Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utdrag ur Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare Linda Svahn KS 369 Dnr 2011/480-KS-000 Redovisning av uppdrag från kommunfullmäktige och kommunstyrelsen Beslut 1. Kommunstyrelsen beslutar att redovisningen kompletteras med uppföljning av finanspolicyn. 2. Kommunstyrelsen godkänner för egen del föreliggande redovisning av uppdrag från kommunstyrelsen till styrelser och nämnder, daterad den 22 september Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna föreliggande redovisning av uppdrag från kommunfullmäktige till styrelser och nämnder, daterad den 22 september Ärendebeskrivning I enlighet med tidigare beslut skall en redogörelse lämnas i oktober av sledningskontoret över de uppdrag som lämnats av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Yrkande Mikael Vilbaste (MP) yrkar att redovisningen kompletteras med uppföljning av finanspolicyn. Rätt utdraget intygar Linda Svahn

2 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Dnr: 2011/480-KS-000 Linda Svahn E-post: linda.svahn@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Redovisning av uppdrag från kommunfullmäktige och kommunstyrelsen Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen godkänner för egen del föreliggande redovisning av uppdrag från kommunstyrelsen till styrelser och nämnder, daterad den 22 september Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna föreliggande redovisning av uppdrag från kommunfullmäktige till styrelser och nämnder, daterad den 22 september Ärendebeskrivning I enlighet med tidigare beslut skall en redogörelse lämnas i oktober av sledningskontoret över de uppdrag som lämnats av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Monica Ericsson Stadsdirektör Jenny Broberg Kudryk Teamledare Bilagor Sammanställning av uppdrag från kommunfullmäktige och kommunstyrelsen Skickad av: Linda Svahn - au186

3 reviderad /475-KS Uppdrag från kommunfullmäktige och kommunstyrelsen till styrelser och nämnder 2009/112-KS Uppdrag att utreda behovet av utveckling av ridanläggningen på Rocklunda. Kfm Beslut att uppdra åt kommunstyrelsen att utreda behovet av utveckling av ridanläggningen på Rocklunda. Västerås, Bereds av KIF-nämndens stab. 2009/237-KS Översiktsplan för Västerås samt förslag till aktualitetsförklaring av gällande översiktsplan KFM Beslut att uppdra åt kommunstyrelsen att ta fram en ny översiktsplan i enlighet med bifogad uppdragsbeskrivning. Kommunstyrelsen Förberett för samråd hösten /539-KS Motion från (S) - Solenergi från shustaket KFM Beslut att uppdra till fastighetsnämnden att utreda bland annat kostnader, effekter och konsekvenser av att installera en lösning för att ta tillvara solenergi från shustaket i samband med att taket renoveras. Fastighetsnämnden Fastighetskontoret utreder enligt beslut när renoveringsbehov uppstår. Mest aktuella delar för åtgärder är G-huset och K- flygeln. Renoveringsstart tidigast /306-KS Motion från (S) - utred möjligheten att starta ett Remida inspirerat återvinningscenter i Västerås KFM Beslut att ge Pedagogiska nämndernas stab i uppdrag att med berörda förvaltningar/bolag utreda möjligheten att starta ett Remida inspirerat återvinningscenter. Förskolenämnden, Grundskolenämnden Beredning pågår på PNS sedan sep 2010.

4 reviderad KFM Beslut att avvakta investeringen i Gäddeholmsvägen som nu föreslås finansieras genom framtida försäljning av 1000 ännu ej planlagda och sålda tomter i Gäddeholm. KFM Beslut att ge fastighetsnämnden i uppdrag att arbeta fram ett underlag för ombyggnad av Sofiaskolan så snart som möjligt. KFM Beslut att ge kommunstyrelsen i uppdrag att förbereda en avveckling av det kommunala vårdnadsbidraget från 1 juli KFM Beslut att ge Tekniska nämnden i uppdrag att ta fram förslag hur och vad i Smartkoll som är möjligt, i vilken takt och hur den utbyggda kollektivtrafiken ska finansieras. KFM Beslut att ge utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i uppdrag att genomföra ett arbetsmarknadsprojekt med fokus på vår närmiljö. Byggnadsnämnden, fastighetsnämnden Fastighetsnämnden Kommunstyrelsen Tekniska nämnden Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden I samband med budgetavstämningen ska SK återrapportera hur uppdraget genomförs. Lokalprogram klart. Ny förutsättning: Utreder möjligheten att byta lokal till Hällby norra förskola. Behandlades i kommunstyrelsen den 14/9-2011, behandlas i kommunfullmäktige under hösten Behandlades i kommunstyrelsen den 14/ För beslut i kommunfullmäktige under hösten Arbetet startat och genomfört under sommaren 2011.

