Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2012"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2012 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Greta Tellström T 147 Vice ordförande Anders Palm T 65 Kassör Magnus Wetterberg F 1 Sekreterare Auli Sarlin F 101 Ledamot Josef Benauda F 7 Ledamot Inger Nyberg F 34 Ledamot Marko Grbovic T 87 Suppleant Henrik Wohlmer B 47 Suppleant Sofia Granholm B 103 Styrelsen har under året haft 11 protokollförda möten. Revision av samfällighetens räkenskaper och verksamhet har utförts av: Johan Blomgren F 73 och Erik Dahlberg T 189. Revisorssuppleanter har under året varit: Lasse Hanson F 37 och Olle Larsson F 43 Ansvarsområden Betalningskontroll Byalagsstugan Byanvärd, bokning Bollplan Elavläsning/garage Entreprenad Flaggning Försäkring Garage Garagebelysning Grannsamverkan Hemsidan Info till medlemmarna Lekparker Miljöstationen - Miljöfrågor Nya medlemmar Anders Palm Inger Nyberg Hanna Rudin, T81 (ej i styrelsen) Camilla Adolfsson, T 101 från 1 juli (ej i styrelsen) Henrik Wohlmer Josef Benauda Henrik Wohlmer Samtliga Sofia Granholm Sofia Granholm Lars Elebäck, T 69 (ej i styrelsen) Anders Palm Lasse Hanson, F 37 (ej i styrelsen) Auli Sarlin Josef Benauda Inger Nyberg Respektive gaturepresentant 3 (24)

2 Nyckel till förråd och stege Pulkaskydd Snickerier Tak Telefonkatalog för Sörskogen Trafiksäkerhet Trädvård TV-nät Underhållsplan Arbetsplan för vårstädning Vatten och avlopp Valborg Årsmöte Magnus Wetterberg / Sofia Granholm Allan Nyberg, F 34 (ej i styrelsen) Henrik Wohlmer / Sofia Granholm Marko Grbovic Auli Sarlin Anders Palm Henrik Wohlmer Josef Benauda Marko Grbovic Samtliga Sofia Granholm Samtliga Samtliga Gaturepresentanter Bläcksvampsvägen (78 st) 1 99 Henrik Wohlmer Sofia Granholm 2 28 Sofia Granholm Flugsvampsvägen (74 st) 1 31 Josef Benauda Magnus Wetterberg 2 40 Inger Nyberg Auli Sarlin Taggsvampsvägen (118 st) 1 23, Marko Grbovic 2 40, Marko Grbovic Anders Palm Medlemmar Antalet medlemsfastigheter i föreningen är 270. Utdebitering I enlighet med årsstämmans beslut var utdebiteringen under året kr. Debitering har skett med kr vardera i mars, juni, september och december. Försenings- och påminnelseavgift har debiterats med 100 kr vid utebliven betalning. Enligt stämmobeslut har vi inte delat ut inbetalningskort, utan endast meddelat på hemsidan, i stämmoprotokollet och Hemma i Sörskogen om de fyra betalningstidpunkterna, Sörsams konto och vikten att ange betalarens fastighetsbeteckning t ex B123. Betalningsdisciplinen i föreningen är relativt god, men något sämre än tidigare år. Ekonomi Föreningens intäkter och kostnader har bokförts löpande. Intäkterna för påminnelseavgifter överskred budget och övriga intäkter följde budget. Kostnaderna för underhåll av tak blev högre än väntat, medan kostnader för lekparker, räntekostnader och underhåll av Byan blev lägre än budgeterat. I övrigt hänvisas till balans- och resultaträkningen. 4 (24)

3 Information till medlemmarna Informationsbladet Hemma i Sörskogen har delats ut sju gånger via epost till alla som har meddelat sin epostadress till styrelsen, på papper i alla postlådor och på hemsidan. Särskild information har också delats ut om valborgsmässoelden, elavläsning i garage och fyra gånger under veckan september då våra garageväggar tvättades. Sörskogens interna telefonkatalog delades ut i juni. Samlad information "A - Ö" uppdateras fortlöpande och senaste utgåvan är tillgänglig på hemsidan Nyinflyttade till Sörskogen hälsas välkomna av respektive gaturepresentant. Årets vårstädning blev trevliga dagar med styrelsen, som grillade korv och serverade fika, då både nya och gamla, unga som äldre medlemmar kunde umgås och skapa nya kontakter. Konstruktioner uppförda utan tillstånd Under året har det uppdagats, att olika byggnationer har uppförts på samfällighetens mark eller för nära markgränsen. Sörsam ger inga tillstånd i strid med gällande anläggningsbeslut. Då problemen inte har rättats till genom styrelsens brev och muntliga påpekanden måste samfällighetens markrättigheter skyddas med hjälp av lantmätare och kronofogde. Detta kan fördyra boendet för alla tills upplupna kostnader för återställande av den gemensamma marken kan faktureras på de fastigheter som orsakat problemen. Även bergvärmeborrningar har genomförts under samfällighetens mark med tillstånd från Huddinge kommun via miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Förutsättning för att alla enskilda fastigheter ska kunna borra för bergvärme är att en borrplan upprättas för hela området. Styrelsen tar upp frågan om borrplan på årsstämman. Bollplan/Skridskobana Vi anlitar extern entreprenör som "ismakare" och bollplanen spolas så fort det blir tillräckligt kallt. Byalagsstugan Underhåll görs fortlöpande. Golvet var slitet och svårt att rengöra. Rengöring och polering är utförd med golvmaskin. Ny dammsugare är inköpt. Tätningslister är monterade i fönstren. Nya bord med bänkar vid Byalagsstugan blev klara precis lagom till städdagarna. En offert är intagen för renovering av toaletten. Värmepumpen är inte pålitlig längre då den inte går upp i värme ordentligt och ny luft-luft värmepump är beställd. Försäkringar Vi har avtal med IF. På hösten skadades samfällighetens gräsmattor, när transport- och bärgningsfordon i strid mot lagen om terrängkörning gjorde djupa spår i den mjuka marken. Vi har polisanmält händelsen och skadan är anmäld till bilarnas fordonsförsäkringar. Lekplatser Linbanan har behövt och fått underhåll vid flera tillfällen under året. Elavläsning i garage Insamling av mätarställningar skedde i maj och debitering i augusti Garage Enligt beslut på årsstämman har alla ytterväggarna på garagen tvättats och resultatet blev väldigt lyckat. Vi vill tacka alla för positiv medverkan. Under året har vi även gjort en 5 (24)

4 grundlig genomgång av låsen i samtliga garagelängor och vår entreprenör har kontinuerligt reparerat de skador som har upptäckts. De som har installerat automatisk garageöppnare måste själv stå för kostnader som uppkommer om automatiken behöver lagas eller justeras. Snickerier Nytt staket har byggts längs Tryffelvägen vid garagelängorna på Bläcksvampsvägen. Sommar- och vinterunderhåll Vi har avtal med Riksbyggen och har tillgång till Riksbyggens beredskapslista för kontakt med ansvarig personal för effektivt arbete. När det var utfärdat klass 2 varning och en halv meter snö föll, hann varken kommunen eller vår entreprenör få bort snön inom rimlig tid. Först efter många påstötningar blev våra otillgängliga gator plogade. Vårstädning Rutinen med indelning i städområden, städuppdrag på papperslappar, som medlemmarna kunde plocka med sig och återkomma med rapport efter genomfört arbete, har gjort att städdagarna fungerade mycket bra. Samlingen efteråt till korvgrillning och kaffe, saft och kakor gjorde städdagarna till glada vårfestdagar för vuxna och barn i alla åldrar. Valborgsmässofirande Huslängorna Bläck B101-B117 stod för trevligheterna kring valborgsmässofirande. Någon pub blev inte av, men med hjälp av fotbollslagens föräldrar och andra frivilliga genomfördes fackeltåg från Byan ner till platsen för elden, vårsånger sjöngs och traditionsenligt valborgsmässofirande ägde rum. Trädvård Vi har fortsatt med trädvårdsplanen vad beträffar avverkning, beskärning och röjning av sly. Vatten och avlopp Vi har under året haft ett par tillfällen som det saknats vatten för samtliga fastigheter. Utöver det så har även ett par hushåll drabbats av stopp i avloppen. Tak Avtalet med Hagmans Tak har förlängts. Under oktober utfördes besiktning av både tak och hängrännor utan andra anmärkningar än att privata föremål och planteringar intill vissa stegar måste tas bort så att besiktning och underhåll kan ske obehindrat. Takfläktarnas garantitid har gått ut och takfläktarna är åter fastighetsägarens ansvar. Huddinge Ventilation kan fortfarande tillkallas för underhåll och reparation av fläkten, men det sker på fastighetsägarens bekostnad. Under året har Hagmans Tak tillkallats flera gånger på grund av läckage. Om taket då visar sig vara oskadat och fukt ändå har trängt in via fläkt, egen skorsten eller annan konstruktion på taket kommer alla kostnader för undersökning och reparation att faktureras fastighetsägaren. I yttertaken får inga nya håltagningar göras. Hemsidan Lasse Hanson är webbmaster för vår hemsida för löpande aktuell information om det som berör medlemmarna i Sörskogens samfällighetsförening. Under 2012 har 6 (24)

5 hemsidan fått ny struktur, nya bilder och anslagstavla. På hemsidan publiceras även information om grannsamverkan samt närpolisens tips och varningar inför större helger. Kabel-TVnät Enligt stämmobeslut har styrelsen utsett en arbetsgrupp för att undersöka villkoren för att dra fiber till våra bostäder. Arbetsgruppen är klar med sitt arbete och offert om fiberanslutning har inhämtats från tre olika bolag, Telia, Ownit och Bredbandsbolaget. En jämförelse med gällande avtal med Comhem kommer att presenteras vid årsmötet. Under julhelgen rapporterades störningar orsakade av kraftiga vindar som slog ut TV, telefon och internet i hela området. Boende i Sörskogen gjorde då rätt i att ringa Comhems kundtjänst, som snabbt hade information om felet och åtgärdade det samma dygn. I övrigt har kabel TV-nätet fungerat utan problem och inom ramen för budgeterade medel. Miljö och miljöstationen Problemet med skräpsäckar, som borde ha lämnats till Flemingsbergs återvinningsstation kvarstår, men efter det att FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen) har bytt entreprenör har vår miljöstation fått något bättre underhåll. Trafiksäkerhet Det råder parkeringsförbud på gatorna i Sörskogen. Att parkera på trottoaren är att tvinga barnvagnar och barn ut i gatan. Parkering på trottoaren förekommer tyvärr ändå och här krävs skärpning innan tillbud och olyckor sker. Vid storhelger räcker inte de parkeringsplatser som finns uppe i området. Speciellt då är det viktigt att se till att det inte sker någon dubbelparkering som hindrar stora utryckningsfordon att ta sig fram. Ta ditt ansvar, informera och kontrollera hur det parkeras utanför din fastighet! Kommunen har kompletterat bussens vändplan med trottoar runt om. I skrivelse till kommunen har vi även lyft fram behovet av trottoar mellan Bläcksvampsvägens hållplats och gångvägen ner till gamla Sörskogen. Underhållsplan Underhållsplanen för samfällighetens gemensamma tillgångar uppdateras årligen i enlighet med Villaägarnas Riksförbunds riktlinjer för samfällighetsföreningars långsiktiga plan för underhåll och förnyelse. Kommande underhållskostnader är uppskattningar. Siffrorna i första kolumnen hänvisar till siffrorna i anläggningsbeslutet, som finns på hemsidan. Ytterförråd Stege och nycklar till förrådet har lånats ut ett flertal gånger. 7 (24)

6 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening Verksamhetsåret 2012 Sörskogen den 31 januari 2013 Josef Benauda Sofia Granholm Marko Grbovic Inger Nyberg Anders Palm Auli Sarlin Greta Tellström Magnus Wetterberg Henrik Wohlmer 8 (24)

7 Sörskogens Samfällighetsförening Resultaträkning & budget för år 2012 T o m bokf.datum: 31/ T o m verifikation: A 276 Antagen Utfall INKOMSTER Budget Utfall i % Medlemsavgifter % Byan inkomst % Eldebitering Garage % Förseningsavgifter % Övriga intäkter Ränteintäkter Summa inkomster UTGIFTER Budget Utfall i % Sommarunderhåll, Riksbyggen % Sommarunderhåll, övrigt % Vinterunderhåll, Riksbyggen % Underhåll tak, kupoler % Underhåll fläktar/kupoler Underhåll lekparker/bollplan % Underhåll garage & elcentraler % Vatten och avlopp Byan - Underhåll % Byan - Drift % El garage/bollplan % Avgifter ComHem % Renhållning och städning Kontor & Tryck % Årsstämma, möteskostnader % Styrelse o Revisorer % Ordförande extra ersättning Försäkringar % Diverse kostnader % Ränta - fläktar/kupoler % Övr. finansiella kostnader % Avsättn. till Underhållsfond % Årets resultat % Summa utgifter Årets resultat Amortering lån fläktar & kup Överskott/Underskott Ev. underskott täcks av likvida medel på PlusGirot. Medlemsavgifter och debiteringslängd: Debiteringslängd utgjordes av fastigheterna Taggsvampen med lika andelstal. Avgiften för år 2012 beslutades till kr per delägarfastighet, betalning i slutet av varje kvartal. Förseningsavg./påminnelseavg. var 100 kr för medlemsavgift och 50 kr för eldebitering garage & byanhyra.

8 Sörskogens Samfällighetsförening Balansräkning för år 2012 T o m bokf.datum: 31/ T o m verifikation: A 276 TILLGÅNGAR Kassa 0,00 0,00 PlusGiro , ,57 Nordea, Sparkonto , ,77 Nordea, Likviditetsinvest 1) , ,29 Kundfordringar 0,00 0,00 Fordran medlemsavgifter , ,00 Fordran Medlemmar 2) ,39 0,00 Interimsfordringar , ,00 Summa tillgångar , ,63 SKULDER Leverantörsskulder , ,00 Skuld till medlemmar 2) 0, ,63 Interimsskulder 0, ,00 Förutbetalda medl.avgifter , ,00 Taklån & lån fläktar o kupoler 3) ,00 0,00 Fond Underhåll 4) , ,00 Summa skulder , ,63 Not 1) Nordea, likviditetsinvest Marknadsvärde per 31 december ,32 Not 2) Fordran/skuld till medlemmar Fordran vid årets början , ,39 Årets resultat , ,02 Fordran vid årets slut ,39 0,00 Skuld vid årets slut 0, ,63 Not 3) Lån Nordbanken Skuld vid årets början , ,00 Amortering Lån fläktar & kupoler , ,00 Skuld vid årets slut ,00 0,00 Not 4) Fond Underhåll Fond vid årets början , ,00 Förändring , ,00 Fonderat vid årets slut , ,00

9

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2008 i Sörskogens samfällighetsförening. Onsdagen den 12 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2008 i Sörskogens samfällighetsförening. Onsdagen den 12 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum Kallelse till ordinarie årsstämma 2008 i Sörskogens samfällighetsförening Onsdagen den 12 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum Årsstämman är beslutande organ för frågor som rör områdets framtid

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2011

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2011 Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2011 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2011. Styrelsen har under året haft följande

Läs mer

Reviderat bokslut enl årstämmoprotokoll

Reviderat bokslut enl årstämmoprotokoll Reviderat bokslut enl årstämmoprotokoll 17-03-20 Sörskogens Samfällighetsförening Balansräkning för år 2016 T o m bokf.datum: 31/12 2016 T o m verifikation: A151 TILLGÅNGAR 2015-12-31 Förändring 2016-12-31

Läs mer

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2012 i Sörskogens samfällighetsförening. Tisdagen den 13 mars klockan 19.30. Plats: Folkets Hus i Huddinge centrum

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2012 i Sörskogens samfällighetsförening. Tisdagen den 13 mars klockan 19.30. Plats: Folkets Hus i Huddinge centrum Kallelse till ordinarie årsstämma 2012 i Sörskogens samfällighetsförening Tisdagen den 13 mars klockan 19.30 Plats: Folkets Hus i Huddinge centrum Årsstämman är beslutande organ för frågor som rör områdets

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2009

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2009 Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2009 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2009. Styrelsen har under året haft följande

Läs mer

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013 Enens Samfällighetsförenings Ordinarie Årsstämma 2013 Årsstämman äger rum tisdagen den 11 juni i Båtföreningens klubblokal vid hamnen. Kaffe, te och smörgås serveras från kl. 18.30. Välkomna! Styrelsen

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Handlingar inför föreningsstämman 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen ordinarie stämma onsdagen den 15 April i skogsängskyrkan med början

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sörskogens Samfällighetsförening verksamhetsåret 2005

Verksamhetsberättelse för Sörskogens Samfällighetsförening verksamhetsåret 2005 Verksamhetsberättelse för Sörskogens Samfällighetsförening verksamhetsåret 2005 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2005: Styrelsen har under

Läs mer

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal Årsmöteshandlingar Verksamhetsberättelse för perioden 1 maj 2010 30 april 2011 Ordinarie årsmöte hölls lördagen den 12 juni 2010 i Rosenlundskyrkans

Läs mer

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2013 i Sörskogens samfällighetsförening. Tisdagen den 12 mars klockan 19.30 Plats: Folkets Hus i Huddinge centrum

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2013 i Sörskogens samfällighetsförening. Tisdagen den 12 mars klockan 19.30 Plats: Folkets Hus i Huddinge centrum Kallelse till ordinarie årsstämma 2013 i Sörskogens samfällighetsförening Tisdagen den 12 mars klockan 19.30 Plats: Folkets Hus i Huddinge centrum Heta frågor: fibernät, bergvärme och nyplantering av träd

Läs mer

====================== Å R S R E D O V I S N I N G ======================

====================== Å R S R E D O V I S N I N G ====================== ====================== Å R S R E D O V I S N I N G ====================== för tiden 1 januari 2009 till och med 31 december 2009 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Härmed får styrelsen för Brf Draget avge förvaltningsberättelse,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JANUARI 31 DECEMBER 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JANUARI 31 DECEMBER 2014 JORDVÄPPLINGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Samfällighetsförening för kvarteren och VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JANUARI 31 DECEMBER 2014 Årsstämma Ordinarie årsstämma ägde rum den 13 mars 2014 i Björnbodaskolans

Läs mer

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2009-01-01 -- 2009-12-31. Verksamhetens art och inriktning Föreningen har till

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Vallda Parks Samfällighetsförening 717907-5473 Årsredovisning 2012-01-01-2012-12-31 1 Innehåll Sida Innehållsförteckning 2 Verksamhetsberättelse 3-4 Förslag till vinstdisposition 5 Resultaträkning 6 Balansräkning

Läs mer

Brf Botvid Org.nr 717600-2546

Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Sida 1(9) Årsredovisning Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2011. Fastigheten Förvaltningsberättelse 2011 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Tillsammans gör vi det bättre

Tillsammans gör vi det bättre Tillsammans gör vi det bättre Verksamhetsberättelse för Bärnstenens Samfällighetsförening 2015 2016 Styrelsen för Bärnstenens samfällighetsförening, Umeå får härmed avge följande verksamhetsberättelse.

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

ÅRSBOKSLUT. för Kyrkmossens anläggningssamfällighet. Org.nr. 763500-1998

ÅRSBOKSLUT. för Kyrkmossens anläggningssamfällighet. Org.nr. 763500-1998 ÅRSBOKSLUT för Kyrkmossens anläggningssamfällighet Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 -

Läs mer

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Till Brf Strandlyckans medlemmar Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Vi hoppas att denna information kan vara till nytta för dig och ditt boende i vår förening. Våra hus var färdiga

Läs mer

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2014 i Sörskogens samfällighetsförening. Tisdagen den 11 mars klockan 19.30 Plats: Folkets Hus i Huddinge centrum

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2014 i Sörskogens samfällighetsförening. Tisdagen den 11 mars klockan 19.30 Plats: Folkets Hus i Huddinge centrum Kallelse till ordinarie årsstämma 2014 i Sörskogens samfällighetsförening Tisdagen den 11 mars klockan 19.30 Plats: Folkets Hus i Huddinge centrum Den heta frågan: brandsäkerhet Årsstämman är beslutande

Läs mer

Årsredovisning 2010. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu

Årsredovisning 2010. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Årsredovisning 2010 BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Sida 1 (12) ÅRSREDOVISNING 2010 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Masken 34 i Stockholm, org

Läs mer

Årsredovisning 2012. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu

Årsredovisning 2012. BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Årsredovisning 2012 BRF Masken 34 Bohusgatan 27, 116 67 Stockholm Org. nr: 716421-6132 www.brfmasken34.nu Sida 1 (12) ÅRSREDOVISNING 2012 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Masken 34 i Stockholm, org

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer

Minneslista. Sopförråd

Minneslista. Sopförråd Sopförråd Inom samfälligheten finns två sopförråd. Sopförråden används dels för sopkärl och dels för förvaring av samfällighetens gemensamma saker, t.ex. stegar och gräsklippare. Sophämtning Varje fastighetsägare

Läs mer

Årsredovisning. Fridshyddans SFF

Årsredovisning. Fridshyddans SFF Årsredovisning för Fridshyddans SFF 717901-8176 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31. Innehållsförteckning Sida - Förvaltningsberättelse 2-3 - Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2015

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2015 2016-01-19 Förvaltningsberättelse 1 Årsredovisning för Mystängens SMF år 2015 Styrelsen har bestått av följande medlemmar: Bo Seger Ordförande Hus nr 21 Bo Hultgren Sekreterare Hus nr 20 Marie Hultgren

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Tid: Måndag 2016-04-11, 19.00-21.30 Plats: Strandskolan/Masten l Förvaltningsberättelse och revisionsberättelse samt utgift och inkomststat

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 1 (6) Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 Org nr 716417-1956 Styrelsens sammansättning Peter Lindén, ordförande Göran Randquist, kassör Helena Nildén, sekreterare

Läs mer

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening 1 För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening Inledning Syftet med följande trivselregler är att främja både trivsel, trygghet och säkerhet i Norra Kopparmora. Det är därför angeläget

Läs mer

Brf Skogsviolen Årsredovisning 2011

Brf Skogsviolen Årsredovisning 2011 Brf Skogsviolen Årsredovisning 2011 1 (10) ÅRSREDOVISNING för bostadsrättsföreningen Skogsviolen Org nr 716422-5349 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari-31 december 2011.

Läs mer

Brf Thunbergia. Årsredovisning 2014 /15

Brf Thunbergia. Årsredovisning 2014 /15 Brf Thunbergia Årsredovisning 2014 /15 1(10) Årsredovisning Brf Thunbergia Org. nr 717600-6141 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1/9 2014 31/8 2015. Förvaltningsberättelse 2014/15

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Branteviksgatan 24 Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 43,5 m². Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Branteviksgatan 24 Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 43,5 m². Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 43,5 m² Område " Östra Sorgenfri Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Lugnt och grönt område nära till centrala Malmö. Affärer- och serviceinrättningar

Läs mer

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen POPPELN nr 12

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

Brf Bällstabacken 4 Årsredovisning 2011

Brf Bällstabacken 4 Årsredovisning 2011 Brf Bällstabacken 4 Årsredovisning 2011 1(9) Årsredovisning Brf Bällstabacken 4 Org.nr 769615-5485 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2011. Fastigheten

Läs mer

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna.

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1(4) Art: Årsmöte Tid: kl 19.00 20.45 Plats: Kvarterslokalen N ärvarande: 18 st, se närvarolista. 1. Mötets öppnande Ordförande Christer Nilsson öppnade mötet och hälsade de närvarande

Läs mer

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Långkorven Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf 40 Tiunda får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-09-01 till och med 2013-08-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens ekonomi Det gångna räkenskapsåret

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: 19:00 den 11 april 2013 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val av sekreterare för

Läs mer

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2009 i Sörskogens samfällighetsförening. Onsdagen den 11 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2009 i Sörskogens samfällighetsförening. Onsdagen den 11 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum Kallelse till ordinarie årsstämma 2009 i Sörskogens samfällighetsförening Onsdagen den 11 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum Årsstämman är beslutande organ för frågor som rör områdets framtid

Läs mer

Stöd till god man/sfvh inför ensamkommande barns 18-årsdag. Konsument Halmstad, budget- och skuldrådgivning

Stöd till god man/sfvh inför ensamkommande barns 18-årsdag. Konsument Halmstad, budget- och skuldrådgivning Stöd till god man/sfvh inför ensamkommande barns 18-årsdag Konsument Halmstad, budget- och skuldrådgivning Informationsmaterial för gode män/särskilt förordnade vårdnadshavare till ensamkommande barn I

Läs mer

LindhagaBladet Sep 2015

LindhagaBladet Sep 2015 LindhagaBladet Sep 2015 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Kamran Khwaja Axgatan 81 276739 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Julia Strömberg Rågkornsgatan

Läs mer

Arsredovisning för. Brt Fågelbärslunden 769603-6784. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Arsredovisning för. Brt Fågelbärslunden 769603-6784. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Arsredovisning för Brt Fågelbärslunden Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida 1-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5-6 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 6 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning 2014 SJÖLUNDA 1. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 SJÖLUNDA 1. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen SJÖLUNDA 1 Årsredovisning

Läs mer

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Detta dokument (pdf-format) samt ytterligare information finns på föreningens hemsida: www.bojen11.a.se Detta dokument riktar sig till föreningens medlemmar

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015

Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015 Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015 Klubbens ekonomiska medel finns framför allt på ett plusgirokonto en mindre summa pengar finns också i en kontantkassa. Sedan i februari

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf 32 Astolf får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-01-01 till och med 2013-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens ekonomi Stora investeringar

Läs mer

Brf Luthagen 63:6 Org.nr 769608 3554

Brf Luthagen 63:6 Org.nr 769608 3554 1(10) Årsredovisning Brf Luthagen 63:6 Org.nr 769608 3554 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2014. Fastigheten Förvaltningsberättelse 2014 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Bostadsrättsföreningen Ängsbyle Grindvägen 24B 761 62 Norrtälje Telefon och fax 0176 16677 angsbyle@telia.com Organisationsnummer: 714400-2420 KALLELSE/DAGORDNING Föreningens

Läs mer

Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg

Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg Årsredovisning för Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter

Läs mer

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan.

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan. Brf Alströmer Alingsås Välkommen till Bostadsrättsföreningen Alströmer Alingsås Välkommen! Styrelsen önskar er välkomna till vår bostadsrättsförening - brf Alströmer - i centrala Alingsås. Området färdigställdes

Läs mer

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 Riddartorps Koloniträdgårdsförening Dåntorpsvägen Jordbro Dagordning Kallelse till Årsmöte 201 LÖRDAG DEN APRIL KL. 13.00 i Skogsstjärnan 1. Mötets öppnande

Läs mer

Brf Diariet 6. Årsredovisning 2013. Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31

Brf Diariet 6. Årsredovisning 2013. Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diariet 6 Årsredovisning 2013 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 7 Årsredovisning Styrelsen för, Bromma,

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Samfällighetsföreningen Fastigheterna i Samfällighetsföreningen byggdes

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård!"!# $!" & '( # Föreslagen dagordning godkändes med tillägget av punkt under 19. Övriga frågor

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Svenstorp 3

Bostadsrättsföreningen Svenstorp 3 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Svenstorp 3 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Styrelsen får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31.

Styrelsen får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. Räkenskapsåret 2010 Sida 1 (13) HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SALÄNG I SKENE ÅRSREDOVISNING Styrelsen får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31.

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse Årsredovisning och Verksamhetsberättelse för Västra Husby Fiber Ekonomisk Förening (769626-0996) Räkenskapsåret 140101-141231 Västra Husby Fiber Ek.Förening Årsredovisning Sida 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31.

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Bostadsrättsföreningen registrerades den 30 november 2001. Föreningens ekonomiska plan

Läs mer

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Kallelse extra årsstämma

Kallelse extra årsstämma Kallelse extra årsstämma Extra årsstämma 2017 i Sörskogens samfällighetsförening Tid: Måndagen den 9 oktober kl. 19:00 Plats: Huddingegymnasiets Aula, Gymnasietorget 1 Årsstämman är beslutande organ för

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Vindruvan 3 avger härmed årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret 1 januari 2014-31 december 2014.

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Vindruvan 3 avger härmed årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret 1 januari 2014-31 december 2014. Bostadsrättsföreningen Vindruvan 3 1 (12) Org.nr. 7696084123 ÅRSREDOVISNING 2014 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VINDRUVAN 3 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Vindruvan 3 avger härmed årsredovisning för verksamheten

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BRF TAVASTEN 1 KONTAKTUPPGIFTER FÖRVALTNING & FELANMÄLAN STÖRNINGSJOUR STYRELSEN FÖRENINGEN PORTNYCKLAR KABEL- TV & BREDBAND

VÄLKOMMEN TILL BRF TAVASTEN 1 KONTAKTUPPGIFTER FÖRVALTNING & FELANMÄLAN STÖRNINGSJOUR STYRELSEN FÖRENINGEN PORTNYCKLAR KABEL- TV & BREDBAND 2 Innehållsförteckning VÄLKOMMEN TILL BRF TAVASTEN 1 KONTAKTUPPGIFTER FÖRVALTNING & FELANMÄLAN STÖRNINGSJOUR STYRELSEN FÖRENINGEN PORTNYCKLAR KABEL- TV & BREDBAND OM FÖRENINGEN LÄGENHETSSTORLEKAR FÖRENINGENS

Läs mer

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)!

Brf!Borggården!99! Lägenheter!(bostadsrätt)! Lägenheter!(hyresrätt)! Lokaler!(hyresrätt)! BrfBorggården99 Org.nr76960327493 Org.nr76960327493 Förvaltningsberättelse2014 Föreningensverksamhet Fastigheter BrfBorggårdenbildadesimaj1999.FastighetenRimfrosten2förvärvadesden19 september2000avstockholmshemab.fastighetenvilkenmanupplåterlägenheter

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF ODENSE Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkningar

Läs mer

Årsredovisning 2014 SJÖLUNTEN. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 SJÖLUNTEN. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen SJÖLUNTEN Årsredovisning

Läs mer

NÄR FÅR DU FLYTTA IN?

NÄR FÅR DU FLYTTA IN? NÄR FÅR DU FLYTTA IN? Lägenheten ska vara klar för inflyttning kl. 12.00 det datum som står i ditt kontrakt. Det brukar vara den 1:e i månaden. Om denna inflyttningsdag är en lördag, söndag, allmän helgdag

Läs mer

Årsredovisning Brf Järven 8

Årsredovisning Brf Järven 8 Årsredovisning Brf Järven 8 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 1 (10) Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen för Brf Järven 8 avger härmed följande årsredovisning. Alla belopp

Läs mer

Årsredovisning. BRF Valnöten

Årsredovisning. BRF Valnöten Årsredovisning för BRF Valnöten 702002-4704 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Tilläggsupplysningar 8 1 (12) Styrelsen för BRF Valnöten

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

Årsredovisning 2014. Skrivaren i Sundsvall. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014. Skrivaren i Sundsvall. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen Skrivaren i

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(15) Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren nr 3-5 Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 7 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Plogen 7

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Plogen 7 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Plogen 7 Räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31 Detta material är på uppdrag av styrelsen framtaget av BVK BoVera Konsult AB 1 Styrelsen för Bostadsrättföreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-03-14-2014-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-03-14-2014-12-31 1(12) Brf Hermelinen 15 Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-03-14-2014-12-31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning

Läs mer

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet NÄSTORPSBLADET 2016 Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet Viktiga datum Lördag den 23 april: Vårens arbetsdag Lördagen den 23 april är det dags för vårens arbetsdag. Samling kl. 10.00 vid

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Flyttblocket 13 769620-9969. Räkenskapsåret 2010-01-19-2010-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Flyttblocket 13 769620-9969. Räkenskapsåret 2010-01-19-2010-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Flyttblocket 13 Räkenskapsåret 2010-01-19 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

Årsredovisning 2014 STOLMAKAREN 6. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 STOLMAKAREN 6. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen STOLMAKAREN

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Årsredovisning. Brf Västra Saltsjön

Årsredovisning. Brf Västra Saltsjön Årsredovisning för Brf Västra Saltsjön Räkenskapsåret 2010 Brf Västra Saltsjön 1(12) Styrelsen för Brf Västra Saltsjön, Nacka kommun, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning 2014 GLASBJÖRKEN. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 GLASBJÖRKEN. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen GLASBJÖRKEN

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Extrastämma 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen extra stämma onsdagen den 9 september vid föreningens förråd med början kl 19.00. Styrelsen

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN UTSIKTEN TORSBYFJÄRDEN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning 2006. HSBs bostadsrättsförening. Viksäng Strand

Årsredovisning 2006. HSBs bostadsrättsförening. Viksäng Strand Årsredovisning 2006 HSBs bostadsrättsförening Viksäng Strand HSB en kooperativ organisation i samverkan HSB Södertälje är en kooperativ organisation som ägs av sina medlemmar bostadsrättshavare, bostadsrättsföreningar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(14) Brf Stora Badhusgatan 30 i Göteborg Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning 2014 HSB:S MÄSTER SIMON 256. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 HSB:S MÄSTER SIMON 256. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen HSB:S MÄSTER

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret Bostadsrättsföreningen Rådet, Org nr 712800-0176 Sid 1:11 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RÅDET Org nr 712800-0176 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Ansökan från den som förvärvat bostadsrätt eller andel i bostadsrätt behandlas enligt bestämmelser i bostadsrättslagen och 43 i dessa stadgar.

Ansökan från den som förvärvat bostadsrätt eller andel i bostadsrätt behandlas enligt bestämmelser i bostadsrättslagen och 43 i dessa stadgar. Bostadsrättsföreningen Mineralen i Eskilstuna Stadgar A Allmänna bestämmelser 1 Föreningen, vars firma är Bostadsrättsföreningen Mineralen, har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö Styrelsen för Org.nr: 716407-1479 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-09-01-2014-08-31 Resultaträkning 2014-08-31 2013-08-31 Nettoomsättning Not 1 3 072

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

Föreningsgatan 70. Län Skåne Gatuadress Föreningsgatan 70 Kommun Malmö Storlek 1.0 rum / 38 m² Tillträde tidigast 2013-03-31

Föreningsgatan 70. Län Skåne Gatuadress Föreningsgatan 70 Kommun Malmö Storlek 1.0 rum / 38 m² Tillträde tidigast 2013-03-31 Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 1.0 rum / 38 m² Tillträde tidigast 2013-03-31 www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning En charmig och välskött Värnhemspärla byggd på 30-talet! Tack vare den

Läs mer