Fördjupad lägesrapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fördjupad lägesrapport"

Transkript

1 Version Fördjupad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Ska lämnas in årligen, som bilaga till den ansökan om utbetalning som sträcker sig till sista december. 1. Grundinformation Projektnamn Ärende-ID Kooperativt företagande för inkluderande tillväxt Stödmottagare Organisationsnumme Värmlandskooperativen Redovisningsperiod fr.o.m t.o.m Lägesrapport nr Projektets startdatum Projektets slutdatum Gör en övergripande beskrivning av projektets verksamhet Beskriv övergripande vad ni arbetat med i projektet under aktuell redovisningsperiod. Redogörelsen bör innehålla beskrivning av : - övergripande verksamhet - hur ni arbetat mot mål och delmål - eventuella avvikelser från projektbeslutet - eventuella ändringar - hur ni arbetat med horisontella kriterier - vilka processer som initierats - kommentarer kring eventuella aktiviteter och resor utanför programområdet. - övergripande verksamhet Vilket framgår av genomförda aktiviteter nedan har utveckling av affärsmodeller kopplat till generationsskifte och kooperativa solparker påbörjats under perioden. Vidare har kunskapslyft genom det som kallats kommunresa nedan varit prioriterat under perioden. - hur ni arbetat mot mål och delmål Genomförda aktiviteter har haft tydlig bäring på mål och delmål vari undanröjande av hinder i kombination med att affärsmodeller utvecklas varit centrala utvecklingsområden under perioden. Likaledes har arbetet med att öka kunskapsnivån tagit fart, inte minst genom beskriven kommunresa, se nedan. - eventuella avvikelser från projektbeslutet Vi bedömer att vi inte har avvikelser utöver ekonomiska sådana att rapportera om, se lägesrapport 1. Att vi inte upparbetat medel enlighet med budget var en medveten avvägning då vi avvaktat med att anställa jurist se också punkt 7 nedan. - eventuella ändringar Vi hr inga ändringar att föreslå/rapportera om. - hur ni arbetat med horisontella kriterier Vi har fortsatt stödja nätverkande liksom utveckling av mötesplatser, denna period inte minst med koppling till de sociala företagen. På så vis utvecklas det sociala kapitalet vari människor från olika sammanhang och bakgrunder möts, vilket ökar mångfalden och stärker känslan av att vara inkluderad i samhället. Satsningen i syfte att skapa en kooperativ affärsmodell för kooperativa solparker har en tydlig koppling till miljö. 1 (8)

2 - vilka processer som initierats Vi har under perioden arbetat vidare med de processer som beskrivs (initierades) under föregående period, se lägesrapport 1. - kommentarer kring eventuella aktiviteter och resor utanför programområdet. Utveckling av rådgivarsystem liksom affärsmodell inom KKN sektorn kopplas an till nationellt arbete i syfte att nå bästa möjliga kvalitét. Likaledes har frågan om generationsskifte en nationell och en internationell vinkling detta då frågeställningens art dels kräver nationella lösningar, dels utvecklas genom internationella erfarenheter. 3. Beskriv genomförda aktiviteter Beskriv de aktiviteter och därtill kopplade delaktiviteter som genomförts under aktuell redovisningsperiod. Utgå från aktiviteterna som framgår av ert beslut. Akt. Delakt. Aktivitetsbenämning Beskrivning Delmål 1 1. Diplomering Rådgivningsinsatser tillsammans med Utveckla ett effektivt och diplomerad rådgivare har genomförts kvalitetssäkrat tillsammans med utvärderande samtal. rådgivningssystem som Samtliga moment är genomförda och ett ev. säkerställer att alla oavsett godkännande avvaktas. ålder, kön, bransch, etnisk bakgrund, geografisk 2. ASF företag hemvist eller Under perioden har en rådgivare blivit marknadsområde har godkänd av Bolagsverket för att arbeta med tillgång till rådgivning med likvidationer. Ett uppdrag har påbörjats för hög kvalitét för att likvidering av ett ASF företag. förverkliga sina idéer. Arbetet innefattar också IT baserade rådgivningssystem Period: Omfattning: 20 % 190,43 arbetstimmar vilket motsvarar 22 % av nedlagd tid. Kommentar: Med upparbetad tid avses nedlagd tid allt sedan projektet startade. Gäller också nedan delmål 3 Innovationscheckar Under perioden har två telefonsammanträden genomförts för beviljande av checkar. Vi noterar att efterfrågan på checkarna är svag, vilket bl.a. kan bero på uppsatta villkor. Vi har för avsikt att lyfta frågan med VINNOVA under februari månad Regionalt rådgivningssystem Under perioden har det regionala stödsystemet haft en sammankomst vari bl.a. tre nybildade företag, varav ett kooperativ, medverkade i syfte att tydligare koppla an till kundperspektiv. Utvecklingsarbetet planeras fortsätta under Intern rådgivningsutveckling Ett arbete som pågår. Inom ramen för Coompanion Sveriges rådgivargrupp har vi under perioden haft tre telefonmöten. Vi arbetar med att ta fram mallar för allt vad en affärsplan bör innehålla med utgångspunkt i kooperativa företag. Inom gruppen för Kulturella/Kreativa näringar har Värmlandskooperativen ansvaret för framtagning av mallar för bl.a. stadgar anpassade för branschen. Lagtexten om ekonomiska föreningar kommer som det ser ut att förändras från 2 (8)

3 vi arbetar kontinuerligt med att ta del av de nya förändringarna så att vi rådgivare är uppdaterade när lagen träder i kraft. I maj månad 2016 kommer vi att genomgå en tvådagars utbildning kring den nya lagen. 6 Ökad närvaro/effektivitet Under perioden har en kommunresa påbörjats, se kunskapslyft nedan. Kommunresan syftar bl.a. till ökad lokal närvaro i samverkan med lokala aktörer kopplat till enskilda kommuners utvecklingsplaner. Delmål 2 Utveckla nya kooperativa affärsmodeller inklusive modeller med bäring på samhällsentreprenörskap och sociala innovationer. Period: Omfattning: 25 % 325,84 arbetstimmar vilket motsvarar 37 % av nedlagd tid. Övrigt Vi har deltagit på av Almi Värmland arrangerad finansieringsdag 1. Generationsskifte Under perioden har Värmlandskooperativen i samverkan med IF Metall, Unionen och Karlstad universitet utvecklat och överlämnat förslag till pilotsatsning på Landshövding Kenneth Johanssons anmodan (se lägesrapport 1) Förslaget bifogas lägesrapporten. Landshövdingen har ännu inte återkommit i frågan. Den 11 november höll vi ett 2,5 h långt utbildnings avseende TransfertoCOOP inför samtliga 25 Coompanionkontor i landet. Flera tidningsartiklar kopplade till ämnet redovisades i föregående lägesrapport, under perioden har ännu en artikel publicerats, bifogas. 2. Energikooperativ Under perioden har arbetet avseende att på nytt starta konkursad solpanelsfabrik fortsatt. Ett första alternativ har utvecklats baserat på att supporta övertagandet som ev kan förväntas ske efter nyår. I så fall kan fabriken komma att tas över av tre lokala affärsmän. Efter att ha träffat dessa personer har vi från vår grupp meddelat att vi stödjer deras process och avvaktar därmed den egna processen. Parallellt har vi dock mobiliserat Coompanionkontor och andra ambassadörer i hela landet ifall att vårt konsumentkooperativa koncept åter kan komma att aktualiseras. Dock menar vi att förutsättningarna för övertagande och långsiktig hållbar utveckling tycks starkare om nämnda tre personer köper verksamheten. De har kompetens och kapital. I samband med den dialog vi fört har också fortsatt samverkan diskuterats. I det läget är våran ambition att utveckla affärsmodeller för kooperativa solparker i samverkan med fabriken vari vi hoppas kunna leverera kompletta kooperativa solparkslösningar baserade på svensk kvalitét och konkurrensmässiga priser med syfte att bidra till omställning Sverige. 3 (8)

4 3. Äldrekooperativ Glava Den idé som nämndes i lägesrapport 1 gällande utveckling av äldrekooperativ i Glava har avslutats. Initiativtagarna har meddelat att de bedömer processen allt för omfattande varför vi avslutar rapportering i detta ärende. KKN, Dansk modell etc. Har tagit del av denna Danska modell men i dagsläget kommer vi inte att fortsätta arbeta enlig den. 4. Personalpool Under perioden har arbetet med att skapa en modell för uppbyggnad av en kooperativ personalpool initierats. Tre företag inom restaurang/servicenäringen vill gemensamt arbeta med framförallt kompetensförsörjning inom näringen och på lansdsbygden. Fler företag kommer att bjudas in och samarbete med bl.a. Arbetsförmedlingen med visst fokus på integration planeras. Delmål 3 Åstadkomma ett kunskapslyft beträffande kooperativt företagande hos politiker och tjänstemän i kommuner och landsting (stödjare och beställare) tjänstemän och beslutsfattare i banker och andra kreditgivare (möjliggörare), andra företagsstödjande organisationer. Kunskapslyftet kan i sin förlängning bidra till att allmänheten får ökad förståelse för företagande och då i synnerhet kooperativt företagande. Period: Omfattning: 25% 210,74 arbetstimmar vilket motsvarar 24 % av nedlagd tid. 1 Kunskapslyft kommuner Under perioden har projektet besökt kommunledningen i Munkfors-, Hagfors-, Filipstad-, Kristinehamn-, Grums-, Hammarö- och Arvika kommuner. Under dessa möten har 1,5 timma ägnats åt att påvisa projektets möjligheter i vilken roll(er) projektet kan medverka i utvecklingsarbete. Därefter har diskussion med utgångspunkt i kommunala strategier i relation till projektet genomförts. Efter avslutade diskussioner har kommunerna erhållit en sammanfattning i form av en julhälsning se bifogad fil. Resterande kommuner planeras att besökas första kvartalet KoopSam Under perioden har enkom planeringsarbete avseende aktiviteter 2016 genomförts. KoopSam har dessutom beslutat om egen loggotype. Bland kommande aktiviteter märks sopplunchseminarier, större seminarium, KoopSam stipendiet liksom Jakten på Ostartade kooperativet. 3. Övrigt Tillsammans med Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander föreläste vi på arrangemang i regi av Ung Företagsamhet den 3 november på temat kooperativa företag. KPS, Kristinehamns Praktiska Folkhögskola (Rektor och projektutvecklingsansvarig) ha besökt oss i syfte att diskutera samverkan företrädelsevis kopplat till ASF företag. Ett informationstillfälle för alla företagsrådgivare inom Swedbank, Karlstad 4 (8)

5 Delmål 4 Förstärka nätverken kring kooperativt företagande och underlätta möten, skapa forum och nätverk för att korta avstånd och sammanföra forskningsmiljöer och enskilda forskare med näringsliv, offentlig sektor och den sociala ekonomin nationellt och internationellt. Period: Omfattning: 15% 140,14 arbetstimmar vilket motsvarar 16 % av nedlagd tid Extern kommunikation och resultatspridning Period: ) Omfattning: 10 % har genomförts under perioden. Fler kommer att genomföras under våren 2016 för att informera/utbilda rådgivarna kring den nya lagen om ekonomisk förening som kommer att träda i kraft från 1 juli TranfertoCOOP Läget är oförändrat beslut avvaktas 2. Akademin Inga särskilda aktiviteter under perioden 5. ASF nätverk I november månad genomfördes en nätverksträff med länets ASF företag. Ett besök gjordes hos Landshövdingen som har ett stort intresse i frågan. Nästa träff är inplanerad till den 23 februari då Arbetsförmedlingens sakkunniga på områdes bjuds in för en dialog. Övrigt Vi har medverkat i initiativ avseende det idéburna Värmland. Ett upptaktsmöte med ett 50 tal personer arrangerat av Attityd Värmland. Extern kommunikation vid sidan av det som sker i samband med beskrivna aktiviteter har under perioden gjorts via sociala medier, massmedia samt hemsida. 6 arbetstimmar vilket motsvarar 1 % av nedlagd tid Utvärdering och lärande Period: Omfattning: 3 % Upparbetat: Avslutningsarbete Period: Omfattning: 2% 4. Beskriv resultat och utfall underaktuell redovisningsperiod Redogör för vilka direkta resultat och utfall som projektet uppnått. Beskriv även kopplingen till projektets målsättning och det specifika mål som projektet beviljats stöd inom. Tänk på att utfallen på de valda indikatorerna ska redovisas i tabellen under punkt 5. Övergripande målsättning: Syftet med projektet är att lyfta det kooperativa företagandet till en högre tillväxtnivå till gagn för smart och hållbar tillväxt för alla. 5 (8)

6 Projektmål Projektmålet är att undanröja hinder i form av okunskap och råda bot på bristen av fungerande affärsmodeller så att flera kooperativa företag startas och utvecklas Direkta resultat och utfall denna period Allmänt menar vi att projektet tagit steg mot förverkligande av övergripande mål och projektmål. Det är dock allt för tidigt att kunna konkret redovisa sådana resultat. Steg i sådan riktning är: Ovan beskriven kommunresa som har påbörjats vars effekter är att kännedom om projektet/organisationen ökar i kommunledningar. Landshövding Kenneth Johansson har erhållit förslag till pilotprojekt (i samverkan med Karlstad universitet, IF Metall och Unionen) Vi har efter Bolagsverkets godkännande kompetens och befogenhet att verka som likvidator. Vi har inkluderats i regionens rådgivningsstruktur med möjlighet att påverka sammanhang vari gemensamma ambitioner är att underlätta för kunden. Vi har fortsatt (pågående) utvecklingsarbete kopplat till energikooperativ (affärsmodell) Pågår gör ett annat utvecklingsarbete kopplat till restaurang och upplevelse sektorn i norra Värmland (gemensam affärsmodell i syfte att ha tillgång till och dela kompetens) 5. Beskriv utfall av indikatorer under aktuell redovisningsperiod Fyll i samtliga indikatorer och måttenheter i excelfilen i bilaga 1. Utgå från ert beslut om stöd. Indikatorer enligt beslut Namn Antal Sysselsättningsökning i företag som får stöd: 50 Antal företag som får annat stöd än ekonomiskt stöd: 30 Antal företag som får stöd: 80 Antal nya företag som får stöd: 50 Kommentarer enligt ansökan Bedömningen är att 50 nya kooperativa företag startas under perioden, att dessa skapar 50 nya arbetstillfällen. Vidare att 30 företag/organisationer erhåller kompetensutbildning samt att 5 nya affärsmodeller utvecklas i projektet. Tolkning av beslut Indikator gällande antal företag som får stöd 80 stycken omnämns inte i ansökan, dock i beslut. I samband med projektdialogmöte 27 augusti 2015 framgick att siffran 80 uppkommer genom att antal företag som får annat stöd än ekonomiskt stöd (30 st.) adderas med antal företag som får stöd (50 st.) vilket ger siffran 80 st. Indikatorer för denna period redovisas i exelfil. 6. Övriga utfall och/eller goda exempel Här kan ni lyfta fram övriga utfall eller goda exempel som skapats inom projektet och som knyter an till projektets mål men som inte direkt belyses av indikatorerna. Exempel på detta kan vara utveckling av nya varor och tjänster, insatser som bidragit till företags konkurrenskraft, särskilt framgångsrika arbetssätt mm. Arbetet kopplat till energikooperativ har som bieffekt resulterat i kontakter kopplat till delad ekonomi, sharing business etc. Det idéburna Värmland är ett nytt nätverk som uppstått i denna sektor. Dialog förs just nu avseende en kommande konferens som belyser den nya delningsekonomin. 6 (8)

7 7. Bedömning om projektet kommer upparbeta alla budgeterade kostnader I detta avsnitt skall ni ange om ni bedömer att projektet kommer upparbeta alla budgeterade kostnader. Beskriv i kommentarsfältet eventuella avvikelser alternativt potentiella budgetförändringar. Vilket beskrevs i lägesrapport 1 har vi inte upparbetat kostnader i enlighet med budget. Främst då vi valde att avvakta tillsättande av jurist tills efter årsskiftet då vi bedömde att sådan spetskompetens inte var relevant i projektets uppstarts fas. Vidare har vi inte, i enlighet med budget, producerat planerade trycksaker- då vi vill bedöma relevansen av sådant material kopplat till hela projektperioden. 8. Beskriv eventuella bidrag i annat än pengar (privat och offentligt) Redogör för vad de olika resurserna har tillfört projektet, exempelvis hur medfinansiärens har personal jobbat med periodens aktiviteter. Läs mer om medfinansiering på Tillväxtverkets webbplats: nansiering.4.2fb5ad0e14c58098b74e91fc.html 9. Beskriv eventuella aktiviteter av socialfondskaraktär Beskriv eventuella aktiviteter av socialfondskaraktär och kostnaderna kopplade till dessa. Läs mer om kostnader av socialfondskaraktär i handboken på Tillväxtverkets webbplats. viteter/aktiviteteravsocialfondskaraktar.4.2fb5ad0e14c58098b74e26d9.html 10. Beskriv eventuella aktiviteter som genomförts utanför programområdet Beskriv vilka aktiviteter som genomförts utanför programområdet under aktuell redovisningsperiod. 11. Beskriv aktiviteter som innehåller de minimis och/eller statsstöd Det framgår av beslutet om ert projekt beviljats stöd i form av de minimis eller statsstöd. Beskriv endast de aktiviteter som fått denna typ av stöd under aktuell redovisningsperiod Läs mer om statsstöd i handboken på Tillväxtverkets webbplats. 3df1e07c5.html 7 (8)

8 12. Redogör för informationsinsatser och offentliggörande Beskriv större informationsinsatser som utförts för att sprida information om projektet och dess eventuella resultat, samt hur EU:s medverkan har synliggjorts. Den information som ges i samband med det som ovan kallas kommunresa är den mest omfattande informationsinsatsen under aktuell period. I detta sammanhang används en för ändamålet framtagen IT baserad presentation. EU:s medverkan framgår dels genom EU flagga på samtliga bilder, dels genom presentationens innehåll som syftar till att bl.a. påvisa projektets förutsättningar och villkor. 13. Redogör för uppföljning, utvärdering och lärande Beskriv vilka särskilda metoder och insatser som har genomförts för att följa upp och utvärdera projektet samt hur utvärderingen har använts för att skapa lärande. I projektets inledande fas har detta främst skett kopplat till att planerade insatser efter genomförande utvärderats internt i samtal i syfte att förbättra. Arbetet har också kopplats till diplomerings process enligt ovan. Projektets styrgrupp har vidare beslutat om kritisk ifrågasättande attityd med syfte att påvisa alternativa strategier och modeller. 14. Övriga kommentarer Ange eventuell ytterligare information om projektet och dess resultat som bör uppmärksammas 15. Underskrift Lägesrapporten ska skrivas under av person som är behörig att företräda projektet. Namnförtydligande Leif Tyrén Datum: 8 (8)

Förenklad lägesrapport

Förenklad lägesrapport Version 1.0 150819 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas

Läs mer

Förenklad lägesrapport

Förenklad lägesrapport Version 1.0 150819 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas

Läs mer

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sida 1(11 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte.

Läs mer

Förenklad lägesrapport

Förenklad lägesrapport Version 1.0 150819 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas

Läs mer

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte. Ifylld

Läs mer

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte. Ifylld

Läs mer

Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sida Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte.

Läs mer

Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Ska lämnas in årligen, som bilaga till den ansökan om utbetalning som sträcker sig till

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 4 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-01-01 2009-02-28 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten Slutrapport Version 2.2 111013 Projektnamn Ärende-ID 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten 2. Nyskapande och innovativitet Beskriv vad som är nyskapande och innovativt

Läs mer

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831 Slutrapport Projektnamn Ärende-ID Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167 Stödmottagare Organisationsnummer Årjängs kommun 2120000-1835 Datum för slutrapport Beslutad projekttid 20130831 20120401-20130831

Läs mer

Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport

Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport 1 (6) Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport Syftet med enhetliga mallar för rapportering är att underlätta spridning av resultat och metoder från projekten i Nordprogrammet. En rapport ska

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 6 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-05-01 2009-05-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 12 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2010-05-01 2010-05-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna . SAMMANFATTNING Entrecoop i Dalarna har under projektperioden bidragit till att 7 företag bildats och där associationsformen är ekonomisk

Läs mer

Sammanfattande beskrivning

Sammanfattande beskrivning Projektnamn: DRIV i Blekinge Programområde: Skåne-Blekinge Ärende ID: 20200450 Sammanfattande beskrivning Under 2014 har ett energikluster i Blekinge byggts upp bestående av företag, offentliga aktörer

Läs mer

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883 Version 2.2 111013 Lägesrapport Projektnamn Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun Stödmottagare Ärende-ID NYPS id: 158837 Organisationsnummer Strukturum i Jokkmokk AB

Läs mer

PIACS styrgruppsbeslut Namn på utvecklingsidén: Kooperativa modeller som alternativ till företagsnedläggningar och misslyckade generationsskiften.

PIACS styrgruppsbeslut Namn på utvecklingsidén: Kooperativa modeller som alternativ till företagsnedläggningar och misslyckade generationsskiften. Uppgifter om utvecklingsidén Reviderad ansökan 16-03-07 efter PIACS styrgruppsbeslut Namn på utvecklingsidén: Kooperativa modeller som alternativ till företagsnedläggningar och misslyckade generationsskiften.

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 5 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-03-01 2009-04-30 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 3 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2008-11-01 2008-12-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

Följeforskning i programmet Innovatörer

Följeforskning i programmet Innovatörer UTLYSNING 1 (9) Datum Diarienummer 2017-09-28 2017-04712 Reviderad Följeforskning i programmet Innovatörer En satsning knuten till programmet Innovatörer VERKET FÖR INNOVATIONSSYSTEM - SWEDISH GOVERNMENTAL

Läs mer

Företagsklimatet i Storfors kommun 2017

Företagsklimatet i Storfors kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Vad är Entrepreneur Sthlm? Varför?

Vad är Entrepreneur Sthlm? Varför? Vad är Entrepreneur Sthlm? Entrepreneur Sthlm är ett gemensamt initiativ av Länsstyrelsen i Stockholms län, ALMI Företagspartner Stockholm, Innovationsbron och Stockholm Business Region Development. Satsningen

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 11 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2010-03-01 2010-04-30 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Gävleborgs län. Fördelning av beslutade medel per insatsområde. " Företagsamhet " Attraktionskraft " Strategiska utvecklingsområden och tillväxtöar

Gävleborgs län. Fördelning av beslutade medel per insatsområde.  Företagsamhet  Attraktionskraft  Strategiska utvecklingsområden och tillväxtöar Gävleborgs län Introduktion Det övergripande målet för Gävleborgs läns tillväxtavtal är kunskapsdriven tillväxt. De parter som står bakom avtalet anser att det skall vara den gemensamma handlingsplanen

Läs mer

Företagsklimatet i Årjängs kommun 2017

Företagsklimatet i Årjängs kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna.

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. FAIRTRADE CITY VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. VAD ÄR RÄTTVIS HANDEL? Rättvis handel är ett handelssamarbete baserat på dialog,

Läs mer

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm SERUS Ek. För. 19-20 februari 2007 Analys s. 25: Svagheter i stödsystem och finansiering Ytterligare en aspekt som betonades är att kvinnor

Läs mer

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé Sida 1(6) Tilltänkt projektnamn Beskrivning av tidig projektidé Idé- och företagsfabriken Nybro Nybro Företagsgrupp Kontaktperson Carolina Thaysen Telefonnummer E-postadress 0481-175 85 carolina@nfg.se

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrecoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrecoop LÄGESRAPPORT Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrecoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2008-05-0 2008-08-3 Övriga finansiärer: Region Värmland

Läs mer

Slutrapport. Förstudie - Open Innovation 18606. Nacka kommun 212000-0167. Kontaktperson e-post adress Telefonnummer

Slutrapport. Förstudie - Open Innovation 18606. Nacka kommun 212000-0167. Kontaktperson e-post adress Telefonnummer Slutrapport Projektnamn Ärende-ID Förstudie - Open Innovation 18606 Stödmottagare Organisationsnummer Nacka kommun 212000-0167 Datum för slutrapport Beslutad projekttid 2015-03-31 20140901 20141231 Kontaktperson

Läs mer

Slutrapport. Insatsområde Åtgärd Sökt belopp för utbetalning

Slutrapport. Insatsområde Åtgärd Sökt belopp för utbetalning Slutrapport Version 2.2 111013 Projektnamn Ärende-ID Stödmottagare Organisationsnummer Redovisningsperiod Total projektperiod Insatsområde Åtgärd Sökt belopp för utbetalning 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande

Läs mer

Värmlandskooperativens synpunkter på remissutgåva Värmlandsstrategin

Värmlandskooperativens synpunkter på remissutgåva Värmlandsstrategin Till: Region Värmland Box 1022 651 15 Karlstad Att: Ann Otto Nemes Bo- Josef Eriksson För kännedom: Tomas Riste Catarina Segersten Larsson Värmlandskooperativens synpunkter på remissutgåva Värmlandsstrategin

Läs mer

Nationell uppföljning i Nyps

Nationell uppföljning i Nyps Nationell uppföljning i Nyps2020 2018-05-24 1 Ett nytt uppföljningssystem Ett regeringsuppdrag System för uppföljning av projektverksamhet med finansiering från anslag 1:1 Ambition och vilja från politiken

Läs mer

Socialt företagande I Värmland

Socialt företagande I Värmland Delrapport 2 från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Socialt företagande I Värmland Denna projektdokumentation avser tidsperioden: 2008-10-01 2008-12-31 Projektet

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

Mall för slutrapportering förstudie

Mall för slutrapportering förstudie Mall för slutrapportering förstudie 18 utvecklingsgrupperna processar nu vidare inför kommande utlysningar, en del satsar på PO1 (30 miljoner) och en del på PO2 (50 miljoner) till hösten. Oavsett vilket

Läs mer

Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv

Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv Projektbeskrivning: Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv 1. Sammanfattande projektidé Syftet med projektet är att undersöka hur samspelet mellan det regionala tillväxtarbetet och det

Läs mer

Slutrapport Främja kvinnors företagande i Västra Götaland 2011-2014

Slutrapport Främja kvinnors företagande i Västra Götaland 2011-2014 Slutrapport Främja kvinnors företagande i Västra Götaland 2011-2014 Marie Sjövall Västra Götalandsregionen 1. Affärs- och innovationsutvecklingsinsatser Inriktning på insatserna utifrån regionala behov

Läs mer

Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013. Monica Rönnlund

Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013. Monica Rönnlund Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013 Monica Rönnlund 1. Inledning Bakgrunden till projektet är att gränserna mellan den kommunala ideella och privata sektorn luckras upp, vilket ställer krav på

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning 2 Bilagor 3 I Värmlandskooperativens organisation och utveckling 1. Reflektioner verksamhetsåret 2015 4 1.1 Ordförande har ordet 4 1.2

Läs mer

E N U N D E R S Ö K N I N G B L A N D N Y F Ö R E T A G A R E O C H E T A B L E R A D E F Ö R E T A G A R E

E N U N D E R S Ö K N I N G B L A N D N Y F Ö R E T A G A R E O C H E T A B L E R A D E F Ö R E T A G A R E FÖRETAGARES BEHOV AV STÖD E N U N D E R S Ö K N I N G B L A N D N Y F Ö R E T A G A R E O C H E T A B L E R A D E F Ö R E T A G A R E A V A T T I T Y D I K A R L S T A D A B P Å U P P D R A G A V D E T

Läs mer

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Projektägare: Landstinget i Värmland Projektperiod: 2014 09 01 2015 12 31 1. Bakgrund Ohälsotalet är högre än

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt programgenomförande 2017-03-23 Oskarshamn Henrik Blomberg Resultat Utlysning 2017:1 Utlysningsperiod 12 december 2017 13 mars 2017 Samtliga insatsområden

Läs mer

REGION DALARNAS Handlingsplan för kompetensförsörjning

REGION DALARNAS Handlingsplan för kompetensförsörjning , REGION DALARNAS Handlingsplan för kompetensförsörjning Handlingsplanen framtagen av: Conny Danielsson Dan Gustafsson Region Dalarna, Tillväxtenheten Avdelningen för kompetensförsörjning Mars 2017 0 Regionala

Läs mer

Ranking 2015 Värmland

Ranking 2015 Värmland Ranking 2015 Värmland Om företagsklimat Företagsklimat är summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som möter företagaren i vardagen. -John F. Svenskt Näringslivs definition av företagsklimatkennedy

Läs mer

Inriktning Program social ekonomi inför 2014?

Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Program för social ekonomi 2012-2015 Beslut regionstyrelsen 2012 Övergripande mål Att främja den sociala ekonomin och dess aktörer samt stärka den sociala

Läs mer

Innovation är då kunskap omsätts i nya värden Exempel

Innovation är då kunskap omsätts i nya värden Exempel Innovation är då kunskap omsätts i nya värden Exempel En ny vara eller tjänst En ny process för att producera en vara eller tjänst En ny form för industriell organisering En ny marknad eller sätt att nå

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Regeringens innovationsstrategi Delmål: Använda potentialen i social innovation och samhällsentreprenörskap för att bidra till att möta samhällsutmaningar. 1 Regeringens innovationsstrategi Det handlar

Läs mer

EU-strategi fö r Sala kömmun KOMMUNFULLMÄKTIGE

EU-strategi fö r Sala kömmun KOMMUNFULLMÄKTIGE EU-strategi fö r Sala kömmun KOMMUNFULLMÄKTIGE 2 (8) EU-strategi för Sala kommun INNEHÅLL 1 BAKGRUND... 4 2 SYFTE... 4 3 ÖVERGRIPANDE MÅL... 4 4 STRATEGI... 5 5 BESLUTSNIVÅER ANSVAR OCH ORGANISATION...

Läs mer

Hjälpreda för att bygga en landsbygdsstrategi

Hjälpreda för att bygga en landsbygdsstrategi Hjälpreda för att bygga en landsbygdsstrategi 2014-2020 Mål, inriktning, och tidplan Målsättningen med detta arbetsmaterial är att underlätta för er i distrikten att ta del av de landsbygdsmedel som finns

Läs mer

Medfinansiering av projektet Smart Tillväxt

Medfinansiering av projektet Smart Tillväxt BESLUTSUNDERLAG 1/3 Regionutvecklingsnämnden Medfinansiering av projektet Smart Tillväxt Projektbeskrivning Företag i Östra Mellansverige står inför stora utmaningar. De behöver möta kraven från en ökad

Läs mer

Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län

Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län Tjänsteskrivelse 2015-03-25 Regionledningskontoret Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län Förslag till beslut Samhällsentreprenörskap

Läs mer

Forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft Utvecklad samverkan och dialog i det regionala tillväxtarbetet

Forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft Utvecklad samverkan och dialog i det regionala tillväxtarbetet VERSION 2015-05-05 Forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft Utvecklad samverkan och dialog i det regionala tillväxtarbetet Inledning I Strategin En Nationell strategi för hållbar regional

Läs mer

Ansökan om projektmedel, Mikrofonden Halland

Ansökan om projektmedel, Mikrofonden Halland 01054 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-08-25 RS140295 Johan Lindberg, utvecklingsledare Näringslivsavdelningen 072-216 26 75 johan.hansson-lindberg@regionhalland.se Regionstyrelsen

Läs mer

Underlag för upphandling av löpande utvärdering

Underlag för upphandling av löpande utvärdering Underlag för upphandling av löpande utvärdering Information Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag. Vi finns på 25 platser i landet och vi erbjuder personlig rådgivning.

Läs mer

Motion om utvärdering av EU projekt med kommunal medfinansiering

Motion om utvärdering av EU projekt med kommunal medfinansiering Kommunfullmäktige 2009 11 30 200 476 2010 11 29 179 422 Kommunstyrelsen 2010 11 15 209 506 Arbets och personalutskottet 2010 10 11 190 398 Dnr 09.729 008 novkf37 Motion om utvärdering av EU projekt med

Läs mer

Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet

Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet REGIONSTYRELSEN YTTRANDE Sida 1 (5) Dnr 01724-2019 Finansdepartementet M2019/00661 Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet Sammanfattning Sveriges

Läs mer

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna.

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. FAIRTRADE REGION VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. VAD ÄR RÄTTVIS HANDEL? Rättvis handel är ett handelssamarbete baserat på

Läs mer

Projektansökan 2011-10-20

Projektansökan 2011-10-20 Projektansökan 2011-10-20 Projektidé Vad skall ni göra för vem och varför? Beskriv i en till två meningar. Etablera IFS Rådgivning inom Almi Företagspartner Halland för företagarrådgivning till utlandsfödda

Läs mer

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning EM4000 W-4.0, 2010-11-17 Datum: 2016-05-17 Dnr: 2016-4714 1 (5) Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning Bakgrund Regeringen avsätter 25 miljoner

Läs mer

Fördjupad Projektbeskrivning

Fördjupad Projektbeskrivning Fördjupad Projektbeskrivning 8.1 Bakgrundsbeskrivning, skäl för projektet Kreativa näringar/kulturnäringar Internationellt sett talas det idag mycket om den Kreativa klassen och dess betydelse för framförallt

Läs mer

Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn.

Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn. Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn. Har du frågor, kontakta oss på Fairtrade info@fairtrade.se

Läs mer

Mänskliga rättigheter i styrning och ledning

Mänskliga rättigheter i styrning och ledning 2015-06-09 1 (5) Avdelningen för ekonomi och styrning Björn Kullander Mänskliga rättigheter i styrning och ledning - Projektplan Inledning Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) kommer under 2015 och 2016

Läs mer

Dnr DSN-2014-19 Dpl. Dpl sid 1 (5) T IT-enhetenn. Inledning. servicenämnden. ka kommuner. Till grund. utveckling. karlstad.se

Dnr DSN-2014-19 Dpl. Dpl sid 1 (5) T IT-enhetenn. Inledning. servicenämnden. ka kommuner. Till grund. utveckling. karlstad.se Dnr DSN-2014-19 Dpl sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET T IT-enhetenn 2015-01-23 (reviderad) Anna Hamr, 054-540 81 69 anna.hamr@ @karlstad.se Verksamhetsplan 2015 drifts- ochh servicenämnden Dnr DSN-2014-19

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

TILLVÄXTPROGRAM FYRBODAL HANDLEDNING/DISKUSSIONSUNDERLAG

TILLVÄXTPROGRAM FYRBODAL HANDLEDNING/DISKUSSIONSUNDERLAG 20110909 TILLVÄXTPROGRAM FYRBODAL HANDLEDNING/DISKUSSIONSUNDERLAG Tillväxtprogram Fyrbodal Prioriterade programområden Projekt Förstudier Verksamheter t med programområdenas prioriteringar och insatser

Läs mer

Lägesrapport. Utveckling av Kustvägen 117302. Kustvägens ekonomiska förening 769618-5243. Redovisningsperiod Total projektperiod Lägesrapport nr.

Lägesrapport. Utveckling av Kustvägen 117302. Kustvägens ekonomiska förening 769618-5243. Redovisningsperiod Total projektperiod Lägesrapport nr. Lägesrapport Version 2.0 090911 Projektnamn Ärende-ID Utveckling av Kustvägen 117302 Stödmottagare Organisationsnummer Kustvägens ekonomiska förening 769618-5243 Redovisningsperiod Total projektperiod

Läs mer

Möjligheten att etablera en återkommande, internationell konferens med fokus på social hållbarhet

Möjligheten att etablera en återkommande, internationell konferens med fokus på social hållbarhet Möjligheten att etablera en återkommande, internationell konferens med fokus på Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2014-11-04 1.0 Marie Holmberg Stadskontoret Näringslivsavdelningen

Läs mer

Revision och barnkonventionens krav på styrning och uppföljning inom kommunal och regional förvaltning

Revision och barnkonventionens krav på styrning och uppföljning inom kommunal och regional förvaltning Revision och barnkonventionens krav på styrning och uppföljning inom kommunal och regional förvaltning Kenneth Ljung, Barnombudsmannen Tobias Bjöörn, PwC Välkomna! Presentation Barnkonventionen Revision,

Läs mer

Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 15 december 2017

Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 15 december 2017 1 (7) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 15 december 2017 Tid: 09:30-14:00 Plats: Residenset, Vänersborg Närvarande Beslutande

Läs mer

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 UTLYSNING Kooperativ utveckling Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 Sista ansökningsdag den 22 november 2011 Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 17 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2011-03-01 2011-04-30 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Problemanalys (vilken utmaning ska projektet lösa eller vilka nya möjligheter/metoder

Problemanalys (vilken utmaning ska projektet lösa eller vilka nya möjligheter/metoder Informerande dokument Information Sida 1 (6) Ansökan om regionala projektstöd Projektstöd är ett viktigt verktyg i det regionala utvecklingsarbetet. Region Norrbotten beviljar stöd till projekt som på

Läs mer

Näringslivsprogram

Näringslivsprogram Sid 1 (6) Näringslivsprogram 2018 2020 Med Gävle menas Gävle Kommun Näringslivsprogrammet baseras på att Gävle Kommun i grunden tror på den enskilde entreprenörens förmåga och näringslivets kraft att främja

Läs mer

Rapport juni Kompetensarena Stockholm Vi utvecklar och etablerar en dialog- och samverkansmodell för en stärkt regional kompetensförsörjning

Rapport juni Kompetensarena Stockholm Vi utvecklar och etablerar en dialog- och samverkansmodell för en stärkt regional kompetensförsörjning Kompetensarena Stockholm Vi utvecklar och etablerar en dialog- och samverkansmodell för en stärkt regional kompetensförsörjning Sammanfattning Denna månadsrapport avser främst att uppdatera projektets

Läs mer

Den regionala agendan antagen i RS 3 november

Den regionala agendan antagen i RS 3 november Den regionala agendan antagen i RS 3 november http://www.vgregion.se/sv/vastra- Gotalandsregionen/startsida/Regionutveckling/Infrastruktur/Digitalage nda/ En första förstudie tar vi till politiken inom

Läs mer

Ansökan Kulturprojektmedel

Ansökan Kulturprojektmedel Ansökan Kulturprojektmedel Ansökan + bilagor skickas i original pappersformat till: Landstinget i Kalmar län Box 601, 391 26 Kalmar Samt digitalt jonas.p.andersson@ltkalmar.se Uppgifter om projektet Projektnamn

Läs mer

Kompetenskontraktet. Statusrapport

Kompetenskontraktet. Statusrapport Mittuniversitetet Implementering av utbildningsstrategin Kristina Rådberg, samverkansavdelningen 2013-03-26 Kompetenskontraktet Statusrapport Innehållsförteckning Sammanfattning 1. Bakgrund 1.1 Problemformulering

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013

VERKSAMHETSPLAN 2013 VERKSAMHETSPLAN 2013 STUNS Verksamhetsplan 2013 1(6) VERKSAMHETSPLAN FÖR STUNS 2013 1. STUNS roll i Uppsalaregionen Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle STUNS

Läs mer

Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län Övergripande synpunkter avseende strategin

Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län Övergripande synpunkter avseende strategin 1(5) Datum Diarienummer Region Västerbotten 2013-09-13 Vårt dnr 1.6.2-2013-2621 Box 443 Ert dnr 12RV0136-16 Dokumenttyp 901 09 UMEÅ REMISSVAR Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län 2014-2020

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 7 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-06-01 2009-08-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

KARTLÄGGNING OCH ANALYS TILLVÄXTCHECKEN I NORRBOTTENS LÄN FRANCISCA HERODES MARCUS HOLMSTRÖM

KARTLÄGGNING OCH ANALYS TILLVÄXTCHECKEN I NORRBOTTENS LÄN FRANCISCA HERODES MARCUS HOLMSTRÖM KARTLÄGGNING OCH ANALYS TILLVÄXTCHECKEN I NORRBOTTENS LÄN FRANCISCA HERODES MARCUS HOLMSTRÖM RAMBÖLL MANAGEMENT CONSULTING (RMC) RMC är ett internationellt managementkonsult-företag med ca 500 konsulter,

Läs mer

Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet

Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet Antagen av regionstyrelsen 2010-12-08, uppdaterad 2011-12-14 Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet Projektmedel är ett viktigt verktyg för regional utveckling, och dessa ska

Läs mer

Internationell strategi

Internationell strategi LANDSTINGET I VÄRMLAND PM Ulla Höglund 2011-11-0306-14 LK/110273 Internationell strategi 2011 2014 Landstinget i Värmland påverkas alltmer av sin omvärld. EU-direktiv och förordningar, rörligheten för

Läs mer

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning)

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Den sociala ekonomins möjligheter och utmaningar. Alla dessa trassliga begrepp Social ekonomi Civila samhället Socialt entreprenörskap Demokratiskt företagande

Läs mer

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé Sida 1(5) Tilltänkt projektnamn Beskrivning av tidig projektidé Tidig projektidé version 1.3 160609 Klimatväxling i Skåne Tilltänkt sökande organisation och eventuella samarbetsparter Sökande: Region Skåne

Läs mer

Talarmanus för presentation om Fairtrade region

Talarmanus för presentation om Fairtrade region Talarmanus för presentation om Fairtrade region Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Det innehåller också kort information om vad Fairtrade City är.

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Genomförda aktiviteter 2014-02-01 till 2014-04-30

Genomförda aktiviteter 2014-02-01 till 2014-04-30 Samordningsförbundet Utskriftsdatum 2014-04-30 Lägesrapport till Region Värmland Projektnamn: Förstudie Arena Organisation: Samordningsförbundet Samspelet Rekvisitionsperiod: 2014-02-01 till 2014-04-30

Läs mer

LÄGESRAPPORT 6 AVSEENDE PERIODEN: 2014-11- 01 2014-12- 31

LÄGESRAPPORT 6 AVSEENDE PERIODEN: 2014-11- 01 2014-12- 31 LÄGESRAPPORT 6 AVSEENDE PERIODEN: 2014-11- 01 2014-12- 31 I. Lägesrapportens innehåll och disposition Lägesrapporten har följande innehåll: I. Allmänna uppgifter Denna del innehåller uppgifter om projektägare,

Läs mer

- Regionalt projekt - Innovativa servicelösningar

- Regionalt projekt - Innovativa servicelösningar Delrapport - Regionalt projekt - Innovativa servicelösningar Delrapport nr 3 Projektnamn: Norrbottens landsbygd siktar mot 2020 Projektägare: Hela Sverige ska leva Norrbotten Redovisningsperiod: aug -

Läs mer

Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett

Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett Åtgärd: Avsnitt i mall för strategin: Villkor (tillräcklig nivå): Sammanfattning 1 JA/NEJ Bedömningsgrund A 1 Det finns en sammanfattning av utvecklingsstrategin

Läs mer

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY 1 (7) RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY Inledning Syftet med denna projektpolicy är att skapa en tydlig och enhetlig styrning och struktur för projektarbete i kommunen. Målet med projekt i Strömsunds

Läs mer

Plattform för samarbete - en beskrivning av processarbetet kopplat till strukturfonderna

Plattform för samarbete - en beskrivning av processarbetet kopplat till strukturfonderna Plattform för samarbete - en beskrivning av processarbetet kopplat till strukturfonderna Inledning Det regionala utvecklings- och tillväxtarbetet bygger på att resurser satsas på insatser som ska ge bestående

Läs mer

Överenskommelsen blir giltig under förutsättning att den godkänns av regeringen.

Överenskommelsen blir giltig under förutsättning att den godkänns av regeringen. Utdrag Protokoll I:8 vid regeringssammanträde 2011-10-13 S2011/8975/FS (delvis) Socialdepartementet Godkännande av en överenskommelse om ett handlingsprogram för att utveckla kunskapen om och vården av

Läs mer

ESA STATUSRAPPORT 3.DOC

ESA STATUSRAPPORT 3.DOC STATUSRAPPORT 3 ESA Titel: Statusrapport 3 Projekt: ESA- Entreprenörskap Skola Arbetsliv Idnr: Siffor Beställare: Kommunförbundet västernorrland/skolcheferna i länet Version: 1.0 Skriven av: Malin Heimer

Läs mer

Nu bildar vi nya Region Örebro län

Nu bildar vi nya Region Örebro län Nu bildar vi nya Region Örebro län LJUSNARSBERG HÄLLEFORS Bra ska bli bättre med ny regionorganisation KARLSTAD 50 LINDESBERG NORA KARLSKOGA E18 ÖREBRO DEGERFORS LEKEBERG KUMLA LAXÅ HALLSBERG ASKERSUND

Läs mer