Anbud Ekbacken hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anbud Ekbacken hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål"

Transkript

1 1(6) Anbud Ekbacken hus H Detta är en förkortad version av Frösundas anbud och avtal med Sundbybergs stad. Vi kommer tillsammans med er medarbetare att implementera anbudet och avtalet i verksamheten. Avtalsperiod Avtalet gäller i 2 år. Sundbyberg stad äger rätt att förlänga avtalet högst tre (3) 12- månaderspersioder. Frösundas koncept och åtaganden kommer att införas under en implementeringsperiod. Därför kommer allt inte att finnas på plats från första dagen på avtalsperioden. Vi kommer att ta fram en plan för hur vi tillsammans implementerar samtliga delar av anbudet och avtalet i verksamheten. Övergripande verksamhetsmål Genom att kontinuerligt följa upp och mäta kvalitén i våra verksamheter säkerställer vi att vi ger en god och individuell omsorg. Frösundas övergripande kvalitetsmål är: o 100 % nöjda kunder o 100 % avtalstrohet o 100 % regulatorisk följsamhet Värdighetsgarantier Äldrenämnden har beslutat om värdighetsgarantier för all verksamhet. Följande garantier gäller för stadens samtliga äldreboenden: Vi garanterar att du får en kontaktperson som du trivs med och att du kan byta kontaktperson om du vill. Byte av kontaktperson ska normalt ta tre arbetsdagar. Under denna period går en utsedd ersättare in. Vi garanterar att du får välja hur din måltidssituation ska utformas. Du ska få välja om du vill äta i matsalen eller på ditt rum. Du får också hjälp att välja mat eftersom det alltid ska finnas minst två olika rätter att välja mellan. Vid vård i livets slutskede finns personal vid din sida för att se till att du får lindring vid smärta och andra symtom. Ingen ska behöva dö i ensamhet. Vi garanterar dig förutsättningar för att din vård och omsorg utförs med dig i centrum. Vi arbetar personcentrerat för att skapa en känsla av sammanhang. Vi garanterar att du tillsammans med din kontaktperson får möjlighet att utforma aktiviteter efter din önskan. Din kontaktperson har minst en timme per vecka reserverad just för dig (s.k. kontaktmannatid).

2 2(6) Min-metoden för en personcentrerad äldreomsorg För att säkerställa en kvalitativ och personcentrerad äldreomsorg har Frösunda tagit fram ett eget koncept, som vi kallar Min-metoden. Metoden tar avstamp i den nationella värdegrunden och består av följande beståndsdelar: Det värderingsdrivna beteendet, utgår från våra värderingar Respekt, Engagemang och Nyfikenhet och är vårt sätt att få skrivna värderingar att övergå till konkreta handlingar. Det vill säga, varje värdering ska tydligt omsättas i ett eller flera beteenden. Det salutogena förhållningssättet, låter människan bevara sin integritet, vilja och möjlighet till ett fortsatt aktivt liv. Vi utgår i vår vård och omsorg från de tre grundläggande delarna begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet, definierat som KASAM känsla av sammanhang. Den palliativa vårdens filosofi, har målsättningen högsta möjliga livskvalitet för kunden och dennes närstående. Filosofin består av fyra hörnstenar: symptomlindring, kommunikation och relationer, stöd till närstående och teamarbete. Utgångspunkten för hur vi arbetar med bemötande, kommunikation och samtal utgår från dessa hörnstenar. Det kundorienterade ledarskapet, innebär att ledare i Frösundas organisation ska vara en förebild och leda medarbetarna till ett förhållningssätt där kundens behov och önskemål ställs främst. Min-metoden är ett systematiskt arbetssätt för att skapa största möjliga inflytande för kunden. Metoden har sin utgångspunkt i verktygen: Levnadsberättelsen, Min dag, Mina aktiviteter, Mina måltider, Mitt bemötande och Min sista tid. Information som framkommer genom användandet av de verktyg som ingår i metoden integreras i genomförandeplanen och implementeras i planeringen kring kundens vardag. Frösunda arbetar löpande med värderingar i verksamheten bland annat genom att utse värderingsledare på varje avdelning. Verksamhetschef För att stärka ledarskapet och kunna säkerställa Frösundas ledningsfilosofi om ett nära och kundorienterat ledarskap kommer Frösunda tillsätta två verksamhetschefer vid Ekbacken hus H. En av verksamhetscheferna kommer ha huvudansvar för omsorgspersonalen för tre våningsplan samt de legitimerade medarbetarna och övriga yrkeskategorier i hela huset. Den andra verksamhetschefen har huvudansvar för omsorgspersonalen vid fyra våningsplan. Verksamhetscheferna kommer att vara tillgängliga under kontorstid vardagar och är ersättare för varandra. Hälso- och sjukvård Frösunda kommer utse en omvårdnadsansvarig sjuksköterska till kunden. Denne upprättar individuella vårdnadsplaner i dialog med kunden och övrig berörd personal.

3 3(6) Sjuksköterska kommer att finnas på plats dygnet runt alla dagar. Inom särskilt boende i Sundbybergs stad ansvarar, på uppdrag av Stockholms läns landsting, en organisation för läkarinsatserna. För närvarande Trygg Hälsa. Frösunda ansvarar för att medarbetarna har nödvändig kompetens om hygien och utför arbetet med höga krav på hygien. Medarbetarna kommer att genomgå den webbaserade utbildningen Basal vårdhygien. Frösunda kommer hålla tvärprofessionella teammöten en gång per vecka och våningsplan. I de tvärprofessionella teamen ingår sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut samt kontaktperson eller annan omvårdnadspersonal. Fysioterapeut och arbetsterapeut, som tjänstgör under vardagar, kommer i det dagliga arbetet fungera som handledare för omvårdnadspersonalen i funktionsbevarande arbetssätt. Frösundas uppdrag i korthet Verksamheten ska styras av Äldrenämndens kvalitetsdeklaration vilken har ledorden; trygghet, integritet, självständighet, inflytande, god hälsa och välbefinnande för alla som kommer i kontakt med verksamheten. För att garantera trygghet och säkerhet är medarbetarna tillgängliga för kunderna dygnet runt. Arbetsledande personal är tillgänglig dygnet runt årets alla dagar. Varje kund har en kontaktperson. Kunden och dennes anhöriga kommer skriftligen informeras om vad kontaktmanskapet innebär. Frösunda arbetar med dubbelt kontaktmannaskap. Det innebär att varje kund vid Ekbacken hus H utöver den ordinarie kontaktpersonen också har en vice kontaktperson i medarbetargruppen, som i största möjliga utsträckning är på plats i verksamheten då ordinarie kontaktperson inte arbetar. Kunden har rätt att byta kontaktperson om han eller hon inte är nöjd. Kunden och, om kunden vill, dennes anhöriga ska vara delaktiga i alla beslut som rör utformningen av den omsorg som ges. Kundens egna önskemål gällande dagens utformning, så som tid för uppstigning och läggning, val kring måltider, utformning och skötsel av bostaden samt kontakter med anhöriga och vänner på och utanför äldreboendet kommer styra planeringen och utformningen av omsorgen. Kunderna kommer ha möjlighet att så långt det är möjligt fortsätta att utöva de intressen han eller hon haft tidigare i livet. Aktiviteter enskilt med kontaktpersonen eller i grupp kommer att erbjudas varje dag utifrån kundernas intressen samt med varierande tema och karaktär.

4 4(6) Helger och årstidernas växlingar ska märkas i aktiviteter, måltider och lokalernas utsmyckning. Alla helger (traditioner kring röda dagar i kalendern) kommer att uppmärksammas särskilt genom mat, dukning och aktiviteter. Kontaktpersonen kommer att avsätta minst en timme per vecka till att möjliggöra just de aktiviteter kunden önskar, en så kallad kontakttimme. Kontakttimmen kommer schemaläggas eller på annat sätt planeras och dokumenteras i genomförandeplanen och den sociala dokumentationen. Kunden kommer att ges möjlighet till daglig utevistelse och promenad utomhus eller inomhus beroende på kundens egen önskan eller beslut. Kunden kommer ha möjlighet att ta emot gäster. Kunden kan även självständigt välja informationskanaler och underhållning, så som litteratur, tidningar, TV och annan media. Musik är en betydelsefull del av nuvarande leverantörs arbete med aktiviteter och som omvårdnad, både på ett individuellt och boendeövergripande plan. Det finns ett gott samarbete med stadens musikterapeut som kommer förvaltas och utvecklas under avtalstiden. Anhöriga ska känna sig välkomna på Ekbacken hus H och inkluderas på alla sätt de kan bidra till kundens livskvalitet. Synpunkter, klagomål och idéer från kunden och anhöriga kommer tas tillvara och är en del av Frösundas ledningssystem. Frösundas åtaganden gällande aktiviteter: Frösunda kommer erbjuda fem gemensamma aktiviteter för hela boendet varje vecka samt fyra aktiviteter utanför boendet per år. För att planera, samordna, stödja genomförande och följa upp meningsfulla aktiviteter vid Ekbacken hus H, kommer en medarbetare att arbeta som aktivitetssamordnare. Aktivitetssamordnarens ansvar är att planera och samordna de aktiviteter som är gemensamma för hela huset. För att organisera arbetet och samordna aktiviteter kommer Frösunda på varje våningsplan utse ett aktivitetsombud. Aktivitetsombudet planerar aktiviteter på det våningsplan han/hon arbetar samt samverkar vid de gemensamma aktiviteterna. Varje vecka skapar respektive aktivitetsombud ett veckoschema för planerade aktiviteter på våningen och de aktiviteter som är gemensamma för hela huset. Kontaktpersonen ansvarar för planeringen av kundens individuella aktiviteter samt upprättande av kundens individuella veckoschema.

5 5(6) Måltider För att säkerställa att kunderna har inflytande över planerade aktiviteter vid Ekbacken hus H kommer ett aktivitetsråd att skapas. Till rådet inbjuds intresserade kunder och närstående till att delta. Frösunda kommer använda sig av Sundbybergs stads upphandlade leverantör av måltider, Fazer Food Service AB. Frösunda arbetar efter FAMM-modellen för att skapa en stödjande och stimulerande måltidsmiljö som inbjuder till självständighet. Den sociala samvaron är självvald och för den som önskar äta helt avskilt i sin egen lägenhet ska omsorg självklart visas. Måltiderna serveras samma tid varje dag, men i de fall det finns behov av mer individuellt anpassade tider och rutiner tillmötesgås naturligtvis det. Måltidsråd hålls fyra gånger per år. I rådet planeras olika aktiviteter kring mat och måltider. På varje våningsplan finns ett måltidsombud med ett särskilt ansvar för måltidssituationen och måltidsmiljö. Kompetens Frösunda har en egen inlärningsplattform Frösundaakademin. Alla medarbetare som återkommande arbetar i verksamheten kommer ha en individuell kompetensutvecklingsplan. Till årsskiftet 2017/2018 kommer samtliga medarbetare ha genomgått utbildning i vad kontaktmannaskap innebär och undertecknat en bekräftelse på att han eller hon tagit på sig arbetsuppgiften. Två medarbetare kommer att ha kompletteringsutbildning inom demens (ex. Silviasyster eller motsvarande). Alla medarbetare ska genomgå Svenskt Demenscentrums utbildningar Demens ABC Plus Särskilt boende och Nollvision för en demensvård utan tvång och begränsningar under För att säkerställa att vi kan leva upp till vårt kundlöfte om att kunden bestämmer erbjuds alla medarbetare att genomgå vårt kompetenshöjande program Frösundaidén På Frösunda är det kunden som bestämmer. Avvikelsehantering och rapporteringsskyldighet Alla medarbetare kommer att informeras nogsamt om den rapporteringsskyldighet som följer med anställningen.

6 6(6) Alla medarbetare ansvarar för att rapportera omsorgs- och vårdavvikelser. Alla medarbetare ska även rapportera uppmärksammade risker för vård- och omsorgsavvikelser eller missförhållande. Kris Vid uppkommen krissituation kommer Frösunda tillhandahålla krishantering och liknande insatser för medarbetarna. Synpunkter och klagomål Alla som berörs av Frösundas verksamheter kan på ett enkelt sätt kunna göra sin röst hörd på följande sätt: Miljö o via förtryckt formulär i brevlåda på verksamheten o muntligt eller skriftligt till valfri medarbetare eller verksamhetschef o via webbformulär på vår hemsida o via Frösundas centralt anställda Kundombudsman Frösunda arbetar utifrån ett miljöprogram, inom Frösunda kallat miljöledningssystem, med miljöfrågor integrerade i verksamhetens vardagliga arbete. Frösundas målsättning är att samtliga verksamheter ska uppnå Frösundas egen miljöklassificering Miljöklart. Miljöklart är Frösundas egen klassificering av verksamheternas och organisationens förmåga att uppnå Frösundas tre nyckeltal för miljöarbete: Återvinning av avfall, leverantörer med miljöledningssystem och energismart. Frösundas miljöpolicy kompletterar miljöledningssystemet för hur miljöfrågor bör hanteras inom organisationen. Samtliga verksamheter inom Frösunda rekommenderas att utse en miljöambassadör. Ambassadörens uppgift innebär att aktivt påverka och främja miljöarbetet för den specifika verksamheten inom ramen för det ordinarie uppdraget.

Anbud Ekbacken Hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål. Värdighetsgarantier. Min-metoden för en personcentrerad äldreomsorg

Anbud Ekbacken Hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål. Värdighetsgarantier. Min-metoden för en personcentrerad äldreomsorg 1(5) Anbud Ekbacken Hus H Avtalsperiod Avtalet gäller i 2 år. Sundbyberg stad äger rätt att förlänga avtalet högst tre (3) 12- månaderspersioder. Frösundas koncept och åtaganden kommer att införas under

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG!

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Informationsmöte Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef Tel: 010-130 57 10 eva.ingemarsdotri@frosunda.se Christine Rosencrantz Kvalitetschef Tel: 010-130 59 99 christine.rosencrantz@frosunda.se

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG!

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Informationsmöte Anna Wahlter HR-ansvarig 010-130 39 32 anna.wahlter@frosunda.se Eva Johansson Bemanningsstrateg eva.johansson@frosunda.se Isabelle Ankarfjärd Jäger Regionchef

Läs mer

Kvalitetsmål för Äldreomsorgen

Kvalitetsmål för Äldreomsorgen Kvalitetsmål för Äldreomsorgen Kvalitetsmål för äldreomsorgen i Klippans kommun Kvalitetsmålen är fastställda av socialnämnden 2010-12-07. Äldreomsorgen skall bedrivas i enlighet med socialtjänstlagen,

Läs mer

Förslag till lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Järfälla kommun

Förslag till lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Järfälla kommun Förslag till lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Järfälla kommun Inledning Den nationella värdegrunden för äldreomsorgen ligger till grund för lokalavärdighets - garantier i Järfälla kommun.

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar att bli bra. Äldreomsorgens insatser ska vara individuellt anpassade

Läs mer

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Dnr:410-444/2016 Sida 1 (9) -07-28 Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende Plan 3 Uppföljning Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Storforsplan 36

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Centralupphandling av Vård- och omsorgsboenden Henrik Svenonius /2010

Centralupphandling av Vård- och omsorgsboenden Henrik Svenonius /2010 Utvärderingsrapport 2010-05-24 Upphandlingsansvarig Upphandling Stockholms stad Centralupphandling av Vård- och omsorgsboenden Henrik Svenonius 125-102/2010 Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg som du kan förvänta dig av socialtjänsten. Garantin gäller för dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar

Läs mer

Kvalitetsdeklarationer för. Särskilt boende. i Varbergs kommun

Kvalitetsdeklarationer för. Särskilt boende. i Varbergs kommun Kvalitetsdeklarationer för Särskilt boende i Varbergs kommun Kort om kvalitetsdeklarationer Varbergs kommun ska vara en bra kommun att leva i. Ett av kommunens prioriterade mål är Bättre hälsa genom att

Läs mer

Socialförvaltningen informerar

Socialförvaltningen informerar Socialförvaltningen informerar Du ska kunna leva ditt liv som du vill! Vi lyssnar på dig och respekterar din rätt att bestämma själv. Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen Lokal värdegrund i Norbergs

Läs mer

Socialförvaltningen informerar

Socialförvaltningen informerar Socialförvaltningen informerar Du ska kunna leva ditt liv som du vill! Vi lyssnar på dig och respekterar din rätt att bestämma själv. Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen Lokal värdegrund i Norbergs

Läs mer

Din rätt till en värdig omsorg. Värdighetsgarantier i Kalmar kommun

Din rätt till en värdig omsorg. Värdighetsgarantier i Kalmar kommun Din rätt till en värdig omsorg Värdighetsgarantier i Kalmar kommun Bakgrund 2011 infördes en nationell värdegrund i socialtjänstlagen vilket innebär att äldre personer ska ges ökade möjligheter till inflytande

Läs mer

Välkommen till Frösunda Hagtorp. Information till dig som kund och närstående

Välkommen till Frösunda Hagtorp. Information till dig som kund och närstående Välkommen till Frösunda Hagtorp Information till dig som kund och närstående Välkommen till Hagtorp! För oss kommer du som kund först i alla lägen och vi vill att du ska trivas hos oss. Vårt uppdrag är

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun

Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun Lokala värdighetsgarantier Värdigt liv och välbefinnande Nationella värdegrunden Enligt ett

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Anbud Gävle. Verksamhetsidé: Centrum för kognition och teknik

Anbud Gävle. Verksamhetsidé: Centrum för kognition och teknik Anbud Gävle Detta dokument är en förkortad version av Frösundas inlämnade anbud för de sex gruppbostäderna i Gävle. Först beskrivs den verksamhetsidé som vi ska genomföra under kontraktsperioden. Sedan

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Polhemsgården Utvecklingsplan upprättad 2017-02-17 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Läs mer

1 Värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Tyresö kommun

1 Värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Tyresö kommun VÄRDIGHETSGARANTIER Bilaga 1 Äldreomsorgen 1 Värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Tyresö kommun 1.1 Inflytande över den individuella vården och omsorgen 1.1.1 Seniorguide Seniorguiden är till för dig

Läs mer

Vi är tillgängliga Du behöver bara ringa ett samtal till individ- och familjeomsorgen för att komma i kontakt med en person som kan hjälpa dig.

Vi är tillgängliga Du behöver bara ringa ett samtal till individ- och familjeomsorgen för att komma i kontakt med en person som kan hjälpa dig. Bilaga 2 Kvalitetsgarantier för Individ- och familjeomsorgen Vi är tillgängliga Du behöver bara ringa ett samtal till individ- och familjeomsorgen för att komma i kontakt med en person som kan hjälpa dig.

Läs mer

Äldreomsorg & Hospice. Välkommen!

Äldreomsorg & Hospice. Välkommen! Äldreomsorg & Hospice Välkommen! Leva livet hela livet Vi vet att du är unik. Du vet själv vad du uppskattar, vad som får dig att må bra och när och hur du vill umgås med andra. Kort sagt är det bara du

Läs mer

Kontaktmannaskap LSS. Vård- och omsorgsförvaltningen

Kontaktmannaskap LSS. Vård- och omsorgsförvaltningen Kontaktmannaskap LSS Vård- och omsorgsförvaltningen Vad är kontaktmannaskap? Att vara kontaktansvarig är inte bara ett uppdrag utan också en förtroendefull relation som bara du har med kunden. Förtroendet

Läs mer

Anbud Sala. Mål- och värdegrund. Personcentrerad omsorg

Anbud Sala. Mål- och värdegrund. Personcentrerad omsorg Anbud Sala Detta dokument är en förkortad version av Frösundas inlämnade anbud för driften av gruppboendet i Sala. Vi lyfter även fram de roller och ansvarsområden som beskrivs i anbudet. Avslutningsvis

Läs mer

Anbud för Lomma kommuns äldreboenden. Förkortad version

Anbud för Lomma kommuns äldreboenden. Förkortad version Anbud för Lomma kommuns äldreboenden Förkortad version BAKGRUND Detta dokument är en förkortad version av Frösundas inlämnade anbud för Lomma kommuns äldreboenden. De beskrivningar av utpekade kvalitetsområden

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens Värdegrund och värdighetsgarantier - för dig som ansöker om eller redan bor i särskilt boende

Vård- och omsorgsnämndens Värdegrund och värdighetsgarantier - för dig som ansöker om eller redan bor i särskilt boende Vård- och omsorgsnämndens Värdegrund och värdighetsgarantier - för dig som ansöker om eller redan bor i särskilt boende Vår värdegrund Vår värdegrund är de värderingar vi arbetar efter och som återspeglas

Läs mer

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Denna vägledning kan ses som ett stöd vid framtagandet av medarbetarens utbildnings- och introduktionsplan. Förslag på

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg som du kan förvänta dig av socialtjänsten. Garantin gäller för dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar

Läs mer

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende 2016-10-19 1 (6) Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende Information och marknadsföring Ge information om nationella värdegrunden och vad lokala värdighetsgarantierna innebär till

Läs mer

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde Verksamhetsplan2009-2011 för Bryggarens hemtjänstområde Reviderad 20110104 Till grund för enhetens verksamhet är Förvaltningen för omsorg och hälsas verksamhetsplan 2009-2011 Vision Vi är till för att

Läs mer

Att ställa kvalitetskrav i vård och omsorg. thomas.hallgren@kommunakuten.se

Att ställa kvalitetskrav i vård och omsorg. thomas.hallgren@kommunakuten.se Att ställa kvalitetskrav i vård och omsorg thomas.hallgren@kommunakuten.se När utformas kvalitetskraven Det politiska förarbetet Det administrativa förarbetet Upphandlingsprocessen (förfrågningsunderlaget)

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg En service- och är ett löfte om innehåll och kvalitet på dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar att

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN Alla människor har lika värde, alla har rätt att mötas med respekt, tydlighet, lyhördhet, hänsyn och acceptans för den man är. Den 1 januari

Läs mer

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista.

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Område Krav Krav Uppföljning Kvalitet/planering och Entreprenören skall ha en årlig uppföljning verksamhetsplan där det beskrivs hur arbetet skall uppfylla

Läs mer

Trygghet. Vår vision. Äldre och personer med funktionsnedsättning ska känna sig trygga i sitt boende och

Trygghet. Vår vision. Äldre och personer med funktionsnedsättning ska känna sig trygga i sitt boende och Målprogram för vård- och omsorgsnämnden 2015 2019 Vår vision Köpings kommuns insatser inom Vård & Omsorg ska vara bland de bästa i Sverige. Alla människor har lika värde och ska känna att de har samma

Läs mer

GARANTIER I ÄLDREOMSORGEN Värdegrund och värdighetsgarantier i Järfälla kommun

GARANTIER I ÄLDREOMSORGEN Värdegrund och värdighetsgarantier i Järfälla kommun GARANTIER I ÄLDREOMSORGEN Värdegrund och värdighetsgarantier i Järfälla kommun För att du ska veta vad du kan förvänta dig av äldreomsorgen har Järfälla kommun infört lokala värdighetsgarantier. De vänder

Läs mer

Mälarbacken vård och omsorgsboende

Mälarbacken vård och omsorgsboende K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Mälarbacken vård och omsorgsboende Ing re ss På Mälarbacken bemöter vi Dig med kunskap och respekt Mälarbacken vård- och omsorgsboende är både ett gruppboende

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg 1 Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Norlandia Care Särskild boende för äldre 2018 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN BILAGA 3

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN BILAGA 3 LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN BILAGA 3 Alla människor har lika värde, alla har rätt att mötas med respekt, tydlighet, lyhördhet, hänsyn och acceptans för den man är. Den

Läs mer

UPPHANDLING AV DRIFTEN AV NORRMALMS LSS-BOSTÄDER. Kriterium 1, Värdegrund och ledarskap (30 %)

UPPHANDLING AV DRIFTEN AV NORRMALMS LSS-BOSTÄDER. Kriterium 1, Värdegrund och ledarskap (30 %) SID 1 (5) UPPHANDLING AV DRIFTEN AV NORRMALMS LSS-BOSTÄDER Anbudsgivare: Frösunda Omsorg AB Kriterium 1, Värdegrund och ledarskap (30 %) BEDÖMNINGSGRUND 1:1VÄRDEGRUND (10%) Anbudsgivaren ska kortfattat

Läs mer

Hemtjänst. Välkommen!

Hemtjänst. Välkommen! Hemtjänst Välkommen! Leva livet hela livet Vi vet att du är unik. Du vet själv vad du uppskattar, vad som får dig att må bra och när och hur du vill umgås med andra. Kort sagt är det bara du som är expert

Läs mer

Den nationella värdegrunden för äldreomsorg Den lokala värdighetsgarantin för äldreomsorgen i Huddinge. Erika Svärdh, kommunikationschef, SÄF

Den nationella värdegrunden för äldreomsorg Den lokala värdighetsgarantin för äldreomsorgen i Huddinge. Erika Svärdh, kommunikationschef, SÄF Den nationella värdegrunden för äldreomsorg Den lokala värdighetsgarantin för äldreomsorgen i Huddinge Erika Svärdh, kommunikationschef, SÄF Nationell värdegrund i socialtjänstlagen Den 1 januari 2011

Läs mer

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med Kontaktmannaskap Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS Beslutat av Förvaltningschef Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller från och med Senast reviderad 2019-05-06 sid. 1

Läs mer

Information vård och omsorg

Information vård och omsorg Information vård och omsorg Uppdrag ge äldre och andra i behov av stöd, vård och omsorg, en god omvårdnad och hälso- och sjukvård. förebyggande verksamhet och stöd till anhöriga. varje människa ska få

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen, Gnesta kommun

Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen, Gnesta kommun Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen, Gnesta kommun Rätt till privatliv och kroppslig integritet 1. Vi garanterar att vi respekterar att bostaden tillhör Ditt privatliv Vi knackar eller ringer

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun

Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Lokala värdighetsgarantier i Norrköping Värdigt liv och välbefinnande Nationella värdegrunden Enligt ett tillägg

Läs mer

Kvalitetsrevision i äldreboende

Kvalitetsrevision i äldreboende Kvalitetsrevision i äldreboende Frågor till hemvårdare Enhet: Personal som intervjuats: Datum Sammanfattning Värdegrund och vision 1. Den nationella värdegrunden för äldreomsorgen säger att omsorg om äldre

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Daljunkaregårdens äldreboende drivs sedan maj 2008 av Temabo. Vårt mål är att skapa ett aktivare boende för äldre med inriktning musik. Vi inför en salutogen äldreomsorg

Läs mer

Älvgården. Information till den enskilde och anhöriga

Älvgården. Information till den enskilde och anhöriga Älvgården särskilt boende Information till den enskilde och anhöriga Varmt välkommen till Älvgården I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar till oss samt till dina anhöriga. Tveka

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER FÖR ÄLDREOMSORGEN I SVEDALA KOMMUN Alla människor har lika värde, alla har rätt att mötas med respekt, tydlighet, lyhördhet, hänsyn och acceptans för den man är. Den 1 januari

Läs mer

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun Kvalitetskrav i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för bostäder med särskild service för vuxna

Läs mer

Lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Robertsfors

Lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Robertsfors 2013-02-08 Lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Robertsfors Inledning Den nationella värdegrunden och dess innehåll ligger till grund för värdighetsgarantin för äldreomsorgen i Robertsfors kommun.

Läs mer

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett.

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Välkommen! Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef 010-130 57 10 eva.ingemarsdotri@frosunda.se Frösunda Omsorg Frösundas resa startade 1994 med en liten verksamhet

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg

Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg 1 Kvalitetsdeklaration Särskilt boende äldreomsorg En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Humana Omsorg AB 556749-0007 2018 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för offentliga

Läs mer

VÄRDEGRUND OCH VÄRDIGHETSGARANTIER

VÄRDEGRUND OCH VÄRDIGHETSGARANTIER VÄRDEGRUND OCH VÄRDIGHETSGARANTIER för äldre- och omsorgsverksamheten i Sigtuna kommun DETTA ÄR VÅR VÄRDEGRUND SJÄLVBESTÄMMANDE Att själv få bestämma över sitt liv är en rättighet. För oss innebär det

Läs mer

Du ska kunna leva ditt liv som du vill!

Du ska kunna leva ditt liv som du vill! Du ska kunna leva ditt liv som du vill! Vi lyssnar på dig och respekterar din rätt att bestämma själv. Örebro kommuns lokala värdegrund Vad innebär den för dig? Enligt ett tillägg i socialtjänstlagen ska

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6)

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6) Postiljonen vård- och omsorgsboende Dnr: 1.6-164/2019 Sid 1 (6) Ansvarig för upprättande och innehåll: Patrik Mill, verksamhetschef med hälso- och sjukvårdsansvar Postiljonen vård och omsorgsboende, egen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Töreboda_Björkängen (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Töreboda_Björkängen (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Töreboda_Björkängen (minst 7 svarande) Särskilt boende De fem frågor där andelen positiva svar är högst Får bra bemötande från personalen Känner sig

Läs mer

värdighetsgarantier för dig som har stöd av äldreomsorgen i Botkyrka

värdighetsgarantier för dig som har stöd av äldreomsorgen i Botkyrka värdighetsgarantier för dig som har stöd av äldreomsorgen i Botkyrka värdighetsgarantier Från och med 2014 gäller värdighetsgarantier i Botkyrkas äldreomsorg. Garantierna är äldreomsorgens löften till

Läs mer

Redovisning av uppföljning av intraprenadavtal på Skolörtens gruppboende 2011

Redovisning av uppföljning av intraprenadavtal på Skolörtens gruppboende 2011 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN Josefin Johansson Telefon: 508 05 072 DNR 1.2.1-126-2012 TJÄNSTEUTLÅTANDE 29 FEBRUARI 2012 SID 1 (8) SAMMANTRÄDE 20 MARS 2012 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

Brismarksgården SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga

Brismarksgården SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Brismarksgården SÄRSKILT BOENDE Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga 1 Varmt välkommen till Brismarksgården I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar in samt

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

KVALITETSKRAV OCH MÅL

KVALITETSKRAV OCH MÅL Fastställd 2012-11-22 Omsorgs- och utbildningsutskottet KVALITETSKRAV OCH MÅL VÅRD OCH OMSORGSBOENDE FÖR ÄLDRE Gäller från 2013-01-01 Storgatan 4 280 60 Broby Växel: 044-775 60 00 Fax: 044-775 62 90 Plusgiro:

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Upplands- Bro kommun

Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Upplands- Bro kommun Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Upplands- Bro kommun Rätt till privatliv och kroppslig integritet 1. Vi garanterar att Du har rätt till kroppslig integritet i samband den personliga omvårdnaden

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier

Lokala värdighetsgarantier Lokala värdighetsgarantier Genomförandeplan Äldre i Degerfors kommun med sociala omsorgs- och vårdinsatser ska få en individuell genomförandeplan upprättad. Tidsaspekten för upprättandet ser olika ut,

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning

Läs mer

Äldreomsorgens. värdegrund. Att möta människor i livets slutskede

Äldreomsorgens. värdegrund. Att möta människor i livets slutskede Äldreomsorgens värdegrund Att möta människor i livets slutskede Värdegrunden gäller ända till slutet Att jobba inom äldreomsorgen innebär bland annat att möta människor i livets slutskede. Du som arbetar

Läs mer

Gruppbostad i Håbo kommun

Gruppbostad i Håbo kommun Gruppbostad i Håbo kommun Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet och skyldigheter som gäller

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Mall för patientsäkerhetsberättelse i Sollentuna kommun All text som är inom rutorna är hjälptext och rutor med innehåll ska tas bort när ni skrivit

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Uppföljning av åtgärder brukarundersökning 2013. 2014-02-04 Vår referens. Anne Wolf Utvecklingssekreterare. anne.wolf@malmo.

Tjänsteskrivelse. Uppföljning av åtgärder brukarundersökning 2013. 2014-02-04 Vår referens. Anne Wolf Utvecklingssekreterare. anne.wolf@malmo. Malmö stad Stadsområdesförvaltning Väster 1 (1) Datum 2014-02-04 Vår referens Anne Wolf Utvecklingssekreterare Tjänsteskrivelse anne.wolf@malmo.se Uppföljning av åtgärder brukarundersökning 2013 SOFV-2014-208

Läs mer

Kvalitetsdeklarationer och Kvalitetskrav. för kunder. i dagverksamhet med social inriktning och demensinriktning.

Kvalitetsdeklarationer och Kvalitetskrav. för kunder. i dagverksamhet med social inriktning och demensinriktning. Kvalitetsdeklarationer och Kvalitetskrav för kunder i dagverksamhet med social inriktning och demensinriktning i Varbergs kommun KVALITETSDEKLARATIONER Varbergs kommun har som en av sina strategiska målsättningar

Läs mer

Kvalitetsdeklarationer för. Hemtjänst. i Varbergs kommun

Kvalitetsdeklarationer för. Hemtjänst. i Varbergs kommun Kvalitetsdeklarationer för Hemtjänst i Varbergs kommun Kort om kvalitetsdeklarationer Varbergs kommun ska vara en bra kommun att leva i. Ett av kommunens prioriterade mål är Bättre hälsa genom att inspirera

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Säkra det skriftliga och muntliga informationsflödet mellan vårdpersonalen

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Säkra det skriftliga och muntliga informationsflödet mellan vårdpersonalen Utvecklingsplan för verksamhet: Skoga vård- och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2017-02-01 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Värdegrund, lokala värdighetsgarantier och bemötande

Värdegrund, lokala värdighetsgarantier och bemötande Vård- och omsorgsförvaltningen Riktlinje Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Dokumentansvarig Emelie Sundberg, SAS Godkänd av Monica Holmgren, chef vård- och omsorgsförvaltningen Diarienr VON 198/15

Läs mer

Information till närstående Uppstart Sala

Information till närstående Uppstart Sala VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Information till närstående Informationsmöte Susanne Sidén VD 010-130 30 12 Susanne.siden@frosunda.se Isabelle Ankarfjärd Jäger Regionchef 010-130 30 74 Isabelle.ankarfjardjager@frosunda.se

Läs mer

Värdegrund, lokala värdighetsgarantier och bemötande

Värdegrund, lokala värdighetsgarantier och bemötande Värdegrund, lokala värdighetsgarantier och bemötande Styrdokument Riktlinje Dokumentansvarig SAS Skribent SAS Beslutat av Förvaltningschef dnr VON 133/18 Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Bergsund drivs sedan 15 september 2008 av Temabo AB med målet att skapa ett aktivare boende för de äldre. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar.

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. 1. VC/BVC arbetsplatsträffar. Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård- och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2016-01-13 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

KOMPETENSTRAPPAN UTBILDNINGSPAKET FÖR OMSORGSPERSONAL

KOMPETENSTRAPPAN UTBILDNINGSPAKET FÖR OMSORGSPERSONAL KOMPETENSTRAPPAN UTBILDNINGSPAKET FÖR OMSORGSPERSONAL BASEN Omfattar de mest basala kunskaperna som en medarbetare måste ha för att kunna arbeta på grupp-och servicebostäder inom Frösunda. Baskunskaper

Läs mer

gäller både verksamhets- och avtalsuppföljning Ett övergripande ledningssystem finns, men bedöms till vissa delar behöva anpassas lokalt.

gäller både verksamhets- och avtalsuppföljning Ett övergripande ledningssystem finns, men bedöms till vissa delar behöva anpassas lokalt. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (9) 2015-10-26 Aktuella utvecklingsområden för Stureby vård och omsorgsboende

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Driftsentreprenad av vårdboende Kaptenen

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Driftsentreprenad av vårdboende Kaptenen Alingsås kommun Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Helt anbud Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Driftsentreprenad av vårdboende Kaptenen Diarie 2014.010.720 Upphandlare Magnus Bernhardsson

Läs mer

Kontaktpersonalen har en central funktion i kvalitetssäkring för hyresgästens/kundens vård och omsorg.

Kontaktpersonalen har en central funktion i kvalitetssäkring för hyresgästens/kundens vård och omsorg. Inom hemtjänsten Inom äldreomsorgen i Grästorps kommun arbetar vi enligt modellen att varje hyresgäst/kund skall ha en egen kontaktpersonal en person som känner hyresgästen/kunden lite mer. Kontaktpersonalen

Läs mer

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Annika Wiechel 2015-01-12 SID 1 (7) ON/2015:4 TJÄNSTESKRIVELSE Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför

Läs mer

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 MÅNGKULTURELL HEMTJÄNST I STOCKHOLM AB 2016-01-08 verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 Mångkulturell Hemtjänst bedriver hemtjänst i Solna. Verksamhetens kontor är beläget med adress, Norgegatan

Läs mer

VÄGLEDNING. Checklista demens. Dagverksamhet

VÄGLEDNING. Checklista demens. Dagverksamhet VÄGLEDNING Checklista demens Dagverksamhet Checklistan är ett arbetsredskap och ett hjälpmedel för att arbeta efter Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Samtidigt leder den till ett lärande genom att

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care i egenregi. Frösunda har 40 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

4. Gruppboende - personer med demenssjukdom och med särskilda behov

4. Gruppboende - personer med demenssjukdom och med särskilda behov Förfrågningsunderlag 2015-07-03 Upphandlande organisation Malmö stad Anna Bassmann Upphandling Särskilda boende- och korttidsplatser STK-2015-151 Sista anbudsdag: 2015-09-01 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Äldreomsorgsplan för Sandvikens Kommun

Äldreomsorgsplan för Sandvikens Kommun Äldreomsorgsplan för Sandvikens Kommun Förslag från äldreomsorgsnämnden 2005-07-06 122 Dnr KS2006/50 1.1 Vision Framtidens äldreomsorg skall utvecklas mot att det ska finnas små marknära enheter i varje

Läs mer

Äldrenämndens. inriktningsmål

Äldrenämndens. inriktningsmål Äldrenämndens inriktningsmål Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Sid 3 Verksamhetsidé Sid 4-5 Vision Sid 6 Uppdrag Sid 7 Ekonomi Sid 8 Verksamhet Sid 9-11 Personal/Organisation Sid 12 Inledning

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15 BYGDEVÄGEN 15 2016-09-23 Välkommen till Bygdevägen 15 2 (5) Bygdevägen 15 Bygdevägen 15 är ett äldreboende som ligger i samhället Östra Husby på Vikbolandet. I närområdet finns grönområden, affär, apotek

Läs mer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Upprättad 2013-12-18 2(5) Kvalitetsledningssystem i Timrå Bakgrund Socialtjänstlagen (SoL) 3 kap 3 säger insatserna

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Albert Engströmsgatan 33 Kontaktuppgifter Besöksadress: Albert Engströmsgatan 33 754 30 Uppsala Telefon: 018 727 56 70 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se

Läs mer

Vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsboende Vård- och omsorgsboende Tillsyn och omvårdnad dygnet runt Vård- och omsorgsboende Vård- och omsorgsboende är en boendeform för dig som behöver omfattande och långvarig omvårdnad, tillsyn och vård. På ett

Läs mer