Office 365 Windows 10

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Office 365 Windows 10"

Transkript

1 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund

2 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen 3 Startsidan i Office 365-portalen 3 OneDrive Gävle kommun 4 Arbeta med dokument i OneDrive 4 Öppna dokument i Word Online 4 Öppna dokument i Word 4 Skapa dokument 4 Dela dokument med andra 5 Arbeta med dokument i Word Online 5 Öppna dokument när du startar Word Online 5 Öppna dokument när du är inne i Word Online 6 Skapa nytt dokument när du startar Word Online 6 Spara nytt dokument 6 Dela dokument inifrån Word Online 7 Office-apparna på surfplatta eller mobiltelefon 7 Ladda ner Office-appar 7 Kom igång med OneDrive-appen 7 Kom igång med Outlook-appen 8 Kom igång med Word-appen 8 Arbeta med dokument i Word-appen 8 Skapa nytt dokument 8 Spara nytt dokument 8 Dela dokument 9 Öppna dokument 9 Arbeta med dokument i Word (version 2016) 10 Öppna dokument i OneDrive Gävle kommun 10 Spara nytt dokument 10 Dela dokument 11

3 2 Inledning Vad är Office 365? Office 365 är samlingsnamnet på ett antal webbaserade molntjänster* som bland annat möjliggör åtkomst till Office och dokument över internet, underlättar delning av dokument och samarbete med andra och erbjuder stor lagringsyta för e-post ( GB) och dokument (1-5 TB). Storleken på lagringsytan avgörs av vilken licens du har. I Office 365 kan du arbeta med Office och dina dokument på flera olika sätt beroende på vad du har tillgång till för typ av enhet/er. Du kan arbeta via Office 365-portalen där du har tillgång till Office Online och dina dokument via webbläsaren, det enda som krävs är en enhet med internetåtkomst. Du kan arbeta på en surfplatta eller en smartphone och få åtkomst till dina dokument via appar, det enda som krävs att du har internetåtkomst och att du har laddat ned de Office-appar du behöver. Du kan arbeta på det traditionella sättet med Office-paketet installerat på en personlig eller delad dator och lagra dina dokument i OneDrive Gävle kommun. Du kan också lagra dina dokument på enhet M:\ (gäller ej elev) men då är de inte åtkomliga över internet. Innehållet i denna lathund Office 365 erbjuder massor med funktioner och möjliga arbetssätt. I denna lathund beskriver vi det som är viktigast för att komma igång. Fokus ligger på hur du arbetar med dokument och vi använder konsekvent Word som exempel men beskrivningarna är lätta att översätta till övriga Office-program. Eftersom systemet uppdateras kontinuerligt så är det inte säkert att grafiskt utseende och bilder alltid stämmer exakt med det du ser på din skärm. Mer information För dig som vill veta mer rekommenderar vi våra IT-tips och guider på Ankaret, Microsoft självstudiekurser på internet eller Hjälp-funktionen i respektive tjänst/funktion. *IT-tjänster/IT-funktioner, exempelvis program eller datalagring, som tillhandahålls över internet och som ägs, driftas och underhålls av part utanför den egna organisationen.

4 3 Office 365-portalen Office 365-portalen är själva navet i Office 365. Det är här som du har åtkomst till Office Online liksom en mängd andra applikationer och verktyg. Här kan du återskapa dokument som tagits bort av misstag i OneDrive och här kan du installera Office 365-applikationer på din dator, mobil eller surfplatta. Logga in i Office 365-portalen Surfa till och klicka på Logga in. Har du inte loggat in i portalen tidigare får du ange din e-postadress och trycka på Nästa, alternativt klicka din e-postadress om den redan finns där. Om du är inloggad på kommunens nät så kommer du in i portalen direkt. Om du inte är inloggad på kommunens nät så skickas du vidare till en inloggningssida där du får ange lösenord och klicka på Logga in. Startsidan i Office 365-portalen På startsidan i Office 365-portalen hittar du ett antal basappar. Fler appar hittar du under ikonen appar / Alla appar. Några exempel och en kort beskrivning vad de används till Office Online Outlook, Word, Excel, PowerPoint och OneNote i webbformat. Innehåller alla grundläggande Office-funktioner men saknar vissa mer avancerade funktioner. Nyhetsfeeds Nyhetsflöde där du kan dela idéer genom att skapa inlägg i ett flöde eller följa personer, dokument och taggar om du vill hålla dig uppdaterad om aktiviteter och nyheter. OneDrive Din lagringsyta för dokument i molnet. Om du har dina dokument lagrade i OneDrive är de åtkomliga från alla typer av enheter. Du kan också enkelt dela dem med andra.

5 4 Webbplatser Samarbetsyta för exempelvis ett projekt med deltagare såväl inom som utom den egna organisationen. Här finns möjlighet att samla dokument, anteckningar, uppgifter, konversationer med mera. Delve En tjänst som hjälper dig att hitta och sammanställa den information som troligtvis är mest relevant för dig för tillfället, i Office 365. Stream YouTube i Office 365. En plats där du kan söka, ladda upp och dela videor. Har stöd för uppspelning på alla typer av enheter. OneDrive Gävle kommun OneDrive Gävle kommun är din lagringsyta för dokument och filer i molnet. Om du har dina dokument lagrade i OneDrive är de åtkomliga från alla typer av enheter som har internetåtkomst. Du kan också enkelt dela dem med andra. När du lagrar i molnet får du automatisk backup (säkerhetskopiering) av dina dokument. Det som kan vara bra att känna till är att det finns ett antal begränsningar kopplat till lagringen i OneDrive. Man kan bland annat inte ha filer större är 10 GB, fil- och mappnamn kan inte innehålla specialtecken (\ / : *? " < > # %) eller vara längre än 400 tecken. Läs mer i IT-tips. Arbeta med dokument i OneDrive Klicka på OneDrive för att öppna appen. Öppna dokument i Word Online Klicka på det dokument du vill öppna. Dokumentet öppnas med skrivskydd och du måste klicka på Öppna för att kunna arbeta i det. När du gör det får du välja om du vill öppna dokumentet i Word Online eller i Word. Det senare kräver att Word finns installerat på din enhet (dator, surfplatta, telefon). Öppna dokument i Word Högerklicka på dokumentet i OneDrive och välj Öppna/Öppna i Word. Detta fungerar bara om du arbetar på en dator där Word är installerat. Skapa dokument I den mapp där du vill ha dokumentet lagrat, klicka på Nytt. Klicka på den typ av dokument du vill skapa, exempelvis Word-dokument så startas online-applikationen för denna dokumenttyp. Skriv din text. Namnge ditt dokument genom att klicka på Dokument i rubrikraden, ange önskat namn och tryck på Enter. OBS! I online-applikationerna sparas dokumenten med automatik. Om du inte namnger ditt dokument enligt ovan får du ett dokument sparat som heter Dokument.

6 5 Dela dokument med andra Högerklicka på dokumentet och välj Dela. Delningen sker genom att den/de du vill dela dokumentet med får en länk till dokumentet via e-post. Standardinställningen är att alla som har tillgång till länken kan redigera i dokumentet. Det betyder att om någon som du har delat dokumentet med skickar länken vidare till någon annan så får också denna person samma behörighet. Om du inte vill ha det så, klicka på nedåtpilen för att ändra. Ange e-postadressen för den/de personer du vill dela dokumentet med (ovanför det blå strecket). Om du vill, skriv ett meddelande till mottagarna av länken (under det blå strecket). Klicka på Skicka. När mottagarna klickar på länken öppnas dokumentet i Word Online. Arbeta med dokument i Word Online Klicka på Word. Öppna dokument när du startar Word Online Öppna något av de senast använda dokumenten genom att klicka på namnet under rubriken Senaste. Eller klicka på Öppna från OneDrive för företag. Bläddra dig fram till önskat dokument och klicka på det för att öppna. Välj sedan Redigera dokument eller Öppna/Öppna i Word Online.

7 6 Öppna dokument när du är inne i Word Online Klicka på Arkiv. Öppna något av de senast använda dokumenten genom att klicka på namnet under rubriken Senaste använda dokument. Om det dokument du vill öppna inte finns under Senast använda dokument klicka då på länken längst ner i listan för att komma till din OneDrive. Skapa nytt dokument när du startar Word Online Klicka på Nytt tomt dokument. Namnge ditt dokument genom att klicka på Dokument i rubrikraden, ange önskat namn och tryck på Enter. Spara nytt dokument I Word Online sparas dokumenten med automatik, därför är det viktigt att du namnger ditt dokument i samband med att du skapar det, enligt ovan.

8 7 Dela dokument inifrån Word Online Öppna dokumentet Klicka på Dela. Delningen sker genom att den/de du vill dela dokumentet med får en länk till dokumentet via e-post. Standardinställningen är att alla som har tillgång till länken kan redigera i dokumentet. Det betyder att om någon som du har delat dokumentet med skickar länken vidare till någon annan så får också denna person samma behörighet. Om du inte vill ha det så, klicka på nedåtpilen för att ändra. Ange e-postadressen för den/de personer du vill dela dokumentet med (ovanför det blå strecket). Om du vill, skriv ett meddelande till mottagarna av länken (under det blå strecket). Klicka på Skicka. När mottagarna klickar på länken öppnas dokumentet i Word Online. Office-apparna på surfplatta eller mobiltelefon Texten som gäller Office-apparna på mobil enhet är skriven utifrån en centralhanterad ipad men det fungerar snarlikt på mobiltelefoner, fristående ipads och övrigt förekommande märken av surfplattor. Ord/begrepp och tillvägagångssätt kan skilja sig något. På centralhanterade ipads kan du i vissa lägen få information om att IT-administratören hjälper dig att skydda arbets- eller skoldata i appen. Tryck då på OK. Ladda ner Office-appar Har du en centralhanterad ipad så ska Office-apparna laddas ned med automatik, om inte så kan du själv ladda ned dem från Företagsportalen. Skulle du i något läge tappa åtkomsten/kontakten till någon av Officeapparna på din centralhanterade ipad så kan du åtgärda det genom att öppna Företagsportalen och logga in (om du inte redan är inloggad), trycka på din enhet under Mina enheter och trycka på Synkronisera. Har du en fristående surfplatta eller mobiltelefon så laddar du ned Office-apparna från App Store eller Google Play. Kom igång med OneDrive-appen När du startar OneDrive-appen första gången kan du bli uppmanad att logga in. Gör det med din arbets/skoladress+vanliga lösenord i så fall.

9 8 Kom igång med Outlook-appen När du startar Outlook-appen första gången så blir du uppmanad att lägga till ett e-postkonto. På en centralhanterad ipad bör din arbets/skoladress bör visas som alternativ (om inte får du ange den senare). Tryck på Lägg till konto. Om du inte har angivit någon låskod på surfplattan blir du tvungen att göra det nu för att komma vidare. Sedan får du en fråga om du vill lägga till ytterligare ett konto. Svara Kanske senare. Nu kan du börja använda Outlook. Eventuellt får du besvara några inställningsfrågor eller stega dig igenom en guide. Kom igång med Word-appen När du startar Word-appen första gången så kan du mötas av några inställningsfrågor. Tryck på Kom igång och gör dina val. Om du blir ombedd att logga in, gör det med din arbets/skoladress+vanliga lösenord. Vill du köra en introduktionsguide för att bekanta dig med appen, tryck på Se en introduktion. Arbeta med dokument i Word-appen Skapa nytt dokument Tryck på Tomt dokument. Spara nytt dokument Tryck på ikonen med tre prickar. Tryck på Namn Ange namn i fältet Namn. Tryck på önskad lagringsplats, exempelvis OneDrive Gävle kommun, och välj mapp. Tryck på Spara.

10 9 Dela dokument Tryck på Dela. Tryck på Bjud in kontakter. Ange e-postadressen för den/de person/er du vill dela dokumentet med. Ange vilken behörighet personen/erna ska ha. Om du vill kan du skriva ett meddelande till mottagaren. Tryck på Skicka. Nu får personen/erna ett e-postmeddelande med en länk till det dokument du delat ut. För att öppna dokumentet måste mottagaren logga in med ett Microsoft-konto. Dokumentet öppnas i Word Online. Öppna dokument Tryck på Öppna. Tryck på den lagringsplats där dokumentet finns, exempelvis OneDrive Gävle kommun. Bläddra dig fram till önskat dokument och tryck på det för att öppna.

11 10 Arbeta med dokument i Word (version 2016) När du startar Word 2016 första gången får du upp följande dialogruta. Markera Open Office XML format och klicka på OK. Öppna dokument i OneDrive Gävle kommun Klicka på Arkiv. Klicka på Öppna andra dokument. Klicka på OneDrive Gävle kommun. Bläddra dig fram till önskat dokument och öppna som vanligt. Spara nytt dokument Klicka på Arkiv. Klicka på Spara som och välj lagringsställe, exempelvis OneDrive Gävle kommun om du vill lagra i molnet.

12 11 Dela dokument Klicka på Arkiv. Klicka på Dela. Klicka på Dela med personer. OBS! Du kan bara dela dokument som är sparade i molnet. Om det dokument du vill dela inte är sparat i molnet får du börja med att spara det där. Delningen sker genom att den/de du vill dela dokumentet med får en länk till dokumentet via e-post. Standardinställningen är att alla som har tillgång till länken kan redigera i dokumentet. Det betyder att om någon som du har delat dokumentet med skickar länken vidare till någon annan så får också denna person samma behörighet. Om du inte vill ha det så, klicka på nedåtpilen för att ändra. Ange e-postadressen för den/de personer du vill dela dokumentet med (ovanför det blå strecket). Om du vill, skriv ett meddelande till mottagarna av länken (under det blå strecket). Klicka på Skicka. När mottagarna klickar på länken öppnas dokumentet i Word Online.

13

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformen på en lärplatta och smartphone stockholm.se Innehåll Att logga in 4 Kom till Startsidan via SharePoint 4 Min skola 5 Teams ditt

Läs mer

Introduktion Office 365

Introduktion Office 365 Denna lathund ger dig en allmän introduktion till Office 365 för att få förståelse för tjänsten. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar för att komma igång. Praktiska övningar

Läs mer

Office 365. Vad är det?

Office 365. Vad är det? Office 365 Vad är det? Vad är Office 365? Om du sparar i Office 365 kommer du kunna fortsätta med ditt arbete var du än är så länge du har tillgång till en dator, en smartphone eller en surfplatta och

Läs mer

OneDrive för företag hos Svenska Brukshundklubben

OneDrive för företag hos Svenska Brukshundklubben OneDrive för företag hos Svenska Brukshundklubben Instruktion för OneDrive för företag Författare Thomas Holmén Version TH20170510:001 Målgrupp Kanslipersonal, FS, Utskott Datum 2017-05-10 Sammanfattning

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 OneDrive 1 Innehåll ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2 Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 HANTERA DOKUMENT OCH FILER PÅ ONEDRIVE... 4 Skapa mapp... 4

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Kom igång med Windows Phone

Kom igång med Windows Phone 1 of 12 Windows Phone Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 4 Konfigurera applikationer... 12 4.1 Mail i mobilenhet... 12 4.2 Skype i mobil enhet... 12 4.3 OneNote i mobilenhet...

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

O365 Program via portal.office.com

O365 Program via portal.office.com O365 Program via portal.office.com 1 2 Program: E-post Funktion: hantera e-post i O365 Bra att veta: Här kan du skapa och hantera alternativt medverka i arbetsgrupper som du är inbjuden till i O365 (SLS,

Läs mer

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com Office365 for educations Snabbguide https://portal.micorosft.com Innehåll 1. Logga in:... 4 1. Outlook- E-post... 5 2.1 E-post inställningar... 6 2.1.1 Signatur... 6 2.1.2 Dolda kopior... 6 2.1.3 Bilagor...

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide För elever på grundskolan. Skolplattformen på en dator stockholm.se Innehåll Vad är Skolplattformen? 3 Att logga in 3 Skolplattformens startsida

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin 1 of 14 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 3 Registrera enhet i Intune... 4 4 Konfigurera applikationer... 7 4.1 Mail i mobil enhet... 7 4.2 Skype i mobil enhet... 8 4.3

Läs mer

Word Online Version 1.0 Skolkontoret

Word Online Version 1.0 Skolkontoret Word Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Word Online?... 3 Arbeta i Word Online... 4 Logga in... 4 Skapa ett Worddokument via OneDrive... 4 Öppna ett redan skapat Worddokument i Word Online...

Läs mer

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg Snabbstartsguide Gör mer var du än är med säker åtkomst, delning och fillagring. Logga in på din Office 365-prenumeration och välj SharePoint i appfönstret. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer.

Läs mer

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30 Snabbguide 1/13 Snabbguide Välkommen! Web Apps är en nyhet i Microsoft SharePoint Online, som ingår i Microsoft Office 365. Web Apps är bantade versioner av Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel och

Läs mer

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret Excel Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Excel?... 3 Arbeta i Excel Online... 4 Logga in... 4 Skapa en Excel-fil via OneDrive... 4 Öppna en redan skapad Excel-fil i Excel Online... 4 Byt

Läs mer

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE)

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (11) 2011-03-01 VERSION 0.1 Guide HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) I Live@edu kan du i Internetläsaren med Microsoft Webb Apps skapa, redigera och dela dokument

Läs mer

Tips och trix till Windows 10

Tips och trix till Windows 10 Tips och trix till Windows 10 1 Nu har du fått Windows 10 installerat på din dator! Vi vill att du tar tid på dig att gå igenom punkterna nedan. Det är viktigt för att se att allt fungerar som det ska

Läs mer

Välkommen till Dropbox!

Välkommen till Dropbox! Lär dig hur du kommer igång med Dropbox: 1 2 3 4 Skydda dina filer Ta med dina saker, vart du än ska Skicka stora filer Arbeta med filer tillsammans Välkommen till Dropbox! 1 Håll dina filer säkra Dropbox

Läs mer

Så här hanterar du din OneDrive i Office 365

Så här hanterar du din OneDrive i Office 365 Så här hanterar du din OneDrive i Office 365 Flytta dina befintliga mappar och filer till Office365 och OneDrive for Business Först vill vi bara nämnda att det idag finns 2 varianter av OneDrive. Den ena

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

Google Suite For Education

Google Suite For Education G Suite Google Suite For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING G Suite for Education (G Suite) 2 Mobil eller surfplatta 2 Logga in med ditt gapp-konto första gången

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Spara dokument och bilder i molnet

Spara dokument och bilder i molnet Spara dokument och bilder i molnet Ett moln är en samling pyttesmå vattendroppar på 1 000 meters höjd eller till och med högre. Molnen är diffusa och ändrar hela tiden form. Det finns faktiskt en hel del

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education byter namn till G Suite for Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education...1 Logga in med ditt gapp-konto första

Läs mer

Office 365 Officepaketet och Office 365

Office 365 Officepaketet och Office 365 Office 365 Officepaketet och Office 365 Innehåll Logga in i Officepaketet... 2 Öppna dokument... 3 Öppna från OneDrive... 3 Öppna från SharePoint... 3 Spara dokument... 4 Spara till OneDrive... 4 Spara

Läs mer

Handhavande manual problemhantering

Handhavande manual problemhantering av Handhavande manual problemhantering 1(9) av Flytta dina dokument från H: till OneDrive I och med att Norrtälje kommun går över till Office 365 för skolverksamheten så kommer den egna lagringsplatsen

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Mejladressen är i formatet

Mejladressen är i formatet Datum 2018-02-20 Mejl och lagringstjänst för förtroendevalda. Den nya GDPR-lagstiftningen som börjar gälla 2018-05-25 har uppmärksammat behovet av att ha mejl och lagringsutrymme som är skilda från arbetsgivarens

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton.

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton. Snabbstartsguide Microsoft OneNote 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig minimera din inlärningskurva. Växla mellan pekskärm och mus

Läs mer

Om du har ett mailkonto tex. Outlook har du också ett konto i Microsoft

Om du har ett mailkonto tex. Outlook har du också ett konto i Microsoft Lite spöklikt! Inte så spöklikt om vi får veta att molnet bara är ett namn på en okänd lagringsplats, som kan finnas på vilken plats som helst på jordklotet. Både Apple, Microsoft och Google har som villkor

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Fillagringsplatser. Fillagringsplatser (information om fillagringsplatserna du har att tillgå på Konstfack) Inledning... 12

Fillagringsplatser. Fillagringsplatser (information om fillagringsplatserna du har att tillgå på Konstfack) Inledning... 12 Fillagringsplatser Innehåll Fillagringsplatser (information om fillagringsplatserna du har att tillgå på Konstfack) Inledning... 2 Lokal disk... 2 Filserver... 3 Molnlagring - OneDrive för Konstfack...

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Välkommen till Dropbox!

Välkommen till Dropbox! Lär dig att komma igång med Dropbox: 1 2 3 4 Skydda dina filer Ta med dina saker, var du än är Skicka stora filer Arbeta i filer tillsammans Välkommen till Dropbox! 1 Håll dina filer säkra Dropbox gör

Läs mer

Anteckningar från Internetkafé på Tallgården

Anteckningar från Internetkafé på Tallgården Molnet, vad är det? Vi tittade lite på Microsofts moln som tidigare hette SkyDrive och från denna veckan bytt namn till OneDrive. Har du ett e-postkonto hos Microsoft dvs ett e-postkonto som slutar med

Läs mer

Komma igång med OneD. Allt på en plats

Komma igång med OneD. Allt på en plats Komma igång med OneD Allt på en plats I Windows 8.1 och Windows RT 8.1 kan du enkelt spara dina filer på OneDrive så att du kan nå dem från alla dina enheter, till exempel din dator, surfplatta eller telefon.

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

SLU Säkerhets instruktioner avseende kryptering av filer

SLU Säkerhets instruktioner avseende kryptering av filer 1 1 SLU Säkerhet Christian Nähl SLU Säkerhets instruktioner avseende kryptering av filer Nedanstående instruktioner kan tillämpas vid behov av att kryptera informationstillgångar i samband med exempelvis

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Google Apps till Office 365 för företag

Google Apps till Office 365 för företag Google Apps till Office 365 för företag Uppgradera Office 365 för företag ser annorlunda ut än Google Apps, så när du loggar in visas den här vyn som hjälper dig att komma igång. Efter de första veckorna

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Januari Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Januari Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Januari 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Anvisningar för hur man loggar in och använder office: sharepoint och e-post

Anvisningar för hur man loggar in och använder office: sharepoint och e-post Anvisningar för hur man loggar in och använder office: sharepoint och e-post Logga in Loggar in gör du med ditt användarnamn (e-postadressen) och lösenordet som du fått tilldelat Epost: [den tilldelade

Läs mer

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb 1. Gå in via redigeringsadressen: https://projektwebbaradmin.lansstyrelsen.se/miljosamverkanskane 2. Skapa sida Navigera till den del av webbplatsen där

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education... 1 Logga in med ditt gapp-konto första gången (elev)... 1 Vanligaste apparna...

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator

Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator Ärendesamordning och kansli Västra Götalandsregionen 2018-11-27 Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator Ladda ned Sammanträdeshandlingar för nämnder/styrelser kan nås via

Läs mer

Snabbstartsguide. Verktygsfältet Snabbåtkomst Kommandona här är alltid synliga. Högerklicka på ett kommando om du vill lägga till det här.

Snabbstartsguide. Verktygsfältet Snabbåtkomst Kommandona här är alltid synliga. Högerklicka på ett kommando om du vill lägga till det här. Snabbstartsguide Microsoft Word 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden så att du så snabbt som möjligt ska komma igång. Verktygsfältet Snabbåtkomst Kommandona

Läs mer

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5)

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2011-02-22 VERSION 0.1 Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU Live@edu är samlingsnamnet på ett antal molntjänster. Tjänsterna handlar till stor del om att man på ett enkelt sätt hittar

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Mars 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur vet

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Grattis till ditt val elektronisk personalliggare från 1Time. I

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR UE PÅ DELAD PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Du har blivit inbjuden som UE på ett byggprojekt som kräver elektronisk

Läs mer

OBS! Lägg till planeringsområde

OBS! Lägg till planeringsområde Planering Fronter 19 har en ny planeringsfunktion som gör det enklare för lärare att organisera sin undervisning. Det är enkelt att lägga till valfritt material, oavsett om det ligger på datorn eller på

Läs mer

Windows 8.1, hur gör jag?

Windows 8.1, hur gör jag? 2014 Windows 8.1, hur gör jag? Tor Stenberg Piteå Kommun 2014-03-28 1 av 13 Innehåll Hur jobbar jag med Windows 8.1... 2 Logga in... 2 Skrivbordet och programportal... 2 Logga ut och stänga datorn... 3

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Först skall certifikatet installeras på de datorer som skall kunna logga in i Online. Det gör du på följande sätt. Spara zip-filen med certifikatet

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

OneNote En inspirationsguide för dig som vill lära dig grunderna i OneNote

OneNote En inspirationsguide för dig som vill lära dig grunderna i OneNote OneNote En inspirationsguide för dig som vill lära dig grunderna i OneNote I exemplet nedan kommer ni att få lära er några olika funktioner jag använder när jag skapar lektioner i OneNote. Många av dessa

Läs mer

Guide till SvD:s digitala tjänster

Guide till SvD:s digitala tjänster Guide till SvD:s digitala tjänster I denna guide hittar du information om hur du enkelt kommer igång med SvD:s digitala tjänster. För att använda SvD digitalt behöver du först logga in. Vänligen observera

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer

Klassens aktivitet. Inställningar

Klassens aktivitet. Inställningar Klassens aktivitet Inställningar Förslag till struktur på klassens aktivitet Jag föreslår att vi till en början väljer att ha ganska lite att välja på i aktiviteten, så att det inte blir för rörigt för

Läs mer

OneNote Version 1.0 Skolkontoret

OneNote Version 1.0 Skolkontoret OneNote Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är OneNote Online?... 3 Manual steg för steg... 4 En första översikt... 4 Logga in... 5 Skapa ny anteckningsbok... 5 Menyflikarna i OneNote online... 6 Skapa

Läs mer

PRAKTISK HANDLEDNING NYCKELPIGEFÖRSÖKET INNEHÅLLSFÖRTECKNING GÖR SÅ HÄR!... 2 INSTALLERA APPEN... 2 RAPPORTERA EN NYCKELPIGA... 4 ATT TÄNKA PÅ...

PRAKTISK HANDLEDNING NYCKELPIGEFÖRSÖKET INNEHÅLLSFÖRTECKNING GÖR SÅ HÄR!... 2 INSTALLERA APPEN... 2 RAPPORTERA EN NYCKELPIGA... 4 ATT TÄNKA PÅ... NYCKELPIGEFÖRSÖKET PRAKTISK HANDLEDNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING GÖR SÅ HÄR!... 2 INSTALLERA APPEN... 2 RAPPORTERA EN NYCKELPIGA... 4 ATT TÄNKA PÅ... 5 ARTBESTÄMNING... 5 OM NI FÅR PROBLEM... 6 GÖR SÅ HÄR!

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

IKTeket. Tommy Hallgren Susanne Jörgensen Ulrik Brandt Heedman

IKTeket. Tommy Hallgren Susanne Jörgensen Ulrik Brandt Heedman Teamsutbildning IKTeket Tommy Hallgren Susanne Jörgensen Ulrik Brandt Heedman Utbildningens innehåll Utbildningens innehåll Presentation av IKTeket Sökfunktionen OneNote Vad är Teams? Basutbud Uppgiftsverktyget

Läs mer

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte Innehåll Vad är Atea Register?... 2 Hur navigerar jag till Atea Register?... 2 Manualens syfte... 2 Skapa användare... 3 Lägg till applikationen Atea Register på hemskärmen... 6 ios... 6 Android... 7 Logga

Läs mer

För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till. Lärare och Elever har olika krav: Lärare

För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till. Lärare och Elever har olika krav: Lärare För att du som användare skall kunna leva upp till de säkerhetskrav som ställs på dig måste du känna till. Lärare och Elever har olika krav: Lärare Lösenord lösenordet ska vara minst 8 tecken långt. lösenordet

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok Molnplattform Version 1.0 Användarhandbok September 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Komma igång...5 Systemkrav... 5 Öppna molnplattformen...5 Öppna Print Management-webbportalen...

Läs mer

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr.

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr. Lathund Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org.nr. 556565-2590 SE INNEHÅLL LATHUND, INTERAXO... 2 1 Varför är det olika färg och utseende

Läs mer