Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket"

Transkript

1 Vuxenutbildningsnätverket Göteborg Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 27 april, 2016, Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström, Kungsbacka, Ordförande Martin Nordström, Öckerö, vice ordförande Monika Nilsson, Ale Johan Roos, Göteborg Sofia Grebner, Härryda Ann-Christine Gustavsson, Lilla Edet Håkan Gustavsson, Mölndal Jan Wennebrink, Stenungsund Anders Jelmbark, Tjörn Fredrik Zeybrandt, GR, Chef gymnasie- och vuxenutbildning Linda Andersson, GR, Sekreterare Föredragande Peter Walton, Göteborg Sofie Cedstrand, Göteborg Ulrika Furby, GR Deltar inte Ulrika Alestig, Alingsås Anita Ahlman, Göteborg Frida Svärd, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Marie Egerstad, Lerum Nomi Madolo, Partille Ärendelista 1. Mötet öppnas 2. IT-revisionen i Göteborg beskrivning av åtgärder och hur vi kan gå vidare i det regionala samarbetet. Peter Walton, Göteborg, informerade kring Stadsrevisionens granskning av förvaltningens verksamhetsstöd som genomfördes under 2015 och vilken Göteborg fick ta del av i mars Bland annat genomfördes ett intrångsförsök (med 5 användare som underlag) för att se över säkerheten. I redogörelsen lämnade Stadsrevisionen 4 rekommendationer till åtgärder som har till syfte att stärka säkerheten i Alvis.

2 Säkerställa framtagande och etablering av rutiner för uppföljning av informationssäkerhetsnivån. Åtgärd: Ett nytt PUL-avtal vilket kommer att följas upp senare under våren. Här behövs ett gallringsbeslut från nämnden för att kunna rensa ut gamla ansökningar och bilagor som fortsatt kan ge problem. Säkerställa ett adekvat skydd av känsliga personuppgifter genom särskilt godkänd it-säkerhet. Åtgärd: Detta kan handla om bland annat flyktingar, skyddad identitet och andra med känsliga personuppgifter. Göteborg tittar på en tvåfaktorsinloggning utanför Göteborgs stadsnät, exempelvis i form av bankid eller SMS-lösning. Detta tittar man på tillsammans med Intraservice. Inom Göteborgs nät klarar man sig med ett single-sign-on. När det gäller tvåfaktorsinloggningen kan detta vara något även för övriga kommuner att ta del av. Detta gäller inte för StudentID då de inte kommer åt de känsliga uppgifterna. Säkerställa att identifierade brister i Alvis åtgärdas eller att kompenserade kontroller införs. Åtgärd: Stadsrevisionen hittade 19 brister som påtalades. Av dessa har 14 åtgärdats enligt rekommendation, 1 har åtgärdats på annat sätt, 1 kommer att ses över den 3 maj (tvåstegsinloggning). Resterande 3 har Göteborg inte begärt att Gotit ska åtgärda i nuläget. Att säkerställa identifierade brister i Alvis samt att etablera rutiner för uppföljning gäller alla som använder Alvis. Etablera rutiner för uppföljning av leverantörens säkerhetsarbete enligt lag, avtal och riktlinjer. Åtgärd: Att samverka kring uppföljningen förenklar och ger större tyngd mot leverantören. Förslag är att upprätta en Alvis-funktion på GR med uppdraget att bevaka GRs intressen i förhållande till GotIt. För att komma igång tillsätts en projektgrupp för att utforma uppdraget på lång och kort sikt för funktionen. Senast 1 oktober bör denna funktion tas i bruk. Uppföljning av revisionen ska vara klar den sista juni-16, därefter kommer man att genomföra ytterligare försök till intrång. Sista september 16 ska man så kunna redovisa ett helsäkert system.

3 Vuxenutbildningsnätverket enades om att en funktion upprättas på GR med uppdrag att bevaka GRs och medlemskommunernas intresse i förhållande till systemleverantör, samt att en projektgrupp tillsätts för att utforma uppdraget på lång och kort sikt avseende funktion ovan.. Ur diskussionen: - Finns det något i Alvis som inte räknas som offentligt. Önskemål om uppgifter får inte ifrågasättas utan ska lämnas ut skyndsamt. Uppgifter som inte får komma ut, måste sekretesskyddas. - I revisionen har man bara tittat på säkerhet inte på sekretess. - Oavsett vilket system det blir kommer det att behövas en bra uppföljning av alla behov. - Vilka skulle kunna vara aktuella att ingå i sådan grupp? Administratörer och SYV är de som mest är inne i systemet. - Spetskompetens på IT är ett måste i gruppen. - Frågorna bör vara lika intressanta för alla som använder Alvis. 3. Upphandling av IT-stöd Formulering av uppdrag - fortsättning - finansiering - tidplan - arbetsgrupp Peter Walton redogjorde för Göteborgs tankar kring upphandling av nytt verksamhetssystem. Som tidigare aviserats kan Göteborg tänka sig att vara ledande i denna upphandling. Målet är att upphandla ett (1) system. I förstudien Projekt-IT stöd som slutredovisades i mars finns många bra delar att använda för det fortsatta arbetet. Göteborg kommer dock inte att utgå ifrån några av de rekommendationerna som lämnades i studien. Göteborgs behov kommer att vara vägledande för förfrågningsunderlagets utformning. GR kommer att vara representerad i den styrgrupp som utses för upphandlingsarbetet. En referensgrupp för deltagande GR-kommuner kommer att ingå i projektet. Arbetet skall präglas av en hög grad av dialog mellan styrgrupp, referensgrupper, stödfunktioner och projektledare, men det är styrgruppen som kommer att ha ett starkt mandat vid beslut i olika frågor. Frågan kring intresse av ett gemensamt system gick runt bordet där alla representerade kommuner var positiva. Till kommuner som inte var representerade på mötet har fråga gått ut via mail och alla har återkopplat med ett godkännande.

4 Vuxenutbildningsnätverket enades om att delta i en gemensam upphandling av nytt verksamhetssystem med Göteborg som ledande i arbetet, att uppdra till GR att ta fram förslag på deltagare till styrgrupp för deltagande i upphandlingsarbetet, samt att på kommande möte (18 maj) utse en referensgrupp för inventering av kommunernas behov i ett nytt verksamhetssystem. Beslut Ur diskussionen: - Någon från GR med starkt mandat behöver vara med i arbetet. - Bra att Göteborg tydliggör sitt behov. Nu får kommunerna ta ställning till om man vill vara delaktiga eller inte. Det finns ju inget tvång i detta. Ges det möjlighet till olika nivåer i systemet, så är det en bra lösning, då kan man i kommunerna ta eget beslut över vad man behöver. - För en bibehållen samverkan är det viktigt med ett gemensamt system. Alla kommuner har lika stort behov som Göteborg, fast på sitt sätt. - Möjligheten att vara med i starten men att sedan hoppa av finns, men då måste även det ses över så att det inte påverkar förloppet. Finns möjligheten till modultänk, ska det absolut ses över. - Prissättningen behöver ses över. - Här får man utgå ifrån vilka behov kommunen har. - Viktigt att ett beslut kan tas snabbt. - Om alla kommuner går med gäller det att snabbt göra en behovsinventering. I Projekt-ITstöd finns material att använda. Bilder bifogas. 4. Avbrott inom vuxenutbildningen vilka avbryter och varför? Sofie Cedstrand, Göteborg, presenterade rapporten Avbrott inom vuxenutbildningen vilka avbryter och varför. Bilder bifogas 5. Arbetsgrupp kopplad till SFI-fråga Diskuterades hur man hanterar kostnader kring SFI vid flytt mellan kommunerna i GR. Finns idag ingen tydlighet i sådan hantering. Bra att se över en gemensam praxis för GR. Lyftes även frågan kring kostnadsfördelarna med att ha ett gemensamt uppslag mot folkbokföringen inom GR.

5 Vuxenutbildningsnätverket enades om att uppdra åt ekonomigruppen att se över följande: -SFI-frågan, -kostnadsfördelarna med ett gemensamt uppslag mot folkbokföringen, samt att återkoppla till Vuxenutbildningsnätverket på mötet den 15 juni med förslag på hantering. Information 6. DUA i medlemskommunen Ulrika Furby, GR, lämnade en uppföljning från det gemensamma mötet mellan arbetsmarknadschefer och vuxenutbildningschefer som genomfördes den 8 april i år. Bilder samt minnesanteckningar från mötet bifogas. 7. UG och UC information Utbildningschefsnätverket 1 april: - Beredskapsåtgärder för utbildningar inom yrkesvux 2017/18. Informerades om det arbete som pågår kring att utarbeta förslag på olika former av lösningar inom området statsbidrag till Vuxenutbildningen. Om många utbildningar startas i augusti och det sedan beslutas att det inte blir några statsbidrag finns risk för stort ekonomisk överhäng. Regional garanti i detta sammanhang innebär regional garanti för eleverna och ett sätt att säkra utbildningarna på. Diskuterades kring om man kan tänka budget i kalenderårs-perspektiv, om möjlighet att utarbeta gemensamt regelverk för frågan inom GR, samt att GR kan driva frågan nationellt. Frågan tas upp på ett kommande möte. - Euroskills lägesuppdatering Lena Sjögren från Göteborg & Co informerade om läget. Euroskills omfattar 35 olika tävlingar och 28 prova-på aktiviteter för både elever, syv och lärare. Olika företag kommer att delta, bland annat kommer Liseberg att öppna upp och visa hur det är att jobba där. Arbetsförmedlingen kommer att delta och nyanlända unga kommer att vara en uttalad målgrupp. Vad har vux för del i detta? GBG kommer att ha 100m2 i mitten där arbvux kommer att delta. Vuxenutbildningsnätverket i december kommer att förläggas på Svenska Mässan i samband med Euroskills. - Asylsökande och nyanlända barn och unga Information om Nya GRannar. Ett projekt som IFO-chefer har initierat. 11 av GRs kommuner deltar. Fokus för projektet är kompetensutveckling för personal som arbetar med ensamkommande barn och unga.

6 Lisa Sipari, GRU informerade också om att det finns tankar på att bilda en referensgrupp kring nyanlända barn/unga. Syftet är att kunna använda denna grupp för avstämning kring eventuella insatser från GRs sida som kan stödja kommunerna i arbetet kring nyanlända Utbildningschefsnätverket 22 april: -Information om IKE Vux och SFI 2017 Ulrika Krabbe lämnade en rapport från Vuxenutbildningens ekonomigrupp gällande IKE-Vux och SFI för Beslutet kring IKE fattas till hösten. - Principer för statsbidrag kommer att lyftas på UC efter beredning på vuxenutbildningsnätverket den 18 maj. Utbildningsgruppen 7 april: - GRUtbildnings uppdrag att stödja mottagandet av nyanlända GRU har som service tagit fram ett omvärldsbevakningsdokument som rör nyanlända situationen. Detta kommer att uppdateras med jämna mellanrum. (Vuxenutbildningsnätverket har tagit del av detta via mail.) 8. OLG information från senaste mötet Augustiutbudet som legat sökbart i en vecka visar på ett relativt lågt antal sökande. Det är speciellt utbildningar med teknisk inriktning som visar svagt söktryck. Behovet av barnskötarutbildningar diskuterades. Viktigt med öppna och transparenta uppföljningar med hur arbetsmarknaden ser ut. Boendeassistentutbildningen har ifrågasatts då nivån på kompetensen för de studerande är för låg. Enligt nya regler är det föreståndare på boende som behöver en högre kompetens. 9. Rapporter - Teknikcollege Informerades om att Stina Johansson, som redan sitter med i Teknikcollege, rapporterar till Vuxenutbildningsnätverket via Anita Ahlman. Även Fredric Alvstrand, GR, kommer att ta plats i Teknikcollegerådet. - VO-college Senaste mötet var den 9 mars. Tidigare planerad dialogkonferens blev inställd vilket innebar att inga nya beslut om diplomkrav har fattats. En ny hearing planeras till 31 maj. Årets handledare 2016 är en utmärkelse som initieras nationellt. Varje regionalt college kan nominera en kandidat var till utmärkelsen. När det gäller APL-platser finns det ett önskemål om att samordna. I Praktikplatsen.se som används för detta finns en modul för planering.

7 Informerades om goda exempel på hur kommunerna arbetar med nyanlända inom VO-college - Lärlingsgruppen - Kommungemensam plattform Migrationsverket meddelar att antalet nya asylsökande minskar. Enligt Länsstyrelsen har läget stabiliserat sig i kommunerna, men det är fortsatt ansträngt på vissa håll. ID-kontrollerna mellan Danmark och Sverige kommer att göra ett uppehåll mellan vecka 27-28, för att sedan köra igång igen. Detta för att ID-kontroller inte får fortgå kontinuerligt under för lång tid. Antalet SFI-deltagare kommer att öka framöver. Den kurs i samhällsorientering som Göteborg tillhandahåller, är samma kurs som den migrationsverket ger på asylboenden. Något som behöver ses över. Bostadssituationen kommer att förbli ansträngd. Även om en gemensam upphandling kring bostäder gjorts, där flertalet GRkommuner finns med, finns det inga fler bostäder förrän tidigast Realgruppen - Från enskilda ledamöter 10. Vuxenutbildningskonferensen Diskuterades kring upplägg av vuxenutbildningskonferensen den 5-6 september. Tanken är att förlägga konferensen till Stockholm. 11. Ventilen - Besök i noderna GR har varit på besök i respektive nod för att höra hur man tänker kring vuxsamarbetet. Bland annat togs följande upp till diskussion: Transparens - hur bestäms utbudet Introduktion till nya vuxchefer förenkla att komma in i nätverket Arbetsgrupper klargörande och mandat YH hur kan man samverka. Fredrik Z har varit i kontakt med Östsvenska yrkeshögskolan AB som samverkar kring YH. De tar gärna emot studiebesök. GR tar kontakt för ett möjligt datum. - Slutkonferens kring SAM Slutkonferensen för SAM kommer att sammanfalla med befintligt möte den 15 juni där 1½ timma avsätts för rapport. - Språkstödsgruppen; Hemsidan GRvux.se Bordlades, flyttas till kommande möte.

8 - Sprintelever Frågan har initierats av OLG där hanteringen av åringar diskuterades. Det upplevs som otydligt vad som gäller för nyanlända åringar. Ungdomsgymnasiet säger nej till denna ålderskategori, men det kan inte vara ok att pausa utbildningsmöjligheter i 2 år. Etableringslagen säger att ensamkommande som får uppehållstillstånd när de fyller 18 har rätt till etablering. Detta betyder att de har rätt att istället för gymnasiet gå till vux och lära sig sfi där. Är man 16 år vid mottagandet är det inga problem om man väljer att läsa sfi på den kommunala vuxenutbildningen. Det blir däremot svårt om man väljer att läsa en yrkesvux med språkstöd istället för sfi, då etableringen inte betalar ut ersättning för gymnasiekurser. På yrkesvux finns också kravet på 20 år eller ett slutbetyg. Den här frågan behöver utrymme för diskussion och erfarenhetsutbyte på ett kommande möte Det finns ett stort behov av att träffa arbetsmarknadscheferna för att diskutera nyanlända. Vuxenutbildningsnätverket enades om att Fredrik Zeybrandt och Jan Wennebrink tar med sig frågan till gymnasienätverket för mer information. Nästa möte: 18 maj Mötet avslutas

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 18 maj, 2016, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-10-22 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 22 oktober 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: GR, lokal Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-03-27 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 15 mars 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20 maj 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 20 maj 2015, kl 08.30-11.30 Plats: ATWORK i Gårda, Johan på Gårdas gata 5a, Lokal: Devil Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 7 september 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Måndag 7 september 2015, 16.30-17.30 Plats: Sankt Jörgen Park, Knipplekullen 8-10, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160217 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 17 februari 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Alingsås 22 april 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 22 april, 2015, 08.30-11.30 Plats: Utbildningens Hus, Rum Stora Telebild, Östra Ringgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160309 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 9 mars, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Deltog Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160113 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 13 januari, 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-01-14 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 14 januari 2015, kl. 08.30-11.45 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-10-18 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag18 oktober, 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, Lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160309 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 9 mars, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2016-06-21 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 15 juni, 2016, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170614 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 14 juni, 2017, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter Martin

Läs mer

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort.

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort. Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 17 juni 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 17 juni 2015, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14 Göteborg. Närvarande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-04-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 30 april 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: ATWORK, lokal Joomba Johan på Gårdas gata 5 A Deltagare

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation Anteckningar Närvarande Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Anders Hedman, Ale Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Peter Bäcklund, Lilla Edet Tina Chavoshi, Mölndal Nomi Madolo, Partille

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-04-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,11 april, 2018, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg. Lokal: 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-01-25 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 25 januari 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Sofia Grebner, Härryda Lena Modin-Heberg, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monica Nilsson, Lerum Peter Bäcklund,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161207 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 7 dec, 2016, 08.30-12.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg. Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20151104 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 4 november 2015, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-03-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 11 mars 2015, kl. 08.30-11.30 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-06-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,13 juni, 2018, 08.30-13.00 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170905 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Tisdag 5 september, 2017, 10.00-14.00 Plats: Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö Ledamöter Pia Alhäll,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Hans Skålberg, Härryda Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monika Nilsson, Lerum Nomi

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsgruppen 2012-11-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 21 november 2012, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Tistlarna (255) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Representation i Vuxenutbildningsnätverket

Representation i Vuxenutbildningsnätverket ÄRENDE 3 Till Representation i föreslås enas om att Anders Jelmbark, Tjörns kommun, går in i istället för Gunilla Lövström från och med Göteborg 2015-05-27 ÄRENDE 4 Till Representation i s Operativa Ledningsgrupp

Läs mer

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess 16/9 UG Åtgärder 18,19/9 F-styrelse Akut agenda 25/9 Kommunchefer 30/9 UC 2/10 Extra möte KSO, KC 16/10 F-styrelse Förslag Åtgärder

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Rapport om Skolekonomnätverkets verksamhet maj 2014 maj 2016 Syfte/uppdrag: Nätverkens representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - initiera

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-08-26 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 26 augusti 2015, kl 08.30-11.30 Plats:

Läs mer

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014 MISSIV ÄRENDE 1 Till Förslag till stider för 2014 föreslås enas om att s möten 2014 äger rum enligt följande: Fredag 21 februari Fredag 11 april Fredag 16 maj Fredag 13 juni Torsdag 4 september, em Fredag

Läs mer

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp MISSIV Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-03-11 ÄRENDE 2 Till Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Förslag till Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG)

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Tid: Onsdag 18 maj, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 maj 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 119, GR Deltagare Staffan Uddenberg, Härryda, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson, Alingsås Stefan

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 2016-12-07 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 7 december, 2016, kl 11.30-15.00 Plats: Villa

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Stefan Hagebring; Alingsås Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Sofia Grebner,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Vuxenutbildningen, Öckerö Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-01-24 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 24 januari, 2018, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg. Lokal: 95:an Deltagare

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Bryssel 16/9 UG Åtgärder 18,19/9 F-styrelse Akut agenda 25/9 Kommunchefer 30/9 UC 2/10 Extra möte KSO, KC 16/10 F-styrelse Förslag Åtgärder

Läs mer

2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath

2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath Projekt IT-stöd en förstudie som syftar till att inventera och analysera behoven av och inom ett administrativt verktyg för vuxenutbildning inom Göteborgregionen. 2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2018-04-13 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 13 april 2018, kl 08.30-14.30 Plats: GR Deltagare Anette Liedström-Hjorth, Kungsbacka (för

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2013-03-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: onsdag 6 mars 2013, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från möte Vux-UC

Anteckningar från möte Vux-UC Anteckningar från möte Vux-UC Tid: Tisdag 25 augusti 2009, kl 13.00-15.00 Plats: GR-Huset, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Jan Wennebrink, Stenungsund, Norra noden Yvonne Barkstedt,

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem.

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem. 2016-2017 Intresse för en gemensam upphandling av ITstöd har initierats i regionen. Språkstödsutbildningar genererar fortsatt ett stort intresse och totalt har man startat 34 utbildningar med språkstöd

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160127 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 27 januari, 2016, 08.30-12.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal SEXAN Ledamöter Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Måndag 31 aug kl 09.30-12.00 och tisdag 1 sep kl 13.00-16.00 2009 Plats: Björholmens Marina, Tjörn Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 13 maj, kl 08.30 14.30 Plats: GR, lokal Vinga (135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 8 februari 2006, kl 08.30-12.15 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Margaretha

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20171206 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 6 december, 2017, 08.30-13.00 Plats: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23, Göteborg Ledamöter Pia

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 februari 2009, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Våra rekommendationer är inom fyra huvudpunkter: Modellens utgångspunkt Organisering Pedagogens nya roll Marknadsföring till nya och befintliga målgrupper Men,

Läs mer

Anteckningar från möte i Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från möte i Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2016-04-01 Anteckningar från möte i Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 1 april 2015, kl. 08.30-14.30 Plats: Rum 4:an, GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Kerstin

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun

Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun Protokoll 2013-04-09 1(6) Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun Ledamöter Maria Rydén, Göteborg (M), Ordförande Dennis Jeryd, Lerum (S), Vice Ordförande Jan

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2013-11-29 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 29 november 2013, klockan 08.30-12.00 Plats: GR, Rum Vinga (135) Deltagare Bengt Randén, Partille

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 april 2006, kl 08.30-12.00 Plats: Mölndals Museum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Margaretha Löfving, Göteborg Lars Hansson,

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Styrgruppen för det sociala området Tid: 4 juni 2007 Plats: Hjortviken Konferens, Hindås Närvarande: Madeleine Dahlgren (s), Lilla Edet Carina Liljesand (kd), Göteborg Nicklas Attefjord (mp), Öckerö Siw

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC)

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC) 2009-06-05 Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC) Tid: Fredagen 5 juni 2009, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Annika Sjöberg, Ale (för & grund) Ordförande Jan Östgärd, Härryda (gymn

Läs mer

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-02-09 Ulrica Furby sid 1(4) Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Torsdag 9 februari 2012 kl. 08:30-12:30 Plats: GR Närvarande: Maria Rydén, Göteborg

Läs mer

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Anteckningar Tid: måndag 11 december, kl. 09.00-15.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 Tid: Onsdag 5 december 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Partille Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Stefan Ericsson, Göteborg Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 september 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Kungsbacka Deltagare Stefan Ericsson, Göteborg, Ordförane Anna Gullberg, Alingsås Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Kommunordning och riktlinjer för ansvar gällande den gemensamma vägledningsmontern på Gymnasiedagarna perioden

Kommunordning och riktlinjer för ansvar gällande den gemensamma vägledningsmontern på Gymnasiedagarna perioden Missiv ÄRENDE 1 Till Kommunordning och riktlinjer för ansvar gällande den gemensamma vägledningsmontern på Gymnasiedagarna perioden 2014-2021 SYV-nätverket fick den 18 oktober uppdaget från att ta fram

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-05-05 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 5 maj 2017, klockan 08.30-14.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Deltagare Maria Andersson, Kungälv

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 5 februari 2009, kl 08.30-10.50 Plats: GR-Huset, Rum 255 och rum 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M),

Läs mer

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 12 december 2014

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 12 december 2014 Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 12 december 2014 Bakgrund GRsfi startade 2011-07-01 som ett delprojekt i Kommungemensam plattform. Erbjuda fler alternativ som kan skapa snabbare

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 oktober 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Kungsbacka, Kompetenscentrums lokaler, Södra Torgatan 16, Rum 3 Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande

Läs mer

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet.

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet. , Tid: Torsdag 12 april 2018 kl. 09.00 12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale Per Gordon Tranberg (M) Alingsås Inga-Lena Persson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdag 31 augusti, kl. 09.00 14.30 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 3 dec, 2004, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason, Lerum

Läs mer

Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket

Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket 2018-06-15, GR Anders Pettersson Theresa Björnström Idag! Kort bakgrund om branschrådet Nuläget kring uppdragen (frågor vid varje uppdrag) Diskussion Beslut

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredag 4 juni, kl 8.30-12.00 Plats: GR, rum 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale (gymn & vux)

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 8 september 2011, kl 09.00-12.00 Plats: GR, Rum 255 och 253 Ledamöter Carola Granell (S), Stenungsund, ordförande vid sammanträdet Kristina

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 november 2008, kl 09.00-12.00 Plats: Mölndals Museum, Kvarnbygatan 12, Mölndal Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Torsdagen 31 augusti 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum Trappen Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal 2012-11-16 ÄRENDE 2 Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal Inom ramen för GR-samarbetet initierades inför 2011 en regiongemensam elevenkät, vilken vänder sig till elever i årskurs 2, 5 och 8 i grundskolan

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 30 oktober 2014, kl. 11.30-13.15 Sammanträdet sker i anslutning till heldagskonferensen Gör Göteborg Jämlikt som styrgruppen deltar i. Plats: Svenska

Läs mer

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg

Sociala styrgruppen. Göteborgsregionens kommunalförbund. Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00. Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Tid: 1november2012, kl. 13:00-16:00 Sociala styrgruppen Gunnel Rydberg 2012-11-01 Protokoll protokollet. Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera 1. Val av justerare Gunnel Rydberg,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdagen 28 januari 2016, kl. 09.00-12.30 Plats: GR, Göteborg Ledamöter Peder Engdahl (v.ordf.)(m), Lilla Edet Ingrid Inhammar (S), Ale Dario Espiga

Läs mer