Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Arbetsbeskrivning undersköterska Operation 3 Sahlgrenska

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Arbetsbeskrivning undersköterska Operation 3 Sahlgrenska"

Transkript

1 Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Innehållsansvarig: Ulla Ljungström, Undersköterska, Operation 3 (ulllj4) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef, Verksamhetsledning thorax (helre3) Denna rutin gäller för: Operation 3 Gemensamma morgonrutiner vid placering på sal och i korridor: Som undersköterska placeras man på operations- eller anestesisidan, men arbetar i par fram till operationsstart. Därefter fortsätter den som är placerad på operationssidan arbetet på sal. Undersköterskan med placering på anestesisidan fortsätter med arbetet i korridor Rapport/avlösning av nattpersonal. Förberedelser på operationssidan: Starta operätt, säkerställ att rätt patient är inlagd och skriv ut batchlista, packlista samt idetiketter i labbest. Kontrollera att salen är komplett. Placera NaCl i frysen inför hjärtoperation. Kontrollera sug, diatermi, smokeevac och ljuskälla. Kontrollera att det är rätt operationsbord på salen. Hjälp operationssjuksköterskan med framplockning av galler och material. Duka upp med operationssjuksköterskan (även CVK-bord) Förberedelser på anestesisidan: Förbered för KAD. Iordningställ stickbord och CVK-bord. Koppla och starta warmtouch, värm geldynor under täcket och häng ekg-elektroder på op.bordet. Förbered och ta in descutansvampar.. Kontrollera med anestesisjuksköterska vilken utrustning som behöver tas fram samt andra förberedelser. Gemensamma förberedelser: Morgonsamling. Ta emot patienten i sänghallen tillsammans med anestesisjuksköterskan. Flytta över patienten till operationsbord och koppla övervakning. Assistera vid inläggning av artär/cvk samt intubation vid behov. Sätt KAD enligt PM. I samarbete med teamet läggs patienten upp enligt PM för aktuellt ingrepp. Förtvätta med Descutan-svamp och håravkorta vid behov. Sätt på och koppla neutralelektrod/er. Placera narkosbågen på operationsbordet. Tänd operationslamporna. Assistera operationssjuksköterska vid tvätt och sterildrapering. Koppla sug, diatermi och smoke-evac. Hjälp kirurg med sterilklädsel, pannlampa samt sittpall. Fortlöpande arbetsuppgifter vid placering på operationssal: Hämta in medicinteknisk utrustning och material. Dokumentera i operätt/melior. Ta hand om eventuella preparat och odlingar i samarbete med operationssjuksköterskan. Avveckla sug, diatermi och sterildrapering samarbete med operationssjuksköterskan. Märk dränage och elektroder. Patienten flyttas över till säng i samarbete med salsteamet. Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia 1 (av 8)

2 Om behov finns medverka vid transport till TIVA, ta med övervakningsmodul och återvänd till operation. Städa och iordningställ salen i samarbete med städpersonal. Fortlöpande arbetsuppgifter vid placering i korridor (efter operationsstart): Rengör och fyll på CVK- och stickbord enligt lista. Svara på ringningar. Köra blodgaser och TEG. Vid behov hjälpa förrådsansvariga med att ta emot och packa upp förråd. Hämta blod och lämna prover då städpersonal inte finns i tjänst. Avlös för fika och lunch i samråd med PPA. Hämta in säng och övervakning, kontrollera ev blod i blodkylen för aktuell patient, koppla över patienten tillsammans med anestesisköterskan Hjälp till med transport till TIVA. Städa och iordningställ anestesiutrustning och ventilator efter avslutad operation. Signera salstavlan med tid och datum. Rengör och bädda operationsbord samt diska geldynor och sprita armstöd då städpersonal inte är i tjänst. Ta hand om återlämnat material i slussen. Plocka in sterilt gods från sterilteknik vb. Fredag: Veckobyte av samplingsslang, vattenfälla, ögonsalva samt Xylocaingel. Sköljarbete: Kontroll och rengöring av diskmaskin och desinfektor. Beställ O2 flaskor vid behov. Rengör och testa UCG-prober och fiberbronkoskop. Plocka i samt ur diskmaskiner och torkskåp. Sprita av alla ytor i sköljen, samt torkskåp. Dagtur har lunch kl alternativt Avlös för fika. Fortlöpande korridors- och salsarbete. Ev börja med nästa operationsfall. Lunchrast i samråd med PPA. Avlös de som slutar tidigt och turen senast Lunchavlösning och rast i samråd med PPA. Fortlöpande korridors- och salsarbete. Avlös de som slutar för dagen. Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 2 (av 8)

3 Gemensamt fortlöpande arbete: Avlös kvällspersonalen. Kontrollera och iordningställ salar på anestesi respektive operationssidan, som inte är signerade (enligt påfyllnadslistor). Fortlöpande korridors och salsarbete. Rengöring och bäddning av operationsbord i sänghallen. Ta hand om återlämnat material i slussen. Kontrollera att akutsalen är iordningställd. All personal hjälps åt med det fortlöpande arbetet tills det är klart. Ta bort all utrustning, bord, vagnar i korridoren, måndag, onsdag, fredag senast för maskinstädning av golv. Arbetsuppgifter för undersköterska på operationssidan: Starta operätt, säkerställ att rätt patient är inlagd och skriv ut batchlista, packlista samt etiketter i labbest. Placera NaCl i frysen vid behov. Kontrollera sug, diatermi, smoke evac samt ljuskälla. Hjälp operationssköterska med framplockning av galler och material. Duka upp med operationssköterskan. I samarbete med teamet uppläggning av patienten enligt PM för aktuellt ingrepp. Förtvätta med descutan och håravkorta vid behov. Sätt på och koppla neutralelektrod/er. Tänd operationslamporna. Assistera operationssköterskan vid tvätt och sterildrapering. Koppla sug diatermi och smoke-evac. Hjälp kirurg med sterilklädsel, pannlampa samt sittpall. Hämta in medicinteknisk utrustning och material. Dokumentera i operätt/melior. Ta hand om eventuella preparat och odlingar i samarbete med operationsköterska. Avveckla sug, diatermi och sterildrapering. Märk dränage och elektroder. Patienten flyttas över till säng i samarbete med salsteamet. Vid behov medverka vid transport till TIVA. Städa och iordningsställ salen. Följ med operationssköterskan vid dräninläggning. Morgonarbete: sprita operationsalarna (plana ytor och operationslampor). Ta bort alla lösa laddningssladdar. Ställ operationslampor i utgångsläge. Arbetsuppgifter för undersköterska/anestesisjuksköterska på anestesisidan: Kontrollera med operationssjuksköterskan om operationsbordet kan köras in på salen eller om överflyttning skall ske i sänghallen. Patient på operationsbord kan köras in på salen under pågående uppdukning och warmtouch får kopplas. Först när instrumenten är övertäckta får sängen köras in. I annat fall flyttas patienten över i sänghallen. Förbered för KAD. Kontrollera med anestesisjuksköterskan vilken utrustning som behöver tas fram samt andra förberedelser. Ta emot patienten i sänghallen tillsammans med anestesisjuksköterskan. Flytta över patienten till operationsbord och koppla övervakning. Assistera vid inläggning av artär/cvk samt intubation vid behov. Sätt KAD enligt PM. Dokumenteras och signeras i Melior. I samarbete med teamet läggs patienten upp enligt PM för aktuellt ingrepp. Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 3 (av 8)

4 Placera narkosbågen på operationsbordet. Rengör och fyll på CVK och stickbord enligt lista. Svara på ringningar. Köra blodgaser och TEG. Hämta blod och lämna prover. Gå två personer i möjligaste mån, eventuellt kan TIVApersonal tillfrågas om hjälp. Avlös för fika. Hämta in säng och övervakning, kontrollera blod i blodkylen för aktuell patient, koppla över patienten tillsammans med anestesisköterskan. Hjälp till med transport till TIVA. Städa och iordningställ anestesiutrustning och ventilator efter avslutad operation. Sköljarbete: rengör och testa UCG-prober och fiberbronkoskop. Plocka i samt ur diskmaskiner och torkskåp. Var behjälplig vid arbete på cardlab samt stickhjälp. Förbered för dagens operationer där extra utrustning behövs som tex genomlysning, tbbvagn, pacemakertorn, laserapp. m.m. Revideringar i denna version Ersätter version 6 i PM-biblioteket Granskare/arbetsgrupp Susanne Wilson, Undersköterska Operation 3 Marika Hasselby Ingemanson, Vårdgruppschef Operation 3 Maria Blecher Vårdgruppschef Operation 3 Gemensamma morgonrutiner vid placering på sal och i korridor: Som undersköterska placeras man på operations- eller anestesisidan, men arbetar i par fram till operationsstart. Därefter fortsätter den som är placerad på operationssidan arbetet på sal. Undersköterskan med placering på anestesisidan fortsätter med arbetet i korridor Rapport/avlösning av nattpersonal. Starta operätt, säkerställ att rätt patient är inlagd och skriv ut batchlista samt etiketter i labbest. Kontrollera att salen är komplett. Placera NaCl i frysen inför hjärtoperation och lägg geldynor på värmning. Kontrollera såg, sug, diatermi och ljuskälla. Kontrollera med operationssjuksköterskan om operationsbordet kan köras in på salen eller om överflyttning skall ske i sänghallen. Tomt, renbäddat operationsbord kan köras in på salen under pågående uppdukning och warmtouch får kopplas. När instrumenten är övertäckta kan sängen köras in. I annat fall flyttas patienten över i sänghallen (b-fall flyttas alltid över i sänghall). Hjälp operationssjuksköterskan med framplockning av galler och material vb. Duka upp med operationssjuksköterskan (även CVK-bord). Förbered för KAD. Kontrollera med anestesisjuksköterska vilken utrustning som behöver tas fram samt andra Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 4 (av 8)

5 förberedelser. Morgonsamling. Ta emot patienten i sänghallen tillsammans med anestesisjuksköterskan. Flytta över patienten till operationsbord och koppla övervakning. Assistera vid inläggning av artär/cvk samt intubation vid behov. Sätt KAD enligt PM. I samarbete med teamet läggs patienten upp enligt PM för aktuellt ingrepp. Förtvätta med Descutan-svamp och håravkorta vid behov. Sätt på och koppla neutralelektrod/er. Placera narkosbågen på operationsbordet. Tänd operationslamporna. Assistera operationssjuksköterska vid tvätt och sterildrapering. Koppla sug, diatermi och smoke-evac. Hjälp kirurg med sterilklädsel, pannlampa samt sittpall. Fortlöpande arbetsuppgifter vid placering på operationssal: Hämta in medicinteknisk utrustning och material. Dokumentera i operätt/melior och skriv instrumentkvitton. Ta hand om eventuella preparat och odlingar i samarbete med operationssjuksköterskan. Avveckla sug, diatermi och sterildrapering samarbete med operationssjuksköterskan. Märk dränage och elektroder. Patienten flyttas över till säng i samarbete med salsteamet. Om behov finns medverka vid transport till TIVA, ta med övervakningsmodul och återvänd till operation. Städa och iordningställ salen i samarbete med städpersonal. Fortlöpande arbetsuppgifter vid placering i korridor (efter operationsstart): Rengör och fyll på CVK- och stickbord enligt lista. Fyll på genomräkningsskåpen inför nästa operation (enligt påfyllningslista). Svara på ringningar. Köra blodgaser och TEG. Vid behov hjälpa förrådsansvariga med att ta emot och packa upp förråd. Hämta blod och lämna prover då städpersonal inte finns i tjänst. Avlös för fika och lunch i samråd med PPA. Hämta in säng och övervakning, kontrollera ev blod i blodkylen för aktuell patient, koppla över patienten tillsammans med anestesisköterskan Hjälp till med transport till TIVA. Städa och iordningställ anestesiutrustning och ventilator efter avslutad operation. Signera salstavlan med tid och datum. Rengör och bädda operationsbord samt diska geldynor och sprita armstöd då städpersonal inte är i tjänst. Ta hand om återlämnat material i slussen. Tisdag och fredag: packa upp steril tvätt. Fredag: byte av slangar på ventilatorn samt byte av xylocain och ögonsalva. Sköljansvarig: Kontroll och rengöring av diskmaskin och desinfektor, signera i loggboken. Beställ O2 flaskor vid behov. Rengör och testa UCG-prober och fiberbronkoskop. Plocka i samt ur diskmaskiner och torkskåp. Vid behov gör i ordning städvagn. Städning av sköljrum vid behov. Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 5 (av 8)

6 Dagtur har lunch kl alternativt Avlös för fika. Fortlöpande korridors- och salsarbete. Ev börja med nästa operationsfall. Lunchrast i samråd med PPA. Avlös de som slutar tidigt och turen senast Lunchavlösning och rast i samråd med PPA. Fortlöpande korridors- och salsarbete. Avlös de som slutar för dagen. Salsplacera morgondagens personal på tavlan. Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 6 (av 8)

7 Gemensamt fortlöpande arbete: Avlös kvällspersonalen. Kontrollera och iordningställ salar på anestesi respektive operationssidan, som inte är signerade (enligt påfyllnadslistor). Fortlöpande korridors och salsarbete. Rengöring och bäddning av operationsbord i sänghallen. Ta hand om återlämnat material i slussen och stolpar i sänghallen. Kontrollera att akutsalen är iordningställd. All personal hjälps åt med det fortlöpande arbetet tills det är klart. Ta bort all utrustning, bord, vagnar i korridoren, måndag, onsdag, fredag senast för maskinstädning av golv. Nattetid delas arbetet upp i de fall då 2 anestesisjuksköterskor är i tjänst. Annars fördelas arbetet som på dagtid. Arbetsuppgifter för undersköterska på operationssidan: Starta operätt, säkerställ att rätt patient är inlagd och skriv ut batchlista samt etiketter i labbest. Placera NaCl i frysen vid behov. Kontrollera såg, sug, diatermi samt ljuskälla. Hjälp operationssköterska med framplockning av galler och material. Duka upp med operationssköterskan. I samarbete med teamet uppläggning av patienten enligt PM för aktuellt ingrepp. Förtvätta med descutan och håravkorta vid behov. Sätt på och koppla neutralelektrod/er. Tänd operationslamporna. Assistera operationssköterskan vid tvätt och sterildrapering. Koppla sug diatermi och smoke-evac. Hjälp kirurg med sterilklädsel, pannlampa samt sittpall. Hämta in medicinteknisk utrustning och material. Dokumentera i operätt/melior och skriv instrumentkvitton. Ta hand om eventuella preparat och odlingar i samarbete med operationsköterska. Avveckla sug, diatermi och sterildrapering. Märk dränage och elektroder. Patienten flyttas över till säng i samarbete med salsteamet. Vid behov medverka vid transport till TIVA. Städa och iordningsställ salen. Följ med operationssköterskan vid dräninläggning. Morgonarbete: sprita operationsalarna (plana ytor och operationslampor). Ta bort alla lösa laddningssladdar. Ställ operationslampor i utgångsläge. Arbetsuppgifter för undersköterska/anestesisjuksköterska på anestesisidan: Kontrollera med operationssjuksköterskan om operationsbordet kan köras in på salen eller om överflyttning skall ske i sänghallen. Patient på operationsbord kan köras in på salen under pågående uppdukning och warmtouch får kopplas. Först när instrumenten är övertäckta får sängen köras in. I annat fall flyttas patienten över i sänghallen. Förbered för KAD. Kontrollera med anestesisjuksköterskan vilken utrustning som behöver tas fram samt andra förberedelser. Ta emot patienten i sänghallen tillsammans med anestesisjuksköterskan. Flytta över patienten till operationsbord och koppla övervakning. Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 7 (av 8)

8 Assistera vid inläggning av artär/cvk samt intubation vid behov. Sätt KAD enligt PM. Dokumenteras och signeras i Melior. I samarbete med teamet läggs patienten upp enligt PM för aktuellt ingrepp. Placera narkosbågen på operationsbordet. Rengör och fyll på CVK och stickbord enligt lista. Svara på ringningar. Köra blodgaser och TEG. Hämta blod och lämna prover. Gå två personer i möjligaste mån, eventuellt kan TIVApersonal tillfrågas om hjälp. Avlös för fika. Hämta in säng och övervakning, kontrollera blod i blodkylen för aktuell patient, koppla över patienten tillsammans med anestesisköterskan. Hjälp till med transport till TIVA. Städa och iordningställ anestesiutrustning och ventilator efter avslutad operation. Sköljarbete: rengör och testa UCG-prober och fiberbronkoskop. Plocka i samt ur diskmaskiner och torkskåp. Var behjälplig vid arbete på cardlab samt stickhjälp. Förbered för dagens operationer: genomlysning, TBB-vagn och kuddvagn samt dubbellumentub till lungsal. Starta ventilatorer och utsug vb. Revideringar i denna version Ersätter version 6 i PM-biblioteket Granskare/arbetsgrupp Susanne Wilson, Undersköterska Operation 3 Marika Hasselby Ingemanson, Vårdgruppschef Operation 3 Maria Blecher Vårdgruppschef Operation 3 Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 8 (av 8)

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Rapport enligt SBAR vid operation, intervention på Operation 3

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Rapport enligt SBAR vid operation, intervention på Operation 3 Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22211 su/med 2018-10-19 7 Innehållsansvarig: Marika Hasselby Ingemanson, Avdelningslärare, Sahlgrenska (marin4) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Håravkortning inför thoraxkirurgiska ingrepp

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Håravkortning inför thoraxkirurgiska ingrepp Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 20092 su/med 2017-03-02 3 Innehållsansvarig: Angelica Hardenklo, Operationssjuksköt., Operation 3 Sahlgrenska (angha2) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Arbetsbeskrivning Omhändertagande och hantering av preparat för analys av PAD (Patologisk Anatomisk Diagnos), bakteriologi, cytologi och virologi.

Arbetsbeskrivning Omhändertagande och hantering av preparat för analys av PAD (Patologisk Anatomisk Diagnos), bakteriologi, cytologi och virologi. Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 27288 su/med 2018-09-26 2 Innehållsansvarig: Ellen Rydström, Operationssjuksköt., Operation 3 Sahlgrenska (ellry) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16340 su/med 2014-11-11 4 RUTIN Organdonation, utrustning - Operation

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16340 su/med 2014-11-11 4 RUTIN Organdonation, utrustning - Operation Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16340 su/med 2014-11-11 4 Innehållsansvarig: Joanna Lorentzon, Operationssjuksköt., Operation 3 Sahlgrenska (joalo) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN VAC-pump - Operation

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN VAC-pump - Operation Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 18456 su/med 2018-04-20 3 Innehållsansvarig: Anna Körle, Operationssjuksköt., Operation 3 Sahlgrenska (annko8) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Arbetsbeskrivning INNEHÅLL I DONATIONSVÄSKA

Arbetsbeskrivning INNEHÅLL I DONATIONSVÄSKA Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16340 su/med 2019-01-14 10 Innehållsansvarig: Joanna Lorentzon, Operationssjuksköt., Operation 3 Sahlgrenska (joalo) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Akuta situationer på BIVA - organisationsmodell

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Akuta situationer på BIVA - organisationsmodell Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 17405 su/med 2019-06-27 4 RUTIN Akuta situationer på BIVA - organisationsmodell Innehållsansvarig: Helena Ericsson-Roos, Vårdenhetschef, Avdelning 323

Läs mer

NU-sjukvården Arbetsbeskrivning IVA personal

NU-sjukvården Arbetsbeskrivning IVA personal Publicerat för enhet: Intensivvårdsavdelning Norra Älvsborgs Länssjukhus Version: 9 Innehållsansvarig: Inger Bjurström, Vårdutvecklare, Intensivvårdsavdelning Norra Älvsborgs Länssjukhus (carbj2); Giltig

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Bronkoskopi tillbehör, förberedelse och provtagning

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Bronkoskopi tillbehör, förberedelse och provtagning Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 17568 su/med 2017-03-17 3 Innehållsansvarig: Mari Trejegård, Undersköterska, Intensivvårds- och uppvakningsavdelning (martr8) Godkänd av: Göran Sandström,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [10375] [su/med] [ ] [4] RUTIN Novorapidinfusion (insulin Novorapid) på TIMA

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [10375] [su/med] [ ] [4] RUTIN Novorapidinfusion (insulin Novorapid) på TIMA Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [10375] [su/med] [2018-04-27] [4] Innehållsansvarig: Andreas Westerlind, Överläkare, Läkare thoraxkirurgi (andwe1); Carola Wallbäck, Vårdenhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Aorta ascendens aneurysm via mini-sternotomi - Operation

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Aorta ascendens aneurysm via mini-sternotomi - Operation Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13399 su/med 2018-04-25 12 Innehållsansvarig: Solveig Paulsson, ssjuksköt., 3 Sahlgrenska (solpa) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef, Verksamhetsledning

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Fisher & Paykel Optiflow Aktiv befuktning vid spontanandning

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Fisher & Paykel Optiflow Aktiv befuktning vid spontanandning Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13742 su/med 2017-12-13 8 Innehållsansvarig: Christian Rylander, Överläkare, Läkare AnOpIVA (chrry5); Helena Odenstedt Herges, Överläkare, Läkare AnOpIVA

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Avliden patient, omhändertagande

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Avliden patient, omhändertagande Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 11573 su/med 2017-01-17 4 Innehållsansvarig: Mirjam Milkewitz, Undersköterska, Thoraxintensivavdelning (mirmi1); Erica Lindgren, Ivasjuksköterska, Thoraxintensivavdelning

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Tiva-TCI, doseringsförslag

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Tiva-TCI, doseringsförslag Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 14149 su/med 2012-11-07 1 Innehållsansvarig: Kai Knudsen, Överläkare, Läkare AnOpIVA (kaikn); Sophie Lindgren, Överläkare, Läkare AnOpIVA (sopli2) Godkänd

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Syrgas och sug kontroll för Avdelning 623

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Syrgas och sug kontroll för Avdelning 623 Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 30540 su/med 2017-01-31 1 Innehållsansvarig: Eva Dalbro, Sjuksköterska, Mottagning rehabilitering (katda3); Ing-Britt Bengtsson, Instruktör, Verksamhetsledning

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 19688 su/med 2018-12-05 4 Innehållsansvarig: Barbro Carlström, Operationssjuksköt., Operation 3 Sahlgrenska (barca5) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13939 su/med 2018-10-30 9 Innehållsansvarig: Ida Ulwemann, Sjuksköterska, Dialysmottagning hemodialys Mölndal (idaul1) Godkänd av: Jennie Lönnbro Widgren,

Läs mer

Denna rutin gäller för Intensivvård och postoperativ vård Östra, avdelning 357 Kardiologi, Område 2, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Denna rutin gäller för Intensivvård och postoperativ vård Östra, avdelning 357 Kardiologi, Område 2, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21359 su/med 2015-06-30 4 Innehållsansvarig: Bertil Andersson, Överläkare, Läkare Anestesi Operation Intensivvård område 2 (beran17) Godkänd av: Jonna

Läs mer

Indikation för Erytrocyter Under ECC Transfundera om Hb <80 g/l, Hct <20% och vensaturation <70%. INVOS <75% av utgångsvärdet.

Indikation för Erytrocyter Under ECC Transfundera om Hb <80 g/l, Hct <20% och vensaturation <70%. INVOS <75% av utgångsvärdet. Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 11575 su/med 2018-03-15 6 Innehållsansvarig: Erika Backlund Jansson, Vårdenhetschef, Avdelning 139 Transplantation (eriba3) Godkänd av: Helena Rexius,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Vacuumpump, Sårläkning med hjälp av V.A.C

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Vacuumpump, Sårläkning med hjälp av V.A.C Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16119 su/med 2018-10-03 4 Innehållsansvarig: Henrik Scherstén, Överläkare, Läkare thoraxkirurgi (hensc) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21579 su/med 2018-06-21 8 Innehållsansvarig: Radha Korsoski, Överläkare, Läkare obstetrik (radko) Godkänd av: Lena Otterlind, Sektionschef, Obstetrik

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Magnetkameraundersökning

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Magnetkameraundersökning Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 12153 su/med 2018-06-07 4 Innehållsansvarig: Ann-Sofie Malvemyr, Instruktör, Thoraxintensivavdelning (annla126) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

DOKUMENTATION I MELIOR Förtydligande angående våra dokumentationsrutiner hänvisas till TIVA:s Meliorpärm.

DOKUMENTATION I MELIOR Förtydligande angående våra dokumentationsrutiner hänvisas till TIVA:s Meliorpärm. Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13675 su/med 2017-06-26 3 Innehållsansvarig: Martina Larsson, Undersköterska, Thoraxintensivavdelning (marel21); Marie Mörk, Undersköterska, Thoraxintensivavdelning

Läs mer

Tillvägagångssätt vid dialysbehandling utanför ordinarie öppettider:

Tillvägagångssätt vid dialysbehandling utanför ordinarie öppettider: Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 29674 su/med 2018-01-12 4 Innehållsansvarig: Marianne Carlberg, Vårdenhetschef, Dialysmottagning avd 254 och 255 öppenvård Mölndal (marol45) Godkänd

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN AKUTEN - Kemisk olycka

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN AKUTEN - Kemisk olycka Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16542 su/med 2016-12-13 5 Innehållsansvarig: Magnus Belfrage, Undersköterska, Akutmottagning Östra (magbe5) Godkänd av: Maria Taranger, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Hemsjukvård - Barncancercentrum

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Hemsjukvård - Barncancercentrum Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 18657 su/med 2018-03-01 4 Innehållsansvarig: Ulrika Larsson, Barnsjuksköterska, Avdelning 321-322 Barncancercentrum (ulrla12) Godkänd av: Karin Mellgren,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Planeringsunderlag i ELVIS och Orbit, Medicin Mölndal

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Planeringsunderlag i ELVIS och Orbit, Medicin Mölndal Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22448 su/adm 2018-05-19 8 Innehållsansvarig: Johanna Roth, Systemadministratör, Gemensamt (johvi) Godkänd av: Jerker Persson, Verksamhetschef, Gemensamt

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 12999 su/med 2014-04-23 10 Innehållsansvarig: Håkan Joelsson, Vårdenhetschef, Central intensivvårdsavdelning (hakjo4) Godkänd av: Johan Snygg, Verksamhetschef,

Läs mer

PM angående kanylering av ECMO patient (extracorporeal membrane oxygenation)

PM angående kanylering av ECMO patient (extracorporeal membrane oxygenation) 1 PM angående kanylering av ECMO patient (extracorporeal membrane oxygenation) Inledning Kan beskrivas som en modifierad hjärt-lungmaskin avsedd för långtidsbruk, som kan användas vid grav lung- eller

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 17840 su/med 2018-03-12 5 Innehållsansvarig: Magnus Brink, Överläkare, Läkare (magbr); Marie Studahl, Sektionschef, Läkare (marst72); Daniel Bremell,

Läs mer

Rutiner för sjuksköterskor

Rutiner för sjuksköterskor Rutiner för sjuksköterskor KLOCKAN SCHEMA 06.45 07.00 Rapport från nattpersonalen. 07.00 07.10 Genomgång av patienter och dagens arbete med undersköterska. Blodprovstagning samt administrering av läkemedel.

Läs mer

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 2

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 2 Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 2 Innehållsansvarig: Marita Andersson, Sektionsledare, Avdelning 4 Ortopedisk elektivavdelning (maran3) Giltig från: 2017-09-22 Godkänt av: Inger Karlsson,

Läs mer

Städrutin Hus 61 Gävle

Städrutin Hus 61 Gävle Städrutin Hus 61 Gävle Plan 2 Städning enligt avtal, måndag-fredag Plan 3 Städning enligt avtal, 7 dagar/vecka, tid enligt ök med enheten Plan 4 Ej färdigbyggt, dagkirurgen flyttar in augusti 2014 Plan

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Aktiv befuktning

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Aktiv befuktning Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 11484 su/med 2018-12-13 7 Innehållsansvarig: Britt Lundström, Instruktör, Thoraxintensivavdelning (bitlu); Ritva Wiksjö, Undersköterska, Thoraxintensivavdelning

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16026 su/med 2016-02-05 5 BARNÖGON Administrering av ögondroppar delegering till Innehållsansvarig: Marita Andersson Grönlund, Sektionschef, Läkare

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 15475 su/med 2018-10-15 6 Innehållsansvarig: Barbro Carlström, Operationssjuksköt., Operation 3 Sahlgrenska (barca5) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Akut traumaoperation, rutin

Akut traumaoperation, rutin Gäller för: Region Kronoberg Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: Åtgärder Giltig fr.o.m: 2018-05-30 Faktaägare: Robert Szepesvari, specialistläkare kirurgkliniken Fastställd av: Stephan Quittenbaum,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Hamilton T1 transportventilator

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Hamilton T1 transportventilator Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 17660 su/med 2015-01-19 7 Innehållsansvarig: Helena Odenstedt Herges, Överläkare, Läkare AnOpIVA (helod3) Godkänd av: Henrik Sundeman, Verksamhetschef,

Läs mer

Revideringar i denna version

Revideringar i denna version Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 10933 su/med 2017-11-30 6 Innehållsansvarig: Sofi Andersson Stavridis, Vårdenhetschef, Avdelning 323 (sofan3) Godkänd av: Mats Johansson Synnergren,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Transseptalpunktion

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Transseptalpunktion Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 26657 su/med 2016-03-29 2 Innehållsansvarig: Sofia Mollqvist, Vårdenhetschef, Kardiologlaboratorium (sofad) Godkänd av: Claes-Olof Jönsson, Verksamhetschef,

Läs mer

Arbetsbeskrivningar infektionskliniken, avd 27. Arbetsrutiner avd Sjuksköterska dag.. 3. Sjuksköterska kväll...4. Sjuksköterska natt.

Arbetsbeskrivningar infektionskliniken, avd 27. Arbetsrutiner avd Sjuksköterska dag.. 3. Sjuksköterska kväll...4. Sjuksköterska natt. Publicerat för enhet: Infektionsklinik/Område I/ Version: 7 Innehållsansvarig: Agneta Olsson ( agnol3 ) (Avdelning 27/Infektionsklinik/Område I/); Daniel Russberg ( danru2 ) Giltig från: 2017-09-29 (Avdelning

Läs mer

Kejsarsnitt prioritering, larm och genomförande, VO ObGyn Sunderby Sjukhus

Kejsarsnitt prioritering, larm och genomförande, VO ObGyn Sunderby Sjukhus Kejsarsnitt prioritering, larm och genomförande, VO ObGyn Sunderby Sjukhus Berörda enheter Förlossningsenheten och Centraloperation, Sunderby Sjukhus. Syfte Definiera begreppen planerat, akut, akut brådskande,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2016-02-04 7 RUTIN Brand - Regionhabiliteringen

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2016-02-04 7 RUTIN Brand - Regionhabiliteringen Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2016-02-04 7 Innehållsansvarig: Marie Carlsson, Verksamhetschef, Verksamhet Neurologi-Psykiatri-Habilitering (marca33) Godkänd av: Ulrika

Läs mer

Att skapa en enhetlig hygienrutin att förhindra smittspridning inom ambulans och sjuktransporter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Att skapa en enhetlig hygienrutin att förhindra smittspridning inom ambulans och sjuktransporter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 27284 su/adm, su/ambulanshandbok/ambulansinstruktioner 2017-11-01 6 Innehållsansvarig: Mathilda Carlsson, Ambulanssjuksköt., SU Ambulans (matka18) Godkänd

Läs mer

Det här händer på operationsavdelningen

Det här händer på operationsavdelningen Det här händer på operationsavdelningen DEN NYA TIDENS SPECIALISTVÅRD Välkommen till oss på Operationsavdelningen! Vårt mål är att ge dig bästa möjliga vård och omhändertagande inför och under din operation.

Läs mer

Rutiner för sjuksköterskor

Rutiner för sjuksköterskor Rutiner för sjuksköterskor 06.45 07.00 Rapport från nattpersonalen. 07.00 07.10 Genomgång av pat och dagens arbete med usk 07.00-09.00 Blodprovstagning samt administrering av läkemedel. Omvårdnadsarbete.

Läs mer

Arbetsbeskrivning Uttagande av det befintliga hjärtat och insättande av ett nytt donerat hjärta.

Arbetsbeskrivning Uttagande av det befintliga hjärtat och insättande av ett nytt donerat hjärta. Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 19034 su/med 2017-09-12 5 Innehållsansvarig: Sofia Fritz, Operationssjuksköt., Operation 3 Sahlgrenska (soffr9) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 14463 su/med 2018-03-14 5 Innehållsansvarig: Mårten Alkmark, Sektionschef, Obstetrik gemensamt (marst98) Godkänd av: Lena Otterlind, Sektionschef, Obstetrik

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Axel - Stabiliserande kirurgi - FYS

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Axel - Stabiliserande kirurgi - FYS Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 17618 su/med 2018-02-26 6 Innehållsansvarig: Ann-Christine Gunnarsson Holzhausen, Fysioterapeut, Fysioterapi Mölndal (anngu101) Godkänd av: Åsa Sand,

Läs mer

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 5. Innehållsansvarig: Jennie Forsvall, Sjuksköterska, Avdelning 55 (jenfo7) Giltig från:

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 5. Innehållsansvarig: Jennie Forsvall, Sjuksköterska, Avdelning 55 (jenfo7) Giltig från: Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 5 Innehållsansvarig: Jennie Forsvall, Sjuksköterska, Avdelning 55 (jenfo7) Giltig från: 2018-11-01 Godkänt av: Peter Bolin, Avdelningschef, Ortopedklinik gemensamt

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Riktlinje HIV-positiv kvinna under graviditet - handläggning på BB

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Riktlinje HIV-positiv kvinna under graviditet - handläggning på BB Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 14462 su/med 2018-03-12 5 Innehållsansvarig: Mårten Alkmark, Sektionschef, Obstetrik gemensamt (marst98) Godkänd av: Lena Otterlind, Sektionschef, Obstetrik

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Trakeostoma

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Trakeostoma Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 14305 su/med 2018-07-20 7 Innehållsansvarig: Ann-Sofie Malvemyr, Instruktör, Thoraxintensivavdelning (annla126) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 15950 su/med 2014-10-23 1 RUTIN Ablation, Lungvensisolering - ablation av förmaksflimmer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 15950 su/med 2014-10-23 1 RUTIN Ablation, Lungvensisolering - ablation av förmaksflimmer Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 15950 su/med 2014-10-23 1 Innehållsansvarig: Ulrika Wallander, Projektledare, Kardiologlaboratorium (ulrwa7) Godkänd av: Per Albertsson, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Vaccination för pneumokock, influensa och hepatit

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Vaccination för pneumokock, influensa och hepatit Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 18706 su/med 2017-11-01 2 Innehållsansvarig: Ida Ulwemann, Sektionsledare, Dialysmottagning avd 254 och 255 öppenvård Mölndal (idaul1) Godkänd av: Jennie

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22529 su/med 2016-02-29 2 RUTIN Vatten och dialysvätska Centralkoncentratsystem CDS 08

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22529 su/med 2016-02-29 2 RUTIN Vatten och dialysvätska Centralkoncentratsystem CDS 08 Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22529 su/med 2016-02-29 2 Innehållsansvarig: Ida Ulwemann, Sjuksköterska, Dialysmottagning avd 254 och 255 öppenvård Mölndal (idaul1) Godkänd av: Jennie

Läs mer

Denna rutin gäller för Patienter som behandlas med lokal trombolys inneliggande på avdelning 18 SU/Sahlgrenska

Denna rutin gäller för Patienter som behandlas med lokal trombolys inneliggande på avdelning 18 SU/Sahlgrenska Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [10639] [su/med] [2017-10-28] [8] Innehållsansvarig: Klas Österberg, Sektionschef, Läkare kärlkirurgi (klaos1) Godkänd av: Christina Svärd, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version SU/med RUTIN Spinaldränage

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version SU/med RUTIN Spinaldränage Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13384 SU/med 2018-03-13 7 Innehållsansvarig: Anne Westerlind, Universitetssjukhusö, Läkare thoraxanestesi och intensivvård (annwe58) Godkänd av: Helena

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN AKUTEN - Sexuellt övergrepp

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN AKUTEN - Sexuellt övergrepp Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16555 su/med 2017-09-19 5 Innehållsansvarig: Lena Liman, Sektionsledare, Akutmottagning Östra (lenli39) Godkänd av: Maria Taranger, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med 2015-11-02

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med 2015-11-02 Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med 2015-11-02 Innehållsansvarig: Josephine Petersson, Karin Mellgren Godkänd av: Kate Abrahamsson, Verksamhetschef Medicin barn Denna rutin gäller

Läs mer

Tjänsteutbud Version 3.0 Facility Management. Lokalvård

Tjänsteutbud Version 3.0 Facility Management. Lokalvård Tjänsteutbud Version 3.0 Facility Management Lokalvård Inledning Affärsområdet Facility Management arbetar med framtagande och utveckling av befintliga och nya tjänster som underlättar för dig som kund

Läs mer

Arbetsrutiner och dagliga kontroller, avd 34. Grundutrustning på vårdplats / beskrivning

Arbetsrutiner och dagliga kontroller, avd 34. Grundutrustning på vårdplats / beskrivning Innehåll Dagliga kontroller - SSK - BSK/USK Grundutrustning på vårdplats / beskrivning - Sal - Föräldrarum Daglig kontroll på förlossningen Daglig kontroll av akutplats på Avd 34 - Akutplats sal 1 och

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Trackeostomi

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Trackeostomi Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 36182 su/med 2018-04-25 1 Innehållsansvarig: Maria Fredriksson, Instruktör, Intensivvårds- och uppvakningsavdelning (marab11) Godkänd av: Jonna Sjöberg

Läs mer

Denna rutin gäller för Intensivvårds- och uppvakningsavdelning 343, Område 2, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Denna rutin gäller för Intensivvårds- och uppvakningsavdelning 343, Område 2, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21230 su/med 2015-06-22 1 Innehållsansvarig: Ann Colliander, Sektionsledare, Intensivvårds- och uppvakningsavdelning (annco5) Godkänd av: Åsa Haraldsson,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN CT - EKG triggat hjärta

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN CT - EKG triggat hjärta Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16902 su/med 2016-12-21 4 Innehållsansvarig: Malin Apelman, Röntgensjuksköterska, Barnröntgen (malap1) Godkänd av: Eira Stokland, Verksamhetschef, Verksamhet

Läs mer

Operationsjournal

Operationsjournal Operationsjournal 2017-03-20 I den här fasen går vi igenom operationsjournalens olika flikar. De fält som är markerade med en asterisk * är obligatoriska att fylla i. Du bör först göra dina inställningar

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Nutrition - tillbehör, handhavande

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Nutrition - tillbehör, handhavande Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21939 su/med 2019-06-05 4 Innehållsansvarig: Elisabeth Sundeman, Ivasjuksköterska, Intensivvård och postoperativ vård Östra (elisu4) Godkänd av: Jonna

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version Innehållsansvarig: Helena Wahlborg, Sjuksköterska, Dialysmottagning hem- och självdialys Mölndal (helwa8) Godkänd av: Jennie Lönnbro Widgren, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Commotio - AKUTEN

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Commotio - AKUTEN Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 15368 su/med 2018-10-29 7 Innehållsansvarig: Tobias Carlson, Enhetschef, Akututvecklingscentrum (tobka1) Godkänd av: Maria Taranger, Verksamhetschef,

Läs mer

Preop-Cop-Lund-SUS VIP- Verksamhetsområde Intensiv och Perioperativvård. Linda Blixt. Centraloperation Lund: Ortopedi.

Preop-Cop-Lund-SUS VIP- Verksamhetsområde Intensiv och Perioperativvård. Linda Blixt. Centraloperation Lund: Ortopedi. Preop-Cop-Lund-SUS Linda Blixt Foto: Ronny Johannesson 1 VIP- Verksamhetsområde Intensiv och Perioperativvård Centraloperation Lund: Ortopedi Kirurgi Öron/Näsa/Hals Käkkirurgi Hybridsal med möjlighet till

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN NEWS Akutsektionen

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN NEWS Akutsektionen Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21518 su/adm 2014-12-12 1 Innehållsansvarig: Martin Lindblad, Sjuksköterska, Akut- och olycksfallsmottagning Sahlgrenska (marli125); Patric Antonsson,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Hepatitprovtagning

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Hepatitprovtagning Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 19974 su/med 2017-05-29 5 Innehållsansvarig: Rune Wejstål, Universitetssjukhusö, Läkare (runwe) Godkänd av: Lars Magnus Andersson, Verksamhetschef,

Läs mer

Undersköterska Blodavdelning, HEM 13012

Undersköterska Blodavdelning, HEM 13012 Godkänt den: 2018-04-07 Ansvarig: Ann-Cristine Gedeborg Gäller för: Hematologi Utbildning/kompetens Undersköterska Ställning i organisationen Blodavdelning 50C, sektionen för Hematologi, Akademiska sjukhuset.

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Fekalkateter Flexi-Seal Protect

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Fekalkateter Flexi-Seal Protect Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 23629 su/med 2018-10-15 6 Innehållsansvarig: Maria Wihlborg, Instruktör, Intensivvårdsavdelning 227 (marwi39) Godkänd av: Peter Dahm, Verksamhetschef,

Läs mer

Publicerat för enhet: Operationsavdelning Uddevalla sjukhus Version: 6

Publicerat för enhet: Operationsavdelning Uddevalla sjukhus Version: 6 Publicerat för enhet: Operationsavdelning Uddevalla sjukhus Version: 6 Innehållsansvarig: Magnus Carlsson, Anestesisjuksköt, Operationsavdelning Uddevalla sjukhus (magca) Giltig från: 2018-02-20 Godkänt

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [10640] [SU/med] [ ] [9]

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [10640] [SU/med] [ ] [9] Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [10640] [SU/med] [2017-11-03] [9] Innehållsansvarig: Klas Österberg, Sektionschef, Läkare kärlkirurgi (klaos1) Godkänd av: Christina Svärd, Verksamhetschef,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Brand - Regionhabiliteringen

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Brand - Regionhabiliteringen Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2017-10-05 13 Innehållsansvarig: Marie Carlsson, Verksamhetschef, Verksamhet Neurologi-Psykiatri-Habilitering (marca33) Godkänd av: Tomas

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Paracetamolintoxikation

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Paracetamolintoxikation Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 17316 su/med 2016-10-14 5 Innehållsansvarig: Henrik Norrsell, Sektionschef, Läkare (henno4) Godkänd av: Maria Taranger, Verksamhetschef, Verksamhet

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Transplantation, Kostrestriktioner

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Transplantation, Kostrestriktioner Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 12546 su/med 2018-09-25 5 Innehållsansvarig: Ann-Sofie Malvemyr, Instruktör, Thoraxintensivavdelning (annla126); Monika Andersson, Undersköterska, Thoraxintensivavdelning

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Nutrition - tillbehör, handhavande

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Nutrition - tillbehör, handhavande Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21939 su/med 2016-03-31 3 Innehållsansvarig: Elisabeth Sundeman, Ivasjuksköterska, Intensivvård och postoperativ vård Östra (elisu4) Godkänd av: Jonna

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 20086 su/med 2015-04-30 1 RUTIN Introduktion för nyanställda sjuksköterskor

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 20086 su/med 2015-04-30 1 RUTIN Introduktion för nyanställda sjuksköterskor Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 20086 su/med 2015-04-30 1 Innehållsansvarig: Anna Svensson, Specialsjuksköt, Avdelning 115 reumatologi (annsv73) Godkänd av: Sara Werna Rosengren, Sektionsledare,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 14998 su/med 2014-09-03 2 Innehållsansvarig: Anders Nilsson, Sektionschef, Läkare Handkirurgi (andni4); Peter Wroblewski, Överläkare, Läkare Plastikkirurgi

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 25812 su/med 2016-01-26 2 Spädningsföreskrifter för intravenös adistration av Innehållsansvarig: Ulrika Snygg Martin, Överläkare, Läkare (ulrsn) Godkänd

Läs mer

Rutin. Validering av medicinteknisk utrustning - njursjukvård

Rutin. Validering av medicinteknisk utrustning - njursjukvård Innehållsansvarig: Ewa Dahlqvist, Sjuksköterska, Dialys-HHD-PD-mottagning (ewada1); Joost Fokkelman, Medtek.civiling, Medicinteknik (joofo1) Granskad av: Bernd Ramsauer, Överläkare, Läkare Njurmedicin

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Högflödesgrimma användning på BIVA

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Högflödesgrimma användning på BIVA Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 17403 su/med 2017-11-01 7 Innehållsansvarig: Camilla Nordeke, Ivasjuksköterska, Intensivvårdsavdelning Barn (campe3) Godkänd av: Eira Stokland, Verksamhetschef,

Läs mer

Arbete på en Sterilteknisk Enhet - En jämförelse

Arbete på en Sterilteknisk Enhet - En jämförelse Arbete på en Sterilteknisk Enhet - En jämförelse Steriltekniker utbildningen Sollefteå Lärcenter 300 YH p, 2014 Författare: Thomas Olsson Handledare: Maria Hansby 1 Sammanfattning Projektarbete/ Studie

Läs mer

MÅNDAG INSATSRUTINER ( )

MÅNDAG INSATSRUTINER ( ) MÅNDAG INSATSRUTINER (15.00-17.00) 3. Fyll på och starta diskmaskinen, diska diskborsten i diskmaskinen. 4. Matkantiner och salladsbyttor ska sköljas ur (behöver ej diskas). Glöm inte disken från lunchen,

Läs mer

Aortaballongpump IABP

Aortaballongpump IABP Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13943 su/med 2016-03-29 3 Innehållsansvarig: Anders Hjärpe, Ivasjuksköterska, Operation 3 Sahlgrenska (andjo16) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Vad frågar man en hygiensjuksköterska om? Ann-Sofi Mattsson, Operationssjuksköterska Hygiensjuksköterska Region Örebro län

Vad frågar man en hygiensjuksköterska om? Ann-Sofi Mattsson, Operationssjuksköterska Hygiensjuksköterska Region Örebro län Vad frågar man en hygiensjuksköterska om? Ann-Sofi Mattsson, Operationssjuksköterska Hygiensjuksköterska Region Örebro län EN 13795 krav gällande prestanda och mikrobiologisk renhet som ställs på operationskläder

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN ROTEM (tromboelastografi) vid trauma

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN ROTEM (tromboelastografi) vid trauma Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 15294 su/med 2019-03-22 7 Innehållsansvarig: Till Rudolph, Överläkare, Läkare AnOpIVA (tilru1) Godkänd av: Henrik Sundeman, Verksamhetschef, Verksamhetsledning

Läs mer

Lokal anvisning 2012-04-30

Lokal anvisning 2012-04-30 1(5) Virusorsakad gastroenterit Lokal anvisning 2012-04-30 Ersätter tidigare dokument Basala hygienrutiner är den absolut viktigaste åtgärden för att förebygga smittspridning i vården. De skall konsekvent

Läs mer

Instruktion riktad till personal verksam på IVC, Skövde för vad akutvagnen ska innehålla.

Instruktion riktad till personal verksam på IVC, Skövde för vad akutvagnen ska innehålla. Innehållsansvarig: Gunilla Björck, Sektionsledare, Interventionscentrum (gunbj3) Granskad av: Katrin Strandås, Specialistläkare, Läkare Radiologi (marhe166) Godkänd av: Liselotte Eriksson, Verksamhetschef,

Läs mer

Hygieniska frågor vid planering och hantering av förråd

Hygieniska frågor vid planering och hantering av förråd Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(6) Dokument ID: 09-82417 Fastställandedatum: 2015-09-21 Giltigt t.o.m.: 2016-09-21 Upprättare: Anita A Johansson Fastställare: Signar Mäkitalo Hygieniska frågor vid

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Renal denervering, RDN

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Renal denervering, RDN Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 11512 su/med 2018-09-03 5 Innehållsansvarig: Sofia Mollqvist, Vårdenhetschef, Intervention 3 Sahlgrenska (sofad) Godkänd av: Christina Svärd, Verksamhetschef,

Läs mer

Calici, vinterkräksjuka (noro- och sapovirus)

Calici, vinterkräksjuka (noro- och sapovirus) Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Rutin Smittskydd Värmland 3 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Ann-Mari Gustavsson Hygiensjuksköterska Ingemar Hallén Smittskyddsläkare

Läs mer

Jämförelse mellan steriltekniska enheten i Skövde, Sverige och Steriltekniska enheten i Belgrad, Serbien.

Jämförelse mellan steriltekniska enheten i Skövde, Sverige och Steriltekniska enheten i Belgrad, Serbien. 1 Jämförelse mellan steriltekniska enheten i Skövde, Sverige och Steriltekniska enheten i Belgrad, Serbien. Sterilteknikerutbildningen Sollefteå Lärcenter 300 YH p, 2013 Författare:Tanja Mladenovic Handledare:

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Administration - Ledningssystem för patientsäkerhet - neonatal

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Administration - Ledningssystem för patientsäkerhet - neonatal Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22158 su/med 2017-04-07 6 Innehållsansvarig: Kerstin Wållgren, Verksamhetsutvecklar, Verksamhet AnOpIva barn (kerwa6) Godkänd av: Ola Hafström,, Verksamhet

Läs mer

Lokal anvisning 2010-09-01

Lokal anvisning 2010-09-01 1(6) VARDHYGIEN Handläggning av MRSA Lokal anvisning 2010-09-01 Ersätter tidigare dokument Basala hygienrutiner är den absolut viktigaste åtgärden för att förebygga smittspridning i vården. De skall konsekvent

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN DTs Komb HTB3 Hals-Thorax-Buk

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN DTs Komb HTB3 Hals-Thorax-Buk Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 20879 su/med 2018-01-22 3 Innehållsansvarig: Helén Milde, Röntgensjuksköterska, Thoraxradiologi (helmi1) Godkänd av: John Brandberg, Verksamhetschef,

Läs mer

Medicintekniska produkter

Medicintekniska produkter Medicintekniska produkter Rengöring och desinfektion av medicintekniska produkter Sköljrum Produkt som påvisar, förebygger, övervakar, behandlar, lindrar: sjukdom, skada eller funktionshinder Undersöka,

Läs mer