Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun (Örtoftavägen)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun (Örtoftavägen)"

Transkript

1 PÄ 32/2005 Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun (Örtoftavägen) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser Illustrationsplan

2 PLANBESKRIVNING 1 (15) Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun SYFTE Detaljplanens syfte är att pröva lämpligheten att bebygga del av Vallkärratorn 17:1 m fl med små och medelstora industriverksamheter, gator och gång- och cykelvägar. Haraldsfält Stångby Örtoftavägen Planområde Väg 930 Plantskola Orientering. Foto: Ingvar Nilsson, stadsbyggnadskontoret. PLANFÖRSLAG Områdets gestaltning och disposition Planområdet har ett exponerat läge vid Örtoftavägen (väg 936) och väg 930 och markerar Stångby för resande från söder. Det är viktigt att bebyggelsen bildar en tydlig, sammanhållen linje vad avser kulör och bebyggelsehöjd. Den centralt belägna gården - Jonsgård bildar utgångspunkt för områdets disposition. Planområdet gestaltas med avseende på verksamheter och delas upp i en nordlig och en sydlig del med varierande tomtstorlekar. Förslaget har tagit sin utgångspunkt i fördjupningen av översiktsplanen för Stångby som antogs av kommunfullmäktige i Lunds kommun I fördjupningen beskrivs området som ett strategiskt läge med god tillgänglighet från såväl vägtrafiksystemet, stationen som från Stångby i övrigt.

3 PLANBESKRIVNING 2 (15) Föreslagna åtgärder Planförslaget innefattar: 22 nya tomter för verksamheter mellan ~ m 2. Två fördröjningsdammar för dagvatten. Gång- och cykelväg längs Örtoftavägen (väg 936) och väg 930. Bullerskyddsåtgärder längs med Södra stambanan. Cirkulationsplats vid väg Örtoftavägen/Svenshögsvägen. Bebyggelse Verksamheter Området delas in i två delar, ett med mindre tomter för lättare verksamheter och hantverk och ett för företag med behov av medelstora tomter. I den norra delen av planområdet är tomterna mindre och höjden på bebyggelsen lägre, 4 meters byggnadshöjd, för att bättre samspela med Jonsgård och bostadsbebyggelsen på Haraldsfält, som ligger strax norr om planområdet. I söder är tomterna större och högre byggnadshöjd tillåts, max 6 meter. Bebyggelsen ska utformas med svagt lutande sadeltak eller pulpettak. Byggnaderna i södra delen av planområdet som vetter mot Örtoftavägen föreslås placeras längs en förgårdslinje för att skapa ett sammanhållet möte med vägen. Bebyggelsen föreslås ha ljusa fasader. På fastigheten Vallkärratorn 17:1 finns Jonsgård som består av ett bostadshus med tillhörande gårdsplan och trädgård. Idag används fastigheten av Lovara tjejcenter. Från Örtoftavägens håll sett är huset, gårdsplanen och trädgården ett dominerande inslag i området och enligt planförslaget ska detta utnyttjas i den nya utformningen. Den nya infarten till området görs bred och ger möjlighet till insyn i området och dess gröna kärna som Jonsgård utgör. Jonsgård. Foto: Jenny Lindström, stadsbyggnadskontoret.

4 PLANBESKRIVNING 3 (15) Grönstruktur och parker Infarten till området får en bredare sektion för att förstärka den visuella kontakten med Jonsgård från Örtoftavägen. Utmed Örtoftavägens västra kant anläggs en grönremsa för att markera gång- och cykelvägen som förbinder verksamhetsområdet norrut mot Haraldsfält och söderut mot Vallkärra och Lund. Mellan gång- och cykelvägen och verksamhetsområdet anläggs en grön zon med plats för trädplantering. Industrigatorna och gc-vägarna föreslås inrymma enkelsidiga trädplanteringar. Vid områdena runt fördröjningsdammarna kan plantering av viss vegetation vara fördelaktigt. Det gröna stråket öster om järnvägen utnyttjas som skötselväg för underhåll av bullervallen samt åtkomst till dammarna. Vid infarten till Jonsgård växer det idag en trädridå med cirka 35 fullvuxna popplar. Stadsbyggnadskontoret bedömer att popplarnas livslängd är mycket begränsad och av den anledningen har de inte varit utgångspunkt för områdets utformning. I trädgården som omgärdar gården finns ett flertal träd och buskage av olika arter. Den västra fonden utgörs av elva stycken fullvuxna lindar. Söder om huset växer en markant hagtornshäck. I öster finns det ett flertal oxlar och i trädgårdens norra del växer det ett varierat utbud av lindar, päronträd, oxlar och ask. Träden får en skyddsbestämmelse och bevaras för att skapa en grön oas i verksamhetsområdets mitt. Ortofoto över Jonsgård. Foto: Ingvar Nilsson, stadsbyggnadskontoret

5 PLANBESKRIVNING 4 (15) Trafik Biltrafik Enligt Lunds kommuns översiktsplan, ÖPL-98, ska Stångby expandera öster om Örtoftavägen i ett 40-årsperspektiv. Fördjupningen av översiktsplanen för Stångby anger att vägen då bör omvandlas från en landsväg till en huvud- eller stadsgata inom Stångby. Vid en omvandling kommer hastigheten att ändras till 50 km/h. ÖPL-98 anger också att väg 930 söder om planområdet ska dras österut för att kopplas till en ny vägförbindelse mellan Brunnshög och väg 108. Med anledning av detta redovisar planförslaget en ny cirkulationsplats i korsningen väg Örtoftavägen/ Svenshögsvägen. Detta möjliggör att väg 930 förlängs österut i framtiden. Hastigheten på Örtoftavägen är idag 50 km/h på vägavsnittet utanför Haraldsfält men i höjd med Jonsgård och vidare söderut är hastigheten begränsad till 70 km/h. Det kan bli nödvändigt att tidigare sänka hastigheten på Örtoftavägen till 50 km/h utanför planområdet än vad som anges i ÖPL- 98. I det fortsatta planarbetet ska detta närmare studeras. Området nås genom den nya föreslagna infarten, belägen 75 meter söder om befintlig. Hastigheten inom industriområdet föreslås bli 50 km/h. Gång- och cykeltrafik Från Haraldsfält går det en gång- och cykelväg som slutar nordost om Jonsgård. Enligt planförslaget ska gång- och cykelvägen fortsätta söderut längs med Örtoftavägen på en delvis nyanlagd vägbank. Gc-vägen ska sedan ledas i plan över väg 930 vid cirkulationsplatsen för att ansluta till den befintliga gång- och cykelväg som idag går utmed Södra stambanan som leder vidare mot Annehem och Norra Fäladen. Möjlighet till en alternativ dragning av gång- och cykelvägen längs med Svenshögsvägens östra sida ges, då det vid cirkulationsplatsen ges utrymme för en gång- och cykelpassage. Gång- och cykelvägsanslutningar till planområdet föreslås via Järnvägsparken, invid fördröjningsdammarna, samt i den sydöstra delen där anslutning sker mot det föreslagna gång- och cykelstråket längs Örtoftavägen. Se bild nedan.

6 PLANBESKRIVNING 5 (15) Foto: Ingvar Nilsson, Stadsbyggnadskontoret Gång- och cykelvägar i området Gc-väg enligt förslaget Alternativ sträckning av gc-väg söderut Kollektivtrafik Tågstationen i Stångby ligger drygt 420 meter från Jonsgård. Från stationen utgår pågatåg söderut mot Lund och norrut mot Eslöv. Från stationen utgår även stadsbuss 21 mot Lund C. Enligt den fördjupade översiktsplanen ska pågatågsstationen i ett 20-årsperspektiv flytta till det gamla stationshuset norrut. Utformning av gator Gatorna inom verksamhetsområdet föreslås vara 7 meter breda, något bredare vid infarten till området. Längs industrigatornas ena sida föreslås en enkel trottoar/gångbana med 1 meters bredd. På andra sidan föreslås en 3 meter bred grönremsa med plats för trädplantering och belysning och innanför denna en gångbana som är 2 meter bred. Det ger gatusektionen en total bred av 13 meter. Inom verksamhetsområdet sker cykling i huvudsak i blandtrafik. Se sektion nedan.

7 PLANBESKRIVNING 6 (15) Sektion industrigata. Gång- och cykelvägen utmed Örtoftavägen och väg 930 ska enligt planförslaget vara dubbelriktad med ett totalmått på 3 meter. Parkering Parkering, lossning och lastning ska lösas inom fastigheten. För att bevara trädgården och i möjligaste mån undvika hårdgjorda ytor kring Jonsgård, anläggs denna fastighets parkering väster om den befintliga trädgården. P-norm Enligt parkeringsnormen i Lunds kommun ska parkeringsplatser i Stångby fördelas enligt följande: Kontorsverksamhet: 21 platser/1 000 m 2 BTA. Industriverksamhet: 14 platser/1 000 m 2 BTA. Lagerverksamhet: 7 platser/1 000 m 2 BTA. Bullerskyddsåtgärder För att bullervärden inte ska överstiga de riktvärden som regeringens proposition, 1996/97:53, rekommenderar, ska en tre meter hög vall placeras öster om södra stambanan och anslutas till den befintliga vallen. Se även under rubriken Tågtrafikbuller. Teknisk försörjning Energiförsörjning, tele samt vatten och avlopp Det finns möjlighet att ansluta området till fjärrvärme då fjärrvärmeledning löper längs med Örtoftavägen. Behovet av transformatorstationer och nätstationer får samrådet utvisa. I övrigt avses området anslutas till kommunalt ledningsnät vad gäller vatten och spillvatten. Dagvattenhantering Genom planområdet går dikningsföretagen och I sydväst ansluter dikningsföretagen till ett gemensamt företag som har sin avledning

8 PLANBESKRIVNING 7 (15) till Nöbbelövs mosse. Mossen ska på grund av miljöskäl belastas varsamt med dagvatten. Fördröjning av dagvatten på fastighetsmark ska därför anordnas och det maximala utflödet begränsas till 10 l/s/ha. Utöver detta anläggs även två dammar för att fördröja dagvattnet från planområdet. I norr anläggs en damm med en magasinsvolym på 910 m 3. I söder anläggs en damm med en magasinsvolym på 1900 m 3. För att undvika att miljöfarliga ämnen leds med vattnet ut i dikningsföretagen bör oljeavskiljare och avstängningsventil installeras i magasinen. Dikningsföretaget 1102 föreslås läggas om så det följer gatans sträckning medan dikningsföretaget 2248 ligger kvar i sin nuvarande sträckning. Omläggning av dikningsföretag i området. Dikningsföretag 2248 Dikningsföretag 1102 Ny sträckning företag 1102 Renhållning Uppställning av kärl för sophantering och källsortering sker inom den egna fastigheten.

9 PLANBESKRIVNING 8 (15) Lovplikt Bygglov Enligt 5 kap 26 PBL ska de överväganden som ligger till grund för omfattningen av kravet på bygglov redovisas i planbeskrivningen. Någon minskning av bygglovplikten föreslås, med hänsyn till planområdets läge och beskaffenhet, ej. Marklov Inom område betecknat med n gäller, i enlighet med 8 kap 9 PBL, utökad lovplikt för trädfällning. KONSEKVENSER Miljöbedömning enligt plan- och bygglagen Bestämmelserna i plan och bygglagen om miljöbedömning syftar till att integrera miljöaspekter i planen, så att en hållbar utveckling främjas. Detaljplaner ska miljöbedömas och MKB upprättas, om man vid en behovsbedömning kommer fram till att genomförandet av planen kan leda till en betydande miljöpåverkan. Stadsbyggnadskontoret bedömer med vägledning av förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar att planförslaget inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan i den mening som avses i 6 kap miljöbalken och i 5 kap 18 plan- och bygglagen. Behovet av miljöhänsyn vid genomförandet av detaljplanen belyses därför inte i en miljöbedömning enligt 6 kap miljöbalken. Vid den behovsbedömning som utförts har följande ställningstagande gjorts efter samråd med länsstyrelsen: Buller och utsläpp från verksamhetsområdet beror till stor del på vilken typ av verksamhet som etablerar sig. Med tillståndsplikt regleras verksamheternas eventuella betydande miljöpåverkan. Planen ger positiva effekter genom att den möjliggör arbetstillfällen i Stångby. Nära planområdet ligger Stångby station med tågförbindelser och bussförbindelser vilket uppmuntrar människor att nyttja kollektivtrafiken. En samlad bedömning är att planen som helhet inte ger betydande negativa miljöeffekter. Mark, luft och vatten Luftföroreningar Miljökvalitetsnormerna för utomhusluft enligt 5 kap miljöbalken gäller för svaveldioxid, bly, kvävedioxid, kolmonoxid och partiklar (PM 10).

10 PLANBESKRIVNING 9 (15) Enligt miljöförvaltningens uppgifter överskrids inte miljökvalitetsnormerna inom Lunds kommun. Luftföroreningarna ligger inom godtagbara nivåer inom planområdet. Trafiktillskottet från den förändring som planförslaget innebär bedöms inte förändra nivåerna för befintlig bebyggelse. Markradon Baserat på genomförda radonmätningar klassificeras området som normaltill högriskområde. (Normalriskmark kbq/m 3 och högriskmark >50 kbq/m 3.) Vid normalriskmark ska byggnader utföras radonskyddande. Vid högriskmark ska byggnader utföras radonsäkrade. Se även under rubriken Förutsättningar - Geoteknik. Hälsa och säkerhet Vägtrafikbuller Följande riktvärden för trafikbuller, enligt regeringens proposition 1996/97:53, ligger till grund för planeringen. bostäder, vård- och undervisningslokaler ekvivalentnivå ute frifältsvärde 55 dba inne 30 dba maxnivå ute frifältsvärde 70 dba ( vid uteplats) inne 45 dba ( nattetid ) Utifrån prognostiserad trafikutveckling har bullerförhållandena beräknats av Akustikgruppen AB. Rapporten togs fram i november 2001 under arbetet med fördjupningen av översiktsplanen för Stångby. Man beräknade bullerförhållandena utifrån tre scenarier där alternativ C överensstämmer med ÖPL-98: A: Befintliga förhållanden fordon/årsmedeldygn (ÅMD), 10 % tung trafik 50 km/h respektive 70 km/h B: Framtidsscenario fordon/åmd, 10 % tung trafik 70 km/h C: Framtidsscenario fordon/åmd, 10 % tung trafik 50 km/h Högsta accepterade ekvivalentnivån på buller utomhus för arbetsplatser är 65 dba. Beräkningarna visar att bullernivån inom planområdet ligger på 60 dba eller lägre i två av de tre scenarierna. Se illustration nedan.

11 PLANBESKRIVNING 10 (15) Vägtrafikbuller från Örtoftavägen. A: Gräns 60 dba 90 km/h B: Gräns 60 dba 70 km/h C: Gräns 60 dba 50 km/h Tågtrafikbuller Följande riktvärden för trafikbuller, enligt regeringens proposition 1996/97:53, ligger till grund för planeringen. bostäder, vård- och undervisningslokaler ekvivalentnivå ute frifältsvärde 55 dba inne 30 dba maxnivå ute frifältsvärde 70 dba ( vid uteplats) inne 45 dba ( nattetid ) Utifrån uppgifter från Banverket om prognostiserad trafikutveckling på Södra stambanan har Akustikgruppen AB beräknat buller från tågtrafiken och kartlagt behovet av skärmning av reflexer. Beräkningarnas syfte är att

12 PLANBESKRIVNING 11 (15) studera hur mycket bullernivån ökar i bostadsområdet på den västra sidan som följd av reflexer i de nya byggnaderna öster om spåren och hur hög bullervallen måste vara för att göra reflexerna försumbara. Beräkningarna visar att det inte finns motiv för en vall som är högre än 3 meter då medelvärdet av höjningen av bullret i det undersökta området ligger på 0,1 0,2 dba i samtliga fall. Stora delar av industriområdet kommer att uppnå arbetslokaler för tyst verksamhet på 60 dba inomhus, om man räknar med att fasaden klarar minst 25 dba fasadisolering och den maximala bullernivån är 85 dba. På ett avstånd av 45 meter från spårmitt uppnås 60 dba inomhus på nedre plan respektive 75 meters avstånd för övre plan. Se bilder nedan. Tågtrafikbuller maximal bullernivå, frifältsvärden, 2 respektive 5 meter ovan mark. Vallen ska placeras cirka 10 meter från järnvägsspårets mitt. Den nya vallen ska ansluta till den befintliga vallen på ett harmoniskt och estetiskt tilltalade sätt. Samma lutning som på befintlig valls västra sida förutsätts för att minimera reflexer. Extern industribuller Enligt Naturvårdsverkets rapport SNV 1978:5 är riktvärdet för externt industribuller nattetid från befintliga industrier 40 dba vid fasad (bostadshus nattetid). Med tillståndsplikt regleras verksamheternas eventuella betydande miljöpåverkan. Det kortaste avståndet mellan bostäderna väster om Södra stambanan och verksamhetsområdet är cirka 45 meter. Avståndet mellan bebyggelsen på Haraldsfält och verksamhetsområdet är cirka 120 meter.

13 PLANBESKRIVNING 12 (15) Risker (farligt gods m m) På uppdrag av stadsbyggnadskontoret har WUZ risk consultancy AB tagit fram en rapport om Riktlinjer för bebyggelseplanering intill rekommenderade färdvägar för transport av farligt gods, Syftet med rapporten är att rationalisera planeringsprocessen genom att i ett tidigt skede känna till ramarna för bebyggelse intill färdvägarna för farliga gods. Enligt denna rapport består planområdet av två verksamhetszoner, mindre känslig och normalkänslig verksamhet. Mindre känslig verksamhet är handel (<3 000 m 2 ), industri, bilservice, lager (utan betydande handel), tekniska anläggningar (övriga anläggningar) och parkering (övrig parkering) medan normalkänslig verksamhet utgörs av bostäder (småhusbebyggelse), handel (övrig handel), kontor (i ett plan), lager (även med betydande handel), idrotts- och sportanläggningar (utan betydande åskådarplats), centrum och kultur. Minimiavståndet för de mindre känsliga verksamheterna är 30 meter och för de normalt känsliga verksamheterna är avståndet 50 meter. Natur- och kulturmiljö Naturmiljö och biologisk mångfald Området är inte utpekat i grönstruktur- och naturvårdsprogrammet för Lunds kommun med utmärkande naturvärden. Hushållning med naturresurser Enligt planförslaget ska jordbruksmark omvandlas till verksamhetsområde. Området är i Lunds kommuns översiktsplan, ÖPL-98, utpekat som område för verksamheter. Sociala konsekvenser Barnperspektivet Verksamhetsområden med industrier är ingen lämplig miljö för barn att vistas i eftersom det är områden som kan innebära tung trafik och buller. Barn ska hållas åtskilda från verksamhetsområden. Gång- och cykelstråket längs Örtoftavägen underlättar för barn att på ett säkert sätt färdas förbi området. Järnvägsparken mellan Haraldsfält och verksamhetsområdet utgör en buffertzon som skiljer bostadsområdet och verksamhetsområdet från varandra. Den befintliga trädridån i Järnvägsparkens södra del förstärker gränsen mellan parken och verksamhetsområdet ytterligare. Vid utarbetande av planförslaget har hänsyn till barns intressen, behov och situation i enlighet med barnkonventionen tagits. Tillgänglighet Vid utarbetande av planförslaget har kravet på god tillgänglighet och användbarhet för funktionshindrade beaktats. Hur kraven på tillgänglighet i

14 PLANBESKRIVNING 13 (15) 12 BVF (byggnader) samt 3 kap 15 PBL (tomter) i detalj kommer att tillgodoses avgörs i samband med byggnads- och markprojekteringen och därmed vid kommande bygglovprövning och bygganmälan. Planförslaget innebär att tillgänglighetskraven enligt ovan kan uppfyllas. Säkerhet och trygghet Samtliga gång- och cykelvägar inom planområdet ska utformas så att de upplevs som säkra och trygga för de som färdas på dem. Det kan innebära att belysningen är tillfredsställande, att täta buskage invid gång- och cykelvägar undviks och att eventuella höga stängsel inte hamnar för nära inpå gång- och cykelvägarna. FÖRUTSÄTTNINGAR Planområdet Planområdet omfattar delar av fastigheten Vallkärratorn 17:1 och Vallkärratorn 3:13. Planområdet består idag av jordbruksmark samt Jonsgård med tillhörande trädgård och infart. Markanvändning Området används idag till största del som jordbruksmark. I den nordöstra delen av planområdet har tillfälligt lov för uppställning av förskolepaviljonger givits. Lovet gäller till 2013 och avtal om markupplåtelse har tecknats mellan mark- och exploateringskontoret och Lundafastigheter. Markägoförhållanden Markägare till Vallkärratorn 17:1 är Lunds kommun. Lantmäteriförrättning pågår då del av Vallkärratorn 3:13 ska överföras till 17:1. Geoteknik Översiktlig geoteknisk undersökning av områdets gjordes i januari Där kunde man konstatera att marken är kuperad på nivåer mellan +48,2 och +51,7. Marken består av 0,3-0,6 meter matjord som vilar på lermorän eller mer eller mindre lerig, siltig morän som påträffats till borrat djup av 3,1 meter. Flera borrpunkter har sandlager med varierande mäktighet påträffats i den tätare moränen på 1,6-2,7 meters djup. Jorden är löst lagrad till 1,0 à 1,5 meters djup och marken är fast lagrad på större djup. Fria vattenytor inmättes på 1,0-2,1 meters djup. Grundvattenytans läge varierar säsongsmässigt och stod högt vid undersökningstillfället. I samband med detaljprojektering bör kompletterande undersökning utföras. Resultatet av utförd radonundersökning visar att fyra av värdena ligger inom normalradonintervallet. Två av mätpunkterna har värden som ligger inom högradonintervallet. Kompletterande radonundersökning bör ske under sommarhalvåret i samband med detaljprojekteringen.

15 PLANBESKRIVNING 14 (15) Riksintressen och förordningar Området berörs inte av något strandskydd, vattenskyddsområde eller Natura 2000-område. Området gränsar till södra stambanan som är ett riksintresse för järnvägstrafik. Tidigare ställningstaganden Översiktsplan Enligt ÖPL-98 ska större delen av området användas för utbyggnad av verksamheter inom 1-40 år. Detaljplaner Området är inte tidigare detaljplanelagt. Kulturmiljö och arkeologi Historik När Södra stambanan byggdes 1857 över Vallkärratorns marker uppstod ett kilformat markområde mellan järnvägen och Stångbys marker. Markområdet uppläts åt bostadsbebyggelse eftersom marken var ogynnsam att odla på. Under sent 1800-tal var det bara ett fåtal hus som byggdes på området men efter invigningen av Stångby station 1901 växte samhället och antalet bostäder låg det cirka 25 bostadshus i Stångby. Vid mitten av 50-talet slogs ett antal mindre kommuner samman till Torns kommun där Stångby blev huvudort. Torns kommun inkorporerades i sin tur med Lunds kommun januari Under talet växte bostadsbebyggelsen i Stångby söderut och Örtoftavägen byggdes. Arkeologi Den planerade exploateringen berör kända fornlämningsplatser. I planområdets sydvästra del har man funnit boplatser från senneolitikum till yngre järnålder (2 300 f Kr e Kr). Fornlämningarna är undersökta och borttagna. I mitten av planområdets östra kant har man vid utgrävningar funnit dels en mindre kulturlagerrest bestående av sot, ett flintavslag och keramikskärvor och dels en hel hålslipad flintyxa. Den arkeologiska utredningen är avslutad och inga ytterligare arkeologiska insatser krävs. Förundersökning har påbörjats för södra delen av planområdet, del av fastigheten Vallkärratorn 3:13. Resultatet av denna undersökning redovisas i kommande planhandlingar vid utställningsskedet. Påträffas ytterligare fornlämningar i samband med markarbetena skall dessa, i enlighet med 2 kap 10 kulturminneslagen, omedelbart avbrytas och Länsstyrelsen underrättas. Trafik Inom planområdet finns det idag en grusad infartsväg till Jonsgård. På väg 930 i södra delen finns inga trafikflöden uppmätta. Utfart från plantskolan mot väg 930 finns.

16 PLANBESKRIVNING 15 (15) UNDERLAG Handlingar Till detaljplanen finns följande handlingar: Plankarta med planbestämmelser, Illustrationskarta, Planbeskrivning (denna handling), Genomförandebeskrivning, Medverkande I planarbetet har planchef Ole Kasimir, trafikingenjör Camilla Abered och Sebastian Fält, arkitekt Pia Laike, landskapsarkitekt Lisa Östman, planingenjör Jenny Lindström, planarkitekt Thomas Oscarsson, stadsbyggnadskontoret, exploateringschef Hans de Maré, markingenjör Ruxandra Lazar, trafikmiljöingenjör Anna Karlsson, ingenjör Karolina Persson, landskapsarkitekt Svante Törnvall, tekniska förvaltningen, Lars- Olof Hartzén, SWECO VIAK AB, Torsten Brodin GeoSyd AB samt Sven- Ingvar Thomasson, Akustikgruppen AB medverkat. STADSBYGGNADSKONTORET I LUND Ole Kasimir planchef Jenny Lindström planingenjör

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) Upprättad 2013-01-18 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Detaljplan för del av Dalby 80:1 m fl i Dalby, Lunds kommun

Detaljplan för del av Dalby 80:1 m fl i Dalby, Lunds kommun PÄ 10/2006 Detaljplan för del av Dalby 80:1 m fl i Dalby, Lunds kommun Upprättad 2007-11-14 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser Illustration PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Sofieberg 1 m fl i Lund, Lunds kommun (Tunaparken Tunavägen Warholms väg)

Detaljplan för Sofieberg 1 m fl i Lund, Lunds kommun (Tunaparken Tunavägen Warholms väg) GRANSKNINGSHANDLING PÄ 3/2012a Detaljplan för Sofieberg 1 m fl i Lund, Lunds kommun (Tunaparken Tunavägen Warholms väg) Upprättad 2013-11-07 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(11) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är upphäva gällande tomtindelning för fastigheterna

Läs mer

Detaljplan för Egino 14 i Dalby, Lunds kommun (Lundavägen 10)

Detaljplan för Egino 14 i Dalby, Lunds kommun (Lundavägen 10) PÄ 24/2014a Detaljplan för Egino 14 i Dalby, Lunds kommun (Lundavägen 10) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING Detaljplan för Egino 14 i Dalby,

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(14) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är att anpassa redan planlagd kvartersmark för fjärrvärmeverk

Läs mer

Söbacken 1:17 ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Stenungssunds kommun Västra Götalands län HANDLINGAR

Söbacken 1:17 ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Stenungssunds kommun Västra Götalands län HANDLINGAR 1(9) Detaljplan för Söbacken 1:17 Stenungssunds kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planen hör följande handlingar: - fastighetsförteckning - plankarta

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

Detaljplan för Jägaren 1 m fl i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Jägaren 1 m fl i Lund, Lunds kommun PLANBESKRIVNING 1 (17) Detaljplan för Jägaren 1 m fl i Lund, Lunds kommun SYFTE Detaljplanens syfte är att pröva lämpligheten att förtäta befintligt bostadsområde och centrumanläggning inom Nöbbelöv centrum.

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G NYBRO KOMMUN PLANBESKRIVNING 1(7) Detaljplan för Kv Stinsen i Nybro, Nybro kommun P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: plankarta med bestämmelser

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för del av Väsby 12:102 m fl i Väsby, Höganäs kommun, Skåne län gamla skolan PLANOMRÅDE Hovgårdsgatan

Läs mer

1281K-P68. Detaljplan för Döbeln 1-3 i Lund, Lunds kommun (Skomakaregatan) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 23/2011a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P68. Detaljplan för Döbeln 1-3 i Lund, Lunds kommun (Skomakaregatan) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 23/2011a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING PÄ 23/2011a Detaljplan för Döbeln 1-3 i Lund, Lunds kommun (Skomakaregatan) Upprättad 2012-11-09 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING 1 (13) Detaljplan

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG DETALJPLAN för del av Bredkärr 3:1 och 4:1 (Höganlofts industriområde) i Tranås tätort, Tranås kommun Upprättad i april 2008 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 8/05 Planområde

Läs mer

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås Elisabeth Lindblad 021-39 15 09 DP 1660 2010-02-16 Dnr 07:10058-BN 540 Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun (Örtoftavägen)

Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun (Örtoftavägen) PÄ 32/2005 Detaljplan för del av Vallkärratorn 17:1 m fl i Stångby, Lunds kommun (Örtoftavägen) Upprättad 2011-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser Illustrationskarta

Läs mer

STENBROHULTS KYRKBY i Älmhults kommun, Kronobergs län

STENBROHULTS KYRKBY i Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för STENBROHULTS KYRKBY i Älmhults kommun, Kronobergs län PLANKARTA PLANBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTLÅTANDE 1 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE

Läs mer

Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg)

Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg) PÄ 24/2010 Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg) Upprättad 2011-02-07 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1 av 7 DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby 1 (8) Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby Enkelt planförfarande Planbeskrivning Till denna planbeskrivning hör följande handlingar: - plankarta (inkl illustrationskarta) Gudöbroleden Planområde

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka

Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka Planbeskrivning Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka Antagandehandling enkelt planförfarande Upprättad i februari 2012, reviderad i juni 2012 av FÖRVALTNINGEN FÖR PLAN

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 1. PLANHANDLINGAR - Plankarta i skala 1:400, skala 1:800 dat 2012-08-09 - Illustrationskarta

Läs mer

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Arkivnr. 1780K-36-P2014/20 Upprättad 2014-10-06 Antagen av SBN 2014-10-22, 12 Laga kraft 2014-11-19 Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer

PLANBESKRIVNING LAGAKRAFT

PLANBESKRIVNING LAGAKRAFT PLANBESKRIVNING LAGAKRAFT Detaljplan för Korpen 9 m fl, i Höganäs Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Plankarta, skala 1:1000 med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanen

Läs mer

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S Detaljplan för Småhus vid Mjärden omfattande del av fastigheten Norrtil 3:1 i Sigtuna stad och kommun, Stockholms län ÖVERSIKTSKARTA PLANOMRÅDE

Läs mer

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB.

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB. DETALJPLAN Grönalid 1:1 VANSBRO KOMMUN DALARNAS LÄN SAMRÅDSFÖRSLAG HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV VIRSBO 2:74 M FL., VIRSBO; SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV VIRSBO 2:74 M FL., VIRSBO; SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2014 12 15 Dnr BM 2014.0457 211 Antagen 200X XX XX Laga kraft 200X XX XX Förskolebyggnaden idag DETALJPLAN FÖR DEL AV VIRSBO 2:74 M FL., VIRSBO; SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSTID: 2015

Läs mer

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02 Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Kumla 33:2 samt del av Kumla 3:1264 och Snickaren 1. Inom

Läs mer

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum 2011-06-09 Dnr KS 15/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktsbild över

Läs mer

Detaljplan för del av MARBÄCK 13:28 i Marbäcks samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för del av MARBÄCK 13:28 i Marbäcks samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län Dnr: 2006.1095 Detaljplan för del av MARBÄCK 13:28 i Marbäcks samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 22 november 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Tänkt lokalisering på stranden i rött 1(17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar...

Läs mer

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 Detaljplan för BERGHEM 16:2 Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättat 2010-11-01, reviderad 2011-04-04 Planarkitekt Åsa Svensson 1 (8) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av Perstorp 23:4 Jeans damm Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Perstorp 23:4 Jeans damm Perstorps kommun, Skåne län Sida 1(13) Detaljplan för del av Perstorp 23:4 Jeans damm Perstorps kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad.

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad. Dp 1801 Illustration Anders Holmberg Arkitekter Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad PLANPROCESSEN

Läs mer

Innehåll. Bilaga 3 Sammanvägd ljudnivå vid fasad

Innehåll. Bilaga 3 Sammanvägd ljudnivå vid fasad PM LEKSANDSBOSTÄDER AB Trafikbullerutredning för Snedkanten, Leksands kommun UPPDRAGSNUMMER 1520988 SLUTRAPPORT VERSION 4 Rev Sweco Environment AB Falun Miljö UPPDRAGSLEDARE/HANDLÄGGARE: SARA DAHSLTEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Del av Bollmora 2:580, del av Bollmora

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning 1(8) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2012-12-14 Detaljplan för Västerskogs industriområde, norra Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG FÖRENLIGT

Läs mer

Detaljplan för Lagfarten 4 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Lagfarten 4 i Lund, Lunds kommun PÄ 8/2002a Detaljplan för Lagfarten 4 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2008-09-19 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Förslag till program för detaljplan Strömstad 4:31 Handel för ICA. 2008-09-09 rev 2009-02-03

Förslag till program för detaljplan Strömstad 4:31 Handel för ICA. 2008-09-09 rev 2009-02-03 Förslag till program för detaljplan Strömstad 4:31 Handel för ICA 2 (10) FÖRORD INLEDNING Frykvalla Förvaltning AB har tagit fram detta förslag till program för en ny detaljplan. Avsikten är att visa på

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÅDJURET 1 SAMT DEL AV ESLÖV 51:3 OCH 53:4 - bostäder och kontor-

DETALJPLAN FÖR RÅDJURET 1 SAMT DEL AV ESLÖV 51:3 OCH 53:4 - bostäder och kontor- 2006-08-23 ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR RÅDJURET 1 SAMT DEL AV ESLÖV 51:3 OCH 53:4 - bostäder och kontor- i centrala Eslöv Eslövs kommun Skåne län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA Läge Plankarta,

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan PLANBESKRIVNING 2012-06-14 Antagen av BMN: 2012-09-19 Dnr: 11BMN116 Laga kraft: 2012-10-22 Handläggare: Thobias Nilsson Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan Detaljplan för centrum m.m. Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-08-10 Dnr KS 2011/574 Detaljplan för Polkan 5 m.fl. Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Detaljplan för Polkan 5 beskrivning 2(10) PLANBESKRIVNING Handlingar Planen

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2014-11-03 DNR: 14BMN24 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun,

Läs mer

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl VAXHOLMS STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Vår beteckning STAD 2013:KS047 Streckad linje avser programområde Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl Inledning Vaxholms stad är en expansiv kommun och efterfrågan

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER OCH KONTOR FÄRJAN 2 Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING. Haparanda med Färjan 2. Färjan 2 GRANSKNING PBL 5:18

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER OCH KONTOR FÄRJAN 2 Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING. Haparanda med Färjan 2. Färjan 2 GRANSKNING PBL 5:18 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER OCH KONTOR FÄRJAN 2 Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Haparanda med Färjan 2 1(15) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Avvägning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av verksamheter/byggvaruhus på delar av Riksby 1:3 och Bällsta 1:9 stadsdelen Bromma

Startpromemoria för planläggning av verksamheter/byggvaruhus på delar av Riksby 1:3 och Bällsta 1:9 stadsdelen Bromma STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-10-04 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av verksamheter/byggvaruhus

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer

Plandata Den aktuella fastigheten Stranden 19:7 är belägen på Hantverkaregatan 8, ca 400 m sydväst om Mora kyrka och omfattar ca 0,1 ha.

Plandata Den aktuella fastigheten Stranden 19:7 är belägen på Hantverkaregatan 8, ca 400 m sydväst om Mora kyrka och omfattar ca 0,1 ha. Granskningshandling Dnr: BN 2014/12 215 Ändring 2 av del av detaljplan S 35 för Stranden 19:7 i Mora kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING januari 2015 Handlingar Planbeskrivning (denna handling), januari

Läs mer

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3 Dnr: SBK 2009/167 Copyright BLOM Pictometry Planbeskrivning Detaljplan för del av Malmudden Svartholmen 3 Luleå kommun Norrbottens län Samrådshandling 2012-01 1 Innehåll Handlingar 3 Planens syfte och

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostäder i Lagerhuset vid Järnvägsgatan i Eslöv

ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostäder i Lagerhuset vid Järnvägsgatan i Eslöv 2005-05-11 ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för bostäder i Lagerhuset vid Järnvägsgatan i Eslöv ÖRNEN 11 Eslövs kommun Skåne län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA Lägesbestämning Plankarta, tillika grundkarta,

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR AMBJÖRNARP 1:85 M FL AMBJÖRNARP, TRANEMO KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INNEHÅLL I NNEHÅLL... 1 HANDLINGAR... 2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG... 2 FÖRENLIGT MED 3 OCH 5 KAP I MB...

Läs mer

Detaljplan för Enen 10 m fl, Edsängen, Edsberg

Detaljplan för Enen 10 m fl, Edsängen, Edsberg 11 ETUIET 10 3 9 10:19 8 4 4 10 7 GULDFISKEN 3 4 5 6 7 8 9 11 12 13 10:20 14 15 16 6 5 10:24 1 2 1 17 18 19 10:23 5 21 20 6 ENEN 23 24 25 22 4 30 29 28 27 26 10:21 50 49 40 33 32 31 10:22 48 40 2 38 34

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan Församlingen 27 & 28, Södertälje SÖDERTÄLJE KOMMUN MILJÖ INFRASTRUKTUR TRAFIKBULLERUTREDNING FÖR VÄG- OCH SPÅRTRAFIK

RAPPORT. Detaljplan Församlingen 27 & 28, Södertälje SÖDERTÄLJE KOMMUN MILJÖ INFRASTRUKTUR TRAFIKBULLERUTREDNING FÖR VÄG- OCH SPÅRTRAFIK repo001.docx 2012-03-2914 RAPPORT SÖDERTÄLJE KOMMUN Detaljplan Församlingen 27 & 28, Södertälje UPPDRAGSNUMMER 1150973000 TRAFIKBULLERUTREDNING FÖR VÄG- OCH SPÅRTRAFIK [GRANSKAD] MILJÖ INFRASTRUKTUR RIKARD

Läs mer

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 Översiktsbild över området kring Vivsta skola Detaljplan för centrum och bostäder i område vid tidigare Vivsta Skola Vivsta 19:1 m.fl. fastigheter Timrå kommun i Västernorrlands

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

Detaljplan för del av BÖRRINGE 3:1 m fl, "Södra Börringe Gård", Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av BÖRRINGE 3:1 m fl, Södra Börringe Gård, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 11.189 Projektnummer: 7256 Detaljplan för del av BÖRRINGE 3:1 m fl, "Södra Börringe Gård", Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING med genomförandebeskrivning och behovsbedömning av MKB Upprättad

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2004-01-28 LUDVIG MILLES DNR64/2000-214 Planbeskrivning Antagandehandling Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad Handlingar Planhandlingarna utgörs av plankarta

Läs mer

Detaljplan Bostäder vid Kvarnfallsvägen

Detaljplan Bostäder vid Kvarnfallsvägen Antagen av KF 24 maj 2011 Laga kraft 19 december 2012 PLANBESKRIVNING 2011-03-29 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer KS 2007:200 Detaljplan Bostäder vid Kvarnfallsvägen INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. PLANHANDLINGAR

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

SOLNA STAD 1 (9) Stadsbyggnadsförvaltningen Nils Sylwan 2009-04-22 SBN/2008:1222

SOLNA STAD 1 (9) Stadsbyggnadsförvaltningen Nils Sylwan 2009-04-22 SBN/2008:1222 SOLNA STAD 1 (9) Stadsbyggnadsförvaltningen Nils Sylwan 2009-04-22 SBN/2008:1222 Samrådshandling Planbeskrivning Kv Krossen, idrottsområde inom stadsdelen Järva, upprättad i april 2009 Handlingar Utöver

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län

Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län 1(3) ANTAGANDEHANDLING 1(5) Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Genomförandebeskrivning

Läs mer

Markheden 4:61 mfl, Furugården

Markheden 4:61 mfl, Furugården PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-09-10 Dnr: 10BMN242 Handläggare: Sari Svedjeholm Antagen av BMN: 2010-10-27 Laga kraft: 2010-11-25 Markheden 4:61 mfl, Furugården Detaljplan för vård och särskilt

Läs mer

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3 Detaljplan för SMEDEN 13 Falköpings tätort (SAMRÅDSHANDLING) Riktlinjer för hägnad - Plank, mur, staket, spaljé & pergola 0 INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2 3. FÖRENLIGT MED

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Godståget 1 i stadsdelen Östberga, S-Dp 2013-18514

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Godståget 1 i stadsdelen Östberga, S-Dp 2013-18514 Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Samrådshandling 2015-06-23 Sida 1 (10) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Godståget 1 i stadsdelen Östberga,

Läs mer

Buller vid Burlövs egna hem

Buller vid Burlövs egna hem Rapport:2013:73 / Version: 1.0 Buller vid Burlövs egna hem Burlövs kommun Dokumentinformation Titel: Buller vid Burlövs egna hem Burlövs kommun Serie nr: 2013:73 Projektnr: 13141 Författare: Lovisa Indebetou

Läs mer

PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län

PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län Godkänt av BN 2007-11-26 255 PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län Maj 2007, kompletterat i november 2007 1(5) Planprogram UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL I INSJÖN

Läs mer

tillhörande förslag till detaljplan för koloniområdet FLANSBJER i Husie i Malmö

tillhörande förslag till detaljplan för koloniområdet FLANSBJER i Husie i Malmö 2007-05-30 Dp 4980 SAMRÅDSHANDLING BESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för koloniområdet FLANSBJER i Husie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, illustrationsplan,

Läs mer

1281K-P22. Detaljplan för Inteckningen 4 m fl i Lund, Lunds kommun (Magistratsvägen 22) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 25/2006a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING

1281K-P22. Detaljplan för Inteckningen 4 m fl i Lund, Lunds kommun (Magistratsvägen 22) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 25/2006a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING PÄ 25/2006a 1281K-P22 Detaljplan för Inteckningen 4 m fl i Lund, Lunds kommun (Magistratsvägen 22) Upprättad 2011-09-30 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) Upprättad 2014-02-10 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Dnr: 617/07-315 Hemmeslöv 7:4 i Hemmeslöv, Båstads kommun

Ändring av detaljplan för del av Dnr: 617/07-315 Hemmeslöv 7:4 i Hemmeslöv, Båstads kommun Ändring av detaljplan för del av Dnr: 617/07-315 Hemmeslöv 7:4 i Hemmeslöv, Båstads kommun Plan- och genomförandebeskrivning PLANAVDELNINGEN BÅSTADS KOMMUN 2(6) Ändring av detaljplan för del av Hemmeslöv

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

H A N DLI NGAR... 3 P L ANENS S YFTE OCH H UVUDDRAG... 3 F Ö R ENLIGT MED 3 O C H 5 K A P I MB... 4 P L ANDAT A... 4

H A N DLI NGAR... 3 P L ANENS S YFTE OCH H UVUDDRAG... 3 F Ö R ENLIGT MED 3 O C H 5 K A P I MB... 4 P L ANDAT A... 4 DETALJPLANEPROGRAM BOSTÄDER I SLUMSVIK INTILL SÄMSJÖN, DEL AV SLUMSVIK 2:13-24 M FL, MÅNSTAD, DNR: MBN 2007:364 TRANEMO KOMMUN PROGRAMBESKRIVNING INNEHÅLL I NNEHÅLL... 1 H A N DLI NGAR... 3 P L ANENS S

Läs mer

Detaljplan för Kolenekärr 12, 13 och 17, Borrby, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Kolenekärr 12, 13 och 17, Borrby, Simrishamns kommun, Skåne län SBN 2015/196 (tidigare KS 2012/281) Detaljplan för Kolenekärr 12, 13 och 17,, Skåne län Planområdet från Kärrgatan i nordöst. UPPRÄTTAD 2015 03 25 SAMRÅDSHANDLING (ENKELT PLANFÖRFARANDE) 272 80 Simrishamn

Läs mer