Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU."

Transkript

1 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2010 Idrottens Hus Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 23 april 2010 i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Peter Andersson, Linda Liljedahl, Karl Skoog, Anders Tysk (t o m 25), Sofia Larsson, Andreas Larsson och Anne Österberg. Förhindrad: Kenth Borgström, Lena Marmstål Hammar och Ulf Lindén Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU. SISU förbundsstyrelsen har beslutat att göra en särskild satsning på ett antal förbund som man saknar samspel och samarbete med. Svenska Skridskoförbundet är ett av 11 utvalda förbund. Karin informerade lite allmänt om SISU och dess arbete. Måndagen den 19 april, träffades Anne Österberg, Jan Marmstål och Karin Karlsson för en första diskussion kring förbundets behov och vad SISU:s har för möjligheter att hjälpa till med. Vid diskussionen framkom ett behov av ökad utbildningsverksamhet, bättre tävlingsarrangemang, föreningsutveckling, rekrytering av aktiva och klubbar. Vi tackar Karin Karlsson för att hon tog sig tid att informera oss och ett stort tack för den möjlighet som ges oss. Styrelsen fortsatte diskussioner kring förbundets behov och de möjligheter vi ser att vi kan få via detta generösa erbjudande som SISU ger oss. Styrelsen beslutade att vi skall fokusera på föreningsutveckling och Roger Bodin och Anne Österberg fick i uppdrag att gå vidare med detta. 26 JUSTERING Styrelsen beslutade att Linda Liljedahl justerar dagens protokoll. 27 DAGORDNING Styrelsen beslutade att godkänna dagordningen. 28 UPPDRAGSLISTA Uppdragslistan gicks igenom och det konstateras att flera av punkterna återkommer under dagens möte. (bilaga 1) 29 PROTOKOLL ATT JUSTERA Protokoll nummer 2 godkändes och lades till handlingarna.

2 30 EKONOMI Anne Österberg presenterade en resultatrapport per den 15 april. Vidare informerades om att bokslutet är klart och underskrivet. Ekonomi - Elit Per-Arne Spiik Inom elitrådet jobbar vi i fyra års cykler och då uppstår problem när vi inom förbundet arbetar med 1-årsbudget. När det gäller exempelvis hastighet elit så ser vi att kostnaderna stegras från år 1 till år 4 och det vore önskvärt om vi kunde öka vår egenfinansiering för att framöver få en större möjlighet att styra över budgetarbetet. 31 SKRIVELSER IFK Göteborg har via Monika Wallin insänt en skrivelse innehållande fler frågor: 1) Är förbundet intresserad av att väcka liv i skridskogymnasiet på Katrinelundsgymnasiet då IFK Göteborg har en ny medlem som är intresserad av att studera där? 2) Är förbundet villiga att finansiera 1-2 timmars träning per vecka på skoltid? 3) Kan förbundet utforma/avsätta idrottslyftsmedel får att klubben kan söka bidrag för att avlöna tränare ett antal timmar per vecka på kvällstid? Styrelsen diskuterade kring skrivelsen Styrelsen beslutade att - vi har inte möjlighet att starta ett riksidrottsgymnasium för en person. Vi ber IFK Göteborg att ta kontakt med skolan för att se över möjligheterna att ha specialidrott på Katrinelundsgymnasiet. - vi kan inte finansiera träning på Katrinelundsgymnasiet för en skridskoåkare - vi har inte möjlighet att avsätta medel för att avlöna tränare. Riksidrottsförbundet informerar om att Svenska Spels sponsormedel för 2010 kommer jämfört med 2009 att fördelas mer flexibelt och skräddarsys utefter SF:s behov. Det ges möjlighet att söka belopp upp till kronor för att ta fram/utveckla, utvecklingsverktyg för grenprofiler, utvecklingstrappor och långsikta planer för grennivå. Tanken är att skapa systematik och långsiktighet i SF:s elitutveckling i syfte att stärka internationell konkurrenskraft. 32 RAPPORTER och INFORMATION Rapport från hastighetskommittén hade skickats ut inför mötet. (bilaga 2) Kalle Skoog rapporterade att kommittén beslutat att lägga ner Sverige Cupen med anledning av intresserade arrangörer och ett minska intresse från de aktiva att delta. Short Track kommittén har arbetat med mästerskapsansökan. Det har genomförts ett läger och en funktionärskurs i samband med SM i Malmö. Scandinavian Cup har varit bra tävlingar med stort deltagande. En fortsättning av cupen planeras. Kenth Borgström angående årets Short Track SM Det har diskuterats kring skrivningen om vad som krävs för att ett SM skall vara ett officiellt SM och med anledning av detta ber Kenth om ett styrelsebeslut i frågan. Styrelsen beslutade att årets short track SM var ett officiellt SM.

3 Långfärdsskridsko Per-Arne Spiik informerade om att han representerade förbundet när vi antogs som medlemmar i Svenskt Friluftsliv. Svenskt Friluftsliv är en lobbyorganisation som bejakar kopplingen mellan folkhälsa och friluftsliv. Elitkommittén Elitkommitténs rapport var utsänd inför mötet (bilaga 3) Per-Arne Spiik informerade Elitrådet vill verka för genomförande av multiläger. Styrelsen beslutade att frågan behandlas av breddlägergruppen. Det är av stor vikt för våra discipliner att vi kan informerar om bra utrusning. Styrelsen beslutade att uppdra åt Sebastian Falk att undersöka marknaden och att ta fram ett skriftligt material i frågan. Elitrådet önskar att styrelsen ser över möjligheterna att ge våra toppåkare förutsättningar att heltidssatsa på sin idrott. Elitrådets är inne i ett intensivt arbetet med framtagande av utvecklingstrappor och kravprofiler. Nyhetsbevakning på hemsidan under säsongen har inte varit tillfredsställande när det gäller Short Track. Styrelsen beslutade uppdra åt Anne Österberg att se över detta inför kommande säsong. RIG/REG frågan Linda Liljedahl gör oss uppmärksamma på att vi inte har någon som arbetar med dessa frågor i dagsläget. OS, och uttagningar Linda Liljedahl tog upp frågan om selktionen för OS som genomförs av Sverige Olympiska kommitté. Linda förde fram flera dilemman med dagens system som missgynnar de aktiva både inom hastighet och short track. Styrelsen beslutade att uppdra åt Linda Liljedahl att mejla ett underlag i frågan till samtliga i styrelsen. Frågan tas upp vid kommande styrelsemöte. Möte med SOK - hastighet Roger Bodin, Anne Österberg och Andreas Larsson har genomfört ett möte med SOK:s Peter Reinebo för utvärdering av OS i Vancouver och för att diskutera framtida satsningar mot Sochi. SOK informerade om att deras finansiering fortsätter men att den är mer osäker en tidigare. SOK framför ett önskemål om att vi går in med en högre egen finansiering än tidigare. Vidare informerades vi om att man även fortsättningsvik kommer att bidra med personliga stöd i form av stipendier till några av våra åkare. Styrelsen beslutade att vi är beredda att satsa på kommande 4-årsperiod för OS i Sochi. Vi måste informera SOK om vår strategi för hela elitverksamheten innan vi kan sätta siffror på kommande OS-satsning för hastighet och short track.

4 Andreas Larsson anställning Per-Arne Spiik, Anne Österberg och Andreas Larsson har enats om en befattningsbeskrivning för en fortsatt tjänst. Styrelsen beslutade att uppdra åt Roger Bodin att sköta löneförhandlingen. Arbetsgrupper Rekrytering/Bredd/Motion Karl Skoog och Sofia Larsson ha arbetet med föreningsutveckling kopplat till Idrottslyftet. Breddläger Läger som just nu planeras är breddläger i Eskilstuna den maj, Moracampen 30/7-5/8, samt ett multiläger till hösten. Anläggning Vi följer ett antal banprojekt som pågår. Karlstad är ett av de mest intressanta projekten just nu, man planerar för en överbyggnad av nuvarande Tingvalla isstadion. Skridskoalliansen har tagit fram konkreta förslag. Vi har skickat ett letter of intend där vi bekräftar att vi naturligtvis kommer att verka för att få ett mästerskap placerat i Karlstad om vi får en hall. Stockholm: Här planeras det för en inomhushall för bandy/skridsko. Föreningarna i Stockholm är delaktiga och uppvaktning av idrottsborgarrådet har genomförts. Göteborg: Scandinavium skall byggas om, men i dagsläget finns inte någon 400 m bana med i planerna för den nya anläggningen. Roger Bodin planerar att uppvakta kommunen i frågan. Marknadsföring/Sponsorer/Finansiering Styrelsen beslutade att uppdra till Roger Bodin att ta kontakt med Sportnavigator för att reda ut de frågetecknen som finns kring sponsoravtalet. Projektgrupper Idrottslyftet Inga nya pengar har fördelats sedan föregående möte. Ishall i Östersund Roger Bodin informerar om att det har varit lite stiltje i arbetet under OS eftersom SOK är delaktiga i arbetet kring Vinterpalatset. Det planeras för en uppvaktning av kommunen. Skridskoakademin Anne Österberg informerar om att det uppstått en del administrativa problem kring samarbetet av Skridskoakademin. Detta medför flera problem både när det gäller rapporteringen till ISU och när det gäller ansökan för kommande period. 33 ORGANISATION Vision Roger Bodin presenterar dokumentet Svensk Skridsko framtid och vision. Vidare uppdrogs det åt Roger att sammanfoga dokumenten, vision, röda tråden och värdegrunden till ett dokument som sedan blir vårt officiella visionsdokument.

5 Föreningsträff Den planerade föreningsträffen som skulle ägt rum den april blev inställt med anledning av för få anmälda föreningar. Styrelsen beslutade att nästa föreningsmöte kopplas till den föreningssatsning som vi planerar att genomföra tillsammans med SISU. 34 KANSLI OCH PERSONAL Sofia Larsson har under april månad varit sjukskriven på halvtid. Sebastian Falk har anställts som vikare för Sofia under tiden 6/ / ÖVRIGA FRÅGOR Ansökan om mästerskap Vi har ansökt om ett Europamästerskap att genomföras i Malmö i januari Arrangemanget kan eventuellt komma att genomföras i samarbete med Danmark. Internationell skiljedomarskurs ISU har beslutat sig för att genomföra en internationell skiljedomarkurs i Stockholm den 30/9 3/ Motioner till ISU Hastighetskommittén har levererat underlag inför ISU kongressen. Short Track kommittén, kommer genom Linda att leverera motsvarande underlag efter den Europeiska konferensen som genomförs den maj. Den 18 maj träffar vi Svenska Konståkningsförbundet för att gemensamt gå igenom motionerna inför kongressen. 36 NÄSTA MÖTE Styrelsen beslutade att genomföra sitt nästa möte i Malmö den 5-6 juni. Justeras Vid protokollet Roger Bodin Anne Österberg Justeras Linda Liljedahl

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 7, 2011 Idrottens Hus Stockholm 59-68

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 7, 2011 Idrottens Hus Stockholm 59-68 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 7, 2011 Idrottens Hus 2011-12-10 114 73 Stockholm 59-68 Protokoll fört vid styrelsens möte den 10 december i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Lena

Läs mer

39 UPPDRAGSLISTA Listan gicks igenom och man beslutade att komplettera med SISU projekt och föreningskonferens. (bilaga 1)

39 UPPDRAGSLISTA Listan gicks igenom och man beslutade att komplettera med SISU projekt och föreningskonferens. (bilaga 1) SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 4, 2010 Idrottens Hus 37-47 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 5-6 juni 2010 i Malmö. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

Roger Bodin rapporterar att det nya visionsdokumenten uppdateras med nya bilder och distribueras via hemsidan inom kort.

Roger Bodin rapporterar att det nya visionsdokumenten uppdateras med nya bilder och distribueras via hemsidan inom kort. SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 6, 2010 Idrottens Hus 59 68 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 3 oktober 2010 i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Peter

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2012 Idrottens Hus Stockholm 31-37

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2012 Idrottens Hus Stockholm 31-37 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2012 Idrottens Hus 2012-08-25 114 73 Stockholm 31-37 Protokoll fört vid styrelsens möte den 25 augusti i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Peter Andersson, Nils

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2012 Idrottens Hus Stockholm 1-10

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2012 Idrottens Hus Stockholm 1-10 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2012 Idrottens Hus 2012-02-11 114 73 Stockholm 1-10 Protokoll fört vid styrelsens möte den 11 februari i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Linda

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Omfattning 14-27 Beslutande Folke Andersson Börje Hansson Karin Ingelhag 14-23 Anna Johannesson Birger Fält Karin Dahl

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2011 Idrottens Hus Stockholm 41 48

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2011 Idrottens Hus Stockholm 41 48 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2011 Idrottens Hus 2011-07-31 114 73 Stockholm 41 48 Protokoll fört vid styrelsens möte den 31 juli i Mora. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Linda Liljedahl,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2012 Idrottens Hus Stockholm 18-26

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2012 Idrottens Hus Stockholm 18-26 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2012 Idrottens Hus 2012-04-28 114 73 Stockholm 18-26 Protokoll fört vid styrelsens möte den 28 april i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Linda

Läs mer

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET Svenska Skridskoförbundet är en organisation som idag (130911) har omkring 80 anslutna föreningar som tillsammans har omkring 20 000 medlemmar. Förbundet bildades 1904 och är idag en av 69 idrotter i Riksidrottsförbundet.

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2015-2016 1. Målsättning Svenska

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2013 Idrottens Hus Stockholm 1-3

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2013 Idrottens Hus Stockholm 1-3 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2013 Idrottens Hus 2013-01-08 114 73 Stockholm 1-3 Protokoll fört vid styrelsens telefonmöte den 8 januari med start kl 20:00. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

Svenska Skridskoförbundets Organisation, arbetsstruktur och uppdragsbeskrivningar

Svenska Skridskoförbundets Organisation, arbetsstruktur och uppdragsbeskrivningar Svenska Skridskoförbundets Organisation, arbetsstruktur och uppdragsbeskrivningar 2016-10-05 Fastställd 2016 Innehåll: 1) Svenska Skridskoförbundets organisation 2) Förbundsstyrelsen och Arbetsutskottet

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll styrelsemöte 2 (2016-12-12) Storgatan 28, Stockholm Anmält frånvaro: Anders Stark, Tommy Jakobsson och Jesper Zander Närvarande: Eric Jakobsson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Mikael Hamrén,

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

Protokoll möte Poloutskottet januari

Protokoll möte Poloutskottet januari Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm Protokoll möte Poloutskottet 17-19 januari Tid: 17-19 januari 2014 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Stockholm/Upplands Väsby Peter Hodor Andrea Davidsson

Läs mer

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 3 april 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping 1 55111 Sammanträdesdata Tid 2006-11-11 kl 10.00-16.30 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Lisbeth

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan 2014 2020 Rugby - en sport för alla Ordförande har ordet För att ta svensk rugby till nästa nivå förtjänar rugbyförbundets verksamheter en strategisk plan där vi

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 15-2010 208-226 Plats: Scandic Crown Hotel, Göteborg Datum: 2010-09-25 Tid: 11.30-18.15 Närvarande: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Lars Granström ( 209-215,

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 2 februari 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Bodil Berntsson, Sofia Blom 3-8, Margaretha

Läs mer

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 Nr 8/2003 PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 PLATS: Gamla Kyrkvägen 24, Danderyd NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: Peter Söderberg Mary-Lotte Mattsson Kristian Falk Pia Berglund Christine Chiacchiaretta

Läs mer

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll.

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 17 december 2012 Plats: Närvarande: Svenska Simförbundet, Stockholm Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Alexandros Vlastos

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 1/13 Tid och plats Söndagen den 27 januari klockan 16,00 till måndagen den 28 januari 2013 klockan 15,45 på Bosön, Lidingö. Närvarande ledamöter Lena

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 15-2011 251-270 Plats: Telefon Datum: 2011-12-12 Tid: 19.30-22.30 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Kerstin Karlsson, Jonny Svensson, Lars

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-09-14 Munktellarenan, Eskilstuna

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-09-14 Munktellarenan, Eskilstuna Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-09-14 Munktellarenan, Eskilstuna Omfattning 45-61 Beslutande Folke Andersson Birger Fält Karin Dahl Ernst Larsson Gunnar Wall Börje Hansson 45-49 +

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Omfattning 83-89 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark Anmält

Läs mer

Planeringsmöte VBTF. Närvarande: Andreas Wirén, Ronny Olsson, Mikael Haster, Tomas Andersson och Per Häger.

Planeringsmöte VBTF. Närvarande: Andreas Wirén, Ronny Olsson, Mikael Haster, Tomas Andersson och Per Häger. Planeringsmöte VBTF Datum: Lördag 4 juni 2011, i Tväruds skola Gunnarsskog kl 11.00 16.00. Närvarande: Andreas Wirén, Ronny Olsson, Mikael Haster, Tomas Andersson och Per Häger. 1. Föreningar/årsrapporter:

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Oktobermöte

Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Oktobermöte Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Oktobermöte Mötesanteckningar från oktobermöte i Svenska klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté. Söndagen den 26 oktober 2008, Bromma, Mötet pågick

Läs mer

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till sammanträdet, som genomförs i samband med (direkt efter) Lillsveds årsmöte.

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till sammanträdet, som genomförs i samband med (direkt efter) Lillsveds årsmöte. Mötet öppnas inledning 1 (5) Protokoll nr 340, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE torsdag den 5 maj fredag den 6 maj 2011 på Idrottens Hus, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf.), Anna Boldt (AB), Per Mattsson (PM), Andreas Feuk (AF), Camilla Forslund (CF), Malin Löf (ML), Peter Johansson (PJ), Said Morell (SM), Thomas Damberg (TD), Bengt

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

PROTOKOLL nr 4/14. Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på Idrottens Hus i Stockholm.

PROTOKOLL nr 4/14. Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på Idrottens Hus i Stockholm. PROTOKOLL nr 4/14 Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på i Stockholm. Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordförande (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren,

Läs mer

PROTOKOLL Nr: 2013-004

PROTOKOLL Nr: 2013-004 Protokoll fört vid sammanträde med Förbundsstyrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund (SFF) enligt följande: Tid: 2013-05-25--26 Plats: Quality Hotell Prisma, Skövde Närvarande: Rangfors Vivi-Ann, ordf.

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 9-2008 2008-10-04 10:00-16:00 SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Svemo Agneta Andersson Bodil Dahl Gun-Britt Söderman Håkan Olsson Jörgen Hafström Olle Bergman Per Westling

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET. Styrelseprotokoll nr Plats: Telefonmöte. Datum: Tid:

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET. Styrelseprotokoll nr Plats: Telefonmöte. Datum: Tid: SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12-2018 159-178 Plats: Telefonmöte Datum:2018-09-10 Tid:18.30-20.40 Närvarande: Stefan Kristoffersen, Camilla Bylund Johansson, Jan Lund-Jensen, Margareta

Läs mer

Protokoll nr 7/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 19 oktober 2013 på Idrottens Hus, Stockholm

Protokoll nr 7/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 19 oktober 2013 på Idrottens Hus, Stockholm Protokoll nr 7/13 Fört vid styrelsens sammanträde den 19 oktober 2013 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande Anders Bromée, v ordförande Lotta Jegenstam, ledamot Åsa Nilsson, ledamot Ulf

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm.

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. SCF:s klädleverantör PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. NÄRVARANDE Yvonne Mattsson Bo Sjöberg Tony Pölder Åsa Hermanson Anders Karlsson

Läs mer

Skridsko en idrott för alla - hela livet!

Skridsko en idrott för alla - hela livet! Skridsko en idrott för alla - hela livet! Ni håller just nu i det första samlade förbundsfakta som är ännu ett steg i att informera och uppdatera er om vad Svenska Skridskoförbundet är, vad vi står för

Läs mer

Protokoll 8 september 2011

Protokoll 8 september 2011 Protokoll 8 september 2011 Styrelsens sammanträde nr 5/11 Tid och plats Torsdagen den 8 september 2011 klockan 09,30-15,30 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Solna. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Tid Tisdagen den 5 oktober 2004

Tid Tisdagen den 5 oktober 2004 Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén, Pia Zätterström, Annika Sylvén, Karin Mattsson (tom 7), Lars Edwinson, Börje Sandgren, Jan Olofsson, Leif Bolin och Olle Kristenson, personalrepresentant.

Läs mer

Utredningsrapport. - Att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i svenska Taekwondoförbundet. Fastställd av styrelsen 2015-01-14

Utredningsrapport. - Att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i svenska Taekwondoförbundet. Fastställd av styrelsen 2015-01-14 Utredningsrapport - Att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i svenska Taekwondoförbundet. Fastställd av styrelsen 2015-01-14 Utredningsrapport Den 8 oktober beslutade styrelsen

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2014-2015 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2014-2015 En generell beskrivning

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson Protokoll nr: 2/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 21 februari 2011 Tid: Lokal: kl.17.00-19.00 Badvillan, Solbergabadet Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström

Läs mer

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan

Svenska Biljardförbundet. Verksamhetsplan Svenska Biljardförbundet Verksamhetsplan 2018 2020 Inledning Svensk biljardsport står inför en av sina största utmaningar på länge. Vikande medlemssiffror och strukturella brister i organisationen har

Läs mer

Svenska Agilityklubben

Svenska Agilityklubben Svenska Agilityklubben 8-2014 2014-09-25 135-159 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 25 september 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad.

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad. UTTAGNINGSKRITERIER 2016-2017 SHORT TRACK - senior och junior Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier 1 Målsättning Svenska Skridskoförbundets målsättning är att arbeta kontinuerligt

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 14-2014 235-254

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 14-2014 235-254 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 14-2014 235-254 Plats: Skype Datum: 2014-10-13 Tid: 19.30-22.30 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Erik Hellners, Yvonne

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll Svenska Rottweilerklubben/AfRs telefonmöte 2013-01-30 Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Tord Sivén, Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm Stockholm 2015-04-19 PROTOKOLL 2/2015 Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, vice ordförande (AB) Ella Lindgren, ledamot (EL)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna.

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 9/2016 Datum söndag den 11 december, 2016 Tid Kl. 13.00 16.00 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Virpi Alajarva och Johanna Rydberg, Adjungerade Mona

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312.

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Styrelsen Protokoll Protokoll 11/12 Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Plats: Ledamöter: Anmäld förhindrad:

Läs mer

Närvarande: Johnny Petersson, Jan Bengtson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Martin Engström, Gunilla Björkman, Magnus Feldt

Närvarande: Johnny Petersson, Jan Bengtson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Martin Engström, Gunilla Björkman, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 4 juni 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Johnny Petersson, Jan Bengtson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Martin

Läs mer

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker.

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker. Protokoll VBTF Styrelsemöte Plats: Telefonmöte (skype). Datum: 16 oktober 2018 Närvarande: Andreas Wirén, Jan Lindgren, Per Hagberg, Wiktor Larsson, John Åkesson, Daniel Jonasson Ej närvarande: Hans Sundberg

Läs mer

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 22-50 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson 22-49 Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Meddelat förhinder: Susanna

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-05-08 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Protokoll. DK Juniordykarna. Datum: 13 oktober 2016 Tid: Plats: Olof Wijksgatan 6

Protokoll. DK Juniordykarna. Datum: 13 oktober 2016 Tid: Plats: Olof Wijksgatan 6 ! Protokoll DK Juniordykarna Datum: 13 oktober 2016 Tid: 18.30-21.00 Plats: Olof Wijksgatan 6 Närvarande: Simon Pettersson, Alma Wetterek, Roger Olausson, Gabriel Manne, Andrea Olsson, Stig Mattsson, Johan

Läs mer

Styrelsemöte på Hotel City, Eskilstuna den 2 juni 2007

Styrelsemöte på Hotel City, Eskilstuna den 2 juni 2007 Styrelsemöte på Hotel City, Eskilstuna den 2 juni 2007 Omfattning 15-30 Beslutande Folke Andersson Birger Fält Börje Hansson Karin Ingelhag Ernst Larsson Jan-Erik Wettermark Karin Dahl Suppleanter Anmält

Läs mer

PROTOKOLL STY 1/2006 1(7) 2006-01-26. Tid 2006-01-21 kl 10.00-16.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping

PROTOKOLL STY 1/2006 1(7) 2006-01-26. Tid 2006-01-21 kl 10.00-16.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping PROTOKOLL STY 1/2006 1(7) PROTOKOLL STY 1/2006 Sammanträdesdata Tid 2006-01-21 kl 10.00-16.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA - PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

FÖREDRAGNINGSLISTA - PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Utfärdare Datum Lokal och plats Mötesnr Svenska Skidskytteförbundet 2018-05-17 Nationalarenan, Östersund 7_2017/2018 Mötesdeltagare Olle Dahlin, Britt Bohlin, Helena Ekholm, Anna-Lena Carlsson, Gunnar

Läs mer

Håkan Edvardsson Birgitta Ljung 4, 5, 14-16 Per Malmrup Erik Åkerlund 4, 5, 14-16 Mia Reich - Sjögren Gun Nilsson

Håkan Edvardsson Birgitta Ljung 4, 5, 14-16 Per Malmrup Erik Åkerlund 4, 5, 14-16 Mia Reich - Sjögren Gun Nilsson 2002-12-18 ANy FS 13/2002 PROTOKOLL Från möte med förbundsstyrelsen Tid Måndagen den 16 december 2002 Plats Närvarande Golfens Hus, Danderyd Christer Örning Håkan Edvardsson Birgitta Ljung 4, 5, 14-16

Läs mer

Redovisning av Idrottslyftet år 3 för Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SVEMO)

Redovisning av Idrottslyftet år 3 för Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SVEMO) 1 Redovisning av Idrottslyftet år 3 för Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SVEMO) Totalt antal beviljade, och slutredovisade projekt: 37 Även under år 3 valde vi att jobba vidare med det arbetssätt

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 2013-11-23 (15.00-20.00) Deltagare SVEMO Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Sammankallande 1 MÖTETS ÖPPNANDE SAMT GODKÄNNANDE AV

Läs mer

Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2015-05-20 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 3/15 Tid och plats Tisdag 20 maj klockan 09:00 till 16:10 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Roland

Läs mer

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Protokoll nr 10/2018 85-96, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2018-12-07 08 i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Sussan Eriksson, inte 85-88,

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-11-29, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika ledel Sekreterare

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2007 60-69 Plats: Telefonmöte Datum: 2007-05-15 Tid: 20.00 22.15 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet

Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet Verksamhetsplan 2014 2016 Svenska Konståkningsförbundet Innehåll 05 Vår vision 05 Vår verksamhetsidé 05 Våra mål 05 Vägen dit (strategi) 06 Vår värdegrund 09 Vår verksamhet 10 Styrkor & svagheter - Möjligheter

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna.

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 1/2017 Datum söndag den 29:e januari, 2017 Tid Kl. 12.40 17.35 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Helena Hugosson, och Johanna Rydberg, Adjungerade Jonathan

Läs mer

Styrelsemöte nr. 16. Datum: 2011-12-04 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.14:00-18:00

Styrelsemöte nr. 16. Datum: 2011-12-04 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.14:00-18:00 1 Styrelsemöte nr. 16 Datum: 2011-12-04 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.14:00-18:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande Anders Bergström, kassör

Läs mer

VÄSTERNORRLAND sammanträde 2/2017 ( 17-34) Tid: , kl Plats: Baltic hotell, Sundsvall

VÄSTERNORRLAND sammanträde 2/2017 ( 17-34) Tid: , kl Plats: Baltic hotell, Sundsvall 1 SISU IDROTTSUTBILDARNA Protokoll fört vid styrelsens VÄSTERNORRLAND sammanträde 2/2017 ( 17-34) Tid: 2017-03-17, kl. 08.30-12.00 Plats: Baltic hotell, Sundsvall Närvarande: Ulf Näslund, ordförande Ann-Christin

Läs mer

SKK/FREE nr 1-2013 2013-01-17 1-26

SKK/FREE nr 1-2013 2013-01-17 1-26 Sida 1/10 SKK/FREE nr 1-2013 1-26 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Freestylekommitté torsdag på SKKs kansli i Spånga. Närvarande Ordinarie ledamöter: Moa Källström (ordf), Rolf

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

Protokoll nr 6/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 9 september 2013 på Bosön, Stockholm.

Protokoll nr 6/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 9 september 2013 på Bosön, Stockholm. Protokoll nr 6/13 Fört vid styrelsens sammanträde den 9 september 2013 på Bosön, Stockholm. Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande Anders Bromée, v ordförande Ulf Näslund, ledamot Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte 2019-06-11 Telefonmöte Förbundsstyrelsen Närvarande Adjungerad Anmält förhinder Urban Andersson, ordf. Michael Bergman Jane Schörling Joanna Stassos Wolf Urban

Läs mer

Svensk Pingis bäst i världen! Mål och handlingsplan

Svensk Pingis bäst i världen! Mål och handlingsplan Svensk Pingis bäst i världen! Mål och handlingsplan 2011-2016 Vision Svensk Pingis bäst i världen! Värdegrund Pingis för alla, fair play, kamratskap, lättillgängligt, överallt, ledande, nydanande, föregångare,

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Föregående protokoll nr 344 Protokoll nr 344 från styrelsens sammanträde den 9 december är justerat av ordförande samt av Anders Caspár.

Föregående protokoll nr 344 Protokoll nr 344 från styrelsens sammanträde den 9 december är justerat av ordförande samt av Anders Caspár. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 345, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE fredagen den 3 februari 2012 på Hotell Sergel Plaza, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2008 90-110 Plats: Telefonmöte Datum: 2008-05-13 Tid: 19.30 22.50 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adj. personal: Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer