Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 28 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 28 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer."

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 29 april 2009, klockan Beslutande Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 28 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer. Övriga närvarande Peder Koldeus, kommunchef Jonas Olsson, kommunsekr Justerande Hans Åkerlund (mp) och Monica Sandström (s) Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 5 maj 2009, kl för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Jonas Olsson Rune Forsdahl Justerande Hans Åkerlund Monica Sandström ANSLAGSBEVIS Kommunfullmäktiges prot är justerat Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift Tillkännages genom anslag.

2 Närvaro kommunfullmäktige Namn Parti Namn Parti Votering Votering Ja Nej Ja Nej Per-Erik Norlin S J Monica Sandström S J Martin Carling C J Britta Carlén C J Yvonne Simonsson S J M Gösta Schagerholm C J Jan-Gunnar Eliasson S J Mats Hansson M J Michael Horn C J Ingemar Bäckman Kd J Göran Andersson Kd J Allan Oscarsson S J Elisabeth Martinzhon S J Kenneth Gustavsson C J Kerstin Sandqvist Fp J S Rune Forsdahl C J Martin Andreasson M J Mp Patrik Högfelt Fp J Jan Johansson M J Elisabeth Forsdahl C J Tim Karlsson S J Hans Åkerlundh Mp J Eva A Johansson C J Tommy Olsson Kd J Folke Jonsson S N Roger Ohlsson S J Henrik Andersson Kd J Noel Pickett C J 2(17)

3 19 Medborgarförslag - Sal med speglar/kampsportlokal, Dnr Medborgarförslag angående önskemål om Sal med speglar/kampsportlokal inkom Kommunfullmäktige remitterade , 115 medborgarförslaget till kommunstyrelsen som i beslut överlämnade medborgarförslaget till fokusnämnden för fortsatt handläggning. Fokusnämnden har beslutat enligt följande: Fokusnämnden har tagit del av detta positiva och kreativa förslag. Fokusnämnden samarbetar med föreningarna i kommunen och försöker beakta föreningarnas önskemål men kan konstatera att medborgarförslaget inte kommer från någon förening. Nämnden har därför informerat kommunens lokalgrupp om förslaget samt lämnat det vidare till fritidskontoret, för vidare befordran till föreningar som kan vara intresserade av förslaget. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att föreslå Fokusnämnden att arbeta vidare med ärendet samt inkommer med ett förslag till svar avseende medborgarförslaget när det är färdigbehandlat. Fokusnämnden vidhåller dock i beslut att beslut i Fokusnämnden , också utgör svar avseende medborgarförslaget. Fritidskontoret har vidarebefordrat förslaget till föreningar i kommunen. Vid avstämning med Fritidskontoret har det inte inkommit något intresse från föreningarna med anledning av förslaget. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll Kommunfullmäktige har tagit del av detta positiva och kreativa förslag angående en Sal med speglar/kampsportlokal men kan konstatera att det för närvarande dels saknas lämpliga lokaler och dels inte finns någon förening som kan åta sig att genomföra förslaget. Medborgarförslaget anses därmed besvarat. Förslagsställaren 3(17)

4 20 Motion - Bibliotekets öppettider, Dnr Motion inkom från Patrik Högfelt (fp), Stefan Lundberg (fp) och Kjell Olsson (fp). Bibliotekets öppettider. Biblioteken har en stor och viktig betydelse för kommunens samtliga invånare, både för ung och gammal. De spänner dessutom över många betydelsefulla områden, allt från teater, film, böcker för att nämna några områden, men det kanske viktigaste är att ge och inhämta information som är så viktigt för en kommuns utveckling. Företag som ligger i framkant av forskning och utveckling har nu upptäckt att bibliotekarier har unika kunskaper i just det här avseende och efterfrågas i allt större utsträckning. Men i besparingstider blir alltid kulturen utsatt för neddragningar och Dals-Ed utgör inget undantag i det här avseendet. Nedskärningarna har bl.a. inneburit att öppettiderna på biblioteket är sämst i hela Dalsland. Fler och fler kommuninvånare reagerar på detta, både i insändare, i bibliotekets kontakter med befolkningen och senast under den hearing som biblioteket anordnade nu i maj. Biblioteket är dessutom en viktig mötesplats för boende i tätorten liksom för kringbygdens befolkning, som måste uträtta ärenden i tätorten. Det är viktigt för en kommun att skapa mötesplatser och utveckla dessa med t.ex. turism, mc-museum etc. Folkpartiet vill som ett första steg återställa bibliotekets öppettider och det redan under innevarande år. Kostnaden för detta ligger i storleksordningen per år och belastningen på innevarande år med rekryteringstid på några månader blir ca kr, vilket måste vara felräkningspengar för kommunen. I ett andra steg måste man se över hela den kommunala kulturpolitiken. Nu ingår kulturen i fokusnämnden, där skolan är så resurskrävande och dominerande att det bör övervägas om inte kulturen bör få en mer framträdande plats i den kommunala organisationen. Kommunfullmäktige remitterade , 62 motionen till kommunstyrelsen för vidare behandling. Kommunstyrelsens arbetsutskott överlämnade motionen till Fokusnämnden för vidare handläggning. Fokusnämnden beslutade att besvara motionen enligt följande: Frågan om bibliotekets öppettider och tillgänglighet kommer att behandlas inom arbetet med att förverkliga biblioteksplanens mål. Detta arbete påbörjas under Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade motionssvar och föreslog Fokusnämnden att återkomma med motionssvar när ärendet är färdigbehandlat. 4(17)

5 forts. 20 Fokusnämnden har i beslut hänvisat till följande: Vad gäller bibliotekets öppettider, har nämnden inte tagit ställning. Att förbättra tillgängligheten och öppettiderna finns med som en föreslagen aktivitet i biblioteksplanen. Frågan kommer att behandlas av nämnden, tillsammans med andra biblioteksfrågor, efter att biblioteksplanen är fastställd. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att lämna motionen till Fokusnämnden för fortsatt handläggning samt inbjuder Fokusnämndens AU till samråd angående motionens fortsatta behandling. Fokusnämnden har återigen behandlat ärendet och lämnat förslag till motionssvar. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll Kommunfullmäktige besvarar motionen enligt följande: Biblioteket har enligt beslut i fokusnämnden 145, från och med januari 09 ändrat sina öppettider för att tillgodose olika gruppers behov. Förändringen skall utvärderas under hösten 09. Fokusnämnden har inte finansiering till ett utökat öppethållande på biblioteket. Frågan om utökade öppettider kommer att tas upp inför budget Motionärer 5(17)

6 21 Motion - Ang. måltidsavgift för gymnasieelever, Dnr Motion angående måltidsavgifter för gymnasieelever har inkommit från Roger Johansson (s) och behandlats i kommunfullmäktige I motionen föreslås att måltidsavgiften tas bort från och med Förslag kring motionen har inkommit från fokusnämnden. Fokusnämnden har behandlat ärendet i budgetarbetet för 2009 och föreslagit kommunfullmäktige att slopa måltidsavgifterna för gymnasieelever samt kompensera inkomstbortfallet genom förstärkning av fokusnämndens rambudget. Kommunfullmäktige har , 105, Taxor och avgifter, beslutat att inte genomföra slopande av måltidsavgifter under Fokusnämnden anser därmed att det inte finns möjlighet att finansiera ett borttagande av måltidsavgiften för gymnasieelever och föreslår att uttaget ska kvarstå. Fokusnämnden avser att förslag om slopande av måltidsavgifter tas med inför budgetarbetet för Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll Yrkanden Folke Jonsson (s): Att kommunfullmäktige uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott att i budgetarbetet inför år 2010, medverka till ett slopande av måltidsavgifter för våra gymnasieelever. Martin Carling (c): Bifall till kommunstyrelsens beslutsförslag. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på yrkandena enligt ovan och finner att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med Martin Carlings yrkande. - Kommunfullmäktige avslår motion om att måltidsavgiften för gymnasieelever tas bort från och med 2009 med anledning av att finansiering saknas. Motionären 6(17)

7 22 Motion - Gratis arbetskläder för alla som arbetar inom Förskoleverksamheten, Dnr Kommunfullmäktige har behandlat motion från Folke Jonsson (s) avseende Gratis arbetskläder för alla som arbetar inom förskoleverksamheten. Kommunstyrelsens arbetsutskott har , 229 överlämnat motionen till fokusnämnden. Fokusnämnden har föreslagit att kommunstyrelsen överlämnar ärendet till personalavdelningen för att frågan om gratis arbetskläder utreds för kommunen som helhet. Personalkontoret har till kommunstyrelsen inkommit med tjänsteutlåtande. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat överlämna ärendet till budgetberedningen för diskussion med fokusnämnden samt att uppdra åt fokusnämnden att därefter lämna ett förslag till motionssvar. Förslag till motionssvar har inkommit från fokusnämnden. Ärendet har behandlats i budget 2009 och kommunfullmäktige har , 110 beslutat att inte införa gratis arbetskläder för personal inom förskolan. Fokusnämnden anser därmed att det inte finns möjlighet att finansiera gratis arbetskläder för personal inom förskoleverksamheten. Fokusnämnden avser att förslag om gratis arbetskläder för förskolepersonal tas med inför budgetarbetet Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll Yrkanden Folke Jonsson (s): Att kommunfullmäktige uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott att i budgetarbetet inför år 2010, medverka till att Gratis arbetskläder för alla som arbetar inom Förskoleverksamheten, införs år Martin Carling (c): Bifall till kommunstyrelsens beslutsförslag. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med Martin Carlings yrkande. Omröstning begärs. 7(17)

8 forts. 22 Kommunfullmäktige godkänner följande propositionsordning: Ja-röst för Martin Carlings yrkande Nej-röst för Folke Jonssons yrkande Omröstningsresultat Med 27 ja-röster för Martin Carlings yrkande mot 1 nej-röst för Folke Jonssons yrkande beslutar kommunfullmäktige i enlighet med Martin Carlings yrkande. Rösternas fördelning framgår av bifogad närvaro- och omröstningslista. - Kommunfullmäktige avslår motion om Gratis arbetskläder för alla som arbetar inom förskoleverksamheten med anledning av att finansiering saknas. Motionären 8(17)

9 23 Motion - Motionssimning för anställda i kommunen, Dnr Motion avseende Motionssimning för anställda i kommunen, inkom från den Socialdemokratiska fullmäktigegruppen genom Rune Karlsson (s). Kommunfullmäktige remitterade motionen till kommunstyrelsen och kommunstyrelsen överlämnade motionen till personalavdelning för vidare behandling. Kommunstyrelsen beslutade att handläggningen av motionen skulle fortsätta och att den skulle beaktas i samband med perosnalkontorets kartläggning under hösten 2008 av friskvård och andra hälsofrämjande åtgärder för anställda i kommunen. Personalchefen har inkommit med en tjänsteskrivelse i ärendet. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll Kommunfullmäktige avslår motionen om Motionssimning för anställda i kommunen med motiveringen att det inte finns något reellt efterfrågat behov av aktuell aktivitet. Motionären 9(17)

10 24 Obesvarade motioner 2009, Dnr Obesvarade motioner skall enligt kommunfullmäktiges arbetsordning redovisas vid fullmäktiges sammanträden i april och oktober. Redovisning av obesvarade motioner för april föreligger. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll Kommunfullmäktige tar del av redovisning av obesvarade motioner april 2009 och beslutar att handläggningen ska fortsätta avseende följande motioner: - Sätt vårdtagaren inom äldreomsorgen i fokus - Möjlighet för icke tjänstgörande ersättare att erhålla arvode vid nämnd- och styrelsesammanträden. SN Kommunsekreterare 10(17)

11 25 Motion - Gör Dals-Eds fullmäktigemöten mer demokratiska och intressanta, Dnr Motion har inkommit från Folke Jonsson (s). Gör Dals-Eds Fullmäktigemöten mer demokratiska och intressanta. Mötena i Kommunfullmäktige kunde läggas upp på ett annat sätt, som skulle göra dem mer intressanta och innebära att det skulle komma betydligt fler från våra kommuninvånare till våra möten. Tyvärr är det ytterst få idag som kommer på mötena och tyvärr är det också flera fullmäktigeledamöter borta vid mötena. Vad beror detta på? Vi måste tänka om och pröva något nytt. Ett fullmäktigemöte måste kunna ta längre tid, ett bättre diskussions- och debattklimat. Det går att lägga allmänhetens frågestund före mötet med en kopp kaffe efter för att ledamöter och allmänhet skall kunna mingla med varandra och utbyta synpunkter. Det skulle även vara utmärkt att lägga fullmäktigemöten på andra ställen än i centralorten, det skulle säkert skapa större intresse från allmänheten. Som det tyvärr är idag är det viktigast att våra fullmäktigemöten skall gå fort och det skapar ingen demokrati. Föreslår därför: att minst 3 av fullmäktigemötena sprids ut varje år till andra orter än centralorten Ed att allmänhetens frågestund kommer som första punkt på fullmäktiges dagordning att efter det kommer en kaffepaus som gör det möjligt att allmänheten kan mingla runt med fullmäktigeledamöterna och prata. - Kommunfullmäktige remitterar motionen till kommunstyrelsen för vidare handläggning. KSAU 11(17)

12 26 Årsredovisning 2008 Edshus AB, Dnr Kommunstyrelsen tar del av Edshus AB:s verksamhetsberättelse, årsredovisning m.m samt revisionsberättelse. Av resultaträkningen för år 2008 framgår att verksamheten har ett resultat om kronor. - Kommunfullmäktige beslutar att för sin del godkänna Edshus AB:s årsredovisning för 2008 och utse Johan Nordsäter (s) (ersättare Anders Johannesson (c) till kommunens ombud vid 2009 års bolagsstämma i Edshus AB. Ombudet befullmäktigas, att vid Edshus AB:s bolagsstämma fatta beslut i enlighet med revisorernas förslag i revisionsberättelsen. Jäv Martin Carling (c), Jan-Gunnar Eliasson (s), Allan Oscarsson (s), Mats Hansson (m), Jan Johansson (m) Hans Åkerlundh (mp), Göran Andersson (kd) anmäler jäv och deltar inte i handläggningen av ärendet. Edshus AB 12(17)

13 27 Avsägelse av förtroendeuppdrag (c ) som ledamot i kommunfullmäktige, Dnr Tony Blom (c) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige. - Kommunfullmäktige beslutar godkänna avsägelsen och begära ny sammanräkning hos Länsstyrelsen. Länsstyrelsen Tony Blom Kommunkansliet Lönekontoret Kommunsekreterare 13(17)

14 28 Information från kommunledningen, Dnr 8876 Kommunstyrelsens ordförande informerar om: - Gemensamt politiskt gruppmöte angående budgetramar - Samråd kring vindbruk Dalsland - Ökning av försörjningsstöd i Dals-Eds kommun - Ungdomsarbetslösheten - Införandet av bussförbindelse med Nordby köpcenter - Nordals Härads Sparbank etablering i Dals-Ed. Servicenämndens ordförande informerar om Småkoms rikskonferens i Rättvik Kommunchefen informerar om: - Arbetet med vikande befolkning och folkbokförings problematiken - Kommunens låneskuld i förhållande till övriga kommuner i Fyrbodal 14(17)

15 Ajournering Under ajourneringen informerar Tore Lomgård från polisen i Bengtsfors om polisens omorganisation samt om lokal brottsstatistik för Dals-Eds kommun i jämförelse med andra kommuner i området. 15(17)

16 29 Allmänhetens frågestund, Dnr 4027 Inga frågor anmäls. 16(17)

17 30 Meddelande KF , Dnr Sveriges Kommuner och Landsting Inbjudan till konferens den 29 april Demokrati och engagemang på plats! 17(17)

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-02-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 februari 2009 klockan 19.00 19.50 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer.

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2012-06-13 Plats och tid Bästorps bygdegård, Töftedal onsdagen den 13 juni, 2012 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2008-02-20 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 20 februari 2008 klockan 19.00 20.20 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer.

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2010-10-20 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 20 oktober, 2010 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-03-16 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan 18.00 19.30 Beslutande Närvarande xx ordinarie ledamöter och x tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-02-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 21 februari, 2007 klockan 19.00 19.25 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2015-03-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 Beslutande Närvarande 26 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 1 april 2009, klockan 8.30 12.15

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 1 april 2009, klockan 8.30 12.15 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2009-04-01 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 1 april 2009, klockan 8.30 12.15 Beslutande Martin Carling (c) ordf Anders Johannesson (c) Gösta Schagerholm (c) Noel

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Plats och tid: Utvecklingscenter, Ed onsdag 20 oktober 2004, kl 19.00 22.00 Beslutande: Övriga närvarande: Närvarande 33 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Le kl 8.30 11.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas

Läs mer

Närvarande 31 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 36 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 31 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 36 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-03-23 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 23 mars,2005 klockan 19.00 19.40 Beslutande Närvarande 31 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2007-08-08 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Siv

Läs mer

Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-04-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 18 april, 2007 klockan 19.00 21.00 Beslutande Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 17 februari, 2016 klockan

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 17 februari, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-02-17 Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 17 februari, 2016 klockan 19.00 20.00 Beslutande Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-06-18 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Michael

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 13 personer.

Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 13 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2012-12-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 december, 2012 klockan 19.00 21.30 Beslutande Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 21 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 21 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-05-15 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed tisdag den 15 maj, 2007 klockan 19.00 21.55 Beslutande Närvarande 21 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl. 19.00 19.45 Beslutande Övriga deltagare 24 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, totalt 27 beslutande Se närvarolistan

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-06-13 Plats och tid Bölevallen, Rölanda den 13 juni, 2007 klockan 19.00 21.30 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, summa 25

Läs mer

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerande Plats och tid för justering Paragrafer Underskrifter

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerande Plats och tid för justering Paragrafer Underskrifter DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-09-06 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 6 september 2006, klockan 8.00 15.00 Beslutande Rune Forsdahl (c) ordf, ej 145 Gösta Schagerholm (c) Martin Carling (c)

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscenter, Stora Salen, tisdag 23 februari 2010 kl 8.30-11.30. Beslutande

Plats och tid Utvecklingscenter, Stora Salen, tisdag 23 februari 2010 kl 8.30-11.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2010-02-23 Plats och tid Utvecklingscenter, Stora Salen, tisdag 23 februari 2010 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2010-09-20 09-26 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: DALS-ED Plats: Mötesplats Fasetten, Trollhättan Dnr: 201-16699-2010 Rösträkningen och

Läs mer

Onsdagen den 3 februari 2016, kl Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S)

Onsdagen den 3 februari 2016, kl Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S) 0 Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Plats Närvarande Utses att justera, 3:2 Onsdagen den 3 februari 2016, kl 10.00-10.05 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 20 april, 2016 klockan

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 20 april, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-04-20 Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 20 april, 2016 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 22 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 14.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (11) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (11) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan Kommunfullmäktige 2007-06-18 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2007-06-18, klockan 18.00 19.35 Beslutande Övriga deltagande Christina W Jansson (S) ordförande Anders

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-05-26 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Gun Holmquist (KD) ersättare för Eva A Johansson

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sida 1 (1) Kommunstyrelsen 2004-08-10 Sida 1 (1) Plats och tid: Kommunkontoret, tisdag 10 augusti 2004, kl 08.00-11.00 med ajournering 10.20 10.25 Beslutande: Rune Forsdahl (c),ordf, ej 169, 171 Gösta Schagerholm

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-06-13 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Martin Carling

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15) Nr 8 Kommunfullmäktige 2017-09-27 1(15) Tid och plats Onsdagen den 27 september 2017, klockan 18.00 19.07, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-09-06 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-11-12 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf (ej 192) Anders Johannesson (c) Gösta Schagerholm

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-03-25 KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-03-25 KOMMUNSTYRELSEN STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 18:00 18:15 Plats Ledamöter Kulturhuset Fregatten Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson administrativ chef Agneta Dejenfelt kommunsekreterare

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-11-08 175 Plats och tid Kommunhuset, måndag 8 november 2010, kl. 19.00 19.50 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte Karlsson

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Ingemar Rosén, kommunchef Katarina Lundin, kommunjurist. Rolf Emanuelsson (C) och Kristina Kristiansson (S)

Ingemar Rosén, kommunchef Katarina Lundin, kommunjurist. Rolf Emanuelsson (C) och Kristina Kristiansson (S) 1(14) Plats och tid Nordiska Travmuséet i Årjäng, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter Se närvarolistan sidan 2 Ersättare Se närvarolistan sidan 2 Övriga närvarande Ingemar Rosén, kommunchef Katarina Lundin,

Läs mer

Göran Eriksson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare Sven-Åke Gustavsson kommunrevisionen. Susanne Öhrn (S) och Jan-Åke Jansson (KD)

Göran Eriksson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare Sven-Åke Gustavsson kommunrevisionen. Susanne Öhrn (S) och Jan-Åke Jansson (KD) 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 19.00 19.40 Beslutande Ledamöter Se sid 2 Övriga närvarande Göran Eriksson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare Sven-Åke

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2004-12-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 2009-04-20 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 18.00 20.00 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Anders Rydell (S) BrittInger

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 oktober 2008, klockan 8.30 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 oktober 2008, klockan 8.30 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-10-29 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 oktober 2008, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Noel

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14 STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 17:00 - KOMMUNSTYRELSEN Plats Ledamöter Kommunhuset, Skeppet Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef Erica Bjärsved ekonomichef Hans Gillenius

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning PROTOKOLL 2018-09-14 09-20 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2018-09-09 Kommun: DALS-ED Plats: Nova Arena, Nohabgatan 35, Trollhättan Dnr: 201-33560-2018 Rösträkningen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (14) Nr 8 Kommunfullmäktige 2010-11-17 1(14) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 17 november 2010, klockan 19.00 20.00 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Thon Hotel kl. 19.00 Beslutande Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Birigtta Jansson, kommunchef Johan Örnberg, ekonomichef Justerare Justeringens

Läs mer

Tid Torsdagen den 14 september 2017 kl Margareta Olin (5)

Tid Torsdagen den 14 september 2017 kl Margareta Olin (5) 0 Österåker Sammanträdesprotokoll för Valnämnden Tid Torsdagen den 14 september 2017 kl 18.00-18.30 Plats Närvarande Largen, Alceahuset, Akersberga Enligt bifogad närvarolista Utses att justera, 2:1 Margareta

Läs mer

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Medborgarhuset Park, kl 18.30-19.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter utom: Ida Hägne ( s) Jörgen Fransson (s) Karl Johan Froh (m) Anna Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare Nr 2 Kommunfullmäktige 2005-02-23 1(14) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 23 februari 2005, klockan 19.00 20.25 Beslutande Enligt närvarolista Övriga närvarande Ingmar Johansson, kommunchef

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Eva Engström Sekreterare. Ove Wallberg (m) Monica Olsson (s)

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Eva Engström Sekreterare. Ove Wallberg (m) Monica Olsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Se närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) Mats Hansson (m)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) Mats Hansson (m) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18.

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18. Kommunfullmäktige 2008-08-18 1 (7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-08-18, klockan 18.00 18-30 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Kerstin

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, måndagen den 19 mars 2007 klockan 19.00-21.15 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Stefan Gustafsson (kd), Annika Andersson (kd), Kennet Larsson (sd), Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23 KOMMUNSTYRELSEN Tid 17:00-17:05 Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner Erica Bjärsved ekonomichef Emma Dahlgren

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl 8.30-12.00 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Tim Karlsson (s) Kerstin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare. Agneta Moquist (c) och Gull-Britt Börjesson (m)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare. Agneta Moquist (c) och Gull-Britt Börjesson (m) 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 19.10 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Justerare

Läs mer

Onsdagen den 22 april 2015, kl I Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S)

Onsdagen den 22 april 2015, kl I Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S) O Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Plats Närvarande Utses att justera, 4:2 Onsdagen den 22 april 2015, kl I 3.00-13.30 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsen. Se närvarolista

Kommunstyrelsen. Se närvarolista 1(10) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 13.00-14.43 Beslutande Se närvarolista Övriga närvarande Monica Högberg, kommunchef Ann-Charlott Karlsson, kommunsekreterare Miamaria Runnqvist,

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-05-24 Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 Beslutande Övriga närvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 1 (5) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 17-17.50 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Madelaine Jakobsson (c), ersättare

Läs mer

Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad.

Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Samhällsbyggnadsnämnden 2010-04-15 1 (5) Tid och plats: ande: Övriga närvarande: Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Kerstin Gustafsson (M), ordförande James Johnson (BP) Ingemar Jönsson

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl. 14.30-14.45 Beslutande Anita Hultgren (S), Ordförande Göte Pettersson (M) 1:e vice ordförande Lena Fyhr (V) 2:e

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige OBS! Lokal KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. Tid: Måndag 3 november 2014 kl. 18:00. 1. Upprop, val av

Läs mer

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor.

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor. 2012-03-28 17 (40) 28 Dnr 2010/116 Svar på motion om att initiera utredning och granskning av förtroendevalda, anställda och/eller anlitade konsulter om de har brutit mot lagar, reglementen i projekt Arena

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, rum 1, 2011-04-14 Kl 13.00-16.00 Beslutande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim Sandqvist, (S) Bengt Göran

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (8) Datum Tid Kl. 08.00-08.40 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Bengt-Åke Biller, kommunchef Britta Själander, sekreterare Ulla

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer