Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan"

Transkript

1 Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia Nr 6/2019 Datum Allmän information REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Aktuellt SÄNKT ARBETSGIVARAVGIFTER FÖR FÖDDA INFORMATION OM BKSK Kurser/Konferenser ÅRSAVSLUTSKONFERENSER HOGIA KYRKLÖN OCH HOGIA OFFENTLIG PERSONAL 5 4 Övrigt VAR FINNS UTSKRIFTER AV GRUNDREGISTER, ARBETSSCHEMAN OCH BLANKETTER? HUR KONTAKTAR JAG HOGIAS SUPPORT? HUR FÅR VI AKTUELL INFORMATION OM HOGIA KYRKLÖN? VAR FINNER JAG SVAR PÅ MINA FRÅGOR? VAD ÄR GUIDER? 10 Adress Telefon/Telefax Mail/Hemsida Krokslätts Torg Info@eniac.se MÖLNDAL Adress Telefon/Telefax Mail/Hemsida Hakenäs publicsystems@hogia.se STENUNGSUND

2 Aveny Hogia PA Nyhetsbrev 6/2019 Sid: 2 1 Allmän information Välkommen till Eniac Datas och Hogias nyhetsbrev, speciellt utformat för Svenska Kyrkans verksamhet. Detta nyhetsbrev redovisar aktuell information om Aveny Hogia PA och den avtalsservice som Eniac Data tillhandahåller. Nyhetsbrevet kommer ut ett tiotal gånger per år och skall ses som ett komplement till den information som kommer via RSS-meddelanden i Hogia Kyrklön och Hogia Offentlig Personal. 1.1 Rekommenderad programversion Programversioner av Hogia Kyrklön och Hogia Offentlig Personal: Aktuell version fr o m Aktuell version hos GIP fr o m Nya versioner av Hogia Offentlig Personal och Hogia Kyrklön finns att hämta på Logga in med de tre första tecknen i ditt företagsnamn och licensnummer samt din e-postadress. Saknar du inloggningsuppgifter skickar du ett mail till supportlon.public@hogia.se så returnerar vi uppgift om kundnamn och lösenord. Välj produkt, under NEDLADDNING - och Senaste version hämtar du installationsfilen. Där finner du även installationsanvisningar. Det är viktigt att alltid läsa igenom installationsanvisningarna. OBS! Om du har Hogia Offentlig Personal, tänk på att Hogia Kyrklön kräver samma versionsnummer av Hogia Offentlig Personal. När du uppdaterar/installerar får inga andra användare vara inloggade i Hogia Kyrklön. Stäng även ner övriga program innan du genomför installationen. Versionsnytt finns alltid i det nyhetsbrev där ny version/uppdatering presenteras. Detta nyhetsbrev innehåller alla programändringar och justeringar även om inte alla berör användare av Hogia Kyrklön. Nyhetsbreven är namnsatta så att även aktuellt versionsnummer framgår, ex nyhetsbrev_2019_6_

3 Aveny Hogia PA Nyhetsbrev 6/2019 Sid: 3 2 Aktuellt 2.1 Sänkt arbetsgivaravgifter för födda I nyhetsbrev 5/2019 redovisades hur Hogia Kyrklön version 19.2 anpassats efter de nya förändrade arbetsgivaravgifterna som införs i två steg. I samband med augusti månads löner är det dags att tillämpa steg 2 vilket innebär att; o För födda är det sänkt arbetsgivaravgift på ersättning som betalas ut från och med 1 augusti, det vill säga som rapporteras in till Skatteverket i september. För de som är födda blir arbetsgivaravgiften 10,21% på ersättningar under kr per kalendermånad. På ersättning över kr betalas full arbetsgivaravgift. När du är helt klar med juli månads löner och gjort löneberedning samt avräknat lönerna för augusti uppdaterar du med de nya beräkningsuppgifterna för arbetsgivaravgifter. Gå in under menyn Verktyg - Uppdatera beräkningsuppgifter för att hämta samt uppdatera ditt företag med Beräkningsuppgifter för arbetsgivaravgift för augusti, det vill säga födda Efter uppdatering av beräkningsuppgifter kan du gå in under menyn Arkiv - Inställningar, fliken Beräkningsregister för att kontrollera att det står datum i rutan Gäller för rapporteringsperiod fr o m. Därefter tar du ut AGI-rapport/fil och Bokföringorder sociala avgifter för augusti, det vill säga den AGIrapport/fil för augusti månad som rapporteras in till Skatteverket i september. På Hogias kundtorg finner du mer information om detta med en rekommendation om arbetsgången. Följ länken Information om BKSK19 Som framgått av information från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation, bl a i Observera nr , kommer det nya befattningssystemet BKSK19 att tillämpas vid höstens rapporteringen av lönestatistik. I nästkommande version, 19.3, av Hogias program kommer detta att implementeras.

4 Aveny Hogia PA Nyhetsbrev 6/2019 Sid: 4 Vi har tillsammans med Hogia sammanställt en översättningstabell som gör att programmet i samband med uppgraderingen till den nya versionen även per automatik gör en översättning från nuvarande BSF- till motsvarande BKSK19-koder (Etikettkoden). BSF-koder som slutar på 99 kommer dock ej att översättas. Det finns också en del nya etikettkoder i BKSK19 som ska tillämpas. Det krävs även att en komplettering görs med ansvarskod för berörd personal. Ansvarskoden består av Ansvarstyp och Ansvarsnivå som anger befattningens ledningsansvar och chefsnivå. Förbered gärna detta med ett registreringsunderlag enligt den Handbok BKSK19 som tagits fram av avtalsparterna. Ansvarstyp I de fall en anställd har ett eller fler uttalade ledningsansvar ska ansvarstyp anges. Det finns sex olika ansvarstyper: 1. Personalansvar leder och fördelar arbetet inom området, har utvecklings- och lönesamtal med underställd personal. 2. Budgetansvar ansvarar för budget inom givna ramar, givna av kyrkoråd/ församlingsråd/ kyrkofullmäktige. 3. Verksamhetsansvar ansvarar för verksamhet inom givna ramar. 4. Ansvar i styrelse eller råd är ledamot i styrelse eller råd. 5. Den präst som på kyrkoherdens delegation är ledamot i församlingsrådet och har ett särskilt ledningsuppdrag för en eller flera församlingar. I uppgiften torde ingå att leda församlingens verksamhet och därmed tillse att församlingens grundläggande uppgift, blir utförd enligt kyrkoordningen. 6. Arbetsledningsansvar leder och fördelar det dagliga arbetet för anställda, men har inte utvecklings- och lönesamtal. Observera att en anställd kan ha flera olika ansvarstyper. Om ingen av ovanstående ansvarstyper: 7. Har ej uttalad ansvarstyp Ansvarsnivå För att ange var i chefshierarkin en anställd finns används variabeln ansvarsnivå. Det finns tre olika ansvarsnivåer: A-chef Högsta chef är överställd B- eller C-chef. Enligt kyrkoordningen biskop, domprost och kyrkoherde. B-chef Chef över chef/chefer har underställd chef/underställda chefer och överställd chef. Är överställd C- chef och underställd A-chef eller annan B-chef. Nivån i kodningen ska endast användas om det är en chefshierarki som tillämpas som innefattar alla tre nivåerna, dvs. A-, B- och C-chefer C-chef Chef över medarbetare är överställd medarbetare och underställd A- eller B-chef. Tips! För att ta ut ett registreringsunderlag kan den rapport, kallad Lönestatistikrapporteras eller SCBrapporteras, som används i samband med sammanställning av lönestatistiken (November-statisiken) användas. Gå in under Analys Rapporter och välj fliken Egna rapporter. Markera i rutan Personuppgifter. Om du har sparat en rapportmall från tidigare så kan du klicka på och välj titeln Lönestatistik rapporteras alternativt SCB rapporteras. Beskrivning på hur rapporten läggs upp finner du under pkt 1.3 i dokumentationen Årsavslut Aveny Hogia PA 2018.

5 Aveny Hogia PA Nyhetsbrev 6/2019 Sid: 5 3 Kurser/Konferenser 3.1 Årsavslutskonferenser Snart kommer vi att skicka ut inbjudan till våra populära årsavslutskurser. Dessa hålls i vanlig ordning i såväl Stockholm som Göteborg. Förutom sedvanlig genomgång av alla de moment som görs vid ett årsskifte kommer vi att fokusera på de många nyheter som presenterats under året. Göteborg Lilla Bommens konferenscenter Stockholm World Trade Center Hogia Kyrklön och Hogia Offentlig Personal Hogias aktuella kursutbud finner du genom att följa länken och klickar på KURSER Du kan även boka kundanpassad konsultation antingen på plats eller via webben. Det kan exempelvis handla om att anställningsnummer på era anställda. Kontakta oss på konsult.public@hogia.se så hjälper vi dig att hitta aktuell lösning för dig.

6 Aveny Hogia PA Nyhetsbrev 6/2019 Sid: 6 4 Övrigt 4.1 Var finns utskrifter av grundregister, arbetsscheman och blanketter? Gå in på Eniac Datas hemsida, Klicka på Ange kundnamn (ert kundnummer) och lösenord och klicka på Kontakta systemansvarig om du inte har lösenordet.

7 Aveny Hogia PA Nyhetsbrev 6/2019 Sid: 7 Klicka på Här finner du en hel del matnyttig information, exempelvis en anpassad reseräkningsblankett. Reseräkningsblanketten finns både i pdf-format och Excel-format. Här finner du också instruktioner om POpålägg, schema för helgdagar, Svenska kyrkans anställningsbevis m m. Du finner också utskrifter av grundregistret i form av; Ackumulatorlista, Avvikelseartslista, Förkortad löneartslista, Lönearter per ack och Löneartslista Klicka på länken till önskad lista. Listor är i PDF-format så du kan lätt skriva ut dem. Om du klickar på länken Nyhetsbrev till vänster i bilden, finner du alla nyhetsbrev fr o m Längst ned i förteckningen av nyhetsbrev finner du samma nyhetsbrev i årsutgåvor. Dessa kan du med fördel använda för att söka information då du är osäker på i vilket/vilka nyhetsbrev som du kan finna viss information.

8 Aveny Hogia PA Nyhetsbrev 6/2019 Sid: Hur kontaktar jag Hogias support? När du kontaktar Hogia skall du knappa in ditt licensnummer. Det gäller såväl vid support via telefon som då du loggar in på Kundtorget för att få hjälp. Ditt licensnummer hittar du på Kundtorget (se pkt 1.1 ovan). När du är inloggad kan du gå in under KONTAKTA OSS och klicka på som du finner lite längre ned på sidan. Använd gärna den funktionen och uppge ditt ärende eller fråga i meddelanderutan när du vill komma i kontakt med supporten.

9 Aveny Hogia PA Nyhetsbrev 6/2019 Sid: Hur får vi aktuell information om Hogia Kyrklön? RSS är en funktion i Hogia Kyrklön som vi använder för att snabbt nå ut till våra användare. 4.4 Var finner jag svar på mina frågor? Om du har frågor om Hogia Kyrklön kan du med fördel besöka kundsidorna. Klicka på länken FRÅGOR & SVAR till vänster i bilden och skriv i ett sökord.

10 Aveny Hogia PA Nyhetsbrev 6/2019 Sid: Vad är GUIDER? I Hogia Kyrklön kan du även bli guidad genom programmet. Guiderna visar med både bilder och ljud hur olika funktioner och rutiner fungerar i programmet. Klicka på länken GUIDER till vänster i bilden och skriv i ett sökord. När du väljer en guide får du en visuell steg-för-steg-instruktion hur du utför efterfrågat arbetsmoment i programmet.

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3 Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia Nr 8/2012 Datum 2012-08-21 1 Allmän information 2 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Aktuellt 3 2.1

Läs mer

1 Allmän information 2. 2 Löneartsförändringar 3. 3 Övrigt 5

1 Allmän information 2. 2 Löneartsförändringar 3. 3 Övrigt 5 Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia PA-system Nr 5/2011 Datum 2011-04-27 1 Allmän information 2 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Löneartsförändringar

Läs mer

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3. 3 Kurser/Konferenser 7. 4 Övrigt 8

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3. 3 Kurser/Konferenser 7. 4 Övrigt 8 Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia Nr 4/2012 Datum 2012-02-08 1 Allmän information 2 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Aktuellt 3 2.1

Läs mer

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3 Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia Nr 9/2012 Datum 2012-10-12 1 Allmän information 2 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Aktuellt 3 2.1

Läs mer

1 Allmän information 1. 2 Lönearter 2. 3 Anställningsbevis 3. 4 Följebrev Hogia Kyrklön 5. 5 Aktuellt 6. 6 Kurser/Konferenser 11.

1 Allmän information 1. 2 Lönearter 2. 3 Anställningsbevis 3. 4 Följebrev Hogia Kyrklön 5. 5 Aktuellt 6. 6 Kurser/Konferenser 11. Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia PA-system Nr 7/2011 Datum 2011-10-14 1 Allmän information 1 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 1 2 Lönearter

Läs mer

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3. 3 Avtalsenliga PO-pålägg Nyheter i version Kurser/Konferenser 14.

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3. 3 Avtalsenliga PO-pålägg Nyheter i version Kurser/Konferenser 14. Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia Nr 1/2013 Datum 2013-01-18 1 Allmän information 2 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Aktuellt 3 2.1

Läs mer

1 Allmän information REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Hogia Kyrklön - version

1 Allmän information REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Hogia Kyrklön - version Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia Nr 1/2015 Datum 2015-01-14 1 Allmän information 2 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Hogia Kyrklön -

Läs mer

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3. 3 Avtalsenliga PO-pålägg Nyheter i version Kurser/Konferenser 14.

1 Allmän information 2. 2 Aktuellt 3. 3 Avtalsenliga PO-pålägg Nyheter i version Kurser/Konferenser 14. Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia Nr 1/2013 Datum 2013-01-18 1 Allmän information 2 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Aktuellt 3 2.1

Läs mer

Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan

Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia Nr 1/2017 Datum 2017-01-11 1 Allmän information 2 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 2 2 Aktuellt 3 2.1

Läs mer

6. Nytt kalenderår. Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL

6. Nytt kalenderår. Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL 6. Nytt kalenderår Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL VIKTIGT! Om du arbetar i vår Cloud-miljö eller en liknande miljö, där flera användare arbetar med samma databaser/företag är det väldigt

Läs mer

Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring

Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du behöver därför efter installationen är slutförd registrera ditt licensnummer

Läs mer

Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring

Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är slutförd registrera ditt licensnummer under

Läs mer

Installationsanvisning fr o m

Installationsanvisning fr o m 1 Installationsanvisning fr o m 2013.4 Från och med version 2013.4 har registreringen av licens förändrats och du behöver registrera den så snart programmet är installerat på datorn. Läs noga igenom avsnittet

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Fakturering Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du behöver därför efter installationen är slutförd registrera ditt licensnummer

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version

Installationsanvisning fr o m version Installationsanvisning fr o m version 2013.1 Ta alltid en säkerhetskopia på ditt/dina företag under menyn Arkiv och Säkerhetskopiering inne i programmet innan du installerar/uppdaterar ditt program. Nedladdning

Läs mer

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice Installation Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är

Läs mer

Hogia skatt. installationsanvisning

Hogia skatt. installationsanvisning installationsanvisning Hogia skatt Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter att installera. Välj det alternativ

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version 2012.2

Installationsanvisning fr o m version 2012.2 Installationsanvisning fr o m version 2012.2 Hämta aktuell version från Kundtorget - Gå in på vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se eller logga in via programmet under menyn Kundtorget. Logga in genom att

Läs mer

HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT

HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT installationsanvisning HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter

Läs mer

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit För att hämta den senaste versionen av Programmet kan du antingen

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version 2014.1

Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Innehåll Hämta aktuell version från Kundtorget... 1 Detaljerad beskrivning för nedladdning av programmet från Kundtorget... 1 Kontrollera Microsoft.Net Framework

Läs mer

1 Allmän information 1. 2 Grundregisterförändringar 2. 3 Följebrev Hogia Kyrklön version

1 Allmän information 1. 2 Grundregisterförändringar 2. 3 Följebrev Hogia Kyrklön version Nyhetsbrev Aveny Hogia PA för kunder inom Svenska Kyrkan Ett samarbete mellan Eniac Data och Hogia PA-system Nr 6/2011 Datum 2011-08-29 1 Allmän information 1 1.1 REKOMMENDERAD PROGRAMVERSION 1 2 Grundregisterförändringar

Läs mer

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret.

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret. Sommaren är här! Nu arbetar alla för att själva kunna ta ledigt under sommaren. Passa på att se över rutinbeskrivningar/checklistor för hur en lönekörning kan se ut på ditt företag om en kollega ska köra

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit För att hämta den senaste versionen av Programmet kan du antingen

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter 7. Skapa register och validera kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2018. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 15.0 av HogiaLön Plus.

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 15.0 av HogiaLön Plus. HogiaLön Plus 15.0 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 15.0 av HogiaLön Plus. OBS! När du uppdaterar/installerar får inga användare vara inloggade i HogiaLön Plus.

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Arbetskraftskostnadens nivå och struktur 2016

Arbetskraftskostnadens nivå och struktur 2016 Arbetskraftskostnadens nivå och struktur 2016 Vi har tagit fram denna dokumentation för att du ska kunna få hjälp med vilken information du kan få ut ur löneprogrammet och hur du ska gå tillväga. Ha även

Läs mer

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om de saknas på datorn.

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om de saknas på datorn. INSTALLATIONSANVISNING HOGIA BOKSLUT Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter att installera. Välj det alternativ

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Hogia Kyrklön - Avtalsenliga lönekostnadspåslag i löneberedningen

Hogia Kyrklön - Avtalsenliga lönekostnadspåslag i löneberedningen Hogia Kyrklön - Avtalsenliga lönekostnadspåslag i löneberedningen För att få fram en så korrekt avsättning till pensionsavgifter och de olika försäkringar som de anställda omfattas av enligt Svenska kyrkans

Läs mer

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Fr om version 2015.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag 5. Gå igenom inställningar för anställda och företag I år har det skett förändringar i rutinen för kontrolluppgifter på grund av Skatteverkets nya regler gällande kontrolluppgifter. För att du med automatik

Läs mer

MANUAL HR-WEBBEN. Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare. Redigerad

MANUAL HR-WEBBEN. Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare. Redigerad MANUAL HR-WEBBEN Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare Redigerad 05-0-9 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... HJÄLPTEXTER OCH MANUALER... SPRÅKVAL... MIN SIDA... INSTÄLLNINGAR.

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

HogiaLön Classic - version 2014.1.2

HogiaLön Classic - version 2014.1.2 HogiaLön Classic - version 2014.1.2 Installationsanvisningar OBS! Läs först avsnittet om skattedeklaration nedan. Om HogiaLön Classic är installerad och används på flera datorer är det viktigt att uppdateringen

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för

Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för att du ska känna dig säker när du själv börjar arbeta

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om aktuella komponenter saknas på datorn.

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om aktuella komponenter saknas på datorn. installationsanvisning Hogia Bokslut Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter att installera. Välj det alternativ

Läs mer

fas Följebrev ny version Datum: 2005-01-04 lön Version: 037 Sidan: 1 av 7

fas Följebrev ny version Datum: 2005-01-04 lön Version: 037 Sidan: 1 av 7 Sidan: 1 av 7 Arkiv Formulär kodtexter Pga. den nya pensionsinrapporteringen har BSF-koderna delats upp med en grupp för BSF koder avtal kommunal och en grupp för BSF koder avtal övriga. Lönerutiner Formulär

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2013 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar i Hogia Lön version 2014.2

Här följer en sammanställning av programförändringar i Hogia Lön version 2014.2 Hogia Lön Här följer en sammanställning av programförändringar i Hogia Lön version 2014.2 Innehåll Nyheter 2014.2... 1 Bilförmånsberäkning... 1 Anställningsnummer i anställdaregistret... 2 Uppdaterat filformat

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID.

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID. Fr om version 2016.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia Ekonomi. Du som använder Hogia einvoice, Hogia Approval Compact Edition eller Hogia Approval Manager har sedan tidigare

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Utbetalning av semesterersättning

Utbetalning av semesterersättning Utbetalning av semesterersättning Om du betalar ut semestertillägg en gång per år (oftast i juni) alternativt vid flera tillfällen per år till anställda med fast månadslön, kan du använda dig av funktionen

Läs mer

Cramo Business Support. användar handbok

Cramo Business Support. användar handbok Cramo Business Support användar handbok Innehåll Sid Funktion 3 Inloggningsuppgifter 4 Kom igång 5 Pågående order 6 Web-depå 7 Företagsprofil, avtalade rabatter 8 Visa faktura 9 Ekonomisk statistik 9 Tekniska

Läs mer

BKSK 19 Befattningsklassificering Svenska kyrkan

BKSK 19 Befattningsklassificering Svenska kyrkan Handbok för BKSK 19 Befattningsklassificering Svenska kyrkan Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd 1 Innehållsförteckning Klassificeringssystem för arbetsuppgifter inom Svenska kyrkan

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

8. Skapa register och validera kontrolluppgifter

8. Skapa register och validera kontrolluppgifter 8. Skapa register och validera kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2016. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog

Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog Innehåll Första fliken Mina sidor... 2 Fliken Ekonomi... 3 Fliken - Mina kontaktpersoner... 6 Fliken - Nyhetsarkiv... 6 Fliken - Frågor & svar...

Läs mer

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord.

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord. Guide för att logga in på Portal (F5) som ersätter Mobility Guard Ett nytt sätt och ny adress att logga in/ut på. Adressen är portal.trollhattan.se Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten

Läs mer

Hogia Administration AB bedriver kontinuerlig utveckling av programmen och reserverar sig för avvikelse mellan program och handbok.

Hogia Administration AB bedriver kontinuerlig utveckling av programmen och reserverar sig för avvikelse mellan program och handbok. Innehållsförteckning Systemkrav....................................3 Val av installation..............................12 Behörigheter..................................12 InstallationsCD................................13

Läs mer

Byråanstånd i HKU. Förbered byråanstånd

Byråanstånd i HKU. Förbered byråanstånd Byråanstånd i HKU Tanken är att de handläggare som ska upprätta en deklaration eller annan ansvarig också lägger upp ett deklarationsuppdrag för aktuellt år och markerar om byrån ska söka anstånd för kunden

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2010-2011 Version 2,18 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter (14) 2 Innehåll Inledning...4 Vem är medborgare?...4 Hur får jag mitt konto?...4 Hur loggar jag in?...4 Jag är inte bara mamma...4

Läs mer

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel Årsskiftesrutiner 2017 2 (8) Det börjar närma sig årsbyte i Kontek Travel. Här finner du instruktioner om hur du förbereder programmet för det nya året och hur du genomför årsbytet.

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC 1 (11) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2007 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Licenshantering i HogiaLön Plus

Licenshantering i HogiaLön Plus Licenshantering i HogiaLön Plus I HogiaLön Plus finns tillägget licens (observera att detta inte är detsamma som den licens du hämtar via ditt sexsiffriga licensnummer) som har arbetats fram för att du

Läs mer

Diatel Telefonpassning

Diatel Telefonpassning Diatel Telefonpassning Manual för kundwebben DiaTel Diagonal Telefonpassning Box 55157 504 04 Borås, Sweden Tel. 033-700 71 00 Fax. 033-700 71 01 E-post. info@diatel.se Innehållsförteckning Vyer Inloggning

Läs mer

Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön. Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande

Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön. Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön Årsskifte januari 2015 Förberedelser & genomförande Bäste kund! Det börjar närma sig årsbyte i systemet och vi på FLEX Lön skulle vilja informera er kunder om

Läs mer

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för Årsuppdatering 2010-2011 Version 1,9 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

MÖTEN PÅ DISTANS Jitsi Meet Skype mikrofon och webbkamera Jitsi Meet

MÖTEN PÅ DISTANS Jitsi Meet Skype mikrofon och webbkamera Jitsi Meet MÖTEN PÅ DISTANS Det är ett uttalat mål inom Equmeniakyrkan att vi ska minska vårt resande. Ett bra första steg mot det målet är att ha möten på distans via videosamtal. Samma teknik kan också vara användbar

Läs mer

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES INFORMATION FÖR VERKSAMMA NÄRINGSIDKARE PÅ BYGGARBETSPLATSEN T.EX. UNDERENTREPRENÖRER 1(10) version 0.93 2017-03-27 Information om användande

Läs mer

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator.

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator. Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed Installera skrivaren Installationen fungerar för Windows, använder du MAC, kontakta vår support för separat instruktion, ring på 031-780 06 00 alternativt

Läs mer

Kom igång med Digilärserien

Kom igång med Digilärserien Kom igång med Digilärserien Administrera dina digitala läromedel Kom igång med Mina sidor 1 Välkommen till Digilär! Här går vi igenom alla administrativa steg för att komma igång med dina läromedel från

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Checklista Kontrollera Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 Ladda ner och starta installationen av HogiaLön Plus Installera SQL komponenterna i rätt ordning Starta HogiaLön

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

Kom i gångg. Med vår Webshop

Kom i gångg. Med vår Webshop Kom i gångg g Med vår Webshop Välkommen till vår Webshop! För att effektivisera dina inköp lägger vi stor vikt på att erbjuda smarta lösningar inom logistik, IT och kommunikation, detta i kombination med

Läs mer

Installationsanvisning. Hogia Ekonomisystem

Installationsanvisning. Hogia Ekonomisystem Installationsanvisning Hogia Ekonomisystem 1 Stenungsund april 2009 Välkommen som Hogia-kund. Vi hoppas att ekonomisystemet ska vara till er belåtenhet. Leveransen sker via nedladdning från Internet eller

Läs mer

Heroma Sja lvservice. Nya webben. En enkel manual riktad till anställda i Nykvarns kommun

Heroma Sja lvservice. Nya webben. En enkel manual riktad till anställda i Nykvarns kommun Heroma Sja lvservice Nya webben En enkel manual riktad till anställda i Nykvarns kommun. 2018-11-01 Innehållsförteckning Allmänt... 2 Logga in...2 Startsidan...3 Byt anställning...4 Att göra...4 Pågående

Läs mer

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se Viktig info! Spara denna manual Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se För våra hyresgäster Så här kommer du in på Mina sidor Denna manual

Läs mer

Heroma Sja lvservice. Medarbetare. En enkel manual riktad till anställda medarbetare i Nykvarns kommun

Heroma Sja lvservice. Medarbetare. En enkel manual riktad till anställda medarbetare i Nykvarns kommun Heroma Sja lvservice Medarbetare En enkel manual riktad till anställda medarbetare i Nykvarns kommun. 2019-04-12 Innehållsförteckning Allmänt... 2 Logga in...2 Startsidan...3 Byt anställning...4 Att göra...4

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem

Installation av. Vitec Mäklarsystem Installation av Vitec Mäklarsystem Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Installera Vitec Mäklarsystem... 3 3. Inställningar av rättigheter i Windows Vista och Windows 7... 7 4. Första gången du startar...

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister 7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla anställda

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 100915 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

Installationsanvisning HogiaFastighet SQL

Installationsanvisning HogiaFastighet SQL Installationsanvisning HogiaFastighet SQL From version 215.1.1. HogiaFastighet är ett traditionellt klientsystem vilket innebär att programmet i sin helhet installeras lokalt på de arbetsstationer där

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 120918 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

Innehåll. 7. Hur vet jag vilken storlek på licensen jag har?... 19

Innehåll. 7. Hur vet jag vilken storlek på licensen jag har?... 19 Innehåll Ny licenshantering i HogiaLön Plus... 2 Steg för steg; för dig med HogiaLön Plus - Access... 3 Licenshantering för administratören... 3 Licenshantering för löneadministratörer... 10 Vanliga frågor...

Läs mer

Integration med Vitec Express

Integration med Vitec Express i Softphone Integration med Vitec Express Med s molnväxellösning FrontOffice och Vitecs molnbaserade affärssystem Vitec Express kan mäklare jobba i Vitec och kommunicera med kunder på ett mycket enkelt

Läs mer