5 reviderad KFM Beslut att ge äldrenämnden och nämnden för funktionshindrade i uppdrag att under 2011 genomföra försök med rehabilitering utomlands och återkomma med en utvärdering av försöket. Äldrenämnden, nämnden för funktionshindrade Arbete pågår, frågan tas med i budgetarbetet för SNS /297-KS Ny definition av lågenergihus KFM Beslut att uppdra till fastighetsnämnden att definiera nivåerna för småhus i enplansutförande inom lågenergikonceptet för Västerås. Fastighetsnämnden Arbete pågår avseende punkt 3 i beslutet. 2011/397-KS Uppdrag - att utreda förutsättningarna för en försöksverksamhet och effekterna av ett utsträckt serveringstillstånd. KFM Beslut att ge individ- och familjenämnden i uppdrag att utreda förutsättningarna för en försöksverksamhet och effekterna av ett utsträckt serveringstillstånd. Individ- och familjenämnden Pågår. 2011/383-KS Uppdrag - att kartlägga orsaker och verkan bakom den kraftiga ökningen av vårdkostnaderna inom individ- och familjenämndens ansvarsområde. KFM Beslut att ge individ- och familjenämden i uppdrag att kartlägga orsaker och verkan bakom den kraftiga ökningen av vårdkostnaderna inom nämndens ansvarsområde. Individ- och familjenämnden Nämnden ska i budgetavstämningen redogöra hur de tagit sig an uppdraget.

6 reviderad /382-KS Uppdrag - att kvalitetssäkra handläggningen av försörjningsstödet KFM Beslut att ge individ- och familjenämnden i uppdrag att kvalitetssäkra handläggningen av försörjningsstödet. Nämnden ska även återkomma med förslag om hur bemanningen för handläggningen på ett bättre sätt kan följa ärendemängden. Individ- och familjenämnden Uppstart av arbetet pågår. 2011/387-KS Uppdrag - att genomföra en generell satsning på individuell löneutveckling för lärare. KFM Beslut att ge styrelsen för proaros och Skultuna kommundelsnämnd i uppdrag att genomföra en generell satsning på individuell löneutveckling för lärare. Styrelsen för proaros och Skultuna kommundelsnämnd Frågan tas med i styrningen av löneöversynsarbetet 2011/ /388-KS Uppdrag - att utreda möjligheten för Västerås museer att i undantagsfall ta ut en avgift för specialutställninger för att på detta sätt bredda och spetsa utbudet. KFM Uppdrag att ge kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att utreda möjligheten för Västerås museer att i undantagsfall ta Kultur- och fritidsnämnden ut en avgift för specialutställningar för att på detta sätt bredda och spetsa utbudet. Nämnden ska i budgetavstämningen redogöra hur de tagit sig an uppdraget.

7 reviderad /385-KS 2009/109-KS 2009/109-KS 2009/115-KS Uppdrag - att se över effektiviteten i hela ledet från ledning till utförare inom äldrenämnden, nämnden för funktionshindrade och individ- och familjenämnden Budget Västerås Budget Västerås Utveckla sdelen Bäckby KFM Uppdrag till äldrenämnden, nämnden för funktionshindrade och individ- och familjenämnden att se över effektiviteten i hela ledet från ledning till utförare och uppmärksamma vilka förebyggande och rehabiliterande insatser som bedrivs. Ks Beslut att uppdra åt sk att i samverkan med kif utreda ansvar- och kostnadsfördelning inom Västmanlandsmusiken samt ansvarsfördelning mellan kif och ks. Utredningen ska även utvärdera nuvarande konstruktion för konserthusets hyresavtal Ks Beslut att uppdra åt sk att i samverkan med kifnämnden göra en översyn av kommunalförbunden inom kulturområdet och dess framtida organisationsform. KS Beslut att uppdra åt sk att senast återkomma till ks med rapport om de insatser som gjorts och förslag på prioriteringar. Uppdra åt BN att ta fram ett planprogram för Bäckby. Äldrenämnden, nämnden för funktionshindrade och individ- och familjenämnden, Västerås, Västerås, byggnadsnämnden Arbete ännu inte påbörjat. Ny budgetmodell inarbetas i ny förbundsordning. Nämnden ska i budgetavstämningen redogöra hur de tagit sig an uppdraget. Arbete pågår.

8 reviderad /537-KS Fortsatt inriktning för demokratigruppens arbete Ks Ge sledningskontoret i uppdrag att utreda möjligheten att arrangera referat från kommunfullmäktiges sammanträden (liknande riksdagen) och som också kan innehålla kortare intervjuer/ små-debatter med en eller två debattörer som precis avslutat ett ärende. Denna utvecklingsmöjlighet ingick i den nyligen genomförda upphandlingen av kommunfullmäktiges webbsändningar. 2010/55-KS Meddelarfrihet för anställda hos icke kommunala utförare KS Beslut att uppdra åt sledningskontoret att undersöka förutsättningarna för ytterligare utökning av krav på meddelarfrihet. Ärendet återkommer till kommunstyrelsen i oktober /186-KS Fördjupad översiktsplan för Erikslund KS Beslut att ge byggnadsnämnden i uppdrag att genomföra en revidering och utökning av den fördjupade översiktsplanen för Erikslund, ÖP 55. Byggnadsnämnden Förhoppningsvis utställningsbeslut i oktober. 2010/292-KS Förstudie om ett utbildningscentrum i Kopparlunden - Technopark KS Beslut att ge utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och barnoch ungdomsnämnden, i nära samspel med, i uppdrag att utreda konceptet Technopark för en etablering i Västerås. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, barn- och ungdomsnämnden, sledningskontoret Ärendet återrapporterat i kommunstyrelsen den 17 augusti 2011.

9 reviderad /291-KS Västerås s samspel med civilsamhället KS Beslut att ge sledningskontoret i uppdrag att gå vidare enligt beskrivningen i planen Västerås s samspel med civilsamhället. Arbetet fortsätter enligt plan. Avrapporteras kontinuerligt i kommunstyrelsen. 2010/306-KS Delårsrapport 1 per den 30 april 2010, Västerås KS Beslut att ge fastighetsnämnden i uppdrag att rapportera till ks över investeringsprojektet framtidsanpassning hamnen senast andra tertialet 2010, samt inventera och prioritera det kommande investeringsbebehovet våren Fastighetsnämnden Framtidsanpassningen har avrapporterats till Ks. Framtida behov: utredning pågår. KS Beslut att ge sledningskontoret i uppdrag att genomföra en översyn av beställaroch utförarmodellen. Inriktningen är att förtydliga den demokratiska styrningen av verksamheterna och minska byråkratin till fördel för verksamhet. Arbete pågår. Workshop inbokad 3 oktober KS Beslut att sledningskontoret får i uppdrag att arbeta fram ett förslag på praktikplatsbank som till exempel samordnas via ens hemsida. Pågår, beräknas vara klar inom en månad.

10 reviderad KS Beslut att sledningskontoret får i uppdrag att förbereda för att Västerleden från Järnbruksgatans förlängning till E18 färdigställs 2013 så att hela sträckan från Surahammarsleden till E18 blir färdigställd. Översiktsplan beslutas i februari/mars Byggstart KS Beslut att får i uppdrag att i samarbete med initiativtagarna till skidtunnelprojektet hitta former och möjligheter till projektets förverkligande. Projektet förutsätter extern finansiering. Arbete pågår. Rapport 4 kvartalet KS Beslut att sledningskontoret får i uppdrag att ta fram en plan på investeringar för förnyelse i city, allt ifrån entrén från stationen, Munkgatan och Sturegatan. Under framtagning tillsammans med Citysamverkan. Klar i mars KS Beslut att sledningskontoret får i uppdrag att ta fram ett planeringsunderlag för Västerleden från Hacksta till Barkarö inför budget Avrapporteras till KS kvartal

11 reviderad /603-KS 2011/308-KS Finanspolicy och finansriktlinjer Utveckling av demokrati och medborgarinflytande KS Beslut att uppdra åt Sk att kartlägga orsakerna till att många i Västerås s verksamheter arbetar deltid och varför inte heltid tillämpas i större omfattning. Normal arbetstid ska vara heltid, men den som vill kan ha deltidsanställning. KS Beslut att uppdra åt att med hög prioritet driva utvecklingen av stationsområdet med syfte bland annat att ersätta nuvarande stationsbyggnad med ett fungerande resecentrum och med förslag som utvecklar möjligheterna att använda cykel, som till exempel cykelpump och cykelverk. KS Beslut att ge sk i uppdrag att i samb. med tertial återrapportera genomförandet av policyn och bla belysa implementeringen av förändrade etiska riktlinjer och om utlåningsvillkoren till bolagen påverkas av konkurrenslagstiftn. KS Beslut att ge sledningskontoret i uppdrag att utveckla medborgardialog. Kartläggningen är klar, på väg mot kommunstyrelsen. Avsiktsförklaringar med trafikverket och boende beslutat senaste KS. Arbete med fördjupad ÖP pågår. Avrapporteras till kommunstyrelsen i november Arbete pågår. Första kartläggningen presenteras under november 2011.

12 reviderad /646-KS Fördjupad översiktsplan för stationsområdet Västerås KS Beslut att ge sk i uppdrag att ta fram en fördjupad översiktsplan för stationsområdet. Avsiktsförklaringar med trafikverket och boende beslutat KS 14/9. Arbete med fördjupad ÖP pågår. 2011/70-KS Uthyrning av cyklar KS Beslut att ge Tekniska nämnden i uppdrag att kontakta aktörer som hyr ut cyklar, för att se om vi kan få en uthyrning av cyklar på motsvarande sätt som i Stockholm. Tekniska nämnden TNS har varit i kontakt med leverantör av liknande system som i Stockholm. Scanning av ytterligare system pågår. 2010/388-KS Samråd angående ny förbränningsanläggning vid Västerås kraftvärmeverk KS Beslut att ge Mälarenergi AB i uppdrag att snarast återkomma till kommunstyrelsen med en redovisning av förslag till lösningar för att nå det som beskrivs i punkt 2 och vilka konsekvenser det får. Dessutom redovisa hur askorna ska hanteras samt en kostnadsberäkning för denna hantering. Mälarenergi AB Behandlas i kommunstyrelsen under oktober/november för beslut. 2010/479-KS Motion från (MP) Solcellspark i Västerås KS Beslut att uppdra till fastighetsnämnden att utreda möjligheterna att bygga en solcellspark i Västerås och återkomma med en redogörelse under hösten Fastighetsnämnden Arbete pågår, återkommer till kommunstyrelsen vid årsskiftet.

13 reviderad /188-KS Samstöd 2 - översyn av administrativa stödprocesser KS Beslut att uppdra till Sk att genomföra - Samordning och upphandling inom IS/IT-området - En förstudie som utreder konsekvenserna av en konkurrensutsättning av kontorstrycks tjänster - En förstudie av förutsättningar och möjligheter till samordnad lönehantering för ens bolag samt närliggande kommuner. Upphandling inom ITområdet pågår. Förstudie om kontorstryck startar under året. Förstudie om lönehantering är initierad. 2011/401-KS Uppdrag - genomföra lednings- och sambandsanalys för införande av Rakel i Västerås. KS Beslut att ge sledningskontoret i uppdrag att genomföra en lednings- och sambandsanalys för införande av Rakel i Västerås. Ärendet pågår och beräknas vara klart våren /394-KS Uppdrag - följa upp vilka styrelser och nämnder som har beslutade upphandlingsplaner. KS Beslut att ge sledningskontoret i uppdrag att följa upp vilka styrelser och nämnder som har beslutade upphandlingsplaner. Uppdraget ingår i kommande handlingsplan för upphandling och rapporteras mars /395-KS Uppdrag - förslag till stöd för barn i ekonomiskt utsatt situation. KS Beslut att ge sledningskontoret i uppdrag att i samarbete med berörda nämnder arbeta fram ett förslag till hur vi kan stödja barn i ekonomiskt utsatt situation. Arbete pågår. Ärendet återkommer till kommunstyrelsen för avrapportering i december.

14 reviderad /392-KS 2011/393-KS Uppdrag - förstudie om behovet av digitalt infrastrukturnät i hela Västerås. Uppdrag - utreda möjligheterna till arbete för personer med funktionsnedsättning KS Beslut att ge sledningskontoret i uppdrag att ta fram en förstudie avseende behovet av digitalt infrastrukturnät i hela Västerås. KS Beslut att ge sledningskontoret i uppdrag att utreda möjligheter till arbete för personer med funktionsnedsättning, bland annat med syfte att öka möjligheterna till arbete i Västerås s ordinarie verksamheter. Förstudien ännu ej startad då det fn pågår intensivt arbete med Mälarenegi snäts framtid roll. Länsstyrelsen kartlägger bredbandstillgången i länet och rapport väntas i mitten på oktober. Rapporten är viktigt som grund för att starta förstudien. Arbete pågår, åter till kommunstyrelsen i december /390-KS Uppdrag - att utreda behovet och möjligheterna att inrätta en social resursfond. KS Beslut att uppdra till sledningskontoret att utreda behovet och möjligheterna att inrätta en social resursfond. I samband med budgetavstämningen ska SK återrapportera hur uppdraget genomförs. 2011/389-KS Uppdrag - att utreda det organisatoriska ansvaret för skolornas idrottshallar under kvällar och helger. KS Uppdrag till sledningskontoret att utreda det organisatoriska ansvaret för skolornas idrottshallar under kvällar och helger. Återkommer i budgetavstämningen med förslag

15 reviderad /400-KS Delårsrapport 2 per 31 augusti 2011, Västerås Ks Beslut att ge fastighetsnämnden i uppdrag att i samband med delårsrapport 2 redovisa erfarenheterna av införandet Fastighetsnämnden av kallhyresmodellen och fördelning av mediekostnader efter faktisk förbrukning. Rapport biläggs delårsrapporten. 2011/400-KS Delårsrapport 2 per 31 augusti 2011, Västerås KS Beslut att ge nämnden för funktionshindrade och äldrenämnden i uppdrag att i samband med delårsrapport 2 redovisa resultatet av beslutade åtgärdsprogram i syfte att bromsa volymutvecklingen inom hemtjänsten. Nämnden för funktionshindrade och äldrenämnden Rapport biläggs delårsrapporten. 2011/400-KS Delårsrapport 2 per 31 augusti 2011, Västerås KS Beslut att ge proaros i uppdrag att fortsätta med omställningsarbetet i samverkan med och i samband med delårsrapport 2 avrapportera resultatet samt vilka övriga åtgärder som vidtagits. proaros Särskild information till KS i oktober. 2010/110-KS Uppdrag Skolomställning gymnasieskolan KS Beslut att ge fastighetsnämnden i uppdrag att kostnadsberäkna alternativ 1-3. Möjligheten att sälja fastigheten ska utredas. Fastighetsnämnden Pågående

16 reviderad /110-KS 2011/277-KS Uppdrag Skolomställning gymnasieskolan Nämndinitiativ ändring av kommunstyrelsens reglemente och bolagsordning för Etablering Västerås AB KS Beslut att ge utbildningsnämnden i uppdrag att ange inriktningen för beställningen av de kommunala gymnasieprogrammen till år I uppdraget ingår att värdera behovet av alternativa lokallösningar för de utbildningar som bedrivs på Vedbo (f.d. Wenströmska gymnasiet). Utbildningsnämnden KS Beslut att ge sledningskontoret i uppdrag att ta fram förslag till ägardirektiv för Etablering Västerås AB. Pågående. Arbetet är ännu inte påbörjat.

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (2) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 28 tember 211 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:3-16:22 Sekreterare

Läs mer

Styrningslogiker ÄGARE BESTÄLLARE UTFÖRARE BOLAG. KoS KDN

Styrningslogiker ÄGARE BESTÄLLARE UTFÖRARE BOLAG. KoS KDN Styrningslogiker ÄGARE BOLAG KoS KDN BESTÄLLARE UTFÖRARE Kommunfullmäktige Kommunrevision Kommunstyrelse Valberedning Stadsdirektör Kommunfullmäktige Valnämnd Stadsledningskontor Krisledningsnämnden Överförmyndarnämnden

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 14 september 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-16:56 Sekreterare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-10-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Sammanträdesdatum 18 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2018-10-11 2 (11) 1 Dnr KS 1810261- Sammanträdets

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 14 september 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-16:56 Sekreterare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 14 september 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-16:56 Sekreterare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 28 september 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-16:22 Sekreterare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt 1 (5) 3 Dnr 2017/00469 194 Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt s beslut 1 beslutar att lämna svar till revisionen angående kommunstyrelsens uppsiktsplikt enligt yttrande nedan.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 20 augusti 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 267-290 Sammanträdesdatum 17 augusti 2011 Plats och tid s sessionssal A 287, kl 13:30-17:32 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ulla Persson (S) 1:e

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden, delegation till Kommunstyrelsen

Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden, delegation till Kommunstyrelsen STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 (33) Sammanträdesdatum 2012-09-12 Ks 97 KS/2012-0317 Au 147 Reviderad delegationsordning vid försäljning/förvärv av mark och fastigheter vid brådskande ärenden,

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 4 april 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-16:15 Sekreterare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Dnr: 2011/367-KS 2011-09-13. Karin Hjärpe. @vasteras.see. programmet. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen

Dnr: 2011/367-KS 2011-09-13. Karin Hjärpe. @vasteras.see. programmet. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen Stadsledningskontoret Karin Hjärpe Telefon:021 393950 E-post:karin.hjarpe@ @vasteras.see Delges TJÄNSTESKRIVELSE Dnr: 2011/367-KS 2011-09-13 1 Revidering avv handikappolitiska programmet Förslag till beslut

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 21 juni 2017 Plats och tid s sessionssal, klockan 08:00 2017-06-14 2 (10) 1 Dnr KS 1810569-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 17 juni 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 08:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

KALLELSE 2014-12-11. Barn- och utbildningsnämnden BUN 2014-12-11. Kallelse

KALLELSE 2014-12-11. Barn- och utbildningsnämnden BUN 2014-12-11. Kallelse KALLELSE 2014-12-11 Barn- och utbildningsnämnden BUN 2014-12-11 Kallelse 1 KALLELSE 2014-12-11 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid: Rum 429, stadshuset Ängelholm, 2014-12-11, klockan 14:00 Ärenden:

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 10 november 2011 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-06-07 141 KS 412/17 Policy för säkerhet och krisberedskap Beslut Kommunstyrelsen ger stadsdirektören i uppdrag att bereda förslag till ny krisledningsplan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ...

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 7 juni 2012 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 8 mars 2012 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Uppdrag i budget 2014 - fastställande av uppdragshandlingar.

Uppdrag i budget 2014 - fastställande av uppdragshandlingar. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-12-10 377 Uppdrag i budget 2014 - fastställande av uppdragshandlingar. KS 2013-422 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 15 maj 2018

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 15 maj 2018 Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 15 maj 2018 Sid Justering... 2 40 Information från Drakfastigheter... 3 41 Information om upphandlingsplan

Läs mer

POSTLISTA. Datum Datum Riktning Lagrum Avsändare/Mottagare Beskrivning Nummer I Hemlig enl OSL 21:1

POSTLISTA. Datum Datum Riktning Lagrum Avsändare/Mottagare Beskrivning Nummer I Hemlig enl OSL 21:1 POSTLISTA 1(7) Datum 2019-09-09 Postlista 2019-09-06 I Hemlig enl OSL 2019-09-06 I Privatperson Återkoppling på svar - Dags att förbättra säkerheten på 56:an 2019-09-06 I Privatperson Fråga - Dags att

Läs mer

Redovisning ekonomi förvaltningschefer. Kommunstyrelsen + 90 000 kr Barn- och utbildningsnämnden - 400 000 kr Socialnämnden + 900 000 kr

Redovisning ekonomi förvaltningschefer. Kommunstyrelsen + 90 000 kr Barn- och utbildningsnämnden - 400 000 kr Socialnämnden + 900 000 kr Ks 141 Dnr Redovisning ekonomi förvaltningschefer Kommunstyrelsen beslutade 2009-05-26, 65, att förvaltningschefer framöver ska närvara vid kommunstyrelsens sammanträden och göra en kort avrapportering

Läs mer

Startar ett projekt för mångfald, ökad integration och mot främlingsfientlighet m.m.

Startar ett projekt för mångfald, ökad integration och mot främlingsfientlighet m.m. Beslutsparagraf 2010-08- 30 112 Samhällsbyggnadsnämnden 2011-08- 29 104 KS0260/10 Motion från Peter Rosengren och Minna Ljungberg (MP) om projekt för mångfald, ökad integration och mot främlingsfientlighet

Läs mer

13. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/

13. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/ Kommunfullmäktige 25 (46) 2017-10-30 Ks 312 13. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/124-109 Elin Landerdahl (M) har 21 mars 2017 lämnat in en motion om giftfri förskola och skola. Motionären

Läs mer

114 Kallelse och föredragningslista Servicenämnden

114 Kallelse och föredragningslista Servicenämnden 114 Kallelse och föredragningslista Servicenämnden Dag: 2016-08-23 Tid: Kl. 14.00 Plats: Boken. Ärenden: Ärenden: 1. Val av protokollsjusterare. 2. Öppen fråga 3. Budget 2017, budgetramar 2017 och kommunplan

Läs mer

Socialdemokraternas och Vänsterpartiets förslag till budgetavstämning för Västerås stad år 2010 Satsa på barn och unga

Socialdemokraternas och Vänsterpartiets förslag till budgetavstämning för Västerås stad år 2010 Satsa på barn och unga Socialdemokraternas och Vänsterpartiets förslag till budgetavstämning för Västerås stad år 2010 Satsa på barn och unga Förslag till beslut Vi föreslår att kommunstyrelsen tar initiativ till att sammankalla

Läs mer

Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare

Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare Malmö stad Kommunstyrelsens ordförande Malmö 2018-12-18 Till kommunfullmäktige i Malmö Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare I det följande lämnas förslag till utformning av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-08-23 Ärendelista Sid nr Justering...2 49 Trygghetsarbete i Sundsvalls kommun, MRP-uppdrag VO 8, 2011...3 50 Tema: Kommunikation och information...4 51

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar

Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar 1(2) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-01-30 3 Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar Dnr 2017-000022 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna preliminärt hyresavtal,

Läs mer

20. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/

20. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/ Kommunfullmäktige 26 (48) 2017-11-27 Kf Kf 238 20. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/124-109 Elin Landerdahl (M) har 21 mars 2017 lämnat in en motion om giftfri förskola och skola. Motionären

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (2) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30-11:08 Sekreterare

Läs mer

Alltid bästa möjliga möte!

Alltid bästa möjliga möte! TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-27 Dnr: 2015/335-IFN-010 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Förslag

Läs mer

152 Översyn och samordning av drogpolicy för Höörs kommun

152 Översyn och samordning av drogpolicy för Höörs kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-08-15 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Dnr KSF 2016/255 152 Översyn och samordning av drogpolicy för Höörs kommun Beslut Kommunstyrelsen beslutar: 1. Barn- och utbildningsnämnden,

Läs mer

Nytt it-program för Stockholms stad

Nytt it-program för Stockholms stad ÄLDREFÖRVALTNINGEN KOMMUNIKATION TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 0401-308/2012 SID 1 (7) 2012-11-19 Handläggare: Carl Smitterberg Telefon: 08-508 36 221 Till Äldrenämnden Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr:

Läs mer

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96)

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96) Kallelse Kommunfullmäktige Nr 9 Tid: 2015-12-14, kl 19:00 OBS! Mötet startar 19.00 Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Motion från (V) - Sluta kalla medborgarna för kunder

Motion från (V) - Sluta kalla medborgarna för kunder TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-22 Sida 1 (2) IFN 2017/00363-1.7.1 Sociala nämndernas förvaltning Karin Bodlund Epost: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Motion

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen 55 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Beredning Yrkande Kommunstyrelsens beslut

PROTOKOLL Kommunstyrelsen 55 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Beredning Yrkande Kommunstyrelsens beslut PROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen 2013-02-26 15 55 Dnr 2012.397 107 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Kommunens revisorer har gett Kommunal Sektor inom PwC

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18. Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.30, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, onsdagen den 14 december 2016 efter beslutande kommunstyrelsen i Näset, kommunhuset Ledamot

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-06-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 19 juni 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 08:00 2019-06-14 2 (10) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Motion om att ta fram handlingsplan för att minska barns och ungas exponering av gifter i vardagen. (AU 395) KS

Motion om att ta fram handlingsplan för att minska barns och ungas exponering av gifter i vardagen. (AU 395) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 31 Motion om att ta fram handlingsplan för att minska barns och ungas exponering av gifter i vardagen. (AU 395) KS 2014-322

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Information. Årsredovisning Beslut Informationen antecknas. 2.1 Förslag till kommunfullmäktige

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Information. Årsredovisning Beslut Informationen antecknas. 2.1 Förslag till kommunfullmäktige Information Årsredovisning 2016 Informationen antecknas. 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 0043/17 Årsredovisning för Göteborgs Stad 2016 2. 0938/16 Göteborgs Stads uppföljningsrapport 4 2016 3. 0453/17

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN

Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN 2017.036 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2017-10-05 55 Återrapportering av ungdomsverksamheten (FN 2017.036) Beslut

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 3 september 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Förslag till beslut Förskolenämnden antar lokalstrategi för förskolelokaler, daterad

Förslag till beslut Förskolenämnden antar lokalstrategi för förskolelokaler, daterad TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-03-27 Sida 1 (1) Diarienr FSN 2018/00210-3.6.1 Barn- och utbildningsförvaltningen Stefan Zangelin Epost: stefan.zangelin@vasteras.se Kopia till Förskolenämnden för förskolelokaler

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2013-04-02 Ärendelista Sid nr Justering...2 50 Redovisning av socialnämndens ekonomiska situation...3 51 Information om jämställdhet i Stadsbackenkoncernen...4

Läs mer

Aktualitetsprövning av Sundsvalls kommuns gällande översiktsplan

Aktualitetsprövning av Sundsvalls kommuns gällande översiktsplan Tjänsteskrivelse 1(6) Koncernstaben KS-2017-00415-1 Ulrika Edlund Strategisk samhällsutveckling Kommunfullmäktige Aktualitetsprövning av Sundsvalls kommuns gällande översiktsplan Förslag till beslut Koncernstaben

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-28 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 28 maj 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

K A L L E L S E. Information och diskussion om organisationsförändringar Peter Bring, kommunchef

K A L L E L S E. Information och diskussion om organisationsförändringar Peter Bring, kommunchef K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 8 augusti 2011 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg OBS! LOKAL Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Den politiska organisationen i Linköpings kommun från och med 2019, fastställande

Den politiska organisationen i Linköpings kommun från och med 2019, fastställande Tjänsteskrivelse 1 (8) Kommunledningsförvaltningen 2017-12-01 Dnr KS 2016-967 Kommunstyrelsen Den politiska organisationen i Linköpings kommun från och med 2019, fastställande Förslag till kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 21 mars 2017

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 21 mars 2017 Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 21 mars 2017 Sid Dagordning... 2 Justering... 3 17 Information om sociala investeringar... 4 18 Översyn av de

Läs mer

Riktlinjer för Stockholms stads sociala investeringsfond

Riktlinjer för Stockholms stads sociala investeringsfond Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-01-08 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04 Riktlinjer för Stockholms

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 7 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 139 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 09:00 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-05-21. Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-05-21. Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård l SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2013-05-21 7(25) 151 Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård Dnr 2011/11 INLEDNING Utredning inleddes med uppdragsdirektiv fastställda

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen Östen' n Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-04 AU 2:10 Dnr. KS 2014/0372-01 Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Ks 382 Dnr Kommunstyrelsen beslutar. Beskrivning av ärendet

Ks 382 Dnr Kommunstyrelsen beslutar. Beskrivning av ärendet 2014-10-20 2 Ks 382 Dnr 2014.0297.007 Uppföljning av granskning av kommunens mottagande av ensamkommande flyktingbarn Kommunstyrelsen beslutar 1. Att till kommunrevisorerna överlämna ovanstående svar avseende

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, fredagen den 21 september 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e

Läs mer

Ansvarsutredning Alingsås verksamhetsparker

Ansvarsutredning Alingsås verksamhetsparker Ansvarsutredning Alingsås verksamhetsparker 1 Bakgrund Kommunfullmäktige och kommunstyrelsen har i olika ärenden tagit beslut som påverkar hanteringen av kommunens verksamhetsparker - Nolhaga Park, Gräfsnäs

Läs mer

Sundbybergs stads budget 2016 med plan för

Sundbybergs stads budget 2016 med plan för 2015-10-16 1 (5) Kommunstyrelsen Sundbybergs stads budget 2016 med plan för 2017-2018 Beslutsunderlag Grundskole- och gymnasienämndens protokoll den 6 oktober 2015 74 samt förvaltningens skrivelse den

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 Barn- och Utbildning 2009-10-14 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämndens arbetsutskott sammanträder onsdagen den 21 oktober 2009, kl 13.00 på Långekärrs skola. 1. Val av protokollsjusterare

Läs mer

ST] SOLLENTUNA KOAAMUN Kommunledningskontoret

ST] SOLLENTUNA KOAAMUN Kommunledningskontoret ST] SOLLENTUNA KOAAMUN Kommunledningskontoret Eva Carlsson Tjänsteutlåtande 2013-04-09 Sidan 1 av 3 Dnr 2013/0006 KS-2 Diariekod: 009 Kommunstyrelsen Policy för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksarbete

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 20 augusti 2009 Plats och tid I samband med studieresa, kl 17:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer