Förenklad lägesrapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förenklad lägesrapport"

Transkript

1 Version Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte. 1. Grunddata Projektnamn Ärende-ID Kooperativt företagande för inkluderande tillväxt, KIT Stödmottagare Organisationsnummer Värmlandskooperativen Redovisningsperiod fr.o.m t.o.m Lägesrapport nr Projektets startdatum Projektets slutdatum Gör en övergripande beskrivning av projektets verksamhet Beskriv övergripande vad ni arbetat med i projektet under aktuell redovisningsperiod. Redogörelsen bör innehålla beskrivning av : - övergripande verksamhet - hur ni arbetat mot mål och delmål - eventuella avvikelser från projektbeslutet - eventuella ändringar - hur ni arbetat med horisontella kriterier - vilka processer som initierats - kommentarer kring eventuella aktiviteter och resor utanför programområdet. Projektet redovisas i relation till uppsatta delmål/aktiviteter: - övergripande verksamhet Projektets inledande tre månader har tagit sin utgångspunkt att påbörja aktiviteter i relation till de olika delmålen, se nedan. Vidare har en styrgrupp bildats och ett första möte planeras att hållas den 13 november. Redovisningsrutiner har utarbetats bl.a. efter projektdialog med handläggare (TVV) den 27 augusti. En struktur relaterad till delmål och tidsplanering har tagits fram i syfte att projektet löpande kan relatera faktiska insatser till budgeterade insatser (aktiv tidsplanering) - hur ni arbetat mot mål och delmål Avseende delmål 1 och 2 och 4 har flera insatser påbörjats/genomförts och processarbete beskrivs närmare nedan. Arbete inom delmål 3 har likaledes kommit igång, men i detta fall från och med 1 oktober i enlighet med beslut. Effekter t.ex. i form av flera rådgivningsärenden är det möjligen lite tidigt att förhålla oss till. Dock noterar vi att sammanhangen, processerna projektet driver skapar, utvecklar och stärker arenor för kooperativt företagande och inkluderande tillväxt. - - eventuella avvikelser från projektbeslutet Vi har inte upparbetat kostnader i enlighet med budget vilket kan bedömas vara en avvikelse. Orsaken är att vi initialt har vakanta tjänster, dels med anledning av att spetskompetensen i form av jurist inte bedömts relevant i projektets startskede, dels med anledning av att vi bedömer att projektet långsiktigt kan hålla en högre kvalitét om dess strukturer, organisering 1 (8)

2 och övergripande planering sätter sig något. Det medel som inte upparbetas under 2015 räknar vi med att de flyttas över till nästkommande år. Vidare ser vi ut att inte hinna utveckla trycksaker i enlighet med budget. Orsakerna är främst att vi omvärderat behovet och önskar avvakta i syfte att tydligare få klarhet i vilken innehåll i informationsmaterial som kan anses mest relevant relaterat till hela projektperioden. - eventuella ändringar Det finns inga verksamhetsmässiga ändringar att rapportera om. - hur ni arbetat med horisontella kriterier Horisontella kriterier har varit utgångspunkt när styrgruppen formades, vari två män och två kvinnor är rekryterade. Vidare bearbetas Almis IFS rådgivare vilken förväntas breda kompetensen ytterligare. Aktivt har vi, inte minst i samband med arbete avseende det regionala stödstrukturen, lyft horisontella kriterier. Genomförda arrangemang har på samma sätt planerats och genomförts med tydliga incitament avseende horisontella kriterier. - vilka processer som initierats Processer som initierat är: Kvalitetssäkring, ASF företagande, affärsmodeller inom generationsskifte och energikooperativ, kunskapslyft i kommuner m.fl. Detta beskrivs nedan. - kommentarer kring eventuella aktiviteter och resor utanför programområdet. Enda resor utanför länet har varit till Stockholm och då med koppling till kvalitetsäkring/diplomering. 3. Aktivitetsbeskrivning Utgå från aktiviteterna som framgår av ert beslut. Beskriv de aktiviteter och därtill kopplade delaktiviteter som genomförts under aktuell period. Akt. Delakt Aktivitetsbenämning Beskrivning Delmål 1 Utveckla ett effektivt och kvalitetssäkrat rådgivningssystem som säkerställer att alla oavsett ålder, kön, bransch, etnisk bakgrund, geografisk hemvist eller marknadsområde har tillgång till rådgivning med hög kvalitét för att förverkliga sina idéer. Arbetet innefattar också IT baserade rådgivningssystem 1. Diplomering I syfte att kvalitetssäkra har rådgivare medverkat i Coompanion Sveriges process för diplomering av rådgivare. Under perioden har detta skett genom utbildningsinslag och fortsatt genom egenvärdering (nationellt framtaget värderingsmaterial) i rådgivningssituationer. Diplomerad rådgivare har under perioden genomfört en två dagars juridikutbildning. Period: Omfattning: 20 % 130 arbetstimmar vilket motsvarar 26 % av nedlagd tid. 2. ASF företag En process i syfte att affärsutveckla sociala företag genom ESF projekt har diskuterats med berörda företag. Utlysningen överensstämde dock inte med företagens behov varför processen avslutades. Dock betyder detta att en behovsinventering relaterad till ASF företag är gjord vilket KIT projektet kan ha som grund kopplat till 2 (8)

3 rådgivningssystem för denna gruppering. 3. Innovationscheckar Genom projektet medverkar vi i ett nationellt innovationsteam vilket på uppdrag av Vinnova kan förmedla innovationscheckar till kooperativa företag. Under perioden har två telefonmöten genomförts. 4. Regionalt rådgivningssystem Vi medverkar i ett regionalt rådgivningssystem i syfte att förbättra systemet i ett kundperspektiv. Under perioden har två träffar genomförts samt har sidan verksamt/varmland utvecklats vari vi bidraget med textmaterial. 5. Intern rådgivningsutveckling Vi medverkar inom Coompanion Sveriges Rådgivargrupp där målet är att utveckla och förbättra vår rådgivning. Anpassa och utveckla vårt material för att bättre svara upp mot kooperativa gruppers behov av råd och stöd. Vi har arbetat och kommer fortsatt att arbeta med mallar för budget och kontakt med banker och andra finansiärer. En referensgrupp kommer att kopplas till detta arbete. I referensgruppen kommer ansvariga företagsrådgivare från två banker att ingå samt finansieringsrådgivare från ALMI. Övrigt Dialog med Arvika kommun avseende fibernätsföreningar och paraplyorganisation av dessa. Informationsbrev om projektet och vad vi kan erbjuda har skickats ut till alla ekonomiska föreningar i Värmland. Under perioden har en rådgivare ansökt till Bolagsverket om att bli utsedd till likvidator. I samband med ett likvidationsärende kommer utbildning av rådgivare inom organisationen att genomföras kopplat till jurist och ekonom. Detta för att fortsatt kunna erbjuda tjänster vid likvidationer av ekonomiska föreningar. Delmål 2 Utveckla nya kooperativa affärsmodeller inklusive modeller med bäring på samhällsentreprenörskap och sociala innovationer. 1. Generationsskifte I samband med en konferens 16/9 beskrevs kooperativa idéer som koncept för personalövertagande i företag som riskerades läggas ner och företag vilka befinner sig i generationsväxling. Modellen baseras på internationella 3 (8)

4 Period: Omfattning: 25 % 207 arbetstimmar vilket motsvarar 42 % av nedlagd tid. fungerande modeller, TransfertoCOOP. I samband med konferensen efterfrågade Landshövding Kenneth Johansson ett idékoncept vilket just nu utvecklas inom projektet i samverkan med Karlstad universitet, Unionen och IF Metall. Konferensen 16/9 arrangerades inte inom ramarna för projektet men innehåll (föreläsning) kopplas till projektet varför inbjudan bifogas. Likaledes bifogas tidningsartiklar baserade på konferensdagen 2. Energikooperativ En av världens mest moderna fabriker för solpanelstillverkning (lokaliserad i Glava i Värmlands län) har gått i konkurs. Tillsammans med Riksbyggen, OK Värmland, Unionen och IF Metall diskuteras kooperativa koncept i syfte att rädda kvar kompetens och verksamhet i Värmland i händelse av att inga andra aktörer anmäler intresse att ånyå starta produktionen. Affärsområdet som sådant är ett av världens snabbast växande och klimatpåverkan öppnar för än större satsningar. Dock kan vi konstatera efter att tagit del av räkenskaper etc, besökt fabrik, bank m.fl. att verksamheten är kapitalintensiv, att kinesiska tillverkare bidraget till låga vinstmarginaler samt att verksamheten i hög grad påverkas av politiska beslut. Vi är i skrivande stund mitt i processarbetet och en effekt är att en ny kooperativ affärsmodell är på väg att utvecklas. Övrigt Äldrekooperativ Glava I mindre utsträckning har dialog avseende ett större äldreboende inklusive hemtjänst mm. förts. Beroende på fortsatt utveckling kan kooperativa lösningar komma att aktualiseras. Bygghandel Alternativa affärsmodeller kopplat till generationsskifte i bygghandel har aktualiserats i Säffle. Efter en första träff Bedömer vi förutsättningarna för fortsatt process som låga. Att ärendet kan bedömas som avslutat. Samverkan med UF Värmland kring information och utbildning kring samhällsentreprenörsskap har genomförts. Två företag har fått rådgivning och stöd 4 (8)

5 Delmål 3 Åstadkomma ett kunskapslyft beträffande kooperativt företagande hos politiker och tjänstemän i kommuner och landsting (stödjare och beställare) tjänstemän och beslutsfattare i banker och andra kreditgivare (möjliggörare), andra företagsstödjande organisationer. Kunskapslyftet kan i sin förlängning bidra till att allmänheten får ökad förståelse för företagande och då i synnerhet kooperativt företagande. Period: Omfattning: 25% 65 arbetstimmar vilket motsvarar 13 % av nedlagd tid. för utveckling av nya affärsmodeller. Vi har under perioden tagit del av en ny dansk modell för affärsutveckling. Utbildning av metoden kommer att genomföras av Coompanion Halland under Utvecklingsstöd har getts till de bidrag som anmält sitt deltagande till årets tävling Jakten på det ostartade kooperativet. 1. Kunskapslyft i kommuner Genom telefonsamtal och efterföljande skriftlig information har vi under perioden börjat att boka in kommunala workshops riktade till kommunledning. Under perioden november 15 till och med februari 16 är avsikten att vi genomfört planerade workshops i flertalet av Värmlands 16 kommuner. Utskickat brev bifogas som bilaga. 3. KoopSam I samverkan med etablerad kooperation arrangerade vi lunchseminarium på tema svensk kooperation med Jan Edén, KFO (25 september). I samband med detta utsågs Årets kooperativ i Värmland Tidningsartiklar bifogas. Den 23 oktober arrangerades Jakten på Ostartade kooperativet. 4 finalbidrag tävlade i en final (audition). Swinga Bazar, se tidningsartikel vann tävlingen. Övrigt Generationsskiftesfråga Partidistriktet Socialdemokraterna efterfrågade med utgångspunkt i ovan beskriven konferensdag 16/9 kunskaper relaterat till demokratiska företag. Detta utfördes 19 oktober. Delmål 4 Förstärka nätverken kring kooperativt företagande och underlätta möten, skapa forum och nätverk för att korta avstånd och sammanföra forskningsmiljöer och enskilda forskare med näringsliv, offentlig sektor och den sociala ekonomin nationellt och internationellt. Period: Omfattning: 15% 90 arbetstimmar vilket motsvarar 18 % av nedlagd tid 1. TransfertoCOOP Under perioden har vi tillsammans med andra organisationer författat en transnationell ansökan i syfte att utreda möjligheten att bygga svensk modell för personalövertagande med utgångspunkt i fransk modell. Projektägare planeras LesScoop (Fr) vara. Ansökan är inte beslutad om. 2. Akademin Även om projektet inte arrangerade (kostnaderna belastar inte projektet) ovan nämnda seminariedag (16/9) medverkade projektet till att dagen lokaliserades till Karlstad universitet, Kau, att flera experter/forskare medverkade i paneldiskussioner etc. Vidare medverkade vi vid akademisk högtid vilket vi ser som kvitto på att 5 (8)

6 också akademin önskar samverkan. Kau ingår också i projektets styrgrupp. Extern kommunikation och resultatspridning Period: ) Omfattning: 10 % 3. ASF Nätverk Samtal har förts med alla ASF i Värmland kring fortsatta arbetet med deras nätverk för utveckling. Planerat möte under november. De två timmarna härrör sig från påbörjad dialog avseende kommunikation på hemsidan. 2 arbetstimmar vilket motsvarar närmast 0 % av nedlagd tid Utvärdering och lärande Inget att rapportera denna period Period: Omfattning: 3% Avslutningsarbete Period: Omfattning: 2% 4. Beskriv resultat och utfall under aktuell redovisningsperiod Redogör för vilka direkta resultat och utfall som projektet uppnått. Beskriv även kopplingen mellan projektets målsättning och det specifika mål som projektet beviljats stöd inom. Tänk på att utfallen på de valda indikatorerna ska redovisas i tabellen i avsnitt 5. Övergripande målsättning: Syftet med projektet är att lyfta det kooperativa företagandet till en högre tillväxtnivå till gagn för smart och hållbar tillväxt för alla. Projektmål Projektmålet är att undanröja hinder i form av okunskap och råda bot på bristen av fungerande affärsmodeller så att flera kooperativa företag startas och utvecklas Direkta resultat och utfall denna period Vi är ännu tidigt i processen och har inga tydliga resultat att rapportera. Dock är ovan beskrivna resultat av konferens 16 september värt att särskilt notera: - att Landshövding Kenneth Johansson efterfrågade idékoncept. - att media uppmärksammat denna och andra aktiviteter (se bilagor) Vidare att en ansökan avseende TransfertoCOOP inlämnats Att vi befinner oss i processer avseende nya affärsmodeller. 5. Beskriv utfall av indikatorer under aktuell redovisningsperiod 6 (8)

7 Fyll i samtliga indikatorer och måttenheter i excelfilen i bilaga 1. Utgå från ert beslut om stöd. Indikatorer enligt beslut Namn Antal Sysselsättningsökning i företag som får stöd: 50 Antal företag som får annat stöd än ekonomiskt stöd: 30 Antal företag som får stöd: 80 Antal nya företag som får stöd: 50 Kommentarer enligt ansökan Bedömningen är att 50 nya kooperativa företag startas under perioden, att dessa skapar 50 nya arbetstillfällen. Vidare att 30 företag/organisationer erhåller kompetensutbildning samt att 5 nya affärsmodeller utvecklas i projektet. Tolkning av beslut Indikator gällande antal företag som får stöd 80 stycken omnämns inte i ansökan, dock i beslut. I samband med projektdialogmöte 27 augusti 2015 framgick att siffran 80 uppkommer genom att antal företag som får annat stöd än ekonomiskt stöd (30 st.) adderas med antal företag som får stöd (50 st.) vilket ger siffran 80 st. Indikatorer för denna period redovisas i nästkommande rekvisition, med anledning av att personuppgiftsbiträdesavtal ännu inte upprättats. 6. Övriga utfall och/eller goda exempel Här kan ni lyfta fram övriga utfall eller goda exempel som skapats inom projektet och som knyter an till projektets mål men som inte direkt belyses av indikatorerna. Exempel på detta kan vara utveckling av nya varor och tjänster, insatser som bidragit till företags konkurrenskraft, särskilt framgångsrika arbetssätt mm. Under perioden har följande övriga utfall och goda exempel skapats (vilka inte framgår av indikatorerna): 7. Beskriv eventuella bidrag i annat än pengar (privat och offentligt) Redogör för vad de olika resurserna har tillfört projektet, exempelvis hur medfinansiärens personal arbetat med periodens aktiviteter. Läs mer om medfinansiering på Tillväxtverkets webbplats: nansiering.4.2fb5ad0e14c58098b74e91fc.html 8. Beskriv eventuella aktiviteter av socialfondskaraktär Beskriv eventuella aktiviteter av socialfondskaraktär och kostnaderna kopplade till dessa. Läs mer om kostnader av socialfondskaraktär i handboken på Tillväxtverkets webbplats. viteter/aktiviteteravsocialfondskaraktar.4.2fb5ad0e14c58098b74e26d9.html 7 (8)

8 9. Beskriv eventuella aktiviteter som genomförts utanför programområdet Beskriv vilka aktiviteter som genomförts utanför programområdet under aktuell redovisningsperiod och varför 10. Övriga kommentarer Ange eventuell ytterligare information om projektet och dess resultat som bör uppmärksammas 11. Underskrift Lägesrapporten ska skrivas under av person som är behörig att företräda projektet. Namnförtydligande Leif Tyrén Datum: (8)

Fördjupad lägesrapport

Fördjupad lägesrapport Version 1.0 150819 Fördjupad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Ska lämnas in årligen, som bilaga till den ansökan om utbetalning som

Läs mer

Förenklad lägesrapport

Förenklad lägesrapport Version 1.0 150819 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas

Läs mer

Förenklad lägesrapport

Förenklad lägesrapport Version 1.0 150819 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas

Läs mer

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sida 1(11 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte.

Läs mer

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte. Ifylld

Läs mer

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte. Ifylld

Läs mer

Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Ska lämnas in årligen, som bilaga till den ansökan om utbetalning som sträcker sig till

Läs mer

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten Slutrapport Version 2.2 111013 Projektnamn Ärende-ID 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten 2. Nyskapande och innovativitet Beskriv vad som är nyskapande och innovativt

Läs mer

PIACS styrgruppsbeslut Namn på utvecklingsidén: Kooperativa modeller som alternativ till företagsnedläggningar och misslyckade generationsskiften.

PIACS styrgruppsbeslut Namn på utvecklingsidén: Kooperativa modeller som alternativ till företagsnedläggningar och misslyckade generationsskiften. Uppgifter om utvecklingsidén Reviderad ansökan 16-03-07 efter PIACS styrgruppsbeslut Namn på utvecklingsidén: Kooperativa modeller som alternativ till företagsnedläggningar och misslyckade generationsskiften.

Läs mer

Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sida Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning 2 Bilagor 3 I Värmlandskooperativens organisation och utveckling 1. Reflektioner verksamhetsåret 2015 4 1.1 Ordförande har ordet 4 1.2

Läs mer

Sammanfattande beskrivning

Sammanfattande beskrivning Projektnamn: DRIV i Blekinge Programområde: Skåne-Blekinge Ärende ID: 20200450 Sammanfattande beskrivning Under 2014 har ett energikluster i Blekinge byggts upp bestående av företag, offentliga aktörer

Läs mer

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831 Slutrapport Projektnamn Ärende-ID Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167 Stödmottagare Organisationsnummer Årjängs kommun 2120000-1835 Datum för slutrapport Beslutad projekttid 20130831 20120401-20130831

Läs mer

Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport

Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport 1 (6) Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport Syftet med enhetliga mallar för rapportering är att underlätta spridning av resultat och metoder från projekten i Nordprogrammet. En rapport ska

Läs mer

Mall för slutrapportering förstudie

Mall för slutrapportering förstudie Mall för slutrapportering förstudie 18 utvecklingsgrupperna processar nu vidare inför kommande utlysningar, en del satsar på PO1 (30 miljoner) och en del på PO2 (50 miljoner) till hösten. Oavsett vilket

Läs mer

LÄGESRAPPORT 1 AVSEENDE PERIODEN: 2014-01- 01 2014-02- 28

LÄGESRAPPORT 1 AVSEENDE PERIODEN: 2014-01- 01 2014-02- 28 LÄGESRAPPORT 1 AVSEENDE PERIODEN: 2014-01- 01 2014-02- 28 I. Lägesrapportens innehåll och disposition Lägesrapporten har följande innehåll: I. Allmänna uppgifter Denna det innehåller uppgifter om projektägare,

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 6 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-05-01 2009-05-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Projektansökan 2011-10-20

Projektansökan 2011-10-20 Projektansökan 2011-10-20 Projektidé Vad skall ni göra för vem och varför? Beskriv i en till två meningar. Etablera IFS Rådgivning inom Almi Företagspartner Halland för företagarrådgivning till utlandsfödda

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

Slutrapport. Insatsområde Åtgärd Sökt belopp för utbetalning

Slutrapport. Insatsområde Åtgärd Sökt belopp för utbetalning Slutrapport Version 2.2 111013 Projektnamn Ärende-ID Stödmottagare Organisationsnummer Redovisningsperiod Total projektperiod Insatsområde Åtgärd Sökt belopp för utbetalning 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande

Läs mer

Värmlandskooperativens synpunkter på remissutgåva Värmlandsstrategin

Värmlandskooperativens synpunkter på remissutgåva Värmlandsstrategin Till: Region Värmland Box 1022 651 15 Karlstad Att: Ann Otto Nemes Bo- Josef Eriksson För kännedom: Tomas Riste Catarina Segersten Larsson Värmlandskooperativens synpunkter på remissutgåva Värmlandsstrategin

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 5 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-03-01 2009-04-30 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Inriktning Program social ekonomi inför 2014?

Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Program för social ekonomi 2012-2015 Beslut regionstyrelsen 2012 Övergripande mål Att främja den sociala ekonomin och dess aktörer samt stärka den sociala

Läs mer

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 UTLYSNING Kooperativ utveckling Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 Sista ansökningsdag den 22 november 2011 Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens

Läs mer

LÄGESRAPPORT 3 AVSEENDE PERIODEN: 2014-05- 01 2014-06- 30

LÄGESRAPPORT 3 AVSEENDE PERIODEN: 2014-05- 01 2014-06- 30 LÄGESRAPPORT 3 AVSEENDE PERIODEN: 2014-05- 01 2014-06- 30 I. Lägesrapportens innehåll och disposition Lägesrapporten har följande innehåll: I. Allmänna uppgifter Denna del innehåller uppgifter om projektägare,

Läs mer

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna . SAMMANFATTNING Entrecoop i Dalarna har under projektperioden bidragit till att 7 företag bildats och där associationsformen är ekonomisk

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883 Version 2.2 111013 Lägesrapport Projektnamn Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun Stödmottagare Ärende-ID NYPS id: 158837 Organisationsnummer Strukturum i Jokkmokk AB

Läs mer

LÄGESRAPPORT 6 AVSEENDE PERIODEN: 2014-11- 01 2014-12- 31

LÄGESRAPPORT 6 AVSEENDE PERIODEN: 2014-11- 01 2014-12- 31 LÄGESRAPPORT 6 AVSEENDE PERIODEN: 2014-11- 01 2014-12- 31 I. Lägesrapportens innehåll och disposition Lägesrapporten har följande innehåll: I. Allmänna uppgifter Denna del innehåller uppgifter om projektägare,

Läs mer

Nationell uppföljning i Nyps

Nationell uppföljning i Nyps Nationell uppföljning i Nyps2020 2018-05-24 1 Ett nytt uppföljningssystem Ett regeringsuppdrag System för uppföljning av projektverksamhet med finansiering från anslag 1:1 Ambition och vilja från politiken

Läs mer

Utlysning: Digitala möten i offentlig verksamhet

Utlysning: Digitala möten i offentlig verksamhet UTLYSNING 1 (6) Dnr 2018-000907 Avdelningen för energieffektivisering Enheten för resurseffektivt samhälle Utlysning: Digitala möten i offentlig verksamhet Energimyndigheten utlyser medel för att upprätta

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 3 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2008-11-01 2008-12-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Ansökan från Coompanion Västmanland om bidrag för verksamhetsåren 2015-2017

Ansökan från Coompanion Västmanland om bidrag för verksamhetsåren 2015-2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 12 (17) Sammanträdesdatum 2015-01-20 8 Ansökan från Coompanion Västmanland om bidrag för verksamhetsåren 2015-2017 Dnr 2014/1269 ~Z INLEDNING Ansökan har inkommit

Läs mer

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning EM4000 W-4.0, 2010-11-17 Datum: 2016-05-17 Dnr: 2016-4714 1 (5) Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning Bakgrund Regeringen avsätter 25 miljoner

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 4 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-01-01 2009-02-28 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883 Version 2.2 111013 Lägesrapport Projektnamn Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun Stödmottagare Ärende-ID NYPS id: 158837 Organisationsnummer Strukturum i Jokkmokk AB

Läs mer

Följeforskning i programmet Innovatörer

Följeforskning i programmet Innovatörer UTLYSNING 1 (9) Datum Diarienummer 2017-09-28 2017-04712 Reviderad Följeforskning i programmet Innovatörer En satsning knuten till programmet Innovatörer VERKET FÖR INNOVATIONSSYSTEM - SWEDISH GOVERNMENTAL

Läs mer

Medfinansiering av projektet Smart Tillväxt

Medfinansiering av projektet Smart Tillväxt BESLUTSUNDERLAG 1/3 Regionutvecklingsnämnden Medfinansiering av projektet Smart Tillväxt Projektbeskrivning Företag i Östra Mellansverige står inför stora utmaningar. De behöver möta kraven från en ökad

Läs mer

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé Sida 1(6) Tilltänkt projektnamn Beskrivning av tidig projektidé Idé- och företagsfabriken Nybro Nybro Företagsgrupp Kontaktperson Carolina Thaysen Telefonnummer E-postadress 0481-175 85 carolina@nfg.se

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 12 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2010-05-01 2010-05-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Vad är Entrepreneur Sthlm? Varför?

Vad är Entrepreneur Sthlm? Varför? Vad är Entrepreneur Sthlm? Entrepreneur Sthlm är ett gemensamt initiativ av Länsstyrelsen i Stockholms län, ALMI Företagspartner Stockholm, Innovationsbron och Stockholm Business Region Development. Satsningen

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 7 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-06-01 2009-08-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Ansökan Kulturprojektmedel

Ansökan Kulturprojektmedel Ansökan Kulturprojektmedel Ansökan + bilagor skickas i original pappersformat till: Landstinget i Kalmar län Box 601, 391 26 Kalmar Samt digitalt jonas.p.andersson@ltkalmar.se Uppgifter om projektet Projektnamn

Läs mer

Slutrapport. Förstudie - Open Innovation 18606. Nacka kommun 212000-0167. Kontaktperson e-post adress Telefonnummer

Slutrapport. Förstudie - Open Innovation 18606. Nacka kommun 212000-0167. Kontaktperson e-post adress Telefonnummer Slutrapport Projektnamn Ärende-ID Förstudie - Open Innovation 18606 Stödmottagare Organisationsnummer Nacka kommun 212000-0167 Datum för slutrapport Beslutad projekttid 2015-03-31 20140901 20141231 Kontaktperson

Läs mer

Coompanion. främja kooperativt företagande. affärsutveckling. regionalt, nationellt och internationellt nätverk. Vi har 25 kontor i landet

Coompanion. främja kooperativt företagande. affärsutveckling. regionalt, nationellt och internationellt nätverk. Vi har 25 kontor i landet Coompanion främja kooperativt företagande affärsutveckling regionalt, nationellt och internationellt nätverk Vi har 25 kontor i landet stöd från Tillväxtverket, kommuner, Landsting och medlemmar Vad vi

Läs mer

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Projektbeskrivning Projektets namn Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Sammanfattande projektbeskrivning Syftet med projektet är att genom innovativa metoder och samverkansformer mellan ideell,

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

Folkhälsocentrum Norrbottens läns landsting

Folkhälsocentrum Norrbottens läns landsting Ett samhällsekonomiskt perspektiv på socialt företagande - en hållbar föreläsning i landstingshuset, Luleå eller online www.nll.se/folkhalsa den 6 okt 2014, kl 1530-1645 Folkhälsocentrum Norrbottens läns

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

Utlysning: Hållbara transporter

Utlysning: Hållbara transporter UTLYSNING 1 (6) Dnr 2018-000907 2018-005488 Avdelningen för energieffektivisering Enheten för resurseffektivt samhälle Utlysning: Hållbara transporter Energimyndigheten utlyser omkring 45 miljoner kronor

Läs mer

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Inbjudan Västra Götalandsregionen bjuder in enskilda kulturaktörer, föreningar och nätverk som arbetar med att stärka den lokala

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, Möte med SFP

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, Möte med SFP Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, 2018-10-08. Möte med SFP 20181008 Henrik Blomberg Aktuellt genomförandeläge, SMÖ Totalt beslutat: 344,76 Mkr Finansieringsfördelning:

Läs mer

Sammanfattande beskrivning

Sammanfattande beskrivning Projektnamn: Lokalt klimatarbete, regionalt lärande och färdplaner mot en koldioxidsnål ekonomi Programområde: Östra Mellansverige Ärende ID: 20200666 Sammanfattande beskrivning För att påskynda arbetet

Läs mer

( GDMPANION SALA KOM UN. Ink. 2013-12- O 5. Bi l a ga KS 201 3 / 285/ 1. Kommunstyrelsens förvaltning

( GDMPANION SALA KOM UN. Ink. 2013-12- O 5. Bi l a ga KS 201 3 / 285/ 1. Kommunstyrelsens förvaltning Bi l a ga KS 201 3 / 285/ 1 Västerås den 4 december 2013 SALA KOM UN. Kommunstyrelsens förvaltning Ink. 2013-12- O 5 Coompanion Västmanland ansöker härmed om anslag för 2014 års verksamhet, som ska ses

Läs mer

Lägesrapport. Livskraftigt företagande/ Driv eget 27459. Falun Borlänge - regionen 556645-9284

Lägesrapport. Livskraftigt företagande/ Driv eget 27459. Falun Borlänge - regionen 556645-9284 Lägesrapport Version 2.0 090911 Projektnamn Ärende-ID Livskraftigt företagande/ Driv eget 27459 Stödmottagare Organisationsnummer Falun Borlänge - regionen 556645-9284 Redovisningsperiod Total projektperiod

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 17 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2011-03-01 2011-04-30 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd Sverige Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska i huvudsak syfta till resultat och engagemang i

Läs mer

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson REKVISITION Inkom (plats för Region Norrbottens stämpel) Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt Annat Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer Betalningsmottagare Organisationsnummer Postadress Kontaktperson

Läs mer

Program för Europeiskt territoriellt samarbete 2007-2013. www.interreg-sverige-norge.com

Program för Europeiskt territoriellt samarbete 2007-2013. www.interreg-sverige-norge.com 27-23 Läges/statusrapport Rapporten avser projekt som är (endast ett alternativ) Nordens Gröna Bälte Inre Skandinavien Gränslöst Samarbete Regionöverskridande (flera delområden) Projektets namn Gränsregional

Läs mer

Lägesrapport. Utveckling av Kustvägen 117302. Kustvägens ekonomiska förening 769618-5243. Redovisningsperiod Total projektperiod Lägesrapport nr.

Lägesrapport. Utveckling av Kustvägen 117302. Kustvägens ekonomiska förening 769618-5243. Redovisningsperiod Total projektperiod Lägesrapport nr. Lägesrapport Version 2.0 090911 Projektnamn Ärende-ID Utveckling av Kustvägen 117302 Stödmottagare Organisationsnummer Kustvägens ekonomiska förening 769618-5243 Redovisningsperiod Total projektperiod

Läs mer

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor.

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor. FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd internationellt utvecklingssamarbete Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska utföras i enlighet

Läs mer

Utlysning: medel för att integrera energiaspekter i fysisk planering

Utlysning: medel för att integrera energiaspekter i fysisk planering EM1000 W-4.0, 2010-11-17 UTLYSNING 1 (5) Datum Dnr 2016-0037 Avdelningen för energieffektivisering Enheten för resurseffektivt samhälle Utlysning: medel för att integrera energiaspekter i fysisk planering

Läs mer

Ansökan om finansiering av projekt: FoU-kort Halland pilotstudie hösten/vintern 2014

Ansökan om finansiering av projekt: FoU-kort Halland pilotstudie hösten/vintern 2014 TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2014-10-02 RS140392 HANDLÄGGARE Lena Johansson, utvecklingsledare Näringsliv Tel: 0722-162387 Regionstyrelsen Ansökan om finansiering av projekt: FoU-kort Halland

Läs mer

Program för Europeiskt territoriellt samarbete 2007-2013. www.interreg-sverige-norge.com

Program för Europeiskt territoriellt samarbete 2007-2013. www.interreg-sverige-norge.com 27-23 Läges/statusrapport Rapporten avser projekt som är (endast ett alternativ) Nordens Gröna Bälte Inre Skandinavien Gränslöst Samarbete Regionöverskridande (flera delområden) Projektets namn Gränsregional

Läs mer

Projektansökan. Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till samt skickas i original i pappersformat till:

Projektansökan. Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till samt skickas i original i pappersformat till: 1(9) Projektansökan Diarienummer RS160128 Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till regionen@regionhalland.se samt skickas i original i pappersformat till: Region Halland Box 517 301 80 Halmstad

Läs mer

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna.

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna. Ansökningsblankett - Version 2 Ansökan om medel till verkningsfulla förebyggande insatser mot mäns våld mot kvinnor samt regionala insatser för skydd och stöd för våldsutsatta Grunduppgifter 1. Sökande

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen DATUM Sida 1 (5) Dnr Region Västernorrland 18RS726 Dnr Arbetsförmedlingen Af-2018/0006 9811 ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen Bakgrund Under juni 2017 träffade

Läs mer

LÄGESRAPPORT 5 AVSEENDE PERIODEN: 2014-09- 01 2014-10- 31

LÄGESRAPPORT 5 AVSEENDE PERIODEN: 2014-09- 01 2014-10- 31 LÄGESRAPPORT 5 AVSEENDE PERIODEN: 2014-09- 01 2014-10- 31 I. Lägesrapportens innehåll och disposition Lägesrapporten har följande innehåll: I. Allmänna uppgifter Denna del innehåller uppgifter om projektägare,

Läs mer

Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län

Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län Tjänsteskrivelse 2015-03-25 Regionledningskontoret Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län Förslag till beslut Samhällsentreprenörskap

Läs mer

Prioriteringar 2015 Program för social ekonomi

Prioriteringar 2015 Program för social ekonomi Prioriteringar 2015 Program för social ekonomi Insatsområden 1. Social innovation och socialt entreprenörskap 2. Opinionsarbete, kunskapsspridning och kompetensutveckling 3. Sociala ekonomins förutsättningar

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Information Nationella Regionalfondsprogrammet

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Information Nationella Regionalfondsprogrammet Information Nationella Regionalfondsprogrammet 1 1 Regionalfonden 2014-2020 Nio program i Sverige 6 2 3 4 5 Åtta regionala strukturfondsprogram 1. Övre Norrland 2. Mellersta Norrland 3. Norra Mellansverige

Läs mer

- Regionalt projekt - Innovativa servicelösningar

- Regionalt projekt - Innovativa servicelösningar Delrapport - Regionalt projekt - Innovativa servicelösningar Delrapport nr 3 Projektnamn: Norrbottens landsbygd siktar mot 2020 Projektägare: Hela Sverige ska leva Norrbotten Redovisningsperiod: aug -

Läs mer

Överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting om att stärka arbetet med mänskliga rättigheter

Överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting om att stärka arbetet med mänskliga rättigheter Kulturdepartementet Överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting om att stärka arbetet med mänskliga rättigheter Skälen för en överenskommelse Mänskliga rättigheter är en förutsättning

Läs mer

i åëëíóêéäëéå= g ãíä~åçë=ä å== ^îçéäåáåöéå=ñ ê=e äää~ê= ríîéåâäáåö=

i åëëíóêéäëéå= g ãíä~åçë=ä å== ^îçéäåáåöéå=ñ ê=e äää~ê= ríîéåâäáåö= i åëëíóêéäëéå g ãíä~åçëä å ^îçéäåáåöéåñ êe äää~ê ríîéåâäáåö Främja kvinnors företagande 2007-2009 Länsstyrelsen i Jämtlands län inbjuder härmed Er att ansöka om medel inom ramen för Främja kvinnors företagande

Läs mer

2007-05-10 N2007/4596/ENT (delvis) N2006/9663/ENT N2007/2432/ENT Verket för Näringslivsutveckling Liljeholmsvägen 32 117 86 Stockholm

2007-05-10 N2007/4596/ENT (delvis) N2006/9663/ENT N2007/2432/ENT Verket för Näringslivsutveckling Liljeholmsvägen 32 117 86 Stockholm Regeringsbeslut I 12 Näringsdepartementet 2007-05-10 N2007/4596/ENT (delvis) N2006/9663/ENT N2007/2432/ENT Verket för Näringslivsutveckling Liljeholmsvägen 32 117 86 Stockholm Program för att främja kvinnors

Läs mer

Förnyad upphandling för drift och utveckling av Innovativ Kultur 2015

Förnyad upphandling för drift och utveckling av Innovativ Kultur 2015 Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2014-08-13 Handläggare Anne Lund Telefon: 08-508 31 926 Till Kulturnämnden 2014-08-26 Nr 19 Förnyad upphandling för drift och utveckling

Läs mer

Rotary Smålandsstenar 6 Februari 2014 Lars Gustafsson, Werner Hilliges

Rotary Smålandsstenar 6 Februari 2014 Lars Gustafsson, Werner Hilliges Rotary Smålandsstenar 6 Februari 2014 Lars Gustafsson, Werner Hilliges Från idéer Vår till framgångsrika värdegrund företag Glädje i arbetet Flexibla i tanke och handling Affärsmässiga i utförandet Vision

Läs mer

Underlag för upphandling av löpande utvärdering

Underlag för upphandling av löpande utvärdering Underlag för upphandling av löpande utvärdering Information Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag. Vi finns på 25 platser i landet och vi erbjuder personlig rådgivning.

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt programgenomförande 2017-03-23 Oskarshamn Henrik Blomberg Resultat Utlysning 2017:1 Utlysningsperiod 12 december 2017 13 mars 2017 Samtliga insatsområden

Läs mer

Slutrapport Främja kvinnors företagande i Västra Götaland 2011-2014

Slutrapport Främja kvinnors företagande i Västra Götaland 2011-2014 Slutrapport Främja kvinnors företagande i Västra Götaland 2011-2014 Marie Sjövall Västra Götalandsregionen 1. Affärs- och innovationsutvecklingsinsatser Inriktning på insatserna utifrån regionala behov

Läs mer

Utlysning: Implementering och utveckling av energi- och klimataspekter i relation till befintlig lagstiftning

Utlysning: Implementering och utveckling av energi- och klimataspekter i relation till befintlig lagstiftning UTLYSNING 1 (6) Dnr 2018-000909 2018-005487 Avdelningen för energieffektivisering Enheten för resurseffektivt samhälle Utlysning: Implementering och utveckling av energi- och klimataspekter i relation

Läs mer

Ansökan från Uppsala Social Ekonomi om projektbidrag

Ansökan från Uppsala Social Ekonomi om projektbidrag KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Ulf Lundström Datum 2013-08-22 Diarienummer UAN-2013-0368.5 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Ansökan från Uppsala Social Ekonomi om projektbidrag

Läs mer

Program för Europeiskt territoriellt samarbete 2007-2013. www.interreg-sverige-norge.com

Program för Europeiskt territoriellt samarbete 2007-2013. www.interreg-sverige-norge.com 27-23 Läges/statusrapport Rapporten avser projekt som är (endast ett alternativ) Nordens Gröna Bälte Inre Skandinavien Gränslöst Samarbete Regionöverskridande (flera delområden) Projektets namn Gränsregional

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrecoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrecoop LÄGESRAPPORT Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrecoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2008-05-0 2008-08-3 Övriga finansiärer: Region Värmland

Läs mer

Avsiktsförklaring. om etablering av. Akademin för smart specialisering

Avsiktsförklaring. om etablering av. Akademin för smart specialisering Avsiktsförklaring om etablering av Akademin för smart specialisering 2016-2020 Avsiktsförklaring RV - Kau om Akademin för smart specialisering 2016-2020 Inledning Mellan Region Värmland (RV) och Karlstads

Läs mer

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa KVINNORS VÄXTKRAFT Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa Kalmar län behöver fler företagare och fler kvinnor som driver företag. Med fler kvinnor som företagare kommer fler affärsidéer fram och

Läs mer

Samverkansprojekt inom nationella stöd

Samverkansprojekt inom nationella stöd Samverkansprojekt inom nationella stöd Ett samverkansprojekt genomförs av flera parter gemensamt och ska skapa förutsättningar för nya nätverk och samarbeten. En av parterna, stödmottagaren, har huvudansvaret

Läs mer

alla kan bidra alla kan påverka alla kan arbeta = Socialt f öretagande tillväxt och vinster för alla PRESSMAPP Almedalsveckan 2009

alla kan bidra alla kan påverka alla kan arbeta = Socialt f öretagande tillväxt och vinster för alla PRESSMAPP Almedalsveckan 2009 alla kan bidra alla kan påverka alla kan arbeta = Socialt f öretagande tillväxt och vinster för alla 100% PRESSMAPP Arrangör: - Sociala arbetskooperativens intresseorganisation - och företagsrådgivaren

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. En smak av EU Lena Johansson-Skeri Anneli Norman

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. En smak av EU Lena Johansson-Skeri Anneli Norman En smak av EU 2015 Lena Johansson-Skeri Anneli Norman 1 Dagens program Vad gör vi på Tillväxtverket? Vad är ett EU-projekt? Vad är ett regionalfondsprojekt? Hur ansöker man om stöd från regionalfonden?

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Regeringens innovationsstrategi Delmål: Använda potentialen i social innovation och samhällsentreprenörskap för att bidra till att möta samhällsutmaningar. 1 Regeringens innovationsstrategi Det handlar

Läs mer

IUC UTVECKLAR SVERIGES SMÅ OCH MEDELSTORA INDUSTRIFÖRETAG

IUC UTVECKLAR SVERIGES SMÅ OCH MEDELSTORA INDUSTRIFÖRETAG IUC UTVECKLAR SVERIGES SMÅ OCH MEDELSTORA INDUSTRIFÖRETAG Gunilla Nordlöf, Generaldirektör, Tillväxtverket: IUC finns nära industriföretagen och har därför en god förståelse för deras vardag, utmaningar

Läs mer

Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn.

Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn. Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn. Har du frågor, kontakta oss på Fairtrade info@fairtrade.se

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2016 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

DigiLitt.kom

DigiLitt.kom DigiLitt.kom 20180301-20200228 Förutsättningar Projektperioder och faser Analys- och planeringsfas: 201803-201808 (6mån) Genomförandefas: 201809-201912 (16mån) Avslutsfas: 20200101-20200228 (2mån) Förutsättningar

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2013 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

ENTRECOOP II -Kooperativ innovationskraft för ökad tillväxt

ENTRECOOP II -Kooperativ innovationskraft för ökad tillväxt Companion Mitt i samverkan med Coompanion Dalarna, Coompanion Gävleborg och Värmlandskooperativen SLUTRAPPORT ENTRECOOP II -Kooperativ innovationskraft för ökad tillväxt Följ projektets verksamhet på:

Läs mer

Inspel från Social Entrepreneurship Network

Inspel från Social Entrepreneurship Network Inspel från Social Entrepreneurship Network Sven Bartilsson Coompanion Eva Carlsson, Tillväxtverket Anna-Lena Wettergren Wessman, ESF-rådet Vad kan/bör vi lära av Social entrepreneurship network Social

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan om stöd kommit in till oss. Spara alla underlag för utgifterna i original

Läs mer