Barnperspektivet Förvaltningen har inte funnit några särskilda aspekter på frågan utifrån detta perspektiv.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barnperspektivet Förvaltningen har inte funnit några särskilda aspekter på frågan utifrån detta perspektiv."

Transkript

1 Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0349/16 Intraservice Anders Nilsson Telefon E-post: Införande av Office 365 Förslag till beslut 1. Nämnden för intraservice beslutar att ge förvaltningschefen i uppdrag att teckna avtal med Microsoft om Office 365 licenser i abonnemangsform 2. Nämnden för intraservice beslutar att ge förvaltningschefen i uppdrag att upprätta program för införande av Office 365 och ersätta befintliga system och tjänster enligt beskrivning i bilaga 1 Sammanfattning 2009 fattade stadskansliet beslut om att inte ha något supportavtal kopplat till nuvarande Officepaketet, Office Det har lett till att staden haft lägre kostnad under perioden men nu står inför en investering i ny programvara. Förutom att programvarorna i sig har utvecklats sedan dess, har dessutom möjliga licensformer förändrats. Nu finns det möjlighet att ha en abonnemangsform istället. Det ger varje användare rätten att använda program och tjänster på flera enheter. Vi kan dessutom teckna olika typer av abonnemang utifrån varje verksamhets behov. Genom att teckna ett abonnemang för Office 365 skapas förutsättningar för den digitala arbetsplatsen, vilket medför att vi kan förändra leveransen av andra tjänster. Hemkataloger, e-post, kalender och bokningshantering behöver inte längre levereras via egna servrar och programvara från IBM då dessa tjänster ingår i abonnemanget. Avtalet med IBM upphör per den 31/ och behöver omförhandlas för perioden Ekonomiska konsekvenser Förvaltningen konstaterar att ett införande av Office 365 kan ske inom befintlig budgetram. Den ökade kostnaden för licenser möts av motsvarande sänkta kostnader inom drift och förvaltning. Se bilaga 1 Rubrik Ekonomi Barnperspektivet Förvaltningen har inte funnit några särskilda aspekter på frågan utifrån detta perspektiv. 1(10)

2 Jämställdhetsperspektivet Förvaltningen har inte funnit några särskilda aspekter på frågan utifrån detta perspektiv. Mångfaldsperspektivet Förvaltningen har inte funnit några särskilda aspekter på frågan utifrån detta perspektiv. Miljöperspektivet En modernare digital arbetsplats skapar förutsättningar för ökat mobilt arbetssätt och olika typer av samarbete på distans, vilket resulterar i minskade behov av resor. Omvärldsperspektivet En modern digital arbetsplats skapar förutsättningar för bättre samarbete med andra myndigheter och organisationer. Samverkan Samverkan har skett med de fackliga organisationerna i förvaltningens samverkansgrupp (FSG) Information lämnades på CSG Bilagor 1. Införande av Office 365 Ärendet Se bilaga 1. Bakgrund Tidigare beslut om att inte teckna avtal om rätten att uppgradera befintliga licenser togs 2009 av tjänstemän på stadsledningskontoret. Ärendet har, vad förvaltningen kunnat finna, inte hanterats av politiken vid tidigare tillfälle. Förvaltningens överväganden Göteborgs stads infrastruktur för den digitala arbetsplatsen är eftersatt, då befintliga avtal inte möjliggjort utveckling motsvarande verksamhetens behov. Med ingången i ett digitalt ekosystem som Office 365 skapas förutsättning för en modern digital arbetsplats. Göteborgs Stad intraservice Nisse Waldefeldt Förvaltningschef Anders Nilsson IT-Chef Göteborgs Stad Intraservice, tjänsteutlåtande 2(10)

3 Bilaga 1 Införande av Office 365 [Publiceringsdatum] Version 1.0 Göteborgs Stad Intraservice, tjänsteutlåtande 3(10)

4 Versionshantering Datum Version Beskrivning Ändrat av Version 1 IT-gov Bakgrund Office-miljön i staden bygger på avtal och hantering där varje verksamhet själva köper och administrerar licenser. Verksamheten ansvarar själv för att rätt antal licenser finns per anställd eller de enheter som används fattades beslut att inte ha avtal som möjliggör fri uppgradering till nya versioner utan man köpte dåvarande version (Office 2007). Leverantör av Office-program erbjuder support under något som man kallar produktlivscykel, för Office 2007 tar denna slut Detta innebär bland annat att efter denna tidpunkt kommer inte några säkerhetsuppdateringar att finnas tillgängliga för programvaran och vi riskerar att stå sårbara för eventuella angrepp genom att programvaran finns installerad på de flesta av stadens datorer. Vi kan dessutom inte ta del av de förbättringar som gjorts på programmen sedan Microsoft som levererar Office har utökat sina licensmodeller sedan staden gjorde valet att anskaffa Office Idag finns det möjlighet att teckna avtal som möjliggör en hyrmodell av licenserna. Modellen ger oss rätt att installera programvaran på flera enheter per abonnemang och under avtalsperioden ingår det uppgraderingar fritt. Genom att teckna ett abonnemang för Office 365 skapas förutsättningar för den digitala arbetsplatsen, vilket medför att vi kan förändra leveransen av andra tjänster. Hemkataloger, e-post, kalender och bokningshantering behöver inte längre levereras via egna servrar och programvara från IBM då dessa tjänster ingår i abonnemanget. Göteborgs Stad Intraservice, tjänsteutlåtande 4(10)

5 Förändrade krav från omvärlden Dagens och framtidens medarbetare har större krav på hur en modern digital arbetsplats är utformad och stödjer dem i det dagliga arbetet. Detta gäller även hur staden framstår som attraktiv arbetsgivare. Genom att etablera ett ekosystem baserat på Office 365 skapas möjligheter att realisera behoven. Verksamhetsbehov HR: Attrahera, rekrytera, landa, utveckla, samarbeta, behålla Ekonomi: Insikter, omvärldsanalys/trender, upphandling Kommunikation: Medborgardialog, samverkan, social, sentimentanalys, intern kommunikation Omsorg: Mobilitet, säkerhet, effektivitet/leveransmodell, insikter och analys samt beslutsstöd och ledning, samarbete, extern samverkan i vårdkedjan Skola: Minska administrativ tid, insikter och analys samt beslutsstöd och ledning, Infrastruktur/tekniska förvaltningar: Mobilitet, data för verksamhetsutveckling, insikter och analys samt beslutsstöd och ledning, prediktiv analys, realtidsinformation, automatisering, adaptiv logistik, smarta byggnader, projektstyrning Ledning: Demokratisering, insyn, innovation, digitalisering, verksamhetsutveckling Övergripande: Ärendehantering IT Prioritering Modernisering av den digitala arbetsplatsen, självservice, kunskapshantering, personal livscykel och mobilitet. Verktyg för affärsanalys. Digital kommunikations och samverkansplattform. Mobil ärendehantering, kryptering/säkerhet, samverkan. Lärplattform, mobilitet, ledningsfönster för verksamhetsutveckling och insikter. Informationsplattform, datalager, integrationsplattform, mobil ärendehantering och projektportföljhantering. Ledningsplattform, visualisering och prediktiv analys av data. Modernisering av ärendehantering och konsolidering av lösningar till plattformsarkitektur. Göteborgs Stad Intraservice, tjänsteutlåtande 5(10)

6 Uppdraget Införande av Office 365 Vad ingår Office 365 är mer än bara Office-program, det är en molnbaserad integrerad helhetslösning för e-post, samarbete och kommunikation. Office 365 möjliggör samarbete och kommunikation med kollegor oavsett var någonstans du befinner dig, på valfri enhet. Ditt Office kommer att fungera både lokalt i Officepaketet som det alltid gjort, och som molnversion i webbläsaren eller som appar i mobila enheter. Det finns möjlighet att börja använda de olika funktionerna var för sig vilket möjliggör att ett införande kan göras i steg, där verksamheten får möjlighet att ta till sig nya funktioner i en takt som ser till att man är bekväm i både nya program och arbetssätt. - Senaste versionen av Office-programsvit (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Skype och Access) - Office-programsvit i form av appar - Möjlighet för användaren att använda fullständiga Office på upp till 15 enheter. Alltså ingen extra licens behövs för att använda programmen på telefon eller surfplatta, vilket tidigare krävts - Möjlighet att välja olika abonnemangsformer beroende på verksamhetens behov vilket ger en ökad kostnadseffektivitet - E-post och kalender med fri lagring upp till 50Gb samt obegränsad lagring i arkiv - Avancerad e-post och stöd för arkivering - Kontrollera tillgång till dokument och e-post. Stöd för att styra vilka dokument som får delas inom och utanför organisationen genom regelverk - Möjlighet att anordna och delta i onlinemöten med ljud, bild samt delning av dokument såsom presentationer - Enkel fillagring och fildelning och möjlighet att ersätta hemkatalogen med 1TB lagring i molnet vilket ger möjlighet till åtkomst och synkronisering mellan dator, telefon och platta. Möjlighet att bestämma vilka filer du vill ha tillgång till när du inte är uppkopplad samt vilka du vill dela med andra. - Gruppwebbplatser för enklare samarbeten i projekt och arbetsgrupper. Dela dokument och samarbeta med både kollegor och externa användare. Göteborgs Stad Intraservice, tjänsteutlåtande 6(10)

7 Tidsplan Nu- dec 2016 Programplanering Inventering av dagens miljö för att säkerställa tillvägagångssätt för införande av Office 365. Det omfattar befintlig infrastruktur, teknik samt aktuella applikationer i våra tjänster. Detta arbete kommer genomföras i samverkan med verksamheterna och omfattar bland annat: o Kartlägga användartyper. o Genomföra för-pilot för att verifiera teknik, funktionalitet och leveransförmåga. o Ta fram informations- och utbildnings-material. o Ta fram förvaltningsmodell för ny funktionalitet o Genomföra pilot samt utvärdering. o Ta fram en införandeplan. o Starta införande enligt plan Programmet planeras pågå till och med 2018 för att ersätta nuvarande funktioner och tjänster. Programmet samordnas med övriga utvecklingsinitiativ inom staden. Förvaltningen återkommer med en detaljerad tidplan i samband med upprättande av programmet. Det är viktigt att den upprättas i nära samarbete med verksamheterna som påverkas. Göteborgs Stad Intraservice, tjänsteutlåtande 7(10)

8 Licensmodell nu och framåt Vid anskaffning av Office finns det ett par varianter att tillgå, engångsinköp eller i abonnemangsform. Office 2016 är att se som engångsinköp där installation sker på en enhet och användandet ska ske under översiktlig framtid. Office 365 köps i abonnemangsform med ett månatligt abonnemang och användandet kan ske så länge abonnemanget är aktuellt och på 15 enheter. Vid val av modell behövs utöver kostnadsaspekten även områden så som funktioner samt underhåll av dessa, möjligheter till digitalt samarbete, mobilt arbetssätt, central alt. decentraliserad hantering av licenser vägas in. Förvaltningen föreslår att staden går in i en licensmodell som bygger på abonnemangsform. Det ger bättre förutsättningar för en integrerad plattform och är ekonomiskt fördelaktigt mot att upphandla funktionerna för sig. Det ger möjlighet för intraservice att ta över både ansvar och utförande av licenshanteringen fullt ut. Staden kan centralt köpa in och administrera licenser för stadens alla verksamheter. En så kallad licenspool kan skapas där vi inte köper licens till en dator eller individ för att sedan riskera att den ligger oanvänd på grund av förändringar i organisation eller personal. Staden får också bättre förutsättningar för att vara korrekt licensierad i förhållande till antal enheter eller anställda. Säkerhetshantering PUL - åtagande Den som anlitar en molnleverantör är alltid personuppgiftsansvarig (Datainspektionen 2011). Som personuppgiftsansvarig måste först en laglighetskontroll genomföras. Kontrollen omfattar risk för att personuppgifter kan komma att användas för andra ändamål än vad som kan var tänkt från början. Var personuppgifterna lagras geografiskt ska kartläggas liksom vilka säkerhetsåtgärder som måste vidtas för att skydda dessa uppgifter. Ett personbiträdesavtal med leverantören ska upprättas och annan lagstiftning, t.ex. sekretesslagstiftning ska beaktas. Risk och sårbarhetsanalys En risk och sårbarhetsanalys ska genomföras i syfte att säkerställa laglighetskontroll och rådande lagstiftning. Personbiträdesavtalet har att beakta tekniska möjligheter, möjliga risker, de i molntjänsten behandlade personuppgifterna känslighet och rimliga kostnader. Analysen kommer genomföras utifrån den modell som tagits fram och använts av Göteborgs stad inför införande av Skype, Apple samt Google Apps for Education. Detta görs i samarbete med juridiska enheten på stadsledningskontoret samt informationssäkerhetschefen i staden. Detta är en arbetsgång som använts framgångsrikt i staden tidigare och det finns goda exempel ifrån andra kommuner som gjort samma resa och erfarenheter ifrån deras jobb kommer beaktas i projektet. Göteborgs Stad Intraservice, tjänsteutlåtande 8(10)

9 Anskaffning I enlighet med LOU (Lagen om offentlig upphandling) kommer anskaffning att ske genom utnyttjande av stadens RAM-avtal UB som möjliggör anskaffning av programvara. Utdrag ur avtalet: "Med programvaror avses såväl traditionell licensiering (köp/hyra av programvara som installeras i egen utrustning) som programvaror som på olika sätt tillhandahålls genom molnet". Ekonomi Kostnader för införande och förvaltning av Office 365 Budgetår Licenskostnader Projektkostnad Drift och förvaltning Mkr 6 Mkr Inom bef uppdrag Mkr 10 Mkr Inom bef uppdrag Mkr 2 Mkr Inom bef uppdrag Kostnader som upphör Resultat Budgetår Licenskostnader Projektkostnad Drift och förvaltning Mkr Mkr Mkr Mkr Mkr Mkr Budgetår Ökade kostnader Sänkta kostnader Resultat Mkr -10 Mkr Mkr -32 Mkr Mkr -32 Mkr - 3Mkr Ovanstående kostnader skall ställas mot kostnaden att göra om samma val som gjordes Om vi under 2017 bestämmer oss för att hanteringen av Officepaketet skall lösas genom att varje verksamhet återigen gör ett engångsinköp av licenser till en kostnad på 6311:- per licens, kommer den totala kostnaden för detta att uppgå till ca 117Mkr. Göteborgs Stad Intraservice, tjänsteutlåtande 9(10)

10 Förväntade nyttor, värdet av förändringen samt konsekvens av att inte agera Funktionerna som beskrivs under rubrik Vad ingår, är alla viktiga delar för att möjliggöra den digitala arbetsplatsen. Arbetsplatsen skall ge möjlighet att på ett säkert och effektivt sätt bäst kunna utföra arbetsuppgifter där vi befinner oss. Där det är även möjligt att samarbeta med kollegor både inom och utanför staden på ett enkelt och säkert sätt. Utöver att skapa förutsättningar för den digitala arbetsplatsen möjliggör även införandet av Office 365 att vi kan förändra leveransen av andra tjänster. Hemkataloger, e-post, kalender och bokningshantering kommer inte längre behöva levereras via egna servrar och programvara från IBM. Dessa tjänster ingår i abonnemanget. Detta innebär att till exempel den konstanta ökning i lagringskostnader som vi sett varje år kopplat till hemkataloger och e-post kommer avstanna för att sedan gå ner under abonnemangsperioden. Staden kan samtidigt erbjuda verksamheterna funktioner som idag redan nyttjas via ej upphandlade eller verifierade molntjänster. Dropbox, Projektplatsen eller liknande tjänster används flitigt för att dela information men utan att en risk och sårbarhetsanalys gjorts. Med ett gemensamt och säkrat verktyg stödjer vi verksamheten så att vi inte hanterar säkerhetsklassad information på ett felaktigt sätt. Vi har möjlighet att precis som 2009 välja att köpa nya licenser, men detta ger bara en situation där vi får ta en större initial investering för att sedan skjuta en okänd kostnadspost framför oss. Licensieringen blir dessutom svårare att hantera och ger också ökad risk för ökade kostnader. Göteborgs Stad Intraservice, tjänsteutlåtande 10(10)

Beslut om förnyelse av avtal avseende Microsoft-licenser

Beslut om förnyelse av avtal avseende Microsoft-licenser Intraservice Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-27 Diarienummer 0332/18 Handläggare Malin Lundqvist, Staffan Wikström Telefon: 031-3678397, 031-3678347 E-post: malin.lundqvist@intraservice.goteborg.se,

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Ansökan från Göteborgs Spårvägar AB om avsteg från anslutning till kommungemensamma tjänster

Ansökan från Göteborgs Spårvägar AB om avsteg från anslutning till kommungemensamma tjänster Bilaga G Styrelsen 2016-10-24 1 Diarenummer: 0065/16 Handläggare: Mats Boogh Tel: 031-368 54 55 E-post: mats.boogh@stadshuset.goteborg.se Ansökan från Göteborgs Spårvägar AB om avsteg från anslutning till

Läs mer

OFFICE 365 OCH LICENSIERING. Fredrik Gotting, IT Strategy & Development Manager, Pulsen

OFFICE 365 OCH LICENSIERING. Fredrik Gotting, IT Strategy & Development Manager, Pulsen OFFICE 365 OCH LICENSIERING Fredrik Gotting, IT Strategy & Development Manager, Pulsen OFFICE 365 & LICENSER AGENDA Office 365, vad, hur och våra erfarenheter Fredrik Gotting, Pulsen Office 365 och licensiering

Läs mer

Introduktion Office 365

Introduktion Office 365 Denna lathund ger dig en allmän introduktion till Office 365 för att få förståelse för tjänsten. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar för att komma igång. Praktiska övningar

Läs mer

Använd molntjänster på rätt sätt

Använd molntjänster på rätt sätt 2013-02-13 E-samhället i praktiken Använd molntjänster på rätt sätt Molntjänster kan spara pengar och göra information mer tillgänglig för kommuner och landsting. Den viktigaste bedömningen vid val av

Läs mer

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Innehåll Detta dokument innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för privata utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker

Läs mer

Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad

Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policy för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policyn visar stadens förhållningssätt till informationsteknik

Läs mer

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för IT-system och appar Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för externa utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker om att bli utförare av hemtjänst inom Göteborgs

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Universitetet och Datainspektionen i Molnet

Universitetet och Datainspektionen i Molnet 15 och 16 april 2015 Universitetet och Datainspektionen i Molnet reflektioner över en gryende praxis Göteborgs universitet Definition från Wikipedia Datormoln molntjänster - är IT-tjänster som tillhandahålls

Läs mer

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5)

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2011-02-22 VERSION 0.1 Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU Live@edu är samlingsnamnet på ett antal molntjänster. Tjänsterna handlar till stor del om att man på ett enkelt sätt hittar

Läs mer

Ansökan från Higab AB om avsteg från anslutning till kommungemensamma tjänster

Ansökan från Higab AB om avsteg från anslutning till kommungemensamma tjänster Bilaga G Styrelsen 2017-06-12 1 Diarenummer: 0026/17 Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: 031-368 54 61 E-post: andreja.sarcevic@gshab.goteborg.se Ansökan från Higab AB om avsteg från anslutning till kommungemensamma

Läs mer

Aditro Our focus benefits yours Molnet -- Presentation

Aditro Our focus benefits yours Molnet -- Presentation Aditro Our focus benefits yours Molnet -- Presentation Konsulting Outsourcing Molntjänster Utbildning Programvara HR Löner Ekonomi Administration KPI er 2013-10-28 Copyright Aditro. All rights reserved.

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Digital strategi för Strängnäs kommun

Digital strategi för Strängnäs kommun 1/8 Beslutad: Kommunfullmäktige 2016-01-25 8 Gäller fr o m: 2016-01-26 Myndighet: Diarienummer: Kommunstyrelsen KS/2015:646-005 Ersätter: Ansvarig: IT-strateg Digital strategi för Strängnäs kommun 2/8

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

OneDrive för företag hos Svenska Brukshundklubben

OneDrive för företag hos Svenska Brukshundklubben OneDrive för företag hos Svenska Brukshundklubben Instruktion för OneDrive för företag Författare Thomas Holmén Version TH20170510:001 Målgrupp Kanslipersonal, FS, Utskott Datum 2017-05-10 Sammanfattning

Läs mer

Office365. Patrik Flensburg

Office365. Patrik Flensburg Office365 Patrik Flensburg Lomma kommun har drygt 24 000 invånare. Bjärred: 9 700 invånare Lomma: 10 700 invånare Flädie: 250 invånare. Övriga; Borgeby, Fjelie, Önnerup, Lilla Lomma, Alnarp eller ute

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-04-26. Utredning om möjligheterna att införa Open Sourceprogram i kommunens datorer

Sammanträdesdatum 2011-04-26. Utredning om möjligheterna att införa Open Sourceprogram i kommunens datorer SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOn Sammanträdesdatum 2011-04-26 11 (18) 95 Dnr 2009/122 Utredning om möjligheterna att införa Open Sourceprogram i kommunens datorer INLEDNING

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

Gör ditt företag mobilt. med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1

Gör ditt företag mobilt. med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1 Gör ditt företag mobilt med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1 Troligtvis arbetar de flesta av dina kunder och anställda redan mobilt, att sitta på kontoret från nio

Läs mer

Lagring i molnet. Dokumenthantering i högskolans Office365 ur ett offentlighetsperspektiv

Lagring i molnet. Dokumenthantering i högskolans Office365 ur ett offentlighetsperspektiv Jönköping University IT-service / Stefan Henriksson 2016-04-22 Lagring i molnet Dokumenthantering i högskolans Office365 ur ett offentlighetsperspektiv Jönköping University använder molntjänsten Office365

Läs mer

Beslut om genomförande av anskaffning av tjänst för systemintegration

Beslut om genomförande av anskaffning av tjänst för systemintegration 1(5) Johan von Schantz 08-686 3877 johan.vonschantz@sll.se Trafiknämnden 2017-06-20, punkt 14 Beslut om genomförande av anskaffning av tjänst för systemintegration beskrivning Beslut om genomförande av

Läs mer

Inköp av licenser för ny IT-infrastruktur i Luleå kommun

Inköp av licenser för ny IT-infrastruktur i Luleå kommun Kommunstyrelsen 2012-04-16 89 221 Arbets- och personalutskottet 2012-03-12 65 142 Dnr 12.122-01 aprilks10 Inköp av licenser för ny IT-infrastruktur i Luleå kommun Bilaga: Specifikation inköp licenser Ärendebeskrivning

Läs mer

Trust-IT Cloud Services

Trust-IT Cloud Services Trust-IT Cloud Services IT-drift är vad vi arbetar med. IT-drift är det området vi är specialiserade på och också har stor kompetens inom. Att ni som kund har en IT-miljö som möter era behov och att ni

Läs mer

Revidering av Göteborgs stads program för e-samhälle

Revidering av Göteborgs stads program för e-samhälle Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-06-29 Diarienummer 1047/18 Handläggare Stefan Granlund Telefon:031-368 04 85 E-post: stefan.granlund@stadshuset.goteborg.se Revidering av Göteborgs

Läs mer

Testfrågor till Onedrive for Business - Pilot

Testfrågor till Onedrive for Business - Pilot Testfrågor till Onedrive for Business - Pilot Skriv gärna kommentarer i fritext i slutet av dokumentet Namn: Befattning: Anställd/konsult: Innehåll Instruktion inför test och utvärdering av OneDrive for

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

Innehåll Molntjänster... 4 Vad är detta?... 5 Cirkeln sluts... 6 The Cloud... 7 The Cloud (forts.)... 8 Definition av molntjänster...

Innehåll Molntjänster... 4 Vad är detta?... 5 Cirkeln sluts... 6 The Cloud... 7 The Cloud (forts.)... 8 Definition av molntjänster... 1 2 Innehåll Molntjänster... 4 Vad är detta?... 5 Cirkeln sluts... 6 The Cloud... 7 The Cloud (forts.)... 8 Definition av molntjänster... 9 Definition av molntjänster (forts.)... 11 Tjänster... 12 Skikt

Läs mer

Software Asset Management (SAM) Licenshantering i Göteborgs Stad

Software Asset Management (SAM) Licenshantering i Göteborgs Stad Software Asset Management (SAM) Licenshantering i Göteborgs Stad Vad är SAM? Software Asset Management beskriver alla de krav på infrastruktur och processer som krävs för en effektiv förvaltning, kontroll

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

5 säkerhetsaspekter att tänka på vid skapandet av din digitala assistent

5 säkerhetsaspekter att tänka på vid skapandet av din digitala assistent 5 säkerhetsaspekter att tänka på vid skapandet av din digitala assistent Digitala assistenter börjar bli vardag för många människor. Fler och fler styr sina mobiltelefoner, bilar, smarta hem, datorer och

Läs mer

Molntjänster -- vad är molnet?

Molntjänster -- vad är molnet? En e-bok från Visma Spcs Molntjänster -- vad är molnet? Vad du bör tänka på för att göra rätt val till ditt företag Molntjänster -- vad är molnet? En guide till att förstå molntjänster Innehåll Hänger

Läs mer

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET SÅ HÄR FUNGERAR DET: Vi ger era medarbetare ett enkelt och effektivt verktyg för att lära sig och vässa sina kunskaper i Windows och Office-programmen.

Läs mer

Digitala sammanträdeshandlingar till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige

Digitala sammanträdeshandlingar till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Kanslichef Elisabet Olsson 0490-25 40 69 elisabet.olsson@vastervik.se 2017-11-14 Kommunstyrelsen Digitala sammanträdeshandlingar till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Avrop av mjukvarulicenser genom tecknande av stadsövergripande licensavtal (Enterprise Agreement)

Avrop av mjukvarulicenser genom tecknande av stadsövergripande licensavtal (Enterprise Agreement) PM 2009:55 RI (Dnr 317-211/2009) Avrop av mjukvarulicenser genom tecknande av stadsövergripande licensavtal (Enterprise Agreement) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande 1.

Läs mer

Information- Återrapport CGI-avtalet

Information- Återrapport CGI-avtalet Minna Avrin - ax071 E-post: minna.avrin@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2015-05-13 Dnr: 2015/1211-GSN-009 Grundskolenämnden Information- Återrapport CGI-avtalet Ärendebeskrivning Ärendet

Läs mer

Vanliga frågor kunder

Vanliga frågor kunder Viktiga uppdateringar för underhållsavtal Vanliga frågor kunder Det här dokumentet innehåller svar på vanliga frågor om de kommande förändringar vad gäller underhållsavtal som är ett resultat av vår övergång

Läs mer

Framgångsfaktorer i molnet!

Framgångsfaktorer i molnet! Framgångsfaktorer i molnet! Inledning samt presentation av panelen, Cloud Sweden och molntjänster Affärs-/verksamhetsnytta Juridik Säkerhet Infrastruktur Enstaka frågor kommer att besvaras Sammanfattning

Läs mer

Central momsfunktion - överföring av momsredovisning från kommunstyrelsen till nämnden för intraservice

Central momsfunktion - överföring av momsredovisning från kommunstyrelsen till nämnden för intraservice Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-02-15 Diarienummer 1380/16 Handläggare Magnus Borelius, Ywonne Bergkvist Telefon: 031-3680023, 031-3680362 E-post: fornamn.efternamn@forvaltning.goteborg.se

Läs mer

Molntjänster. Översikt. Lektion 1: Introduktion till molntjänst. Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet.

Molntjänster. Översikt. Lektion 1: Introduktion till molntjänst. Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet. Molntjänster Översikt Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet. Lektion 1: Introduktion till molntjänst Vad är detta? the Cloud. Definition av molntjänster. Tjänster. Skikt. Klient.

Läs mer

TRADITIONELLA FÖRETAG DIGITAL ORO

TRADITIONELLA FÖRETAG DIGITAL ORO 1 TRADITIONELLA FÖRETAG DIGITAL ORO 2 DEN DIGITALA REVOLUTIONEN ÄR STARKT PÅDRIVEN AV ETT ANTAL TEKNOLOGIER SOM KOMMER HA EN STOR PÅVERKAN PÅ FÖRETAG OCH SAMHÄLLET I STORT DIGITALA INTÄKTER MOBILITET Idag

Läs mer

VERVA. Fujitsu Services Kenneth Landérus F

VERVA. Fujitsu Services Kenneth Landérus F VERVA Fujitsu Services Kenneth Landérus F Fujitsu Services 2008 Fujitsus erbjudande produkter Volymlicensiering på 40 programtillverkares produkter 2 Fujitsu Services 2008 2008-01-28 Verva Programvaror

Läs mer

Tillämpningsbeslut av generellt gallringsbeslut för e-postloggar i Outlook i Microsoft Exchange för myndigheter i Göteborgs Stad

Tillämpningsbeslut av generellt gallringsbeslut för e-postloggar i Outlook i Microsoft Exchange för myndigheter i Göteborgs Stad Arbetsmarknad och vuxenutbildning Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-11-10 Diarienummer 1138/17 Handläggare Johan Bergström Telefon 031-368 60 29 E-post: johan.bergstrom@arbvux.goteborg.se Tillämpningsbeslut

Läs mer

Manual. Kontering av IT-kostnader

Manual. Kontering av IT-kostnader Manual Kontering av IT-kostnader Innehåll Bakgrund 3 IT-utrustning 3 Ex. Datorer och kringutrustning 3 Ex. Servrar och IT-infrastruktur 3 Ex. AV/kringutrustning 3 Ex. Skrivare och kringutrustning 3 Redovisning

Läs mer

Välkommen! Bakgrund Cloud Sweden Vad är molnet? Legala aspekter på molntjänster. http://cloudsweden.se

Välkommen! Bakgrund Cloud Sweden Vad är molnet? Legala aspekter på molntjänster. http://cloudsweden.se Välkommen! Bakgrund Cloud Sweden Vad är molnet? Legala aspekter på molntjänster Cloud Sweden Oberoende kompetensnätverk Analys & Konsultbolag Leverantörer Kunder Dataföreningen Startat i mars 2010 Predrag

Läs mer

Molntjänster - vilka är riskerna och vad säger PUL? ADVOKAT HANS NICANDER

Molntjänster - vilka är riskerna och vad säger PUL? ADVOKAT HANS NICANDER Molntjänster - vilka är riskerna och vad säger PUL? ADVOKAT HANS NICANDER Avtalstypen Molntjänst - Funktionalitet online via Internet - Köp av/ abonnemang på en tjänst - Olika innehåll, olika nivåer SaaS,

Läs mer

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad Remiss från kommunstyrelsen

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad Remiss från kommunstyrelsen Överförmyndarförvaltningen Sida 1 (5) 2016-07-29 ÖFN 2016-08-23 9.8 Handläggare Håkan Andersson Telefon: 508 29 712 Till Överförmyndarnämnden Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad Remiss

Läs mer

Digitalisering av Skolverket

Digitalisering av Skolverket Digitalisering av Skolverket Mattias Larsson Avdelningschef Verksamhetsutveckling Digitaliseringen är av stor betydelse och ställer oss inför utmaningar på flera områden Klassrummet Skolsektorn Myndigheten

Läs mer

En unik plattform för förskola och fritids, utvecklad i Sverige

En unik plattform för förskola och fritids, utvecklad i Sverige En unik plattform för förskola och fritids, utvecklad i Sverige 08-51 90 90 00 www.vklass.com Synliggjort lärande med Vklass - föräldrar och barn älskar det Tänk dig att kunna ta upp din surfplatta eller

Läs mer

Ramavtal itslearning för Folkhögskolor

Ramavtal itslearning för Folkhögskolor Ramavtal itslearning för Folkhögskolor Bakgrund I takt med att samhället utvecklas ställs allt högre krav på att man som Folkhögskola kan erbjuda en modern studiemiljö som svarar upp mot eleverna och lärarnas

Läs mer

Växjö sparar 3,5 miljoner kronor på lägre kostnader för e-postlagring och IT-personal med ny lösning

Växjö sparar 3,5 miljoner kronor på lägre kostnader för e-postlagring och IT-personal med ny lösning Microsoft Exchange Server 2010 Fallstudie för kundlösning Växjö sparar 3,5 miljoner kronor på lägre kostnader för e-postlagring och IT-personal med ny lösning Översikt Land eller region: Sverige Bransch:

Läs mer

Sammanfattning. Angeles Bermudez-Svankvist. Camilla Gustafsson. Sida: 2 av 17

Sammanfattning. Angeles Bermudez-Svankvist. Camilla Gustafsson. Sida: 2 av 17 Dnr: AF-2010/436389 Datum: 2011-05-13 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011, 3.10 Systemstöd Arbetsförmedlingens Återrapportering 2011 Plan för utvecklings- och implementeringsarbetet av det

Läs mer

DIGITALA VERKTYG I SKOLAN

DIGITALA VERKTYG I SKOLAN DIGITALA VERKTYG I SKOLAN INFORMATION TILL PERSONAL DATORN I SKOLAN "EN-TILL-EN"OCH OFFICE 365 Örebro kommun erbjuder alla elever att låna en dator eller surfplatta för skolarbetet, en så kallad en-till-en-lösning.

Läs mer

Tjänsteutlåtande - Gemensam IT-arbetsplats inom skolan. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner återrapporten.

Tjänsteutlåtande - Gemensam IT-arbetsplats inom skolan. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner återrapporten. Barn- och utbildningsförvaltningen Johanna Andersson Epost: johanna6.andersson@vasteras.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-09-16 Sida 1 (1) Diarienr UAN 2018/02246-1.3.6 P. 15 Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Riktlinjer för informationssäkerhet

Riktlinjer för informationssäkerhet Dnr UFV 2015/401 Riktlinjer för informationssäkerhet Medarbetares användning av molntjänster Fastställda av Säkerhetschefen 2015-03-19 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ansvar 3 2.1 Efterlevnad 3 2.2

Läs mer

Regler för lagring av Högskolan Dalarnas digitala information

Regler för lagring av Högskolan Dalarnas digitala information Regler för lagring av Högskolan Dalarnas digitala information Beslut: Rektor 2017-04-10 Reviderad: - Gäller fr o m: 2017-04-10 HDa dnr: 1.2-2017/546 Ersätter: - Relaterade dokument: - Ansvarig: Förvaltningschef

Läs mer

Utmaningar vid molnupphandlingar

Utmaningar vid molnupphandlingar Utmaningar vid molnupphandlingar Inger Gran Grundare av Cloud Sweden och Kompetens@rkitekt En skeptisk och entusiastisk it-användare redan på 70-talet Kopplade upp mig på internet 1993 sedan aldrig frånkopplad

Läs mer

presenterar KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

presenterar KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS presenterar KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Verksamhetsutveckling och hur det påverkar IT-arbetet ANPASSNINGS- FÖRMÅGA Arbeta snabbt, vara följsam och flexibel 66 % av företagarna prioriterar

Läs mer

Introduktion till molntjänster Tekniken bakom molntjänster och legala utmaningar

Introduktion till molntjänster Tekniken bakom molntjänster och legala utmaningar Introduktion till molntjänster Tekniken bakom molntjänster och legala utmaningar 19 november 2012 - Erica Wiking Häger och Mikael Moreira Innehåll 1. Vad är molntjänster? 2. Legala utmaningar 3. EU:s förslag

Läs mer

Systemförvaltningshandbok

Systemförvaltningshandbok Systemförvaltningshandbok Anvisning Diarie-/dokumentnummer: KS2018-0101-1 Beslut: 2018-03-12 Kommundirektör Giltighetstid: 2019-12-31 Dokumentansvarig: Chef Digital Utveckling Senast uppdaterad av: Ingela

Läs mer

Vårdval primär hörselrehabilitering i Östergötland

Vårdval primär hörselrehabilitering i Östergötland Vårdval primär hörselrehabilitering i Östergötland IT-bilaga till Regelboken Handläggare: Verksamhet: Datum: 2015-06-03 Diarienummer: LiÖ 2014-1276 www.regionostergotland.se Innehållsförteckning 1 Syfte...

Läs mer

8 Plan för förhindrad spridning av

8 Plan för förhindrad spridning av 8 Plan för förhindrad spridning av barnpornografiskt material i landstingets ITmiljö. LS 2018-0748 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-11-14 LS 2018-0748 Landstingsstyrelsen Plan för förhindrad

Läs mer

Information om upphandling av Framtidens vårdinformationsmiljö - FVM

Information om upphandling av Framtidens vårdinformationsmiljö - FVM Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-01 Diarienummer 0707/17 Handläggare Karin Tidlund Telefon: 031-368 06 46 E-post: karin.tidlund@stadshuset.goteborg.se Information om upphandling

Läs mer

Modernisering av sociala system

Modernisering av sociala system Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stab Sida 1 (6) 2018-02-26 Handläggare Christin Bjuggren Telefon: 08 508 08 015 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Modernisering av sociala system Svar på remiss

Läs mer

Hemligheten bakom framgångsrika samarbeten

Hemligheten bakom framgångsrika samarbeten Hemligheten bakom framgångsrika samarbeten Skype For Business TDC Sverige En del av Tele2 1 Innehåll Att välja kommunikationsplattform 4 Skype for business som plattform 4 Användarupplevelsen kräver rätt

Läs mer

Vanliga frågor kunder

Vanliga frågor kunder Viktiga uppdateringar för underhållsavtal Vanliga frågor kunder Det här dokumentet innehåller svar på vanliga frågor om de kommande förändringar vad gäller underhållsavtal som är ett resultat av vår övergång

Läs mer

Regeringens mål för IT-politiken är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

Regeringens mål för IT-politiken är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Sida 1/5 Digital strategi Bakgrund Digitalisering är en ständigt pågående utveckling som hela tiden ställer nya krav på infrastruktur, tekniska lösningar i form av verktyg och system och arbetssätt. Digitala

Läs mer

The Capital of Scandinavia 2013-11-07

The Capital of Scandinavia 2013-11-07 The Capital of Scandinavia 2013-11-07 Foto: Anna Rut Fridholm, Dagens Samhälle 2013-11-07 Sida 2 2013-11-07 Sida 3 Informationsteknikens bidrag. 2013-11-07 Sida 4 2013-11-07 Sida 5 2013-11-07 Capital of

Läs mer

The Capital of Scandinavia 2013-11-07

The Capital of Scandinavia 2013-11-07 The Capital of Scandinavia Foto: Anna Rut Fridholm, Dagens Samhälle Sida 2 Sida 3 Informationsteknikens bidrag. Sida 4 Sida 5 Capital of Scandinavia Capital of Scandinavia Sida 8 Sida 8 En grundprincip

Läs mer

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning INTRODUKTION TILL AM SYSTEM en molntjänst för kvalitetsledning INTRO TILL AM SYSTEM - ÖVERBLICK Vad är AM System? Argument för AM System AM Systems referenser Vilka ligger bakom? Mer om de 3 programmen

Läs mer

Säkerhet 2.0. Ta en titt in i framtiden. Per Hellqvist. Senior Security Specialist

Säkerhet 2.0. Ta en titt in i framtiden. Per Hellqvist. Senior Security Specialist Säkerhet 2.0 Ta en titt in i framtiden Per Hellqvist Senior Security Specialist Symantecs vision Confidence in the Connected World Säkra och hantera din informationsdrivna värld över fysiska, virtuella

Läs mer

CSC UTVÄRDERING AV KOSTNADSPÅVERKAN GENOM INFÖRANDE AV CSC DESKTOPVIRTUALISERING CSC DYNAMIC DESKTOP. DESKTOPVIRTUALISERING Radar Group International

CSC UTVÄRDERING AV KOSTNADSPÅVERKAN GENOM INFÖRANDE AV CSC DESKTOPVIRTUALISERING CSC DYNAMIC DESKTOP. DESKTOPVIRTUALISERING Radar Group International CSC UTVÄRDERING AV KOSTNADSPÅVERKAN GENOM INFÖRANDE AV CSC DESKTOPVIRTUALISERING CSC DYNAMIC DESKTOP DESKTOPVIRTUALISERING Radar Group International Page2 SLUTSATS Radar Group har genomfört en analys runt

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun 2019-01-14 KS 2018.327 1.4.5.3 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2019-01-14 11 Avdelning/enhet med ansvar för revidering: Kommunledningskontoret/Ekonomiavdelningen

Läs mer

Strategi för upphandling av larm/trygghetsskapande teknik till vård- och omsorgsboenden

Strategi för upphandling av larm/trygghetsskapande teknik till vård- och omsorgsboenden Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr.3.3-611/2017 Sida 1 (5) 2017-10-21 Handläggare Anita Cronholm Telefon: 08-50836247 Till Äldrenämnden den 21 november 2017 Strategi för upphandling

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Riktlinjer för IT i Lilla Edets kommun. 2. Syftet med IT i Lilla Edets kommun

Riktlinjer för IT i Lilla Edets kommun. 2. Syftet med IT i Lilla Edets kommun Datum Dnr Dpl 2009-09-10 2009/KS0203-1 005 Riktlinjer för IT i Lilla Edets kommun 1. Introduktion Det politiskt styrande dokumentet för IT-användning i Lilla Edets kommun är denna riktlinje, som fastställs

Läs mer

Molnet som en strategisk fråga. Daniel Boström, Infranord AB 2013-04- 25

Molnet som en strategisk fråga. Daniel Boström, Infranord AB 2013-04- 25 Molnet som en strategisk fråga Daniel Boström, Infranord AB 2013-04- 25 Daniel Boström IT- arkitekt på Infranord Min bakgrund: Systemutveckling Systemförvaltning, projektledning Arkitektur, IT- styrning,

Läs mer

IKT strategi för grundskolan i Malmö stad

IKT strategi för grundskolan i Malmö stad IKT strategi för grundskolan i Malmö stad IKT-Handlingsplan för grundskolan Jag använder internet till att chatta med vänner kolla instagram, youtube och ibland kanske jag gör läxor på datorn, ipad,mobil

Läs mer

Från splittrad IT-miljö till driv i digitaliseringen. Offentliga rummet 2017 Catrin Ditz, CIO Uppsala kommun

Från splittrad IT-miljö till driv i digitaliseringen. Offentliga rummet 2017 Catrin Ditz, CIO Uppsala kommun Från splittrad IT-miljö till driv i digitaliseringen Offentliga rummet 2017 Catrin Ditz, CIO Uppsala kommun Innehållsdeklaration Catrin Ditz arbetar som CIO i Uppsala kommun och har fått utmärkelsen årets

Läs mer

Kartlägg, registrera & administrera behandling av personuppgifter

Kartlägg, registrera & administrera behandling av personuppgifter Kartlägg, registrera & administrera behandling av personuppgifter Så här tänker vi Vi vill göra regelefterlevnaden till en enkel och naturlig del av ert arbete Därför måste alla fokusera på dataskyddsfrågor

Läs mer

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig?

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Köpguide för molntjänster Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Tänk om din nya it-lösning skulle kunna göra livet lite enklare för dina medarbetare och hjälpa dem att arbeta bäst där

Läs mer

KITe - förslag till prioritering av samverkansobjekt

KITe - förslag till prioritering av samverkansobjekt 1(10) KITe - förslag till prioritering av samverkansobjekt 1 KOMPETENS OCH RESURSER... 2 1.1 Bruttolista över möjliga samverkansobjekt... 2 1.2 Föreslagna prioriteringar... 2 1.2.1 Prioritering: Gemensam

Läs mer

Våg 2010 We re all in!

Våg 2010 We re all in! Click to edit headline title style Click to edit body copy. Våg 2010 We re all in! Henrik Byström, Magnus Forsberg Microsoft Citizen Service Platform Click to edit headline title style Kommunens utmaningar

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 Gemensamma förvaltningen IT-avdelningen Per Nilsson, IT-chef -05-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen per april

Läs mer

Google kalender I kalendern har eleven sitt personliga schema och även händelser som exempelvis prov, uppgifter, etc.

Google kalender I kalendern har eleven sitt personliga schema och även händelser som exempelvis prov, uppgifter, etc. Barn och utbildning Molntjänster är färdigpaketerade tjänster där lagring, datorkapacitet eller programvaror levereras över Internet. Användningen av molntjänster skapar möjligheter till nya arbetssätt,

Läs mer

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 OneDrive 1 Innehåll ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2 Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 HANTERA DOKUMENT OCH FILER PÅ ONEDRIVE... 4 Skapa mapp... 4

Läs mer

Styrdokument. IKT-STRATEGI FÖR SVENLJUNGA KOMMUN (IKT står för Informations- och kommunikationsteknik) 1 (8)

Styrdokument. IKT-STRATEGI FÖR SVENLJUNGA KOMMUN (IKT står för Informations- och kommunikationsteknik) 1 (8) Styrdokument Dokumenttyp: Strategi Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2010-05-24 47 Ansvarig: IT-chef Revideras: 2014 Följas upp: årligen IKT-STRATEGI FÖR SVENLJUNGA KOMMUN 2009-2014 (IKT

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Pågående utveckling av nya IT-stöd vid Stockholms universitet

Pågående utveckling av nya IT-stöd vid Stockholms universitet 1 (9) PM 2011-07-29 Pågående utveckling av nya IT-stöd vid Stockholms universitet I detta dokument presenteras de större IT-projekt som pågår inom universitetet. Dokumentet ses löpande över av IT-samordningsgruppen

Läs mer

Förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad

Förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-08-24 Diarienummer AN-1858/16 Handläggare: Bodil Fredriksson Telefon: 031-701 50 53 E-post: bodil.fredriksson@arkivnamnden.goteborg.se Förslag till föreskrifter och riktlinjer

Läs mer

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Innehåll Applikation som tjänst Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte 3 Allmänt om tjänsten 3 Leverans av tjänsten

Läs mer

IT-plan för Söderköpings kommun

IT-plan för Söderköpings kommun IT-plan för Söderköpings kommun 2018-2022 Författare Giltighetstid Reviderad Diarenr Anneli Lindblom 2018-2022 2018-03-27 2018-00073 2 Framtidsbild Söderköpings kommun ska vara en digital arbetsplats med

Läs mer

Yttrande V, S, MP Kommunstyrelsen Ärende 1.1

Yttrande V, S, MP Kommunstyrelsen Ärende 1.1 Yttrande V, S, MP Kommunstyrelsen 2018-04-11 Ärende 1.1 Yttrande om Plan för uppföljning av utförare i konkurrensutsatt verksamhet enligt LOV år 2018 2019 I och med införande av valfrihetssystem enligt

Läs mer