Bleketskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bleketskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9"

Transkript

1 Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9 Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Margareta Bertilsson Tjörn Möjligheternas ö

2

3 Innehåll 1 Enhetens namn Enheten ansvarar för följande områden Enhetens organisation Elever årskurser Klassorganisation Arbetslagens organisation Antal pedagogisk personal Antal övrig personal Antal årsarbetare Andel högskoleutbildade förskollärare/fritidspedagoger/lärare Ledning Övrigt Rektors prioriterade mål samt åtgärder för utveckling 6 3 Redovisning till nämnden Reflektion utifrån resultat av arbetet med att öka elevernas kunskap och måluppfyllelse Reflektion utifrån resultat av uppföljning av likabehandlingsplanen och jämställd medborgarservice Reflektion utifrån resultat av arbetet med barnkonventionen Reflektion utifrån resultat av samverkan med Kultur och Fritid Reflektion utifrån arbetet att förbättra utemiljön Reflektion utifrån arbetet med att öka lärarnas kompetens Reflektion utifrån arbetet med samverkan kring utsatta barn Reflektion utifrån resultat av genomförda enkäter Reflektion utifrån IT-satsningen med ökad tillgång på digitala verktyg Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning Kortfattad summering av årets verksamhet samt rektors analys och bedömning av årets resultat 12 6 Åtgärder för utveckling inför nästa läsår 13 7 Nyckeltal 14 Sida 3 (15)

4 1 Enhetens namn 1.1 Enheten ansvarar för följande områden Grundskolan åk 6-9 samt två grupper med nyanlända i åk Enhetens organisation är en grundskola med 257 elever fördelade på 11 klasser åk 6-9. Eleverna är uppdelade i två arbetslag. Det finns en studio, Oasen, dit eleverna går då de behöver extra stöd i något ämne. Från och med v 44 så startade vi upp två grupper med nyanlända. Det är ensamkommande ungdomar samt anhörig invandring. Grupperna är uppdelade i en grupp med elever som har god vana av att gå i skolan samt en grupp med elever som har ringa eller ingen skolgång med sig. Under läsåret hade vi 12 elever i dessa grupper Elever årskurser Åk 6 64 Åk 7 61 Åk 8 59 Åk Klassorganisation 6 a b c 7 a b c 8 a b 9 a b c Arbetslagens organisation Lag 6/7 och Lag 8/ Antal pedagogisk personal 31 st 24,83 årsarbetare 1,8 årsarbetare är för elever i behöv av stöd 1,8 årsarbetare är för våra nyanlända 1 årsarbetare är fritidspedagog och skolvärd Antal övrig personal 4 st 2,5 årsarbetare Antal årsarbetare 24,83 + 2,5 = 27,73 Sida 4 (15)

5 1.1.8 Andel högskoleutbildade förskollärare/fritidspedagoger/lärare 100 % Ledning Rektor Margareta Bertilsson Övrigt Det finns 25 % ledningsstöd av Annika Lundström. Viktigaste lagar, förordningar och styrande dokument Skollagen Skolförordningar Läroplaner Övriga allmänna lagar och förordningar Barn och Utbildningsnämndens prioriterade mål Budgetdokument Mål och inriktning Mål öka elevernas kunskap och måluppfyllelsen Mål från likabehandlingsplanen Mål för arbetet med barnkonventionen Mål för samverkan Kultur och Fritid Mål för att förbättra utemiljön Mål för att öka lärarnas kompetens Mål för samverkan kring utsatta barn och ungdomar Mål att genomföra enkäter Mål utifrån IT-satsningen Sida 5 (15)

6 2 Rektors prioriterade mål samt åtgärder för utveckling Alla på ska trivas, vara stolta över sin skola och tycka att skolan är viktig. Den ska vara en skola med engagerad och kompetent personal. Vår strävan är att skolan skall vara en trygg arbetsplats för elever och vuxna. När vi känner detta, så kan vi ge elever möjlighet att utvecklas efter sin egen förmåga och utifrån sina egna förutsättningar för att nå uppsatta mål. Vi är alla födda olika och har alla olika förutsättningar men vi är alla lika mycket värda och vi skall alla ha lika förutsättningar för att utvecklas. Att arbeta med att stärka rutinerna runt åtgärdsprogram och elevhälsa. Att arbeta kring förstelärarnas uppdrag och fokusera på s vision det vidgade klassrummet och entreprenöriellt lärande i samband med satsning 1-1 datorer i åk 7-9. Att arbeta med de prioriterade målen som vi har satt upp utifrån Lgr 11 och likabehandlingsplanen. Fördjupa vårt jämställdhetsarbete genom att arbeta utifrån de metoder vi tagit fram och som finns beskrivna i vår bok Det går att förändra. Att arbeta med att utveckla det kollegiala lärandet. Sida 6 (15)

7 3 Redovisning till nämnden 3.1 Reflektion utifrån resultat av arbetet med att öka elevernas kunskap och måluppfyllelse Vi har under året arbetat med måluppfyllelse genom att fokusera på rutiner runt elevhälsan samt A-lagens prioriterade mål och i år hade 87 % av våra elever som gick ur nian behörighet att söka till någon gymnasielinje. Av dessa hade två reserver, alla andra elever har kommit in på sitt förstahandsval. I år är det 84 % av alla elever som uppnått målen i alla ämnen och det är en skillnad mellan pojkar och flickor på igen. Vad som orsakar detta kan jag inte uttala mig om utan djupare analys och det är något som får ske under kommande läsår. Det jag vet är att vi 52 % pojkar och 48 % flickor och detta påverkar också resultatet. Vi har inte fått årets meritvärde ännu så detta kan jag inte jämföra men jag vet att det är förändrat på grund av våra två förberedelseklasser som vi har startat upp sedan vecka 45. Våra nationella prov i åk 9 ligger som förra året om vi inte har med våra nyanlända i statistiken och skillnaden mellan pojkar och flickor är försumbara i alla ämnen. Detta ser jag som en utveckling åt rätt håll. Åtgärdsprogrammen har ökat något till 39 st och där är det 23 st pojkar och 16 st flickor. En skillnad som har minskat men ändå är stor och vi inte kan förklara detta men funderar över fenomenet varje år. Alla våra resultatet har påverkats av att vi har startat två förberedelseklasser med nyanlända under året och att dessa elever inte har hunnit nå målen i så många ämnen. I vår åk 6 har vi också upptäckt att det är många elever som inte har nått målen i engelska. Detta måste vi analysera mer och sätta in rätt åtgärder för att hjälpa dessa elever samt att förebygga så att detta upptäcks i tid. Vi arbetar vidare med att hålla samma goda nivå samt att fortsätta att arbeta med att höja måluppfyllelsen. 3.2 Reflektion utifrån resultat av uppföljning av likabehandlingsplanen och jämställd medborgarservice Eleverna på trivs fortfarande mycket bra men siffrorna för delaktighet och inflytande är fortfarande på låg nivå i vår GR enkät för åk 8 och det arbetet är ett prioriterat mål även kommande år. Det är 8 Sida 7 (15)

8 föräldrar av 58 som har svarat så detta kan vi inte använda då det inte är statistiskt säkerställt att använda. Vi har fortsatt att arbeta med förebyggande åtgärder och varit noggranna med att dokumentera samt att anmäla kränkningar till huvudmannen. I år har vi haft 13 anmälda kränkningar och det är en minskning med 5. Vi har fortsatt vårt arbete med kränkningar på nätet och detta är en pågående process som måste fortsätta. Nu sker kränkningar dygnet runt via sociala medier och som också påverkar våra elever i skolan och detta måste vi förhålla oss till och ständigt uppdatera oss med nyheter. Vi hade inte uppnått alla målen så en del kommer att arbetas med kommande läsår också. 3.3 Reflektion utifrån resultat av arbetet med barnkonventionen Vi upplever att arbetet går ganska bra och Barnkonventionen har vi alltid aktuell i vårt arbete på lektionerna. På livskunskapen och mentorstid har vi övningar och diskussioner i de demokratifrågor som barnkonventionen framhåller. Vi försöker att utgå från Barnchecklistan vid varje beslut som rör eleverna. Vi går igenom barnkonventionen med alla klasser i början av varje läsår. Under hösten hade vi ett tema På tal om Kärlek som handlar om mänskliga rättigheter och detta kommer vi att fortsätta med kommande läsår. 3.4 Reflektion utifrån resultat av samverkan med Kultur och Fritid Barn- och ungdomsplanen har varit till grund för vårt arbete och vi arbetar aktivt tillsammans med Kultur och Fritid för att genomföra de prioriterade mål som är uppsatta i planen. Vi tycker att arbetet med Kulturträdet fungerar bra och efter vår utvärdering tillsammans så förfinar vi det ytterligare inför kommande läsår. Skolbiblioteket är kärnan i vår verksamhet och tillsammans med vår skolbibliotekarie Emma-Karin fortsätter vi att inspirera våra elever till läsning och som gynnar alla ämnen. Skapande skola har vi också genomfört genom att tillverkat en temporär installation som har stått på skolgården under ett kort period. Vi fortsätter också vårt arbete att öka kompetensen kring kritisk informations hämtning på nätet. Elevens val har fungerat utmärkt under året tack vare resursförstärkningen ifrån kultur och fritid. Sida 8 (15)

9 3.5 Reflektion utifrån arbetet att förbättra utemiljön Vi har upplevt att planeringen av satsningen på skolgården har gått trögt och långsamt. Elevrådet kände att när de ville ha kontakt så dröjde det länge innan det blev något möte. När vi planerade skolgården använde vi vår Barncheckslista innan vi tog beslut. Skolgården skulle vara klar i sommar men den är inte påbörjad ännu så vi får se hur det blir i höst. Vi behöver också fräscha upp staketet runt mopedförrådet för det är söndrigt och ser inte så trevligt ut. 3.6 Reflektion utifrån arbetet med att öka lärarnas kompetens Vi upplever den som mindre bra då budgeten har halverats under året. Under året har vi arbetat med kollegialt lärande och det har varit fokus på en-till-en satsningen som vi har arbetat med under året. Alla pedagoger har haft i uppdrag att öka användandet av de digitala verktygen i sin undervisning under läsåret och att vi tillsammans i det kollegiala lärandet hjälps åt med detta. Vid uppföljningen har detta målet uppnåtts. Lärarna har också gått en webbutbildning om betyg och bedömning vid Karlstads universitet. 3.7 Reflektion utifrån arbetet med samverkan kring utsatta barn Samverkansarbetet flyter på och jag tycket att vi har haft ett gott samarbete. Detta har gått lite upp och ner beroende på att vi alla har varit hårt belastade under läsåret samt att det har varit organisationsförändringar. 3.8 Reflektion utifrån resultat av genomförda enkäter Vi har genomfört de enkäter som vi i kommunen har bestämt. Genomförandet har gått bra och vi har haft högt antal deltagande av eleverna. Det som är lite synd är att vi inte får föräldrarna att svara så resultatet från de som svara är inte statistiskt säkerställt. Vi önskar dock att det finns mer tid när eleverna ska svara på dem för vi upplever att eleverna inte tar det riktigt på allvar. Detta får vi se över inom vår organisation. Sida 9 (15)

10 3.9 Reflektion utifrån IT-satsningen med ökad tillgång på digitala verktyg Satsningen har varit bra och det som gör att det inte är mycket bra är att vi saknar en en datorer i åk 6. Vi märker skillnaden nu när vi kan jämföra arbetet mellan årskurserna. Arbetet är roligt och vi utvecklas hela tiden och nu ser vi framemot IKTtrappans införande. Se reflektioner utifrån att öka lärarnas kompetens. Sida 10 (15)

11 4 Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning Arbetet med att stärka rutiner runt åtgärdsprogram och elevhälsan har gått bra och vi ser att vi når bra resultat men vi behöver fortfarande fokusera på detta. Arbetet kring förstelärarnas uppdrag och fokusera på s vision det vidgade klassrummet och entreprenöriellt lärande i samband med åk 7-9 satsning med 1-1 datorer har också gått bra och vi fortsätter att arbeta med denna satsning genom att bland annat införa IKT-trappan. Arbetet med de prioriterade målen som vi har satt upp utifrån lgr11 och likabehandlingsplanen går framåt men vi känner oss inte nöjda för vi har inte nått tillräckligt bra resultat utan vid utvärdering tillsammans med elever och personal kom vi fram till att dessa mål får stå kvar och vi arbetar nya åtgärder som vi ska genomföra. Sida 11 (15)

12 5 Kortfattad summering av årets verksamhet samt rektors analys och bedömning av årets resultat Året har varit ett bra arbetsår för och vi har arbetat med vår måluppfyllelse och har nått bra resultat utifrån de förutsättningar som vi har haft. Arbetet med införandet av en en datorer gick smidigt och fungerade bra på en gång. Eleverna kom igång snabbt men vi ser också att det har blivit en skillnad mellan åk 6 och de andra årskurserna. Lärarna har två parallella planeringar och det blir frustrationer då pedagogerna ser vad de hade kunnat arbeta med om eleverna i åk 6 också hade egna datorer. Vi har också fokuserat på vårt arbete med att säkra upp rutiner runt vårt elevhälsoarbete och vårt arbete med elevers oroande frånvaro. Detta har också resulterat i bra resultat men det finns fortfarande saker som kan förbättras och det fortsätter vi att arbeta med. Införandet av våra två förberedelseklasser har gått bra och vi är nöjda över att klasserna har blivit placerade på då det är utvecklande för alla att få mötas på ett naturligt sätt. Däremot påverkas vår betygsstatistik där vi inte når samma resultat som förra året. Men vi vet att orsaken till detta är att dessa elever har varit så kort tid Sverige med ett nytt språk och nytt skolsystem. En del av dessa elever har inte heller haft möjlighet att gå i skola i hemlandet, vilket självklart påverkar måluppfyllelsen. Sida 12 (15)

13 6 Åtgärder för utveckling inför nästa läsår Vi kommer att fortsätta arbetet med att hålla vår måluppfyllelse hög genom att arbeta med att stärka rutiner runt åtgärdsprogram och elevhälsan arbeta kring förstelärarnas uppdrag och fokusera på s vision det vidgade klassrummet och entreprenöriellt lärande i samband med åk 7-9 satsning med 1-1 datorer arbeta med kollegialt lärande för att utveckla undervisningen så att den blir utmanande för eleverna. arbeta med matematiklyftet tillsammans med Häggvalls matematiklärare. arbeta med de prioriterade målen som vi har satt upp utifrån Lgr11 och likabehandlingsplanen. Sida 13 (15)

14 7 Nyckeltal Det genomsnittliga meritvärdet beräknas som summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg. Har en elev betyg i moderna språk som språkval räknas detta betyg som ett 17:e betyg i meritvärdet, utöver de 16 bästa betygen i övrigt. (E räknas som 10 poäng, D som 12,5 poäng, C som 15 poäng, B som 17,5 poäng och A som 20 poäng. Det högsta möjliga meritvärdet är 340 poäng Totalt 2015 Pojkar Kund Föräldranöjdhet 88 % 8 av 58 har svarat 2015 Flickor 2014 Riket 2014 Totalt 94 % 2014 Pojkar 2014 Flickor Elev nöjdhet 91 % 93 % 90 % 88 % 89 % 86 % 92 % Åk 8 Jag tycker att matematikundervisningen är intressant 55 % 67 % 44 % 54 % 64 % 43 % Andel elever som klarat alla delprov i nationella proven i årskurs 6 - svenska 89 % 76 % 98 % 95 % 96 % 97 % 97 % - matematik 89 % 76 % 98 % 100 % 100 % 100 % 98 % - engelska 92 % 88 % 95 % 95 % 96 % 98 % 95 % Andel elever som är godkända i nation. prov, årskurs 9 - svenska 92 % 91 % 92 % 96 % 97 % 97 % 93 % - matematik 89 % 88 % 90 % 100 % 100 % 100 % 95 % - engelska 93 % 91 % 92 % 99 % 97 % 100 % 100% Antal elever med st 24 st 12 st 78 st åtgärdsprogram/läsår **Meritvärde åk 9 Andel elever som uppnått målen i alla ämnen Andel elever behöriga till gymn. Säker och trygg kommun Ej fastställt ännu ,13 238,4 92 % 89 % 96 % 92 % 87 % 87 % 94 % 97 % 98 % 98 % 100% Sida 14 (15)

15 Antal registrerade 12 st 8 st 4 st 15 st 12 st 3 st 19 st barnolycksfall Antal ärenden till trygghetsteamet om - diskrimin./kränkning 13 st 5 st 8 st 18 st 8 st 10 st 5 st Sida 15 (15)

Kållekärrs och Långekärrs skolor

Kållekärrs och Långekärrs skolor Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Kållekärrs och Långekärrs skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Hans Persson 150814 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

Häggvallskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9

Häggvallskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9 Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9 Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Elisabeth Wikberg 2015-08-20 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens

Läs mer

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola Myggenäs Förskola Tjörn Möjligheternas ö

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola Myggenäs Förskola Tjörn Möjligheternas ö Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola Myggenäs Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Linda Markus 160630 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 4

Läs mer

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni Skärhamns Förskola

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni Skärhamns Förskola Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Skärhamns Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig förskolechef Mona Johansson 2015-07-27 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll

Läs mer

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola. Tångeröd Förskola

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola. Tångeröd Förskola Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola Tångeröd Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Linda Markus förskolechef 160630 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer

Tjörn Möjligheternas ö

Tjörn Möjligheternas ö Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Förskola Myggenäs Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Linda Markus 150708 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 4

Läs mer

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram 1. Kunskaper Sett till alla elever på skolan minskar behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram något, ner till 85,7 % från 88,5 % föregående läsår. Skolan har under läsåret 2017/2018 haft större andel

Läs mer

Skärhamns skola. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5

Skärhamns skola. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor namn Lars-Eric Pettersson 150615 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2016:10446 Norrköpings kommun norrkoping.kommun@norrkoping.se för grundskola efter tillsyn i Djäkneparksskolan 1 i Norrköpings kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) s

Läs mer

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Förskola. Rönnängs förskola

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Förskola. Rönnängs förskola Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Förskola Rönnängs förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Pia Johnsson 2015-06-10 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn

Läs mer

Namn på förskolan Arbetsplan augusti 2015 juni Förskola Myggenäs

Namn på förskolan Arbetsplan augusti 2015 juni Förskola Myggenäs Namn på förskolan Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Förskola Myggenäs Ansvarig rektor/förskolechef Namn Linda Markus Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Sida! (! ) 2 8 Enhetens namn Myggenäs förskola

Läs mer

Kållekärrs förskolor Arbetsplan augusti 2016 juni 2017

Kållekärrs förskolor Arbetsplan augusti 2016 juni 2017 Kållekärrs förskolor Arbetsplan augusti 2016 juni 2017 Ansvarig förskolechef Namn Pia Johnsson Datum 2017-02-10 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Kållekärrs förskolor Enheten ansvarar för följande områden

Läs mer

Myggenäs skola. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5

Myggenäs skola. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor namn Inger Fält Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 4

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5633 Avesta kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åvestadalskolan i Avesta kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö

Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg 2018 09 03 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 3 2 Normer och värden 4 2.1 Studiero... 4 2.2 Likabehandling... 6 2.3 Trygghet och förhindra kränkningar...

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR 1. Kunskaper Styrkan för Norrevångsskolan är att vi är en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Enligt medarbetarenkät som görs varje år trivs även personalen på skolan. På skolan finns det ca

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut Dnr 43-2017:5993 Östersunds kommun Beslut för grundskola efter tillsyn av Parkskolan i Östersunds kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Skolinspektionen Beslut

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9))

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9)) 4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor 2013-2013 (Nordlyckeskolan (7-9)) Områden Verksamhetens mål/ utvecklingsfrågor Senaste kommentaren GODA UPPVÄXTVILLKOR NORMER OCH VÄRDEN - Samtliga verksamheter

Läs mer

Arbetsplan augusti 2011 juni Skärhamns Förskola

Arbetsplan augusti 2011 juni Skärhamns Förskola Arbetsplan augusti 2011 juni 2012 Skärhamns Förskola Ansvarig förskolechef Namn Mona Johansson Datum 2011-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns Förskola Enheten ansvarar för följande områden

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10515 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10515 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Skolområde Korsavad 2012/2013

Skolområde Korsavad 2012/2013 Skolområde Korsavad 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete övergripande mål och riktlinjer i Lgr11 Normer och värden - Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Bedömning och betyg

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 334 Ekeby/Svalnäs 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Datum 13 september 2013 1 (7) Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8517 Södertälje Friskola AB Org.nr. 556557-0149 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Södertälje Friskola belägen i Södertälje kommun 2(8) Tillsyn i Södertälje friskola

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 2015-03- 10 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 Skiljeboskolan Ansvarig Lars Nordin 1 Kvalitetsrapport grundskola och särskola Kvalitetsrapporten ska skickas till verksamhetschef,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Kållekärr och Långekärrs förskolor

Kållekärr och Långekärrs förskolor Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2015 juni 2016 Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor Barn- och utbildningsförvaltningen Marianne Mårtensson, Pia Johnsson, Ann-Kristin Eriksson

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola r% Beslut Dnr 44-2014:7787 Freinetskolan Mimer Ekonomisk Förening Org.nr. 769602-1117 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Freinetskolan Mimer belägen i Norrtälje kommun 2(10) Tillsyn

Läs mer

En beskrivning av slutbetygen i grundskolan 2008

En beskrivning av slutbetygen i grundskolan 2008 Enheten för utbildningsstatistik 2008-12-01 Uppdaterad med uppg. om övergång till gymn.skolan 2009-03-12 2008:00004 1 (7) En beskrivning av slutbetygen i grundskolan 2008 Slutbetyg enligt det mål- och

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Thunmanskolan Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation... 4 2. Kontinuitet av elever...

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2013-11-20 Sigtuna kommun sigtuna.kommun@sigtuna.se Rektorn vid Ekillaskolan per.junelind@sigtuna.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Ekillaskolan i Sigtuna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola 2016-2017 Börje skolas vision Vi vill skapa en miljö där alla elever ska känna sig trygga och nöjda och med vilja och lust att lära. Vi vill skapa en

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Kvalitetsrapport Vedevågs skola

Kvalitetsrapport Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola 2015-2016 1 Innehåll 1. GRUNDFAKTA... 4 2. RESULTAT... 5 2.1 Normer och värden... 5 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanernas mål... 6 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2017-2018 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: -Upprätta och implementera handlingsplan gällande studiero på lektioner

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Grundskoleförvaltningen. Preliminära skolresultat vårterminen

Grundskoleförvaltningen. Preliminära skolresultat vårterminen Grundskoleförvaltningen Preliminära skolresultat vårterminen 2019 2019-06-20 Innehåll Begreppsförklaringar Viktiga slutsatser Årskurs 1 Årskurs 3 Årskurs 6 Årskurs 9 Vad händer nu? 2 Preliminära siffror

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av målstyrning.

Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Härjedalens Kommun 23 januari 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Granskningsresultat... 3 3. Bedömning

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2016 juni 2017 Förskola. Rönnängs förskola

Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2016 juni 2017 Förskola. Rönnängs förskola Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2016 juni 2017 Förskola Rönnängs förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Marianne Mårtensson 2017-06-01 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 44-2017:6617 Boukefs Privatskola AB Org.nr. 556715-5527 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Boukefs Privatskola AB Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan

Läs mer

Arbetsplan augusti 2013 juni 2014. Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor

Arbetsplan augusti 2013 juni 2014. Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor Arbetsplan augusti 2013 juni 2014 Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor Ansvarig rektor/förskolechef Namn Pia Johnsson Datum 2013-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Kållekärrs förskola Långekärrs

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 1 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskola åk 7-9 Göran Törnqvist, rektor & Ann- Sofie Gunnarsson, biträdande rektor. 2 Innehåll KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning 2017/2018 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola ein B Skolinspektionen Dnr 44-2016:11369 Stiftelsen Umeå Waldorfskola R Karlsson M.fl. Org.nr. 894001-2076 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Waldorfskola, grundskola i Umeå kommun Skolinspektionen

Läs mer

Resultatsammanställning läsåret 2017/2018

Resultatsammanställning läsåret 2017/2018 Dnr 2018/BUN 0086 Resultatsammanställning läsåret 2017/2018 Tyresö kommunala grundskolor 2018-08-08 Tyresö kommun / 2018-08-08 2 (18) Barn- och utbildningsförvaltningen Tyresö kommun / 2018-08-08 3 (18)

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2015:9775 Centrina utbildning Aktiebolag Org.nr. 556757-2234 info@centrina.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Centrina Kviberg belägen i Göteborgs kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9775 Tillsyn i Centrina

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2018-2019 TRYGGHET OCH STUDIERO - De rutiner vi har som bygger på Skollagen samt trivselregler och hög vuxennärvaro fungerar väl, både enligt lärare,

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den kommunala skolan grundskolan som klarat samtliga delprov

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Ab Skolinspektionen Dnr 43-2016:10935 Luleå kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Luleå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10346 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tungelsta skola i Haninge kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10346

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Karsby International School Resultat- och indikatorpalett 2012

Karsby International School Resultat- och indikatorpalett 2012 Karsby International School Resultat- och indikatorpalett Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 2100-2882 Bankgiro 624-1061 Resultat- och indikatorpalett

Läs mer

Skola Ansvarig Rektor:

Skola Ansvarig Rektor: SKA samtal 15/16 Skola Ansvarig Rektor: Samtalen äger rum fyra gånger per år: sep, nov, feb och apr Dokumentationen inför samtalen ska innehålla Rektors analys och Rektors åtgärder Resultat och ledarskap

Läs mer

Humleskolan. Kvalitetsredovisning 2011

Humleskolan. Kvalitetsredovisning 2011 Humleskolan Kvalitetsredovisning 2011 Inledning Friendsskola Inspektion slutsats; arbeta mer på måluppfyllelse, tydliggöra målen och arbeta med höga förväntningar Ny läroplan och skollag Lokalt arbetstidsavtal

Läs mer

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 0 Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 Läsåret 2015-2016 Gällande för verksamheten i Kyrkskolan åk 4-6 Ansvarig rektor Sara Pernolf 1 Innehåll Styrkort 2016-2017, Kyrkskolan 4-6... 2 MÅL... 4 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 217/218 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9517 Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Atheneskolan belägen i Gotlands kommun 2 (8) Tillsyn i Atheneskolan har genomfört

Läs mer

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde)

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde) Enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Ansvar och inflytande/fråga: Lärarna i min skola tar hänsyn till elevernas åsikter, och enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Trygghet och trivsel/fråga:

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Finspångs kommun kommun@finspang.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Hällestad skola i Finspångs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Ängbyskolan Kvalitetsredovisning 2010/2011

Ängbyskolan Kvalitetsredovisning 2010/2011 2011-06-28 Ängbyskolan Kvalitetsredovisning 2010/2011 Ängbyskolan är omgiven av fina grönområden och har ca 350 elever samt ca 50 personal. Skolan är byggd 1983 och är mycket välbehållen men är i behov

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Likabehandlingsplan 2013-2014 Gullstensskolan 7-9

Likabehandlingsplan 2013-2014 Gullstensskolan 7-9 Likabehandlingsplan 2013-2014 Gullstensskolan 7-9 Inledning Vi har valt att ha en gemensam plan för plan mot diskriminering och mot kränkande behandling.. Diskrimineringslag (2008:567) och Skollag (2010:800

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektor vid Källängens skola ann.krantz@lidingo.se patrik.nimmerstam@lidingo.se för grundskola efter tillsyn av Källängens skola i Lidingö kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9595 Vittraskolorna AB Org.nr. 556458-6716 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vittra Gerdsken belägen i Alingsås kommun 2 (7) Tillsyn i Vittra Gerdsken har genomfört tillsyn

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Kvalitetsanalys. Länghemskolan

Kvalitetsanalys. Länghemskolan Kvalitetsanalys Länghemskolan Innehållsförteckning Resultatet av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 8 Arbete i verksamheten... 8 Övriga mål

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer