Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket"

Transkript

1 ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 14 januari 2015, kl Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström, Ordförande Monika Nilsson, Ale Ulrika Alestig, Alingsås Sofia Grebner, Härryda Anita Ahlman, Kungsbacka Kurt-Olov Sjöström, Kungälv Magnus Bladh, Lerum Marie Egerstad, Lerum Håkan Gustavsson, Mölndal Nomi Madolo, Partille Jan Wennebrink, Stenungsund Gunilla Lövström, Tjörn, Ulrika Krabbe, GR Martin Johansson, GR Sofia Reimer, GR Kenneth Ardehed, GR, Gruppledare Anders Löfgren, Vuxexpert Linda Andersson, GR, Sekreterare Deltar inte Ulf Carlsson, Göteborg Ann-Christine Gustavsson, Lilla Edet Ärendelista 1. Mötet öppnas Beslut Magnus Bladh, Lerum informerade om att han avslutar sitt uppdrag i Vuxenutbildningsnätverket. Ersättare föreslås bli Marie Egerstad, Lerum. 2. Utvecklingsarbete Alvis att återta beslutet att tillsätta en grupp att arbeta med utvecklingsarbete och avtalsuppföljning att hänvisa till att utvecklingsarbete sker genom den nationella referensgruppen kring Alvis att avtalsuppföljning sker kommunvis

2 3. Vuxenutbildningens IT-stöd Punkten föredrogs och diskuterades. På grund av kort ställtid fanns till dagens möte ingen detaljerad projektplan att redovisa. Sådan kommer att läggas fram på kommande möte i Vuxenutbildningsnätverket att ge GR i uppdrag att genomföra en förstudie av framtidens verksamhetsstöd inom vuxenutbildningen att innehållet i förstudien ska vara att ta reda på kommunernas intentioner kring att göra en regiongemensam upphandling, göra en behovsinventering av vilka behov respektive kommun har av IT-stöd avseende vuxenutbildningen, undersöka vilka alternativa lösningar som finns/kan finnas tillgängliga på marknaden samt utreda förutsättningarna för ett egenutvecklat system. Förstudien ska delvis genomföras med hjälp av inhyrd IT-kompetens. att förstudien pågår under 2015 och vara slutförd och rapporteras till Vuxenutbildningsnätverket på ordinarie möte under mars månad 2016 med delrapport på mötet samt att de resurser som avsatts till utvecklingsarbete av Alvis, 25% tjänst under tiden , istället avsätts till att genomföra förstudien samt att de medel som GR inte nyttjat till sin organisation under 2014 avsätts till detsamma. 4. Omvärldsbevakning avseende yrkesutbildningar i Göteborgsregionen Vid föregående möte presenterades uppdraget av Kenneth Ardehed. att inrätta en arena för idé och erfarenhetsutbyte att bjuda in representanter för intressanta verksamheter inom området att ansvara för att en regional vision för omvärldsbevakning arbetas fram, samt att skapa struktur för informationsspridning, uppföljning och statistik Information 5. Utbildningsbudget 2015 Informerades om att totalt har yrkesvux-platser aviserats i utbildningsbudgeten för Tidigare tilldelning för GR har hamnat på cirka 10% vilket skulle innebära 570 platser. För att säkerställa möjligheten att vara med vid eventuellt kommande tilldelningar, bör man fundera på att söka fler platser. Sista dag för ansökan är 22 januari, arbete pågår med att ta fram densamma. Tilldelning av lärlingsplatser har minskat, även så för yrkesförare vilket är problematiskt då båda dessa har många sökande.

3 Fråga kring kommande januaristart och volymer tas till Operativa ledningsgruppen (OLG) för fortsatt hantering. att ansöka om totalt 800 platser för yrkesvux i Göteborgsregionen 6. Delrapport och diskussion kring ny prismodell IKE Ekonomigruppen rapporterade utifrån det uppdrag som Vuxenutbildningsnätverket gav att se över beräkningsmodellen för enhetspriset avseende interkommunal ersättning och att lämna förslag på ny beräkningsmodell. Enkät har skickats ut till medlemskommunerna och alla 13 har kommit in med svar angående samtliga skolformer. 4 av 13 kommuner anser att grunden till beräkningsmodellen för interkommunal ersättning bör vara självkostnadspris med administrativt tillägg. Övriga kommuner anser att grunden ska vara enhetspris. Samtliga kommuner anser att priset ska vara lägre för kurser som studeras på distans. Förslag på lösning kring Interkommunal ersättning (IKE) kommer att tas upp Utbildningschefsgruppens möte den 10 april. Diskussion fördes kring två frågeställningar i utskickat material. Kan man tänka sig ett enhetspris för samtliga kommuner med möjlighet till bilaterala förhandlingar för både lägre och högre priser? Kan man tänka sig att kommuner med upphandlade utbildningsanordnare använder självkostnadspris med administrativt tillägg och övriga använder enhetspris? Vilka konsekvenser kan en sådan modell få? att uppdra åt ekonomigruppen att till kommande möte ta fram förslag kring hantering av interkommunal ersättning. 7. Kommungemensam plattform Diskuterades kring Vuxenutbildningsnätverkets representation i beredningsgruppen för Kommungemensam plattform, ett kommungemensamt arbete för att främja etableringen av nyanlända flyktingar på arbetsmarknaden i Göteborgsregionen. Föreslogs att Göteborg tar 1 plats, Lilla Edet 1 plats (för kranskommunerna) och GRUtbildning tar 1 plats. att uppdra åt Kennet Ardehed, GRVux, att ta frågan vidare enligt förslag ovan. Följebrev kring kommungemensam plattform till kommunstyrelserna i medlemskommunerna bifogas.

4 8. Rapport från lärlingsgruppen Magnus Bladh, rapporterade kring lärlingsgruppens arbete. GR har tagit över administrationen 2015 för de 11 kommuner som ingår i lärlingsutbildningen. Idag är det ett stort merarbete i Alvis kring lärling, men GRVux planerar för information till administratörer i kommunerna. Trots efterfrågan på denna utbildningsform, idag finns kö till befintliga platser, aviseras att antalet statsbidragsfinansierade platser kommer att minska för Diskuterades i nätverket kring alternativa finansieringsformer för att säkerställa fler platser där behov finns. Att pausa en väl fungerande utbildningsform på grund av ekonomi, för att senare dra igång igen, kan ge negativa effekter. Utbildningsformen är väl anpassad för vuxenutbildning. Lärlingsutbildningens 11 kommuner lämnar information kring rimlig volym på antalet läringsplatser till Lars-Gunnar Hermansson, t.f. ordförande i lärlingsgruppen, innan kommande möte den 20 januari. 9. UG och UC Inget att rapportera, då inga möten genomförts i dessa nätverk under Rapporter Diskussion -Teknikcollege Kenneth Ardehed informerade om att Möjligheternas värld finns med på jobbmässan den 26 februari. Läs mer: -VO-College Inget att informera om i dagsläget -Från enskilda ledamöter Inget aviserat. 11. Workshop kring intervjuerna som gjorts i kommunerna inom GRINT-projektet Handling bifogas. 12. Rapport kring kvalitetsgruppens arbete Martin Johansson, GRVux, rapporterade kring kvalitetsgruppens arbete. Återkoppling på mötet 17 juni Bilder bifogas anteckningarna.

5 13. Utbildningsproduktionen och resursutnyttjandet inom Yrkesvux Diskuterades kring orsakerna till att kommunerna inte använder alla sina resurser. Två frågeställningar att fundera kring: - Vad efterfrågar arbetsmarknaden - Vad efterfrågar de studerande Vuxenutbildningsnätverket föreslog att Operativa ledningsgruppen (OLG) tar diskussionen vidare och att kommunerna mailar in synpunker och önskemål kring vilka utbildningar man vill se i utbudet. 14. Strategiska utmaningar 2015 idé och erfarenhetsutbyte Mötesupplägg nätverket 2015 Kenneth Ardehed informerade om nätverkets syfte och uppdrag och inbjöd till diskussion kring hur nätverkets kommande möte ska läggas upp för att möta de frågor som är av stor vikt för vuxenutbildningen i kommunerna. Det finns ett flertal frågor som kan behöva större utrymme för hantering. Tematiska upplägg skulle kunna vara en variant. Erfarenhetsutbyten ges inte tillräckligt med tid idag, tidigare förlades nätverkets möten i olika kommuner, men just tyngd på erfarenhetsutbyte. Alingsås inbjöd till aprilmöte på hemmaplan. Övriga frågor att uppdra åt Kenneth Ardehed att se över kommande mötesstruktur att aprilmötet hålls i Alingsås som återkommer på mötet 11 mars med förslag på ämne 15. Lärlingsgruppen ny ordförande Magnus Bladh avslutar sitt uppdrag som ordförande i lärlingsgruppen. Vuxenutbildningsnätverket kom fram till att lärlingsgruppen själva väljer ny ordförande. 16. Ventilen -Naturbruksgymnasierna Dingle & Nuntorp Richard Lundquist, utbildningsmäklare på Naturbruksgymnasierna Dingle & Nuntorp, söker kontakt med Göteborgsregionen. att detta är ingen fråga att ta gemensamt i GR utan Naturbruksgymnasierna får själva ta kontakt med respektive kommun.

6 -Jobbmässan februari Vi ser fram emot att tillsammans med vägledarna från kommunerna bemanna den regionala montern på Arbetsförmedlingens stora Jobbmässa den februari. Schema och mer information kommer att gå ut inom kort, men om ni redan nu har besked om när era vägledare har möjlighet att medverka på mässan får ni gärna skicka det till -YH-träff GRvux tillsammans med Skola Arbetsliv på GRUtbildning hälsar kommunala anordnare av Yrkeshögskoleutbildningar välkomna till ett samråd om möjligheter till samverkan kring yrkeshögskoleverksamhet inom Göteborgsregionen. Tidpunkt: måndag 16 februari Informationsdag för Yourvoice GR Utbildning arrangerar tisdagen den 6 februari Introduktionsdag testprogrammet Open 24 (Your Voice) för skolledare inom gymnasieskolan med ansvar för språk- och yrkesintroduktion, skolledare inom Vuxenutbildningen samt berörda studie-och yrkesvägledare inom Göteborgsregionen som är eller kan bli användare av testprogrammet Open 24. Tidpunkt: fredag 6 februari, Elever med missbruk Anita Ahlman, Kungsbacka tog upp frågan kring hur studie-och yrkesvägledare i kommunerna hanterar sökande med misstänkt missbruk. Det finns ingen direkt policy för detta i Kungsbacka kommun. Mölndal har en policy som innebär att skolans värld är alkohol och drogfri. Kungsbacka diskuterar gärna frågan vidare om det finns annan kommun som har erfarenhet i frågan. -Statsbidrag 2015 Särvux meddela GR snarast hur många platser man i kommunen vill ha. Orienteringskurser volym diskuterade. Mötet avslutas

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-10-22 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 22 oktober 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: GR, lokal Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Alingsås 22 april 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 22 april, 2015, 08.30-11.30 Plats: Utbildningens Hus, Rum Stora Telebild, Östra Ringgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-03-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 11 mars 2015, kl. 08.30-11.30 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-04-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 30 april 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: ATWORK, lokal Joomba Johan på Gårdas gata 5 A Deltagare

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20 maj 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 20 maj 2015, kl 08.30-11.30 Plats: ATWORK i Gårda, Johan på Gårdas gata 5a, Lokal: Devil Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 7 september 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Måndag 7 september 2015, 16.30-17.30 Plats: Sankt Jörgen Park, Knipplekullen 8-10, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014 MISSIV ÄRENDE 1 Till Förslag till stider för 2014 föreslås enas om att s möten 2014 äger rum enligt följande: Fredag 21 februari Fredag 11 april Fredag 16 maj Fredag 13 juni Torsdag 4 september, em Fredag

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 17 juni 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 17 juni 2015, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14 Göteborg. Närvarande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20151104 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 4 november 2015, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 18 maj, 2016, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2013-03-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: onsdag 6 mars 2013, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160309 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 9 mars, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Deltog Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160113 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 13 januari, 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath

2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath Projekt IT-stöd en förstudie som syftar till att inventera och analysera behoven av och inom ett administrativt verktyg för vuxenutbildning inom Göteborgregionen. 2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath

Läs mer

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp MISSIV Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-03-11 ÄRENDE 2 Till Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Förslag till Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-06-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,13 juni, 2018, 08.30-13.00 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160309 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 9 mars, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-03-27 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 15 mars 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort.

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort. Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson,

Läs mer

Representation i Vuxenutbildningsnätverket

Representation i Vuxenutbildningsnätverket ÄRENDE 3 Till Representation i föreslås enas om att Anders Jelmbark, Tjörns kommun, går in i istället för Gunilla Lövström från och med Göteborg 2015-05-27 ÄRENDE 4 Till Representation i s Operativa Ledningsgrupp

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Sofia Grebner, Härryda Lena Modin-Heberg, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monica Nilsson, Lerum Peter Bäcklund,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-04-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,11 april, 2018, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg. Lokal: 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsgruppen 2012-11-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 21 november 2012, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Tistlarna (255) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 maj 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 119, GR Deltagare Staffan Uddenberg, Härryda, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson, Alingsås Stefan

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation Anteckningar Närvarande Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Anders Hedman, Ale Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Peter Bäcklund, Lilla Edet Tina Chavoshi, Mölndal Nomi Madolo, Partille

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160427 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 27 april, 2016, 08.30-11.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160217 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 17 februari 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-10-18 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag18 oktober, 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, Lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170614 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 14 juni, 2017, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 september 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Kungsbacka Deltagare Stefan Ericsson, Göteborg, Ordförane Anna Gullberg, Alingsås Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2016-06-21 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 15 juni, 2016, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Hans Skålberg, Härryda Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monika Nilsson, Lerum Nomi

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Vuxenutbildningen, Öckerö Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-08-26 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 26 augusti 2015, kl 08.30-11.30 Plats:

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG)

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Tid: Onsdag 18 maj, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR,

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Stefan Hagebring; Alingsås Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Sofia Grebner,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170905 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Tisdag 5 september, 2017, 10.00-14.00 Plats: Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö Ledamöter Pia Alhäll,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 2016-12-07 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 7 december, 2016, kl 11.30-15.00 Plats: Villa

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 Tid: Onsdag 5 december 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Partille Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Stefan Ericsson, Göteborg Staffan

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 februari 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Vuxenutbildningen i Härryda, Långenäsvägen 5 (Mölnlycke Centrum) Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Våra rekommendationer är inom fyra huvudpunkter: Modellens utgångspunkt Organisering Pedagogens nya roll Marknadsföring till nya och befintliga målgrupper Men,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem.

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem. 2016-2017 Intresse för en gemensam upphandling av ITstöd har initierats i regionen. Språkstödsutbildningar genererar fortsatt ett stort intresse och totalt har man startat 34 utbildningar med språkstöd

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 februari 2009, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-01-25 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 25 januari 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161207 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 7 dec, 2016, 08.30-12.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg. Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2016-09-02 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 2 september 2016, klockan 13.00-15.40 Plats: Gala 1, Sankt Jörgen Park Deltagare Tomas Berndtsson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 8 februari 2006, kl 08.30-12.15 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Margaretha

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Måndag 31 aug kl 09.30-12.00 och tisdag 1 sep kl 13.00-16.00 2009 Plats: Björholmens Marina, Tjörn Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena

Läs mer

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess 16/9 UG Åtgärder 18,19/9 F-styrelse Akut agenda 25/9 Kommunchefer 30/9 UC 2/10 Extra möte KSO, KC 16/10 F-styrelse Förslag Åtgärder

Läs mer

Omvärldsbevakning. www.grkom.se GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Omvärldsbevakning. www.grkom.se GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Omvärldsbevakning Uppdrag: Omvärldsbevakning avseende yrkesutbildningar inom Göteborgsregionen. Vuxenutbildningsnätverket enades om att tillsätta en tjänst under 2014-09-01 2014-12-31 motsvarande 20 %

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 8 september 2011, kl 09.00-12.00 Plats: GR, Rum 255 och 253 Ledamöter Carola Granell (S), Stenungsund, ordförande vid sammanträdet Kristina

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 3 dec, 2004, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason, Lerum

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 18 september 2008, kl 13.00-16.00 Plats: Elite Park Aveny Hotel, Kungsportsavenyn, Göteborg Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande

Läs mer

Kommunordning och riktlinjer för ansvar gällande den gemensamma vägledningsmontern på Gymnasiedagarna perioden

Kommunordning och riktlinjer för ansvar gällande den gemensamma vägledningsmontern på Gymnasiedagarna perioden Missiv ÄRENDE 1 Till Kommunordning och riktlinjer för ansvar gällande den gemensamma vägledningsmontern på Gymnasiedagarna perioden 2014-2021 SYV-nätverket fick den 18 oktober uppdaget från att ta fram

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal 2012-11-16 ÄRENDE 2 Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal Inom ramen för GR-samarbetet initierades inför 2011 en regiongemensam elevenkät, vilken vänder sig till elever i årskurs 2, 5 och 8 i grundskolan

Läs mer

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats 120208 Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats Dag: Fredag 3 februari Tid: 9.00-12.00 Deltagare: Gunhild Karlsson Göteborg, Jens Kultje Göteborg, Anna-My Zetterberg Härryda, Lars Andersson

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Anteckningar från möte Vux-UC

Anteckningar från möte Vux-UC Anteckningar från möte Vux-UC Tid: Tisdag 25 augusti 2009, kl 13.00-15.00 Plats: GR-Huset, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Jan Wennebrink, Stenungsund, Norra noden Yvonne Barkstedt,

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Torsdagen 31 augusti 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum Trappen Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 oktober 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Kungsbacka, Kompetenscentrums lokaler, Södra Torgatan 16, Rum 3 Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 24 september, kl 8.30-12.00 Plats: GR, lokal Vinga (rum 135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson,

Läs mer

Statsbidrag

Statsbidrag Statsbidrag 2014-2015 Resurser 2014 2015 Totalt Yrkesvux 64 435 000 32 885 000 97 320 000 Yrkesförare buss 3 840 000 2 580 000 6 420 000 Yrkesförare lastbil 2 280 000 2 204 861 4 484 861 Lärlingsvux *4

Läs mer

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(5) 2009-04-16 LA/GH Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 16 april 2009, klockan 09.00-12.00 Plats: Ullevi konferens, Paradentrén, Göteborg Närvarande: Bengt Gustafsson

Läs mer

Uppföljning av yrkesutbildningar för vuxna i Göteborgsregionen anordnade av GRvux, 2010-01-01 till 2011-12-31 - Kortversion

Uppföljning av yrkesutbildningar för vuxna i Göteborgsregionen anordnade av GRvux, 2010-01-01 till 2011-12-31 - Kortversion Uppföljning av yrkesutbildningar för vuxna i Göteborgsregionen anordnade av GRvux, 2010-01-01 till 2011-12-31 - Kortversion Bakgrund Yrkesvux är i Göteborgsregionen en kommunalt och statligt finansierad

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 5 februari 2009, kl 08.30-10.50 Plats: GR-Huset, Rum 255 och rum 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M),

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 november 2008, kl 09.00-12.00 Plats: Mölndals Museum, Kvarnbygatan 12, Mölndal Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen

Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen Rapport från Förskolenätverket 2014-03-20 Johan Borvén Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen Den 18 oktober 2013 gav Utbildningschefsnätverket följande uppdrag

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 april 2006, kl 08.30-12.00 Plats: Mölndals Museum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Margaretha Löfving, Göteborg Lars Hansson,

Läs mer

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas 666 1 Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-15 KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas Barn- och utbildningsnämnden sammanträder torsdag den 23 oktober, kl 17.00, Stora Tjörnsalen, kommunhuset

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket 1 juli Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Måndag 8 juni 8.30-11.30 Plats: Konferensanläggningen At work, Gymnasienätverket Sammansättning Namn Karl-Olof Petersson, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2015-02-20 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 20 februari 2015, klockan 08.30-12.00 Plats: GR, Pater Noster Deltagare Annika Sjöberg, Lerum (för

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Anteckningar från möte i Kvalitetsnätverket

Anteckningar från möte i Kvalitetsnätverket ANTECKNINGAR Kvalitetsnätverket Torsdag 2016-12-01 Anteckningar från möte i Kvalitetsnätverket Tid: Torsdag 1 december 2016 kl 9.00-12.00 Plats: Svenska Mässan, Lokal R21, Mässans Gata 24, Göteborg Närvarande

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen 090918 Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen Datum: Fredag 18 september Deltagare: Magnus Thilén, Alingsås, Törbjörn Claesson Göteborg, Carina Danielsson Härryda,

Läs mer

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-02-09 Ulrica Furby sid 1(4) Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Torsdag 9 februari 2012 kl. 08:30-12:30 Plats: GR Närvarande: Maria Rydén, Göteborg

Läs mer

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg Business Region Göteborg Läget i Göteborgsregionen RÅDANDE HÖGTRYCK I REGIONENS NÄRINGSLIV ARBETSLÖSHETEN ÄR LÄGST BLAND STORSTADSREGIONER UNIKT INTRESSE FÖR GÖTEBORG - FORDONSINDUSTRINS OMSTÄLLNING FÖRSÄTTER

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20171206 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 6 december, 2017, 08.30-13.00 Plats: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23, Göteborg Ledamöter Pia

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Onsdagen 5 april, 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum 376 Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson (m),

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2013-11-29 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 29 november 2013, klockan 08.30-12.00 Plats: GR, Rum Vinga (135) Deltagare Bengt Randén, Partille

Läs mer

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U T B I L D N I N G A R S L U T F Ö R D A 2 0 1 5 T E K N I

Läs mer

Anteckningar från möte i Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från möte i Utbildningschefsgruppen ANTECKNINGAR Utbildningschefsgruppen 2012-11-23 Anteckningar från möte i Utbildningschefsgruppen Tid: Fredag 23 november 2012, kl 08.30-13.30 Plats: GR, Rum Tistlarna (255) Deltagare Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Rapport om Skolekonomnätverkets verksamhet maj 2014 maj 2016 Syfte/uppdrag: Nätverkens representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - initiera

Läs mer