KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 25 november 2003

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 25 november 2003"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämnden 25 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Borgens förskola, Ormstavägen, Röda skolhuset, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl 18:00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg Personalrepresentant Roger Bodin Vallentuna den Hans Temrin Vice ordförande Louise Steengrafe Sekreterare 1. Justerande:... 1 (21)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande: Godkännande av dagordningen Taxa över sommarlovet för förskola och fritidshem Månadsuppföljning Verksamhetsplan och budget Förslag till förändring i nämndsreglementen och förvaltningsorganisation för utbildningsoch arbetsmarknadsnämnden Läsårsdata Datum för nämndsammanträden Informationsärende ledningsorganisationen vid Vallentuna skolor Ny förskola vid Karlbergsskolan Ny kontaktpolitiker Informationsärende - Avslutade och nya anställningar inom barn- och ungdomsnämndens ansvarsområde Rapport från kontaktpolitiker Anmälningsärenden Postlistan...21 Sid 2 (21)

3 2. Godkännande av dagordningen 3 (21)

4 3. Taxa över sommarlovet för förskola och fritidshem Dnr Arbetsutskottets förslag (ojusterat) Att nämnden inte lämnar något förslag till ändring av nuvarande taxekonstruktion till Kommunfullmäktige. Ärendet Vallentuna kommun tillämpar maxtaxa inom förskola och fritidshem. Taxan debiteras 12 månader om året. Taxan för fritidshem innehåller en möjlighet för föräldrarna att få reducerad avgift under sommarlovet, vilken grundar sig på hur mycket tid som barnet har behov av att vara på fritidshem under hela sommarlovet. Familjen måste skriftligt på en särskild blankett anmäla behov av omsorgstid under sommarlovet för att ha möjlighet att nyttja denna rabatt. Taxa för förskola och fritidshem och reducerad avgift för fritidshem under sommarlovet fastställdes av Kommunfullmäktige och har tillämpats under 2002 och Denna taxekonstruktion innebär att det för familjerna lönar sig att minska sin efterfrågan på omsorg under sommarlovet. Avgiftsreduktionen medför att kommunens avgiftsintäkter är lägre under sommaren. Fördelen är att efterfrågan under sommaren blir mindre, fritidshemmen får bättre planeringsförutsättningar och därmed kan kostnaderna för verksamheten begränsas. Sommarlovet omfattar ca 10 veckor och då har skolan ingen avgiftsfri verksamhet mellan klockan 8:00 och 14:00. Fritidshem erbjuds under hela sommarlovet. Fritidshemsavdelningarna samarbetar och personaltätheten anpassas till antalet barn som behöver omsorg under sommarlovet. Genom att i förväg veta hur många barn som behöver omsorg under sommarlovet kan fritidshemmen planera personalbemanning, aktiviteter och måltider och därmed begränsa kostnaderna för verksamheten. Barn- och ungdomsnämnden behandlade ärendet den 25 mars 2003 och beslöt då föreslå Kommunfullmäktige att från och med sommarlovet 2003 besluta att förändra taxa för fritidshem genom att ta bort reduktion under sommarlovet enligt alternativ A i förvaltningens tjänsteskrivelse. Kommunstyrelsen beslöt den 14 april 40 att ärendet skulle återremitteras till barn- och ungdomsnämnden så att två förslag till taxa tas fram ett för fritidshem och ett för förskola så att taxorna kan behandlas separat. 4 (21)

5 Barn- och ungdomsnämnden har sedan dess inte behandlat ärendet eftersom det då skulle ha varit för sent att ta ställning i frågan innan sommaren Frågan är nu om barn- och ungdomsnämnden vill att förvaltningen skall arbeta fram två förslag till taxa eller om nämnden är nöjd med den taxa som gäller nu. Förvaltningen föreslår att nuvarande taxekonstruktion bibehålls. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden att inte lämna något förslag till ändring av nuvarande taxekonstruktion till Kommunfullmäktige. Ärendets tidigare behandling i arbetsutskottet (ojusterat) Yrkanden Karin Dahl-Strandin (s) yrkar på att C-förslaget i tjänsteskrivelsen från den 11 mars 2003 skall genomföras för både förskola och fritidshem. Jerker Sjögren (kd) yrkar på att förvaltningens förslag skall antas. Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på sitt yrkande mot Karin Dahl-Strandins (s) yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar föreslå nämnden att inte lämna något förslag till ändring av nuvarande taxekonstruktion till Kommunfullmäktige. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse (21)

