledamöter Samuel Nilsson,

Läs mer

Bilaga 2 Medlemskap i SFS

Bilaga 2 Medlemskap i SFS Bilaga 2 Projektgrupp: Simon Billinger Presenterades: 2017-08-31 Syfte Den här utredningen syftar till att utforska huruvida Uppsalaekonomerna bör ansöka om medlemskap i Sveriges Förenade Studentkårer

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Inköp av Mac-datorer Färdigställt 2017-08-02 Underlag till beslut gällande inköp av Macdatorer Projektgrupp: Aras Amin Presenterades: 2017-08-02 Syfte Det här underlaget syftar till att fungera som beslutsunderlag

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Stadgar för föreningen

Stadgar för föreningen Stadgar för föreningen Senast redigerad Mattias Krönström 2015-09-05 KAPITEL 1 Allmänna stadganden 1 Namn Föreningens svenska namn skall vara MKIT Studentförening. Föreningens engelska namn skall vara

Läs mer

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens arbetsbeskrivningar Först fastställd 2009-08-08 Senast reviderad 2012-07-15 1 1. Arbetsbeskrivning: Förbundsordföranden

Läs mer

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Stockholm

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Stockholm Styrelsemöte SthlmUP Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: 802488-6403 2017-05-04 Plats: Stockholm Närvarande: 1. Mötet öppnas 1. Val av mötesordförande: Linnea 2. Val av mötessekreterare:

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 1 2014-10-15 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 15:e oktober 2014, klockan 17.15. Department of Peace and Conflict Research,

Läs mer

Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX

Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX 1 Innehåll Arbetsordning för SAUS... 3 Ansvarsområde... 3 Arbetsfördelning... 4 Delegationsordning... 4 Instruktion för ledamot... 5 Det åligger

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-11-24, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR BEFATTNINGBESKRIVNINGAR Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE) 2014 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 2 2. STYRELSEN... 3 3. ORDFÖRANDE... 4 4. VICE ORDFÖRANDE... 5 5. SKATTMÄSTARE... 6 6. SEKRETERARE...

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(5) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 03-10-2017 kl. 17.00 Närvarande: Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Arbetsmarknadsansvarig Kommunikationsansvarig Agnes Emborg Simon

Läs mer

Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens och doktoranders arbete i SFS

Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens och doktoranders arbete i SFS P6 Handläggare: Styrelsen Datum: 2019-03-03 Dnr: O412-6/1819 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Följebrev Proposition 6: Förutsättningar för styrelsens

Läs mer

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS)

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS) NU GÄLLANDE STADGAR för Sektionen för industriell ekonomi Versionsdatum: 2014-03-04 Kapitel 1 Allmänt 1. Sektionen för industriell ekonomi, i fortsättningen benämnd I-sektionen, är en ideell förening för

Läs mer

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län.

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län. Stadgar Kapitel 1 Säte, sammansättning och ändamål 1 Säte Södertörns s säte är Huddinge kommun i Stockholms län. 2 Sammansättning Södertörns är en opolitisk, icke religiös sammanslutning av studenter vid

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Mötesinformation Mötesdatum: 2014-02-05 Kl. 17.15 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Post Oscar Sellhed Martina Ridne Olof Suneson Henrik Näslund Hannah Öst Maria Brand Frida Björklund Calle Arkelid Emil

Läs mer

FÖRENINGSPOLICY. Reviderad 2013-06-28

FÖRENINGSPOLICY. Reviderad 2013-06-28 FÖRENINGSPOLICY Reviderad 2013-06-28 1. ALLMÄNT Föreningen skall verka för ett gott samarbete med andra föreningar och organisationer, när detta faller inom ramen för föreningens verksamhet, ändamål och

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad:

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad: Stadgar för PLUM Personalvetarna Umeå Reviderad: 2017-02-06 1. Organisation 1 Organisation PLUM, organisationsnummer 894002-5128, är en demokratisk sammansatt förening som verkar för studenterna på Personalvetarprogrammet

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Befattningsbeskrivningar

Befattningsbeskrivningar Befattningsbeskrivningar Styrelsen Ordförande... 1 Förste vice ordförande och Utbildningsansvarig... 3 Andre vice ordförande... 5 Skattmästare... 6 Vice Skattmästare... 7 Näringslivsansvarig... 8 Marknadsföringsansvarig...

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-10-14 Styrelsemöte 2014, 14 oktober 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Hanna Sofia N, Melinda P, Fredrik T, Hanna Maria N, Jonatan P, Art V, Hannah E, Ebba D, Tor M, Julia M,

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi

Protokoll. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Styrelsemöte 2015-08-26 Protokoll Styrelsemöte, Tid: 2015-08-26, kl. 11.00 Plats: Styrelserummet, M-huset Kallade: Svante Nyman (Ordf), Elin Håkansson (Vice ordf), Hanna Krokström (Admin), Emil Persson

Läs mer

Genom sluten votering av styrelsen väljs Fredrik Hartman till projektledare för KEY-dagen 2013.

Genom sluten votering av styrelsen väljs Fredrik Hartman till projektledare för KEY-dagen 2013. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-02-05 Plats: 1D311 KAU Närvarande: Mathilda Nordlander, Marcus Ljungdahl, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt, Gustav Johansson, Helena Engström,

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-17

Styrelsemöte 2015-09-17 Närvarande Johanna Persson Jonas Barsing Rasmus Sjögren Carl-Philip Bertilsson Jennie Karlsson Andreas Trägårdh Hanna Bertilsson Tobias Bengtsson Peter Hedman Adjungerande David Randa Frånvarande Max Nilsson

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2015-02-11 Kl. 17.15 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Post Parsa Lalehzar Kabba Jallow Coenraad Coster Viktor Fredlund Maja Lundmark

Läs mer

U PPSALAE KO N O M ER N A

U PPSALAE KO N O M ER N A U PPSALAE KO N O M ER N A Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2019-04-08 till 2019-04-09 Tid: 17:31- OO:O1 Plats: KPMG Arenan Närvarande: @ Theo Örtengren * Nora Ma!mberg * Christopher Lin

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNA. Johan Lindskog (närvarande Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte

UPPSALAEKONOMERNA. Johan Lindskog (närvarande Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte UPPSALAEKONOMERNA Föreningen Uppsalaekonomerna - Styrelsemöte Datum: 2018-10-2C) Tid: 17:30-23:48 Plats: KPMG-Arenan Närvarande: Theo Örtengren Nora Malmberg Christopher Lin Julia Forssell Jessica Mattsson

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgarna 1. Definitioner Ändring: Styrelsen föreslår ändring av definitionen sektionsaktiv från Ej förtroendevald

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-03-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist, TM13 Övriga närvarande:

Läs mer

SRS:s Interna kommunikationsplan;

SRS:s Interna kommunikationsplan; SRS:s Interna kommunikationsplan; 2014-2016 Innehåll Introduktion och bakgrund... 2 Syfte och mål... 2 Kommunikativa behov och ageranden... 3 Information om styrelsen beslut... 3 Information om styrelsens

Läs mer

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Josefine Johansson Datum 2015-12- 12 Senast uppdaterad 2016-10- 23 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Propositions: Reglemente tillägg ansökan om bidrag.

Propositions: Reglemente tillägg ansökan om bidrag. Propositions: Reglemente tillägg ansökan om bidrag. FÖREDRAGARE Pontus Ridderström Bakgrund Datasektionen har idag kapital på ett sparkonto som inte utnyttjas. Därmed skall Datasektionen med hjälp av detta

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Styrdokument för KårsOrdet

Styrdokument för KårsOrdet Styrdokument för KårsOrdet Studentkårens tidning för studenter vid Högskolan i Jönköping Reviderat 120217 Reviderat 140319 0 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Förord... 2 1.3

Läs mer

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822 1. Mötets öppnande 2. Närvarande Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822 Anna, Niklas, Jonn, Simon, Hanna, Calle, Elin, Veronika 3. Dagens sekreterare Veronika 4. Dagordning a. Information

Läs mer

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-12-11. Styrelsen tillsatte en grupp som arbetade med underlag från det senaste stormötet.

Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-12-11. Styrelsen tillsatte en grupp som arbetade med underlag från det senaste stormötet. Stormöte, PROTOKOLL Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: torsdag 11 december 2014 kl. 17.00 Plats: Hollywood, Kårhuset Ärenden: 1. Mötet öppnas 2. Val av mötessekreterare: Louise Lyckvik väljs

Läs mer

STADGAR Augusti 2014

STADGAR Augusti 2014 STADGAR Augusti 2014 INNEHÅLL KAPITEL 1. ALLMÄNNA STADGAR 1 Namn 2 Ändamål 3 Obundenhet 4 Föreningens säte KAPITEL 2. VERKSAMHET 1 Verksamheten 2 Räkenskapsår KAPITEL 3. MEDLEMMAR 1 Medlemskap 2 Medlemskrav

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

1.2 Självständighet Föreningen är en ideell, demokratisk och politiskt obunden organisation.

1.2 Självständighet Föreningen är en ideell, demokratisk och politiskt obunden organisation. Stadgar Personalvetare i Lund Reviderade på årsmötet 260215 1. Ändamål 1.1 Syfte Föreningen PiL Personalvetare i Lund är en studentledd intresseorganisation för studerande med anknytning till Personal-

Läs mer

PROTOKOLL. Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi. Tid: , klockan Plats: Pepparholm, Studiecentrum Närvarande: 32 förtroendevalda

PROTOKOLL. Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi. Tid: , klockan Plats: Pepparholm, Studiecentrum Närvarande: 32 förtroendevalda PROTOKOLL Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: 2015-09-30, klockan 17-20 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Närvarande: 32 förtroendevalda Ärenden: 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesordförande Elin

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011

Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011 Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning och tid. Sluttid bestäms till 19:30 3. Beslutsuppföljning. Föregående protokolls beslutslista gås igenom. 4. Val av justeringsperson.

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2015-05-20 Kl. 17.15 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Post Anna Neglén Daniel Saadat Lukas Norlund Sivermark Sara Lundqvist Johanna

Läs mer

!!! STADGAR. Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS. Stockholm. Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm

!!! STADGAR. Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS. Stockholm. Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm STADGAR Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS Stockholm Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm Sid 2(14) Stadgan fastställd 2002-10-30. Sammanställd av Malin Svenningsson L99.

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA

K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA K A L L E L S E T I L L V Å R S T Ä MMA Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 25 april 2016 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum Föredragningslista

Läs mer

Detta material syftar till att vara underlag för att gå till beslut i frågan gällande att köpa in insignie till föreningen.

Detta material syftar till att vara underlag för att gå till beslut i frågan gällande att köpa in insignie till föreningen. Styrelseutredning Insignie Färdigställt 2017-11-02 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 2 Insignie Projektgrupp: Hanna Jansson Presenterades: 2017-11-07 Syfte Detta material syftar till att vara underlag

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Styrelsemöte #16 Måndag 8/1 2015 Styrelserummet, Smedjan Kl. 18:00 21.00.1 Mötets öppnande Christoffer Hintze förklarar mötet öppnat kl. 18.03..2 Val av

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Styrelsematerial Arbetstider, flex och dyl. för heltidare Färdigställt 2016-11-10 För: Beslut/diskussion/information Bilaga 3 - Flex för heltidare Projektgrupp: Kasper Fantenberg & Gustav Svensson Presenterades:

Läs mer

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande:

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande: Mötesprotokoll Datum: 2015-05-20 Tid: 12:15 Plats: R19 Närvarande: Amund Lindgren, Terese Eriksson, Sophie Sandberg, Viktor Eriksson, Hanna Ericson, Carl Westin, Cecilia Skalk, Simon Berntsson, William

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision.

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision. UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning (IC) ska arbeta aktivt för att skapa kontaktnät mellan studiekamrater, partneruniversitet och företag och därigenom främja kulturella utbyten, internationella

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor.

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor. Styrelsemöte nr 14 Pharmen 161114 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ekonomiskt ansvar; Maria Melinder, vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor;

Läs mer

Protokoll 8. Fört vid sammanträde med styrelsen. Tid: , 18:00 Plats: Biblioteket Villa Medici, Högåsplatsen 6

Protokoll 8. Fört vid sammanträde med styrelsen. Tid: , 18:00 Plats: Biblioteket Villa Medici, Högåsplatsen 6 Protokoll 8 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket Villa Medici, Högåsplatsen 6 Närvarande ledamöter Annie Björklund, ordförande Mattias Kåår Johansson, vice ordförande Fredrik

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens ( JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer