Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Oktobermöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Oktobermöte"

Transkript

1 Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Oktobermöte Mötesanteckningar från oktobermöte i Svenska klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté. Söndagen den 26 oktober 2008, Bromma, Mötet pågick kl Närvarande: Mats Engquist, ordförande Kristina Ingelin Björn Höft Ingela Werdelius Frånvarande Kjell Stenström (Semester) Anders Svalberg (f.n. svårt med helgmöten) 1 Mötets öppnande Ordföranden öppnar mötet. 2 Fastställande av dagordning Mötet enades om följande förslag till dagordning, med tillägg för andra frågor som kan dyka upp under mötets gång: Föregående mötesprotokoll Ledamotsärenden Skrivelser Inkomna rapporter Från Förbundsstyrelsen Möte med Förbundsstyrelsen Stöd till klubbar som vill etablera juniorverksamhet JNM Lead Eskilstuna Plan för Utomhusläger - Tävlingsläger 2009 (Imst?) - Samarbete med andra kommittéer Samarbete andra förbund (Danmark, Norge, Finland) Riktlinjer för Idrottslyftet Den faktiska agendan framgår av protokollet. 3 Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll gicks igenom med följande kommentarer: Ingen utanför BoUK har kommenterat protokollets innehåll. Det läger som genomfördes i Göteborg, i samarbete med 8a och under ledning av Jens Larsen, Björn Strömberg och Carlos Cabrera, blev mycket uppskattat av deltagarna. Jens har annonserat att han är intresserad av att arrangera fler liknande evenemang. Lägret tydliggjorde svårigheten att nå ut till alla unga klättrare i Sida 1 (6)

2 landet. Trots annonsering på förbundets hemsida och på 8a.nu, samt utskick via förbundets sändlista, fanns det säkert massor med ungdomar som inte visste att möjligheten fanns. Det var klubbar med väl etablerade tävlingsgrupper som var snabbast. Vi diskuterade kort hur man skall nå ut till ungdomar och attrahera unga klättrare att välja en ledarbana och bli t.ex. ungdomstränare via utbildning genom t.ex. SISU. 4 Ledamotsärenden Kommittén har fått två nya medlemmar: Kjell Stenström, juniortränare i Solna. Kjell är på semester. Anders Svalberg, ungdomsledare i Karlstad Klätterklubb. Anders har f.n. svårt att delta i möten på helger och kommer att bidra i mån av tid via e-post. För 2009 skall vi försöka få till en mötesplanering som passar alla deltagarna. 5 Skrivelser Inga inkomna skrivelser. 6 Inkomna rapporter Inga inkomna rapporter. 7 Från Förbundsstyrelsen Inga inkomna rapporter. 8 Möte med Förbundsstyrelsen Mötet med Förbundsstyrelsen, Tävlingskommittén och Landslagsledningen är planerat till den 30 november och kommer att hållas på förbundets kansli. Förbundets ordförande har meddelat att mötet främst är avsett för kommittéernas respektive ordföranden eller ersättare för dessa. Barn- och Ungdomskommittén anser att alla från respektive kommitté bör beredas tillfälle att medverka då det gagnar informationsspridning och dialog samt medför att allas åsikter kan ventileras, vilket kan bidra till att vi lättare kan sätta upp gemensamma mål och riktlinjer för barn- och ungdomsklättringen i Sverige. Kommittén utgår från att flertalet aktiva inom förbundet har samma önskan. Mats har tagit fram ett förslag till punkter som bör diskuteras under mötet: Visionen för svensk klättring - Hur ser vi på framtiden för svensk klättring? - Hur ser den ut om ett, tre, fem och tio år? - Hur många barn- och ungdomar klättrar? - Hur klättrar de? - Vilka möjligheter har de till träning? - Vilka tävlingsframgångar når vi? Barn och ungdomsklättring - Hur får vi igång juniorträning värd namnet? - Hur ser utvecklingsstegen ut? Sida 2 (6)

3 - Vad gör klubbarna? - Vad görs på regional nivå? - Vad gör vi nationellt? - Vad gör BoUK? - Vag gör LL? - Hur når vi ut till klubbarna? Tävlingar - Vilken sorts arrangemang vill förbundet ha? - Vilka arrangemang behöver vi för utvecklingen av Svensk Klättring? - Hur får vi klubbarna att vilja arrangera tävlingar? - Hur får vi tävlingar av rätt kvalitet? Idrottens finansiering - Hur skall vi finansiera våra tävlingar? - Hur skall vi finansiera träningen för barn och ungdomar? - Hur skall Landslaget få rimliga resurser? Tränarfrågan - Hur skall vi få fram tränare till våra barn- och ungdomsverksamheter? Ingela har kompletterat med en egen fundering som är mer praktiskt inriktad: Kan BoUK söka bidrag till projekt? Projekt tankar: 1. Dokumentera och ta reda på verksamheten i varje klubb. Uppsökande verksamhet absolut bäst. Man ser lokalerna, vilka förutsättningar de har, vilken inställning och vilket "klimat" som kan råda. 2. Utbilda oss så långt det går. Tanken i förlängningen är att ha så mycket på benen som möjligt i form av barn o idrottspedagogik samt klättringskunskaper när man pratar med klubbarna 3. Områdesvis försöka få utbildning till klubbarna vid gemensamma tillfällen och med många nivåer utbildning vid samma tillfälle. 4. Personliga kontakter, med kontakter o.s.v. Olika utbyte mellan klubbar, både inom och utom gränserna. Integrerad med punkt 1 - både i klättringsoch tävlingsform. Kommittén kompletterade med ytterligare några tankar: Tränarnätverk Nätverk för junioransvariga i klubbarna Forum för intressegrupper på förbundets hemsida Sponsringspaket: hur säljer vi klättringen? Mats skriver rent förslagen till diskussionspunkter Mats gör om idéerna till hur vi kan gå tillväga för att hjälpa klubbarna till en plan 9 Stöd till klubbar som vill etablera juniorverksamhet Detta diskuterades till stor del redan under 8. Vi konstaterar att ett sådant arbete har en prislapp, både i tid och i pengar och att detta är en för stor satsning för att vi i Sida 3 (6)

4 kommittén skall klara av den själva. Det är en uppgift för hela förbundet och kommer att kräva medverkan från förbundsstyrelsen. Punkter i Ingelas förslag stämmer väl överens med vad övriga inom kommittén tror behövs och vad vi önskar arbeta för - för att få igång klubbarnas juniorverksamheter. Vi ser att den personliga kontakten för att få igång diskussionerna är oerhört viktig för framgång. Vi kommer att planera för några regionala informationsträffar under 2009, förslagsvis en per kvartal, för klubbar intresserade av att etablera Barn- och Ungdomsverksamheter samt för dem som vill utveckla den de redan har. Vi konstaterar att vi bör börja med de klubbar som precis har kommit igång eller har hållit på ett tag. Förhoppningsvis sprider detta sig sedan som ringar på vattnet även till övriga klubbar. I fortsättningen vill vi verka för att sätta samman regionala satsningar i form av tävlingar samt träningsgrupper. En tanke, på tävlingssidan, är att i framtiden ha ett antal regionala cuper där huvudtävlingen i varje region utgör Sverigecupen. Kommittén konstaterar dock att det är lång väg att gå innan vi är där. Ingela kontaktar Hanna för att få fram den information hon sammanställt om klubbarnas Barn- och Ungdomsverksamheter. Mats skriver rent Ingelas tips till klubbar som vill etablera barn- och ungdomsverksamheter och lägger upp den på förbundets hemsida. Kommittén kommer att verka för att den plan som tas fram enligt ovan sätts i verket och att kommittén ges resurser att genomföra arbetet. Ingela kommer att vara huvudansvarig för den uppsökande verksamheten och för kontakter med klubbarna. 10 JNM Lead Eskilstuna Svenska Klätterförbundet arrangerar, tillsammans med Eskilstuna Klätterklubb, Nordiska Juniormästerskapen i Lead i Eskilstuna. Det är TK som står för arrangemanget men BoUK kommer att vara representerat. Planeringen inför tävlingen är på gång och allt flyter på. Mats träffar Peter Bosma på tisdag och har kontinuerliga uppföljningsmöten med klubben. Vid tävlingen kommer möten att hållas med representanter för övriga nordiska förbund. Inbjudan till detta har gått ut i helgen. Några ungdomar har annonserat att det är för kostsamt med övernattning. Ingela har eventuellt övernattningsmöjligheter på sin arbetsplats. Ingela kollar om det är ledigt på jobbet den aktuella helgen och meddelar i så fall att det finns övernattningsmöjligheter för ett antal barn och ungdomar som har resväg. 11 Plan för Vid föregående möte fattades beslut om inriktningen för kommitténs operativa verksamhet under Vi diskuterade kort hur vi går vidare. Sida 4 (6)

5 a) Utomhusläger Kommittén önskar arrangera fyra regionala utomhusläger varje år. Det bör vara Öst, Väst, Norr och Syd. För lägret i Väst känns en upprepning av Jens läger självklart. Vi kommer dessutom att bidra till att fler liknande läger kan hållas men utan förbundets finansiering. Det kan vara intressant för klubbar eller enskilda att delta i sådana arrangemang. För varje läger behövs någon ansvarig. Kommittén har inte egna resurser för detta utan föreslår att: Kjell Stenström ansvarar för lägret i östra regionen Jens Larsen tillfrågas om intresse att leda ett läger i västra regionen Magnus Ericsson tillfrågas om intresse, eller annan kontakt, för ett läger i Norr Kommittén tillsammans arrangerar ett läger i södra regionen, förslagsvis en större samling i Kjugekull. Kontrollera med Peter H om han kan vara intresserad att medverka. Kanske en möjlig satsning tillsammans med t.ex. Roskilde Klätterklubb som har Kjugekull som hemmaplan. Mats kontaktar de utvalda enligt ovan och kontrollerar om intresse finns. Kommittén tar ställning till finansieringen vid kommande möte. b) Tävlingsläger 2009 (Imst?) Kontakter har tagits med klätterhallen i Imst och de är positiva. Nu behöver vi se om vi kan få tränarhjälp på plats och sedan måste vi kontrollera vad ett sådant läger kommer att kosta samt göra en fördelning mellan vad deltagarna betalar och var vi kan få bidrag för. Mats arbetar vidare med planeringen inför nästkommande möte. c) Samarbete med andra kommittéer Kommittén konstaterade vid föregående möte att vi har beröringspunkter med flertalet kommittéer men att vi närmast söker samarbete med: Tävlingskommittén, Landslaget, Utbildningskommittén Tränare samt Medicinska kommittén. Samverkan söks hela tiden i olika frågor men ett mer formellt tillfälle ges förhoppningsvis vid mötet med förbundsstyrelsen den 30 november. 12 Samarbete andra förbund (Danmark, Norge, Finland) Inför JNM i Eskilstuna har kontakter sökts med representanter för tävlingsverksamhet samt barn- och ungdomsverksamhet i våra nordiska grannländer. Tävlingskommittén har bjudit in till ett informellt möte och gensvaret har varit positivt. 13 Riktlinjer för Idrottslyftet Mats har tagit fram ett förslag som bör justeras efter kommitténs kommentarer och sedan överlämnas till förbundsstyrelsen för synpunkter och beslut. Mats uppdaterar förslaget som granskas ännu en gång i samband med justeringen av protokollet. Sida 5 (6)

6 Det justerade förslaget biläggs det justerade protokollet. Efter justering överlämnas förslaget till förbundsstyrelsen. 14 Övrigt Kommittén konstaterar att om det inte finns någon tränarutbildning finns det begränsade möjligheter att lyckas med att utveckla barn- och ungdomsverksamheten. Det behövs tränare och instruktörer för ledning på olika nivåer. Säkerhetsarbetet måste vara prioriterat och det måste finnas möjlighet att utvecklas, vilket ställer högra krav på tränarens kunskaper. En fråga som diskuterades var om man kan arrangera tränarutbildning, eller i varje fall ungdomsledarutbildning, på enklare sätt än idag. Samtidigt är det viktigt att upprätthålla kvaliteten. Vi har en idé om en juniortävling utomhus. Det frågades vilka tillstånd man kan behöva i så fall. Markägaren känns självklar. Behöver man andra tillstånd? Mats kontrollerar med accesskommittén eller med någon klubb, vad som kan tänkas gälla om man vill arrangera en barn- och ungdomstävling utomhus. 15 Nästa möte Nästa mötestillfälle blir den 30/ på kansliet, tillsammans med förbundsstyrelsen, Tävlingskommittén och Landslagsledningen. Därefter hålls möte i Eskilstuna, i samband med JNM, den 6/12 klockan 17.00, med representanter för övriga nordiska förbund. Nästa kommittémöte bör hållas i mellandagarna, förslagsvis efter nyår. Mats koordinerar med Kjell och Anders så att vi kan få ett stort deltagande. 16 Mötets avslutande Ordföranden tackade för visat intresse och avslutade mötet. Vid protokollet Mats Engquist Mats Engquist Justeras Kristina Ingelin Kristina Ingelin Sida 6 (6)

Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Februarimöte

Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Februarimöte Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Februarimöte Mötesanteckningar från februarimöte i Svenska klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté. Lördagen den 14 februari 2009, Idrottens Hus,

Läs mer

Plan för utveckling av klätterklubbarnas Barn- och Ungdomsverksamheter

Plan för utveckling av klätterklubbarnas Barn- och Ungdomsverksamheter Plan för utveckling av klätterklubbarnas Utgåva 1.0 2008-11-03 Sida 1 (6) 1 Inledning 1.1 Introduktion 1.2 Syftet 1.3 Mål Detta dokument utgör den plan Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté

Läs mer

Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet

Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet Utgåva 0.3 2008-11-03 Sida 1 (11) 1 Inledning Svenska Klätterförbundets styrelse har givit Barn- och Ungdomskommittén (BoUK) i uppdrag att ta fram förslag på riktlinjer

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-12-12

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-12-12 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Frånvarande Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 12 december 2012, Boställsvägen

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Fakta om året som gått Medlemskap i Riksorganisation: Svenska klätterförbundet Antal betalande medlemmar vid årets slut: 185 st. Medlemsavgift: Senior 350 kr Junior (upp till

Läs mer

Protokoll från Aikidosektionens styrelsemöte

Protokoll från Aikidosektionens styrelsemöte Protokoll från Aikidosektionens styrelsemöte 2008-09-29 Plats: Telefonmöte Datum: 2008-09-29 kl 21.15 Närvarande: Mika Perälä - ordförande Per-Åke Wilhelmsson - vice ordförande Anna Stensland - sekreterare

Läs mer

Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg

Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg Hur blir SKF så bra att alla klättrare vill vara medlemmar? Processledare: Sandra Mattsson, SISU Idrottsutbildarna Syfte med träffen:

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 3/

Mötesprotokoll VKFS 3/ Page 1 of 5 Dagordning a. Mötets öppnande b. Närvarande c. Val av sekreterare & protokolljusterare d. Fastställande av dagordning e. Tid för nästa möte f. Godkännande av föregående mötesprotokoll g. Administration

Läs mer

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 23 Januari 2013

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 23 Januari 2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund 1-2013 Tid: Onsdagen den 23 Januari 2013 Plats: Närvarande: Frånvarande: SISU kontoret i Skara Jimmy Andersson Agneta

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 3/2016

Mötesprotokoll VKFS 3/2016 Page 1 of 6 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare b. Närvarande c. Tid för nästa möte d. Fastställande av dagordning e. Godkännande av föregående mötesprotokoll f. Administration a. Ekonomi b.

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Dagordning VKFS 2/2017

Dagordning VKFS 2/2017 Page 1 of 6 a. Mötets öppnande b. Närvarande c. Val av sekreterare & protokolljusterare d. Fastställande av dagordning e. Tid för nästa möte f. Konstituerande mötesprotokoll g. Administration a. Ekonomi

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 3-2014 Måndag 5 maj 2014, kl.18:30 Klockargården, Bredareds IF:s klubbstuga Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Agneta Berlin

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #238 Svenska Klätterförbundet (8 december 2018, Idrottens Hus)

Protokoll styrelsemöte #238 Svenska Klätterförbundet (8 december 2018, Idrottens Hus) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Adam Herring (AH) Fredrik Örneblad (FÖ) Karin Persson (KP), generalsekreterare Emma Borggrén-Franck,

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN

Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN för åren 2018-2022 Idrottens Hus, Kronan A3, 974 42 Luleå norrbotten.svenskfotboll.se Strategiplanen 2018-2022 har utarbetats utifrån en Swot-analys: STYRKOR -

Läs mer

TELEFONMÖTE SEKTIONSRÅDSMÖTE MOTOCROSS 1/2002. Deltagare Micke Karlsson - Ordförande/sekreterare. - Övre Norra, förhinder

TELEFONMÖTE SEKTIONSRÅDSMÖTE MOTOCROSS 1/2002. Deltagare Micke Karlsson - Ordförande/sekreterare. - Övre Norra, förhinder Motocross 1 Norrköping 2002-06-14 TELEFONMÖTE SEKTIONSRÅDSMÖTE MOTOCROSS 1/2002 Sammanträdesdata Tid 2002-06-14 kl. 18.30-19.22 Deltagare Micke Karlsson - Ordförande/sekreterare Gunnar Hedin - Mellersta

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 3-2016 Onsdag 11 maj 2016, kl.18.30 Alingsås Närvarande Ledamöter Suppleanter Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Johan Larsson Johan Törnroth

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML.

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML. 2006-12-27 PROTOKOLL TRIAL 7-06 SAMMANTRÄDESDATA Tid: Söndagen den 17 december kl.10.00 16.00 Plats: Hotell Park Inn, Märsta NÄRVARANDE Magnus Liljeblad Ordförande ML Jan-Erik Mellberg JEM Lars Svedje

Läs mer

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique

TeamGym inom UEG. Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG. UEG = Union Européenne de Gymnastique TeamGym inom UEG Per Sjöstrand ledamot Technical Committee TeamGym UEG UEG = Union Européenne de Gymnastique Agenda Utvecklingen i Europa Truppkommittén i UEG (TC-TG) Fokusområden Vad är på gång? Frågor

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU.

Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU. SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2010 Idrottens Hus 26-36 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 23 april 2010 i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 2 februari 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Bodil Berntsson, Sofia Blom 3-8, Margaretha

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan för Göteborgs Klätterklubb 2012

Verksamhetsplan för Göteborgs Klätterklubb 2012 Verksamhetsplan för Göteborgs Klätterklubb 2012 2011 har varit ett aktivt år för Göteborgs Klätterklubb. Förutom årliga aktiviteter som Climb In, julfest och kurser har vi anordnat flera bildvisningar

Läs mer

Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokolljusterare Vivika Raumanni utses till protokolljusterare.

Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokolljusterare Vivika Raumanni utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, tisdag den 4 december 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Anders Larsson, ordf, Bodil Berntsson, Margaretha Elfving, Jessica

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312.

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Styrelsen Protokoll Protokoll 11/12 Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Plats: Ledamöter: Anmäld förhindrad:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 5-2014 Måndag 18 augusti 2014, kl.18:30 Öglundastugan, IK Gandvik Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Karin Johansson Fredrik

Läs mer

Verksamhetsplan 2008 och 2009

Verksamhetsplan 2008 och 2009 Verksamhetsplan 2008 och 2009 Styrelsen: Svenska Klätterförbundet (SKF) styrelse är förbundets styrande organ när förbundsmötet inte är samlat. Styrelsen har i uppdrag att föra utvecklingen och utbredningen

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag

Förbundsstyrelsens förslag Förbundsstyrelsens förslag 1. Ny organisation, Kommittéer Motioner med förbundsstyrelsens svar 1. Sänkning av medlemsavgift till Svenska Klätterförbundet 2. Tillsättning av arbetsgrupp för häva klätterförbud

Läs mer

ANTECKNINGAR FRÅN SEKTIONSRÅDSMÖTET I UPPLANDS VÄSBY DEN 1-2 DECEMBER 2001

ANTECKNINGAR FRÅN SEKTIONSRÅDSMÖTET I UPPLANDS VÄSBY DEN 1-2 DECEMBER 2001 ANTECKNINGAR FRÅN SEKTIONSRÅDSMÖTET I UPPLANDS VÄSBY DEN 1-2 DECEMBER 2001 1 (6) Deltagare: Enligt bifogad lista INLEDNING Margareta Lindfors, motocrossektionen, hälsade alla välkomna och gick igenom helgens

Läs mer

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 28 mars 2012

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 28 mars 2012 PROTOKOLL 2-2012 fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 28 mars 2012 Plats: Idrottenshus Skövde Närvarande: Frånvarande: Jimmy Andersson Agneta Berlin

Läs mer

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas.

Vid alla bidragsberättigade resor med SSDF ska alltid billigaste och förmånligaste resesätt användas. Svenska Sportdykarförbundets verksamhet ska framförallt främja idrotten och endast en mindre del ska utgöra resebidrag. Förbundsstyrelsen har på sitt möte den 18 januari 2009 beslutat om följande policy

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll.

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 17 december 2012 Plats: Närvarande: Svenska Simförbundet, Stockholm Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Alexandros Vlastos

Läs mer

Välkommen till föräldramöte på PGK

Välkommen till föräldramöte på PGK Välkommen till föräldramöte på PGK Elitlag/utvecklings grupp Träningsgrupp 12-18 år Träningsgrupp 7-11 år Golfskola 7-18 år Lära sig grunderna i golf samt ta grönt kort så man får spela på banan. Knattegolf

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Fredrik Plumppu Johan Törnroth Björn Öberg Charlotte Österman

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Fredrik Plumppu Johan Törnroth Björn Öberg Charlotte Österman Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 5-2015 Tisdag 18 augusti 2015, kl.18.30 Vara Folkhögskola Närvarande Ledamöter Verksamhetsledare Konsulent Kansli Fredrika Eriksson Fredrik Plumppu Johan Törnroth

Läs mer

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås.

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås. Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 1-2016 Måndag 18 januari 2016, kl.18.30 Ymergården, Borås Närvarande Ledamöter Tävlingskommittén Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Morgan Bodin

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #236 Svenska Klätterförbundet (15-16 september, Villa Bro, Brodalen)

Protokoll styrelsemöte #236 Svenska Klätterförbundet (15-16 september, Villa Bro, Brodalen) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Anette Andersson (AA) Lollo Blomberg (LB) Frida Heilert (FH) Via länk, Adam Herring (AH) Lars Lindwall (LL) Martin Hjälle (MJ) Karin Persson (KP), generalsekreterare

Läs mer

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN?

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? 7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? MEDLEM Allt startar med medlemmen i föreningen. FÖRENING Medlemmen påverkar föreningen på årsmötet i februari. DISTRIKT Medlemmen tillsammans med föreningen påverkar distriktet

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 DOFs verksamhetsinriktning 2018 Individutveckling Vi skapar en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar och ambition. Arrangemangsutveckling Vi formar

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Boccia Träningsverksamhet: Tisdagar: Skärholmshallen Tävlingsverksamhet: Upplandsserien DM Deltagande i Göteborg Open Klass 1 tävling i Stockholm (ev. DM i klass 1) Boccia i Stockholm

Läs mer

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tisdagen den 9 april 2013, kl.18:30

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tisdagen den 9 april 2013, kl.18:30 PROTOKOLL 2-2013 Tid: Plats: Närvarande: fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tisdagen den 9 april 2013, kl.18:30 Gudhems IF:s klubbstuga Agneta Berlin Morgan Bodin

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-02-20 kl.09.30 18.30 2010-02-21 kl. 09.00 14.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, onsdag den 20 februari 2013 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Anders Larsson, ordf, Malin Bergendahl, Bodil Berntsson, Margaretha

Läs mer

Protokoll VKFS 2/2016 Fört vid styrelsemöte

Protokoll VKFS 2/2016 Fört vid styrelsemöte Page 1 of 5 Dagordning a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare b. Närvarande c. Tid för nästa möte d. Fastställande av dagordning e. Godkännande av föregående mötesprotokoll f. Administration a.

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Plats: Stig Pettersson (SP), Andreas Feuk (AF), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE) 1-7.8, Thomas Damberg (TD) Magnus Lundin (ML) 1-7.8, Per Mattsson (PM) Adjungerade Bengt

Läs mer

Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av. 95 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes.

Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av. 95 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 08/12 Datum: 2012-11-26 Närvarande: Mats Hult, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Föregående protokoll nr 344 Protokoll nr 344 från styrelsens sammanträde den 9 december är justerat av ordförande samt av Anders Caspár.

Föregående protokoll nr 344 Protokoll nr 344 från styrelsens sammanträde den 9 december är justerat av ordförande samt av Anders Caspár. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 345, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE fredagen den 3 februari 2012 på Hotell Sergel Plaza, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 4/2017

Mötesprotokoll VKFS 4/2017 Page 1 of 5 a) Mötets öppnande b) Närvarande c) Val av sekreterare & protokolljusterare d) Fastställande av dagordning e) Tid för nästa möte f) Godkännande av föregående mötesprotokoll g) Administration

Läs mer

så att de kan idka och utveckla orienteringssporten i Svenskfinland. Förbundet anser det viktigt att idrotten

så att de kan idka och utveckla orienteringssporten i Svenskfinland. Förbundet anser det viktigt att idrotten VERKSAMHETSPLAN 2019 (FSO) är en koordinerande intresse- och serviceorgan. Förbundets målsättning är att upprätthålla de bästa möjliga verksamhetsförutsättningarna för sina medlemsföreningar, så att de

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-09-29, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-09-29, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-09-29, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, SARAH HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN NICKLAS NULAND,

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte

Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte Tid: 2008-09-05 kl. 20:00 22.00 2008-09-06 kl. 09.00 15.00 Plats: Scandic Örebro Väst Närvarande: Mats Sjödin kommittéordförande Maria Berg Hans

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll styrelsemöte 2 (2016-12-12) Storgatan 28, Stockholm Anmält frånvaro: Anders Stark, Tommy Jakobsson och Jesper Zander Närvarande: Eric Jakobsson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Mikael Hamrén,

Läs mer

SASK styrelsemöte 1-2 oktober 2011 Kroksbo gård

SASK styrelsemöte 1-2 oktober 2011 Kroksbo gård SASK styrelsemöte 1-2 oktober 2011 Kroksbo gård Närvarande: Ingela Bergare, Veronica Hageus, Carola Knudsen, Camilla Appelgren, Kia Axelsson och Karin Fries. Delvis närvarande: Lilian Holmer (medverkan

Läs mer

Utbildningskommittén vill veta vad er klubb tycker!

Utbildningskommittén vill veta vad er klubb tycker! Utbildningskommittén vill veta vad er klubb tycker! Till Höstkursen 2011 har Svenska Frisksportförbundets utbildningskommitté tagit fram ett flertal olika kurser som vi finner intressanta att ha med under

Läs mer

Informa(onsmöte 25 feb

Informa(onsmöte 25 feb Informa(onsmöte 25 feb Vi har behov av alla typer av ledare. Kanske hjälpa (ll vid träningar, vara markörer vid spel eller hålla koll på närvarolistor osv. På informa(onsträffen får ni träffa (digare ledare,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 200 för Svenska Klätterförbundet (7 mars 2015 kl )

Protokoll styrelsemöte 200 för Svenska Klätterförbundet (7 mars 2015 kl ) Närvarande Jacob Sternius (JS) ordförande Peter Hermanson (PH) Isabel Jantzer (IJ) Per-Ola Nilsson (PON) Lidia Strömsten (LS) Jessica Leander (JL) Andreas Enqvist (EA) adjungerad Johanna Wernqvist (JW)

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr att lägga föregående protokoll till handlingarna.

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr att lägga föregående protokoll till handlingarna. Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2015 Måndag 7 december 2015, kl.18.30 Idrottens Hus, Skövde Närvarande Ledamöter Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Fredrika Eriksson Fredrik

Läs mer

Juniorkommittémöte Arboga GK. Möte nr 6. Datum Närvarande E-post Mobil nr Funktion

Juniorkommittémöte Arboga GK. Möte nr 6. Datum Närvarande E-post Mobil nr Funktion Protokoll Juniorkommittémöte Arboga GK Möte nr 6 Datum 2016-06-28 Närvarande E-post Mobil nr Funktion Ronny Strand ronny.strand@pqp.se 070-579 07 13 J-kommitté Stefan Ryberg stefan.ryberg@saabgroup.com

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Nytt från Civilförsvarsförbundet Sverige #3 (utgivningsdag torsdag 15 maj 2014) Kontaktuppgifter: E-post red@civil.se eller Box 2034, 169 02 Solna

Nytt från Civilförsvarsförbundet Sverige #3 (utgivningsdag torsdag 15 maj 2014) Kontaktuppgifter: E-post red@civil.se eller Box 2034, 169 02 Solna Nytt från Civilförsvarsförbundet Sverige #3 (utgivningsdag torsdag 15 maj 2014) Kontaktuppgifter: E-post red@civil.se eller Box 2034, 169 02 Solna Om nyhetsbrevet När du anmäler dig till nyhetsbrevet får

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 2-17 Tid: Plats: 4-5 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Mats

Läs mer

Dagordning VKFS 1/

Dagordning VKFS 1/ 1/5 Dagordning VKFS 1/2016 2016-04-06 1 Mötets öppnande & val av protokolljusterare 2 Närvarande 3 Tid för nästa möte 4 Fastställande av dagordning 5 Godkännande av föregående mötesprotokoll 6 Administration

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll för styrelsemöte 5/2018 Datum: Tisdag 1 maj 2018 Tid: Kl. 12.30-14.30 Plats: Klubbhuset ÅGK Närvarande: Styrelsen ÅGK Björn Pettersson Tf ordförande Susanne Lundberg Kassör Lotta Gylling Sekreterare

Läs mer

Protokoll nr 5, den 28 oktober 2015 Medelpads Orienteringsförbund

Protokoll nr 5, den 28 oktober 2015 Medelpads Orienteringsförbund Protokoll nr 5, den 28 oktober 2015 Medelpads Orienteringsförbund Närvarande: Peter Sjöbom Helene Cardell Olof Fraenell Thomas Engberg Plats: Skedvik 113 Tid: Onsdag 28 oktober kl 18-22 Kvällen inleddes

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ENDURO NR 6-2014

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ENDURO NR 6-2014 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ENDURO NR 6-2014 2014-09-20 (12.00) - 2014-09-21 (12.00) Deltagare SVEMO Robert Svensson Patricia Eneroth Sammankallande Ledamot Per Lennerman Gäster Anders Lindén 1 MÖTETS

Läs mer

Tid Fredagen den 12 maj 2000. First Hotel Strand, Sundsvall

Tid Fredagen den 12 maj 2000. First Hotel Strand, Sundsvall Norrköping 00 05 16 1(5) PROTOKOLL UK 2/00 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 12 maj 2000 Plats Deltagare First Hotel Strand, Sundsvall Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank (frånvaro p g a sjukdom)

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5 Page 1 of 5 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu Närvarande: Anne Nordgren Thomas Tonndorf Anita Söderqvist Inger Nordström Marie Tholl Claes Karlström Madeleine Westberg, del av mötet

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 7-16 Tid: Plats: 10-11 november Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Jonas

Läs mer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer Hofgårds Golfklubb Verksamhetsplan Juniorer Vision Att ha en klubb med många juniorer där man tillsammans har kul och tränar och tävlar med stöd av tränare och med föräldrar som aktiva ledare. Idrotten

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 UTBILDNING Tränarutbildning Kursen TGU 2 byggs ut till 8 dagar över 12 månader. Genomförs i samverkan SvTF / SDF med start i mars 2016. Beräknat antal deltagare 40. Kursen TGU 3 byggs ut till 10 dagar

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN H INNEHÅLL Bakgrund 3 Målsättning och syfte 3 Upplägget 4 Värdegrund 5 Ekonomi 5 Instruktörer 6 Fortbildning för ledare 6 Föreläsningar 6 Spelarutbildningsplan och träningar

Läs mer

Distriktsledarkonferensen 2014

Distriktsledarkonferensen 2014 Distriktsledarkonferensen 2014 Plats: Munktell Arenan Eskilstuna lördag 5 april 2014 Närvarande: SSF:s styrelse 2013, sportchef samt valberedning 2013. Representanter för SDF enligt nedan: Christoffer

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 6-2010 2010-05-15 10.00-15.30 Norrköping, SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson Håkan Leeman Per Westling

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gevärssektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation

VERKSAMHETSPLAN Gevärssektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation VERKSAMHETSPLAN 2016 Gevärssektionen med skytten i centrum Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Gevärssektionens verksamhetsplan 2016 - med skytten i centrum

Läs mer

Svenska Cheerleaderförbundets Verksamhetsberättelse 2010-2011

Svenska Cheerleaderförbundets Verksamhetsberättelse 2010-2011 verksamhetsberättelse Sida 1(10) Handläggare FS Svenska Cheerleaderförbundets Verksamhetsberättelse 2010-2011 Sida 2(10) Innehållsförteckning 1 Formalia... 3 1.1 Organisation... 3 1.1.1 Medlemmar... 3

Läs mer

Hofgårds Gk. Verksamhetsplan Juniorer 2016

Hofgårds Gk. Verksamhetsplan Juniorer 2016 Hofgårds Gk Verksamhetsplan Juniorer VERKSAMHETSPLAN FÖR JUNIORER - HOFGÅRDS GK Innehåll 1. Vision 2. Målsättning strategi aktiviteter Träning Tävling Socialt Kommunikation Ledare Rekrytering Utbildning

Läs mer