Protokoll Segerstaskolans Skolråd 16 februari 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Segerstaskolans Skolråd 16 februari 2016"

Transkript

1 Protokoll Segerstaskolans Skolråd 16 februari 2016 Närvarande: Eveliina Porser (1C), Christina Odén (1C, 3B), Åsa Michelgård Palmquist (4A), Sanna Lafork (2B), Marie Andersson (5A), Kajsa Engdahl (3, 1B) Från skolan: Tomas Blideskog (fritidsrepresentant), Lena GG, Sandra Eriksson 1. Mötet öppnandes. 2. Åsa Michelgård Palmquist erbjöd sig att föra protokoll. 3. Dagordningen fastställdes utan förändringar. 4. Aktuell information från skolan: Rektor Thomas Hugo hade ryggskott och kunde inte närvara vid mötet. Det är stor sjukfrånvaro just nu, inte bara bland eleverna. Ca 30% av personalen är borta många sjuka och det är svårt att hitta bra vikarier. Man försöker i största möjliga mån lösa det genom att flytta om den personal som redan finns på skolan, istället för att ta in för skolan helt okända och oerfarna vikarier. I huvudkorridoren ha man fått nya röda mattor. Med dessa har en ny skogräns införts för att förbättra inomhusmiljön renare golv, fräschare utrymmen, minskat städbehov, rena och torra strumpor på barnen. Personalen jobbar på att få barnen att komma ihåg den nya skogränsen veckan efter sportlovet ska alla skor av vid mattorna. Skolan håller på att skapa ett Årshjul som ska sättas upp i korridoren vad som ska hända under året och vem som är ansvarig för olika saker. Teman, dagar, aktiviteter. Man arbetar också med trivselregler som ska funka, förhållningssätt samt bemötande. Lärarna ska bli bättre på att ha en terminsplan på klassnivå, samt hålla en bättre dialog mellan fritids och klassnivå (för att undvika krockar med t.ex. uteaktiviteter). Ansvaret för barnen är fördelat såsom följer: har fritids ansvar för de barn som är anmälda dit. Inte förrän kl 8.15 tar skolans ansvar vid för de barn som kommer till skolstart. ALLTSÅ om ditt (ej fritids)barn kommer mellan kl har skolan inte ansvar för hen. Mobilregler: när eleven kommer till skolan och lektionerna börjar lämnar man ifrån sig sin mobil som förvaras i en låda under dagen. Mobilen lämnas av personal vidare till fritids och eleven återfår mobilen vid hemgång.

2 5. Uppföljning av punkter från föregående mötesprotokoll Tjänsterna inget nytt. Missnöjet med skolfotograferingen Fovea är centralt knutna till kommunen. Om man är missnöjd gäller alltså för föräldrar att klaga direkt till Fovea. Eller att helt enkelt inte köpa fotografierna. Trafiksituationen på Forsbyvägen utanför skolan kommunen hälsar att de jobbar på att hitta lämpliga lösningar. Som det ser ut i nuläget är inte en hållbar lösning. Ärendenummer är: SUN-2015/689, om man som förälder själv vill kontakta kommunen och hör hur arbetet framskrider. Rektor svarar inte på problemet verkar kvarstå och skolrådet undrar om svarandet endast sker i mån av tid, och kan någon annan tänkas svara ibland? Frågan får tas vidare till nästa möte. Fritids har fått ökad bemanning och har ingen vakans. Personalresurserna är tillräckliga men det är svårare med logistiken kring rum de dagar då skolan pågår länge. Fritids jobbar på att lösa det bättre på F-1 sidan. Funkar ok på 2-3-sidan. Duschrummen Detta är upp till Riflex plus kommunen. Inga svar just nu. Ettorna och de stora klasserna uppföljning får komma nästa möte från rektor. Hur ser extraresurserna ut och fördelningen av dem? Gabriella 1B resurs 70% skolan och 30% fritids vilket ger kontinuitet eftersom hon följer barnen över till fritids; Agneta har ett tillfälle i veckan om 50 min då hon undervisar i 3B; Anna resurs i förskoleklass, Laila resurs i förberedelseklass + 2B. 6. Frågor från klasser: Skärmtid finns det riktlinjer för hur mycket av skolundervisningen som får ske via TV/klipp från internet? Svar: Fritids har film på fredagar varje vecka för förskoleklass, ettorna och 2-3orna. 2-3orna har alltid minst 2 andra aktivitetsalternativ. Ca hälften av fritidsbarnen väljer film, 25% gympasal, 25% ute eller annat. Fritids visar inte film flera dagar i veckan (om det inte är totalt katastrofväder ute med lervälling, eller om man inte får ihop logistiken). Skärmtid i skolundervisningen: Om samma program går på barnkanalen finns risken att barnen redan sett det innan det används i undervisningen. Diskussionen om syfte med det man tittar på har lyfts och diskuterats av lärarna. Skolrådet framförde en önskan om att exempelvis belöning för gott arbete i klassrummet inte alltid måste bestå i att man tittar på film speciellt inte en fredag då detta kan resultera i flera timmars filmtittande och skärmtid.

3 Skolan verkar hålla en del regler lite väl strikta, tänker mest på regeln om att barnen inte får gå in i skolan innan det ringer in. Här verkar det ha gått lite långt. För mina barn innebär detta att det är otänkbart att gå in på skolan oavsett anledning, kissnödig, blöta kläder de tycks heller inte våga fråga om de får gå in. Detta tyder på att det är lite för strikt, gissar att skälet är gott men om konsekvenserna blir såhär så är det ju inte ok. Anledningen till att mina barn vägrar gå in och inte heller vågar fråga tror jag är att de har själva råkat ut för alt. sett andra råkat ut för att personal på ett otrevligt sätt skickar ut barn som gått in i korridoren. Svar: Skolan har sagt att det inte är tänkt att man ska springa in och hänga upp väskan. Men det kan finnas massor med andra skäl att gå in på morgonen; som att hämta/byta mössa och vantar, gå på toa, att man inte mår bra, etc. Det finns skäl, och man ska känna att det är ok att fråga personalen om att gå in. Detta har redan tagits upp inom fritidspersonalen, och om det inte blir bättre vill skolan/fritids att man meddelar detta igen! Detta ska också från skolans sida kommuniceras ut i klasserna. Som förälder kan man berätta detta för barnen hemma också. Spridningen av Skolrådsprotokoll: Det är bra att protokollen ligger på hemsidan, men varför kan inte skolan sprida till föräldrarna att de ligger där? Tror inte det är många som går in och kollar spontant. Svar och kommentar: Skolrådet ber ännu en gång att information om att Skolrådsprotokollet ligger ute på hemsidan kan skickas ut via veckobreven, som ändå går ut till klasserna. Informationen ska inte gå via Skolrådsrepresentanterna, eftersom inte alla klasser har representanter. Länk till protokollets plats på webben kan enkelt bifogas i veckobrevet. Skolan tar med sig denna önskan. Info från rektorn: Har tidigare efterlysts att rektor skulle utkomma med ett rektorsbrev ett par gånger med termin för att berätta hur han ser på arbetet och vilka prioriteringar som gäller på skolan. Kanske kan Rektor få en rubrik i klasslärarnas veckobrev någon/några gånger per termin? Det skulle kunna se ut så här: Rektor informerar: Nu ligger ett nytt protokoll ute från senaste skolrådet på hemsidan. Dessutom finns där information om en trafikmätning som genomfördes innan jul. Resultatet var sådant att kommunen undersöker möjliga åtgärder att vidta under våren Rekryteringen är avslutad och vi hälsar Lärare Lärarson välkommen till klass xx och xx från och med y/y 2016.

4 Svar: Det är rektors plan att skriva brev, och han vill använda sig av Unikum för därifrån når han alla adresslistor till alla föräldrar. Uppföljning angående trafiksäkerhetsdagen, hur ser planerna ut? Blev det någon trafiksäkerhetsdag i höstas? Man ser alltför många elever som cyklar utan hjälm! Särskilt viktigt efter trafikmätningen att påminna barnen om hur man beter sig i trafiken. Svar: Skolan tänker anordna en trafiksäkerhetsdag i början av april, när det är mer cykelväder igen. Efter skolrådsmötet kom detta ut i Knivstanytt 23 Feb 2016 så vi passar på att klippa in det: Någon har hört rykten om att skolan ska byggas ut, stämmer det och hur ser planerna ut? Svar: Stämmer inte. Hur står det till med torkskåpen på skolan? De har varit dåligt fungerande under kritiskt blöta perioder, vilket är problematiskt. Svar: Torkskåpen överhettar hela tiden, för barnen klämmer själva in sina grejer, vilket resulterar i för mycket kläder jämfört med kapaciteten. Barnen skulle behöva hjälp att hänga in grejerna, men det har inte funnits personal till detta. I dagsläget finns 7 eller 8 torkskåp. Frågan är om det behövs fler eller nya. Skolan tar med sig frågan och återkommer.

5 Vad vet skolans ledning om elevantalet mm till hösten? Vem får klass 2b som klassföreståndare? Svar: Det väntas inte lika många barn som i år, men fler än året innan. Man vet upptagningsområdet och en uppskattning, men det finns inga officiella siffror ännu. Vad gäller 2B är inget klart i dagsläget. Finns en backup-plan om Jacqueline måste gå tidigare? Inget svar nu. Finns det ekonomi att fixa till skolgården med lekmoduler och lite mindre lervälling? Svar: Bäst är om man fixar några permanenta grejer varje år, och inte sparar ihop allt till en jättesatsning. Ta det lite vartefter. Kommunen har ju satsat på nya skolbyggnader, hur är det med befintliga? Ny sand i sandlådan kommer mer mot våren. Fritidspedagogerna Petra och Emelie har startat en grupp som ser över behovet av upprustning och som ska planera för fritids och rastaktiviteter och gemensamma lekar. För att utveckla den delen av fritids ytterligare borde det avsättas en person som arbetar särskilt med dessa frågor men det ekonomiska utrymmet finns inte idag. 7. Övriga frågor Fråga: Stämmer det att det är tuff stämning på rasterna, och att eleverna får lösa konflikter själva? Är det en stökig period just nu? Svar: Skolan har 2 personer ute på varje sida. 2 personer är dessutom frikopplade som går ut om någon är borta. Rastverksamheten, med organiserade och personalledda aktiviteter, har legat nere ett tag skolan vet ej säkert varför, men lovar att den ska tas upp igen. Skolan jobbar för att undvika att ta med konflikterna in ska/är tänkt att lösas ute. De vuxna ute hinner inte se allt, en del barn vill inte säga till, en del vuxna kanske inte hinner med. Därför följer ibland konflikter med in till lektionerna efter raster och blir då svårare att reda ut. Man ska gå ut på lilla eller stora skolgården inte byta med tanke på skogränsen. För att detta ska funka behöver man fler vuxna i korridorerna. Och se till att även barn som inte vill ändå går ut. Detta går bra vanligtvis. Men dagar som denna då mötet hölls (med 8 sjuka vuxna) är det svårt att hinna med. Vid sådana här krisdagar då det råder vuxenbrist på skolan kan man från skolans sida kommunicera ut att idag är det kris? Det kan ju finnas föräldrar eller andra släktingar / lediga personer som kan komma och hänga och hjälpa till, alternativt hämta hem sina barn tidigare om man har möjlighet! Tomas Blideskog tar med sig den tanken till skolan. Stökigt på rasterna är till viss del väderberoende. Det finns mer eller mindre att göra, barnen blir lite stökigare ibland. Man försöker satsa på strukturerad

6 verksamhet (fritids) dela barngrupper i den mån det går. Det handlar mycket om logistik. Vad gäller lärandemiljön för många i ett trångt utrymme funkar inte, då hjälper inte hur många vuxna man är. Sen kan det vara bra att inte ha för många regler. Man har på andra ställen uppnått väldigt bra resultat genom att bara ha regeln inte skada andra, inte skada sig själv. Idrottsfritids som är mycket uppskattat ska löpa under 1 år det borde alltså löpa på även under hösten. Fråga: Vad gäller vid magsjuka finns det riktlinjer? 48 timmarsgränsen? Skolan ska kolla igen och skicka ut riktlinjer. 8. Mötets avslutande Vid protokollet: Åsa Michelgård Palmquist Justeras: Christina Odén och Sanna Lafork

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål TRIVSELREGLER Per Ols åk 4-6 Läsåret 2012-2013 Kärlek som grund Ordning som stöd Kärlek som grund Ordning som stöd Kunskap som mål Regler för oss att fungera tillsammans På Risbroskolan ska alla känna

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten. Elevråd 2016-12-13 Närvarande: Saga 1a, Agnes 1b, Isak 2a, Emelie 2b,Thea 3a, Therese 3b, Tyra 4a, Lowe 4b, Isabella 5a, Max 5b, Hampus 6, Alva 6, Cecilia Jones, Sofia Sundström. Vi börjar med att gå en

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Protokoll skolråd Tisdagen den

Protokoll skolråd Tisdagen den Protokoll skolråd Tisdagen den 29-11-2016 Fråga från förra mötet: Aktuellt Förskolan: o Skalad potatis: eleverna äter mer skalad än oskalad potatis så därför fortsätter de med det. Haft Rödatråden-träff

Läs mer

Elevernas trygghetsplan

Elevernas trygghetsplan Elevernas trygghetsplan Parkskolan 2015-2016 Vår guldregel Som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot andra Planen är förnyad av rektor, personal, elever och föräldrar 2015-08-24. Innehåll

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2013 vt 2014 2008 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 076/7688595 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/3642466 Venhaga förskola avd.

Läs mer

Protokoll från skolråd 091119

Protokoll från skolråd 091119 Protokoll från skolråd 091119 1. Närvaro, se bilaga 1. 2. Till sekreterare valdes Jenny Lund. 3. Dagordning, punkten Önskemål från BU-chef och Budgetinformation flyttas till nästa möte. 4. Övriga frågor

Läs mer

Visa respekt mot vuxna och barn.

Visa respekt mot vuxna och barn. Föräldrarna förväntar sig att deras barn ska: Visa respekt mot vuxna och barn. Bete sig som folk. Uppföra sig väl mot andra elever och lärare. Låta bli att kränka någon. Vara trevliga mot andra elever

Läs mer

Föräldra möte 11 september klass 1 C

Föräldra möte 11 september klass 1 C Föräldra möte 11 september klass 1 C Barnet har skrivit ett överraskningsbrev till föräldrarna Presentation/ Kompislista / Protokoll Marie och Festa introducerade för mötet. Telefonlista uppdateras och

Läs mer

Vi är tacksamma för att de har varit med under detta år och önskar de lycka till vidare.

Vi är tacksamma för att de har varit med under detta år och önskar de lycka till vidare. Rektorsbrev maj 2016, nr 2 Detta rektorsbrev innehåller information om personal, kommande års kalendariet, förskole-och skolråd och lite kort om nuläget och tid för sommarfesten på förskolan och skolavslutningen

Läs mer

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå:

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå: Skolråd 2014-10-15 Rektor Anna Ronquist öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och passade på att säga att skolledningen inte känner igen sig i den skoldebatt som varit under valet. Personalen på Kyrkskolan

Läs mer

Välkomna till oss på Lugnets skola!

Välkomna till oss på Lugnets skola! Välkomna till oss på Lugnets skola! Förskoleklasserna 2019/20 Lugnets skola 3 juni 2019 Hej! Nu är det bara en lång skön sommar kvar innan skolan börjar! Här kommer lite information om de första veckorna,

Läs mer

2018 FSK år3 VårdnadshavareSandaredskolan

2018 FSK år3 VårdnadshavareSandaredskolan 8 FSK år VårdnadshavareSandaredskolan. Borås Stad jämförelsetjänst. Mitt barn känner sig tryggt i skolan. 8 4,9 7 49 4 (4/4). Skolan har höga förväntningar på elevernas prestation.,4 4, 7,8 4 9,9 7,8 44

Läs mer

2.3 Elevernas ansvar och inflytande

2.3 Elevernas ansvar och inflytande GENEVAD 2014 2.3 Elevernas ansvar och inflytande Målbeskrivning i skolan. och för sitt arbete i skolan, och mognad, undervisningen, svara för att eleverna får pröva olika arbetssätt och arbetsformer,,

Läs mer

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan 2015-09-22 Närvarande: Hans Stockselius (rektor) Hannah Fahlgren (biträdande rektor skola och fritidsklubb) AnnaCarin Söderhielm (2C) Khadidja Benarab (2C)

Läs mer

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 och Fritidshemmet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

Föräldraråd 6/10-15. Uppstarten

Föräldraråd 6/10-15. Uppstarten Föräldraråd 6/10-15 Uppstarten Information kring renoveringen - Vissa detaljer saknas ännu, dock upplever personalen att lokalerna är funktionsdugliga. - Byte av porslin på toaletterna var önskvärt från

Läs mer

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. läsåret 2014/2015

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. läsåret 2014/2015 Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2014/2015 Ansvariga: Rektor Tiina Aavik och personalen på skola och fritidshemmet Vår vision Alla ska kunna:

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 vt 2014 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 072/54 99 441 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/36 42 466 Venhaga förskola avd. Guldfisken:

Läs mer

Föräldraråd 2015-10-13

Föräldraråd 2015-10-13 Föräldraråd 2015-10-13 Rektor hälsade alla välkomna Kort presentation av alla närvarande Föregående protokoll Inskolning förskoleklass Gemensam inskolning för barn och föräldrar vid förskoleklass-start

Läs mer

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna.

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna. Klass 1 1 Mitt barn känner sig tryggt i skolan? 1 26 4 4 Mitt barn vet vad hon/han ska kunna för att nå målen i de olika ämnena? 2 23 7 5 Lärarna på ditt barns skola hjälper ditt barn i skolarbetet 3 25

Läs mer

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Närvarande: Erik Sandberg (Ordförande) Pernilla Svan (Sekreterare) Jessica Larsson Jenny Svärd Kim Gustafsson Anders Berg Johanna Atling Petra

Läs mer

Föräldraråd på Växthusetsskola den 4 mars 2015

Föräldraråd på Växthusetsskola den 4 mars 2015 Föräldraråd på Växthusetsskola den 4 mars 2015 Närvarande: Rektor Eija Svedin, kurator Maria Oldberg, Mohammed Saleh Essi 1B, Fredrik Staland 3 chili, Camilla Gönczi 1B, Inger Lindmark 1A (och 5:an), Anna

Läs mer

Kopperskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kopperskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kopperskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen grundskola, förskoleklass, fritidshem, Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

BERGASKOLAN Tid: Plats: Knallen

BERGASKOLAN Tid: Plats: Knallen BERGASKOLAN http://www.upplands-bro.se//bergaskolan 2014-02-11 Tid: 18.30 20.00 1. Plats: Knallen 1. Bitr. rektor Rose-Marie Mild, hälsar alla välkomna. Presentation av alla närvarande 2. Uppföljning av

Läs mer

Föräldramöte Vi började mötet med en resa i sagans värld tillsammans med Bockarna Bruce.

Föräldramöte Vi började mötet med en resa i sagans värld tillsammans med Bockarna Bruce. Föräldramöte 2017-02-01 Vi började mötet med en resa i sagans värld tillsammans med Bockarna Bruce. 1. Mötet öppnas och alla hälsas välkomna 2. Presentation av pedagoger och avdelningar Det är vi som jobbar

Läs mer

Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem

Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem 2016-2017 Likabehandlingsplan 2016 2017 Regnbågsskolan Inledning Vi har en gemensam plan mot diskriminering och mot kränkande behandling som vi kallar

Läs mer

Protokoll fört vid Grevhagsskolans brukarrådsmöte 21/10-09

Protokoll fört vid Grevhagsskolans brukarrådsmöte 21/10-09 Protokoll fört vid Grevhagsskolans brukarrådsmöte 21/10-09 Närvarande: Peter Wassborg 5B, Mikael Bergkvist FKA, Madelene von Stöckel 1A, Christina Egede Uppström 6A, Maria Khilbaum 3A, Eva Andersson 4B,

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Bureskolan F-5 2019-09-30 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola 1-3 samt fritidshem Ansvariga

Läs mer

Protokoll från Skolrådsmöte

Protokoll från Skolrådsmöte Himnaskolan Protokoll från Skolrådsmöte Himnaskolan Tid: Tisdagen den 2 okt 2012, kl 18.30-20.20 Plats: Personalrummet, Himnaskolan Närvarande: Joakim Gode (JG), Åsa Wallén (ÅW), Anna Fröberg 1B, Maria

Läs mer

Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet

Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet Minnesanteckningar förda vid nätverksmötet på: Mården 20121003 Skola Mötesdatum Representanter (ordinarie) Närvarande Bokelunda

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Helena Hall Blixt Daniel Tidefjärd Malin Persson Inger Winqvist Gadd Pernilla

Läs mer

Protokoll skolrådsmöte

Protokoll skolrådsmöte Protokoll skolrådsmöte 2018-11-21 Skönadalsskolans konferensrum Närvarande: Representanter från nedanstående klasser 1A, 2A, 4B, 4C, 5A, 6B, 1. Skolrådets öppnade ordförande Thomas Gillerfors hälsar alla

Läs mer

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan.

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. HEJ! FÖR TIONDE ÅRET I RAD ARRANGERAS DEN NATIONELLA UTMANINGEN GÅ OCH CYKLA TILL SKOLAN SOM VÄNDER SIG TILL SVERIGES ALLA ELEVER OCH PEDAGOGER I ÅR F-6. AKTIVITETEN ARRANGERAS AV TRAFIKKALENDERN - SVERIGES

Läs mer

Föräldraråd december 2014

Föräldraråd december 2014 Föräldraråd december 2014 Mötet öppnades och Lena Jansson som hälsade alla välkomna! Martin Strand (representant för klass 3B) utsågs till sekreterare för mötet. Skolrepresentanter - Lena Jansson - Eva-Lena

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Veckobrev (v. 39) Hej!

Veckobrev (v. 39) Hej! Veckobrev (v. 39) Hej! Åter är det fredag igen och dagarna rinner förbi lika snabbt som regndropparna på fönsterrutan. Likt förra veckbrevet ber vi även i detta att se till att era barn har med sig rätt

Läs mer

Skolråd Hammarskolan

Skolråd Hammarskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Hammarskolan Rapport Dnr: 20170228 Rev: [Datum] Skolråd Hammarskolan 20170228 Pia Bolin, Ann-Lena Schultz, Charlie Svedmark, Ulrika From (justerare), Maria Johansson,

Läs mer

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola utformat i samarbete med skolrådet Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Syfte Dokumentet beskriver hur elev och föräldrademokrati på Bergsåkers

Läs mer

Ekebyskolans fritidsverksamhet. Mimer- Idavall- Midgård- Hemvisten

Ekebyskolans fritidsverksamhet. Mimer- Idavall- Midgård- Hemvisten Ekebyskolans fritidsverksamhet Mimer- Idavall- Midgård- Hemvisten Läsåret 2016-2017 Innehåll Från styrdokument till verklighet- så arbetar vi!... s.3 Vår verksamhets grundläggande struktur... s.4 Fritidsavdelningar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5

VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5 VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5 Norrhammarskolan F-5 Norrhammarskolan F-5 en central F-5-skola. Område Norr. ca 240 elever fördelat på elva klasser. Tre avdelningar, fritidshem

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor Samråd 17/9-13 Närvarande Anna Tengelin Skoog 2d 5b Camilla Selin 2c 4c Madeleine Larsson 1c 3b Sam Silverstein 3b Anna-Karin Sällemark 2c Johanna Frank 2c 3c Jimmy Säll 1c 4c Therese Kjellin 1c Laura

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

1, Rektorerna hälsade alla välkomna och presenterar dagens dagordning.

1, Rektorerna hälsade alla välkomna och presenterar dagens dagordning. Enhetsråd/arbetsenhetsråd 160210 Närvarande: Anna Branden, rektor 4-9 David Johansson, rektor F-3 Eva S, AlfaBeta Helene Nilsson, Lilla Safiren Johanna Rahm, Stora Safiren Mia Johansson F1 blå, 3B Ragnhild

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

Rektorsbrev 6 oktober-16.

Rektorsbrev 6 oktober-16. Rosenborgsenheten Rosenborgskolan Majtorpskolan Rektorsbrev 6 oktober-16. Hej Terminen är i full gång och vi har haft en lugn och trevlig skolstart. Vi är i full gång även gällande lärplattformen, där

Läs mer

Fritidshemmens kvalitetsrapport

Fritidshemmens kvalitetsrapport Fritidshemmens kvalitetsrapport Fritidshem Ljungbyhed Verksamhetsområde Grundskola 2014-2015 Skolledarens beskrivning av kvaliteten i verksamheten. Utifrån skolinspektionens rapport gällande bristen på

Läs mer

GENEVAD Normer och värden. Målbeskrivning

GENEVAD Normer och värden. Målbeskrivning GENEVAD 2013 2.1 Normer och värden Målbeskrivning kan göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden grundade på kunskaper om mänskliga rättigheter och grundläggande demokratiska värderingar samt

Läs mer

Rätten att få vara privat på nätet

Rätten att få vara privat på nätet Rätten att få vara privat på nätet Lektionen handlar om att ge eleverna kunskaper i hur man agerar ansvarsfullt vid användning av digitala och andra medier utifrån sociala, etiska och rättsliga aspekter.

Läs mer

Allmän information från Moröskolan, läsåret

Allmän information från Moröskolan, läsåret Allmän information från Moröskolan, läsåret 2019 2020 Skolans hemsida www.skelleftea.se/moroskolan Här får du, under olika puffar, information om: Skolrådsprotokoll Utvecklingsplaner Plan mot kränkande

Läs mer

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Välkomna till föräldramöte 3a och 3b Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Mötets innehåll Vad gör vi i skolan? Skolan informerar Fritids Läxor Utvecklingssamtal Om ett år En vädjan Skolans informationskanaler

Läs mer

Välkommen till klasserna. 4-6 läsåret 2015-16

Välkommen till klasserna. 4-6 läsåret 2015-16 Välkommen till klasserna 4-6 läsåret 2015-16 Efter en skön sommar med både sol och regn hoppas vi att alla är sugna på att börja skolan igen! Här kommer viktig information till er, föräldrar och elever,

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal.

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Protokoll klassombudsmöte 17 oktober 2011 1 Protokoll fört vid klassombudsmöte för Berga Hem och skola-förening Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Närvarande: Henrik Ericson ordf. och

Läs mer

Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda

Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda MINNESANTECKNINGAR 1 (6) 2012-09-19 Lärande Lärande Centralt Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda Tid: 19 september 2012, kl 18.00 Plats:

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Tintin, Höredaskolan. 2012/2013 Eksjö kommun

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Tintin, Höredaskolan. 2012/2013 Eksjö kommun KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Tintin, Höredaskolan 2012/2013 Eksjö kommun 2(5) 1. Rektorns sammanfattande analys och bedömning av hur väl verksamheten når de nationella målen och styrkortsmålen. 1.1

Läs mer

Vilka regler finns på internet?

Vilka regler finns på internet? Vilka regler finns på internet? Lektionen handlar om normer och regler i vardagen och på internet. Till läraren 1. Regler i skolan 2. Regler på internet 3. Sammanfatta och reflektera LÄRARINSTRUKTIONER

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena Friskola_hemsidan.docx 1 Innehåll Huvudman... 3 Historik... 3 Försäkring... 3 Värdegrundsarbetet på fritids... 3 Hämtning/Lämning och tillsynsansvar...

Läs mer

S:ta Gertruds Förskoleklasser. Viggen Svalan Duvan

S:ta Gertruds Förskoleklasser. Viggen Svalan Duvan S:ta Gertruds Förskoleklasser Viggen Svalan Duvan 2016-2017 Välkomna till oss! Presentation S:t Gertrud skola Förskoleklassens uppdrag Hur ser en dag ut? Barnen berättar. Introduktionen i höst Frågor Organisation

Läs mer

Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24

Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24 1 Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24 Närvarande: Föräldrarepresentanter: Jeanna Linton-Wahlgren 7B, Kristina Stenberg 3A/6B, Gisela Ehrensvärd Erici 7C/9B, Ingemo Sundqvist-Melin 1A, Sofie McGee

Läs mer

Rätten att få vara privat på nätet

Rätten att få vara privat på nätet Lektionen handlar om integritet och olaga integritetsintrång på nätet. Lektionsförfattare: Karin Nygårds Till läraren 1. Vad gör dig ledsen, sårad eller arg? 2. Vad är integritet? En digital lektion från

Läs mer

Protokoll ELEVRÅD nr 4

Protokoll ELEVRÅD nr 4 Sida 1 (5) Ordförande: Thea R Sekreterare: Beatrice Närvarande klasser: 2B, 2C, 2D, 3A, 3B, 3C, 3D, 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 5D Närvarande personal: Annika L., Mårten Hansen 1. Ordföranden öppnade mötet.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Föräldramöte

Föräldramöte Föräldramöte 2018-04-04 1. Läget just nu i klassen, skola och fritids och Vad vi arbetar med just nu, skola och fritids Fritids - utflykter varje måndag och onsdag - lera och programmering just nu på tisdagar

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass- åk 6, fritids Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Protokoll Bjurslättsskolan

Protokoll Bjurslättsskolan 1 (5) Protokoll Bjurslättsskolan Ärende: Tid: Plats: SSG, särskild samverkansgrupp 17 maj 2016 kl. 15:30 (OBS! Ny tid!) Rektorsexpeditionen Ledamöter: Johan Gilberth arbetsgivaren, ordförande Martina Nydén

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Gårdeby Natur-och Musikskola Skolans och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdeby Natur-och Musikskola Skolans och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdeby Natur-och Musikskola Skolans och fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och Fritidshem Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Uppföljning av fritidsklubbsverksamheten

Uppföljning av fritidsklubbsverksamheten Uppföljning av fritidsklubbsverksamheten Ewa Franzén november 2010 2010-11-17 1 (7) Innehåll SAMMANFATTNING...2 1. BAKGRUND OCH SYFTE...2 2. METOD...2 3. REDOVISNING...2 4. ANALYS...5 5. SLUTSATSER OCH

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Information om fritidshemmen på Rörsjöskolan läsåret

Information om fritidshemmen på Rörsjöskolan läsåret Datum Föreningsgatan 64 2018-08-09 Vår referens Jane Karlberg Direkttelefon 0708-17 08 71 212 14 Malmö F-4 Information om fritidshemmen på läsåret 2018-2019 Jag vill härmed hälsa både gamla och nya vårdnadshavare

Läs mer

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, årskurs 1-6, fritids. Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Inventering av skolbarnens transporter hösten 2012

Inventering av skolbarnens transporter hösten 2012 Inventering av skolbarnens transporter hösten 2012 I inventeringsarbetet har tekniska förvaltningen och bildningsförvaltningen bett alla rektorer om hjälp att nå ut till samtliga klasslärare i årskurserna

Läs mer

Protokoll skolsamråd onsdagen den 14/ Bällstabergsskolan

Protokoll skolsamråd onsdagen den 14/ Bällstabergsskolan 2016-09-28 SID 1/6 BÄLLSTABERGSSKOLAN Protokoll skolsamråd onsdagen den 14/9 2016 Bällstabergsskolan Närvarande: Hanna Wedén administrativ samordnare, Ulrika Vogels samordnare F- 1, Elin Karlsson samordnare

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2016 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Fritidshemmets uppgift är att komplettera förskoleklassen och skolan och att göra det möjligt för föräldrar att förena föräldraskap med arbete eller

Läs mer

SKOLRÅDET Mötesprotokoll (2015-01-27)

SKOLRÅDET Mötesprotokoll (2015-01-27) Mötet öppnas Presentation (laget runt) Skolrådet väljer... Ordförande: Alexander Kledzik Sekreterare: Patrik Bohman Justerare: Mona Salomonsson Föregående protokoll Accepteras utan anmärkningar Roger IT-pedagog

Läs mer

Självförvaltningsråd, Ede skola

Självförvaltningsråd, Ede skola Protokoll 1 (5) 2009-11-27 Självförvaltningsråd, Plats och tid: Fredag 27 november 2009, kl 08:00-10:00 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Mats Svensson, förälder Anna Markgren, förälder Margareta

Läs mer

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet.

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte den 26 oktober 2016 Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Nya Lärplattformen V-Klass Alla vårdnadshavare ska ha fått inloggningsuppgifter och

Läs mer

Råssnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Råssnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Råssnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass, fritidshem samt särskola. Ansvariga för planen: Rektorerna

Läs mer

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 kupolstudien.se Följande påståenden handlar om undervisningen och miljön i skolan. Kryssa för det alternativ du

Läs mer

Skolrådsprotokoll

Skolrådsprotokoll Skolrådsprotokoll 2011-04-24 Närvarande: Föräldrar: Rektorer: Personal: Anna Stenlund M/D 7:3 Petra Bergenbrant Annica Nilsson Annelie Wiklund M/D 7:1 Marie Doverhag Anne-Charlotte Nilsson Ann Ingemansson

Läs mer

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret Årsunda kyrkskola Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 2017-2018 MEDBORGARE (Kunskapsnämndens mål) Resultatet för lärande och kunskap förbättras jämfört med närmast föregående mätning. Elevernas inflytande

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor PROTOLL SKOLRÅD Närvarande: Skolledning: Personal: Föräldrar: Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor Agneta Hallner

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (5) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Edsta Fritids 2011/2012 Planen reviderad oktober 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Louise Rosenlund, sekr (4a) Stephan Fickler, 1-3c, 5c Jessica Lundahl, 1-3c Pernilla Ramslöv, Fc,1-3c

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer