Protokoll ELEVRÅD nr 4

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll ELEVRÅD nr 4"

Transkript

1 Sida 1 (5) Ordförande: Thea R Sekreterare: Beatrice Närvarande klasser: 2B, 2C, 2D, 3A, 3B, 3C, 3D, 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 5D Närvarande personal: Annika L., Mårten Hansen 1. Ordföranden öppnade mötet. 2. Genomgång av föregående protokoll Vad gäller på lunchrasterna och dem som har gått över till fritids? Ska de kunna spela fotboll när det är fyror och femmors lunchrast? De klasser som har lunchrast har företräde till fotbollsplanen. Fritidsbarn får vänta med att spela fotboll tills lunchrasterna är över. Det behövs ny låsmekanism till toaletten i trapphuset vid matsalen. Det går inte heller att låsa en av toaletterna i lilla gymnastiksalen. Nagib smörjer eller byter låsen. 3. Frågor till elevråd nr 4 * På 3B:s lunchrast kl så går ofta femmorna in och kör bort dem, vad gör vi? Om två årskurser har rast samtidigt så får klasserna samsas om planen. När en årskurs har rast och nästa årskurs kommer ut tidigare från matsalen, måste man invänta sin egen tid på fotbollsplanen (eller fråga om man får vara med). Tiden börjar när klockan är hel eller halv. * Nu när snart snön kommer, vilka regler gäller på skolgården? Regler för vinterlek på skolgården kommer. * Fyrorna kan ibland ha en tråkig attityd vid klätterställningen och säger "kan inte ni gå in nu?" Vad gör vi åt detta? Vi föreslår att man pratar med närmaste rastvakt och ber rastvakten vara med en stund vid platsen det gäller.

2 Sida 2 (5) Kan varje klass få en klassfotboll? Ibland finns det inte bollar när man vill spela. Det finns inte så mycket saker i Parkis. Skolgårdsgruppen arbetar med frågorna. Det är viktigt att alla lämnar in sakerna när rasten är slut. Bollar och liknande, som tillhör Parkis, får inte gömmas eller tas med till klassrummen. Ska elever få leka i parkis, flera yngre gör det. Nej, det är farligt att leka där, så det är inte tillåtet. Frågor från 3c 1.Kan man ta med egna fotbollspumpar till skolan? Ja, på eget ansvar. 2. En önskan om fler noggerplaner 3. Vi önskar bättre pumpade noggerbollar 4. Vi önskar fler hopprep. Skolgårdsgruppen arbetar med frågorna. När kommer nya Parkis? Anna och skolgårdsgruppen arbetar med frågan och överväger olika alternativ. Följande frågor önskar 3B ta upp på Elevrådet på fredag: * Kan vi fixa en klocka till baksidan av matsalen? (önskas även av 2d) Nagib tittar på en lösning. Duscharna i lilla gymnastiksalen är ofräscha. Ibland luktar det avlopp. Ett förslag är att alla använder skrapan om man ser att något ser ofräscht ut eller att klassvärdarna använder skrapan i duscharna. När kommer draperierna i duscharna? Det vi behöver fundera över är om det är hygieniskt, när så många skall duscha. Vi frågar skolsyster.

3 Sida 3 (5) Frågor från 2d: Skolringningen hörs inte på baksidan. Frågan skickas till Nagib. Vilken tid låses dörren till flickornas omklädningsrum upp på morgonen? (lilla gympasalen) Kl. 8.00, enligt Nagib. Kan vi ha lite längre raster så man hinner klä på sig om man har t. ex. knytskor? Nej, det går inte att få längre raster det här läsåret, då det inte går ihop schematekniskt. Elevrådsstyrelsen hör med Anna om det är möjligt att ha längre raster nästa läsår. Frågor från 2d: Varför har vi inte några flyktingar här på vår skola? Vi har inte blivit tilldelade några flyktingar än. Om det ösregnar vill vi vara inne. Policyn på vår skola är att man har kläder efter väder och är ute på rasterna. Synpunkten delges av elevrådsstyrelsen till rektor. Följande frågor önskar 3B ta upp på Elevrådet på fredag: * Varför kan vi inte få brödet först när vi får tacos? Därför det finns gluten allergiker. * Varför kallas det för önskevecka om vi inte kan få önskemat hela veckan? Det är önskedagar istället för önskeveckor nu. * Kan vi få mer sallad med tomater, oliver och fetaost? * Kan vi få avocado och oliver separat? * Varför får vi inte hamburgare? * Vi skulle vilja ha mer fisk, kan vi få det? * Det serveras för mycket "vuxenmat" i skolan, kan vi få mer mat anpassad för barn? Vad menas med det?

4 Sida 4 (5) * Ibland när det står pannkaka på matsedeln så serveras det raggmunk, varför? * Vore toppen om vi kunde få mer klyftpotatis, går det? Marianne är sjuk, så frågorna skjuts upp till nästa möte. Vi skulle vilja att det finns fler böcker om dinosaurier på biblioteket. Frågan skickas till Kajsa. 4. Övriga frågor Hur många vuxna är ute på första rasten? Fritidspersonalen går igenom detta. När kommer nya nät till fotbollsmålen? Går det att bygga något skydd, så att fotbollarna inte hamnar bakom målburarna? Viktigt att inte klättra i näten. Man får heller inte klättra på stängslet runt fotbollsplanen. Får elever klättra upp på Kråkboets tak för att hämta bollar? Barn får inte gå upp på taket. Det måste vuxna göra. Varför blir det stopp i toaletterna? Ta inte för mycket papper och tänk på att inte slänga handtorkpapperet i toaletten. Använder 1:orna fotbollsplanen på sin dag? 5:orna har observerat att det är glest med spelare på planen på onsdagar. Skulle 1:or och 2:or kunna tänka sig att dela dag på fotbollsplanen? Diskutera frågan och svara vid nästa elevråd. 5:orna tycker att det alltid borde vara årskurs 5, som får ha fotbollsplanen på fredagar, som är den längsta rasten, eftersom det är deras sista år på skolan. Kan detta ordnas till vårterminen? Amir tillfrågas. Många bollar ligger på taket till matsalens utbyggnad. Vem/vilka tar ned dem? Vi hör med Nagib. En del elever tränger sig i matkön genom att säga att de bara tvättat händerna och egentligen stod i kön innan. Säg till dem som står före och efter om du går ur kön, så går det bra att komma tillbaka in i kön.

5 Sida 5 (5) Får man använda månbilarna på lunchrasterna, när man går i årskurs 4 eller 5? Skolgårdsgruppen kontaktas i frågan. 6. Diskussionsfrågor till nästa elevråd: Kill- och tjejtoalett tycker vi ska införas. Anna tycker att alla klasser ska diskutera och ta ställning i frågan och motivera sina åsikter. Ta med era argument till nästa elevråd. Efter det kan Anna ta ställning i frågan. Inga ska få köra med King 2:a för då kanske man aldrig får komma in. Bordsnoggerregler, fotbolls- och bandyregler, noggerregler och gemensamma utomhusregler bifogas. Diskutera i klasserna och kom med synpunkter till nästa elevråd. Tänk på att ha en motivering till eventuella förändringar. Nästa elevråd blir fredagen den 29/