Verksamhetsplan. Myndighetsutövningen Diarienummer: VON-2017/ VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan. Myndighetsutövningen Diarienummer: VON-2017/ VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET"

Transkript

1 Verksamhetsplan Myndighetsutövningen Diarienummer: VON-2017/ VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

2 2 (7) Ansvarsområde Verksamheter som verksamhetsplanen omfattar: Myndighetsutövning Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL) för vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Koordinering av särskilt boende enligt SoL och Bostad med särskild service enligt LSS, daglig verksamhet, dagverksamhet, stödfamiljer, stödboendeavtal och korttidsavlastning Utredning av korttidstillsyn för Utbildningsnämndens räkning Demensteamet Debiteringen Ekonomi Myndighetsutövningen har 70,80 årsarbetare (åa) budgeterat. För att klara att bemanna 70,80 åa kommer myndighetsutövningen rekrytera förebyggande. Driften är på kronor vilket är kronor mindre än För att klara driftsbudgeten måste myndighetsutövningen se över sina utgifter och anpassa verksamheten till ny driftsbudget.

3 3 (7) Kommunfullmäktiges mål Mål 15: Tillgängligheten ska öka för de personer eller familjer som är i behov av stöd. Måluppfyllelse: Årlig redovisning för hur man arbetar för att korta tiden mellan att någon upplever att det har uppstått ett behov av stöd och att det sker en första kontakt för diskussion kring behovet. Under året startar kommunens nya Kontaktcenter. Kontaktcenter kommer att möta många som kontaktar Vård och omsorgskontoret för första gången och för att Kontaktcenter ska kunna hjälpa så många som möjligt kommer Myndighetsutövningen under året att utbilda Kontaktcenters medarbetare. Vidare kommer Myndighetsutövningen att ta fram svar på vanliga frågor samt checklistor och flödesscheman som ska användas för att besvara mera komplexa frågor. Utöver detta ska kontaktuppgifter på intranät och telefonkatalog uppdateras samt information på hemsida och i tryckt form ses över och uppdateras vid behov. Personalutskottets arbetsgivaruppdrag Sänkt sjukfrånvaro och hållbar hälsa: Sjukfrånvaron på Myndighetsutövningen är relativt låg. Målet är att behålla den låga sjukfrånvaron och därför genomförs skyddsronder och OSA-skyddsronder och vid behov upprättas åtgärdsplaner. Heltidstjänst som norm: Alla tjänster som utlyses på myndighetsutövningen ska vara heltidstjänster. Utifrån Plan för lika rättigheter och möjligheter 2018 kommer Myndighetsutövningen att i medarbetarsamtal undersöka hur medarbetarna upplever förutsättningarna för att kombinera föräldraskap och arbete. Utöver detta kommer mötestider att inventeras och vid behov bättre anpassas till att passa föräldrar.

4 4 (7) Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan Mål 1: Arbetet med ständiga förbättringar leder till en organisation som anpassar sig utifrån medborgarens behov. Delmål Senast vid 2018 års slut arbetar 40 procent av vård- och omsorgskontorets medarbetare systematiskt med en metod för ständiga förbättringar och samtliga chefer har genomgått en utbildning i att leda detta arbete. Indikatorer Andel medarbetare som arbetar systematiskt med en metod för ständiga förbättringar. Andel chefer som genomgått utbildning. Samtliga medarbetare på myndighetsutövningen tillhör en förbättringsgrupp och genomför veckovisa tavelmöten. För att ytterligare öka delaktigheten i förbättringsarbetet kommer förbättringsledarna 2018 att fokusera på att använda sig av fler metoder och verktyg samt att visualisera mera. Alla nyanställda får introduktion till förbättringsarbetet av förbättringsledare och genomför Leanspel. En enhetschef samt den nya verksamhetschefen ska under året gå Lean Ledarskap. En process för hantering av avvikelser har tagits fram och prövats. Detta för att snabbt ta hand om uppkomna avvikelser, åtgärda orsaker och genom detta förebygga att avvikelsen uppkommer igen. Denna rutin ska under 2018 implementeras på alla enheter på Myndighetsutövningen. Mål 4: Säkerställa att den enskildes behov av insatser enligt SoL och LSS tillgodoses. Delmål Under 2018 genomförs uppföljningar av alla beslut om insatser enligt SoL och LSS. Indikatorer Andel personer som fått sitt beslut enligt SoL uppföljt. Andel personer som fått sitt beslut enligt LSS uppföljt. Biståndshandläggarna genomför uppföljningar i enlighet med nämnduppdraget och i enlighet med SoL-riktlinjen. Biståndshandläggarna tidsbegränsar alla beslut vad gäller hjälp i hemmet och korttidsboenden för att säkerställa att besluten överensstämmer med behoven. Alla biståndshandläggare använder bevakningar och följer upp ärenden så att brukarnas behov motsvarar beslutet. Biståndshandläggarna fortsätter att följa upp alla brukare med ett SÄBO-beslut under LSS-handläggarna genomför uppföljningar i enlighet med nämnduppdraget. Enheten har fått i uppdrag att ta fram förslag på hur uppföljning av beslut enligt LSS ska genomföras i form av fasta intervaller för de olika insatserna. Detta förslag ska vara färdigt 31 mars Uppföljningar planeras så att ärenden som ej följts upp under lång tid samt ärenden där dokumentation saknas prioriteras. Senast 31 augusti ska alla boendestödsbeslut vara uppföljda under det senaste året och de erfarenheter som gjorts kommer att sammanställas i en rapport.

5 5 (7) Verksamhetens viktiga händelser, mål och aktiviteter Kontinuitetsplan: Myndighetsutövningen har uppmärksammat behov av att uppdatera kontinuitetsplan samt rutiner som hör till denna för att kunna hantera olika typer av situationer som kan uppstå. Detta ska genomföras under året. Åtgärder utifrån Plan för intern styrning och kontroll 2018: Kartlägga vilka moment i arbetet som eventuellt skulle kunna utföras av andra personer än handläggare. Målet med detta är att använda handläggarresurser där den behövs mest. Kartlägga och fastställa processer och titta på skärpunkter där processer går över funktionsgränser (både inom och utåt mot andra enheter) med syfte att förbättra våra arbetssätt. Kartlägga och identifiera funktioner i Treserva som kan förbättras utifrån handläggarnas arbete. Vidare ska Myndighetsutövningen genomföra en kartläggning av faktorer som påverkar personalomsättning. Lärande arbetsplats: Myndigheten ska vara en lärande arbetsplats, detta genom att medarbetarna ska ha möjlighet att ta emot studenter. Under 2018 ska myndighetsutövningen ta emot fem stycken studenter. Korttidsplatser Myndighetsutövningen ska under 2018 redovisa till beställnings- och uppföljningsenheten redovisa hur vi ska korta ledtiderna för korttidsplatser. Målet är att korttidsplatsen inte beläggs med samma person längre än tre månader. Redovisningen sker månadsvis. Kompetensutveckling: Enligt uppdrag 2018 ska medarbetarna genomföra webbutbildningar på kunskapsguiden. Myndighetsutövningens ledningsgrupp har sett ut ett antal webbutbildningar som medarbetarna kan välja mellan efter individens behov och yrkesprofession. Alla medarbetare ska under 2018 genomgå en av dessa webbutbildningar. Vilken webbutbildning som medarbetaren har gått ska redovisas under medarbetarsamtalet. Enligt uppdrag 2018 ska alla handläggare (ej debiteringshandläggare och assistenter) gå webbutbildning i suicidprevention under året. Kompetensförsörjning: För att kunna fullfölja Myndighetsutövningens uppdrag krävs det att vi har den bemanning vi ska ha utifrån budget. Myndighetsutövningen ska rekrytera förebyggande för att vid slutet av 2018 ha den bemanning som är budgeterad.

6 6 (7) Samordnad individuell plan (SIP): I vårt uppdrag ingår att redovisa vårt arbete med SIP. För att kunna redovisa hur många brukare som tackar nej till SIP krävs tillägg i verksamhetssystemet vilket ska genomföras under året. Alla ärenden får en handläggare inom 24 timmar: Inom biståndshandläggningen får alla individer en handläggare vid ansökan eller anmälan. Oftast sker en första kontakt via enhetens mottagningstelefon och därefter fördelas ärenden till en biståndshandläggare. Inom LSS inleds arbetet mot målet med att som första steg fördela de ärenden som inte har en handläggare. LSS kommer också att införa medhandläggare i mer komplicerade ärenden för att öka kvalitet på handläggningen. Därefter kommer en process att tas fram för att möjliggöra fördelning inom 24 timmar. Uppsökande verksamhet: Biståndshandläggarna medverkar på seniormässor och deltar på pensionärsorganisationers träffar. LSS-handläggarna genomför ett informationstillfälle för allmänheten under 2018 och besöker särskolor inför att ungdomar slutar gymnasiet. IBIC och ICF Myndighetsutövningen har sedan några år en agil grupp som arbetar med processen kring införandet av IBIC och ICF. Denna grupp är sammankopplad med den gemensamma projektgruppen inom Vård och omsorgskontoret. Utredningar med IBIC har genomförts på test och kommer att starta under hösten Lag om samverkan vid utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård Myndighetsutövningen påbörjar planering från inskrivningsmeddelande inom slutenvården. Myndighetsutövningen fortsätter att arbeta fram hur vi ska vara organiserade och hur vi ska arbeta så att vi möter upp de krav som ställs i den nya lagen och tillhörande överenskommelse mellan kommun och region. Genom förbättringsarbete ser vi över beredskap och tider för hur hantering ska ske då inskrivningsmeddelanden inkommer fram till planering på sjukhus eller i brukarens hem. Under året ska nytt verksamhetssystem som bättre stödjer de nya arbetssätten implementeras. Ledtider Myndighetsutövningen har fått i uppdrag att optimera ledtider från aktualisering till verkställighet samt kvartalsvis redovisa dessa. För att kunna ta ut rättvisande siffror ur verksamhetssystem ska arbetsprocessen ses över så att de registreringar som krävs för statistik görs på rätt sätt i verksamhetssystemet. Somatisk hälsa för personer med psykisk funktionsnedsättning Myndighetsutövningen har fått i uppdrag att planera för åtgärder inom området somatisk hälsa för personer med psykisk funktionsnedsättning.

7 7 (7) Egenkontroll Loggkontroller i verksamhetssystemet genomförs två gånger per år för att kontrollera att inga överträdelser sker samt förebygga detta. Kontrollrapporter i Webfocus används månadsvis enligt vad som anges i Rutiner för kvalitetssäkring av data. Bearbetning av avvikelser följs kvartalsvis genom mätning av andel som färdigställs inom tre månader. Samtliga mål för Myndighetsutövningen följs upp kvartalsvis i Balanserat styrkort.

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsområde Myndighet Diarienummer: VON 2014/1037-2 009 Verksamhetsområdets verksamhetsplan beslutad av vård- och omsorgsdirektör den 2015-03-15 Vård- och omsorgskontoret 2 (11)

Läs mer

Verksamhetsplan. Verksamhetsområde för personer med funktionsnedsättning Diarienummer:

Verksamhetsplan. Verksamhetsområde för personer med funktionsnedsättning Diarienummer: Verksamhetsplan 2018-04-06 Verksamhetsområde för personer med funktionsnedsättning Diarienummer: Verksamhetsplan är framtagen av ledningsgruppen för VPF VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET 2 (8) Ansvarsområde Bostad

Läs mer

Verksamhetsplan. Verksamhetsområde/enhet Särskilt boende. Diarienummer: VON 2016/0056-10 009

Verksamhetsplan. Verksamhetsområde/enhet Särskilt boende. Diarienummer: VON 2016/0056-10 009 Verksamhetsplan Verksamhetsområde/enhet Särskilt boende Diarienummer: VON 2016/0056-10 009 Verksamhetsområdets verksamhetsplan beslutad av vård- och omsorgsdirektör den 15 mars 2016 Verksamhetsplan framtagen

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete

Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete Arbetslivsnämnden, Individ- och familjeomsorgsnämnden, Sociala omsorgsnämnden och Vård- och äldrenämnden Borås Stads

Läs mer

Verksamhetsplan & verksamhetsberättelse

Verksamhetsplan & verksamhetsberättelse Rutin Verksamhetsplan & verksamhetsberättelse Gäller för verksamhetsområde, utförande enhet: Kommunal och privat utförare av vård- och omsorgsverksamhet Ersätter: Rutin Verksamhetsplan och verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan. Verksamhetsområde ordinärt boende Diarienummer: VON 2017/1257

Verksamhetsplan. Verksamhetsområde ordinärt boende Diarienummer: VON 2017/1257 Verksamhetsplan 2018-01-26 Verksamhetsområde ordinärt boende 2018 Diarienummer: VON 2017/1257 Verksamhetsområdets verksamhetsplan framtagen av verksamhets- och områdeschefer den 20 februari 2018. VÅRD-

Läs mer

Uppföljande granskning av hemtjänsten

Uppföljande granskning av hemtjänsten www.pwc.se Revisionsrapport Uppföljande granskning av hemtjänsten Jenny Engelmark Cert. kommunal revisor Kalix kommun Uppföljande granskning av hemtjänsten Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2.

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/ Uppdragsplan 2016 Vård- och omsorgsnämnden Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/0864 003 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ansvarsområden 4 Verksamhetsidé 4 Uppföljning och utvärdering

Läs mer

Riktlinje för samverkan inom Uppsala kommun vid hemgång efter sjukhusvistelse

Riktlinje för samverkan inom Uppsala kommun vid hemgång efter sjukhusvistelse uppätifi ÄLDREFÖRVALTNINGEN 11, Handläggare Datum Diarienummer Lena Sjöberg 2018-11-09 ALN-2018-0660 Äldrenämnden Riktlinje för samverkan inom Uppsala kommun vid hemgång efter sjukhusvistelse Förslag till

Läs mer

Privat utförare Adeocare. nledning

Privat utförare Adeocare. nledning 1 (8) nledning Uppföljning är en viktig del i kvalitetsarbetet och kommunen är ansvarig för att följa upp verksamhet oavsett utförare. Utifrån lagkrav ställs samma höga kvalitetskrav på privata utförare

Läs mer

Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete

Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete BESLUT Datum 2017-02-20 Sida 1 (2) Diarienummer 2016/SON0118 700 Anna Thuresson, 033-357301 Kommunstyrelsen Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete Arbetslivsnämnden, Individ- och familjeomsorgsnämnden,

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2018 VON 2017/1008. Antagen av nämnden den 13 december norrkoping.

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2018 VON 2017/1008. Antagen av nämnden den 13 december norrkoping. Uppdragsplan 2018 Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2018 VON 2017/1008. Antagen av nämnden den 13 december 2017 norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun 1 I årets uppdragsplan uttrycker vård-

Läs mer

Uppdragsplan 2017 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS UPPDRAG TILL VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Uppdragsplan 2017 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS UPPDRAG TILL VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Uppdragsplan 2017 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS UPPDRAG TILL VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET VON 2016/0924 Antagen av vård- och omsorgsnämnden den 7 december 2016 norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun Innehåll

Läs mer

Samverkan och samarbete 4 kap 1 KRAV GÄLLANDE RUTINER/PROCESSER UPPFÖLJNING/METOD ANSVAR

Samverkan och samarbete 4 kap 1 KRAV GÄLLANDE RUTINER/PROCESSER UPPFÖLJNING/METOD ANSVAR Samverkan och samarbete 4 kap 1 Ledningssystemet ska säkerställa att det finns rutiner som tydliggör 1. ansvaret för samarbete internt och externt som gäller den enskildes behov av insatser t.ex. överföring

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Privat utförare Axiva hemtjänst

Privat utförare Axiva hemtjänst 1 (8) nledning Uppföljning är en viktig del i kvalitetsarbetet och kommunen är ansvarig för att följa upp verksamhet oavsett utförare. Utifrån lagkrav ställs samma höga kvalitetskrav på privata utförare

Läs mer

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget RIKTLINJE Avvikelser, klagomål och synpunkter inom vård- och omsorgsnämndens verksamheter Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-02-26 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst

Läs mer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Upprättad 2013-12-18 2(5) Kvalitetsledningssystem i Timrå Bakgrund Socialtjänstlagen (SoL) 3 kap 3 säger insatserna

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Dokumentnamn: Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Skapad av: Bodil Evertsson, MAR, Christina Taraldsson, handläggare Beslutad av: Robert Brandt, biträdande förvaltningschef Gäller från: 1 januari 2013

Läs mer

Riktlinje. Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer: VON 2019/

Riktlinje. Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer: VON 2019/ Riktlinje 2019-02-13 Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer: VON 2019/0086-3 003 Antagen av vård- och omsorgsnämnd den 13 februari 2019 Riktlinjen ersätter Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet,

Läs mer

Riktlinje för handläggning av dokument i ledningssystemet

Riktlinje för handläggning av dokument i ledningssystemet Ansvarig för rutin Avdelningschef Kvalitet och administration Upprättad (och datum) Utvecklingsledare och MAS Beslutad (datum och av vem) Socialförvaltningens ledningsgrupp, 2015-01-14 Reviderad (datum

Läs mer

Verksamhetsuppföljning XX Datum

Verksamhetsuppföljning XX Datum Verksamhetsuppföljning XX Datum Johanna Bendtsen Verksamhetsuppföljare Sofia Spetz vik. avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 Innehåll Bakgrund... 3 Bedömningskriterier... 3 Syfte med

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr: 2017-761-1.1. Bilaga 8 Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Enligt anvisningarna för nämndernas arbete med verksamhetsplan 2018 ska nämndens kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Uppföljning internkontrollplan 2018, första halvåret 2018

Uppföljning internkontrollplan 2018, första halvåret 2018 TJÄNSTEUTLÅTANDE Socialkontoret Dnr SN/2018:19-012 Planering och administration 2018-09-03 1/2 Handläggare Barbro Ernald 0152-296 07 Uppföljning internkontrollplan 2018, första halvåret 2018 Förslag till

Läs mer

Kvalitetsberättelse för 2017

Kvalitetsberättelse för 2017 Tjänsteskrivelse 1(5) VIMON 2017/000308/739 Id 25472 Socialnämnden Kvalitetsberättelse för 2017 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner kvalitetsberättelsen för 2017 och lägger informationen till handlingarna.

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Ledsagare, avlösare, stödfamilj och kontaktperson (LSS) 2014-01-17

Verksamhetsuppföljning Ledsagare, avlösare, stödfamilj och kontaktperson (LSS) 2014-01-17 Verksamhetsuppföljning Ledsagare, avlösare, stödfamilj och kontaktperson (LSS) 2014-01-17 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Verksamheten

Läs mer

Plan fö r systematisk uppfö ljning av va rd- öch ömsörgsverksamheter

Plan fö r systematisk uppfö ljning av va rd- öch ömsörgsverksamheter Dnr 2017/0014 Plan fö r systematisk uppfö ljning av va rd- öch ömsörgsverksamheter Fastställd av vård- och omsorgsnämnden 2015-12-09 Reviderad 2017-02-28. Sidan 2 av 10 1 Inledning Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att godkänna lag på riktlinje.

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att godkänna lag på riktlinje. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-01-07 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2018/00754-1.3.2 Individ- och familjeförvaltningen Teresia Kjellgren Epost: teresia.kjellgren@vasteras.se Individ- och familjenämnden Riktlinje

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 1(9) enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 Inledning Socialstyrelsen har angett föreskrifter och allmänna råd för hur kommunerna ska inrätta ledningssystem för kvalitet i verksamheter enligt SoL, LVU,

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsområde Särskilt boende Diarienummer: VON 2017/1175. Vård- och omsorgskontoret

Verksamhetsplan Verksamhetsområde Särskilt boende Diarienummer: VON 2017/1175. Vård- och omsorgskontoret Verksamhetsplan 2018 2018-03-16 Verksamhetsområde Särskilt boende Diarienummer: VON 2017/1175 Vård- och omsorgskontoret 2 (15) Ansvarsområde Verksamhetsområdet omfattar boenden för äldre utan specifik

Läs mer

Temagrupp Barn och unga

Temagrupp Barn och unga Temagrupp Barn och unga Lena Ekeroth Barn och unga ska lyckas i skolan Samverkansplattform Temagrupp Barn och Unga Temagrupp Barn och unga Utmaningar 2018 Förankring och mandat Familjecentrerat arbetssätt

Läs mer

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering Samverkan och samarbete det finns rutiner som tydliggör ansvaret för samarbete internt och externt, som gäller den enskildes behov av insatser vad avser t ex överföring av information hur samverkan ska

Läs mer

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun.

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun. BESLUT Inspektionen för vård och omsorg 2016-09-16 Dnr 8.5-6973/2016-10 1(6) Avdelning sydväst Lena Almvik Gomben* lena.almvik-gombor@ivo.se Vård- och omsorgsnämnden Lidköpings kommun 531 88 Lidköping

Läs mer

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Den gemensamma checklistan är övergripande och vänder sig till alla parters chefer. Syftet är

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument STÄRKT SKYDD FÖR BARN OCH UNGA

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument STÄRKT SKYDD FÖR BARN OCH UNGA Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument STÄRKT SKYDD FÖR BARN OCH UNGA ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2016-12-01, 312 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2017-01-01 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING:

Läs mer

Handläggning och dokumentation inom ordinärt boende

Handläggning och dokumentation inom ordinärt boende www.pwc.se Revisionsrapport Jenny Krispinsson Cert. kommunal revisor Anna Carlénius Cert. Kommunal revisor Handläggning och dokumentation inom ordinärt boende Gällivare kommun Handläggning och dokumentation

Läs mer

Rutin. Diarienummer: VON 2016/

Rutin. Diarienummer: VON 2016/ Rutin 2017-05-17 Ersättningsmodell för hemtjänst som utförs inom ramen för valfrihetssystem (LOV) i Norrköping - inklusive instruktioner för utförarnas registrering i Treserva och TES Diarienummer: VON

Läs mer

Beslutad av Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör den 4 april 2016.

Beslutad av Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör den 4 april 2016. Riktlinje 2016-04-04 Riktlinje för loggkontroller VON 2016/00350 730 Beslutad av Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör den 4 april 2016. Systematiskt arbete med integritetskontroller genom loggar

Läs mer

SOSFS 2011:9 ersätter

SOSFS 2011:9 ersätter SOSFS 2011:9 trädde i kraft den 1 januari 2012 tillämpliga inom hälso- och sjukvård, tandvård, socialtjänst och verksamhet enligt LSS oavsett om det är i privat eller offentlig regi vid myndighetsutövning

Läs mer

UPPFÖLJNINGSRAPPORT. Kommunal utförare. Plåtslagaregatan 8. nledning

UPPFÖLJNINGSRAPPORT. Kommunal utförare. Plåtslagaregatan 8. nledning 1 (10) nledning Uppföljning är en viktig del i kvalitetsarbetet och kommunen är ansvarig för att följa upp verksamhet oavsett utförare. Utifrån lagkrav ställs samma höga kvalitetskrav på privata utförare

Läs mer

Förslag till överenskommelse om samverkan mellan socialnämnden och omsorgsnämnden

Förslag till överenskommelse om samverkan mellan socialnämnden och omsorgsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2018-03-15 SN 2018/0181.11.01 0480-450000 Socialnämnden Förslag till överenskommelse om samverkan mellan socialnämnden och omsorgsnämnden

Läs mer

Riktlinje. Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer VON 2017/1022. Antagen av vård- och omsorgsnämnd den 17 januari 2018

Riktlinje. Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer VON 2017/1022. Antagen av vård- och omsorgsnämnd den 17 januari 2018 Riktlinje 2018-02-09 Uppföljning av vård- och omsorgsverksamhet Diarienummer VON 2017/1022 Antagen av vård- och omsorgsnämnd den 17 januari 2018 Riktlinjen omfattar vård- och omsorgstjänster som utförs

Läs mer

Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Beslut Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna. Ulrika Axelsson verksamhetsområdeschef

Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Beslut Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna. Ulrika Axelsson verksamhetsområdeschef Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Socialtjänst-Vuxna Anmälan Sida 1(5) 2015-04-09 SDN 2015-04-23 Handläggare Ellinor Forssmed-Östh Telefon: 08 508 01 449 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Information

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Reviderad 3(8) Innehållsförteckning 1 Bakgrund...4

Läs mer

Riktlinje - Ledningssystem för systematisk kvalitetsarbete

Riktlinje - Ledningssystem för systematisk kvalitetsarbete 1/12 Beslutad: 2018-08-28, 85 Myndighet: Diarienummer: Socialnämnden SN/2018:361-003 Ersätter: beslutad av socialnämnden 2013-10-29 127 Gäller för: Gäller fr o m: 2018-09-03 Gäller t o m: Dokumentansvarig:

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Omsorgsnämnden

Kommunala pensionärsrådet Omsorgsnämnden Kommunala pensionärsrådet 2017-11-24 Omsorgsnämnden Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Omsorgsnämnden 2017-11-24 Syfte med programmet Programmet ska ge förutsättningar för

Läs mer

Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt socialtjänstlagen

Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt socialtjänstlagen Riktlinje Antagen den 12 februari 2014 Korttidsboende Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt socialtjänstlagen VON 2014/0068-6 003 Riktlinjen är fastställd av vård- och omsorgsnämnden den

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning av ärendet

Förslag till beslut. Sammanfattning av ärendet 2016-03-23 2016/779 1(10) Vår adress Sociala sektorn Borlänge kommun Adress Omsorgsnämnden Besöksadress Röda vägen 50 Handläggare, telefon, e-post Paulina Karlsen 0243-74036 paulina.karlsen@borlange.se

Läs mer

Effektmål för 2018 Vård - och omsorgsnämnden

Effektmål för 2018 Vård - och omsorgsnämnden Tjänsteskrivelse 2017-11 - 24 Handläggare Carina Widmark Avtal - och utvecklingsenheten Vård - och omsorgsnämnden Effektmål för 2018 Vård - och omsorgsnämnden Förslag till beslut Effektmålen enligt ärendebeskrivningen

Läs mer

Verksamheten för personer med psykiska funktionsnedsättningar

Verksamheten för personer med psykiska funktionsnedsättningar 1(8) LSS Verksamheten för personer med psykiska funktionsnedsättningar i Hylte kommun Verksamhetstillsyn genomförd av Arbetsmiljöverket, Länsstyrelsen i Hallands län och Socialstyrelsens regionala tillsynsenhet

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCIAL OMSORG SID 1 (3) 2009-08-26 Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg Inledning Av bestämmelserna i 3 kap. 3 SoL och

Läs mer

Psykisk hälsa Lokal handlingsplan

Psykisk hälsa Lokal handlingsplan Psykisk hälsa Lokal handlingsplan Handlingsplan kring området psykisk hälsa utifrån regional analys Psykisk hälsa fastställd av Chefsgrupp Närvård 2016-10-27 Handlingsplan Oktober 2016 ARBETSMATERIAL 0

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 2015-03-16 Verksamhetsområde Verksamhet för personer med funktionsnedsättning Diarienummer: VON 2014/1040 009 Verksamhetsområdets verksamhetsplan beslutad av vård- och omsorgsdirektör

Läs mer

Riktlinjer för handläggning samt samverkan kring barn och unga som riskerar att fara illa KS2019/158/11

Riktlinjer för handläggning samt samverkan kring barn och unga som riskerar att fara illa KS2019/158/11 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2019-02-22 1 (2) Kommunstyrelsen Riktlinjer för handläggning samt samverkan kring barn och unga som riskerar att fara illa KS2019/158/11 Förslag till beslut Att Riktlinjer för handläggning,

Läs mer

Verksamhet för personer med funktionsnedsättning

Verksamhet för personer med funktionsnedsättning Verksamhetsplan 2016 Verksamhet för personer med funktionsnedsättning Diarienummer: VON 2016/0058-31 009 Verksamhetsområdets verksamhetsplan beslutad av vård- och omsorgsdirektör den 11 mars 2016 2 (20)

Läs mer

Ständigt förbättringsarbete i vård- och omsorgsnämndens verksamheter

Ständigt förbättringsarbete i vård- och omsorgsnämndens verksamheter Ledningssystem Ledning för kvalitet! Ständigt förbättringsarbete i vård- och omsorgsnämndens verksamheter Diarienummer: VON 2014/0469 Vård- och omsorgsnämnden antog dokumentet den 17 september 2014 Dokumentet

Läs mer

Riktlinje. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Riktlinje. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Ingrid Fagerström ingrid.fagerstrom@harnosand.se Riktlinje Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Dokumentnamn Fastställd/upprättad av Dokumentansvarig/processägare Riktlinje Ledningssystem för

Läs mer

Individ- och familjeomsorgens huvuduppgifter...2

Individ- och familjeomsorgens huvuduppgifter...2 PROGRAM FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN I UPPSALA KOMMUN Antaget av Kommunfullmäktige 29 maj 2001. Reviderat i april 2002 på grund av ändringar i lagen. Individ- och familjeomsorgens huvuduppgifter...2

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS 2008-07-04 Socialnämnd Eva Martinsson Andersson Planeringsledare Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS Bakgrund År 2006 utkom socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 2017-04-10 Verksamhetsplan 2017 för Barn och ungdom myndighet, socialkontoret Diarienummer: SN 2017/0055 Verksamhetsplanen är antagen av socialdirektören den 10 april I dokumentet

Läs mer

Beslutsunderlag Socialstyrelsens beslut den 20 december 2011 Individ- och omsorgsförvaltningens skrivelse den 28 mars 2012

Beslutsunderlag Socialstyrelsens beslut den 20 december 2011 Individ- och omsorgsförvaltningens skrivelse den 28 mars 2012 2012-03-28 1 (5) Individ- och omsorgsnämnden Förstärkt tillsyn av kommunens insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning i Sundbybergs stad enligt socialtjänstlagen och lagen om stöd och service

Läs mer

Uppföljningsplan för vård- och omsorgstjänster

Uppföljningsplan för vård- och omsorgstjänster 2016-11-09 Uppföljningsplan för vård- och omsorgstjänster 2016 2017 Diarienummer: VON 2016/0417 003 Antagen av vård- och omsorgsnämnden 15 juni 2016, reviderad 9 november 2016. Uppföljningsplanen omfattar

Läs mer

Ett gott liv var dag. Politisk handlingsplan. Vård- och omsorgsprojektet. Augusti 2015 juni 2016

Ett gott liv var dag. Politisk handlingsplan. Vård- och omsorgsprojektet. Augusti 2015 juni 2016 Politisk handlingsplan Augusti 2015 juni Ett gott liv var dag Vård- och omsorgsprojektet JUNI 2014 JUNI 2015 Förslag som kräver politiska beslut Skäl till förslaget Aktivitet Ansvar Tidplan Skapa tillgängliga

Läs mer

Ett gott liv var dag. Politisk handlingsplan. Vård- och omsorgsprojektet. Augusti 2015 juni 2016

Ett gott liv var dag. Politisk handlingsplan. Vård- och omsorgsprojektet. Augusti 2015 juni 2016 Politisk handlingsplan Augusti 2015 juni Ett gott liv var dag Vård- och omsorgsprojektet JUNI 2014 JUNI 2015 Förslag som kräver politiska beslut Skäl till förslaget Aktivitet Ansvar Tidplan Skapa tillgängliga

Läs mer

Handläggning inom Omvårdnad Gävle

Handläggning inom Omvårdnad Gävle Handläggning inom Omvårdnad Gävle En förenklad information om lagstiftning och handläggning inom Omvårdnad Gävle. Emelie Hager och Malin Blomqvist OMVÅRDNADSNÄMNDEN Ansvarar för att ge omvårdnad, stöd

Läs mer

TIMRÅ KOMMUN Socialförvaltningen Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom socialtjänstens verksamheter Enligt SoL, LVU, LVM, LSS och HSL

TIMRÅ KOMMUN Socialförvaltningen Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom socialtjänstens verksamheter Enligt SoL, LVU, LVM, LSS och HSL Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom socialtjänstens verksamheter Enligt SoL, LVU, LVM, LSS och HSL Fastställd av socialnämnden 2012-01-25 2(14) Innehållsförteckning sid Kvalitetsarbetet

Läs mer

Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2009 Bemanningsenheten

Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2009 Bemanningsenheten Omsorgsnämnden Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2009 Bemanningsenheten 1 2009-04-28 Innehållsförteckning 1 Omsorgsnämndens kvalitetsarbete 1.1 Metod. 4 1.2 Enkäter 4 2 Verksamhetsinformation 2.1 Presentation

Läs mer

Överenskommet arbetssätt inför uppföljning av beviljade insatser med utförare

Överenskommet arbetssätt inför uppföljning av beviljade insatser med utförare Checklista Överenskommet arbetssätt inför uppföljning av beviljade insatser med utförare Gäller för verksamhetsområde/enhet: Myndighetsutövningen vård- och omsorgskontoret, verksamhetsområde för ordinärt

Läs mer

Socialstyrelsens författningssamling. Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS

Socialstyrelsens författningssamling. Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS SOSFS 2006:11 (S) och allmänna råd Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling (SOSFS) publiceras verkets

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Granskning av uppföljningsrutiner vid myndighetsbeslut inom LSS.

Yttrande över revisionsrapport Granskning av uppföljningsrutiner vid myndighetsbeslut inom LSS. 2016-03-23 2016/779 1(8) Vår adress Omsorgsnämnd Borlänge kommun Besöksadress Röda vägen 50 Handläggare, telefon, e-post Paulina Karlsen 0243-740 36 paulina.karlsen@borlange.se Adress KPMG Corneliusgatan

Läs mer

Revidering av riktlinjer för bostadsanpassningsbidrag (BAB)

Revidering av riktlinjer för bostadsanpassningsbidrag (BAB) Socialkontoret TJÄNSTEUTLÅTANDE SN/2017:380-700 SOC Myndighet och Bistånd 2017-06-15 1/2 Handläggare Camilla Hesselbäck 0152-290 60 Socialnämnden Revidering av riktlinjer för bostadsanpassningsbidrag (BAB)

Läs mer

Ärende- och dokumenthantering

Ärende- och dokumenthantering www.pwc.se Revisionsrapport Ärende- och dokumenthantering Robert Bergman Projektledare 2016 Christer Marklund Kvalitetssäkrare Mars/2017 Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Föreskrifter och allmänna råd om dokumentation inom socialtjänsten. Ylva Ehn

Föreskrifter och allmänna råd om dokumentation inom socialtjänsten. Ylva Ehn Föreskrifter och allmänna råd om dokumentation inom socialtjänsten Ylva Ehn Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2014:5) om dokumentation i verksamhet som bedrivs med stöd av SoL, LVU

Läs mer

Ledningssystem för god kvalitet

Ledningssystem för god kvalitet RIKTLINJE Ledningssystem för god kvalitet Dokumentet gäller för Socialnämnden och Äldrenämnden Dokumentets syfte och mål Säkerställa att medborgare inom socialnämnden och äldrenämndens ansvarsområden får

Läs mer

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 Datum för upprättande: 2017-10-31 Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 0 TML HSVO Tjänstemannaledning för hälsa, stöd, vård och omsorg. (Länsgemensam). HSO Handikappförbundens

Läs mer

Kallelse till Vård- och omsorgsnämnden

Kallelse till Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Kanslienheten Nadja Furuberget Skog Nämndsekreterare 156-52 82 nadja.skog@trosa.se Kallelse Datum 217-6-8 Tid: Torsdagen den 15 juni 217, kl. 13.3 Plats: Häradsgårdens samlingssal

Läs mer

UPPFÖLJNINGSRAPPORT. Albrektsvägen 112C. nledning

UPPFÖLJNINGSRAPPORT. Albrektsvägen 112C. nledning 1 (8) nledning Uppföljning är en viktig del i kvalitetsarbetet och kommunen är ansvarig för att följa upp verksamhet oavsett utförare. Utifrån lagkrav ställs samma höga kvalitetskrav på privata utförare

Läs mer

Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Delregional samverkan 20180413 Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Syftet med lagen är en trygg,

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Kompetens hos personal som arbetar med stöd, service och omsorg till personer med funktionsnedsättning enligt SoL och LSS

Kompetens hos personal som arbetar med stöd, service och omsorg till personer med funktionsnedsättning enligt SoL och LSS Kompetens hos personal som arbetar med stöd, service och omsorg till personer med funktionsnedsättning enligt SoL och LSS Carpes nationella konferens 14 mars 2012 Vägledning för arbetsgivare Ulla Essén

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan -03-29 Verksamhetsplan för Vuxen myndighet och utförare, socialkontoret Diarienummer: SN /0091 Verksamhetsplanen är antagen av socialdirektören den 29 mars. I dokumentet redovisas aktiviteter

Läs mer

Program. för vård och omsorg

Program. för vård och omsorg STYRDOKUMENT 1(5) Program för vård och omsorg Område 2Hälsa och Omsorg Fastställd KF 2013-02-25 10 Program Program för Vård och Omsorg Plan Riktlinje Tjänsteföreskrift Giltighetstid Reviderad Diarienummer

Läs mer

Öppna jämförelser inom socialtjänsten 2016 Den sociala barn- och ungdomsvården

Öppna jämförelser inom socialtjänsten 2016 Den sociala barn- och ungdomsvården Öppna jämförelser inom socialtjänsten 2016 Den sociala barn- och ungdomsvården Nationella resultat och resultat Nässjö kommun Nytt för öppna jämförelser 2016 gemensam insamling Årets insamling har genomförts

Läs mer

Sektor stöd och omsorg

Sektor stöd och omsorg Dokumentbenämning/typ: Riktlinje Verksamhet/process: Sektor stöd och omsorg Ansvarig: Samtliga verksamhetschefer inom respektive verksamhet Fastställare: Sektorschef Gäller fr.o.m: 2016-11-01 Utgåva/version:

Läs mer

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-06-13 Stadskontoret Stadsområdesförvaltningar/Sociala Resursförvaltningen

Läs mer

_êìâ~êé=çã=ëáå=çéä~âíáöüéí=á= ippjü~åçä ÖÖ~êå~ë=ìíêÉÇåáåÖ=

_êìâ~êé=çã=ëáå=çéä~âíáöüéí=á= ippjü~åçä ÖÖ~êå~ë=ìíêÉÇåáåÖ= _êìâ~êé=çã=ëáå=çéä~âíáöüéí=á= ippjü~åçä ÖÖ~êå~ë=ìíêÉÇåáåÖ= båâ íìåçéêë âåáåö=ü ëíéå=omnm båâ íìåçéêë âåáåöéå= ê=öéåçãñ êç=~î= `~í~êáå~=hìäääéêöi=ìíêéçåáåöë~ëëáëíéåí=ãóåçáöüéíëìí îåáåöéå Innehållsförteckning

Läs mer

Nämnden ansvarar för omsorgen till äldre och till personer med funktionsnedsättning samt den kommunala hälso- och sjukvården inom kommunen.

Nämnden ansvarar för omsorgen till äldre och till personer med funktionsnedsättning samt den kommunala hälso- och sjukvården inom kommunen. Oppositionens förslag till beslut omsorgsnämndens sammanträde 2008-04-15 VERKSAMHETSPLAN 2008 Omsorgsnämndens ansvarsområde Nämnden ansvarar för omsorgen till äldre och till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 2018-04-09 Verksamhetsplan 2018 för Barn och ungdom myndighet, socialkontoret Diarienummer: SN 2018/0067 Verksamhetsplanen är antagen av socialdirektören den 9 april 2018. I dokumentet

Läs mer

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Antagen av vård- och omsorgsnämnden 2017-04-04 33 Dokumentet gäller som längst till 2021-04-04 Dokumentägare: Avdelningschef

Läs mer

Riktlinjen är antagen av vård- och omsorgsnämnden den 17 maj 2017.

Riktlinjen är antagen av vård- och omsorgsnämnden den 17 maj 2017. Riktlinje 2017-05-17 Uppföljning av eget val inom hemtjänst Diarienummer: VON 2016/0313-30 Riktlinjen är antagen av vård- och omsorgsnämnden den 17 maj 2017. Riktlinjen omfattar hemtjänstinsatser som är

Läs mer

Nytt lagförslag: Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop. 2016/17:106)

Nytt lagförslag: Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop. 2016/17:106) Nytt lagförslag: Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop. 2016/17:106) Överenskommelser om utskrivningsprocessen Ökad tillit och förtroende Bättre samverkan och samordning Gemensamt

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2019 VON 2018/ Antagen av nämnden den 17 januari 2019.

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2019 VON 2018/ Antagen av nämnden den 17 januari 2019. UPPDRAGSPLAN 2019 Foto: Daglig verksamhet Studio 59 Uppdragsplan 2019 Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2019 VON 2018/0891-8. Antagen av nämnden den 17 januari 2019. norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun

Läs mer

Uppvidinge kommun, handlingsplan Psykisk hälsa 2019

Uppvidinge kommun, handlingsplan Psykisk hälsa 2019 Fokusområde 1: Förebyggande och främjande arbete Fokusområde 2: Tillgängliga tidiga insatser Fokusområde 3: Enskildas delaktighet och rättigheter Fokusområde 4: Utsatta grupper Fokusområde 5: Ledning,

Läs mer

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2016-12-21 Sida 1 (1) Diarienr NF 2016/00203-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Teresia Kjellgren Epost: teresia.kjellgren@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) 31 mars 2019

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) 31 mars 2019 Datum: Diarienummer: 2019-04-05 OSN-2019-0242 Sida 1 (2) Omsorgsförvaltningen Beslut Omsorgsnämnden Handläggare: Camilla Viberg Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Socialnämnden Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete xx Fastställd Socialnämnden 2014-05-07 Reviderad - Produktion Socialförvaltningen

Läs mer

Sektorn för socialtjänst. Sektorschef Lena Lager

Sektorn för socialtjänst. Sektorschef Lena Lager Sektorn för socialtjänst Sektorschef Lena Lager Uppdrag Socialtjänsten ska bidra till goda och jämlika levnadsvillkor hela livet för människor som bor och vistas i kommunen Yttersta skyddsnätet - ansvar

Läs mer