Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket"

Transkript

1 Vuxenutbildningsnätverket Göteborg Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 25 januari 2017, Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, lokal 95:an Ledamöter Martin Nordström, Öckerö, vice ordförande Ulrika Alestig, Alingsås Anita Ahlman, Göteborg Johan Roos, Göteborg Bitte Klevendal Englund, Härryda Frida Svärd, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Ann-Christine Gustavsson, Lilla Edet Marie Egerstad, Mölndal Jan Wennebrink, Stenungsund Anders Jelmbark, Tjörn Fredrik Zeybrandt, GR, Chef gymnasie- och vuxenutbildningssamverkan Linda Andersson, GR, sekreterare Föredragande Fredric Alvstrand, GR Josefin Grahn, GR Ulrika Krabbe, GR Anne-Li Drath, GR Deltog inte Staffan Hallström, Kungsbacka, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Monica Nilsson, Lerum Nomi Madolo, Partille Ärendelista Beslut 1. Mötet öppnas 2. Förslag till ändrad styrning och ledning gällande regionalt samordnade yrkesutbildningar På Vuxenutbildningsnätverkets septemberkonferens i Stockholm tillsattes en samverkansavtalsgrupp med uppdrag att se över befintligt samverkansavtal. Gruppen har under höstens möte enats om att det finns behov av att justera samverkansavtalet för att bl a tydliggöra delegationsordningen, så att även Vuxenutbildningsnätverket och Utbildningschefsnätverket har tydliga exekutiva

2 roller. Det finns också önskemål om mer transparens i processen kring den regionalt samordnade utbudsplaneringen samt ett förtydligande kring Vuxenutbildningsnätverkets förändrade roll i densamma. Det kommer att krävas tid för att kunna göra ett samlat grepp och erforderligt arbete med justeringar kring förordning, delegationsordning, kommunikation, SFI med mera, varför en förändring inom ramen för befintligt samverkansavtal föreslås. att rekommendera Operativa ledningsgruppen(olg) att ändra rutinerna för hantering av utbudsplanering genom att Vuxenutbildningsnätverket, inför planerad startomgång, tar del av information från utbudsplaneringsgruppen samt kompletterar densamma med inspel och synpunkter inför OLGs kommande möte och fortsatta arbete kring utbudet. 3. Yrkesutbildning på GRvux.se - Effektivare marknadsföring Josefin Grahn, redogjorde kort för hur genomförda marknadsföringskampanjer fallit ut under Tydligt är att det finns stor potential för ett samlat grepp kring kommunikation om yrkesutbildning för vuxna i Göteborgsregionen genom GRvux.se att ge GR i uppdrag att utreda och redovisa möjliga effekter samt eventuella konsekvenser av en gemensam hemsida för yrkesutbildning för vuxna, samt att uppdra GR att redovisa olika möjliga lösningar, utifrån ett organisations- och brukarperspektiv. 4. Ekonomi - Administrativt påslag för GR Ulrika Krabbe redogjorde för underlaget kring hanteringen av det administrativa påslaget för GR vilket att nivån på administrativt påslag för GR är 5 kronor per poäng för Administrativt påslag för huvudman Vuxenutbildningsnätverket enades om att lägga på 5% i administrativt påslag per gymnasiepoäng för huvudmannakommun när det gäller samtliga yrkesutbildningar anordnade inom det regionala utbudet.

3 att nivån på administrativt påslag till huvudman är oförändrat 5% för Prissättning egen regi Ekonomigruppen har fått i uppdrag av Vuxenutbildningsnätverket att titta på prissättningen av de utbildningar som erbjuds regionalt via GRvux och som anordnas av kommunernas egen verksamhet. Principen är att man följer de anbud som vunnit i GRs upphandling 2013 med ett påslag på 10-15%. För 2017 sker ingen prisjustering men inför kommande upphandling 2018 finns möjlighet att förändra. att principen för prissättning av regionala utbildningar anordnade inom kommunernas egen regi kvarstår under 2017, samt att ingen prisjustering kommer att ske. 5. Arbetsgrupper En fortsatt diskussion kring det uppdrag som påbörjades under konferensen i Stockholm. Ett förslag på ramverk har tagits fram utifrån vad tidigare har diskuterats. Det är Vuxenutbildningsnätverket som tar beslut kring vilka grupper som behövs och vilka uppdrag dessa ska ha. att på kommande möte ta beslut kring vilka grupper som är relevanta att behålla, att ansvarig nätverksledamot tar med sig frågan om uppdrag och behov till respektive grupp, samt att avsätta tid för översyn av arbetsgrupper på Vuxenutbildningsnätverkets dagordning under året. Ur diskussionen: - Hur tänker man kring budget? Hur ska detta fastställas? - Budget gäller bara för specifika uppdrag. - Regel är väl att vi inte har någon budget för våra arbetsgrupper. Däremot är det viktigt att alla arbetsgrupper har en ordförande som håller ihop gruppen och avger rapporter. - Är tanken att samtliga grupper ska avrapportera till nätverket, eller var dras gränsen. - Återrapportering är viktig och fungerar idag inte det fullt ut, men om alla grupper, även de som ligger under OLG, ska rapportera till nätverket, kommer det att ta mycket av nätverkets tid. - Detta handlar om att tydliggöra gruppernas uppdrag utifrån nätverkets beslut. Om ett nytt uppdrag ges till befintlig grupp, fyller man på detta i mallen.

4 - Ett ramverk behövs. Frågan är hur man får in redan befintliga grupper i detta. - I förslaget står att gruppernas sammansättning ska ses över med jämna mellanrum. Kan vara bra att avsätta tid på ett nätverksmöte varje/eller vartannat år. - En gång om året är ett bra förslag. Då får nätverket en påminnelse om vad som är på gång och håller frågan aktuell. Information 6. Förordningen - Lägesrapport Frågan kring förordningen är angelägen och kommer att finnas med som en stående punkt på dagordningen tills detta har tydliggjorts. Statsbidragsansökan finns nu att börja arbeta med, senaste dag för ansökan är 15 februari och beslut kommer den 15 mars. För GRs del är det 4 ansökningar som är aktuella, yrkesvux, yrkesvux med språkstöd, lärling och yrkesförare. Trainee ligger utanför. Ur diskussionen: - I Göteborg går alla statsbidrag som Skolverket är inblandade i nu via stadsledningskontoret. Det är hit inloggningsuppgifter går. - Innan ansökan kan skickas in, måste man i kommunen som ansökan skickas via, ta ett nämndbeslut. Detta ställer till det tidsmässigt. - Hur tänker man kring fördelningen av statsbidraget? Kanske behövs en arbetsgrupp för att se över denna fråga. - Enligt information kommer det att bli 2 sökomgångar och visar det sig att dessa inte söks i den omfattning man förväntat sig, kommer förordningen att ses över. - Information kring mars startens problematik har lämnats till Utbildningsgruppens presidium. Man blev mycket förvånad över att det inte går att starta utbildningar som så väl behövs. De önskade att få en skrivelse att hantera vidare. - Yrkesråd: Yrkes- och branschrådskontakter är viktigt för GRvux. I dagsläget är det många som arbetar med och vill in i olika former av branschsamverkan. På GR har skolan-arbetsliv etablerat yrkesråd och här finns EU-pengar att söka. Utbildningsgruppen och Utbildningschefsnätverket kommer att ta upp frågan kring yrkes/branschråd. Här kommer mer information vid senare vuxnätverk. I statsbidragsansökan behöver GR uppge 7 branschpersoner/statsbidrag med namn och kontaktuppgifter som vi har samarbete med. Ur diskussionen: - Arbetsförmedlingen kommer inte att kunna starta utbildningar för yrkesförare utifrån det behov som finns på grund av upphandlingsproblem.

5 Hur gör GR här, söker vi maximalt med platser? Och hur ser det ut med språkstöd för dessa? - Ja, vi söker ett statsbidrag för lastbil och ett för buss. - Vet man hur det ser ut för AFs upphandling. Om det nu finns ett så stort behov kan man då inte förbise överklagan. Ta upp frågan med AF på OLG. Kan vara värt att förbereda AF på frågan. 7. Språkstödsutbildningar Frågan kring kostnaderna i samband med språkstödsutbildningar diskuterades i OLG där man konstaterade att dessa utbildningar tar en stor del av 33-kronan. OLG skickade frågan till nätverket för att diskutera en eventuell hantering. Fredric Alvstrand redogjorde för hur kostnaderna för svenskakurser inom språkstöd hanteras. Bilder bifogas (På bilden Kostnadsberäkning avses de elever som läser nu) Ur diskussion: - 33-kronan kommer att bli hårt belastad 2017 och riskerar att ta slut för fler kommuner än normalt. Detta innebär svårighet att finansiera dyrare utbildningar som t ex språkstöd. - Vi behöver språkstödsutbildningar, men hur löser vi det när det inte går att täcka med 33-kronan. - Tidigare har man fyllt på 33-kronan när det har funnits behov. Om man funderar på att lägga tillbaka kostnaden på kommunerna så hamnar vi i IKEhantering. - Vid IKE-förfarande är det viktigt att vi har ett avtal så att det inte blir problem med SFI-bidrag som bara betalas ut till elever som läser i hemkommun. - Det blir svårt att lösgöra den extra kostnaden i budgeten under Eventuellt skulle det kunna fungera efter att statsbidraget har kommit. Detta behöver vi få med inför 2018 års budgetplanering. - Frågan är principiellt viktig för 2018 och kommande samverkansavtal. - Statsbidraget för språkstöd minskar i omfattning under att frågan tas upp på nytt vid kommande möte. 8. Riktlinjer för yrkesutbildningar Fredric Alvstrand redogjorde för skillnader i likvärdiga utbildningar både var gäller studieuppehåll och antal poäng. Frågan har diskuterats i OLG som enades om att skicka den vidare till vuxenutbildningsnätverket för hantering. Bilder bifogas. Ur diskussion:

6 Studieuppehåll - Det är emot skollagen att ha mer än max 4 veckors studieuppehåll. - Skolinspektionen har aviserat att man kommer att titta extra noga på detta vid kommande besök. - Undantag behöver kanske finnas vad gäller vård- och ev. barn- och fritid, då det finns ett stort behov av arbetskraft under sommaren. - Sommarjobb är ju bra, men kan man säkerställa att alla studerande får det. - Hur klarar man ekonomin om man nu inte får ett sommarjobb. - När det gäller etableringselever så har AF noll veckors uppehåll, vilket i sin tur ställer till problem för UBA. - Äldreomsorgen i vissa kommuner lever på att få sina sommarjobbare, hur gör man med det. -Ansvaret får läggas på huvudman som i sin tur får ta upp frågan med UBA - Eller också tar GR fram riktlinjer att arbeta efter. Likvärdiga utbildningar. - Här hade yrkesråden kunnat vara delaktiga i att ta fram riktlinjer. Men i dagsläget får frågan tas i utbudsplaneringsgruppen. - Grundutbildning med fördjupningsinriktningar är en möjlighet. - Om man ser att en grundutbildning behöver fler poäng kan det vara värt att se över. att uppdra åt utbudsplaneringsgruppen att se över frågan och återkomma med ett förslag. -Som tidigare diskuterats är det många som drar i frågan kring yrkes- och branschråd. Det skulle vara bra för oss på GR om Vuxenutbildningsnätverket ser positivt på ett fortsatt arbete kring yrkes- och branschråd, både vad gäller gymnasie- och vuxenutbildning. att ta upp frågan igen på kommande möte. 9. Rekryteringsprojekt vård- och omsorg På Vuxenutbildningsnätverket den 19 oktober 2016 presenterade Anne-Li Drath tankarna bakom pilotprojektet. Initiativet kommer från Kommundirektörsgruppen på GR och finansierades fram till årsskiftet av Länsstyrelsen. Projektet vill testa att utbilda till undersköterska i två steg med syfte att få ut personal på arbetsmarknaden snabbare och ge befintlig personal möjlighet till vidareutbildning i Kompetenslyftet. Projektets fokus är att inte bygga in återvändsgränder för personalen vad gäller karriärmöjligheter, öka viljan till kompetensutveckling på arbetsplatsen och snabbare få in personal med en kortare men adekvat utbildning inom äldreomsorgen. Man sneglar även på hur man har gått tillväga i projektet På rätt spår som GR Välfärd arbetar med kring VA-ingenjörer och snabbspår för att knyta arbetsgivare och elev närmare varandra. Bilder bifogas

7 Ur diskussion: - Är kommunal med i detta? Det pågår diskussioner med kommunal om att införa serviceassistenter. Då pratar man inte inlåsning utan utelåsning. - Man har i projektet inte valt att satsa på serviceassistenter eftersom Göteborg arbetar med den målgruppen. Arbetsgivarna har inte signalerat detta som något hinder. - Går att jämföra med steg 2 i, Det stegvisa jobb- och kunskapslyftet, omvårdnadsutbildning i två steg. Viktigt att omsorgscheferna vet vad som gäller om kommunal kommer och säger att de inte får anställa. - Man får hoppas att äldreomsorgscheferna som initierat projektet har kontakt med kommunal. Frågan är hur utbildningen ska hanteras när projektet är klart. Ska det bli en del i det regionala utbudet. Det är äldreomsorgschefernas ansvar att förhandla med Kommunal i egenskap av arbetsgivare. - Anordnare bör ju vara någon beprövad i regionen. - För att möta det skriande behovet av arbetskraft inom äldreomsorgen startar Tjörns kommun tillsammans med arbetsförmedlingen och Validering Väst projektet Syskom Integration Tjörn, som är en del i EU-projektet Systematiserad kompetensförsörjning. Läs mer här. Tjörnprojektet och Göteborgs projekt med serviceassistenter väljer att fokusera på praktik medan detta projekt väljer utbildning. 10. IT-stöd - Gemensam upphandling Kort information om var man är i upphandlingsprocessen. Det är snart dags för tilldelningsbeslut. Peter Walton, Göteborg väntar på att alla kommuner ska komma in med sina beslut. Efter det påbörjas arbetet med att ta fram ett avtal. Därefter kommer ett avtal med respektive kommuns logga att skickas ut. 11. UG och UC information Fredrik Zeybrandt informerade om att Utbildningsgruppen kommer att ha ett temamöte kring kompetensförsörjning. Jan Elftorp och Fredrik Z har presenterat Det stegvisa jobb- och kunskapslyftet för förbundsstyrelsen som såg positivt på informationen. Frågan har också tagits upp på nytt i kommunchefsgruppen som utsett en arbetsgrupp att titta vidare på detta. 12. OLG-information Anita Ahlman informerade från senaste OLG. Många av punkterna på mötet har tagits upp på dagens nätverksmöte. Men utöver dessa diskuterades Validering som kommer att vara en återkommande punkt på dagordningen. 13. Rapporter - Teknikcollege (Anita Ahlman) Man kommer att ha två möten under 2017, det första den 21 februari. - VO-college (Monica Nilsson)

8 Ingen information - Kommungemensam plattform (Ann-Christine Gustavsson) Inget möte har hållits ännu. - Från enskilda ledamöter - Kungsbacka; lärlingsanställning (gymnasieskolan) Punkten flyttas till kommande möte. 14. Ventilen - Dialogkonferensen utvärdering Skolverket har kontaktat GR med en önskan om att få en utvärdering av Dialogkonferensen. Detta mailas till linda.andersson@grkom.se som sammanställer och skickar vidare till Skolverket. - Information kring finansiering av studier för nyanlända Svårigheter för nyanlända att förstå/tolka ansökningar/bidrag har påtalats. Skulle det vara anledning att samla CSN och andra som är involverade i detta för mer information. - Kairo GR har fått en förfrågan om ett studiebesök från Kairo. Är det någon av kommunerna som är intresserad av att ta emot? Kontakta Fredrik Zeybrandt fredrik.zeybrandt@grkom.se om intresse finns. - Nya ledamöter OLG Arbetsutskottet uppdrog åt GR att ta fram förslag på ersättare till OLG för Ulrika Alestig, Alingsås och Jan Wennebrink, Stenungsund. Ulrika gör sitt sista möte i OLG den 15/2 och Jan den 15/3. Förslag på nya ledamöter är: Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv och Marie Egerstad, Mölndal. att godkänna ovanstående förslag på nya ledamöter till OLG. Ulrika Alestig avtackades. Mötet avslutas Inbjudan, anteckningar och övrigt material från Vuxenutbildningsnätverkets möten återfinns på GR Utbildnings webbsida Vid förhinder var vänlig kontakta Linda Andersson, linda.andersson@grkom.se Välkomna

9 Staffan Hallström Ordförande /Linda Andersson Sekreterare

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-03-27 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 15 mars 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 18 maj, 2016, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170614 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 14 juni, 2017, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-10-18 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag18 oktober, 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, Lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-10-22 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 22 oktober 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: GR, lokal Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170905 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Tisdag 5 september, 2017, 10.00-14.00 Plats: Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö Ledamöter Pia Alhäll,

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160113 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 13 januari, 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160217 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 17 februari 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160309 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 9 mars, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20151104 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 4 november 2015, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort.

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort. Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-04-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,11 april, 2018, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg. Lokal: 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 17 juni 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 17 juni 2015, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14 Göteborg. Närvarande

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation Anteckningar Närvarande Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Anders Hedman, Ale Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Peter Bäcklund, Lilla Edet Tina Chavoshi, Mölndal Nomi Madolo, Partille

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160309 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 9 mars, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Deltog Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Alingsås 22 april 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 22 april, 2015, 08.30-11.30 Plats: Utbildningens Hus, Rum Stora Telebild, Östra Ringgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 7 september 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Måndag 7 september 2015, 16.30-17.30 Plats: Sankt Jörgen Park, Knipplekullen 8-10, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20 maj 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 20 maj 2015, kl 08.30-11.30 Plats: ATWORK i Gårda, Johan på Gårdas gata 5a, Lokal: Devil Ledamöter

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Sofia Grebner, Härryda Lena Modin-Heberg, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monica Nilsson, Lerum Peter Bäcklund,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 2016-12-07 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 7 december, 2016, kl 11.30-15.00 Plats: Villa

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-04-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 30 april 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: ATWORK, lokal Joomba Johan på Gårdas gata 5 A Deltagare

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161207 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 7 dec, 2016, 08.30-12.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg. Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG)

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Tid: Onsdag 18 maj, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR,

Läs mer

Representation i Vuxenutbildningsnätverket

Representation i Vuxenutbildningsnätverket ÄRENDE 3 Till Representation i föreslås enas om att Anders Jelmbark, Tjörns kommun, går in i istället för Gunilla Lövström från och med Göteborg 2015-05-27 ÄRENDE 4 Till Representation i s Operativa Ledningsgrupp

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2016-06-21 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 15 juni, 2016, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 maj 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 119, GR Deltagare Staffan Uddenberg, Härryda, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson, Alingsås Stefan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160427 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 27 april, 2016, 08.30-11.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20171206 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 6 december, 2017, 08.30-13.00 Plats: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23, Göteborg Ledamöter Pia

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-03-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 11 mars 2015, kl. 08.30-11.30 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-08-26 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 26 augusti 2015, kl 08.30-11.30 Plats:

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-06-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,13 juni, 2018, 08.30-13.00 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem.

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem. 2016-2017 Intresse för en gemensam upphandling av ITstöd har initierats i regionen. Språkstödsutbildningar genererar fortsatt ett stort intresse och totalt har man startat 34 utbildningar med språkstöd

Läs mer

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Hans Skålberg, Härryda Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monika Nilsson, Lerum Nomi

Läs mer

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp MISSIV Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-03-11 ÄRENDE 2 Till Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Förslag till Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-01-14 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 14 januari 2015, kl. 08.30-11.45 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsgruppen 2012-11-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 21 november 2012, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Tistlarna (255) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2013-03-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: onsdag 6 mars 2013, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 september 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Kungsbacka Deltagare Stefan Ericsson, Göteborg, Ordförane Anna Gullberg, Alingsås Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-01-24 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 24 januari, 2018, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg. Lokal: 95:an Deltagare

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 april 2006, kl 08.30-12.00 Plats: Mölndals Museum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Margaretha Löfving, Göteborg Lars Hansson,

Läs mer

Vuxnätverket

Vuxnätverket Vuxnätverket 2017-09-05 Språkstödskostnader Kostnaden för språkstöd behöver hanteras Alt 1: Lyft över kostnaden för svenskan till kommunerna. Effekt -> Kostnaden för språkstödsutbildningar i den regionala

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Stefan Hagebring; Alingsås Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Sofia Grebner,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Vuxenutbildningen, Öckerö Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 februari 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Vuxenutbildningen i Härryda, Långenäsvägen 5 (Mölnlycke Centrum) Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 5 februari 2009, kl 08.30-10.50 Plats: GR-Huset, Rum 255 och rum 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M),

Läs mer

Anteckningar från möte Vux-UC

Anteckningar från möte Vux-UC Anteckningar från möte Vux-UC Tid: Tisdag 25 augusti 2009, kl 13.00-15.00 Plats: GR-Huset, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Jan Wennebrink, Stenungsund, Norra noden Yvonne Barkstedt,

Läs mer

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 12 december 2014

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 12 december 2014 Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 12 december 2014 Bakgrund GRsfi startade 2011-07-01 som ett delprojekt i Kommungemensam plattform. Erbjuda fler alternativ som kan skapa snabbare

Läs mer

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014 MISSIV ÄRENDE 1 Till Förslag till stider för 2014 föreslås enas om att s möten 2014 äger rum enligt följande: Fredag 21 februari Fredag 11 april Fredag 16 maj Fredag 13 juni Torsdag 4 september, em Fredag

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Måndag 31 aug kl 09.30-12.00 och tisdag 1 sep kl 13.00-16.00 2009 Plats: Björholmens Marina, Tjörn Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160127 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 27 januari, 2016, 08.30-12.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal SEXAN Ledamöter Martin Nordström,

Läs mer

Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen

Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen 1. Avtalsparter Avtalets parter är Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och följande medlemskommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 8 februari 2006, kl 08.30-12.15 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Margaretha

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 13 maj, kl 08.30 14.30 Plats: GR, lokal Vinga (135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2018-04-13 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 13 april 2018, kl 08.30-14.30 Plats: GR Deltagare Anette Liedström-Hjorth, Kungsbacka (för

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 november 2008, kl 09.00-12.00 Plats: Mölndals Museum, Kvarnbygatan 12, Mölndal Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 oktober 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Kungsbacka, Kompetenscentrums lokaler, Södra Torgatan 16, Rum 3 Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Rapport om Skolekonomnätverkets verksamhet maj 2014 maj 2016 Syfte/uppdrag: Nätverkens representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - initiera

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet.

Protokoll Styrgruppen för arbetsmarknad Eva Carlsson, ordförande, hälsar ledamöterna välkomna och öppnar sammanträdet. , Tid: Torsdag 12 april 2018 kl. 09.00 12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S) Ale Per Gordon Tranberg (M) Alingsås Inga-Lena Persson

Läs mer

Anteckningar från Vux-UC

Anteckningar från Vux-UC från Tid: Måndag 10 maj 2010, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 253 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Staffan Hallström, Kungsbacka Yvonne Barkstedt, Partille Jan Wennebrink, Stenungsund

Läs mer

Aprilstart nuläge

Aprilstart nuläge Aprilstart 2018 - nuläge Utbildningsnamn Huvudmannakommun platser max fördelade 180410 fördelade 180314 reserver 180314 Barn och fritid flex Göteborg 40 31 40 17 Yrkesväktarutbildning Göteborg 15 9 5 0

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 8 september 2011, kl 09.00-12.00 Plats: GR, Rum 255 och 253 Ledamöter Carola Granell (S), Stenungsund, ordförande vid sammanträdet Kristina

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 februari 2009, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 26 juni 2008, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, rum 255 och 253 Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande Marie Lindén (v), Göteborg,

Läs mer

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Våra rekommendationer är inom fyra huvudpunkter: Modellens utgångspunkt Organisering Pedagogens nya roll Marknadsföring till nya och befintliga målgrupper Men,

Läs mer

Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med och tills vidare

Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med och tills vidare Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med 2018-01-01 och tills vidare 1. Avtalsparter Avtalets parter är Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och följande medlemskommuner:

Läs mer

Statsbidrag

Statsbidrag Statsbidrag 2014-2015 Resurser 2014 2015 Totalt Yrkesvux 64 435 000 32 885 000 97 320 000 Yrkesförare buss 3 840 000 2 580 000 6 420 000 Yrkesförare lastbil 2 280 000 2 204 861 4 484 861 Lärlingsvux *4

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Claes Berggren Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 14 juni, 2000, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 386 Deltagare Sten Janson, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Datum: 180221 Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum 7 (entréplan) Deltog Cecilia M, Öckerö Monica, Tjörn Daniel, Göteborg Åsa, Kungsbacka

Läs mer

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess 16/9 UG Åtgärder 18,19/9 F-styrelse Akut agenda 25/9 Kommunchefer 30/9 UC 2/10 Extra möte KSO, KC 16/10 F-styrelse Förslag Åtgärder

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad från sammanträde med styrgruppen för arbetsmarknad Tid: Torsdag 12 oktober 2017 kl. 9.00-12.30 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg Ledamöter Eva Carlsson (ordf.) (S) Partille Ingrid Inhammar (S)

Läs mer

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 8 september 2014

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 8 september 2014 Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 8 september 2014 Om undersökningen Utvärderingens genomförande Halvtidsutvärderingen har genomförts av Splitvision Research på uppdrag av GR Utbildning

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 Tid: Onsdag 5 december 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Partille Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Stefan Ericsson, Göteborg Staffan

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 10 mars 2005, kl 09.00-12.00 Plats: Världskultur museet, Göteborg, Seminarierum 1 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor GRAA-gruppen Sammanställt av John Nelander, GR U 2016-11-30 Skollagen När en elev börjar eller slutar

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Onsdagen 5 april 2006, kl 13.00-16.00 Plats: GR-Huset, Rum 377 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg (anlände

Läs mer

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Anteckningar Tid: måndag 11 december, kl. 09.00-15.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 9 mars 2005, kl 08.30-12.00 Plats: Vuxenutbildningen, Kungsbacka Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Bertil

Läs mer

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 Förslag till Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Göteborgsregionens kommunalförbunds

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 april, 2000, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 376 Deltagare Sten Jansson, Utbildningschefsgruppen, ordförande Eleonore

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Torsdagen 31 augusti 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum Trappen Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson

Läs mer

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2009-10-29 Katja Knuutinen Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: torsdag 22 oktober 2009, klockan 9.00-12.15 Plats: Medborgarkontoret, Ale torg Närvarande:

Läs mer

Avtal kring fördjupad regional satsning på vuxnas lärande i Göteborgsregionen 2012-01-01--2012-12-31

Avtal kring fördjupad regional satsning på vuxnas lärande i Göteborgsregionen 2012-01-01--2012-12-31 Förslag till Avtal kring fördjupad regional satsning på vuxnas lärande i Göteborgsregionen 2012-01-01--2012-12-31 1. Avtalsparter Avtalets parter är Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och följande

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 3 dec, 2004, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason, Lerum

Läs mer