Anbud för Lomma kommuns äldreboenden. Förkortad version

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anbud för Lomma kommuns äldreboenden. Förkortad version"

Transkript

1 Anbud för Lomma kommuns äldreboenden Förkortad version

2 BAKGRUND Detta dokument är en förkortad version av Frösundas inlämnade anbud för Lomma kommuns äldreboenden. De beskrivningar av utpekade kvalitetsområden som krävdes för kvalificering samt Frösundas åtaganden för respektive del presenteras. Vi lyfter även fram de roller och ansvarsområden som beskrivs i anbudet. Avslutningsvis presenteras ett exempel på ett normalschema, samt kontaktuppgifter till relevanta personer på Frösunda. HÄLSOFRÄMJANDE OCH REHABILITERANDE FÖRHÅLLNINGSSÄTT Att låta verksamheten genomsyras av värdeorden respekt, engagemang och nyfikenhet, genom att kompetensutveckla cheferna, utse värderingsledare, avsätta tid vid samtliga verksamhetsmöten till värdegrundsarbete samt genom kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Frösunda tillser också att den lokala värdighetsgarantin blir känd i medarbetarstyrkan, för kunder och närstående. Att implementera och omsätta det salutogena förhållningssättet i verksamhetens alla delar. Att vid övertagande och nyanställning kartlägga kompetensnivån och utifrån resultatet tillse att kunskap om ett rehabiliterande arbetssätt finns implementerat i personalstyrkan. Att en gång om året följa upp och revidera de individuella kompetensutvecklingsplanerna. Att inom tre veckor från inflyttning ha kartlagt kundens önskemål och behov genom Minmetoden samt inom samma tid, utifrån den information som blivit känd genom kunden, fastställa en genomförandeplan. En preliminär plan påbörjas i samband med start för insatsen. Att revidera genomförandeplanen minst två gånger per år eller oftare vid behov. Att samarbeta med teamet kring kunden i bedömning av dennes fysiska, sociala, psykiska förmågor och behov av hjälpmedel, i enlighet med kommunens riktlinjer. Att alltid ha fullgod delegerbar medarbetarstyrka, noga följa instruktioner från legitimerad personal samt i övrigt följa kommunens rutiner för vardagsrehabilitering, ordinationer och delegering av hälso- och sjukvårdsuppgifter. Att inrätta en stödjande och stimulerande boendemiljö som uppmuntrar till spontan aktivitet. Att arbeta enligt FAMM-modellen för att skapa en stödjande och stimulerande måltidsmiljö som inbjuder till självständighet. Att aktivt arbeta med att stödja kunden i att bibehålla sitt sociala nätverk. Att inbjuda närstående till deltagande i boendets vardag och aktiviteter, förutsatt kundens önskan/medgivande. Att dagstidningar samt litteratur och filmer utifrån kundernas intresseområden finns tillgängliga. Att regelbundet, minst en gång i veckan, erbjuda aktiviteter som kretsar kring sång och dans. Att regelbundet, minst en gång i veckan, erbjuda fysiska aktiviteter i boendets aktivitetsutbud. Att för personer med demensdiagnos särskilt anpassa det rehabiliterande arbetssättet efter Frösundas handlingsprogram för demensvård. Att genom förståelse för kundens kognitiva förmåga, drivkrafter och sätt att fungera, motivera kunden till en funktionsuppehållande vardag.

3 BEMÖTANDE Att låta verksamheten genomsyras av värdeorden respekt, engagemang och nyfikenhet, genom att kompetensutveckla cheferna, utse värderingsledare, avsätta tid vid samtliga verksamhetsmöten till värdegrundsarbete samt genom kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Frösunda tillser också att den lokala värdighetsgarantin blir känd i medarbetarstyrkan, för kunder och närstående. Att genom Min-metoden och i sammanhanget främst Mitt bemötande, inhämta och omsätta information om hur kunden vill bli bemött i vardagen. Att vid entré och på varje avdelning ange kontaktuppgifter till den person som vid tidpunkten har arbetsledningsansvar. Att låta medarbetarna vid äldreboendet bära väl synliga namnbrickor samt där synliggöra medarbetarnas språkkunskaper. Att vid behov anlita tolk. Att vid behov använda olika typer av kommunikationsstöd och hjälpmedel. Att inte schema lägga medarbetarnas raster under tiden för kundernas måltider samt att göra måltidsituationen till en stund av social samvaro. Att schemalägga tid för dokumentation och överrapportering och på så sätt minimera tiden som medarbetarna behöver sitta vid dator istället för att röra sig bland kunderna. Att medarbetarna inte ska ha sin mobiltelefon framme under arbetspass. Att medarbetarna inte ska bruka röktobak under arbetstid. Att vid övertagande genomföra en komptenskartläggning av medarbetarna samt låta medarbetare som brister i grundläggande kunskaper kring demenssjukdom, kognitiv svikt och drabbade personers förutsättningar genomgå de grundläggande utbildningar i ämnet såsom DEMENS ABC, DEMENS ABC PLUS: SÄRSKILT BOENDE samt BPSD och SVENSKT BPSD-REGISTER Att ha en god dialog med och ge erforderlig information till närstående genom bland annat månadsbrev, närståendepärm, välkomstmapp och närståenderåd. Att erbjuda strukturerade närståendesamtal för de som önskar. Att följa upp bemötandet i verksamheten genom bland annat kund- och närståendeundersökningar minst en gång per år, mystery shoppers, den verksamhetsövergripande månadsuppföljningen och kvalitetsregister. Att delge kunder och närstående resultatet av uppföljningarna genom månadsbrev samt delge kommunen enligt överenskommelse.

4 DELAKTIGHET Att låta verksamheten genomsyras av värdeorden respekt, engagemang och nyfikenhet, genom att kompetensutveckla cheferna, utse värderingsledare, avsätta tid vid samtliga verksamhetsmöten till värdegrundsarbete samt genom kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Frösunda tillser också att den lokala värdighetsgarantin blir känd i verksamheten. Att implementera och omsätta det salutogena förhållningssättet i verksamhetens alla delar. Att ge kunden möjlighet att påverka valet av kontaktman och ha rätt att byta densamma. Att inom tre veckor från inflyttning ha kartlagt kundens önskemål och behov genom Minmetoden samt inom samma tid, utifrån den information som blivit känd genom kunden, fastställa en individuell genomförandeplan. En preliminär plan påbörjas i samband med start för insatsen. Att revidera genomförandeplanen minst två gånger per år eller oftare vid behov. Att löpande informera kunden om rätten att ta del av samtlig dokumentation kring honom eller henne samt rätten att framföra synpunkter. Att hålla kostråd, aktivitetsråd (två gånger per år) och närståenderåd (tre gånger per år) för kontinuerligt inflytande från såväl kunder som närstående. Att årligen genomföra kund- och närståendeundersökningar. Att arbeta med icke avdelningsbunden personal, för att exempelvis kunna tillgodose önskemål om att vissa omsorgsmoment ska skötas av kvinnlig/manlig medarbetare. Att genomföra en behovsanpassad schemaläggning där kontaktman eller vice kontaktman i största möjliga mån går om varandra. Att låta en del av schemat vara flexibelt, för att i början av varje arbetspass kunna ställa kunden frågan Är det något särskilt du vill göra idag?. Att stärka upp bemanningen på kvällen, för att skapa större valfrihet kring sänggående och kvällsrutiner.

5 INFORMATION Att innan inflyttning ge kund/närstående information i enlighet med kommunens Rutin för in- och utflyttning i särskilt boende. Att vid inflyttning tillhandahålla en välkomstmapp till kund och eventuell närstående där väsentlig information om Frösunda och verksamheten framgår, exempelvis kontaktuppgifter till centrala funktioner samt hur synpunkter och klagomål lämnas och hanteras. Att inom en vecka hålla ett välkomstsamtal med kund och eventuell närstående där väsentlig information muntligen presenteras. Att organisera arbetet kring kunden så att han eller hon långsiktigt, veckovis och dagligen får information om vad som kommer att hända avseende exempelvis aktiviteter eller eventuella förändringar i planerade insatser. Att tydliggöra schema över tjänstgörande personal och arbetsledande funktioner, så att närstående, kunder och medarbetare alltid vet vem de ska vända sig till med frågor kring den enskildes omsorg. Att, genom främst kontaktmannens försorg, hålla de närstående som kunden vill ska vara involverade i dennes omsorg informerade om kundens hälsotillstånd och händelser av vikt. Att kontinuerligt delge närstående information genom verksamhetens månadsbrev. Att redan under uppstartsprocessen skapa en egen webbsida för verksamheten, för att erbjuda ett dynamiskt informationsflöde. Att tillhandahålla en gemensam närståendepärm på respektive avdelning, innehållande bland annat blanketter för klagomål och synpunkter, kontaktuppgifter, övergripande information om Frösunda och verksamheten, metoder och arbetssätt samt information om olika aktiviteter. Att ge tydlig information om hur kunder och närstående ska gå tillväga för att lämna synpunkter och klagomål. Detta sker bland annat genom närståendepärm, välkomstmapp och välkomstsamtal. Att ge tydlig information och erbjudande om kommunens närståendestöd. Detta sker bland annat genom närståendepärm, välkomstmapp och välkomstsamtal. Att på boendet utse värderingsledare med särskilt ansvar för samverkan med närstående. Att erbjuda strukturerade närståendesamtal för de som önskar. Att minst en gång per år anordna närståendeträffar för kundernas närstående. Att minst tre gånger per år hålla närståenderåd i verksamheten. Att följa och informera kunder och närstående om Lomma kommuns Rutin för avvikelsehantering. Att erbjuda kunder och närstående en extra möjlighet att komma till tals och få gehör för sina synpunkter genom Frösundas kundombudsman.

6 MENINGSFULL VARDAG Att inom tre veckor ha kartlagt för kunden upplevd meningsfullhet samt att inom samma tid ha fastställt en genomförandeplan. En preliminär plan påbörjas i samband med start för insatsen. Att låta Frösundas utvecklingsstrateg kartlägga och initiera kontakt med det lokala aktivitetsutbudet en tid innan avtalsstart. Att utse aktivitetsledare på varje enhet. Att erbjuda kunden enhetsgemensamma aktiviteter minst två gånger i veckan. Att erbjuda kunden plan-/boendegemensamma aktiviteter minst en gång i veckan. Att erbjuda kunden individuella aktiviteter minst en gång i månaden. Att erbjuda kunden samverkansaktiviteter minst en gång i månaden. Att regelbundet, minst en gång i veckan, erbjuda aktiviteter som kretsar kring sång och dans. Att regelbundet, minst en gång i veckan, erbjuda fysiska aktiviteter i boendets aktivitetsutbud. Att erbjuda regelbunden utevistelse utifrån kundens önskemål. Att veckovis skapa ett aktivitetsschema som publiceras väl synligt på avdelningarna och i entrén. Vid behov tydliggörs schemat dag för dag med bilder. Att inrätta ett aktivitetsråd som sammanträder minst två gånger per år. Att informera närstående om aktiviteter genom månadsbrev, personliga inbjudningar till större evenemang, anslag på verksamhetens informationstavlor och forum som aktivitetsråd. Att vid övertagande/nyrekrytering samt löpande vid verksamhetsmöten, informeras alla medarbetare om kommunens öppna verksamhet samt om hur de kan hjälpa kund/närstående att ta kontakt. Att utforma såväl inne- och utemiljöer på ett tillgängligt och stimulerande sätt för att skapa möjlighet och bjuda in till vardagsnära aktiviteter och en ständigt närvarande meningsfullhet. Att följa årstider och högtider, tillgodose kulturella och andliga behov, arbeta med sång och dans, ha ett salutogent förhållningssätt och aktivt motivera kunden till en stimulerande vardag. Att, om behov finns, inom demensvården arbeta med metoder och aktivitetsformer såsom hudberöring, reminicens, validation och plockförkläden. Att låta de medarbetare som brister i grundläggande kunskaper kring demenssjukdom, kognitiv svikt och drabbade personers förutsättningar genomgå ovan nämnda grundläggande utbildningar. Att arbeta med kontinuerlig uppföljning genom bland annat revidering av genomförandeplan (minst två gånger per år eller oftare vid behov), aktivitetsråd (minst två gånger per år), checklista demens (minst två gånger per år) samt livskvalitetsmätningar enligt PERMASCORE (minst en gång per år) och QUALID (minst två gånger per år).

7 NÄRSTÅENDE Att vid kundens inflyttning genomföra en kartläggning av de närstående och andra viktiga personer/organisationer som den enskilde vill ha kontakt med och/eller involvera i hans eller hennes vardag, planering och/eller omsorg. Att betrakta de närstående som kunden vill ska vara engagerade som en del av kunden och aktivt arbeta för deras välmående i sammanhanget. Att ge närstående löpande information om kundens hälsotillstånd och händelser av vikt. Att kontinuerligt delge närstående information genom verksamhetens månadsbrev. Att redan under uppstartsprocessen skapa en egen webbsida för verksamheten, för att erbjuda ett dynamiskt informationsflöde. Att tillhandahålla en gemensam närståendepärm i samlingsrummet på respektive avdelning, innehållande bland annat blanketter för klagomål och synpunkter, kontaktuppgifter, övergripande information om Frösunda och verksamheten, metoder och arbetssätt samt information om olika aktiviteter. Att ge tydlig information om hur kunder och närstående ska gå tillväga för att lämna synpunkter och klagomål. Detta sker bland annat genom närståendepärm, välkomstmapp och välkomstsamtal. Att ge tydlig information och erbjudande om kommunens närståendestöd. Detta sker bland annat genom närståendepärm, välkomstmapp och välkomstsamtal. Frösunda tillser också att skriftlig och muntlig information ges om den lokala värdighetsgarantin. Att på boendet utse värderingsledare med särskilt ansvar för samverkan med närstående. Att erbjuda strukturerade närståendesamtal för de som önskar. Att minst en gång per år anordna närståendeträffar för kundernas närstående. Att minst tre gånger per år hålla närståenderåd i verksamheten. Att minst en gång per år genomföra närståendeundersökningar med stöd av Net Promoter Score.

8 BEMANNING Ett exempel på normalschema presenteras nedan. Exemplet utgår från en avdelning med 10 boende. Överrapportering är schemalagt och illustreras med orangea ikoner. ROLLER OCH ANSVARSOMRÅDEN Roller i verksamheten: Verksamhetschef o 3 st totalt för Strandängsgatan, Orion, Vega och Jonasgården. Biträdande verksamhetschef o 50% på Orion och Vega Undersköterskor/vårdbiträden Ansvarsområden i verksamheten: Kontaktman och vice kontaktman o Varje kund har en kontaktman och en vice. o Övergripande ansvaret för kundens dagliga omsorg. o Hanterar kontinuerliga kontakten med närstående eller företrädare. o Genomför välkomstsamtal med kund. o Kunden har möjlighet att påverka valet av kontaktman. o Kontaktman eller vice kontaktman går i största möjliga mån om varandra. Aktivitetsansvarig o Planerar de enhetsgemensamma aktiviteterna på sin enhet. o Planera boendegemensamma aktiviteter. o Delta i rådsfunktioner och på sin enhet införliva de förslag och åtgärdsplaner som framkommer

9 Värderingsledare o Förebild och inspiratör i dagliga arbetet o Stor kunskap i Min-metoden o Leder beteendediskussioner på verksamhetsmöten o Ansvarar för introduktion av nya medarbetare o Säkerställa kvaliteten på den sociala dokumentationen och att den utgår från våra värderingar. o Utökat ansvar för kontakt med närstående Kostombud o Tar in synpunkter, åsikter samt önskemål om meny och matsituation. o Har ett särskilt ansvar för måltidsmiljön. o En kontaktlänk mellan kunder, närstående, medarbetare, dietist, sjuksköterska och matleverantör. o Delta i rådsfunktioner och på sin enhet införliva de förslag och åtgärdsplaner som framkommer KONTAKT För specifika frågor kring Frösundas anbud är du välkommen att kontakta vår anbudsavdelning på: anbud@frosunda.se Övriga frågor hänvisas till kontaktpersonerna nedan. Eva Malmborg, Uppstartsansvarig eva.malmborg@frosunda.se Jennie Blomberg, HR-specialist jennie.blomberg@frosunda.se Löpande uppdateringar om vår uppstart i Lomma hittar du på:

Anbud Sala. Mål- och värdegrund. Personcentrerad omsorg

Anbud Sala. Mål- och värdegrund. Personcentrerad omsorg Anbud Sala Detta dokument är en förkortad version av Frösundas inlämnade anbud för driften av gruppboendet i Sala. Vi lyfter även fram de roller och ansvarsområden som beskrivs i anbudet. Avslutningsvis

Läs mer

Information till närstående Uppstart Sala

Information till närstående Uppstart Sala VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Information till närstående Informationsmöte Susanne Sidén VD 010-130 30 12 Susanne.siden@frosunda.se Isabelle Ankarfjärd Jäger Regionchef 010-130 30 74 Isabelle.ankarfjardjager@frosunda.se

Läs mer

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. Informationsmöte Lomma 26 augusti

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. Informationsmöte Lomma 26 augusti OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. David Jervehed Regionchef 010-130 34 87 david.jervehed@frosunda.se Frösunda i Sverige Frösunda finns över hela Sverige, från Kiruna i norr till Vellinge i söder.

Läs mer

Centralupphandling av Vård- och omsorgsboenden Henrik Svenonius /2010

Centralupphandling av Vård- och omsorgsboenden Henrik Svenonius /2010 Utvärderingsrapport 2010-05-24 Upphandlingsansvarig Upphandling Stockholms stad Centralupphandling av Vård- och omsorgsboenden Henrik Svenonius 125-102/2010 Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

UPPHANDLING AV DRIFTEN AV NORRMALMS LSS-BOSTÄDER. Kriterium 1, Värdegrund och ledarskap (30 %)

UPPHANDLING AV DRIFTEN AV NORRMALMS LSS-BOSTÄDER. Kriterium 1, Värdegrund och ledarskap (30 %) SID 1 (5) UPPHANDLING AV DRIFTEN AV NORRMALMS LSS-BOSTÄDER Anbudsgivare: Frösunda Omsorg AB Kriterium 1, Värdegrund och ledarskap (30 %) BEDÖMNINGSGRUND 1:1VÄRDEGRUND (10%) Anbudsgivaren ska kortfattat

Läs mer

Anbud Ekbacken Hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål. Värdighetsgarantier. Min-metoden för en personcentrerad äldreomsorg

Anbud Ekbacken Hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål. Värdighetsgarantier. Min-metoden för en personcentrerad äldreomsorg 1(5) Anbud Ekbacken Hus H Avtalsperiod Avtalet gäller i 2 år. Sundbyberg stad äger rätt att förlänga avtalet högst tre (3) 12- månaderspersioder. Frösundas koncept och åtaganden kommer att införas under

Läs mer

Anbud för Ugglan och Älandsgården. Förkortad version

Anbud för Ugglan och Älandsgården. Förkortad version Anbud för Ugglan och Älandsgården Förkortad version BAKGRUND I handen håller du en förkortad version av Frösundas inlämnade anbud för Ugglan och Älandsgården. Denna förkortade version fokuserar på det

Läs mer

Anbud Gävle. Verksamhetsidé: Centrum för kognition och teknik

Anbud Gävle. Verksamhetsidé: Centrum för kognition och teknik Anbud Gävle Detta dokument är en förkortad version av Frösundas inlämnade anbud för de sex gruppbostäderna i Gävle. Först beskrivs den verksamhetsidé som vi ska genomföra under kontraktsperioden. Sedan

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Uppföljning av åtgärder brukarundersökning 2013. 2014-02-04 Vår referens. Anne Wolf Utvecklingssekreterare. anne.wolf@malmo.

Tjänsteskrivelse. Uppföljning av åtgärder brukarundersökning 2013. 2014-02-04 Vår referens. Anne Wolf Utvecklingssekreterare. anne.wolf@malmo. Malmö stad Stadsområdesförvaltning Väster 1 (1) Datum 2014-02-04 Vår referens Anne Wolf Utvecklingssekreterare Tjänsteskrivelse anne.wolf@malmo.se Uppföljning av åtgärder brukarundersökning 2013 SOFV-2014-208

Läs mer

Välkommen till Frösunda Hagtorp. Information till dig som kund och närstående

Välkommen till Frösunda Hagtorp. Information till dig som kund och närstående Välkommen till Frösunda Hagtorp Information till dig som kund och närstående Välkommen till Hagtorp! För oss kommer du som kund först i alla lägen och vi vill att du ska trivas hos oss. Vårt uppdrag är

Läs mer

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett.

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Välkommen! Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef 010-130 57 10 eva.ingemarsdotri@frosunda.se Frösunda Omsorg Frösundas resa startade 1994 med en liten verksamhet

Läs mer

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun Kvalitetskrav i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för bostäder med särskild service för vuxna

Läs mer

Kvalitetsmål för Äldreomsorgen

Kvalitetsmål för Äldreomsorgen Kvalitetsmål för Äldreomsorgen Kvalitetsmål för äldreomsorgen i Klippans kommun Kvalitetsmålen är fastställda av socialnämnden 2010-12-07. Äldreomsorgen skall bedrivas i enlighet med socialtjänstlagen,

Läs mer

Anbud Ekbacken hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål

Anbud Ekbacken hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål 1(6) Anbud Ekbacken hus H Detta är en förkortad version av Frösundas anbud och avtal med Sundbybergs stad. Vi kommer tillsammans med er medarbetare att implementera anbudet och avtalet i verksamheten.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG!

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Informationsmöte Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef Tel: 010-130 57 10 eva.ingemarsdotri@frosunda.se Christine Rosencrantz Kvalitetschef Tel: 010-130 59 99 christine.rosencrantz@frosunda.se

Läs mer

Information till medarbetare Uppstart Sala

Information till medarbetare Uppstart Sala VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Information till medarbetare Informationsmöte Susanne Sidén VD 010-130 30 12 Susanne.siden@frosunda.se Isabelle Ankarfjärd Jäger Regionchef 010-130 30 74 Isabelle.ankarfjardjager@frosunda.se

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar att bli bra. Äldreomsorgens insatser ska vara individuellt anpassade

Läs mer

Uppdrag och kvalitetskrav

Uppdrag och kvalitetskrav Uppdrag och kvalitetskrav Dagverksamhet för personer med demenssjukdom Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum [Beslut/Publiceringsdatum] Ärendenr SON 2017/128 Version reviderad

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-05-20 Dnr: 2015/166-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se.

Sociala nämndernas förvaltning 2015-05-20 Dnr: 2015/166-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-05-20 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Sofia Forsgren Äldrenämnden Uppföljning av uppdrag Vallonen

Läs mer

Åtgärdsplan. Datum

Åtgärdsplan. Datum Nacka seniorcenter Sjötäppan Åtgärdsplan Datum 2017-10-10 Version 1 Deltagare:, Katarina Centerdal, Izabell Söderström och Maria Liwendahl Framtagen av Område Åtgärd Ansvarig Förslag Slut datum Systematiskt

Läs mer

Utvecklingsplan Berga

Utvecklingsplan Berga 2013-01-08 Utvecklingsplan Berga Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Tydligt skrivna riktlinjer Att alla som har ett Nyanställda sjuksköterskor

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg som du kan förvänta dig av socialtjänsten. Garantin gäller för dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar

Läs mer

Målprogram för vård- och omsorgsnämnden 2011 2014

Målprogram för vård- och omsorgsnämnden 2011 2014 program för vård- och omsorgsnämnden 2011 2014 program för vård- och omsorgsnämnden 2011-2014 Vår vision Köpings kommuns insatser inom vård och omsorg ska vara bland de bästa i Sverige. Det ska kännas

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6)

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6) Postiljonen vård- och omsorgsboende Dnr: 1.6-164/2019 Sid 1 (6) Ansvarig för upprättande och innehåll: Patrik Mill, verksamhetschef med hälso- och sjukvårdsansvar Postiljonen vård och omsorgsboende, egen

Läs mer

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Välkommen till Egnahemsgatan 13! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Bergsund drivs sedan 15 september 2008 av Temabo AB med målet att skapa ett aktivare boende för de äldre. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende

Läs mer

Skärlundagatan 8 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Skärlundagatan 8 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Skärlundagatan 8 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Välkommen till Skärlundagatan 8! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Kontaktmannaskap LSS. Vård- och omsorgsförvaltningen

Kontaktmannaskap LSS. Vård- och omsorgsförvaltningen Kontaktmannaskap LSS Vård- och omsorgsförvaltningen Vad är kontaktmannaskap? Att vara kontaktansvarig är inte bara ett uppdrag utan också en förtroendefull relation som bara du har med kunden. Förtroendet

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier. Vård- och omsorgsboende Kungälvs Kommun

Lokala värdighetsgarantier. Vård- och omsorgsboende Kungälvs Kommun Lokala värdighetsgarantier Vård- och omsorgsboende Kungälvs Kommun Nationell värdegrund Den nationella värdegrunden för äldreomsorgen som infördes den 1 januari 2011 i socialtjänstlagen (2001:453) SoL

Läs mer

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT.

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. VÄLKOMMEN! Joakim Lavesson Regionchef Funktionsnedsättning 010-130 35 25 joakim.lavesson@frosunda.se 2 Frösundas resa startade 1994 Frösundas resa startade 1994

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN BILAGA 3

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN BILAGA 3 LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN BILAGA 3 Alla människor har lika värde, alla har rätt att mötas med respekt, tydlighet, lyhördhet, hänsyn och acceptans för den man är. Den

Läs mer

Hemtjänst...1 Inledning...2. Beskrivning av insatsen...2 Beskrivning av målgruppen...2. Krav på insatsen hemtjänst...2

Hemtjänst...1 Inledning...2. Beskrivning av insatsen...2 Beskrivning av målgruppen...2. Krav på insatsen hemtjänst...2 Uppdrag och kvalitetskrav Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum 2017-04-20 Ärendenr SON 2017/72 Version [1.0] Innehållsförteckning...1 Inledning...2 Beskrivning av insatsen...2

Läs mer

Skärlundagatan 8. norrkoping.se

Skärlundagatan 8. norrkoping.se Skärlundagatan 8 norrkoping.se Välkommen till Skärlundagatan 8! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Alströmerhemmet drivs sedan 1 februari 2011 av Temabo AB med målet att skapa ett aktivare boende för äldre. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende

Läs mer

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016 1617 SID 1 (5) Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Polhemsgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Polhemsgården har 84 lägenheter uppdelade

Läs mer

Trygghet. Vår vision. Äldre och personer med funktionsnedsättning ska känna sig trygga i sitt boende och

Trygghet. Vår vision. Äldre och personer med funktionsnedsättning ska känna sig trygga i sitt boende och Målprogram för vård- och omsorgsnämnden 2015 2019 Vår vision Köpings kommuns insatser inom Vård & Omsorg ska vara bland de bästa i Sverige. Alla människor har lika värde och ska känna att de har samma

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Brukarundersökning 2014. 2015-01-07 Vår referens. Rebecca Nannsjö Utvecklingssekreterare Rebecca.Nannsjo@malmo.

Tjänsteskrivelse. Brukarundersökning 2014. 2015-01-07 Vår referens. Rebecca Nannsjö Utvecklingssekreterare Rebecca.Nannsjo@malmo. Malmö stad Stadsområdesförvaltning Väster 1 (1) Datum 2015-01-07 Vår referens Rebecca Nannsjö Utvecklingssekreterare Rebecca.Nannsjo@malmo.se Tjänsteskrivelse Brukarundersökning 2014 SOFV-2015-56 Sammanfattning

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad 2017-02-17 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Läs mer

Granskning av Krusmyntans äldreboende

Granskning av Krusmyntans äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Datum 2011-02-04 Socialförvaltningen 1 (6) Maria Johansson, kvalitetsinspektör Diarienummer 0201/10-013 Granskning av Krusmyntans äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Anita

Läs mer

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett.

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Välkommen! Anita Falk Regionchef 010-130 38 52 anita.falk@frosunda.se Frösunda Omsorg Frösundas resa startade 1994 med en liten verksamhet inom personlig assistans.

Läs mer

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Annika Wiechel 2015-01-12 SID 1 (7) ON/2015:4 TJÄNSTESKRIVELSE Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför

Läs mer

Lokal värdighetsgaranti. för äldreomsorgen i Kristianstads kommun

Lokal värdighetsgaranti. för äldreomsorgen i Kristianstads kommun Lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Kristianstads kommun Vad är en lokal värdighetsgaranti? Kristianstads kommun har en lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen, beslutad av omsorgsnämnden. Värdighetsgarantin

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (17-02-08): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidspla n Ledning och

Läs mer

Berga vård- och omsorgsboende år 2014

Berga vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-09 SID 1 (5) Berga vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Berga vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Berga har 96 lägenheter uppdelade på tolv våningar. Verksamheten har

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT.

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. VÄLKOMMEN! Kajsa Welin Affärsområdeschef Äldreomsorg 010-130 36 98 kajsa.welin@frosunda.se Frösundas resa startade 1994 Frösundas resa startade 1994 med en liten

Läs mer

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser.

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser. Anita Care AB Kvalitetsberättelse 2016-01-30 (Solna Stad) Verksamhetsbeskrivning Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014 2015-01-09 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2014 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar

Läs mer

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Ansvarig för uppföljningen: Uppföljningen genomförd den: Föregående uppföljning den: Nästa uppföljning den: Verksamhetens namn Verksamhetens platsantal

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG!

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Informationsmöte Anna Wahlter HR-ansvarig 010-130 39 32 anna.wahlter@frosunda.se Eva Johansson Bemanningsstrateg eva.johansson@frosunda.se Isabelle Ankarfjärd Jäger Regionchef

Läs mer

Hur får man ett sjunkande skepp att segla igen?

Hur får man ett sjunkande skepp att segla igen? Hur får man ett sjunkande skepp att segla igen? Vem är jag? Pia Sjölund, 45 år Gift, två söner, en hund Leg sjuksköterska Ledarskap 12 år Verksamhetsutveckling pia.sjolund@norlandia.com Hur når vi framgång?

Läs mer

Förslag till lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Järfälla kommun

Förslag till lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Järfälla kommun Förslag till lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Järfälla kommun Inledning Den nationella värdegrunden för äldreomsorgen ligger till grund för lokalavärdighets - garantier i Järfälla kommun.

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Driftsentreprenad av vårdboende Kaptenen

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Driftsentreprenad av vårdboende Kaptenen Alingsås kommun Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Helt anbud Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Driftsentreprenad av vårdboende Kaptenen Diarie 2014.010.720 Upphandlare Magnus Bernhardsson

Läs mer

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för personer med demenssjukdom och bemanning i särskilda boenden;

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för personer med demenssjukdom och bemanning i särskilda boenden; 1 SOSFS 2012:xx (S) Utkom från trycket den 2012 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för personer med demenssjukdom och bemanning i särskilda boenden; beslutade den 26 juni 2012.

Läs mer

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för äldre personer och bemanning i särskilda boenden;

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för äldre personer och bemanning i särskilda boenden; 1 2014-11-11 SOSFS 2015:XX (S) Utkom från trycket den 2015 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för äldre personer och bemanning i särskilda boenden; beslutade den XX XX 2015. Socialstyrelsen

Läs mer

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. Informationsmöte Härnösand 2-3 december

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. Informationsmöte Härnösand 2-3 december OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. Susanne Sidén VD Frösunda i Sverige Frösunda finns över hela Sverige, från Kiruna i nrr till Malmö i söder. I närmrådet erbjuder vi persnlig assistans ch Individ

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN Alla människor har lika värde, alla har rätt att mötas med respekt, tydlighet, lyhördhet, hänsyn och acceptans för den man är. Den 1 januari

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Socialförvaltningen informerar

Socialförvaltningen informerar Socialförvaltningen informerar Du ska kunna leva ditt liv som du vill! Vi lyssnar på dig och respekterar din rätt att bestämma själv. Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen Lokal värdegrund i Norbergs

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN Alla människor har lika värde, alla har rätt att mötas med respekt, tydlighet, lyhördhet, hänsyn och acceptans för den man är. Den 1 januari

Läs mer

Välkommen till Frösunda

Välkommen till Frösunda Välkommen till Frösunda Informationsmöte Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef 010-130 57 10 eva.ingemarsdotri@frosunda.se Frösunda Omsorg Startade 1994 Över 8 000 medarbetare En av de största privata aktörerna

Läs mer

Förskolan Eken K V A L I T E T S G A R A N T I

Förskolan Eken K V A L I T E T S G A R A N T I K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Förskolan Eken Förskolan där barnens nyfikenhet är förutsättningen för en kreativ och lustfylld resa i lärandet En verksamhetsidé har tagits fram för förskoleverksamheten

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

Uppföljning av mervärde enligt avtal inför eventuell avtalsförlängning av Vård- och omsorgsboendet Sirishof

Uppföljning av mervärde enligt avtal inför eventuell avtalsförlängning av Vård- och omsorgsboendet Sirishof 203-04 -6 Sov 27/202 Uppföljning av mervärde enligt avtal inför eventuell avtalsförlängning av Vård- och omsorgsboendet Sirishof Sammanfattning Norlandia Care har sedan hösten 200 ansvaret för driften

Läs mer

Lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Robertsfors

Lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Robertsfors 2013-02-08 Lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Robertsfors Inledning Den nationella värdegrunden och dess innehåll ligger till grund för värdighetsgarantin för äldreomsorgen i Robertsfors kommun.

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg En service- och är ett löfte om innehåll och kvalitet på dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar att

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar.

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar. Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård- och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-13 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för:

2014 års patientsäkerhetsberättelse för: 2014 års patientsäkerhetsberättelse för: Kärnabrunnsgatan 1B Söderleden 41 Platensgatan 33 Mörnersgatan 9 Hjälmsätersgatan 14C Rydsvägen 9 Rydsvägen 288 Trumslagaregatan 77 Hunnebergsgården Datum och ansvarig

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Upplands- Bro kommun

Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Upplands- Bro kommun Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Upplands- Bro kommun Rätt till privatliv och kroppslig integritet 1. Vi garanterar att Du har rätt till kroppslig integritet i samband den personliga omvårdnaden

Läs mer

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun Neglinge gårds förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v 19 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Bjö rkens Ä ldreböende

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Bjö rkens Ä ldreböende 2016-10-13 1 (4) Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Bjö rkens Ä ldreböende Information och marknadsföring Biståndshandläggarna lämnar ut om nationella värdegrunden och vad lokala värdighetsgarantierna

Läs mer

Brukarundersökning vård- och omsorgsboende. Vård- och äldrenämnden

Brukarundersökning vård- och omsorgsboende. Vård- och äldrenämnden Brukarundersökning vård- och omsorgsboende Vård- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Sammanfattning av brukarundersökning 2018... 3 1.2 Bakgrund och förutsättningar... 3 1.3 Uppföljning

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning/organisation

Läs mer

Kriterierna gäller från 2012-01-01

Kriterierna gäller från 2012-01-01 Fastställt av Omsorgs- och utbildningsutskottet 2011-10-20 104 Kriterierna gäller från 2012-01-01 Följande kvalitetskriterier för hemtjänst i ordinärt boende i Östra Göinge kommun är antagna av kommunstyrelsens

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Socialförvaltningen Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Lokal värdighetsgaranti i Krokoms äldreomsorg Den 1 januari 2014 införs lokala värdighetsgarantier i Krokoms kommun. Värdighetsgarantierna

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende Växjö LSS

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende Växjö LSS 215 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 216 för Vårdgivare boende Växjö LSS Datum och ansvarig för innehållet Ulrika Hansson 216-2-9 Mallen är anpassad av Nytida AB utifrån Sveriges Kommuner och

Läs mer

Kastanjens servicehus och vård- och omsorgsboende

Kastanjens servicehus och vård- och omsorgsboende Sid 1 (5) Kastanjens servicehus och vård- och omsorgsboende Ett levande äldreboende Kastanjens servicehus och vård- och omsorgsboende, ett levande äldreboende, som erbjuder Dig en individuell god vård

Läs mer

Socialförvaltningen informerar

Socialförvaltningen informerar Socialförvaltningen informerar Du ska kunna leva ditt liv som du vill! Vi lyssnar på dig och respekterar din rätt att bestämma själv. Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen Lokal värdegrund i Norbergs

Läs mer

Blackebergs förskolor

Blackebergs förskolor K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (6) Blackebergs förskolor Ing re ss Övergripande bild av verksamheten. Vår verksamhet är till för barn mellan 1-5 år och deras familjer i Blackeberg och Södra Ängby.

Läs mer

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett.

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Region daglig verksamhet Stockholm Joakim Lavesson Regionchef 010-130 35 25 joakim.lavesson@frosunda.se Frösunda Omsorg Frösundas resa startade 1994 med en liten

Läs mer

1. GEMENSAMMA UTGÅNGSPUNKTER Vad vill vi uppnå med avtalet?

1. GEMENSAMMA UTGÅNGSPUNKTER Vad vill vi uppnå med avtalet? 1. GEMENSAMMA UTGÅNGSPUNKTER Vad vill vi uppnå med avtalet? 1. Målet med samverkansavtalet är en väl fungerande verksamhet med hög delaktighet från medarbetarna i vardagsfrågor och en god relation mellan

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER Äldreomsorg, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 117 Dnr 2012/100-730, 2012.1036 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 4 Värdegrund för

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Norrköping Psykiatri Nytida

Patientsäkerhetsberättelse för Norrköping Psykiatri Nytida Patientsäkerhetsberättelse för Norrköping Psykiatri Nytida År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-03-19 Fredric Tesell Sammanfattning Norrköping Psykiatri bedriver omsorg för personer med bl.a.

Läs mer

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT.

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. VÄLKOMMEN! Anne-Lie Granroth Affärsområdeschef Individ och Familj Tel: 073-359 9840 E-post: anne-lie.granroth@frosunda.se 2 Frösunda Idag är vi 8 000 medarbetare

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010 TJÄNSTE ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2010-310-1.2.1. SID 1 (7) 2010-05-06 Handläggare: Kärstin Trotzig, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnea Svanström-Leistedt,

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg som du kan förvänta dig av socialtjänsten. Garantin gäller för dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen- Stureby vårdoch omsorgsboende inklusive Tussmötegården

Uppföljning inom äldreomsorgen- Stureby vårdoch omsorgsboende inklusive Tussmötegården Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2018-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

VÄGLEDNING. Checklista demens. Dagverksamhet

VÄGLEDNING. Checklista demens. Dagverksamhet VÄGLEDNING Checklista demens Dagverksamhet Checklistan är ett arbetsredskap och ett hjälpmedel för att arbeta efter Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Samtidigt leder den till ett lärande genom att

Läs mer

Hemsjukvård i Hjo kommun

Hemsjukvård i Hjo kommun Hemsjukvård i Hjo kommun Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård/hemsjukvård är till för dig som bor i en särskild boendeform eller i bostad med särskild service vistas på en biståndsbedömd

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Anhörigstöd i socialförvaltningens boende

Anhörigstöd i socialförvaltningens boende Anhörigstöd i socialförvaltningens boende Socialförvaltningen Till eftertanke Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just där.

Läs mer

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende 2016-10-19 1 (6) Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende Information och marknadsföring Ge information om nationella värdegrunden och vad lokala värdighetsgarantierna innebär till

Läs mer