Uppföljning av 2013 års interna kontrollplan för arbetsmarknadsnämnden.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av 2013 års interna kontrollplan för arbetsmarknadsnämnden."

Transkript

1 1 (7) Datum Förvaltningschef Cecilia Lejon , Uppföljning av 2013 års interna kontrollplan för arbetsmarknadsnämnden. Enligt kommunens reglemente för intern kontroll (KF ) skall nämnderna varje år antaga en särskild plan för den interna kontrollen. Denna plan skall följas upp av nämnderna och nämnden skall senast i samband med upprättande av årsanalysen rapportera resultatet från uppföljningen till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutade om gemensamma kontrollmål för nämnderna år 2013 (bilaga1) Arbetsmarknadsnämnden beslutade , 199 om gällande kontrollmål för (bilaga 2) Kontrollmål 1 (kommunövergripande) Personalbudget Kontrollmoment Kontroll av att det finns ett upprättat och dokumenterat planeringsunderlag (personalbudget) redovisat dels totalt per nämnd och dels per verksamhet (tre positioners verksamhetskod) inom respektive nämnd. en har genomförts av ekonom i samråd med personalfunktionen. en genomfördes i januari Information har hämtats från verksamhetsplan beslutad av arbetsmarknadsnämnden samt upprättad personalbudget. Av verksamhetsplanen framgår totalt för hela nämnden hur många tillsvidareanställda, visstidsanställda, antal årsarbetare samt den beräknade lönekostnaden för dessa under En personalbudget för arbetsmarksnämnden upprättas årligen. Av denna framgår antal årsarbetare samt beräknade lönekostnader för dessa, dels totalt men även för samtliga sex förekommande budgetansvar. Denna personalbudget visar dock inte lönekostnaderna fördelat på antal tillsvidareanställde respektive visstidsanställda. Trelleborg2000, v 1.0, Antalet uppgivna beräknade årsarbetare i verksamhetsplanen stämmer inte överens med uppgivna antal beräknade årsarbetare i personalbudgeten. Beräknade lönekostnader stämmer dock mellan uppgivna siffror i verksamhetsplanen och upprättad personalbudget. Arbetsmarknadsnämnden Postadress: Box 63, Trelleborg Telefon: Besöksadress: Gasverksgatan 3 b Fax: E-post: arbetsmarknadsforvaltningen@trelleborg.se Fakturaadress: Box 173, Trelleborg Org.nr:

2 2 (7) en har utförts i enlighet med beslutad kontrollplan. De avvikelser som framkommer i granskningen bedöms i sin helhet bero på, under året, tillkommande projekt och verksamheter. Uppdragen inom nämndens ansvarsområde är av sådan karaktär att dessa avvikelser bedöms ske även framgent. Av den anledningen följs budgeten kopplat till bemanning månatligen upp av ansvarig enhetschef tillsammans med ekonom. Rapportering till förvaltningschef sker kvartalsvis. Ytterligare åtgärder bedöms ej nödvändiga. Kontrollmål 2 (kommunövergripande) Investeringar i IT stöd, kalkyler för beslut och uppföljning Kontrollmoment Kontroll av att det finns ett upprättat underlag med bedömningar om investeringen är kostnadseffektiv dels inför beslut om investering och dels vid uppföljning av investeringen. en har utförts av förvaltningens representant i gruppen Interna kontrollmål under december Samtliga IT system som har använts i förvaltningens verksamhet sedan 2007 samt samtliga IT system som använts idag har granskats. Resultatet av granskningen mynnar ut i att det sammanlagt är två IT system som, under den aktuella perioden, har byts ut. en bedöms ha skett i enlighet med beslutad kontrollplan Arbetsmarknadsförvaltningen bildades i samband med att arbetsmarknadsnämnden startade sitt arbete år Verksamheten som sådan tillhörde mellan kontroll åren dels socialnämnden och dels kommunstyrelsen. I september 2009 bytte verksamheten sitt operativa IT system för registrering av arbetsmarknadsåtgärder från systemet Pamp till en arbetsmarknadsmodul i IT systemet ProCapita. Den främsta anledningen till bytet var att verksamheten använde redan IT systemet ProCapita i sitt arbete med hanteringen av ekonomiskt bistånd Underlag för beslutet med motivering finns. I november 2011byttes det operativa IT systemet HEP till det operativa IT systemet BOSS. IT systemen tillhandahålls av Konsumentverket till samtliga kommuner och dess personal som arbetar med budget- och skuldrådgivning. Tidigare IT system HEP upphörde i samband med införandet av BOSS. De två byten av IT system som skett inom ram för den verksamhet som arbetsmarknadsnämnden under 2013 ansvarat för bedöms har skett på ett kostnadseffektivt sätt för verksamheten.

3 3 (7) Kontrollmål 3 (kommunövergripande) Beslutsunderlag för projekt Kontrollmoment Kontroll av att det finns ett upprättat och dokumenterat beslutsunderlag samt att det finns beslut om driftprojektet. Lärvux en är genomförd av controller på ekonomiavdelningen, kommunledningsförvaltningen. en är genomförd genom ett slumpmässigt urval av 5 olika projekt genomförda under åren en har fokuserat på om det finns uppgifter på kostnader för såväl enskilt år som för hela projektperioden, orsak till projektet, effekter av projektet och tidplan. har också skett att beslut är fattat av behörig tjänsteman eller nämnd. De nedanstående fem projekten som har valts, bedrevs av avdelningen arbete och försörjning under kommunstyrelsen innan arbetsmarknadsförvaltningen bildades Lärvux 2. Kompetensutvecklingsinsatser 3. Starkt grepp 4. Egenmakt 5. Glappet Projektet löpte under 6 månader, maj-oktober 2008 och det finns en specificerad budget för den aktuella perioden. Syftet med projektet var att parallellt med gymnasie- och vuxenutbildningens uppstart av lärlingsutbildningar, ge möjlighet till arbetslösa individer att tillgodose sig en lärlingsutbildning som ger möjlighet att närma sig arbetsmarknaden. Lärvux gav ingen omedelbar effekt, men sådde ett frö som några år senare ledde till att lärlingsutbildningar för arbetslösa och lågutbildade infördes och pågår än idag.

4 4 (7) Kompetensutvecklingsinsatser Projektet löpte under 6 månader, augusti 2008-januari 2009 och det finns en specificerad budget både totalt och per år. Syftet med projektet var att införa en kompetensutveckling för att motverka diskriminering och främja lika behandling inom Trelleborgs kommun. Kompetensutvecklingsinsatser indikerade att det finns ett behov av kompetensutveckling i ämnet likabehandling. Effekten blev att ett kommunövergripande projekt, (o)likabehandling startade. Starkt grepp Projektet löpte under augusti 2008-mars 2010 och det finns en specificerad budget både totalt och per år. Syftet med projektet var att bryta utanförskap, ohälsa och tidigare format attityd- och beteendemönster genom motivations- och utvecklingsarbete individuellt och i grupp samt praktisk sysselsättning utifrån varje individs förutsättningar och förmåga att medverka och närvara i processen. Projektet delfinansierades med EU-bidrag från Europeiska socialfonden. Starkt grepp resulterade i bildandet av etableringskontoret tillsammans med bildningsförvaltningen och Arbetsförmedlingen. Egenmakt Projektet löpte under 10 månader, januari-oktober 2009 och det finns en specificerad budget för den aktuella perioden. ansökan är undertecknad av förvaltningschefen/kommundirektören. Syftet med projektet var att tillsammans med de personer som befinner sig i ett långvarigt alternativt ett partiellt utanförskap, kartlägga möjligheten att utveckla en metod/modellför att arbete med gruppen på längre sikt. Egenmakt implementerades inte, men delar av metodiken, exempelvis THE (The Human Element) har använts vidare i andra sammanhang. Glappet Projektet löpte under 6 månader, februari-juli 2009 och det finns en specificerad budget för den aktuella perioden.

5 5 (7) Syftet med projektet var att finna en modell för att öka ungdomars förutsättningar att finna en varaktig ekonomisk försörjning. Glappet resulterade i att projektet Ung framtid startade år 2010 och detta pågår fortfarande vid dags datum. är utförd i enlighet med beslutad kontrollplan. en visar att beslutunderlag för projekt finns i enlighet med ställda krav. De fall där det saknas kopia på inskickade ansökningshandlingar bedöms beror på tidigare bristfälliga rutiner för diarieföring. Med införande av kommunövergripande ärendehanterings- och diariesystem (W3D3) bedöms risken för detta ha minimeras. Ytterligare åtgärder bedöms ej som nödvändiga. Kontrollmål 4 (nämndsinternt) Säkerställa att delegationsordningen efterlevs. Genom stickprov kontrollera att beslut fattas i enlighet med delegationsordningen. Stickprov har gjorts vid tre tillfällen under Slumpmässig stickprovskontroll har gjorts i 30 ärenden hos tjänstemän på myndighetsenheten. en har skett i enlighet med beslutad kontrollplan. Kontrollerna visar att delegationsordningen i stort efterlevs. Nämndens förvaltning har systematiskt arbetat kring delegationsordningen under Stickprov har gjorts var fjärde månad och dessa har visat att delegationsordningen i stort efterlevs. Vid det senaste stickprovet följde samtliga 10 ärenden den beslutade delegationsordningen. Den systematiska uppföljningen har också visat att det finns en del brister i delegationsordningen vilket gjort att nämnden beslutade om en reviderad delegationsordning ( Dnr: AMN 2013/96) Ytterligare åtgärder bedöms ej som nödvändiga. Kontrollmål 5 (nämndsinternt) Säkerställa att samtliga med aktiv arbetsmarknadsplanering på enheten för arbete och kompetens eller navigatorcentrum är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

6 6 (7) har gjorts genom att samtliga sökande som har en arbetsmarknadsplanering har uppvisats inskrivningsintyg från Arbetsförmedlingen vid två tillfällen under Inskrivningsintygen uppvisades för arbetsmarknadssekreterare eller ungdomsutvecklare. en visar på att i stort alla som hade en arbetsmarknadsplanering var inskrivna på Arbetsförmedlingen. De som ej var inskrivna ombeddes att göra det samt att rutinmässiga åtgärder för arbetsmarknadsplanering verkställdes. Kontrollmomentet kommer under 2014 att implementeras i ordinarie verksamhet. Kontrollmål 6 (nämndsinternt) Säkerställa att det ej förekommer felaktiga utbetalningar. Under året har det genomförts 4 interna kontrollmoment gällande att säkerställa att det ej förekommer felaktiga utbetalningar. Detta har gjorts genom att slumpvis välja ut 10 ärenden vid 4 tillfällen. Under årets uppföljningar har det visats att en del av utbetalningarna innehar felaktigheter, Detta har gjort att nämndens förvaltning efter september månads granskning beslutade att granska 30 ärenden per den 25 oktober. De felaktigheter som upptäcktes i granskningen under de första tre granskningarna var av följande karaktär: Rådrum för hyra. Avsaknad av bostadsbidrag och barnbidrag i den ekonomiska beräkningen, Fler än den sökande fanns skriven på adressen. Felaktigt beviljad summa till hyra. Detta medförde att förändringar gjordes i form av följande åtgärder: Samtliga kontrollerade ärenden åtgärdades. Genomgång av riktlinjer med personalgrupp har genomfördes. Samtliga felaktigheter uppmärksammades för beslutsfattaren i respektive ärende. Enhetens utredare med ansvar för produktionsutveckling fick i uppdrag att utforma tydligare verktyg för att minimera risken för felaktigheter. en har skett i enlighet med beslutad kontrollplan. Målet att det ej ska förekomma felaktiga utbetalningar är ej uppnått. Det är förvaltningens bedömning att arbetet med att säkerställa att rätt ersättning utbetalas

7 7 (7) till rätt individ vid rätt tillfälle bör fortsätta och implementeras som en naturlig del i verksamhetens ordinarie kvalitets- och utvecklingsarbete. Det arbete som initierats under 2013 och som har lett fram till en utvecklad intern organisation inom myndighetsenheten förväntas till del leda till mindre andel felaktigheter i handläggningen. Revisionens granskning av myndighetsenheten under hösten 2013 visar också att förvaltningen är på god väg när det gäller att hanteringen av det ekonomiska biståndet är av ändamålsenlig karaktär. Trelleborg Ina Liljeberg Ordförande Arbetsmarknadsnämnden Cecilia Lejon Förvaltningschef Arbetsmarknadsförvaltningen

Kontrollmål 1 (kommunövergripande) Korruption, mutor och bestickning

Kontrollmål 1 (kommunövergripande) Korruption, mutor och bestickning 1 (8) Datum 2016-01-20 Uppföljning av 2015 års interna kontrollplan för arbetsmarknadsnämnden Enligt kommunens reglemente för intern kontroll (KF 2012-04-23 85) skall nämnderna varje år antaga en särskild

Läs mer

Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för nämnderna.

Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för nämnderna. Rapport 1 (9) Datum 2013-03-12 Budget- och utvecklingschef Raymond Lützhöft 0410733135, 0708817135 raymond.lutzhoft@trelleborg.se Till kommunstyrelsen Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för

Läs mer

Delårsrapport 2013-08-31 arbetsmarknadsnämnden

Delårsrapport 2013-08-31 arbetsmarknadsnämnden 1 (7) Datum 2013-08-22 Delårsrapport 2013-08-31 arbetsmarknadsnämnden Sammanfattning Nämndstotal (tkr) Delår 130831 Årsbudget 2013 Prognos 2013 Avvikelse Verksamhetens intäkter 24 187 32 715 34 253 1 538

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 18-35

Regionstyrelsens arbetsutskott 18-35 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 18-35 Tid: 2016-02-22, kl. 13:00-13:15 Plats: Regionens hus, sal A 24 Intern kontrollplan 2016 Diarienummer: RJL 2016-289 Beslut Regionstyrelsen föreslås

Läs mer

Internkontrollplan 2019

Internkontrollplan 2019 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Anna Nilsson 2019-02-08 MHN-2019-649 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 13 februari 2019 Internkontrollplan 2019 Förslag till beslut:

Läs mer

Revidering av internkontrollplan för 2013

Revidering av internkontrollplan för 2013 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Karin Carlsson 2013-09-11 UAN-2013-0083 Tuomo Niemelä Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Revidering av internplan för 2013

Läs mer

Revidering av internkontrollplan för 2014

Revidering av internkontrollplan för 2014 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Karin Carlsson 2014-01-13 UAN-2014-0035 Tuomo Niemelä Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Revidering av internplan för 2014

Läs mer

Uppföljning av 2017 års interna kontrollplan för tekniska nämnden

Uppföljning av 2017 års interna kontrollplan för tekniska nämnden Rapport 1 (5) Datum 2018-01-30 Till kommunstyrelsen Uppföljning av 2017 års interna kontrollplan för tekniska nämnden Enligt kommunens reglemente för intern kontroll (KF 2012-04-23 85) skall nämnderna

Läs mer

Internkontrollrapport Socialnämnden 2018

Internkontrollrapport Socialnämnden 2018 s handling nr 3/2019 Internkontrollrapport 2018 Dnr: SOCN/2014:95-759 Antagen av socialnämnden 2019-02-20, 33 www.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Inledning... 4 2.1 Definition

Läs mer

Utförd intern- och egenkontroll 2014

Utförd intern- och egenkontroll 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-02-11 SN 2013/0666.11.01 0480-45 09 50 Socialnämnden Utförd intern- och egenkontroll 2014 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Intern- och egenkontrollplan 2015

Intern- och egenkontrollplan 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2015-01-15 SN 2015/0033.11.01 0480-450885 Socialnämnden Intern- och plan 2015 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar att anta intern-

Läs mer

Internkontrollplan 2019 för omsorgsnämnden

Internkontrollplan 2019 för omsorgsnämnden OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Hjort Susanna Datum 2018-01-30 Diarienummer OSN-2019-0033 Omsorgsnämnden Internkontrollplan 2019 för omsorgsnämnden Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta

Läs mer

Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem

Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem Karin Norrman Elgh Översiktlig revisionsrapport Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem Vara kommun Anställningar och avslut i lönesystemet

Läs mer

Internkontrollplan för 2018

Internkontrollplan för 2018 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Tuomo Niemelä 2017-11-23 AMN-2017-0348 Arbetsmarknadsnämnden Internkontrollplan för 2018 Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden föreslås besluta

Läs mer

Silvie Jalmsell, sektionschef unga vuxna Arlandaregionen Arbetsförmedlingen

Silvie Jalmsell, sektionschef unga vuxna Arlandaregionen Arbetsförmedlingen KONTAKTUPPGIFTER Hanna Bäck Enhetschef Vägval Ungdom 08-590 973 39 Hanna.back@upplandsvasby.se BEHÖRIGA FÖRETRÄDARE Upplands Väsby, 2015-12-31 Mathias Bohman, Kommunstyrelsens ordförande Upplands Väsby

Läs mer

Svar på revisionsrapport Granskning av social- och arbetsmarknadsnämndens insatser för att motverka ekonomiskt utanförskap

Svar på revisionsrapport Granskning av social- och arbetsmarknadsnämndens insatser för att motverka ekonomiskt utanförskap 2018-04-11 1 (6) Social- och arbetsmarknadsnämnden Svar på revisionsrapport Granskning av social- och arbetsmarknadsnämndens insatser för att motverka ekonomiskt utanförskap Beslutsunderlag Rapport Granskning

Läs mer

Uppföljning ekonomiskt bistånd

Uppföljning ekonomiskt bistånd ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Åström Sinisalo Tobias Datum 2017-01-18 Diarienummer AMN-2017-0002 Arbetsmarknadsnämnden Uppföljning ekonomiskt bistånd Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Verksamhetsplan för arbetsmarknadsnämnden 2015

Verksamhetsplan för arbetsmarknadsnämnden 2015 1 (10) Datum 2015-01-09 Verksamhetsplan för arbetsmarknadsnämnden 2015 Beslutad 2014-09-15 Reviderad 2015-01-12 Trelleborg1000, v 1.0, 2008-09-16 Arbetsmarknadsnämnden Postadress: Box 63, 231 21 Trelleborg

Läs mer

Information om ekonomiskt bistånd

Information om ekonomiskt bistånd Information om ekonomiskt bistånd Du är välkommen Till Datum.Kl Om du får förhinder ring återbud, tfn 0144-350 03 eller skicka e-post till ifo@odeshog.se Postadress Besöksadress Ödeshögs kommun Storgatan

Läs mer

Utförd egen- och internkontroll 2015

Utförd egen- och internkontroll 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-02-09 SN 2014/0652.03.01 0480-450950 Socialnämnden Utförd egen- och internkontroll 2015 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Svar på revisionsrapport om Våld i nära relationer

Svar på revisionsrapport om Våld i nära relationer Varbergs kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-04-24 1 Ks 97 Dnr KS 2018/0115 Svar på revisionsrapport om Våld i nära relationer Beslut Kommunstyrelsen beslutar 1 godkänna yttrande daterat

Läs mer

Strategi Program Plan Policy >>Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för intern kontroll

Strategi Program Plan Policy >>Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för intern kontroll Strategi Program Plan Policy >>Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Riktlinjer för intern kontroll Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-10-19, 128 För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och

Läs mer

BAS ~ Beroende, Arbetsmarknad, Samverkan

BAS ~ Beroende, Arbetsmarknad, Samverkan Arbetsmarknadsförvaitningen Socialförvaltningen Dnr SN 2014/141, AMN 2014/54 BAS ~ Beroende, Arbetsmarknad, Samverkan Arbetsmarknadsförvaltningens enhet för arbete och kompetens och socialförvaltningens

Läs mer

S Intern kontroll Regler

S Intern kontroll Regler www.hassleholm.se S Intern kontroll Regler Diarienummer: 2015/342 049 Fastställt den: 2015-09-28 125 Fastställt av: Kommunfullmäktige För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige För uppföljning ansvarar:

Läs mer

Fler i arbete, snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd

Fler i arbete, snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd Tjänsteskrivelse 1 (5) Anne Hallberg 2018-05-22 Dnr KS 2018-510 Kommunstyrelsen Fler i arbete, snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd Förslag till beslut 1. Utreda och återkomma

Läs mer

Ovanåkers kommun. Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll. Revisionsrapport

Ovanåkers kommun. Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll. Revisionsrapport Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 9 Innehåll 1. Sammanfattning och kommentarer/rekommendationer 1 2. Uppdrag 2

Läs mer

Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning 2016

Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning 2016 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Åström Sinisalo Tobias Eva Hellstrand Datum 2016-11-03 Diarienummer AMN-2015-0391 Arbetsmarknadsnämnden Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning

Läs mer

Uppföljning av plan för intern kontroll per augusti 2018

Uppföljning av plan för intern kontroll per augusti 2018 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Therese von Ahn 2018-09-27 2017-6707 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 29 maj 2018 Uppföljning av plan för intern kontroll per augusti

Läs mer

Uppföljning av 2015 års interna kontrollplaner för nämnderna.

Uppföljning av 2015 års interna kontrollplaner för nämnderna. Rapport 1 (9) Datum 2016-03-09 Budget- och utvecklingschef Raymond Lützhöft 0410733135 raymond.lutzhoft@trelleborg.se Till kommunstyrelsen Uppföljning av 2015 års interna kontrollplaner för nämnderna.

Läs mer

Granskning av arvoden till förtroendevalda

Granskning av arvoden till förtroendevalda www.pwc.se Revisionsrapport Caroline Liljebjörn Cert. kommunal revisor Granskning av arvoden till förtroendevalda Hultsfreds kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Revisionsfråga... 1 1.1.1.

Läs mer

Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och hälsoskyddsnämnden

Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och hälsoskyddsnämnden 1 (1) MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Datum Diarienummer 2014-11-28 2013-005797- AD Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 10 december 2014 Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och

Läs mer

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Information 2011-02-15 1 (5) Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Skolverket vill informera om möjligheten för kommuner att, utöver ordinarie verksamhet inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial

Läs mer

Uppsala. BUK 3oiM-oi-4,3. Internkontrollplan för 2014 BUN Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut

Uppsala. BUK 3oiM-oi-4,3. Internkontrollplan för 2014 BUN Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut BUK 3oiM-oi-4,3 Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Henrik Säfström Danielsson 2013-12-20 Rev 2014-01-17 Diarienummer BUN-2013-2128 Barn- och ungdomsnämnden Internkontrollplan

Läs mer

Handläggning och dokumentation inom ordinärt boende

Handläggning och dokumentation inom ordinärt boende www.pwc.se Revisionsrapport Jenny Krispinsson Cert. kommunal revisor Anna Carlénius Cert. Kommunal revisor Handläggning och dokumentation inom ordinärt boende Gällivare kommun Handläggning och dokumentation

Läs mer

Internkontrollplan 2017 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01

Internkontrollplan 2017 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-11-23 1 (2) Kommunstyrelsen Internkontrollplan 2017 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01 Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per januari 2014

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per januari 2014 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Tobias Åström Sinisalo 2014-02-11 UAN-2014-0066 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning av ekonomiskt bistånd per 2014

Läs mer

Granskning av kommunens arbete mot ungdomsarbetslöshet. Trelleborgs kommun

Granskning av kommunens arbete mot ungdomsarbetslöshet. Trelleborgs kommun Revisionsrapport Granskning av kommunens arbete mot ungdomsarbetslöshet Adrian Göransson, revisionskonsult, Trelleborgs kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 1 2. Inledning 2 2.1. Bakgrund 2 2.2.

Läs mer

Arbetsmarknads- och socialnämndens internkontrollplan 2013

Arbetsmarknads- och socialnämndens internkontrollplan 2013 Sidan 1 av 9 Datum 2013-02-25 Arbetsmarknads- och socialnämndens internkontrollplan 2013 Under 2013 kommer fördjupad granskning i egen regi att ske inom följande områden, enligt risk- och väsentlighetsanalys:

Läs mer

Uppföljning av intern kontrollplan 2012

Uppföljning av intern kontrollplan 2012 1(4) Förvaltningsnamn Ekonomiavdelningen Jonatan Buhr Juris Landstingsstyrelsen Uppföljning av intern kontrollplan 2012 Bakgrund Den interna kontrollens syfte är att genom uppföljningssystem kontrollera

Läs mer

Jämtlands räddningstjänstförbunds internkontrollplan 2018

Jämtlands räddningstjänstförbunds internkontrollplan 2018 Jämtlands räddningstjänstförbunds internkontrollplan 2018 Huvudr Sida 1 Jämtlands räddningstjänstförbunds internkontrollplan för 2018 Direktionen fastställer varje år områden för intern kontroll. Syftet

Läs mer

Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun

Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Lena Fahlander Kommunstyrelsen 2016-04-11 Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun Sammanfattning Enligt reglementet för intern kontroll (KF 2006-04-24,

Läs mer

Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013

Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013 2013-01-28 1 (6) Stadsbyggnads- och miljönämnden Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013 Beslutsunderlag Förslag till internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013. Bilaga

Läs mer

en granskning av kravrutinen och föreningsbidragen inom kultur- och fritidsnämnden.

en granskning av kravrutinen och föreningsbidragen inom kultur- och fritidsnämnden. Per-Ola Johansson 2013-04-12 Kultur- och fritidsnämnden Granskning av kravrutinen och föreningsbidragen inom kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anta

Läs mer

Ovanåkers kommun. Uppföljning av genomförda granskningar. Revisionsrapport. KPMG AB 8 februari 2011 Antal sidor: 7

Ovanåkers kommun. Uppföljning av genomförda granskningar. Revisionsrapport. KPMG AB 8 februari 2011 Antal sidor: 7 Uppföljning av genomförda granskningar KPMG AB 8 februari 2011 Antal sidor: 7 Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Bedömning 1 1.1.1 Bisysslor 1 1.1.2 Driftkostnader och investeringar 1 1.1.3 Moms 1 2. Uppdrag

Läs mer

ARBETSMARKNADSNÄMNDEN 2012-12-10 1(14)

ARBETSMARKNADSNÄMNDEN 2012-12-10 1(14) ARBETSMARKNADSNÄMNDEN 2012-12-10 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset, måndag 2012-12-10 kl 15.30 Beslutande Ersättare M Ina Liljeberg, ordförande S Lars Åke Norin S Jörgen Tenggren KD Jan Jönsson

Läs mer

I Intern kontrollplan 2014 framgår att vissa processer och rutiner ska följas upp i anslutning till delårsbokslut 2.

I Intern kontrollplan 2014 framgår att vissa processer och rutiner ska följas upp i anslutning till delårsbokslut 2. Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (1) Datum 2014-09-11 Vår referens Sven Johansson Sekreterare Tjänsteskrivelse sven.johansson@malmo.se Uppföljning intern kontroll 2014, DR2 SOFN-2014-29 Sammanfattning

Läs mer

Internkontrollplan Socialnämnden 2019

Internkontrollplan Socialnämnden 2019 s handling nr 7/2019 Internkontrollplan 2019 Dnr: SOCN/2014:95-759 Godkänd av socialnämnden 2019-03-20, 44 www.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Inledning... 4 2.1 Definition

Läs mer

Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning 2016

Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning 2016 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Åström Sinisalo Tobias Eva Hellstrand Datum 2016-10-06 Diarienummer AMN-2015-0391 Arbetsmarknadsnämnden Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning

Läs mer

Granskning av Intern kontroll

Granskning av Intern kontroll www.pwc.se Revisionsrapport Lars Wigström Cert. kommunal revisor Granskning av Intern kontroll Vingåkers kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning och rekommendationer... 1 2. Inledning...3

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18) Protokoll 1 (18) Mötesdatum Innehåll 59 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 60 Informationsärenden 61 Delegationsärenden 62 Anmälningsärenden 63 Övrigt 64 s delegationsordning 65 s

Läs mer

RIKTLINJE. Riktlinje för social investeringsreserv

RIKTLINJE. Riktlinje för social investeringsreserv RIKTLINJE Riktlinje för social investeringsreserv Typ av styrdokument Riktlinje Beslutsinstans Kommunstyrelsen Fastställd 2017-05-10, 58 Diarienummer KS 2016/481 Giltighetstid 2017-06-15 och tillsvidare

Läs mer

Minska jobbklyftan i Stockholm genom systematiska insatser för att fler människor ska gå från utanförskap till egen försörjning, motion (2017:45)

Minska jobbklyftan i Stockholm genom systematiska insatser för att fler människor ska gå från utanförskap till egen försörjning, motion (2017:45) Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr 1.7.1-530/2017 Sida 1 (7) 2017-10-13 Handläggare Johanna Lood Telefon: 08-508 25 206 Till Socialnämnden 2017-11-14

Läs mer

Revisionen beslutade vid sammanträde 2012-12-11 att anta föreliggande revisionsrapport såsom sin egen.

Revisionen beslutade vid sammanträde 2012-12-11 att anta föreliggande revisionsrapport såsom sin egen. Trelleborgs kommun Revisorerna 2013-02-19 Kommunstyrelsen Granskning av kommunens arbete mot ungdomsarbetslösheten PwC har på uppdrag av kommunens revisorer i Trelleborgs kommun genomfört en granskning

Läs mer

Årlig revisionsrapport med yttrande och validering gränsfonden. Fonden för yttre gränser Årligt program 2012 ESV 2016:9

Årlig revisionsrapport med yttrande och validering gränsfonden. Fonden för yttre gränser Årligt program 2012 ESV 2016:9 Årlig revisionsrapport med yttrande och validering gränsfonden Fonden för yttre gränser Årligt program 2012 ESV 2016:9 ESV:s rapporter innehåller regeringsuppdrag, uppdrag från myndigheter och andra instanser

Läs mer

Kommunstyrelsens internkontrollplan 2017

Kommunstyrelsens internkontrollplan 2017 TJÄNSTESKRIVELSE 1[7] Referens Eva-Britt Berghäll Frida Enocksson Wikström Mottagare s internkontrollplan 2017 Förslag till beslut godkänner kommunledningsförvaltningens förslag till internkontrollplan

Läs mer

BAS - Beroende, Arbetsmarknad, Samverkan

BAS - Beroende, Arbetsmarknad, Samverkan BAS - Beroende, Arbetsmarknad, Samverkan Arbetsmarknadsförvaltningens enhet för arbete och kompetens och socialförvaltningens beroende- och vuxenenhet har för avsikt att gemensamt ansöka om medel från

Läs mer

Granskning av externa jobbcoacher

Granskning av externa jobbcoacher 1 (5) Stockholm den 2 februari 2010 Granskning av externa jobbcoacher Bakgrund Den 18 december 2008 fick Arbetsförmedlingen i uppdrag att upphandla kompletterande aktörer som ska erbjuda arbetssökande

Läs mer

Ärendet Fritidsnämnden beslutade om internkontrollplan för 2014 (se bilaga). Den innehåller följande granskningsområden:

Ärendet Fritidsnämnden beslutade om internkontrollplan för 2014 (se bilaga). Den innehåller följande granskningsområden: SIGNERAD 2014-08-27 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2014-09-01 Vår referens Gert-Ove Gren Ekonomichef Tjänsteskrivelse gert-ove.gren@malmo.se Delrapport om internkontrollarbetet för år 2014

Läs mer

Internkontrollplan 2019 för äldrenämnden

Internkontrollplan 2019 för äldrenämnden Internkontrollplan 2019 för äldrenämnden Ett aktiverande dokument som äldrenämnden fattade beslut om den 7e februari 2019 Dokument-ID Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Internkontrollplan 2019

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (16)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (16) Protokoll 1 (16) Mötesdatum Innehåll 11 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 12 Informationsärenden 13 Delegationsärenden 14 Anmälningsärenden 15 Övrigt 16 Årsanalys 2013 17 Uppföljning

Läs mer

att godkänna bilagda förslag till intern kontrollplan för 2012

att godkänna bilagda förslag till intern kontrollplan för 2012 Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Ekonomiavdelningen Ärende nr: 4 Datum: 2012-01-30 Initierare: Ärende: Sammanfattning: Intern kontrollplan 2012 Intern kontroll syftar till att nämnden

Läs mer

Granskning av handläggning av ekonomiskt bistånd

Granskning av handläggning av ekonomiskt bistånd www.pwc.se Revisionsrapport Linda Gustavsson Revisionskonsult Granskning av handläggning av ekonomiskt bistånd Trelleborgs kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga

Läs mer

Ks 352 Dnr 2014.0294.759. Kommunstyrelsen beslutar

Ks 352 Dnr 2014.0294.759. Kommunstyrelsen beslutar Ks 352 Dnr 2014.0294.759 Uppföljning av granskning kring kvalitet inom socialtjänsten Kommunstyrelsen beslutar 1. Att till kommunrevisorerna överlämna ovanstående svar avseende granskning kring kvalitet

Läs mer

Åstorps kommuns revisorer

Åstorps kommuns revisorer Åstorps kommuns revisorer Granskning av intern kontroll 2017 Granskningsrapport Nr. 2017-07 Granskningsrapporten är beställd av revisionen i Åstorps kommun genom: Mats Lindskog Jan Hennicks Kristoffer

Läs mer

Einar Wängmark (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Nils Erik Falk (C) Anne Landar-Ohlsson (C)

Einar Wängmark (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Nils Erik Falk (C) Anne Landar-Ohlsson (C) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Einar Wängmark (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Nils Erik Falk (C) Anne Landar-Ohlsson (C)

Läs mer

Ekonomiskt bistånd. Information från Tranås kommun

Ekonomiskt bistånd. Information från Tranås kommun Ekonomiskt bistånd Information från Tranås kommun Vem har rätt till ekonomiskt bistånd? Rätten till försörjningsstöd bestäms av socialtjänstlagen. Om du eller din familj har svårigheter att klara ekonomin

Läs mer

Internkontrollplan för 2017

Internkontrollplan för 2017 Handläggare Datum Diarienummer Tina Hultman 2016-11-24 AMN-2016-0283 Arbetsmarknadsnämnden Internkontrollplan för 2017 Förslag till beslut Arbetsmarknasnämnden föreslås besluta att godkänna internkontrollplan

Läs mer

Verkställighet och återrapportering av beslut

Verkställighet och återrapportering av beslut Revisionsrapport Verkställighet och återrapportering av beslut Motala kommun April 2010 Christina Norrgård Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning och rekommendationer...1 2 Bakgrund...2 2.1 Uppdrag

Läs mer

Revisionsrapport. Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete årsredovisning Datum Dnr

Revisionsrapport. Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete årsredovisning Datum Dnr Revisionsrapport Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete 105 25 Stockholm Datum Dnr 2009-03-20 32-2008-0638 Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete årsredovisning 2008 Riksrevisionen

Läs mer

Kommunstyrelsens Ledningsutskott och Ekonomiutskott 2013-09-18 16 (18)

Kommunstyrelsens Ledningsutskott och Ekonomiutskott 2013-09-18 16 (18) LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens Ledningsutskott och Ekonomiutskott 2013-09-18 16 (18) 154 GRANSKNING AV INTERN KONTROLL AVSEENDE RUTINER FÖR UTBETALNINGAR ATTEST OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Intern kontroll och riskbedömningar. Strömsunds kommun

Intern kontroll och riskbedömningar. Strömsunds kommun www.pwc.se Revisionsrapport Intern kontroll och riskbedömningar Anneth Nyqvist Mars 2017 Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Syfte och Revisionsfråga... 3 1.3. Kontrollmål

Läs mer

Riktlinjer för att starta enskild pedagogisk omsorg

Riktlinjer för att starta enskild pedagogisk omsorg RIKTLINJER, REVIDERADE 1(7) Barn- och utbildningsförvaltningen Datum Dnr 2010/666 609 Riktlinjer för att starta enskild pedagogisk omsorg Enligt 25 kap. 2 skollagen (2010:800) ska kommunen sträva efter

Läs mer

Intern kontroll 2011 Kommunstyrelsen och nämnderna

Intern kontroll 2011 Kommunstyrelsen och nämnderna Intern kontroll 2011 Kommunstyrelsen och nämnderna Vänersborgs kommun Revisionsrapport Mars 2012 Henrik Bergh Uppdrag och genomförande... 3 Sammanfattning... 3 GRANSKNINGSIAKTTAGELSER... 4 Synpunkter i

Läs mer

www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Joanna Hägg Tilda Lindell Tierps kommun September 2014 pwc

www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Joanna Hägg Tilda Lindell Tierps kommun September 2014 pwc www.pwc.se Revisionsrapport Joanna Hägg Tilda Lindell Granskning av intern kontroll Tierps kommun pwc Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och revisionell bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Granskningsbakgrund...

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsarbetet

Miljö- och hälsoskyddsarbetet Revisionsrapport Miljö- och hälsoskyddsarbetet Östersunds kommun Kjell Pettersson Cert. kommunal revisor 7 oktober 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Revisionsfråga

Läs mer

Förslag till förändringar i riktlinjer för handläggning av försörjningsstöd i Trelleborgs kommun 2018.

Förslag till förändringar i riktlinjer för handläggning av försörjningsstöd i Trelleborgs kommun 2018. 2018-02-16 1 (5) Eleonore Schlyter Enhetschef myndighetsprocessen Förslag till förändringar i riktlinjer för handläggning av försörjningsstöd i Trelleborgs kommun 2018. Bakgrund Riktlinjerna för försörjningsstöd

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 30 KS/2014:537. Redovisning internkontroll 2015, kommungemensam

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 30 KS/2014:537. Redovisning internkontroll 2015, kommungemensam Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) Sida 30 KS/2014:537 Redovisning internkontroll 2015, kommungemensam Vid dagens sammanträde i arbetsutskottet redovisar bitr

Läs mer

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per april 2013

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per april 2013 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Tuomo Niemelä 2013-05-10 UAN-2013-0092 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning av ekonomiskt bistånd per april 2013

Läs mer

Datum Äldrenämnden. att fastställa föreliggande förslag till plan för den interna kontrollen 2014; samt

Datum Äldrenämnden. att fastställa föreliggande förslag till plan för den interna kontrollen 2014; samt Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG 3, Handläggare Ylva Opard Datum 2013-12-11 Diarienummer ALN-2013-0263.10 Äldrenämnden Intern kontroll - förslag till plan 2014 Förslag till beslut Nämnden

Läs mer

Uppsala. Internkontrollplan för 2013 BUN-2013-0074. Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut

Uppsala. Internkontrollplan för 2013 BUN-2013-0074. Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut DUK 3/013-02-IH Uppsala ^ KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Henrik Säfström Danielsson 2013-01-16 Diarienummer BUN-2013-0074 Barn- och ungdomsnämnden Internkontrollplan

Läs mer

Uppföljande granskning av hemtjänsten

Uppföljande granskning av hemtjänsten www.pwc.se Revisionsrapport Uppföljande granskning av hemtjänsten Jenny Engelmark Cert. kommunal revisor Kalix kommun Uppföljande granskning av hemtjänsten Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2.

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr B 17:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr B 17:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr B 17:1 Kf 6/2017 Dnr Ks 2016/319 Reglemente för intern kontroll Antagen av kommunfullmäktige 6 februari 2017, Kf 6. Gäller från datum: 1 mars 2017. Dokumentansvarig

Läs mer

Krokoms kommun KROKOMEN TJïELTE

Krokoms kommun KROKOMEN TJïELTE Kroms kommun KROKOMEN TJïELTE TJÄNSTEUTLATANDE Datum 6 februari 2014 Ulf Norring förvaltnings 0640-16290 ulf.norring@krom.se Socialnämnden nternkontrollplan 2014 Förslag till beslut Socialnämnden föreslås

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden 1(5) Reglemente för socialnämnden Detta reglemente är beslutat av kommunfullmäktige den 28 februari 2011, 102. Utöver vad som anges i kommunallagen (1991:900) och i Trelleborgs kommuns reglemente med gemensamma

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning 2011

Ansökan om statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning 2011 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 1 (1) 2010-09-21 MISSIV ANNE-MARIE SKÖLIN DIREKT NR 0224-551 23 DNR 2010/85 UAN NR 10/48 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden MISSIV Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Granskning av förlorad arbetsinkomst avseende politiker

Granskning av förlorad arbetsinkomst avseende politiker Revisionsrapport Granskning av förlorad arbetsinkomst avseende politiker Trelleborgs kommun September 2010 Anna Eriksson Karin Andersson Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 4 1.1 Bakgrund...

Läs mer

Åstorps kommuns revisorer

Åstorps kommuns revisorer ABCD Nr. 2015-04 Åstorps kommuns revisorer av 2013 års granskningar: Granskning av inköpskort och drivmedelskort Granskning av förrådsrutiner Granskning av avtalshantering Revisionsrapport Nr.2015-04 Granskningsrapporten

Läs mer

Om Försörjningsstöd. Utg 1501

Om Försörjningsstöd. Utg 1501 Om Försörjningsstöd Utg 1501 Vem kan få försörjningsstöd? I socialtjänstlagen 4 Kap. 1 st följande; Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller kan få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till

Läs mer

Föredragnings-PM redovisning Läslyftet i skolan 2017/18

Föredragnings-PM redovisning Läslyftet i skolan 2017/18 Föredragnings-PM Läslyftet i skolan år 2017/18 1 (5) Föredragnings-PM redovisning Läslyftet i skolan 2017/18 Beslut om redovisning Beslutet avser redovisning för perioden 1 augusti 2017 till den 31 juli

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan Datum 2014-08-11 Verksamhetsplan 2015-2017 Överförmyndarnämnden Antagen i Överförmyndarnämnden 2014-09-03 Inledning Överförmyndarnämndens uppdrag är att utöva tillsyn över ställföreträdare

Läs mer

Rapport Granskning av försörjningsstöd. Krokoms Kommun

Rapport Granskning av försörjningsstöd. Krokoms Kommun Rapport Granskning av försörjningsstöd. Krokoms Kommun 2 December 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Granskningsresultat... 3 3. Bedömning och rekommendationer... 8 Sammanfattning På

Läs mer

Intern kontrollplan 2018

Intern kontrollplan 2018 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Anna Nilsson 2017-12-14 2017-6707 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 14 december 2017 Intern kontrollplan 2018 Förslag till beslut: Miljö-

Läs mer

Rapport om gymnasieutbildningens betydelse för anställningsbarhet och etablering på arbetsmarknaden

Rapport om gymnasieutbildningens betydelse för anställningsbarhet och etablering på arbetsmarknaden Rapport 1 (5) Datum Diarienummer 2017-10-05 BIN 2017/1214 Utredare Linda Vedestig 0410-73 42 78 linda.vedestig@trelleborg.se Rapport om gymnasieutbildningens betydelse för anställningsbarhet och etablering

Läs mer

Granskning av intern kontroll. Söderhamns kommun. Revisionsrapport. Februari 2011. Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor

Granskning av intern kontroll. Söderhamns kommun. Revisionsrapport. Februari 2011. Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Granskning av intern kontroll Söderhamns kommun Revisionsrapport Februari 2011 Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Robert Heed Revisionskonsult Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning...

Läs mer

Lönenämnden 2015-11-12

Lönenämnden 2015-11-12 Lönenämnden 2015-11-12 MUNKEDALS KOMMUN SOTENÄS KOMMUN LYSEKILS KOMMUN Lönenämnden Mandattid: 2015-2018 Ordinarie Said Lundin (S) Munkedals kommun Rolf Henriksson (M) Munkedals Kommun Helene Stranne (M)

Läs mer

Uppföljning av plan för intern kontroll 2017

Uppföljning av plan för intern kontroll 2017 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Therese von Ahn 2018-02-28 2016-6178 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 28 februari 2018 Uppföljning av plan för intern kontroll 2017

Läs mer

arbetsmarknadsnämnden

arbetsmarknadsnämnden Reglemente för arbetsmarknadsnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2014-12-11 238 Ansvar för revidering: kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: tills vidare A: Arbetsmarknadsnämndens

Läs mer

DNR: KS2017/761/01. Internkontrollplan 2018 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/ (2)

DNR: KS2017/761/01. Internkontrollplan 2018 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/ (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum -11-20 1 (2) Kommunstyrelsen Internkontrollplan för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01 Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner års återrapport

Läs mer

Kommunrevisionen: Granskning av rutiner för anställningar och förtroendekänsliga poster inom UAK

Kommunrevisionen: Granskning av rutiner för anställningar och förtroendekänsliga poster inom UAK KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Lindqvist Johan Datum 2014-04-15 Diarienummer UAN-2014-0205 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Kommunrevisionen: Granskning av rutiner för anställningar

Läs mer

Riktlinjer för inköpskort

Riktlinjer för inköpskort STRÖMSTADS Kallelse/ärendelista Sida 6 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-26 Kf 5 Ks 29 Au 12 Ks/2015-0011 Riktlinjer för inköpskort s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att anta riktlinjer

Läs mer