fas Följebrev ny version Datum: lön Version: 037 Sidan: 1 av 7

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "fas Följebrev ny version Datum: 2005-01-04 lön Version: 037 Sidan: 1 av 7"

Transkript

1 Sidan: 1 av 7 Arkiv Formulär kodtexter Pga. den nya pensionsinrapporteringen har BSF-koderna delats upp med en grupp för BSF koder avtal kommunal och en grupp för BSF koder avtal övriga. Lönerutiner Formulär Löneberedning Person befattning hanterar nu i evärdena två olika uppgifter om tim för respektive befattning. Vid val av eart som använder tim och det finns mer än en tim registrerad erhålls nu en fråga vilken av timerna som skall användas. Ny preliminärskatteberäkning för inkomstår Periodrutiner Pensionsinrapportering I och med den nya inrapporteringen till Svenska kyrkans pensionskassa (SKPK) via WM-data har formuläret fått ny utformning och även bytt namn. Tidigare fanns detta formulär endast under branschrapporter och hette SPV Inrapportering. Formuläret har bytt namn till SKPK Pensionsinrapportering och finns även under menyn Periodrutiner. Möjlighet till inrapportering via diskett har tagits bort och det ställts större krav på kontroller innan filen kan skickas. Pga. dessa krav kan det förekomma att registeruppgifterna inte uppfyller kraven för att kunna skickas. Dessa felaktigheter finns då dokumenterade i rapport 2404 SKPK Pensionsinrapportering. De felkoder som kan rapporteras är följande: Felkoder i rapport 2404 SKPK Pensionsinrapportering Felkod 1 Felkod 2 Felkod 3 Personens befattning har angetts som en intermittent anställning. Detta kräver att man även registrerar erad för antal arbetade dagar för intermittent anställda (Löneart 871). Saknas uppgift om antal dagar kommer pensionsinrapporteringen för personens befattning inte att bli accepterad av SKPK. Tänk på att felet istället kan vara att du felaktigt har angett befattningen som intermittent. Detta fel spärrar filen från att skickas till SKPK. Ändra antingen anställningsform eller lägg in ackumuleringsuppgifter för antal dagar som den anställde arbetat. Se nedan hur du gör för att ändra ackumuleringsvärdet! Personens befattning saknar pensionsgrundande. Felet kan bero på att personen felaktigt registrerats för pensionsavtal. Om personen endast har erhållit arvoden är detta inte pensionsgrundande och personen skall i fältet Pensionsavtal ha värdet <Ej pens.avtal>. Detta fel spärrar inte filen från att skickas till SKPK. Personen har en felaktig BSF-kod i förhållande till det avtalsområde som är valt för personens befattning. Detta fel spärrar inte filen från att skickas till SKPK. Dessa felkoder finns även dokumenterade i direkthjälpen till FAS Lön.

2 Sidan: 2 av 7 Skriv kontrolluppgift Ny utformning av kontrolluppgiften för inkomstår 2004, bl.a. har tillkommit ruta 45 för Förmån av parkeringsplats. Nytt kalenderår Ny kryssruta "Borttag av person med avslutad-status som inte fått det senaste året". Grundregister Formulär Person Befattning Ifyllnadshjälpen för BSF-kod tar nu hänsyn till befattningens avtalsområde och visar endast de BSF-koder som är tillämpliga. Vid manuell registrering av BSF-kod görs kontroll i förhållande till det valda avtalsområdet. FAS Lön hanterar nu i evärdena två olika uppgifter om tim för respektive befattning. Vid ändring av egrupp sätts nu ett rimligt avtalsområde (A eller B). Formulär Person Standard Vid val av eart som använder tim och det finns mer än en tim registrerad erhålls nu en fråga vilken av timerna som skall användas. Rapporter Rapport 2404 SKPK Pensionsinrapportering Rapport 2631 SKPK Avstämningsrapport Ny utformning pga. av den nya pensionsinrapporteringen. Malldatabas Löneartsregistret Ny eart 434 Förmån av parkering Ny eart 661 Avgångsvederlag Ackumulerar till Ack 112 och ack 145. Ger belopp i KU ruta 12 och kryss i KU ruta 45 Ger engångsskatt och ackumulerar till Ack 111 Hjälp FAS Lön direkthjälp Ny hjälpfil med bl.a. beskrivning av den nya pensionsinrapporteringen.

3 Sidan: 3 av 7 Allmänt Inrapportering till SKPK, FORA samt KPA Ett särskilt Tips och info kommer inom kort precis som tidigare att skickas ut. Denna information innehåller mer detaljerade anvisningar avseende dessa inrapporteringarna. Inrapporteringsfilen till SKPK: ska enligt nya direktiv endast innehålla personer som tillhör pensionsavtal PFA Övriga personer undantas automatiskt när filen skapas. Personer som tillhör övriga pensionsavtal ska inte inrapporteras via efil utan enligt anvisningarna från Kyrkans pensionskassa/wm-data. Sjuk och sjukpenning Fr o m gäller nya regler avseende sjuk enligt riksdagsbeslut: Första sjukeperioden förkortas åter till 14 dagar. Sjukpenningen höjs åter till 80% av SGI (sjukpenninggrundande inkomst). Övergångsregler för sjukeperiod på 21 dagar/14 dagar i FAS Lön vid årsskiftet 2004/2005: Sjukeperiod som pågått längre tid än 14 dagar före årsskiftet ska upphöra i och med utgången av Detta innebär att för personer som fortfarande är sjukskrivna under 2005 ska för månadsanställda inte längre earterna 141 och 611 (eller 610) användas samt för timanställda inte earten 145. Byte sker för månadsanställda till earten 612 samt någon av earterna 142 eller 143 samt för timanställda till eart 146. Då de flesta korttidssjukskrivningar inrapporteras månaden efter ändras ovanstående earter inte förrän till februarien. Ny version av FAS Lön avseende sjukearter kommer i månadsskiftet januari/februari. Nedan visas hur inrapportering i FAS Lön ska göras i januari/februari: Sjukperiod max 14 dgr Åtgärd i januari Åtgärd i februari Sjukperioden var i december - alla dagar är registrerade i december Sjukperioden var i december men endast del av dessa dagar är rapporterade i december Sjukperioden var i december men ska registreras i januari Tabellen fortsätter på nästa sida! sjukperioden är avslutad och rapportera resterande dagar som vanligt. Samtliga earter beräknar enligt reglerna för och rapportera som vanligt. Samtliga earter beräknar enligt reglerna för sjukperioden är avslutad sjukperioden är avslutad sjukperioden är avslutad.

4 Sidan: 4 av 7 Sjukperiod > 14 dgr Åtgärd i januari Åtgärd i februari Sjukperioden påbörjades i december och 14 dagar eller mer har registrerats i december Sjukperioden påbörjades i december och mindre än 14 dgr har registrerats i december Sjukperioden påbörjades i december men ska registreras i januari Sjukperiod =/> 3 veckor Inrapportering har skett i december. Använd inte Ifyllnadshjälpen! Rapportera manuellt med earterna 612 och 142 eller 143. Använd inte Ifyllnadshjälpen! Rapportera istället manuellt. Använd earterna 611 samt 141 (för månadsanställda) eller 145 (för timanställda) för de 14 första dagarna. Från 15:e sjukdagen - välj earterna 612 och 142 eller 143 för månadsanställda eller 146 för timanställda. Använd inte Ifyllnadshjälpen! Rapportera istället manuellt. Använd earterna 611 samt 141 (för månadsanställda) eller 145 (för timanställda) för de 14 första dagarna. Från 15:e sjukdagen - välj earterna 612 och 142 eller 143 för månadsanställda eller 146 för timanställda. Åtgärd i januari som vanligt Ifyllnadshjälpen kan åter användas. som vanligt. som vanligt. Åtgärd i februari som vanligt Skattefri bilersättning Höjs fr.o.m till 17:-/mil. Ändringen genomförs i FAS Lön from ny version till februarien. Detta innebär att all bilersättning avseende 2004 måste registreras i januarien. Bilersättning avseende 2005 registreras fr.o.m. februarien.

5 Sidan: 5 av 7 FORA Församlingarna rapporterar till FORA på blankett eller via Internet. Upplysningar om rapporteringen finns i brevet alla kyrkoförvaltningar fått från FORA. FORA kan däremot fortfarande inte ta emot en efil från församlingar. Den information som FORA skickat ut avseende detta gäller i dagsläget endast privata företag. Ändrade gränser och belopp Arbetsgivaravgift: är fr.o.m sänkt till 32,46% Gräns för företagsstöd: är fr.o.m sänkt till 3090:- Ändringarna är genomförda i denna version av FAS Lön.

6 Sidan: 6 av 7 Checklista - FAS Lön årsskiftet 2004 / 2005 Nedan följer en checklista som kan vara till hjälp för att bocka av de rutiner som skall köras i samband med årsskiftet. Momenten ska normalt göras i den ordning som finns angiven. Längst ner finns en talong för beställning av MonoMail blanketter. Dessa blanketter kan användas vid utskrift av kontrolluppgifter till de anställda. MonoMail är förlimmade laserark som man bara viker ihop, frankerar och lägger på posten. Du slipper arbetet med kuvertering av kontrolluppgifterna! Samma MonoMail blankett kan även användas vid utskrift av ebesked. Kör skattedeklaration Dec 2004 OBS! Om inte skattedeklarationen är körd för decembererna 2004 kan inte rutinen Nytt år köras och eberedning av januarierna kan inte påbörjas. Kör rutinen Nytt kalenderår I början på det nya året körs rutinen Nytt kalenderår. Kör rutinerna för kontrolluppgift (det går lika bra att göra efter januari eberedning) Skriv ut KU sammanställning från formuläret Skriv kontrolluppgift. Redigera texter (använd rapporten KU Sammanställning som underlag för att snabbt hoppa till respektive person). Skriv kontrolluppgift. Kontrolluppgift på diskett. Inläsning CSR diskett Om du inte läser in CSR diskett kan det ev. bli aktuellt att manuellt ändra skatteuppgifter för anställda. Behandla eperioden Januari 2005 Skapa eperiod. Löneberedning. Utbetala eventuellt semesteretillägg för personer som ej fått 25 dagar (eller de antal dgr de är berättigade till). Använd rapport 2327 Utb dagar semesteregaranti för att kontrollera vilka personer som är berörda. Avsluta och registerpåverka. Skattedeklaration för januari. SKPK Pensionsinrapportering och FORA Skriv ut rapport 2631 SKPK Avstämningsrapport om du vill se vilka erader som rapporteras. Skriv ut rapport 2404 SKPK Pensionsinrapportering. OBS! Om rapporten innehåller felmeddelanden i anmärkningskolumnen måste dessa åtgärdas innan filen kan skickas till SKPK. Beskrivning av hur felen skall åtgärdas finns i direkthjälpen till formulär SKPK Pensionsinrapportering. Se även tidigare i detta följebrev. Skapa SKPK-fil och skicka med e-post. Skriv ut rapport 2634 FORA Avstämning eller 2633 FORA Avstämning detaljerad och gör avstämning av uppgifterna. Skriv ut rapport 2402 FORA Underlag. Fyll i blanketten och skicka in per post.

7 Sidan: 7 av 7 Kör rutinen Nytt semesterår Kontrollera semesteruppgifterna efter nytt semesterår genom att skriva rapporten semesterlista. Kör rutinen Semestereskuld I normalfallet behöver inga uppgifter ändras under gruppen Urval. Inrapportering KPA Skriv ut rapport 2635 KPA Avstämning och gör avstämning av uppgifterna. Skriv ut rapport 2412 KPA Arbetsgivaruppgift FAS Lön Beställning av MonoMail blanketter Församling: Vi beställer förpackning(ar) med 500 st KU / especifikationer för 975 kr / förpackning Tillkommer gör kostnader för frakt, 60 kr och moms.

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Körschema för årsuppdatering Version 2,30. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering Version 2,30. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2011-2012 Version 2,30 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll LATHUND FÖR ÅRSSKIFTE LÖN 2011 2012... - 2-1. LÄS IN UPPDATERINGEN...

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument är en hjälp till att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och arbetsgivardeklarationen före inläsningen av årsuppdateringen

Läs mer

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2010-2011 Version 2,18 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

KONTROLLUPPGIFTER FÖR INKOMSTÅR 2007. Skatteverkets inläsningscentral Enhet 4300 839 86 Östersund. www.skatteverket.se

KONTROLLUPPGIFTER FÖR INKOMSTÅR 2007. Skatteverkets inläsningscentral Enhet 4300 839 86 Östersund. www.skatteverket.se KONTROLLUPPGIFTER FÖR INKOMSTÅR 2007 SKV: s inläsningsställe för kontrolluppgifter på diskett: Skatteverkets inläsningscentral Enhet 4300 839 86 Östersund Det finns mycket information på Skatteverkets

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för Årsuppdatering 2010-2011 Version 1,9 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014 7. Skapa kontrolluppgiftsregister Skapa register för kontrolluppgifter Utskrift av kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter och skicka till

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument hjälper dig att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och uppbördsdeklarationen före du läst in årsuppdateringen

Läs mer

Förberedelser inför ett årsskifte

Förberedelser inför ett årsskifte Förberedelser inför ett årsskifte I den här manualen får du tips på vad du kan förbereda inför ett årsskifte. Här på första sidan finns en checklista som anger några moment som du kan göra/kontrollera.

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Körschema för årsuppdatering

Körschema för årsuppdatering Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2015-2016 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innan du byter år bör du ha tidregistrerat allt till och med 31/12-2015 Kontrollera

Läs mer

Arbetsgivardeklaration (AGI) till Skatteverket

Arbetsgivardeklaration (AGI) till Skatteverket Arbetsgivardeklaration (AGI) till Skatteverket Från 1 januari 2019 ska alla företag med anställda lämna arbetsgivardeklaration månadsvis och på individnivå (AGI) istället för årliga kontrolluppgifter och

Läs mer

8. Skapa register och validera kontrolluppgifter

8. Skapa register och validera kontrolluppgifter 8. Skapa register och validera kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2016. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska

Läs mer

På Fora s hemsida finns förklaringar på vad och vilka som ska rapporteras.

På Fora s hemsida   finns förklaringar på vad och vilka som ska rapporteras. Entré FORA 2015 Rapporteringen sker via Fora s hemsida. Löner till arbetare bifogas via fil direkt i deras lönerapportering. På Fora s hemsida www.fora.se finns förklaringar på vad och vilka som ska rapporteras.

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister 7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla anställda

Läs mer

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter 7. Skapa register och validera kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2018. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska

Läs mer

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL Pensionsvalets Extranät Användarhandledning TGL-KL Användarhandledning för Pensionsvalets Extranät Sida 2 av 10 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VID PROBLEM... 3 INLOGGNING... 4 BYTA LÖSENORD... 5 GLÖMT

Läs mer

HogiaLön Classic - version 2014.1.2

HogiaLön Classic - version 2014.1.2 HogiaLön Classic - version 2014.1.2 Installationsanvisningar OBS! Läs först avsnittet om skattedeklaration nedan. Om HogiaLön Classic är installerad och används på flera datorer är det viktigt att uppdateringen

Läs mer

Lönenytt nr 6 INNEHÅLL. 1 NYHETER... 2 1.1 Kontaktuppgifter till Nordea... 2

Lönenytt nr 6 INNEHÅLL. 1 NYHETER... 2 1.1 Kontaktuppgifter till Nordea... 2 INFORMATION 1 (6) Lönenytt nr 6 INNEHÅLL 1 NYHETER... 2 1.1 Kontaktuppgifter till Nordea... 2 2 FÖRTYDLIGANDEN... 2 2.1 Utbetalning av bilersättning... 2 2.2 Kontrolluppgifter... 2 2.2.1 Rätta negativa

Läs mer

Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön

Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön Arbetsgång 1. Registrera först klart alla löner med utbetalningsdatum under 2010 och se till att dessa är registrerade och uppdaterade. 2. Du måste installera version

Läs mer

Aktuella programtips 2011

Aktuella programtips 2011 Avstämningar inför årsskiftet 2011/2012 Snart är det dags för ett ytterligare årsskifte. Förbered dig redan nu med att stämma av ackumulatorvärden mot skattedeklarationen i ditt löneprogram. Ett korrekt

Läs mer

6. Nytt kalenderår. Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL

6. Nytt kalenderår. Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL 6. Nytt kalenderår Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL VIKTIGT! Om du arbetar i vår Cloud-miljö eller en liknande miljö, där flera användare arbetar med samma databaser/företag är det väldigt

Läs mer

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag 5. Gå igenom inställningar för anställda och företag I år har det skett förändringar i rutinen för kontrolluppgifter på grund av Skatteverkets nya regler gällande kontrolluppgifter. För att du med automatik

Läs mer

Versionsnyheter från Visma Spcs

Versionsnyheter från Visma Spcs Versionsnyheter från Visma Spcs Visma Lön Special version 2016.00 Vanliga frågor vid årsavslut Måste jag uppdatera till version 2016.00 innan jag gör januarilönen? Ja, du måste uppdatera till version 2016.00

Läs mer

Kontek Lön/Sesam version

Kontek Lön/Sesam version Kontek Lön/Sesam version 2016.02 Version 2016.02 innehåller följande förändringar. Regionalt företagsstöd för ungdomar - fullt avdrag ska göras Om ditt företag gör avdrag för Regionalt företagsstöd och

Läs mer

Nytt löneår 2013 PATCHA/UPPDATERA ENTRÉ... - 2 - UPPDATERINGSASSISTENT LÖNEÅRSSKIFTET (WIZARD)... - 2 -

Nytt löneår 2013 PATCHA/UPPDATERA ENTRÉ... - 2 - UPPDATERINGSASSISTENT LÖNEÅRSSKIFTET (WIZARD)... - 2 - Entré Nytt löneår 2013 Innehållsförteckning PATCHA/UPPDATERA ENTRÉ... - 2 - UPPDATERINGSASSISTENT LÖNEÅRSSKIFTET (WIZARD)... - 2 - NYTT LÖNEÅR 2013... - 3 - Skattefritt traktamente oförändrat...- 3 - Fri

Läs mer

Lathund för Primula - Arvoden, intermittenta anställningar och uppdragstagare utan lön

Lathund för Primula - Arvoden, intermittenta anställningar och uppdragstagare utan lön Lathund för Primula - Arvoden, intermittenta anställningar och uppdragstagare utan lön Utländska arvoden Utländska arvoden behandlas enligt ordinarie rutin med blankett som skickas med internpost till:

Läs mer

Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön

Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön Semesteravtal 8, Procent på intjänad lön Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade är det dags för semesterberäkning.

Läs mer

Viktigt 2 Ta bort person 2 2012 års skatteuppgifter 2. Rapportering av semester 2 Nya lönearter 2 Några exempel 4. Ändrade texter fr.o.m.

Viktigt 2 Ta bort person 2 2012 års skatteuppgifter 2. Rapportering av semester 2 Nya lönearter 2 Några exempel 4. Ändrade texter fr.o.m. 2012-01-16, Sidan 1 av 8 Service Desk, 0771-648720 palasso.servicedesk@logica.com SYSTEMMEDDELANDE 1/2012 Patch 1201 I Patch 1201 ingår de ändringar som avser semesterhantering för deltidssjukskrivna och

Läs mer

Rapporter i Primula Web

Rapporter i Primula Web Rapporter i Primula Web 2018-09-02 Primula Web har en Rapportgenerator under menyn Tjänster. Beroende på vilken roll och behörighet är urvalet av rapporter olika. I den här sammanställningen presenteras

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Granskning av löner. Genomförd på uppdrag av revisorerna i Simrishamns kommun Februari 2011. Thomas Hallberg Josabeth Alfsdotter

Granskning av löner. Genomförd på uppdrag av revisorerna i Simrishamns kommun Februari 2011. Thomas Hallberg Josabeth Alfsdotter Granskning av löner Genomförd på uppdrag av revisorerna i Simrishamns kommun Februari 2011 Thomas Hallberg Josabeth Alfsdotter INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMMANFATTNING OCH SLUTSATSER... 2 2 INLEDNING... 3

Läs mer

Användarmeddelande. Lönestrukturstatistik SCB/SN/KFS. Flex Lön Bäste kund!

Användarmeddelande. Lönestrukturstatistik SCB/SN/KFS. Flex Lön Bäste kund! Användarmeddelande Lönestrukturstatistik SCB/SN/KFS Flex Lön 2016 Bäste kund! Snart är det dags att skicka in lönestrukturstatistik för september 2016 till Svenskt Näringsliv, KFS och SCB (som fr o m i

Läs mer

PATCHA/UPPDATERA ENTRÉ UPPDATERINGSASSISTENT LÖNEÅRSSKIFTET (WIZARD) NYTT LÖNEÅR

PATCHA/UPPDATERA ENTRÉ UPPDATERINGSASSISTENT LÖNEÅRSSKIFTET (WIZARD) NYTT LÖNEÅR Entré Nytt löneår 2016 Innehållsförteckning PATCHA/UPPDATERA ENTRÉ... - 2 - UPPDATERINGSASSISTENT LÖNEÅRSSKIFTET (WIZARD)... - 2 - NYTT LÖNEÅR 2016... - 3 - Skattefritt traktamente oförändrat... - 3 -

Läs mer

Lönerevision i Hogia Personal

Lönerevision i Hogia Personal Lönerevision i Hogia Personal En lönerevision görs i flera steg; Initiering - Lönerevision Attestering - Skapa förmån - Uppdatera lön. Lönerevision är en process där flera användare kan vara inblandade:

Läs mer

Kontek Lön/Sesam version

Kontek Lön/Sesam version Kontek Lön/Sesam version 2016.50 Version 2016.50 innehåller följande förändringar. Import från försystem Vid import av filformat PAxml (2.0) kan föräldraledighet anges per barn Om du använder filformatet

Läs mer

Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade

Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade Semesteravtal 22, Byggnads Plåt, timavlönade Det beräknas fram betalda dagar, en semesterlön per dag, som den anställde får vid semesteruttag, och en semesterlön engångsbelopp, uträknat på intjänandeårets

Läs mer

Audit KPMG AB 2011-10-31 Antal sidor: 6

Audit KPMG AB 2011-10-31 Antal sidor: 6 Rapport avseende granskning av lönerutin Audit KPMG AB 2011-10-31 Antal sidor: 6 2011 KPMG AB, a Swedish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated

Läs mer

Arbetsgivarintyg. Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter.

Arbetsgivarintyg. Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter. Arbetsgivarintyg Arkiv Rapporter PA-Blanketter Arbetsgivarintyget ingår som en del i tilläggsmodulen PA-blanketter. Arbetsgivaren är skyldig att på begäran utfärda ett arbetsgivarintyg enligt Lagen om

Läs mer

Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar

Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar Semesteravtal 3, Månadslön med sem-tillägg + rörliga lönedelar Semesteravtalet följer SIF/Almegas tjänstemannaavtal. Avtalet innebär att du tjänar in semestern året innan du kan ta ut den. Intjänandeåret

Läs mer

Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön. Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande

Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön. Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön Årsskifte januari 2015 Förberedelser & genomförande Bäste kund! Det börjar närma sig årsbyte i systemet och vi på FLEX Lön skulle vilja informera er kunder om

Läs mer

Cirkulärnr: 2001:11 Diarienr: 2001/0068 Handläggare: Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 2001-01-15 Mottagare: Kommunstyrelsen

Cirkulärnr: 2001:11 Diarienr: 2001/0068 Handläggare: Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 2001-01-15 Mottagare: Kommunstyrelsen Cirkulärnr: 2001:11 Diarienr: 2001/0068 Handläggare: Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 2001-01-15 Mottagare: Kommunstyrelsen Ekonomi/Finans Personalfrågor Rubrik: Kontrolluppgifter

Läs mer

Cirkulärnr: 1999:10 Diarienr: 1999/0054 Handläggare: Skatteexperten Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 1999-01-14 Mottagare:

Cirkulärnr: 1999:10 Diarienr: 1999/0054 Handläggare: Skatteexperten Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 1999-01-14 Mottagare: Cirkulärnr: 1999:10 Diarienr: 1999/0054 Handläggare: Skatteexperten Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 1999-01-14 Mottagare: Kommunstyrelsen Ekonomi/Finans Personalfrågor Rubrik: Kontrolluppgifter

Läs mer

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL KU

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL KU Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL KU INNEHÅLL KU... 1 Inställningar och skapa kontrolluppgifter... 1 Kontaktuppgift kontrolluppgift... 2 SINK (Särskild inkomstskatt)... 2 Ägare... 3 Arbetsställenummer...

Läs mer

Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar

Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar Lönearter vid semester Semesterkategori Månadslön + rörliga lönedelar Uttag betalda dagar Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda uttag av betalda semesterdagar för anställda som har bibehållen

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 14.2 av HogiaLön Plus.

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 14.2 av HogiaLön Plus. HogiaLön Plus 14.2 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 14.2 av HogiaLön Plus. OBS! När du uppdaterar/installerar får inga användare vara inloggade i HogiaLön Plus.

Läs mer

Rapportering till Collectum

Rapportering till Collectum Rapportering till Collectum Tjänstepensionen ITP kompletterar det pensionsskydd vi har genom den allmänna försäkringen och bygger på ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och PTK. Parterna enades om ett

Läs mer

Lönearter vid semester Semesterkategori - Månadslön

Lönearter vid semester Semesterkategori - Månadslön Lönearter vid semester Semesterkategori - Månadslön Uttag betalda dagar Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda uttag av betalda semesterdagar för anställda som har bibehållen lön då de tar

Läs mer

Personec Genomgång ekonomer

Personec Genomgång ekonomer Personec Genomgång ekonomer Datum: 2018-04-16 Status: Version: Klassificering: Internt Soltak AB Godkänd av: SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, 442 34 KUNGÄLV Innehåll 1. PERSONEC...2 2. ORGANISATIONSTRÄDET

Läs mer

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27 Innehåll Inloggning... 2 Aktivering... 2 Logga in... 5 Glömt användarnamn eller lösenord... 6 Certifierade lönesystem... 9 Lämna löneuppgifter... 10 Lämna fil från certifierat lönesystem... 10 Webbformulär...

Läs mer

Rapportering av pensionsgrundande lön för inkomståret 2012

Rapportering av pensionsgrundande lön för inkomståret 2012 Rapportering av pensionsgrundande lön för inkomståret 2012 Så var det dags igen, den årliga rapporteringen av pensionsgrundande lön och andra pensionsgrundande uppgifter för Svenska kyrkans anställda.

Läs mer

Semesterberäkning Allmänna inställningar

Semesterberäkning Allmänna inställningar Semesterberäkning Allmänna inställningar Gemensamt för samtliga semesteravtal är: Semestergrundande anställningstid Den semestergrundande anställningstiden räknas fram genom att antalet kalenderdagar under

Läs mer

DAGS FÖR ÅRSSKIFTESHANTERING I ENTRÉ LÖN DOS 2004-2005

DAGS FÖR ÅRSSKIFTESHANTERING I ENTRÉ LÖN DOS 2004-2005 DAGS FÖR ÅRSSKIFTESHANTERING I ENTRÉ LÖN DOS 2004-2005 Installationsdata support: 08-473 70 10 Installationsdata fax: 08-473 70 60 E-mail support: support@installationsdata.se Hemsida: www.installationsdata.se

Läs mer

Semesterårsskifte Löpande semesterår

Semesterårsskifte Löpande semesterår Semesterårsskifte Löpande semesterår Inledning Här beskrivs hur du genomför ditt semesterårsskifte, dvs hur du gör en semesterberäkning i programmet så att de nya semesterdagarna genereras. Manualen gäller

Läs mer

Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester

Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester Semesteravtal 24, Säkerhetsavtalet avtal 49, timberäknad semester Semesterårsskifte 1. Definitiv avräkning av aprils löner med mars avvikelser När avvikelserna för mars är definitivt avräknade är det dags

Läs mer

Användarmeddelande FLEX Lön

Användarmeddelande FLEX Lön Användarmeddelande 20151022 FLEX Lön Bäste kund! Nu är det dags att skicka in lönestrukturstatistik för september 2015 till Svenskt Näringsliv, KFS och SCB. Statistiken ska vara SCB tillhanda senast 30

Läs mer

DAGS FÖR ÅRSSKIFTESHANTERING I ENTRÉ LÖN 2002-2003

DAGS FÖR ÅRSSKIFTESHANTERING I ENTRÉ LÖN 2002-2003 DAGS FÖR ÅRSSKIFTESHANTERING I ENTRÉ LÖN 2002-2003 Installationsdata support: 08-473 70 10 Installationsdata fax: 08-473 70 60 E-mail support: support@installationsdata.se Hemsida: www.installationsdata.se

Läs mer

Många nyheter baserar sig på beställningar från olika Exder-kunder. Saknar du något i Exder kontakta oss!

Många nyheter baserar sig på beställningar från olika Exder-kunder. Saknar du något i Exder kontakta oss! Sida 1 av 15 Ny version av Exder 2003-03-19. Andra versionen av Exder i år. I denna version har vi ägnat mest tid åt hanteringen av varucertifikat. Dels geno förbättra rutinerna i Exder EPC för att skapa/skicka

Läs mer

Ny användare i Hogia Personal

Ny användare i Hogia Personal Ny användare i Hogia Personal Uppläggning av ny användare i Hogia Personal är uppdelat i två delar. Först bestämmer du vilka anställda användaren ska få arbeta med och sedan ställer du in vilka moduler

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. FLEX Lön. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. FLEX Lön. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Lön Version 14.3a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 14.3a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Soltak ab. Manual för ekonomer. Självservice HR/Lön. SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, KUNGÄLV

Soltak ab. Manual för ekonomer. Självservice HR/Lön. SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, KUNGÄLV Soltak ab Manual för ekonomer Självservice HR/Lön SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, 442 34 KUNGÄLV Innehåll 1. SJÄLVSERVICE HR/LÖN...2 2. ORGANISATIONSTRÄDET I KLIENTEN...3 3. KONTERINGSREGISTER...6 4. ORGANISATIONSTRÄDET

Läs mer

Nyheter version 2.30

Nyheter version 2.30 Hantverksdata Bilanco 2011-12-08 Nyheter version 2.30 Innehåll UTTAGSREGISTRET...- 2 - ÄNDRADE BELOPP FÖR FRI LUNCH 2012...- 4 - BUISNESS CHECK (BC)...- 5 - PERSONALREGISTRET...- 7 - ORGANISATIONSNUMRET...-

Läs mer

Ny användare i Hogia Personal

Ny användare i Hogia Personal NY ANVÄNDARE Sida 1 Ny användare i Hogia Personal Uppläggning av ny användare i Hogia Personal är uppdelat i två delar. Först bestämmer du vilka anställda användaren ska få arbeta med och sedan ställer

Läs mer

Rutiner för manuell schemaläggning

Rutiner för manuell schemaläggning Intern kontroll Rutiner för manuell schemaläggning Orust kommun Revisionsrapport Mars 2014 Henrik Bergh Håkan Olsson Innehåll Uppdrag...3 Metod och genomförande...3 Sammanfattande bedömning...3 Granskningsiakttagelser...4

Läs mer

Filbeskrivning Rapportering av lön- och anställningsuppgifter för OPF-KL

Filbeskrivning Rapportering av lön- och anställningsuppgifter för OPF-KL Version 1.7 (Löneår 2015) Filbeskrivning Rapportering av lön- och anställningsuppgifter för OPF-KL Sidan 2 av 9 KRAVSPECIFIKATION FÖR ÖVERFÖRING AV UPPGIFTER KRAVSPECIFIKATION FÖR ÖVERFÖRING AV UPPGIFTER...

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 15.0 av HogiaLön Plus.

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 15.0 av HogiaLön Plus. HogiaLön Plus 15.0 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 15.0 av HogiaLön Plus. OBS! När du uppdaterar/installerar får inga användare vara inloggade i HogiaLön Plus.

Läs mer

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Det beräknas fram betalda dagar som den anställde tjänat in under intjänandeåret samt en semesterlön som utgör 13,2% på semesterlönegrundande rörlig lön

Läs mer

Nya KPA Direkt. Filbeskrivning OPF-KL

Nya KPA Direkt. Filbeskrivning OPF-KL Senast uppdaterad: 2017-06-27 Nya KPA Direkt Filbeskrivning OPF-KL Sidan 2 av 11 Versionshistorik Version Datum Ändring 2016-06-30 1. Allmänt Förtydliganden OPF-KL rapporteras endast av kommun/landsting/region/kommunalförbund.

Läs mer

Rapportering av Arbetsgivardeklaration på individnivå AGI

Rapportering av Arbetsgivardeklaration på individnivå AGI Rapportering av Arbetsgivardeklaration på individnivå AGI Från och med januari 2019 gäller nya regler för arbetsgivardeklarationen. Förändringen innebär att du som arbetsgivarare ska redovisa de utbetalningar

Läs mer

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna 2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna Avstämning Skatteverket jämför arbetsgivardeklarationerna du har lämnat in under året med kontrolluppgifterna du skickar in vid årsskiftet. Kom ihåg

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år)

Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år) Semesteravtal 4, Månadslön med semestertillägg + rörliga lönedelar (Intjänandeår = innevarande år) Semesterårsskifte 2017 Om företaget har sammanfallande intjänandeår och semesterår bör du tänka på att

Läs mer

Rapportering av pensionsgrundande lön för inkomståret 2011

Rapportering av pensionsgrundande lön för inkomståret 2011 Kyrkans pensionskassa Rapportering av pensionsgrundande lön för inkomståret 2011 Så var det dags igen, den årliga rapporteringen av pensionsgrundande lön och andra pensionsgrundande uppgifter för Svenska

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

9 Minirapporteringsärendet

9 Minirapporteringsärendet Minirapporteringsärendet 9-1 9 Minirapporteringsärendet Minirapportering används i första hand när man skall göra utbetalningar av arvoden och ersättningar till personer som inte har någon anställning

Läs mer

Semester Arkiv/Inställningar

Semester Arkiv/Inställningar Semester Arkiv/Inställningar För att semesterberäkningen ska fungera måste grundinställningar göras i programmet. Semesterberäkning Frånvarotyper Här anges semesterlönegrundande period för olika frånvaroorsaker.

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar i Hogia Lön version 2014.2

Här följer en sammanställning av programförändringar i Hogia Lön version 2014.2 Hogia Lön Här följer en sammanställning av programförändringar i Hogia Lön version 2014.2 Innehåll Nyheter 2014.2... 1 Bilförmånsberäkning... 1 Anställningsnummer i anställdaregistret... 2 Uppdaterat filformat

Läs mer

1 Användarhandledning

1 Användarhandledning Uppdragsanmälan version 1.2 1 Användarhandledning Processen att skicka uppdragsanmälan För att skicka uppdragsanmälan måste en fil med namnet "uppdragsanmalan.xml" skickas till Skatteverket (OBS namnet

Läs mer

Semesterkassans utfasning, Måleri

Semesterkassans utfasning, Måleri Entré Semesterkassans utfasning, Måleri Som framgått av information från Målaremästarna och Målareförbundet så ska Semesterkassan utfasas för att senare upphöra. Detta innebär bland annat att företagen

Läs mer

Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik löner och sysselsättning för landstingskommunal sektor

Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik löner och sysselsättning för landstingskommunal sektor Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik löner och sysselsättning för landstingskommunal sektor Syfte Syftet med undersökningen är att månadsvis belysa utveckling av

Läs mer

Handledning för inrapportering KFO-LO

Handledning för inrapportering KFO-LO Handledning för inrapportering KFO-LO 1 Inledning Välkommen som kund hos Pensionsvalet! Denna handledning riktar sig till arbetsgivare som har anställda som omfattas av tjänstepensionsavtalet GTP (Gemensam

Läs mer

Inställningar för Rapportering till Collectum

Inställningar för Rapportering till Collectum Inställningar för Rapportering till Collectum Ska du rapportera pensionsförmedlande lön till Collectum för anställda som omfattas av ITP-avtalet ITP1 och/eller ITP2? I löneprogrammet kan du för varje utbetalningsmånad

Läs mer

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering [Type text] Mamut Business Software Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering 1 Intrastatregistrering och -rapportering Innehåll Om Intrastat... 3 Inställningar för Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Läs mer

Lönearter vid semester Semesterkategori Procent på intjänat belopp

Lönearter vid semester Semesterkategori Procent på intjänat belopp Lönearter vid semester Semesterkategori Procent på intjänat belopp Uttag betalda dagar Vilka lönearter ska jag använda för att lönebereda uttag av betalda semesterdagar för anställda som har en semesterlön

Läs mer

Handledning för inrapportering

Handledning för inrapportering Handledning för inrapportering KTP-planens avdelning 1 (KTP 1) inom KFO-Handels och KFO-FTF/Handels/Sacoförbund 1 Inledning Denna handledning för inrapportering riktar sig till er som arbetsgivare som

Läs mer

RAPPORTERING AV PENSIONSGRUNDANDE LÖN FÖR INKOMSTÅRET 2014

RAPPORTERING AV PENSIONSGRUNDANDE LÖN FÖR INKOMSTÅRET 2014 RAPPORTERING AV PENSIONSGRUNDANDE LÖN FÖR INKOMSTÅRET 2014 Så var det dags igen, den årliga rapporteringen av pensions grundande lön och andra pensions grundande uppgifter för Svenska kyrkans a nställda.

Läs mer

Handledning för inrapportering KFO-LO

Handledning för inrapportering KFO-LO Handledning för inrapportering KFO-LO 1 Inledning Välkommen som kund hos Pensionsvalet! Denna handledning riktar sig till arbetsgivare som har anställda som omfattas av tjänstepensionsavtalet KAP (Kooperationens

Läs mer

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL KU

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL KU Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL KU INNEHÅLL KU... 1 Inställningar och skapa kontrolluppgifter... 1 Skicka kontrolluppgift med e-post till de anställda... 5 Anställda med ogiltig e-postadress...

Läs mer

Hur du tidrapporterar som konsult Manual för konsulter som arbetar för Randstad eller Dfind.

Hur du tidrapporterar som konsult Manual för konsulter som arbetar för Randstad eller Dfind. Hur du tidrapporterar som konsult Manual för konsulter som arbetar för Randstad eller Dfind. Innehållsförteckning Logga in... Via mobil/surfplatta... Via dator... 3 Tidrapportera... 3 Registrera tid...

Läs mer

RAPPORTERING AV PENSIONSGRUNDANDE LÖN FÖR INKOMSTÅRET 2013

RAPPORTERING AV PENSIONSGRUNDANDE LÖN FÖR INKOMSTÅRET 2013 RAPPORTERING AV PENSIONSGRUNDANDE LÖN FÖR INKOMSTÅRET 2013 Så var det dags igen, den årliga rapporteringen av pensions grundande lön och andra pensions grundande uppgifter för Svenska kyrkans a nställda.

Läs mer

Detta dokument beskriver program, förändringar samt innehåller instruktion för årsskifteskörningarna.

Detta dokument beskriver program, förändringar samt innehåller instruktion för årsskifteskörningarna. Årsskiftesrutiner 2016/2017 i LÖN/PA och/eller Rese- /Personreskontran Målgrupp: Detta meddelande gäller kunder som kör Lön/PA och eller Rese-Personreskontra i egen installation av Agresso Milestone 3

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 Ladok Resultatrapportering på hel kurs RS10 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 1 Inläggning av betyg på hel kurs 2 Inläggning av betyg 2 Rapportera in betyg via underlag

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2014/2015

Avstämningar inför årsskiftet 2014/2015 Avstämningar inför årsskiftet 2014/2015 Börja förbereda dig i god tid inför årsskiftet. Redan på hösten kan du stämma av ackumulatorvärden i ditt löneprogram, om du inte gör det kontinuerligt varje månad

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer