Välkommen till Orgelns Samfällighet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Orgelns Samfällighet"

Transkript

1 Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening är när flera fastighetsägare tillsammans äger gemensam egendom. De 32 fastigheterna i vårt område ingår i en samfällighet och har en andel i den gemensamma egendomen. Ägare av fastigheterna är medlemmar i Orgeln Samfällighetsförening och medlemskapet är därför obligatoriskt. I och med att du flyttar in i vårt område är det också din skyldighet att delta i samfällighetens möten, ta del av handlingar samt delta i gemensamma aktiviteter. Egendomen (gemensamhetsanläggningarna) består av: Garage Parkeringsplatser Gångarna mellan husrader Vägen från vändplan till övergångstället Vattenledningar under husen fram till tomtgräns Belysning inom området Tv antenn Gröna ytor mellan hus och mot kullen invid kulltorpsskolan Yttertak Hängrännor och stuprör

2 Det egna huset Att varje fastighetsägare underhåller sitt hus ligger i hans/hennes eget intresse men eftersom hela området också betraktas som en helhet ökas trivseln för alla om området ser prydligt ut. Vid ev. utbyggnader skall styrelsen kontaktas. Färgsättning av hus/förråd Det är inte tillåtet att byta färg på hus och förråd. Vid årsmötet 1999 så beslutades att: Fasaderna skall vara röda och vita. Förråd och staket på framsidan skall vara röda. På baksidan får det vara rött eller vitt. Den vita färgen heter Antikvit och röda heter Dalaröd.( Flügger) Garage Varje fastighet disponerar en parkeringsplats i samfällighetens gemensamma garage. Respektive fastighetsägare är skyldig att väl sköta om och underhålla sin garagedel samt hålla sitt garage väl låst dygnet om. Samfälligheten har garagebyggnaden försäkrad. Observera att försäkringen gäller för garage byggnaden och INTE för lösöret som ev. förvaras i garagen. Var uppmärksam på brandrisken i garagen och tänk på att garaget ej bör användas som förråd ur försäkring och brandsynpunkt. Parkera regelmässigt din bil i garaget så undviker du brott.

3 Grannsamverkan I samarbete med polisen så ingår vi i grannsamverkan. Målet för grannsamverkan är att minska brottsligheten och öka tryggheten. Detta mål kan uppnås om vi SAMARBETAR OCH HJÄLPER VARANDRA med att t.ex. lägga sopor i grannens soptunna och tömma brevlådan när denne är bortrest samt förlägga våra kvällspromenader genom området mm. Intressera dig för okända personer och bilar som befinner sig inom området. Tala gärna om för grannarna när du planerar att resa bort. Kontakt personer för grannsamverkan i vårt område är: 2C Anette Berlin 4C Elisabeth Mattsson 6C Stefan Rosén Gräsklippning Föreningen har en åkgräsklippare för att i egen regi klippa våra gräsmattor. Klippningen utförs av frivilliga medlemmar inom föreningen. En intresseanmälan skickas via info@orgeln.se senast 4 veckor innan aktuell klippningstid för att undvika missförstånd och obokade klippveckor. Som en uppmuntran till de medlemmar som hjälper till och klipper våra gräsmattor, reducerar vi årsavgiften med 400 kr per klipptillfälle. Årsavgiften är 2500 kr vilket innebär att en medlem maximalt kan anmäla sig för 6 klipptillfällen. Lampbyten Styrelsen sköter om lampbyte i gångar samt på garagen. Om du ser någon trasig belysning som ej blivit utbytt meddela då styrelsen om detta.

4 Medlemsavgift Årsavgiften tas ut 2 ggr/år (Mars och oktober). För årsavgiften får du drift, underhåll, kabel-tv. När du flyttar Ägarbyte skall anmälas till styrelsen. Meddela namn på den nya ägaren samt datum för övertagandet. Samfällighets avgiften regleras mellan köpare och säljare. Samfällighetsförråd Inom samfälligheten finns det två stycken förråd i garagelängorna. Förråd 1, där finns gemensamma material som kan lånas ut t.ex. stege, skottkärra. Förråd 2, där förvaras våra gemensamma maskiner. Nyckel till utlånings förråd finns hos ordföranden. Snöröjning Det åligger varje fastighetsägare att snöröja och sanda vägarna i anslutning till sin fastighet. Snöröjning av de vägar som inte direkt kan knytas till någon fastighet eller där snöröjningen belastar enskild fastighet tungt måste vi hjälpas åt med. Föreningen äger snöröjnings maskiner. I dags läget har vi ej något avtal med någon som kan ploga åt oss så vi får hjälpas åt när nederbörd kommer. Det kostar stora summor varje år trots att det inte kommer någon snö så vi ska försöka snöröja själva.

5 Styrelsen Varje fastighet äger en andel i samfälligheten och har en röst vid årsstämman. Årsstämman hålls i februari-mars månad. Kallelse att skickas ut två veckor innan. För att sköta förvaltningen utses en styrelse på årsstämman, den ska bestå av tre ledamöter varav en som ordförande och två suppleanter. Vidare väljs också revisorer, valberedning samt kassör under stämman. Den aktuella styrelsen skall finnas dokumenterad i varje huspärm. Du kan lämna förslag till förbättringar och förändringar av samfälligheten genom tex motioner till varje årsstämma. Givetvis kan du kontakta styrelseledamöterna under löpande verksamhetsår. Vi tar tacksamt emot synpunkter och förslag. Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast 31 januari. Du kan påverka styrelsens sammansättning genom kontakt med valberedning, som gärna vill ha förslag på styrelseledamöter inför kommande år. Valberedningens sammansättning framgår av årsmötesprotokollet. Ni som är intresserade av att arbeta i föreningen kan kontakta styrelsen eller valberedningen.

6 Städning och underhåll Vi har gemensamma röjardagar vår och höst. Varje fastighet ska ställa upp med minst en representant på röjardagarna. Vid dessa tillfällen städar vi området och sköter övrigt underhåll. Föreningen har ingen fastighetsskötare och därför är det var och ens ansvar att hålla området välskött. Kontakta styrelsen om något behöver åtgärdas och ge gärna konkreta förslag till förbättringar. Utan detta gemensamma arbete skulle vår avgift bli högre, dessutom utgår en rabatt på årsavgiften för varje röjardag som man närvarar vid. För större arbeten får vi köpa tjänster för varje enskilt fall. Vi vill varmt rekommendera att medlemmarna vid behov och på eget initiativ håller ordning på rabatter invid gångarna och runtom sin fastighet även mellan våra städdagar. Trivsel i området och värdet på våra fasigheter ökar om området är rent och väl underhållet! Att delta i städagarna är ett sätt att lära känna andra än den närmaste grannen!! Tv kanaler Vi har en gemensam central antenn som sänder ut till varje hushåll. Vi har Svt1, Svt2, Tv3, Tv4, Tv5, Tv6 Svt24 och Barnkanalen/kunskapskanalen. Vi behöver alltså inga boxar för dessa kanaler utan enbart vanlig antenn. Vid ev. problem kontakta någon i styrelsen.

7 Ventilation Den lösning vi har för ventilation innebär att köksfläkten måste vara av en så kallad alliansfläkt, vilket enkelt beskrivet är en liten hjälpmotor till det centrala systemet. Varje hushåll är försett med en central takfläkt, denna fläkt skall alltid vara på. Genom att låta fläkten vara på så har du fräsch luft inomhus samtidigt som du håller fukt och kondens borta. Att sätta dit någon annan typ av fläkt skapar obalans med dålig funktion som följd. Våra barn Barn är som dom är, de är ofta impulsiva i sina lekar. De kanske inte alltid tänker på att buskar och träd kan bli skadade. De är vi vuxna som berätta för barnen hur de ska uppträda för att skydda våra buskar och träd. När du åker bil inom vårt område, var försiktig runt garagen, där är små barn svåra att upptäcka. Montera gärna en cykelvimpel på barnets cykel. Det är till god hjälp för att förhindra olyckor. Att det inte är någon lekplats bland bilarna på parkeringen är väl självklart. Vi vuxna i området måste hjälpas åt att hänvisa barnen till andra bättre lekplatser. Våra husdjur Självklart skall vi få ha husdjur inom området, då dessa är till stor glädje och till sällskap för ägaren. Ägaren är dock skyldig att sköta sitt husdjur så, att grannar eller andra människor ej blir störda. Naturligtvis har vi inte våra hundar och katter lösa i området. (utanför den egna tomten)

8 Information från styrelsen: Denna skrift är en sammanställning av hur vår samfällighet fungerar. Främst är den tänkt att fungera som en information för de nyinflyttanden men också som en minneslista för samtliga boende. Vi har valt att göra informationen i alfabetiskt ordning under olika nyckelord. Det viktigaste i samfälligheten är att skapa trivsel och det kan vi bara göra själva. Vi bör ha stor tolerans med varandra för att den goda grannsämjan skall kunna behållas. Om det ändå skulle uppstå problem prata med varandra. Gemenskapen främjas genom ett bra samarbeta i området. Denna skrift skall sättas in i hus pärmen, som skall finnas i varje bostad. Låt hänsyn och omtanke även fortsättningsvis prägla vårt fina område.

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler 1/5 Inledning Målsättningen med denna skrift är att informera om Samfälligheten Bangården. Den redovisar samtidigt vilka regler som gäller för medlemmarna

Läs mer

Rättigheter, Råd och Regler (RRR)

Rättigheter, Råd och Regler (RRR) UPPLANDS VÄSBY Hemsida: http://www.jt2.se Rättigheter, Råd och Regler (RRR) 1 2010 (fastställd vid årsmötet 2010) Denna skrift är framtagen som en sammanställning av vad som i huvudsak gäller inom vår

Läs mer

Minneslista. Sopförråd

Minneslista. Sopförråd Sopförråd Inom samfälligheten finns två sopförråd. Sopförråden används dels för sopkärl och dels för förvaring av samfällighetens gemensamma saker, t.ex. stegar och gräsklippare. Sophämtning Varje fastighetsägare

Läs mer

Lindhaga Samfällighetsförening Mars 2016

Lindhaga Samfällighetsförening Mars 2016 Lindhaga Samfällighetsförening Mars 2016 Innehållet - grundläggande information om området och om vårt gemensamma ansvar för de anläggningar och den verksamhet som ingår i samfälligheten - är i första

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Välkommen till Gatugården

Välkommen till Gatugården Gatugården Ekonomisk Förening GL 2011-11-11 Vitklövern 2 423 33 Torslanda Telefon 031-562150 Fax 031-562150 Epost:gef.gatugarden@telia.com Org.nr: 757202-6396 Välkommen till Gatugården Sidan 1 Detta är

Läs mer

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Till Brf Strandlyckans medlemmar Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Vi hoppas att denna information kan vara till nytta för dig och ditt boende i vår förening. Våra hus var färdiga

Läs mer

Lindhaga Samfällighetsförening Version: Jan 2012

Lindhaga Samfällighetsförening Version: Jan 2012 Lindhaga Samfällighetsförening Version: Jan 2012 Införda ändringar: Jan 2012 Kabel-TV kanalplanen reviderad. Innehållet - grundläggande information om området och om vårt gemensamma ansvar för de anläggningar

Läs mer

Ekebylletinen. Sommaren närmar sig med stormsteg!

Ekebylletinen. Sommaren närmar sig med stormsteg! Innehåll - Inledning - Bredband-TV - Ekonomi - Kvartersgård - Trafik, miljö och allmänna ytor - Hemsidan - Korrigering - Grannsamverkan - Vårens arbetsdag Sommaren närmar sig med stormsteg! Efter en vinter

Läs mer

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER Dessa trivselregler är framtagna för att vi tillsammans skall kunna skapa trivsel, gemenskap och en bra miljö, allt till så låga kostnader som möjligt.

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas.

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas. \ÇÇx{üÄÄ f wa G G iùä~éåça4 fàçüxäáxç fàùååaç fàawzaü Yaáà z{xàxç Yaáà z{xàáàx~ç á~a uxáàùååxäáxü Yaáà z{xàáá~ àáxä Év{ awå Ç áàüaà ÉÇ ZÜ ÄÄÑÄaàá aaåçá~çäàaü Év{ ÑÉÜà~Éw féñ{açàxü Çz güùwzüüwázüâññ gü

Läs mer

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Alla ska trivas Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Svåra ord? Ordlista finns på sidan 10. Omtanke gör det trevligare att bo tillsammans Det bor många människor i ditt hus och det händer

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY.

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. Huvudregel Hyresgäster och Bostadsrättsinnehavare med familjer, gäster och inneboende skall leva och vara på ett sådant sätt att ingen störs eller

Läs mer

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Org nr 716408-1882 Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Innehållsförteckning Välkommen till BRF Fiskekroken... 2 Om att bo i bostadsrättsförening... 2 Hemsida och e-postadress... 2 Föreningens

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

gör vårt boende trevligare

gör vårt boende trevligare Omtanke och sunt förnuft gör vårt boende trevligare Liv och rörelse hör till vardagen i ett flerbostadshus. Att bo nära andra människor ställer därför krav på lyhördhet och omtanke. Alla ska kunna trivas,

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

3. BALKONGER OCH UTEPLATSER

3. BALKONGER OCH UTEPLATSER 3. BALKONGER OCH UTEPLATSER 3.1 Balkonger - allmänna regler Till varje lägenhet på övre våningen i bostadsområdet finns balkong. En balkong kan utnyttjas på många trevliga sätt men innebär också att man

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Mosippan Denna pärm tillhör lägenhet och överlämnas till nästa boende. Tack styrelsen!

Bostadsrättsföreningen Mosippan Denna pärm tillhör lägenhet och överlämnas till nästa boende. Tack styrelsen! 00 Bostadsrättsföreningen Mosippan Denna pärm tillhör lägenhet och överlämnas till nästa boende. Tack styrelsen! 01 Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Mosippan 1.1 Vår historik 02 Vem ska jag

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Bo-info för hyresgäster

Bo-info för hyresgäster Bo-info för hyresgäster Bostadsrättsföreningen Åsunden www.brf-asunden.se Detta dokument tillhör lägenhet nr... med adress Sköntorpsvägen... Rev 2010-01-16 Bo-info. Sidan 1 av 6 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET Brf BoKlok Färsna hage Ordningsregler 2013-07-03 Ordningsregler Dessa ordningsregler har beslutats av styrelsen den 2 juni 2013 att gälla tills styrelsen fattar nya beslut. Utöver dessa ordningsregler

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013.

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (1) KALLELSE Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. Tid: Söndagen den 24 mars 2013, kl. 12.00 14.00 Plats: Mörtviksskolans

Läs mer

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Detta dokument (pdf-format) samt ytterligare information finns på föreningens hemsida: www.bojen11.a.se Detta dokument riktar sig till föreningens medlemmar

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen Vår förening består av två fastigheter, Dianavägen 5-9 samt Artemisgatan 4-8. Dessa byggdes 1964 och 1965 och förvaltades av Stockholmshem fram

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Bybladet. December 2015

Bybladet. December 2015 Bybladet December 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Oförändrad årsavgift Datum för årsstämman 2016 Motioner till årsstämman Information från valberedningen Uthyrning av våra föreningslokaler

Läs mer

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening 1 För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening Inledning Syftet med följande trivselregler är att främja både trivsel, trygghet och säkerhet i Norra Kopparmora. Det är därför angeläget

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Ekebylletinen. God fortsättning! Bredband-TV. Nr 46 Januari 2015

Ekebylletinen. God fortsättning! Bredband-TV. Nr 46 Januari 2015 Innehåll - Inledning - Bredband-TV - Ekonomi - Styrelsen 2015 - Föreningslokal - Trafik, miljö och allmänna ytor - Bilgrupp - Motioner - Hemsidan - Kvarteren - Grannsamverkan - Årsmötet God fortsättning!

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! För Dig, Dina grannar, Vår bostadsrättsförening Var och en som bor i huset ingår i en gemenskap. Ge den hjälp som du kan! Begär den hjälp som du behöver!

Läs mer

Informationsbladet september 2011

Informationsbladet september 2011 Informationsbladet september 2011 till boende på Nämndemansgården 1-20 i Staffanstorp Varmt välkomna önskar vi nya boende. Vi hoppas att ni ska känna er hemma och trivas på området. HSB service Nu är semestertiden

Läs mer

Handbok för medlemmar. Brf. Skönstavik. Brf. Skönstavik. Styrelsen. Bostadsrättsföreningen och dess sätt att verka inom vårt område styrs av:

Handbok för medlemmar. Brf. Skönstavik. Brf. Skönstavik. Styrelsen. Bostadsrättsföreningen och dess sätt att verka inom vårt område styrs av: Brf. Skönstavik Styrelsen Handbok för medlemmar Brf. Skönstavik Bostadsrättsföreningen och dess sätt att verka inom vårt område styrs av: Lagar och förordningar - Bostadsrättslagen - Lagen om ekonomiska

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för Brf Ekparken Dalénum

Trivsel- och ordningsregler för Brf Ekparken Dalénum Trivsel- och ordningsregler för Brf Ekparken Dalénum Styrelsen har ansvaret för den löpande förvaltningen av föreningen och verkställer de beslut som föreningsstämman fattar. Det innebär bl.a. att styrelsen

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

Välkommen som medlem i Brf Kyrkbyn 1

Välkommen som medlem i Brf Kyrkbyn 1 Välkommen som medlem i Brf Kyrkbyn 1 På föreningens hemsida, www.brfkyrkbyn1.se, finns utförlig information om föreningen och boendet i Kyrkbyn. Men några saker vill vi passa på att inledningsvis nämna.

Läs mer

Information från Brf Trädgårdsstaden

Information från Brf Trädgårdsstaden Infoblad nr 1, februari 2015 Nu har julen passerat och vi har fått lite snö och kyla. Även vintern kan ha sin tjusning, bifogad bild togs en kväll när nysnön lagt sig. Vi ser fram mot en vårvinter med

Läs mer

Trafik. Boendeinformation Halmstadshus nr 6. Sept 2010. Obs! Får Ej kastas ska tillhöra lägenheten.

Trafik. Boendeinformation Halmstadshus nr 6. Sept 2010. Obs! Får Ej kastas ska tillhöra lägenheten. Boendeinformation Halmstadshus nr 6 Obs! Får Ej kastas ska tillhöra lägenheten. Sept 2010 Styrelsen Halmstadshus nr 6 vill med detta informationsblad upplysa om några regler och viktiga målsättningar för

Läs mer

Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14)

Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14) Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14) Vi hoppas att ni ska trivas både med bostaden och i området. Här är lite information om föreningen som kan vara bra att känna till. Antal hushåll Det finns 57

Läs mer

Backsippan. Höjdarläge i Åstorp

Backsippan. Höjdarläge i Åstorp Backsippan Höjdarläge i Åstorp Ljusa och bekväma bostadsrätter med inflyttning hösten 2017 Bilden är en illustration, avvikelser kan förekomma. Läge för ett skönare boende Nu är det läge för dig som vill

Läs mer

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen.

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen. Aktuellt 2002 STYRELSEN INFORMERAR januari 2002 Information: Det kommer inom kort att sättas upp en ny och snyggare infotavla här på ladan. På den tavlan kommer Vi att sätta upp information ifrån styrelsen

Läs mer

LindhagaBladet Juni 2015

LindhagaBladet Juni 2015 LindhagaBladet Juni 2015 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Kamran Khwaja Axgatan 81 276739 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Julia Strömberg Rågkornsgatan

Läs mer

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Enköpings kommun Enköpings kommun, vård och omsorgsförvaltningen, 2016. Foto: Sofie Samrell Välkommen till Björkbacken Björkbackens omvårdnadsboende

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN!

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN! INLEDNING FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA www.brfgranen.se Nr 3/2014 Nu håller du det första Granbarret som har fått en ny design och utformning. Förut gjordes den i PowerPoint, men nu i PageMaker,

Läs mer

Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde

Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde Nyinflyttade Nyinflyttade 2012 till vår förening är David och Sandra Hess, nr 157 och Christian Arnbom och Soi Lili Nikolaidou, också nr 157, samt Per Hillborg och Tanja

Läs mer

I detta nr: Styrelsen informerar

I detta nr: Styrelsen informerar nr 1/2013 jan - maj I detta nr: Styrelsen informerar Balkongrenoveringen Vicevärden informerar Nästa nummer beräknas komma ut i slutet av maj 2013. Lämna in annonser eller annat material senast den 20

Läs mer

Regler och råd för fastighetsägare

Regler och råd för fastighetsägare Samfällighetsföreningen Erikslund 1 Regler och råd för fastighetsägare Antagna av årsstämman 1994-03-07 Redigerade av styrelsen 1994-03-21 i enlighet med årsstämmans intentioner. Redigerade av styrelsen

Läs mer

Vid varje form av adressändring eller liknande var god meddela kassören. De allmänna reglerna om allemansrätt gäller även för vårt område.

Vid varje form av adressändring eller liknande var god meddela kassören. De allmänna reglerna om allemansrätt gäller även för vårt område. ADMINISTRATION Ett av verksamhetsområdena inom föreningen. Omfattar främst arbetsuppgifter för styrelse, kassör och sekreterare. Leder till kostnader för bl.a. porto, försäkring, lokalhyra vid möten, ersättning

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Handlingar inför föreningsstämman 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen ordinarie stämma onsdagen den 15 April i skogsängskyrkan med början

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2 BRF. FISKVERKET Ordningsregler Utgåva 2 November 2011 1 Innehållsförteckning: Sida Allmänt 3 I våra lägenheter 3 På våra balkonger 3 I vårt trapphus och loftgångar 4 Säkerhet 4 På vår gård 5 I våra badrum

Läs mer

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM.

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. UTHYRNINGSTID På fakturan står mellan vilka datum uthyrningen gäller. Var vänlig kontrollera så att datumen och övriga uppgifter stämmer. BETALNING 10 dagar

Läs mer

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Enköpings kommun Utatue voleniat. Xeriureet adit, coreet wis exer sis adit. Enköpings kommun 2014 vård- och omsorgsförvaltningen. Foto: Sofie Samrell

Läs mer

Bybladet. September 2014

Bybladet. September 2014 Bybladet September 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2014 Fasadprojektet Nyheter i lekparken Utökade tider i bastun Information från trädgårdsgruppen Välkomstmöte för nyinflyttade

Läs mer

Resultat: EcoEffect Enkätundersökning för Brf Toppsockret

Resultat: EcoEffect Enkätundersökning för Brf Toppsockret Bostadsenkät lgh nr Resultat: EcoEffect Enkätundersökning för Brf Toppsockret Enkäten levererades till bostadsinnehavare (en per lägenhet) i mitten av maj 2011, och svaren lämnades av svarare i föreningsbrevlådan

Läs mer

Trivselregler. Gudmund 7 Vallingatan. Bostadsrättsföreningen Gudmund 7 Vallingatan 6A & 6B. Västerås 2014-10-21

Trivselregler. Gudmund 7 Vallingatan. Bostadsrättsföreningen Gudmund 7 Vallingatan 6A & 6B. Västerås 2014-10-21 Trivselregler Gudmund 7 Vallingatan Bostadsrättsföreningen Gudmund 7 Vallingatan 6A & 6B Västerås 2014-10-21 Du som medlem eller hyresgäst i lägenhet eller hyreslokal ansvarar för att ha kännedom om, förstå,

Läs mer

Brf Idlången nr 21. Informationshäfte till dig som är boende i Brf Idlången nr 21 2015-11-15

Brf Idlången nr 21. Informationshäfte till dig som är boende i Brf Idlången nr 21 2015-11-15 Brf Idlången nr 21 Informationshäfte till dig som är boende i Brf Idlången nr 21 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN IDLÅNGEN NR 21! Vi vill hälsa dig välkommen och hoppas att du ska trivas i vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Bävernytt. Ordförande. Radonmätning. Policy för störningar och renoveringar. Din lokala nyhetskälla. Nr 3 - November 2011

Bävernytt. Ordförande. Radonmätning. Policy för störningar och renoveringar. Din lokala nyhetskälla. Nr 3 - November 2011 Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 3 - November 2011 Ordförande h a r o r d e t Sommaren är över och hösten är här med all önskvärd tydlighet. Och när endast 2 månader återstår av detta året kan jag konstatera

Läs mer

Hej! Vi vill önska er alla en riktigt God Fortsättning på det nya året och vi hoppas att helgerna varit avkopplande!

Hej! Vi vill önska er alla en riktigt God Fortsättning på det nya året och vi hoppas att helgerna varit avkopplande! Sida 1 av 3 Grannsamverkan i Farsta Månadsbrev december Aktuell info i Farsta närpolisområde för perioden: december 2014 Inbrott och inbrottsförsök i bostad (ej fritidshus/kolonistuga) Totalt: 26 st (53

Läs mer

STADGAR FÖR RAPATAC JUDO & KSF

STADGAR FÖR RAPATAC JUDO & KSF STADGAR FÖR RAPATAC JUDO & KSF Rapatac Judo & KSF är en specialförening till Rapatac Alliansförening med hemort i Gävle kommun. Bildad den 2009-08-12 Stadgarna senast fastställda av årsmötet den 2012-10-10

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an

En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an N V Ö S En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an Välkommen till 42:ans lilla trädgårdsbok. Häftet är framtaget för att vi skall få en grön, trygg, och trevlig närmiljö. 2005-2006

Läs mer

Information till boende i Ribe Samfällighet

Information till boende i Ribe Samfällighet sförening Innehållsförteckning 1. Kvarteret Ribe Vad är en Samfällighetsförening Ribe Samfällighetsförening 2. Styrelsen Årsstämma Medlemsinformation Föreningens gemensamma anläggningar 3. Skötsel av samfällighetens

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

Ordningsregler för Brf Skrapkakan

Ordningsregler för Brf Skrapkakan Ordningsregler för Brf Skrapkakan Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

RTF-Bladet. God Jul! Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening. Nr 4 2015. Årsmöte 30 januari 2016. MärkDNA ökar tryggheten

RTF-Bladet. God Jul! Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening. Nr 4 2015. Årsmöte 30 januari 2016. MärkDNA ökar tryggheten RTF-Bladet Medlemsblad för Råcksta Trädgårdsstadsförening Nr 4 2015 God Jul! I detta nummer bland annat: Årsmöte 30 januari 2016 Kallelse Läs mer på sid 3 MärkDNA ökar tryggheten Info om Smartwater Läs

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Samfällighetsföreningen Fastigheterna i Samfällighetsföreningen byggdes

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

, :.-*-Tt-T. ::-:gmef4ttä, ",a-f;fi. s6tte\o *riwhewförerutlg www skinteboportaren se

, :.-*-Tt-T. ::-:gmef4ttä, ,a-f;fi. s6tte\o *riwhewförerutlg www skinteboportaren se , :.-*-Tt-T ::-:gmef4ttä, ",a-f;fi s6tte\o *riwhewförerutlg www skinteboportaren se Protokoll Ordinarie höststämma för Skintebo Samfällighetsförening (SSF). 2OL3-LL-2L 19.00 i K8. Närvarande: 52 medlemmar

Läs mer

Farsta närpolisområde. Aktuell info i Farsta närpolisområde för perioden: november 2014

Farsta närpolisområde. Aktuell info i Farsta närpolisområde för perioden: november 2014 Sida 1 av 4 Polismyndigheten i Stockholms län Söderorts polismästardistrikt Farsta närpolisområde Grannsamverkan i Farsta Månadsbrev november Aktuell info i Farsta närpolisområde för perioden: november

Läs mer

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Fibernätet Nu är installationen av mediaomvandlare gjord i alla lägenheter utom 2 st, som vi ej fått tillträde till. Vi ber alla att snarast prova förbindelsen och rapportera

Läs mer

å r s r e d o v i s n i n g 2011

å r s r e d o v i s n i n g 2011 å r s r e d o v i s n i n g 2011 för HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING BERGSHAMRA i SOLNA HSB:s Bostadsrättsförening Bergshamra Föreningsstämma 2012 Solna i maj 2012 Ordinarie föreningsstämma för medlemmarna

Läs mer

40 år. Välkomna till. Årsmöte 2012

40 år. Välkomna till. Årsmöte 2012 40 år Välkomna till Årsmöte 2012 Lindåsskolans matsal Söndag 25 mars 15.00 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2012. Mötet kommer att hållas

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. Tid: kl. 19:00, torsdagen den 27:e november 2014. Plats:

Läs mer

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Gör din röst hörd! Bostadsrättsföreningen Wahlberget består av 17 lägenheter. Vi är med andra ord en liten förening och möjligheten att prata

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING!

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

Solgårds villaförening. Nyhetsbrev december 2012. Översiktsplan Huddinge 2030

Solgårds villaförening. Nyhetsbrev december 2012. Översiktsplan Huddinge 2030 Nyhetsbrev december 2012 Översiktsplan Huddinge 2030 Översiktsplan Huddinge 2030 är ett övergripande dokument som beskriver hur Huddinges bebyggelse, naturområden och infrastruktur skall utvecklas. Den

Läs mer

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar Information till medlemmar Innehållsförteckning Sida Kontaktuppgifter till styrelsen... 3 Teknisk förvaltning... 4 Ekonomisk förvaltning... 4 Andrahandsuthyrning... 4 Renoveringar och ombyggnationer...

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar

Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar 1 Föreningens namn Föreningens namn är Linköpings koloniträdgårdar. 2 Föreningens ändamål 2.1 Linköpings koloniträdgårdar är en allmännyttig ideell förening som

Läs mer

Trivselguide Brf Mässen

Trivselguide Brf Mässen Trivselguide Brf Mässen Utgåva 2 Juni 2011 Trivselguide för Brf Mässen, Järvastaden Detta är en trivselguide till alla medlemmar i Brf Mässen. Syftet är dels att informera om praktiska saker i föreningen

Läs mer

Handbok för boende i brf Beda

Handbok för boende i brf Beda Handbok för boende i brf Beda Grundinformation Brf Beda bildades 2001 Katarina Bangata 61, 116 42 Stockholm Fastighetsbeteckning: Vitbetan 33 Organisationsnummer: 769606 6765 www.brfbeda.se Förvaltare

Läs mer

Närvarande: Hus nr. 55, 61, 81, 95, 175, 109, 111, 115, 137, 141, 159, 203 och 209

Närvarande: Hus nr. 55, 61, 81, 95, 175, 109, 111, 115, 137, 141, 159, 203 och 209 Protokoll Årsstämma Dag och tid: 2014-03-30, Kl. 10.00 Plats: Nedre kvartersgården (Hus 165) Närvarande: Hus nr. 55, 61, 81, 95, 175, 109, 111, 115, 137, 141, 159, 203 och 209 1. Mötet öppnas Ordförande

Läs mer

SPIKVERKS-bladet. Nr 171 2006-03-03 Hemsida: www.spikverket.se

SPIKVERKS-bladet. Nr 171 2006-03-03 Hemsida: www.spikverket.se SPIKVERKS-bladet Nr 171 2006-03-03 Hemsida: www.spikverket.se SOTAR N KOMMER till vårt område någon gång i vår. Det var sex år sedan sist! Men nu kommer ni inom kort att få ett meddelande från Sot & Ventilationstjänst

Läs mer

Bomiljöprotokoll - Hyresgästföreningen Tangenten

Bomiljöprotokoll - Hyresgästföreningen Tangenten Västra Frölunda Sid: 1 / 8 Medverkande: Anders Bäck Gunnar Lindberg Fehret Kendic Kerstin Setterberg Raza Kendic 1.Yttre miljön Behöver åtgärdas 1.A Trädgården Sittgrupper Papperskorgar Gräsytor Städning

Läs mer