6 4. Månadsuppföljning 10 Dnr Ärendet Månadsuppföljning för Barn- och ungdomsnämnden för oktober månad Handlingar i ärendet Månadsvis uppföljning till Kommunstyrelsen 6 (21)

7 5. Verksamhetsplan och budget 2004 Dnr Ärendet Kommunfullmäktige har den 22 september fastställt driftramar för och skolpeng för vårterminen Barn- och ungdomsnämnden beslutar om verksamhetsplan och detaljbudget på blocknivå för Barn- och ungdomsnämnden har den 11 november 2003 antagit förslag till verksamhetsplan innehållande detaljbudget på blocknivå för Den 17 november 2003 har förhandling enlig 11 MBL förts med samverkansgruppen varför Barn- och ungdomsnämnden åter måste besluta om Verksamhetsplanen. Koalitionen har aviserat en skattehöjning med 50 öre. Handlingar i ärendet Verksamhetsplan Protokoll fört vid förhandling i enlighet med 11 MBL 7 (21)

8 6. Förslag till förändring i nämndsreglementen och förvaltningsorganisation för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Dnr Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta att lämna förvaltningens synpunkter som sina synpunkter till kommunstyrelsens arbetsutskott. Ärendet Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt den 2 oktober 2003 att ge kommundirektören i uppdrag att komma med förslag till fördelning av utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppgifter till andra förvaltningar. Bakgrunden är att i samband med att Göran Nydahl lämnade tjänsten som förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen anställdes Roland Beijer den 1 juli 2003 som förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen samt som ansvarig över rektor för Vallentuna gymnasium och KomVux. Roland Beijer är dessutom tillförordnad förvaltningschef för utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen tills organisationen för kommunens utbildningsverksamhet setts över dock längst till och med Kommunen står därför nu i valet mellan att rekrytera en ny chef för utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen eller att fördela nuvarande förvaltningsuppgifter på kommunens övriga förvaltningar. I underhandsdiskussioner med den politiska kommunledningen har besked givits att utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skall vara kvar. Kommunstaben anser att även om nämnden består så finns det såväl ekonomiska som effektivitetsmässiga skäl att förändra nuvarande förvaltningsorganisation. En förändrad förvaltningsorganisation innebär dock även en översyn av nämndernas reglementen. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens nuvarande ansvarsområde är skolverksamhet (gymnasieskola och komvux), arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor. Om nämnden består bör den även fortsättningsvis svara för skolverksamheten. Däremot kan med fördel nämndens ansvar för arbetsmarknadsfrågor överföras till kommunstyrelsen för att samordnas med kommunstyrelsens ansvar för att främja sysselsättningen och näringslivet i kommunen. Ansvaret för flyktingfrågor är personalmässigt samordnat med arbetsmarknadsfrågorna vilket gör det naturligt att även föra över 8 (21)

9 detta ansvar på kommunstyrelsen. Ett alternativ kan dock vara att överföra detta ansvar till socialnämnden. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens förvaltningsorganisation är under förvaltningschefen uppdelad i Administration Arbetsmarknadsenhet Gymnasieskola Vuxenutbildning Kommunstaben förslår följande förändringar i utbildnings- och förvaltningsorganisationen: 1. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden samt barnoch ungdomsnämnden får en gemensam förvaltningschef placerad på barn- och ungdomsförvaltningen. Ekonomiskt belastar förvaltningschefen barn- och ungdomsnämnden. 2. Administrationen överförs personellt och ekonomiskt till barn- och ungdomsförvaltningen. Barn- och ungdomsförvaltningen svarar fortsättningsvis för utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens administration. 3. Arbetsmarknadsenheten överförs personellt och ekonomiskt till kommunstaben. 4. Gymnasieskolan och vuxenutbildningen kvarstår personellt och ekonomiskt under utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Om förändringarna genomförs bör utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ändra namn till exempelvis utbildningsnämnden eller gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Förändringarna föreslås genomföras den 1 januari Förslag till justering av den budget för 2004 som har fastställts av Kommunfullmäktige kommer att tas fram i samband med att kommunstyrelsen föreläggs det slutliga organisationsförslaget. Kommunstyrelsens arbetsutskott har den 20 oktober 121 remitterat kommunstabens förslag till förändring av reglemente och förvaltningsorganisation för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, barn- och ungdomsnämnden och kommunstyrelsen, till barn- och ungdomsnämnden och utbildningsoch arbetsmarknadsnämnden, för synpunkter senast den 26 november Förvaltningens synpunkter Punkt 1 bör ändras så att det är utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen samt barn- och ungdomsförvaltningen som får en gemensam förvaltningschef, vilken är placerad på barn- 9 (21)

10 och ungdomsförvaltningen. Att förvaltningschefen ekonomiskt belastar barn- och ungdomsnämnden kan strykas. Punkt 2 kan tas bort som en följd av ändringarna i punkt 1. Punkt 3 arbetsmarknadsenheten överförs personellt och ekonomiskt till kommunstyrelsen och inte till kommunstaben som det står i förslaget. Kommunstaben har tidigare i sitt förslag skrivit att dessa arbetsuppgifter skall som ansvar tillkomma kommunstyrelsen. Punkt 4 kan tas bort då personal och administration för gymnasieskolan och vuxenutbildningen flyttats ihop med barn- och ungdomsförvaltningen. Om förändringarna genomförs bör barn- och ungdomsnämnden behålla sitt namn medan det som är kvar av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden förslagsvis kallas utbildningsnämnden. 10 (21)

11 7. Läsårsdata Dnr Arbetsutskottets förslag (ojusterat) Att nämnden antar förvaltningens förslag till läsårsdata för eleverna. Ärendet Nämnden skall besluta om läsårsdata för eleverna ht 04/vt 05. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden anta följande förslag: HT -04 Start 23 augusti Studiedag 1-3 november Lov 4-5 november Slut 21 december 82 skoldagar VT -05 Start 10 januari Sportlov v 9 Påsklov v 13 Lov 6 maj Slut 10 juni 96 skoldagar Summa 178 skoldagar 11 (21)

12 8. Datum för nämndsammanträden 2004 BUN AU Tisdagar kl 16:00 Dnr Ärendet Barn- och ungdomsnämnden skall fastställa tider för sammanträden under Barn- och ungdomsförvaltningen har tagit fram förslag till sammanträdestider för Tiderna är samordnade med Kommunstyrelsens sammanträden. Förvaltningens förslag BUN Tisdagar kl 19:00 12 januari 26 januari 27 januari 10 februari 16 februari 8 mars 16 mars 6 april 19 april 3 maj 20 april 4 maj 10 maj 24 maj 18 maj (alt 25 maj) 1 juni 7 juni 21 juni 24 augusti 31 augusti 6 september 20 september 5 oktober 19 oktober 25 oktober 8 november 16 november 30 november 6 december 20 december KS KF 12 (21)

13 9. Informationsärende ledningsorganisationen vid Vallentuna skolor Ärendet Skolorna i Vallentuna leds av en rektor som runt sig samlar en ledningsgrupp med arbetslagsledare från arbetslagen. Arbetslag finns i dag på alla skolor och består av ca 7-12 personer runt elever. Skolpersonalen i laget har ett gemensamt ansvar för att organisera lärandet och den samlade skoldagen runt eleverna. På en del av skolorna finns idag särskilt förordnade arbetslagsledare som företräder arbetslaget i skolans ledningsgrupp och målsättningen är att alla skolor inom ett år ska ha denna organisation. De två senaste avtalen med lärarförbunden präglas av tanken på att skolans lärare ska organiseras i arbetslag och att lagen ska få en stor autonomi att genomföra uppdraget som ges i läroplan och kommunal skolplan. Utifrån den reglerade arbetstiden på timmar, bestämmer arbetslagen själva hur de vill organisera arbetet. Exempel på gemensamma arbetsuppgifter är: schemaläggning, inköp av läromedel, rastvakter, vikarieanskaffning, kompetensutveckling och elevvårdsarbete. När förskolan och grundskolan fördes ihop till skolområden under en rektor innebar det en kraftig utökning av chefsansvaret. En rektor kan idag ha personalansvar för över 100 medarbetare och förväntas klara av att hålla medarbetarsamtal och individuellt bedöma sin personal vid de årliga lönerevisionerna. Denna till synes övermäktiga uppgift har lett till framväxten av en organisation med arbetslagsledare som successivt ska ta över en del av rektors arbetsuppgifter samtidigt som de fungerar som kommunikatörer mellan arbetslag och rektor. De två senaste åren har en utbildning för presumtiva arbetslagsledare erbjudits personalen på skolorna. Denna grundutbildning i ledarskap förbereder för ledaruppdrag och blir också en karriärväg för blivande skolledare. Arbetslagsledaren finns med som lärare, fritidspedagog etc i arbetslaget, samtidigt som han/hon har arbetsledande uppgifter och ansvar som renderar en högre lön. Idag finns arbetslagsledare anställda på Karbyskolan, Bällstabergsskolan och Ormstaskolan. Tanken är att de andra skolorna ska följa efter och successivt det närmaste året tillsätta arbetslagsledare. Rektorn på varje skola förhandlar om lön med den enskilde arbetslaglsledaren och kommer överens om arbetstider. I en del fall innebär det att arbetslaglsedaren går från ferietjänst till 13 (21)

14 semestertjänst. Lönepåslaget för de senast tillsatta arbetslagsledarna varierade från 780 kr till kronor/månad. Handlingar i ärendet Utbildningsplan för arbetslagsledarutbildningen 2003 Examensuppgift för deltagarna i arbetslagsledarutbildningen våren (21)

15 10. Ny förskola vid Karlbergsskolan Förvaltningens förslag till beslut Att nämnden beslutar öppna en ny förskoleenheten vid Karlbergsskolan. Ärendet Vallentuna kommun är från och med januari 2004 i behov av fler förskoleplatser än vad som nu finns att tillgå. Rektor vid Resurscentrum har tillsammans med rektor vid Karlbergsskolan och förvaltningschef sett över de olika alternativ som finns att tillgå och funnit att Karlbergsskolan skulle vara fördelaktigt för öppnandet av en ny förskoleenhet. Lokalerna på Karlbergsskolan kan med smärre åtgärder anpassas och i skolområdet finns i dag ingen kommunal förskoleenhet. Vid den inventering av förskolekön som gjorts under hösten, har framkommit att Vallentuna kommun måste erbjuda förskoleplats till 32 barn redan i januari Ytterligare behov uppstår successivt under våren. Nuvarande kommunala enheter kan inte erbjuda plats till alla som står i kö och vid förfrågan har de enskilda verksamheterna uppgivit att de inte planerar för utökning av barnantalet den närmaste tiden. En alternativ möjlighet att möta den stora efterfrågan på förskola i södra Vallentuna, skulle vara att familjerna i kö erbjuds platser i centrala Vallentuna, närmare bestämt Norrgården, som nyligen avvecklades som förskola. En sådan placering bedöms av tjänstemännen som mindre bra av två skäl. Dels är det svårare att driva Norrgården utan ekonomiska förluster och dels upplevs Norrgården som ett sämre alternativ ur kommunikationssynpunkt. Karlbergsskolan har i dag en viss överkapacitet på lokaler och det faller sig därför naturligt att förlägga en ny verksamhet på skolan. 15 (21)

16 11. Ny kontaktpolitiker Ärendet John Droguett-Salinas (s) är inte längre ledamot i Barn- och ungdomsnämnden varför ny kontaktpolitiker bör utses efter honom för Gustav Vasaskolan och Karbyskolan. 16 (21)

17 12. Informationsärende - Avslutade och nya anställningar inom barn- och ungdomsnämndens ansvarsområde Ärendet Personalneddragningarna har varit en del av åtgärderna för att minska nämndens underskott Åtgärderna har inneburit att ett stort antal anställningar har avslutats, samtidigt som många medarbetare har erbjudits nytt arbetsställe genom omplacering. I den stora skolorganisationen med över 800 anställda har cheferna också varit tvungna att nyrekrytera. Ingen nyanställning har dock genomförts, utan att först förvaltningens personalsamordnare har undersökt möjligheten att omplacera övertalig medarbetare i organisationen. Personalstatistiken som redovisas i Vasaru-rapporten innehåller endast tillsvidareanställda och därför återges här den totala personalrörligheten, inklusive visstidsanställda och vikarier, för samtliga anställda under perioden 1 juni 30 september: Omplaceringar: Nyanställda: Avslutade anställningar: Personalminskning: 54 personer 97 personer 177 personer 80 personer Omräknat i heltidstjänster motsvarar personalminskningen en kostnadssänkning på cirka 25 miljoner kronor på helårsbasis. Nya anställningar ()=anställningsform Förteckning över alla nytecknade anställningsavtal. Det kan vara externt rekryterade medarbetare eller medarbetare som fått en ny befattning/tjänst. Antal nya anställningar 97 Antal heltidstjänster 82,58 Antal tillsvidareanställningar (1) 41 Antal vikariat (3) 12 Antal projektanställningar (4) 4 Antal provanställningar (9) 17 Antal konstitutorial (16) 2 Antal vikariat med annan anställning i botten (31) 3 Antal obehöriga lärare (4) 18 Omplaceringar Förteckning över alla omplaceringar där medarbetaren inte bytt befattning/tjänst utan endast arbetsplats. Alla omplaceringar, exklusive nya befattningar/tjänster, inklusive förändring av tjänstegrad, är (21)

18 Avslutade anställningar Förteckning över alla avslutade anställningar. Antal avslutade anställningar 177 Antal avslutade heltidstjänster 151, 7 Antal avslutade tillsvidareanställningar (1) 70 Antal vikariat (3) 32 Antal projektanställningar (4) 4 Antal provanställningar (9) 4 Antal konstitutorial (16) 2 Antal vikariat med annan anställning i botten (31) 23 Antal obehöriga lärare (42) 41 Handlingar i ärendet Kodnyckel 18 (21)

19 13. Rapport från kontaktpolitiker 19 (21)

20 14. Anmälningsärenden 20 (21)

21 15. Postlistan 21 (21)

Ann Charlotte Höglund (c) Johan Liberson (m) ej 75, 79, 82 och 83

Ann Charlotte Höglund (c) Johan Liberson (m) ej 75, 79, 82 och 83 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Kommunstyrelsen 15 december 2003

Kommunstyrelsen 15 december 2003 Kommunstyrelsen 15 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 15 december 2003 kl 18.30-19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen Barn- och ungdomsnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 2, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 november kl.19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19: Barn- och ungdomsnämnden 14 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:00-22.35 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312,

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312, Barn- och ungdomsnämnden 19 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 november kl 19.00-22.30 Ajournering

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 11 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna torsdagen den 11 mars 2003 kl 16:00-18:40 Jerker

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-06-10 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 10 juni 2008, kl. 19.30 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00-22:20 ande Ersättare Jerker Sjögren

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera att kvalitetsuppföljningen

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera att kvalitetsuppföljningen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20 Barn- och ungdomsnämnden 2003-01-23 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20 Beslutande Ersättare Jerker Sjögren (kd) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-12-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Val av protokolljusterare

Läs mer

Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl :40

Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl :40 Barn- och ungdomsnämnden 17 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl 19.20-22:40 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl Barn- och ungdomsnämnden 2005-04-19 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl. 19.00-21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Hans

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2005-02-22 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna tisdagen den 22 februari kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP)

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP) 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 2010-04-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 april kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadministrativ

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann Utbildningsnämnden 2007-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl. 18.00 Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-02-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn - och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr., Vallentuna tisdagen den 8 februari kl. 08.00 12.30 Jerker

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl. 19.00-20.40 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (M) ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 oktober kl.19.00 21.30. Ajournering 129 kl.19.35-19.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 oktober kl.19.00 21.30. Ajournering 129 kl.19.35-19.40 Barn- och ungdomsnämnden 2005-10-25 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 oktober kl.19.00 21.30 ande Ajournering 129 kl.19.35-19.40 Jerker Sjögren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 december 2008, kl. 16.30 18.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 december 2008, kl. 16.30 18.15 Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 december 2008, kl. 16.30 18.15 Beslutande Raimo Vuojärvi (m) ordförande Jerker

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl Utbildningsnämnden 20 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 2001-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-10-16 Justeringens plats Sekreterare Granbyrummet, Tuna torg 1,

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Nämndens beslut. Informationen noteras. Ärendebeskrivning. 31 Studiestöd för invandrare DNr 2007 GAN 020. Nämndens beslut. Informationen noteras.

Nämndens beslut. Informationen noteras. Ärendebeskrivning. 31 Studiestöd för invandrare DNr 2007 GAN 020. Nämndens beslut. Informationen noteras. Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Torsdagen den 3 maj 2007, kl 15.00-20.10 30 C3L:s verksamhet Nämndens sammanträde inleds med en genomgång och redovisning av verksamheten vid C3L. 31 Studiestöd för

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Örjan Lid (m) Sofia Johansson (m) 79 Lars Granbacka (fp) 80-88

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Örjan Lid (m) Sofia Johansson (m) 79 Lars Granbacka (fp) 80-88 Barn- och ungdomsnämnden Datum 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19:00-22:15 ande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 3 mars, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s)

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s) Barn- och ungdomsnämnden 7 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 maj 2002 kl 19.00-22.00 Ajournering 20.40-20.50 Ajournering

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 10 december 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-12-25 Justeringens plats Sekreterare Ordförande Granbyrummet,

Läs mer

Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Borgerliggrupp träffas kl 18:00 Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00 Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-11-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 27 november

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 november

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00 Borgerliggrupp kl 18:00 Utbildning för nämnden

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 08.30 10.55 ande Parisa Liljestrand (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Thomas

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 10 februari 2004 kl 19:00-22:30

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 10 februari 2004 kl 19:00-22:30 Barn- och ungdomsnämnden 10 februari 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 10 februari 2004 kl 19:00-22:30 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 5 mars 2002

KALLELSE. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 5 mars 2002 Barn- och ungdomsnämnden 5 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Såstaholm, Såstaholms allé 1, Täby tisdagen den 5 mars kl 18.00-19.00 (19.00 middag, 20.30 nämndledamöterna konfererar)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Grundskolenämnden 2001-12-11 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl 18.00 Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 16 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 16 mars 2004 kl 16:30-19:45 Jerker

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTA KOMM Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Vargmötet, 15.00-16.25 ande Björn Furugren Beselin (C), ordförande, Zarah Sjökvist (M), Agneta Westerberg (S) Övriga närvarande Roland Beijer, utbildningschef,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 1 (17) Paragrafer 16-27 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Neyssa Lundmark

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Gustav Elfström (S) Övriga närvarande Martin From (Nämndsekreterare), Christina Persson (VC förskola), Jeanette

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden KALLELSE 2016-11-03 1(1) Barn- och utbildningsförvaltningen Therese Dahl, therese.dahl@uppvidinge.se Barn- och utbildningsnämnden kallas härmed till sammanträde onsdagen den 16 november 2016 kl.13.30 på

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 november kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 november kl Barn- och ungdomsnämnden 2006-11-21 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 november kl. 19.05 22.35 Beslutande Jerker Sjögren (kd) ordförande Sandor

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Controller Annika Hellberg Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Controller Annika Hellberg Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-01-14 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-03 BUN 2018/0092-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset, kl 08.30 10.15 Ledamöter Se nästa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(16) Tid och plats 2014-06-05 - i Skånes Fagerhultsrummet klockan 13.30-17.00 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner (S) - andre vice ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2006-03-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 mars kl.19.00 i Bällstarummet Förvaltningschef Roland

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-06-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl. 19.00 20.50 ande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS ) Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-11-04 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS 2013.405)

Läs mer

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden Grundskolenämnden 2001-10-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Angarnsrummet, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 9 oktober 2001 kl 19.00 Grundskolechef Göran Nydahl

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 Utbildningsnämnden 2005-10-06 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 ande Ersättare Elisabeth Rydström (c),ordförande Lars Rundgren

Läs mer

Ajournering Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Ajournering Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-03-07 Plats och tid för sammanträdet ande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.00 10.30 Jerker Sjögren (kd), ordförande

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M)

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 17:50 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Utbildningsnämnden Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Grundskolenämnden 1999-01-12 1(1) Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl 19.00-22.40 Beslutande Mikael Bæcklund (m),

Läs mer

Plats och tid : Bollmora Gårdsväg 12, 1½ tr, sal Torsdagen den 18 september 2008, kl Delårsbokslut augusti 2008

Plats och tid : Bollmora Gårdsväg 12, 1½ tr, sal Torsdagen den 18 september 2008, kl Delårsbokslut augusti 2008 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid : Bollmora Gårdsväg 12, 1½ tr, sal 4 111 Torsdagen den 18 september 2008, kl 19.00 57 Delårsbokslut augusti 2008 Delårsbokslut per augusti 2008 samt måluppfyllelse

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-19

Utbildningsnämnden 2011-05-19 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo 1 ( 12) P lats och tid Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl. 19.00-21.oo Ledamöter Raimo Vuojärvi (M), Hans Heneby (M), AnnCharlotte Höglund (C), Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård (S), Thomas

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-01-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl. 19.00 21.50 Ajournering mellan 3 och 4, kl. 20.25 20.35

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer