Häggvallskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Häggvallskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9"

Transkript

1 Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9 Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Elisabeth Wikberg Tjörn Möjligheternas ö

2

3 Innehåll 1 Enhetens namn Enheten ansvarar för följande områden Enhetens organisation Elever årskurser Klassorganisation Arbetslagens organisation Antal pedagogisk personal Antal övrig personal Antal årsarbetare Andel högskoleutbildade förskollärare/fritidspedagoger/lärare Ledning Övrigt Rektors prioriterade mål samt åtgärder för utveckling 8 3 Redovisning till nämnden Reflektion utifrån resultat av arbetet med att öka elevernas kunskap och måluppfyllelse Reflektion utifrån resultat av uppföljning av likabehandlingsplanen och jämställd medborgarservice Reflektion utifrån resultat av arbetet med barnkonventionen Reflektion utifrån resultat av samverkan med Kultur och Fritid Reflektion utifrån arbetet att förbättra utemiljön Reflektion utifrån arbetet med att öka lärarnas kompetens Reflektion utifrån arbetet med samverkan kring utsatta barn Reflektion utifrån resultat av genomförda enkäter Reflektion utifrån IT-satsningen med ökad tillgång på digitala verktyg Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning Kortfattad summering av årets verksamhet samt rektors analys och bedömning av årets resultat 16 6 Åtgärder för utveckling inför nästa läsår 18 7 Nyckeltal 19 Sida 3 (20)

4 1 Enhetens namn 1.1 Enheten ansvarar för följande områden Grundskola åk 6-9 Särskild undervisningsgrupp för elever med autism åk 6-9. Grundsärskola åk 6-9 (rektor Maria Bergius) Enhetens organisation På norra Tjörn ligger åk 6-9. Upptagningsområde är Myggenäs skola, Kållekärrs skola, Långekärrs skola och Fridas Hage. Skolan har tre arbetslag AB, CD, EF. På skolan finns en centralt placerad undervisningsgrupp för elever med diagnos inom autism samt grundsärskola för årskurs 6-9. Både elever i den särskilda undervisningsgruppen och grundsärskolans elever är inkluderade i grundskolans verksamhet i så stor utsträckning som möjligt. Ansvarig rektor för grundsärskolan är Maria Bergius. På skolan finns ett trygghetsteam som arbetar förebyggande och aktivt mot mobbning och kränkande beteenden. Vårt mål är att vår skola ska präglas av respekt för människors olikheter. Den ska vara trygg för våra elever och vuxna och fri från diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Teamet arbetar tillsammans med lärarna i förebyggande arbete för trygghet och trivsel, genomförandet av likabehandlingsenkäten och tillsammans med rektor med att analysera och ta fram åtgärder för förbättring till kommande likabehandlingsplan. Skolledning träffar varannan vecka representanter från arbetslagen (de kallas AE-länkar (arbetsenhetslänk). Där ger rektor information vad som ska diskuteras och informeras ute i arbetslagen. Sida 4 (20)

5 Inför läsåret bildade rektor en skolutvecklingsgrupp som förutom rektor består av tre förstelärare, tre AE-länkar, en speciallärare (anställd av skolan). Denna grupp arbetar med skolans systematiska kvalitetsarbete, skolan fokusområden, utvärderingar, uppföljning av elevernas resultat, planering av läsårets kompetensutbildning. Gruppen träffas varannan vecka. Elevhälsoteamet träffas varje vecka. Dels ett förberedande möte där rektor, ledarstöd, kurator, specialpedagog och skolsköterska deltar och Sedan tillkommer representanter från vardera arbetslagen. På skolan finns en skolvärd som ansvar för elevernas rastaktiviteter, att finnas i korridorer, kring elevernas skåp mm. Skolvärden finns också i trygghetsteamet tillsammans med lärarrepresentanter Elever årskurser Antal elever på maj 2015 Varav elever i SUgrupp Lag AB Lag CD Lag EF Lag GH åk åk åk åk summa Sida 5 (20)

