KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämnden Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 mars kl i Bällstarummet Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Från Handikapprådet : Bo Romedahl Leonore Lippig-Singewald Rektor Hjälmstaskolan Jan Carlsson Rektor Resurscentrum Marianne Afzelius Personalrepresentant Hans Engström Vallentuna den 14 mars OBS! Borgerlig grupp kl ! Jerker Sjögren Ordförande Cecilia Arrgård Sekreterare 1. Justerande:... 1 (21)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande: Dagordning Handikapprådet Observationsrapport Hjälmstaskolan Familjens Hus Bokslutsdispositioner Barn och ungdomsnämndens månadsuppföljning februari Lag om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever i skolan m.m. informationsärende Detaljplan Bällstaberg 3 - granskning Detaljplan Olhamra 1: Ändring och tillbyggnad av Ekebyskolan till F-9 skola; Begäran om tilläggsanslag Förskoleplatser Kårsta Val av nya kontaktpolitiker Rapport från kontaktpolitiker Anmälningsärenden Postlistan...21 Sid 2 (21)

3 2. Dagordning 3 (21)

4 3. Handikapprådet 4 (21)

5 4. Observationsrapport Hjälmstaskolan Dnr Arbetsutskottets förslag till beslut Barn och ungdomsnämnden tackar för informationen. Ärendet Observationsrapport Hjälmstaskolan. Förvaltningens förslag till beslut Barn och ungdomsnämnden tackar för informationen. Beslutsgång i arbetsutskottet Beslut Ordförande Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. Handlingar i ärendet 1. Observationsrapport Hjälmstaskolan 5 (21)

6 5. Familjens Hus Dnr Arbetsutskottets förslag till beslut Barn och ungdomsnämnden beslutar - att starta Familjens Hus april/maj 2006 i lokal på Hjälmstavägen - att verksamheten inom Familjens Hus sker inom befintlig budget för öppen förskola - att förvaltningen får i uppdrag att fortsätta planeringsarbetet kring gemensam lokal på Korallen i nära samarbete med socialförvaltningen och landstinget. Ärendet Inom Familjens Hus kommer mödravård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst att bedriva ett förebyggande arbete riktat mot familjer med barn i åldern 0 6 år. Stockholms Läns Landsting och kommunen har antagit en gemensam policy för att samordna insatserna kring barn och ungdomar, den s.k. BUS-policyn. Barn och ungdomsnämnden inbjuder till en fördjupad samverkan inom öppen förskola i enlighet med nämnda policy. Syftet med samverkansöverenskommelsen är att stärka förmågan att upptäcka och tillgodose behov bland kommunens barnfamiljer. Barn och ungdomsförvaltningens förslag till beslut Barn och ungdomsnämnden beslutar - att starta Familjens Hus april/maj 2006 i lokal på Hjälmstavägen - att verksamheten inom Familjens Hus sker inom befintlig budget för öppen förskola - att förvaltningen får i uppdrag att fortsätta planeringsarbetet kring gemensam lokal på Korallen i nära samarbete med socialförvaltningen och landstinget. 6 (21)

7 Beslutsgång i arbetsutskottet Beslut Ordförande Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. Karin Dahl-Strandin (s) deltar inte beslutet. Handlingar i ärendet 1. Familjens Hus tjänsteskrivelse 7 (21)

8 6. Bokslutsdispositioner 2005 Dnr Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden fastställer hanteringen av resultatet 2005 enligt följande: Bällstabergsskolan ersätts för kostnader till följd av särskilda beslut. Överskottet inom den fasta budgetramen fördelas med 200 tkr till Bällstabergsskolan. Resultatenheterna och Kulturskolan tar i övrigt med sig sina respektive över- och underskott från 2005 till kommande budgetår. Resultat Ersättning Överföring till 2006 BUN fast ram: Kulturskolan Övrigt fast ram Resultatenheter: BUF-service Kostenhet Bällstabergsskolan Ekebyskolan Gustav Vasaskolan Hammarbacksskolan Hjälmstaskolan Karbyskolan Karlbergsskolan Kårstaskolan Lovisedalsskolan Ormstaskolan RC skolverksamheter Lokaler, kapitalkostnader Barn- och ungdomsnämnden fastställer att Resurscentrums budgetram för tilläggspeng, som fördelas till skolorna för barn i behov av särskilt stöd, förstärks med tkr under Förstärkningen sker med överskottet inom den fasta ramen som uppgår till 448 tkr och med en ramförstärkning på tkr som kompensation för ändrad hantering av kommunernas statsbidrag. 8 (21)

9 Ärendet Bokslut för 2005 visar ett överskott på 905 tkr för barn- och ungdomsnämndens fasta budgetram och ett överskott på sammanlagt tkr för resultatenheterna. Kommunfullmäktige beslutar om överföring av nämndens överskott och det grundas på en beredning som sker i samband med den årliga bokslutsgenomgången. Barnoch ungdomsnämnden beslutar om överföring av resultat för resultatenheterna samt fördelning av överskottet inom den fasta ramen. Beslutsgång i arbetsutskottet Beslut Ordförande Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. Handlingar i ärendet 1. Bokslutsdispositioner 9 (21)

10 7. Barn och ungdomsnämndens månadsuppföljning februari 2006 Ärendet Barn och ungdomsnämndens månadsuppföljning februari Handlingar i ärendet 1. Månadsvis uppföljning till Kommunstyrelsen 10 (21)

11 8. Lag om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever i skolan m.m. informationsärende Dnr Arbetsutskottets förslag till beslut Barn och ungdomsnämnden tackar för informationen. Ärendet Regeringen föreslår i propositionen Trygghet, respekt och ansvar om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever (prop. 2005/06:38) en ny lag som omfattar förskoleverksamhet, skolbarnomsorg, grund- och gymnasieskolan samt kommunal vuxenutbildning. Förvaltningens förslag till beslut Barn och ungdomsnämnden tackar för informationen. Beslutsgång i arbetsutskottet Beslut Ordförande Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. Handlingar i ärendet 1. Lag om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever i skolan m.m. 11 (21)

12 9. Detaljplan Bällstaberg 3 - granskning Dnr Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden anser det vara av stor vikt att samhällsbyggnadsnämnden beaktar barn- och ungdomsnämndens yttrande från samrådet - att angöring till och byggstart för den planerade förskolan möjliggörs i fas med utbyggnaden av bostäder inom området och att detta beaktas i exploateringsavtalet - att den planerade gång- och cykelvägen mot Bällstabergsskolan ordningsställs i tidigt skede av utbyggnaden inom området och att detta beaktas i exploateringsavtalet samt - att frågan om ytterligare en förskoletomt beaktas i den fortsatta utbyggnaden av Bällstaberg alternativt Nyborg. I samhällsbyggnadsförvaltningens kommentarer till barn- och ungdomsnämndens yttrande i samrådet står följande: JM avser att börja utbyggnaden med de norra småhusen. Barnen kan då gå till skolan via den gc-väg som leder till gc-vägen längs Murkelvägen. Ianspråktagande av förskoletomt och färdigställande av gc-väg längs Svampskogsvägen är mer komplicerad eftersom Svampskogsvägen även kommer att användas som byggväg. Frågan om tidplan för möjligheten att ianspråktaga förskoletomten och färdigställande av gc-väg avses behandlas i exploateringsavtalet. Detta avtal avses godkännas av samhällsbyggnadsnämnden samtidigt med detaljplanen. I och med att kvartersmarken har begränsats i förhållande till programsamrådet ryms det inte ytterligare en förskoletomt. Förvaltningen vill uppmärksamma barn- och ungdomsnämnden på att det i Bällstalund finns en tomt som är planlagd för förskola och ägs av kommunen. Denna tomt har ännu inte bebyggts. Barn- och ungdomsnämnden förutsätter att frågan om gc-väg och färdigställande av förskoletomten så den kan bebyggas i enlighet med tidplanen i lokalresursplanen löses i exploateringsavtalet. Beträffande förskoletomt så är barn- och ungdomsnämnden väl medvetna om att det finns en tomt i Bällstalund. Bebyggandet av denna tomt finns med i lokalresursplanen för 2005 med planerad verksamhetsstart i augusti Barn- och ungdomsnämnden anser dock att det utöver denna planerade förskola och den planerade förskolan i Bällstaberg 3 finns ett behov av ytterligare en förskola i det hårt exploaterade södra Vallentuna. Om det inte ryms ytterligare en förskoletomt inom Bällstaberg 3 då kvartersmarken har begränsats till 12 (21)

13 förmån för grönytor, ser barn- och ungdomsnämnden det som mycket angeläget att en förskoletomt inplaneras i ett tidigt skede i den fortsatta utbyggnaden av Bällstabergsområdet alternativt Nyborg. Ärendet Detaljplanen är utsänt för granskning till den 20 mars Planområdet är beläget öster om Bällstaberg 2 och Byle mosse, söder om Fågelsångens företagspark och Bällstabergsvägen, väster om Arningevägen samt norr om Nyborg och Gävsjövägen. Detaljplanen omfattar byggande av ca 190 bostäder i flerbostadshus, parhus och gruppbyggda villor samt en tomt för förskola. Ärendets tidigare behandling Barn- och ungdomsnämnden yttrade sig över samrådsremissen enligt följande: Barn- och ungdomsnämnden anser det av stor vikt att samhällsbyggnadsnämnden beaktar barn- och ungdomsnämndens remissyttrande från programsamrådet: - att angöring till och byggstart för den planerade förskolan möjliggörs i fas med utbyggnaden av bostäder inom området och att - den planerade gång- och cykelvägen mot Bällstabergsskolan ordningsställs i tidigt skede av utbyggnaden inom området. Barn- och ungdomsnämnden föreslår också att det reserveras plats för ytterligare en förskoletomt i detaljplanen. Beslutsgång i arbetsutskottet Beslut Ordförande Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottets beslutar i enlighet därmed. Handlingar i ärendet 1. Detaljplan Bällstaberg 3 13 (21)

14 10. Detaljplan Olhamra 1:53 Dnr Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden har ingen erinran mot planen. Ärendet Programmet är utsänt för samråd till den 17 mars Planområdet är beläget öster om Angarnsvägen i angränsning till Kvarnbäcken, ca 2,5 km för Vallentuna centrum. Huvuddelen av området ligger söder om Högdalavägen. Syftet med planen är att möjliggöra utbyggnad av nya bostäder, sammanlagt 80 småhus mellan år 2007 och Närmsta skolorna, Karlbergsskolan och Hjälmstaskolan finns väster om Arningevägen på ca 2 km avstånd. Dessa skolor nås genom det planerade gc-stråket genom Okvista 4, vidare via gc-tunnel under Arningevägen och gc-stråket längs Tunavägen mot centrum. Kapacitet finns att ta emot fler barn i dessa skolor. Barn- och ungdomsförvaltningens prognos för framtida beläggning av grundskolorna utgår från kommunledningskontorets befolkningsprognoser som även omfattar framtida bostadsbyggande. Vår prognos visar en överkapacitet i dessa skolor fram till år I samrådshandlingen uppges att befintliga förskolor finns i Rickeby, Solgårdsgärde och Karlbergsskolan. Att det kommer att finnas plats vid just dessa förskolor kan inte garanteras. Barn- och ungdomsförvaltningens prognos för södra Vallentuna visar en kapacitetsbrist på ca 10 platser fram till år 2008 då uppförande av en förskola i Bällstalund planeras. Därefter skall enligt vår prognos behovet av förskoleplatser i södra Vallentuna vara täckt. Förvaltningens förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden har ingen erinran mot planen. Beslutsgång i arbetsutskottet Beslut Ordförande Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. Handlingar i ärendet 1. Detaljplan Olhamra 1:53 14 (21)

15 11. Ändring och tillbyggnad av Ekebyskolan till F-9 skola; Begäran om tilläggsanslag Dnr Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden ber kommunstyrelsen bevilja ett tilläggsanslag på 2,7 mkr för projekt Ekebyskolans om - och tillbyggnad. Ärendet Bakgrund Samhällsbyggnadsförvaltningen har tillsammans med barn- och ungdomsförvaltningen projekterat ändring och tillbyggnad av Ekebyskolan till F-9 skola. Budget I investeringsbudgeten finns 22,5 miljoner anslaget för projektet. TunaFastigheter infordrade anbud vintern 2005/2006. Anbuden har nu inkommit, och med det lägsta anbudet som grund ligger utgiften ca 3,4 miljoner över budget. TunaFastigheter har därför påbörjat en bantning av projektet. Denna bantning ger ca 0,7 miljoner lägre utgift, vilket skulle resultera i ett behov av tilläggsanslag på 2,7 miljoner. Ärendet är behandlat i den politiska styrgruppen för projektet Ekebyskolan och gruppen förordade begäran om tilläggsanslag med 2,7 miljoner. Utan balans i ekonomin kan samhällsbyggnadsförvaltningen inte gå vidare med upphandling av entreprenör. Ett alternativ är att avblåsa upphandlingen och ytterligare banta det nuvarande förslaget för att sedan genomföra en ny upphandling med förhoppning om en ekonomi i balans. Som det ser ut på byggmarknaden är det högst osäkert om detta kan medföra att vi får in lägre anbud och det skulle dessutom försena projektet med ca 4 månader. Förvaltningens förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden ber kommunstyrelsen bevilja ett tilläggsanslag på 2,7 mkr för projekt Ekebyskolans om - och tillbyggnad. Beslutsgång i arbetsutskottet Beslut Ordförande Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. 15 (21)

16 Handlingar i ärendet - 1. Protokoll Ekebyskolans om och tillbyggnad 16 (21)

17 12. Förskoleplatser Kårsta Dnr Arbetsutskottets förslag till beslut Barn och ungdomsnämnden tackar för informationen. Ärendet I Kårsta finns idag en förskola i privat regi (Södra Roslagens Förskolor). Kapaciteten är beräknad till 44 barn. För närvarande är 40 barn inskrivna i förskolan i Kårsta. Ytterligare 18 barn från Kårsta är placerade i andra förskolor, i första hand Karby. De barn som för närvarande står i kö Kårsta och Karby kommer att beredas plats under våren eller till hösten. Södra Roslagens Förskolor och Karbyskolan samarbetar i placeringen av dessa barn. Några barn från Kårsta står i omplaceringskö till Kårsta. Två av dessa har tackat nej till omplacering när de har erbjudits detta men vill stå kvar till nästa år. Befolkningsprognos 06A indikerar en ökning av förskolebarn i Kårsta med ca 10 barn per år fram till 2009, därefter planar ökningen ut för att minska från 2012 till nuvarande antal barn. Ett alternativ för att möta denna tillfälliga ökning är att skapa en integrerad verksamhet för fem-åringar i Kårstaskolan, där lokal för detta kan frigöras. Barn- och ungdomsförvaltningen kan inte se att det finns ett tillräckligt stor underlag i Kårsta för att motivera en ytterligare förskola så länge alla barn som har behov erbjuds en plats i Kårsta eller i annan förskola (21)

18 13. Val av nya kontaktpolitiker 18 (21)

19 14. Rapport från kontaktpolitiker 19 (21)

20 15. Anmälningsärenden Handlingar i ärendet Kommunfullmäktige - Sporthall i centrala Vallentuna - Gemensam klotterpolicy för Vallentuna kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott - Remissförslag KP Delegationsbeslut - Ekebyskolan - Barn och ungdomsförvaltningen Övrigt - Uppsala Universitet: Rektorsprogrammet ett nationellt program för utbildning av rektorer och stöd för rektorsfunktionen - Staffan Gröndahl Säkerhetssamordnare; Bra brandskydd i Hammarbacksskolan 20 (21)

21 16. Postlistan Handlingar i ärendet 1. Postlistan (21)

Ajournering Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Ajournering Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-03-07 Plats och tid för sammanträdet ande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.00 10.30 Jerker Sjögren (kd), ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 mars 2006 kl. 19.00 21.10

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 mars 2006 kl. 19.00 21.10 Barn- och ungdomsnämnden 2006-03-21 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 mars 2006 kl. 19.00 21.10 Beslutande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 november

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl Barn- och ungdomsnämnden 2005-04-19 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl. 19.00-21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Hans

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 3 mars, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl. 19.00-20.40 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (M) ordförande

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2005-02-22 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna tisdagen den 22 februari kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING -10-24 DNR BUN.059 PIA KRON SID 1/1 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s)

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-08-21 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 augusti, kl. 08.30-11.10

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20 Barn- och ungdomsnämnden 2003-01-23 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20 Beslutande Ersättare Jerker Sjögren (kd) ordförande

Läs mer

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen Barn- och ungdomsnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 2, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 november kl.19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-06-10 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 10 juni 2008, kl. 19.30 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-01-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl. 19.00 21.50 Ajournering mellan 3 och 4, kl. 20.25 20.35

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP)

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP) 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Barn- och ungdomsnämnden 2007-03-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (m) ordförande

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 Plats och tid Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 8 februari 2011, kl. 19.00-19.40 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 11 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna torsdagen den 11 mars 2003 kl 16:00-18:40 Jerker

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Redovisningsekonom Pia Kron Nämndsekreterare Tomas Anderson. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Redovisningsekonom Pia Kron Nämndsekreterare Tomas Anderson. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-08-15 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00 Borgerliggrupp kl 18:00 Utbildning för nämnden

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 2010-04-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 april kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadministrativ

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl. 19.00 20.30 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (m) ordförande

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s)

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s) Barn- och ungdomsnämnden 7 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 maj 2002 kl 19.00-22.00 Ajournering 20.40-20.50 Ajournering

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Controller Annika Hellberg Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Controller Annika Hellberg Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-01-14 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 december 2008, kl. 16.30 18.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 december 2008, kl. 16.30 18.15 Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 december 2008, kl. 16.30 18.15 Beslutande Raimo Vuojärvi (m) ordförande Jerker

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 oktober kl.19.00 21.30. Ajournering 129 kl.19.35-19.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 oktober kl.19.00 21.30. Ajournering 129 kl.19.35-19.40 Barn- och ungdomsnämnden 2005-10-25 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 oktober kl.19.00 21.30 ande Ajournering 129 kl.19.35-19.40 Jerker Sjögren

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, 19.00-20.00 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Johan Skog (M) ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Alexandra

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312,

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312, Barn- och ungdomsnämnden 19 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 november kl 19.00-22.30 Ajournering

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00-22:20 ande Ersättare Jerker Sjögren

Läs mer

BUN Skolinspektionen Begäran om komplettering till anmälan om kränkande behandling av grundskoleelev vid Kårsta skola

BUN Skolinspektionen Begäran om komplettering till anmälan om kränkande behandling av grundskoleelev vid Kårsta skola ANMÄLNINGSLISTA 2013-03-18 TILL NÄMND 2013-05-16 SID 1/5 In/Ut-datum Diarienr Initierare Rubrik 2013-03-18 BUN 2012.190-7 Skolinspektionen Begäran om komplettering till anmälan om kränkande behandling

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens individutskott Rapport redovisning av statistik skolfrånvaro grundskolan läsåret (BUN 2019.

Barn- och ungdomsnämndens individutskott Rapport redovisning av statistik skolfrånvaro grundskolan läsåret (BUN 2019. VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens individutskott 2019-09-20 22 Rapport redovisning av statistik skolfrånvaro grundskolan läsåret 2018-2019 (BUN 2019.533) Beslut Individutskottet

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Utbildningsnämnden 2005-09-01 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 maj 2008, kl. 19.00 20.55. Ajournering mellan 57 och 58, kl. 20.00-20.

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 maj 2008, kl. 19.00 20.55. Ajournering mellan 57 och 58, kl. 20.00-20. Barn- och ungdomsnämnden 2008-05-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 maj 2008, kl. 19.00 20.55 Ajournering mellan 57 och 58, kl. 20.00-20.15 ande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden Grundskolenämnden 2001-10-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Angarnsrummet, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 9 oktober 2001 kl 19.00 Grundskolechef Göran Nydahl

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Örjan Lid (m) Sofia Johansson (m) 79 Lars Granbacka (fp) 80-88

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Örjan Lid (m) Sofia Johansson (m) 79 Lars Granbacka (fp) 80-88 Barn- och ungdomsnämnden Datum 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19:00-22:15 ande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-05-02 45 Begäran om ytterligare bidrag enligt skollagen (BUN 2017.168) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn- och

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 10 december 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-12-25 Justeringens plats Sekreterare Ordförande Granbyrummet,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann Utbildningsnämnden 2007-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl. 18.00 Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005 Kulturnämnden 6 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset 1 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 december 2005 kl. 15.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 08.30 10.55 ande Parisa Liljestrand (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Thomas

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN K A LLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2015-03-17 Tid och plats 19.00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Mats Lundström, utbildningsstrateg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19: Barn- och ungdomsnämnden 14 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:00-22.35 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo 1 ( 12) P lats och tid Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl. 19.00-21.oo Ledamöter Raimo Vuojärvi (M), Hans Heneby (M), AnnCharlotte Höglund (C), Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård (S), Thomas

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl :40

Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl :40 Barn- och ungdomsnämnden 17 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl 19.20-22:40 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 1 juni 2004 kl 19:00. OBS! Utbildning för BUN kl 14:00-17:00 i Bällstarummet

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 1 juni 2004 kl 19:00. OBS! Utbildning för BUN kl 14:00-17:00 i Bällstarummet Barn- och ungdomsnämnden 1 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 1 juni 2004 kl 19:00 OBS! Utbildning för BUN kl 14:00-17:00 i Bällstarummet

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00-23:15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00-23:15 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00-23:15 ande Ersättare Jerker Sjögren (kd) ordförande

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 januari kl-19.00-22.30

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 januari kl-19.00-22.30 Barn- och ungdomsnämnden 2005-01-25 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 januari kl-19.00-22.30 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (41)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (41) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (41) Plats och tid Vargmötet, 08.00-10.40 Beslutande närvarande Parisa Liljestrand (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-06-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl. 19.00 20.50 ande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Bällstarummet, tid 19.00-20.45 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Daniel

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-12-06 105 Utvärdering av strukturersättningens resultat (BUN 2017.530) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen.

Läs mer

Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Borgerliggrupp träffas kl 18:00 Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00 Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (32)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (32) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (32) Plats och tid Vargmötet, 08:00 9.55 Beslutande Parisa Liljestrand, ordförande (M), Roswitha Melzer (FP) Ersättare - Övriga närvarande Marie Truedsson, utbildningschef,

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-02-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn - och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr., Vallentuna tisdagen den 8 februari kl. 08.00 12.30 Jerker

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 312 Budget barn- och ungdomsnämnden 2016 (BUN 2015.659) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

(Vallentuna kommun) (Vallentuna kommun) (Vallentuna kommun) (Vallentuna kommun) (Vallentuna kommun)

(Vallentuna kommun) (Vallentuna kommun) (Vallentuna kommun) (Vallentuna kommun) (Vallentuna kommun) ANMÄLDA DELEGATIONSBESLUT 2013-05-04 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDENS SID 1/2 In/Ut-datum Diarienr Initierare Rubrik 2013-05-08 BUN 2012.143-11 Eva Lod (Vallentuna 2013-05-13 BUN 2013.122-2 Annette Hansing-Morin

Läs mer

Tjänsteskrivelse Information om förstelärare

Tjänsteskrivelse Information om förstelärare Ärende 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2013-09-11 DNR BUN 2013.227 ELISABETH JOHANSSON SID 1/1 ELISABETH.JOHANSSON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Information om

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005, kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (1) Plats och tid Vargmötet, Kommunalhuset, 08.00-12.20 ande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (L), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Henrik

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-08-22 74 Begäran om ytterligare grundbidrag enligt skollagen (BUN 2017.241) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn-

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Bällstarummet, 19.00-20.35 (mötet ajournerades 20.15-20.25) ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Parisa Liljestrand (M) ordförande, Gunnel

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 november kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 november kl Barn- och ungdomsnämnden 2006-11-21 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 november kl. 19.05 22.35 Beslutande Jerker Sjögren (kd) ordförande Sandor

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Grundskolenämnden 1999-01-12 1(1) Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl 19.00-22.40 Beslutande Mikael Bæcklund (m),

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl 9-9.30 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 136 Elisabeth

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN K A LLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2014-09-09 Tid och plats 19:00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 25 november 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 25 november 2003 Barn- och ungdomsnämnden 25 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Borgens förskola, Ormstavägen, Röda skolhuset, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl 18:00 Förvaltningschef

Läs mer