Sammanställning av intervjuer efter pilot med videomöten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning av intervjuer efter pilot med videomöten"

Transkript

1 1 Sammanställning av intervjuer efter pilot med videomöten Delrapport Projekt Videomöten via 1177 Vårdguidens e-tjänster

2 2 Om projektet och syfte med intervjuer Projektet Videomöten via 1177 Vårdguiden i SLL Syfte med projektet är att ge invånare och vårdpersonal i SLL möjlighet att pilottesta videobesök i vården där patienten loggar in via 1177 Vårdguidens e-tjänster Pilot genomfördes vid 9 husläkarmottagningar från 1 februari till 31 maj Pilot har främst omfattat återbesök som initierats av vårdpersonal. Behandlare har använt dator och anslutit till videomötet via journalsystemet. Patienter har kunnat ansluta sig på två olika sätt: via mobiltelefon/surfplatta med hjälp av en app eller med dator och webbsida som nås via en länk i kallelse i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Patienter har identifierats sig med e- legitimation mobilt BankID. Vårdpersonal identifierar sig med e-tjänstekort samt att det krävs ett medarbetaruppdrag för vård och behandling. Intervjuernas syfte och frågor Projektet har samlat underlag för utvärdering av pilotperioden på flera sätt, däribland intervjuer med patienter och vårdpersonal. Syftet med intervjuerna har varit att förstå hur användarna upplevt nyttan med tjänsten samt identifiera vilka erfarenheter de har av hur tjänsten fungerat att använda: 1. Upplever invånare och vårdpersonal att det finns nytta med tjänsten och i så fall vilka? Hur ser användarna på nyttan med videomöten? 2. Hur har invånare och vårdpersonal använt tjänstens olika delar och hur upplever de att det fungerat? Vad har fungerat bra eller mindre bra? Vad är betydelsefullt för att upplevelsen ska bli bra i fortsättningen? Finns förslag på hur tjänsten kan utvecklas för att förbättra upplevelsen?

3 3 Tillvägagångssätt Rekrytering av patienter och behandlare till intervjuer Patienter har efter ett genomfört videomöte fått en fråga av sin behandlare om samtycke till att bli kontaktad med fråga om att delta i en intervju. De som sagt ja till intervju har fått information om syfte (sms, e-post) och sen har projektet kontaktat dem. I första hand har intervjuare önskat att intervjun genomförs vid ett fysiskt möte och i andra hand att intervjun genomförs via telefon. Intervjuer har bokats med de patienter som svarat och där en passande tid gick att hitta. Ungefär hälften av patienterna svarade inte eller hade möjlighet att hitta en tid (45 min) vare sig för att ses eller prata på telefon. Intervjuer har genomförts både i fysiskt möte och via telefon. Behandlare har rekryterats till intervjuer via projektets lokala kontaktpersoner. De som sagt ja till att delta har kontaktats för att boka in en tid. I första hand har intervjuare önskat ett fysiskt möte och i andra hand genomföra intervjun via telefon. Genomförda intervjuer hölls via telefon. Intervjuernas upplägg Intervjuerna har inletts med öppna frågor om personens bakgrund och upplevd nytta med tjänsten för patienter har även frågor om bakgrunden till videomötet ställts. Intervjun har därefter styrts mot att utforska hur tjänsten använts och upplevelsen av att göra det. Vid intervjuer som genomförts i fysiskt möte har patienter även gett respons utifrån bilder från flödet i 1177 Vårdguidens e-tjänster samt appen i mobiltelefonen. En utgångspunkt vid intervjuerna var att gå igenom och fråga kring de övergripande användningsflödena. Intervjuguider togs fram för intervjuerna med patienter respektive behandlare. Avgränsning och begränsning Intervjuerna har utgått från att: syftet med de genomförda videomötena varit återbesök. Det finns inget anspråk på att analysera hur videomöten fungerar vid t.ex. bedömning av symptom. fånga den övergripande upplevelsen, inte utvärdera detaljer eller användargränssnitt deltagarna kunnat minnas och beskriva sin användning och hur de upplevt tjänsten. Det inte varit möjligt att observera den faktiska användningen.

4 4 Om intervjuer Alla patienter och behandlare som intervjuades hade genomfört videomöten vid en eller flera gånger under pilotperioden februari till maj 2017 Patientintervjuer (6 st) Totalt 6 intervjuer (varav 2 telefonintervjuer) Fyra patienter hade mer regelbunden kontakt med sin behandlare och videomöte hade använts en eller flera gånger Ålder år Boende i spridda delar av Stockholms län 4 yrkesarbetande, 1 studerande, 1 pensionär, 1 engelsktalande person Alla hade tidigare erfarenhet av att använda video för att kommunicera med andra i jobbet eller privat 4 hade tidigare erfarenhet av logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Intervjuer med behandlare (3 st) Behandlare från tre olika mottagningar (geografiskt spridda i hela länet) Telefonintervjuer Behandlarna hade tidigare erfarenhet av att använda video för att kommunicera med andra i jobbet eller privat De intervjuade behandlarna hade alla haft flera videomöten. De fick uppskatta antalet, och den som sa sig ha haft minst videomöten hade omkring 10 stycken. Totalt för alla behandlare uppskattades över 50 videomöten ha genomförts. Samtliga intervjuer har dokumenterats genom inspelning för att sen lyssnas igenom, sammanfattats och analyserats utifrån vad som kommit fram om dels upplevd nytta med tjänsten och dels om användningsflöden.

5 5 Resultat och insikter VAD KOM FRAM OM UPPLEVD NYTTA?

6 6 Upplevd nytta resultat & insikter Patienter beskrev hur de spara tid och möda för att ta sig till mottagningen men har också acceptans för när det är nödvändigt med fysiskt besök De patienter som deltog i intervjuerna beskrev att det både kostar tid och ansträngning att ta sig till en vårdmottagning. När det finns osäkerhet om symtom och det behövs en fysisk undersökning beskrev patienterna att de insåg nödvändigheten i att ta sig till mottagningen. Däremot beskrev de en mindre acceptans för det i sådana fall då visste att behandlare redan kände till diagnosen och mötet inte skulle omfatta någon fysisk undersökning. Det gick i de fallen åt vad de uppfattade som onödigt mycket tid och ansträngning att resa och sitta och vänta. Ett par av patienterna hade besvär som innebar en fysisk smärta respektive kognitiv uttröttning att ta sig iväg. De uppskattade möjligheten att inte behöva ta sig till mottagningen men ändå kunna träffa behandlaren. Tidsbesparingen för resan till mottagningen var från en timme upp till flera timmar. Det var dagtid och de slapp då att ta ledigt och kunde ägna tiden åt jobb eller annan sysselsättning. Behållningen med tjänsten var att patienter enklare kunde skapa utrymme i vardagen för att träffa läkaren. En patient beskrev också hur hen varit på jobbet och glömde av ett bokat besök. Men uppskattade att det kunnat bli av eftersom behandlaren hört av sig och att det sen gick så snabbt att koppla upp sig och träffa läkaren.

7 7 Upplevd nytta resultat & insikter Patienter med återkommande besök hade träffat behandlaren mer tätt och såg det som ett bra komplement till fysiska besök Patienter som regelbundet träffade sin behandlare beskrev att de kunnat träffa behandlaren mer tätt. De påpekade vikten av att inte tvingas ersätta alla fysiska besök med videomöten utan se det som ett komplement som innebär att kontakten med behandlaren kan bli mer frekvent. Att träffas mer tätt gav en kvalitet i kontakten, något som tre av intervjupersonerna beskrev som betydelsefullt för att hålla uppe sin egen drivkraft och motivation för att klara hälsan. Två patienter beskrev att de mer tätt kunnat stämma av läkemedel och dosering och upplevde att videomötena bidragit till att snabbare reglera medicineringen. Patienter beskrev att det blev lättare att ha kontakt med den behandlare de önskade och hade förtroende oavsett avstånd Ett par patienter som var väldigt nöjda med sin behandlare beskrev att de med videomöte kunde behålla samma behandlare oavsett var de befann sig.

8 8 Upplevd nytta resultat & insikter Behandlare beskrev att de träffat patienter med återkommande besök mer tätt behandlare beskrev att det kunnat ha mer täta och fokuserade möten med de patienter som genomgick behandlingar där de träffade regelbundet. Det handlade inte om mindre tid för en patient utan istället om att träffa patienten i kortare videomöten men oftare. Behandlare - beskrev att videomöten gjorde att besöken blev mer fokuserade Behandlarna beskrev att videomötena bidragit till att besöket blivit mer fokuserade. Behandlarnas erfarenhet var att patienter ofta passar på att ta upp flera olika besvär när de kommer till en mottagning medan de inte gör de på samma sätt när kontakten sker på annat sätt. Genom att ha uppföljande möten via video fick besöken en ram både utifrån att det blev tydligt vad mötet skulle handla om och att det fanns en bokad avsatt tid. Vid de fysiska möten kan fysiska undersökningar och prover tas medan det vid videomöten blev mer utrymme för dialog och samtal. Behandlare upplevde att videomötena också blev mer fokuserade i och med att det var återbesök och patienterna var förberedda på vad mötet skulle handla om men också för att sättet att kommunicera i sig innebar att patienterna inte förväntade sig att de skulle kunna ta upp besvär de inte pratat om tidigare.

9 9 Upplevd nytta resultat & insikter Behandlare beskrev att de skapat struktur kring tid för att kontakta patienter Behandlarna hade i en del fall haft uppföljande videomöten istället för att ha kontakt via telefon eller fysiskt besök. Att de bokat och avsatt en bestämd tid skapade en tydligare struktur för när kontakten skulle ske jämfört med om det skulle varit telefonsamtal telefonsamtal genomförs vanligen då det finns tid för det vilket kan bli när som helst under arbetsdagen. Det kan innebära att det är svårare att få tag i patienten på telefon jämfört med en bokad tid för videomöte. En patient uttryckte också att det kändes osäkert när behandlaren kunde ringa närsomhelst och att det även visade brist på respekt för att patienten också kunde vara upptagen. Behandlare - beskrev att de bättre kunde bedöma tilliten till det patienten sa I ett par fall hade behandlare också gjort en bedömning av nya besvär vid videomötet. De handlade i de fallen om patienter som de träffat tidigare och som haft liknade besvär tidigare. Genom att ha ett videomöte beskrev behandlarna att de dels utgått från vad som var känt sen tidigare samt att de handlat om symtom som tydligt kunnat bedömas utifrån tidigare historik och patientens beskrivning. Till detta kunde i vissa fall patienten visa upp problem/symtom via videobilden. Behandlare upplevde samtidigt att detta kunde kännas lite som osäkert att det var lite av en gråzon för om det var ok, men att det i praktiken redan är så att vissa frågor tas på telefon eller genom att kommunicera på annat sätt. De kände sig också trygga i att det var rätt person utifrån att patienten loggat in med sin e-legitimation.

10 10 Upplevd nytta resultat & insikter Behandlare och patienter med återkommande kontakter (4 st) Patienter och behandlare som hade kontakt under längre tid reflekterade mer kring videomöten som en del av behandlingen. Varken behandlare eller patienter med återkommande besök understryker att videomöten inte kan ersätta alla fysiska besök när det handlar om en längre tids behandling. Däremot kan videomöten skapa utrymme för att ersätta vissa fysiska besök och samtidigt komplettera och förstärka kommunikationen mellan behandlare och patienter. Besöken kan hållas oftare och kommunikationen blir mer nära och förtrolig jämfört med att andra kommunikationskanaler som används, till exempel telefon eller skriftliga meddelanden via e-tjänster. För patienter som genomgår en behandling är det betydelsefullt med mer tät kontakt för att upprätthålla sin egen motivation i vården. Behandlare och patienter som mer tillfälligt haft kontakt utifrån enstaka besvär (2 st) Patienter som haft kontakt med sin behandlare utifrån ett mer enstaka och tillfälligt besvär såg videomötet mer som ett snabbt och effektivt sätt att både kunna ställa frågor och få svar och hjälp med sitt besvär. De uppskattade dels att inte behöva ta sig till mottagningen, dels att videomötet just gav utrymme för dialog. En patient som fick ett provsvar beskrev dock att det inte känts lika bra att få att ha ett videomöte för provsvaret om det varit ett negativ besked.

11 11 Upplevd nytta resultat & insikter Vad tillför videobilden? Närhet och tillit i kommunikationen! Både patienter och behandlare beskrev att det var värdefullt att kunna se varandra. Videobilden bidrog till en närhet och en mer tillitsfull kommunikation i och med att båda parter kunde se varandra och läsa av kroppsspråk, mimik och ha ögonkontakt. Att kommunicera med stöd av video uppfattas som värdefullt särskilt när det finns saker som är svåra att prata om och särskilt vid besök som byggde på stöttning och samtal. Mimik och kroppsspråk tillför betydelsefulla nyanser i kommunikationen som intervjupersonerna beskriver saknas i ett telefonsamtal och som har betydelse för känslan av förtrolighet och närvaro. Intimiteten förutsätter att det finns ett förtroende för behandlaren sen tidigare och att behandlaren visar ett genuint uppsåt att ha en dialog inte enbart förmedla information. När det vid några tillfällen varit problem att ansluta till videomötet genomfördes mötet via telefon istället. Både patienter och behandlare beskrev att de då saknade bilden och att de önskat att de också kunnat se varandra. Flera av de som intervjuats beskrev att videobilden handlade om ytterligare en dimension som saknas när man inte ser varandra.

12 12 Upplevd nytta resultat & insikter Förväntningar på kommunikationen är annorlunda vid digitala möten I det digitala väntrummet uppstår osäkerhet snabbare om mötet inte startar i tid. I ett fysiskt väntrum och kan patienter uppfatta det som händer på mottagningen om behandlaren är sen. I det digitala väntrummet går det inte att uppfatta. Behandlarna beskrev att de kände sig stressade och att de hade ett större ansvar för att meddela patienten om de inte hann i tid till det digitala mötet och föreslog att det skulle gå att meddela att hen var försenad. Patienterna beskrev att de flesta videomöten i och för sig startat i tid eller ett antal minuter därefter. De hade själva loggat in 5-10 minuter innan, enligt instruktionerna. När behandlaren var sen började patienterna ganska snart känna osäkerhet. En patient berättade att ett videomöte skulle ta 10 minuter och när mötet inte startat 10 minuter efter utsatt tid trodde hen att bokningen var fel och stängde appen. En bokad tid skapade förutsägbarhet. En patient beskrev att det var positivt till skillnad mot när behandlare ringer upp via telefon närsomhelst under dagen. En patient berättade om en negativ erfarenhet, från en annan videotjänst, där behandlaren ringt upp via video före utsatt tid. Patienten hade inte hunnit förbereda en plats hemma och upplevde att videobilden bidrog till en känsla att behandlaren

13 13 Sammanfattning upplevdes nytta med videomöten? Upplevde patienter och behandlare någon nytta? Ja, den genomgående uppfattningen bland patienterna som intervjuats är att de varit positiva till tjänsten och möjligheten att träffa sin behandlare via video och slippa ta sig till mottagningen. Behållningen har främst varit att med mindre ansträngning och tid kunna besöka vården. Vid fysiska besök går den största delen av tidsåtgången åt till att resa till mottagningen och även ibland att vänta i väntrummet. Ett fysiskt besök kan kräva ett antal timmar medan intervjupersonerna beskrivit att de lagt omkring minuter totalt på ett digitalt möte (inkl. förberedelser med teknik). För invånaren är det inte bara tiden för själva mötet som går åt vid fysisk besök utan förberedelseaktiviteter, restid, tid i väntrum osv. Behandlare och patienter med återkommande besök uttryckte att videobesök är ett bra komplement till fysiska besök. De möjliggör mer täta besök och kan potentiellt på så sätt förbättra behandlingen. Patienterna kan ha en dialog med sin behandlare oftare med kortare och mer fokuserade besök via video och samtidigt spara den ansträngning och tid som det kan innebära att ta sig till mottagningen.

14 14 Behandlare VAD KOM FRAM OM ANVÄNDNING?

15 15 Användningsflöde: dator på mottagning Behandlare på vårdmottagning

16 16 Behandlare om användning Behandlare rekommenderade patienterna att ladda ner appen då de uppfattat att den fungerade bättre Ljud och bild upplevdes fungera tillförlitligare via appen. Vid några tillfällen då patienter använt dator har tekniken strulat och behandlare berättar därför att hen rekommenderade patienter att använda mobiltelefon eller surfplatta och appen. Lite osäkerhet om vad patienterna behövde göra inför videomötet Ett par behandlare uttryckte att de var osäkra på om patienten behövde ha inloggning på 1177 för att kunna genomföra videomötet via appen. Det hade också uppfattat att patienter måste gå in i kallelsen och bekräfta att de läst den för att de skulle kunna starta videomötet. En behandlare hade därför uppmanat sina patienter att höra av sig efter att de gjort det. Bokningen och kallelse omständligt i separata system En behandlare administrerade bokning och kallelse till videomötena själv. För de två andra behandlarna var det istället annan personal som enligt gängse rutin skötte det administrativa kring bokning och kallelse. De behandlarna hade också avsatt särskild tid i sina tidböcker för videomöten. Samtliga behandlarna uppfattade att det var omständligt med bokning och kallelse i och med att moment utfördes i två separata system. Samtidigt beskrev de att de hade överseende med det eftersom de fått veta att detta var en tillfällig lösning som inte kommer behövas längre fram.

17 17 Behandlare om användning Väntrummet ger tydlighet för hur mötet kopplas upp men stressande vid försening Om behandlaren blev försenad till videomötet uppstod oro för hur patienten skulle reagerade i det digitala väntrummet. De kände sig mer stressade än om de vetat att patienten väntade i det fysiska väntrummet på mottagningen. De önskade att patienten skulle se tid för mötet och kunna få meddelade om försening. Vill se patienten även då de behöver öppna patientens journal Ett par av behandlarna tog upp att de kändes lite märkligt att patienten kunde se dem men de kunde inte se patienten om de samtidigt ville titta i patientens journal vid videomötet. De önskade att de fortfarande skulle se en liten bild av patienten för att veta att patienten var kvar. Växlingen mellan mikrofoner missas lätt några diktat behövde göras om En behandlare beskrev att hen lätt glömde att växla mellan mikrofoner i diktafonen och headset, vilket inneburit att ett par diktat behövts göras om. Hen hade dock med tiden lättare kommit ihåg det.

18 18 Patienter VAD KOM FRAM OM ANVÄNDNING?

19 19 Användningsflöde 1: mobil app + webb Patienter som anslutit till möte via mobil app

20 20 Användningsflöde 2: webb & dator Patienter som anslutit till möte via webb & dator

21 21 Patienter om användning Appen mest använd men förväntan att videomöten ska funka oavsett enhet Alla intervjupersoner har använt appen för möten. Några har upplevt problem att koppla in headset då de varit att ansluta via dator. De patienterna som fått problem har provat appen istället vilket fungerat bra. Att kamera och mikrofon är integrerade i mobila enheter skapar driftsäkerhet. Inloggning direkt i appen enklare främst för patienter med återkommande möten För de som har återkommande möten upplevs appen ge en snabbare och enklare väg till videomötet. Flera av de intervjuade patienterna såg inte varför skulle logga in och öppna mötet via kallelsen i 1177 Vårdguidens e- tjänster utan loggade in direkt i appen. De noterade bokningen i sin egen kalender.

22 22 Patienter om användning Patienterna laddade enkelt ner appen men associerar den med 1177 Vårdguiden, namnet inte uppenbart Flera av patienterna hade tagit bort appen efter första videomötet och försökt söka efter den vid nästa tillfälle. Flera upplevde att det var svårt att veta vad appen hette. Vid intervjun beskrev patienterna att de spontant skulle söka på 1177 för att försöka hitta appen igen. När de sökte på 1177 fick de ett antal sökträffar (varav 1177 Gravidapp var den första i listan) och men att appen för videomöten låg längre ner i listan utifrån att namnet innehöll ordet videomöte. Patienterna hade förberett sig och testat ljud och bild i förväg Alla hade testat ljud och bild innan mötet. Ett par patienter hade genomfört funktionstest via dator men när det inte fungerade med deras headset så laddade de ner appen och använde en mobil enhet istället. Bra med påminnelse de som inte fått kallelse får inte heller någon påminnelse Om behandlare skickar en kallelse via 1177 Vårdguiden får patienter en påminnelse om att de har ett nytt meddelande via sms om de ställt in att de vill ha det. Men i de fall då behandlaren inte skickat någon kallelse blir det ju inte heller någon påminnelse. Även om en patient inte loggar in i 1177 e-tjänster för att starta mötet uppskattade de att de fick en påminnelse. Patienter noterar ofta datum och tid i egen kalender

23 23 Patienter om användning Förväntar sig att mer information om besöket ska finnas i appen Flera patienter uttryckte att det borde finnas information med den bokade tiden även i appen. Mobilt BankID upplevs tryggt men synpunkt om legitimering Alla patienter hade mobilt BankID i sin mobil och uppfattade att det var ett enkelt och tryggt sätt att logga in. Ett par patienter gav synpunkter att man borde legitimera sig mot 1177 Vårdguiden i appen och inte mot appleverantören. En patient beskrev och visade att hen hade problem att logga in med mobilt BankID trots att legitimationen fungerade mot andra webbplatser. Väntrummet skapade en tydlighet för hur mötet skulle kopplas upp Patienter och behandlare uttryckte att information om bokad tid borde finnas i väntrummet. Om videomötet blir försenat och det går lång tid efter utsatt tid uppstår osäkerhet om mötet verkligen är bokat eller om det är ett missförstånd. Patienterna kunde sitta och jobba under tiden de väntade i väntrummet. En patient tog upp att det kändes onödigt att inte göra något och föreslog att de kunnat förbereda besöket under väntetiden, till exempel att fylla i en hälsodeklaration.

24 24 Det har fungerat för det mesta men strulat ibland Oftast har det fungerat men det har också strulat då och då Ljudet har hackat Mötet har kopplats upp men ljud har inte fungerat Deltagarna har kopplat upp sig på var sitt håll men inte lyckats få kontakt En patient ville använda headset till mobilen men det fungerade inte att ansluta det på vanligt sätt via blåtand En patient hade problem att logga in med sitt mobila BankID i appen trots att det fungerade helt felfritt vid inloggning mot andra tjänster När patienten och behandlaren inte fått kontakt har de istället använt telefon När det varit problem eller inte gått att komma i kontakt alls med varandra har vårdpersonalen löst problemet genom att ringa upp patienten på telefon istället. När det strulat med tillbehör eller den egna tekniken De av de intervjuade patienterna hade problem att få den egna tekniken att fungera när dator skulle användas. Då valdes istället att använda mobiltelefonen och appen för att genomföra videomötet.

25 25 Det har fungerat för det mesta men strulat ibland Ingen har orkat kontakta supporten och det är för oklart hur man kan göra det Ingen av de intervjuade patienterna eller behandlarna har själva kontaktat eller försökt att rapportera in de problem som uppstått till någon central supportfunktion. Vid problem har behandlare förlitat sig en hel del på de lokala kontaktpersoner som funnits på mottagningen under piloten och att de i sin tur ska ta hand om rapporteringen till support. Flera av patienterna beskrev att de förväntade sig att behandlaren skulle ta initiativ till att få kontakt på annat sätt om videomötet inte kom igång. En patient berättade att hen skulle försöka ringa vårdmottagningen om hen själv fick problem. Patienterna förväntade sig det skulle finnas information om vanliga problem i appen samt vart de ska vända sig och rapportera problem. Ett par av patienterna beskrev att de förväntade sig att behandlaren/mottagningen skulle hantera tekniska problem i tjänsten.

26 26 Patienter & behandlare UTDRAG FRÅN INTERVJUER

27 27 Patient: Vore bra med Patient: Ljud blir bättre Patient: påminnelse och att kunna med headset, ville använda Väldigt lägga till tiden i sin egen headsetet för blåtand till mobilen men funkade inte enkel att använda kalender Patient: Varför kan jag inte se bokad tid och kallelse när jag använder appen? Patient: ville använda headset för att inte omgivningen skulle höra men det fungerade inte Patient: Jag skulle söka på 1177 för att hitta appen Patient: Hittar inte appen, vad heter den? Patient: Skulle kunna finnas info och innan jag loggat in Patient: Skulle försöka ringa mottagningen om det var problem Patient: Support? Då skulle kolla efter hjälp eller något sätt att meddela det i appen

28 28 Patient: Då hade jag hellre använt dator men det fungerade inte med mitt headset. Istället satt jag på sängen och svajade med telefonen i handen. Det gick men man vill kunna slappna av särskilt om man ska prata om känsliga saker Patient: Funkade inte så jag testade appen istället som funkade Patient: behandlaren sa att jag behövde gå in och godkänna kallelsen Patient: Jag hittar väl kallelsen mer information om mötet i inkorgen eller bokade tider? Det är lite oklart var Patient: Vill använda headset, Bättre ljud med headset

29 29 Behandlare: I ett par fall var det strul med uppkopplingen respektive överföringen av ljudet. Det slutade med att vi fick avbryta, och ringa upp på telefon det gick att ha mötet så i de fallen men man tappar en dimension utan bilden. Behandlare: Det gick bra då men det är oklart - det känns lite som en gråzon när det är ok eller inte att bedöma vissa frågor via video Behandlare: patienterna har varit positiva Patient: Nu mailade jag mina värden men det vore bra att istället kunna skicka uppgifter i tjänsten som sjuksköterskan kan kika på inför mötet Om tjänsten Patient: ett förslag vore att kunna lägga till tid och med påminnelse om mötet i sin kalender Patient: Skönt att det inte är något reklam, det känns mer omtänksamt då Patient: Känns säkert i och med att det är landstinget som står bakom. Patient: känns säkert med Mobilt BankID, har det i mobilen men det borde kanske stå att jag legitimerar mig mot 1177

Användningsstatistik pilot videomöten

Användningsstatistik pilot videomöten 2017-08-17 E-hälsa och strategisk IT Användningsstatistik pilot videomöten Delrapport 1 Projekt Videomöten via 1177 Vårdguidens e-tjänster 2017-08-17 E-hälsa och strategisk IT Om användningsstatistik Statistiken

Läs mer

Hur du genomför ett videomöte

Hur du genomför ett videomöte 1(6) Hur du genomför ett videomöte Du kan välja att genomföra ett videomöte på två sätt: via appen Min Hälsa eller via 1177 Vårdguiden. Du behöver tillgång till rätt utrustning och du behöver göra en del

Läs mer

Sammanställning av uppföljningsmöten

Sammanställning av uppföljningsmöten Sammanställning av uppföljningsmöten Delrapport 2 Projekt Videomöte via 1177 Vårdguidens e-tjänster Om uppföljningsmöten Delrapporten är en sammanställning av erfarenheter och synpunkter från uppföljningsmöten

Läs mer

Patientinstruktioner videobesök

Patientinstruktioner videobesök Patientinstruktioner videobesök Patientinstruktioner videobesök Översikt 1. Bokning av tid för videobesök 2. Mötesinformatio n via SMS/1177 Vårdguiden 3. Genomförande av videobesök Du och din behandlare

Läs mer

Sammanställning erfarenheter kring support

Sammanställning erfarenheter kring support Sammanställning erfarenheter kring support Delrapport 5 Projekt Videomöten via 1177 Vårdguidens e-tjänster Om delrapport support Delrapporten är en sammanställning av hur projektet Videomöten via 1177

Läs mer

regionvastmanland.se Välkomna! Pilotverksamhet: Digitalt vårdmöte

regionvastmanland.se Välkomna! Pilotverksamhet: Digitalt vårdmöte Välkomna! Pilotverksamhet: Digitalt vårdmöte Innehåll Pilotprojektet Digitalt vårdmöte Vad är en pilot & vad krävs för att delta i den? Om Digitalt vårdmöte Nästa steg Kontaktuppgifter och information

Läs mer

HUR DU GENOMFÖR ETT VIDEOMÖTE

HUR DU GENOMFÖR ETT VIDEOMÖTE HUR DU GENOMFÖR ETT VIDEOMÖTE Manual och tips HEJ! HEJ OCH VÄLKOMMEN! VIDEOMÖTEN INTEGRERAT I COSMIC DET HÄR BEHÖVER DU SOM VÅRDGIVARE Vårdinformationssystemet Cosmic Kommunikationsverktyget Skype för

Läs mer

Integrationsramverk digitala vårdmöten 1177Vårdguiden Maria Berglund

Integrationsramverk digitala vårdmöten 1177Vårdguiden Maria Berglund Integrationsramverk digitala vårdmöten 1177Vårdguiden Maria Berglund Videotjänst inom ramen för Stöd och behandlingsplattformen Bakgrund och kort beskrivning av integrationsramverk Videoprojekt Stockholms

Läs mer

HUR DU GENOMFÖR ETT VIDEOMÖTE

HUR DU GENOMFÖR ETT VIDEOMÖTE HUR DU GENOMFÖR ETT VIDEOMÖTE Manual och tips HEJ! HEJ OCH VÄLKOMMEN! SNABBGUIDE BOKNING AV VIDEOMÖTE I COSMIC I bokningsunderlaget välj kontakttyp 23. Distankontakt video UTFÖRA VIDEOMÖTE VIA COSMIC Högerklicka

Läs mer

HUR DU GENOMFÖR ETT VIDEOMÖTE

HUR DU GENOMFÖR ETT VIDEOMÖTE HUR DU GENOMFÖR ETT VIDEOMÖTE Manual och tips HEJ! HEJ OCH VÄLKOMMEN! SNABBGUIDE BOKNING AV VIDEOMÖTE I COSMIC I bokningsunderlaget välj kontakttyp 23. Distankontakt video UTFÖRA VIDEOMÖTE VIA COSMIC Högerklicka

Läs mer

HABILITERING OCH REHABILITERING PÅ DISTANS

HABILITERING OCH REHABILITERING PÅ DISTANS HABILITERING OCH REHABILITERING PÅ DISTANS Ett FOU-projekt i Region Skåne Madeleine Persson och Johanna Svensson Vad arbetar vi med inom Habiliteringen? Barn och ungdomar med funktionsnedsättning Barn

Läs mer

Patientinstruktioner - videobesök Breddimplementering av innovation

Patientinstruktioner - videobesök Breddimplementering av innovation 1 Patientinstruktioner - Breddimplementering av innovation Innehåll: Navigera snabbt till dokumentets olika delar Videobesök på Karolinska 1. Bokning av tid för via SMS eller 1177 Vårdguidens e-tjänster

Läs mer

E-Hälsa Digital mottagning och Webbtidbok

E-Hälsa Digital mottagning och Webbtidbok E-Hälsa Digital mottagning och Webbtidbok 2016-11-30 Bakgrund Efterfrågan bland patienter Hur vi på företaget kan arbeta för att bedriva effektivare vård. Då har med begreppen effektivitet och effektivare

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLINJER 117 7 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 2.0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

FÖRBÄTTRINGS KUNSKAP 15 HP RAPPORTMALL DMAICL. Av Marie Magnfält

FÖRBÄTTRINGS KUNSKAP 15 HP RAPPORTMALL DMAICL. Av Marie Magnfält FÖRBÄTTRINGS KUNSKAP 15 HP RAPPORTMALL DMAICL Av Marie Magnfält 170113 Bakgrund Under större delen av den här kursens gång har min arbetsplats varit en kirurgisk vårdavdelning, avdelning 350, på Östra

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 1_0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Min Vårdplan Cancer i Stöd och behandling Utvärdering av piloter , Version 3

Min Vårdplan Cancer i Stöd och behandling Utvärdering av piloter , Version 3 Min Vårdplan Cancer i Stöd och behandling Utvärdering av piloter 2017-09-29, Version 3 Bakgrund Enlig den nationella cancerstrategin ska en individuell skriftlig vårdplan tas fram för varje patient med

Läs mer

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Ansluta första gången till Lyncmöte 5 Ansluta

Läs mer

Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Du kan logga in till 1177 Vårdguidens e-tjänster via dator, surfplatta eller mobiltelefon. Man loggar in via webbsidan 1177. Gå till webbadress:

Läs mer

Frågor och svar om Internetbaserat stöd och behandling och KBT via nätet

Frågor och svar om Internetbaserat stöd och behandling och KBT via nätet Koncernkontoret Hälso- och sjukvård Senast uppdaterad 2017-04-13 Frågor och svar om Internetbaserat stöd och behandling och KBT via nätet Internetbaserat stöd och behandling ska bli en del av hälso- och

Läs mer

DELTA I VIDEOMÖTE FÖR DEJ SOM INTE HAR SKYPE FÖR FÖRETAG INSTALLERAD SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

DELTA I VIDEOMÖTE FÖR DEJ SOM INTE HAR SKYPE FÖR FÖRETAG INSTALLERAD SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING DELTA I VIDEOMÖTE FÖR DEJ SOM INTE HAR SKYPE FÖR FÖRETAG INSTALLERAD SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Ansluta första gången till Skype-möte 5 Inställningar

Läs mer

Intervjuguide ST PVC. Namn: Telefon: Datum:

Intervjuguide ST PVC. Namn: Telefon: Datum: Namn: Telefon: Datum: Tänk på följande under intervjun: Inled intervjun med att presentera dig själv och andra deltagare vid intervjun samt syfte och tidsåtgång. Berätta kort om jobbet och om oss som arbetsgivare.

Läs mer

Delta i Skype-möte UTAN Skype för företag installerad Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Delta i Skype-möte UTAN Skype för företag installerad Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Delta i Skype-möte UTAN Skype för företag installerad 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Ansluta första gången till Skype-möte 5 Inställningar ljud 9 Inställning

Läs mer

Digitalt Vårdmöte. Effektiv och smidig kommunikation, komplett med tal, text och video.

Digitalt Vårdmöte. Effektiv och smidig kommunikation, komplett med tal, text och video. Digitalt Vårdmöte Effektiv och smidig kommunikation, komplett med tal, text och video. VårdX3, en komplett digital tjänst med tal, text och video Med modern teknik kan patienten idag få professionell vård

Läs mer

Oanade möjligheter. Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen

Oanade möjligheter.   Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen Oanade möjligheter www.oanade-möjligheter.se Oanade möjligheter är ett initiativ skapat av Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen En sajt som involverar och väcker nyfikenhet kring digitala

Läs mer

Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon

Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon Egna anteckningar Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon Kontakt Sjukhus Telefonnummer Kommun Telefonnummer Primärvården Telefonnummer Tid för

Läs mer

DELTA I VIDEOMÖTE FÖR DEJ SOM INTE HAR SKYPE FÖR FÖRETAG INSTALLERAD SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

DELTA I VIDEOMÖTE FÖR DEJ SOM INTE HAR SKYPE FÖR FÖRETAG INSTALLERAD SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING DELTA I VIDEOMÖTE FÖR DEJ SOM INTE HAR SKYPE FÖR FÖRETAG INSTALLERAD SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Ansluta första gången till Skype-möte 5 Inställningar

Läs mer

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths Steg för steg-guide Visiba Care Office Detta är verktyget för vårdgivaren en läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Från verktyget finns möjlighet att bjuda in till ebesök

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med Outlook Web App 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa

Läs mer

En Individuell Samarbetsplan Utvärdering av psykiatrisk sjukhusvård

En Individuell Samarbetsplan Utvärdering av psykiatrisk sjukhusvård Intervjumall Instruktion till intervjuaren: Utvärderingen görs som en semistrukturerad intervju, efter sjukhusperiodens avslut när patienten KÄNNER SIG REDO. Intervjun hålls förslagsvis av patientens psykiatrikontakt/case

Läs mer

Invånarpanelen: E-tjänster och tillgänglighet till hälsocentraler

Invånarpanelen: E-tjänster och tillgänglighet till hälsocentraler Invånarpanelen: E-tjänster och tillgänglighet till hälsocentraler Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Enkätfrågor och underlag... 3 1.2 Undersökningstid... 3 1.3 Deltagare... 3 1.4 Analys av deltagarna... 4

Läs mer

LIAkalendern. Att söka en LIAplats är KRÄVANDE. Om du vill lyckas med att få LIA, måste du marknadsföra dig

LIAkalendern. Att söka en LIAplats är KRÄVANDE. Om du vill lyckas med att få LIA, måste du marknadsföra dig LIAkalendern Att söka en LIAplats är KRÄVANDE. Om du vill lyckas med att få LIA, måste du marknadsföra dig Det gäller att känna produkten du skall marknadsföra, dvs. DU! Det är absolut största vikt att

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Kognitivt tillgängliga möten checklista och information

Kognitivt tillgängliga möten checklista och information Kognitivt tillgängliga möten checklista och information Fotograf: Christina Teuchler, Autism- och Aspergerförbundet. Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Kognition och kognitiv tillgänglighet...

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Rapportmall Designprojekt Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling för kontaktsjuksköterskor 15 HP

Rapportmall Designprojekt Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling för kontaktsjuksköterskor 15 HP Rapportmall Designprojekt Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling för kontaktsjuksköterskor 15 HP Namn på deltagare: Eva Magee Projektnamn: Förbättring och trygghet för patienter på Hematologimottagningen,

Läs mer

Vårdguidens e-tjänster,

Vårdguidens e-tjänster, tjänster, Ett projekt för att öka kännedomen om dessa tjänster Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling för kontaktsjuksköterskor 15 hp Kristina Danielsson Kirurgmottagningen SU/Östra DEFINE Jag har upplevt

Läs mer

Samordnad digital vårdplanering

Samordnad digital vårdplanering Samordnad digital vårdplanering Kommun, vårdcentral och sjukhus i Eksjö Erfarenheter från vårdplanering via video och med nya arbetssätt. Fredrik Sargren, e-hälsostrateg Vad är samordnad vårdplanering

Läs mer

Inriktning för genomförandet av uppdrag om digitala vårdmöten under 2018

Inriktning för genomförandet av uppdrag om digitala vårdmöten under 2018 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-11-13 1 (6) HSN 2017-1592 Handläggare: Lisa Hagberg Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-12-19 Inriktning för genomförandet av uppdrag om digitala vårdmöten

Läs mer

Patientsäkerhetskonferensen , seminarium Förstå mig rätt minska missförstånd i patientmötet

Patientsäkerhetskonferensen , seminarium Förstå mig rätt minska missförstånd i patientmötet Patientsäkerhetskonferensen 2016-09-21, seminarium Förstå mig rätt minska missförstånd i patientmötet Deltagarnas mentometersvar på frågan: Vad tar du med dig härifrån? Det här ska jag testa o Det här

Läs mer

Effekter av digitaliseringen: Störningar och begränsningar vid videobesök

Effekter av digitaliseringen: Störningar och begränsningar vid videobesök 2019-05-21 Projekt Hemsjukhusvård Effekter av digitaliseringen: Störningar och begränsningar vid videobesök Kristina Groth, Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet Linda Sturesson, Karolinska

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 för iphone Innehållsförteckning Lync 2013 i iphone... 3 Installera appen... 3 Lyncs huvud-vy... 5 Mer-knappen... 5 Status... 6 Snabbmeddelanden... 7 Skicka snabbmeddelande...

Läs mer

Så här vill patienter berätta för sjukvården om sina levnadsvanor. Resultat av en befolkningsundersökning 2016

Så här vill patienter berätta för sjukvården om sina levnadsvanor. Resultat av en befolkningsundersökning 2016 Så här vill patienter berätta för sjukvården om sina levnadsvanor Resultat av en befolkningsundersökning 2016 Denna publikation skyddas av upphovsrättslagen. Vid citat ska källan uppges. För att återge

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 2 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar - ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa kallelse

Läs mer

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inför mötet, inloggning på dator 4 5 Inställningar i Microsoft Lync

Läs mer

Information om webbmöte via Skype

Information om webbmöte via Skype Information om webbmöte via Skype Skype för företag är en del av Office 2013/Office 365 och ger dig möjlighet att via datorn chatta och ha digitala administrativa möten med eller utan video. Röst- och

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

Förberedelser inför webbkursen!

Förberedelser inför webbkursen! Förberedelser inför webbkursen! För att du ska få en så bra kurs som möjligt är det viktigt att du läser igenom nedanstående instruktioner och förberedelser noga INNAN kursen. Vi kommer inte ha möjlighet

Läs mer

Manual för. Kundmötesmätning Synsam. Startdatum för besök: Se systemet. Slutdatum för besök: Se systemet

Manual för. Kundmötesmätning Synsam. Startdatum för besök: Se systemet. Slutdatum för besök: Se systemet Manual för Kundmötesmätning Synsam Startdatum för besök: Se systemet Slutdatum för besök: Se systemet Telefon +46 (0)8 410 Adress Daymaker AB, Storgatan 26, 645 30 Strängnäs E-post info@daymaker.se En

Läs mer

Till närstående som ska vara med på planeringsmöte inför utskrivning via video eller telefon

Till närstående som ska vara med på planeringsmöte inför utskrivning via video eller telefon Egna anteckningar Till närstående som ska vara med på planeringsmöte inför utskrivning via video eller telefon Kontakt Sjukhus Telefonnummer Kommun Telefonnummer Tid för mötet Primärvården Telefonnummer

Läs mer

GITS. Delta i Skype-möte MED Skype för företag installerad. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Delta i Skype-möte MED Skype för företag installerad. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Delta i Skype-möte MED Skype för företag installerad 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inställningar i Skype, ljud 5 Inställningar videokamera 8 Anslut till Skype-

Läs mer

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inställningar i Microsoft Lync 5 Inställningar

Läs mer

Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan

Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan Bakgrund till barns brukarmedverkan Några kommuner från Västernorrlands län har tillsammans med Allmänna Barnhuset och 33

Läs mer

TRYGGHETSKAMERA ett komplement till fysiska tillsynsbesök. Skurups kommuns erfarenheter

TRYGGHETSKAMERA ett komplement till fysiska tillsynsbesök. Skurups kommuns erfarenheter TRYGGHETSKAMERA ett komplement till fysiska tillsynsbesök Skurups kommuns erfarenheter Tillsynsbesök* En trygghetsskapande insats som innebär att personal tittar till den enskilde mellan övriga besök.

Läs mer

Hantera motstånd och få ett bättre liv

Hantera motstånd och få ett bättre liv Hantera motstånd och få ett bättre liv Ett bättre liv betyder olika saker för olika människor men för de flesta innebär det att ha trygghet, glädje och harmoni i sitt liv. Det finns många sätt att skapa

Läs mer

Företagsportalen + digitala tillstånd. Manual - administratör

Företagsportalen + digitala tillstånd. Manual - administratör Företagsportalen + digitala tillstånd Manual - administratör Företagsportalen och tjänsten digitala tillstånd Parkering Göteborgs företagsportal är ett administrativt webbgränssnitt där du snabbt och enkelt

Läs mer

sjalvservice.skelleftea.se

sjalvservice.skelleftea.se Handbok för användare sjalvservice.skelleftea.se Datum: 2019-05-02 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.1.1 Mina ärenden... 5 2.1.2.

Läs mer

För medarbetare i vården: Vanliga frågor och svar om e-tjänsten Journal via nätet. Frågor och svar JVN, version

För medarbetare i vården: Vanliga frågor och svar om e-tjänsten Journal via nätet. Frågor och svar JVN, version För medarbetare i vården: Vanliga frågor och svar om e-tjänsten Journal via nätet Frågor och svar JVN, version 2017-06-12 Översikt frågor Fråga: Vad är e-tjänsten Journal via nätet?... 3 Fråga: Vad är

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen SKYPE MÖTE - FÖRBEREDELSER 208-0-02 Version.0 Innehåll sid Förberedelser 3 Inställningar innan första mötet 4 Ljudinställningar 6 Kamerainställningar 7 Mötesinställningar; Outlook klient 9 Mötesinställningar;

Läs mer

Foto: Sophie Eriksson

Foto: Sophie Eriksson Foto: Sophie Eriksson Telefonrådgivning och samtalsmetodik Elisabeth Almgren Eriksson Sjuksköterska Omvårdnadshandledare Utbildare Länsombudsdagar Januari 2018 Livskunskap Redskap och strategier i telefonrådgivning

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Intervjuer med personal till brukare med personligt stöd enligt LSS, före installation av digitalt stöd i hemmet

Intervjuer med personal till brukare med personligt stöd enligt LSS, före installation av digitalt stöd i hemmet Intervjuer med personal till brukare med personligt stöd enligt LSS, före installation av digitalt stöd i hemmet Projektmedverkande från OF (omsorg om personer med funktionsnedsättning) i Hultsfreds kommun

Läs mer

When meetings really matter

When meetings really matter When meetings really matter Webbmöte Pratar du med kunder och kollegor via Skype, Microsoft OSC eller andra kommunikationsverktyg i datorn? Använd Konftel som ljudkälla. Möte via mobilen Anslut din mobiltelefon

Läs mer

25 Yttrande över motion 2017:73 av Petra Larsson (S) och Victor Harju (S) om digitala hälsokontrollen i Stockholms läns landsting (SLL) HSN

25 Yttrande över motion 2017:73 av Petra Larsson (S) och Victor Harju (S) om digitala hälsokontrollen i Stockholms läns landsting (SLL) HSN 25 Yttrande över motion 2017:73 av Petra Larsson (S) och Victor Harju (S) om digitala hälsokontrollen i Stockholms läns landsting (SLL) HSN 2018-0077 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-0077

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20140116 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Skånepanelen Medborgarundersökning September 2017 Genomförd av Institutet för kvalitetsindikatorer (Indikator)

Skånepanelen Medborgarundersökning September 2017 Genomförd av Institutet för kvalitetsindikatorer (Indikator) Skånepanelen Medborgarundersökning September 2017 Genomförd av Institutet för kvalitetsindikatorer (Indikator) Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Om respondenterna Inställning till vårdtjänster

Läs mer

Kvalitet, säkerhet och tillgänglighet. Regionstyrelsen

Kvalitet, säkerhet och tillgänglighet. Regionstyrelsen Kvalitet, säkerhet och tillgänglighet Regionstyrelsen 2018-10-31 Fokusområden Tillgänglighet Hälsa och livskvalitet i vardagen Tillgänglighet, Samordning & Trygghet Allt fler besöker 1177.se över tio miljoner

Läs mer

DELTA I VIDEOMÖTE FÖR DEJ SOM HAR SKYPE FÖR FÖRETAG INSTALLERAD SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

DELTA I VIDEOMÖTE FÖR DEJ SOM HAR SKYPE FÖR FÖRETAG INSTALLERAD SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING DELTA I VIDEOMÖTE FÖR DEJ SOM HAR SKYPE FÖR FÖRETAG INSTALLERAD SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inställningar i Skype, ljud 5 Inställningar videokamera

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20170228 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall Genomförda intervjuer

Läs mer

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Bilaga 6 Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Personalen som deltog i projektet och därmed skulle omfattas av de nya arbetsrutinerna för testpersonerna, var det som arbetar

Läs mer

Utvärdering av Delprojekt-Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar

Utvärdering av Delprojekt-Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar P R O J E K T N A M N U T G Å V A D A T U M D I A R I E N R Utvärdering av Delprojekt-Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar Syfte: Skapa möjligheten att använda tekniska lösningar som ett komplement

Läs mer

1177 Vårdguiden e-tjänster. Beskrivning och tjänstespecifika villkor

1177 Vårdguiden e-tjänster. Beskrivning och tjänstespecifika villkor 1177 Vårdguiden e-tjänster Beskrivning och Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. Termer och begrepp... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 2 5.1 Allmänt... 2 5.2 Webbaserad personalingång...

Läs mer

Slutredovisning förbättringsprojekt; Handledarmanual för primärvården Frida Jarl AT-läkare 2011

Slutredovisning förbättringsprojekt; Handledarmanual för primärvården Frida Jarl AT-läkare 2011 Slutredovisning förbättringsprojekt; Handledarmanual för primärvården Frida Jarl AT-läkare 2011 Bakgrund Primärvårdsblocket kommer sist under AT-tjänstgöringen och på många sätt skiljer det sig från slutenvårdsplaceringarna.

Läs mer

1177 Vårdguiden på webben

1177 Vårdguiden på webben 1177 Vårdguiden på webben Hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård Marie-Louise Elebring, kommunikationsenheten 20160914 1177 Vårdguiden på webben Region Östergötlands

Läs mer

Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone

Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone Upplägget av utbildning i Lync för iphone Vi kommer att gå igenom följande avsnitt med paus mellan avsnitten Installera Lync, inloggning och inställningar för ljudoch

Läs mer

Kunskapsbanksnummer: KB Datum: Händelseanalys. Brister i kommunikation och försenad koloskopi

Kunskapsbanksnummer: KB Datum: Händelseanalys. Brister i kommunikation och försenad koloskopi Datum: 2018-10-23 Händelseanalys Brister i kommunikation och försenad koloskopi 1 Sammanfattning Remiss skickas från vårdcentral till sjukhus för koloskopiundersökning. Patienten får tilltagande besvär

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Utvärdering pilotundersökning. Pict-O-stat maj 2016

Utvärdering pilotundersökning. Pict-O-stat maj 2016 Pict-O-stat maj 06. Bakgrund Under perioden 06-0-0 har en pilotundersökning genomförts för att undersöka om det webbaserade programmet Pict-O-Stat kan fungera som brukarundersökning inom Attendo Skandinavien

Läs mer

TILL DIG SOM HAR EN ANHÖRIG MED SPRIDD BRÖSTCANCER

TILL DIG SOM HAR EN ANHÖRIG MED SPRIDD BRÖSTCANCER TILL DIG SOM HAR EN ANHÖRIG MED SPRIDD BRÖSTCANCER INNEHÅLL En ny situation 1 Be om hjälp och stöd 2 Var medmänniska 4 Låt inte er omgivning styra 6 Ta hand om dig själv 8 Hitta saker att uppskatta 10

Läs mer

Healthcare Inc, 1177 Vårdguidens e tjänster, webbtidboken och samverkan med Inera. Marika Jonsson Utvecklingsledare leg sjukgymnast

Healthcare Inc, 1177 Vårdguidens e tjänster, webbtidboken och samverkan med Inera. Marika Jonsson Utvecklingsledare leg sjukgymnast Healthcare Inc, 1177 Vårdguidens e tjänster, webbtidboken och samverkan med Inera. Marika Jonsson Utvecklingsledare leg sjukgymnast Fråga: Healthcare incstudentprojekt Uteblivna besök Innovationsprocessen

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTE R.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Tips på appar för stöd i vårdsituationer

Tips på appar för stöd i vårdsituationer StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på appar för stöd i vårdsituationer Förslag på appar som kommunikativt och kognitivt stöd i mötet mellan vårdpersonal och patient Januari

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

VÄLKOMMEN! Upplägg idag

VÄLKOMMEN! Upplägg idag VÄLKOMMEN! Upplägg idag 1 Arenasamverkan 2015 kort intro 2 Goda exempel från några grupper 3 Överenskommelsen om fortsatt Arenasamverkan och nya rutinen 4 Möjligt tekniskt stöd vid era möten 5 SIP hur

Läs mer

ARBETSKOPIA

ARBETSKOPIA Vad tycker du om barnsjukvården? Denna enkät innehåller frågor om dina och ditt barns erfarenheter från den mottagning eller motsvarande som anges i följebrevet. Vi har slumpvis valt ut personer som besökt

Läs mer

Delta i undervisning online via Zoom

Delta i undervisning online via Zoom Delta i undervisning online via Zoom 2 Innehåll Välkommen till undervisning i Zoom!... 3 Innan du börjar använda Zoom... 3 Använd headset med mikrofon!... 3 Aktivera Zoom... 3 Installera klient... 4 Ladda

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

Läkares och patienters perspektiv på journal via nätet

Läkares och patienters perspektiv på journal via nätet Läkares och patienters perspektiv på journal via nätet Åsa Cajander, docent vid inst för IT, Uppsala universitet Ture Ålander, med dr, läkare, IFV, Uppsala Universitet Agenda Presentation av DOME Läkarnas

Läs mer

Slutrapport uppgift 1

Slutrapport uppgift 1 31 AUGUSTI 2016 Slutrapport uppgift 1 UX-16 Nackademin Uppdrag: Hitta personans recept för astmamedicin på www.1177.se (Vårdguiden) Grupp 3 Alexander Lindqvist, Majah Disland, Linnea Molinder, Rasmus Hammarlund.

Läs mer

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER Anna Tisäter Akademiskt specialistcentrum Februari 2019 Innehåll Logga in i 1177... 2 Översikt 1177... 5 Inställningar för avisering... 6 Inkorg... 8 Meddelanden... 8 Ärenden...

Läs mer

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan i appen och mobilen När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i 3FrontOffice. Det gäller till exempel när du har ställt in

Läs mer

Handen på hjärtat självbestämmande, delaktighet och inflytande. Bara ord, eller?

Handen på hjärtat självbestämmande, delaktighet och inflytande. Bara ord, eller? Handen på hjärtat självbestämmande, delaktighet och inflytande. Bara ord, eller? Handen på hjärtat Kan metoden reflekterande samtal medverka till en högre grad av brukarnas upplevelse av självbestämmande,

Läs mer

Ett namn på sina problem Omgivningen Förståelse för sig själv Möjlighet att få rätt stöd Tänka funktionshinder istället för lat, slarvig, en ökad tro

Ett namn på sina problem Omgivningen Förståelse för sig själv Möjlighet att få rätt stöd Tänka funktionshinder istället för lat, slarvig, en ökad tro Hade du känt mig hade du inte dömt mig Hade jag hjälpt dig hade du aldrig glömt mig Hade du ta t dig tid hade du kanske fattat Hade jag vågat hade vi kanske snackat Hade vi bara haft mer tid Hade jag kanske

Läs mer

Mars februari Medborgarpanel 8. Tillgång till din patientjournal på internet

Mars februari Medborgarpanel 8. Tillgång till din patientjournal på internet Mars 2014 10 23 februari 2014 Medborgarpanel 8 Tillgång till din patientjournal på internet Inledning Hösten 2011 startade Landstinget Kronoberg en medborgarpanel. I panelen kan alla som är 15 år eller

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Användarmanual. Version för 3.2.0

Användarmanual. Version för 3.2.0 Användarmanual Office Version för 3.2.0 Visiba Care Office Visiba Care Office är verktyget för dig som är vårdgivare läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Med hjälp av verktyget

Läs mer