Detaljplan för del av Nöbbelöv 24:1 m fl i Lund, Lunds kommun (Nöbbelövsvägen)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för del av Nöbbelöv 24:1 m fl i Lund, Lunds kommun (Nöbbelövsvägen)"

Transkript

1 PÄ 5/2008 Detaljplan för del av Nöbbelöv 24:1 m fl i Lund, Lunds kommun (Nöbbelövsvägen) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser Illustrationsplan Samrådsredogörelse

2 PLANBESKRIVNING 1 (19) Detaljplan för del av Nöbbelöv 24:1 m fl i Lund, Lunds kommun SYFTE Detaljplanens syfte är att pröva lämpligheten att uppföra ca 60 nya bostäder i både ägande och hyresrätter med inslag av student och gruppbostäder inom planområde Nöbbelöv 24:1 och 2:4. Angränsande fastigheter Nöbbelöv 2:6 och 2:9 tas med i planen då de idag saknar detaljplan, syftet är att anpassa fastigheterna till befintliga förhållanden och ge utrymme för lämpliga förändringar. PLANFÖRSLAG Områdets gestaltning och disposition Ny bebyggelse placeras i nordsydliga stråk för optimalt utnyttjande av solen. De enskilda bostäderna bildar radhuslängor och utformas genomgående med entré mot gårdsgator samt med egen trädgård i västerläge. Bostäderna orienteras med gavlar ut mot Nöbbelövsvägen och mot Christian V:s väg. Gång och cykelvägar planeras genom området som ansluter till de nya stråken längs Nöbbelövsvägen och Kävlingevägen utanför planområdet. I den östra delen av planområdet iordningställs parkmark. Bebyggelsen föreslås få en inriktning mot social och ekologisk hållbarhet med energisnåla och hållbara lösningar. Föreslagna åtgärder Planförslaget innefattar: Ca 49 nya bostäder i ett och två plan. Gruppbostad i ett plan med 9 bostäder. LSS boende i ett plan med ca 6 bostäder Angränsande fastigheter Nöbbelöv 2:4 och 2:9. Kvartersgator som försörjer ny bostäder. Nya gång- och cykelvägar inom området. Parkmark för rekreation. Bullerskärm utmed parkens östra sida, mot Kävlingevägen.

3 PLANBESKRIVNING 2 (19) Illustrationsplan Bebyggelse Bostäder Ny bebyggelse utformas med omtanke om befintlig bebyggelsehöjd och skala inom området. Den nya bebyggelsen anpassas till den befintliga med småskalig bebyggelsestruktur. Byggnader föreslås få en inriktning mot social och ekologisk hållbarhet med lågenergihus som byggs resurseffektivt med återvinningsbara byggmaterial. I den östra delen mot Nöbbelövsvägen, Kävlingevägen och Christian V:s väg föreslås ny bebyggelse i två plan. Vy mot Christian V:s väg / Illustration Pecan Studio

4 PLANBESKRIVNING 3 (19) Entréfasad och gavelfasad tvåplanshus / Illustration Pecan Studio Trädgårdsfasad tvåplanshus / Illustration Pecan Studio I den västra delen föreslås bebyggelse i ett plan. Enplansbebyggelsen ger ett lägre och tätare intryck mot anslutande befintliga enplansradhus, här föreslås även en gruppbostad och ett LSS-boende. Vy från Nöbbelövsvägen / Illustration Pecan Studio

5 PLANBESKRIVNING 4 (19) Entréfasad och trädgårdsfasad enplanshus / Illustration Pecan Studio Grönstruktur och parker Mot Nöbbelövsvägen är det av största vikt att nya träd planteras och stärker det idag karaktäristiska gaturummet. Befintliga träd, har så långt det går, tagits som utgångspunkt för bebyggelsens placering. I den östra delen planeras ett samlat parkrum där ett nytt gång och cykelstråk passerar. I anslutning till föreslagna bostäder planeras såväl enskilda som gemensamma uteplatser samt lekplatser på kvartersmark. Trafik Biltrafik Området trafikmatas från Nöbbelövsvägen, Christian V:s väg och Svenska vägen. Nya infarter till parkeringsplatser ansluter till dessa och utformas som gårdsgator med angöring till gemensamma parkeringsplatser. Befintliga fastigheter Nöbbelöv 2:6 och 2:9 bibehåller sin infart från Kävlingevägen. Gång- och cykeltrafik Ett nytt nord- sydligt gång- och cykelstråk föreslås i den östra delen genom parken. I detaljplanen säkerställs utrymme för en gång- och cykelväg som ansluter till reservat för tunnel under Kävlingevägen och Södra Stambanan i enlighet med gällande plan, vilket möjliggör en fortsättning av stråket österut till S:t Hans backar. På sikt föreslås Nöbbelövsvägen kompletteras med ny gång- och cykelbana på den södra sidan och en (enkelriktad) cykelbana på östra sidan av Kävlingevägen.

6 PLANBESKRIVNING 5 (19) Gång- och cykelvägnät Kollektivtrafik Området trafikeras av stadsbusslinjen 3, linjen går från Nöbbelöv till centrala Lund via Möllevången och hållplatser finns vid korsningen mellan Svenska vägen, Danska vägen, Christian V:s väg och vid Nöbbelövsvägen. Lokaliseringen längs Nöbbelövsvägen Kävlingevägen gör att det finns goda kopplingar till kollektivtrafiken, området ligger på cykelavstånd till centrum och ca 1km till pågatågsstationen vid Gunnesbo. Parkering Inom området löses parkering som samlad parkering med infarter från Nöbbelövsvägen, Svenska vägen och Christian V:s väg. Infart till befintliga fastigheter 2:6 och 2:9 sker från Kävlingevägen. Parkeringsbehovet baseras på p-normen för ytterområden. Följande planeringsnormer för parkering ska tillämpas: Småhus med gemensam parkering 1,5 ppl/lgh Småhus med tomtparkering 2,0 ppl/lgh Flerfamiljshus 10,5 ppl/1000m 2 BTA Parkeringsbehovet, inklusive besöksparkering och angöring, ska lösas på tomtmark.

7 PLANBESKRIVNING 6 (19) Bullerskyddsåtgärder Bostäderna ska göras genomgående med tillgång till tyst/ljuddämpad sida och krav ställs på bullerdämpning i fasad, fönster och ventiler. Vissa uteplatser kan, beroende på placering, behövas bullerskärm med plank eller mur i fastighetsgräns. Vid bedömningen av bullerdämpande åtgärder har ansatsen varit att göra en samlad bedömning avseende såväl bullret från vägen som bullret från järnvägen, där järnvägen blir dimensionerande för behovet av åtgärder mot den östra sidan av den planerade bebyggelsen. Bullerutredning upprättad av Tyréns mars 2009 (reviderad november 2010) har kompletterats med ny bullerberäkning daterad (reviderad ). Tidigare redovisade bullerberäkningar kompletteras med en kombination av skärm för järnvägen och skärm för väg. Följande riktvärden är vägledande för bedömningen: Trafikbuller Ekvivalentnivå Maxnivå Inomhus 30 dba 45 dba, nattetid Utomhus (frifältsvärden) Vid fasad På uteplats 55 dba 70 dba Utgångspunkten för beräkningarna har varit en 2,5-3m hög skärm (höjd över järnvägen), placeras 8m från närmaste spårmitt samt en 1,5m hög skärm (höjd över vägen) placeras utmed Danska parkens östra sida, mot Kävlingevägen. Jämfört med tidigare beräkningar för skärm utmed järnvägen avslutas denna ca 75m längre söderut, ca 40m söder om korsningen med Nöbbelövsvägen.

8 PLANBESKRIVNING 7 (19) Schematisk sektion i höjd med beräkningspunkt 3 / Illustration Tyréns Beräkningsresultat I bilden studerade åtgärder sammanfattas de åtgärder som prövas i dessa kompletterande beräkningar. Bullerskärmen utmed Kävlingevägen bör utformas och placeras så att sikten vid den befintliga tomtutfarten inte begränsas. En sikttriangel på 2,5*2,5m måste säkras och bullerskärmen föreslås vikas in ca 3m utmed infarten för att ge god bullerdämpning. Studerade åtgärder redovisar placering av bullerskärmar (röda siffror avser beräkningspunkter redovisade i kompletterande bullerberäkning / Tyréns Det kan konstateras att med en 1,5m hög skärm klarar man riktvärdena för vägtrafikbullret. De föreslagna skärmarna beräknas minska bullernivåerna från järnvägen med 5-13 dba, men räcker inte för att klara riktvärdet på plan 2. Tidigare beräkningar har visat att skärmen bör vara närmare 4m hög för att riktvärdena för järnvägen skall klaras.

9 PLANBESKRIVNING 8 (19) Det kommer därför att införas en bestämmelse i detaljplanen som förhindrar placering av bostadsrum på plan 2 vid den bullerutsatta sidan mot öster i bostadshusen närmast Kävlingevägen. Orsaken är att den adderade ekvivalenta bullernivån kan förväntas överskrida 55 dba på plan 2. Vid en framtida ombyggnad av Nöbbelövsvägen sektion planeras en ny gång och cykelbana, trädzon och grönremsa mot den planerade bebyggelsen söder om vägen. Förändringarna medför att de ekvivalenta bullernivåerna kan förväntas minska med ca 1 dba och de maximala bullernivåerna med ca 2 dba, jämfört med de ovan beräknade nivåerna. Anläggandet av en bullerdämpande skärm utmed järnvägen genomförs i samverkan med Lunds kommun, exploatör och Trafikverket. Bullerskärm bekostas av exploatör. Det är angeläget att bullerskärm skall utformas på ett estetiskt tilltalande sätt och att erforderlig höjd studeras. På sikt kommer kommunens kompostanläggning öster om järnvägen som alstrar buller att avvecklas. Teknisk försörjning Energiförsörjning, tele samt vatten och avlopp Föreslagen bebyggelse kan anslutas till befintliga kommunala el, vatten och avloppsledningar samt fjärrvärmeledningar inom planområdet. Dagvattenhantering Förutsättningarna för dagvattenhantering har utretts av Týrens En kompletterande utredning har upprättats som beskriver principen för hur dagvatten kan fördröjas inom området för att leva upp till de krav som ställs från VA SYD. Kravet som ställs från VA SYD är att dagvattnet ska fördröjas inom området till motsvarande 20 liter per sekund och hektar. De befintliga dagvattenledningarna som går norr respektive söder om området har dimensionen 400mm och väster om Danska parken ökar dimensionen till 500mm. Det är möjligt att ansluta dagvatten från området till dessa ledningsstråk, vilket innebär avvattning mot norr, väster eller söder. Att ta hand om dagvatten lokalt enbart genom infiltration och perkolation bedöms inte vara möjligt då jordarten förmodligen är moränlera. Istället rekommenderas att dagvatten så långt det är möjligt avleds i så kallade tröga system. De lokala förutsättningarna ska utnyttjas för att minimera och fördröja flödet. Det innebär att dagvatten som samlas på hårdgjorda ytor som tak, gångar och parkeringar leds i ytliga system som rännor och veck och gärna ska rinna över vegetationsytor. För att utjämna dagvattnet så leds det in i torra magasin eller makadamfyllda dräneringsstråk till översvämningsytor.

10 PLANBESKRIVNING 9 (19) Från magasinen eller dräneringsstråken så stryps flödet för att uppnå utjämning och leds sedan vidare ut och ansluts till det kommunala ledningsnätet. I figur 1 redovisas ett förslag till dagvattenhantering. Utgångspunkt har varit att det maximalt får släppas 20 l/s, ha vid ett 10-års regn till det kommunala ledningsnätet. Från det södra området leds dagvatten ut till två torra magasin. Det är två nedsänkta ytor ca 1m djupa och med släntlutning 1:4. (Slänten kan göras flackare men tar då mer plats.) I botten på dessa görs ett utlopp med strypning och sedan läggs en ledning som ansluts till befintligt ledningsnät. Det betyder att det kommer att stå vatten i dessa när det regnar men de töms ut efter det att det slutat regna. Figur 1 Principlösning dagvattenhantering / Illustration Tyréns Från norra delen av området leds dagvatten ut till makadamstråk som anläggs för att kunna utjämna dagvatten. En princip över makadamstråk visas i figur 2. Genom att strypa flödet nedströms kan hålrummen i makadammen användas för utjämning. Det finns färdiga dagvattenkassetter i plast som kan användas i samma syfte.

11 PLANBESKRIVNING 10 (19) Figur 2 Principskiss på ett dräneringsstråk. Stråket fylls med makadam och i botten läggs en dräneringsledning. Illustration Tyréns Marken och vegetationen kring dagvattenanläggning skall omsorgsfullt utformas. Dammarnas lutning får ej vara brantare än 1:4 1:5. Planområdet ingår i Höje å avrinningsområde. Statusklassning för Höje å ligger på lägsta nivå vilket innebär att det blir svårt att uppnå god status före 2027 om inte åtgärder vidtas nu. Därför tål inte ån ytterligare belastning från dagvattenutsläpp. Tillsammans med VA SYD håller Lunds kommun på med att ta fram en dagvattenstrategi som behandlar dagvattenhantering inom kommunens ansvarsområden. Syftet är att få en dagvattenstrategi som fungerar som ett förvaltningsövergripande verktyg för att hantera ambitioner, mål, krav, förutsättningar och ansvarsfördelning. Dagvattenstrategin behandlar enkom dagvatten inom urbana områden. Vattenfrågan ses som en helhet och ur ett övergripande perspektiv. Det är viktigt att åtgärderna som vidtas är av rätt karaktär och att de sätts in på rätt plats. Det som styr insatserna är dagvattnets föroreningsgrad och recipientens känslighet. Arbetet med klassificering av de olika recipienternas känslighet görs parallellt med dagvattenstrategin. Renhållning I huvudsak får bostäderna en samlad sophantering och källsortering inom området med miljöhus i gemensamhetsanläggningar. Det är viktigt att det vid utformningen av bostäderna ges utrymme för sopkärl för såväl hushållssopor som källsortering.

12 PLANBESKRIVNING 11 (19) Lovplikt Bygglov Enligt 5 kap 26 PBL ska de överväganden som ligger till grund för omfattningen av kravet på bygglov redovisas i planbeskrivningen. Någon minskning av bygglovplikten föreslås ej, med hänsyn till planområdets läge och beskaffenhet. KONSEKVENSER Miljöbedömning enligt plan- och bygglagen Bestämmelserna i plan och bygglagen om miljöbedömning syftar till att integrera miljöaspekter i planen, så att en hållbar utveckling främjas. Detaljplaner ska miljöbedömas och MKB upprättas, om man vid en behovsbedömning kommer fram till att genomförandet av planen kan leda till en betydande miljöpåverkan. Stadsbyggnadskontoret bedömer med vägledning av förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar att planförslaget inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan i den mening som avses i 6 kap miljöbalken och i 5 kap 18 plan- och bygglagen. Behovet av miljöhänsyn vid genomförandet av detaljplanen belyses därför inte i en miljöbedömning enligt 6 kap miljöbalken. Program till detaljplan ( ) har upprättats och varit föremål för samråd. Vid den behovsbedömning som utförts har följande ställningstaganden gjorts efter samråd med länsstyrelsen: Genomförande av planförslaget påverkar främst själva planområdet. Parkmark tas i anspråk för bostadsändamål. Befintliga gång- och cykelstråk genom parken bedöms kunna återskapas. Planområdet behöver planeras med hänsyn till närheten till Södra Stambanan, som är av riksintresse. Bullerpåverkan samt risker i relation till järnvägen och eventuella markföroreningar behöver utredas. Planområdet berörs även av skyddsavstånd till bensinstation, vilket har utretts av Wuz risk consultancy AB. I en kompletterande riskbedömning avseende närhet till bensinstation daterad utreds frågan ytterligare (Se punkten Hälsa och säkerhet, Risker farligt gods). Sammantaget är den påverkan som planförslaget förutses få sådan att den inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan.

13 PLANBESKRIVNING 12 (19) Mark, luft och vatten Luftföroreningar Miljökvalitetsnormerna för utomhusluft enligt 5 kap miljöbalken gäller för svaveldioxid, bly, kvävedioxid, kolmonoxid och partiklar (PM 10). Enligt miljöförvaltningens uppgifter överskrids inte miljökvalitetsnormerna inom Lunds kommun. Luftföroreningarna ligger inom godtagbara nivåer inom planområdet. Trafiktillskottet från den förändring som planförslaget innebär bedöms inte förändra nivåerna för befintlig bebyggelse. Markradon Baserat på genomförda radonmätningar klassificeras planområdet som lågriskområde. (Normalriskmark kbq/m 3 och högriskmark >50 kbq/m 3.) Vid normalriskmark ska byggnader utföras radonskyddade. Vid högriskmark ska byggnader utföras radonsäkrade. Markföroreningar Inga kända föroreningar finns i dagsläget. Eventuellt finns rester i marken från ett växthus. Markundersökningar behöver göras, Mark och exploateringskontoret ansvarar för detta. Om markföroreningar upptäcks så bör sanering ske ner till Naturvårdsverkets riktvärden för känslig markanvändning (bostäder). Skuggning Den föreslagna bebyggelsens skuggning har studerats vid vårdagjämning och sommarsolstånd kl12.00 och kl Vid såväl vårdagjämning som höstdagjämning så når solen i stort sätt alla fönster ytor i väster minst 4 timmar. Tack vare byggnadernas orientering i nordsydlig riktning blir entrégator och entrétorg solbelysta mitt på dagen även under de mörka vintermånaderna när solen står lägre på himlavalvet. Uteplatserna till de befintliga villorna vid Kävlingevägen påverkas inte av den förslagna bebyggelsens skuggning. Vårdagjämning 21/3 kl 8.00 Sommarsolstånd 21/6 kl 8.00 Höstdagjämning 21/9 kl 9.00 Skuggstudie tvåplanshus i öster / Ilustration Pecan studio

14 PLANBESKRIVNING 13 (19) Hälsa och säkerhet Vägtrafikbuller Följande riktvärden för trafikbuller, enligt regeringens proposition 1996/97:53, ligger till grund för planeringen. bostäder, vård- och undervisningslokaler ekvivalentnivå ute frifältsvärde 55 dba inne 30 dba maxnivå ute frifältsvärde 70 dba ( vid uteplats) inne 45 dba ( nattetid ) Utifrån prognostiserad trafikutveckling har bullerförhållandena beräknats av Tyréns i bullerutredning upprättad mars 2009 och reviderad november 2010 samt Nya trafikräkningar för år 2010 finns att tillgå, men för Kävlingevägen, norr om Norra Ringen, har räkningen genomförts under 2009 som anger trafikflödet på det aktuella avsnittet till 9800 fordon/vardagsdygn använts. Trafikflödena i Lund har generellt inte ökat nämnvärt de senaste åren och inom kommunen räknar man normalt inte med någon trafikökning framöver. De trafikanalyser som gjorts för området kring Mobilia där öppnandet av Nöbbelövsvägen utgjort en förutsättning visar endast på marginella trafikökningar på Nöbbelövsvägen framöver. Mot bakgrund av detta har ingen uppräkning av vägtrafiken till ett framtida prognosår gjorts. Planer finns emellertid inom kommunen på utbyggnader kring bl a Nöbbelövstorg som, tillsammans med andra framtida exploateringar, t ex i Kävlinge, kan ge ett ökat trafikflöde. Hur mycket trafiken kan öka och när en sådan ökning i så fall kommer är emellertid osäker i dagsläget. Generellt gäller att en fördubbling av trafikflödet medför en ökning av den ekvivalenta bullernivån med 3 dba. Det är dock inte troligt att trafiken skulle öka i en sådan omfattning på det aktuella vägnätet, utan framtida trafikökningar kan snarare förväntas öka bullernivåerna med 1-2 dba ekvivalentnivå. För byggnader mot Kävlingevägen beräknas den ekvivalenta bullernivån vid fasad att överskridas på framförallt den andra våningen om inga bullerdämpande åtgärder vidtas. För byggnader utmed Nöbbelövsvägen överskrids den maximala bullernivån på uteplatser om inga bullerdämpande åtgärder vidtas och för vissa byggnader även riktvärdet för ekvivalentnivån.

15 PLANBESKRIVNING 14 (19) Tågtrafikbuller Följande riktvärden för trafikbuller, enligt regeringens proposition 1996/97:53, ligger till grund för planeringen. bostäder, vård- och undervisningslokaler ekvivalentnivå ute frifältsvärde 55 dba inne 30 dba maxnivå ute frifältsvärde 70 dba ( vid uteplats) inne 45 dba ( nattetid ) arbetslokaler maxnivå inne 60 dba Utifrån prognostiserad trafikutveckling har bullerförhållandena beräknats av Tyréns i bullerutredning upprättad mars 2009 och reviderad 2010 samt Med en utblick till tiden 2030, med utgångspunkt i Skånetrafikens tågstrategi 2037, kan resandet med Pågatåg/Öresundståg fyrdubblas, vilket skulle ge en ökning av antalet regionaltåg med %. Med ett antagande att även övriga tågtyper fördubblar sin trafik under samma period kan den ekvivalenta bullernivån öka med 2-3 dba. För byggnader mot Södra Stambanan överskrids riktvärden för ekvivalenta bullernivåer och maximalnivåer från tågtrafiken om inte bullerdämpande åtgärder vidtas. Risker (farligt gods m m) Södra Stambanan öster om planområdet är en transportled för farligt gods. På uppdrag av Lunds kommun har en lokal anpassning av RIKTSAM tagits fram: Riktlinjer för bebyggelseplanering intill rekommenderade färdvägar för transporter av farligt gods. Föreslagen och befintlig småhusbebyggelse inom planområdet placeras respektive ligger mer än 50 meter ifrån spårmitt i enlighet med riskutredningen. Norr om Nöbbelövsvägen Kävlingevägen finns en bensinstation. Enligt tidigare utredning från Wuz risk consultancy AB är rekommenderat skyddsavstånd till bensinstation100 meter, vilket framförallt är kopplat till avgaser, buller och emissioner av lättflyktiga kolväten från själva drivmedelsstationen. En kompletterande riskbedömning avseende närhet till bensinstation har upprättats av Wuz risk consultancy AB daterad Riskbedömningen visar att det kortaste avståndet från drivmedelsstationen till planerade bostäder är 75m, vilket understiger rekommendationerna på 100m mellan bensinstation och bostadsbebyggelse i Bättre plats för arbete (Boverkets allmänna råd 1995:5).

16 PLANBESKRIVNING 15 (19) Påverkan på människors hälsa och säkerhet bedöms dock vara tillfredsställande låg med följande motiv: - Utredningar från andra städer visar att avståndet på ca 30m är tillräcklig. - Forskningsresultat ser ett försumbart bidrag till luftföroreningshalten på 50-75m avstånd från drivmedelsstation. - Rekommendationerna i Bättre plats för arbete tar inte hänsyn till att gasåterföringssystem finns på drivmedelsstationen, något som minskar utsläppen av Lättflyktiga kolväten med ca 70%. - Samtliga bostäder i planområdet befinner sig mer än 100m från den plats på drivmedelsstationen där utsläppen till luft är som störst (pumparna). Elektromagnetiska fält Föreslagen och befintlig småhusbebyggelse inom planområdet placeras respektive ligger mer än 50 meter ifrån spårmitt i enlighet med riskutredningen. Sociala konsekvenser Befolkning och service Den nya bebyggelsen föreslås omfatta olika upplåtelseformer och bostadsstorlekar, vilket bidrar till en blandad befolkningsstruktur. Skola och förskola finns i närbelägna Oscarsskolan samt dagligvaruhandel vid Nöbbelövstorg. Barnperspektivet Vid utarbetande av planförslaget har hänsyn till barns intressen, behov och situation i enlighet med barnkonventionen tagits. Ett småskaligt gatunät med sammanhängande gång- och cykelvägar gör det säkrare för barn att röra sig i och genom området. En samlad parkyta i anslutning till gång- och cykelstråket i den östliga delen bidrar till barns välbefinnande. Lekplats kan iordningställas inom området. Tillgänglighet Vid utarbetande av planförslaget har kravet på god tillgänglighet och användbarhet för funktionshindrade beaktats. Hur kraven på tillgänglighet i 12 BVF (byggnader) samt 3 kap 15 PBL (tomter) i detalj kommer att tillgodoses avgörs i samband med byggnads- och markprojekteringen och därmed vid kommande bygglovprövning och bygganmälan. Reglerna om tillgänglighet och användbarhet i Bättre för alla version 3 avses tillämpas i enlighet med exploateringsavtal. Planförslaget innebär att tillgänglighetskraven enligt ovan kan uppfyllas. Säkerhet och trygghet Föreslagen bebyggelse med entréer från respektive bostad ut mot gårdsgator och stråk bidrar till ökad trygghet. Nya gång- och cykelstråk inom området blir lämpliga alternativa vägar efter mörkrets inbrott.

17 PLANBESKRIVNING 16 (19) FÖRUTSÄTTNINGAR Planområdet Planområdet omfattar ca 3 ha mark inom Nöbbelöv 24:1 och omfattas av en obebyggd fastighet Nöbbelöv 2:4 samt fastigheterna Nöbbelöv 2:6 och Nöbbelöv 2:9 som är i privat ägo. Markanvändning Fastigheterna Nöbbelöv 24:1 och 2:4 används idag som parkmark och fastigheterna Nöbbelöv 2:6 och 2:9 som bostad. Markägoförhållanden Nöbbelöv 24:1 och 2:4 ägs av Lunds kommun. Fastigheterna Nöbbelöv 2:6 och 2:9 är i privat ägo. Geoteknik Geoteknisk undersökning ska genomföras och bekostas av exploatör. Tidigare ställningstaganden Översiktsplan Planområdet är inte utpekat i ÖPL-98 som förtätnings- eller exploateringsområde. Detaljplaner Gällande detaljplaner för Nöbbelöv 24:1 är: L550 från 1991, L339 från 1971 och L322 från Gällande detaljplaner montage i kommunkartan L550 reglerar en byggrätt för en barnstuga i ett plan samt u-område för allmänna ledningar. L322 och L339 reglerar parkmark. Fastigheterna Nöbbelöv 2:6 och 2:9 är inte planlagda. Fastigheten Nöbbelöv 2:4 är planlagd som gata och park.

18 PLANBESKRIVNING 17 (19) En befintlig öst- västlig fjärrvärmeledning ska beaktas vid planläggningen och begränsar utbredningen av bebyggelsen. Fjärrvärmeledningen är en huvudledning och får ej byggas över. Ett område med 12 meters bredd ska hållas fritt från bebyggelse, avvikelser ska bekräftas och godkännas av Lunds Energi. Planområdet ligger ca 35 meter från Södra Stambanan som tillhör stomnätets infrastruktur, vilken i sin helhet är av riksintresse. Naturmiljö och naturresurser Grönstruktur- och naturvårdsprogrammet Parken har i dag funktion som närpark med en storlek på 3 ha. Parken berörs av vägreservat i norra delen, en förlängning av Nöbbelövsvägen västerut, vilket ingår i detaljplanen för Västkustbanan. Kommunens trädbank låg här tidigare men är avvecklad sedan länge. I den östra delen går ett cykelstråk och här är parken gestaltad med täta ridåer av träd och buskar, en tydlig rumsindelning och väl tilltagna gräsytor. Parken saknar idag ett sammanhängande gångstråk och upplevs som mycket ensartat, stora trädvolymer innehåller dock fina solitärer vilka tillsammans med den starka rumsligheten ger parken en stor potential. Kulturmiljö och arkeologi Historik Oscarshem är ett homogent område med ett sammanhängande gatunät och återvändsgator. Området angörs från Kävlingevägen och en huvudslinga genom området förbinder smalare bostadsgator kopplade två och två. Bostadsgatorna grupperas kring en mindre park Decemberfältet och Oscarsskolan. Oscarshem ritades på slutet av 50 talet av arkitekt Sten Samuelsson och Fritz Janecke. Området består till största delen av enplans kedjehus och radhus. Bebyggelsen är låg och tät i huvudsak i ett plan med parkering vid respektive fastighet. Området har en enkel karaktär med en blandning av tegel, trä och eternit som fasadmaterial och papptak. Arkeologi Länsstyrelsen har hörts av Tekniska förvaltningen angående antikvariska insatser i Danska parken. Riksantikvarieämbetet UV Syd har anfört att Danska parken ligger i anslutning till slaget vid Lund och föreslår en mindre insats med metalldetektorer. Länsstyrelsens uppfattning är att detta får ske på frivillig basis med hänsyn till att det ligger utanför kulturminneslagens bestämmelser. Påträffas fornlämningar i samband med markarbetena ska dessa, i enlighet med 2 kap 10 kulturminneslagen, omedelbart avbrytas och Länsstyrelsen underrättas.

19 PLANBESKRIVNING 18 (19) Service Skola och förskola Närbelägna Oscarsskolan har årskurs F-2 därefter hänvisas eleverna till Lerbäcksskolan. Handel Servicen i stadsdelen består av en dagligvarubutik samt att antal mindre butiker vid Nöbbelövs torg ca 600 meter från planområdet. Trafik Huvudgatunätet inom Oscarshem utgörs av en uppsamlingsgata som består av Danska vägen och Svenska vägen, med körbana på 7,5 meter. Separata gångbanor finns på båda sidorna. Oscarshem ansluter till Kävlingevägen via Christian V:s gata, som har en bredd av ca 8,5 meter. Separata gångbanor finns på båda sidorna och de är ca 3,5 meter breda. Trafikflödet räknat i snitt närmast Kävlingevägen har under de senaste tio åren legat på ca 1000 fordonsrörelser per dygn. Bostadsgatorna i den norra delen är 6,0 meter breda och i den södra delen är de 5,3 meter breda. Gående går i körbanan, högsta tillåtna hastighet är 30 km/h. Riksintresse för kommunikationer Planområdet ligger ca 35 meter från Södra Stambanan som tillhör stomnätets infrastruktur, vilken i sin helhet är av riksintresse.

20 PLANBESKRIVNING 19 (19) UNDERLAG Handlingar Till detaljplanen finns följande handlingar: Plankarta med planbestämmelser Illustrationsplan Planbeskrivning (denna handling) Genomförandebeskrivning Medverkande I planarbetet har följande tjänstemän medverkat: planarkitekt Kent Ratcovich SBK landskapsarkitekt Lisa Östman SBK trafikingenjör Katrin Anderson SBK lantmätare Martina Olsson Zelenkova SBK kartingenjör Anne-Margret Andersson SBK trafikmiljöingenjör Anna Karlsson TF landskapsarkitekt Agneta Persson TF exploateringsingenjör Urban Linse TF STADSBYGGNADSKONTORET I LUND Lotta Walin biträdande planchef Kent Ratcovich planarkitekt

Detaljplan för del av Nöbbelöv 24:1 m fl i Lund, Lunds kommun (Nöbbelövsvägen)

Detaljplan för del av Nöbbelöv 24:1 m fl i Lund, Lunds kommun (Nöbbelövsvägen) PÄ 5/2008 Detaljplan för del av Nöbbelöv 24:1 m fl i und, unds kommun (Nöbbelövsvägen) Upprättad 2011-04-05 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser Illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) Upprättad 2014-02-10 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Lagfarten 4 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Lagfarten 4 i Lund, Lunds kommun PÄ 8/2002a Detaljplan för Lagfarten 4 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2008-09-19 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING

Läs mer

1281K-P22. Detaljplan för Inteckningen 4 m fl i Lund, Lunds kommun (Magistratsvägen 22) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 25/2006a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING

1281K-P22. Detaljplan för Inteckningen 4 m fl i Lund, Lunds kommun (Magistratsvägen 22) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 25/2006a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING PÄ 25/2006a 1281K-P22 Detaljplan för Inteckningen 4 m fl i Lund, Lunds kommun (Magistratsvägen 22) Upprättad 2011-09-30 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg)

Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg) PÄ 24/2010 Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg) Upprättad 2011-02-07 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Detaljplan för Maria Magle 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Maria Magle 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 44/2007a Detaljplan för Maria Magle 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2009-10-26 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING 1 (8)

Läs mer

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) Upprättad 2013-01-18 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Flintyxan i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för del av kvarteret Flintyxan i Lund, Lunds kommun PÄ 22/2006a Detaljplan för del av kvarteret Flintyxan i und, unds kommun Upprättad 2009-09-03 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration Samrådsredogörelse

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Klostergården 1:3 m fl i Lund, Lunds kommun (Arena-P)

Detaljplan för Klostergården 1:3 m fl i Lund, Lunds kommun (Arena-P) PÄ 36/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Klostergården 1:3 m fl i Lund, Lunds kommun (Arena-P) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration Detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Jägaren 1 m fl i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Jägaren 1 m fl i Lund, Lunds kommun PLANBESKRIVNING 1 (17) Detaljplan för Jägaren 1 m fl i Lund, Lunds kommun SYFTE Detaljplanens syfte är att pröva lämpligheten att förtäta befintligt bostadsområde och centrumanläggning inom Nöbbelöv centrum.

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Stiby 1:89 och 1:90, Gärsnäs, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Stiby 1:89 och 1:90, Gärsnäs, Simrishamns kommun, Skåne län Dnr 2012/201 Detaljplan för Stiby 1:89 och 1:90, Gärsnäs,, Skåne län Planområde markerat med rött UPPRÄTTAD 2013 08 26 SAMRÅDHANDLING (ENKELT PLANFÖRFARANDE) 272 80 Simrishamn ADRESS: BESÖK: Björkegrenska

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. RATTEN, m.fl i Bromölla, Bromölla kommun PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ALLMÄNT Handlingar Plankarta med förslag till planbestämmelser Plan- och genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SKJUTSHÅLLET 1. Fittja, Botkyrka Kommun. Detaljplan för E56-50 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen Stadsbyggnadsenheten

PLANBESKRIVNING SKJUTSHÅLLET 1. Fittja, Botkyrka Kommun. Detaljplan för E56-50 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen Stadsbyggnadsenheten 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen Stadsbyggnadsenheten Referens: Olof Karlsson, planarkitekt Detaljplan för SKJUTSHÅLLET 1 Fittja, Botkyrka Kommun PLANBESKRIVNING Planområdets läge 2(6) HANDLINGAR Detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Gernandtska Lyckan i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för del av kvarteret Gernandtska Lyckan i Lund, Lunds kommun PÄ 23/2006a Detaljplan för del av kvarteret Gernandtska yckan i und, unds kommun Upprättad 2008-09-01 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser och illustration

Läs mer

Bostäder inom fastigheten Nordvik 1:54, Nordviksgärde Vägtrafikbullerutredning

Bostäder inom fastigheten Nordvik 1:54, Nordviksgärde Vägtrafikbullerutredning Bostäder inom fastigheten Nordvik 1:54, Nordviksgärde Beställare: Tjörns kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen Projektledare Konsult: Uppdragsledare Elisabet Börlin GF Konsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

Bullerutredning för fastigheten Höllviken 8:42

Bullerutredning för fastigheten Höllviken 8:42 1 PM 2018:01 Lovisa Indebetou Reviderad 2018-01-11 Bullerutredning för fastigheten Höllviken 8:42 Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 00 info@trivector.se 2 1. Inledning

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING 2005-03-11 GF KONSULT AB Väg och trafik Sören Gustafsson Uppdragsnr: 382 292 01 1 ORIENTERING Snölyktan 1 och Nolby 38:17 är utsatta för vägtrafikbuller från den närbelägna Kungälvsvägen (Lv 180). Snölyktan

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Augusti 2011 Dnr 2010/2087 Detaljplan för Sjöryd 1:420 Omsorgsbostäder i Mullsjö Mullsjö kommun PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planhandlingen utgörs av denna

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Lunds Södra i Lund, Lunds kommun (Tullgatan Revingegatan)

Detaljplan för kvarteret Lunds Södra i Lund, Lunds kommun (Tullgatan Revingegatan) PÄ 25/2005a Detaljplan för kvarteret unds Södra i und, unds kommun (Tullgatan Revingegatan) Upprättad 2010-01-25 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration

Läs mer

11478 Kärnekulla handelsområde, Habo Trafikbullerutredning

11478 Kärnekulla handelsområde, Habo Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kärnekulla handelsområde, Habo Rapport -14111400.doc Antal sidor: 7 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Jönköping 2014-11-28 k:\lime easy\dokument\\-14111400.doc Soundcon

Läs mer

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax RAPPORT Kommunledningsförvaltningen, Falköpings Kommun Bullerutredning för Uppdragsnummer planerar för ett nytt bostadsområde i området. Sweco har genomfört en bullerutredning inkl. principiella förslag

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås

Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås Handläggare Selma Nylander Tel 021-39 15 51 DP 1657 2007-11-23 Dnr 06:10204-BN 540 Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-44 Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har Upprättas:...2012-05-30 Antagits av BN:...2012-08-30 Vunnit laga

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-616367 Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14 Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25 1 1. Inledning

Läs mer

Detaljplan för Sofieberg 1 m fl i Lund, Lunds kommun (Tunaparken Tunavägen Warholms väg)

Detaljplan för Sofieberg 1 m fl i Lund, Lunds kommun (Tunaparken Tunavägen Warholms väg) GRANSKNINGSHANDLING PÄ 3/2012a Detaljplan för Sofieberg 1 m fl i Lund, Lunds kommun (Tunaparken Tunavägen Warholms väg) Upprättad 2013-11-07 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 16 augusti 2005 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun (Örtoftavägen)

Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun (Örtoftavägen) PÄ 32/2005 Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun (Örtoftavägen) Upprättad 2008-09-26 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser

Läs mer

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING KONCEPT 2016-03-31 UPPDRAG 269277, Västra Bökhult, Älmhult - trafikbullerberäkning till detaljplan Titel på rapport: Västra Bökhult trafikbullerutredning Status:

Läs mer

Detaljplan för del av Landsdomaren 12 i Lund, Lunds kommun (Margaretavägen)

Detaljplan för del av Landsdomaren 12 i Lund, Lunds kommun (Margaretavägen) SAMRÅDSHANDLING PÄ 41/2013a Detaljplan för del av Landsdomaren 12 i Lund, Lunds kommun (Margaretavägen) Planområdet markerat med rött Upprättad 2014-09-05 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun www.mjolby.se/planer Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

10933 Kv. Urmakaren, Kumla Trafikbullerutredning

10933 Kv. Urmakaren, Kumla Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10933 Kv. Urmakaren, Kumla Rapport 10933-13112200.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Jönköping 2013-12-11 k:\lime easy\dokument\10933\10933-13112200.doc

Läs mer

Detaljplan för del av Stora Råby 34:7 i Lund, Lunds kommun (Stora Råby byaväg Bjällerupsvägen)

Detaljplan för del av Stora Råby 34:7 i Lund, Lunds kommun (Stora Råby byaväg Bjällerupsvägen) PÄ 1/2005a Detaljplan för del av Stora Råby 34:7 i und, unds kommun (Stora Råby byaväg Bjällerupsvägen) Upprättad 2009-11-20 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-11-26 Planen godkänd MBN 2015-06-23 Planen Antagen KF 2015-09-28 Laga kraft 2015-11-30

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av BROGÅRDA 7:1 Bjuvs kommun Dnr BN 2016/00050

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av BROGÅRDA 7:1 Bjuvs kommun Dnr BN 2016/00050 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av BROGÅRDA 7:1 Bjuvs kommun Dnr BN 2016/00050 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00

Läs mer

2004-08-18 REVIDERAD ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostadsbebyggelse i Eslöv

2004-08-18 REVIDERAD ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostadsbebyggelse i Eslöv 2004-08-18 REVIDERAD ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för bostadsbebyggelse i Eslöv Kv Abborren 15 Eslövs kommun Skåne län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta, tillika grundkarta, med bestämmelser. Planbeskrivning.

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Filborna 28:3 m fl Fredriksdal, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till bostadsbebyggelse

Läs mer

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning BULLERBERÄKNING FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Inledning I denna skrivelse och på bifogad karta och beräkning visas bullerberäkning gjord enligt Naturvårdsverkets

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret September 2008 Sophia Norrman, Planarkitekt

Stadsbyggnadskontoret September 2008 Sophia Norrman, Planarkitekt Stadsbyggnadskontoret September 2008 Sophia Norrman, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Cirkulationsplats vid Alléplan Del av Kumla 3:1264, inom Tyresö kommun, Stockholms län Postadress

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING 2011-06-21 Dnr KS2006/133 Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län Antagande 2011-10-17 Laga kraft 2011-11-08 Tillägg till detaljplan för Övre Taserud Planbeskrivning

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller 1(5) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Anna-Karin Ekström 010-452 22 14 2(5) 1 Förutsättningar

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Kv BÅTEN 1 och 8 m fl i Ulricehamn, Ulricehamns kommun Västra Götalands län Upprättad den 16 januari 2008 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING 08-02-05 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Datum Diarienumme Sida 2004-03-23 478/03 (FII 4761) 1/5 Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planområdet är i gällande

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av Sammeten 14 i Genarp, Lunds kommun Sandvägen 47 A

Detaljplan för del av Sammeten 14 i Genarp, Lunds kommun Sandvägen 47 A PÄ 09/2016a Detaljplan för del av Sammeten 14 i Genarp, Lunds kommun Sandvägen 47 A Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING Detaljplan för del

Läs mer

Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun

Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun 1 SAMHÄLLSBYGGNAD Diarienr: Miljöreda 11/0246a Upprättad: 2012-02-01 Behovsbedömning av miljöbedömning för detaljplan för del av Anden 3, Vårgårda tätort i Vårgårda kommun I samband med upprättande av

Läs mer

Detaljplan för del av Perstorp 23:4, Väster om Spårvägsgatan Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Perstorp 23:4, Väster om Spårvägsgatan Perstorps kommun, Skåne län Detaljplan för del av Perstorp 23:4, Väster om Spårvägsgatan Perstorps kommun, Skåne län UTSTÄLLNING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Plåten 1, Oskarshamns kommun, Kalmar län. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Kalmar januari 2008 VATTEN OCH SAMHÄLLSTEKNIK AB.

Detaljplan för Plåten 1, Oskarshamns kommun, Kalmar län. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Kalmar januari 2008 VATTEN OCH SAMHÄLLSTEKNIK AB. Detaljplan för Plåten 1, Oskarshamns kommun, Kalmar län Planbeskrivning Kalmar januari 2008 VATTEN OCH SAMHÄLLSTEKNIK AB SAMRÅDSHANDLING Dnr: - 2 - SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR De handlingar

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-07 Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har: Upprättas:...2012-05-29 Antagits av BN:...2012-08-30

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16

PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16 PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Rapport -1811100.doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum 018-1-11 www.soundcon.se Rapport -1811100 Innehåll 1. Bakgrund

Läs mer

Detaljplan för del av Dalby 80:1 m fl i Dalby, Lunds kommun

Detaljplan för del av Dalby 80:1 m fl i Dalby, Lunds kommun PÄ 10/2006 Detaljplan för del av Dalby 80:1 m fl i Dalby, Lunds kommun Upprättad 2007-11-14 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser Illustration PLANBESKRIVNING

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Antagen av MBN Laga kraft

Antagen av MBN Laga kraft Antagen av MBN 2008-09-11 Laga kraft 2008-10-15 !"##$%&& ' ()*+,-+. / Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Tillägg till planbestämmelser Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

RAPPORT Tollare - bullerutredning

RAPPORT Tollare - bullerutredning RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Upprättad av: Lisa Granå RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Kund Oskar Kurasz NCC Boende Konsult WSP Akustik Box 92093 120 07 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

DP Detaljplan för del av Västerås 3:59, Brandthovda industriområde, Västerås

DP Detaljplan för del av Västerås 3:59, Brandthovda industriområde, Västerås DP 1709 2009-08-18 Dnr 08:10134-BN 540 Detaljplan för del av Västerås 3:59, Brandthovda industriområde, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för Särö centrum, Västra området i Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning

Detaljplan för Särö centrum, Västra området i Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning Detaljplan för Särö centrum, Västra området i Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning 2015-06-05 n:\104\01\1040169\6 leverans\särö c västra området pm 2015-06- 05.docx 2 (9) Detaljplan för Särö centrum,

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer