Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 10 november 2010, klockan Beslutande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 10 november 2010, klockan 8.30 12.15. Beslutande"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 10 november 2010, klockan Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva A Johansson (C) Per-Erik Norlin (S) Jan-Gunnar Eliasson (S) Yvonne Simonsson (S) Carina Halmberg (S) Patrik Högfelt (FP) Mats Hansson (M) Ingemar Bäckman (KD) Övriga närvarande Peder Koldeus, kommunchef Jonas Olsson, kommunsekr Justerande Jan-Gunnar Eliasson Plats och tid Kommunkontoret, måndagen den 15 november 2010, kl för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Jonas Olsson Martin Carling Jan-Gunnar Eliasson ANSLAGSBEVIS Kommunstyrelsens prot är justerat Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift Tillkännages genom anslag.

2 153 Samråd för planerad nya 130 KV ledningar rinför Vindkraftutbyggnad Bohuslän, Dalsland och Värmlandsnäs, Dnr Kommunstyrelsen har tidigare i år ( ) yttrat sig över Vattenfalls planerade nya 130kV-ledning från Askeslätt i Munkedal norrut till väster om Töftedal. Vattenfall har därefter funnit att transformatoralternativet vid Loviseholm är mest lämpligt. De nu planerade 4 nya ledningarna är en följd därav. Vattenfall redovisade underlaget för kommunstyrelsens arbetsutskott Två alternativ med luftledningar redovisades där ett huvudalternativ presenteras som innebär att ledningarna till stor del går intill väg 164. Vid samrådsmötet med kommunstyrelsens arbetsutskott framförde Vattenfall att det av driftstekniska skäl är olämpligt att lägga ledningarna i marken. Vattenfall önskar ett yttrande från kommunen senast Miljönämnden lämnar ett yttrande avseende projektets konsekvenser för de allmänna intressena (t ex hälsoskydd och naturvård). Miljökontorets förslag till yttrande föreligger samt synpunkter från plan- och byggkontoret och exploateringskoordinator. Samrådsunderlag Vattenfall Miljökontorets förslag till yttrande Tjänsteskrivelse plan- och byggkontoret, Tjänsteskrivelse exploateringskoordinator, Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt kommunstyrelsens arbetsutskott att inkomma med yttrande till Vattenfall med utgångspunkt från miljökontorets förslag till yttrande, tjänsteskrivelse från plan- och byggkontoret samt med beaktande av konsekvenserna för intrång i produktiv skogsmark, ersättningsfrågan och visualisering av Vattenfalls föreslagna alternativ till sträckning. KSAU 17 november 2(19)

3 154 Remiss - Promemoria olovlig frånvaro i skolan, Dnr I Utbildningsdepartementet har utarbetats en promemoria med förslag till ändringar i skolformsförordningarna. Förslagen innebär att uppgifter om olovlig frånvaro förs in i vissa betygsdokument. Förslagen i promemorian syftar till att ge skolan ytterligare verktyg för att förmå eleverna att närvara i skolan samt att ge eleverna ytterligar incitament att närvara vid undervisningen. Kommunstyrelsens arbetsutskott remitterade , Promemoria om olovlig frånvaro i skolan till FOKUS-nämnden för synpunkter. FOKUS-nämnden har behandlat förslag till yttrande enligt nedan: 1. Man förordar en skärpning av kontrollen på elevers olovliga frånvaro från skolarbetet och den frånvaro eleven haft utan giltigt skäl under terminen skall redovisas i elevens terminsbetyg i år 8 och år 9, dock inte i elevens slutbetyg. Elevers frånvaro från skolan har under senare år ökat till icke acceptabla nivåer varför en tydliggörande i skollagen är motiverat. 2. Friskolorna skall också omfattas av lagreglerna, något man uppfattar som en självklarhet. 3. Elevens frånvaro utan giltigt skäl under enstaka lektioner skall också redovisas. Detta anser man är viktigt att föra in i regelverket, då frånvaron nästan alltid börjar med att eleven försvinner utan giltig frånvaro från enstaka lektioner. Förslag till yttrande, Hagaskolan FOKUS-nämnden Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att 1. ställa sig bakom yttrande när det gäller Promemoria olovlig frånvaro i skolan enligt FOKUS-nämndens förslag ovan. 2. uppdra åt FOKUS-nämnden att redovisa vilka insatser Hagaskolan vidtar för att hantera olovlig frånvaro i skolan. Utbildningsdepartementet FOKUS 3(19)

4 155 Breddning och förstärkning Väg 2183, Ed - Nössemark, Dnr Trafikverket har inkommit med en begäran om yttrande avseende komplettering av miljökonsekvensbeskrivning hörande till arbetsplan för väg 2193 Ed-Nössemark, delen Lilla Ulevattnet Nolgården. Kompletteringen beror dels på ändrad lagstiftning, dels justerad väglinje på vissa sträckor. Dalslands miljönämnd är sedan den nämnd som yttrar sig i frågor under miljöbalken (1998:808) inom Dals-Eds kommun. Miljönämnden yttrar att kompletteringen av miljökonsekvensbeskrivningen belyser på ett bra sätt de konsekvenser för natur, miljö och friluftsliv som förväntas uppkomma vid ny vägsträckning och förbättring av existerande väg. Trafikverket uppmanas att i god tid informera Dalslands miljökontor om tidsplaner och eventuella ändringar av dessa så att myndigheten kan utför nödvändig tillsyn. Kommunstyrelsen tar del av informationen och miljönämndens beslut enligt ovan. 4(19)

5 156 Förfrågan om att få köpa markremsa mellan fastigheterna Bälnäs 1:33 och 1:36, Dnr Önskemål har inkommit från privatperson om att köpa en markremsa mellan fastigheterna Bälnäs 1:33 och 1:36. Exploateringskoordinator har i skrivelse beskrivit att den aktuella markremsan är belägen mellan två tomter och är en tänkt möjlig till- eller utfartsväg för den mark som befinner sig ovanför nuvarande bebyggelse. Förfrågan om att få köpa markremsa mellan fastigheterna Bälnäs 1:33 och 1:36 Tjänsteskrivelse exploateringskoordinator, skrivelse Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att inte sälja den aktuella markremsan mellan fastigheterna Bälnäs 1:33 och 1:36 med anledning av eventuellt framtida behov av in- respektive utfart till ovanliggande mark. - Kommunstyrelsen beslutar vidare att erbjuda den sökande att teckna ett nyttjanderätts- /skötselavtal med kommunen där sökanden kan nyttja marken mot att den sköts och att avtalet gäller tills vidare med ömsesidig rätt att omgående säga upp avtalet. Exploateringskoordinator Fastighetsägaren 5(19)

6 157 Särskilt ägaredirektiv för Edshus AB, Dnr VD för Edshus AB har efter avstämning med kommunstyrelsens arbetsutskott tagit fram förslag till ägardirektiv för Edshus AB. Bland annat föranleds arbetet av att ny lagstiftning föreligger på området som kräver mer av affärsmässighet i verksamheten samtidigt som kravet på samhällsnytta kvarstår. Ambitionen är att ägaredirektiven efter de har antagits ska behandlas för översyn årligen i samband med årsredovisningen. Förslag till ägardirektiv för Edshus AB, Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar att anta föreliggande förslag till ägardirektiv för Edshus AB. KF 6(19)

7 158 Revidering bolagsordning Edshus AB, Dnr VD för Edshus AB har efter avstämning med kommunstyrelsens arbetsutskott tagit fram förslag till reviderad bolagsordning och VD instruktion för Edshus AB. Följande ändring av bolagsordningen för Edshus AB föreslås i text under 4 enligt nedan. 4 Ändamålet för bolagets verksamhet Gällande lydelse Ändamålet för bolagets verksamhet är att genom sin verksamhet med tillämpning av kommunal självkostnads- och likställighetsprincip gagna bostadsförsörjningen och sysselsättningen inom Dals Eds kommun. Tillämpningen av den kommunala självkostnadsprincipen utgör ej hinder för utdelning av vinst från bolaget så länge vinsten ej överstiger skälig förräntning på det av aktieägare i bolaget tillskjutna kapital. Likvideras bolaget skall dess behållna tillgångar tillfalla Dals Eds kommun till att till den del de ej motsvaras av tillskjutet kapital användas till det ändamål för vars främjande bolaget bildats. Förslag på ny lydelse av 4 Ändamålet för bolagets verksamhet är att genom sin verksamhet med tillämpning av affärsmässiga principer med ett samhällsnytteperspektiv, gagna bostadsförsörjningen och sysselsättningen inom Dals Eds kommun. Värdeöverföring från bolaget begränsas i enlighet med lag om allmännyttiga bostadsbolag. Likvideras bolaget skall dess behållna tillgångar tillfalla Dals Eds kommun till att till den del de ej motsvaras av tillskjutet kapital användas till det ändamål för vars främjande bolaget bildats. Tjänsteskrivelse VD Edshus, , Förslag på reviderad bolagsordning Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar att godkänna ändring av 4 i Edshus AB:s bolagsordning i enlighet med förslag på ny lydelse ovan. - Ändringen i bolagsordningen skall gälla från och med KF 7(19)

8 159 Bostadshus m m Rörviken 2:107 - Nössemark industriområde, Dnr Bostadshus m m Rörviken 2:107, är två bostadshus med tillhörande ekonomibyggnader som ligger på område planlagt för industri. Kommunen har löst in fastigheterna med anledning av upprättande av ny detaljplan för området. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att bland annat uppdra åt servicenämnden att utreda möjligheten att genomföra rivning av aktuella byggnader på fastigheten och återkomma till kommunstyrelsens arbetsutskott. Exploateringskoordinator har upprättat tjänsteskrivelse i ärendet där det bland annat framgår att det enklaste förfaringssättet är att elda upp byggnaderna men att detta ändå kräver en del förberedelser samt återställningsarbete. Tjänsteskrivelse Exploateringskoordinator, Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att 1. uppdra åt exploateringskoordinator att genomföra borttagning av de aktuella byggnaderna på miljömässigt och ekonomiskt mest fördelaktiga sätt. 2. finansiering om kronor för genomförandet ska ske genom KF oförutsett. 3. uppdra åt exploateringskoordinator kontakta AME om att undersöka möjligheterna att delta i uppröjningsarbetet och eventuellt ta hand om det som kan vara av värde. Exploateringskoordinator Ekonomichef 8(19)

9 160 Översyn av nämndorganisationen - servicenämnden, Dnr Sedan 2009 har en organisationsöversyn pågått när det gäller Edshus AB och serviceförvaltningen där syftet är att finna en lämplig och effektiv organisation för hur kommunens och Edshus fastigheter ska förvaltas. Bland annat har Edshus lokaler flyttat till tredje våningen i kommunhuset i syfte att förstärka och effektivisera samarbetet ytterligare. Det framkom även i analysprocessen att en översyn av den politiska styrningen kan vara lämplig beroende på hur stora volymförändringarna blir inom nämndens ansvarsområden. Under hösten 2010 kommer Edshus VD/förvaltningschef service att presentera ett dialogförslag som ett resultat av översynen när det gäller förvaltningen och bolaget. Kommunstyrelsen beslutade att som en del i översynen av Edshus AB och serviceförvaltningen och som en följd av att behoven och verksamhetsvolymen inom servicenämnden förändrats, uppdra åt kommunchefen att skyndsamt utreda konsekvenserna av en upplösning av servicenämnden och att den politiska styrningen för verksamheterna istället förläggs under kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens protokoll Översyn av den nuvarande politiska styrningen av serviceförvaltningen, kommunchefen Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Yrkanden Per-Erik Norlin (S) yrkar att servicenämnden ska finnas kvar som egen nämnd. Mats Hansson (M) yrkar bifall till föreliggande förslag. Propositionsordning Kommunstyrelsens ordförande ställer proposition på ovanstående yrkanden och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt Mats Hansson (M) yrkande. Omröstning begärs och ska genomföras. Kommunstyrelsen godkänner följande propositionsordning: Ja-röst för bifall till Hanssons yrkande. Nej-röst för bifall till Norlins yrkande. 9(19)

10 forts. 160 Omröstningsresultat Med 7 ja-röster för bifall till Hanssons yrkande mot 4 nej-röster för bifall till Norlins yrkande beslutar kommunstyrelsen i enlighet med Mats Hanssons yrkande. Ledamot/tjänstgörande ersättare Ja- röst Nej-röst Per-Erik Norlin (S) X Jan-Gunnar Eliasson (S) X Yvonne Simonsson (S) X Carina Halmberg (S) X Patrik Högfelt (FP) X Elisabeth Forsdahl (C) X Eva A Johansson (C) X Gösta Schagerholm (C) X Ingemar Bäckman (KD) X Mats Hansson (M) X Martin Carling (C) X Summa 7 4 Avstår från att rösta Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar att 1. från och med upplösa servicenämnden och förlägga samtliga dess verksamheter under kommunstyrelsens ansvarsområden. 2. kommunstyrelsen övertar från och med servicenämndens samtliga åtaganden omfattande bland annat budget, taxor och avgifter 3. uppdra att kommunledningskontoret att som en konsekvens av servicenämndens upplösning revidera kommunstyrelsens reglemente och delegationsordning Reservation Samtliga ledamöter från socialdemokraterna reserverar sig mot beslutet. KF 10(19)

11 161 Sammanträdestider 2011 och kungörelse av kommunfullmäktiges sammanträden, Dnr Sammanträdestider för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige föreslås enligt nedan. Kommunstyrelsens arbetsutskott info, onsdag 23 februari, 30 mars, 20 april, 8 juni, 31 augusti, 28 september, 2 november, 30 november Kommunstyrelsens arbetsutskott, onsdag 19 januari, 9 februari, 9 mars, 13 april, 11 maj, 22 juni, 17 augusti, 14 september, 12 oktober, 16 november Kommunstyrelsen, onsdag 12 januari, 2 februari, 2 mars, 6 april, 4 maj (budgetram), 1 juni, 10 augusti, 7 september, 5 oktober, 26 oktober (budget), 7 december Kommunfullmäktige, onsdag 16 februari, 16 mars, 20 april, 25 maj, 15 juni, 24 augusti, 28 september, 19 oktober, 23 november, 14 december Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar godkänna ovanstående sammanträdestider för kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott samt kommunstyrelsens arbetsutskott info, 2011 Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar godkänna ovanstående sammanträdestider 2011 samt att kungörelse av kommunfullmäktiges sammanträden skall ske i Dalslänningen samt sättas upp på anslagstavlan på kommunkontoret i Dals- Eds kommun KF 11(19)

12 162 Utbildning för nyvalda politiker, Dnr Det allmänna valet 2010 har genomförts och ett antal nya förtroendevalda kommer att inför den kommande mandatperioden ta plats i kommunfullmäktige och nämnder. Inför den kommande mandatperioden med nya och tidigare förtroendevalda, finns anledning att ta ställning till behovet av olika former av utbildning och information. Kommunfullmäktiges Demokratigrupp har uppdragit åt kommunsekreteraren att planera en utbildning för de förtroendevalda inför kommande mandatperiod. Föreslagen utbildning innehåller såväl allmän utbildning kring kommunallagens regler som information av mer lokal karaktär som rör Dals-Eds kommun. Detta i syfte att ge kunskap dels kring lagstiftning, sammanträdesteknik, politikerrollen och dels kring vår kommuns arbetssätt när det gäller budgetprocess och målstyrning. Förslag på utbildningspaket under januari 2011 under två dagar redovisas till en sammanlagd kostnad om kronor. Tjänsteskrivelse kommunsekreterare, Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig bakom förslaget om utbildningspaket enligt ovan för förtroendevalda. Finansiering om kronor föreslås ske genom KS oförutsett. Ekonomichef 12(19)

13 163 Deltagande i MFF:s budgetprocess 2011, Dnr I syfte att öka nämndernas delaktighet och inflytande i Miljö- och folkhälsorådets (MFF) budget har rådet beslutat att skicka information till nämnderna om vad pengarna kan användas till. Nämnderna har möjlighet att nu i samband med beredningen yttra sig över budgeten och lämpliga åtgärder att prioritera inför det kommande året. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår åtgärder enligt nedan och överlåter i övrigt åt kommunstyrelsen att inkomma med ytterligare synpunkter. Skrivelse delta i MFF:s budgetprocess inför 2011 Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen önskar fortsatt fokus på barn och unga som en prioriterad grupp i folkhälsoarbetet med Ungdomens Hus som ett nav för det fortsatta utvecklingsarbetet omfattande även demokrati och delaktighet. - Därutöver föreslår kommunstyrelsen att i enlighet med kommunstyrelsens mål bör åtgärder vidtas för att minska andelen rökare och snusar, att erbjuda allmänheten utbildning inom hållbar utveckling samt att strategier för att öka ungas delaktighet och inflytande upprättas och antas. - Vidare föreslås att Miljö- och folkhälsorådet (MFF) årligen genomför miljökampanjen Earth Hour. Folkhälsosamordnare 13(19)

14 164 Uppföljning överförmyndare, Dnr Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att uppdra åt kommunchefen att göra en översyn av uppdraget som överförmyndare och att återkomma till budgetberedningen i första hand för avstämning. Kommunchefen redogör i tjänsteskrivelse för ett nytt upplägg för överförmyndaren med ett reviderat arvode och möjlighet till juridiskt stöd samt nätverksbyggande. Bakgrunden till förändringen är att arbetssituationen för överförmyndarna förändrats. Ärendena har blivit mer komplicerade vilket inneburit att handläggningstiderna per ärende har ökat. Den nuvarande ersättningsmodellen utgår från antalet ärenden och tar inte hänsyn till handläggningstidens längd. För att få en något mer rättvis arvodering föreslås att antalet ärenden minskas från 40 ärenden till 30 st. för att grundarvodet på 6500 kr skall utbetalas och ärenden därutöver ska arvode utgå med 3000 kr per 10-tal ärenden. Ändringen förslås gälla retroaktivt från april månad, då arbetsbördan under 2010 har varit extremt arbetsam. Behovet av juridisk support för överförmyndarna är också stort, så möjligheten till att köpa juridisk hjälp från någon grannkommun undersöks. Dessutom skall nätverksträffarna för överförmyndarna i Fyrbodal intensifieras. Tjänsteskrivelse kommunchef, Arvode för överförmyndare Kommunstyrelsens arbetsutskott protokoll Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar att: KF 1. att arvodet till överförmyndare ska vara 6500 kr per månad för upp till 25 stycken ärenden. För ärenden därutöver ska arvode utgå med 3000 kr per 10-tal ärenden. 2. att förändringen ska gälla från och med den 1 april att överförmyndaren vid behov ska erbjudas möjligheten till viss juridisk support 14(19)

15 165 Taxor och avgifter FOKUS-nämndens ansvarsområde, Dnr FOKUS-nämnden har i samband med budgetarbetet för 2011 behandlat de taxor och avgifter som hör till nämndens ansvarsområde. Kommunstyrelsen behandlade FOKUS-nämndens taxor och avgifter och uppdrog åt FOKUS-nämnden att inkomma till kommunstyrelsens sammanträde den 10 november med reviderat förslag gällande barnomsorgstaxan utifrån bland annat ny lagstiftning. Resterande taxor och avgifter inom nämndens ansvarsområde bereddes för behandling i kommunfullmäktige. Förslag till regler och avgifter för förskoleverksamhet samt skolbarnomsorg föreligger. Kommunstyrelsens protokoll Förslag till regler och avgifter för förskoleverksamhet samt skolbarnomsorg, FOKUS-nämndens protokoll Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar att godkänna följande taxor/avgifter för 2011 inom FOKUSnämndens ansvarsområde: Regler och avgifter för förskoleverksamhet samt skolbarnomsorg KF 15(19)

16 166 Information till Kommunstyrelsen, Dnr 9230 Anette Galfvensjö, samordnare för Utvecklingscentrum socialtjänsten Dalsland (USD) informerar om USD:s verksamheter med fokus på mottagandet av ensamkommande barn och diskussion kring rutiner och rollfördelning vid placering i hemkommunen. Kommunstyrelsens ordförande informerar om att: - Eds FF har uttryckt ambitioner om att starta upp planering kring anläggandet av en konstgräsplan. - kontakter tagits med Trafikverket angående behovet av toaletter vid färjan Sund-Jaren. 16(19)

17 167 Anmälan av delegationsbeslut KS , Dnr Följande delegationsbeslut anmäls: PROTOKOLL KSAU Kommunstyrelsens beslut - Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna. 17(19)

18 168 Meddelande KS , Dnr Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 10:55 Avtal om notkopiering inom de kommunala musik/kulturskolorna läsåret 2010/2011. Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 10:58 Det nationella lägenhetsregistret är i det närmaste upprättat. Kommunens och fastighetsägarnas ansvar. Hushålls- och bostadsstatistik. Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 10:59 Överenskommelser om lön och allmänna anställningsvillkor - ÖLA 10 - träffade mellan Arbetsgivarförbundet Pacta och Facket för Service och Kommunikation (SEKO), Fastighetsanställdas Förbund samt Svenska Transportarbetareförbundet Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 10:60 Budgetförutsättningar för åren Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 10:62 Ny förordning om brandfarliga och explosiva varor Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 10:63 Budgetpropositionen för år 2011 Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 10:64 Överenskommelse om nytt bilavtal, BIA Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 10:65 Revision I kommunala företag Länsstyrelsen Västra Götalands län Inbjudan till utbildningsdag om lokala ordningsföreskrifter, måndagen den 24 januari 2011 kl Sveriges Kommuner och Landsting Nya villkor för allmännyttiga - Inbjudan till konferens den 12 januari 2011, kl bostadsaktiebolag Dalslands Miljönämnd , Diarienr. 06/139/290 - Fyrbodal Offentlig miljö som konstform 18(19)

19 forts. 168 Diarienr. 10/ Länsstyrelsen Västra Götalands län Ändring i och utvidgning av tillståndsplikt enligt 47 väglagen för uppförande av byggnader m.m. utmed allmänna vägar i Västra Götalands län 19(19)

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-06-18 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Michael

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-09-06 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Jonas Olsson, kommunsekr Peder Koldeus, kommunchef, 141 Christer Pettersson, ekonomichef, 141

Jonas Olsson, kommunsekr Peder Koldeus, kommunchef, 141 Christer Pettersson, ekonomichef, 141 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-10-06 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 6 oktober 2010, klockan 8.30 10.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer.

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2012-06-13 Plats och tid Bästorps bygdegård, Töftedal onsdagen den 13 juni, 2012 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-02-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 21 februari, 2007 klockan 19.00 19.25 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-11-12 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf (ej 192) Anders Johannesson (c) Gösta Schagerholm

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2008-02-20 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 20 februari 2008 klockan 19.00 20.20 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef 26 Jonas Olsson, kommunsekr Claes Hellberg, exploateringskoordinator 22, 25 Christer Pettersson, ekonomichef 26

Peder Koldeus, kommunchef 26 Jonas Olsson, kommunsekr Claes Hellberg, exploateringskoordinator 22, 25 Christer Pettersson, ekonomichef 26 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2011-02-02 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 2 februari 2011, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Carin Remneland (C) Lisbeth Schagerholm (C)

Läs mer

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer.

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2010-10-20 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 20 oktober, 2010 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) Mats Hansson (m)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) Mats Hansson (m) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2004-12-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-06-13 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Martin Carling

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2015-03-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 Beslutande Närvarande 26 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sida 1 (1) Kommunstyrelsen 2004-08-10 Sida 1 (1) Plats och tid: Kommunkontoret, tisdag 10 augusti 2004, kl 08.00-11.00 med ajournering 10.20 10.25 Beslutande: Rune Forsdahl (c),ordf, ej 169, 171 Gösta Schagerholm

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag 11 januari 2006, klockan 8.00 12.00. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp), ej 1 Siv Gustavsson (c)

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag 11 januari 2006, klockan 8.00 12.00. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp), ej 1 Siv Gustavsson (c) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-01-11 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag 11 januari 2006, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 oktober 2008, klockan 8.30 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 oktober 2008, klockan 8.30 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-10-29 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 oktober 2008, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Noel

Läs mer

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerande Plats och tid för justering Paragrafer Underskrifter

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerande Plats och tid för justering Paragrafer Underskrifter DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-09-06 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 6 september 2006, klockan 8.00 15.00 Beslutande Rune Forsdahl (c) ordf, ej 145 Gösta Schagerholm (c) Martin Carling (c)

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Plats och tid: Utvecklingscenter, Ed onsdag 20 oktober 2004, kl 19.00 22.00 Beslutande: Övriga närvarande: Närvarande 33 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 13 personer.

Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 13 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2012-12-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 december, 2012 klockan 19.00 21.30 Beslutande Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Ordförande Martin Carling (ej 112) Per-Erik Norlin ( 112)

Ordförande Martin Carling (ej 112) Per-Erik Norlin ( 112) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-08-11 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 11 augusti 2010, klockan 8.30 11.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf (ej 112) Åke Jansson (C) Gösta Schagerholm (C)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-2 Jonas Olsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-2 Jonas Olsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Stora Le, kommunhuset, fredagen den 9 mars 2018 kl 13:00 Beslutande Ledamöter Helena Carling (C) Elisabet Forsdahl (C) Jan Johansson (M) Kerstin Sandqvist (L), Ordförande Ingemar Bäckman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-05-26 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Gun Holmquist (KD) ersättare för Eva A Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Kommunchefens rapport december Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras

Kommunchefens rapport december Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras 1 208 Kommunchefens rapport december 2007 s beslut - Informationen noteras I bilaga redovisar kommunchefen frågor av förvaltningsövergripande karaktär samt information om pågående uppdrag. 2 209 Månadsuppföljning

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 19.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordförande Gunnar Bengtsson (S) 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C)

Läs mer

Bolagsordning för Vara Bostäder AB

Bolagsordning för Vara Bostäder AB Bolagsordning för Vara Bostäder AB Antagen av kommunfullmäktige 1998-12-14 23/98:2 Justerad av kommunfullmäktige 2002-12-16 23/02:2 Reviderad av kommunfullmäktige 2003-10-20 54 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Protokoll för kommunstyrelsen

Protokoll för kommunstyrelsen 1(6) Protokoll för kommunstyrelsen Plats: Kommunhusets sessionssal, Skutskär Datum och tid: 2014-01-14 Kl. 13.30 14.15 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2014-01-14 Kl. 15.00 Omedelbar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 14.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-03-04 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Ture Olsson (C) Gösta Schagerholm

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-05-06 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s), vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB ÖSTERÅKERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2013-03-20 AU 6:22 Dnr. KS 2013/94-107 Utdrag: akten, KS Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB Ärende

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 1 november 2005, klockan 8.00 11.45

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 1 november 2005, klockan 8.00 11.45 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-11-01 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 1 november 2005, klockan 8.00 11.45 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (14) Jon Forsärla, (MP)

Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (14) Jon Forsärla, (MP) 2015-01-07 Sida 1 (14) Plats och tid KS-salen, 13:15-15:15 Beslutat Bo Akterin, (M) Ordförande Anders Karlsson, (S) Vice ordförande Jon Forsärla, (MP) Ledamot Lars Karlsson, (S) Ledamot Ingegerd Polbring,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-01-23 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

AME:s lokaler Industrigatan 10, onsdagen den 8 september 2010, klockan 8.30 11.40. Plats och tid

AME:s lokaler Industrigatan 10, onsdagen den 8 september 2010, klockan 8.30 11.40. Plats och tid DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-09-08 Plats och tid AME:s lokaler Industrigatan 10, onsdagen den 8 september 2010, klockan 8.30 11.40 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Gösta

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan 8.00 16.00. Beslutande Anna Johansson (C ) ordf Kenneth Bergslätt (M) Öyvind Höiberg (MP) Linus

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-11-18 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-04-16 24 Sida Kf Dnr 55/2012 706 Patientavgift för inkontinenshjälpmedel Kommunstyrelsens beslut Förslag till kommunfullmäktige Förslag till

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-24 Ärendelista 96 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 97 Dnr 2016-000107 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum (5)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum (5) 2011-03-14 1 (5) Plats och tid Ramnäs konferens Måndagen den 14 mars 2011, klockan 15.30 16.10 Beslutande Tobias Nordlander (S), ordförande Per Jörgensen (S) Johanna Skottman (S) Benny Andersson (V) Erkki

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 25 maj, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 25 maj, klockan Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 25 maj, klockan 13.00-14.45 Tobias Nordlander (S) ordförande Kennet Hedlund (S) Christina Waster Jansson (S) Erkki Visti (C) Eva Björk (C) Urban

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT Sammanträdestid: 2017-02-15 kl. 08.30-09.45 Lokal: Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jan-Olof

Läs mer

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande 2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S) Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Planerade beslutsärenden Kl

Planerade beslutsärenden Kl Kallelse/Inbjudan 1(7) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 21 januari 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2007-08-08 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Siv

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-02-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 februari 2009 klockan 19.00 19.50 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

/ REM. Miljö- Och Byggnämnden

/ REM. Miljö- Och Byggnämnden Datum Dnr Dpl 2015-03-02 2015/0261-3 REM Miljö- Och Byggnämnden Yttrande till kommunstyrelsen angående förslag på förvaltningsplan, miljökvalitetsnormer samt åtgärdsprogram för perioden 2015-2021 för Västerhavets

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(19) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 28 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer.

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 28 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-04-29 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 29 april 2009, klockan 19.00 21.00 Beslutande Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 4 oktober 2005, klockan 8.00 11.25

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 4 oktober 2005, klockan 8.00 11.25 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-10-04 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 4 oktober 2005, klockan 8.00 11.25 Beslutande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson (c) Ove Johansson

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S)

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (13) 1 Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Ordförande Martin Carling ( 78-80, 82-97) Folke Jonsson ( 77, 81)

Ordförande Martin Carling ( 78-80, 82-97) Folke Jonsson ( 77, 81) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2009-06-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 3 juni 2009, klockan 8.30 11.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf (ej 77, 81) Elisabeth Forsdahl (C) Stig Edman (C)

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-03-16 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan 18.00 19.30 Beslutande Närvarande xx ordinarie ledamöter och x tjänstgörande ersättare,

Läs mer