6 1.1.3 Klassorganisation Åk 6 tre klasser Åk 7 fyra klasser Åk 8 fyra klasser Åk 9 tre klasser Arbetslagens organisation Skolan har tre arbetslag AB, CD, EF. På skolan finns också kommunens grundsärskola för årskurs 6-9 samt en särskild undervisningsgrupp för elever med diagnos inom autism, som även deltar i skolans arbetslag. Både grundsärskola och elever i den särskilda undervisningsgruppen är integrerade i grundskolan verksamhet Antal pedagogisk personal 34 st Antal övrig personal Elevassistent 5 st 4,0 åa Skolvärd 1 st 1,0 åa Antal årsarbetare lärare HT ,0 åa VT ,50 åa Särskild undervisningsgrupp 2,8 åa Andel högskoleutbildade förskollärare/fritidspedagoger/lärare 100 % Ledning 100% Rektor Elisabeth Wikberg Övrigt 45% Ledningsstöd Annelie Mattsson höstterminen % Ledningsstöd Annelie Mattsson vårterminen 2015 Sida 6 (20)

7 Viktigaste lagar, förordningar och styrande dokument Skollagen Skolförordningar Läroplaner Övriga allmänna lagar och förordningar Barn och Utbildningsnämndens prioriterade mål Budgetdokument Mål och inriktning Mål öka elevernas kunskap och måluppfyllelsen Mål från likabehandlingsplanen Mål för arbetet med barnkonventionen Mål för samverkan Kultur och Fritid Mål för att förbättra utemiljön Mål för att öka lärarnas kompetens Mål för samverkan kring utsatta barn och ungdomar Mål att genomföra enkäter Mål utifrån IT-satsningen Sida 7 (20)

8 2 Rektors prioriterade mål samt åtgärder för utveckling Trygghet och trivsel Min bedömning är att det råder ett öppet och tillåtande klimat på skolan, där man fritt får uttrycka sina tankar och idéer. Två svar från GR s enkät åk 8 visar att eleverna är nöjda med den undervisning de får och känner sig trygga. Både frågan: Mina lärare förväntar sig att jag ska nå målen i alla ämnen, och jag känner mig trygg i skolan får höga resultat. Skolan är byggd 1978, utsmyckningen behöver göras något åt för att lärmiljön ska bli trevligare. Vi ska involvera elevrådet i denna planering och hoppas vi kan göra förbättringar av skolans inre miljö. Kollegiala lärandet Lärarna har under året fortsatt jobba kring det kollegiala lärandet. Bland annat ser jag ett större samarbete mellan kollegor. I ämnena har årshjul upprättas för att säkerställa att alla delar av det centrala innehållet i Lgr 11 finns med samt för att underlätta den ämnesövergripande planeringen. Delaktighet Ett positivt förhållningssätt skapar större förutsättningar för ett gott lärande. All personal ska känna delaktighet i skolans alla beslut och rutiner. Eleverna ska också ges stora möjligheter till delaktighet. Vi samlar nu information som ska till både personal, elever och föräldrar på skolwebben. Alla har vi ett gemensamt ansvar för vår arbetsmiljö och vi ska alla verka för att det blir en positiv och frisk arbetsplats. Ett ständigt pågående arbete. Elevhälsa Antal elever i behov av stöd ökar och det är allt svårare att hitta lösningar som tillgodoser dessa behov. Lärarlegitimationen kan också ibland försvåra flexibiliteten då inte ämneskombinationerna stämmer överens med behovet. Elever i behov av stöd är alltid på agendan på arbetslagens möten där också prioriteringar görs. Våra elever ska tidigt fångas upp för att hinna nå sina mål inför slutbetyget i åk 9. Lärarna ska känna stöd av elevhälsan ute i klassrummet och få den hjälp och stöd som behövs. Vi jobbar med individualisering för varje elev. I första hand ska eleven alltid tillhöra klassens undervisningsgrupp. I andra hand kan det förekomma andra anpassningar utifrån elevens behov så den kan tillgodose sig kunskaper. Vi har infört nya rutiner kring skrivande av åtgärdsprogram utifrån skolverkets nya allmänna råd. Sida 8 (20)

9 Kunskap och bedömning Lärarna har behörighet för det ämne/ämnen de undervisar i. Vi har kvar våra tankar på hur vi ännu mer ska arbeta för att eleverna utvecklar ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap och vårt mål är att samarbeta med olika företag, arbeta än mer ämnesövergripande, utveckla och inkludera praon i de olika ämnena. IKT Skolans elever åk 7-9 fick en egen dator för sitt skolarbete inför läsåret För att stödja lärandet ville vi arbeta allt mer med IKT och för att arbeta mot en ökad måluppfyllelse beslutades att skolans fokusområden läsåret skulle vara: o Det kollegiala lärandet genom IKT, o Det entrepreörinella lärandet o Språkutvecklande arbete i alla ämnen. Kollegialt lärande Entreprenöriellt lärande IKT Formativ bedömni ng Språkutvecklande arbete Mål för fortsatt satsning med IKT De pedagogiska caféerna som vi infört under läsåret kommer att fortsätta. Dessa planera av förstelärare tillsammans med skolutvecklingsgruppen och på dessa lär vi av varandra hur vi kan använda de olika verktygen i vår undervisning. Under året ska vi införa digitala läromedel i fler ämnen, arbeta aktivt med källkritik, fortbilda oss i smartboard och till skolans särskilda undervisningsgrupp för elever med autism måste vi införskaffa fler alternativa verktyg. Sida 9 (20)

10 3 Redovisning till nämnden 3.1 Reflektion utifrån resultat av arbetet med att öka elevernas kunskap och måluppfyllelse För att nå vårt kunskapsmål har vi vid schemaläggningen försökt att parallell lägga kärnämnena i möjligaste mån. Detta för att utnyttja resurserna så optimalt som möjligt. Vi lyckades inte parallellägga allt vi ville för i schemaläggningen är det mycket fasta positioner att ta hänsyn till. Vid de tillfällen som varit möjliga att parallell lägga kärnämnena har vi kunnat se vinster då det gäller att ge eleverna extra stöd. Lärarna har under läsåret samplanerat allt mer och delat med sig av sina pedagogiska idéer och arbetsplaner. Detta har till stor del skett vid ämneskonferenser men även på planeringstid. Vid dessa konferenser har också intressanta bedömningsdiskussioner förts kring elevernas arbete Här ser vi att det kollegiala lärandet har ökat och gett ett positivt resultat. Alla arbetsplaner läggs på Skolwebben så att eleverna lätt kan komma åt dem och de upplever nu att det finns en mer tydlighet i var lärarna lägger informationen som berör dem t.ex. läxor, prov information från mentor. Vårterminens slutbetyg för åk 9: 6 st elever är inte behöriga att söka in på ett nationellt program, 4 pojkar och 2 flickor. 3.2 Reflektion utifrån resultat av uppföljning av likabehandlingsplanen och jämställd medborgarservice Vi arbetar mycket med skolans trygghet och trivsel. Vi har ett trygghetsteam som består av skolvärd, kurator och tre representanter från vardera arbetslagen. Dessa träffas en gång i veckan och de förbereder de samtal som ska genomföras kring de ärenden som öppnats. Det förebyggande arbetet planeras utifrån den årliga enkäten där det visar sig vad eleverna upplever som otryggt och var i skolans lokaler eleverna känner sig otrygga. Vi har under läsåret haft diskussionsunderlag med färdiga frågeställningar som genomförts på mentorstiden i alla klasser. Följande frågeställningar har diskuterat: Miljöer där det sker kränkningar Verbala kränkningar Ordningsregler Sida 10 (20)

11 Förebyggande åtgärder inför kommande läsår blir att ordningsreglerna synliggörs tydligt i alla klassrum, en karta finns i personalrummet över de kritiska miljöerna i skolan där kränkningar sker så att dessa platser prioriteras vid rastvaktande. Svar från likabehandlingsenkäten 2014: 274 av 335 elever har svarat på enkäten Av alla elever som svarat är 49 % flickor och 51 % pojkar. Enkäten visar att, när det gäller diskriminering har det minskat från föregående år. Vad gäller trakasserier har även detta minskat från föregående år. Det är främst diskriminering på grund av kön som elever lyfter fram. När det gäller kränkande behandling är resultatet oförändrat från föregående år och främst är det verbala och psykosociala kränkningar som lyfts fram av eleverna. Riskområden för diskriminering, trakasserier och kränkningar är enligt enkäten nedanstående. Siffrorna är andel elever i procent som säger att de någon gång råkat ut för diskriminering, trakasserier eller kränkningar på någon av dessa platser. Korridorerna i skolan 2014: 31 elever /av : 46elever /av317 Hemvisten 2014: 28 st /av : 25st /av 317 Klassrummet 2014: 27 st /av : 37st /av 317 Analys 2014 års enkätundersökning har visat att de åtgärder skolan har arbetat med har gjort att elever upplever att klimatet blivit bättre i klassrummen och även ute i korridorerna. Däremot upplever eleverna att det har blivit mer oroligt i hemvisterna. Hemvisterna är utrymmen där många möts, ofta tillsammans med personer man inte känner så väl, vilket innebär att vi som personal måste vara extra vaksamma för vad som händer i hemvisterna. Det betyder att vi måste titta över hur vi arbetar vidare med förbättringsåtgärder och vilka förändringar vi måste göra. Sida 11 (20)

12 3.3 Reflektion utifrån resultat av arbetet med barnkonventionen Barns rättigheter är viktigt att ha som fokus och det har ingått i värdegrundsarbetet som personalen jobbar med utifrån läroplanens normer och värden. Hösten 2015 kommer och Bleketskolan att genomföra Kärleken är fri som vänder sig främst till elever i åk 8, ett samarbete med kommunens folkhälosamordare. I beslut som tas på skolan finns barnkonventionen med. 3.4 Reflektion utifrån resultat av samverkan med Kultur och Fritid Höstterminen startar med en gemensam dag för åk 6 som planeras tillsammans med kultur och fritid. Denna dag är viktig dag för att stärka de nya gruppkonstellationerna. Under detta läsår har åk 7 arbetat tillsammans med konstnär där de tillsammans har tagit fram ett alster till det offentliga rummet. Exempel på samverkan enligt kulturträdet är: Besök akvarellmuseet åk 8 Teaterbesök i Göteborg åk 9 Skolbio Cirkeln åk Reflektion utifrån arbetet att förbättra utemiljön Skolvärden arbetar kontinuerligt med att hitta fler möjligheter för eleverna att ha rastaktiviteter utomhus. För skolan är det också ett mål att förbättra inomhusmiljön då investering av ändamålsenliga möbler måste göras för att få en trevlig och inspirerande lärmiljö. 3.6 Reflektion utifrån arbetet med att öka lärarnas kompetens Införandet av pedagogiska caféer har varit utvecklande. Dessa har planerats av förstelärarna och skolans skolutvecklingsgrupp. Ämnen som behandlat är språkutvecklande arbete i alla ämnen, digitala verktyg, verktyg för bedömning och reflektioner utifrån OECD rapporten. Ett antal lärare har också påbörjat en webb-utbildning om betyg och bedömning vid Karlstads universitet. Sida 12 (20)

13 3.7 Reflektion utifrån arbetet med samverkan kring utsatta barn Samverkansarbetet flyter på och jag tycket att vi har haft ett gott samarbete. Detta har gått lite upp och ner beroende på att vi alla har varit hårt belastade under läsåret samt att det har varit organisationsförändringar. 3.8 Reflektion utifrån resultat av genomförda enkäter: GR åk 8 elever föräldrar Alla 50 svarande elever har på frågan Jag känner mig trygg i skolan svarat, stämmer helt och hållet eller stämmer ganska bra. Ingen har svarat stämmer ganska dåligt eller stämmer inte alls. Samma svar är det på frågan mina lärare förväntar sig att jag ska nå målen i alla ämnen. Det vi behöver jobba på är att öka elevernas motivation samt att eleverna känner att de kan påverka (undervisningens innehåll). Sida 13 (20)

14 3.9 Reflektion utifrån IT-satsningen med ökad tillgång på digitala verktyg En ökad tillgång av digitala verktyg har gett oss större möjligheter att individualisera för eleverna. Vilket gäller både de elever som har särskilda behov och de elever som behöver större utmaningar. Vi har nu möjligheter till fler verktyg för inlärning, möjligheter till inlärning, t ex föreläsningar på nätet. Allt studiematerial finns på Skolwebben, länkar att använda vid behov och även hemifrån. Att inte elever i åk 6 har en till en försvårar vårt arbete då lärarens måste planera lektioner med och utan datorerna. Sida 14 (20)

15 4 Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning Nya rutiner för utvecklingssamtal har påbörjats och några klasser har elevledda samtal tillsammans med sin mentor och vårdnadshavare. De upprättade rutinerna för genomförandet av nationella prov har följts men det är fortfarande mycket tidskrävande för läraren att hinna med rättningen. Många lektioner för eleverna blir tyvärr med vikarier under denna tid. Vi har delvis lyckats genomföra parallelläggning av lektioner av framförallt kärnämnena. Införandet av mer strukturerade ämneskonferenser/arbetslagsmöten har medfört ett ökat kollegialt lärande där gemensamma planeringar genomförs allt oftare. Förstelärarnas uppdrag har gjorts tydligare och nu driver de tillsammans med rektor, skolutvecklingen på skolan. Sida 15 (20)

16 5 Kortfattad summering av årets verksamhet samt rektors analys och bedömning av årets resultat Vi klarar mycket gott våra mål, tack vara en kompetent och engagerad personalstab som gör sitt yttersta för att varje elev ska lyckas. Att möta elevers olikheter och att tänka flexibelt i utlägg av stöd till eleverna har fungerat mycket bra. Ur föräldraenkäten åk 8 beskriver föräldrarna att vårt bemötande till våra elever och föräldrar är gott. Återkoppling: Vi är noga med att under elevernas år på skolan ha en bra kontakt med föräldrar kring hur det går för deras barn, både kunskapsmässigt och i det sociala sammanhang där eleverna befinner sig under sin skoltid. Vår bedömning är att skolan har goda rutiner för att följa elevernas kunskapsutveckling. Skolan har rutiner för dokumentation och konferens en gång/termin där information ges om nuläget i de olika ämnena från undervisande lärare (mitterminskonferens). Vi ska jobba ännu mer på att ha höga förväntningar på alla elever. Arbetet under läsåret har präglats av satsningen en till en åk 7-9. Kompetensutbildning har gett till personal och eleverna fick under hösten undervisning i källkritik, programmering, etik och moral, presentationstekniker, ordbehandling. Skolans fokusområden som är framtagna har också genomsyrat verksamheten Kollegialt lärande Entreprenöriellt lärande IKT Språkutvecklande arbete Formativ bedömning Avgångseleverna lämnade skolan med goda resultat. Vårterminen 2015 var det endast 6 st elever var inte behöriga till ett nationellt program på gymnasiet i juni Sida 16 (20)

17 Sida 17 (20)

18 6 Åtgärder för utveckling inför nästa läsår Skolans fokusområden fortsätter genomsyra verksamheten under kommande läsår. Det finns en önska att öka samarbetet mellan olika ämnen för att ge eleverna en god språkutveckling, ett sätt är att använda skrivmallar med hjälp av en modell som kallas cirkelmodellen. Skolans matematiklärare kommer att ingå i matematiklyftet och detta kommer att ta all deras kompetensutbildning i anspråk. Övriga lärare fortsätter utveckla sina ämnen. Det kollegialt lärande utvecklas genom att inom arbetslaget gör lektionsobservationer hos varandra. I schemat ligger också två lärare tillsammans i klassrummet i ett av matematikpassen för åk 6,7 i stället för halvklasser. Sida 18 (20)

19 7 Nyckeltal Det genomsnittliga meritvärdet beräknas som summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg. Har en elev betyg i moderna språk som språkval räknas detta betyg som ett 17:e betyg i meritvärdet, utöver de 16 bästa betygen i övrigt. (E räknas som 10 poäng, D som 12,5 poäng, C som 15 poäng, B som 17,5 poäng och A som 20 poäng. Det högsta möjliga meritvärdet är 340 poäng Totalt 2015 Pojkar 2015 Flickor 2014 Riket 2014 Totalt Kund Föräldranöjdhet 50 88% Elev nöjdhet Åk 8 Jag tycker att matematikundervisningen är intressant 2014 Pojkar 2014 Flickor % 43% 35% Andel elever som klarat alla delprov i nationella proven i årskurs 6 - svenska 94% 92% 97% 95% - matematik 84% 81% 88% 90% - engelska 94% 98% 97% 92,8 Andel elever som är godkända i nation. prov, årskurs 9 - svenska 91% 92% 93% 99% 99% 100% - matematik 75% 72% 80% 91% 91% 99% - engelska 95% 92% 98% 98% 99% 99% Antal elever med åtgärdsprogram/läsår **Meritvärde åk 9 Andel elever som uppnått målen i alla ämnen Andel elever behöriga till gymn. Säker och trygg kommun Antal registrerade barnolycksfall Antal ärenden till trygghetsteamet om - diskrimin./kränkning st Skolverkets rapport. 93% 95% 98% 90% 82% 97% 2 st 2013 Sida 19 (20)

20 Sida 20 (20)

Bleketskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9

Bleketskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9 Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9 Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Margareta Bertilsson 2015-06-30 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1

Läs mer

Kållekärrs och Långekärrs skolor

Kållekärrs och Långekärrs skolor Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Kållekärrs och Långekärrs skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Hans Persson 150814 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

Tjörn Möjligheternas ö

Tjörn Möjligheternas ö Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Förskola Myggenäs Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Linda Markus 150708 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 4

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Myggenäs skola. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5

Myggenäs skola. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor namn Inger Fält Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 4

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola Myggenäs Förskola Tjörn Möjligheternas ö

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola Myggenäs Förskola Tjörn Möjligheternas ö Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola Myggenäs Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Linda Markus 160630 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 4

Läs mer

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola. Tångeröd Förskola

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola. Tångeröd Förskola Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola Tångeröd Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Linda Markus förskolechef 160630 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens

Läs mer

Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan

Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Samskapande Styrkebaserad Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare

Läs mer

Myggenäs skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Förskoleklass Fritidshem Grundskola årskurs 1-5 Förberedelseklass

Myggenäs skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Förskoleklass Fritidshem Grundskola årskurs 1-5 Förberedelseklass Myggenäs skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Förskoleklass Fritidshem Grundskola årskurs 1-5 Förberedelseklass Ansvarig rektor Namn Inger Fält Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2017-2018 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: -Upprätta och implementera handlingsplan gällande studiero på lektioner

Läs mer

Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö

Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg 2018 09 03 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 3 2 Normer och värden 4 2.1 Studiero... 4 2.2 Likabehandling... 6 2.3 Trygghet och förhindra kränkningar...

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Kopperskolan är en F-6:skola som h ar ca 320 elever och 45 personal. Skolans organisation har fyra F-1:or och tvåparellelligt från år 2-6. Det finns fyra fritidsavdelningar och

Läs mer

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni Skärhamns Förskola

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni Skärhamns Förskola Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Skärhamns Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig förskolechef Mona Johansson 2015-07-27 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll

Läs mer

Skolområde Korsavad 2013/2014

Skolområde Korsavad 2013/2014 Skolområde Korsavad 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete övergripande mål och riktlinjer i Lgr11 Normer och värden - Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Bedömning och betyg

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018 Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk 7-9 2017/2018 R e s p e k t, f ö r t r o e n d e, o m t a n k e 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram 1. Kunskaper Sett till alla elever på skolan minskar behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram något, ner till 85,7 % från 88,5 % föregående läsår. Skolan har under läsåret 2017/2018 haft större andel

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut Dnr 43-2017:5993 Östersunds kommun Beslut för grundskola efter tillsyn av Parkskolan i Östersunds kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Skolinspektionen Beslut

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6543 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rinkebyskolan i Stockholms kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) s beslut Föreläggande

Läs mer

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Förskola. Rönnängs förskola

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Förskola. Rönnängs förskola Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Förskola Rönnängs förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Pia Johnsson 2015-06-10 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Stora Högaskolan är en F-9 skola. Inför läsåret 2017/2018 är 783 elever inskrivna i skolan. Det arbetar 94 personal på skolan. Skolan är uppdelad i två enheter, F-6 samt 7-9.

Läs mer

Arbetsplan Fryxellska skolan 2017/18

Arbetsplan Fryxellska skolan 2017/18 Arbetsplan Fryxellska skolan 2017/18 Innehåll Fryxellska skolan arbetsplan läsåret 2017/18... 2 Ledord för arbetet i Fryxellska skola... 2 Vår vision om Fryxellska skolan... 2 Beskrivning av skolan...

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Skolområde Korsavad 2012/2013

Skolområde Korsavad 2012/2013 Skolområde Korsavad 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete övergripande mål och riktlinjer i Lgr11 Normer och värden - Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Bedömning och betyg

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6530 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hässelbygårdsskolan i Stockholms kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) s beslut Föreläggande

Läs mer

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-06-17 Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola samt Grundsärskola Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6853 Therese.Linner@lessebo.se Lessebo kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bikupan i Lessebo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola: åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9 Gymnasieskola: studie-/högskoleförberedande program yrkesförberedande program/yrkesprogram annan utbildning:

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 2015-03- 10 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 Skiljeboskolan Ansvarig Lars Nordin 1 Kvalitetsrapport grundskola och särskola Kvalitetsrapporten ska skickas till verksamhetschef,

Läs mer

Övergripande plan för det systematiska kvalitetsarbetet i förskolor och skolor i Höörs kommun 2015-18

Övergripande plan för det systematiska kvalitetsarbetet i förskolor och skolor i Höörs kommun 2015-18 2016-06-01 1 (14) Övergripande plan för det systematiska kvalitetsarbetet i förskolor och skolor i Höörs kommun 2015-18 Inledning I skollagen beskrivs att varje huvudman systematiskt och kontinuerligt

Läs mer

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se Rapport med fokus på normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning Engelbrektsskolan våren 2018 stockholm.se Anita Fagervall Bodil Torelm Utbildningsförvaltningen Stockholms Stad 1 Innehåll

Läs mer

Arbetsplan augusti 2013 juni 2014. Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor

Arbetsplan augusti 2013 juni 2014. Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor Arbetsplan augusti 2013 juni 2014 Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor Ansvarig rektor/förskolechef Namn Pia Johnsson Datum 2013-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Kållekärrs förskola Långekärrs

Läs mer

2015-2016 FERLINSKOLAN GRUNDSÄRSKOLAN

2015-2016 FERLINSKOLAN GRUNDSÄRSKOLAN Barn och Utbildning Gun Palmqvist, rektor ARBETSPLAN 2015-2016 FERLINSKOLAN GRUNDSÄRSKOLAN Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall, när

Läs mer

Likabehandlingsplan 2013-2014 Gullstensskolan 7-9

Likabehandlingsplan 2013-2014 Gullstensskolan 7-9 Likabehandlingsplan 2013-2014 Gullstensskolan 7-9 Inledning Vi har valt att ha en gemensam plan för plan mot diskriminering och mot kränkande behandling.. Diskrimineringslag (2008:567) och Skollag (2010:800

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9))

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9)) 4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor 2013-2013 (Nordlyckeskolan (7-9)) Områden Verksamhetens mål/ utvecklingsfrågor Senaste kommentaren GODA UPPVÄXTVILLKOR NORMER OCH VÄRDEN - Samtliga verksamheter

Läs mer

+ + Grundskola åk Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Grundskola åk 4-6. Ange ett alternativ. Grundskola åk 7-9

+ + Grundskola åk Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Grundskola åk 4-6. Ange ett alternativ. Grundskola åk 7-9 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola åk 1-3 Grundskola åk 4-6 Grundskola åk 7-9 Gymnasieskola NV, SP, TE, ES, B Gymnasieskola Övriga program 2 Arbetar du på en kommunal

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan

Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan Fryxellska - en skola där professionalitet och kreativitet skapar ansvarstagande elever redo för framtiden Kunskap och kompetens Bakgrund tolkning av

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kristinedalskolans utvecklingsplan läsåret 16/17

Kristinedalskolans utvecklingsplan läsåret 16/17 Kristinedalskolans utvecklingsplan läsåret 16/17 Kristinedalskolan Platsen för möten, lärande och utveckling Detta dokument sammanfattar de grundläggande förhållningssätt, värderingar och arbetssätt som

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10346 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tungelsta skola i Haninge kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10346

Läs mer

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Förskoleklass år 6 Fritidshemmet Läsåret 2013-2014 1. Kunskaps- och utvecklingsuppdrag Förskoleklass I Västerås stad ska övergången mellan förskola och skola leda

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) 2014-02-20 Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade

Läs mer

VISÄTTRASKOLANS ELEVHÄLSOPLAN

VISÄTTRASKOLANS ELEVHÄLSOPLAN VISÄTTRASKOLANS ELEVHÄLSOPLAN Det här dokumentet innehåller en beskrivning av hur Visättraskolans elevhälsoteam är uppbyggt samt en beskrivning elevhälsoteamets fokusområden inför läsåret 2014/2015. Innehåll

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Ekenässkolan är en grundskola F-6 med ca 300 elever och ca 45 personal. Läsåret 17/18 har skolan både en, två och tre parallella årskurser. På skolan finns fyra avdelningar för

Läs mer

Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-09-12 Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11

Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11 Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11 Kvalitetsredovisning för Läsår 2011-2012 1. Grundfakta Enhetens namn: Kristinaskolan Brotorpsskolan - Lindeskolan Verksamhetsform: Grundsärskola Grundsärskola

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Rektorsområde Balingsnäs Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Rektorsområde Balingsnäs Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Grundskoleavdelningen Rektorsområde Balingsnäs Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Balingsnässkolans vision och mål: Vision: Våra barn och elever skall känna sig stolta över sin skola,

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning 2016/2017 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Likabehandlingsplan 2008/2009. Bollebygdskolan 7-9

Likabehandlingsplan 2008/2009. Bollebygdskolan 7-9 Likabehandlingsplan Bollebygdskolan 7-9 BOLLEBYGDS KOMMUN 1. Inledning Alla barn och elever skall kunna känna sig trygga och bemötas och behandlas med respekt för sin individualitet. Likabehandlingsplanen

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Regelbunden tillsyn i Landskrona kommun Västervångskolan Dnr 53-2008:1776 Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1-9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2016:10446 Norrköpings kommun norrkoping.kommun@norrkoping.se för grundskola efter tillsyn i Djäkneparksskolan 1 i Norrköpings kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) s

Läs mer

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468 Alingsås 150813 Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr 43-2015:468 Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Bedömning av brist Skolinspektionen

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola 7-9

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola 7-9 Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola 7-9 Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2015:9775 Centrina utbildning Aktiebolag Org.nr. 556757-2234 info@centrina.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Centrina Kviberg belägen i Göteborgs kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9775 Tillsyn i Centrina

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

SKOLLEDNINGENS LEDARDEKLARATION

SKOLLEDNINGENS LEDARDEKLARATION SKOLLEDNINGENS LEDARDEKLARATION Ledarskap Det vi tycker är särskilt viktigt med vårt ledarskap är att skapa ett öppet klimat på skolan, där elever, föräldrar och personal kan känna att de med förtroende

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

GRUNDSKOLAN Svanberga skola

GRUNDSKOLAN Svanberga skola 2016-12-22 ARBETSPLAN 2017/19 GRUNDSKOLAN Svanberga skola P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L E F O N E - P O S T P L U S G I R O Box 803, 761 28 Norrtälje Estunavägen 14 0176-710 00 barn.skolnamnden@norrtalje.se

Läs mer

Uppföljning av skolresultat - VT 2019

Uppföljning av skolresultat - VT 2019 s. 1 (6) FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID 2019-07-30 Vår referens: Svenjohan Davidson Direkttel: 040-641 13 42 E-post: Svenjohan Davidson@lomma.se Diarienr: BUN/2018:186 Er referens:

Läs mer

Humleskolan. Kvalitetsredovisning 2011

Humleskolan. Kvalitetsredovisning 2011 Humleskolan Kvalitetsredovisning 2011 Inledning Friendsskola Inspektion slutsats; arbeta mer på måluppfyllelse, tydliggöra målen och arbeta med höga förväntningar Ny läroplan och skollag Lokalt arbetstidsavtal

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16 Göran Åkerberg rektor Kunskap och lärande Var är vi? Hur gör vi? Delaktighet och inflytande Vart ska vi? Hur blev det? Normer och värden

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5633 Avesta kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åvestadalskolan i Avesta kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 1 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskola åk 7-9 Göran Törnqvist, rektor & Ann- Sofie Gunnarsson, biträdande rektor. 2 Innehåll KVALITETSARBETE...

Läs mer

Lokal verksamhetsplan BUF

Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF 2010 (Grundskoleområde 2) Hållsta skola Kursiverad text från BoU-förvaltningen, övrigt från GSO2 1. Delaktiga och engagerade invånare, hållbar utveckling

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Tranängskolan 7-9 2013-09-11 Annika Källman Jonny Axelsson 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och

Läs mer