Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket"

Transkript

1 Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Stefan Hagebring; Alingsås Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Sofia Grebner, Härryda Lena Modin-Heberg, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Peter Bäcklund, Lilla Edet Per Andersson-Sellén, Stenungsund Anders Jelmbark, Tjörn Marie Egerstad, Göteborgsregionen Linda Andersson, Göteborgsregionen Fredric Alvstrand, Göteborgsregionen Ulrika Krabbe, Göteborgsregionen Josefin Grahn, Göteborgsregionen Emmanuel Ay, Göteborgsregionen EJ NÄRVARANDE Nomi Madolo, Partille Monika Nilsson, Lerum 1. Kommuninformation Härryda kommun Sofia Grebner informerade om Härryda kommun, vad som händer på Vuxenutbildningen och om den omorganisation som är på gång i kommunen. 2. Utbudsplanering (bilder bifogas) Januaristart beslut Fredric Alvstrand visade på aktuella siffror inför januaristart. Detta är en stor start med 630 platser ansökningar har tagits emot och av dessa är godkända i dagsläget och antalet preliminärantagna 582 st. Kalkylerad kostnad drygt 60 miljoner kr. enades om att godkänna en januaristart enligt redovisning ovan. 1 (9)

2 - Tillfälliga uppehållstillstånd har ingen förtur när det gäller platser i Yrkesvux. Det finns ingen prioriteringsordning i utbildningarna. - Finns det möjlighet att även se hur många per kommun som har sökt på utbildningarna? Aprilstart lägesrapport Inga större förändringar jämfört med tidigare information. Ale tar in fler på anläggningsförare och anläggningsarbetare i januari och tar med det bort dessa från aprilstart. - När det gäller utbudsplaneringen så är det viktigt att koppla kommande utbud/starter till den platsbrist som dyker upp i januaristarten. Omvärldsbevakning rapport Omvärldsbevakningsgruppen har på senaste mötet diskuterat årsplan och hur man tänker kring arbetet med kommande utbudsplanering. För att få till ett riktigt effektivt arbete har man delat in utbudsplaneringen i grupper där man i varje grupp jobbar med olika yrkesområden. Om det finns intresse av att vara med i någon av grupperna eller om man har medarbetare som är intresserad, kontakta fredric.alvstrand@goteborgsregionen.se Förlängning; sista kompletteringsdag Via nämnden har Göteborg fått önskemål på att sökande ska kunna komplettera med betyg fram till och med 13 juni för att möjliggöra för elev att söka till kommande augustistart. Idag ligger sista dag 24 maj i tidplanen och om detta ska förändras behöver ett beslut fattas i nätverket. Vilka betyg avser man: - Betyg relevanta för antagning till yrkesvuxutbildning, svenska, matematik eller engelska på grundläggande nivå, - Betyg i behörighetsgivande kurser från gymnasiet? - Examensbevis eller intyg om särskilda skäl för yngre sökande. Hur många individer omfattas? Två förslag för ny tidplan visades. Se bifogade bilder. Efter diskussion enades nätverket om att GR till kommande möte tar fram förslag på uppdaterad tidplan. - Gäller det bara betyg? - Hur har man kommit fram till den 13 juni? - Borde väl även innefatta våra GRuv-elever och dessa håller vi på med långt fram i juni. Skulle gärna se det ännu senare. 2 (9)

3 - Då fungerar inte det startdatum vi har idag, antagningsprocessen hamnar under några veckor mitt i juli. - Bättre att börja från andra hållet och räkna bakåt för att hamna rätt. - Blir man antagen efter första juli är risken stor att man istället för att gå utbildning skaffar jobb. - Är inte detta fler vägar, grundläggande, folkhögskola och särskilda skäl. Det behövs tid för komplettering, men samtidigt måste det även finnas tid för antagning. Obligatoriskt infomöte På nätverkets möte i oktober diskuterades det obligatoriska informationsmötet. Frågan var initierad av antagningsgruppen vilken uppmärksammat att det kan bli problem när man kallar alla sökande till ett obligatoriskt informationsmöte. Nätverket enades efter diskussion om att frågan skulle tas upp för fortsatt hantering på dagens möte. Tre (3) förslag har tagits fram: Alternativ 1 - Inga reserver kallas till informationsmöte (enskild kommun kan själv besluta om man önskar göra på annat sätt). Här behövs en rutin för hur ev. reserver ska få information. Alternativ 2 - Informationsmöte görs ej längre obligatoriskt utan respektive sökande beslutar själv om man vill delta. I detta alternativ finns en risk att antalet avhopp ökar. Alternativ 3 - Informationsmöte tas bort från tidplan, vilket innebär att tidplanen kan kortas i antagningsperioderna. Varje anordnare får uppdraget att informera de antagna vid utbildningsstart. Förslagsvis kan informationsmöte ersättas med öppethus-dagar för intresserade under ansökningsperioden. Även här finns risk för att antal avhopp ökar. Diskuterades om möjlighet att utesluta vid utbildningsstart i alternativ 3. enades om att alternativ 3 efter justering i texten enligt ovan, att start sker till kommande ansökningsperiod, samt att till januaristart gäller eget val vad gäller kallande av reserver - Norra noden har diskuterat och är inne på alternativ 3. Kanske skulle det vara möjligt att ta fram en film på flera språk som hela tiden ligger tillgänglig på nätet så kan alla som vill, själv ta del av informationen. Man skulle även kunna koppla till en SYV-funktion under vissa perioder om det finns frågor. - Alternativ tre är ett bra sätt. 3 (9)

4 3. Ekonomi (bilder bifogas) Sen blir det ju upp till utbildningsanordnarna att rodda det som behövs på respektive plats. - Tydligt är att informationsmöten ges för många men det innebär också många avhopp - Idag får man ändå göra om informationen när eleverna startar, så alternativ tre. - Film är bra, men de finns inte ännu. Så hur hanterar vi detta till dess. Ekonomi 2018 I enlighet med vuxnätverket söktes för 2018 så mycket statsbidrag som var möjligt för regionen. Det har nu visat sig att det inte funnits möjlighet att göra utbildning i samma utsträckning vilket innebär att det får skickas tillbaka en stor del av det sökta statsbidraget. Även vad gäller lärling, där man även sökte extraplatser, är det en stor del som kommer att skickas tillbaka. - Vet man hur det ser ut i övriga Sverige. Hur gör vi för att få en bättre anpassning. - Göteborg har varit i kontakt med Skolverket och GR får inte bästa betyg vad gäller dessa översök som sedan får skickas tillbaka. Man har förklarat för dem varför det blir som det blir, men i och med de eftersökningar som gjorts så har de stått lugna istället för att se över möjliga förändringar i förordningstexten. - Vi har försökt att ha dialog under tiden. Men visst det är mycket att lämna tillbaka. - Vi får se upp så att det inte blir som med lärling. Så det är bra med dialog och förklaring. Bra att ta upp frågan om 33-kronan och om det går att hantera den på annat sätt den 9 januari. Ekonomi 2019 I statsbidragsansökan för 2019 som i dagarna har skickats in, har man tagit hänsyn till hanteringen Här har man hållit ner antalet platser/kronor för att mer stämma överens med den motprestation kommunerna förväntas ha. För 2019 förväntas fler utbildningsplatser jämfört med Det kommer att skickas in en skrivelse till Skolverket nu när ansökan för 2019 är klar, där man påpekar möjligheterna att få till fler utbildningar. - Statsbidragsenheten ska under 2019 bli bättre på att kontrollera motprestation 4 (9)

5 4. Beslut Ekonomi - Hantering statsbidrag 2018 enades om att statsbidrag som inte nyttjas under 2018 förs till 2019 att bekosta utbildning till medlemskommunernas invånare. - Ansökan om statsbidrag 2019 enades om att ansöka om maximalt antal statsbidragsplatser, i förhållande till motprestation, inom förordningarna 2016:937 och 2015: Hantering av resultat Utbildning Vux 2018 Under 2019/2020 är ett antal projekt/aktiviteter knutna till ett fördjupat samarbete planerade; slutförande av uppföljningssystemet GRand, fortsatt arbetet med gemensam plattform, implementering av avtalsefterlevnad samt fortsatt arbete inom upphandling och uppföljningsarbete. enades om att medel som inte nyttjas inom Utbildning Vux under 2018 förs över till 2019/2020 som en delfinansiering i ovan nämnda projekt/aktiviteter. - Administrativt påslag till huvudman enades om att administrativt påslag för huvudman är oförändrat 5% av ersättningen till utbildningsanordnaren per genomförd verksamhetspoäng, samt att ersättning utgår till kommuner som är huvudman för externa anordnare. Ersättningsmodell sfi Punkten utgick, tas upp igen på kommande möte. Ny ledamot i Göteborg gör en omorganisation. Antagning och vuxenutbildning slås ihop till en avdelning och Mia Strand blir chef. En ny utvecklingsverksamhet startas upp och där går Johan Roos, befintlig ledamot i, in som ansvarig. Johan Roos och Mia Strand kommer att sitta med i nätverket. enades om att Mia Strand, Göteborg går in som ny ledamot för Göteborg. 5. Diskussion/information Educateit upphandling GR har fått i uppdrag att upphandla ett nytt testverktyg och det kommer att 5 (9)

6 genomföras en förenklad upphandling. Förfrågningsunderlaget går ut idag 5 dec och förhoppningen är att det ska finnas ett nytt avtal den 1 januari Elevuppföljning - fortsatt diskussion Frågan togs upp på förra mötet kring behovet av elevuppföljning i kommunerna. Inga kommentarer har kommit in, vilket innebär att man fortsätter med samma uppföljningar som tidigare. En beställning är lagd hos extern leverantör på rapport gällande E1 och E2. Nytt här är att resultaten kommer att brytas ner på yrkesvux, lärlingsvux och språkstödsutbildningar. Man kommer även att dela upp på hemkommun och anordnarkommun. Gemensam ekonomidag Kallelse har gått ut till en gemensam ekonomidag den 9 januari. Maila gärna in önskemål på frågor så att allt av vikt tas upp denna dag. Gemensam hemsida (bilder bifogas ) Emmanuel Ay och Josefin Grahn gjorde en kort tillbakablick på uppdraget från start. Vid konferensen i Stockholm diskuterades vad som egentligen önskades och utifrån detta har det tagits fram en prototyp på en gemensam hemsida. Många som söker idag använder sin smartphone och detta har man tagit i beaktande, vilket saknas i dagens system. Det är utifrån framtagen prototyp nätverket får ta ställning till nästa steg. Ur diskussion - Tidigare diskuterade vi möjlighet att ta fram filmer istället för informationsmöte. Är det något man skulle kunna lägga in på den gemensamma hemsidan? - Ja, det går. - Kommer målen med studierna att vara kopplade till detta? - Ja, men här är vi inte klara med hur mycket som ska göras. Vilka delar ör need to have och vilka är nice to have? En referensgrupp behöver tillsättas. - Det nya systemet ska visa på om det hänt något i en påbörjad ansökan, detta för att slippa gå igenom alla ansökningar utan bara de där bedömningsunderlaget förändrats. - Hur fungerar det att särskilja de regionala och kommunala utbildningarna, för det var en av ursprungsfrågorna. - Det finns flera möjliga lösningar, varför även denna fråga bör lyftas i referensgruppen. Beroende på hur långt man vill gå kan vissa lösningar bli aktuella först i en version 2. I det första steget är det basuppdraget som vi tittar på. 6 (9)

7 - Det här blir svårt att återge om på hemmaplan. Finns det möjlighet att ni skulle kunna komma ut för att informera? - Ja, inga problem. - Tilltalas av utformningen, men är orolig för att vi får ett system till. Kan det ge oss merarbete istället för att förenkla. Frågan är detta en bra bas att utgå ifrån eller är det befintligt system som ska vara enda system ställdes till respektive kommun att kommentera. - Bra början - Visst har vi många system, men om det sparar tid ser vi inga problem. - Bra början, men ser man några flaskhalsar. - Bra början, borde förenkla för SYV - Ser bra ut, men det krävs att få med hela kommunen. Här behövs hjälp med presentation. - Bra, men var hamnar ansökan när den är gjord. - Den hamnar i huvudmannadelen av befintligt system, precis som idag - Innebär det att SYV inte behöver in i systemets GR-del och arbeta mer. Studieplaner behöver också kunna hanteras. - Gränssnittet är mycket tilltalande och att ha ett gemensamt system skulle vara bra. Men med en ny upphandling av system på gång, skulle innebära att vi sitter med två system och det är inte ultimat. - I befintligt system äger vi inget, utan allt behöver beställas och framförallt kostar det mycket att beställa nytt. I en egen applikation kan man hantera allt på helt annat sätt. Om man ex pratar robotisering av antagning, skulle det lätt kunna hanteras via systemet. - Är det möjligt att göra något åt de brister som finns idag? - Första upphandlingen som gjordes av vårt system tuff och det var svårt att få igång något. Ser man på det som finns på GR idag så fungerar det på ett helt annat sätt både för egna användare och med en möjlighet att sälja framtagna system. - Tilltalande och idag finns inte många aktörer som levererar system som detta. I dag har vi lappat och lagat under en längre tid och det troliga är att leverantören idag inte kommer att klara att möta upp de behov som kommer framöver. - Som alla här vet så har vi stora krav på våra system och det är något vi inte kan se med befintligt. Det innebär att vi inom snar framtid kommer att behöva hitta ett nytt system. enades om att ge GR i uppdrag att till januari ta fram en genomförandeplan och en budget, samt att utifrån det fortsätta diskussionen på kommande möte. 7 (9)

8 Marknadsföring (bilder bifogas) Josefine Grahn gjorde en dragning kring marknadsföringskampanjerna och deras resultat under Lärling Det har inkommit önskemål från lärlingsgruppen kring riktad marknadsföring för lärlingsutbildningar. Hur ser nätverket på det? Dessa utbildningar ligger ute kontinuerligt vilket gör det viktigt att fundera på hur man bäst når ut. Att göra filmer att lägga ut är en väg. Men lärlingsgruppen behöver utveckla sina önskemål, så att det blir tydligt vad som efterfrågas. Därefter föreslås GR ta fram ett underlag för nätverket att fatta beslut krig. Frågan hur detta ska finansieras bör också beaktas. Nätverket önskade att Josefin Grahn medverkar på ett kommande lärlingsgruppsmöte för att få med information om hur man ser på ett riktat marknadsföringsuppdrag. 6. Ventilen Remissvar, komvuxutredningen (Remissvar bifogas) Informerades kort om att det remissvar som tagits fram på GR kommer att presenteras för Utbildningsgruppen fredag den 7/12. Gemensamma träffar Arbetsmarknadschefsnätverket har ställt frågan om en möjlig gemensam träff med. Även Gymnasiechefsnätverket är intresserad av att ha en gemensam träff med. Är detta något GR ska titta vidare på? enades om att det är intressant att ha gemensamma träffar med ovanstående chefsnätverk, samt att ge GR i uppdrag att se över möjliga tillfällen. Studiehandledning modersmål Punkten utgick. Vid protokollet: Linda Andersson, sekreterare Göteborgsregionen, Utbildning 8 (9)

9 9 (9)

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort.

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort. Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson,

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation Anteckningar Närvarande Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Anders Hedman, Ale Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Peter Bäcklund, Lilla Edet Tina Chavoshi, Mölndal Nomi Madolo, Partille

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Sofia Grebner, Härryda Lena Modin-Heberg, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monica Nilsson, Lerum Peter Bäcklund,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-06-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,13 juni, 2018, 08.30-13.00 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-04-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,11 april, 2018, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg. Lokal: 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Hans Skålberg, Härryda Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monika Nilsson, Lerum Nomi

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 18 maj, 2016, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Januaristarten i siffror

Januaristarten i siffror Januaristart Januaristarten i siffror 3 308 ansökningar av 2 816 individer 1 822 godkända 630 platser 583 prel. fördelade Kalkylerad totalkostnad (exkl avhopp): 60 245 000 Söktryck- högst och lägst Utbildning

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160113 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 13 januari, 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-01-24 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 24 januari, 2018, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg. Lokal: 95:an Deltagare

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 7 september 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Måndag 7 september 2015, 16.30-17.30 Plats: Sankt Jörgen Park, Knipplekullen 8-10, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20171206 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 6 december, 2017, 08.30-13.00 Plats: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23, Göteborg Ledamöter Pia

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-03-27 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 15 mars 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20151104 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 4 november 2015, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170905 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Tisdag 5 september, 2017, 10.00-14.00 Plats: Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö Ledamöter Pia Alhäll,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 17 juni 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 17 juni 2015, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14 Göteborg. Närvarande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-10-18 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag18 oktober, 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, Lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Alingsås 22 april 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 22 april, 2015, 08.30-11.30 Plats: Utbildningens Hus, Rum Stora Telebild, Östra Ringgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20 maj 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 20 maj 2015, kl 08.30-11.30 Plats: ATWORK i Gårda, Johan på Gårdas gata 5a, Lokal: Devil Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-04-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 30 april 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: ATWORK, lokal Joomba Johan på Gårdas gata 5 A Deltagare

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-10-22 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 22 oktober 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: GR, lokal Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp,

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

Representation i Vuxenutbildningsnätverket

Representation i Vuxenutbildningsnätverket ÄRENDE 3 Till Representation i föreslås enas om att Anders Jelmbark, Tjörns kommun, går in i istället för Gunilla Lövström från och med Göteborg 2015-05-27 ÄRENDE 4 Till Representation i s Operativa Ledningsgrupp

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG)

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Tid: Onsdag 18 maj, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 maj 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 119, GR Deltagare Staffan Uddenberg, Härryda, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson, Alingsås Stefan

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160217 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 17 februari 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170614 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 14 juni, 2017, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 2016-12-07 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 7 december, 2016, kl 11.30-15.00 Plats: Villa

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Vuxenutbildningen, Öckerö Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-01-14 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 14 januari 2015, kl. 08.30-11.45 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160309 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 9 mars, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Deltog Staffan Hallström,

Läs mer

Vuxnätverket

Vuxnätverket Vuxnätverket 2017-09-05 Språkstödskostnader Kostnaden för språkstöd behöver hanteras Alt 1: Lyft över kostnaden för svenskan till kommunerna. Effekt -> Kostnaden för språkstödsutbildningar i den regionala

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160309 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 9 mars, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2016-06-21 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 15 juni, 2016, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg Ledamöter Staffan

Läs mer

Januaristart GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Januaristart GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Januaristart 2018 Planerat 645 platser på 44 utbildningar. Sökbar totalkostnad ca 62 500 000 SEK Kostnad statsbidrag ca 45 000 000 SEK Kostnad kommunal resurs ca 17 500 000 SEK Utfall per den 23e januari

Läs mer

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014 MISSIV ÄRENDE 1 Till Förslag till stider för 2014 föreslås enas om att s möten 2014 äger rum enligt följande: Fredag 21 februari Fredag 11 april Fredag 16 maj Fredag 13 juni Torsdag 4 september, em Fredag

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-01-25 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 25 januari 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Marknadsföring Vuxenutbildningsnätverket Josefin Grahn

Marknadsföring Vuxenutbildningsnätverket Josefin Grahn Marknadsföring 2018 Vuxenutbildningsnätverket 2018-12-05 Josefin Grahn Överblick 2018 Överblick 2018 besöksstatistik Överblick 2018 jämförelse 2017 Överblick 2018 regionmedborgarnas aktivitet Besökarnas

Läs mer

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp MISSIV Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-03-11 ÄRENDE 2 Till Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Förslag till Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsgruppen 2012-11-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 21 november 2012, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Tistlarna (255) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161207 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 7 dec, 2016, 08.30-12.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg. Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från Vux-UC

Anteckningar från Vux-UC från Tid: Måndag 10 maj 2010, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 253 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Staffan Hallström, Kungsbacka Yvonne Barkstedt, Partille Jan Wennebrink, Stenungsund

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Måndag 31 aug kl 09.30-12.00 och tisdag 1 sep kl 13.00-16.00 2009 Plats: Björholmens Marina, Tjörn Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-08-26 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 26 augusti 2015, kl 08.30-11.30 Plats:

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 8 februari 2006, kl 08.30-12.15 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Margaretha

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2013-03-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: onsdag 6 mars 2013, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 september 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Kungsbacka Deltagare Stefan Ericsson, Göteborg, Ordförane Anna Gullberg, Alingsås Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem.

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem. 2016-2017 Intresse för en gemensam upphandling av ITstöd har initierats i regionen. Språkstödsutbildningar genererar fortsatt ett stort intresse och totalt har man startat 34 utbildningar med språkstöd

Läs mer

Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen

Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen 1. Avtalsparter Avtalets parter är Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och följande medlemskommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 13 maj, kl 08.30 14.30 Plats: GR, lokal Vinga (135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson, Alingsås

Läs mer

IKE-modul Rapportmodul Regelverk för antagning utifrån de olika kommunernas ekonomiska förutsättningar

IKE-modul Rapportmodul Regelverk för antagning utifrån de olika kommunernas ekonomiska förutsättningar Diskussionsunderlag inför kommande utvecklingsplan inom ramen för projektet Gemensam plattform -all gymnasial yrkesutbildning för vuxna i Göteborgsregionen Projekt och delprojekt För att kunna erbjuda

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160427 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 27 april, 2016, 08.30-11.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

Augustistart Moln som visar utbildningarnas popularitet. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Augustistart Moln som visar utbildningarnas popularitet.   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Augustistart 2016 Moln som visar utbildningarnas popularitet Trender i ansökningarna När? Yrkesområden utbildningar Andel 160419 Efter 1 v Andel 160426 Efter 2 v Andel 160502 Efter 3 v Andel 160503 Sista

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal 2012-11-16 ÄRENDE 2 Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal Inom ramen för GR-samarbetet initierades inför 2011 en regiongemensam elevenkät, vilken vänder sig till elever i årskurs 2, 5 och 8 i grundskolan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 oktober 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Kungsbacka, Kompetenscentrums lokaler, Södra Torgatan 16, Rum 3 Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från möte Vux-UC

Anteckningar från möte Vux-UC Anteckningar från möte Vux-UC Tid: Tisdag 25 augusti 2009, kl 13.00-15.00 Plats: GR-Huset, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Jan Wennebrink, Stenungsund, Norra noden Yvonne Barkstedt,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2016-09-02 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 2 september 2016, klockan 13.00-15.40 Plats: Gala 1, Sankt Jörgen Park Deltagare Tomas Berndtsson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 februari 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Vuxenutbildningen i Härryda, Långenäsvägen 5 (Mölnlycke Centrum) Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath

2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath Projekt IT-stöd en förstudie som syftar till att inventera och analysera behoven av och inom ett administrativt verktyg för vuxenutbildning inom Göteborgregionen. 2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 april 2006, kl 08.30-12.00 Plats: Mölndals Museum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Margaretha Löfving, Göteborg Lars Hansson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 februari 2009, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen

Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen Samverkansavtal Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen 2004-02-02 1 Regionalpolitiska utbildningsmål (sept. 2001) Satsningar på det livslånga lärandet en regional framgångsfaktor Regional

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

GEMENSAM PLATTFORM -ALL GYMNASIAL YRKESUTBILDNING FÖR VUXNA INOM GÖTEBORGSREGIONEN JOSEFIN GRAHN

GEMENSAM PLATTFORM -ALL GYMNASIAL YRKESUTBILDNING FÖR VUXNA INOM GÖTEBORGSREGIONEN JOSEFIN GRAHN 2017 GEMENSAM PLATTFORM -ALL GYMNASIAL YRKESUTBILDNING FÖR VUXNA INOM GÖTEBORGSREGIONEN JOSEFIN GRAHN Sammanfattning Resurseffektivitet och medborgarnytta kan uppnås genom att samla all yrkesutbildning

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 Tid: Onsdag 5 december 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Partille Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Stefan Ericsson, Göteborg Staffan

Läs mer

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Våra rekommendationer är inom fyra huvudpunkter: Modellens utgångspunkt Organisering Pedagogens nya roll Marknadsföring till nya och befintliga målgrupper Men,

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2017-10-04 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871 ALE KOMMUN FÖRSÖRJNINGSSTÖD 2010 011. Arbetslös, otillräcklig ersättning 840 329 012. Arbetslös, väntar på ersättning 92 805 013. Arbetslös, ingen ersättning 1 113 313 014. Arbetslös, flyktingar i introduktion

Läs mer

Uppföljning och rapport

Uppföljning och rapport Uppföljning och rapport Vuxenutbildningen i Göteborgsregionen 09 408 Mars 09 Henrik Löfving/Björn Schéle Om undersökningen Undersökningens genomförande Syfte: Syftet med undersökningen var att via enkäter

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 5 februari 2009, kl 08.30-10.50 Plats: GR-Huset, Rum 255 och rum 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M),

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

Preliminärantagningen 2019

Preliminärantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-04-09 Preliminärantagningen 2019 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med och tills vidare

Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med och tills vidare Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med 2018-01-01 och tills vidare 1. Avtalsparter Avtalets parter är Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och följande medlemskommuner:

Läs mer

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket Närvarande Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Karl-Olof Petersson, Partille (för & grund, gymn & vux), vice ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Anneli Schwartz,

Läs mer

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 Förslag till Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Göteborgsregionens kommunalförbunds

Läs mer

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor GRAA-gruppen Sammanställt av John Nelander, GR U 2016-11-30 Skollagen När en elev börjar eller slutar

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Ripa (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Sebastian Aronsson (S), Alingsås Marcus Claesson (L), Mölndal Siw Hallbert (S), Härryda Kent

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer