Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Förvaltningshuset, klockan Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Svante Fryxell (MP) Carin Runeson (S) Rågher Thelin (S) Anders Karlsson (S) Kristina SturesDotter (S) Monica Georgsson (S) Eira Henriksson (S) Fredrik Rönning (S) Karl Johansson (S) Lena Ludvigsson-Olafsen (S) Mohamed L Mahmoud (S) Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Mi Abrahamsson (S) Boris Norrlén (M) Thomas Björnhager (S) Gertrud Jernberg-Zernig (M) Stefan Dorg (S) Håkan Berggren (M) Håkan Svensson (S) Hans Gunnarsson (M) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus (C) Kerstin Junker (S) Göran Engström (C) Övriga deltagare Ewa Dagwall kanslichef, sekr. Lars Nylén ekonomichef Bo Jernberg förvaltningschef miljö- och bygg Utses att justera Thomas Björnhager (S) och Calle Morgården (MP) Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, torsdag den 30 juni 2011, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag/Bevis Protokollet från kommunfullmäktige den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift Ewa Dagwall

2 Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärendemening 37 Budgetuppföljning 38 Taxa för uthyrning av lokaler i fritidsgården Morgårdshammar 39 Årsredovisning 2010 Västerbergslagens Utbildningscentrum 40 IKT i skolan 41 Tydligt medlemsansvar Kommuninvest 42 Plan- och bygglovstaxa Hållbarhetsbokslut Avtal om köpoption Visit Dalarna AB 45 Förändrat aktieägaravtal och en förändrad bolagsordning avseende AB Dalatrafik 46 Likabehandlingsplan 47 Avgift för plats på hunddagis 48 Bolagsordning för Bärkehus AB 49 Budget Tilläggsanslag Ombyggnad trafikmiljön centrala Smedjebacken 51 Bergahallen 52 Motion om Malingsbo-Kloten området (MP) 53 Delgivningar

3 Kommunfullmäktige Kf 37 Budgetuppföljning Budgetuppföljning januari-maj 2011 från kommunstyrelsen, familje- och utbildningsnämnden, Västerbergslagens kulturskola, omsorgsnämnden, kulturnämnden, miljö- och byggnadsnämnden, Smedjebacken Energi AB, Bärkehus AB, VBU och revisionen samt rapport om näringslivsarbetet.

4 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Kf 38 Ks 87 Tfu 85 Dnr Taxa för tillfällig uthyrning av lokaler i fritidsgården Morgårdshammar Förslag till taxa för tillfällig uthyrning av lokaler i fritidsgården i Morgårdshammar har upprättats. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att anta upprättat förslag till taxor för tillfällig uthyrning av lokaler i fritidsgården i Morgårdshammar. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att bifalla teknik- och fritidsutskottets förslag. att bifalla kommunstyrelsens förslag att anta upprättat förslag till taxor för tillfällig uthyrning av lokaler i fritidsgården i Morgårdshammar.

5 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 39 Ks 92 Dnr Årsredovisning 2010 Västerbergslagens Utbildningscentrum (VBU) Från VBU föreligger årsredovisning för Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med beaktande lägga ärendet till handlingarna.

6 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 40 Ks 102 Au 13 Dnr IKT i skolan IKT (informations- och kommunikationsteknik) i skolan avser alla från förskola, fritidshem till år 9. Barn- och utbildningsnämnden beslöt att hos kommunstyrelsen ansöka om årliga medel för åren utöver lagda budget, för att kunna genomföra nya läroplanens intentioner om kunskapsutveckling enligt strategisk plan. Kommunstyrelsen återremitterade ärendet för komplettering och för ytterligare handläggning. IKT-pedagog Anders Berggren har gjort kompletteringar i handlingsplanen och sammanställt plan för förprojektering av modellskola för projektet Skola Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen. Familje- och utbildningsnämnden beslöt att överlämna handlingsplan och projektbeskrivning för Skola 2015 till kommunstyrelsen samt att hos kommunstyrelsen äska årliga medel för åren utöver lagda budget enligt handlingsplan. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige: att bevilja familje- och utbildningsnämnden ett tilläggsanslag på 775,0 tkr för förprojektering av modellskola genom reducering av 2011 års resultat att medel för övriga delar i handlingsplan för IKT Skolan 2015 behandlas i samband med fastställande av respektive års budget.

7 Kommunfullmäktige Forts

8 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 41 Ks 93 Dnr Tydligt medlemsansvar Kommuninvest Bakgrund Medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening beslutade vid stämman 2011 att medlemmarna ska ingå dels ett förtydligat regressavtal som ersätter nuvarande regressavtal, dels ett garantiavtal om medlemmarnas ansvar för Kommunivests motpartsexponeringar avseende derivat. Kommuninvest skapades utifrån grundidén att tillsammans får svenska kommuner och landsting bättre villkor för sina investeringar än vad de får var och en för sig. Idag har föreningen 262 medlemmar. Kommuninvests förmåga att bistå medlemmarna med stabil och kostnadseffektiv finansiering baseras på dess mycket höga kreditvärdighet. Avgörande för finansmarknadens förtroende för Kommuninvest är den solidariska borgen som krävs för ett medlemskap i Kommuninvest. Borgensåtagandet innebär att medlemmarna har ett solidariskt ansvar för Kommuninvests samtliga förpliktelser. Sedan verksamheten startade har sättet att arbeta med finansiering ändrats på många olika sätt. Omvärlden ser annorlunda ut. Medlemmarnas krav på finansiering har förändrats. De har önskemål om snabb lånehantering samtidigt som inga bindande låneåtaganden lämnas i förväg. För Kommuninvests del ställer detta krav på en högre betalningsberedskap. Vidare använder Kommuninvest idag olika typer av försäkringsinstrument, så kallade derivat, för att minska riskerna i upplånings- och utlåningsverksamheten samt likviditetsförvaltningen. Därutöver har medlemmarna i ägardirektiven angivit att Kommuninvest vid alla tillfällen ska ha en tillfredsställande likviditet. Krav på likviditet föreligger även från myndigheter och kreditvärderingsföretag. Genom de förändringar som har skett i verksamheten och de krav som i övrigt ställs, behöver medlemmarna ingå de två ny avtalen. Därigenom tillförsäkras att medlemmarnas ansvar för Kommuninvests åtaganden blir tydligt även i framtiden. Ändringarna innebär inte något utökat medlemsansvar, då den solidariska borgen, som reda idag innebär ett totalansvar för verksamheten, inte ändras. Kommuninvest gör den bedömningen att genom de två nya avtalen ska någon ytterligare ändring av de avtal som rör medlemsansvaret inte behöva göras inom överskådlig tid.

9 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Forts Samtliga medlemmar i Kommuninvest behöver ingå de två nya avtalen Dess utgör en förutsättning för medlemskap i Kommuninvest och bygger på de skyldigheter en medlem har gentemot föreningen och övriga medlemmar. Vidare utgör ett ingående av de nya avtalen en förutsättning för att kunna låna pengar från Kommuninvest. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i föreningen samt Kommuninvest i Sverige AB ingå nytt regressavtal att regressavtalet ska ersätta nuvarande regressavtal, benämnt Avtal, daterat med början den 7 maj 1993 att med Kommuninvest i Sverige AB ingå avtal gällande kommunens ansvar för Kommuninvest i Sverige AB:s motpartsexponeringar avseende derivat att bemyndiga kommunstyrelsens ordförande och kanslichefen i förening att underteckna ovan angivna avtal för Smedjebackens kommuns räkning.

10 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 42 Ks 103 Au 14 Dnr Plan- och bygglovstaxa 2011 En ny plan- och bygglag träder i kraft 2 maj I och med lagändringen får miljö- och byggnadsnämnden flera nya uppgifter att hantera, främst inom ramen för bygglovsprövning, anmälan, startbesked och teknisk handläggning, men också genom den nya möjligheten att lämna startbesked. Med anledning av den nya plan- och bygglagen har Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) utarbetat ett förslag till ny plan- och bygglovstaxa. Taxemodellen följer till stor del den taxa som togs fram 2004, vilken gäller i Smedjebackens kommun för närvarande, men den nya taxan innebär avgiftshöjningar i flera ärenden. Miljö- och byggnadsnämnden beslöt att föreslå kommunfullmäktige anta den nya plan- och bygglovstaxan för Smedjebackens kommun, samt att den nya taxa ska gälla från och med Från miljö- och byggkontoret föreligger exempel på ny taxa. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att anta ny plan- och bygglovstaxa att gälla fr.o.m Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att anta ny plan- och bygglovstaxa att gälla fr.o.m att kommunfaktorn 0,8 ska användas i alla tillämpliga fall.

11 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 43 Ks 104 Dnr Hållbarhetsbokslut 2010 Miljö- och byggkontoret har sammanställt ett hållbarhetsbokslut för I bokslutet behandlas händelser av betydelse för hållbar utveckling i Smedjebacken under Här finns en redovisning av Sveriges Ekokommuners gröna nyckeltal, kopplade till de nationella folkhälsomålen och en uppföljning av översiktsplanens strategier. Bokslutet redovisar också delar av miljöarbetet inom de företag i kommunen om är certifierade enligt ISO Miljö- och byggnadsnämnden beslöt att uppdra till miljö- och byggkontoret att genomföra de tillägg och redaktionella rättelser som erfordras, samt att överlämna hållbarhetsbokslutet för 2010 med justeringar till kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att godkänna hållbarhetsbokslut 2010.

12 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 44 Ks 109 Dnr Avtal om köpoption Visit Dalarna AB Bolaget Visit Dalarna AB har bildats för att utveckla Dalarnas besöksnäring. Under inledningsskedet ägdes bolaget av Visit Falun Borlänge AB och Siljan Turism AB. Bolaget ägs idag av Visit Falun Borlänge AB, Siljan Turism AB, Näringslivssamverkan i Vansbro ek för., Malung-Sälen Turism AB och Visit Idre AB. Bolagets ägare är överens om att samtliga Dalarnas kommuner ska ges möjlighet att vara representerade såsom ägare i bolaget enligt överenskomna förutsättningar. Endast aktiebolag eller ekonomisk förening, vars verksamhet är utveckling av besöksnäring, kan vara delägare i bolaget. En kommun som vill vara delägare måste således utöva sitt ägande genom ett aktiebolag verksamt inom besöksnäringsutveckling. Detta avtal syftar till att erbjuda möjligheten till ägande till de kommuner som initialt inte varit delägare. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att godkänna föreliggande förslag till avtal att utse kommunens firmatecknare underteckna erforderliga handlingar.

13 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 45 Ks 111 Dnr Förändrat aktieägaravtal och en förändrad bolagsordning avseende AB Dalatrafik I samband med bildandet av Dalarnas kollektivtrafikmyndighet behöver flera dokument förändras. Från Region Dalarna föreligger förslag till förändrat aktieägaravtal och en förändrad bolagsordning. Båda dokumenten har genomgått stora omarbetningar för att uppfylla kraven i kommunallagen, aktiebolagslagen och lag om kollektivtrafik. Den övergripande vägledningen i revideringen har varit den förändrade fördelningen av ansvar och befogenheter i lagstiftningen, från den nuvarande trafikhuvudmannen AB Dalatrafik och kommunerna och landstinget till den kommande myndigheten, d.v.s Region Dalarna. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att godkänna föreliggande förslag till aktieägaravtal att godkänna föreliggande förslag till bolagsordning.

14 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 46 Ks 113 Dnr Likabehandlingsplan Från kommunens likabehandlingsgrupp föreligger förslag till revidering av likabehandlingsplanen. I kommunens likabehandlingsplan - det dokument som styr arbetet för likabehandling av anställda i kommunens verksamheter - behandlas jämställdhet, mångfald, och förbud mot diskriminering i arbetslivet. Dokumentet består av två delar: Den första delen beskriver kommunens ansvar utifrån lagar och föreskrifter, samt den policy som kommunfullmäktige antagit. Den andra delen beskriver målen med likabehandlingsarbetet. Den delen utvärderas och revideras varje år. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att godkänna föreliggande revidering av likabehandlingsplanen.

15 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 47 Ks 114 Dnr Avgift för plats på hunddagis Omsorgsförvaltningens dagverksamhet ska i gamla Munkbo skola bedriva hunddagis. Syftet med hunddagis är att bedriva en bra och meningsfull daglig verksamhet för personer med olika funktionsnedsättningar. Hunddagiset ska ha öppet dagtid vardagar, ej helgdagar med undantag för semesterstängning på sommaren och mellan jul och trettondagen. Ingen avgift tas ut under sommarstängningen. Hundar tas emot endast på heltid till en månadskostnad och då nyttjas platsen i den utsträckning man vill. Månadsavgiften debiteras även om hunden är ledig eller sjuk. Om hunddagiset måste hålla stängt en vardag då det annars skulle vara öppet görs avdrag på månadsavgiften. Vid lediga platser kan, om verksamheten i övrigt medger det, hundar tas emot för tillfällig vistelse till en dagkostnad. Omsorgsnämnden beslöt att föreslå kommunfullmäktige besluta: att månadsavgiften för hund på hunddagis fastställs till kronor att avdraget på månadsavgiften då hunddagis måste hålla stängt fastställs till 60 kronor/dag att avgiften för tillfällig vistelse på hunddagis fastställs till 75 kronor/dag samt att avgiften gäller under år 2011 och Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att månadsavgiften för hund på hunddagis fastställs till 1200:--/månad att avdraget på månadsavgiften då hunddagis måste hållas stängt fastställs till 60: --/dag

16 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Forts att avgiften för tillfällig vistelse på hunddagis fastställs till 75:--/dag att avgifterna gäller 2011 och 2012.

17 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 48 Ks 118 Dnr Bolagsordning för Bärkehus AB Behov föreligger att revidera bolagsordningen för Bärkehus AB föranlett av kommunfullmäktiges beslut om att rekommendation är att respektive bolagsstyrelser i kommunens bolag ska vara identiskt sammansatta samt att kommunfullmäktige utsett 8 ledamöter och 8 ersättare i samtliga bolag. 8 Styrelse i bolagsordningen ändras till åtta ledamöter och åtta suppleanter. Ingemar Hellström (S) föreslår även att sista meningen i första stycket utgår. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att revidera bolagsordningen för Bärkehus AB.

18 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 49 Ks 127 Dnr Budget 2012 Ekonomiavdelningen har sammanställt budget 2012 samt förslag till preliminära ramar för samtliga nämnder. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att fastställa förslag till budgetramar för 2012 års budget att budgetramarna kompletteras med plan för 2013 och Leif Nilsson (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Göran Engström (C) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag med tillägg att kommunstyrelsen får i uppdrag att inför budgetfullmäktige i höst utarbeta långsiktig plan för att minska kommunens låneskuld. efter framställda propositioner: att fastställa föreliggande förslag till budgetramar för Mot beslutet reserverar sig Göran Engström(C), Jan Tholerus (C), Lotta Gunnarsson (M), Håkan Berggren (M), Boris Norrlén (M), Hans Gunnarsson (M) och Gertrud Zernig-Jernberg till förmån för tilläggsyrkandet från Göran Engström.

19 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 50 Ks 129 Dnr Tilläggsanslag - Ombyggnad trafikmiljön centrala Smedjebacken I samband med ombyggnationen av Vasatorget och förändringarna vid järnvägsstationen för att anordna resecentrum har linjetrafiken med buss fått förändringar i linjesträckningarna. För att omforma gatumiljöerna till att anpassas för linjebussarna och även övriga trafikanter, planeras bl.a att Bergavägen får förändrad sträckning och anslutning mot Vasagatan. Sveavägen öppnas för trafik vid församlingshemmet och Vasagatans anslutning mot Hamngatan får annan utformning. I investeringsbudget för 2011 finns medtaget 1 Mkr för delar av ovanstående, dock krävs ytterligare 1 Mkr för färdigställande som planerades att tas upp För att färdigställandet ska ske så snart som möjligt önskas att medel anvisas redan innevarande år. Kommunstyrelsen beslöt att återremittera ärendet för ytterligare handläggning. För att få en bättre trafikmiljö för linjebussarna förslår tekniska chefen att förlängningen av Bergavägen till Vasagatan genom en sträckning över parkeringen bakom förvaltningshuset genomförs På den delen ska även busshållsplatser förläggas. Busshållsplatserna på Malmgatan kan då tas bort. Korsningen Vasagatan- Sveavägen behöver också byggas om för att bussarna lättare ska ta sig fram. För kunna färdigställa ombyggnaden under 2011 behövs ett tilläggsanslag om 500 tkr. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att anvisa 500,0 tkr för ombyggnad trafikmiljön (Bergavägens anslutning till Vasagatan) centrala Smedjebacken genom tillägg i 2011 års investeringsbudget.

20 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 51 Ks 124 Dnr Bergahallen Efter att indikationer har förmedlats om att golvet i sporthallen Bergahallen varit angripet av mögel, har undersökning vidtagits. Provresultaten visar att vattenhalten i undersökt parti har förhöjda vattenvärden. Trolig orsak är konstruktionen runt befintlig vikvägg som har anslutning till golvet. Behov att ytterligare undersökning föreligger samt åtgärder för att återställa golvet. Önskvärt är att dessa arbeten initieras omgående för att störningen i nyttjandet av hallen ska bli så kortvarig som möjligt. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att anvisa 1,5 mkr för att vidta erforderliga åtgärder i Bergahallen och medel anvisas genom reducering av beräknat resultat i 2011 års budget.

21 Kommunfullmäktige Kf 52 Dnr Motion om upprustning av Malingsbo-Kloten området Från Miljöpartiet föreligger motionsskrivelse om Malingsbo-Kloten området. Motionärerna uppmanar att utredning görs om vilka förutsättningar som finns för att upprusta området till en standard som gör att turister upplever det som välskött och välkomnande och att tillskjuta de medel som behövs för ändamålet. att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning.

22 Kommunfullmäktige Kf 53 Delgivningar Länsstyrelsens protokoll om att utse ny ledamot/ersättare i kommunfullmäktige efter Marku Mietinen (C). Ny ledamot Amanda Sand (C) och ny ersättare Mildred Eggen (C). Rapportering från omsorgsnämnden och familje- och utbildningsnämnden av icke verkställda beslut och avbrott enligt 4 kapitlet 1 socialtjänstlagen (SoL) samt 9 LSS avseende kvartal

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-05-03

Kommunstyrelsen 2011-05-03 Kommunstyrelsen 2011-05-03 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-05

Kommunfullmäktige 2012-06-05 Kommunfullmäktige 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-08 Plats och tid Räddningstjänsten, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-04-22

Kommunfullmäktige 2013-04-22 Kommunfullmäktige 2013-04-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-12-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP) Ingemar Nyrede (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-19

Kommunfullmäktige 2011-09-19 Kommunfullmäktige 2011-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-31 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-02-23

Kommunfullmäktige 2009-02-23 Kommunfullmäktige 2009-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.40 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-28

Kommunstyrelsen 2011-06-28 Kommunstyrelsen 2011-06-28 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-11-23

Kommunfullmäktige 2009-11-23 Kommunfullmäktige 2009-11-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 23.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Ola Larsen (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Ing-Britt Bergström (S) Birgitta Bolin

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-08-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-24

Kommunfullmäktige 2014-02-24 Kommunfullmäktige 2014-02-24 Plats och tid Vads bystuga, Vad klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 15.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Margareta Åhrman

Läs mer

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49 Familje- och utbildningsnämnden 2011-05-13 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Bengt Norrlén (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-04-20 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 22.00 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2010-09-20 09-30 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: SMEDJEBACKEN Plats: Västra skolan, Hyttgatan 27, Falun Dnr: 201-5778-10 Rösträkningen

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2014-11-17 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 22.00 Beslutande Göran Engström ordf.(c) 1-2 Kjell Midér (S) Christer Larsson (V) Carin Runeson ordf (S) 3-21 Monica

Läs mer

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M)

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M) 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 16 september 2019 kl 18:00-19:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2009-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson (S) Ylva Bergström

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-09-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Håkan Svensson (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.30 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Karl Johansson (S) Håkan Berggren (M) Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Göran Engström

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22

Kommunfullmäktige 2010-02-22 Kommunfullmäktige 2010-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP) Carin Runeson (S) Monica Forsgren (S) Anna-Sofia Philipson

Läs mer

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 9 oktober 2018 kl 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), Ordförande Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Eira Henriksson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-08-31 14:00-17:00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson 14:00-15:30 32-33 Veronica Almroth Claes Nordevik 15:30-17:00 34-35 Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 25 september 2018 kl 10:00-12:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-05-11

Kommunstyrelsen 2010-05-11 Kommunstyrelsen 2010-05-11 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-09-27 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Birgitta Bolin (C) Carin Runeson (S) Kjell Midér (S) Anna-Sofia Philipson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-03-10

Kommunstyrelsen 2009-03-10 Kommunstyrelsen 2009-03-10 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2014-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Monica Georgsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-06-22

Kommunfullmäktige 2015-06-22 Kommunfullmäktige 2015-06-22 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Bjarne Magnusson (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2011-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-23

Kommunfullmäktige 2015-02-23 Kommunfullmäktige 2015-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf (S) Aulikki Gåsfors (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2016-02-22

Kommunfullmäktige 2016-02-22 Kommunfullmäktige 2016-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 22.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Sven Gåsfors (S)

Läs mer

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist 1(15) Plats och tid Sessionssalen, måndagen den 24 april 2017, klockah 18:00-21:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2009-06-15 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-12-01

Kommunstyrelsen 2009-12-01 Kommunstyrelsen 2009-12-01 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Ola Larsen (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2016-04-25 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Bengt Norrlén (S)

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, Tisdagen den 26 april 2011, kl. 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2010-03-16 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-12-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Solweig Nyrede (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Patrick Nyman

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-09-21

Kommunfullmäktige 2015-09-21 Kommunfullmäktige 2015-09-21 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Georgsson (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Vanja Larsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-10-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M)

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) 1(15) Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 4 oktober 2016 kl 08:30-11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-04-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-11-29

Kommunfullmäktige 2010-11-29 Kommunfullmäktige 2010-11-29 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Göran Engström ordf (C) 1-2 Håkan Svensson (S) Håkan Berggren (M) Bengt Norrlén ordf (S) 3-22 Kjell Midér (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-04-26

Kommunfullmäktige 2010-04-26 Kommunfullmäktige 2010-04-26 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP) Carin Runeson (S) Monica Forsgren (S) Rolf Långström (fp)

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2015-11-16 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.45 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Kommunfullmäktige 2011-06-29 10 Kommunstyrelsen 2011-05-31 7 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-05-17 6 Kf 42 Ks 103 Au 14 Dnr 2011.119 206 Plan- och bygglovstaxa 2011 En ny plan- och bygglag träder i

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-01-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Therese Holst, konsult Elisabeth Zimmer, förvaltningschef Anette Billström, förvaltningsekonom Teresa Ramqvist, sekreterare

Therese Holst, konsult Elisabeth Zimmer, förvaltningschef Anette Billström, förvaltningsekonom Teresa Ramqvist, sekreterare 1(14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, onsdagen den 10 oktober 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

KF Ärende 6 Kommuninvest i Sverige AB 2018

KF Ärende 6 Kommuninvest i Sverige AB 2018 KF Ärende 6 Kommuninvest i Sverige AB 2018 Tjänsteskrivelse 1 (4) 2018-07-09 KS 2018-00088 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Angående borgensförbindelse, regressavtal och avtal

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået kl. 14.00 15.20 Beslutande Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Gunnar Bengtsson (S) Christer Laurell (C), v

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-08-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Borgensförbindelse, regressavtal och avtal om medlemmarnas ansvar för Kommuninvests motpartsexponeringar avseende derivat till Kommuninvest

Borgensförbindelse, regressavtal och avtal om medlemmarnas ansvar för Kommuninvests motpartsexponeringar avseende derivat till Kommuninvest SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-10-08 10 (31) Ks 337 Borgensförbindelse, regressavtal och avtal om medlemmarnas ansvar för Kommuninvests motpartsexponeringar avseende derivat till Kommuninvest

Läs mer

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-21 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08:00 10:30 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Monica Forsgren (S) vice ordförande Thomas Björnhager

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-05-04 1 (20) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 Beslutande Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-03-21. Ingemar Hellström (S) ordf. 48-49, 61-68 Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-03-21. Ingemar Hellström (S) ordf. 48-49, 61-68 Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-03-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 09.00 13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) 50-60 Ingemar Hellström (S) ordf. 48-49, 61-68 Håkan Berggren (M) Övriga

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Teknik- och fritidsutskottet 2009-11-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-02-23 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-15.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Solweig Nyrede och Karin Winqvist

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Solweig Nyrede och Karin Winqvist 1(28) Plats och tid Sessionssalen, måndagen den 13 november 2017 klockan 18:00-21:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 19 januari 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-06-15 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Carin Runeson (S) Märta Hansson (S) Anders Lindblom (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27 Kf 144 Ks 208 Dnr 2007-269 269 Medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening Ärendebeskrivning Åtvidabergs kommuns intresseanmälan om medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening har behandlats av föreningens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan 08.30-10.10 Beslutande Övriga deltagare Fredrik Rönning (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson

Läs mer

Anders Ottosson, tf kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Monica Magnusson, bygglovshandläggare Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund

Anders Ottosson, tf kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Monica Magnusson, bygglovshandläggare Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 18.45, 18.55-20.15, 20.20-20.50 1 (29) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Anders Ottosson, tf kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-04-07

Kommunstyrelsen 2009-04-07 Kommunstyrelsen 2009-04-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-04-09

Kommunstyrelsen 2013-04-09 Kommunstyrelsen 2013-04-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-13.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

DNR: KS2018/396/ (2) Kommunstyrelsen

DNR: KS2018/396/ (2) Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE Datum DNR: KS2018/396/03 Sida 2018-06-11 1 (2) Kommunstyrelsen Borgensförbindelse, regressavtal och avtal om medlemmarnas ansvar för Kommuninvests motpartsexponering avseende derivat KS2018/396/03

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-02-10 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-11-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer