Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 30 april 2014 kl. 8:15-11:55 Plats Magistern. Omfattning 43-57

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 30 april 2014 kl. 8:15-11:55 Plats Magistern. Omfattning 43-57"

Transkript

1 Servicenämnden Tid Onsdagen den 30 april 2014 kl. 8:15-11:55 Plats Magistern Omfattning ande Dzenita Abaza (S), ordförande Tamás Lakatos (M), 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors (MP), 2:e vice ordförande Peter Olofsson (S) Inger Kornelius (S) Mikael Lindberg (S) Sven-Erik Ekblad (S) Birger Jägtoft (M) Magnus Jernetz Gustavsson (M), tjänstgörande ersättare för Anders Gustafsson (V) Ylva Sturesson (S), tjänstgörande ersättare för Staffan Ljungar (C) Bengt Sundström (FP), tjänstgörande ersättare för Anna-Britt Wejdsten (FP) Ersättare Johannes Löhnn (MP) Övriga Benny Wennberg, förvaltningschef Robert Carlsson, IT-chef Tomas Lexinger, produktionschef Yvonne Norman, enhetschef Monika Nordh Cangemark, enhetschef Johan Råberg, supportchef Christina Karlberg, enhetschef Gunilla Svensson, fastighetschef Kenth Gustavsson, enhetschef Björn Hedbäck, enhetschef Suzette Sköld, HRM student från Linnéuniversitetet Anslaget på kommunens anslagstavla den 13 maj 2014

2 2 (11) Sekreterare Anna Sandstedt Justeras Dzenita Abaza ordförande Peter Olofsson

3 3 (11) 43 från chefer Närvarande verksamhets- och enhetschefer informerade om vad som är på gång inom deras respektive ansvarsområde. 44 Komplettering av budget 2014 SFN 2014/0298 Serviceförvaltningens skrivelse Internbudget 2014, servicenämnden april komplettering Bakgrund Vid beslut i november 2013 var budgetramen inte slutreglerad vad gäller kompensation för löneöversyn, lokalkostnader och kapitalkostnader, samt justering av ramen för kost omsorg. Servicenämnden beslutar att anta den reviderade/kompletterade internbudgeten för Kassaansvariga, rev SFN 2014/0299 Serviceförvaltningens skrivelse Bakgrund Enligt regelverket för kommunens tillhöriga kassor ska respektive nämnd utse ansvarig för kassan kassaredogörare och ansvarig för interna kontrollen - kassakontrollant. Uppgift om utsedd kassakontrollant ska lämnas till kommunledningskontoret/ekonomienheten. Uppdatering av upprättad lista med anledning av byte av kassaredogörare och en kassa som avslutats.

4 4 (11) Servicenämnden beslutar att utse kassaredogörare och kassakontrollanter enligt förvaltningens förslag. 46 Jämställdhetsprogram för Kalmar kommun SFN 2014/0159 Serviceförvaltningens skrivelse Inbjudan att inkomma med yttrande (KS2014/0095) Jämställdhetsprogram för Kalmar kommun , Bakgrund Kommunstyrelsens har gett servicenämnden möjlighet att yttra sig över rubricerande ärende. Yttrandet ska vara inlämnat senast den 9 maj Kommunstyrelsen har uppdragit åt kommunledningskontoret att arbeta fram ett förslag till nytt jämställdhetsprogram för Kalmar kommun. Det färdiga förslaget anger mål, insatser och indikatorer för uppföljning. Jämställdhetsprogrammet är ett led i arbetet för ökad jämställdhet för både invånare och medarbetare i Kalmar kommun. Utifrån programmet ska samtliga nämnder och bolag utarbeta detaljerade mål och planer för att konkretisera arbetet. Yttrande Det är bra att kommunen har ett gemensamt jämställdhetprogram som både ger vägledning och sätter ambitionsgraden för den jämställda verksamheten och den jämställda organisationen. Styrkan i förslaget är de indikatorer som ger oss på förvaltningarna en vägledning i hur vi mäter jämställdhet. Det är viktigt att jämställdhetsarbetet hålls levande samt att attityder och värderingar kring dessa frågor fortlöpande tas upp till diskussion. För att driva förändring krävs ett tydligt politiskt ägarskap som sätter ramar och följer utvecklingen och en användbar organisation som skapar forum för samarbete och dialog. Det viktiga är att alla nivåer, alla länkar i kedjan, är engagerade och strävar åt samma håll. Dessutom behövs grundläggande kunskaper kring jämställdhet. Programmet bör kompletteras med: - En beskrivning av styrkedjan och organisationen för arbetet. - En beskrivning av ansvarsfördelningen mellan politiker, chefer, jämställdhetsutvecklare och medarbetare. - För att arbetet ska bli effektivt krävs koordinerade insatser inom kommunen, både kommunövergripande samt inom och mellan förvaltningarna. Centralt övergripande samordnare behövs för stöd och handledning bl.a. gentemot förvaltningarna och dess jämställdhetsutvecklare.

5 5 (11) För att systematisera, underlätta och synliggöra jämställdhetsarbetet behövs stöd för att förklara hur förvaltningen kan arbeta för att nå målen t.ex. en verktygslåda. Verktygslådan kan innehålla: - Rutiner och metoder - Formaliserad process med mätpunkter - Utbildningsmaterial för att säkerställa kompetensförsörjning Följande punkter under rubriken Följande gäller i kommunala verksamheter bör förtydligas: - Jämställdhetsperspektivet ingår i verksamhetsstyrningen - Jämställdhetsperspektivet integreras i verksamhetshandboken Servicenämnden beslutar att anta förvaltningens skrivelse som sitt yttrande över föreslaget jämställdhetsprogram för Kalmar kommun och överlämna det till kommunstyrelsen. 47 Kalmarunika betonggrisar/sittmöbler SFN 2014/0300 Tomas Lexinger och Christina Karlberg informerade nämnden om tänkt inriktning på det fortsatta arbetet med betonggrisar. Under våren 2013 genomförde Kalmar kommun en tävling för yrkesaktiva konstnärer för att eventuellt ersätta en del av de betonggrisar som finns i centrala Kalmar. I februari 2014 ger servicenämnden förvaltningen i uppdrag att i juni återkomma med en utredning kring hur arbetet med att ta fram Kalmarunika betonggrisar kan fortsätta samt hur finansieringen kan lösas under Förvaltningen arbetar vidare med inriktningen att inte börja om, att ekonomin är en avgörande faktor samt att det bör vara ett val utifrån hur kommunen vill använda en eventuell betonggris i stadens utsmyckning.

6 6 (11) 48 Brev från kappseglare Tomas Lexinger redogjorde för hur förvaltningen och politiken hanterat det brev som inkommit den 27 mars till servicenämnden angående den höjda taxan för båtkranslyft. 49 Åtgärder vid Systraströmmen Tomas Lexinger informerade nämnden om de åtgärder som planeras vid Systraströmmen. Tomas har vandrat sträckan tillsammans med representant från räddningstjänsten. Man har kommit fram till att göra en liknande lösning som den som finns vid slottet att sätta upp skyltar och fallskydd. Även belysning bör kompletteras del av sträckan. Man kommer samtidigt göra en upprustning och snygga till vad gäller bland annat räcken, soffor, gångar och trappor. Kostnadsberäkning är under framtagning och del av arbetet med att äska pengar. Planberedningen har också att hantera redan avsatta pengar för Gota Media. 50 Uppföljning efter mars SFN 2014/0301 Serviceförvaltningens skrivelse inkl bilagor Yvonne Norman informerade nämnden om de viktigaste händelserna i budget efter mars.

7 7 (11) I dagsläget finns två avvikelser från budget, kost omsorg och projekt samlastningscentral. Prognosen visar ett underskott på 400 tkr. Utfallet av investeringsbudgeten är till och med 24 april 37,5 mnkr. Den totala investeringsbudgeten är 457,1 mnkr. Den nya rutinen för hantering av investeringar har kommit väl igång. Alla projekt som avviker mer än 500 tkr rapporteras. Kommundirektören (planberedningen) har rätt att besluta om omdisponeringar i investeringsbudgeten upp till 4,5 mnkr kr, därutöver måste ärendet till planutskottet. Nya projekt som inte finns i investeringsbudgeten måste till kommunstyrelsen för beslut. Projekt som går utöver beslutad investeringsbudget måste upp i kommunfullmäktige. Ytterligare information finns i principer för ekonomisk styrning och kommunstyrelsens reglemente. 51 om kontaktcenters första år Kenth Gustavsson informerade nämnden om kontaktcenters första år. Kontaktcenter har haft ett bra första år med en första plats vad gäller helhetsintryck i servicemätningen kommunens kvalitet i korthet. På kontaktcenter arbetar normalt 10 kommunvägledare. En vägledare bemannar reception och sköter sociala medier, 6 personer bemannar telefoningången och resterande resurser används till övriga uppgifter såsom hantering av felanmälan (Streamflow), kopiehantering och kompenshöjning. Det har hänt mycket under året, bland annat har man tagit över den officiella e-posten, ökat andelen ärenden som kan lösas direkt i kontaktcenter, kompetensbreddat kommunvägledarna, utvecklat stödsystemet och förbättrat rutinen vid felanmälan. Från och med den 1 oktober 2013 har Kalmar kommun ett nytt avtal vad gäller språktolktjänster. Denna tjänst kommer vid behov även användas av kontaktcenter.

8 8 (11) 52 om projekten på serviceförvaltningen Christina Karlberg informerade nämnden om de projekt som bedrivs på serviceförvaltningen. Bedömningen är att det idag finns lika många projekt inom miljöområdet som tidigare. Vi har arbetat fram en bra ekonomisk kontroll över projekten och gör fullständiga redovisningar samt har en rutin för vad som händer efter det att projektet är avslutat (drift). Femton projekt överfördes till serviceförvaltningen den 1 januari Fem pågående inom kustmiljö Ett pågående cykelprojekt utan projektledare (ABC) - Ett med projektledning på kultur- och fritidsförvaltningen (Creat Learn) - Ett slutredovisat, inte godkänt (Bildfokus) - Tre slutredovisade och pengar utbetalade (Musselodling, Lova våtmarksuppföljning och Moment) - Fyra redovisade, men inga pengar utbetalade ännu (Kalmarsunds kustmiljö, Marina substrat/biogas, Lova Åtgärdssamordnare och Lova Lantbruk) Vi har två löpande pågående projekt; sekretariatet för Kalmarsundskomissionen och sekretariatet för Kalmar kommuns vattenråd. Beviljade ansökningar 2013/2014: - Baltic Blue Growth - LED-belysning och upphandlingsmetoder - Investeringsstöd våtmark Gräsgärde - Investeringsstöd våtmark Vassmolösa - Driftsstöd för tre vattenråd - Skötsel av våtmarker och småvatten Kalmar dämme Inför framtida projektansökningar ska målet, projektledare, medfinansiering, administrativt stöd och analys av drift och andra konsekvenser av projektet vara klart innan ansökan görs.

9 9 (11) 53 om processen att lösa verksamhetens behov av lokaler Gunilla Svensson informerade om processen att lösa verksamhetens behov av lokaler. Processen finns inlagd i den kommungemensamma verksamhetshandboken. Syftet är att vägleda de företrädare för verksamheten som har i uppdrag att lösa behovet av lokaler samt klargöra de olika rollerna och deras ansvar. Alla lokalbehov ska hanteras via våra förvaltare. Ett problem är att det ibland är många som framställer ett behov ute på förvaltningarna men ingen som håller samman arbetet. För ett tydligare uppdrag för serviceförvaltningen bör vi verka för att det ska finnas en kontaktperson per förvaltning. 54 från förvaltningschefen Benny Wennberg informerade nämnden om aktuella ärenden på serviceförvaltningen. Tilläggsavtal med Rikshem rörande investeringar i deras lokaler. Samma avtalslängd men högre hyra efter investeringarna. Stensö Camping; utslaget i Tingsrätten är överklagat. Campingen har öppnat för säsongen. Kommunen ska göra detaljplan för området. Stensökrogens avtal är uppsagt. Socialförvaltningen ska flytta vid årsskiftet från Riskvarnen till Försäkringskassans gamla lokaler. Omsorgsförvaltningen är på väg till fd PEABs lokaler. Man försöker samla den kommunala verksamheten i området kring Norrgård. Har träffat arrendatorn på Vallen. Kommer att göra en del åtgärder på området. Nytt arrendeavtal för Kläckeberga gård.

10 10 (11) Benny och enhetscheferna på administrationen har varit runt på arbetsplatsträffar inom serviceförvaltningen. Presidieträff har hållits med kultur och fritid, gymnasieförbundet och Södermöre kommundelsnämnd. Den 14 maj är det dags för barn och ungdom och omsorgsnämnden. Ny förvaltningschef på samhällsbyggnadskontoret Rebecka Persson. 55 Delegationsbeslut 2014 SFN 2014/0025 Serviceförvaltningens skrivelse Följande delegationsbeslut anmäls den 30 april - Anställningsbeslut; Lars Johansson, arbetsledare produktion fritid, tillsvidare Anställningsbeslut; Susan Lippo, ekonomibiträde kost omsorg, visstid Anställningsbeslut; Renate Foks, projektledare, tillsvidare Avskrivning av fordran i 2014 års bokföring, Avskrivning av fordran i 2014 års bokföring, Nya avtal lokaler, bostäder och arrenden H22-H26 - Tillståndsärenden enligt ordningslagen mars Trafikärenden D45-D76 - Nyttoparkeringskort K236-K238 Servicenämnden godkänner redovisningen av ovanstående delegationsbeslut. 56 Kännedomsärenden 2014 SFN 2014/0035 Serviceförvaltningens skrivelse Följande ärenden anmäls den 30 april 1. Presidieprotokoll från Protokoll från serviceförvaltningens centrala samverkansmöte

11 11 (11) Servicenämnden godkänner redovisningen av ovanstående kännedomsärenden. 57 Övriga frågor 57.1 Östra och Västra Sjögatan Birger Jägtoft (M) ställer fråga kring gatornas dåliga skick. Tomas Lexinger svarar att stor del av Kvarnholmens gator är belagda med gatsten. Väder, vind och tid ger slitage. Behovet ses över kontinuerligt och prioritering sker för de pengar som finns Lagerutrymmen Skälby Patricia Vildanfors (MP) ställer en fråga kring Länsmuseets förrådslokaler på Skälby och att 4H-verksamheten skulle vilja använda utrymmet till ridhus. Gunilla Svensson svarar att 4H ska vända sig till förvaltarna i den frågan Serviceförvaltningens flytt Bengt Sundström (FP) frågar kring läget med en flytt. Benny Wennberg svarar att det inte är aktuellt med någon flytt i det korta perspektivet. Förvaltningen ingår dock i planerna för Norrgård Nämndsammanträde i Ljungnäsvillan 28 maj Sammanträdet börjar kl 10:00, med planerat avslut cirka kl 15:00. Anna kommer att skicka ut lista med möjlighet till samåkning från Stadshusgården. Protokollsanteckning Inlämnad av Patricia Vildanfors (MP) rörande Östra och Västra Sjögatan: Framkomligheten för gående och främst cyklister på Västra och Östra Sjögatan är under all kritik. Miljöpartiet har skrivit en motion som inlämnades för drygt ett år sedan ( ) där vi sätter fokus på behovet av att göra insatser på Kvarnholmen, och specifikt Västra Sjögatan, för att främja cyklisters och gåendes framfart.

Servicenämnden PROTOKOLL

Servicenämnden PROTOKOLL Servicenämnden Tid Onsdagen den 28 januari 2015 kl. 09:00-12:45 Plats Magistern Omfattning 1-15 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Nura Mahmutagic (S), tjänstgörande

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 16 december 2015 kl. 9:00-12:25 Plats Magistern. Omfattning

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 16 december 2015 kl. 9:00-12:25 Plats Magistern. Omfattning Servicenämnden Tid Onsdagen den 16 december 2015 kl. 9:00-12:25 Plats Magistern Omfattning 149-160 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Mikael Lindberg (S) Sven-Erik

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 8:15-11:45 Plats KS-salen. Omfattning

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 8:15-11:45 Plats KS-salen. Omfattning Servicenämnden Tid Onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 8:15-11:45 Plats KS-salen Omfattning 90-102 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Tamás Lakatos (M), 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors (MP), 2:e vice

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-17:20 Plats KS-salen. Omfattning 29-44

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-17:20 Plats KS-salen. Omfattning 29-44 Servicenämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-17:20 Plats KS-salen Omfattning 29-44 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Junita Karlsson (KD) Mikael Lindberg (S) Sven-Erik Ekblad (S) Gunilla

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 24 september 2014 kl. 8:15-12:05 Plats KS-salen. Omfattning 103-119

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 24 september 2014 kl. 8:15-12:05 Plats KS-salen. Omfattning 103-119 Servicenämnden Tid Onsdagen den 24 september 2014 kl. 8:15-12:05 Plats KS-salen Omfattning 103-119 ande Dzenita Abaza (S), ordförande 103-113 Tamás Lakatos (M), 1:e vice ordförande, ordf 114-119 Patricia

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 28 maj 2014 kl. 10:00-15:00 Plats Ljungnäsvillan. Omfattning 58-75

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 28 maj 2014 kl. 10:00-15:00 Plats Ljungnäsvillan. Omfattning 58-75 Servicenämnden Tid Onsdagen den 28 maj 2014 kl. 10:00-15:00 Plats Ljungnäsvillan Omfattning 58-75 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Tamás Lakatos (M), 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors (MP), 2:e

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 9:00-12:20 Plats Magistern. Omfattning 74-86

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 9:00-12:20 Plats Magistern. Omfattning 74-86 Servicenämnden Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 9:00-12:20 Plats Magistern Omfattning 74-86 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande 75-86 Mikael Lindberg (S) Sven-Erik

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 15 juni 2016 kl. 13:00-16:55 Plats Gåsen. Omfattning 71-87

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 15 juni 2016 kl. 13:00-16:55 Plats Gåsen. Omfattning 71-87 Tid Onsdagen den 15 juni 2016 kl. 13:00-16:55 Plats Gåsen Omfattning 71-87 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande 74-87 Jashar Gashi (S) Sven-Erik Ekblad (S) Gunilla Johansson

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL

Servicenämnden PROTOKOLL Servicenämnden Tid Onsdagen den 12 december 2018 kl. 13:00 16:40 Plats Stensberg Omfattning 141-154 ande Johanna Petersson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande 141 147, 149 Mikael Lindberg

Läs mer

3 Motion från Liberalerna - Öppna våra nätverk för besökare och invånare Beslutsärende (handlingar bifogas, 3 sid) Föredragande: Benny Wennberg

3 Motion från Liberalerna - Öppna våra nätverk för besökare och invånare Beslutsärende (handlingar bifogas, 3 sid) Föredragande: Benny Wennberg 1(16) Servicenämnden Tid Onsdagen den 25 maj 2016 kl. 15:30 Plats Hotell Statt, Karlskrona Enligt uppdrag Anna Sandstedt Föredragningslista 1 Dagordning/övriga frågor/justering 2 Motion från Carl-Henrik

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 25 maj 2016 kl. 15:30-17:20 Plats Hotell Statt, Karlskrona. Omfattning 59-70

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 25 maj 2016 kl. 15:30-17:20 Plats Hotell Statt, Karlskrona. Omfattning 59-70 Servicenämnden Tid Onsdagen den 25 maj 2016 kl. 15:30-17:20 Plats Hotell Statt, Karlskrona Omfattning 59-70 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Mikael Lindberg (S) Sven-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 8:00-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 24-28 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 27 april 2016 kl. 13:00-16:25 Plats Magistern. Omfattning 45-58

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 27 april 2016 kl. 13:00-16:25 Plats Magistern. Omfattning 45-58 Servicenämnden Tid Onsdagen den 27 april 2016 kl. 13:00-16:25 Plats Magistern Omfattning 45-58 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Nura Mahmutagic (S) Sven-Erik Ekblad

Läs mer

Servicenämnden. Plats Magistern PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 29 augusti 2012 kl. 8:15-12:05

Servicenämnden. Plats Magistern PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 29 augusti 2012 kl. 8:15-12:05 Servicenämnden Tid Onsdagen den 29 augusti 2012 kl. 8:15-12:05 Plats Magistern Omfattning 102-118 ande Dzenita Abaza (S), Ordförande Per-Olof Jonsson (M), 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors (MP),

Läs mer

Daniel Modée (S) Kifah Qasem Mohammad (V) Magnus Jernetz Gustavsson (M) Bengt Sundström (FP)

Daniel Modée (S) Kifah Qasem Mohammad (V) Magnus Jernetz Gustavsson (M) Bengt Sundström (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl. 11.15 Beslutande Per-Olof Jonsson (M) 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors (MP) 2:e vice ordförande Peter Olofsson (S)

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 31 maj 2017 kl. 13:00 Plats Magistern. Omfattning 53-67

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 31 maj 2017 kl. 13:00 Plats Magistern. Omfattning 53-67 Tid Onsdagen den 31 maj 2017 kl. 13:00 Plats Magistern Omfattning 53-67 ande Johanna Petersson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Mikael Lindberg (S) Sven-Erik Ekblad (S) Gunilla Johansson

Läs mer

Sven-Erik Ekblad (S) Johannes Löhnn (MP) Kifah Qasem Mohammad (V) 48-55 Magnus Jernetz Gustavsson (M) Bengt Sundström (FP)

Sven-Erik Ekblad (S) Johannes Löhnn (MP) Kifah Qasem Mohammad (V) 48-55 Magnus Jernetz Gustavsson (M) Bengt Sundström (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 24 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl. 13:00 Beslutande Dzenita Abaza (S) ordförande Per-Olof Jonsson (M) 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors

Läs mer

Bakgrund Thoralf Alfsson (SD) har lämnat en motion angående Kalmar kommuns vindkraftverk.

Bakgrund Thoralf Alfsson (SD) har lämnat en motion angående Kalmar kommuns vindkraftverk. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-21 69 Motion från Thoralf Alfsson (SD) - angående Kalmar kommuns vindkraftverk. Dnr SFN 2017/0153 Handlingar Förvaltningens skrivelse 2017-06-08. Motion från Thoralf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 augusti 2015 kl. 8:30-9:40 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 54-57 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Justering av taxa för båtplatser småbåtshamnar

Justering av taxa för båtplatser småbåtshamnar UTDRAG ur ojusterat protokoll 1 (2) Sammanträdesdatum 2013-11-27 162 Justering av taxa för båtplatser småbåtshamnar Dnr SFN 2013/0991 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2013-11-18 Taxor för småbåtshamnar

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 29 mars 2017 kl. 13:00 17:10 Plats Magistern. Omfattning 25-38

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 29 mars 2017 kl. 13:00 17:10 Plats Magistern. Omfattning 25-38 Servicenämnden Tid Onsdagen den 29 mars 2017 kl. 13:00 17:10 Plats Magistern Omfattning 25-38 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Mikael Lindberg (S) Sven-Erik Ekblad

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 24 april 2013 kl. 08:15-11:25 Plats Magistern. Omfattning 53-65

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 24 april 2013 kl. 08:15-11:25 Plats Magistern. Omfattning 53-65 Servicenämnden Tid Onsdagen den 24 april 2013 kl. 08:15-11:25 Plats Magistern Omfattning 53-65 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Tamas Lakatos (M), 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors (MP), 2:e vice

Läs mer

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2014-09-16 KS 2013/0415 Kommunfullmäktige Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen Förslag

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 26 oktober 2016 kl. 13:00-17:00 Plats Magistern. Omfattning

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 26 oktober 2016 kl. 13:00-17:00 Plats Magistern. Omfattning Servicenämnden Tid Onsdagen den 26 oktober 2016 kl. 13:00-17:00 Plats Magistern Omfattning 119-134 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Mikael Lindberg (S) Sven-Erik

Läs mer

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-11-20 KS 2018/1106 0480-450 028 Kommunfullmäktige Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Beslutsattestanter serviceförvaltningen 2017

Beslutsattestanter serviceförvaltningen 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Sara Andersson 2016-12-02 SFN 2016/0918 0480-45 05 16 Servicenämnden Beslutsattestanter serviceförvaltningen 2017 Förslag till beslut Servicenämnden

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 21 juni 2017 kl. 13:00 17:25

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 21 juni 2017 kl. 13:00 17:25 Servicenämnden Tid Onsdagen den 21 juni 2017 kl. 13:00 17:25 Plats Magistern Omfattning 68-81 ande Johanna Petersson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Mikael Lindberg (S) Sven-Erik Ekblad

Läs mer

71 Motion Anna-Britt Wejdsten (FP) - Sluthalkat på gågatorna Dnr SFN 2013/0101

71 Motion Anna-Britt Wejdsten (FP) - Sluthalkat på gågatorna Dnr SFN 2013/0101 1 (2) UTDRAG ur protokoll Servicenämnden Sammanträdesdatum 2013-05-28 71 Motion Anna-Britt Wejdsten (FP) - Sluthalkat på gågatorna Dnr SFN 2013/0101 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2013-05-14

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.15 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 25 oktober 2017 kl. 13:00 17:33 Plats KS-salen. Omfattning

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 25 oktober 2017 kl. 13:00 17:33 Plats KS-salen. Omfattning Tid Onsdagen den 25 oktober 2017 kl. 13:00 17:33 Plats KS-salen Omfattning 110-123 ande Johanna Petersson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande 110-112, 115, 117 Mikael Lindberg (S) 110-111,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 september 2018 kl. 8:30-8:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 83-86 ande Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 21 oktober 2015 kl. 09:00-12:50 Plats Magistern. Omfattning

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 21 oktober 2015 kl. 09:00-12:50 Plats Magistern. Omfattning Servicenämnden Tid Onsdagen den 21 oktober 2015 kl. 09:00-12:50 Plats Magistern Omfattning 114-132 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Mikael Lindberg (S) Nura Mahmutagic

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 december 2014 kl. 8:15-11:40 Plats Magistern. Omfattning

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 december 2014 kl. 8:15-11:40 Plats Magistern. Omfattning Servicenämnden Tid Onsdagen den 17 december 2014 kl. 8:15-11:40 Plats Magistern Omfattning 153-170 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Tamás Lakatos (M), 1:e vice ordförande Johannes Löhnn (MP), tjänstgörande

Läs mer

Beslutsattester serviceförvaltningen uppdatering

Beslutsattester serviceförvaltningen uppdatering TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Sara Andersson 2017-03-14 SFN 2017/0102 0480-45 05 16 Servicenämnden Beslutsattester serviceförvaltningen 2017 - uppdatering Förslag till beslut Serviceförvaltningen

Läs mer

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-03-16 KS 2018/0162 0480-45 00 28 Kommunstyrelsen Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess Förslag

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 25 januari 2017 kl. 13:00-16:20 Plats KS-salen. Omfattning 1-13

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 25 januari 2017 kl. 13:00-16:20 Plats KS-salen. Omfattning 1-13 Tid Onsdagen den 25 januari 2017 kl. 13:00-16:20 Plats KS-salen Omfattning 1-13 ande Kajsa Hedin (M), ordförande Nura Mahmutagic (S) Mikael Lindberg (S) Sven-Erik Ekblad (S) Gunilla Johansson (S) Anne-Katrin

Läs mer

Servicenämnden Verksamhetsplan med internbudget

Servicenämnden Verksamhetsplan med internbudget 2017 Servicenämnden Verksamhetsplan med internbudget Inledning Servicenämnden ansvarar för Kalmar kommuns verksamheter lokaler och lokalvård, kost, förråd, fordon, upphandling, gata och park samt IT. Förvaltningen

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 30 oktober 2013 kl. 8:15-11:15

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 30 oktober 2013 kl. 8:15-11:15 Servicenämnden Tid Onsdagen den 30 oktober 2013 kl. 8:15-11:15 Plats Magistern Omfattning 140-152 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Tamás Lakatos (M), 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors (MP), 2:e

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 25 september 2013 kl. 8:15-12:25 Plats Magistern. Omfattning 117-139

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 25 september 2013 kl. 8:15-12:25 Plats Magistern. Omfattning 117-139 Servicenämnden Tid Onsdagen den 25 september 2013 kl. 8:15-12:25 Plats Magistern Omfattning 117-139 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Tamás Lakatos (M), 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors (MP), 2:e

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 februari 2016 kl. 13:00-17:20 Plats Magistern. Omfattning 17-28

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 februari 2016 kl. 13:00-17:20 Plats Magistern. Omfattning 17-28 Servicenämnden Tid Onsdagen den 17 februari 2016 kl. 13:00-17:20 Plats Magistern Omfattning 17-28 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Kajsa Hedin (M), vice ordförande Mikael Lindberg (S) Sven-Erik Ekblad

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 september 2017 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 104-108 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Motion från Tamas Lakatos (M) Om en säkrad hemsida

Motion från Tamas Lakatos (M) Om en säkrad hemsida UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2014-01-29 3 Motion från Tamas Lakatos (M) Om en säkrad hemsida Dnr SFN 2013/1053 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse, 2014-01-15 Motion Tamas Lakatos (M) Om en säkrad

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 augusti 2018 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 77-81 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Serviceförvaltningens budgetmål 2014

Serviceförvaltningens budgetmål 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Martina Adiels Balk 2014-02-13 SFN 2013/1052 0480-45 05 74 Servicenämnden Serviceförvaltningens budgetmål 2014 Förslag till beslut Servicenämnden fastställer

Läs mer

Motion från Miljöpartiet: Ökat fokus på att nå målen för ekologisk och närproducerad mat

Motion från Miljöpartiet: Ökat fokus på att nå målen för ekologisk och närproducerad mat UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2014-05-28 60 Motion från Miljöpartiet: Ökat fokus på att nå målen för ekologisk och närproducerad mat Dnr SFN 2014/0281 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2014-04-04

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Drogpolitiskt program

Drogpolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-05-25 KS 2016/0279 Kommunfullmäktige Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Kommunfullmäktige antar förslag till Drogpolitiskt program

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 26 januari 2015 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Närvarande ledamöter: Sigvard Sundkvist (KD) ordförande Ulf Södersten (M) 1:e vice ordförande Ylva Wessman

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 24 maj Omfattning Beslutande. Ersättare.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 24 maj Omfattning Beslutande. Ersättare. Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 24 maj 2018 14.00-17.00 Plats KS-salen Omfattning 13-26 Beslutande Dzenita Abaza (S) Michael Ländin (S) Lasse Johansson Roger Holmberg (S) Johanna Petersson (C) Fredrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2014-08-25 1 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Peter Sjöholm (M)

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017.

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-09-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 106 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Skapa fler ställplatser för husbilar! Dnr KS 2017/0567 Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 38-47 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL

Servicenämnden PROTOKOLL Tid Onsdagen den 25 september 2019 kl. 13:00 15:25 Plats Magistern Omfattning 101-119 ande Johanna Petersson (C), ordförande Christopher Dywik (KD), 1:e vice ordförande Ola Erlandsson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Uppföljning. Kultur- och fritidsnämnden

Uppföljning. Kultur- och fritidsnämnden www.pwc.se Uppföljning Jörn Wahlroth Pär Sturesson 20 november 2013 Kultur- och fritidsnämnden Konst, kravrutin och föreningsbidrag Kalmar Kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 107-112 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

PROTOKOLL Tekniska nämnden

PROTOKOLL Tekniska nämnden sid 1 av 6 Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 - Beslutande: Mats Dahlbom Ordförande (C) Katrin Johansson Vice ordf (S) Lars Hasselgren Ledamot (M) Tor Billing Ledamot (SD) Stig Johansson Ledamot (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 97-101 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 28 augusti 2013 kl. 8:15 Plats Magistern. Omfattning

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 28 augusti 2013 kl. 8:15 Plats Magistern. Omfattning Servicenämnden Tid Onsdagen den 28 augusti 2013 kl. 8:15 Plats Magistern Omfattning 100-116 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Tamás Lakatos (M), 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors (MP), 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2012-12-17 Tekniska nämnden Plats och tid Tekniska kontoret, Odenrummet, kl. 13:15 15:30 Beslutande Ola Burström (S), ordförande Lasse Johansson (MP) Christer Granström (S) Mikael Bystedt

Läs mer

Sven-Olof Ask (M), ordförande Jessica Bredenberg (S) Sebastian Clausson (S) Lisbeth Karlsson (C)

Sven-Olof Ask (M), ordförande Jessica Bredenberg (S) Sebastian Clausson (S) Lisbeth Karlsson (C) Sammanträdesdatum 1(8) Plats och tid De artentons rum vindsvåningen,gamla biblioteket klockan 14:00-16:15 Beslutande Sven-Olof Ask (M), ordförande Jessica Bredenberg (S) Sebastian Clausson (S) Lisbeth

Läs mer

118 Beslut att granska Fördjupning av översiktsplan för Knislinge, Östra Göinge kommun

118 Beslut att granska Fördjupning av översiktsplan för Knislinge, Östra Göinge kommun Sida 1 av 5 Ärendeförteckning 118 Beslut att granska Fördjupning av översiktsplan för Knislinge, Östra Göinge kommun 119 Jämkning av boendekostnad inom LSS Östra Göinge kommun Storgatan 4, 280 60 Broby

Läs mer

Servicenämnden. Taxa odlingslotter 2015 UTDRAG 2014-12-17. Dnr SFN 2014/0985

Servicenämnden. Taxa odlingslotter 2015 UTDRAG 2014-12-17. Dnr SFN 2014/0985 UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2014-12-17 Servicenämnden 157 Taxa odlingslotter 2015 Dnr SFN 2014/0985 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2014-12-02 Villkor för odlingslotter Bakgrund Kalmar kommun

Läs mer

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M)

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, 08.30 12.30. Beslutande Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten, förvaltningschef Astrid Edström, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-05-13 117 Tid 8.30-11.20 Plats Stadshuset Omfattning 124-131 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl

Läs mer

Eva Christiansson (C) Andreas Lundberg (S) Espen Huser (MP)

Eva Christiansson (C) Andreas Lundberg (S) Espen Huser (MP) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2016-04-07 Sammanträdestid 14:00-17:00 Servicenämnden Närvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Charlotta Jonson (M), ordförande Yen Gunnarsson (S), vice ordförande

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-12-07 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl. 08.00 12.45 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) deltog inte vid företagsbesöken

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kommunledningskontoret, Björkhemsvägen 13, 10:00-12:00. Beslutande Pierre Månsson (FP) Fredrik Axelsson (M) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S)

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-18 129 Tid 8.30-9.25 Plats Stadshuset Omfattning 144-149 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT 2015-11-03 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Margareta Ölwe (M) Göran Bengtsson (M) Emilie Nilsson (FP) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Göran Lock (MP) miljöchefen

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 27 maj 2015 kl. 09:00-13:00 Plats Magistern. Omfattning 60-73

Servicenämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 27 maj 2015 kl. 09:00-13:00 Plats Magistern. Omfattning 60-73 Servicenämnden Tid Onsdagen den 27 maj 2015 kl. 09:00-13:00 Plats Magistern Omfattning 60-73 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Magnus Jernetz Gustavsson (M) Nura Mahmutagic (S) Sven-Erik Ekblad (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Tisdag 12 december 2017, kl. 13:15-16:10 Beslutande Margareta Ivarsson (C), ordförande Thomas Bäckman (S), vice ordförande Hans-Inge Wall (S) Knut Magnusson (V) Nils Safferson (M) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 april 2019 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 55-60 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Liselotte Ross (V) Carl-Henrik

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 41-51

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 41-51 Servicenämnden 2017-06-26 1-14 Plats och tid Neden, kl. 13.30-16.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B Omfattning 9-15 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20 1(13) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11-20 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 6 Anders Månsson (S), ordf 6 Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 11-19 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Dzenita Abaza (S) Anders Andersson

Läs mer

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om 100 % giftfri fruktstund

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om 100 % giftfri fruktstund TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-08-10 KS 2015/0432 Kommunfullmäktige Motion från Patricia Vildanfors (MP) om 100 % giftfri fruktstund Förslag till beslut Kommunfullmäktige antar

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag

Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2019-01-30 KS 2018/1063 Kommunstyrelsen Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar kommunledningskontorets

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-06-19 145 Tid 8.30-10.15 Plats Stadshuset Omfattning 140-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 32-39 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C)

Läs mer