Styrelsemöte med beslutsrätt, 28 januari 2016, kl Närvarande:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsemöte med beslutsrätt, 28 januari 2016, kl Närvarande:"

Transkript

1 28 januari 2016 Styrelseprotokoll Protokoll Förbundsstyrelsemöte Styrelsemöte med beslutsrätt, 28 januari 2016, kl Närvarande: Förbundsordförande Axel Nordenstam, Helena Hernnäs för UF Uppsala, Johan Berglund för UF Luleå, Gustaf Fritz för UF Växjö, Jenny Bengtsson för UF Malmö, Kajsa Fernström Nåtby för UPF Lund, Katinka Ernstsson för UF Göteborg, Magnus Claesson för UF Linköping, förbundsekonom Maria Jenskog, Matti Molin för UF Örebro, Therese Jenssen för UF Södertörn, Aron Segerström för UpF Umeå samt bidragsansvarig Emilie Tilstam. Bilagor Bilaga 1: Röstlängd Bilaga 2: Dagordning Bilaga 3: Uppdatering från UFS i Almedalen Bilaga 4: Rapport från Fok och Försvars rikskonferens 1 Mötets öppnande Förbundsordförande Axel Nordenstam förklarade mötet öppnat kl Val av mötesordförande Förbundsstyrelsen beslutande att välja Axel Nordenstam mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare Förbundsstyrelsen beslutade att välja Helena Hernnäs mötessekreterare.

2 4 Val av protokolljusterare tillika rösträknare Magnus Claesson för UF Linköping och Katinka Ernstsson för UF Göteborg kandiderade till protokolljusterare tillika rösträknare. Förbundsstyrelsen beslutade att välja Magnus Claesson och Katinka Ernstsson till protokolljusterare tillika rösträknare. 5 Godkännande av kallelseförfarandet Förbundsstyrelsen beslutade att anse mötet stadgeenligt utlyst. 6 Fastställande av röstlängd Förbundsstyrelsen beslutade att fastställa röstlängden till 12 ledamöter. 7 Fastställande av dagordning (beslutspunkt) Förbundsstyrelsen beslutade att lägga till 5 diskussionspunkter till dagordningen. Dessa är 1. UFS Konvent, 2. Uppdragsbeskrivning för reppar, 3. Uppdatering inför styrelsemöte i Lund, 4. Studiebesök samt 5. Presentation av ny arbetsbeskrivning för bidragsansvarig i paragraf 19 i föreslagen dagordning. att lägga föreslagen dagordning med ovanstående ändringar till handlingarna Rosaline Marbinah kom in på mötet. Förbundsstyrelsen beslutade att justera röstlängden till 13 röstberättigade ledamöter. 8 Föregående protokoll Felicia Robertsson är sjuk. Föregående protokoll är under arbete.

3 9 Uppdateringar från utskott & ledamöter 1. Ekonomiutskottet Tog julledighet. Inget möte i januari. Beror på tidsbrist och anställning. Ekonomiutskottet fyller mycket av ekonomiutskottets tidigare funktion. Ska förbundsadministratör Albin Westermark vara delaktig i ekonomiutskottets arbete? Vi ska titta på det så snart som möjligt. Måste bestämma hur arbetet ska ske med honom i så fall. 2. Forumutskottet Har haft julledigt. Har börjat diskutera eventuellt forum i vår. Budgetering för det hänger ihop med utfall av konventdiskussion. Om det inte finns pengar, kan vi ha möte med bidragsansvarig Emilie Tilstam för att se om det blir möjligt att ha en forumhelg som vi i så fall behöver söka bidrag till. 3.Internationella utskottet Carolina Köhler da Castro har flyttat utomlands men kommer fortsätta att vara med i den mån hon kan. Jenny Bengtsson har fått back up från Karam i UPF Karlstad. Karam har roliga idéer och planer om vad som kan hända i utskottet. Fortsätter med sammanställning av föreningarnas resor. Axel Nordenstam informerar om att en organisation i Kenya har tagit kontakt med honom. Han ska vidarebefodra det till Jenny Bengtsson. 4. Kommunikationsutskottet Nimrod Persson är inte med på mötet. Magnus Claesson har inte fått information om Nimrod Persson vad som hänt hittills. De ska komma igång i februari med uppdatering av hemsidan. 5. Styrdokumentsutskottet Inget möte sen senaste styrelsemötet. På grund av tidsbrist har inte mycket gjorts i utskottet på senare tid, men det kommer att ändras i vår. 6. Tvåspråkighetsutskottet Blev klar med översättningen av stadgan i förra veckan. En tjej från Lund som är engelskspråkig ska kolla språket. Skulle gärna vilja ha en till engelskspråkig som kan kolla igenom det. Har börjat gå igenom ekonomidokumenten som förbundsadministratören skickat ut och översätta dem till engelska.

4 7. Utbildningsutskottet I princip klara med utbildningsdokumentet som ska skickas ut till medlemsföreningarna (MF) i veckan. Börjat sammanställa ett dokument med föreläsningar att skicka ut för att hjälpa MF med att hitta föreläsare. Utbildningsdokumentet är ett dokument där det finns listade utbildningar som är kopplade till föreningsarbete eller utrikespolitik. Magnus Claesson undrar om Israel-utbildning ska ingå. Rosaline Marbinah säger att utbildningsutskottet får bedöma det. Axel Nordenstam informerar om att Oskar Johansson från UpF Karlstad har valt att hoppa av sitt uppdrag. UpF Karlstad letar efter ersättare. Förbundsstyrelsen beslutar att ajournera mötet kl till Klockan är Förbundsordförande Axel Nordenstam, Helena Hernnäs för UF Uppsala, Johan Berglund för UF Luleå, Gustaf Fritz för UF Växjö, Jenny Bengtsson för UF Malmö, Kajsa Fernström Nåtby för UPF Lund, Katinka Ernstsson för UF Göteborg, Magnus Claesson för UF Linköping, förbundsekonom Maria Jenskog, Matti Molin för UF Örebro, Therese Jenssen för UF Södertörn, Aron Segerström för UpF Umeå, vice förbundsordförande Rosaline Marbinah samt bidragsansvarig Emilie Tilstam är närvarande. Mötet öppnas Per capsulam-beslut Inga Per capsulam-beslut har tagits. 11 Behandling av motioner Inga motioner har inkommit.

5 12 Förbundets projekt 12.1 UFS i Almedalen Projektkoordinator Viktor Sundman har inkommit med en skriftlig uppdatering till Axel. Viktor Sundman ska skicka rapporten till hela styrelsen. Nu har hela styrelsen fått rapporten. Viktor Sundman inadjungeras på mötet för att uppdatera styrelsen om Almedalen. Sundman berättar: arbetet har kommit igång, har satt upp en budget. De håller på med bidragsansökningar. Har vart i kontakt med Campus Gotland för att ha evenemang i, mycket billigare än lokaler som använts tidigare. Sovsalar är bokade. Det finns tydliga planer för två av evenemangen, där 1 är en föreläsning med en välkänd utrikespolitisk person (kontakt har tagits med bl.a. Birgitta Ohlsson och Margot Wallström). Andra evenemanget är ett panelsamtal. Tanken är att experter från olika organisationer ska sitta i panel och prata om året som gått och viktiga händelser under året. Ett sånt samtal kan bli ett återkommande inslag i UFS Almedalen. Inga är bokade till samtalet. Har hört av sig till andra organisationer för samarbeten, men få andra har kommit igång med planering och UFS verkar därför vara tidigt ute. Utrikespolitiska Institutet (UI) är intresserade av att samarbeta, men vill inte arrangera ungdomspartiernas ordförandedebatt tillsammans (som det gjorts tidigare). Hur ska vi göra med partidebatten? Vi har sagt att vi ska göra det med UIs samarbete - men nu vill ju inte UI. Antingen gör vi ingen alls eller på egenhand, utan UI. Rådfrågar styrelsen om vi ska ha partiledardebatt ändå eftersom det står i projektbeskrivningen. Rosaline Marbinah tycker inte att UI behöver vara inblandade i partidebatten utan att UFS kan göra det själva. Det spelar nog ingen roll om vi kör med UI eller inte. Rosaline Marbinah skickar med en uppmaning till Almedalsgruppen: vi ska ha tre event av ekonomiska skäl. Ha det i åtanke. Maria Jenskog undrar om UI fortfarande är intresserade av att samarbeta med oss? Rosaline Marbinah svarar att idén om UI ska vara ett gratis samarbete. Nu får vi inte längre en prenumeration och därför ska samarbetet vara ett mer socialt samarbete. Almedalssamarbetet har inte stått i något avtal och därför ska det inte vara något problem. Viktor Sundman säger att vi kan arrangera föreläsningen med UI men panelsamtal och partidebatt själva. Det kommer i så fall inte att bli dyrare för UFS. Viktor Sundman har en till fråga; vi har två platser kvar efter fördelningen som står i projektbeskrivningen. Viktor Sundman föreslår lottning mellan MF som ska få dem. Rosaline Marbinah anser att Almedalsgruppen har mandat att bestämma vad som ska göras med de platserna.

6 Viktor Sundman föreslår att de förbundsstyrelsemöter som följer med ska agera volontärer under evenemangen. Emilie Tilstam tycker att det är rimligt. Kajsa Fernström Nåtby kan fota om inte kommunikationsutskottet vill göra det. Rosaline Marbinah menar att förbundsstyrelsen kommer få ersättning och därför bör agera volontärer. Johan Berglund undrar om kostnader. Viktor Sundman säger att avgiften som deltagarna betalar kommer att gå till boende. Rosaline Marbinah säger om platserna; ska vi reservera platser till tillträdande ledamöter i medlemsföreningarna? Typ nya ordförande i varje förening kanske ska få en plats. Förnundsstyrelsen kommer att få träffa Almedalsgruppen under styrelsemötet i Lund. Kajsa Fernström Nåtby för UPF Lund tycker att vi ska promota engelska mer och kanske hellre gå under namnet SAIA än UFS i Almedalen. Viktor Sundman säger ok Utrikespolitiskt Konvent. Viktor Sundman berättar: bara fått in två ansökningar av fyra som behövs i projektgruppen. De skulle tillsatts i september/oktober. Nu har det inte hänt än. Tiden börjar rinna ut att tillsätta fler i och med att bidragsansökningar måste göras och det börjar bli för sent. Rosaline Marbinah informerar om mailet som hon tidigare skickat ut ang. konventets existens. Inför årets konvent var några förutsättningar viktiga; 1. att få längre planeringstid och 2. att ha 4 projektledare. Dessa förutsättningar är inte möjliga att uppfylla nu, då det bara är cirka sju månader kvar till konventet ska gå av stapeln samt att endast två personer har sökt projektgruppen. Inte bra förutsättningar för att göra ett bra konvent. Innan har 4 personer på sju månader varit för lite för att planera ett bra event. UPF Lund tycker att det vore tråkigt att lägga ner ett event som många tycker är uppskattat och där medlemmar får möjlighet att följa med. Emilie Tilstam tycker att det vore oproffsigt att lägga ner årets event som redan är planerat. UF Uppsala tycker att medlemsföreningarna uppfyller konventets syftet bättre. Om ett konvent ska hållas ska det göras med rätt förutsättningar. Rosaline Marbinah säger att det bästa med konventet har varit för att medlemmar för att träffa varandra, men det blir ju ändå bara aktiva medlemmar som åker och tycker inte att konventet uppfyller något som inte forumet eller MF redan uppfyller. Gustaf Fritz säger att UF Växjö tycker att konventet funkar att ta med vanliga medlemmar som inte är med i styrelsen att följa med. Det får vi inte med i forumhelgen då det bara är styrelsemedlemmar som åker. Katinka Ernsston informerar att UF Göteborgs nya styrelse/ordförande har två idéer: antingen satsa på att arrangera ett liknande event lokalt som är öppet för andra föreningar runt om i landet. Marknadsför i så fall det lokala arbetet som redan görs. Den andra idén från UF Göteborg är att fokusera

7 mer på forumhelger med kanske utrikespolitiska föreläsningar också, och inte bara verksamhetsutvecklande. Emilie Tilstam tycker att det vore bättre med mer fokus på forumhelgen, men det är lättare att söka externa bidrag till konventformat än till forumhelg. Jenny Bengtsson för UF Malmö är enig med att syftet bör diskuteras - det som forumhelgen erbjuder är det som är mest uppskattat. UPF Lund tillägger istället för två forum, kan man göra en fusion av konvent och forum? Ha kvar en del av konvent och ha lite forum i det också (lättare att söka bidrag då). Rosaline Marbinah säger att konventet ofta har fått avslag pga för formella bidragsformer. Så externa bidrag har inte fåtts, utan UFS har fått bidra med sista krispengar pga att konventet aldrig kunnat finansieras på annat sätt. Att bjuda in medlemmar som inte är aktiva; är inte lokalföreningar de som gör det bättre? Aron Segerström för UpF Umeå anser att konventet bör vara mer interaktivt, tex minister för en dag. Mötet ajourneras från till Klockan är Förbundsordförande Axel Nordenstam, Helena Hernnäs för UF Uppsala, Johan Berglund för UF Luleå, Gustaf Fritz för UF Växjö, Jenny Bengtsson för UF Malmö, Kajsa Fernström Nåtby för UPF Lund, Katinka Ernstsson för UF Göteborg, Magnus Claesson för UF Linköping, förbundsekonom Maria Jenskog, Matti Molin för UF Örebro, Therese Jenssen för UF Södertörn, Aron Segerström för UpF Umeå samt bidragsansvarig Emilie Tilstam och projektkoordinator Viktor Sundman är närvarande. Rosaline Marbinah förslår att vi ska ta beslut om dessa under nästa styrelsemöte i februari. Emilie Tilstam undrar hur det blir med konventsgruppens arbete fram tills dess? Rosaline Marbinah informerar om att dessa inte valts in än. Säger att vi ska informera dem om att vi återkommer med besked. UF Uppsala undrar hur mycket pengar förbundet har lagt på tidigare konvent. Rosaline Marbinah informerar om att UFS har lagt runt kronor på varje konventet. UFS har budgeterat kr från början och Konvent har i princip aldrig lyckats få externa bidrag, utan förbundet har finansierat nästan hela konventet. Förbundsstyrelsen beslutar att lägga uppdatering från Almedalsgruppen till handlingarna

8 13 UI samarbetet Rosaline Marbinah har träffat företrädare för UI och har barinstormat om samarbetet mellan UI och UFS. Rosaline Marbinah tycker att det ska vara ett gratis avtal - och ska ha ett möte om det i februari. UI-samarbetet har bestått av informella och formella delar. Ett mentorskapsprogram har funnits men det lades ner förra året. UI skulle ut på föreläsningsturné men det blev inte av. Vi har fått internationella studier men den ska läggas ner nu. Tidningen skulle kostat kr men UFS har betalat kronor för tidningen till alla medlemmar. 14 Förbundets ekonomi Förbundsekonom Maria Jenskog informerar: 1. Beställer man något, så gör man det i sitt eget namn. Fakturan ska komma till Maria Jenskog och man måste informera innan. 2. MUCF har trillat in. Budgetöversikt över det kommande året. Fördelning av MUCF kommer på PC strax, Albin Westermark sitter med det nu. 3. Besked från Forum Syd har vi inte fått. Almedalen bekostas av Forum Syd. Vi måste ta hänsyn till att vi inte har pengar än och därför inte kan spendera dem. Vi måste helt enkelt vänta tills vi fått ett besked. Håll därför nere kostnaderna på allt. (Rimliga kostnader på allt, dubbelkolla allt med Maria Jenskog). UF Uppsala undrar: var finns dokument om hur MUCF ska fördelas? Maria Jenskog svarar: det finns inget. Man får bidrag enligt hur många medlemmar man har. Maria Jenskog ska skicka ut till hela förbundsstyrelsen vad MUCF skriver om hur bidraget ska fördelas. 15 Albin informerar Albin Westermark närvarar inte vid det här styrelsemötet. Han har skickat en rapport om arbetet hittills. Axel Nordenstam och Albin Westermark har god kontakt då Axel Nordenstam är arbetsledare. Hela styrelsen har dock arbetsgivaransvar. Stockholm, Göteborg, Örebro måste ta kontakt med Albin Westermark. Albin Westermark kommer att vara med på styrelsemötet i Lund.

9 Kajsa Fernström Nåtby föreslår att Albin Westermark s dokument ska vara på engelska. Förbundsstyrelsen beslutar att lägga Albin Westermarks arbetsrapport till handlingarna. 16 Konsultation av medlemsföreningarna Ordförande Axel Nordenstam och vice ordförande Rosaline Marbinah har besökt alla föreningar utom UF Göteborg. Sammanställning av konsultationerna ligger på förbundsadministratör Albin Westermarks bord, och kommer att skickas ut två veckor innan styrelsemötet i februari. 17 Representation Rosaline Marbinah informerar om Folk och Försvar i Sälen. Rapport har skickats ut till FS. På FoF Rikskonferens representerade Rosaline Marbinah, Axel Nordenstam och Aria Nakhaei UFS. Syftet var att uppmärksamma experter och politiska aktörer om MF existens. Utbytte kontaktinformation med massa som var intresserade av att komma och föreläsa. Martin Schibbye är positiv med samarbete. De har nätverkat med allt från ungdomsförbund till institut. UFS och Schibbye kommer att ha ett möte i februari om samarbete mellan UFS och Blank Spot. Intresse från Folk och Förvar att samköra utbildning. Kontaktuppgifter kommer att skickas ut till medlemsföreningarna. Samarbete med Blank Spot? Vet inte hur det kommer att se ut. Men möte kommer att hållas i februari. Ex. rabatt på medlemsskap. Kajsa Fernström Nåtby undrar varför Aria Nakhaeis syfte är att sitta ytterligare en mandatperiod - vilket syfte? Inte Aria Nakhaeis syfte utan UFS syfte är att som organisation vara representerade dubbla år för att vara en ambitiös organisation. Ett exklusivt samarbete UFS och Folk och Försvar emellan? Tex en egen utbildning, ex säkerhetsakademin? Axel Nordenstam informerar om UFS roll genom Aria Nakhaei i Folk och Försvar.

10 Kajsa Fernström Nåtby undrar om representationen var värt pengarna. Både Axel Nordenstam och Rosaline Marbinah tycker att det var helt klart värt det, med nätverkande och det kommer medlemsföreningarna väl till godo. Genom att väcka intresse och skapa awareness kring de utrikespolitiska föreningarnas existens. Maria Jenskog informerar om Fernström Nåtby vill gärna se en sammanställning. Förbundsstyrelsen beslutade att lägga rapporten från Folk och Försvars rikskonferens till handlingarna. Mötet ajourneras från till Klockan är Förbundsordförande Axel Nordenstam, Helena Hernnäs för UF Uppsala, Johan Berglund för UF Luleå, Gustaf Fritz för UF Växjö, Jenny Bengtsson för UF Malmö, Kajsa Fernström Nåtby för UPF Lund, Katinka Ernstsson för UF Göteborg, Magnus Claesson för UF Linköping, förbundsekonom Maria Jenskog, Matti Molin för UF Örebro, Therese Jenssen för UF Södertörn, Aron Segerström för UpF Umeå, vice förbundsorförande Rosaline Marbinah samt bidragsansvarig Emilie Tilstam är närvarande. Mötet öppnas Strategidokument Rosaline Marbinah vill ha ett strategidokument som en vision. Visionen har inte varit ett framgångsrikt koncept pga bristande intresse och förvirring i medlemsföreningarna. Föreslår i stället ett strategidokument med en fem/tioårsplan som varje verksamhetsplan kan bollas mot. Över hur verksamheten ska styras både nu och i framtiden. Mätbara mål som medlemsföreningarna känner sig delaktiga i. Förslaget får bra respons i förbundsstyrelsen. Både visionerande och mätbart. Kajsa Fernström Nåtby frågar om det hör kommer att prioriteras givet att visionsarbetet lagts ner. Rosaline Marbinah anser att ett långsiktigt arbete är önskvärt och att visionen har blivit för kontroversiell för att ta vidare.

11 Rosaline Marbinah, Johan Berglund och eventuellt Emilie Tilstam intresserade av att ta fram en workshop inför styrelsemötet i Lund angående ett strategidokument. Förbundsstyrelsen beslutar att tillsätta en beredningsgrupp som inför nästa styrelsemöte ska ta fram en strategidokumentsworkshop, där beredningsgruppen består av bidragsansvarig Emilie Tilstam, vice ordförande Rosaline Marbinah och Johan Berglund för UF Luleå. FS beslutar att justera ut Katinka Ernstsson för UF Göteborg och Jenny Bengtsson för UF Malmö från röstlängden. 19 Övriga frågor 1. Konventet Punkten anses behandlad. 2. Uppdragsbeskrivning för reppar Förbundsstyrelsen beslutar Behövs en uppdatering med tydligare riktlinjer om representanternas roll i FS. Vilka beslut kan repparna ta direkt, vilka ska förankras, och hur ska förankringen ske? Bra idé. Styrdokumentsutskottet har lite tidsbrist och stor arbetsbörda och därför kommer arbetet att dröja. att ålägga styrdokumentsutskottet att ta fram en ny uppdragsbeskrivning för ledamöter från medlemsföreningar. 3. Uppdatering nför styrelsemötet i Lund i februari 3. Studiebesök Kajsa Fernström Nåtby för UPF Lund uppdaterar om styrelsemötet i Lund och ber alla anmäla sig i formuläret som hon lagt ut. Alla ska skicka ett foto på sin legitimation och studentkort för att få ett gästleg. Helena Hernnäs för UF Uppsala kommer med ett förslag som innebär att det ska finnas möjlighet för föreningar att besöka varandra. Intresse finns även i andra föreningar, meddelar andra ledamöter. Kan förbundet sponsra det? Maria Jenskog meddelar att det inte finns ekonomiskt utrymme för det i vår, men vi skulle kunna budgetera för det nästa år. Anställningen måste vara prio 1. Om vi blir beviljade bidrag kan vi kanske besöka andra föreningar i framtiden. Helena Hernnäs mailar ut intresseanmälan till andra.

12 4. Arbetsbeskrivning för Bidragsansvarig Bidragsansvarig Emilie Tilstam meddelar att förbundsadministratören har haft samma beskrivning som bidragsansvarig har haft och därför behövs ny beskrivning för bidragsansvarig. Vi tar det på mail pga alla är trötta efter 4 h möte. 20 Mötets avslutande Mötesordförande Axel Nordenstam förklarade mötet avslutat kl Ordförande Axel Nordenstam Protokolljusterare Magnus Claesson Protokolljusterare Katinka Ernstsson

13 28 januari 2015 Röstlängd Bilaga 1 Röstlängd 1. Förbundsordförande Axel Nordenstam 2. Helena Hernnäs för UF Uppsala 3. Gustaf Fritz för UF Växjö 4. Jenny Bengtsson för UF Malmö (tom 18) 5. Kajsa Fernström Nåtby för UPF Lund 6. Katinka Ernstsson för UF Göteborg (tom 18) 7. Magnus Claesson för UF Linköping 8. Förbundsekonom Maria Jenskog 9. Matti Molin för UF Örebro 10.Therese Jenssen för UF Södertörn 11. Aron Segerström för UpF Umeå 12. Bidragsansvarig Emilie Tilstam 13. Vice förbundsordförande Rosaline Marbinah

14 ! 28 januari 2015 Dagordning Bilaga 2 Dagordning Styrelsemöte med beslutsrätt Datum: 28 januari 2016 Tid: Plats: Webex Närvarande/kallade: förbundsstyrelsen för UFS, David Blomgren (verksamhetsrevisor) och Victoria Lindén (lekmannarevisors suppleant) 1 Mötets öppnande Mötet öppnas. 2 Val av mötesordförande (beslutspunkt) Mötet väljer en person som ska leda mötet. 3 Val av mötessekreterare (beslutspunkt) Mötet väljer en person som ska protokollföra mötets beslut. 4 Val av protokolljusterare tillika rösträknare (beslutspunkt) Mötet väljer två protokolljusterare som eſter mötet läser igenom utkastet av protokollet. Protokolljusterarna dubbelkollar att protokollet anger vad som skett under mötet. De två protokolljusterarna agerar även rösträknare under styrelsemötet om rösträkning begärs. 5 Godkännande av kallelseförfarandet (beslutspunkt) Mötet väljer att antingen godkänna kallelseförfarandet och därmed fortsätta mötet, eller att inte godkänna kallelseförfarandet och därmed avsluta mötet. 6 Fastställande av röstlängd (beslutspunkt) Mötets röstande personer anges i röstlängden. Röstlängden går sedan att läsa i eſterhand för att se vilka personer som hade rösträtt. 7 Fastställande av dagordning (beslutspunkt) Mötet bestämmer hur dagordningen för mötet ska vara - ska någon punkt läggas till?

15 28 januari 2015 Dagordning 8 Föregående protokoll (informationspunkt) Mötet uppdateras om protokollet från föregående styrelsemöte är justerat. 9 Uppdateringar från utskott & ledamöter (diskussions-, informations- och beslutspunkt) Under denna punkt uppdaterar utskottet styrelsen om vad utskottet har gjort sedan förra styrelsemötet. Utskottet kan även konsultera styrelsen. Uppdateringar från ledamöter görs skriftligt och läggs till handlingarna. 1. Ekonomiutskottet 2. Forumutskottet 3. Internationella utskottet 4. Kommunikationsutskottet 5. Styrdokumentsutskottet 6. Tvåspråkighetsutskottet 7. Utbildningsutskottet 10 Per capsulam-beslut (beslutspunkt) Beslut tas om att lägga PC-beslut till handlingarna. Inga PC-beslut har fattats. 11 Behandling av motioner (beslutspunkt) Motionsstopp är den 14 januari kl. 23:00. Inga motioner har inkommit. 12 Förbundets projekt (informations- & beslutspunkt) 12.1 UFS i Almedalen 12.2 Utrikespolitiskt Konvent Mötet uppdateras angående Almedalen och Konventet. Projektkoordinator Viktor Sundman uppdaterar muntligt samt inkommer med skriſtlig uppdatering. 13 UI samarbetet (informations- & beslutspunkt) Mötet uppdateras angående samarbetet med UI. Vid behov kan beslut fattas. 14 Förbundets ekonomi (informations- & beslutspunkt) Ev. beslut om att lägga utfall till handlingarna. 15 Albin informerar (informations- & beslutspunkt)

16 28 januari 2015 Dagordning Mötet uppdateras om förbundsadministratör Albin Westermarks arbete. Albin inkommer inför mötet med en skriſtlig rapport om sitt arbete så här långt. 16 Konsultation av medlemsföreningarna (informations- och beslutpunkt) Mötet informeras om besök hos medlemsföreningar. En sammanställning av erhållen information från alla konsultationer förväntas vara författad till styrelsemötet i februari. 17 Representation (Informations- & beslutspunkt) Mötet informeras om sammankomster där UFS varit representerade, t.ex Folk och Försvars rikskonferens. Beslut om att lägga rapport till handlingarna. 18 Strategidokument (informations- & beslutspunkt) Verksamhetsplanen uppdrar styrelsen att arbeta med långsiktigt arbete. Framtagande av strategidokument skulle kunna vara ett sätt för styrelsen att uppfylla verksamhetsplanen. Beslut om att tillsätta en beredningsgrupp som förbereder workshop vid styrelsemötet i februari i Lund. 19 Övriga frågor (informations- & beslutpunkt) 1. UFS Konvent 2. Uppdragsbeskrivning för representanter 3. Uppdatering angående styrelsemöte i Lund 4. Studiebesök 5. Uppdragsbeskrivning för bidragsansvarig 20 Mötets avslutande (beslutspunkt) Mötet avslutas av mötesordförande.

17 28 januari 2015 Uppdatering om UFS i Almedalen Bilaga 3 Uppdatering om UFS i Almedalen Uppdatering om UFS i Almedalen till Förbundsstyrelsemöte Arbetet med att arrangera förbundets närvaro i Visby under Almedalen 2016 fortlöper på ett tillfredsställande sätt. I december tillsattes Saga Sohlman och Hanna Waerland som projektledare, och hade i slutet av månaden introduktion med projektkoordinator Viktor Sundman. Det finns tydliga planer för två evenemang. Den ena av dessa evenemang kommer vara en klassisk föreläsning med en välkänd person inom utrikespolitiken. För närvarande förs diskussioner med utrikesminister Margot Wallström och f.d. EU-minister Birgitta Ohlsson, men även andra alternativ har kontaktats. Det andra evenemanget kommer att vara ett panelsamtal på temat Världen under året som gått. Idéen kommer från föregående projektgrupp, som tyvärr inte hann anordna det, men i år när vi har idéen från början och färre evenemang att arrangera är förutsättningarna bättre. Idén är att samla experter från olika organisationer UD, SIDA, FBA, UI, etc för att diskutera viktiga händelser och utvecklingar sedan Almedalen förra året. Exakt vilka händelser som kommer fokuseras på kommer att bero på vilka som deltar i panelen, och deras expertområden. Samtalet skulle med fördel kunna göras till ett årligt återkommande. Inga paneldeltagare är ännu bokade, men flera organisationer kontaktade. Projektledarna har hittat en lokal på Campus Gotland med plats för ca 80 sittande personer. Denna lokal är avsevärt billigare än andra lokaler av liknande storlek, och projektledarna väntar just nu på bekräftelse från Campus Gotland att vi kan boka. Några samarbetspartners är ännu inte klara, då få organisationer har börjat planera för Almedalen, men Svenska FN-förbundet har uttryckt intresse av att samarbeta. Projektledarna har även varit i kontakt med UI, som har sagt att de inte är intresserade av att genomföra ungdomsförbundsdebatten igen, då de ser det som ett evenemang som främst är av intresse under valår. Däremot är de öppna för att samarbeta på andra evenemang, och skulle återkoppla när deras planering börjat. Projektledarna har också upprättat en intern budget att förhålla sig till. De största beräknade posterna är boende och resa för de deltagare förbundet står för, samt lokalkostnader (som dock kan bli avsevärt lägre än beräknat om vi väljer Campus Gotland). Projektledarna håller även på att söka

18 28 januari 2015 Uppdatering om UFS i Almedalen bidrag, och kommer bland annat söka från Prins Carl Gustafs Stiftelse och Olof Palmes Minnesfond.

19 28 januari 2015 Rapport från Folk och Försvars rikskonferens Bilaga 4 Rapport från Folk och Försvars rikskonferens. 22 januari 2016 Rapport: Rikskonferensen Författare: Axel Nordenstam Folk och Försvars Rikskonferens den januari Bakgrund Folk och Försvar samlar 81 medlemsorganisationer, däribland finns Utrikespolitiska förbundet (UFS). Folk och Försvars årliga konferens kallas Rikskonferensen och har funnits sedan Vid Rikskonferensen deltar 300 personligt inbjudna personer, däribland partiledare, ministrar, politiska rådgivare, diplomater, civilsamhällesföreträdare, journalister och många fler. Vid Rikskonferensen 2016 inbjöds UFS ordförande Axel Nordenstam och vice ordförande Rosaline Marbinah. För att minska kostnaderna för UFS bestämdes att Axel Nordenstam representerade UFS på plats, och Rosaline Marbinah närvarade genom sitt LSU-förtroendeuppdrag. Även Aria Nakhaei deltog vid Rikskonferensen i egenskap av styrelseledamot för Folk och Försvar, eſter nominering från UFS. För mer information om Folk och Försvar hänvisas till folkochforsvar.se UFS i Folk och Försvars styrelse Under Folk och Försvars senaste verksamhetsår har UFS varit representerade i Folk och Försvars styrelse genom före detta UFS-ordförande Aria Nakhaei. UFS mål under året i Folk och Försvars styrelse har varit att få sitta dubbla mandatperioder, istället för enbart en mandatperiod. Utifrån detta mål har Aria Nakhaei arbetat och en del i detta mål var årets representation vid Rikskonferensen. Syſtet med deltagandet Varför UFS finns representerade på Rikskonferensen är huvudsakligen för att belysa verksamheten som alla Sveriges utrikespolitiska föreningar gör. Genom att berätta om utrikespolitiska föreningars verksamhet ökar kännedomen om föreningarna, dessutom ökar viljan hos personer att gästa en utrikespolitisk förening i tex ett panelsamtal eller med en föreläsning. En ytterligare anledning till att närvara vid konferensen är för att underlätta samarbeten under året, exempelvis inför inbjudningar till Almedalen. Förberedelser Inför Rikskonferensen utskickades ett program, praktisk information och en deltagarlista. Utifrån denna information gjordes en kartläggning över vilka personer som UFS önskade kontakt med av Nimrod Persson. Kartläggningen utvidgades eſter att projektledarna för UFS i Almedalen önskat personer som de tänkt som potentiella gäster till UFS arrangemang i

20 28 januari 2015 Rapport från Folk och Försvars rikskonferens Almedalsveckan Axel Nordenstam analyserade även deltagarlistan för att identifiera ytterligare personer som kan vara bra för förbundet och de utrikespolitiska föreningarna. Uppdrag på plats Väl på plats var fokus att prata med så många som möjligt, men även att följa kartläggningen. Följaktligen erhölls en mängd nya kontaktuppgiſter och många bekantskaper påbörjades. Det var emellertid svårt att tala med alla eſtersom det var 300 deltagare vid konferensen och många hade möten inbokade på förhand. Ett genomfört möte för UFS var med Folk och Försvars kansli rörande fördjupat samarbete. Möte med Folk och Försvars kansli Mötet med Folk och Försvars kansli innebar att Axel Nordenstam och Rosaline Marbinah träffade Victor Canvert och och Johanna Mathiasson. Samtalet handlade om ett fördjupat samarbete där Axel och Rosaline redogjorde för UFS arbete och framförde en önskan om ett fördjupat samarbete med Folk och Försvar. Vid samtalet framkom att väldigt många personer kopplade till Utrikespolitiska förbundet (exempelvis medlemmar i en utrikespolitisk förening) visat intresse för Försvars- och Säkerhetsakademin. Från denna empiri uppstod en idé om att UFS och Folk och Försvar hade kunnat arrangera någon liknande utbildning tillsammans. Om det är möjligt ekonomiskt, administrativt, eller om viljan hos Folk och Försvars styrelse finns är oklart. Men det är uppenbart att medlemmar i utrikespolitiska föreningar har ett intresse av utbildning vid sidan av sina ordinarie studier. Andra ungdomsorganisationer på plats Flertalet andra ungdomsorganisationer på plats noterades. Bland ungdomsförbunden närvarade; Centerpartiets ungdomsförbund, Centerstudenter, Fria Moderata Studentförbundet, Grön Ungdom, Kristdemokratiska Studentförbundet, Kristdemokratiska ungdomsförbundet, Liberala Ungdomsförbundet, Moderata Ungdomsförbundet, Socialdemokratiska studentförbundet, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, Ung Pirat och Ung Vänster. Utöver dessa var även Saco Studentråd, Försvarshögskolans Studentkår och LSU - Sveriges Ungdomsorganisationer representerade. Samarbetspartners på plats Av de aktörer som UFS har samarbetat med på något vis de senaste åren närvarade representanter från; Folke Bernadotte Akademi, Folk och Försvar, FN-Förbundet, US Embassy och Utrikespolitiska Institutet (Ui). Utöver dessa närvarade ett antal tjänstemän från UD, utskottsmedlemmar i utrikesutskottet, likväl ambassadörer. Övriga notiser Från tre intensiva konferensdagar, med dess för- och eſterarbete, finns mycket att ta med sig. Närvaron har utan tvekan bidragit till att fler personer inom förvars- och säkerhetssektorn känner till utrikespolitiska föreningar, vilket lär underlätta då medlemmar söker jobb inom sektorn. En ytterligare positiv sak från deltagandet är en inbjudning av Norges ambassadör

21 28 januari 2015 Rapport från Folk och Försvars rikskonferens Kai Eide. Vad samtalet med honom kommer handla om är ännu oklart, men ett samarbete är förmodligen inte långt bort.

Förbundsstyrelsemöte

Förbundsstyrelsemöte 15 december 2016 Styrelseprotokoll Förbundsstyrelsemöte 161215 Styrelsemöte med beslutsrätt, 15 december 2016, kl. 18.00. Plats: Webex Närvarande: Rosaline Marbinah, förbundsordförande Gustaf Fritz, vice

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte

Förbundsstyrelsemöte 6 maj 2016 Styrelseprotokoll Förbundsstyrelsemöte 160506 Styrelsemöte med beslutsrätt, 6 maj 2016, kl. 16.36-20.24. Plats: Linköping Närvarande: Karam Bawaqneh för UPF Karlstad (fr.o.m. 14), Magnus Claesson

Läs mer

Styrelsen sammanträder för 1 gången under verksamhetsåret 13/14 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för 1 gången under verksamhetsåret 13/14 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2/9-13 Tid: 17.15 20.00 Plats: S-min Bakgrund Styrelsen sammanträder för 1 gången under verksamhetsåret 13/14 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets öppnande

Läs mer

Styrelsen sammanträder för trettonde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för trettonde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 13-03-11 Tid: 17:15-20:00 Plats: Alurama Bakgrund Styrelsen sammanträder för trettonde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning

Läs mer

Styrelsen sammanträder för tredje gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för tredje gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 12-09-18 Tid: 17:15-20:00 Plats: Alurama Bakgrund Styrelsen sammanträder för tredje gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning

Läs mer

Styrelsen sammanträder för 9 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för 9 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2014-12-09 Tid: 15-17 Plats: Wallenberg Bakgrund Styrelsen sammanträder för 9 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Utrikespolitiska förbundet Sverige (UFS) är riksorganisationen för Sveriges utrikespolitiska föreningar. Vi är ett ideellt, partipolitiskt och religiöst obundet förbund som verkar för att sprida kunskap

Läs mer

Styrelsemöte med beslutsrätt, 6 november 2014, kl. 19.47-22.36 Plats: Skype Närvarande:

Styrelsemöte med beslutsrätt, 6 november 2014, kl. 19.47-22.36 Plats: Skype Närvarande: 6 November 2014 Protokoll Förbundsstyrelsemöte 141106 Styrelsemöte med beslutsrätt, 6 november 2014, kl. 19.47-22.36 Plats: Skype Närvarande: Mattias Näsman för UPF Umeå, Joakim Silvstam för UF Jönköping,

Läs mer

Styrelsen sammanträder för åttonde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för åttonde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 12-12-04 Tid: 17:15-20:00 Plats: Luftrummet Bakgrund Styrelsen sammanträder för åttonde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte

Förbundsstyrelsemöte 14 april 2016 Styrelseprotokoll Förbundsstyrelsemöte 160414 Styrelsemöte med beslutsrätt, 14 april 2016, kl. 18.24-21.51. Plats: Webex Närvarande: Katinka Ernstsson för UF Göteborg, Magnus Claesson för

Läs mer

14 oktober 2016 Bilaga ett Rosaline Marbinah, Förbundsordförande Gustav Fritz, Vice förbundsordförande Oscar Theblin, Förbundsekonom Nicolina Nilsson, Förbundskommunikatör Camilla Wedenstam, Bidragsstrateg

Läs mer

Styrelsemöte med beslutsrätt, 18 december 2014, kl. 18.29-22.53 Plats: Skype Närvarande:

Styrelsemöte med beslutsrätt, 18 december 2014, kl. 18.29-22.53 Plats: Skype Närvarande: 18 December 2014 Protokoll Förbundsstyrelsemöte 141218 Styrelsemöte med beslutsrätt, 18 december 2014, kl. 18.29-22.53 Plats: Skype Närvarande: Mattias Näsman för UPF Umeå, Adrian Kellner för UF Stockholm,

Läs mer

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 I. Fundament Verksamhetsplanen är det uppdrag som valårsstämman ger förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsens uppdrag är att, efter bästa förmåga uppfylla den inriktning

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Styrelsen sammanträder för12 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för12 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2015-02-17 Tid: 17.15-19 Plats: Alurama Bakgrund Styrelsen sammanträder för12 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets

Läs mer

Styrelsen sammanträder för fjärde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för fjärde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 12-10-02 Tid: 17:15-20:00 Plats: Alurama Bakgrund Styrelsen sammanträder för fjärde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning

Läs mer

Styrelsen sammanträder för elfte gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för elfte gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 13-02-24 Tid: 16:00-19:00 Plats: Alurama Bakgrund Styrelsen sammanträder för elfte gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning

Läs mer

Styrelsen sammanträder för första gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för första gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 12-08-28 Tid: 17:15 Plats: S10 Bakgrund Styrelsen sammanträder för första gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets

Läs mer

Styrelsen sammanträder för 18 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för 18 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2015-05-05 Tid: 17-19 Plats: Alurama Bakgrund Styrelsen sammanträder för 18 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets öppnande

Läs mer

Styrelsen sammanträder för 4 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för 4 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2014-10-01 Tid: 15-17 Plats: Luftrummet Bakgrund Styrelsen sammanträder för 4 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets

Läs mer

Styrelsemöte med beslutsrätt, 24 oktober 2014, kl. 17.36-20.27. Plats: Göteborgs Universitet, Sprängkullsgatan 19, 411 23 Göteborg.

Styrelsemöte med beslutsrätt, 24 oktober 2014, kl. 17.36-20.27. Plats: Göteborgs Universitet, Sprängkullsgatan 19, 411 23 Göteborg. 24 Oktober 2014 Protokoll Förbundsstyrelsemöte 141024 Styrelsemöte med beslutsrätt, 24 oktober 2014, kl. 17.36-20.27. Plats: Göteborgs Universitet, Sprängkullsgatan 19, 411 23 Göteborg. Närvarande: Bidragsansvarig

Läs mer

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening.

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Antagna vid årsmöte den..org. Nr: 802473-9081 1 Föreningens namn. Föreningens namn är Miljöpartister i Svenska

Läs mer

Styrelsen sammanträder för 16 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för 16 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2015-04-21 Tid: 17-19 Plats: Bakgrund Styrelsen sammanträder för 16 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets öppnande (Beslutspunkt)

Läs mer

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 KALLELSE STYRELSEMÖTE Tid Måndagen 17:e Februari 2014 kl 18:30 Plats Ung Pirat - Stockholms kansli på Styrbjörnsvägen 3 i Hägersten Möteshandlingar Möteshandlingar

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA IMF-FÖRENINGEN

FÖRENINGSSTÄMMA IMF-FÖRENINGEN FÖRENINGSSTÄMMA IMF-FÖRENINGEN DEN 4 OKTOBER 2017 IMF-FÖRENINGEN Mälardalens Högskola INLEDNING 1 Mötets öppnande Martina öppnar mötet 16.31 2 Val av mötesordförande för föreningsmötet Krister Frost väljs

Läs mer

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr Rambudget 2015-2016 förklaring och motivering av budgetposter Intäkter 2015-2016 Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr - Myndigheten för Ungdom och Civilsamhällsfrågor är vår största bidragsgivare.

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Protokoll 160531: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Närvarande:

Läs mer

Stadga för Teknologernas Centralorganisation

Stadga för Teknologernas Centralorganisation Stadga för Teknologernas Centralorganisation 1 Syfte 1.1 Teknologernas Centralorganisations syfte är att stödja studiesociala och/eller kontaktskapande aktiviteter för medlemsföreningarnas studenter. 2

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Stadgar för SULF:s doktorandförening

Stadgar för SULF:s doktorandförening Stadgar för SULF:s doktorandförening Innehåll Stadgar för SULF:s doktorandförening... 1 Innehåll... 1 Stadgar för SULF:s doktorandförening... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål... 2 2 Organisation...

Läs mer

Stadgar Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet Efter behandling på valårsmöte 9 maj 2016

Stadgar Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet Efter behandling på valårsmöte 9 maj 2016 Stadgar Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet Efter behandling på valårsmöte 9 maj 2016 1. Föreningens firma 1:1 Föreningens firma är Utrikespolitiska föreningen vid Umeå universitet och förkortas

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Saco studentråds stadga

Saco studentråds stadga Saco studentråd 2014 Saco studentråds stadga Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014 2 Innehåll Allmänna bestämmelser 4 1 Ändamål 4 2 Sammansättning

Läs mer

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF)

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF) Stadgar SULF:s Professorers Förening (SPF) Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Ombudsmöte 4 Ombudsmöte 4 5 Ombudsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Närvarande: Dynamicus PA Gefle PAX i Växjö Pegasus Pelikan Personalvetare i Lund Pub Puls Förbundsstyrelsen Internrevisor 1 Mötets öppnande

Läs mer

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Tid: måndag 4 juni Plats: FSAstuds nätbaserade rum på Adobe Connect PROTOKOLL Närvarande ledamöter: Sofie Ivarsson Helena Isacson Adina Cederblad Åsa Diös Ellemo Frida Bergman

Läs mer

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Stadgar 1 Ändamål 2 Medlemmar 3 Organisation 4 Årsmöte 5 Årsmötets åliggande 6 Styrelse 7 Valberedning 8 Studentavdelning

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma

Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma Protokoll från Utrikespolitiska studentföreningens föreningsstämma Datum: torsdagen den 8/5 2008 Tid: 17:15 Plats: U-min, C-huset, Campus Valla, Linköpings Universitet ärvarande (i bokstavsordning efter

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

SVERIGES UNGDOMSRÅD KONGRESS 2014 PROTOKOLL

SVERIGES UNGDOMSRÅD KONGRESS 2014 PROTOKOLL SVERIGES UNGDOMSRÅD KONGRESS 2014 PROTOKOLL PLAST: GUDLAV BILDERGYMNASIET, SOLLEFTEÅ DATUM: 14-16 MARS 2014 Bilagor 1. Röstlängd (se bilaga 1) 2. Dagordning (se bilaga 2 sid.40) 3. Arbetsordning (se bilaga

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Sammanträdesdatum 2015-06-27

Styrelsemötesprotokoll. Sammanträdesdatum 2015-06-27 Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Sverige Styrelsemötesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-06-27 Sida 1 (4) Plats: Datum: Tid: Instrumentvägen 17, 126 53 Hägersten 27 juni 2015 9.00 16.05 Närvarande: IS

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Erik Einarsson öppnar mötet klockan 12.15. 2. Mötets behörighet Stadgan säger:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-17

Styrelsemöte 2015-09-17 Närvarande Johanna Persson Jonas Barsing Rasmus Sjögren Carl-Philip Bertilsson Jennie Karlsson Andreas Trägårdh Hanna Bertilsson Tobias Bengtsson Peter Hedman Adjungerande David Randa Frånvarande Max Nilsson

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 Kapitel 1 Organisation och Ändamål 1 Politiska ändamål Socialdemokratiska studentklubben är en del av den svenska och internationella socialdemokratin

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR

FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET FÖRBUNDSMÖTESHANDLINGAR SBSF FÖRBUNDSMÖTE Lördagen den 6 april 2013 Clarion Collection Kompaniet, Nyköping Innehållsförteckning SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

Läs mer

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening 1 PROTOKOLL Från ordinarie föreningsstämma i Kullaviks Hamn ekon. förening (Khef) 716408-2658, i Kullaviksskolans aula torsdagen den 7 april 2005. kl. 18:30-20:15 Närvarande: 65 medlemmar, varav 2 innehade

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm. Även närvarande: Gustaf Hedman, verksamhetschef

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm. Även närvarande: Gustaf Hedman, verksamhetschef Förbundsstyrelsemöte Sammanträdesdatum: 2011-07-30, 31 Plats: RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Protokollet omfattar: 1 20 Beslutande: Vio Szabo, ej 10 Linus Törneberg Rosita Stotzky Emelie Mire Åsell

Läs mer

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Antagna vid årsmötet 2012-10-21 Definition 1 Syfte mom 1 Förbundets syfte är att genom demokratisk organisering skapa förutsättningar för unga att producera och

Läs mer

Möteshandlingar Möteshandlingar för föreningen GothCons årsmöte.

Möteshandlingar Möteshandlingar för föreningen GothCons årsmöte. Möteshandlingar 2016-2017 Möteshandlingar för föreningen GothCons årsmöte. Innehållsförteckning Innehåll Information 1 Dagordning 2 Mötesordning 3 Verksamhetsberättelse 2016 2017 5 Ekonomisk berättelse

Läs mer

Stadgar: Föreningen för studenter vid Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet vid Umeå universitet

Stadgar: Föreningen för studenter vid Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet vid Umeå universitet Stadgar: Föreningen för studenter vid Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet vid Umeå INNEHÅLL FÖRENINGENS VERKSAMHETSIDÉ OCH MÅL... 3 MEDLEMSKAP... 3 EKONOMI... 3 REVISION OCH ANSVARSFRIHET...

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Sammanträdesdatum 2015-01-24 2015-01-25

Styrelsemötesprotokoll. Sammanträdesdatum 2015-01-24 2015-01-25 1 (6) Plats: Datum: Tid: Instrumentvägen 17, 126 53 Hägersten 24-25 januari 2015 9.00 17.45 24 januari 2015 9.19 14.00 25 januari 2015 Närvarande: IS Ida STÅHL (ordförande) HD SF AB JW NT CA ML Hugo DÜRR

Läs mer

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för Brottsofferjouren Sverige Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Förbundsstadgar Innehåll 1 Förbundet, dess namn och säte... 2 2 Förbundets ändamål...

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg Protokoll Årsmöte 2013-01-17 Tid: 17:00 Plats: B210, Statsvetenskapliga fakulteten, Sprängkullsgatan 19, Göteborg Närvarande tillika röstberättigade: Emili Börjesson, mötessekreterare (ej röstberättigad)

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Kapitel 1. Allmänt 1.1 Medlemmar Hyresgästföreningen på Blodstensvägen (nedan kallad föreningen) är en förening öppen för de boende skrivna på Blodstensvägen

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Bakgrund Styrelsen sammanträder för 11 gången under verksamhetsåret 13/14 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Bakgrund Styrelsen sammanträder för 11 gången under verksamhetsåret 13/14 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 5/3-14 Tid: 19.15 21.00 Plats: Wallenberg Bakgrund Styrelsen sammanträder för 11 gången under verksamhetsåret 13/14 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets

Läs mer

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jas Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor Årsmötet 2008 Protokoll Tid Lördagen den 29 mars kl. 13.00 16.00 Plats Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor 1 Mötets öppnande Förbundsordförande

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund Äpplegårdens Boule Center 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. Innehåll

Läs mer

Stadgar för Unga Forskare Stockholm

Stadgar för Unga Forskare Stockholm Sida 1 av 5 Stadgar för Unga Forskare Stockholm Reviderad: 2015 02 21 1 Grundstadgar 1.1 Definitioner Medlemsförening = Förening som har sitt säte i Stockholms län samt har antagits av UFS årsmöte och/eller

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2015-05-20 Kl. 17.15 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Post Anna Neglén Daniel Saadat Lukas Norlund Sivermark Sara Lundqvist Johanna

Läs mer

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter.

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. 1 Stadgar för Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. Antagna vid förbundsmöte 17 april 1988, med ändringar gjorda vid extra förbundsmöte den 27 maj 1989, vid förbundsmöten den 18

Läs mer

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 1 december 2014

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 1 december 2014 Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 1 december 2014 Närvarande: Ordförande Markus Marttila Vice ordförande Mary Ohrling Skattmästare Anton Sahlén Ordförande för sociala

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

Styrelsemöte no X 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte no X 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte no X 2013/2014, 26 augusti 2013, kl. 17.10 Basgruppsrummet Kotten Närvarande: Märta, Liisa, Anna J, Jonas Lundgren, Anna HE, Fredrik, Albin, Julia FE och Emmy 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg 1 Firma Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg Så som de antogs vid extra årsmöte 25 maj 2010 1.1. Utrikespolitiska föreningen Göteborg är en ideell, politiskt och religiöst obunden förening

Läs mer

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Närvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, SR, RH och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

Föreningen GothCon Möteshandlingar

Föreningen GothCon Möteshandlingar Föreningen GothCon 2015-2016 Möteshandlingar Innehållsförteckning Innehåll Information 1 Dagordning 2 Mötesordning 3 Verksamhetsberättelse 2015 2016 5 Motion: Stadgeändring 5 och 10 6 Motion: Stadgeändring

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Torsdagen 21:e Mars 2013 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 20:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

2017 Saco studentråds kongress. Arbetsordning

2017 Saco studentråds kongress. Arbetsordning 2017 Saco studentråds kongress Arbetsordning Arbetsordning för Saco studentråds kongress 2017 Nedan följer en beskrivning av hur kongressen föreslås fungera. Påverkanstorg och förhandlingar i plenum Kongressen

Läs mer

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt Stadgar - BRINN Kapitel 1 Föreningen/Allmänt 1 Föreningsnamn BRINN Brandingenjörsstuderande i norra Norrland 2 Föreningens form BRINN är en ideell intresseförening. 3 Ändamål Föreningen ska värna om medlemmarnas

Läs mer

Stadgar Antagna av Kongressen 2018

Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Kap 1. Allmänna bestämmelser Mom 1.1 Namn och säte Förbundets namn är Ungdom Mot Rasism. Förbundets namn översätts på engelska till Youth Against Racism Sweden. Förbundets

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. 2019 Genomgång och ändringar av

Läs mer