Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket"

Transkript

1 Vuxenutbildningsnätverket Göteborg Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 24 januari, 2018, Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg. Lokal: 95:an Deltagare Pia Alhäll, Stenungsund, Ordförande Martin Nordström, Öckerö, vice ordförande Anders Hedman, Ale Stefan Hagebring, Alingsås Johan Roos, Göteborg Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Marie Egerstad, Mölndal Anders Jelmbark, Tjörn Fredrik Zeybrandt, GR, Chef gymnasie- och vuxenutbildningssamverkan Linda Andersson, GR, sekreterare Föredragande Mikael Andersson, Utbildningsdepartementet (via Skype) Fredric Alvstrand, GR Martin Johansson, GR Deltog ej Kurt-Olov Sjöström, Lilla Edet Monica Nilsson, Lerum Lena Modin-Hedberg, Kungsbacka Anita Ahlman, Göteborg Nomi Madolo, Partille Sofia Grebner, Härryda 1. Mötet öppnades Beslut 2. Studieuppehåll Frågan kring studieuppehåll har tidigare diskuterats och följande förslag har tagits fram för nätverket att fatta beslut om. Studieuppehåll kan beviljas i maximalt tre veckor, därefter görs avbrott på elevens utbildning. Studieuppehåll beviljas endast om elev antas ha förutsättningar att kunna fullfölja studierna under ordinarie studieperiod. Då det endast är utbildningsanordnare som kan göra denna bedömning, är det denne som godkänner ett ev. uppehåll. Detta behöver då inte kommuniceras med huvudmannakommun eller GR. Om sökt studieuppehåll inte kan beviljas, men elev ändå uteblir, ska avbrott registreras från första frånvarodagen. Registrering av studieuppehåll görs enligt bilaga. En elev med avbrott på utbildning/kurs kan aldrig kräva att få fullfölja studier.

2 Enligt våra gemensamma prioriteringsregler ska dock elev som påbörjat en yrkesutbildning, men av olika skäl såsom graviditet, sjukdom, vård av närstående eller andra särskilda skäl, avbrutit utbildningen, placeras i gruppen PRIO A vid ev. förnyad ansökan till samma utbildning. En elev som under de senaste 2 åren avbrutit utbildning sent (dvs. efter 2/3 av utbildningen) utan ovanstående skäl, ska hamna i gruppen PRIO F vid ev. förnyad ansökan till samma utbildning. Elev som, av olika anledningar, förändrar sin studieplan och övergår till deltidsstudier (ofta förekommande inom vård- och omsorgsutbildningar) ska avbrott sättas i de kurser som inte studeras. Det finns då inga garantier att senare få fullfölja yrkesutbildningen. Det ligger dock i allas intresse att en påbörjad utbildning också fullföljes. Därför kan elev som har liten del av utbildning kvar (1/3 del eller mindre) tas in som extraelev, dvs. utanför det av GR beslutat antal utbildningsplatser. Detta kan endast ske med godkännande från GR och kommer sannolikt att vara så sällan förekommande att finansieringen klaras även om nytt statsbidrag belastas. Vuxenutbildningsnätverket enades om att godkänna förslag ovan gällande gemensam hantering av studieuppehåll på GR-gemensamma yrkesutbildningar, samt att beslut ovan börjar gälla direkt. Bifogas bilaga till missiv - studieuppehåll 3. Sökande med många utbildningar och avhopp Det har noterats att det då och då dyker upp personer som kontinuerligt söker utbildningar för att sedan vid antagning lämna återbud. Varken förordning eller lag ger möjlighet att begränsa antalet ansökningar till våra gemensamma yrkesutbildningar. Förslag på hantering: Krav på vägledningssamtal skickas ut av antagningspersonal när historiken är lång och brokig av avbrott och återbud. Antagningspersonal ska skriva i Anteckning varför det gått ut en rekommendation. Den studievägledare som får ett sådant samtal ska återkoppla i Anteckning/Studieplan att samtal skett och vad som sagts. Om sökande bor i annan kommun kontaktar antagningspersonal aktuell hemkommun för vägledningssamtal. Om sökande inte kommer till kallat samtal, meddelas att hen inte erbjuds plats och läge ej godkänd sätts. Antagningspersonal ska skriva i Anteckning varför den sökande inte erbjuds plats i aktuell omgång. Vuxenutbildningsnätverket enades om att godkänna förslag ovan gällande gemensam hantering av sökande som frekvent tackar nej till erbjudna utbildningsplatser och/eller hoppar av påbörjade utbildningar. - Det här är en fråga som måste ligga på studie-och yrkesvägledare.

3 Diskussion 4. Runda-bordet diskussion - Utbildningsplikt Mölndal: Man har en bra samverkan med AF, men det finns ingen tydlig klarhet i vad som gäller. Nätverksgrupper är igång, förhoppningsvis ska allt fungera när det är dags. Ale: Känner ingen oro, samarbetet med AF fungerar bra. Däremot är det oroande att kommuninvånare inte söker de utbildningar som Ale erbjuder utan istället söker sig till andra kommuner som erbjuder samma/likvärdiga utbildningar. Frågan är om detta på något sätt går att styra. Kungälv: Här är AF inne i en stor omorganisation, något som förhoppningsvis kommer att fungera bra med ett nytt nodtänk. När det gäller utbildningsplikten är det enskilt ansvar som gäller. AF ser inte något behov av att man har utbildning i skolan hela tiden. Det fortsatta samarbetet mellan kommunen och AF är viktigt och en förstärkning för den lilla kommunen. Göteborg: Utbildningsplikten gäller bara personer i etablering. Det har varit lite osäkerhet kring hantering av de sökande som från Mötesplats fått information och anmälningsblanketter till SFI. AF var inte klara med hantering och därför sökte man sig till arbvux som i sin tur fick skicka tillbaka dessa personer med ogjort ärende. Göteborg och AF har kallat till ett gemensamt möte för att hitta en lösning. Etableringsplan som det hette tidigare har bytt namn till etableringsprogram, och upplägget är förändrat. De som är inne i programmet är de som har uppehållstillstånd den 1/1-18 och det är upp till enskild person att kontakta ansvarig utbildare. AF har inte det uppdraget längre och detta gör det svårare att säkra att sökande tillhör etableringen. Annan fråga som måste diskuteras är ersättning för sådan utbildning. Öckerö: All SFI-utbildning går via Göteborg och det har fungerat bra. Alingsås: Även vi har ett bra samarbete med AF. En liten oro finns över den otydlighet som kommer från Skolverket. - Rättighetslagstiftning Mölndal: Säger ja till de flesta som söker. Däremot ser man att fler och fler avbryter sin SFI-utbildning med den gynnsamma arbetsmarknad som finns idag. Ale: Ingen oro. Tjörn: Har inte egen verksamhet, utan all utbildning köps och med det ges alla möjlighet att studera. Kungälv: Som det ser ut nu, har vi inte behövt säga nej till någon. Eventuellt någon enstaka YH. I förordningen finns skrivelse som menar att om hemkommun erbjuder utbildning är det här man ska läsa och inte i annan kommun. Göteborg: Ser inga problem i dagsläget. En fråga är om man alltid måste kunna erbjuda specialutbildning. Det kommer mycket information från regering och riksdag. Öckerö: Vi har via Göteborg ett brett utbud att erbjuda, så vi har bara marginella problem med att erbjuda det som funnits behov av.

4 Alingsås: Har inte heller haft problem med att erbjuda det som funnits behov av. Stenungsund: Stenungsund har haft ett prejudicerande fall i detta. Anteckning från vuxnätverkets möte den 5 september 2016: Frivux beslut från överklagandenämnden Informerades om invånare i Stenungsund som sökt utbildning i Göteborg, där vederbörande arbetar. Vuxenutbildningen i Stenungsund nekade till detta, då samma utbildning finns i Stenungsund, men enligt överklagandenämnden är det tillräckliga skäl att arbeta på annan ort för att också få studera där. 5. Komvuxutredningen Mikael Andersson, Utbildningsdepartementet, informerade kring arbetet med den pågående komvuxutredningen. Under utredningen har det kommit in många bra inspel från kommuner i landet. Detta har man med i det fortsatta arbetet. Tre delar man tittar lite extra på. 1. Regionalt yrkesvux 2. Riksrekryterande utbildningar som inom gymnasiet 3. Vilka möjligheter finns det för personer som lämnar högskola/yrkeshögskola att läsa vidare inom vuxenutbildningen. Ur diskussion - Urvalsregler är en fråga med stor påverkan. Enligt skollagen är det lägst utbildning som bör prioriteras medan komvuxförordningen förordar kortast utbildning. Då det inte finns någon generell lösning hanteras detta olika ute i kommunerna. Som exempel kan man ta flyktingar från Syrien som har långa utbildningar med sig, vilket innebär att de inte prioriteras. Eventuellt tittar man på om detta är något som ska lyftas bort. Allt handlar om att fördela resurser och att se över så att ingen blir avstängd från att läsa inom komvux. Detta ska även gälla de som vill göra en karriärvändning eller nyanlända med akademiska utbildningar. Kungälv: Världen förändras och vi måste hänga med och det är det ni tittar på nu. Bra! Är det vanligt att personer i grupper enligt ovan blir utestängda och finns det behov av att se över det? Stenungsund: Alla som med utbildning kan komma ut i jobb ska ges chansen att studera. Ju friare antagning desto bättre. Göteborg: Kan det vara intressant att i utredningen istället lägga fokus på kvotering. För då ska man väl inte kunna stängas ute. - Något åt det hållet, men det kanske inte är det vi kommer att helt hålla fast vid. De som behöver utbildning för pågående arbete ska prioriteras. Vi vill inte ha kvar en urvalsregel som utestänger vissa grupper. Personer som kan behöva skyddas i detta är redan inne i det som rättighetslagstiftningen täcker. Idag är det fler sökande än vad det finns platser, så här behövs en ökning.

5 En annan sak att lösa är en gymnasial komvuxexamen med lika stort värde som den på gymnasiet. Komvux ska i mångt spegla gymnasieskolan. Det är dock svårt att synka ihop de befintliga betyg nyanlända idag har med sig. Göteborg: För att kunna ge ett slutligt betyg behöver befintliga kurser ha ett visst djup. En grundläggande utbildning kanske inte kräver så mycket, men ta exempelvis en elektrikerutbildning som har tyngre krav för en examen. Tänk om man kunde blanda lite mer när det gäller utbildning för vuxna. Regionalt yrkesvux: När det gäller statsbidragen för yrkesvux skulle man behöva ett parlamentariskt beslut för att slippa påverkan av statsapparaten och den ryckighet som varit under åren. GR har ett gott fungerande samarbete och det är viktigt att detta kan få fortsätta. GR: Motprestationen 2017 ställde till oreda, men detta har man tittat över och förändrat till det bättre. Med det vågar man satsa på dyrare utbildningar igen. Ett viktigt tillägg att ta med är att även språkstöd ska kunna räknas som motprestation. Stenungsund: GR har samverkat under lång tid och när motprestationskravet dök upp, satte det nästan krokben för oss. Det fick stora konsekvenser för vårt samarbete. Man kan aldrig garantera att yrkesvux överlever ett regeringsskifte. Men allt medskick är av stor betydelse. Även små förändringar ger stor effekt ute i kommunerna. GR: Tänk på att inte reglera för mycket. Det finns mycket medel nu, men problemet är att vi inte kan göra åt allt med de regleringar som idag finns. Rent allmänt kring regional samverkan, kanske man inte ska förlita sig fullt ut på befintliga kompetensplattformar utan mer ta del av kommunernas läge. Riksrekryterande utbildningar: Göteborg: Är det smala nischade utbildningar vi talar om borde det kunna fungera. Det gäller dock att man löser alla sociala delar vid sådan utbildning. Men det är helt klart en möjlighet att kunna erbjuda. GR: Det är kompetensförsörjningsbehovet som styr detta. Inom vår samverkan i gymnasieskolan för ungdomar har man gjort detta. Där det finns utbildningar med få studerande och risk för nedläggning, har Utbildningsgruppen gått in och tagit beslut om en högre ersättning för en fortsatt fungerande utbildning. Rapporten ska vara klar den 31 augusti. Utredningen tar gärna emot mer inspel och frågor. Utbudsplanering 6. Lägesrapport - Januaristart - Aprilstart Fredric Alvstrand redogjorde för läget i januari- och aprilstart. - Efteranmälningar ger några fler ansökningar, men det betyder också mycket arbete. Alla utbildningar med språkstöd har högt söktryck, däremot är det få

6 sökande på utbildningar som tunga fordon, personbilsmekaniker, anläggningsmaskin och buss. - Skulle det vara möjligt att göra om en utbildning som inte kommer igång till en språkstödsutbildning. Eller skulle man kunna göra utbildningarna mer flexibla, så att man kan få språkstöd om det behövs. - Enligt dagens upplägg är detta svårare, men definitivt en fråga som är bra att ha med. - Viktigt att fortsätta diskussion kring vilka möjligheter som finns. 7. Augustistart För att ligga i bra fas med kommande augustistart har utbudsplaneringsgruppen mailat kommunerna om att komma in med önskemål kring utbud. Man har även ställt fråga kring hur man ser på flexutbildning, deltid, kompletteringsutbildningar etc. i det regionala utbudet. I svaren ser man att vikten bör ligga på basutbildningar, men om samma utbildningsanordnare har möjlighet att erbjuda varianter i utbildningen, ses detta som positivt. - Finns det möjlighet att få fram en siffra på hur många i regionen som har uppehållstillstånd och med det möjlighet att börja utbildning i augusti. - Hur ser det ut med antalet språkstödsutbildningar. - Hur ser upplägget ut på utbildningar som startar i flera olika kommuner. Det är viktigt att vi har en likvärdighet inom samverkan. - I Göteborg har vi det stegvisa jobb-och kunskapslyftet som inte riktigt stämmer överens med övriga utbildningar. Frågan får lyftas för avstämning i Göteborg. - Det borde inte vara några problem. Upplägget för de regionala utbildningarna är tydliga och om annan kommun exempelvis vill köpa in sig på platser inom Göteborgsupplägget, så får man helt enkelt ta ställning till det då. - Ja, i det regionala utbudet får man hitta en väg att enas, men köper man in sig i annan kommuns utbildning får man anpassa sig lite mer. - Vårdbiträdesdiskussionen pågår för fullt i Göteborg. Det ser olika ut på olika ställen, men även här måste man försöka hitta en lösning som kan gälla för alla. - Inom den regionala branschsamverkan arbetar man på att ta fram plattformar mellan branscher och utbildningsanordnare. En första pilot testas inom förskolan. - Är det möjligt att redan i augusti använda sig av den nya upphandlingen för att få in nya utbildningar. 8. Omvärldsbevakning Informerades om att arbetet med att ta fram en rapport kring arbetsmarknadsläget inför 2019 har påbörjats. Kommunerna skickar in underlag som sedan sammanställs och arbetas vidare med i mindre grupper. Planen är att ha 2-3 gemensamma möten på GR under året. De mindre grupperna träffas utifrån behov. Arbetet planeras vara klart i april Det håller inte för Göteborgs del. För att få med detta i Göteborgs planering behöver rapporten kommande åt vara klar tidigare, i februari. - Skulle det vara möjligt att har Göteborgs årshjul som ett underlag även för övriga kommuner.

7 9. Tidplan diskussion Tidplanen visade sig i januaristarten vara väl snäv för vissa av antagningspersonalens uppgifter. Man har därför tittat på en förändring vad gäller april och augustistart. Aprilstarten gick enkelt att justera och information har gått ut till berörda kommuner. Augustistarten blev lite mer problematisk. Förslaget blev att justera antalet dagar för kompletteringstid samt göra några minde effektiviseringar i vissa arbetsuppgifter och med det behålla ansökningsperioden intakt och kunna skicka ut antagningsbesked i juni. Vuxenutbildningsnätverket enades om att godkänna tidplansjustering gällande augustistart. Efteranmälan period har tidigare sträckt sig över lång tid, ca 4 veckor och parallellt med ny ansökningsperiod vilket inte är optimalt. I augustistart planeras att efteranmälan startar några veckor tidigare och med det också kan stängas snabbare efter utbildningsstart. Vuxenutbildningsnätverket ställde sig bakom förslaget. Upprop för att minska antalet avhopp på startade utbildningar föreslås att i augustistart testa att ha upprop 2 veckor före kursstart. Missar man detta tillfälle och inte hör av sig, så blir man direkt struken från sin plats. Då kan man direkt ta in ny sökande på efteranmälan innan utbildningen startat och med det öka chansen för den sökande stannar kvar i utbildningen. Har man blivit struken vid uppropet, finns alltid möjlighet att söka igen i efteranmälan. Frågan behöver tas upp igen för fortsatt diskussion. Information 10. Regionala lärarträffar Fredrik Zeybrandt informerade kort om att GR ser över uppdraget och återkommer med mer information. 11. Lärling information Fredrik Zeybrandt informerade om att det från Skolverket varit stökigt vad gäller ersättning för lärling. En grupp kommer att sammankallas för vidare diskussion kring hur en gemensam hantering kring lärling ska läggas upp. 12. Nytt PUL-avtal Martin Johansson informerade om att det nya GDPR*-avtalet i träder i kraft i april. Ett något tuffare avtal att ta hänsyn till, men initialt blir det inga stora förändringar. GR tar på sig uppdraget att se över aktuella förändringar samt återkopplar vid ett senare tillfälle. Vad man vet idag är att personuppgifter numera inte får skickas via mail. Det finns säkra lösningar för detta och det är en av de saker GR kommer att se över. GR kommer centralt att anställa en person med fokus på GDPR.

8 - Vet man om det gör någon skillnad om man använder 6 eller 10 siffror när det gäller personuppgifter? - Nej, där har vi inga säkra uppgifter ännu. Det man vet är att det ska tas fram digitala formulär som ska vara säkra vid hantering av personuppgifter. * General data protection regulation 13. Rapport från UC/UG - Den 2 mars kommer en gemensam dialog kring kompetensförsörjning mellan utbildningschefer, gymnasiechefer och vuxenutbildningschefer att genomföras. En påminnelse kommer att skickas ut till alla vuxenutbildningschefer snarast. 14. Ventilen - Introduktion nya ledamöter Vuxenutbildningsnätverket har en del nya ledamöter, samt att det i kommunerna finns några nya nyckelpersoner att bjuda in till Introduktionsmöte på GR. Förslag på tidpunkt är den 28 februari efter ordinarie möte i vuxenutbildningsnätverket. - Educaiteit En direktupphandling har gjorts med Educaiteit. Frågan har kommit om det behövs någon form av sammankomst för mer information kring användandet av Educaiteit. Upphandlingen löper årsvis. Vuxenutbildningsnätverket önskade ingen sammankomst för mer information. Man har hanterat Educaiteit under en tid och har bra koll på detta. - Finns det någon koppling mellan Educaiteit och GDPR som man behöver ta hänsyn till. Mötet avslutades

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-04-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,11 april, 2018, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg. Lokal: 95:an Ledamöter

Läs mer

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort.

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort. Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson,

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation Anteckningar Närvarande Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Anders Hedman, Ale Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Peter Bäcklund, Lilla Edet Tina Chavoshi, Mölndal Nomi Madolo, Partille

Läs mer

Januaristart GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Januaristart GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Januaristart 2018 Planerat 645 platser på 44 utbildningar. Sökbar totalkostnad ca 62 500 000 SEK Kostnad statsbidrag ca 45 000 000 SEK Kostnad kommunal resurs ca 17 500 000 SEK Utfall per den 23e januari

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Sofia Grebner, Härryda Lena Modin-Heberg, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monica Nilsson, Lerum Peter Bäcklund,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 18 maj, 2016, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Stefan Hagebring; Alingsås Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Sofia Grebner,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-06-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,13 juni, 2018, 08.30-13.00 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-03-27 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 15 mars 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-10-18 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag18 oktober, 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, Lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst

Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Hans Skålberg, Härryda Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monika Nilsson, Lerum Nomi

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160309 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 9 mars, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160113 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 13 januari, 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-10-22 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 22 oktober 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: GR, lokal Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160217 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 17 februari 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170905 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Tisdag 5 september, 2017, 10.00-14.00 Plats: Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö Ledamöter Pia Alhäll,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170614 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 14 juni, 2017, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20171206 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 6 december, 2017, 08.30-13.00 Plats: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23, Göteborg Ledamöter Pia

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 17 juni 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 17 juni 2015, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14 Göteborg. Närvarande

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 7 september 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Måndag 7 september 2015, 16.30-17.30 Plats: Sankt Jörgen Park, Knipplekullen 8-10, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-08-26 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 26 augusti 2015, kl 08.30-11.30 Plats:

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-01-25 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 25 januari 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Alingsås 22 april 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 22 april, 2015, 08.30-11.30 Plats: Utbildningens Hus, Rum Stora Telebild, Östra Ringgatan

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 2016-12-07 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 7 december, 2016, kl 11.30-15.00 Plats: Villa

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20 maj 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 20 maj 2015, kl 08.30-11.30 Plats: ATWORK i Gårda, Johan på Gårdas gata 5a, Lokal: Devil Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Vuxnätverket

Vuxnätverket Vuxnätverket 2017-09-05 Språkstödskostnader Kostnaden för språkstöd behöver hanteras Alt 1: Lyft över kostnaden för svenskan till kommunerna. Effekt -> Kostnaden för språkstödsutbildningar i den regionala

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG)

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp (OLG) Tid: Onsdag 18 maj, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20151104 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 4 november 2015, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp MISSIV Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-03-11 ÄRENDE 2 Till Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Förslag till Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160309 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 9 mars, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Deltog Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160427 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 27 april, 2016, 08.30-11.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Representation i Vuxenutbildningsnätverket

Representation i Vuxenutbildningsnätverket ÄRENDE 3 Till Representation i föreslås enas om att Anders Jelmbark, Tjörns kommun, går in i istället för Gunilla Lövström från och med Göteborg 2015-05-27 ÄRENDE 4 Till Representation i s Operativa Ledningsgrupp

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Vuxenutbildningen, Öckerö Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med och tills vidare

Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med och tills vidare Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med 2018-01-01 och tills vidare 1. Avtalsparter Avtalets parter är Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och följande medlemskommuner:

Läs mer

Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen

Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen 1. Avtalsparter Avtalets parter är Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och följande medlemskommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2013-03-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: onsdag 6 mars 2013, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-04-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 30 april 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: ATWORK, lokal Joomba Johan på Gårdas gata 5 A Deltagare

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161207 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 7 dec, 2016, 08.30-12.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg. Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem.

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem. 2016-2017 Intresse för en gemensam upphandling av ITstöd har initierats i regionen. Språkstödsutbildningar genererar fortsatt ett stort intresse och totalt har man startat 34 utbildningar med språkstöd

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2018-04-13 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 13 april 2018, kl 08.30-14.30 Plats: GR Deltagare Anette Liedström-Hjorth, Kungsbacka (för

Läs mer

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014 MISSIV ÄRENDE 1 Till Förslag till stider för 2014 föreslås enas om att s möten 2014 äger rum enligt följande: Fredag 21 februari Fredag 11 april Fredag 16 maj Fredag 13 juni Torsdag 4 september, em Fredag

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsgruppen 2012-11-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 21 november 2012, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Tistlarna (255) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Aprilstart nuläge

Aprilstart nuläge Aprilstart 2018 - nuläge Utbildningsnamn Huvudmannakommun platser max fördelade 180410 fördelade 180314 reserver 180314 Barn och fritid flex Göteborg 40 31 40 17 Yrkesväktarutbildning Göteborg 15 9 5 0

Läs mer

Januaristarten i siffror

Januaristarten i siffror Januaristart Januaristarten i siffror 3 308 ansökningar av 2 816 individer 1 822 godkända 630 platser 583 prel. fördelade Kalkylerad totalkostnad (exkl avhopp): 60 245 000 Söktryck- högst och lägst Utbildning

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Augustistart Moln som visar utbildningarnas popularitet. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Augustistart Moln som visar utbildningarnas popularitet.   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Augustistart 2016 Moln som visar utbildningarnas popularitet Trender i ansökningarna När? Yrkesområden utbildningar Andel 160419 Efter 1 v Andel 160426 Efter 2 v Andel 160502 Efter 3 v Andel 160503 Sista

Läs mer

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor GRAA-gruppen Sammanställt av John Nelander, GR U 2016-11-30 Skollagen När en elev börjar eller slutar

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-01-14 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 14 januari 2015, kl. 08.30-11.45 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2016-06-21 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 15 juni, 2016, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 maj 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 119, GR Deltagare Staffan Uddenberg, Härryda, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson, Alingsås Stefan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-03-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 11 mars 2015, kl. 08.30-11.30 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Remissvar gällande slutbetänkande från Komvuxutredningen; En andra och en annan chans ett komvux i tiden

Remissvar gällande slutbetänkande från Komvuxutredningen; En andra och en annan chans ett komvux i tiden Utbildningsgruppen ärende 1 Tjänsteskrivelse, Göteborgsregionen Utbildning Remissvar gällande slutbetänkande från Komvuxutredningen; En andra och en annan chans ett komvux i tiden Förslag till beslut Utbildningsgruppen

Läs mer

GR Utbildnings arbete med fokus nyanlända. Utbildningsgruppen

GR Utbildnings arbete med fokus nyanlända. Utbildningsgruppen GR Utbildnings arbete med fokus nyanlända Utbildningsgruppen 2016-12-01 Ålder: Inskrivna i Migrationsverkets mottagningssystem, boende i GR-kommun, 2016-11-30 100,0% 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0% 47,7%

Läs mer

Anteckningar från möte Vux-UC

Anteckningar från möte Vux-UC Anteckningar från möte Vux-UC Tid: Tisdag 25 augusti 2009, kl 13.00-15.00 Plats: GR-Huset, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Jan Wennebrink, Stenungsund, Norra noden Yvonne Barkstedt,

Läs mer

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871 ALE KOMMUN FÖRSÖRJNINGSSTÖD 2010 011. Arbetslös, otillräcklig ersättning 840 329 012. Arbetslös, väntar på ersättning 92 805 013. Arbetslös, ingen ersättning 1 113 313 014. Arbetslös, flyktingar i introduktion

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-05-05 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 5 maj 2017, klockan 08.30-14.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Deltagare Maria Andersson, Kungälv

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 september 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Kungsbacka Deltagare Stefan Ericsson, Göteborg, Ordförane Anna Gullberg, Alingsås Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

GEMENSAM PLATTFORM -ALL GYMNASIAL YRKESUTBILDNING FÖR VUXNA INOM GÖTEBORGSREGIONEN JOSEFIN GRAHN

GEMENSAM PLATTFORM -ALL GYMNASIAL YRKESUTBILDNING FÖR VUXNA INOM GÖTEBORGSREGIONEN JOSEFIN GRAHN 2017 GEMENSAM PLATTFORM -ALL GYMNASIAL YRKESUTBILDNING FÖR VUXNA INOM GÖTEBORGSREGIONEN JOSEFIN GRAHN Sammanfattning Resurseffektivitet och medborgarnytta kan uppnås genom att samla all yrkesutbildning

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008

Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 Förslag till Avtal för samverkan kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Etapp 3++ - för utbildningar som startar våren 2008 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Göteborgsregionens kommunalförbunds

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Avtal kring regionala utbildningar inom vuxnas lärande i Göteborgsregionen - Etapp 3.4 (utbildningar som startar våren 2009)

Avtal kring regionala utbildningar inom vuxnas lärande i Göteborgsregionen - Etapp 3.4 (utbildningar som startar våren 2009) Avtal kring regionala utbildningar inom vuxnas lärande i Göteborgsregionen - Etapp 3.4 (utbildningar som startar våren 2009) 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Göteborgsregionens kommunalförbunds

Läs mer

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U T B I L D N I N G A R S L U T F Ö R D A 2 0 1 5 T E K N I

Läs mer

IKE-modul Rapportmodul Regelverk för antagning utifrån de olika kommunernas ekonomiska förutsättningar

IKE-modul Rapportmodul Regelverk för antagning utifrån de olika kommunernas ekonomiska förutsättningar Diskussionsunderlag inför kommande utvecklingsplan inom ramen för projektet Gemensam plattform -all gymnasial yrkesutbildning för vuxna i Göteborgsregionen Projekt och delprojekt För att kunna erbjuda

Läs mer

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg Business Region Göteborg Läget i Göteborgsregionen RÅDANDE HÖGTRYCK I REGIONENS NÄRINGSLIV ARBETSLÖSHETEN ÄR LÄGST BLAND STORSTADSREGIONER UNIKT INTRESSE FÖR GÖTEBORG - FORDONSINDUSTRINS OMSTÄLLNING FÖRSÄTTER

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Torsdagen 31 augusti 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum Trappen Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Rapport om Skolekonomnätverkets verksamhet maj 2014 maj 2016 Syfte/uppdrag: Nätverkens representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - initiera

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket Närvarande Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Karl-Olof Petersson, Partille (för & grund, gymn & vux), vice ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Anneli Schwartz,

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket 1 juli Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Måndag 8 juni 8.30-11.30 Plats: Konferensanläggningen At work, Gymnasienätverket Sammansättning Namn Karl-Olof Petersson, Ordförande

Läs mer

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess 16/9 UG Åtgärder 18,19/9 F-styrelse Akut agenda 25/9 Kommunchefer 30/9 UC 2/10 Extra möte KSO, KC 16/10 F-styrelse Förslag Åtgärder

Läs mer

Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket

Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket 2018-06-15, GR Anders Pettersson Theresa Björnström Idag! Kort bakgrund om branschrådet Nuläget kring uppdragen (frågor vid varje uppdrag) Diskussion Beslut

Läs mer

Statsbidrag

Statsbidrag Statsbidrag 2014-2015 Resurser 2014 2015 Totalt Yrkesvux 64 435 000 32 885 000 97 320 000 Yrkesförare buss 3 840 000 2 580 000 6 420 000 Yrkesförare lastbil 2 280 000 2 204 861 4 484 861 Lärlingsvux *4

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 februari 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Vuxenutbildningen i Härryda, Långenäsvägen 5 (Mölnlycke Centrum) Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Marknadsföring Vuxenutbildningsnätverket Josefin Grahn

Marknadsföring Vuxenutbildningsnätverket Josefin Grahn Marknadsföring 2018 Vuxenutbildningsnätverket 2018-12-05 Josefin Grahn Överblick 2018 Överblick 2018 besöksstatistik Överblick 2018 jämförelse 2017 Överblick 2018 regionmedborgarnas aktivitet Besökarnas

Läs mer

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Våra rekommendationer är inom fyra huvudpunkter: Modellens utgångspunkt Organisering Pedagogens nya roll Marknadsföring till nya och befintliga målgrupper Men,

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Kompetensförsörjningsdagarna. 25 april Christina Hassel Gymnasie- och vuxenutbildningsenheten. Utbildningsdepartementet 1

Kompetensförsörjningsdagarna. 25 april Christina Hassel Gymnasie- och vuxenutbildningsenheten. Utbildningsdepartementet 1 Kompetensförsörjningsdagarna 25 april 2017 Christina Hassel Gymnasie- och vuxenutbildningsenheten Utbildningsdepartementet 1 Livslångt lärande och stärkt kompetensförsörjning Möjliggöra vuxnas lärande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Claes Berggren Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 14 juni, 2000, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 386 Deltagare Sten Janson, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2016-10-11 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen

Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen Samverkansavtal Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen 2004-02-02 1 Regionalpolitiska utbildningsmål (sept. 2001) Satsningar på det livslånga lärandet en regional framgångsfaktor Regional

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Komvuxutredningen (U 2017:01) Dir. 2017:125. Beslut vid regeringssammanträde den 13 december 2017

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Komvuxutredningen (U 2017:01) Dir. 2017:125. Beslut vid regeringssammanträde den 13 december 2017 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Komvuxutredningen (U 2017:01) Dir. 2017:125 Beslut vid regeringssammanträde den 13 december 2017 Utvidgning av uppdraget Regeringen beslutade den 16 februari 2017

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2017-10-04 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer