Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet"

Transkript

1 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte. Ifylld rapport bifogas som fil (pdf) i Min ansökan under rubriken Lägesrapport. Förenklad lägesrapport version Grundinformation Projektnamn Ärende-ID Kooperativt företagande för inkluderande tillväxt, KIT Stödmottagare Organisationsnummer Värmlandskooperativen ek.för Redovisningsperiod fr.o.m t.o.m Lägesrapport nr Projektets startdatum Projektets slutdatum Gör en övergripande beskrivning av projektets verksamhet Beskriv övergripande vad ni arbetat med i projektet under aktuell redovisningsperiod. Redogörelsen bör innehålla beskrivning av : - övergripande verksamhet - hur ni arbetat mot mål och delmål - eventuella avvikelser från projektbeslutet - eventuella ändringar - hur ni arbetat med horisontella kriterier - vilka processer som initierats - kommentarer kring eventuella aktiviteter och resor utanför programområdet. - övergripande verksamhet Perioden maj till och med augusti 2017 har i hög grad handlat om: 1. En ny informationsfolder med målgrupp de som inte känner till kooperation 2. Vidareutveckling av affärsmodell inom medarbetarövertagande istället för företagspensionering 3. Lanserat 4. Kontaktat flera organisationer i syfte om ökad samverkan inom företagsutveckling 5. Påbörjat planeringsarbete för seminariedag i samverkan med Region Värmland hur ni arbetat mot mål och delmål Utvecklingsarbetet tar sin utgångspunkt i mål och delmål vilket tydligt framgår i redovisningen nedan. I vissa sammanhang, vilket redovisas i tidigare lägesrapporter knoppas arbeten av och förstärks med annan finansiering varefter det återförs till projektet. Sida 1(11)

2 - eventuella avvikelser från projektbeslutet Vi har inte upparbetat projektets medel relaterat till budget. En orsak är att delar i projektet knoppas av vidareutvecklas med annan finansiering och återföres i projektet. Vi menar att den ekonomiska avvikelsen inte missgynnar verksamheten då resultat återinförs inom ramarna för KIT. - eventuella ändringar Vi ser inga orsaker till att vidtaga några direkta ändringar. - - hur ni arbetat med horisontella kriterier Vi har ett fortsatt fokus på horisontella kriterier dels relaterat till dagliga arbetet i tal och skrift men också i flera av de utvecklingsområden projektet handlar om. vilka processer som initierats Inga nya processer har inletts under perioden - kommentarer kring eventuella aktiviteter och resor utanför programområdet. Vi har arrangerat seminarium i Stockholm (Riksdagshuset) 3. Beskriv genomförda aktiviteter Utgå från aktiviteterna som framgår av ert beslut. Beskriv de aktiviteter och därtill kopplade delaktiviteter som genomförts under aktuell period. Akt. Delakt Aktivitetsbenämning Beskrivning Delmål 1 Utveckla ett effektivt och kvalitetssäkrat rådgivningssystem som säkerställer att alla oavsett ålder, kön, bransch, etnisk bakgrund, geografisk hemvist eller marknadsområde har tillgång till rådgivning med hög kvalitét för att förverkliga sina idéer. Arbetet innefattar också IT baserade rådgivningssystem Period: Omfattning: 20 % 747 arbetstimmar vilket motsvarar 17 % av nedlagd tid. 1. ASF företag Rådgivningen till ASF företagen har under perioden varit främst kring den nya lagstiftningen och revidering av deras stadgar. Planering inför en seminariedag om Arbetsgivaransvar i ASF företag har påbörjats och planen är att genomföra den under januari-februari Innovations- och IPcheckar För perioden finns inget annat att rapportera än att ett kooperativ, Swinga Bazaar, vilket tidigare erhållit innovationscheck under perioden återrapporterat resultat av denna. Kommentar: Med upparbetad tid avses nedlagd tid allt sedan projektet startade. Gäller också nedan delmål 4 Regionalt rådgivningssystem Samarbetet mellan länets företagsrådgivarorganisationer fortlöper med gemensamma nätverksträffar en gång per månad. dock med uppehåll för semestermånaderna 5 Intern rådgivningsutveckling Vi har tidigare rapporterat om utveckling av nya mallar relaterat till att lagen om ekonomiska föreningar i väsentlig grad ändrades föregående år. Detta arbete bedöms verkställt dock på sådana Sida 2(11)

3 grunder att förbättringsarbete sker efterhand. Samtidigt står det all mer klart att den uppdateringen av lagen som gjorts förväntas följas av en totalöversyn, m.a.o. en ny lag. En sådan proposition väntas ligga klar under hösten för ev beslut halvårsskiftet Under denna period har vi utvecklat en ny informationsfolder tänkt att användas i samband med en första kontakt med intresserade, t.ex. i samband med mässor och olika arrangemang. Foldern bifogas i pdf format. Två rådgivare har deltagit i utbildningstillfälle kring den franska modellen för personalägande i kooperativ form. Under en lång period (många år) har förändringar skett relaterat till förutsättningar för kundkontakter. Detta har skett i olika steg vari enskilda steg i sig inte varit av omfattande betydelse. Men sammantaget skapar det en tydlighet i omfattande förändringar. Det handlar om att annonskampanjer i tidningar inte resulterar som tidigare, att nationella aktörer som t.ex. inte längre arrangerar starta eget dagar utanför storstadsregionerna, att kommunalt arrangerade näringslivsdagar utgått i de flesta kommunerna etc. Sammantaget är betydelsen att många plattformar vari man skapar kontakter med blivande entreprenörer sakta försvunnit. Riktigt hur vi möter upp en förändrad kartbild vet vi inte riktigt i nuvarande stund. Vi ser detta som fortsatt utvecklingsarbete relaterat till intern rådgivningsutveckling och planerar att i första skede diskutera problematiken med en kommunikationsbyrå. 6 Ökad närvaro/effektivitet Under perioden har inga aktiviteter genomförts för att öka vår närvaro runt om i länet. Vi har dock deltagit i flera lokalt arrangerade företagsträffar i bl.a. Torsby, Karlstad och Kristinehamn. Utifrån kunders efterfrågan har vi besökt kunden i respektive kommun för rådgivning. 7 Lagen om ekonomiska föreningar Aktiviteter med koppling till den nya Sida 3(11)

4 lagtexten är redovisade i tidigare lägesrapporter. Även om många kooperativa föreningar senast är skyldiga att anpassa stadgar efter nya lagtexten bedömer vi att arbetet i frågan relaterat till projektet kan bedömas som avslutat. 8 Hemsida Vi har i tidigare lägesrapporter redovisat arbetet med ny hemsida. Framgent görs kontinuerliga uppdateringar av denna. Nästa förändring är att skapa en chattfunktion kopplad till hemsidan i syfte att kunna ge besökande snabba svar på direkta frågor. Denna planeras lanseras under hösten. Delmål 2 Utveckla nya kooperativa affärsmodeller inklusive modeller med bäring på samhällsentreprenörskap och sociala innovationer. Period: Omfattning: 25 % 1405 arbetstimmar vilket motsvarar 33 % av nedlagd tid. 1. Generationsskifte Under perioden har flera aktiviteter genomförts. Vi har: -Lanserat en ny svensk hemsida för transfetocoops, vilken kopplar an till motsvarande hemsida på europanivå vi påvisade i föregående lägesrapport. -Vi har genomfört två mötesdagar i Stockholm bl.a. i samverkan med representanter från CG Scop (Paris). Bland annat genomfördes en rådgivareutbildning och ett seminarium i Riksdagshuset. Seminarieinbjudan bifogas digitalt, content/uploads/2017/05/seminarium- 1.pdf Man kan också ta del av tillhörande studier under nyheter på TransfertoCOOPS hemsida. - Vi har vidare arrangerat ett seminarium i samband med politikerveckan i Almedalen. Vi var dock inte fysiskt på plats i Almedalen men tillsåg att föreläsare, moderator etc. kontrakterades. Hela seminariet filmades och kan ses via 3TCly-79jg - Vi har i samverkan med Region Värmland planerat ett större seminarium i Karlstad 20 november se vidare under delmål 4 nedan. Vi har också lyckats förhandla om ekonomiska medel för framtagande av ani- Sida 4(11)

5 merad film, vilken vi lyfte som idé i föregående lägesrapport. Filmen planeras vara färdig i början av september månad. Vi planerar också medverka vid ett seminarium baserat på TransferToCOOPS i Bryssel 11 september, se delmål 4 nedan Vi har inlett dialog med IF Metall, Unionen Värmland och Arbetsgivarföreningen KFO i syfte att ta fram en gemensam informationsskrift baserad på frågan om generationsskifte och medarbetarövertagande i företag. 2. Energikooperativ Vid undersökningen av förutsättningarna för en konsumentkooperativ ekonomisk förening, som äger och driver en anläggning för solel, att leverera energiskattefri el till sina medlemmar har vi funnit att förutsättningarna är relativt begränsade. När det handlar om att leverera el från en gemensam anläggning till fristående hus/villor kommer man i regel att tvingas leverera via ett koncessionspliktigt elnät. I dessa fall ska föreningen deklarera och betala energiskatt samt moms på skatten som vilken annan leverantör som helst. Det kan därför vara svårt att motivera husägare att delta i projekt av detta slag, eftersom många av dem sannolikt kan ha mindre anläggningar på de egna fastigheterna och därmed slippa betala skatt på den el de själva producerar. När det handlar om att leverera el från gemensamma anläggningar på eller i anslutning till flerfamiljshus till hyresgästerna kan det vara möjligt att leverera el genom interna elnät, dvs. sådana som finns i eller i anslutning till husen. Men dessa ägs av fastighetsägaren, vilket kan innebära ett överkomligt hinder. Annat problem i samband med dessa senare föreningar är att de bör fungera som huvudleverantör av el till medlemmarna, vilket innebär att föreningen har ett avtal med en extern leverantör för den kompletterande el som behövs och sedan ett eget avtal med alla hyresgästerna. Med tanke på förutsättningarna ovan för att leverera billig, skattefri el, är det förstås nödvändigt att tillräckliga Sida 5(11)

6 ytor för solpaneler finns tillgängliga för att projektet ska bli lönsamt för medlemmarna. Frågan om konsumentkooperativa ekonomiska beskattning aktualiserades under perioden, se lägesrapport september december Regeringens förslag till en ny lag om ekonomiska föreningar var ute på remiss i juni och vi utarbetade ett underlag för Coompanions remissvar i skattefrågan. Regelverket kring verksamhet av detta slag har sammanställts och det mesta av formalia finns på plats. Det återstår att reda ut en del frågor om logistiken kring stora solparker, d.v.s. de som kan ha medlemmar i hela landet. Det behöver också sammanställas en del information om förekommande tekniska lösningar och om materiel. 3. Övrigt Planeringsmöten med UF Värmland inför läsåret års UF företagande. KIT projektet kommer även under detta läsår att arbeta som rådgivare för flera UF Företag och verka för att få in fler bidrag till Årets UF Kooperativ. Delmål 3 Åstadkomma ett kunskapslyft beträffande kooperativt företagande hos politiker och tjänstemän i kommuner och landsting (stödjare och beställare) tjänstemän och beslutsfattare i banker och andra kreditgivare (möjliggörare), andra företagsstödjande organisationer. Kunskapslyftet kan i sin förlängning bidra till att allmänheten får ökad förståelse för företagande och då i synnerhet kooperativt företagande. Period: Omfattning: 25% 833 arbetstimmar vilket motsvarar 19 % av nedlagd tid. 1. Kunskapslyft genom KoopSam Under perioden har inget KoopSam seminarium genomförts. Den formalisering av ett KoopSam ek.för. genomfördes inte som planerat den 24 augusti. Orsak till detta är att vare sig HSB eller Folksam förankrat processen. Mötet beslutade avvakta deras processer och att nytt konstituerande möte planeras att hållas den 7 november. 3. Övrigt Under senare delen av rapporteringsperioden har kontakter tagits med flera organisationer om utvecklat samarbete/samverkan. Ambitionen är att kunna nå ut till fler om möjligheten med att starta ekonomiska föreningar/kooperativa verksamheter. Flera möten är inbokade under september och oktober månad. Kunskapslyft under perioden har skett relaterat till nationell arena och baserat Sida 6(11)

7 på TransfertoCOOPS, se delmål 2 ovan Delmål 4 Förstärka nätverken kring kooperativt företagande och underlätta möten, skapa forum och nätverk för att korta avstånd och sammanföra forskningsmiljöer och enskilda forskare med näringsliv, offentlig sektor och den sociala ekonomin nationellt och internationellt. Period: Omfattning: 15% 877 arbetstimmar vilket motsvarar 20 % av nedlagd tid Vilken omnämndes under delmål 2 ovan planerar vi att i samverkan med Region Värmland och andra samverkanspartners arrangera en seminariedag den 20 november. En save the date inbjudan har gått ut, vilken bifogas lägesrapporten digitalt, 1 TranfertoCOOPS Vi kommer medverka i samband med TransferToCOOPS avslutningskonferens i Bryssel 11 september. Programmet bifogas digitalt lägesrapporten, /files/transfertocoops_agenda%20% 28provisional%29.pdf 2. Akademin Den 15 maj föreläste vi om kooperativt företagande/lagen om ekonomiska föreningar etc. kopplat till Handelshögskolan i Karlstad. Vidare har Kau beslutat att vara samverkanspart i planerat seminarium 20 november, se ovan. Dialog om samverkan avseende kommande salladslunchseminarier pågår. I övrigt har aktivitetsnivån under sommarmånaderna varit låg. Extern kommunikation och resultatspridning Period: ) Omfattning: 10 % 323 arbetstimmar vilket motsvarar 7 % av nedlagd tid I samband med framtagande av animerad film som beskrivs under delmål 2, generationsskifte och bekostas av TransfertoCOOPS projektet skapas också en variant vari Värmlandskooperativen anges som avsändare i stället för Coompanion. Parallellt med filmproducering planerar vi sprida filmen på bästa möjliga vis såväl i ett nationellt som internationellt perspektiv. Filmen planeras att lanseras den 5 oktober. Arbetsgivarföreningen KFO har meddelat att de också kommer vara behjälpliga bl.a. genom att i steg ett undersöka målgruppens mediavanor och därefter bekosta annonskampanj. Sida 7(11)

8 I övrigt har vi spridit information om projektet i samband med utåtriktade aktiviteter samt på hemsida och i sociala medier. Utvärdering och lärande Period: Omfattning: 3 % Under perioden finns inga redovisade arbetstimmar. 127 timmar vilket motsvarar 3 % av nedlagd tid. Avslutningsarbete Period: Omfattning: 2% 4. Beskriv resultat och utfall under aktuell redovisningsperiod Redogör för vilka direkta resultat och utfall som projektet uppnått. Beskriv även kopplingen mellan projektets målsättning och det specifika mål som projektet beviljats stöd inom. Tänk på att utfallen på de valda indikatorerna ska redovisas i tabellen i avsnitt 5. Övergripande målsättning: Syftet med projektet är att lyfta det kooperativa företagandet till en högre tillväxtnivå till gagn för smart och hållbar tillväxt för alla. Projektmål Projektmålet är att undanröja hinder i form av okunskap och råda bot på bristen av fungerande affärsmodeller så att flera kooperativa företag startas och utvecklas Direkta resultat och utfall denna period Tidigare resultat anges nedan med kursiv stil, därefter följer resultat baserade på denna period. Vi har diplomerade rådgivare enligt Coompanion Sveriges diplomeringsmodell Vi har i samverkan med rådgivningsaktörer medverkat till start av Startlabb Vi har en rådgivare som av Bolagsverket godkänts som likvidator Vi ha träffat flertalet kommunledningar kopplat till kunskapslyftet, delmål 3 Vi har blivit part i transnationellt projekt, TransfertoCOOP. Vi har erhållit (senare genomfört) uppdrag av Kristinehamns folkhögskola Vi har erhållit ekonomiska resurser genom PIACS i syfte att skapa nationell plattform, vilket verkställts. Vi har på uppdrag av RV skrivit ansökan om handlingsplaner för ASF, vilken beviljats medel och nu påbörjat sitt arbete med Värmlandskooperativen som utförare. Vi har utarbetat en handlingsplan för för fler och starkare ASF företag (finansierad utanför projektet) Vi har varit behjälpliga med Konsum Värmlands kommunikation genom ASF företag vilket bl.a. resulterat i en film; Ett kooperativ har beviljats en IP check om kr. Vi har i samverkan med regionalt rådgivningsteam planerat en starta eget utbildning för nyanlända, vilken kommer att genomföras i februari 17. Verksamt.se/varmland är uppdaterad med information om kooperativt företagande Vi har producerat flera malldokument baserade på nya lagtexten om ekonomiska föreningar Sida 8(11)

9 Vi har föreläst och medverkat i processer relaterat till generationsskiften utanför länet, Bjuv (Findus), Norrköping och Örebro. Dagens arbete har i artikel samt i flera påföljande debattinlägg lyft frågan om bl.a. misslyckade generationsskiften kopplat till projektets verksamhet. Vi har på förfrågan från Landsbygdskommittén gjort inspel till deras förslag till landsbygdsprogram. Vi har i samverkan med andra aktörer sökt medel från Vinnova. Vilket avslogs. Vi har genomfört en internationell studieresa. Vi har författat och spridit en promemoria rörande skatter i konsumentkooperativ. Vi har infört ett bästa kooperativa UF pris. Vi har genomfört seminariedagar i samverkan med KoopSam Vi har lanserat en ny och användarvänlig hemsida Vi har genomfört ytterligare två KoopSam seminarier Vi har fört samtal avseende bildande (formalisering) av KoopSam Värmland. Vi har efter förfrågan planerat seminarier i Riksdagshuset och Almedalen Vi har medverkat till remissvar riktat till Landsbygdskommittén Vi har skapat malldokument för medlemsförteckning och investerande medlemmar i ekonomiska föreningar. Vi har genomfört etableringsanalys i Forshaga Vi har genomfört en anpassad starta eget utbildning för nyanlända. Vi har ingått i juryn för årets UF Kooperativ och utsett årets UK Kooperativ. Vi har deltagit i referensgrupp för utveckling av Vi har ingått i samverkansgrupp för företagsfrämjande aktörer i länet där vi skapat en modell för att underlätta för nyanlända att starta och driva företag i Sverige/Värmland. Vi har deltagit vid ALMIS företagarskola för nysvenskar. Resultat denna period Vi har deltagit i flera planeringsmöten med Arbetsförmedlingen och andra företagarorganisationer om en gemensam Starta Företag Dag 6 september 2017 Vi har genomfört fem informationstillfällen för nyanlända kvinnor om kooperativt företagande. Vi har deltagit på en näringslivsfrukost i Torsby kommun i samverkan med Coop Torsby. Vi har genomfört ett informationsmöte om ekonomisk förening/kooperativt företagande för alla Starta eget handläggare på Arbetsförmedlingen i Karlstad (Grums, Hammarö) Vi har arrangerat en rådgivarutbildning i TransfertCOOPS Vi har arrangerat seminarium i Riksdagshuset Vi har arrangerat seminarium i Almedalen Vi har lanserat www,transfertocoops.se 5. Beskriv utfall av indikatorer under aktuell redovisningsperiod Fyll i samtliga indikatorer och måttenheter i direkt i formuläret i Min ansökan. Formuläret för indikatorraportering i Min ansökan finns under rubriken Lägesrapport. Utgå från ert beslut om stöd. Indikatorer enligt beslut Namn Antal Indikator 1. Antal företag som får stöd i projektet: 30 Indikator 4. Antal företag som får annat stöd än ekonomiskt stöd: 30 Indikator 5. Antal nya företag som får stöd: 20 Kommentarer enligt ansökan Efter anmodan från har indikatorerna ovan justerats för att logiskt överensstämma med vad indikatorerna syftar till. Sida 9(11)

10 Tolkning av beslut Indikator 1: 30 stycken omfattar samtliga företag, nybildade som befintliga. Indikator 4: 30 stycken omfattar samma företag som indikator 1. Indikator 5: Omfattar de företag som är nyregistrerade/startade inom indikator Övriga utfall och/eller goda exempel Här kan ni lyfta fram övriga utfall eller goda exempel som skapats inom projektet och som knyter an till projektets mål men som inte direkt belyses av indikatorerna. Exempel på detta kan vara utveckling av nya varor och tjänster, insatser som bidragit till företags konkurrenskraft, särskilt framgångsrika arbetssätt mm. Vi vill särskilt påvisa hur det transnationella projektet TransfertoCOOPS stärkt KIT projektet bl.a. genom att vi nu producerar en animerad film och har lanserat en ny hemsida för ändamålet. Detta har också möjliggjort att vi kunnat genomföra seminarier i Riksdagshuset och på Almedalen. 7. Beskriv eventuella bidrag i annat än pengar (privat och offentligt) Redogör för vad de olika resurserna har tillfört projektet, exempelvis hur medfinansiärens personal arbetat med periodens aktiviteter. Läs mer om medfinansiering på s webbplats: 8. Beskriv eventuella aktiviteter av socialfondskaraktär Beskriv eventuella aktiviteter av socialfondskaraktär och kostnaderna kopplade till dessa. Läs mer om kostnader av socialfondskaraktär i handboken på s webbplats. 9. Beskriv eventuella aktiviteter som genomförts utanför programområdet Beskriv vilka aktiviteter som genomförts utanför programområdet under aktuell redovisningsperiod och varför Seminarium i Riksdagshuset samt organisering av seminarium i Almedalen båda på tema generationsskifte i företag 10. Övriga kommentarer Ange eventuell ytterligare information om projektet och dess resultat som bör uppmärksammas Sida 10(11)

11 Sida 11(11)

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sida 1(11 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte.

Läs mer

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte. Ifylld

Läs mer

Fördjupad lägesrapport

Fördjupad lägesrapport Version 1.0 150819 Fördjupad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Ska lämnas in årligen, som bilaga till den ansökan om utbetalning som

Läs mer

Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Ska lämnas in årligen, som bilaga till den ansökan om utbetalning som sträcker sig till

Läs mer

Förenklad lägesrapport

Förenklad lägesrapport Version 1.0 150819 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas

Läs mer

Förenklad lägesrapport

Förenklad lägesrapport Version 1.0 150819 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas

Läs mer

Förenklad lägesrapport

Förenklad lägesrapport Version 1.0 150819 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas

Läs mer

Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sida Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte.

Läs mer

PIACS styrgruppsbeslut Namn på utvecklingsidén: Kooperativa modeller som alternativ till företagsnedläggningar och misslyckade generationsskiften.

PIACS styrgruppsbeslut Namn på utvecklingsidén: Kooperativa modeller som alternativ till företagsnedläggningar och misslyckade generationsskiften. Uppgifter om utvecklingsidén Reviderad ansökan 16-03-07 efter PIACS styrgruppsbeslut Namn på utvecklingsidén: Kooperativa modeller som alternativ till företagsnedläggningar och misslyckade generationsskiften.

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 12 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2010-05-01 2010-05-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 6 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-05-01 2009-05-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport

Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport 1 (6) Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport Syftet med enhetliga mallar för rapportering är att underlätta spridning av resultat och metoder från projekten i Nordprogrammet. En rapport ska

Läs mer

Sammanfattande beskrivning

Sammanfattande beskrivning Projektnamn: DRIV i Blekinge Programområde: Skåne-Blekinge Ärende ID: 20200450 Sammanfattande beskrivning Under 2014 har ett energikluster i Blekinge byggts upp bestående av företag, offentliga aktörer

Läs mer

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna . SAMMANFATTNING Entrecoop i Dalarna har under projektperioden bidragit till att 7 företag bildats och där associationsformen är ekonomisk

Läs mer

Mall för slutrapportering förstudie

Mall för slutrapportering förstudie Mall för slutrapportering förstudie 18 utvecklingsgrupperna processar nu vidare inför kommande utlysningar, en del satsar på PO1 (30 miljoner) och en del på PO2 (50 miljoner) till hösten. Oavsett vilket

Läs mer

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Projektägare: Landstinget i Värmland Projektperiod: 2014 09 01 2015 12 31 1. Bakgrund Ohälsotalet är högre än

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 4 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-01-01 2009-02-28 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 17 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2011-03-01 2011-04-30 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 3 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2008-11-01 2008-12-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

LÄGESRAPPORT 1 AVSEENDE PERIODEN: 2014-01- 01 2014-02- 28

LÄGESRAPPORT 1 AVSEENDE PERIODEN: 2014-01- 01 2014-02- 28 LÄGESRAPPORT 1 AVSEENDE PERIODEN: 2014-01- 01 2014-02- 28 I. Lägesrapportens innehåll och disposition Lägesrapporten har följande innehåll: I. Allmänna uppgifter Denna det innehåller uppgifter om projektägare,

Läs mer

Nationell uppföljning i Nyps

Nationell uppföljning i Nyps Nationell uppföljning i Nyps2020 2018-05-24 1 Ett nytt uppföljningssystem Ett regeringsuppdrag System för uppföljning av projektverksamhet med finansiering från anslag 1:1 Ambition och vilja från politiken

Läs mer

Vad är Entrepreneur Sthlm? Varför?

Vad är Entrepreneur Sthlm? Varför? Vad är Entrepreneur Sthlm? Entrepreneur Sthlm är ett gemensamt initiativ av Länsstyrelsen i Stockholms län, ALMI Företagspartner Stockholm, Innovationsbron och Stockholm Business Region Development. Satsningen

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 11 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2010-03-01 2010-04-30 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Projektbeskrivning Projektets namn Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Sammanfattande projektbeskrivning Syftet med projektet är att genom innovativa metoder och samverkansformer mellan ideell,

Läs mer

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831 Slutrapport Projektnamn Ärende-ID Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167 Stödmottagare Organisationsnummer Årjängs kommun 2120000-1835 Datum för slutrapport Beslutad projekttid 20130831 20120401-20130831

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrecoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrecoop LÄGESRAPPORT Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrecoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2008-05-0 2008-08-3 Övriga finansiärer: Region Värmland

Läs mer

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten Slutrapport Version 2.2 111013 Projektnamn Ärende-ID 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten 2. Nyskapande och innovativitet Beskriv vad som är nyskapande och innovativt

Läs mer

Företagsklimatet i Storfors kommun 2017

Företagsklimatet i Storfors kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 UTLYSNING Kooperativ utveckling Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 Sista ansökningsdag den 22 november 2011 Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens

Läs mer

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé Sida 1(6) Tilltänkt projektnamn Beskrivning av tidig projektidé Idé- och företagsfabriken Nybro Nybro Företagsgrupp Kontaktperson Carolina Thaysen Telefonnummer E-postadress 0481-175 85 carolina@nfg.se

Läs mer

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883 Version 2.2 111013 Lägesrapport Projektnamn Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun Stödmottagare Ärende-ID NYPS id: 158837 Organisationsnummer Strukturum i Jokkmokk AB

Läs mer

Företagsklimatet i Årjängs kommun 2017

Företagsklimatet i Årjängs kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Följeforskning i programmet Innovatörer

Följeforskning i programmet Innovatörer UTLYSNING 1 (9) Datum Diarienummer 2017-09-28 2017-04712 Reviderad Följeforskning i programmet Innovatörer En satsning knuten till programmet Innovatörer VERKET FÖR INNOVATIONSSYSTEM - SWEDISH GOVERNMENTAL

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning 2 Bilagor 3 I Värmlandskooperativens organisation och utveckling 1. Reflektioner verksamhetsåret 2015 4 1.1 Ordförande har ordet 4 1.2

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2012 1. Verksamheten

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen DATUM Sida 1 (5) Dnr Region Västernorrland 18RS726 Dnr Arbetsförmedlingen Af-2018/0006 9811 ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen Bakgrund Under juni 2017 träffade

Läs mer

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning EM4000 W-4.0, 2010-11-17 Datum: 2016-05-17 Dnr: 2016-4714 1 (5) Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning Bakgrund Regeringen avsätter 25 miljoner

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt programgenomförande 2017-03-23 Oskarshamn Henrik Blomberg Resultat Utlysning 2017:1 Utlysningsperiod 12 december 2017 13 mars 2017 Samtliga insatsområden

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013

VERKSAMHETSPLAN 2013 VERKSAMHETSPLAN 2013 STUNS Verksamhetsplan 2013 1(6) VERKSAMHETSPLAN FÖR STUNS 2013 1. STUNS roll i Uppsalaregionen Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle STUNS

Läs mer

Sammanfattande beskrivning

Sammanfattande beskrivning Projektnamn: Lokalt klimatarbete, regionalt lärande och färdplaner mot en koldioxidsnål ekonomi Programområde: Östra Mellansverige Ärende ID: 20200666 Sammanfattande beskrivning För att påskynda arbetet

Läs mer

LÄGESRAPPORT 3 AVSEENDE PERIODEN: 2014-05- 01 2014-06- 30

LÄGESRAPPORT 3 AVSEENDE PERIODEN: 2014-05- 01 2014-06- 30 LÄGESRAPPORT 3 AVSEENDE PERIODEN: 2014-05- 01 2014-06- 30 I. Lägesrapportens innehåll och disposition Lägesrapporten har följande innehåll: I. Allmänna uppgifter Denna del innehåller uppgifter om projektägare,

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 7 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-06-01 2009-08-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Värmlandskooperativens synpunkter på remissutgåva Värmlandsstrategin

Värmlandskooperativens synpunkter på remissutgåva Värmlandsstrategin Till: Region Värmland Box 1022 651 15 Karlstad Att: Ann Otto Nemes Bo- Josef Eriksson För kännedom: Tomas Riste Catarina Segersten Larsson Värmlandskooperativens synpunkter på remissutgåva Värmlandsstrategin

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 5 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2009-03-01 2009-04-30 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Inledning De arbetsintegrerande sociala företagen har som övergripande mål att skapa arbetstillfällen för de som står utanför, eller som inte fått tillträde till, arbetsmarknaden

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

Slutrapport för följeforskningsuppdrag Strukturfondsprojektet Sàjtte Utveckling av rennäring och samiska näringar i Jokkmokks kommun

Slutrapport för följeforskningsuppdrag Strukturfondsprojektet Sàjtte Utveckling av rennäring och samiska näringar i Jokkmokks kommun Slutrapport för följeforskningsuppdrag Strukturfondsprojektet Sàjtte Utveckling av rennäring och samiska näringar i Jokkmokks kommun Råneå den 30 maj 2014 Olof Bergwall Följeforskare för Sàjtte 1 INLEDNING

Läs mer

Regional utvecklingsledare

Regional utvecklingsledare 1 (5) Avdelningen för energieffektivisering Regional utvecklingsledare Energimyndigheten utlyser nu 17 miljoner kronor för de regionala energikontoren i rollen som regional utvecklingsledare (RUL). Sista

Läs mer

Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv

Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv Projektbeskrivning: Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv 1. Sammanfattande projektidé Syftet med projektet är att undersöka hur samspelet mellan det regionala tillväxtarbetet och det

Läs mer

Inriktning Program social ekonomi inför 2014?

Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Program för social ekonomi 2012-2015 Beslut regionstyrelsen 2012 Övergripande mål Att främja den sociala ekonomin och dess aktörer samt stärka den sociala

Läs mer

Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett

Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett Mall för genomgång av att utvecklingsstrategin är komplett Åtgärd: Avsnitt i mall för strategin: Villkor (tillräcklig nivå): Sammanfattning 1 JA/NEJ Bedömningsgrund A 1 Det finns en sammanfattning av utvecklingsstrategin

Läs mer

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Hagar vid Julmyra Horse Center. Projektägare: Julmyras vänner, ideell förening Projektledare: Carin Barrsäter Kommun: Heby Dnr: 81 Jnr: 2011 2137 Projekttid:

Läs mer

Europeiska flyktingfonden Europeiska återvändandefonden

Europeiska flyktingfonden Europeiska återvändandefonden Europeiska flyktingfonden Europeiska återvändandefonden Vägen till kontrakt Ansökningar inkommer Formell projektgranskning Projektgranskning och dialog Expertbedömning Kontraktsmöte Granskning och dialog

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 - projektmedel för utvecklingsinsatser inom social ekonomi Utlysning av projektmedel 2015 Dnr RUN 614-0186-13 1. Inbjudan socialt entreprenörskap i Västra Götaland

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): maj 2013 1. Verksamheten

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): oktober 2011 1. Verksamheten

Läs mer

EU-strategi fö r Sala kömmun KOMMUNFULLMÄKTIGE

EU-strategi fö r Sala kömmun KOMMUNFULLMÄKTIGE EU-strategi fö r Sala kömmun KOMMUNFULLMÄKTIGE 2 (8) EU-strategi för Sala kommun INNEHÅLL 1 BAKGRUND... 4 2 SYFTE... 4 3 ÖVERGRIPANDE MÅL... 4 4 STRATEGI... 5 5 BESLUTSNIVÅER ANSVAR OCH ORGANISATION...

Läs mer

Socialt företagande I Värmland

Socialt företagande I Värmland Delrapport 2 från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Socialt företagande I Värmland Denna projektdokumentation avser tidsperioden: 2008-10-01 2008-12-31 Projektet

Läs mer

ESA STATUSRAPPORT 3.DOC

ESA STATUSRAPPORT 3.DOC STATUSRAPPORT 3 ESA Titel: Statusrapport 3 Projekt: ESA- Entreprenörskap Skola Arbetsliv Idnr: Siffor Beställare: Kommunförbundet västernorrland/skolcheferna i länet Version: 1.0 Skriven av: Malin Heimer

Läs mer

LÄGESRAPPORT 6 AVSEENDE PERIODEN: 2014-11- 01 2014-12- 31

LÄGESRAPPORT 6 AVSEENDE PERIODEN: 2014-11- 01 2014-12- 31 LÄGESRAPPORT 6 AVSEENDE PERIODEN: 2014-11- 01 2014-12- 31 I. Lägesrapportens innehåll och disposition Lägesrapporten har följande innehåll: I. Allmänna uppgifter Denna del innehåller uppgifter om projektägare,

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa)

Verksamhetsplan 2019 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Verksamhetsplan 2019 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Sida 1 Uppdrag Kunskapscentrum startade 2010 för att stödja den kommunala hälso- och sjukvården.

Läs mer

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna.

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna. Ansökningsblankett - Version 2 Ansökan om medel till verkningsfulla förebyggande insatser mot mäns våld mot kvinnor samt regionala insatser för skydd och stöd för våldsutsatta Grunduppgifter 1. Sökande

Läs mer

Verksamhetsplan för temagrupp samhällsplanering

Verksamhetsplan för temagrupp samhällsplanering Verksamhetsplan för temagrupp samhällsplanering Bakgrund Regionens eller länets utveckling och tillväxt är beroende av proaktiv samverkan mellan länets offentliga aktörer, högskola och näringsliv. Detta

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Regeringens innovationsstrategi Delmål: Använda potentialen i social innovation och samhällsentreprenörskap för att bidra till att möta samhällsutmaningar. 1 Regeringens innovationsstrategi Det handlar

Läs mer

Näringslivsprogram

Näringslivsprogram Sid 1 (6) Näringslivsprogram 2018 2020 Med Gävle menas Gävle Kommun Näringslivsprogrammet baseras på att Gävle Kommun i grunden tror på den enskilde entreprenörens förmåga och näringslivets kraft att främja

Läs mer

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde?

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde? Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden Hur gör man i Skövde? Utlysning av projektmedel 2013-2014 Dnr RUN 614-0186-13 Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin 1. Inbjudan

Läs mer

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé Sida 1(5) Tilltänkt projektnamn Beskrivning av tidig projektidé Tidig projektidé version 1.3 160609 Klimatväxling i Skåne Tilltänkt sökande organisation och eventuella samarbetsparter Sökande: Region Skåne

Läs mer

För ytterligare information. Europaforum Norra Sverige Europaforum Norra Sverige

För ytterligare information. Europaforum Norra Sverige  Europaforum Norra Sverige Europaforum Norra Sverige www.europaforum.nu North Sweden European Office www.northsweden.org Mid Sweden European Office www.midsweden.se Tryck: Luleå Grafiska, 2013 För ytterligare information Europaforum

Läs mer

eprogram 2025 Verksamhetsutveckling med e-stöd

eprogram 2025 Verksamhetsutveckling med e-stöd Verksamhetsutveckling med e-stöd eprogram 2025 beslutades av kommunfullmäktige den 29 augusti 2013. Förord Under 2009 inleddes diskussionen kring uppdatering av eprogrammet. Det då gällande eprogrammet

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2013 1. Verksamheten

Läs mer

Entrécoop - Din guide till ekonomisk förening

Entrécoop - Din guide till ekonomisk förening Entrécoop - Din guide till ekonomisk förening Dalarna, Gävleborg och Värmland i samverkan ... Ekonomisk förening - en företagsform för er? En ekonomisk förening ägs och drivs av minst tre medlemmar. Medlemmar

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn Ansökningsblankett för Social investeringsfond. Signerad ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, Regionkansliet, 291 89 Kristianstad. Digital kopia skickas, ej signerad, i PDF format till

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): mars 2013 1. Verksamheten

Läs mer

Remiss: En svensk strategi fö r standardisering

Remiss: En svensk strategi fö r standardisering Remiss: En svensk strategi fö r standardisering Varför en svensk strategi för standardisering? Sverige behöver en nationell strategi för standardisering. Utan en tydlig gemensam målsättning riskerar vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 KOMMUNFÖRBUNDET SKÅNE BRYSSEL Denna verksamhetsplan presenterar verksamhetsinriktning, arbetsmetod och prioriteringar under 2014-.2015 för Kommunförbundet Skånes Brysselrepresentation.

Läs mer

Sydostleden ett projekt för näringslivsutveckling 2014-08-14

Sydostleden ett projekt för näringslivsutveckling 2014-08-14 Sydostleden ett projekt för näringslivsutveckling 2014-08-14 On-going evaluation Lärande utvärdering Följeforskning Utvärderingen ska vara användbar under resans gång Löpande återkoppling av iakttagelser/

Läs mer

INFORMATION. Samordningsenheten Lina Andersson 2014-05-19. Dnr 3.2.17-2297 13

INFORMATION. Samordningsenheten Lina Andersson 2014-05-19. Dnr 3.2.17-2297 13 INFORMATION Samordningsenheten Lina Andersson 2014-05-19 Dnr 3.2.17-2297 13 Strukturen för landsbygdsprogrammet 2014-2020 Landsbygdsprogrammet får en helt ny struktur jämfört med det förra landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Kvinnors företagande - problem eller möjlighet

Kvinnors företagande - problem eller möjlighet Erfarenheter från: Glesbygdeverket Mittuniversitetet Kvinnors företagande - problem eller möjlighet Innehåll: Vad är kvinnors företagande? Bilder & Attityder Fakta & fönster: exempel från rapport juni

Läs mer

Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens.

Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens. Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens. Riktlinjer vid FFFF-konferens 2017-11-29 Innehållsförteckning s 2 Inledning s.3 Förutsättningar s 3 Ansökan s 3 Konferensagent/byrå s 4 Anläggning s 4 Ekonomi

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Bilaga 1 Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Denna handlingsplan är en bilaga till R egional ö verenskommels e om utveckling av samverkan

Läs mer

Projektansökan 2011-10-20

Projektansökan 2011-10-20 Projektansökan 2011-10-20 Projektidé Vad skall ni göra för vem och varför? Beskriv i en till två meningar. Etablera IFS Rådgivning inom Almi Företagspartner Halland för företagarrådgivning till utlandsfödda

Läs mer

Starta företag. tillsammans. i Mälardalen! Be Coompanion om råd när ni ska starta, det gjorde vi! - Örebro TV

Starta företag. tillsammans. i Mälardalen! Be Coompanion om råd när ni ska starta, det gjorde vi! - Örebro TV Starta företag tillsammans i Mälardalen! Be Coompanion om råd när ni ska starta, det gjorde vi! - Örebro TV Förverkliga din dröm om att starta företag, tillsammans! Går du i företagstankar? Att starta

Läs mer

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm SERUS Ek. För. 19-20 februari 2007 Analys s. 25: Svagheter i stödsystem och finansiering Ytterligare en aspekt som betonades är att kvinnor

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn Ansökningsblankett för år: Signerad ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, Regionkansliet, 291 89 Kristianstad. Digital kopia skickas, ej signerad, i PDF format till folkhalsa@skane.se Ansökan

Läs mer

Deltagande i Partnerskapet för barnets rättigheter i praktiken 2016-2019

Deltagande i Partnerskapet för barnets rättigheter i praktiken 2016-2019 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Datum 2015-08-19 Diarienummer KSN-2015-1584 Kommunstyrelsen Deltagande i 2016-2019 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att Uppsala kommun

Läs mer

Smart Industri Nyindustrialiseringsstrategi för Sverige

Smart Industri Nyindustrialiseringsstrategi för Sverige Finansiering av forskning och utveckling vilka möjligheter för företag? Susanna Kindberg Smart Industri Nyindustrialiseringsstrategi för Sverige Industri 4.0 Ta tillvara på digitaliseringens möjligheter.

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

Europeiska socialfonden 2014 2020

Europeiska socialfonden 2014 2020 Europeiska socialfonden 2014 2020 Europeiska socialfonden har finansierat projekt i Sverige sedan 1995 och myndigheten Svenska ESFrådet har ansvarat för Socialfondens svenska program sedan år 2000. Hittills

Läs mer

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen Leader DalÄlvarna Slutrapport 1. Projekt Journalnr: 2009 7324 Projektnamn: Ledarskapsutbildning för ungdomar, förstudie Stödmottagare: Föreningen KUL, Kreativa Unga Ledare 2. Kontaktperson Jonas Wikström,

Läs mer

Science Park Gotland Innovationsmiljö Gotland

Science Park Gotland Innovationsmiljö Gotland Science Park Gotland Innovationsmiljö Gotland Om Science Park Gotland Uppdrag Science Park Gotlands uppdrag är att bidra till hållbar* tillväxt på Gotland genom att vara en katalysator för tillväxtorienterat

Läs mer

Ansökan från Coompanion Västmanland om bidrag för verksamhetsåren 2015-2017

Ansökan från Coompanion Västmanland om bidrag för verksamhetsåren 2015-2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 12 (17) Sammanträdesdatum 2015-01-20 8 Ansökan från Coompanion Västmanland om bidrag för verksamhetsåren 2015-2017 Dnr 2014/1269 ~Z INLEDNING Ansökan har inkommit

Läs mer

En lärandeplan för det regionala tillväxtarbetet i Halland

En lärandeplan för det regionala tillväxtarbetet i Halland En lärandeplan för det regionala tillväxtarbetet i Halland 2013 Innehåll 1. Bakgrund och uppdrag... 2 2. Varför en lärandeplan för tillväxtarbetet i Halland?... 2 3. Utgångsläget... 3 4. Förutsättningar

Läs mer

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop

Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet. Entrécoop LÄGESRAPPORT 13 Lägesrapport från Värmlandskooperativen avseende arbetsinsatser inom ramarna för projektet Entrécoop Denna lägesrapport avser tidsperioden: 2010-06-01 2010-08-31 Övriga finansiärer: Region

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Information Nationella Regionalfondsprogrammet

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Information Nationella Regionalfondsprogrammet Information Nationella Regionalfondsprogrammet 1 1 Regionalfonden 2014-2020 Nio program i Sverige 6 2 3 4 5 Åtta regionala strukturfondsprogram 1. Övre Norrland 2. Mellersta Norrland 3. Norra Mellansverige

Läs mer