KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund"

Transkript

1 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund

2 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen 3 Startsidan i Office 365-portalen 3 OneDrive för företag 4 Arbeta med dokument i OneDrive 4 Öppna dokument i Word Online 4 Öppna dokument i Word 4 Skapa dokument 4 Dela dokument där inloggning krävs 5 Dela dokument utan att inloggning krävs 5 Arbeta med dokument i Word Online 6 Skapa nytt dokument 6 Spara nytt dokument 6 Dela dokument i OneDrive där inloggning krävs 6 Dela dokument i OneDrive utan att inloggning krävs 7 Öppna dokument när du startar Word Online 7 Arbeta med Office-appar 8 Ladda ner Office-appar 8 Aktivera OneDrive 8 Kom igång med Outlook-appen 8 Arbeta med dokument i Word-appen 9 Skapa nytt dokument 9 Spara nytt dokument 9 Dela dokument 10 Öppna dokument 10 Arbeta med dokument i Word (version 2016) 11 Öppna dokument 11 Spara nytt dokument 11 Dela dokument i OneDrive där inloggning krävs 12 Dela dokument i OneDrive utan att inloggning krävs 12 Lagra dokument i OneDrive från andra program än Office 13

3 2 Inledning Vad är Office 365? Office 365 är samlingsnamnet på ett antal webbaserade molntjänster* som bland annat möjliggör åtkomst till Office och dokument över internet, underlättar delning av dokument och samarbete med andra och erbjuder stor lagringsyta för e-post (50 GB) och dokument (1 TB). I Office 365 kan du arbeta med Office och dina dokument på flera olika sätt beroende på vad du har tillgång till för typ av enhet/er. Du kan arbeta via Office 365-portalen där du har tillgång till Office Online och dina dokument via webbläsaren, det enda som krävs är en enhet med Internetåtkomst. Du kan arbeta på en surfplatta eller en smartphone och få åtkomst till dina dokument via appar, det enda som krävs att du har internetåtkomst och att du har laddat ned de Office-appar du behöver. Du kan arbeta på det traditionella sättet med Office-paketet installerat på en personlig eller delad dator och lagra dina dokument i OneDrive för företag, på datorn kallat P:\. Du kan också lagra dina dokument på enhet M:\ (gäller ej elev) men då är de inte åtkomliga över internet. Innehållet i denna lathund Office 365 innehåller massor med funktioner och möjliga arbetssätt. I denna lathund beskriver vi det som är viktigast för att komma igång. Fokus ligger på hur du arbetar med dokument och vi använder konsekvent Word som exempel men beskrivningarna är lätta att översätta till övriga Office-program. Eftersom systemet uppdateras kontinuerligt så är det inte säkert att grafiskt utseende och bilder alltid stämmer exakt med det du ser på din skärm. Mer information För dig som vill veta mer rekommenderar vi våra IT-tips och guider på Ankaret, Microsoft självstudiekurser på internet eller Hjälp-funktionen i respektive tjänst/funktion. *IT-tjänster/IT-funktioner, exempelvis program eller datalagring, som tillhandahålls över internet och som ägs, driftas och underhålls av part utanför den egna organisationen.

4 3 Office 365-portalen Office 365-portalen är själva navet i Office 365. Det är här som du har åtkomst till Office Online liksom en mängd andra applikationer och verktyg. Här kan du återskapa dokument som tagits bort av misstag i OneDrive och här kan du installera Office 365-applikationer på din dator, mobil eller surfplatta. Logga in i Office 365-portalen Surfa till och klicka på Logga in. Ange din e-postadress och tryck på Enter, alternativt klicka din e-postadress den redan finns där. Om du är inloggad på kommunens nät så kommer du in i portalen direkt, om inte så skickas du vidare till kommunens inloggningssida. Ange lösenord och klicka på Logga in. Startsidan i Office 365-portalen På startsidan i Office 365-portalen hittar du de basappar du har tillgång till. Har du behörighet till mer specifika appar finns dessa under ikonen appar. Office Online Outlook, Word, Excel, PowerPoint och OneNote i webbformat. innehåller alla grundläggande Office-funktioner men saknar vissa mer avancerade funktioner. Nyhetsfeeds Nyhetsflöde där du kan dela idéer genom att skapa inlägg i ett flöde eller följa personer, dokument och taggar om du vill hålla dig uppdaterad om aktiviteter och nyheter. OneDrive Din lagringsyta för dokument i molnet. Om du har dina dokument lagrade i OneDrive är de åtkomliga från alla typer av enheter. Du kan också enkelt dela dem med andra.

5 4 Webbplatser Samarbetsyta för exempelvis ett projekt med deltagare såväl inom som utom den egna organisationen. Här finns möjlighet att samla dokument, anteckningar, uppgifter, konversationer med mera. Delve En tjänst som hjälper dig att hitta och sammanställa den information som troligtvis är mest relevant för dig för tillfället, i Office 365. Video YouTube i Office 365. En plats där du kan söka, ladda upp och dela videor. Har stöd för uppspelning på alla typer av enheter. Sway - Med Sway kan du skapa och dela interaktiva rapporter, presentationer, personliga berättelser med mera. Sway-presentationer är lätta att dela och de fungerar bra att visa på alla typer av enheter. OneDrive för företag OneDrive är din lagringsyta för dokument i molnet. Om du har dina dokument lagrade i OneDrive är de åtkomliga från alla typer av enheter som har internetåtkomst. Du kan också enkelt dela dem med andra. När du lagrar i molnet får du automatisk backup (säkerhetskopiering) av dina dokument. Det som kan vara bra att känna till är att det finns ett antal begränsningar kopplat till lagringen i OneDrive. Man kan bland annat inte ha filer större är 10 GB, fil- och mappnamn kan inte innehålla specialtecken (\ / : *? " < > # %) eller vara längre än 250 tecken. Läs mer i IT-tips. Arbeta med dokument i OneDrive Öppna dokument i Word Online Klicka på dokumentet i OneDrive. Dokumentet öppnas med skrivskydd och du måste klicka på Redigera dokument för att kunna arbeta i det. När du gör det kan du välja om du vill redigera i Word Online eller i Word. Det senare kräver att Word finns installerat på din enhet (dator, surfplatta, telefon). Öppna dokument i Word Högerklicka på dokumentet i OneDrive och välj Öppna i Word. Detta fungerar bara om du arbetar på en dator där Word är installerat. Skapa dokument I den mapp där du vill ha dokumentet lagrat, klicka på Nytt. Klicka på den typ av dokument du vill skapa, exempelvis Word-dokument så startas online-applikationen för denna dokumenttyp. Skriv din text. Namnge ditt dokument genom att klicka på Dokument i rubrikraden, ange önskat namn och tryck på Enter. OBS! I online-applikationerna sparas dokumenten med automatik. Om du inte namnger ditt dokument enligt ovan får du ett dokument sparat som heter Dokument.

6 5 Dela dokument där inloggning krävs Högerklicka på dokumentet och välj Dela. Ange e-postadressen för de personer du vill dela dokumentet med. Ange vilken behörighet personen/erna ska ha i fältet under. Klicka på Dela. Nu får personen/erna ett e-postmeddelande med en länk till det dokument du delat ut. Vid klick på länken öppnas dokumentet i Word Online. Dela dokument utan att inloggning krävs Högerklicka på dokumentet och välj Skaffa en länk. Klicka på nedåtpilen i fältet som anger typ av länk och välj något av alternativen där ingen inloggning krävs. Klicka på nedåtpilen vid utgångsdatum och ange hur länge länken ska vara giltig. Klicka på Kopiera och sedan på Stäng. Klistra in länken i ett e-postmeddelande och skicka till de mottagare som du vill ska komma åt ditt dokument utan att logga in.

7 6 Arbeta med dokument i Word Online Klicka på Word online. Skapa nytt dokument Klicka på Nytt tomt dokument eller annan valfri mall. Namnge ditt dokument genom att klicka på Dokument i rubrikraden, ange önskat namn och tryck på Enter. Spara nytt dokument I Word Online sparas dokumenten med automatik, därför är det viktigt att du namnger ditt dokument i samband med att du skapar det, enligt ovan. Dela dokument i OneDrive där inloggning krävs Klicka på Dela. Ange e-postadressen för de personer du vill dela dokumentet med. Ange vilken behörighet personen/erna ska ha. Klicka på Dela. Nu får personen/erna ett e-postmeddelande med en länk till det dokument du delat ut. Vid klick på länken öppnas dokumentet i Word Online.

8 7 Dela dokument i OneDrive utan att inloggning krävs Klicka på Dela. Klicka på Skaffa en länk. Klicka på nedåtpilen i fältet som anger typ av länk och välj något av alternativen där ingen inloggning krävs. Klicka på nedåtpilen vid förfallodatum och ange hur länge länken ska vara giltig. Klicka på Kopiera och sedan på Stäng. Klistra in länken i ett e-postmeddelande och skicka till de mottagare som du vill ska komma åt ditt dokument utan att logga in. Öppna dokument när du startar Word Online Öppna något av de senast använda dokumenten genom att klicka på namnet under rubriken Senaste. Eller klicka på Öppna från OneDrive för företag eller OneDrive Gävle kommun (båda namnen förekommer). Bläddra dig fram till önskat dokument och klicka på det för att öppna. Öppna dokument när du är inne i Word Online Klicka på Arkiv.

9 8 Öppna något av de senast använda dokumenten genom att klicka på namnet under rubriken Senaste använda dokument. Om det dokument du vill öppna inte finns under Senast använda dokument klicka då på länken längst ner i listan för att komma till din OneDrive. Arbeta med Office-appar Ladda ner Office-appar Office-apparna laddas ned från App Store. Om du skulle tappa åtkomsten/kontakten till någon av Officeapparna, öppna Företagsportalen och logga in (om du inte redan är inloggad), tryck på din enhet under Mina enheter och tryck på Synkronisera. Aktivera OneDrive Innan du kan börja använda Office 365 på din surfplatta måste du aktivera OneDrive. Starta OneDrive-appen. Ange din e-postadress och tryck på OK så skickas du vidare till en annan inloggningssida. Ange lösenord (samma som när du loggar in på en dator) och tryck på Logga in. Nu aktiveras OneDrive. Kom igång med Outlook-appen När du startar Outlook-appen första gången så möts du av en välkomstguide bestående av flera sidor. Tryck på Kom igång för att starta den. Sist i guiden får du upp en sida där det står att du ska lägga till ett konto. Tryck på Lägg till ett konto. Tryck på Office 365. Ange din e-postadress och tryck på OK så skickas du vidare till en annan inloggningssida. Ange lösenord (samma som när du loggar in på en dator) och tryck på Logga in. Välj om du vill låta Outlook skicka notiser till dig eller inte. Nu kan du börja jobba i Outlook.

10 9 Arbeta med dokument i Word-appen När du startar Word-appen första gången så möts du av en välkomstguide bestående av flera sidor. Sist bland dessa sidor kommer det en inloggningssida. Tryck på Logga in. Ange din e-postadress och tryck på Nästa. Ange lösenord (samma som när du loggar in på en dator) och tryck på Logga in. Nu kan du börja jobba med dokument. Tryck på Skapa och redigera dokument. Får du upp en eller flera nyhetsrutor, tryck på Klar för att gå vidare. Skapa nytt dokument Tryck på Nytt. Tryck på Tomt dokument eller annan valfri mall. Spara nytt dokument Tryck på vänster-pilen för att komma till Spara som. Tryck på OneDrive för företag eller OneDrive Gävle kommun (båda namnen förekommer), ange namn i fältet Namn och tryck på Spara.

11 10 Dela dokument Tryck på Dela. Tryck på Bjud in kontakter. Ange e-postadressen för de personer du vill dela dokumentet med. Ange vilken behörighet personen/erna ska ha. Tryck på Skicka. Nu får personen/erna ett e-postmeddelande med en länk till det dokument du delat ut. Vid klick på länken öppnas dokumentet i Word Online. Om mottagaren inte har tillgång till Office 365 så kan han/hon klicka på gästlänken i e-postmeddelandet och öppna dokumentet i läs-läge. Öppna dokument Tryck på Öppna. Tryck på OneDrive för företag eller OneDrive Gävle kommun (båda namnen förekommer). Bläddra dig fram till önskat dokument och tryck på det för att öppna. Tryck på Redigera för att kunna redigera ditt dokument.

12 11 Arbeta med dokument i Word (version 2016) När du startar Word 2016 första gången får du upp följande dialogruta. Markera Open Office XML format och klicka på OK. Öppna dokument Klicka på Arkiv. Klicka på Öppna andra dokument. Klicka på OneDrive för företag eller OneDrive Gävle kommun (båda namnen förekommer). Bläddra dig fram till önskat dokument och öppna som vanligt. Spara nytt dokument Klicka på Arkiv.

13 12 Klicka på Spara som och välj lagringsställe, exempelvis OneDrive för företag eller OneDrive Gävle kommun (båda namnen förekommer) om du vill lagra i molnet. Dela dokument i OneDrive där inloggning krävs Klicka på Arkiv. Klicka på Dela och Dela med personer. I fältet Bjud in andra, ange e-postadressen för de personer du vill dela dokumentet med. Ange vilken behörighet personen/erna ska ha. Klicka på Dela. Nu får personen/erna ett e-postmeddelande med en länk till det dokument du delat ut. Vid klick på länken öppnas dokumentet i Word Online Dela dokument i OneDrive utan att inloggning krävs Klicka på Arkiv. Klicka på Dela och Dela med personer. Klicka på Hämta en delningslänk.

14 13 Ska information kunna redigeras av de du delar dokumentet med, klicka på Skapa en redigeringslänk och sedan Kopiera bredvid den. Räcker det med att de kan se informationen klickar du på Kopiera vid länken som skapats med automatik (under behörighet att visa). Stäng fönstret och klistra sedan in länken i ett e-postmeddelande och skicka till de mottagare som du vill ska komma åt ditt dokument utan att logga in. Lagra dokument i OneDrive från andra program än Office Om du vill lagra dokument/filer i OneDrive från andra program än Office-programmen väljer du enhet P:\. Enhet P:\ motsvarar OneDrive för företag lokalt på din dator.

15

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

Office 365. Vad är det?

Office 365. Vad är det? Office 365 Vad är det? Vad är Office 365? Om du sparar i Office 365 kommer du kunna fortsätta med ditt arbete var du än är så länge du har tillgång till en dator, en smartphone eller en surfplatta och

Läs mer

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 OneDrive 1 Innehåll ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2 Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 HANTERA DOKUMENT OCH FILER PÅ ONEDRIVE... 4 Skapa mapp... 4

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformen på en lärplatta och smartphone stockholm.se Innehåll Att logga in 4 Kom till Startsidan via SharePoint 4 Min skola 5 Teams ditt

Läs mer

Introduktion Office 365

Introduktion Office 365 Denna lathund ger dig en allmän introduktion till Office 365 för att få förståelse för tjänsten. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar för att komma igång. Praktiska övningar

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Word Online Version 1.0 Skolkontoret

Word Online Version 1.0 Skolkontoret Word Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Word Online?... 3 Arbeta i Word Online... 4 Logga in... 4 Skapa ett Worddokument via OneDrive... 4 Öppna ett redan skapat Worddokument i Word Online...

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com Office365 for educations Snabbguide https://portal.micorosft.com Innehåll 1. Logga in:... 4 1. Outlook- E-post... 5 2.1 E-post inställningar... 6 2.1.1 Signatur... 6 2.1.2 Dolda kopior... 6 2.1.3 Bilagor...

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

O365 Program via portal.office.com

O365 Program via portal.office.com O365 Program via portal.office.com 1 2 Program: E-post Funktion: hantera e-post i O365 Bra att veta: Här kan du skapa och hantera alternativt medverka i arbetsgrupper som du är inbjuden till i O365 (SLS,

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide För elever på grundskolan. Skolplattformen på en dator stockholm.se Innehåll Vad är Skolplattformen? 3 Att logga in 3 Skolplattformens startsida

Läs mer

Komma igång med OneD. Allt på en plats

Komma igång med OneD. Allt på en plats Komma igång med OneD Allt på en plats I Windows 8.1 och Windows RT 8.1 kan du enkelt spara dina filer på OneDrive så att du kan nå dem från alla dina enheter, till exempel din dator, surfplatta eller telefon.

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Välkommen till Dropbox!

Välkommen till Dropbox! Lär dig hur du kommer igång med Dropbox: 1 2 3 4 Skydda dina filer Ta med dina saker, vart du än ska Skicka stora filer Arbeta med filer tillsammans Välkommen till Dropbox! 1 Håll dina filer säkra Dropbox

Läs mer

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE)

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (11) 2011-03-01 VERSION 0.1 Guide HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) I Live@edu kan du i Internetläsaren med Microsoft Webb Apps skapa, redigera och dela dokument

Läs mer

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret Excel Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Excel?... 3 Arbeta i Excel Online... 4 Logga in... 4 Skapa en Excel-fil via OneDrive... 4 Öppna en redan skapad Excel-fil i Excel Online... 4 Byt

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

Kom igång med Windows Phone

Kom igång med Windows Phone 1 of 12 Windows Phone Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 4 Konfigurera applikationer... 12 4.1 Mail i mobilenhet... 12 4.2 Skype i mobil enhet... 12 4.3 OneNote i mobilenhet...

Läs mer

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg Snabbstartsguide Gör mer var du än är med säker åtkomst, delning och fillagring. Logga in på din Office 365-prenumeration och välj SharePoint i appfönstret. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer.

Läs mer

Så här hanterar du din OneDrive i Office 365

Så här hanterar du din OneDrive i Office 365 Så här hanterar du din OneDrive i Office 365 Flytta dina befintliga mappar och filer till Office365 och OneDrive for Business Först vill vi bara nämnda att det idag finns 2 varianter av OneDrive. Den ena

Läs mer

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30 Snabbguide 1/13 Snabbguide Välkommen! Web Apps är en nyhet i Microsoft SharePoint Online, som ingår i Microsoft Office 365. Web Apps är bantade versioner av Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel och

Läs mer

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin 1 of 14 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 3 Registrera enhet i Intune... 4 4 Konfigurera applikationer... 7 4.1 Mail i mobil enhet... 7 4.2 Skype i mobil enhet... 8 4.3

Läs mer

OneDrive för företag hos Svenska Brukshundklubben

OneDrive för företag hos Svenska Brukshundklubben OneDrive för företag hos Svenska Brukshundklubben Instruktion för OneDrive för företag Författare Thomas Holmén Version TH20170510:001 Målgrupp Kanslipersonal, FS, Utskott Datum 2017-05-10 Sammanfattning

Läs mer

Handhavande manual problemhantering

Handhavande manual problemhantering av Handhavande manual problemhantering 1(9) av Flytta dina dokument från H: till OneDrive I och med att Norrtälje kommun går över till Office 365 för skolverksamheten så kommer den egna lagringsplatsen

Läs mer

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5)

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2011-02-22 VERSION 0.1 Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU Live@edu är samlingsnamnet på ett antal molntjänster. Tjänsterna handlar till stor del om att man på ett enkelt sätt hittar

Läs mer

Tips och trix till Windows 10

Tips och trix till Windows 10 Tips och trix till Windows 10 1 Nu har du fått Windows 10 installerat på din dator! Vi vill att du tar tid på dig att gå igenom punkterna nedan. Det är viktigt för att se att allt fungerar som det ska

Läs mer

För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till. Lärare och Elever har olika krav: Lärare

För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till. Lärare och Elever har olika krav: Lärare För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till. Lärare och Elever har olika krav: Lärare Lösenord lösenordet ska vara minst 8 tecken långt. lösenordet

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer

Välkommen till Dropbox!

Välkommen till Dropbox! Lär dig att komma igång med Dropbox: 1 2 3 4 Skydda dina filer Ta med dina saker, var du än är Skicka stora filer Arbeta i filer tillsammans Välkommen till Dropbox! 1 Håll dina filer säkra Dropbox gör

Läs mer

Office 365 Officepaketet och Office 365

Office 365 Officepaketet och Office 365 Office 365 Officepaketet och Office 365 Innehåll Logga in i Officepaketet... 2 Öppna dokument... 3 Öppna från OneDrive... 3 Öppna från SharePoint... 3 Spara dokument... 4 Spara till OneDrive... 4 Spara

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton.

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton. Snabbstartsguide Microsoft OneNote 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig minimera din inlärningskurva. Växla mellan pekskärm och mus

Läs mer

Google Suite For Education

Google Suite For Education G Suite Google Suite For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING G Suite for Education (G Suite) 2 Mobil eller surfplatta 2 Logga in med ditt gapp-konto första gången

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education byter namn till G Suite for Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education...1 Logga in med ditt gapp-konto första

Läs mer

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Linda Höglund Pulsen Application AB 1 Innehållsförteckning Logga in på projektkontoret... 3 Startsida Projektkontoret... 4 Funktioner på projektkontorets startsida...

Läs mer

Snabbstartsguide. Verktygsfältet Snabbåtkomst Kommandona här är alltid synliga. Högerklicka på ett kommando om du vill lägga till det här.

Snabbstartsguide. Verktygsfältet Snabbåtkomst Kommandona här är alltid synliga. Högerklicka på ett kommando om du vill lägga till det här. Snabbstartsguide Microsoft Word 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden så att du så snabbt som möjligt ska komma igång. Verktygsfältet Snabbåtkomst Kommandona

Läs mer

Google Apps till Office 365 för företag

Google Apps till Office 365 för företag Google Apps till Office 365 för företag Uppgradera Office 365 för företag ser annorlunda ut än Google Apps, så när du loggar in visas den här vyn som hjälper dig att komma igång. Efter de första veckorna

Läs mer

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb 1. Gå in via redigeringsadressen: https://projektwebbaradmin.lansstyrelsen.se/miljosamverkanskane 2. Skapa sida Navigera till den del av webbplatsen där

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

OneNote Version 1.0 Skolkontoret

OneNote Version 1.0 Skolkontoret OneNote Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är OneNote Online?... 3 Manual steg för steg... 4 En första översikt... 4 Logga in... 5 Skapa ny anteckningsbok... 5 Menyflikarna i OneNote online... 6 Skapa

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

IT-Policy Vuxenutbildningen

IT-Policy Vuxenutbildningen IT-Policy Vuxenutbildningen För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till kommunkoncernens förhållningssätt och regelverk angående hur du får

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision 2 1.1 Starta SiteVision 2 1.2 Redigeringsläget i SiteVision 3 1.2.1 Verktygsfält 3 1.2.2 Modulväljare 4 1.2.3 Navigator

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

6. Kan jag läsa min e-post i Microsoft Outlook eller liknande e-postprogram?

6. Kan jag läsa min e-post i Microsoft Outlook eller liknande e-postprogram? Contents 1. Office 365 FAQ... 2 2. Hur logga in?... 3 3. Hur skicka mail?... 4 4. Hur byta språk och tidszon?... 5 5. Hur aktivera vidarebefordring?... 6 6. Alternativ vid visning av e-postlådan.... 7

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Först skall certifikatet installeras på de datorer som skall kunna logga in i Online. Det gör du på följande sätt. Spara zip-filen med certifikatet

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

Spara dokument och bilder i molnet

Spara dokument och bilder i molnet Spara dokument och bilder i molnet Ett moln är en samling pyttesmå vattendroppar på 1 000 meters höjd eller till och med högre. Molnen är diffusa och ändrar hela tiden form. Det finns faktiskt en hel del

Läs mer

Introduktion av Quality Works 3.0

Introduktion av Quality Works 3.0 Introduktion av Quality Works 3.0 Den här introduktionen vägleder dig igenom de vanligaste funktionerna i Quality Works och hur man kan använda sig av programmet för att skapa en enkel manual för sitt

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Fillagringsplatser. Fillagringsplatser (information om fillagringsplatserna du har att tillgå på Konstfack) Inledning... 12

Fillagringsplatser. Fillagringsplatser (information om fillagringsplatserna du har att tillgå på Konstfack) Inledning... 12 Fillagringsplatser Innehåll Fillagringsplatser (information om fillagringsplatserna du har att tillgå på Konstfack) Inledning... 2 Lokal disk... 2 Filserver... 3 Molnlagring - OneDrive för Konstfack...

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education... 1 Logga in med ditt gapp-konto första gången (elev)... 1 Vanligaste apparna...

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

Forms Version 2.0 Skolkontoret

Forms Version 2.0 Skolkontoret Forms Version 2.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Forms?... 3 Manual steg för steg... 4 Nytt formulär... 4 Lägga in frågor... 5 Förgrena frågorna... 5 Inställningar... 6 Förhandsgranska i Forms... 7 Dela...

Läs mer

Lathund Stream. Vad är Stream? Logga in i Stream. Stream är en videotjänst i Office 365 som ersätter applikationen Video.

Lathund Stream. Vad är Stream? Logga in i Stream. Stream är en videotjänst i Office 365 som ersätter applikationen Video. Denna lathund ger dig en introduktion för att kunna arbeta effektivt med Stream. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du praktiska övningar som inspiration. Praktiska övningar Vad

Läs mer

FirstClass Hur du använder FirstClass.

FirstClass Hur du använder FirstClass. OPEN TEXT FirstClass Hur du använder FirstClass. Mars 2008 Peter Gustafsson, Skf Logga in på FirstClass För att starta FirstClass, dubbelklicka på FirstClass ikonen på skrivbordet eller på start-menyn.

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Klassens aktivitet. Inställningar

Klassens aktivitet. Inställningar Klassens aktivitet Inställningar Förslag till struktur på klassens aktivitet Jag föreslår att vi till en början väljer att ha ganska lite att välja på i aktiviteten, så att det inte blir för rörigt för

Läs mer

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem För att komma ifrån problemet med olika versioner av dokument ska alla webbdokument läggas in i dokumenthanteringssystemet Sharepoint. Så här laddar du upp

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2013 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Lathund FE-edit i Typo3

Lathund FE-edit i Typo3 1(6) Lathund Front-end-editing (FE-edit) i Typo3 Front-end-editing (FE-edit) är ett förenklat sätt att redigera innehåll med Typo3. Helt kort går det ut på att man redigerar innehållet medan man surfar

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

OneNote En inspirationsguide för dig som vill lära dig grunderna i OneNote

OneNote En inspirationsguide för dig som vill lära dig grunderna i OneNote OneNote En inspirationsguide för dig som vill lära dig grunderna i OneNote I exemplet nedan kommer ni att få lära er några olika funktioner jag använder när jag skapar lektioner i OneNote. Många av dessa

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Åtkomst till Landstingets nät via Internet

Åtkomst till Landstingets nät via Internet Åtkomst till Landstingets nät via Internet http://landstingetsormland.se/extranet 1 (12) Innehåll 1 Så fungerar PointSharp-dosan/-appen... 3 1.1 Support... 3 2 Lägg till Webaccess.dll.se som en tillförlitlig

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint 1 (13) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2007 - Windows 2011-07-06 Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik, QlikTech,

Läs mer

Novell Vibe Add-In 1.0.1

Novell Vibe Add-In 1.0.1 Novell Vibe Add-In 1.0.1 1 juli 2013 Novell Snabbintroduktion Med Novell Vibe Add-In för Microsoft Office kan du arbeta med dokument på Vibe-webbplatsen utan att lämna Microsoft Office. Du kan enkelt bläddra

Läs mer

Åtkomst till Landstingets nät via Internet

Åtkomst till Landstingets nät via Internet Åtkomst till Landstingets nät via Internet https://landstingetsormland.se/distansarbete 1 (12) Innehåll 1 Så fungerar PointSharp app eller dosa...3 1.1 Support...3 2 Lägg till Webaccess.dll.se som en tillförlitlig

Läs mer

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra)

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) fr.o.m 10 juni 2011 Introduktion... 2 Inloggning... 2 E-post... 3 Samla e-posten i konversationer eller som separata meddelanden... 3 Skicka e-post... 3 Adresslistor...

Läs mer

med Office 365 i Dynamics NAV 2015

med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Arbeta Arbeta med med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Office 365 i Dynamics NAV 2015. - En guide för att enkelt komma igång Innehåll Kom igång med Office 365 i Dynamics NAV 2015... 1 Använd Word i Dynamics

Läs mer

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll Hur hanterar jag dokument i ekontrakt?... 1 Dokument... 2 Arbetsdokument... 2 Fastställd handling... 3 Skapa dokument utifrån mallar... 4 Vilka mallar

Läs mer

Externa deltagare i Lync

Externa deltagare i Lync Externa deltagare i Lync Du kan använda Lync för chatt, samtal och onlinemöten med externa deltagare. Beroende på vilken programvara de externa deltagarna har kan de chatta och se delade dokument eller

Läs mer

Instruktion Medlemsregister RSMH

Instruktion Medlemsregister RSMH Instruktion Medlemsregister RSMH november 2018 RSMH har sedan en tid ett medlemsregister. Detta är ett viktigt verktyg för att kunna nå medlemmarna med relevant information både på ett lokalt samt ett

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Windows 8.1, hur gör jag?

Windows 8.1, hur gör jag? 2014 Windows 8.1, hur gör jag? Tor Stenberg Piteå Kommun 2014-03-28 1 av 13 Innehåll Hur jobbar jag med Windows 8.1... 2 Logga in... 2 Skrivbordet och programportal... 2 Logga ut och stänga datorn... 3

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Senselogic AB Version 2.4 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygsfält...2

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer